فهرست مطالب

فصلنامه علوم اجتماعی
سال نوزدهم شماره 2 (پیاپی 57، تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/09/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • جعفر هزارجریبی، رضا صفری شالی صفحه 1
    امروزه اینترنت و بازی های رایانه ای در تمام نقاط دنیا نفوذ کرده اند، البته با رواج هر فناوری پیامد مثبت و منفی آن نیز در جامعه رواج پیدا می کند. پدیده اعتیاد مجازی بعنوان پیامد منفی استفاده از اینترنت چند سالی است که در برخی از کلان شهرهای کشور رواج داشته و از این رو توسعه روزافزون آن مشکلاتی برای فرد، خانواده و جامعه به همراه داشته است. هدف اصلی این پژوهش بررسی میزان اعتیاد مجازی در بین نوجوانان و جوانان نواحی شهری استان قم و عوامل موثر بر آن می باشد. این پژوهش به لحاظ نوع روش تحقیق، از نوع تحقیقات توصیفی و تحلیلی (بصورت رابطه ای) است که در آن برای رسیدن به اهداف تحقیق از دو روش اسنادی و پیمایشی (تکنیک پرسشنامه) استفاده شد. جامعه آماری تحقیق، شامل نوجوانان و جوانان 12 تا 30 سال نواحی شهری استان قم می باشد که تعداد 650 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند و پرسشنامه ها با مراجعه به درب منازل، کافی نت ها و گیم نت ها تکمیل گردید. یافته های تحقیق نشان می دهد که 51 درصد نوجوانان و جوانان اعتیاد مجازی ندارند و اما 42 درصد از آنان در معرض اعتیاد و 7 درصد از آنان بصورت بالفعل معتاد می باشند. در ضمن شاخص اعتیاد مجازی از مجموع سه شاخص اعتیاد رفتاری، عاطفی و شناختی ساخته شد. با توجه به نتایج بدست آمده از رگرسیون چند متغیره، متغیر «احساس حمایت اجتماعی از طریق کار با اینترنت» (29/0 = Beta) بیشترین رابطه را با اعتیاد مجازی دارد. در مرحله بعد متغیرهای «احساس خودارزشی از طریق اینترنت» (25/0= Beta) و «ارتباط برقرار کردن با دوستان و آشنایان از طریق اینترنت» (18/0 = Beta) بر اعتیاد مجازی تاثیر داشتند. اما نتیجه متغیر «سن» (13/0- = Beta) نشان می دهد که اینترنت برای جوانان در مقایسه با نوجوانان چندان دارای سرگرمی نمی باشد. در مورد و ضعیت تاهل و اشتغال نتیجه نشان می دهد که اشتغال به کار و ازدواج در این میان نقش تعدیل گر دارد، زیرا اشتغال و ازدواج باعث می شود که این افراد کمتر به اینترنت (جهت انجام کارهای غیر ضروری) وابسته شوند.
    کلیدواژگان: بازی های رایانه ای، نوجوانان، فضای مجازی، آسیب شناسی اینترنت، اعتیاد مجازی
  • مهدی محسنیان راد صفحه 37
    در این مقاله پس از تعریف شبکه اجتماعی و تفاوت آن با گروه های اجتماعی، به بررسی تحولات تاریخی آن در قالب سه دوره یا سه نسل پرداخته شده است. در نسل اول که مربوط به قبل از ابداع و رواج تمبر پست و اختراع تلگراف و تلفن است، شبکه های اجتماعی در سراسر جهان ویژگی هایی کم و بیش مشترک داشته و مرکب از تعداد بسیاری شبکه های کوچک کم دامنه بوده است. با فرا رسیدن عصر ابزارهای یاد شده، شبکه های کوچک به یکدیگر پیوسته و شبکه های بزرگتر پر دامنه را ایجاد کردند. در جوامع پیشرفته این ابزارها به سرعت همه گیر شد و در واقع نسل دوم شبکه های اجتماعی شکل گرفت. اما در غیر پیشرفته ها از جمله ایران، مصرف این ابزارها تا مدت ها از سوی فقط اقلیت کوچکی از جامعه که پایتخت نشین، باسواد و مرفه بودند، انجام می شد و عملا خصلتی «نوبرانه» داشت. این مقاله نشان می دهد که حتی تا یک قرن پس از مصرف نوبرانه ابزارها، هنوز ابزارهای ارتباطی نسل دوم، آن یکپارچگی شبکه اجتماعی جوامع پیشرفته را نداشتند. در نتیجه ساختار و کارکرد شبکه اجتماعی نسل دوم، در غیر پیشرفته ها با پیشرفته ها متفاوت شد.
    مقاله در ادامه نشان می دهد که پس از شکل گیری اینترنت و اختراع تلفن همراه و تولد نسل سوم شبکه ها در کشورهای پیشرفته، همان وضعیت پیشین، این بار با ابعادی جدید دوباره روی داد. اینترنت اگر چه «شبکه اجتماعی مجازی» را به وجود آورد اما باز هم در حوزه پایتخت و شهرهای بزرگ رشد کرد، آن هم نه قابل استفاده از سوی همه باسوادان، بلکه صرفا قابل مصرف از سوی اقلیتی از پرسوادان. در عوض در حالی که هنوز ده هزار روستا حتی صندوق پست و تلفن ثابت ندارند، تلفن همراه رشدی فزاینده نمود.
    مقاله به این جمع بندی می رسد که شبکه اجتماعی معاصر ایران عملا از سه «پاره شبکه» حاوی اقلیت شبکه اجتماعی نسل اول، اکثریت شبکه اجتماعی نسل دوم و اقلیت شبکه اجتماعی نسل سوم تشکیل یافته است. با این تفاوت که پاره شبکه نسل سوم در ایران، از یکسو همه امکانات نسل سوم کشورهای پیشرفته را در اختیار ندارد و از سوی دیگر اتصالش به شبکه مجازی جهانی سهل تر از اتصال به دو پاره شبکه نسل دوم و سوم بومی شده است. نمونه بارز آن، اتفاقاتی بود که منتج به آن شد که برای اولین بار در تاریخ، پاره شبکه نسل سوم ایران، توانست با ارسال عکس ها و فیلم های کوتاه از تظاهرات و درگیری های خیابانی، خود را به شبکه اجتماعی مجازی جهانی متصل کند.
    مقاله در انتها نتیجه گرفته که زیستگاه مشترک این سه نسل در ایران، به مفهوم شبکه اجتماعی یکپارچه نیست و پیشنهاد نموده که تحولات تعامل سخت افزاری و نرم افزاری این سه پاره شبکه در میان خود و بین خود از موضوعات مورد توجه محققان ارتباطات در ایران قرار گیرد
    کلیدواژگان: شبکه اجتماعی، ابزارهای ارتباطی، شبکه اجتماعی مجازی، کشورهای پیشرفته، کشورهای غیرپیشرفته
  • محمد سعید ذکایی صفحه 75
    شناسایی تحولات، تغییرات و یا تداوم ها در فرهنگ فراغتی شاخص مهمی در درک فرهنگ و تغییرات اجتماعی بشمار می آید. فراغت تجربه ای برای باز نمایی و اشاعه ارزش های فرهنگی است که فارغ از جهت گیری های نخبه گرایانه فرهنگی، تصویری از تجارب و متن زندگی روزمره فراهم می سازد. این مقاله در سنت مطالعات فرهنگی فراغت و با اتکا به برخی منابع ثانویه مربوط به فرهنگ و زندگی روزمره ایرانیان (در سفرنامه های مسافران غربی به ایران در قرون 16 تا 19 میلادی) و همچنین یادداشت ها و سفرنامه های ایرانیان به کشورهای غربی (به ویژه در قرون 18 و 19) به دنبال آن است تا فهم و تصویری از تجربه فراغت ایرانی، معنا و درک ایرانیان از تجربه زمان آزاد خود و ملاحظات و شرایط تاثیرگذار بر آن بدست دهد. استدلال نویسنده این است که فرهنگ فراغتی ایران پیشا مدرن در تحول تاریخی خود گسستی را هم با متن سنتی و هم با شرایط مدرن نمایش داده و در دوره مورد نظر، تحول خود جوشی در جهت ایجاد انضباط، قاعده مندی، تفکیک، حرفه ای شدن و تجاری شدن صورت های مقبول و بومی فرهنگ ایرانی صورت نگرفته است. فاصله تاریخی و فرهنگی جامعه ایرانی با فراغت مدرن غربی، ناکافی بودن و نارسا بودن مفهوم سازی های غربی در تعریف و نظریه پردازی فراغت ایرانی را آشکار ساخته و ضرورت توجه به تاریخ فرهنگی را در ردیابی تحولات فرهنگ عامه پسند آشکار می سازد.
    کلیدواژگان: فرهنگ فراغتی، بازنمایی فراغت، سفر نامه ها، فرهنگ عامه پسند
  • سید مسعود سید علوی، سید رضا نقیب سادات صفحه 109
    با ظهور فناوری های نوین ارتباطی و گستردگی اینترنت، جهان وارد دوران جدیدی شده است که با عناوین ویژه ای مانند «جامعه اطلاعاتی» و «جامعه شبکه ای» از دوره های پیش از خود متمایز می شود. در دو دهه اخیر، همراه با توسعه و تکامل بسیار سریع ارتباطات رایانه ای و گسترش روزافزون دسترسی مردم جوامع گوناگون به اینترنت، شبکه های رایانه ای و تلفن های همراه، کوشش های نظری بسیاری صرف یافتن الگوهای مناسب برای مطالعه فضای مجازی و ابعاد و تاثیرات سیاسی و اجتماعی آن شده است. در جریان این تلاش ها مفهوم حوزه عمومی در چارچوب نظریات یورگن هابرماس جایگاه برجسته ای یافته است. هدف اصلی این پژوهش آن است که روشن نماید آیا از دیدگاه کارشناسان علوم ارتباطات و علوم سیاسی در دانشگاه های ایران حوزه عمومی در فضای مجازی تشکیل شده است؟ و آیا وبلاگ ها و شبکه های اجتماعی را می توان به عنوان مصادیق حوزه عمومی مجازی در نظر گرفت.
    برای انجام این پژوهش از روش پیمایش استفاده شده است. بدین ترتیب که ابتدا با استفاده از نظرات اساتید علوم ارتباطات در قالب توزیع پرسشنامه، مولفه های 24 گانه برای سنجش نظر پاسخگویان درباره شاخص ها و متغیر های حوزه عمومی مجازی مشخص شد. در مرحله بعد مولفه های 24 گانه به همراه پرسش های دیگری که ما را در تحلیل یافته ها یاری می رساند در قالب پرسشنامه ای تنظیم و میان پاسخگویان توزیع و اطلاعات لازم جمع آوری شد.
    یافته های پژوهش نشان می دهد که از دیدگاه کارشناسان علوم ارتباطات و علوم سیاسی دانشگاه های کشور سه متغیر مستقل حوزه عمومی در فضای مجازی شکل گرفته است و وبلاگ ها و شبکه های اجتماعی از مصادیق حوزه عمومی در فضای مجازی هستند. همچنین یافته های پژوهش نشان دهنده آن است که نظریه حوزه عمومی قابل بکارگیری در حوزه مجازی است اما ویژگی های فضای مجازی و ارتباطات با واسطه رایانه ای، حوزه عمومی را فضایی متکثر و چند پاره ساخته است که با مدل سنتی حوزه عمومی متفاوت است.
    کلیدواژگان: حوزه عمومی مجازی، دسترسی عام، گفتگوی عام، کنش عام
  • محسن نیازی، محسن کرمانی نصرآبادی صفحه 153
    اعتماد اجتماعی، اساسی ترین سازه سرمایه اجتماعی و از مهمترین مفاهیم علوم اجتماعی معاصر است. بویژه این که این مفهوم با توجه به تحولات و پیچیدگی های دنیای معاصر، منزلت و اهمیت ویژه ای در تحقیقات اجتماعی کسب نموده است. از سوی دیگر پیشرفت فناوری های نوین ارتباطی - اطلاعاتی بویژه اینترنت در سال های اخیر اثرات شگرفی بر ابعاد گوناگون حیات فردی و اجتماعی انسان ها بر جای گذاشته است. در این حوزه اندیشمندانی چون گیدنز، پاتنام و فوکویاما بر نقش فناوری های جدید ارتباطی چون اینترنت بر سرمایه اجتماعی و اعتماد اجتماعی تاکید نموده اند. در همین چارچوب، هدف اساسی این پژوهش بررسی رابطه اعتیاد به اینترنت و تاثیر آن بر اعتماد اجتماعی است. روش تحقیق در این پژوهش پیمایش اجتماعی بوده و داده های تحقیق با استفاده از تکنیک پرسشنامه توام با مصاحبه جمع آوری گردیده است. اعتبار و پایایی مقیاس های اعتیاد به اینترنت و اعتماد اجتماعی با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ مورد سنجش و با توجه به نتایج آزمون به ترتیب برابر با 85 و 82 درصد مورد تایید قرار گرفته است. جامعه آماری پژوهش دانشجویان دانشگاه کاشان در سال تحصیلی 90 - 89 است که با استفاده از نمونه گیری طبقه بندی احتمالی و فرمول نمونه گیری کوکران تعداد 370 نفر از اعضای جامعه مورد نظر به عنوان نمونه انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفته اند. یافته های تحقیق رابطه بین دو متغیر اعتیاد به اینترنت و اعتماد اجتماعی در بین پاسخگویان را نشان می دهد. همچنین نتایج آماری با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون و تحلیل مسیر همبستگی معنادار، متغیرهای تحقیق را مورد تایید قرار داده اند.
    کلیدواژگان: اعتماد اجتماعی، سرمایه اجتماعی، اینترنت، اعتیاد به اینترنت
  • سید محمد مهدی زاده، علی یاور اکبری صفحه 183
    در این مقاله، نحوه انتشار اخبار افغانستان در مطبوعات ایران در چارچوب نظریه برجسته سازی رسانه ها و با استفاده از تحلیل محتوای کمی مورد بررسی قرار گرفته است.
    نتایج پژوهش، بیانگر آن است که بین روزنامه های اطلاعات، کی هان و جمهوری اسلامی از نظر «محتوای اخبار» افغانستان تفاوت معنا داری وجود ندارد. در واقع هر سه روزنامه از معیارهای یکسانی برای انتخاب اخبار افغانستان پیروی کرده اند، به طوری که حدود 70 درصد از اخبار افغانستان به «امور نظامی، جنگ و خشونت های سیاسی» و «روابط خارجی» اختصاص دارد.
    مقایسه «سه دهه» مورد بررسی (1358 تا 1388) از نظر «محتوای اخبار» افغانستان نیز نشان می دهد که بین سه دهه مورد بررسی از نظر «اولویت اخبار» افغانستان تفاوت معنا داری وجود دارد.
    بین اخبار مشترک و غیرمشترک افغانستان و ایران از نظر میزان انتشار «تیتر در صفحه اول» و همچنین از نظر میزان استفاده از «عناصر بصری» (عکس، کادر، رنگ، چاپ نگاتیو، ترام، کاریکاتور) برای برجسته سازی اخبار افغانستان، نسبت به سایر اخبار روزنامه تفاوت معنا داری وجود ندارد.
    اهمیت و اولویت اخبار مشترک بین افغانستان و ایران در مقایسه با اخبار غیرمشترک آنها متفاوت از یکدیگر است.
    کلیدواژگان: برجسته سازی، تحلیل محتوا، خبر، افغانستان، مطبوعات
  • عباس کشاورز شکری، محمد رحمتی صفحه 221
    یکی از جنبه های مهم انقلاب اسلامی، که از چشم محققان، چه در داخل و چه در خارج تا حدود زیادی مغفول مانده است، چگونگی شیوه های جذب و عضوگیری گروه های انقلابی است. سوال اصلی این مقاله چگونگی شیوه های عضوگیری هیات های موتلفه اسلامی در انقلاب اسلامی است. روش مورد استفاده کیفی و از نوع پژوهش تاریخی و ابزار گردآوری داده ها مصاحبه های عمیق است. در جایی که از طریق مصاحبه گردآوری داده ممکن نبوده است از روش مکمل تحلیل اسنادی نیز استفاده شده است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که کاریزمای امام (ره) به عنوان مرجع تقلید و شخصیت ایده آل رهبران اصلی گروه، هم در شکل گیری موتلفه و هم در جذب افراد، بسیار موثر بوده است. نوعا افرادی هم که جذب می شدند از طیف بازاریان سنتی و متدین بودند. (به صورت ناخواسته ای) موتلفه در جذب اقشار دیگر چندان موفق نبوده است. وضعیت اجتماعی گروه در جامعه خوب بوده است و این امر در جذب گروه بسیار موثر بوده است. مدل عضوگیری گروه، با توجه به توصیه های امام (ره) بومی و منحصر به فرد (برادر یابی در هیئت ها) بوده است.
    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، هیات های موتلفه اسلامی، شیوه های عضوگیری
|
  • Jafar Hezarjaribi, Reza Safari Shali Page 1
    Nowadays internet and computer games have been promoted around the world. Promotion of any information technology has its own positive and negative consequences in societies. Virtual addiction, a negative consequence of internet usage, has been increased in some of big cities in our country and has created a lot of problems for individuals, families and society. The aim the present study is to investigate rate of virtual addiction among teenagers and young people of urban areas of Qom province and, to examine what affects it. The present paper is a descriptive-analytical research (in relationship form) in which two documentary and survey (questionnaire) methods are applied. Statistical population included 12 to 30 years-old teenagers and young people of Qom province urban areas. 650 subjects were selected as sampling population. Questionnaires were completed through doing door-to-door survey or referring to Net Cafés and Game Nets. Findings of the research show that 51 percent of teenagers and youth don’t suffer virtual addiction; however, 42 percent of them are prone to it and 7 percent are addicted. Virtual addiction index has been created by combination of emotional, behavioral, and cognitive addiction indices. The obtained results from multi-variable regression analysis showed that “Feeling social support” (Beta=0.29) had the highest correlation and thus, most relation with virtual addiction. In next steps, variables of “Feeling self-worth” (Beta= 0.25) and “Keeping in touch with friends” (Beta=0.18) were effective on virtual addiction. Results of “age” variable (Beta=-0.14) showed that Internet doesn’t amuse young people as much as it amuses teenagers. The obtained results also showed that employment and marriage among them has a regulatory role; because they cause these people become less dependent on internet (for doing unnecessary tasks).
    Keywords: Computer games, Teenagers, Virtual space, Internet pathology, Virtual addiction
  • M. Mohsenian, Rad Page 37
    In this paper, after defining social networks and indicating their differences with social groups, we focus on studying the historical evolutions of social networks in form of three eras or three generations. In the first generation that goes back to before invention of postal stamp, telegraph, and telephone, social networks in the whole world had more or less similar characteristics and included a very large number of small limited domain networks. Later on, the invention of communications technologies such as telephone and telegraph started to connect those small networks to form larger network with bigger domains. These technologies became popular very quickly in developed countries and led to the formation of the second generation of social networks. However, in developing countries, such as Iran, the use of those technologies was limited to only a very small group of the residents of the capital city, who were literate and wealthy, making them rather luxury devices. This paper shows that even after about one century since their invention, these technologies were not in a position in developing countries to create the same unified type large social networks as in developed countries. As a result, the structure and the application of the second generation social networks was different in the developed and developing countries. Next, we show that after the invention of the Internet and cellular phones, the third generation of social networks started to be formed in developed countries, with a similar trend but with some new dimensions. In Iran, although the Internet helped to create the so-called virtual social networks, but the usage of modern technologies in the Internet has still been mostly limited to the residents of the capital and big cities. Such usage is not even popular among all literature people in those big cities, rather only those people who have digital literacy. In contrary to the Internet, while there are still about ten thousand villages that don’t have post office or land telephone line, the use of cellular phone had an excessive grown in Iran.Based on the above observations, this paper concludes that the existing social networks in Iran in fact consist of three scattered sub-networks that include a minority of first generation social networks, a majority of the second generation social networks, and again a minority of third generation social networks. Interestingly, although the third generation social networks in Iran does not have the same type of infrastructure that is available in developing countries; it has had a chance to be connected to the virtual social networks in developing countries through the Internet, unlike the localized first and second Iranian generations of social networks. A clear example for such global connection was the use of the third generation social networks to largely send out the photos and videos of the 2009 protests to the rest of the global virtual social network across the world. In the end, the paper concludes that the co-existence of these three generations of social networks in Iran does not mean that they form a unified network. Therefore, it is important to study the software and hardware interactions both inside and cross these three social networks, when the communication researchers address the topic of social networks in Iran.
  • Mohammad Saeed Zokaei Page 75
    Identifying developments, changes, and consistencies in leisure culture is a major indicator in understanding cultural and social changes. Leisure is an experience for representing and diffusing cultural values that far from elitist cultural orientations provides a picture of everyday’s life experiences and contexts. Drawing on cultural studies tradition and relying on some secondary notes and sources produced by travelers writings in the 18th and 19th century, the present paper aims to present a picture of the experience, meanings and perception of Iranians from their free time and to identify the conditions affecting it. My argument is that Iran’s pre-modern leisure culture witness a break both with its traditional and modern contexts. In the historical period covered, there has been no spontaneous development towards creating discipline, differentiation, professionalization, and commercialization of an acceptable and native leisure culture. The historical and cultural distance of Iranian society with the Western modern leisure, has revealed the inadequacies of Western conceptualization and therefore the necessity to attend cultural history to trace popular culture developments.
    Keywords: Leisure Culture, Leisure Representation, Travel Writings, Popular Culture
  • Seyyed Masood Syead Alavi, Seyyed Reza Naghibossadat Page 109
    By development of new communication technologies and Internet global spread, the world came into new area through some subjects such as “Information Society” and “network society” and varied from what in the past. In the past 2 decades ago, in the line with development of information technology and communication and more and more internet penetration among the people, the networks and cell phone operators have investigate to find out which theory are appropriate for explanation cyber space and its social and political affects. Among these approaches, Jurgen Habermas’ theories about public sphere are highly significant. The main purpose of this research is to discover that public sphere is formed by which elements. Is the public sphere shaped within the cyber space? Or is it right to take into account weblogs and social networks as public sphere?“survey” is the method used by this research. Basic studies determined public access, public dialogue and public action as the main variants of the research as well index for each variant. After that, as per Communication master’s guides 24 items was settled to investigate questionnaires of this research regard index and variants of public sphere. At the last stage, these 24 times as well as some other helpful questions for analyzing were contained in the questionnaires. Then the papers gave out to those who were under question order to collect the required info. According to the findings, the public sphere through cyber space is formed by 3 main variants and the weblogs and social networks are samples of public sphere through cyber space. Additionally, the findings shows that the theory of public sphere is applicable for cyber space but the public sphere is a more departed area far from the additional public sphere due to features of cyber space and computer mediation communication through IT.
    Keywords: cyber public sphere, public access, public dialogue, public action
  • Mohsen Niazi, Mohsen Kermani Nasrabadi Page 153
    Social trust, a basis of social capital, is the most important concept in contemporary social science. Taking evolutions and complexities of contemporary world into consideration, this concept is of a significant importance in social research. In other words, information and communication advances, especially Internet, have had tremendous effects on different dimensions of individual and social life. In this field, thinkers such as Giddens, Putnam and Fukuyama have stressed on contribution of new communication technology like Internet to social capital and social trust. The primary aim of the present paper is to study relations between Internet addiction and social trust. It is a survey study and data collection is done through questionnaires. Reliability and validity of measuring variables, i.e. Internet addiction and social trust variable, were tested through Cronbach’s Alpha Coefficient. The resulted figures were respectively %85 and %82, confirming reliability and validity. Statistical population of the research included Kashan University students in 1389-90 educational year. Using stratified random sampling as well as Cochran sampling formula, 370 subjects were chosen as sample population. Findings show that there is a significant relation between internet addiction and social trust. Moreover, statistical results of Pierson correlation coefficient, regression analysis and path analysis confirm the significant correlation between research variables.
    Keywords: Social Trust, Social Capital, Internet, Internet Addiction
  • Seyyed Mohammad Mehdizadeh, Ali Yavar Akbari Page 183
    In this paper, the release of news related to Afghanistan in the Iranian press is analyzed within the framework of the theory of media agenda setting and using the method of quantitative content analysis.The results indicate that there is no significant difference in the coverage of Afghanistan news in the newspapers of Kayhan, Jomhouri-ye Eslami and Ettelaat. In fact, all three newspapers have followed the same criteria for selecting news related to Afghanistan. About 70 percent of Afghan news appertain to two categories of "military affairs, war and political violence" and "foreign relations".However, a comparison of “news contents” among the three decades, from 1358 to 1388 (1979-2009), indicate that there is a significant difference between these periods regarding “news priorities”.The paper shows that there is no significant difference between news of Afghanistan and Iran-Afghanistan in terms of "front-page headline" as well as the use of "visual elements" (photo, box, color printing, negatives, halftones, and cartoons) for highlighting Afghanistan news compared to other stories. The degree of importance and priority between Iran-Afghanistan common news items and separate news items are different.
    Keywords: News, Agenda Setting Theory, Content Analysis, the Press, Afghanistan
  • Abbas Keshavarz Shokri, Muhammad Rahmati Page 221
    One of the important aspects of the Islamic Revolution of Iran, ignored by the researchers inside and outside of Iran, is the models of recruitment among the active political groups in the last 15 years of the Shah regime. Our case study is the Islamic Coalition groups since their recruitment method was different from guerrilla and fundamental Islamic groups. The method of research is qualitative and its type is historical. Interview is the main data collection tool. Analysis method (including the analysis of the books, articles, documents etc) as a complimentary method, is also used. Findings of the research indicate that Imam Khomeini’s charisma was highly influential in the formation of the group and their recruitment of members. Most of members belonged to middle and lower middle class. Largely they were traditional and religious bazaaris. The group could not attract other social classes. The group’s recruitment model was unique and local in accordance with Imam’s recommendations.
    Keywords: Islamic Coalition Group, Recruitment Models, Islamic Revolution