فهرست مطالب

رسانه های دیداری و شنیداری - پیاپی 28 (زمستان 1397)

نشریه رسانه های دیداری و شنیداری
پیاپی 28 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سهیلا باقری شریف آبادی*، مجید شریف خدایی، محمد اخگری صفحات 1-26
    شخصیت پایه و اساس زندگی، درام و نمایشنامه است و ارایه موضوعات در قالب نمایش و با طراحی شخصیت های باورپذیر می تواند در ارایه مفهوم به مخاطب موثرتر عمل کند. چون رادیو، رسانه ای است تخیل پذیر و قدرت تاثیر و نفوذش از این رهگذر بیشتر و سریع تر از سایر رسانه هاست، این پژوهش به مطالعه و تبیین قواعدی ویژه جهت باورپذیری شخصیت که متناسب با محدودیت ها و امتیازات این رسانه شنیداری باشد پرداخته است و می تواند پیوندی عمیق تر بین نمایشنامه رادیویی و مخاطبانش برقرار نماید. در این پژوهش، از دو روش کتابخانه ای و تحلیل محتوای کیفی استفاده شده است بدین منظور پنج نمایش رادیویی با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده و شخصیت های اصلی این نمایش ها با توجه به مبانی نظری (نظریه مایرز بریگز) در چهار مقوله اصلی (درون گرایی/ برون گرایی، حسی/ شهودی، متفکر/ احساسی، قضاوت گری/ دریافت گری) مورد تحلیل قرار گرفته اند. یافته های پژوهش نشان می دهد که اغلب شخصیت ها در دو دسته خلق وخوی مفهوم پرداز و آرمان گرا قرار می گیرند که این امر با واقعیت بیرونی و آنچه در جامعه مشاهده می شود متناقض است و همین مسئله موجب دوربودن شخصیت ها از واقعیت و در نتیجه عدم باورپذیری شان نزد مخاطب خواهد شد. بنابراین، براساس یافته های پژوهش می توان این گونه نتیجه گرفت که شناخت درست نویسنده از خلق وخوی شخصیتی که طراحی می کند و تطبیق آن با شخصیت های واقعی و آنچه در زندگی واقعی جریان دارد، می تواند در خلق شخصیت های باورپذیر، مثمرثمر باشد.
    کلیدواژگان: شخصیت، باورپذیری، نمایش رادیویی
  • حسن بشیر*، علیرضا رحمانی صفحات 27-52
    شبکه انگلیسی زبان پرس تی وی به عنوان مهم ترین درگاه رسانه ای جمهوری اسلامی ایران به سوی مخاطبان انگلیسی نیازمند تدوین چارچوب های سیاستی متقن و مبتنی بر دانش و تخصص می باشد. آنچه مقاله پیش رو بدان می پردازد، ارزیابی و بررسی روند سیاستگذاری رسانه ای شبکه پرس تی وی در قبال بازنمایی تصویر ایران می باشد. اهمیت تصویر ایران با توجه به آرمان های رسانه ای جمهوری اسلامی در راستای معرفی صحیح و شفاف ایران به مخاطبان خارجی و مقابله با تصویر منفی ساخته شده توسط رسانه های غربی و جریان اصلی بر کسی پوشیده نیست. این پژوهش در مرحله گردآوری داده با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی، برنامه ایران را به عنوان یکی از مهم ترین مصادیق تصویرسازی ایران در شبکه مذکور مورد مطالعه قرار داده و همین طور با مصاحبه نیمه ساخته مند با خبرگان این حوزه و تحلیل مضمون مصاحبه های مذکور چارچوب های حاکم بر سیاستگذاری رسانه ای این شبکه در قبال تصویر ایران را شناسایی و ارزیابی می کند. در پایان با تطبیق مدل مختار در زمینه سیاستگذاری با روند سیاستگذاری موجود در شبکه پرس تی وی و همین طور سنجش برنامه ایران، خلاءها و نقاط ضعف اصلی این فرایند درخصوص بازنمایی ایران تشریح شدند. عمده ترین نقاط محل اشکال درخصوص فرایند سیاستگذاری شبکه پرس تی وی درخصوص بازنمایی تصویر ایران مربوط به شیوه های مخاطب شناسی و نیازسنجی مخاطب برای تامین محتوای در مرحله تبیین مساله و همین طور نقص در سیستم دریافت بازخورد از اقدامات اجرایی و اصلاح فرایندهای عملیاتی براساس بازخوردهای دریافتی می باشد
    کلیدواژگان: پرس تی وی، سیاستگذاری، سیاست رسانه ای، تصویر ایران، مخاطبان انگلیسی زبان
  • اصغر فهیمی فر*، علی شیخ مهدی، اسدالله غلامعلی صفحات 53-70

    علیت یکی از مهم ترین دغدغه های بشری و از بنیادی ترین مفاهیم فلسفی است. فیلسوفان غربی که اندیشه آنها، در این پژوهش مورد مطالعه است، از دوران باستان تا معاصر رابطه بین علت و معلول را از چند نظر بررسی کرده اند. فیلسوفان سنتی و کلاسیک، به ویژه ارسطو، رابطه علی را ضروری و قطعی دانسته اند. به این معنا که این رابطه بر اصل ضرورت بنا نهاده شده است و هر پدیده ای در جهان، ضرروتا علتی دارد. در روایت کلاسیک که معمولا فیلم های هالیوودی نمونه آن هستند، علیت مهم ترین عنصر است که وحدت و انسجام پیرنگ داستانی را تضمین می کند. به سبب آنکه علیت در سنت فلسفی ارسطو، ضروری بود، در روایت سینمایی کلاسیک نیز رابطه علت و معلول براساس اصل ضرورت است. این رابطه در روایت سینمایی پست مدرن به صورت تصادفی در می آید. به نظر می رسد تغییرات رابطه علت و معلول در اندیشه فلسفی، موجب دگرگونی علیت در ساخت روایی فیلم ها شده است. به این علت که روایت در سینمای ایران و فیلم های داستانی بازتاب و انعکاس روایت در سینمای غرب است، این پژوهش تلاش دارد علاوه بر تحقیق و اثبات تاثیر علیت در فلسفه بر رابطه علت و معلولی در روایت سینمایی، فیلم سینمایی طعم گیلاس(1378) را به صورت هدفمند و به روش تحلیلی توصیفی مورد تحلیل محتوایی قرار بدهد، تا دگرگونی روایت از طریق تغییر در روابط علت و معلولی بررسی شود.

    کلیدواژگان: علیت، فلسفه، روایت سینمای پست مدرن، عباس کیارستمی، طعم گیلاس
  • طاهره جولانی*، محمدرضا پهلوان نژاد، حسن خجسته باقرزاده صفحات 71-94

    در این پژوهش، کارکرد نشانه شناسی لایه ای به مثابه روش تحلیل متن در پی.اس.ای.های شبکه رادیویی سلامت مورد بررسی قرار می گیرد تا لایه های نشانه ای موجود در این قالب مهم و نو برنامه سازی رادیو و سازوکار و ارتباط لایه ها و رمزگان تشکیل دهنده آنها مشخص شود. در پژوهش پیش رو پنج پی.اس.ای. از مجموع ده پی.اس.ای. پخش شده در نیمه اول سال 91 به روش نمونه گیری هدفمند به پیشنهاد مشاور شبکه که به یک پی.اس.ای. پیش نمونه نزدیک تر بودند، انتخاب شدند و لایه های نشانه ای آنها براساس طرحی از فرزان سجودی و با توجه به رمزگان بکاررفته در آنها مورد بررسی قرار می گیرند؛ سپس لایه های نشانه ای شکل گرفته براساس رمزگان زبانی و غیرزبانی آنها بررسی می شوند. رمزگان و نشانه های زبانی، غیرزبانی و همچنین عناصر پیرازبانی و روش رمزگشایی آنها در متون رادیویی تابعی از لایه های رسانه (شنیداری)، عنوان (شبکه، گروه و...)، پیام (موضوع، مضمون، پیام)، قالب (پی.اس.ای، برنامه تعاملی، مسابقه و جنگ، خبر و...)، نوع برنامه (زنده یا تولیدی)، مدت زمان ارایه (کوتاه یا بلند)، زمان پخش برنامه (صبحگاهی، ظهرگاهی و...) و مخاطب آن متن است. رمزگان غیرزبانی شامل موسیقی و افکت و عناصر پیرازبانی حول محور رمزگان زبانی انتخاب می شوند و رمزگان زبانی خود تابعی از زیرلایه ای به نام پیام است که زیرمجموعه لایه موضوع است. رمزگان زبانی رمزگان گرداننده و لایه پیام، در این قالب برنامه، لایه گرداننده نامیده می شوند. موسیقی به عنوان اصلی ترین نشانه در عوامل غیرزبانی، در قالب آگهی های خدمات عمومی به ندرت نقش تداعی گری دارد و عموما به عنوان موسیقی فاصله و جزء رنگ آمیز صوتی کاربرد دارد.

    کلیدواژگان: نشانه شناسی، رادیو، آگهی خدمات عمومی، (پی، اس، ای)
  • مرتضی شمس*، محمد مهدی فرقانی صفحات 95-120

    پژوهش کیفی پیش رو که با روش اتنوگرافی انجام گرفته است، به دنبال پاسخ به این سوال است که شبکه های اجتماعی مجازی در تولید شایعات انتخابات سیاسی در کشور چه نقش و کارکردی دارند؟ جامعه آماری پژوهش، صفحات فارسی زبان شبکه اجتماعی اینستاگرام است که در انتشار اخبار انتخاباتی، دو ماه قبل و دو ماه بعد از برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری سال 1394 فعالیت داشته اند. از میان این صفحات قابل مشاهده به عنوان چارچوب نمونه گیری،40 صفحه با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و با مصاحبه آنلاین با 17 نفر از صاحبان این صفحات و تحلیل کیفی داده های حاصل از آن، مهم ترین ویژگی های شبکه های اجتماعی مجازی در امر تولید شایعات سیاسی در زمان انتخابات و مهم ترین منابع تولید این شایعات در شبکه های اجتماعی مجازی مورد مطالعه قرار گرفته است. بر اساس نتایج پژوهش، امکانات تعاملی، تولید و انتشار محتوا توسط کاربر، تشکیل گروه های دوستانه، ویژگی های چند رسانه ای و همچنین سطح گسترده ارتباطات میان فردی، از مهم ترین ویژگی های شبکه های اجتماعی مجازی در امر تولید و انتشار شایعات در جامعه است. پژوهش نشان می دهد شایعات انتخاباتی در ایسنتاگرام با اهداف تبلیغات سیاسی، ایجاد ناآرامی در فضای انتخابات، سرگرمی، تولید نفاق بین اعضای جامعه، مخدوش کردن اصل انتخابات و عدم وجود دموکراسی واقعی در  فرایند اجرای آن، کاهش انگیزه افراد جهت شرکت در انتخابات و تخریب نامزدهای رقیب و احزاب مخالف از سه منبع اصلی گروه های اپوزیسیون داخلی و خارجی، فعالان سیاسی در احزاب و ستادهای انتخاباتی هریک از نامزدها و عموم مردم در شبکه اجتماعی اینستاگرام تولید و انتشار می یابد.

    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی مجازی، شایعه، انتخابات سیاسی، شبکه اجتماعی اینستاگرام
  • فائزه تقی پور*، سپهر خلجی، آسیه معینی صفحات 121-150
    این پژوهش، با هدف بررسی مولفه های فرهنگی مجموعه انیمیشن های پربیننده کودکان انجام یافت. روش پژوهش، تحلیل محتوای کیفی از نوع قیاسی بود. جامعه آماری شامل 15 قسمت مجموعه انیمیشن باب اسفنجی، شلوار مکعبی تولید شده توسط کمپانی نیکلودین بود و همه این انیمیشن ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. همچنین یافته های به دست آمده در پنج گروه اصلی شامل: ارزش ها، هنجارها، ضدهنجارها، نمادها و هویت دسته بندی شد. نتایج نشان داد که این مجموعه کارتونی با ارایه و تبیین ارزش های اجتماعی، دینی و اقتصادی و هنجارهای قانونی در جامعه پذیری مخاطبان نقش داشته، الگوهای رفتاری در برقراری انواع روابط اجتماعی را معرفی کرده و خشونت، بی احترامی به دیگران و رفتارهای غیراخلاقی و غیرقانونی را نیز در معرض دید بینندگان قرار می دهد. همچنین در این کارتون از نمادهای غیرکلامی برای انتقال پیام ها بسیار استفاده شده است. این مجموعه انیمیشن از انواع نمادها در جهانی کردن هویت تمدن غربی بهره گرفته به طوری که بیننده در هر جای دنیا که باشد با فرهنگ امریکایی کاملا ارتباط برقرار می کند. مولفه هایی مانند ارزش اجتماعی، خشونت، نمادهای غیرکلامی و هویت تمدن غربی در مجموعه انیمیشن «باب اسفنجی، شلوار مکعبی» بیشتر بکار رفته و به هنجارها در مقایسه با ارزش ها و ضدهنجارها کمتر پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: ارزش، انیمیشن، نماد، هنجار، هویت
  • مهدی منتظرقائم، محمد حسن یادگاری* صفحات 151-178

    در این مقاله با استفاده از تحلیل روایت از منظر اقناعی، دو مستند سیاسی درباره «انقلاب اسلامی ایران در سال 57»، مورد مطالعه قرار گرفته اند. مستندهای مورد نظر «به روایت دربار» و «ایران و غرب(قسمت اول)» به ترتیب محصول صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و شبکه بی بی سی می‎باشند. برای دستیابی به تحلیل روایت این دو مستند سیاسی، به شیوه تحلیل رتوریکی روایی، ده مقوله محوری پیشنهاد شده است. این مقوله ها عبارتند از: راوی شخصیت ها 3 . نقطه دید 4. فاصله روایی 5. نقطه شروع 6. اطلاعات پیش فرض 7. تسلسل و علیت روایی 8. مانع و تضاد 9. چرخش 10. پایان بندی. استفاده از این مقوله ها در تحلیل روایت مستندها به عنوان ابزارهایی نیرومند در ژانر سیاسی، این امکان را می دهد که وجوه و لایه های پنهان ارتباطی برای متقاعد سازی مخاطبان کشف و درک شود. نتایج نشان می‎دهد کرد که شبکه بی بی سی برای ساخت مستندی سیاسی، «روایت» را به مثابه یک عمل اقناعی تلقی می‎کند تا با شیوه ای لطیف به ارایه هدف و گفتمان خاص خود برسد. حال آنکه مستند«به روایت دربار» در قالب محصولی از جانب واحد مرکزی خبر، به واسطه خبرنگاران، تولیدکنندگان، پژوهشگران و تدوینگران خبری تولید شده است و ظرافت های فیلم مستند که مهم ترین آنها روایت است در آن لحاظ نشده است. درواقع در اولویت گذاری تولیدات صداوسیما، مستند و مستندسازی امری تخصصی لحاظ نشده است و سایه تولید خبری بر روی این قالب تلویزیونی مشاهده می‎شود.

    کلیدواژگان: رتوریک، تحلیل روایت، فیلم مستند سیاسی، روایت، تحلیل رتوریک روایی
  • احمدرضا معتمدی* صفحات 179-198
    هوگو مانستربرگ در سال 1916 به عنوان نخستین نظریه پرداز فیلم بر مبنای فلسفه ایده آلیستی کانت به تجزیه و تحلیل هنر نوپدیدار سینما مبادرت ورزیده است. بسیاری از تحلیل گرانی که پس از وی به تحلیل و واکاوی نظریه فیلم وی «فتو پلی: بررسی روان شناسی و زیبایی شناسی فیلم» پرداخته اند، بر این اعتقاد بوده اند که مانستربرگ علت مادی یا ماده خام سینما را «ذهن» تلقی می کند. بنای این نوشتار بر آن است که ثابت کند، مانستربرگ همچون نظریه پردازان نیورالیست ماده خام سینما را واقعیت می داند، اما به این علت نظریه خود را مبتنی بر ادراک استعلایی کانت استوار کرده است و اعتقاد بر القای وحدت کامل به شیء دیداری را بر پرده سینما از طریق غلبه بر واقعیت بیرونی و اعطای شاکله درونی به شیء بر قاعده ساختارهای پیشینی فاهمه قرار داده است، سینما را چونان «فرایند ذهنی»، هنر نمایش «ذهنیت» بازشناسی می کند. پس برخلاف نظر عمده شارحان وی، مانستربرگ علت مادی یا ماده خام سینما را «ذهن» تلقی نمی کند، اینکه وی سینما را هنر ذهن باز می شناسد معطوف به کارکردهای سینما متناظر با تجربه ادراکی و سایر کنش های ذهنی است. روش تحقیق در این نوشتار برمبنای پژوهش کتابخانه ای و تحلیلی توصیفی است.
    کلیدواژگان: مانستربرگ، التفات، ذهن، واقعیت، ادراک استعلایی
  • رضا فرخ نژاد*، عزیزالله سالاری صفحات 199-228
    مقاله بر آن است بر مبنای دو نظریه «چارچوب سازی» و «طرح ذهنی»، انواع اینفوگرافیک را به عنوان یکی از موثرترین راهکارها برای بهبود درک مخاطب و انتقال موفق پیام های رسانه ای معرفی نماید.بر این اساس 37 اینفوگرافی ها و موشن گرافیک های پخش شده در برنامه های غیرنمایشی و غیرخبری شبکه های یک، دو، سه، چهار و پنج سیما طی سال 1396 به صورت تمام شماری، با رویکرد نشانه شناسی لایه ای و با استفاده از الگوی «سلبی» و «کاودری» بررسی و تحلیل شده است. یافته ها نشان می دهد این شبکه ها 37 اینفوگرافیک پخش کرده اند که از این تعداد، 12 مورد ایستا، 19 مورد متحرک و 6 مورد چند رسانه ای است. تحلیل نشانه شناختی آثار نشان می دهد، میزان استفاده از نشانه های شمایلی بیشتر و موفق تر بوده ولی نظام های نشانه ای به کار رفته، در تولید معنا موفق نبوده و کمتر به جنبه های دلالتی آن پرداخته اند. از نظام نشانه ای تصویری استفاده مطلوبی نشده است و عموما کارکردی تزیینی داشته اند. نظام نشانه ای کلامی بیش از هر نظام دیگر بر کل آثار سیطره دارد در حالی که کاربرد موشن یا اینفوگرافی ساده سازی مفاهیم پیچیده به زبان تصویر است. نسبت گفتار به گرافیک نامتناسب است، از شیوایی، سادگی و ایجاز برخوردار نیستند. در بعد نوشتاری نیز ناخوانا بودن واژگان، انتخاب نامناسب قلم به لحاط تناسب گرافیکی با کل اثر، آنها را در تولید معنا و جذابیت های بصری ناکام گذاشته است. در نشانه های حرکتی، حرکت ها ناچیز و کارکردی معناساز ندارند. عموما آثار از اهداف و کارکردهایی که بر یک اینفوگرافیک مطلوب مترتب است (اطلاع رسانی، رابطه بصری اثر و اطلاعات و...)، کاملا به دور بودند. البته استفاده مناسب از نشانه های شمایلی، موسیقی مناسب، نریتورهای توانمند و پژوهش های برنامه ای را می توان از نقاط قوت اینفوگرافی های پخش شده به شمار آورد.
    کلیدواژگان: اینفوگرافیک، نشانه شناسی، گرافیک، تلویزیون، چارچوب سازی رسانه ای
  • جواد طباخی ممقانی، محمدعلی هرمزی زاده، مجید کریمی* صفحات 229-255
    پژوهش پیش رو با هدف مقایسه نقش سبک های رهبری تحول آفرین و خدمتگزار در توانمندسازی کارکنان صداوسیمای مرکز مازندران انجام شد. پژوهش از حیث هدف کاربردی و روش پیمایشی که ابزار جمع آوری اطلاعات متغیر مستقل پرسشنامه استاندارد رهبری تحول آفرین (باس و آولیو، 2000)، پرسشنامه رهبری خدمتگزار (قلی پور و حضرتی، 1388) و متغیر وابسته پرسشنامه توانمندسازی کارکنان (اسپریتزر و میشرا، 1995) بود. روایی ابزارها از نوع روایی صوری و پایایی ابزارها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای سبک رهبری تحول آفرین 956/0، برای سبک رهبری خدمتگزار 968/0 و برای توانمندسازی کارکنان 900/0 بدست آمد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کارکنان سازمان صدا و سیمای مرکز مازندران که در مجموع 369 نفر و حجم نمونه با فرمول کوکران 188 نفر بدست آمد و نمونه گیری طبقه ای تصادفی انجام شد. یافته های پژوهش حاکی از آن است که بین مولفه های رهبری تحول آفرین و خدمتگزار و تمامی ابعاد آن با توانمندسازی کارکنان رابطه مستقیم و معنی داری وجود دارد. مقایسه سبک های رهبری تحول آفرین و خدمتگزار نشان می دهد که رابطه سبک رهبری خدمتگزار با توانمندسازی کارکنان سازمان صداوسیما، قوی تر از رابطه سبک رهبری تحول آفرین با توانمندسازی کارکنان می باشد. نتایج رگرسیون نشان می دهد از میان متغیرهای سبک رهبری تحول آفرین، متغیر نفوذ آرمانی 368/0 توانمندسازی کارکنان را پیش بینی می کند و از میان متغیرهای سبک رهبری خدمتگزار، متغیر قابلیت اعتماد 530/0 و متغیر مهرورزی 378/0 قابلیت پیش بینی متغیر توانمندسازی کارکنان را دارا می باشند.
    کلیدواژگان: رهبری تحول آفرین، رهبری خدمتگزار، توانمندسازی کارکنان، سازمان صدا و سیما
|
  • Soheila Bagheri Sharifabadi *, Majid Sharif Khodaei, Mohammmad Akhgari Pages 1-26
    Character is the foundation of life, drama and play. And presenting topics in the form of drama and by designing believable characters can act more effectively in delivering the concept to the audience. Since radio is an imaginative media with the power of influencing more and faster than other media, this study has been devoted to the study and explanation of special rules for the credibility of the personality that is in line with the limitations and privileges of this medium , and try to make a deeper link between radio plays and audience. In this study, we have used library research and qualitative content analysis. To this end, 5 radio shows have been selected by targeted sampling method, and the main characters of these plays are divided into four main categories ( Introspection / Extroversion, Sensory / Intuitive, Thought / Emotional, Judicial / Receiving) ,according to the theoretical framework (Myers-Briggs theory), and have been analyzed. Findings of the research show that most characters are placed in two categories of conceptual mood and idealistic mood, which are contradictory to external reality and what is observed in society, and this causes the characters to be discarded from reality and as a result their unreliability will be addressed to the audience. Thus, according to the findings of the research, it is concluded that the correct recognition of the character and its adaptation to actual characters and what is going on in real life, could be effective in creating believable personalities.
    Keywords: character, Believability, Radio Show
  • Hassan Bashir *, Alireza Rahmani Pages 27-52
    The IRI Press TV channel established by Islamic Republic of Iran, which is the most important media to communicate with English language audiences worldwide, needs professional and knowledge based policy frameworks.  The subject of this article is the process of policy making in Press TV regarding the representation of Iran's image for international audiences. The importance of the Image of Iran is clear based on Islamic republic vision to counter with the negative representation of Iran in Western Media’s main stream. This article is based on two methods of data gathering, Qualitative content analysis of "IRAN program"(the most viewed documentary about Iran in Press TV) and semi structured interview with the high level officials and managers of the Press TV. At last by analyzing the information achieved by the policy making model and considering the weak points and problems detected , a series of suggestions are presented in order to improve the process of policy making in the subject of representing Iran's Image
    Keywords: Press TV, Policy making, Media Policy, Iran's Image, English language Audiences
  • Asghar Fahimi Far *, Ali Sheikhmehdi, Asadollah Gholamali Pages 53-70

    Causality is a significant concern to humankind and also a fundamental philosophic concept. Western philosophers whose ideas are discussed in this research, studied cause-effect relationship from different point of views. Cinematic narrative is a combination of causality ,time and space system. In classic narrative which are typically in Hollywood films, causality is the most important element that guarantee the coherence and unity of a plot. Since the causality in Aristotle's philosophical tradition was essential, the cause-effect relationship in classic cinematic narrative is also based on the principle of necessity. Cause-effect relationship in postmodern cinematic narrative is accidental. It seems that variation in cause-effect relationship through philosophical thoughts resulted in transformation of causality in film narrative structure. Since narrative in Iranian films is in part a reflection of the narrative in western cinema, this study tries to investigate and assert the impact of philosophical causality on the cause-effect relationship of cinematic narrative. Furthermore surveying the Taste of Cherry (1999) by method of content analysis is considered to examine the narrative variation from conversion of the cause-effect relationship

    Keywords: causality, philosophy, Narration in Post Modern film, Abbas kiarostami, Taste of Cherry
  • Tahere Jolani *, Mohammadreza Pahlavannezhad, Hasan Khojasteh Bagherzadeh Pages 71-94

    Semiotics is one of the fields that its comprehension is very helpful in the process of producing new structures in the mass media programming; and Public Service Announcement (PSA) is no exception among them. According to farzan sojudi, the so called layer semiotics is the basis for these kinds of researches and here is taken in to account as a discourse analysis approach. The author examines the semiotics of factors and constructive elements of PSA in the radio channel of Health. A channel that in today’s world appears to have a very important tips in health realm. To highlight the subject, the author has used the structure of layer semiotics, but with some detailed conversion in the content and order of layers according to her own radio productions in different formats such as PSA.

    Keywords: Semiotics, Radio, PSA (Public Service Announcement)
  • Morteza Shams *, Mohammadmadi Forghani Pages 95-120

    Expansion of social media activity on the internet and mobile phones has provided suitable space for production and publication rumors in the society. This qualitative study has been conducted in 1394, with an Ethnographical method and depth interview techniques to collect data, in a period of two months before and two months after the parliamentary elections and the assembly of experts for leadership. Among the pages of Persian language Instagram as statistical society, 40 pages selected with targeted sampling and depth interviewed with 17 people among the owners of these 40 pages, and analyzed data while studying sources of political rumors during the election period. According to results of this study, interactive features, the production and publication content by users, the formation of friendly groups, multimedia features and the widespread interpersonal communication are most important features of social networks in the production and publication of rumors in the society. Research shows that political rumors in the Instagram produced and published with the goals of political propaganda, unrest in the election space, entertainment, the production of dissension among members  of the society, the distortion of elections and the lack of democracy in it, reducing the motivation of people to participate in the election and the destruction of rival candidates and opposition parties by three main sources of internal and external opposition groups, political activists in the parties and election campaigns of each of the candidates and the public in the social network.

    Keywords: Social Networks, Social Network Instagram, Political rumors, elections, IRIB
  • Faezeh Taghipour *, Sepehr Khalaji, Asieh Moeini Pages 121-150
    This study examined the cultural component of popular children's animations. Comparative method of qualitative content analysis was performed. The animations to be analyzed include 15 episodes of  the an American animated television series "SpongeBob Square Pants" which was produced by Nickelodeon company. The results were classified into five main groups based on the research questions including: 1- values ( social values, religious values and economic values), 2- norms ( legal behavior, loving behavior, respect for others, punished violators respect to the customs , law enforcement and compliance with other conditions), 3-anti-norms (violence, disrespect for others, immoral behavior, illegal behavior, codes of behavior, behavior contrary to the customs, disregard for the feelings of others, lack of accountability and inattention to religious behavior, unlike the others), 4- symbols (verbal and non- verbal symbols) and 5- identity (professional identity, national identity, cultural identity, civilizational identity and ethnic identity). The study concluded that social, religious and economic values and legal norms provided by these series are involved in the socialization of audience and introduction of the established social behavior patterns.
    Keywords: Value, animation, SpongeBob, Symbol, The norm, Identity
  • Mahdi Montazerghaem, Mohammad Hassan Yadegari * Pages 151-178

    In the present study, we have used the "narrative rhetorical analysis" to study two political documentary films “Iran and West” and “Narrative of Kingdom Palace. “Iran and west” ,a BBC product, looks at the relationship between Iran and the western countries and features interviews with politicians who have played significant role in events involving Iran, Europe and the United States since 1979. “Narrative of Kingdom Palace”, which is the product of the Islamic Republic of Iran television (IRIB), looks at Memories of the courtiers of Shah of Iran. These documentaries have been discussed and analyzed by 10 categories: 1. Narrator 2. Characters 3.Point of view 4. Narrative distance 5. Starting point 6. Presupposed information 7. Sequence and narrative causality 8. Encumbrance 9. Turning 10. Ending.  In narrative rhetorical analysis of documentary films ,utilizing the above topics as powerful communicative means in political genre, help the researchers discover the hidden layers and aspects used by communicators to convince their audience and provide better policies to impact on public opinions. Ultimately this study explores the characteristics of persuading program and documentary making from media organizations point of view. The results show that compare to the IRIB documentary production, narrative has a more important place in BBC documentary.

    Keywords: narrative, Narrative rhetorical analysis, Political documentary, Rhetoric, Narrative Analysis
  • Ahmad Reza Motamedi * Pages 179-198
    In 1916, Hugo Munsterberg, the first film theorist based on Kant's idealist philosophy, analyzes the art of the movie as a new phenomenon. Many analysts who studied his theory of film "Photoplay: A Psychological Study”, believed that Munsterberg considered "mind" as the material cause of cinema. The aim of this paper is to prove, as neorealist theoreticians, Munsterberg considers reality as the raw material of cinema, but since he based his theory on Kant's transcendental perception, and the belief in the imposition of complete unity into a visual object on the screen of the cinema through Conquering the external reality, and giving the inner constraint to the object on the basis of the antecedent structures of the mind, he recognizes the cinema as the "mental process", the art of "subjectivity". Contrary to the opinion of his exponents, however, Munsterberg does not consider the material cause of cinema to be "mind", because he considers cinema as the art of mind, focusing on the functions of cinema that corresponds to experimental experience and other mental actions. The research method in this paper is descriptive and analytical.
    Keywords: thinking, Memory, Imagination, association, Inculcation, Mind, reality, Transcendental Perception
  • Reza Farrokhnejad *, Azizollah Salari Pages 199-228
    This paper tries to introduce info graphics types as one of the most effective ways of improving audience comprehension and the successful transmission of media messages based on two theories –“framework” and “subjective initiatives.” Accordingly, 37 infographics and motion graphics which broadcasted in the non-narrative and non-news programs of 1st, 2nd, 3rd, 4th, and 5th channel of IRIB in 2017 were examined as census, with layer semiotic approach using “Selbi” and “Kadori” model. The results show that these channels have broadcasted 37 infographics, of which 12 are static, 19 animated and 6 multi-media. The semiotic analysis of the works indicated that the use of iconic symbols were more successful, but the semiotic systems used in making meanings have not been successful in producing meaning and have less focused on its attributive aspects. The visual semiotic system is not used desirably and has generally been decorative. The verbal semiotic system has been more dominant than any other system with command over the entire works, whereas the use of motion or infographics is the simplification of complex concepts in the language of the image. The ratio of speech to graphics is disproportionate and lacks eloquence, simplicity, and brevity. In the written aspect, the illegibility of the vocabulary and the inappropriate selection of the font in terms of graphical fit with the entire work have made them unsuccessful in producing visual meaning and visual appeal. In motion signs, the movements are few and have no semiotic function. Overall, the works were completely away from the goals and functions related to a desirable infographics (informing, visual interaction of works and information, and so on). However, the proper use of iconographic symbols, good music, powerful narrative and program research can be considered as the strengths of infographics broadcasted.
    Keywords: Infographics, Semiotics, Graphics, Television, Media Frame working
  • Javad Tabbakhi, Mohammad Ali Hormozi Zadeh, Majid Karimi * Pages 229-255
    The purpose of this study is to compare the role of transformational and servant leadership styles in empowerment of Mazandaran Television center staff. The research is, in terms of goals, an applied one and, in terms of method, a survey one.The tool used to collect independent variable data from Transformational Leadership Standard Questionnaire (Bass & Auliv, 2000), Servant Leadership Questionnaire (Gholipour and Hazrati, 2009), and the dependent variable of Staff Empowerment Questionnaire (Spreader and Mishra , 1995). The validity of the tools was based on face validity and reliability of tools using Cronbach's alpha coefficient for the transformational leadership style of 0.956, for servant leadership style 968 and for staff empowerment of 0/99. The statistical population of the study consisted of all employees of Mazandaran TV Center, a total of 369 people and a sample size of 188 were used for Cochran formula and a random stratified sampling was done. Findings of the research indicate that there is a direct and significant relationship between transformational leadership and service provider dimensions and all aspects of it with employee empowerment. Comparison of transformational leadership styles and servant leadership styles shows that the relationship between servant leadership style and the empowerment of the staff is stronger than the transformational leadership style relationship with employee empowerment. The results of regression show that among transformational leadership style variables, the predicted influential variable predicts employee empowerment of 36.8%. Among the variables of servant leadership style, reliability variable, 0. 530, and omnipotence variable 0.378, the ability to predict the empowerment variable.
    Keywords: Transformational Leadership, Servant leadership, Empowerment, IRIB, Mazandaran TV Center