فهرست مطالب

غدد درون ریز و متابولیسم ایران - سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 85، فروردین و اردیبهشت 1395)

مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران
سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 85، فروردین و اردیبهشت 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا امامی، نجلا حریری *، محمد ابراهیم خمسه، فاطمه نوشین فرد صفحات 1-9
    مقدمه
    ارزیابی کمی برون داد علمی، از مهم ترین شاخص های ارزشیابی فعالیت های پژوهشی است. یکی از کارآمدترین شیوه های بررسی برون داد علمی، ارزیابی مقالات نمایه شده در پایگاه های اطلاعاتی معتبر است. هدف این پژوهش ترسیم نقشه برون دادهای علمی بیماری های تیروئید در ایران و خاورمیانه طی سال های 2007 تا 2013 بود.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش حاضر، تحلیلی با رویکرد علم سنجی بود. جامعه این پژوهش را کلیه برون دادهای علمی نمایه شده در زمینه ی بیماری های تیروئید در پایگاه Web of Science طی سال های 2007 تا 2013 تشکیل می داد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار اکسل انجام و برای ترسیم نقشه متون علمی از نرم افزار علم سنجی هیست سایت استفاده شده است.
    یافته ها
    از مجموع 2294 مورد بازیابی شده، 7374 نویسنده با وابستگی 1339 موسسه در 700 نشریه و با 6 قالب، متون خود را به چاپ رسانده اند. نشریه تیروئید بیشترین استنادهای منطقه ای و جهانی را به خود اختصاص داد. کشور ترکیه با 7/60 درصد در رتبه اول، ایران با 17 درصد در رتبه دوم بیشترین برون داد علمی را در خاورمیانه داشتند. در نقشه علمی نیز براساس شاخص استناد منطقه ای و جهانی برای هر کدام 5 خوشه تشکیل شده بود.
    نتیجه گیری
    براساس این یافته ها، ایران با 17 درصد به عنوان دومین کشور خاورمیانه در بروندادهای علمی بیماری های تیروئید معرفی شد که این میزان نسبت به اهمیت این بیماری بسیار ناچیز است. افزایش برون دادهای علمی در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی نیازمند برنامه ریزی و به کارگیری بسترهای لازم است. امید است که پژوهش گران کشورمان در زمینه بیماری های تیروئید در سال های آتی به رتبه اول منطقه دست یابند.
    کلیدواژگان: برون داد علم، علم سنجی، بیماری های تیروئید، ایران، خاورمیانه
  • خدیجه نعمتی منشور، انوشیروان کاظم نژاد *، مریم احمدی صفحات 10-20
    مقدمه
    در حال حاضر، بیماری های مزمن، جهان را با مشکلات جدی مواجه کرده اند. این بیماری ها به مراقبت، بیشتر از درمان نیاز دارند. اگر بخواهیم مراقبت به عنوان یک اصل شناخته شود، باید آن را ضابطه مند و قابل ثبت و بررسی نماییم. این موضوع نیازمند این است که داده های مشخصی طبق یک چارچوب مناسب در سیستم قرار داده شوند. هدف از این پژوهش، ایجاد الگوی گزارش های الکترونیکی سیر بیماری بود که با تعیین نیازمندی های داده ای و ساختار منطقی و استاندارد، منجر به بهبود مستند سازی گزارش های سیر بیماری دیابت شود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی که در طی سال های 1393-1392 انجام شد، با مطالعه ی پرونده های بستری و درمانگاهی و پژوهش های انجام شده در خصوص تعیین عناصر داده ای دیابت، چک لیستی حاوی 18 گروه عناصر داده ای تهیه و در جلسه گروه متمرکز به نظرسنجی گذاشته شد و امتیاز هریک بر اساس فرمول شاخص تاثیر آیتم تعیین شد.
    یافته ها
    با استفاده از فرمول شاخص تاثیر آیتم، از 99 عنصر داده ای، 73 عنصر امتیاز لازم را کسب کردند و 26 عنصر از چک لیست حذف شدند. در ضمن، از روش SOAP (Subjective، Objective، Assessment، Plan) جهت ساختاربندی داده ها استفاده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه نیازمندی های داده ای تائید شده در این پژوهش، حاصل نظرسنجی از گروهی متمرکز متشکل از پزشکان فوق تخصص غدد و متابولیسم، مدیران اطلاعات سلامت و متخصصین انفورماتیک پزشکی است و ساختاربندی داده ها براساس ساختار استاندارد SOAP انجام شده است، انتظار می رود که ساختار و داده های تعیین شده، ابزار مناسبی جهت جمع آوری داده های مربوط به سیر بیماری دیابت باشد و مقبولیت بالایی در بین گروه متخصصین داشته باشد.
    کلیدواژگان: دیابت، نیازمندی های داده ای، گزارش های سیر بیماری، گزارش های الکترونیک، SOAP
  • ملیحه عامری *، نسرین فدایی اقدم، رقیه علیاری صفحات 21-27
    مقدمه
    از پرسش نامه ی حیطه های مشکل ساز ناشی از دیابت می توان برای شناسایی افسردگی و تنش عاطفی مرتبط با دیابت استفاده کرد. با توجه به اهمیت غربالگری سریع این بیماران در مراقبت های اولیه، پرسش نامه ی PAID-5می تواند ابزار مناسبی در این زمینه باشد. بنابراین، مطالعه ی حاضر با هدف تعیین روایی و پایایی PAID-5، برای اولین بار در ایران انجام شد.
    مواد و روش ها
    تمامی بیماران مبتلا به دیابت (110 نفر) واجد شرایط که از بهمن 1392 به مدت یک سال به درمانگاه دیابت بیمارستان امام حسین (ع) شهر شاهرود مراجعه نموده بودند، بررسی شدند. در این بررسی از فرم کوتاه و بلند پرسش نامه ی PAID استفاده شد.
    یافته ها
    ضریب آلفای کرونباخ برای پرسش نامه ی PAID-5 برابر 75/0 بود. ضریب همبستگی بین میانگین نمرات پرسش نامه ی PAID-5 و PAID-20، 887/0 به دست آمد. نتایج تحلیل عامل اکتشافی، یک عامل برای پرسش نامه PAID-5 را نشان می دهد که 51 درصد واریانس کل را تبیین می کند. نقطه ی برش به دست آمده برای پرسش نامه ی PAID-5 مساوی 8 بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه ی حاضر نشان داد که همانند فرم بلند، فرم کوتاه این پرسش نامه از روایی و پایایی مناسبی برای شناسایی افسردگی و تنش عاطفی مرتبط با دیابت در جامعه ایرانی برخوردار است.
    کلیدواژگان: حیطه های مشکل ساز، تنش های عاطفی، دیابت، IR، PAID، 5
  • مریم مومنی، امیر ضیایی، اعظم قربانی* صفحات 28-36
    مقدمه
    هیپوگلایسمی نوعی اورژانس طبی است که موجب برهم زدن زندگی معمول فرد می شود. تجربه ی هیپوگلایسمی می تواند موجب افزایش ترس از عود شود. حتی رویدادهای خفیف یا متوسط ممکن است باعث نگرانی بیماران از تکرار هیپوگلایسمی شوند. مطالعات محدودی به تعیین پیش بینی کننده های ترس از هیپوگلایسمی در بیماران دیابتی پرداخته اند. مطالعه ی حاضر با هدف تعیین پیش بینی کننده های ترس از هیپوگلایسمی در بیماران مبتلا به دیابت قندی نوع 2 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی مقطعی روی 357 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 تحت درمان دارویی که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند، انجام شد. داده ها با استفاده از پرسش نامه ای سه بخشی، شامل اطلاعات فردی اجتماعی، داده های بالینی و پرسش نامه ترس از هیپوگلایسمی جمع آوری شدند. تحلیل داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS-16 و با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی (مدل های تعمیم یافته ی خطی) با در نظر گرفتن سطح معنی داری کمتر از 05/0 صورت گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 54/11±11/54 سال و اکثریت (6/56%) زن بودند. میانگین نمره ی ترس از هیپوگلایسمی33/16±8/16بود. در تحلیل رگرسیونی، وضعیت اشتغال (048/0P<)، تعداد داروهای مصرفی (029/0P<)، دفعات بستری (001/0P<)، هیپرلیپیدمی (026/0P<)، هیپوگلایسمی (001/0P<)، و شدت هیپوگلایسمی (001/0P<) با ترس از هیپوگلایسمی مرتبط بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های مطالعه ی حاضر تجربه ی هیپوگلایسمی و شدت آن یکی از قوی ترین پیش بینی کننده های ترس از هیپوگلایسمی هستند که می توان با تعدیل سایر پیش بینی کننده های شناسایی شده در مطالعه ی حاضر، از وقوع آن پیشگیری کرد و ترس ناشی از آن را کاهش داد.
    کلیدواژگان: ترس از هیپوگلایسمی، دیابت قندی، داروهای ضد دیابت خوراکی
  • زهرا توفیقی، امید سبزواری، زهرا رضایی طالقانی، نرگس یاسا* صفحات 37-45
    مقدمه
    دانه ی گیاه عدس الملک (Securigera securidaca) را در طب سنتی ایران به عنوان کاهنده ی قند خون تجویز می کنند. در این مطالعه، اثر خوراکی عصاره ی تام دانه و فراکشنهای آن روی موش سوری و صحرایی دیابتی شده با تزریق صفاقی استرپتوزوسین (200 میلیگرم/کیلوکرم) بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در بررسی حاد، موش های سوری، دوزهای مختلف عصاره ی تام دانه، فراکشن های کلروفرمی، متانولی، مخلوط فرکشن ها، گلی بن کلامید (10 میلی گرم/کیلوگرم) و نرمال سالین را به صورت خوراکی دریافت کردند. قند خون قبل از گاواژ و 1، 2 و 4 ساعت پس از آن اندازه گیری شد. در بررسی تحت حاد، موش های صحرایی، دو بار در روز و به مدت دو هفته 500 میلی گرم/کیلوگرم مخلوط فراکشن های متانولی و کلروفرمی با نسبت 30: 70، انسولین NPH : رگولار به نسبت 30:70، گلی بن کلامید و نرمال سالین را به صورت خوراکی گرفتند. قند خون قبل و در فواصل یک و دو هفته بعد اندازه گیری شد. در انتهای دو هفته، فاکتورهای خونی و بافت شناسی کبد بررسی شدند.
    یافته ها
    بررسی مرحله حاد نشان داد فراکشن کلروفرمی، قند خون را طی 1 ساعت و فراکشن متانولی و مخلوط فراکشن ها پس از 4 ساعت قند را پایین می آورند. در بررسی تحت حاد، هیچ گونه کاهش قند و تفاوت معنی داری در فاکتورهای خونی پس از تجویز فراکشن ها مشاهده نشد. آسیب سلول های کبدی در گروه گیرنده ی مخلوط فراکشن ها کمتر از گروه های دریافت کننده ی انسولین و گلی بن کلامید بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد دانه ی گیاه عدس الملک می تواند قند خون را به صورت حاد، با مکانیسمی مشابه انسولین، کاهش دهد.
    کلیدواژگان: Securigera securidaca، عدس الملک، گنده تلخه، ضد دیابت، عصاره ی دانه، فاکتورهای خونی، بافت شناسی کبد
  • کمال رنجبر، فرزاد ناظم*، شمس الدین هاشمی صفحات 46-53
    در این مطالعه، تاثیر تمرینات هوازی تداومی بر شاخص های سرمی آسیب بافت کبد، شامل آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آلکالین فسفاتاز (ALP)، در موش های صحرایی ویستار مبتلا به انفارکتوس قلبی بررسی شد.
    مواد و روش ها
    30 سر موش صحرایی نر ویستار چهار هفته ای پس از انفارکتوس قلبی به طور تصادفی در سه گروه شم (SHAM، تعداد=10)، گروه شاهد انفارکته شده (SED-MI، تعداد=10) و گروه تمرینی انفارکته شده (EX-MI، تعداد=10) تفکیک شدند. گروه EX-MI به مدت ده هفته (5 روز در هفته)، برنامه ی دویدن روی تردمیل به مدت 50 دقیقه با سرعت 17 متر بر دقیقه را انجام دادند. سطوح سرمی آنزیم های کبدی AST، ALT و ALP در پایان برنامه تمرینی به روش الایزا اندازه گیری شدند. تحلیل آماری داده ها، به وسیله ی تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) و سطح معنی داری کمتر از 05/0 انجام گرفت.
    یافته ها
    سطح آنزیم AST پس از اتمام برنامه ی تمرینی، در گروه شاهد و گروه تمرینی به طور معنی داری نسبت به گروه شم افزایش یافت (01/0p=). میزان AST در گروه شاهد با گروه تمرینی تفاوت معنی داری نداشت (93/0p=). در همین زمینه،ALT پس از انفارکتوس قلبی به طور معنی داری افزایش پیدا کرد (02/0p=). این آنزیم در گروه تمرینی تفاوت معنی داری با گروه شاهد نداشت (55/0p=) هم چنین، میزان ALP در بین گروه های مورد مطالعه تفاوت معنی داری نداشته است (9/0p=).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادند که ده هفته فعالیت تداومی هوازی با شدت متوسط، تاثیری بر عملکرد بافت کبد در موش های مبتلا به انفارکتوس قلبی ندارد. برای بررسی بهتر تاثیر تمرینات ورزشی بر شاخص های پاتولوژیکی بافت کبد، نیاز به ارزیابی تغییرات ایمونوهیستوشیمیایی است.
    کلیدواژگان: انفارکتوس قلبی، کبد، تمرینات هوازی
  • فاطمه رضایت، مهری حاجی آقایی، فهیمه رمضانی تهرانی *، نریمان مصفا صفحات 54-62
    مقدمه
    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، نوعی اختلال اندوکرین شایع است، که علاوه بر ایجاد مشکلات باروری، به عنوان عامل زمینه ساز برای ایجاد سرطان پستان و سرطان های دستگاه تولید مثل (شامل تومورهای اندومتر و تخمدان) شناخته شده است. چاقی در بانوان مبتلا به PCOS شیوع بیشتری دارد و به دنبال آن در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به انواع بیماری های سندرم متابولیک هستند. هم چنین در این بیماران، هایپر آندروژنیسم که ناشی از تغییرات اندوکرینی، همچون افزایش تولید آندروژن و ترشح غیرطبیعی استروژن ها است، بروز می کند و به عنوان یکی از علایم اصلی PCOS مشاهده می شود. چاقی و اختلالات باروری که به دنبال PCOS ایجاد می شوند، دو مورد از عوامل خطر مهم برای انواع سرطان ها از جمله سرطان تخمدان می باشند. بنابراین، می توان PCOS را به عنوان یک عامل مشکوک در افزایش خطر ابتلا به سرطان تخمدان مطرح کرد. هم چنین از جمله اصلی ترین عوامل خطر برای آغاز و پیشرفت سرطان پستان نیز اختلال سطح هورمون های جنسی، افزایش وزن و چاقی است. تمام مقالات انگلیسی زبان مرتبط، در پایگاه های PubMed، Google Scholar، Elsevier، Wiley Online Library، از سال 1993 تا 2015 مورد بررسی قرار گرفتند. PCOS می تواند به عنوان عامل خطری برای ابتلا به تورمورهای وابسته به استروژن، که دارای گیرنده برای هورمون های استروئیدی هستند، در نظر گرفته شود. با وجود انجام پروژه های تحقیقاتی برای اثبات افزایش احتمال بروز بدخیمی های پستان و تخمدان در مبتلایان به PCOS، تاکنون یافته های معنی داری به دست نیامده است و مواردی محدود بر این ارتباط تاکید دارند.
    کلیدواژگان: تخمدان پلی کیستیک، سرطان تخمدان، سرطان پستان، آندروژن ها
  • سیده هانیه علم الهدی، معصومه سیمبر*، گلاله اصغری، پروین میرمیران، فریدون عزیزی صفحات 63-72
    مقدمه
    دیابت بارداری نوعی بیماری متابولیک و از شایع ترین عارضه های طبی در دوران بارداری است این عارضه اغلب در نیمه ی دوم بارداری رخ می دهد. ارتباط بین اسیدهای چرب ترانس و دیابت بارداری نامشخص است. هدف از این مطالعه بررسی رابطه ی میان مصرف اسیدهای چرب ترانس و دیابت بارداری بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی مروری، پس از جستجو در پایگاه های اطلاعاتی Google Scholar، Cochrane، Science Direct و Medlineو با استفاده ار کلمات کلیدی اسیدهای چرب ترانس، دیابت بارداری، اختلال تحمل گلوکز در بارداری، مقالات تحلیلی (مورد- شاهدی و کوهورت آینده نگر) مرتبط با هدف بررسی ارتباط مصرف اسیدهای چرب ترانس و دیابت بارداری جمع آوری و مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    12 مطالعه، شامل 7 مطالعه مورد-شاهدی و پنج مطالعه کوهورت آینده نگر مرتبط با هدف مطالعه انتخاب و مورد بررسی نهایی قرار گرفتند. بررسی ها نشان دادند که رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب ترانس و مصرف بیش از حد چربی های حیوانی که منابع غنی اسیدهای چرب ترانس هستند، پیش و در طی دوران بارداری به طور معنی داری خطر دیابت بارداری را افزایش می دهند.
    نتیجه گیری
    بررسی مقالات نشان می دهد که مصرف زیاد اسیدهای چرب ترانس و چربی های حیوانی ممکن است سبب بروز اختلال در متابولیسم گلوکز و در نهایت بروز دیابت بارداری در اواخر بارداری شوند. به بیان دقیق تر، برای اثبات ارتباط بین مصرف بیش از حد اسیدهای چرب ترانس و بروز دیابت بارداری احتیاج به انجام مطالعه های وسیع تر و کارآزمایی های بالینی بیشتری است.
    کلیدواژگان: اسیدهای چرب ترانس، دیابت بارداری، اختلال تحمل گلوکز در بارداری
|
  • Emami Z., Hariri N.*, Khamseh Me, Nooshinfard F Pages 1-9
    Introduction
    One of the most important criteria for assessment of research activities is the quantitative evaluation of scientific output, for which the most effective method is the assessment of indexed articles in valid databases. This study aimed at mapping the scientific output of indexed thyroid disease in the Web of Science database between 2007-2013.
    Materials And Methods
    For the present study, we conducted an analytical survey, using a scientometric approach. The study population included all populations of scientific publications on indexed thyroid diseases in the web of science database between the years 2007-2013. Data were analyzed by Excel software, and the scientometric tool “HistCite” was used for mapping of scientific output in the region.
    Results
    Our findings showed that from the 2294 records retrieved, 7344 authors affiliated to 1339 institutions, had published their research in 700 journals, using 6 document types. The Thyroid journal had the largest number of local and global citations. Majority of scientific productions in the Middle-East belonged to Turkey and Iran, i.e. 60.7%, 17% respectively. In the scientific map, 5 scientific clusters were developed based on TGCS and TLCS.
    Conclusion
    According to the results, Iran, in the field of thyroid disease, Iran with a rate of 17%, ranked as the second country in the middle-east in scientific publications, a relatively low ranking with regard to the significance of thyroid disease. To increase the scientific output in Iranian universities and research facilities, precisely designed strategies are urgently needed, based on which Iranian researchers in this field can achieve top rankings with research output in the Middle-East in the near future.
    Keywords: Scientific Production, Scientometric, Thyroid Diseases, Iran, Middle East
  • Nematimanshour Kh, Kazemnejad A.*, Ahmadi M Pages 10-20
    Introduction
    Currently, the world faces the serious problem of chronic diseases. These diseases need on going care more than treatment. For care to be recognized as a principle, it should be standard, recordable and evaluable. This requires specific data to beenteredin a system with the appropriate framework. This study aims to determinedata requirements and appropriate structure for a templatethatdocuments diabetes.
    Materials And Methods
    This was a descriptivecross-sectional study performed in 2013-2014. A checklist containing 18 groups of diabetes data elements was prepared through studying the inpatient and outpatient diabetes records, as well as related research studies. The check list was presented to and evaluated bya focus group consisting 8 experts. An score was calculated for each of the data elements according to the item influence index formula.
    Results
    Using the item influence index formula, of a total of 99 data elements, 73 were approved and 26 were rejected. Data were classified based on the Subjective, Objective, Assessment, Plan (SOAP) method.
    Conclusion
    As the approved data requirements were derived from a focus group containing endocrinologists, health information management and medical informatics experts, and classified based on the standards of SOAP, it is expected that the approved data and structure be an appropriate tool for diabetes data collection and acceptable to its users.
    Keywords: Diabetes, Data Requirement, Progress Note, Electronic Report, SOAP
  • Ameri M.*, Fadaeeaghdam N., Aliyari R Pages 21-27
    Introduction
    The Problem Area in Diabetes (PAID) questionnaire is a tool used to identify depression and psychological distress caused by diabetes. Considering the importance of rapid screening of these patients in primary care, PAID-5 can be very helpful in this regard. Therefore, this study aimed to evaluate the reliability and validity of PAID-5 for the first time in Iran.
    Materials And Methods
    This study was conducted on 110 eligible patients with diabetes, admitted to Imam Hussein Hospital diabetic clinic in the city of Shahroudfor one year. Having employed short and long forms of the PAID questionnaire, the present study, then, used various statistical tools including exploratory factor analysis, Cronbach's alpha coefficient, Roc Curve, T-Test, ANOVA and Pearson correlation coefficient to analyze the collected data.
    Results
    Cronbach's alpha coefficient for the PAID-5 was 0.75. The correlation coefficient between the average scores of PAID-5 and PAID-20 was 0.887. The results of exploratory factor analysis for PAID-5 explain 51 % of the total variance. The cut-off point obtained for the PAID-5 questionnaire was 8.
    Conclusion
    The results show that the short form, like the long form, enjoys appropriate reliability and validity to identify diabetes-related depression and emotional distress in Iranian diabetic patients.
    Keywords: Problem Areas, Emotional distress, Diabetes, IR, PAID, 5
  • Momenim, Ziaee A., Ghorbani A.* Pages 28-36
    Introduction
    Hypoglycemia is a medical emergency that disrupt routine life. Hypoglycemia experience likely causes fear of its recurrence. Even mild or moderate episodesmay worry patients for frequent events. Limited studies have assessed predictors offear of hypoglycemia in patients with diabetes. The aim of the present study was to determine the predictingfactors of hypoglycemia in type 2 diabetic patients treated with oral anti-hyperglycemic agents.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 357 patients with type 2 diabetes treated with oral anti-diabetic drugs. Data was collected throughinterviews by using a three-part questionnaire (socio-demographic & clinical characteristics, HFS-II). The data was analyzed with descriptive and deductive statistic methods (Generalized Linear Models) at 5
    Results
    Mean age of patients was 54.11±11.54 years and the majority were female (56.6%). The mean HFS score was 16.8±16.33. In regression analysis, frequency of hospitalization (p
    Conclusion
    According to the results of the present study, hypoglycemia and its intensity areconsidered as the strongest predictors of fear of hypoglycemia. Therefore, prevention of hypoglycemia occurrence and reductionof its related fear can be performed by modifying the other predictors identified in this study.
    Keywords: Fear of hypoglycemia, Diabetes Mellitus, Oral anti, hyperglycemic agents
  • Tofighi Z., Sabzevari O., Rezaei Taleghani Z., Yassa N.* Pages 37-45
    Introduction
    Securigera securidaca seed is used as a hypoglycemic agent in Iranian folk medicine. In this study, potential effect of oral administration of whole seed extract its fractions were investigated on Streptozosin diabetic mice and rats (200 mg/kg, ip).
    Materials And Methods
    In acute study, diabetic mice were received different doses of whole seed extract, its fractions including chloroform, methanol, or mixture of chloroform and methanol, along with glibenclamide (10 mg/kg) and normal saline, by gavage. Blood glucose levels were assessed at baseline and again during 1, 2 and 4 h after gavage. Diabetic rats were received a mixture of chloroform and methanol fraction (30:70) in a dose 500 mg/kg, along with regular and NPH Insulin 30:70), glibenclamide and normal saline, by gavage, two times a day for two weeks. Blood glucose levels were measured at baseline and again after one and two weeks. Blood biochemical measures and liver histology examination were done after two weeks.
    Results
    Acute study showed that chloroform fraction reduced blood glucose level after 1 h wherease methanol fraction and mixture of fractions decreased blood glucose levels toward a normal range, after 4 h. In sub acute study, no significant change was not observed in blood glucose and biochemical parameters, after administration of fractions. Compared to rats received mixture of fractions, liver cells destruction was lower in groups receiving insulin and glibenclamide.
    Conclusion
    Acute dose of S. securidaca seed could reduce blood glucose by similar mechanism as insulin.
    Keywords: Securigera securidaca, Antidiabet, Seeds extract, Blood biochemical, Liver histology
  • Ranjbar K., Nazem F.*, Hashemi S Pages 46-53
    Introduction
    In this study, the effect of continuous aerobic training on serum indices of liver tissue damage enzymes (aspartate aminotransferase (AST), alanine amino transferase (ALT), and alkaline phosphatase (ALP)) in rats with myocardial infarction (MI) were evaluated.
    Material and
    Methods
    For this purpose, four weeks after MI, 30 male Wistar rats were randomized to the following groups: 1: Sham (n=10); 2: MI-sedentary (Sed-MI), n=10 and 3: MI-exercise (Ex-MI), n=10 the rats were subjected to aerobic training in the form of treadmill running for 10 weeks 5 days per week) at 17 m/min for 50 min/day. At the end of training program, serum AST, ALT, and ALP were measured by ELISA kits. Results were analyzed by one-way analysis of variance (ANOVA) and P
    Results
    AST activity, in the MI sedentary and MIexercise groups was significantly higher at the end of training (p=0.01), there was however no significant difference between MI-sedentary and MI-exercise (p=0.93). Alanine amino transferase was also significantly increased after MI (p=0.02), there was howere no significant difference between MI-exercise and the MI-sedentary groups (p=0.55). ALP activity was comparable between groups (p=0.9).
    Conclusion
    Ten weeks continues aerobic exercise training with moderate intensity had no effect on liver function in rats with MI. To better evaluate the effect of exercise training on liver pathological indices immunohistochemical analyses are needed.
    Keywords: Myocardial Infarction, Liver, Aerobic training
  • Rezayat F., Hajiaghayi M., Ramezani F.*, Mosaffa N Pages 54-62
    Polycystic ovarian syndrome (PCOS) is the most common endocrinopathy among women of reproductive age. In addition of fertility problems, there are numerous potential mechanisms which could promote neoplastic disease, including breast and gynecological cancers (endometrial and ovarian cancers), in women with PCOS. PCOS patients have a higher prevalence of obesity and consequently higher risk of metabolic syndrome. Also, hyper and rogenism, as one of the main symptoms of PCOS, is the result of endocrine alterations like increased presence of androgens and estrogens secreted abnormally. Obesity and fertility disorders caused by PCOS are two important risk factors for various cancers such as ovarian cancer. There is some evidence, which suggests that PCOS may be assumed as a factor in the increased risk of ovarian cancer. Also, androgen levels, weight gain and obesity are the main risk factors for the onset and progression of breast cancer. Related articles in English were searched in PubMed, Google Scholar, Elsevier, Wiley Online Library. Accordingly, PCOS could be known as a cause of estrogen dependent tumors that have receptors for steroid hormones, such asbreast and ovarian cancer. Despite the on going extensive research aiming to determine the relationship between PCOS and increased risk of developing breast and ovarian cancers, limited information has been obtained to confirm this relationship.
    Keywords: Polycystic ovarian syndrome, Ovarian cancer, Breast cancer, Androgens
  • Alamolhoda S. H, Simbar M.*, Asghari G., Mirmiran P., Azizi F Pages 63-72
    Introduction
    Gestational Diabetes Mellitus (GDM) is a common metabolic disorder in pregnancy that is diagnosed for the first time in the second half pregnancy. Associations between consumption of trans fatty acids and GDM have been conflicted in manystudies. The purpose of this study is to determine this relationship.
    Materials And Methods
    This is a narrative review to assess the relationship between trans fatty acids consumption before and during pregnancy and GDM incidence. We searched Google Scholar, Cochrane, and Science Direct and Med Line for identifying relevant analytic studies (Cohort and case- control studies). We used the key words: Trans Fatty Acids, Gestational Diabetes Mellitus, pregnancy glucose intolerance.
    Result
    At last we identified 12 relevant studies. Studies demonstrated that high trans fatty acids and animal fat intake before and during pregnancy significantly increased blood glucose levels in late pregnancy.
    Conclusion
    High trans fatty acids intake and animal fat consumption in daily diet before and during pregnancy disturb glucose metabolism and increase risk of GDM in the second half of pregnancy, although all of the studies recommended more widespread clinical trialsto identify the exact relationship between high trans fatty acids intake and GDM.
    Keywords: Trans fatty acids, Gestational diabetes mellitus, Glucose tolerance disorder