فهرست مطالب

مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران
سال بیستم شماره 6 (پیاپی 102، بهمن و اسفند 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهدیه عباس علی زاد فرهنگی*، علیرضا استادرحیمی صفحات 295-302
    مقدمه
    فاکتورهای متعددی هم چون توده ی بدون چربی بدن و توده ی چربی بدن می توانند سبب تغییر در میزان متابولیسم پایه (BMR) به عنوان بزرگترین بخش نیاز انرژی روزانه بدن شوند. هدف از پژوهش مقطعی حاضر، مقایسه میزان متابولیسم پایه در زنان مبتلا به هایپرپاراتیروئیدیسم ثانویه و زنان سالم و نیز تعیین ارتباط BMR با سطح سرمی هورمون پاراتیروئید (PTH) و ترکیب بدن می باشد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه مقطعی حاضر، تعداد 68 زن در سنین 17 تا 50 سال وارد مطالعه شدند که 34 نفر از این زنان مبتلا به هایپرپاراتیروئیدیسم ثانویه و 34 نفر دارای سطح سرمی PTH در حد طبیعی بودند. سنجش پارامترهای بیوشیمیایی شامل سطح سرمی PTH با روش ELISA، 25 هیدروکسی ویتامین D سرم با روش CLIA، آلکالین فسفاتاز با روش آنزیمی و کلسیم، فسفر و منیزیم سرم با روش رنگ سنجی صورت گرفت. اندازه گیری متابولیسم پایه و ترکیب بدن نیز با روش بیوالکتریک امپدانس انجام یافت.
    یافته ها
    میانگین BMR و توده بدون چربی در زنان مبتلا به زنان هایپرپاراتیروئیدیسم ثانویه به طور معنا داری کمتر از زنان سالم بود (0/05P<). سطح سرمی PTH در زنان مبتلا به هایپرپاراتیروئیدیسم ثانویه، به طور معنا داری بیشتر و سطح سرمی فسفر به طور معناداری کمتر از زنان سالم بود (0/05P<). همبستگی منفی و معناداری بینBMR و سطح سرمی PTH در همه افراد مورد مطالعه دیده شد. توده چربی و بدون چربی بدن نیز دارای همبستگی مثبت و معناداری با BMRبود (0/05P<).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه، نشان دهنده همبستگی معکوس BMR با سطح سرمی هورمون PTH در زنان سنین باروری بود. با توجه به مقطعی بودن مطالعه و عدم امکان اسنتتاج علیتی، انجام مطالعات مداخله ای در این زمینه کمک کننده به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: متابولیسم پایه، هایپرپاراتیروئیدیسم ثانویه، توده بدون چربی، توده چربی
  • هدا فاضلی، زهرا گایینی، پروین میرمیران، رضا حاجی حسینی، زهرا بهادران*، فریدون عزیزی صفحات 303-311
    مقدمه
    افزایش سطح آنزیم های کبدی به عنوان یک شاخص پیشگویی کننده کبد چرب غیر الکلی شناخته شده است. هدف از این مطالعه مقطعی، شناسایی الگوهای غذایی غالب و ارتباط آن ها با اختلالات آنزیم های کبدی در بزرگسالان تهرانی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 436 نفر از افراد 19 ساله و بالاتر شرکت کننده در مرحله ششم مطالعه قند و لیپید تهران (1394 تا 1397) مورد بررسی قرار گرفتند. ارزیابی دریافت های غذایی با استفاده از پرسش نامه بسامد خوراک نیمه کمی پایا و روا انجام شد. متغیرهای بیوشیمیایی و غلظت آنزیم های کبدی شامل آلانین آمینو ترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST)، گاما گلوتامیل ترانسفراز (GGT) و آلکالین فسفاتاز (ALP) اندازه گیری شد. برای شناسایی الگوهای غذایی غالب از روش تحلیل عاملی استفاده شد. برای تعیین نسبت شانس و فاصله اطمینان 95 درصد سطوح افزایش یافته آنزیم های کبدی (بالاتر از میانه) در ارتباط با الگوهای غذایی از مدل رگرسیون لجستیک استفاده شد.
    یافته ها
    سه الگوی غذایی غالب غربی، سالم و سنتی به ترتیب با درصد واریانس 18/31، 8/24 و 5/83 درصد شناسایی شدند. به ازای یک انحراف معیار افزایش در امتیاز الگوی غذایی غربی، نسبت شانس سطوح افزایش یافته آنزیم ALT و نسبت ALT/AST به ترتیب 38 درصد (13/69-1/1=حدود اطمینان 95 درصد) و 37 درصد (1/68-1/12=حدود اطمینان 95 درصد) افزایش یافت. سایر الگوهای غذایی با آنزیم های کبدی رابطه معنی داری نداشتند.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر، الگوی غذایی غربی با سطوح افزایش یافته آنزیم ALT و ALT/AST ارتباط داشت و الگوهای غذایی سالم و سنتی با سطوح آنزیم های کبدی ارتباط معناداری نشان ندادند.
    کلیدواژگان: الگوهای غذایی، تحلیل عاملی، آنزیم های کبدی
  • امیر علی متقی، حیدر آقا بابا، مصطفی حیدری، سید سیروان حسینی، علی زارعی، ریحانه وقوفی، سعید چنگیزی آشتیانی* صفحات 312-319
    مقدمه
    دیابت نوعی اختلال شایع متابولیک است که با افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی، ناتوانی و مرگ و میر ناشی از آن همراه است. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی اثرات مصرف خوراکی عصاره الکلی بخش های هوایی گیاه کاکوتی بر میزان قند خون و شاخص های چربی در موش های صحرایی دیابتی القاء شده توسط استرپتوزوسین صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در پنج گروه شاهد، شاهد دیابتی، آزمون دریافت کننده دوز 50، 75 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم، گروه بندی شدند. القاء دیابت با تزریق داخل صفاقی استرپتوزوسین (50 میلی گرم بر کیلوگرم) انجام شد. پس از 28 روز دریافت عصاره به صورت گاواژ، خون گیری انجام و آنالیز بیوشیمیایی جهت تعیین مقادیر قند خون، انسولین و شاخص های لیپیدی در سرم انجام شد.
    یافته ها
    عصاره الکلی گیاه کاکوتی در کلیه دوزهای مصرفی سبب افزایش معنا دار وزن بدن، تری گلیسرید، انسولین و کاهش میزان قند خون شد ولی بر میزان کلسترول، لیپوپروتئین های با چگالی پائین و بالا تاثیر معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد کاربرد خوراکی عصاره هیدروالکلی گیاه کاکوتی با ساز و کار افزایش ترشح انسولین سبب کاهش قند خون در موش های دیابتی نوع 1 می شود.
    کلیدواژگان: دیابت، کاکوتی، قند خون، چربی خون، موش صحرایی
  • پریسا ساوه دورودی، محمد طالب پور، علیرضا قاسم پور* صفحات 320-331
    مقدمه
    در حال حاضر جراحی چاقی به عنوان موثرترین روش درمان برای افراد چاق مفرط در نظر گرفته می شود. در پژوهش حاضر، تاثیر Laparoscopic Gastric Plication (LGP) به عنوان یک تکنیک جدید، بر روی پروفایل پروتئینی سرم بیماران پس از جراحی مورد مطالعه قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    سرم خونی 16 آزمودنی مبتلا به چاقی مفرط با متوسط BMI 5/3±41/2کیلوگرم بر متر مربع که تحت عمل جراحی LGP قرار گرفته بودند، پیش از جراحی و در دو نوبت پس از جراحی (1 تا 2 ماه پس از جراحی (1T) و 4 تا 5 ماه پس از جراحی (2T)) مورد بررسی قرار گرفت. نمونه ها با بکارگیری ممبران PVDF و آنزیم تریپسین به مخلوط پپتیدی تبدیل شده و با استفاده از کروماتوگرافی مایع-طیف سنج جرمی آنالیز شدند.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر، 156 پروتئین شناسایی و اندازه گیری کمی شد. از این میان، نتایج آنالیز آماری تی جفت شده (0/05>p تعدیل شده) نشان داد که 24 پروتئین در 1T، تفاوت معنادار در سطوح پروتئینی داشتند که از این میان 12 پروتئین افزایش سطح و 12 پروتئین کاهش سطح نشان دادند و در 2T، 16 پروتئین شامل 10 پروتئین با افزایش سطح و 6 پروتئین با کاهش سطح شناسایی شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر قابل ملاحظه جراحی چاقی بر روی پروفایل پروتئینی می توان بایومارکرهای شناخته شده را مورد هدف قرار داد و به بررسی عوامل تاثیرگزار بر روی آن ها جهت یافتن راهی نوین در درمان چاقی در آینده پرداخت.
    کلیدواژگان: پروتئومیکس، جراحی چاقی، چاقی، طیف سنجی جرمی
  • زهرا گایینی، زهرا بهادران، پروین میرمیران*، فریدون عزیزی صفحات 332-343
    مقدمه
    بیماری قلبی-عروقی، پرفشاری خون و بیماری مزمن کلیوی از بیماری های مزمن دهه های اخیر هستند که رژیم غذایی نقش مهمی در پیشگیری از آن ها ایفا می کند. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط امتیاز الگوهای چربی رژیمی با بروز این عوامل خطر می باشد.
    مواد و روش ها
    شرکت کنندگان در مرحله سوم مطالعه قند و لیپید تهران که معیارهای ورود به مطالعه را برای هر یک از عوامل خطر داشتند، انتخاب شده و در نهایت 2369 نفر برای بیماری قلبی- عروقی، 1878 نفر برای پرفشاری خون و 1780 نفر برای بیماری مزمن کلیوی وارد مطالعه شدند. این افراد تا مرحله پنجم مطالعه پیگیری شدند. الگوهای چربی رژیمی افراد در مرحله سوم با استفاده از آنالیز تحلیل عاملی بدست آمده و ارتباط هریک از الگوها با بروز بیماری قلبی-عروقی و پرفشاری خون با آزمون آماری رگرسیون خطی نسبی کاکس و ارتباط الگوهای چربی با بروز بیماری مزمن کلیوی به کمک رگرسیون خطی به دست آمد.
    یافته ها
    طی حدود شش سال پیگیری، روند بروز بیماری قلبی- عروقی، پرفشاری خون و بیماری مزمن کلیوی به ترتیب 3/3، 15/5و 17/9درصد بود. بر اساس آنالیز تحلیل عاملی، سه الگوی چربی برای هر یک از گروه های عوامل خطر کاردیومتابولیک استخراج شد. الگوی اول با بار عاملی بالای کلسترول، اسید چرب اشباع، اولئیک اسید، لینولنیک اسید و لینولئیک اسید مشخص شده است. در الگوی دوم بار عاملی دو اسید چرب چندغیراشباع بلندزنجیر؛ ایکوزاپنتاانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزا انوئیک اسید (DHA) بالا بوده و در الگوی سوم بار عاملی اسیدچرب ترانس بالا بوده است. پس از تعدیل اثر متغیرهای مخدوش گر، ارتباط معناداری بین نسبت شانس (95 درصد فاصله اطمینان) ابتلا به بیماری قلبی- عروقی، پرفشاری خون و بیماری مزمن کلیوی و الگوهای چربی رژیمی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، رابطه معناداری بین الگوی چربی رژیمی و بروز بیماری های قلبی- عروقی، پرفشاری خون و یا بیماری مزمن کلیوی مشاهده نشد. مطالعات آینده نگر بیشتری جهت بررسی اثرات الگوی چربی رژیمی بر بروز بیماری ها پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: الگوی چربی دریافتی، بیماری قلبی-عروقی، پرفشاری خون، بیماری مزمن کلیوی
  • رحمت الله پرندین*، لیلی محمدی صفحات 344-355
    مقدمه
    فورمونونتین، یک فیتواستروژن موجود در گیاهانی مثل شبدر قرمز است که ساختمان شیمیایی مشابه استرادیول دارد. هدف این مطالعه بررسی مواجهه فورمونونتین حاصل از شبدر قرمز در دوره نوزادی بر شاخص های دوشکلی جنسی موش بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی، نوزادان نر و ماده موش های کوچک آزمایشگاهی به طور تصادفی (8=n) به گروه های کنترل، شاهد و فورمونونتین با دوزهای 5، 50 و 500 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت زیرجلدی در روزهای 1 تا 5 پس از تولد تقسیم شدند. پس از بررسی سن آغاز بلوغ، شاخص های چرخه ی استروس، فاصله آنوژنیتال، رفتار جنسی، ترجیح ساخارین و هورمون های جنسی بررسی شدند. داده ها توسط نرم افزار SPSS و آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معناداری 0/05p< تحلیل شدند.
    یافته ها
    در موش های ماده گروه 500 فورمونونتین (0/01p<) بلوغ زودرس و در موش های نر گروه های 50 (0/05p<) و 500 فورمونونتین (0/01p<) بلوغ با تاخیر اتفاق افتاد. میانگین مدت چرخه ی استروس در گروه 500 (0/05p<) افزایش یافت. فاکتور لوردوز موش های ماده و تعداد مونت موش های نر کاهش یافته (0/001p<) و مدت زمان سپری شده تا انجام اولین مونت موش های نر گروه 500 فورمونونتین (0/001p<) افزایش یافت. درصد ترجیح ساخارین موش های ماده گروه های 50 (0/05p<) و 500 فورمونونتین (0/01p<) کاهش یافت. به علاوه افزایش غلظت استرادیول گروه های 50 (0/01p<) و 500 (0/001p<) و کاهش غلظت تستوسترون در گروه 500 فورمونونتین (0/01p<) در مقایسه با گروه کنترل مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که تجویز فورمونونتین در دوره نوزادی موش ها می تواند منجر به ایجاد شاخص ها و رفتارهای دوشکلی جنسی گردد.
    کلیدواژگان: فورمونونتین، دوشکلی جنسی، استروژن، موش کوچک آزمایشگاهی
  • سمیرا مخلصی، معصومه سیمبر*، فهیمه رمضانی تهرانی، نورالسادات کریمان، حمید علوی صفحات 356-366
    مقدمه
    دیابت بارداری علاوه بر افزایش خطر برای مادر و جنین، می تواند بر کلیه جنبه های زندگی مادران تاثیرگذار باشد لذا هدف از این مطالعه تبیین تجربیات مادران مبتلا به دیابت بارداری است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه کیفی می باشد. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته استفاده شد. مشارکت کنندگان مادران مبتلا به دیابت بارداری مراجعه کننده به بیمارستان طالقانی شهر تهران و هم چنین ارائه کنندگان مراقبت درمانی بودند. پس از انجام 25 مصاحبه با مادران مبتلا و 8 مصاحبه با ارائه کنندگان خدمت، داده ها به اشباع رسید. داده ها با روش تحلیل محتوی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مشارکت کنندگان در فعالیت های اجتماعی و تفریحی خود و هم چنین ایفای نقش خود به عنوان مادر یا همسر، محدودیت هایی را درک می کردند؛ علاوه بر آن درمان بیماری منجر به ایجاد محدودیت هایی در زندگی روزمره آن ها گشته بود. بر اساس تجزیه و تحلیل داده ها، دغدغه هایی که مادران باردار مبتلا به دیابت بارداری با آن درگیر بودند در ارتباط با سلامت خود، سلامت جنین و نوزاد و دغدغه های مرتبط با درمان و مراقبت بود.
    نتیجه گیری
    ماماها و سایر ارائه کنندگان خدمات بهداشتی باید از تاثیر تشخیص دیابت بارداری بر زندگی مادران آگاهی داشته باشند و برای این مادران توصیه های فردی و فرهنگی مناسب به خصوص در مورد درمان ارائه دهند. هم چنین این مادران نیاز به اطلاعات مفید و مناسب دارند تا از این طریق نگرانی هایشان کاهش یابد.
    کلیدواژگان: مطالعه کیفی، دیابت بارداری، ایران
|
  • Mahdieh Abbasalizad, Farhangi*, Alireza Ostadrahimi Pages 295-302
    Introduction
    Several factors including fat free mass and fat mass can affect Basal Metabolic Rate (BMR) as the largest component of daily energy demand. The aim of the current cross-sectional study was to compare BMR in women with secondary hyperparathyroidism and healthy women and to evaluate its relationship with serum Parathyroid Hormone (PTH), fat free mass and fat mass in these subjects.
    Materials and Methods
    Sixty-eight women, 34 with secondary by hyperparathyroidism and 34 healthy controls, aged between 17-50 years, participated in the current study. Serum PTH, 25 hydroxy vitamin D and alkaline phosphatase were measured by the Enzyme linked immunoassay technique (ELISA), Chemiluminescence Immunoassays (CLIA) and enzymatic methods respectively. Serum calcium, phosphorous and magnesium were measured calorimetrically. BMR, fat mass and fat free mass were analyzed by the Bioelectrical Impedance Analyzer (BIA).
    Results
    Mean BMR and fat free mass of women with secondary hyperparathyroidism, was significantly lower than those of healthy ones (P<0.02). Serum PTH concentration in women with secondary hyperparathyroidism was significantly higher and serum phosphorous, significantly lower than healthy women (P<0.05). There was a significant negative relationship between BMR and serum PTH in all participants. Fat mass and fat free mass were also significantly correlated with BMR in both groups (P<0.05).
    Conclusion
    According to our results, there is a negative relationship between BMR and serum PTH in all study participants. Further studies with interventional designs for inference of the causality of associations are warranted.
    Keywords: Basal Metabolic Rate, Secondary Hyperparathyroidism, Fat free mass, Fat Mass
  • Hoda Fazeli, Zahra Gaiini, Parvin Mirmiran, Reza Hajihosseini, Zahra Bahadoran*, Fereidoun Azizi Pages 303-311
    Introduction
    Elevated levels of the liver enzymes is a good predictor of non- alcoholic fatty liver disease. The aim of this cross- sectional study was to determine the association of dietary patterns and elevated levels of liver enzymes in Tehranian adults.
    Materials and Methods
    This study was conducted on 436 individuals aged≥19 years, who participated in the sixth phase of Tehran lipid and Glucose study. Dietary intakes of the participants were assessed using a semi-quantitative food frequency questionnaire. Biochemical variables and liver enzyme concentrations including alanine amino transferase (ALT), aspartate amino transferase (AST), gamma glutamyl transferase (GGT), alkalin phosphatase (ALP) were measured. Factor analysis was used to identify food patterns. To determine the odds ratio 95% confidence interval of increased levels of liver enzymes in relation to dietary patterns, the logistic regression model (adjusted for age, sex and body mass index) was used.
    Result
    Three patterns including western, healthy and traditional were identified with variance of 18.31, 8.24 and 5.83% respectively. For each standard deviation in the western dietary pattern, the odds ratio of elevated levels of ALT and the ratio of ALT/AST increased by 38% (95% CI=1.13-1.69) and 37% (95%CI=1.12–1.68) respectively. Other dietary patterns were not significantly correlated with changes in liver enzymes.
    Conclusion
    The western dietary pattern was associated with elevated levels of ALT and the ratio of ALT/AST.
    Keywords: Dietary patterns, Factor analysis, Liver enzymes
  • Amirali Mothagi, Hedar Aghababa, Mostafa Heydari, Saeed Hosseini, Ali Zarei, Reyhaneh Voghofi, Saeed Changizi, Ashtiyani* Pages 312-319
    Introduction
    Diabetes is a common metabolic disorder associated with an increased risk of cardiovascular disease, disability, and mortality. The present study was conducted to evaluate the effects of alcoholic extract of Ziziphora tenuior L (ziziphora) plant on blood glucose and fat profiles in streptozotocin-induced diabetic rats.
    Materials and Methods
    In this study, 40 male wistar rats were divided into five groups: control, diabetic control, experimental group receiving dose 50, 75 and 100 mg/kg of hydoalcholic exctract of ziziphora. Diabetes was induced by intraperitoneal injection of streptozotocin (50 mg/kg). After 28 days, the extract was gavaged, blood samples were collected and biochemical analysis was performed to determine the levels of glucose, insulin and lipid profiles in the serum.
    Results
    The alcoholic extract of ziziphora consumed three in all doses significantly increased body weight, insulin and decreased blood glucose but did not have a significant effect on cholesterol, HDL and LDL.
    Conclusion
    Oral administration of the hydroalcholic extract of the ziziphora probably leads to a decrease in blood glucose in type 1 diabetic rats by increasing insulin secretion.
    Keywords: Diabetes, Ziziphora, Blood glucose, Blood lipids
  • Parisa Savedoroudi, Mohammad Talebpour, Alireza Ghassempour* Pages 320-331
    Introduction
    Nowadays, bariatric surgery is considered to be the most effective technique in the treatment of morbid obesity. In the current study, the effect of Laparoscopic Gastric Plication (LGP), a new technique, on the serum protein profile of obese patients has been investigated following surgery.
    Materials and Methods
    Serum of 16 obese subjects with mean body mass index (BMI) of 41.2±5.3 kg/m2, who underwent LGP was investigated before surgery and at two timepoints post-surgery (T1-1 to 2 months after surgery and T2-4 to 5 months after surgery). Peptide mixtures prepared using Polyvinylidene Fluoride (PVDF) membrane and trypsin enzyme were analyzed by Liquid chromatography-tandem mass spectrometry (LC-MS/MS).
    Results
    In the present study 157 proteins were quantified, and twenty-four proteins showed statistically significant different levels at T1 post-surgery, using paired two -sample t-test (adjusted p-value<0.05); of these, levels of 12 increased, while those of 12 decreased. At T2 post-surgery, 16 proteins were differentially regulated (adjusted p-value<0.05), 10 upregulated proteins and 6 downregulated proteins.
    Conclusion
    Due to the significant effect of bariatric surgery on the protein profile of patients, it is possible to study the impact of effective factors on the identified biomarkers and find a new strategy for obesity treatment in the future.
    Keywords: Proteomics, Bariatric surgery, Obesity, Mass spectrometry
  • Zahra Gaeini, Zahra Bahadoran, Parvin Mirmiran*, Fereidoun Azizi Pages 332-343
    Introduction
    Cardiovascular disease (CVD), hypertension (HTN) and chronic kidney disease (CKD) are chronic conditions of recent decades, and dietary intakes play an important role in their prevention. The purpose of this study was to examine the association between dietary fat pattern and incidence of these conditions.
    Materials and Methods
    Participants of the third phase (2006-2008) of the Tehran Lipid and Glucose Study (TLGS), who met the inclusion criteria for each of the risk factors were selected. Finally, 2369 participants for CVD, 1878 persons for HTN and 1780 persons for CKD were enrolled and followed up to the fifth phase of TLGS. Dietary fat patterns in the third phase determined by principal component analysis (PCA) and the association between each of three patterns and CVD and HTN were assessed by Cox proportional hazard regression models, and the association between fat patterns and CKD incidence were assessed by linear regression models.
    Results
    During 6 years of follow-up, the incidence of CVD, HTN and CKD in population studied was 3.3, 15.5 and 17.9%, respectively. Based on PCA, three separate dietary fat patterns were obtained for each of cardio-metabolic risk factors. The first pattern had high loads of cholesterol, SFA, Oleic acid, Linolenic acid and Linoleic acid; the second had high loads of EPA and DHA and third pattern had a high load of trans fatty acids. After adjustment for potential confounders, there was no significant association between odds ratio (95% confidence intervals) of CVD, HTN or CKD incidence and dietary fat patterns.
    Conclusion
    In this study, no significant association was found between dietary fat patterns and the incidence of cardio-metabolic risk factors incidence. Further prospective studies are needed to investigate and confirm the effects of dietary fat on the development of chronic diseases.
    Keywords: dietary fat pattern, cardiovascular disease, hypertension, chronic kidney disease.
  • Rahmatollah Parandin*, Leili Mohhamadi Pages 344-355
    Introduction
    Formononetin is a phytostrogen found in plants such as red clover (Trifolium pratense), which has a chemical structure similar to the estradiol hormone. The aim of this study was to investigate the effects of formononetin derived from red clover on sexual dimorphic indices in mice during neonatal life.
    Materials and Methods
    In this experimental study, male and female neonate mice were randomly divided into the control, vehicle and 3 groups (n=8) received formonetonin subcutaneously at doses of 5, 50 and 500 mg/kg body weight on days 1-5 after birth. After examining the puberty timing, parameters of estrus cycle, anogenital distance, sexual behavior, preferred saccharin and sex hormones were also investigated. The data were analyzed by SPSS statistical software and OneWay ANOVA test. Significance was shown at p values<0.05.
    Results
    Puberty in females was significantly advanced by 500 mg/kg (p<0.01) and in male mice was delayed by 50 (p<0.05) and 500 mg/kg formonotonin (p<0.01). Mean duration of estrus cycle increased in 500 mg/kg formonotonin (p<0.05). Lordosis and mount numbers in 500 (p<0.001) decreased and the mean latency to the first mounts increased by 500 formonotonin (p<0.001). Percentage of saccharin preference increased by 50 (p<0.05) and 500 mg/kg formonotonin (p<0.01) in female mice. In addition, estradiol level in 50 (p<0.01) and 500 mg/kg (p<0.001) doces decreased and testosterone level in 500 formonotonin mg/kg (p<0.01) decreased, compared with controls.
    Conclusion
    The results of this study show that the administration of formonotonin during the neonatal period of mice has the potential to cause development of sexual dimorphism parameters.
    Keywords: Formonotonin, sexually dimorphic, estrogen, mice
  • Samira Mokhlesi, Masoumeh Simbar*, Fahimeh Ramezani Tehrani, Nourosaddat Kariman, Hamid Alavi Pages 356-366
    Introduction
    Gestational diabetes, in addition to increased risk for mother and fetus, can affect all aspects of the mother's life. Therefore, the purpose of this study is to describe the experiences of mothers with gestational diabetes mellitus.
    Materials and Methods
    This was qualitative study. Semi-structured open-ended interviews were conducted with 25 women with gestational diabetes mellitus and by 8 healthcare providers. All interviews were recorded and transcribed. The content analysis approach was used to analyze data.
    Results
    Participants understood their limitations in social and recreational activities as well as their roles as a mother or a spouse. In addition, treatment of the disease caused limitations in their daily lives. Based on the data analysis, the concerns of pregnant women with gestational diabetes involved concerns of mothers with their health, fetal and neonatal health, as well as concerns about treatment and care.
    Conclusion
    Midwives and other health care providers should be aware of the impact of the diagnosis of gestational diabetes on the lives of mothers and provide them with appropriate personal and cultural advice recommendations, especially on treatment, in addition to useful and useful information to reduce their concerns.
    Keywords: Qualitative research, Gestational diabetes, Iran