فهرست مطالب

قانون یار - پیاپی 4 (زمستان 1396)

نشریه قانون یار
پیاپی 4 (زمستان 1396)

  • بهای روی جلد: 250,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1396/12/27
  • تعداد عناوین: 16
|
  • بهنام اسدی صفحه 9
  • وحید خسروی، افشین جعفری صفحه 11
    دولت گذشته از اعمال حاکمیت و برقراری نظم و امنیت عمومی ، مالک بزرگترین طرحهای عمرانی ، بزرگترین کارفرما ، بزرگترین خریدار کالا و خدمات و همچنین در موارد زیادی بزرگترین عرضه کننده آنهاست.قراردادهایی که دولت با اشخاص حقیقی یا حقوقی حقوق خصوصی منعقد می سازد دارای عناوین مختلفی اند. در نظام حقوقی فرانسه قراردادهایی که یک طرف آن دولت باشد به قراردادهای اداری معروفند.در نظام حقوقی ایالات متحده آمریکا این نوع قراردادها ، قراردادهای حکومتی خوانده می شوند . در پاره ای از نظام های حقوقی جهان از جمله استرالیا ، هند و کشورهای اسکاندیناوی ، عنوان قراردادهای عمومی ، بر توافقات مزبور گذاشته می شود. در مجموع منظور از این نوع قراردادها ، قراردادهایی است که از حوزه حقوق خصوصی خارج شده و مشمول قواعد و مقررات حقوق عمومی می شوند. در نظام حقوقی ایران عنوان خاصی برای قراردادهای دولتی در نظر گرفته نشده است . حقوقدانان ایرانی به تاسی از حقوق فرانسه ، عموما این نوع قراردادها را قراردادهای اداری خوانده اند ، با این حال حسب مورد از عنوانهای «قراردادهای دولتی» و «پیمانهای عمومی» نیز استفاده شده است . در این رساله به تبعیت از معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور (سازمان مدیریت و برنامه ریزی سابق) از نام «پیمان» و در موارد دیگر از «قراردادهای پیمانکاری دولتی» و یا «قراردادهای دولتی »استفاده شده است.
    کلیدواژگان: پیمانکاری، قرارداد دولتی، طرح عمرانی، ساخت و ساز، موافقت نامه
  • فروزان لطفی، فاطمه آریافر صفحه 33
    هم زمان با رشد جوامع صنعت، تکنولوژی و راهکار نوظهور در علم حقوق، قانونگذار ایران با آوردن زیان های معنوی در کنار زیان های مادی ناشی از جرایم و ایجاد توسعه در مفهوم ضرر، تحولی جدید در قوانین جزایی ایجاد نمود.لازمه ی یک سیاست جنایی کارآمد در نظام حقوقی توجه به حقوق بزه دیدگان و جبران کامل زیان های وارده برآنان از رهگذر وقوع جرم است. هرجرم خسارت های خاص خود را بر بزه دیدگان وارد می سازد و جنایات تروریستی علاوه برآثار مربوط بر نظم و امنیت جامعه، موجب ایراد خسارت های مادی، معنوی، روحی و روانی فراوانی برقربانیان خود می گردند، با وجود خلاء های بی شماری درمسیر قانون گذاری جبران خسارت قربانیان اینگونه جرایم و چگونگی و نحوه ی استیفای حقوق بزه دیدگان این جنایات وجود دارد. اصل اولیه و مسلم در جبران خسارت ناشی از جرایم این است که بزهکار به عنوان عامل ورود زیان مسئول جبران خسارت است. اما به دلایلی نظیرمتواری یا کشته شدن عاملین جرم و دلایلی دیگر امکانپذیر نیست به همین جهت برای حمایت از اینگونه بزه دیدگان اندیشه ی جبران خسارت توسط دولت مطرح گردید. در نتیجه بزه دیدگان جرایم تروریستی حق دارند، نسبت به جبران خسارت های خود به دولت ها مراجعه نمایند و دولت ها نیزجبران خسارت را به عنوان یک ضمانت در کنار سایر ضمانت ها به رسمیت می شناخته و مورد توجه قرار می دهند و اقدامی در جهت حفظ آرامش و احیای حقوق از دست رفته ی آنان انجام دهند.
    کلیدواژگان: جبران خسارت، بزه دیده، تروریسم، مسئولیت
  • سید ابراهیم موسوی، محسن علی نژادی صفحه 49
    صلح مصدر است و به معنی آشتی و تسالم و توافق می باشد و اصطلاحا صلح عبارت از تراضی و تسالم بر امری است، خواه تملک عین باشد با منفعت و یا اسقاط دین و یا حق و یا غیر آن ، صلح ممکن است یا در مورد رفع تنازع موجود ویا جلوگیری از تنازع احتمالی یا در مورد معامله و غیر آن واقع شود. یعنی در هر مورد که حقی بین دو نفر مشتبه است، یا مورد نزاع قرار گرفته است، یا هدف این است که از تنازع احتمالی پرهیز شود، عقدی که بر این مبنا و گذشت های متقابل طرفین واقع می شود صلح است، هرچند که نتیجه آن ایجاد حق یا انتقال یا اسقاط آن حق باشد. صلح بدوی، معامله مستقلی است که مبتنی بر تسالم می باشد و در ردیف بیع و هبه و اجاره یکی از عقود معینه است. صلح در مقام معاملات هر چند نتیجه معامله ای را که به جای آن واقع شده است می دهد، ‏لیکن شرایط و احکام خاصه آن معامله را ندارد. بنابراین اگر مورد صلح عین باشد در مقابل عوض، نتیجه آن همان نتیجه بیع خواهد بود بدون اینکه شرایط و احکام خاصه بیع در آن مجری شود. اثر صلح در روابط طرفین و نسبت به اشخاص ثالث می تواند هم به سود و هم به ضرر آنان واقع شود.
    کلیدواژگان: صلح، عقد، بیع، حق شفعه، اثرانتفاع
  • سعید شاه پورجانی * صفحه 61
    اگر بپذیریم فرهنگ از طرفی در تعالی حقوق تاثیرگذار و بالعکس حقوق هم در تعالی فرهنگ موثر است، شایدبتوان گفت که در نقش اول یعنی زمانی که فرهنگ میتواند در تعالی حقوق موثر باشد، محورهایی را برای این تاثیرگذاری تصور کنیم. برای مثال نقش آگاهی بخش فرهنگ که می تواند زمینه های مساعد جهل به قواعد و مقررات حقوقی را از بین ببرد، از اساس به عنوان ابزاری برای آگاهی بخشی یا یکی از منابع و مقدمه های واجب پیشگیری از جرم در جامعه مطرح شود.نقش دیگری که برای فرهنگ و تاثیر آن بر حوزه حقوقی می توان قائل شد نقش هنجارساز فرهنگ است .هنجارسازی جامعه از راه فرهنگ یکی از کارهایی است که می تواند به پیشگیری از وقوع جرم کمک کند. محور دیگری که فرهنگ میتواند در آن موثر باشد، نقش بسترساز فرهنگ است که فرهنگ میتواند به عنوان بستری مناسب به منظور توسعه هنجارهای حقوقی یا مسائل مربوط به پیشگیری مطرح شود.نقش نهادساز فرهنگ امری انکارناپذیر است. از بعد دیگر، نقش آسیب شناسانه فرهنگ نیز می تواند در برخورد با مسائل و معضلات اجتماعی زمینه های فرهنگی جرم به ما کمک کند. اگر با ابزار فرهنگ دست به آسیب شناسی اجتماعی بزنیم طبیعتا می تواند به ما کمک کند تا برخی راهکارها را بشناسیم و در راستای پیشگیری از جرم استفاده کنیم.
    کلیدواژگان: فرهنگ، ارتکاب جرم، بزهکاری، جرم زدایی، رسانه
  • آریا عزیزی * صفحه 73
    اسلام دین جهانی و حضرت محمد صلی الله علیه و آله آخرین سفیر الهی است. فلسفه تشریع اسلام و بعثت پیامبر صلی الله علیه و آله، دعوت و هدایت انسان ها به کمال نهایی (توحید) است. دیپلماسی فعال و رعایت حقوق دپیلماتیک انجام این رسالت را منطقی تر و امکان پذیرتر می نماید. مقاله حاضر ضمن بازشناسی مفاهیم مرتبط و تحلیل نظری دیپلماسی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به نقش آن در توسعه دیپلماسی و حقوق دیپلماتیک می پردازد. اقدامات الهام بخش پیامبر صلی الله علیه و آله در این زمینه از نوادر تاریخ است. به نظر می رسد به رغم پندار کسانی که دیپلماسی و حقوق دیپلماتیک را محصول تمدن غرب می دانند این بحث خاستگاه دینی داشته و از مهم ترین آموزه های اسلام به شمار می آید.
    کلیدواژگان: سفیر، حقوق سفیران، دیپلماتیک، دیپلماسی، رسول، روابط دیپلماتیک
  • محمد صبح دل * صفحه 93
    مطابق بند پنجم اصل 156 قانون اساسی وظیفه پیشگیری از وقوع جرم و اصلاح مجرمان به عهده قوه قضاییه نهاده شده است اما قانونگذار مشخص نکرده است که کدام نوع از پیشگیری را مدنظر داشته است و به صورت کلی این وظیفه را به قوه قضاییه واگذار کرده است و دستوالعمل اجرایی آن در قوانین ما مشخص نیست. جامعه ما دچار بیماری مزمن کثرت جرایم و تخلفات شده است که حاصل آن افزایش سال به سال و حتی روز به روز پرونده ها در دستگاه قضایی و وارد آمدن فشار بیش از حد به قوه قضائیه است. وجود میلیونی پرونده ها و شکل گیری جرایم و تخلفات متعدد از بیماری سیستم حقوقی و جزایی و ضعف دستگاه های اجرایی حکایت دارد و همه دلسوزان نظام باید به دنبال چرایی این مساله و پیشگیری از آن باشند و دستگاه قضایی را در این زمینه کمک کنند. در این راستا باید با رویکرد بهداشت قضایی، سلامت حقوقی و اصلاح مبادی ورودی جرایم، از وقوع جرم جلوگیری و از اصلاح ساختارها و تکنیک های پیشرفته روز دنیا استفاده کرد. از همان ابتدای تدوین قانون اساسی،خبرگان قانون اساسی اختلاف نظرهایی در مورد واگذاری مسئولیت پیشگیری از وقوع جرم به قوه قضاییه داشته اند و عده ای معتقد بوده اند که قوه قضاییه بدون همکاری قوه ی مجریه نمی تواند در امر پیشگیری از وقوع جرم حرکت قابل توجهی انجام دهد. در این نوشتار سعی بر آن شده است که با توجه به قوانین موجود وظیفه پیشگیری اجتماعی از وقوع جرم بررسی شود و ضمن بررسی دیدگاه های موافق و مخالف به این نتیجه برسیم که قوه قضاییه در این نوع از انواع پیشگیری نقش اساسی دارد و یا می تواند نقش هماهنگ کننده داشته باشد.
    کلیدواژگان: پيشگيري کنشي، پيشگيري اجتماعي، پيشگيري رشدمدار، ارتکاب جرم
  • اکبر شهریاری * صفحه 109
    این مقاله به ابهامات و موانع قانونی حقوق شهروندی پرداخته است. حقوق شهروندی سبب کم رنگ شدن بسیاری از آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی می شود؛ چراکه این حقوق موجب تبیین، توسعه و آگاهی دادن ابعاد آن خواهد شد. طبق قوانین کیفری از جمله قانون آیین دادرسی کیفری، مردم از حقوقی برخوردار هستند که قانون آیین دادرسی کیفری نیز در سال 92 بر حقوق مذکور تاکیدات متعددی داشته و از این حیث بسیار پیشرفته است. یکی از وجوه تمایز قوانین پیشرفته بسیاری از کشورهای دنیا نسبت به ما حقوق شهروندی است، آنها خود را ملتزم به رعایت این حقوق می دانند در حالی که ما در پیچ و خم قانون گذاری آن هستیم و هنوز قانون مشخصی در این زمینه نداریم. حقوق شهروندی خوشه های مختلف مدیریتی و جمعیتی را شامل می شود که برای هر کدام از آنها نقش، تکالیف و وظایف مرتبط و متقابلی در نظر گرفته شده است. توضیح و شفاف سازی، فعال کردن مسوولیت ریاست جمهوری در اجرای حقوق شهروندی، نهادینه کردن حقوق شهروندی در جامعه، نهادهای مدنی و سازمان های غیردولتی، ایجاد نظام کنترلی دقیق و اصلاح مسیر رسیدگی به پرونده ها و دادرسی ها موانع احقاق حقوق شهروندی را رفع می کند. آنچه حقوق شهروندی در ایران را با مشکلات متعدد روبه رو کرده، نبود قانون نیست که حالا اسنادی مانند منشور یا حتی قوانین جدید چاره گشا باشند. مسئله اساسی این است که دستگاه های مختلف به حقوق شهروندی بی اعتنایی می کنند و در پاره ای از موارد نیز این حقوق به شکل های مختلف نقض می شوند.
    کلیدواژگان: حقوق شهروندی، حقوق بشر، منشور حقوق
  • محمد کاویانی طالقانی مقدم * صفحه 131
    مسائل مسئولیت دولت توجه دیوان دائمی دادگستری بین المللی و دیوان بین المللی دادگستریرا به خود جلب کرده است. هر دانشجوی حقوقی می داند که عبارت «مسئولیت دولت» نیازمند رجوع به مورد در پاسخ دارد. ممکن است گفته شود که مسائل مسئولیت دولت پیش از دادگاه ( دیوان) به چندین دسته بندی گسترده تقسیم می شوند. اول، آیا اعمال انجام گرفته واقعا مسئولیت دولت را در بر می گیرد؟ دوم، اگر کشور پاسخگو مسئول عمل غیرقانونی بین المللی انجام گرفته باشد، راه چاره مناسب چه خواهد بود؟ سوم، آیا صلاحیت قضایی همچنین شامل صلاحیت قضایی به عنوان راه حل های مشخص شده در حقوق مسئولیت دولت/کشور می شود؟ چهار، ارتباط میان حقوق مسئولیت دولت و دیگر حقوق و قوانین اساسی قابل اجرا در موارد حاضر چه می باشد؟ در 1. اکتبر سال 2002، در حکم دیوان در مرز زمینی و دریایی میان کامرون و نیجریه پنجمین جنبه حقوق مسئولیت دولت در مرکز توجه قرار گرفت، و این سوال پیش آمد که جایگاه حقوق مسئولیت در پرونده ای که در مورد حد و مرز می باشد چیست؟ ما در این پژوهش به دنبال پاسخ به سوالات مذکور هستیم.
    کلیدواژگان: مسئولیت دولت، نقض تعهدات، ارگان های دولتی، حقوق بین الملل
  • محمد رضایی سیابیدی * صفحه 145
    به منظور جلوگیری از فرار مالیاتی و ضربه به اقتصاد کشور، اخذ مالیات بر ارزش افزوده در کشور لازم است. در حال حاضر مالیات بر ارزش افزوده در 135 کشور دنیا پیاده شده است و این نوع مالیات هم اکنون در کشورهای فقیر ، غنی ، کشورهای خاورمیانه ، کشورهای حاشیه ایران اجرا می شود. به منظور ساماندهی مالیات ها و اخذ مالیات به صورت اصولی و صحیح پیاده سازی مالیات بر ارزش افزوده الزامی به نظر می رسد. بررسی مالیات بر ارزش افزوده بر اساس اصل 85 ، تجربیات کشورهای مختلف ، شیوه اجرا و امکانات مورد نیاز برای اجرای آن، راهکارهای عملیاتی برای جلوگیری از ورود آسیب به اقشار آسیب پذیر با اجرایی شدن آن مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت . در حال حاضر در کشور فرارهای مالیاتی صورت می گیرد بنابراین ساماندهی مالیات ها ، دریافت مالیات به صورت منطقی و اجرای مالیات بر ارزش افزوده الزامی به نظر می رسد. بنابر اصل 85 رای نمایندگان در خصوص مالیات برارزش افزوده هرچه باشد تصویب و به قانون تبدیل می شود. در بیشتر کشورها، بخش عمده ای از منابع درآمدی دولت، از طریق مالیات تامین می شود. سهم مالیات از کل درآمدهای عمومی در میان کشورها، متفاوت است و میزان آن بستگی به سطح توسعه و ساختار اقتصادی آنها دارد. در این میان، فرار مالیاتی و گریز از مالیات در کشورها باعث شده است تا درآمدهای مالیاتی کشورها، همواره از آنچه که برآورد می شود کمتر باشد و تمامی کشورها تلاش خود را برای کاهش این دو پدیده به کار می گیرند یا از طریق اصلاح نظام مالیاتی، به چاره جویی برمی خیزند.
    کلیدواژگان: فرار مالیاتی، مالیات بر ارزش افزوده، اداره مالیات، مودی حقیقی و حقوقی
  • علیرضا رضایی سیابیدی * صفحه 161
    با توجه به تغییراتی در احکام دفاع مشروع در قانون مجازات اسلامی مصوب 92 که البته در اصل پذیرش و آثار آن تغییراتی به وجود نیامده است لذا هدف از این پژوهش مطالعه ای تطبیقی پیرامون دفاع مشروع مصوب 1392 با قوانین گذشته است که مورد بررسی قرار می گیرد.مباحث مربوط به دفاع مشروع در قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 در مواد 156، 157 و 158 بیان شده است است.موضوع دفاع در قانون جدید نیز طبق ماده 156 این قانون : جان ، مال ، ناموس ، عرض و آزادی تن بیان شده است. طبق ماده 156 قانون مجازات مصوب 1392: « هرگاه فردی در مقام دفاع از نفس ، عرض ، ناموس ، مال یا آزادی تن خود یا دیگری در برابر هرگونه تجاوز یا خطر فعلی یا قریب الوقوع با رعایت مراحل دفاع مرتکب رفتاری شود که طبق قانون جرم محسوب می شود ، درصورت اجتماع شرایط زیر مجازات نمی شود :الف) رفتار ارتکابی برای دفع تجاوز یا خطر ضرورت داشته باشد.
    ب) دفاع مستند به قرائن معقول یا خوف عقلایی باشد.
    پ) خطر و تجاوز به سبب اقدام آگاهانه یا تجاوز خود و دفاع دیگری صورت نگرفته باشد.
    ت) توسل به قوای دولتی بدون فوت وقت عملا ممکن نباشد یا مداخله آنان در دفع تجاوز و خطر موثر واقع نشود ».این ماده سه تبصره دارد که هر کدام در جای خود مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
    کلیدواژگان: دفاع مشروع، تجاوز، خطر فعلی، جان، مال، ناموس، آزادی تن
  • شکوفه رضایی سیابیدی، عبدالله غلامی صفحه 175
    قرآن کتاب هدایت است و قصه های آن یکی از راه های هدایت بشر به راه مستقیم شمرده می شود و هرچه در آن هست حجت بوده و سخن باطل و بیهوده در آن نیست. بنابراین میتوان از قصص قرآن احکامی را استنباط کرد. قصه های قرآن واقعی تاریخی هستند. قرآن برای تربیت انسانها از قضایای عینی شاهد جسته و از حوادث تاریخی واقعی بهره گرفته و خداوند ذکر قصه را مقدمهای برای استخراج قانون کلی شناخت و ساختار آینده بشری میداند و یکی از اصول استنباط احکام صحیح این است که شواهدی که ارائه می شود تخیلی نباشد. پس بنابراین میتوان گفت که قصه های قرآنی ریشه واقعی تاریخی دارند. احکام شرایع گذشته تا زمانی که صورت تکامی یافته آنها در شریعت اسلام احراز نشود، حجیت دارند، از همین رو همه قصه های قرآن که گزارشگر گفتمان فقهی شرایع پیشین هستند، صلاحیت استنباط حکم فقهی را دارند.
    کلیدواژگان: قصص، شریعت و اسلام، قصه های قرآنی، قصه و داستان
  • علی رزمان * صفحه 197
    پدیده قاچاق کالا یا تجارت زیرزمینی به نقل و انتقال کالا بدون پرداخت حقوق وعوارض گمرگی و سود بازرگانی در مورد واردات و برگشت ارز صادارنی یا خرید کالا و ورود آن با ارز صادراتی از راه مجاز و خرید کالای قاچاق از محل ارز صادارتی به داخل کشور در مورد صادرات گفته می شود و سیاست های اقتصادی و بازرگانی که دولت برای احیاء موقعیت اقتصادی کشورشان اعمال می نمایند را بی اثر یا کم اثر می نماید( و یکی از مسایلی است که کشورهای در حال توسعه با آن مواجه هستند و مشکلات اقتصادی آنها را بیشتر می کنند. آثار زیانبار قاچاق بر اقتصاد کشور و ضرورت مقابله جدی با این پدیده شوم بر همگان روشن است. برای مقابله جدی با قاچاق کالا بررسی راه های ورودی و خروجی و نیز نوع کالاهایی که به طور قاچاق وارد بازار داخلی می وشند یا از مرزهای کشور خارج می گردند و زمینه های اجتماعی و فرهنگی و بین المللی ضرورت دارد تا بتوان در ارزیابی نوع کالاهای وارداتی و مقایسه آن با تولید داخلی و راه های مبارزه با قاچاق و نتایج روشنی دست یافت. کلمه قاچاق را معمولا درباره اسلحه و مهسات و خصوصا مواد مخدر به کار برده اند و مبارزه با آن را حتمی و قطعی می دانند اما اینکه این قاچاق در مورد کالای وارداتی و مقایسه آن با تولید داخلی و راه های مبارزه با قاچاق به نتایج روشنی دست یافت.
    کلیدواژگان: قاچاق کالا، جرم اقتصادی، اجناس قاچاقی، قاچاقچی، جرایم اقتصادی
  • آیدا برزگر * صفحه 209
    مفهوم جرائم بین المللی در قانون بین المللی نسبتا جدید است و از زمان جنگ جهانی دوم علاوه بر این که مضمون های متعددی داشته، مقدار زیادی از سرمایه ی هر کشور را به خود اختصاص داده است. در اواخر جنگ جهانی اول، به این مسئله توجه بسیاری شد که وظیفه ی امپراطور پیشین ویلهلم دوم و دیگر مسئولان عالی رتبه در قبال جنگ و جنایات مرتکب شده در طی جنگ چیست؟ کمیسیون پانزدهم توسط کنفرانس مقدماتی صلح در پایان جنگ جهانی اول مقرر شد تا به مشکل ایجاد شده توسط این کشورها رسیدگی کند این مشکل به دلیل مرتکب شدن این کشور ها به هتک حرمت های شرم آور از قوانین بین المللی و قوانین ملتها ایجاد شد، اما در نهایت این استنتاج شد که «هیچ جنایتکاری متهم نیست». یک اعتراض محض که برای کنفرانس مطبوع بود. هر چند کمیسیون تاکید کرد که این امر برای ضمانت اجرایی برای چنین تجاوزات وخشونتهای بزرگ از اصول اولیه ی قوانین بین المللی در آینده مطلوب می باشد. این فکر در سالهای اخیر به دلیل جنایات مرتکب شده در در گیری ها کشمکش های مسلحانه داخلی و بین المللی پول و ارز و منابع زیادی را به خود اختصاص داده است، مانند جنایاتی که کشور های یوگوسلاوی سابق، رواندا و سیرالئون رخ داد و آن ها را درگیر کرد. هیات حاکمه دیوان کیفری بین المللی رویداد مهم دیگری است که اکنون یک سیستم واقعی از دادرسی کیفری بین المللی را اعلام و اجرا کرده است. اکنون این امر برای بررسی مجموعه ای از واکنش هامناسب است زیرا می تواند به عنوان جرائم بین المللی و دستاورد های منطقی تلقی شود که چنین جرایمی را از راه مسئولیت و وظایف دولت ها دنبال می کند.
    کلیدواژگان: جرائم بین المللی، جرائم جنگی، صلح و دوستی، نزاع و جنگ، دیوان دادگستری بین المللی
  • عباس درویشی * صفحه 229
    در این رهگذر روش‏های پیشگیری همانند خود جرم،گونه های متعددی را شامل‏ می‏شوند،گونه هایی که حسب مورد ابعادی فردی،اجتماعی،اخلاقی،فرهنگی و آموزشی و در گام نهایی کیفری به خود می‏گیرند،به واقع آن‏گاه که شیوه های غیر کیفری از حفظ ارزش‏ها ناتوان هستند،از قوی‏ترین ابزار یعنی کیفر استمداد می‏شود،بدین معنا که قوانین کیفری وضع‏ می‏گردند و مرتکبان اعمال مجرمانه مجازات می‏شوند، تا از بزهکاری های آتی مجرم متحمل‏ کیفر و سایر افراد جامعه جلوگیری به عمل آید و در همین نقطه است که پیوند بازدارندگی و پیشگیری،جشن گرفته می‏شود. حمایت از بزه دیدگان بالقوه جرایم، ایجاد احساس امنیت عمومی از طریق حضور در سطح شهر و اماکنی که احتمال وقوع جرم در آن وجود دارد دریافت گزارشهایی راجع به ارتکاب یا احتمال ارتکاب جرایم، حضور در صحنه های جرم یا محتمل به بزهکاری – ارائه خدمات مشاوره و راهنمایی به شهروندان در زمینه های امنیتی و پیشگیری از جرایم – ارائه برنامه ها و طرحهای امن سازی محله ها و محیطهای خاص شهری در مقابل مجرمان حرفه ایی – ارائه پیشنهادات علمی و سازنده برای اصلاح ساختارهای جرم خیز و تصویب قوانین متناسب به مقامات ذیصلاح،تهیه آمار جرایم اعم از شروع به جرم ، جرایم تام،عقیم و محال به تقکیک جرایم علیه اشخاص اموال و امنیت. البته در کشورهای مختلف اختیارات پلیس دارای محدودیتهای معین و گسترده تر از نهاد مشابه آن در سایر کشورها می باشد همین امر منجر به آن شده تا تفاسیر متعددی از مفهوم پلیس ارائه شده و گاه بتوان آن را به مفهوم مجموعه سازمانی مقابله و مبارزه با جرایم محسوب داشت که در این صورت شامل سازمان قضایی و دادگستری نیز خواهد بود.
    کلیدواژگان: مجازات، بازدارندگی، پیشگیری، تکرار جرم، حتمیت و قطعیت
  • فریده صوفی * صفحه 265
    از نظر جغرافی دانان، دریا به مجموعه فضاهای حاوی آب شور گفته می شود، در حالی که در حقوق بین الملل این فضاها به شرط ارتباط آزاد و طبیعی در سرتاسر کره زمین، دریا تلقی می شوند، لذا توده های آب شور بسته مانند دریای خزر، بحر المیت و دریاچه های بزرگ شور، به لحاظ حقوقی نمی توانند دریا باشند.اقیانوس ها در حقوق بین الملل در مفهوم دریا به کار می روند. حقوق دریاها یکی از شاخه های حقوق بین الملل است که مربوط به روابط بین المللی دولتها یا سازمان های بین المللی در مناطق مختلف دریایی است، ولی حقوق دریایی از شاخه های حقوق خصوصی داخلی است که بر روابط اشخاص و کشورها در در دریا و موضوعات مربوط به دریا ناظر و حاکم است. از جمله موضوعاتی مانند حمل و نقل دریایی، بیمه دریایی، وضعیت حقوقی کشتی ها و ایمنی دریاها.اهمیت حقوق دریاها، بی شک بسته به اهمیت دریاها خواهد داشت. در گذشته، دریاها و اقیانوس ها بیشتر به لحاظ راه ارتباطی دارای اهمیت بودند، اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و در نتیجه شناخت بیشتر از منابع دریاها و توان بهره برداری از این منابع، دریاها از اهمیت خاصی برخوردار شده اند و این در حالی است که 9.% از مناطق بستر و زیر بستر اقیانوس ها برای انسان ها تقریبا ناشناخته مانده اند. اقیانوس ها در حدود 71% سطح کره زمین را در برگرفته اند و سرشار از منابع عظیم نفت و گاز، کلوخه های معدنی و مواد غذایی می باشند.
    کلیدواژگان: حقوق دریاها، آب های داخلی و بین المللی، روابط بین المللی دولت ها
|
  • Vahid Khosravi, Dr Afshin Jafari Page 11
    The government has been the owner of the largest construction projects, the largest employer, the largest buyer of goods and services and, in many cases, the largest provider of government, public order and public security. The constitutions that the government concludes with private individuals or private law holds titles Are different. In the French legal system, contracts that are on one side of the government are known as administrative contracts. In the US legal system, these types of contracts are called government contracts. In some of the legal systems in the world, including Australia, India and the Nordic countries, the title of public contracts is laid down in the agreements. In general, the purpose of these types of contracts is contracts that are excluded from the field of private law and are subject to the rules of public law. In Iran's legal system, there is no specific heading for government contracts. Iranian lawyers have generally considered these types of contracts to be franchise agreements with French law, but, as the case may be, the terms "government contracts" and "general conventions" are also used. This treatise has been used by the President of the Strategic Planning and Controlling Office (formerly the Organization for Management and Planning) under the name "Peyman", and in other cases, "Government Contract Contracts" or "Government Contracts".
    Keywords: contract, government contract, construction plan, construction, agreement
  • Forouzan Lotfi, Fatemeh Aryafar Page 33
    At the same time, with the growth of industrial, technology, and emerging industries in the field of law, the Iranian legislator created a new evolution in criminal law by bringing harm to the material losses from crime and the development of harm in the concept of harm. Effective in the legal system is paying attention to the rights of the victims and to fully compensate for the losses incurred by them through the occurrence of a crime. Each of them inflicts particular damage on the victims, and the terrorist crimes in addition to the effects on the order and security of the community, cause numerous material, spiritual, spiritual and psychological damage to their wives, despite the numerous vacuum in the legislature Compensation for victims of such crimes and how and how the rights of victims of these crimes exist. The basic and indisputable principle of compensation for the damage caused by the crime is that the offender is responsible for the compensation as a loss agent. However, it is not possible for other reasons such as the crime or the killing of the perpetrators of the crime and other reasons, and so the government has been advocating for compensation for such delinquents. As a result, the victims of terrorist crimes have the right to go to governments to compensate for their losses, and governments recognize and pay attention to casualties as a guarantee, along with other guarantees, and take action to maintain Relax and restore their lost rights.
    Keywords: Compensation, Victims, Terrorism, Responsibility
  • Dr Seyed Ebrahim Mosavi, Mohsen Alinejhadi Page 49
    Peace source and means of reconciliation and Tsalm and agreements and so-called peaceful expression of consent and Tsalm on something, whether owned by same with interest or waiver of religion or the right or otherwise, peace may or about fix The existing conflict or the avoidance of a possible struggle either in the deal or otherwise. This means that in each case the right between the two confused, or the dispute is located, or the aim is that the conflict could be avoided, a contract on this basis and forgiveness of mutual actually be peace, although the result Creating the right to move or reset it right. Peace of First Instance, which is based on Tsalm is an independent transaction and the sale and donation row and rent one of the contracts is specified. The effect of peace in relations between the parties and in relation to third parties can be both to the benefit and to the detriment of them.
    Keywords: peace, marriage, betrayal, right to sue, defense
  • Saeid Shahporjani * Page 61
    If we accept that culture, on the other hand, is effective in promoting excellence of rights and, conversely, in the promotion of rights, in the promotion of culture. Perhaps, Betvan said that, in the first role, when culture can be effective in the advancement of rights, imagine the axes for this effect. For example, the role of a knowledgeable culture that can eliminate the prosperity of ignorance into legal rules and regulations can be raised as a tool for awareness or one of the resources and introductory precepts of crime prevention in society. Another notion that For culture and its impact on the legal area, it can be considered as the normative part of culture. The regulation of society through culture is one of the things that can help prevent crime. Another axis in which culture can be effective is the role of culture as culture, which can be considered as an appropriate setting for the development of legal norms or prevention issues. The concept of culture is incontrovertible. From another perspective, the cultural role of the cultural pathology can also help us in dealing with social issues and the cultural context of crime. If we cope with social pathology with the culture tool, it can naturally help us understand some of the strategies and use crime prevention.
    Keywords: culture, crime, delinquency, decriminalization, media
  • Arya Azizi * Page 73
    Islam is the universal religion and Prophet Muhammad (peace be upon him) and is the last of the divine ambassadors. The philosophy of the proclamation of Islam and the promise of the Prophet (peace be upon him) is to invite and direct human beings to the ultimate perfection (monotheism). Active diplomacy and observance of diplomatic law make this mission more rational and feasible. The present article, while recognizing the related concepts and theoretical analysis of the diplomacy of the Prophet (PBUH), addresses his role in the development of diplomacy and diplomatic rights. The inspirational actions of the Prophet (peace be upon him) in this field are of great importance. In spite of the opinion of those who consider diplomacy and diplomatic rights to be the product of Western civilization, this seems to be a religious origin and is one of the most important teachings of Islam.
    Keywords: ambassador, ambassadors, diplomacy, diplomacy, apostle, diplomatic relations
  • Mohammad Sobhdel * Page 93
    In accordance with Part Five of Article 156 of the Constitution, the task of preventing crime and reforming the perpetrators has been entrusted to the judiciary, but the legislator has not specified which types of preventive measures have been taken and generally delegated this task to the judiciary. The terms of the executive act are not known in our laws. Our society suffers from chronic illness and abuse, which results in increasing the number of cases in the judiciary year-by-year and even over the years in the judiciary. The existence of millions of cases and the formation of various crimes and violations of the system of legal and penal system and the weakness of executive agencies, and all those who are sympathetic to the system should seek to prevent this issue and help the judiciary in this regard. In this regard, it is necessary to prevent the occurrence of crime and to refine the modern structures and techniques of the world today with the approach of judicial hygiene, legal health and the reform of crime prevention. From the outset of the constitution, the constitutional experts have disagreed over the transfer of responsibility for preventing crime to the judiciary, and some have argued that the judiciary, without the cooperation of the executive branch, can not move significantly in preventing crime. do it. In this paper, it is attempted to investigate the crime of crime in accordance with the existing laws of social prevention and, while analyzing the views of the consensus and the opposite, we conclude that the judiciary plays a fundamental role in this type of prevention, or can Has a coordinating role.
    Keywords: Action Prevention, Social Prevention, Growth Prevention, Crime Commitment
  • Akbar Shahryari * Page 109
    This article addresses the ambiguities and legal barriers of citizenship rights. Citizenship rights are a source of blurring of many social and social anomalies, because these rights will explain, develop and raise awareness of its dimensions. According to criminal law, including the Criminal Procedure Code, people have rights that the Criminal Procedure Code has had many emphases in the year 1992 and is highly advanced in this regard. One of the features of the distinction between the advanced laws of many countries of the world is to us citizenship rights, they are committed to respecting these rights, while we are in the legislature and there is still no specific law in this area. Citizenship rights include different management clusters and demographics, each of which has roles, assignments, and related and interrelated duties. Clarifying and clarifying, activating presidential responsibilities in the implementation of citizenship rights, institutionalizing citizenship rights in the community, civil society organizations and nongovernmental organizations, establishing a precise control system and reforming the prosecution of cases and proceedings will remove barriers to citizenship rights. Slowly What challenges citizenship rights in Iran with many problems is the lack of law to deal with documents such as charter or even new laws. The basic issue is that different devices disregard the rights of citizens, and in some cases these rights are violated in various ways.
    Keywords: human rights, human rights, charter of law
  • Mohammad Kaviani Taleghani Moghadam * Page 131
    The issues of government responsibility have attracted the attention of the Permanent Court of the International Court of Justice and the International Court of Justice. Every legal student knows that the term "government responsibility" needs to refer to the case. It may be said that issues of government responsibility before the Court (Court of Justice) are divided into several broad categories. First, do the acts really take government responsibility? Second, if the accountable country is held responsible for international illegal acts, what will be the appropriate remedy? Third, does the jurisdiction also include judicial jurisdiction as a solution to the responsibilities of government / state? Four, What is the relationship between the law of the state and other applicable laws and laws in the present cases? On October 1, 2002, the fifth aspect of the law of responsibility of the state was at the heart of the court's decision on the land and sea border between Cameroon and Nigeria. The question arose that the status of the rights of responsibility was in the case of borderline What is? We seek to answer these questions in this research.
    Keywords: government responsibility, breach of obligations, government bodies, international law
  • Mohammad Rezaii Siabidi * Page 145
    To avoid tax evasion and hit the country's economy, VAT is needed in the country. At present, VAT is levied in 135 countries, and this type of tax is currently being implemented in poor countries, rich countries, countries of the Middle East, and the countries of the fringe country. In order to organize taxes and collect taxes, it is imperative to implement the VAT in a principled way. The assessment of VAT in accordance with Article 85, the experience of different countries, the manner of implementation and the facilities needed to implement it, operational strategies to prevent the introduction of damage to vulnerable sectors, were discussed and discussed. Tax evasion is currently taking place in the country, so it is necessary to arrange taxes, receive taxes reasonably and enforce VAT. Whatever the votes of the deputies on the value added tax, according to Rule 85, they are ratified and converted into law. In most countries, most of government revenue sources are taxed. The share of taxes differs from total public revenues among countries, and depends on the level of development and economic structure. Meanwhile, tax evasion and tax evasion in countries have caused tax revenues of countries to be lower than estimated, and all countries are using their efforts to reduce these two phenomena or by reforming the tax system , Make a climb.
    Keywords: tax evasion, VAT, tax office, real estate, legal
  • Alireza Rezaii Siabidi * Page 161
    Considering the changes in the provisions of the legitimate defense in the Islamic Penal Code, 92 which, of course, does not change in principle and its effects, therefore, the aim of this research is a comparative study on the legitimate defense approved in 2013 with the previous laws that is being examined. Issues related to the legitimate defense in the Islamic Penal Code, approved in 1392, are set out in Articles 156, 157 and 158. The subject-matter of defense in the new law is also stated in article 156 of this law: life, property, honor, freedom and welfare. According to Article 156 of the Penal Code 2013: "If a person acts as a criminal offense in defending his or her own sentiment, worship, honor, property or liberty, or another, against any current or imminent aggression or imminent danger, in accordance with the rules of defense, In the event of community, the following conditions are not punishable:(A) Behavioral conduct is necessary to eliminate an aggression or danger.
    B) Documentary defense is reasonable or rational.
    C) Risk and rape have not been committed due to conscious action or aggression and other defense.
    (D) It is not practicable to resort to government forces without time of death or their intervention in the elimination of aggression and danger. "This article has three notes, each of which will be examined in its own right.
    Keywords: legitimate defense, aggression, current danger, life, property, honor, freedom of the tone
  • Shokofeh Rezaii Siabidi, Dr Abdolah Gholami Page 175
    The Quran is a book of guidance, and its stories are one of the ways of directing mankind in the direct direction, and whatever is in it there is a proof and there is no false and vain talk about it. Therefore, it is possible to deduce the rules from the Qur'ānic verses. The stories of the Quran are real historical. The Quran seeks to educate human beings from objective cases and take advantage of real historical events, and God commands the mention of the story as a prelude to extracting the general law of the knowledge and structure of the future of mankind. And one of the principles of the inference of correct judgments is that the evidence that It is not offered imaginative. Therefore, it can be said that the Quranic stories have a real historical root. The preceding sentences are valid until they are fully developed in the Sharia of Islam. Therefore, all the Quranic stories, which are the reporter of the jurisprudential jurisprudential jurisprudential jurisprudence of the past, are competent to deduce the jurisprudential ruling.
    Keywords: Prophet, Sharia, Islam, Quranic stories, tales, stories
  • Dr Ali Razman * Page 197
    The phenomenon of trafficking in goods or underground trade in the transportation of goods without payment and customs duties and commercial interest in the import and export of foreign exchange or the purchase of goods and entering it with the export currency through authorized and buying goods from the place of export currency to the country in It is referred to as export and the economic and commercial policies that the government imposes on their country's economic situation is ineffective or ineffective (and one of the problems faced by developing countries and their economic problems more The harmful effects of trafficking on the country's economy and the need to deal seriously with this ominous phenomenon. Megan is clear. In order to deal seriously with the smuggling of goods, an examination of the routes of entry and exit, as well as the type of goods that smuggle into the domestic market or exit from the borders of the country, is necessary for social and cultural and international contexts, in order to be able to The evaluation of the type of imported goods and their comparison with domestic production and ways to fight smuggling and clear results. The word "smuggling" is usually used for weapons and drugs, and especially for narcotics, and it is considered to be a definite and definitive fight against it. This smuggling of imported goods and comparing them with domestic production and ways to fight smuggling bring clear results. Is found.
    Keywords: smuggling, economic crime, smuggling, smugglers, economic crimes
  • Ayda Barzegar * Page 209
    The concept of international crimes is relatively new in international law, and since the Second World War, in addition to having many themes, it has attracted a great deal of capital from each country. At the end of the First World War, it was a matter of great concern that the former emperor Wilhelm II and other high-ranking officials were responsible for the war and crimes committed during the war? The fifteenth commission was set up by the World Peace Initiative at the end of the First World War to address the problem created by these countries. The problem was caused by the perpetration of these countries by the disgrace of the shameful sanctions of international law and the laws of nations, but in Ultimately, it was deduced that "no criminal is accused." A pure protest that was pleasing to the conference. Although the commission stressed that it would be desirable to guarantee the enforcement of such violations and violations of the principles of international law in the future. In recent years, this idea has attracted large amounts of money and money from armed conflicts, including the crimes committed by former Yugoslavia, Rwanda and Sierra Leone, because of the crimes committed in the armed conflict. Involved. The ICC tribunal is another important event that has now announced and implemented a genuine system of international criminal justice. This is now an appropriate response to a set of responses that could be considered as international crimes and logical achievements that pursue such crimes through the responsibilities and duties of governments.
    Keywords: International Crimes, War Crimes, Peace, Friendship, Conflict, War, International Court of Justice
  • Abbas Darvishi * Page 229
    In this context, preventive methods, like self-offenses, include a variety of species, which are individually, socially, morally, culturally and educationally dimensional in their ultimate criminal form, to Indeed, when non-criminal methods are incapable of preserving values, they are referred to the most powerful means of punishment, that is, criminal laws are enforced and perpetrators of criminal acts are punished until The future criminal offenses of the perpetrator and other people in the community are prevented and at this point, the prevention and prevention link will be celebrated. Supporting potential victims of crime, creating a sense of public safety through the presence of the city and places where there is a risk of crime. Receiving reports on the commission or probability of committing crimes, presence in crime scenes or probable delinquency - providing counseling services And guidance to citizens in the areas of security and crime prevention - Provide plans and plans for the security of neighborhoods and urban environments against professional perpetrators - Provide scientific and constructive suggestions for reforming crime structures and approving appropriate laws for competent authorities, Preparation of crime statistics, starting from crime, total crimes, sterilization and arbitrary offenses The separation of crimes against persons, property and security. Of course, in different countries, the powers of the police have certain and wider limits than the similar institution in other countries. This has led to a number of interpretations of the concept of the police, and sometimes it can be referred to as the organizational complex of countering and combating crimes. Which would include the Judiciary and the Judiciary.
    Keywords: punishment, deterrence, prevention, repeat offense, assurance, certainty
  • Farideh Soufi * Page 265
    According to geographers, the sea is said to be a collection of water-filled spaces, while in international law, these spaces are considered as free and natural all over the globe, so the saltwater masses, such as the Caspian Sea, And large saline lakes can not be legally legally maritime. Lions are used in international law in the concept of the sea. Maritime law is one of the branches of international law that deals with the international relations of governments or international organizations in marine areas, but maritime law is a branch of private domestic law that deals with the relations between individuals and countries in the sea and issues related to the ocean And the ruler. Among the issues, such as maritime shipping, maritime insurance, maritime law status and maritime safety, the importance of the rights of the seas will undoubtedly depend on the importance of the seas. In the past, the seas and oceans were more important in terms of communication, but nowadays, with the advancement of technology and as a result of knowing more of the resources of the seas and the ability to exploit these resources, the seas are of particular importance, while 9% The oceans and sub-basins are almost unknown to humans. The oceans account for about 71% of the surface of the earth's crust and are rich in huge oil and gas resources, mines and food.
    Keywords: the rights of the seas, the domestic, international waters, the international relations of the states