فهرست مطالب

غدد درون ریز و متابولیسم ایران - سال هجدهم شماره 2 (پیاپی 86، خرداد و تیر 1395)

مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران
سال هجدهم شماره 2 (پیاپی 86، خرداد و تیر 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فهیمه فراهانی دستجانی، محسن شمسی*، محبوبه خورسندی، مهدی رنجبران، محمدرضا رضوانفر صفحات 83-89
    مقدمه
    بیماری دیابت یکی از شایع ترین بیماری های ناشی از اختلالات متابولیسمی است. مطالعه ی حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش براساس الگوی اعتقاد بهداشتی بر تبعیت از رژیم دارویی در بیماران مبتلا به دیابت شهر اراک در سال 1393 انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر مطالعه ا ی نیمه تجربی از نوع پیش و پس آزمون بود که در آن 130 نفر از بیماران مبتلا به دیابت شهر اراک به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه (65 نفر گروه مداخله و 65 نفر گروه شاهد) قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه ی محقق ساخته ای بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. قبل از آموزش، پرسش نامه برای اعضای هر دو گروه تکمیل شد. سپس به گروه مداخله در طی یک ماه، 4 جلسه آموزش داده شد. 3 ماه پس از مداخله ی آموزشی، هر دو گروه مداخله و شاهد پرسش نامه را تکمیل و با استفاده از آزمون های t زوجی و t مستقل و نرم افزارSPSS 20 تحلیل شدند.
    یافته ها
    سه ماه پس از مداخله ی آموزشی، سازه های حساسیت درک شده، منافع درک شده، خودکارآمدی، راهنمای عمل داخلی و خارجی و عملکرد در زمینه ی تبعیت از رژیم دارویی افزایش معنی داری با پیش از مداخله داشتند (05/0p<)، در حالی که سازه های موانع درک شده و شدت درک شده اختلاف معنی داری با پیش از مداخله نداشتند (05/0p>).
    نتیجه گیری
    با آموزش بیماران مبتلا به دیابت می توان مهارت های آنان را در زمینه ی تبعیت از رژیم دارویی را افزایش داد که این امر در سلامت بیماران موثر خواهد بود.
    کلیدواژگان: دیابت، الگوی اعتقاد بهداشتی، تبعیت دارویی
  • معصومه قائدی*، فرزانه بنی هاشمی، مرضیه لطیفی، مرضیه سلیمانی نژاد صفحات 90-96
    مقدمه
    سواد بهداشتی، به معنای میزان ظرفیت فرد در کسب، پردازش و درک اطلاعات بهداشتی پایه و خدمات بهداشتی مورد نیاز جهت اخذ تصمیمات بهداشتی آگاهانه است. سطح پایین سواد بهداشتی در مراقبت و درمان بیماری های مزمن مانند دیابت تاثیر منفی دارد. این در حالی است که این بیماری نیاز به خود مراقبتی ویژه توسط بیماران برای تمام عمر دارد. این مطالعه با هدف تعیین رابطه سواد بهداشتی و خودمراقبتی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 ساکن شهرستان بستک انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی است که در سال 1394 بر روی 265 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. به منظور جمع آوری داده ها، از پرسش نامه های سواد بهداشتی بزرگسالان ایرانی (HELIA) و خلاصه فعالیت های خود مراقبتی بیماران مبتلا به دیابت (SDSCA) استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های مطالعه بیان گر آن است که 7/51 درصد بیماران سطح سواد بهداشتی پایین داشتند. میانگین نمره ی خودمراقبتی بیماران در هفته پیش از مطالعه برابر با 67/15±78/53 بود. سواد بهداشتی با خودمراقبتی و دو حیطه آن، شامل فعالیت بدنی و رژیم غذایی، رابطه معنی دار آماری را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    بیماران دیابتی جهت کنترل موفقیت آمیز بیماری خود، نیازمند آگاهی و نگرش کافی جهت به کارگیری خود مراقبتی مطلوب هستند. پیشنهاد می شود در برنامه های آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، توجه بیشتر به مقوله سواد بهداشتی بیماران شود.
    کلیدواژگان: سواد بهداشتی، خودمراقبتی، دیابت نوع 2
  • سجاد خلیلی مقدم، زهرا بهادران، پروین میرمیران *، فریدون عزیزی صفحات 97-104
    مقدمه
    مطالعات پیشین ارتباط بین انواع مختلف سبزیجات و میوه ها با دیابت را بررسی و ارتباط معکوسی بین دریافت کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها و مقاومت به انسولین را گزارش کرده اند، اما در سطح جامعه مطالعه ای در ارتباط با انواع مختلف میوه ها و سبزیجات رنگی و مقاومت به انسولین انجام نگرفته است. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی ارتباط بین سبزیجات و میوه جات قرمز، نارنجی و زرد رنگ با خطر مقاومت انسولین در بزرگسالان تهرانی طراحی شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه طولی در قالب مرحله 3 تا مرحله 4 مطالعه ی قند و لیپید تهران بر روی 940 بزرگسال بالاتر از 19 سال انجام گرفت. ارزیابی دریافت های غذایی با استفاده از یک پرسش نامه ی نیمه کمی بسامد خوراک جمع آوری شد. در شروع مطالعه و پس از 3 سال پی گیری، قند ناشتای سرم و انسولین سرم اندازه گیری شدند. از آزمون لجستک رگرسیون برای بررسی ارتباط زیر مجموعه ی میوه ها و سبزیجات با بروز مقاومت به انسولین استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سن و نمایه ی توده ی بدنی افراد شرکت کننده در مطالعه به ترتیب 1/12±3/40 سال و 4/4±4/26 کیلوگرم بر مترمربع بود. میانگین مصرف زیر مجموعه های میوه ها و سبزیجات به رنگ قرمز، صورتی، زرد، سبز، نارنجی و سفید، به ترتیب 503، 172، 104، 108، 16 گرم در روز بود. بعد از 3 سال پی گیری، مصرف بالای کل سبزیجات و میوه ها در مقایسه با مصرف پایین، با کاهش خطر مقاومت به انسولین همراه بود (018/0=P: 51/0=نسبت شانس). هم چنین در بین زیرمجموعه های سبزیجات و میوه ها، زیرمجموعه های قرمز/صورتی (012/0=P: 48/0=نسبت شانس)، نارنجی (001/0=P: 34/0=نسبت شانس) و زرد (011/0=P: 47/0=نسبت شانس) با کاهش معنی دار خطر مقاومت به انسولین همراه بودند.
    نتیجه گیری
    مصرف بیشتر میوه جات و سبزیجات قرمز/ صورتی، زرد و نارنجی رنگ با کاهش خطر مقاومت به انسولین همراه است.
    کلیدواژگان: انسولین، شاخص مقاومت به انسولین، میوه ها، سبزیجات
  • فاطمه فروغی نسب *، فریبرز هوانلو، سجاد احمدی زاد صفحات 105-111
    مقدمه
    با توجه به اینکه چاقی و اضافه وزن در سال های اخیر رشد فزاینده ای داشته است، این پژوهش با هدف بررسی اثر فعالیت ورزشی تناوبی در شرایط هایپوکسی بر پاسخ هورمون ضد اشتهای PYY3-36 و میزان اشتها در افراد دارای اضافه وزن انجام شد.
    مواد و روش ها
    بدین منظور، 8 نفر از دانشجویان داوطلب مرد غیر ورزشکار دانشگاه شهید بهشتی تهران با میانگین سنی 11/2±14/22 سال، قد 69/7±28/175 سانتی متر، وزن 95/5±03/87 کیلوگرم و نمایه ی توده ی بدن 5/1±4/28 کیلوگرم بر مترمربع بررسی شدند. آزمودنی ها در دو جلسه با یک هفته فاصله به صورت توازن متقابل در دو شرایط هایپوکسی و نورموکسی فعالیت کردند. پروتکل تمرین به صورت متناوب در 5 مرحله ی فعالیت روی دوچرخه ی کار سنج با شدت 85 درصد ضربان قلب بیشینه به مدت 4 دقیقه و مراحل استراحتی با شدت 50 درصد ضربان قلب بیشینه به مدت 2 دقیقه اجرا شد. در جریان اجرای تحقیق، شرایط محیطی و نیز شرایط تمرینی درهر دو جلسه یکسان سازی شد و فقط آزمودنی ها در جلسه هایپوکسی فعالیت خود را در شرایط کاهش فشار سهمی اکسیژن به میزان 15 درصد انجام دادند. نمونه های خونی، 15 دقیقه قبل از فعالیت و همین طور پس از فعالیت در زمان های 10،20،40،60،80 دقیقه گرفته شدند. با استفاده از تکنیک الایزا غلظت پلاسمایی PYY3-36 اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نوع محیط تفاوتی بر میزان پاسخ PYY3-36 نداشت (1/0=P)؛ اما فعالیت باعث افزایش آن،به خصوص در شرایط نورموکسی شد. هم چنین محیط نتوانست تفاوت معنی داری را در میزان اشتها ایجاد کند (872/0P=)، هرچند در هر دو جلسه بعد از فعالیت تمایل به کاهش اشتها وجود داشت.
    نتیجه گیری
    فعالیت باعث افزایش سطوح گردشی PYY3-36 و کاهش میزان اشتها می شود، ولی بین دو محیط هایپوکسی و نورموکسی تفاوتی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: فعالیت تناوبی، هایپوکسی، نورموکسی، هورمون PYY3، 36، میزان اشتها، اضافه وزن
  • صدیقه پایدار، غلامعلی جلودار، جمشید محمدی *، نسترن محمدی صفحات 112-119
    مقدمه
    اثرات بعضی از گیاهان خانواده ی گیاه سوسنیان که عنصری از این خانواده است، بر کاهش گلوکز، لیپیدها و آنزیم های خون گزارش شده است. هدف از مطالعه ی حاضر، بررسی اثر عصاره ی هیدروالکلی خرگریو بر شاخص های عملکردی کبد و کلیه در موش های صحرایی نر دیابتی شده به وسیله استرپتوزوتوسین می باشد.
    مواد و روش ها
    40 سر موش صحرایی نر، به طور تصادفی به پنج گروه هشت تایی تقسیم شدند. گروه های اول و سوم ( شاهد سالم و دیابتی) دریافت کننده ی آب مقطر، گروه دوم، کنترل درمان دریافت کننده ی روزانه 50 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره ی هیدروالکلی گیاه خرگریو، و گروه های چهارم و پنجم (دیابتی تحت درمان 1 و 2)، به ترتیب روزانه 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره ی هیدروالکلی گیاه خرگریو. موش های صحرایی به وسیله ی استرپتوزوتوسین، دیابتی شدند. طول دوره ی آزمایش، بیست و یک روز بود. میزان وزن و گلوگز ناشتا به صورت هفتگی اندازه گیری و ثبت شد. در پایان دوره ی درمان، نمونه ی خون از قلب جمع آوری و شاخص های آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلکالین فسفاتاز (ALP)، آلبومین (ALB)، نیتروژن اوره خون (BUN)، کراتینین و اوره خون اندازه گیری شد.
    یافته ها
    عصاره ی هیدروالکلی گیاه خرگریو، میانگین وزن را در گروه های دیابتی تحت درمان افزایش داد. هم چنین باعث کاهش سطح فاکتورهای سرمی ALT، AST، BUN، ALPو افزایش سطحALB ، به صورت وابسته به دوز، در پایان دوره ی آزمایش شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادند که عصاره ی هیدروالکلی گیاه خرگریو، به صورت وابسته به دوز، سبب بهبود شاخص های عملکردی کلیه و کبد در شرایط مورد آزمایش می شود.
    کلیدواژگان: دیابت قندی، خرگریو، کبد، کلیه، موش صحرایی
  • فاطمه رضایت، مهری حاجی آقایی، نریمان مصفا*، فهیمه رمضانی تهرانی، مهرناز مصداقی صفحات 120-127
    مقدمه
    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یکی از شایع ترین اختلالات غددی در بانوان است. حضور سیستمیک انواع سایتوکاین های التهابی، به ویژه TNF-α، در این مبتلایان دلیل عمده برای وقوع اختلالات ایمونولوژیک است. بسیاری از تظاهرات PCOS، از جمله ناباروری، هایپراندروژنیسم، چاقی و التهاب مزمن، جزو عوامل خطر برای سرطان پستان در نظر گرفته می شوند. خطر شکل گیری سرطان پستان در بانوان مبتلا به PCOS در برخی مطالعات اپیدمیولوژیک در حال بررسی است. در این پژوهش، از طریق هم کشتی سلول های تک هسته ای خون محیطی (PBMCs) مبتلایان به PCOS با سلول های رده توموری پستان، جنبه ای از پاسخ ضد توموری این سلول ها مورد ارزیابی تجربی و آزمایشگاهی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    سلول های تک هسته ای (PBMCs) از 50 نمونه ی خون محیطی (در دو گروه مبتلا به PCOS و افراد سالم) به وسیله ی گرادیان فایکول جداسازی و تخلیص شدند. رده های توموری پستان (MDA-MB-468 و MCF-7) به عنوان سلول های هدف کشت شدند و در مجاورت با سلول های تک هسته ای، در سیستم هم کشتی ترانس ول قرار گرفتند. در فواصل زمانی 48 و 72 ساعت پس از هم کشتی، تکثیر سلولی با تست تکثیر سلولی بروموداکسی یوریدین بررسی شد. تعیین درصد لنفوسیت هایCD3+ CD8+ به عنوان سلول های اجرایی، به وسیله ی تکنیک فلوسایتومتری انجام گرفت.
    یافته ها
    پاسخ تکثیری PBMCs، پس از 48 ساعت هم کشتی با سلول های لاین توموری MDA-468 (002/0P=) و MCF-7 (021/0P=) به طور معنی داری در گروه مبتلا به PCOS نسبت به گروه سالم بیشتر بود. تفاوت قابل توجهی در تعداد سلول های T CD3+CD8+ بین گروه های سالم و مبتلا مشاهده نشد (05/0P>)، اما پس از 72 ساعت هم کشتی، درصد سلول های T CD3+CD8+ در بیشتر نمونه ها افزایش یافت. تفاوت معنی داری بین نتایج حاصل از هم کشتی با MDA-468 و MCF-7 در هیچ کدام از تست ها مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    آستانه ی تحریک سول های تک هسته ای بانوان مبتلا به PCOS کاهش یافته است و تفاوت بین دو گروه سالم و مبتلا به PCOS از لحاظ قدرت تکثیر سلول های اجرایی می تواند به دلیل وجود وضعیت التهابی مزمن در این مبتلایان باشد.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، سرطان پستان، هم کشتی، لنفوسیت های C D3+ CD8+، BrdU
  • نازنین قاسمی، فهیمه رمضانی تهرانی، نریمان مصفا* صفحات 128-134
    سرطان پستان یکی از شایع ترین بدخیمی ها در بانوان است و علی رغم پیشرفت های بسیار در زمینه ی شناسایی وتشخیص آن، و با وجود تکنیک های جراحی پیشرفته و انجام شیمی درمانی، پزشکان در کنترل و مهار متاستاز آن هنوز به موفقیت چشمگیری دست نیافته اند. اهداف این مطالعه، آگاه سازی متخصصان باروری و دست اندرکاران بیماری های بدخیم از نحوه تاثیر بارداری سالم در تقویت پاسخ های ایمنی مادر به خصوص مکانیسم های مقابله با وقوع و متاستاز تومورهای پستان در بانوان می باشد. مطالعه های اپیدمیولوژی در زمینه ارتباط وقوع سرطان با سابقه ی بارداری نشان می دهد که بارداری تاثیر دوگانه ای بر روی ایجاد وگسترش تومور پستان دارد. این اثر به صورت گذرا پس از زایمان با تحریک رشد سلول هایی که در مراحل اولیه ترانسفورماسیون و بدخیمی می باشند، شانس ابتلا به سرطان را بالا برده که حاصل اثر کوتاه مدت بارداری است. هم چنین تمایز سلول های بنیادی مستعد ایجاد تومور در پستان، به دلیل تغییرات هورمونی ناشی از حاملگی، شدت یافته و در نتیجه امکان بروز بدخیمی کاهش می یابد که این پدیده با اثر بلند مدت حاملگی ارتباط دارد. سیستم ایمنی مادران چندزا به دلیل کایمریسم های متعددی که در اثر تماس سیستم ایمنی مادر با آنتی ژن های مشترک توموری و سلول های جنینی رخ می دهد، قدرت مقابله با تومور پستان را در طی سال های متمادی کسب نموده و مقاومت این مادران به دلیل فعالیت ضد توموری سیستم ایمنی است.
    کلیدواژگان: بارداری، میکروکایمریسم، سرطان پستان
  • سودا غیبی، فاطمه بختیارزاده، اصغر قاسمی* صفحات 135-148
    مقدمه
    دیابت یکی از شایع ترین بیماری های مزمن در جهان به شمار می رود. این بیماری عوارض زیادی دارد و کنترل آن بار مالی بزرگی را بر جامعه تحمیل می کند و نیاز است تا راه کارهای جدیدی برای درمان آن مورد بررسی قرار گیرند. دیابت نوع 2 شایع ترین نوع دیابت است که با مقاومت به انسولین و اختلال عملکرد سلول های بتا مشخص می شود. به علت دشواری مطالعات انسانی، مدل های حیوانی دیابت ابزار مناسبی برای تحقیقات هستند. جوندگان به علت دوره ی تولید مثل کوتاه و هزینه ی نگهداری مناسب، اولین انتخاب برای القای دیابت می باشند. مدل های حیوانی مختلفی برای القای دیابت نوع 2 وجود دارد. از بین آن ها، مدل هایی که علاوه بر تغییر عملکرد سلول های بتا، بتوانند مقاومت به انسولین نیز ایجاد کنند، مناسب تر هستند. در مدل دیابتی رژیم پرچرب- استرپتوزوتوسین به عنوان یک مدل دیابت نوع 2، رژیم غذایی پر چرب باعث القاء مقاومت به انسولین و استرپتوزوتوسین باعث تخریب نسبی سلول های بتا می شود. مدل دیابتی رژیم پرچرب- استرپتوزوتوسین، مدل ارزان و مناسبی برای مطالعه ی دیابت نوع 2 است. در مجموع می توان گفت که مدل رژیم پرچرب- استرپتوزوتوسین، ویژگی های متابولیکی دیابت نوع 2 انسانی را دارد و می تواند در بررسی ترکیبات ضد دیابت مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مدل حیوانی، دیابت نوع 2، موش صحرایی، رژیم پر چرب، استرپتوزوتوسین
|
  • Farahani Dastjani F., Shamsi M.*, Khorsandi M., Ranjbaran M., Rezvanfar M Pages 83-89
    Introduction
    Diabetes mellitus is the most common metabolic disorder. This study, conducted in Arak in 2014, aimed to determine the effects of education, based on a health belief model on the adherence to medication among patients with diabetes.
    Materials And Methods
    For this research, a quasi-experimental study, with a before and after design was used for which 130 patients with diabetes of Arak were selected by sampling method and randomly assigned to two groups (65 cases and 65 controls). The data collection tool used was a questionnaire, the validity and reliability of which had been confirmed. Before the training, the questionnaire was completed for both groups. The intervention group received 4 sessions for one month. Three months after the intervention, both case and control groups completed questionnaires and data were analyzed using the appropriate tests.
    Results
    Three months after the educational intervention, perceived susceptibility, perceived benefits, self-efficacy, internal and external guidelines and performance in the field of medication adherence were all significantly increased with pre-intervention (p 0.05) while the structures, perceived barriers and perceived severity, did not differ significantly to before intervention status (p>0.05).
    Conclusion
    Teaching diabetic patients skills in the context of medication adherence can raise their compliance with medication beneficially affect their health.
    Keywords: Diabetes, Health Belief Model, Medication adherence
  • Ghaedi M.*, Banihashemi F., Latifi M., Soleymaninejad M Pages 90-96
    Introduction
    Health literacy is the capacity to obtain, process and understand basic health information and also the health care services required to make informed-care health related decisions. Low health literacy has a negative impact on care and treatment of chronic diseases such as diabetes, although this disease may require lifelong care. The aim of this study was to determine the relationship between health literacy and self-care in patients in Bastak with type 2 diabetes.
    Materials And Methods
    This study was a cross-sectional study, conducted in 2015 on 265 patients with type 2 diabetes. Data collection was conducted using the Iranian adult Health Literacy (HELIA) questionnaire and the Summary of Diabetes Self-Care Activities (SDSCA).
    Results
    The results of this study show that 51.7 percent of patients had low levels of health literacy. The average score of self-care one week before study was 53.78±15.67. In the present study, significant relationships were found for health literacy with self-care and two of its domains, including physical activity and diet.
    Conclusion
    Diabetic patients need more knowledge and a proper attitude to control their disease successfully with appropriate self-care. More attention to the issue of health literacy in health promotion programs is highly recommended.
    Keywords: Health literacy_Self_care_Type 2 diabetes
  • Khalili Moghadams, Bahadoran Z., Mirmiran P.*, Azizi F Pages 97-104
    Introduction
    Although previous studies report the relationship of diabetes with various groups of fruits and vegetables, and also an inverse association between insulin resistance with dietary carotenoids and flavonoids, no studies have yet examined the effect of (Fruit and Vegetable) FV subgroups on insulin resistance. The aim of this study was to investigate the association of red, orange and yellow FV, with the 3-year incidence of insulin resistance in adults.
    Materials And Methods
    In this longitudinal study, 940 men and women, aged>19 years were selected from among participants of the Tehran Lipid and Glucose Study. Dietary intakes of fruits and vegetables (FV) were determined using a valid and reliable food frequency questionnaire. Fasting serum glucose and insulin were measured at baseline and again after a 3-year of follow up. Logistic regression models were used to estimate the occurrence of IR across tertiles of color subgroups of FV with adjustment for potential confounding variables.
    Results
    The mean age and body mass index (BMI) of participants were 40.34±12.1 years and 26.4±4.4 kg/m2 respectively. Mean residual energy adjusted total intakes of FV, red/purple, orange and yellow FV were 503g/d, 17 , 108and 104g/d, respectively. Total intake of FV was inversely associated with IR after 3 years of follow up (OR=0.511P for trend=0.018). and also an inverse association was found between red/purple (OR=0.48 P for trend=0.012), orange (OR=0.34 P for trend=0.001) and yellow (OR 0.34 P for trend=0.011) groups and the occurrence of IR.
    Conclusion
    Results of this longitudinal study, found an inverse association between dietary intakes of FV, red/purple, orange and yellow groups and the risk of IR in adults.
    Keywords: Insulin, Insulin resistance index, Fruits, Vegetables
  • Forooghinasab F.*, Hovanloo F., Ahmadizad S Pages 105-111
    Introduction
    Since obesity and overweight have dramatically increased in recent years, the purpose of this study was to compare the effects of hypoxia on responses of PYY3-36 and the appetite to interval exercise among overweight individuals.
    Materials And Methods
    Eight healthy male subjects (age, 22.14±2.11 yrs; height,175.28±7.69 cm; weight, 87.03±5.95 kg; BMI, 28.4±1.5 kg/m2) voluntarily participated in the study and performed an exercise protocols (cycling) in noromxic and hypoxic conditions on two separate sessions (Counterbalance) with a one week interval. Interval exercise included 5 repetitions of 4-min activity at 85%of HRmax, followed by 2- min active restat 50% of HRmax. The environmental and training conditions were kept constant in two sessions, with the exception that the interval exercise was performed with 15% reduction in oxygen partial pressure in a hypoxic trial. Blood samples were taken before and after exercise (10, 20, 40, 60 and 80 minutes) and were analyzed for measuring the PYY3-36 using the ELISA technique.
    Results
    Environmental conditions did not induce significant effect on PYY3-36 responses to interval exercise (P=0.1), though, exercise increased the PYY3-36, especially in normoxic conditions. In addition, although there was a reduction in the appetite following the two trials, environmental conditions had no significant effect on appetite (p=0.872).
    Conclusion
    Interval exercises increase circulating levels of PYY3-36 and reduce appetite, irrespective of the environmental conditions (normoxia or hypoxia) in which the exercise is performed.
    Keywords: Interval exercise, Hypoxia, Normoxia, HormonePYY3, 36, Appetite, Overweight
  • Paydar S., Jelodar Gh, Mohammadi J. *, Mohammadi N Pages 112-119
    Introduction
    The reducing effects of some of tripedale family plants on blood glucose, lipids and enzymes have been reported. The aim of the present study was to assess the effects of the hydroalcoholic extract of Nectaroscordum tripedale on liver and kidney function in streptozotocininduced diabetic rats.
    Materials And Methods
    Forty male rats were randomly divided into five groups (n=8 each). Groups 1, 3 (normal control and diabetic control) received distilled water, group 2 received 50 mg/kg/day Nectaroscordum tripedale extract, and the groups 4 and 5 (treatment groups 1 and 2) received 50 and 100 mg/kg/day of the Nectaroscordum tripedale extract respectively for 21 consecutive days. Diabetes was induced by a single injection of streptozotocin in rats. At the end of the 21st day, blood samples were collected by heart puncture. Serum levels of ALP, AST, ALT, Alb, BUN, creatinine and urea were evaluated.
    Results
    Results showed that the hydroalcoholic extract of Nectaroscordum tripedale can increase the average body weight in the treatments groups. ALP, AST, ALT, BUN levels decreased, wherease level of albumin (Alb) increased in a dose-dependent manner at the end experimental period (P
    Conclusion
    Our results showed that the extract of Nectaroscordum tripedale improved liver and kidney function in a dose dependent manner in experimental conditions.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Nectaroscordum tripedale, Liver, Kidney, Rat
  • Rezayat F., Hajiaghaei M., Mosaffa N., Ramezani Tehrani F., Mesdaghi M Pages 120-127
    Introduction
    Polycystic ovary Syndrome (PCOS) is one of the most prevalent endocrinology disorders in women, in whom the state of systemic inflammatory cytokines, especially TNF- is the main reason for immunological disturbances. Some PCOS manifestations such as infertility, hyperandrogenism, obesity and chronic inflammation are considered as risk factors for breast cancer. The risk of developing breast cancer in women with PCOS is being investigated in some epidemiological studies. In this research, the ability of peripheral blood mononuclear cells (PBMCs) of women with PCOS to develop antitumor response was studied and evaluated using an experimental co-culture approach between PBMCs and breast tumor cell lines.
    Materials And Methods
    PBMCs were isolated from 50 heparinized venous blood samples (patient and healthy groups) by density gradient centrifugation byficoll. Breast cancer cell lines (MDA-MB-468 and MCF- 7) were incubated as two target cells and were cultured adjacent to PBMCs in a transwell coculture system. At different time intervals (48 and 72 hours) after co-culture, the proliferation rate of the effectors cells was evaluated by the BrdU cell proliferation assay. Determination of T CD3࠿ lymphocytes was determined by flow cytometry.
    Results
    The proliferation of PBMCs after 48 hours of co-culture with MDA-468 (P=0.002) and MCF-7 (P=0.021) was significantly higher in the PCOS group compared to healthy controls. No pronounced differences were observed in T CD3࠿ cell numbers between the PCOS group and healthy controls (P>0.05) although T CD3࠿ percentage increased after 72 hours of co-culture in most samples. There was no statistically significant difference between MDA-468 and MCF-7 co-cultures in any of the tests.
    Conclusion
    The stimulation threshold for mononuclear cells was reduced in women with PCOS. Differences between proliferation responses of PCOS and control groups may be caused by a chronic inflammatory condition in these patients.
    Keywords: Polycystic ovarian syndrome, Breast cancer, co, culture, CD3+CD8+, BrdU
  • Ghasemi N., Ramezani F., Mosaffa N.* Pages 128-134
    Breast cancer is the most common malignancy in women. Despite much progress in its identification, advanced surgical techniques and chemotherapies, physicians have not been successful in the control and inhibition of its metastasis. The aim of this study is notification fertility specialist and stakeholders of malignant disease to inform the role of normal pregnancy, which support immunological response of mothers, special anti-tumor and anti-metastatic mechanism against breast cancer in women. Epidemiological studies in the field of cancerassociated with pregnancy history show that pregnancy has a dual impact, short-and long term, on the development of breast cancer; the first, a transient effect the after delivery, stimulates the growth of cancer cells in the early stages of transformation and increases risk of cancer, a result of a short-term effect of pregnancy. In addition, the increased differentiation of stem cells that are capable of forming tumors in the breast due to pregnancy and hormonal changes, reduce the risk of cancer, a phenomenon related to the long-term effect of pregnancy. The immune system of multiparous women due to multiple chimerism that occur as a result of the contact of the maternal immune system with common tumor antigens and embryonic cells, is more powerful and resistant against breast tumors than their nulliparous counterparts.
    Keywords: Pregnancy, Microchimerism, Breast cancer
  • Gheibi S., Bakhtiarzadeh F., Ghasemi A.* Pages 135-148
    Introduction
    Diabetes, one of the most common chronic diseases worldwide, has many complications and current treatments impose a high cost on health system necessitating that newer treatments be investigated. Type 2 diabetes mellitus is the most common form of diabetes, characterized by insulin resistance and dysfunction of pancreatic beta cells. Considering the restrictions of human studies, animal models of diabetes are appropriate tools for researches. Rodents are the first choice for inducing diabetes mellitus due to their short generation time and economic considerations. There are several animal models of type 2 diabetes, of which, those with both beta cell impairment and insulin resistance are preferable. In the high fat diet streptozotocin model, as a model of type 2 diabetes, high fat diet induces insulin resistance and streptozotocin causes partial beta cell destruction. The high fat diet-streptozotocin model is a cost effective and appropriate model for studying type 2 diabetes. In conclusion high fat diet-streptozotocin model has metabolic characteristics similar to those of human type 2 diabetes and can be used for investigating the effects of more recent antidiabetic medications available for the condition.
    Keywords: Animal model_Type 2 diabetes_Rat_High fat diet_Streptozotocin