فهرست مطالب

غدد درون ریز و متابولیسم ایران - سال نوزدهم شماره 6 (پیاپی 96، بهمن و اسفند 1396)

مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران
سال نوزدهم شماره 6 (پیاپی 96، بهمن و اسفند 1396)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/08
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • علیرضا دل پسند، مهرداد فتحی*، سید رضا عطار زاده حسینی، سلما آهی صفحات 391-398
    مقدمه
    چاقی به دنبال بی تحرکی و مصرف غذای پرکالری پدید می آید و حساسیت انسولینی را کاهش می دهد؛ لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر ترکیب های ایزوکالری، تمرین ورزشی و محدودیت کالری بر حساسیت انسولینی موش های چاق بود.
    مواد و روش ها
    56 سر موش صحرایی نر بالغ با میانگین وزنی190 گرم به طور تصادفی به دو گروه سالم (8 سر) و چاق (48 سر) تقسیم شدند. گروه چاق و سالم از غذای خشک فشرده با چربی بالا و استاندارد تغذیه کردند و پس از هفده هفته به شش گروه تمرین ورزشی، ترکیبی 1، ترکیبی 2، ترکیبی 3 و محدودیت کالری دسته بندی شدند. سپس 10 درصد از وزن غذای روزانه کاسته شد و/یا با شدت 75-70 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی به مدت 48 تا 55 دقیقه بر روی تردمیل دویدند. برنامه ورزش و محدودیت کالری هفتگی برای گروه تمرین ورزشی (شش روز ورزش، صفر روز محدودیت کالری)، گروه محدودیت کالری (صفر روز ورزش، شش روز محدودیت کالری)، گروه ترکیبی 1 (2 روز ورزش، 4 روز محدودیت کالری) گروه ترکیبی 2 (3 روز ورزش، 3 روز محدودیت کالری) و گروه ترکیبی 3 (4 روز ورزش، 2 روز محدودیت کالری) به مدت دو ماه اعمال شد. از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی در سطح 05/0≥p استفاده شد.
    یافته ها
    بین مقادیر گلوکز خون ناشتا در گروه تمرین ورزشی، محدودیت کالری، ترکیبی 1، ترکیبی 2 و ترکیبی 3 با گروه شاهد چاق کاهش معنی دار وجود داشت (به ترتیب 005/0P=، 001/0P=، 044/0P=، 002/0P= و 011/0P=). بین مقادیر انسولین در گروه محدودیت کالری با گروه شاهد نیز کاهش معنی دار مشاهده شد (039/0P=). بین مقادیر حساسیت انسولینی در گروه شاهد چاق با گروه شاهد سالم افزایش معنی دار مشاهده شد (011/0P=).
    نتیجه گیری
    10 درصد تعادل منفی انرژی به شکل تمرین ورزشی، محدودیت کالری و سه ترکیب هر دو می تواند باعث کاهش معنی دار گلوکز افزایش یافته ی ناشی از چاقی بشود، اما اثر معنی داری در بهبود حساسیت انسولینی ندارد.
    کلیدواژگان: تعادل منفی انرژی، حساسیت انسولینی، ترکیبی ورزش و رژیم
  • سمیرا یزدانی مهر، محمدتقی محمدی * صفحات 399-409
    مقدمه
    توانایی ضعیف آنتی اکسیدانی کبد و آسیب اکسیداتیو نقش اساسی در ایجاد آسیب به سلول های کبدی در شرایط دیابت دارد. بر طبق ماهیت آنتی اکسیدانی رزوواستاتین، هدف مطالعه ی حاضر بررسی اثر بهبودی رزوواستاتین بر ظرفیت آنتی اکسیدانی و آسیب اکسیداتیو بافت کبدی در دیابت بود.
    مواد و روش ها
    بیست و چهار سر موش صحرایی به طور تصادفی در چهار گروه تقسیم شدند (6=n): نرمال، نرمال درمان شده، دیابتی و دیابتی درمان شده. موش ها با یک تزریق داخل وریدی استرپتوزوتوسین به بیماری دیابت مبتلا شدند (40 میلی گرم بر کیلوگرم). حیوانات درمان شده، رزوواستاتین (10 میلی گرم بر کیلوگرم) را به طور روزانه توسط لوله ی گاواژ برای شصت روز دریافت کردند. در پایان، نمونه ی خونی جهت ارزیابی میزان گلوکز و بافت کبدی برای اندازه گیری مالون دی آلدهید، گلوتاتیون و NOx (نیترات و نیتریت) و هم چنین فعالیت آنزیم های کاتالاز و سوپراکسایددیسموتاز جمع آوری شدند.
    یافته ها
    القای دیابت (گلوکز خون>300 میلی گرم در یک صد میلی لیتر) باعث افزایش معنی دار مقدار مالون دی آلدهید (44/0±00/4 میکرومول در لیتر) در مقایسه با گروه نرمال (39/0±08/ 1میکرومول در لیتر) شد، در حالی که رزوواستاتین بدون تاثیر بر گلوکز خون به طور معنی داری (56/0±42/2 میکرومول در لیتر) آن را کاهش داد. دیابت میزان فعالیت آنزیم های کاتالاز و سوپراکسایددیسموتاز را به ترتیب 81 درصد و 54 درصد کاهش داد. درمان با رزوواستاتین باعث افزایش معنی دار فعالیت کاتالاز (90 درصد) و مقدار گلوتاتیون (65 درصد) در موش های دیابتی شد. هم چنین، دیابت به طور معنی داری مقدار NOx (1±15 میکرومول در لیتر) را در مقایسه با گروه نرمال (15±34 میکرومول در لیتر) کاهش داد، در حالی که رزوواستاتین به طور معنی داری آن را افزایش داد (16±61 میکرومول در لیتر).
    نتیجه گیری
    نتایج ما نشان می دهد رزوواستاتین قادر است توانایی آنتی اکسیدانی کبد دیابتی را افزایش دهد. بنابراین، درمان با رزوواستاتین ممکن است آسیب های بافتی و اکسیداتیو کبد را در شرایط دیابتی بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: رزوواستاتین، دیابت شیرین، ظرفیت آنتی اکسیدانی، آسیب اکسیداتیو، هیپرگلایسمی
  • مژگان محمدی فر، محمد بهنام، سید علیرضا طلایی، طاهره خامه چیان، مهدی مهران، محسن تقی زاده * صفحات 410-418
    مقدمه
    کبد چرب غیرالکلی از آسیب های مزمن کبدی است که شیوع آن در جهان رو به افزایش است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر عصاره ی ترکیبی گیاهان خارمریم، کنگرفرنگی و عناب بر کبد چرب غیرالکلی ناشی از به کارگیری رژیم پرچرب در موش های صحرایی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی تجربی، 40 سر موش صحرایی نر به صورت تصادفی به گروه های شاهد (8 سر) و تغذیه با رژیم پرچرب (32 سر) تقسیم شدند. پس از 4 ماه تغذیه با رژیم پرچرب، موش های مبتلا به کبد چرب به 4 گروه 8 تایی شامل گروه تغذیه با رژیم پرچرب و 3 گروه دریافت کننده ی عصاره با دوزهای 100، 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن تقسیم و به مدت 2 ماه تحت تیمار با عصاره قرار گرفتند. در پایان پروفایل لیپیدی، فعالیت آنزیم های کبدی در سرم و هیستولوژی کبد مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    تغذیه با رژیم پرچرب توانست مقادیر کلسترول، تری گلیسرید و کلسترول LDL را افزایش و میزان کلسترول HDL را کاهش دهد (001/0P<). هم چنین، رژیم پرچرب میزان فعالیت آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز و آلکالن فسفاتاز را به میزان 84، 113 و 228 درصد افزایش داد (001/0P<). دریافت عصاره با دوزهای 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن، موجب بهبود وضعیت لیپیدها (05/0P<) و کاهش فعالیت آنزیم های کبدی (05/0P<) شد. یافته های آسیب شناسی کبد، تغییرات ناشی از رژیم پرچرب و درمان با عصاره را تایید کرد.
    نتیجه گیری
    تغذیه با رژیم پرچرب سبب ایجاد کبد چرب غیرالکلی می شود و تیمار با عصاره ی ترکیبی گیاهان خارمریم، کنگرفرنگی و عناب سبب بهبود شاخص های این بیماری می گردد.
    کلیدواژگان: خارمریم، کنگرفرنگی، عناب، کبدچرب غیرالکلی، رژیم پرچرب
  • محمد کریمی *، منصوره ضیغمی صفحات 419-424
    مقدمه
    افزایش سطح پلاسمایی هموسیستئین و فیبرینوژن خون از عوامل زمینه ساز بیماری های قلبی عروقی می باشد. هدف از تحقیق حاضر، مطالعه ی اثر مکمل گیری کوتاه مدت امگا-3 بر سطوح هموسیستئین و فیبرینوژن در پاسخ به یک جلسه تمرین مقاومتی دایره ای در زنان چاق غیرورزشکار بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه ی نیمه تجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون، 20 زن چاق غیرورزشکار با نمایه ی توده ی بدنی برابر و یا بیشتر از 30 کیلوگرم بر مترمربع به عنوان آزمودنی شرکت کردند. شرکت کنندگان به طور تصادفی در دو گروه مصرف دارونما و مصرف مکمل امگا-3 تقسیم شدند. مصرف مکمل امگا-3 به صورت خوراکی؛ سه کپسول (هر کپسول محتوی 3000 میلی گرم) در روز و به مدت یک هفته انجام شد. مداخله ی تمرینی شامل یک جلسه تمرین مقاومتی ایستگاهی در نه ایستگاه و با شدت 40 درصد یک تکرار بیشینه اجرا شد. نمونه های خون وریدی در دو مرحله ی قبل و بلافاصله بعد از فعالیت ورزشی مقاومتی جمع آوری شدند. سطوح پلاسمایی هموسیستئین و فیبرینوژن به روش الایزا مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تحلیل شدند (05/0>p).
    یافته ها
    بین دو گروه در مرحله ی پس آزمون، تفاوت معنی داری به لحاظ مقادیر هموسیستئین (0001/0=p) و فیبرینوژن (0001/0=p) وجود داشت. گروه مکمل امگا-3 افزایش کمتری در مقادیر متغیرهای تحقیق نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتیجه گیری می شود که مصرف کوتاه مدت مکمل امگا-3 احتمالا می تواند در جلوگیری از افزایش سطوح هموسیستئین و فیبرینوژن به دنبال یک جلسه تمرین مقاومتی دایره ای در زنان چاق غیرورزشکار، مفید باشد.
    کلیدواژگان: چاقی، هموسیستئین، فیبرینوژن، مکمل گیری
  • فائزه براتی، محسن شمسی *، محبوبه خورسندی، مهدی رنجبران صفحات 425-434
    مقدمه
    مصرف تنقلات صنعتی و با ارزش غذایی اندک در بین دانش آموزان، به ویژه دانش آموزان مقطع ابتدایی، روز به روز در حال افزایش است. به همین دلیل این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش تئوری رفتار برنامه ریزی شده به روش ایفای نقش در ارتقای رفتارهای پیشگیری کننده ی دانش آموزان در زمینه مصرف تنقلات با ارزش غذایی اندک اجرا شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر مطالعه ای نیمه تجربی و جمعیت مورد مطالعه شامل 189 دانش آموز شهرستان اراک (در ایران) بودند که از طریق نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمون (تعداد=98) و شاهد (تعداد=91) قرار گرفتند. اطلاعات از طریق پرسش نامه محقق ساخته بر اساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده جمع آوری و سپس مداخله ی آموزشی در قالب چهار جلسه ی آموزشی با روش ایفای نقش برای گروه آزمون انجام شد و در نهایت پس از گذشت سه ماه دوباره اطلاعات از دو گروه جمع آوری و مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    پیش از مداخله ی آموزشی، همه متغیرها به استثنای آگاهی و هنجار ذهنی در دو گروه اختلاف معنی داری نداشتند. ولی پس از انجام مداخله، دو گروه از نظر همه سازه های مورد بررسی تفاوت معنی دار آماری داشتند (001/0>p). در این مطالعه عملکرد گروه مداخله در قبل از آموزش از 72/23±93/49 به 68/17±33/63 در بعد از آموزش ارتقاء معنی داری یافت (001/0>p).
    نتیجه گیری
    مداخله ی آموزشی به روش ایفای نقش بر اساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده منجر به ارتقای رفتارهای پیشگیری از مصرف تنقلات با ارزش غذایی اندک در دانش آموزان می شود. ضمن این که در اجرای این برنامه ها، کنترل، پایش و پی گیری آموزشی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تنقلات با ارزش غذایی اندک، تئوری رفتار برنامه ریزی شده، عملکرد
  • حسن شهبازی، فضل الله غفرانی پور *، پریسا امیری، اسدالله رجب صفحات 435-443
    مقدمه
    دوره ی نوجوانی سخت ترین مرحله برای کنترل و مدیریت دیابت نوع یک است. مطالعه ی حاضر به منظور تعیین ادراکات، عوامل قادرکننده و پرورش دهندگان مرتبط با رفتارهای خودمراقبتی در نوجوانان مبتلا به دیابت نوع یک انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی از نوع مقطعی است که در سال 1395، به صورت تصادفی، 120 نوجوان 14 الی 19 ساله ی مبتلا به دیابت نوع یک شهر تهران انتخاب و مطالعه بر روی آن ها انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه ی محقق ساخته مبتنی بر مدل PEN-3 بود که از نتایج حاصل از مصاحبه و بحث گروهی استخراج شد. این پرسش نامه مشتمل بر چهار بخش متغیرهای دموگرافی، اداراکات، عوامل قادر کننده و عوامل پرورش دهنده بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت.
    یافته ها
    بیش از 44 درصد از نمونه های مورد بررسی اظهار داشتند که به طور معمول رفتارهای خودمراقبتی را انجام می دهند. سخت و خسته کننده دانستن انجام این رفتارها، پنهان کردن بیماری، گران بودن نوارهای سنجش قند خون، کمبود آموزش های عمومی و اختصاصی، عدم توجه به معنویت و نیازهای معنوی بیماران در برنامه های درمانی، تعارض با والدین و ارتباط ضعیف با دیگر بیماران مبتلا به دیابت نوع یک، از مهم ترین ادراکات، عوامل قادرکننده و پرورش دهنده بودند.
    نتیجه گیری
    توجه بیشتر در طراحی برنامه های آموزش عمومی در رسانه های جمعی و آموزش های دوره ای و اختصاصی، حمایت بیشتر دولت و سازمان های بیمه گر از بیماران و توجه به معنویت و نیازهای معنوی بیماران دیابت نوع یک می تواند جهت رفع موانع خودمراقبتی کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع یک، ادراکات، عوامل قادرکننده، عوامل پرورش دهنده، مدلPEN-3
  • لادن زودفکر، حسن متین همایی *، بهمن تاروردی زاده صفحات 444-451
    مقدمه
    یکی از مشکلات زنان در سنین باروری سندرم پیش از قاعدگی است که از قدرت کافی برای تداخل با جنبه های مهم زندگی برخوردار است. از علل ابتلای آن، تغییر هورمون های پرولاکتین و سطوح پروستاگلاندین E2 بیان شده است. از این رو هدف این مطالعه، تعیین تاثیر تمرین هوازی و مصرف کورکومین بر این عوامل بود.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی، 40 نفر از زنان مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی به 4 گروه تمرین، کورکومین، تمرین + کورکومین و دارونما تقسیم شدند. گروه های تمرینی به مدت 12 هفته و هفته ای 3 جلسه تمرین های ایروبیک و سایر گروه ها از 7 روز مانده به عادت ماهانه تا 3 روز اول، روزانه 2 عدد کپسول، حاوی 100 میلی گرم کورکومین و یا دارونما مصرف کردند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میزان پروستاگلاندین E2 فقط در گروه توام کاهش معنی داری داشت (005/0P=) و در سایر گروه ها تفاوت آماری معنی داری دیده نشد (01/0p>) (میزان P در گروه های تمرین، کورکومین و دارونما به ترتیب 04/0، 76/0 و 33/0 به دست آمد). در مورد شاخص پرولاکتین، هیچ کدام از مداخلات تغییر معنی داری را در میزان پرولاکتین سرم ایجاد نکردند (01/0p>) (میزان P در گروه های تمرین، کورکومین، توام و دارونما به ترتیب 1/0، 76/0، 99/0 و 25/0 به دست آمد).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد مصرف کورکومین و انجام تمرین هوازی به صورت هم زمان باعث کاهش میزان پروستاگلاندین E2 می شود. لذا به نظر می رسد انجام این دو پروتکل به صورت هم زمان بتواند در درمان سندرم پیش از قاعدگی موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: سندرم پیش از قاعدگی، تمرین هوازی، کورکومین، پروستاگلاندین E2، پرولاکتین
|
  • Alireza Delpasand, Mehrdad Fathi Dr, Seyed Reza Attarzadeh Hosseini Dr, Salma Ahi Dr Pages 391-398
    Introduction
    The aim of this study was to investigate the effects of iso-caloric combinations of exercise and caloric restriction on insulin sensitivity of obese male rats.
    Materials And Methods
    Fifty-six, eight-week-old male Wistar rats (190±16 g) were primarily divided into the obesity (n=48) and healthy groups (n=8) and were fed high-fat and standard palate for seventeen weeks respectively. After obesity induction, the obesity group was randomly assigned to one of six groups, i.e. EXE, CR, EXCR1, EXCR2, and EXCR3 as experimental groups and OC as the control group following which 15% of food intake was reduced. Their exercise intensity was about 70-75% vo2max, 28 m/min for 48 to 55 minutes. Negative energy balance was applied through caloric restriction (CR) (6d/w); exercise training (EXE) (6d/w), in three combinations: EXCR1 (2d/w exercise 4d/w CR, (EXCR2 (3d/w exercise 3d/w CR) and EXCR3 (4d/w exercise 2d/w CR) for two months. One way ANOVA and Tukey post-hoc were applied for data analysis by SPSS version 16 (p
    Results
    Serum glucose levels of EXE, CR, EXCR1, EXCR2 and EXCR3 significantly decreased compared to the OC group. Plasma CR and EXCR3 insulin were significantly decreased, in comparison to OC insulin level. Compared to OC, insulin sensitivity was significantly elevated in CR and EXCR2.
    Conclusion
    It is concluded that exercise and caloric restriction, both per se and in different combinations reduced obesity elevated induced serum glucose. However caloric restriction and EXCR2 and caloric restriction lead to significant increase in insulin sensitivity. It is recommended to consider equal doses of exercise and caloric restriction which may improve insulin sensitivity.
    Keywords: Negative energy balance, Insulin sensitivity, Exercise, regimen combination
  • Samira Yazdanimehr, Mohammad Taghi Mohammadi Dr * Pages 399-409
    Introduction
    Weakening of the liver antioxidant capacity and oxidative damage play a crucial role in the genesis of hepatocellular damage during diabetic states. Considering to the antioxidant property of rosuvastatin, the aim of present study was to investigate whether rosuvastatin improves antioxidant capacity and oxidative damage of liver tissue in diabetes.
    Materials And Methods
    Twenty-four rats were randomly divided into four groups (n=6 each), normal, treated normal, diabetic and treated diabetic groups. Diabetes was induced in rats by an intravenous injection of streptozotocin (40 mg/kg). Treated rats received rosuvastatin (10 mg/kg) daily by a gavage tube for sixty days. At the end, blood samples were collected for measuring blood glucose, and liver tissue was removed to determine malondialdehyde, glutathione and NOx (nitrate and nitrite) contents as well as catalase and superoxide dismutase activities.
    Results
    Induction of diabetes (blood glucose >300 mg/dL) significantly increased the malondialdehyde content (4.00±0.44 µMol/L), compared with the normal group (1.08±0.39 µMol/L), whereas rosuvastatin significantly decreased it (2.42±0.56 µMol/L), without changing blood glucose levels. Diabetes decreased the activities of catalase and superoxide dismutase by 81 and 54%, respectively. Treatment with rosuvastatin increased the catalase activity (90%) and glutathione content (65%) in diabetic rats. Also, diabetes significantly decreased the NOx content (15±1 µMol/L), compared to the normal group (34±15 µMol/L), whereas rosuvastatin significantly increased it (61±16 µMol/L).
    Conclusion
    Our results indicate that rosuvastatin can increase the antioxidant capacity of diabetic liver, and treatment with rosuvastatin may hence improve the tissue and oxidative damages of the liver during diabetic states.
    Keywords: Rosuvastatin, Diabetes Mellitus, Antioxidant capacity, Oxidative damage, Hyperglycemia
  • Mojgan Mohammadifar, Mohammad Behnam, Sayyed Alireza Talaei Dr, Tahereh Khamechian Dr, Medi Mehran Dr, Mohsen Taghizadeh Dr * Pages 410-418
    Introduction
    Non-alcoholic fatty liver disease includes a spectrum of clinical syndromes from early steatosis to liver cirrhosis. The aim of this study was to evaluate the effect of combined extract of silymarin, artichoke and jujube on non-alcoholic fatty liver, induced by high-fat diet in rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 40 male rats were divided randomly into two groups, a sham group (n=8) and a high-fat diet group (n=32). After 4 months of being fed the high-fat diet, rats suffering from fatty liver were divided into 4 groups (n=8 each) including a high-fat diet group and the three groups receiving a dose of the combined extract 100, 200 and 400 mg/kg for 2 months. Finally, lipid profiles, activity of serum liver enzymes and liver histology were investigated.
    Results
    The high-fat diet increased Chol, TG and LDL and decreased HDL levels (P
    Conclusion
    High-fat diet induced nonalcoholic fatty liver in rats and treatment with combined extracts of silymarin, artichoke and jujube improved the complications of the disease.
    Keywords: Silybum Marianum, Cynara scolymus, Ziziphus jujube, Non-alcoholic fatty liver, High-fat diet
  • Mohammad Karimi Dr *, Mansooreh Zeyghami Pages 419-424
    Introduction
    Elevated plasma levels of homocysteine and fibrinogen are considered cardiovascular risk factors. The aim of the present study was to investigate the effects of short-term supplementation of omega-3 on homocysteine and fibrinogen levels in response to a single session of circuit resistance training in non-athlete obese women.
    Materials And Methods
    In a quasi-experimental research with a pretest-postest design, 20 non-athlete women with body mass index ≥30 kg/m2 participated as subjects. The participants were divided randomly into two equal groups of 1) placebo and 2) omega-3 supplement. The training intervention consisted of a single session of circuit resistance training at nine stations with intensity of 40% 1RM at the end of one week omega-3/placebo supplementation, consumed orally, 3 capsules (each containing 3000 mg) per day for one week. Blood samples were collected in two phases before and after the resistance training. Plasma levels of homocysteine and fibrinogen were assayed using ELISA methods, and data were analyzed using ANCOVA test (p
    Results
    There was a significant difference between the groups at in their postest values of homocysteine (p=0.0001) and fibrinogen (p=0.0001). The omega-3 supplement group showed less increase in the research variables.
    Conclusion
    It is concluded that short-term consumption of the omega-3 supplement may be useful in preventing increase in homocysteine and fibrinogen levels in response to a single session of circuit resistance training in non-athlete obese women.
    Keywords: Obesity, Homocysteine, Fibrinogen, Supplementation
  • Fayeezeh Barati, Mohsen Shamsi *, Mahboobeh Khorsandi, Mehdi Ranjbaran Pages 425-434
    Introduction
    The consumption of junk food as a snack among children, especially in elementary school students is on the rise. The aim of this study therefore was to assess the effects of education based on theory planned behavior (TPB) through role-playing in promoting preventive behaviors among students with high consumption of junk food.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental study was carried out on 189 students in the city of Arak (Iran), randomly divided into two, the experimental (n=98) and the control (n=91) groups. Data was gathered with a questionnaire based on the TPB, followed by intervention in 4 sessions, with role playing for the group intervention. Finally after 3 months of data from the two groups was collected and analyzed.
    Results
    Before the intervention, all variables except for the knowledge and subjective norm were not significantly different between the two groups. However after the intervention all structures in the two groups showed statistically significant differences (p
    Conclusion
    The educational intervention through role-play based on theory planned behavior, decreased junk food consumption behaviors. Besides such programs, follow up education for controlling andmonitoring are highly recommended.
    Keywords: Attitude, Performance, Theory Planned Behavior
  • H. Shahbazi, F. Ghofranipour Dr *, P. Amiri Dr, A. Rajab Dr Pages 435-443
    Introduction
    Adolescents with type 1 diabetes show poorer adherence to self-care behaviors, compared with other patients. The purpose of this study was to determine the perceptions, enablers, and nurturers related to self-care behaviors in adolescents with type 1 diabetes.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted in 2016, on 120 adolescent participants with type 1 diabetes who had been referred to the Iranian Diabetes Association. Data collection tools were a questionnaire based on the PEN-3 Model and information extracted during interviews and focus group discussions. The questionnaire consisted of four parts (Demographic variables, Perceptions, Enablers, and Nurturers); the validity and reliability of the questionnaire had been approved. Data were analyzed using SPSS version 22 software and descriptive statistics tests.
    Results
    Over 44% of adolescents with type 1 diabetes reported moderate compliance with self-care behaviors. Insupportable self-care behaviors, denial of disease, expensive blood glucose (blood sugar) test strips, lack of public and private education, lack of attention to spirituality and the spiritual needs of patients in therapeutic programs, conflict with parents and poor communication with other type 1 diabetes patients were the most important perceptions, enablers and nurturers.
    Conclusions
    Focusing more attention on the design of the general education programs, via mass media and dedicated training, increasing government support and health insurance for patients, along with addressing and spiritual needs of patients can help overcome these obstacles.
    Keywords: Type 1 Diabetes_Perceptions_Enablers_Nurturers_PEN-3 Model
  • Ladan Zoodfekr, Hasan Matin Homaee *, Bahman Tarverdizadeh Pages 444-451
    Introduction
    One of the problems among women of reproductive age is premenstrual syndrome, which often interferes with important aspects of life, including family and social relationships. Among factors influencing this syndrome changes in prolactin and levels of prostaglandin E2 have been documented. The purpose of this study therefore was to determine the effect of aerobic exercise and curcumin consumption on these factors.
    Materials And Methods
    In a clinical trial, 40 women with PMS were divided into 4 groups: Exercise, curcumin, training curcumin and the placebo groups; training groups did aerobic exercise for 12 weeks, (3 times/week), and other groups, consumed 2 capsules containing 100 mg of curcumin or placebo two times day, from 7 days before menstruation until day 3 of its their period.
    Results
    Results showed that prostaglandin E2 levels were significantly decreased only in the combination group (P=0.005) and while in the other groups there was no significant difference (p>0.01); P values in the training, curcumin, and placebo groups were 0.04, 0.76, 0.33 respectively). Also, none of the interventions caused any significant changes in serum levels of prolactin (p>0.01), (P values in the training, curcumin, combination and placebo groups were 0.1, 0.76, 0.99 and 0.25 respectively).
    Conclusion
    Results of this study showed that taking curcumin and performing aerobic exercise simultaneously reduced the amount of prostaglandin E2, indicating that these two protocols performed simultaneously can be effective in the treatment of premenstrual syndrome.
    Keywords: Premenstrual syndrome, Exercise, Curcumin, Prostaglandin E2, Prolactin