فهرست مطالب

مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران
سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 75، امرداد وشهریور 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/29
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فریدون عزیزی* صفحات 153-155
  • فاطره مومنی جاوید، معصومه سیمبر*، دانشجوی دکترا ماهرخ دولتیان، حمید علوی مجد صفحات 156-164
    مقدمه
    بارداری عارضه دارشده با دیابت مستلزم افزایش منابع بهداشتی و مراقبتی به منظور کنترل مناسب میزان قند در طول بارداری و کاهش عواقب شدید پری ناتال می باشد. امروزه تغییر در سبک زندگی الگوی ابتلا به بیماری ها را تغییر داده است. پژوهش حاضر با هدف تعیین و مقایسه ی برخی از عوامل موثر بر سبک زندگی (خودمراقبتی در بارداری، حمایت اجتماعی درک شده، استرس درک شده) در زنان مبتلا به دیابت بارداری و زنان باردار سالم انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی توصیفی مقایسه ای حاضر روی 100 زن باردار با تشخیص قطعی دیابت بارداری و هم زمان با آن 100 زن باردار سالم، مراجعه کننده به مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1392 انجام شد. گردآوری داده ها، از راه مصاحبه و تکمیل پرسش نامه ی خودمراقبتی در بارداری، حمایت اجتماعی درک شده و استرس درک شده صورت گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه ی 18 استفاده شد.
    یافته ها
    متغیر های آمارنگاری و مامایی بین دو گروه مشابه بود. میانگین نمره ی خود مراقبتی در بارداری در دو گروه مبتلا و غیرمبتلا به دیابت بارداری به ترتیب 71/90و 81/87 (P<0.001) و میانگین نمره ی حمایت اجتماعی درک شده به ترتیب 65/75 و 73/88(P<0.001)، و میانگین نمره ی استرس درک شده به ترتیب 51/57 و 60/27(P<0.001) بود.
    نتیجه گیری
    زنان در گروه مبتلا به دیابت بارداری؛ خود مراقبتی، حمایت اجتماعی درک شده و استرس کمتری را تجربه می کردند. این یافته ضرورت توجه بیشتر به خودمراقبتی و حمایت اجتماعی زنان در طی بارداری را نشان می دهد که می توان با افزایش آگاهی و آموزش به زنان باردار در زمینه ی داشتن سبک زندگی مناسب در دوران بارداری و هر مداخله ای که منجر به ارتقای سبک زندگی در آنان شود، از بروز دیابت در بارداری پیشگیری نمود.
    کلیدواژگان: دیابت بارداری، خودمراقبتی در بارداری، استرس درک شده، حمایت اجتماعی درک شده
  • معصومه رفیعی، گیتی ستوده، محمود جلالی، محمدرضا اشراقیان، مرجان قانع بصیری، روناک نیک بزم، فاطمه جوادی، ندا نور شاهی، فریبا کوهدانی* صفحات 165-174
    مقدمه
    بیماری های قلبی عروقی عامل اصلی مرگ در بیماران دیابتی هستند و اختلالات لیپیدی یکی از اصلی ترین عوامل خطر آن می باشند. هدف پژوهش حاضر تعیین ارتباط نمایه ی (CI) Conicity، نمایه ی توده ی بدن (BMI)، دور کمر (WC) و فعالیت بدنی با سطح لیپیدی، و نیز تعیین بهترین اندازه ی تن سنجی پیش بینی کننده ی اختلالات لیپیدی در مبتلایان به دیابت نوع 2 بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی مقطعی حاضر روی 700 بیمار دیابتی نوع 2 انجام گردید. وزن، قد، WC، BMI، CI و فعالیت بدنی برای هر فرد اندازه گیری شد. تری گلیسرید (TG)، کلسترول تام (TC)، کلسترول HDL (HDL-C) و کلسترول LDL (LDL-C) ناشتا سرمی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    به طور کلی 97% مردان و 95% زنان CI غیر طبیعی، 5/84% نمایه ی توده ی بدن بیش از 25، 55/3% از مردان و 88/5% از زنان چاقی شکمی داشتند. افزایش چارک CI با افزایش معنی دار TG، TC و کلسترول LDL و کاهش معنی دار کلسترول HDL همراه بود. BMI با کلسترول LDL و WC با TG و کلسترول HDL/ کلسترول LDL همبستگی مستقیم و معنی داری را نشان دادند. فعالیت بدنی در کل جمعیت با کلسترول HDL همبستگی مثبت و معنی دار و با BMI، WC، CI، و LDL/HDL همبستگی منفی و معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    CI، BMI، دور کمر و میزان فعالیت بدنی همبستگی مستقیم و معنی داری با اختلالات لیپیدی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 دارند. هیچ یک از اندازه های تن سنجی ارتباط بیشتری را با اختلالات لیپیدی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 نداشتند. از این اندازه ها می توان در پیش بینی خطر اختلالات لیپیدی در بیماران دیابتی نوع 2 استفاده نمود.
    کلیدواژگان: چاقی، نمایه Conicity، اختلالات چربی خون، دیابت نوع 2
  • سید احمد حسینی، میثم عالیپور*، مهرنوش ذاکرکیش، محمدحسین حقیقی زاده صفحات 175-182
    مقدمه
    التهاب سیستمی یک نقش کلیدی در پیشرفت بیماری های قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو دارد. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر عصاره ی استاندارد جینسنگ (G115) بر شاخص های التهاب سیستمی خفیف در بیماران دیابتی نوع دو بود.
    مواد و روش ها
    کارآزمایی بالینی تصادفی دوسو کور روی 40 بیمار دیابتی نوع دو (28 زن و 12 مرد) انجام گردید. افراد به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه 300 میلی گرم (3 کپسول 100 میلی گرمی) عصاره ی استاندارد جینسنگ و گروه کنترل، معادل آن دارونما دریافت کردند. پس از 8 هفته شاخص های تن سنجی، هموگلوبین گلیکوزیله، اینترلوکین 6، فاکتور نکروز توموری(α (TNF-α و (hsCRP) high sensitive C-Reactive Protein)مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    در بررسی حاضر بین میزان وزن،BMI، WHR، هموگلوبین گلیکوزیله و TNFα در گروه مورد و شاهد، قبل و بعد از مداخله اختلاف معنی داری دیده نشد. کاهش معنی داری در IL-6 (1/17±8/43 در برابر 1/39±6/79 نانوگرم در لیتر) و hsCRP(0/49±3/61 در برابر 33/0±03/3 میلی گرم در صد میلی لیتر) در گروه مورد در پایان مطالعه نسبت به شروع مطالعه به دست آمد. هم چنین، تفاوت معنی داری در IL-6(1/39±6/79 در برابر 0/69±7/85 نانوگرم در لیتر) و hsCRP (0/33±3/03 در برابر 039±49/33/49میلی گرم در صد میلی لیتر) در پایان مطالعه بین دو گروه مورد و شاهد وجود داشت.
    نتیجه گیری
    مصرف عصاره ی استاندارد جینسنگ به مدت 8 هفته سبب کاهش IL-6 و hsCRP در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو گردید. بنابراین، مصرف عصاره ی استاندارد جینسنگ می تواند نقش محافظت کننده در برابر عوارض بیماری دیابت نوع دو داشته باشد.
    کلیدواژگان: عصاره ی استاندارد جینسنگ، دیابت، التهاب سیستمی خفیف
  • فرزاد شیدفر، الهه عابدی طالب، فریناز نصیری نژاد، حسین کیوانی، محسن رضایی همامی، میترا زراتی* صفحات 183-189
    مقدمه
    چاقی و فشار خون به دلیل مشکلات سیستمیکی که ایجاد می کند با بیشتر بیماری ها از جمله دیابت و بیماری های قلبی عروقی در ارتباط هستند، اما مسئله ی دارای اهمیت این است که چاقی و حتی فشار خون بالا در کودکی سلامتی را دوران بزرگسالی به خطر می اندازد، در حالی که بیشتر والدین از چاقی و فشار خون بالای کودکان خود بی اطلاع هستند.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر در 1184 نفر از کودکان 13-10 ساله دختر و پسر مقطع پنجم ابتدایی در 5 منطقه تهران در سال 1390 صورت گرفت. برای تشخیص چاقی و اضافه وزن از معیار(IOTF (International Obesity Task Force استفاده شد. هم چنین فشارخون سیستولی یا دیاستولی≥ صدک 95 برای سن– قد و جنسیت به عنوان افزایش فشار خون در نظر گرفته شد. دور کمر بر اساس استاندارد کودکان ایرانی براساس سن و جنسیت ارزیابی گردید. دورکمر>صدک 90 استاندارد به عنوان چاقی شکمی در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در جمعیت مورد مطالعه شیوع اضافه وزن %21/92، چاقی5/28%، فشارخون %13/16 و چاقی شکمی 25/31% به دست آمد. بیشترین شیوع چاقی در منطقه 3 که از مناطق شمالی تهران می باشد، گزارش گردید و کمترین آن به پسران منطقه 19، که از مناطق جنوبی تهران است، مربوط بود.
    نتیجه گیری
    وضعیت اقتصادی بر چاقی و به دنبال آن افزایش فشار خون تاثیرگذار است. باید به چاقی و به ویژه افزایش فشار خون در کودکان توجه بیشتری شود تا با تشخیص به موقع و آگاهی دادن به والدین آن ها با تغییر در شیوه ی زندگی، تغذیه و فعالیت فیزیکی از مشکلات احتمالی آن ها در بزرگسالی جلوگیری گردد.
    کلیدواژگان: فشار خون بالا، چاقی، چاقی شکمی، مدارس ابتدایی، تهران
  • هاشم خدادادی، حمید رجبی، سید رضا عطارزاده حسینی، صادق عباسیان* صفحات 190-196
    مقدمه
    تغییر فنوتیپ بافت چربی بر اثر تمرین تئوری جدیدی است که به تازگی مطرح گردیده، با این وجود شناسایی سازوکار سلولی مولکولی آن در حال بررسی است. هدف پژوهش حاضر تعیین اثر فعالیت ورزشی تناوبی شدید و پیلاتس بر سطح آیریزین سرمی و مقاومت انسولینی زنان دارای اضافه وزن بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع بررسی نیمه تجربی با طرح پیش پس آزمون بود. آزمودنی های بررسی را 21 زن دارای اضافه وزن (میانگین سنی 55/29 سال) تشکیل می دادند. پس از انتخاب، آزمون بیشینه ی اکسیژن مصرفی انجام گرفت و آزمودنی-ها به صورت تصادفی به دو گروه تمرین تناوبی شدید (12 تن) و پیلاتس (9 تن) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه اول یک وهله ی 30 ثانیه ای شامل 15 ثانیه دویدن با 120% بیشینه سرعت هوازی و 15 ثانیه استراحت انجام دادند. گروه دوم تنها یک جلسه تمرین پیلاتس را انجام داد. پس از گرفتن نمونه ی خونی دوم، تجزیه و تحلیل آماری در سطح 0/05>P انجام شد.
    یافته ها
    سطح آیریزین در هر دو گروه پس از یک جلسه فعالیت ورزشی افزایش یافته بود که این افزایش در گروه تمرین تناوبی شدید معنی دار بود (t11= 2.3 و 0/039=P). بلافاصله پس از فعالیت ورزشی مقاومت انسولینی در گروه تمرین تناوبی شدید کاهش، و در گروه تمرین پیلاتس افزایش یافته بود که به لحاظ آماری معنی دار نبود (P>0.05).
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضر بیانگر افزایش سطح آیریزین در زنان دارای اضافه وزن بود. با این حال، یافته ها حاکی از عدم تغییر در مقاومت انسولینی بود.
    کلیدواژگان: آیریزین، خانواده فیبرونکتین، پروتئین FNDC5
  • سمیه هاشمی، فهیمه رمضانی تهرانی*، مهسا نوروززاده، مرضیه رستمی دوم، فریدون عزیزی صفحات 197-204
    مقدمه
    تغییرات فیزیکی و ظاهری زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مانند هیرسوتیسم، چاقی، آکنه، کاهش موی سر و نیز پیامدهایی مانند ناباروری می تواند منجر به کاهش عملکرد جنسی این افراد شود. در پژوهش حاضر، به بررسی تاثیر علایم بالینی این سندرم بر عملکرد جنسی در زنان متاهل ایرانی پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی مقطعی حاضر روی 600 زن متاهل سنین باروری مبتلا به PCOS که به روش نمونه گیری آسان از میان مراجعین به مطب خصوصی متخصص زنان انتخاب شده بودند، انجام گرفت. آزمودنی ها مورد معاینات بالینی و اندازه گیری های تن سنجی قرار گرفتند. نسخه ی فارسی پرسش نامه ی عملکرد جنسی زنان، پرسش نامه ی حاوی داده های آمارنگاری و سابقه ی ابتلا به بیماری ها، سوابق باروری توسط آزمودنی ها تکمیل شد. آنالیزهای آماری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 15 انجام شد.
    یافته ها
    حدود دو سوم از زنان مبتلا به PCOS اختلال عملکرد جنسی داشتند. یافته ها نشان داد ناباروری تاثیرگذارترین علامت بالینی این سندرم بر عملکرد جنسی زنان مبتلا است. اختلال عملکرد جنسی در زنان نابارور به طور معنی داری شایع تر از زنان بارور بود (71% در مقابل 61%). 72% از زنان نابارور اختلال در حیطه های برانگیختگی و مرطوب شدن داشتند، در حالی که این میزان برای زنان بارور به ترتیب 52% و 54% بود.
    نتیجه گیری
    در زنان ایرانی مبتلا به PCOS، نازایی بیش از دیگر علایم بالینی این اختلال، بر عملکرد جنسی زنان تاثیرگذار است. زنان نابارور رضایت جنسی و ارگاسم کمتری را نسبت به زنان بارور تجربه می کنند. در نتیجه، به نظر می رسد که نازایی باید در ارایه ی مشاوره جنسی به زنان PCOS مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: عملکرد جنسی، اختلال عملکرد جنسی، ناباروری، سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • یعقوب شیری، حمید آقا علی نژاد*، رضا قراخانلو، صادق امانی شلمزاری، محمد امین ساعی صفحات 205-210
    مقدمه
    تمرین های ورزشی می توانند از راه تنظیم و تعدیل تعادل سیتوکینی در ریزمحیط تومور نقش حمایتی را در سرطان پستان ایفا نمایند. اینترلوکین 10 سیتوکینی ضد التهابی و ضد رگ زایی تومور است که نقش مهمی در روند بازداری رشد تومور دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین های استقامتی بر میزان IL-10 بافتی موش های ماده مبتلا به سرطان پستان بود.
    مواد و روش ها
    20 سر موش بالب سی ماده (6 تا 8 هفته ای با میانگین وزنی 2±14 گرم) خریداری و به شکل تصادفی در دو گروه کنترل و تمرین قرار گرفتند. گروه تمرین به مدت 6 هفته تمرین های استقامتی (پنج جلسه در هفته، 25 دقیقه، 50% تا 65% بیشینه اکسیژن مصرفی) را پس از آشناسازی موش ها با محیط ورزشی و تزریق یک میلیون سلول سرطانی MC4-L2 انجام دادند. هر هفته یک بار طول و عرض تومور توسط کولیس دیجیتالی اندازه گیری شد. در پایان بافت تومور موش ها برداشته شد و به سرعت منجمد، و در دمای70- درجه ی سلسیوس نگه داری گردید. نمونه تومور هموژنیزه شد و سپس با روش الایزا میزان سیتوکین IL-10در نمونه ها بررسی گردید. از آزمون تی مستقل به منظور مقایسه ی داده های مربوط به دو گروه کنترل و تجربی استفاده گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد مقدار IL-10 در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری افزایش یافت (P≤0.05). هم چنین، کاهش حجم تومور در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    IL-10 سیتوکینی ضد رگ زا است. افزایش سطح این سیتوکین همسو با کاهش حجم تومور بود. بنابراین تمرین استقامتی به احتمال زیاد از راه تعدیل سطح این سیتوکین می تواند موجب کاهش رشد تومور گردد. با توجه به یافته های پژوهش حاضر می توان نتیجه گیری نمود تمرین های استقامتی نقش موثری در بازداری از رشد تومور در سرطان های وابسته به استروژن دارد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، تمرین استقامتی، اینترلوکین 10، حجم تومور
  • زهرا یاری، پروین میرمیران*، نازنین مصلحی صفحات 211-220
    مقدمه
    در سال های اخیر شیوع سندرم متابولیک در بیشتر کشورها افزایش یافته، به طوری که شیوع آن در بزرگسالان جهان %25-10 تخمین زده شده است. در ایران، %30 از بزرگسالان و %10 از نوجوانان به سندرم متابولیک مبتلا هستند. سندرم متابولیک خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را 2 برابر و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را 5 برابر افزایش می دهد. بزرک غنی ترین منبع گیاهی اسید چرب ضروری اسید آلفالینولنیک و لیگنان بوده و حاوی فیبر بالایی می باشد، و بررسی ها، نقش احتمالی آن را در پیشگیری از بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی عروقی، سرطان و دیابت نشان داده اند. هم چنین، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد این ماده ی غذایی فراسودمند می تواند اثرات مفیدی در کاهش شیوع سندرم متابولیک از راه کاهش عوامل خطر مرتبط با این سندرم داشته باشد. مقاله ی مروری حاضر با هدف بررسی اثرات بزرک و برخی ترکیبات غذایی موجود در آن بر سندرم متابولیک و عوامل خطر آن انجام گرفت.
    یافته ها
    مرور مقالات نشان داد مصرف بزرک، لیگنان یا اسید آلفا لینولنیک موجود در آن در کاهش یا کنترل عوامل خطر سندرم متابولیک (شامل چاقی شکمی، افزایش سطح سرمی تری گلیسرید، کاهش سطح کلسترول HDL، اختلال گلوکز ناشتا و فشار خون بالا)، موثر می باشد. دو اثر مهم بزرک در زمینه ی پیشگیری و درمان سندرم متابولیک، کاهش مقاومت به انسولین و چاقی شکمی است. علاوه بر این، بزرک در کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب که دو فاکتور به هم مرتبط و مهم در چاقی و سندرم متابولیک هستند، نیز نقش دارد.
    کلیدواژگان: سندرم متابولیک، بزرک، عوامل خطر مرتبط، ترکیبات غذایی
|
  • Fatereh Momeni Javid, Dr Masoumeh Simbar *, Mahrokh Dolatian, Dr Hamid Alavi Majd Pages 156-164
    Introduction
    Pregnancy complicated by diabetes requires increasing health care resources for controlling sugar levels during pregnancy and reduce the severe perinatal consequences. Now a days changing lifestyle patterns have changed susceptibility to disease. This study was conducted to determine and compare some of the lifestyle factors (pregnancy self-care, perceived social support and perceived stress) of women with gestational diabetes and healthy pregnant women.
    Materials And Methods
    A comparative- descriptive study was conducted on 100 pregnant women with definite diagnosis of gestational diabetes (diabetic group) and 100 healthy pregnant women (controls) attending teaching health centers affiliated to the Shahid Beheshti University of Medical Sciences in 2013. Data were collected through interviews using a questionnaire related to pregnancy self-care, perceived social support and perceived stress. Data were analyzed using SPSS-18 software.
    Results
    Demographics and obstetrics variables were similar in the diabetes and the controls groups mean pregnancy self-care score was 71.9 and 81.87, respectively (P<0.001), mean perceived social support the was 65.75 and 73.88, respectively (P<0.001), and mean score of perceived stress was 51.57 and 60.27, respectively (P<0.001).
    Conclusions
    Study results showed that pregnant women with gestational diabetes had less self-care, social support and perceived stress. This study further reveals the importance of women’s self-care and perceived social support during pregnancy. The incidence of gestational diabetes can be prevented through increased awareness and education of pregnant women regarding appropriate lifestyles during pregnancy and any interventions that could improve them.
    Keywords: Gestational Diabetes Mellitus, Pregnancy Self, Care, Perceived Stress, Perceived Social Support
  • Masoumeh Rafiee, Gity Sotoudeh, Mahmoud Jalali, Mohammadreza Eshraghian, Marjan Ghane Basiri, Ronak Nikbazm, Fatemeh Javadi, Neda Noorshahi, Dr Fariba Koohdani * Pages 165-174
    Introduction
    Cardiovascular diseases are the main causes of death in diabetic patients and lipid disorders are among the main risk factors for these diseases. The aim of this study was to determine the relationship of Conicity index (CI), body mass index (BMI), waist circumference (WC) and physical activity (PA) with lipid levels and to determine the best anthropometric measurement predictor of lipid profiles in patients with type 2 diabetes.
    Materials And Methods
    A cross sectional study was conducted on 700 patients with type 2 diabetes. Measurements including weight, height, WC, BMI, CI and PA were obtained for each subject and fasting serum triglycerides (TG), total cholesterol (TC), HDL-cholesterol (HDL-C) and LDL-cholesterol (LDL-C) were documended.
    Results
    Overall, 97% of men and 95% women had abnormal CI. About 84.5% of participants had BMI over 25 (kg/m2). In addition, 55.3% of men and 88.5% of women had abdominal obesity based on WC. There was significant increases in TG, TC and LDL-C and reduction of HDL-C with increasing CI quartiles. BMI showed significant and positive correlation to LDL-C. The correlation between WC and TG and LDL/HDL were also significant. PA showed a positive and significant correlation to HDL-C and negative correlation to BMI, WC, CI, and LDL / HDL in all subjects.
    Conclusions
    CI, BMI, WC and PA have significant correlations to blood lipid disorders in type 2 diabetic patients and can be used in screening and predicting the risk of lipid disorders in type 2 diabetic patients. None of the measurements however showed a stronger relationship to these disorders in patients with type 2 diabetes.
    Keywords: Obesity_Conicity Index_Dyslepidemia_Type 2 Diabetes
  • Seyed Ahmad Hosseini, Meysam Alipour *, Mehrnoosh Zakerkish, Mohammad Hossein Haghighizadeh Pages 175-182
    Introduction
    Systemic Inflammation plays a crutal play in the development of cardiovascular disease in patients with Type 2 diabetes. The aim of this study was to investigate the effect of standardized extract of ginseng (G115) in Biomarkers of Systemic Low-Grade Inflammation in patients with Type 2 diabetes.
    Materials And Methods
    This randomized, double-blind trial was performed on 40 patients with type 2 diabetes (28 females and 12 males) were randomly assigned to two groups. Group one were given 300 mg (3×100 mg capsules) standardized extract of ginseng, while group 2 took placebos. After eight weeks, anthropometric indices, glycosylated hemoglobin (HbA1c), interleukin 6 (IL6), tumor necrosis factor (TNFα) and high sensitive C- Reactive Protein (hsCRP) were studied.
    Results
    In the present study, no significant differences were observed in anthropometric indices, glycated hemoglobin and TNFα in the intervention and placebo groups before and after intervention. At the end of the study, a significant reduction was observed in IL6 (8.43± 1.17 vs. 6.79±1.39 ng/L) and hsCRP (3.61±0.49 vs. 3.03±0.33 mg/dL) in the treatment group. Furthermore, there was a significant difference in IL6 (6.79±1.39 vs. 7.85±0.69 ng/L) and hsCRP (3.03±0.33 vs. 3.49±0.39 mg/dL) between the intervention and placebo groups at the end of the study.
    Conclusions
    Administration of standardized ginseng extract for eight weeks caused reductions in IL6 and hsCRP in patients with type 2 diabetes. Therefore, administration of standardized extract of ginseng may play an effective role in the management of these patients.
    Keywords: Standardized ginseng extract, Diabetes, Systemic Low, Grade Inflammation
  • Dr Farzad Shidfar, Elahe Abedi Taleb, Dr Farinaz Nasiri Nezhad, Dr Hossein Keyvani, Dr Mohsen Rezaei Hemami, Dr Mitra Zarrati * Pages 183-189
    Introduction
    Obesity and hypertension disorders affect whole body and are associated with most diseases, including diabetes and cardiovascular disease. Children with obesity and high blood pressure are prone to adulthood health problems. Yet most parents are unaware of their child obesity and high blood pressure.
    Materials And Methods
    This 2011 study, included 1184 boys and girls aged 10-13 years old from five districts of Tehran. Overweight and obesity were diagnosed by the International Obesity Task Force (IOTF) criteria. Also, systolic or diastolic blood pressure ≥ 95 for age, height and gender were considered as hypertensive. Waist circumference according to the standard Iranian cut off for children was assessed on the basis of age, gender. Waist circumference > 90 percentile was considered as abdominal obesity.
    Results
    Prevalences of overweight, obesity, hypertension and abdominal obesity were 21.92, 5.28, 13.16 and 25.31% respectively. The highest prevalence of obesity and abdominal obesity reported in District 3, which is north of Tehran and the lowest was related to boys from region 19 of southern Tehran.
    Conclusions
    Economic conditions can affect obesity and hypertension disorders and more attention must be paid to obesity and hypertension in particular, to creat awarences in parents for changes in lifestyle, nutrition and physical activity these children.
    Keywords: Hypertension, Obesity, Abdominal Obesity, Elementary School, Tehran
  • Hashem Khodadadi, Hamid Rajabi, Seyyed Reza Seyyed Reza Attarzadeh, Sadegh Abbasian * Pages 190-196
    Introduction
    Effects of Phenotypic changes in adipose tissue due to training are a new theory. However, the cellular – molecular mechanisms for these phenotypic changes are not yet clearly understood. The purpose of the study was to determine the effect of high intensity interval training (HIIT) and Pilates on levels of Irisin and Insulin resistance in overweight women.
    Materials And Methods
    This study was a Quasi-experimental research with a pre-post testing. Twenty-one overweight women, aged≥ 29.55 years were divided into two groups: High intensity interval training (N=12) and Pilates (N=9) groups. The first group performed one session of Vo2max testing for 30 s (15 s the with 120 % of maximum aerobic speed and 15 s rest), while second group performed one session of Pilates. Following the second blood sampling, data analysis was performed with p values<0.05 considered significant.
    Results
    Results of this study show that Irisin levels increased significantly after exercise only in the HIIT group (P=0.039, t11= 2.3). Immediately after exercise insulin resistance increased and decreased respectively in the HIIT and Pilates groups, but changes were not statistically significant (P>0.05).
    Conclusions
    Based on the findings, levels of Irisin increase in overweight women, whereas those of insulin resistance do not.
    Keywords: Irisin, Fibronectin families, FNDC5 protein
  • Somayeh Hashemi, Dr Fahimeh Ramezani Tehrani *, Mahsa Noroozzadeh, Marzieh Rostami Dovom, Dr Fereidoun Azizi Pages 197-204
    Introduction
    The physical and apparent changes caused by PCOS such as hirsutism, obesity, acnea, hair loss and outcomes like infertility can cause decreased sexual function in the womenaffected. In the present study we aimed to evaluate the impact of PCOS clinical signs on the sexual function of married Iranian women.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was carried out on 600 reproductive aged married women with PCOS selected using simple sampling from among women referring to gynecologists at private clinics. Clinical examinations and antropomethric measurements were done and a questionnaire including demographic, reproductive history, diseases and Persian version of Female Sexual Function Index were completed for all participants. Analysis was done using SPSS version 15.
    Results
    Approximately two third of participants had sexual dysfunction. Infertility is was found to be the most influential clinical sign of PCOS on sexual function of affected women. Subgroup analysis demonstrated that PCOS women with infertility had significantly more sexual dysfunction compared to fertile PCOS women (71 vs 61%). Seventy-two percent of infertile women had sexual dysfunction in lubrication and arousal, while these values for fertile women were 54 and 52% respectively.
    Conclusions
    Among Iranian women with PCOS, infertility affects their sexual function more than any other clinical sign, and these women experience orgasm and sexual satisfaction less than their fertile counterparts. It seems that infertility should be carefully considered during sexual consultation visits for PCOS women.
    Keywords: Sexual function, Sexual dysfunction, Infertility, Polycystic ovary syndrome
  • Yaghoub Shiri, Hamid Agha, Alinejad *, Reza Gharakhanlou, Sadegh Amani Shalamzari, Mohammad Amin Saei Pages 205-210
    Background
    The aim of this study was evaluate the effects of endurance training on tissue IL-10 cytokine level in breast cancer bearing mice.
    Methods
    The twenty female Balb/c mice (6-8 week-old, 14±2 gr weights) were divided to two control and exercise groups. After orientation in the environment, estrogen-receptor dependent breast cancer cells (MC4-L2) were injected to them and exercise group performed endurance exercise for 6 weeks. After appearance of the tumor, the length and width of the tumor were measured by a digital caliper once a week. Finally, the mice were sacrificed; tumor tissue was removed and immediately frozen and kept in -70°C. Tumor sample was homogenized and levels of IL-10 were measured and quantified using ELISA method.
    Results
    There was significant increase on level of IL-10 in exercise group than control group (P≤0.05). Tumor volume reduced in exercise group than control group. The results showed that the amount of IL-10 significantly increased in the exercise group compared to control group Also reduction in tumor volume observed in the exercise group compared to control group.
    Conclusion
    Increased levels of IL-10 was in parallel to reduction in tumor volume, which shows that exercise lead to reduction tumor growth through increased levels of this cytokine. Angiogenesis is a prerequisite for continued growth and spread of tumors, therefore, increased levels of IL-10 that is an angiogenesis cytokine in the exercise group compared to the control group shows exercise can inhibit from tumor growth by modulating cytokine profile within the tumor microenvironment.
    Keywords: Breast cancer, endurance training, interleukin, 10, tumor volume
  • Zahra Yari, Dr Parvin Mirmiran *, Nazanin Moslehi Pages 211-220
    Introduction
    In recent years, the prevalence of metabolic syndrome has increased considerably in most countries worldwide, with an estimated age range of 10-25% in adults. In Iran, 30% adults and 10% adolescents have the syndrome, increasing their risk for type 2 diabetes and cardiovascular by 5- and 2-fold, respectively. Flaxseed is the worlds richest vegetable source of lignin and alpha-linolenic acid, essential fatty acids and it is a good source of dietary fiber; its possible role in prevention of chronic diseases such as cardiovascular disease, cancer and diabetes has been reported. Also, there is evidence suggesting that this functional food can have beneficial effects in reducing the incidence of metabolic syndrome by reducing its risk factors. To better understand the beneficial effects of this functional food, this study aimed to assess the effects of flaxseed and its nutritional components on metabolic syndrome and its associated risk factors.
    Results
    A review of literature showed that taking flaxseed, its lignan or alpha-linolenic acid is effective in reducing the risk factors of Metabolic Syndrome, i.e abdominal obesity, hypertriglyceridemia, hypercholesterolemia, HDL decrease, impaired fasting glucose, and hypert-ens‌ion. Flaxseed can reverse insulin resistance and central obesity and hence, has an important role in the prevention and treatment of metabolic syndrome. It can also reduce oxidative stress and inflammation, which are inter-related indications in obesity and metabolic syndrome.
    Keywords: Metabolic Syndrome, Flaxseed, Nutritional Components, Related Risk Factors