فهرست مطالب

کومش - سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 55، بهار 1394)

فصلنامه کومش
سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 55، بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/01/21
  • تعداد عناوین: 21
|
  • یاسمن جمشیدی نایینی، سعیده اسمعیلی، محمد اسماعیل اکبری، حسین داودی* صفحات 289-300
    آهن عنصری کمیاب است که برای بسیاری از فرآیندهای حیاتی بدن اهمیتی ویژه دارد. مشارکت آهن در واکنش های اکسیداسیون و احیا که این عنصر را تقریبا برای تمام سلول ها ضروری کرده است آن را به طور بالقوه سرطان زا نیز می سازد. تاکنون مطالعه ای به گردآوری نتایج مطالعات در این زمینه و بررسی تفاوت سرطان زایی انواع آهن دریافتی و تفاوت اثرات آهن بر انواع مختلف سرطان نپرداخته است. مطالعه مروری حاضر با تمرکز بر نقش اضافه بار و کمبود آهن بر ایجاد و درمان انواع مختلف سرطان و تفاوت منابع آهن دریافتی در ارتباط با سرطان زایی این عنصر صورت پذیرفت.
    پایگاه های Pubmed، Sciencedirect، springer و Google scholar به منظور دست یابی به مقالات مورد نظر جستجو شدند. در هر پایگاه استراتژی های خاص جستجو به کار گرفته شد و به منظور تعیین مرتبط بودن موضوع و محتوا، عنوان و خلاصه مقالات مرور گردید. مطالعات مروری سیستماتیک، متاآنالیز، کار آزمایی های بالینی و انواع مطالعات مشاهده ای که رابطه بین آهن، منابع، ذخایر و شلاتورهای آن را با ایجاد، درمان یا پیشگیری از انواع سرطان مورد بررسی قرار داده بودند، انتخاب شدند. در مطالعات ارتباط آهن با ابتلا به سرطان از جهات گوناگون مورد بررسی قرار گرفته است، به طوری که هم اضافه بار و هم کمبود آهن می توانند اثرات سرطان زا و هم چنین محافظتی و درمانی در برابر سرطان داشته باشند و این اثرات بر اساس نوع سرطان و نوع آهن دریافتی متفاوت می باشد
    کلیدواژگان: آهن، اضافه بار، کمبود، سرطان، سرطان زا
  • راضیه حیدری، عاطفه امینیان فر*، رزیتا هدایتی صفحات 301-311
    سابقه و هدف
    درمان وضعیت جلوآمده سر به دلیل ایجاد ضعف و خستگی عضلانی، کاهش دامنه حرکتی و اختلال حس عمقی گردن دارای اهمیت زیادی می باشد و اقدامات متعددی از قبیل تمرینات ثباتی جهت درمان این اختلال معرفی شده است. تاکنون از tape برای درمان این اختلال استفاده نشده است. از این رو، در این مطالعه به مقایسه تاثیر تمرینات ثباتی و taping در افرادی با وضعیت جلوآمده سر پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    سی و سه نفر زن مبتلا به وضعیت جلوآمده سر در دامنه سنی 40-18 سال، به طور تصادفی در یکی از سه گروه: تمرینات ثباتی، tape و کنترل (بدون مداخله) قرار گرفتند. تمرینات ثباتی در یک دوره ی 6 هفته ای و 3 بار در هفته به افراد آموزش داده شد. از tape روی خلف گردن و کمربند شانه ای استفاده شد. میزان جلوآمدگی سر از طریق شاقول و زاویه کرانیوورتبرال از طریق عکس گرفتن از نیم رخ، قبل و بعد از شش هفته درمان اندازه گیری شدند. به منظور بررسی ماندگاری مداخلات، متغیرهای مورد بررسی پس از یک ماه مجددا مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    بررسی درون گروهی نتایج نشان داد که تمرینات ثباتی و tape هر دو در کاهش انحراف رو به جلوی سر موثر بودند (0/05>P). در مقایسه بین گروهی تفاوت معنی داری بین تمرینات ثباتی در مقایسه با tape، در بهبود زاویه کرانیوورتبرال مشاهده نشد (0/05
    نتیجه گیری
    تمرینات ثباتی و استفاده از tape می توانند موجب اصلاح وضعیت جلوآمده ی سر شوند. در موارد دشواری دسترسی بیماران به کلینیک و یا نبودن وقت کافی برای انجام تمرینات، استفاده از tape به تنهایی و با رعایت احتیاطات نیز می تواند در بهبود انحراف رو به جلوی سر موثر باشد
    کلیدواژگان: سر، عضلات گردن، وضعیت بدن، ورزش درمانی، تیپ ورزشی
  • نرگس پوریافر، رزیتا هدایتی*، امیر هوشنگ بختیاری، راهب قربانی، عبدالحمید حاجی حسنی صفحات 312-319
    سابقه و هدف
    افراد مبتلا به کمردرد، دچار کاهش ضخامت عضله عرضی شکمی می باشند. هدف از انجام این تحقیق مقایسه تاثیر تمرین فرو بردن شکم به داخل (Abdominal hollowing) و هم انقباضی عضلات شکم با هم (Abdominal bracing) بر ضخامت عضله عرضی شکمی در زنان مبتلا به کمردرد غیراختصاصی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی از نوع کنترل شده تصادفی بود که بر روی 60 زن مبتلا به کمردرد غیر اختصاصی تکرارشونده (گروه کنترل و آزمایش) انجام گرفت. افراد گروه آزمایش به طور تصادفی در دو گروه مداخله تمرین فرو بردن شکم به داخل و هم انقباضی عضلات شکم قرار گرفتند. تمرینات 3 بار در روز با 10 تکرار به مدت 6 هفته انجام شدند. ضخامت عضله عرضی شکمی در سمت راست و چپ قبل و بعد از شش هفته مداخله، به وسیله سونوگرافی مورد ارزیابی قرار گرفت. درصد تغییرات نسبت ضخامت عضله عرضی شکمی در حین انقباض محاسبه گردید.
    یافته ها
    نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه نشان داد که تفاوت آماری معنی داری بین میانگین درصد تغییرات نسبت ضخامت عضله عرضی شکمی در حین فرو بردن شکم به داخل و هم انقباضی عضلات شکم در دو سمت راست و چپ وجود نداشت (0/21=P).
    نتیجه گیری
    علی رغم عدم وجود تفاوت آماری معنی دار بین دو تمرین مذکور، میانگین درصد تغییرات نسبت ضخامت عضله عرضی شکمی حین تمرین هم انقباضی عضلات شکم بیش تر از درصد تغییرات نسبت ضخامت این عضله در حین تمرین فرو بردن شکم به داخل بود، این نکته ممکن است از نظر کاربردی حائز اهمیت باشد.
    کلیدواژگان: کمر درد، ورزش درمانی، عضلات شکم، سونوگرافی، زنان
  • مریم مخلصین، زهرا احمی زاده، گلاویژ کریمی جوان، مجید میرمحمد خانی، علی سعدالهی* صفحات 320-328
    سابقه و هدف
    هیجان در فعالیت های شناختی مغز و پردازش اطلاعات توسط آن ازجمله در سرعت تشخیص کلمات نقش مهمی دارد. دو بعد برای هیجان لحاظ می شود: بار و برانگیختگی. تنها در مطالعات محدودی به هر دوی این ابعاد توجه شده و هنوز کاملا مشخص نیست آیا این دو بعد مستقل هستند یا هم بستگی دارند. از سوی دیگر سرعت تشخیص بینایی کلمات تحت تاثیر برخی مولفه های واژگانی-معنایی نیز قرار دارد. یافتن رابطه بین ابعاد هیجانی با هم و با مولفه های واژگانی- معنایی در بررسی استقلال ابعاد هیجانی اهمیت دارد.
    مواد و روش ها
    100 دانشجو بر اساس مقیاس لیکرت به 300 کلمه پرسش نامه از نظر ابعاد هیجانی و ویژگی های واژگانی- معنایی نمره دادند و سپس هم بستگی داده ها با آزمون رگرسیون خطی و مربع بررسی شد.
    یافته ها
    بین بار و برانگیختگی هم بستگی قوی ای وجود داشت به طوری که با افزایش بار، برانگیختگی بیش تر می شد هم چنین برانگیختگی کلمات منفی به طور معناداری بیش از کلمات مثبت بود. هم بستگی مثبت متوسطی بین بار و میزان آشنایی کلمات و هم بستگی ضعیف یکسانی بین قابلیت تصور و بار هیجانی و نیز قابلیت تصور و برانگیختگی وجود داشت. به این معنا که کلماتی با بار یا برانگیختگی بیش تر، راحت تر تصویرسازی می شدند.
    نتیجه گیری
    علی رغم هم بستگی معنادار بین بار و برانگیختگی چون برانگیختگی کلمات مثبت و منفی متفاوت بود و هر بعد با ویژگی های واژگانی متفاوتی هم بستگی داشت، این دو بعد مجزا هستند. این استقلال باید در مطالعات آینده مدنظر باشد. فهرست واژگان هیجانی فارسی این تحقیق که هم به لحاظ ابعاد هیجانی و هم واژگانی- معنایی نمره دهی شد، می تواند ابزاری اولیه برای مطالعات آتی باشد
    کلیدواژگان: هیجان ها، برانگیختگی، پردازش کلمات
  • هدی دوس علی وند، نجمه طهماسبی، عاطفه قنبری جلفایی*، سوسن قهرمانی، محدثه پیشگاه رودسری صفحات 329-337
    سابقه و هدف
    هدف مطالعه حاضر مقایسه طرح واره های ناسازگار اولیه و طرح واره های مربوط به ظاهر در بیماران مبتلا به چاقی و گروه کنترل با وزن طبیعی بود.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش علی- مقایسه ای و نمونه شامل 30 بیمار مبتلا به چاقی (شاخص توده بدنی ≥ 35) و 30 بزرگسال با وزن طبیعی (شاخص توده بدنی ≤ 25) بود. تمامی شرکت کنندگان، نسخه کوتاه پرسش نامه طرح واره یانگ و پرسش نامه طرح واره های مربوط به ظاهر را تکمیل کردند.
    یافته ها
    بیماران مبتلا به چاقی نسبت به گروه کنترل نمرات بالاتری را در طرح واره های ایثار و بازداری هیجانی نشان دادند. به علاوه، شدت طرح واره های مربوط به ظاهر در دو خرده مقیاس آسیب پذیری به تصویر بدنی و سرمایه گزاری بر خود در بیماران مبتلا به چاقی به گونه ای معنادار بیش از گروه کنترل بود.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان می دهد که برخی طرح واره های ناسازگار اولیه و طرح واره های مربوط به ظاهر با چاقی مرتبط هستند و لازم است تا مفهوم پردازی های نظری و مداخلات روان شناختی این متغیرها را مورد توجه قرار دهد.
    کلیدواژگان: چاقی، شناخت، تصویر بدن، شاخص توده بدن
  • علیرضا دهدشتی*، زهرا محجوبی، عاطفه سالاری نیا صفحات 338-346
    سابقه و هدف
    شاغلین در حرفه ی پرستاری در معرض عوامل خطر مختلفی که ناشی از شغل آن ها می باشد قرار می گیرند که می توانند باعث ایجاد ناراحتی های اسکلتی- عضلانی شوند. هدف از این مطالعه ارزیابی دقیق وضعیت های بدنی افراد در حین انجام وظایف و ارتباط آن با میزان شیوع ناراحتی های اسکلتی- عضلانی بوده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی، پرستاران از بیمارستان آموزشی ولایت دامغان، انتخاب و وارد مطالعه گردیدند. تعداد پرستاران مورد بررسی 48 نفر (آی سی یو 12، سی سی یو 12، جراحی 11 و اورژانس 13 نفر) بود. مشاهده وضعیت های بدنی افراد هنگام انجام کار با استفاده از تکنیک ارزیابی سریع تمام بدن و تعیین شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی با استفاده از پرسش نامه استاندارد شده ی نوردیک بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج ارزیابی وضعیت های بدنی با استفاده از تکنیک ارزیابی پوسچر ربا نشان داد که ریسک بروز علائم در حد بالایی قرار دارد (سطح ریسک 2 و 3). هم چنین شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در مطالعه حاضر در نواحی کمر 58/3%، گردن 50%، زانو 33/3%، شانه 10/41%، مچ دست 10/41%، پشت 8/3%، قوزک پا 6/25% و ران 4/16% به ترتیب دارای بیش ترین فراوانی بوده است. بین میزان شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی با متغیرهای سن، شاخص توده بدنی و سابقه کار ارتباط معنا داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که وضعیت بدنی در هر سطح ریسک و بدون در نظر گرفتن درگیری قسمت هایی از بدن ممکن است ریسک اختلالات اسکلتی- عضلانی را افزایش دهد. هم چنین لازم است در برنامه های آموزشی در روش های کاری ایمن عامل وضعیت بدنی مورد توجه قرار داده شود.
    کلیدواژگان: بیماری های عضلانی استخوانی، وضعیت بدن، پرستاری
  • کیان نوروزی، زهره مشمول*، اصغر دالوندی، محمدعلی سلیمانی صفحات 347-355
    سابقه و هدف
    توانایی پیش بینی میزان مرگ در بخش مراقبت های ویژه جهت ارزیابی درمان های جدید، کنترل مصرف منابع و بهبود کیفت مراقبت، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از سیستم طبقه بندی شدت بیماری ها به شکل وسیع برای پیش بینی میزان مرگ بیمارانی که با تشخیص های مختلف در بخش مراقبت های ویژه بستری شده اند، استفاده می شود. مطالعه حاضر با هدف مقایسه پیش بینی میزان مرگ بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه با استفاده از APACHE IV و SAPS II انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، تمامی بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه دو مرکز آموزشی درمانی طی 3 ماه (تیر تا شهریور ماه 1392) به صورت سرشماری مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات 150 بیمار با استفاده از پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، ابزارAPACHE IV و SAPS II جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار کامپیوتری SPSS نسخه 20 انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی نظیر آزمون تی مستقل، کای دو و رگرسیون لجستیک استفاده شد. سطح معنی-داری کلیه آزمون ها کمتر یا مساوی 0/05 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میزان مرگ بیماران بستری 33/3 درصد بود. میانگین و انحراف معیار APACHE IV در بیمارانی که زنده مانده بودند و در بیمارانی که فوت شده بودند به ترتیب 51.60 ± 20.23 و 7.96 ± 19.38 بود (p =0.001). میزان مرگ پیش بینی شده با استفاده از APACHE IV، 22/61SAPS II، 27/17 بود. نتایج رگرسیون لجستیک نشان داد که به ازای یک واحد افزایش در میزان مرگ پیش بینی شده بر اساس نمره APACHE IV، شانس مشاهده مرگ به میزان 8 درصد افزایش یافته بود (1/028) در حالیکه به ازای یک واحد افزایش در میزان مرگ پیش بینی شده بر اساس نمره SAPS II، شانس مشاهده مرگ به میزان 4 درصد افزایش یافته بود (OR = 1.048).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که APACHE IV وSAPS II قادر به پیش بینی میزان مرگ ومیر در بخش مراقبتهای ویژه خواهند بود اما APACHE IV ابزار موثرتر و مفیدتری بود.
    کلیدواژگان: APACHE IV، SAPS II، میزان مرگ، بخش مراقبت های ویژه
  • سولماز عزیزی، علیرضا تاری نژاد* صفحات 356-365
    سابقه و هدف
    مخمر ساکارومایسس سروزیه از جمله مهم ترین میکروارگانیسم ها برای تولید اتانول است و از طریق تخمیر الکلی باعث تولید اتانول می شود. این به دلیل کارایی بالای این موجود در جذب و تخمیر قندهای هگزوز می باشد. مخمر ساکارومایسس سرویزیه دارای 20 ژن کدکننده ی پروتئین های انتقال دهنده ی هگزوز می باشد که شامل HXT1-HXT17، GAL2، SNF3 و RGT2 است. از میان این خانواده ژنی، هفت ژن HXT1-HXT7 نقش مهمی در فرآیند تولید الکل دارند. محققین ثابت کردند که با افزایش میزان بیان این ژن ها سرعت تخمیر الکلی افزایش و در نتیجه ی آن میزان تولید اتانول افزایش می یابد هدف این مطالعه شناسایی و جداسازی ژن HXT7 از ژنوم مخمر ساکارومایسس سرویزیه از طریق PCR و همسانه سازی آن در وکتور دارای پروموتور بیانی مناسب به منظور پایه ای برای طراحی پلاسمید بیانی و نهایتا مخمر نوترکیب بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق جداسازی ژن HXT7 با پرایمرهای اختصاصی ژن از طریق PCRصورت گرفت و با انجام لیگاسیون قطعه ی تکثیر یافته به پلاسمید pGEM-T کلون شد و به باکتری E. coli ترانسفرم گردید و در نهایت برای تایید نهایی قطعات کلون شده در پلاسمیدهای نوترکیب به توالی یابی فرستاده شدند.
    یافته ها
    توالی نوکلئوتیدی چارچوب بازخوانی این ژن به طول bp1713 بوده و یک پروتئین با 570 اسیدآمینه را رمز می کند. وزن مولکولی تخمین زده شده و نقطه آیزوالکتریک پیش بینی شده این پروتئین به ترتیب 62/725 کیلودالتون و 7/89 است.
    نتیجه گیری
    توالی پروتئینی به دست آمده شباهت زیادی با Hxt7p سویه های دیگر ساکارومیسس سرویزیه موجود در NCBI دارد و بالاترین درصد تشابه را با Hxt7p ساکارومیسس سرویزیه سویه ی S288C ثبت شده در NCBI با کد دسترسی NP010629.3 دارد.
    کلیدواژگان: همسانه سازی، ساکارومیسس سرویزیه، ژن HXT7، پلاسمید نوترکیب
  • شادمهر میردار*، احسان عرب زاده، غلامرضا حمیدیان صفحات 366-375
    سابقه و هدف
    تیپر روش بهبود عمل کرد ورزشکاران از طریق کاهش فاکتورهای خطر ناشی از تمرینات شدید است. در این پژوهش، اثرات 2 و 3 هفته تیپر متعاقب 6 هفته تمرین اینتروال شدید، بر رمدلینگ مجاری تنفسی تحتانی موش های صحرایی در حال رشد بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از 80 سر موش صحرائی نر با عمر 5 هفته استفاده شد. پس از 6 هفته تمرین اینتروال فزاینده (6 جلسه در هفته به مدت 30 دقیقه و سرعت m/min 15-70) حیوانات به 8 گروه تقسیم شدند: دو گروه تمرین اینتروال فزاینده و کنترل که در ابتدای دوره تیپر قربانی شدند.6 گروه تمرین اینتروال فزاینده به تیپر تکرار، تواتر و شدت 2 هفته ای و 3 هفته ای تقسیم که برنامه تیپر به صورت اینتروال اجرا شد. در پایان حیوانات قربانی و ریه آن ها خارج و تعیین وزن و حجم شد. برای مطالعه بافتی ریه در فرمالین فیکس و به روش هماتوکسیلین- آئوزین رنگ آمیزی شد.
    یافته ها
    نتایج ما نشان داد وزن تر ریه، در گروه تیپر تواتر هفته سوم نسبت به تمرین اینتروال فزاینده افزایش یافته ولی وزن نسبی تغییری نداشت. تمرین تیپر نیز سبب کاهش معنی دار ارتفاع بافت پوششی برونشیول و قطر طبقه ادوانتیس نسبت به تمرین اینتروال فزاینده شد (P≤0.05)، که این کاهش ها در هفته های سوم تیپر بیش تر از هفته های دوم بود.
    نتیجه گیری
    تمرینات تیپر به مدت سه هفته عوارض ناشی از ورزش سنگین را در مجاری تنفسی تحتانی رت ها کاهش می دهد. احتمالا تکنیک تیپر تاثیر مفیدی بر سیستم تنفسی ورزشکاران نیز داشته باشد.
    کلیدواژگان: دستگاه تنفسی، کاهش بار تمرینی، موش های صحرایی
  • بهاره صادقی، هدایت صحرایی*، حمیرا زردوز، هنگامه علی بیک، ناهید سراحیان صفحات 376-383
    سابقه و هدف
    تحقیقات قبلی نقش مهم آمیگدال را در هنگام استرس نشان داده است. هم چنین، ورودی های گلوتاماتی به آمیگدال در حین استرس فعال می شوند. در این مطالعه تاثیر مهار گیرنده های گلوتاماتی NMDA موجود در آمیگدال در پاسخ به استرس مزمن مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    به کمک دستگاه استریوتاکس کانول گذاری یک طرفه و یا دو طرفه آمیگدال انجام شد. پس از هفت روز بهبودی حیوانات دوزهای متفاوت ممانتین (0/1، 0/5 و 1 میکروگرم به ازای موش) را پنج دقیقه قبل از شروع استرس دریافت کردند. استرس به مدت هفت روز متوالی القاء شد و میزان آب و غذای دریافتی و هم چنین زمان تاخیر در غذا خوردن و میزان دفع به عنوان معیاری از استرس سنجیده شد.
    یافته ها
    استرس باعث کاهش دریافت غذا، و افزایش میزان آب نوشی، زمان تاخیر در غذا خوردن و میزان دفع شد. تجویز داخل آمیگدالی ممانتین اثر استرس را در میزان غذای دریافتی به جز در دوزهای متوسط و زیاد آن هم در سمت راست هسته تشدید کرد. هم چنین ممانتین باعث مهار اثر استرس در میزان آب نوشی به جز در دوز متوسط سمت راست شد و زمان تاخیر در غذا خوردن را نیز به میزان قابل توجهی کاهش داد. از طرفی ممانتین به صورت وابسته به دوز و محل تزریق منجر به مهار و یا تقویت اثر استرس بر میزان دفع گردید.
    نتیجه گیری
    مکانیسم های گلوتاماتی در آمیگدال بر استرس موثر هستند و این اثر به صورت وابسته به دوز و وابسته به سمت (چپ و یا راست) می باشد
    کلیدواژگان: گیرنده های ان متیل دی آسپارتات، بادامک، تنش، ممانتین
  • علی احمدی، ملیحه طالبی، شیرین سیاح فر، غلامرضا ایراجیان* صفحات 384-388
    سابقه و هدف
    استرپتوکوکوس پنومونیه یکی از مهم ترین پاتوژن های باکتریائی و عضوی از استرپتوکوک های ویریدانس بشمار می رود. تشخیص صحیح و تمایز این باکتری از سایر باکتری های مشابه، اهمیت بسیاری در اپیدمیولوژی بالینی و روند مقاومت های آنتی بیوتیکی پنوموکوک دارد. در این مطالعه میزان صحت تشخیص استرپتوکوک پنومونیه در آزمایشگاه های تشخیص طبی با روش های فنوتایپی و ژنوتایپی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    ایزوله های بالینی که توسط آزمایشگاه های تشخیص طبی به عنوان پنوموکوک شناسایی شده بودند، دریافت و به آزمایشگاه منتقل شد. پس از خالص سازی کلنی ها، تعیین هویت بیوشیمیایی با استفاده از آزمون های حساسیت به اپتوچین و حلالیت در صفرا انجام گردید. DNA ایزوله ها با استفاده از کیت استخراج شده و تعیین هویت مولکولی از طریق آزمون PCR برای تشخیص ژن lytA انجام شد.
    یافته ها
    پس از تعیین هویت مجدد، در نهایت 50 ایزوله به عنوان پنوموکوک واقعی شناسایی شده و 60 ایزوله دیگر شامل 3 کوکوباسیل گرم منفی، 7 استرپتوکوک غیرآلفاهمولیتیک و 50 استرپتوکوک ویریدانس بودند. بیش ترین میزان اشتباه در تشخیص پنوموکوک، مربوط به عفونت های تنفسی و چشمی بود. تمام 50 ایزوله که به عنوان پنوموکوک شناسایی شده بودند، از نظر ژن lytA مثبت بوده و ایزوله های مقاوم به اپتوچین از نظر ژن lytA منفی بودند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، میزان خطا در تشخیص پنوموکوک 55 درصد تعیین شد. به نظر می رسد استفاده از دیسک های اپتوچین به تنهایی و عدم انجام آزمایشات تکمیلی و فقدان کنترل کیفی مناسب، علل اصلی عدم تشخیص درست پنوموکوک در ایران است. تشخیص غلط باعث اطلاعات اپیدمیولوژیک نادرست، درمان های غیرضروری و افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری می شود. رعایت مسائل فوق الذکر و حضور یک متخصص میکروب شناسی در آزمایشگاه بیمارستان می تواند بسیار موثر باشد.
    کلیدواژگان: استرپتوکوک پنومونی، واکنش زنجیره ای پلیمراز، فنون تشخیصی مولکولی
  • مهناز سید الشهدایی*، حسن محمدی، نعیمه سیدفاطمی، عباس مهران صفحات 389-396
    سابقه و هدف
    تیپ های شبانه روزی، از جمله ویژگی های شخصیتی افراد است. تفاوت در عمل کرد و رفتار بین تیپ های شبانه روزی می تواند بر عمل کرد پرستاران از جمله مراقبت از مددجویان تاثیرگذار باشد. مراقبت مهم ترین ویژگی حرفه پرستاری محسوب می شود و در ارتقاء سطح سلامت بیماران، روند بهبودی و رضایت مندی آن ها نقش مهمی ایفا می کند. بر این اساس تحقیق حاضر با هدف بررسی ارتباط تیپ های شبانه روزی با رفتارهای مراقبتی پرستاران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی از نوع هم بستگی- توصیفی است. 573 پرستار شاغل در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه تیپ های شبانه روزی (MEQ) و پرسش نامه رفتارهای مراقبتی (CBI) بود.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تیپ های صبحی، عصری و بینابین به ترتیب شامل 36/1، 6، 57/9 درصد از نمونه ها را تشکیل دادند. در مقیاس رفتارهای مراقبتی، زیرمقیاس دانش و مهارت حرفه ای بیش ترین نمره و زیرمقیاس ارتباط و گرایش مثبت کم ترین امتیاز را دارا بوده اند. به جز زیرمقیاس توجه به تجارب دیگری، ارتباط معنی داری بین تیپ های شبانه روزی با دیگر زیرمقیاس های رفتارهای مراقبتی و هم چنین کل مقیاس رفتارهای مراقبتی پرستاران وجود داشت (0/004=p و 0/114=r).
    نتیجه گیری
    ارتباط مثبت بین تیپ های شبانه روزی و رفتارهای مراقبتی گویای آن است که پرستاران تیپ صبحی، رفتارهای مراقبتی بهتری نسبت به پرستاران تیپ عصری دارند. توجه بیش تر به پرستاران تیپ عصری به دلیل ویژگی های مربوط به این افراد مانند عدم تعادل عاطفی بیش تر و اعتماد به نفس پایین تر نسبت به افراد صبحی و آموزش به آن ها برای ارائه رفتارهای مراقبتی می تواند در ارتقاء کیفیت ارائه خدمات توسط پرستاران تیپ عصری موثر باشد
    کلیدواژگان: شخصیت، هم دلی، پرستاران، رضایت بیمار، روابط پرستار و بیمار
  • مهدی باران وند، حسین هنری* صفحات 397-403
    سابقه و هدف
    باکتری های شیگلا و ایشرشیا کلی شایع ترین عامل اسهال است و واکسن موثری علیه آن ها تولید نشده است. پروتئین IpaD نقش مهمی در تهاجم، بیماری زایی و ایجاد عفونت توسط شیگلاها دارد. یکی دیگر از فاکتورهای بیماری زای اصلی در شیگلا دیسانتری تیپ 1 و E. coli O157:H7 انتروتوکسین شیگلا یا (STxB) می باشد. با ممزوج پروتئین IpaD با STxB می توان کاندیدای واکسن مناسب تهیه نمود. در این مطالعه تیتر آنتی بادی پروتئین های نوترکیب STxB-IpaD ممزوجی و STxB نازالی و ایمنی زایی آن ها در رت با یک دیگر مقایسه شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، وکتورهای (pET28-stxB)، (pET28-ipaD-stxB) از مرکز زیست شناسی دانشگاه امام حسین (ع)تهیه گردید. با ترانسفورم این وکتورها به درون باکتریcoli BL21 DE3.E، به وسیله PCR و برش آنزیمی تایید شدند. پروتئین های نوترکیب تولید شده به وسیله SDS-PAGE و لکه گذاری وسترن مورد تایید قرار گرفتند. بیان ژن های STxB-IpaD ممزوجی و STxB تحت القای IPTG انجام و بعد از تخلیص پروتئین با استفاده از کروماتوگرافی تمایلی، آنتی ژن های حاصل در چهار نوبت متوالی به صورت نازال به رت ها در گروه پنج تایی تجویز شدند. آنتی بادی پلی کلونال تولید شده در سرم رت ها اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    نتایج الایزا نشان داد که آنتی بادی علیه آنتی ژن STxB در رت ها تولید شده و با ممزوج شدن IpaD به STxB میزان تیتر آنتی بادی نسبت به تیتر آنتی بادی علیه آنتی ژن STxB افزایش یافته است. رت های ایمن شده با آنتی ژن STxB توانستند تا 6 برابر LD50 و رت های ایمن شده با آنتی ژن STxB-IpaD تا 10 برابر LD50 شیگا توکسین E. coli O157:H7 را تحمل نمایند.
    نتیجه گیری
    پروتئین حاصل از امتزاج ژن های IpaD و STxB، می تواند اثر ایمنی زایی آنتی ژن STxB را افزایش دهد. پروتئین های ممزوجی با پروتئین نوترکیب STxB را به صورت نازالی و بدون ادجوانت شیمیایی به عنوان کاندید مناسب برای تولید واکسن نوترکیب علیه انواع شیگلا و ایشرشیا کلی می توان توصیه نمود.
    کلیدواژگان: شیگلا دیسانتری، اشریشیاکولی او 157، سم شیگلا 2، موش های صحرایی
  • امیر هوشنگ بختیاری*، عاطفه امینیان فر، زینب اکبرزاده، ساجده شیخیان صفحات 404-412
    سابقه و هدف
    کمردرد دوران قاعدگی در دختران جوان از عوامل کاهش فعالیت روزانه و ایجاد ناتوانی های عمل کردی بوده که لزوم توجه در به کارگیری درمان مناسب برای کاهش درد و افزایش توانائی های عمل کردی را نشان می دهد. با توجه به کاربرد روزافزون استفاده از کینزیوتیپ بر اصلاح عمل کرد و کاهش درد، این مطالعه با هدف بررسی اثر کینزیوتیپینگ روی ناحیه ستون فقرات کمری در دختران دانشجوی مبتلا به کمردرد دوره قاعدگی طراحی و اجرا شده است.
    مواد و روش ها
    32 دختر دانشجوی داوطلب مبتلا به کمردرد دوره قاعدگی در این مطالعه متقاطع دو طرفه به طور تصادفی در یکی از دو گروه مطالعه قرار گرفتند، در حالی که یک گروه دوره اول قاعدگی خود را بدون کینزیوتیپ و دوره بعد قاعدگی را با کینزیوتیپ گذراندند، گروه دیگر دوره اول قاعدگی را هم راه با کینزیوتیپ و دوره بعدی را بدون کینزیوتیپ طی کردند. در انتهای روز سوم دوره قاعدگی، همه گروه ها پرسش نامه ناتوانی عمل کردی Oswestry و همین طور پرسش نامه شدت و نوع درد McGill به هم راه شاخص درد ادراکی VAS را تکمیل کردند.
    یافته ها
    مقایسه متغیرهای درد و ناتوانی بین دو وضعیت قاعدگی هم راه با تیپینگ و قاعدگی بدون تیپینگ نشان دهنده کاهش معنی دار هر دو متغیر درد (0/005=P) و ناتوانی عمل کردی (P<0.0001) در وضعیت قاعدگی هم راه با کاربرد کینزیوتیپ نسبت به وضعیت بدون کینزیوتیپ بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که کینزیوتیپینگ به طور موثری می تواند که شدت و نوع درد گزارش شده و سطح ناتوانی عمل کردی را بهبود بخشد و از این روش می توان به طور کاربردی در دختران جوان مبتلا به کمردرد دوره قاعدگی استفاده کرد
    کلیدواژگان: کمردرد، اندازه گیری درد، ارزیابی ناتوانی، دوره قاعدگی
  • امیر هوشنگ بختیاری*، جمیله مقیمی، حمیدرضا بکاییان، احمد شهیدی، سعید امینی، مجتبی میرآخورلو صفحات 413-424
    سابقه و هدف
    به دلیل ضعف عضلات حرکتی ستون فقرات کمری بعد از کمردردهای مزمن، ارزیابی عمل کرد عضلات چرخاننده تنه بخش مهمی از روند پروتکل های توان بخشی برای بیماران مبتلا به کمردرد مزمن است. به همین منظور تهیه ابزار مناسب برای اندازه گیری گشتاور چرخش تنه از اهمیت بسزایی برخوردار است. این مطالعه به منظور بررسی روایی و پایایی ابزار الحاقی اندازه گیری گشتاور ایزومتریک و ایزوکینتیک عضلات چرخاننده تنه توسط دینامومتر بایودکس طراحی شده است.
    مواد و روش ها
    17 بیمار مبتلا به کمردرد مزمن و 17 فرد سالم در این مطالعه شرکت کردند. گشتاور ایزومتریک و ایزوکینتیک چرخش تنه به طرف راست و چپ در 3 جلسه به فاصله 7 روز توسط دو آزمونگر با استفاده از ابزار الحاقی طراحی شده برای دینامومتر بایودکس اندازه گیری شد. برای ارزیابی روایی از نسخه فارسی پرسش نامه ناتوانی Oswestry استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که گشتاور ایزوکینتیک و ایزومتریک عضلات چرخشی تنه به طور معنی داری در بیماران مبتلا به کمردرد کم تر از افراد سالم است (0/013=p). این نتایج همین طور نشان دهنده پایایی خوب بین آزمونگر (r=0.62 to 0.82، P<0.01) و درون آزمونگر (r=0.53 to 0.84، P<0.01) استفاده از ابزار الحاقی می باشد. محاسبه ضریب هم بستگی بین داده های به دست آمده از گشتاور و ناتوانی در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن نیز نشانگر ارتباط معکوس خیلی خوب بین آن ها بود (ICC= -0.596 to -0.812، P<0.01).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که ابزار الحاقی طراحی شده از روایی و پایایی خوبی برای ارزیابی گشتاور عضلات چرخاننده تنه در بیماران کمردرد مزمن برخوردار است. این یافته ها استفاده از این ابزار برای ارزیابی تغییرات گشتاور چرخاننده تنه بعد از انجام پروتکل های درمانی برای بیماران کمردرد توصیه می کند
    کلیدواژگان: عضلات چرخاننده تنه، گشتاور، روایی، پایایی، کمر درد مزمن
  • رابعه حریری، امیرهوشنگ بختیاری*، مجید میرمحمدخانی، عاطفه امینیان فر، رزیتا هدایتی صفحات 425-432
    سابقه و هدف
    پیچ خوردگی مچ پا یک آسیب تروماتیک شایع در ناحیه مچ پا بوده که منجر به افزایش احتمال بی ثباتی و آرتروز تخریبی مچ پا و کاهش عمل کرد آن می شود. با توجه به اثرات کلینیکی مورد ادعا برای درمان با (kinesio taping (KT، این مطالعه با هدف بررسی اثرات فوری و تاخیری KT بر نوسانات پوسچر در افراد دچار پیچ خوردگی مچ پا طراحی شده است.
    مواد و روش ها
    15 داوطلب دچار پیچ خوردگی مچ پا (7 مرد و 8 زن) در مطالعه ای شامل یک دوره بدون tape و یک دوره با tape وارد شدند. اندازه گیری ها شامل میزان جابه جایی (center of pressure (COP، سرعت جابه جایی COP و انحراف معیار سرعت جابه جایی COP در جهت قدامی خلفی و طرفی در شرایط با اغتشاش و بدون اغتشاش بود که دوبار به فاصله یک روز قبل از KT، بلافاصله بعد از انجام KT و بعد از 24 ساعت KT، قبل و بلافاصله بعد از باز کردن KT اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    مقایسه میانگین و انحراف معیار جابه جایی، سرعت جابه جایی و انحراف معیار سرعت جابه جایی COP در دوره های استفاده از KT و بدون KT برای بررسی اثر فوری، تاخیری و ماندگاری اثر taping نتیجه معنی داری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد که kinesio taping تاثیری بر کنترل نوسانات مرکز فشار افراد مبتلا به پیچ خوردگی مچ پا نداشته و به نظر نمی رسد که این روش موجب بهبود عمل کرد تعادلی مچ پا در بیماران مبتلا به پیچ خوردگی مچ پا شود.
    کلیدواژگان: آسیب های مچ پا، شیوه های درمانی فیزیوتراپی، تعادل وضعیتی
  • رویا ملک لو، علی رشیدی پور*، عباسعلی وفایی، حمیدرضا ثامنی صفحات 433-442
    سابقه و هدف
    فعال سازی حافظه های تثبیت شده، موج دوم تحکیم حافظه موسوم به بازتثبیت حافظه را فعال می کند. اخیرا، فرایند تثبیت تاخیری حافظه نیز پیشنهاد شده است که حاکی از وجود یک دوره تاخیری تثبیت حافظه بعد از یادگیری است. این فرایند به تولید پروتئین در مغز، به ویژه در هیپوکمپ وابسته است. هدف این مطالعه بررسی وجود فرایند احتمالی بازتثبیت تاخیری وابسته بعد از فعال سازی یک حافظه تثبیت شده و وابستگی آن به سنتز پروتئین، به ویژه در هیپوکمپ بود. هم چنین، مقاومت حافظه ها به سن های مختلف در برابر آسیب توسط مهارگرهای سنتز پروتئین بررسی شد.
    مواد و روش ها
    موش های سفید بزرگ آزمایشگاهی نر از نژاد ویستار در دستگاه احترازی غیر فعال (1 میلی آمپر- 3 ثانیه) آموزش داده شدند. در آزمایش اول، در گروه های مجزا در فاصله زمانی 15 دقیقه قبل از فعال سازی و 3، 6، 12 و 24 ساعت بعد از فعال سازی حافظه، تزریق داخل صفاقی سیکلوهگزامید انجام شد. در آزمایش دوم، اثرات تزریق محیطی سیکلوهگزامید بر باز تثبیت تاخیری به موازات افزایش سن حافظه در گروه های با سن حافظه 7، 14، 28 و 56 روز انجام شد. در آزمایش سوم، اثرات داخل هیپوکمپی سیکلوهگزامید بر باز تثبیت تاخیری حافظه ارزیابی شد و در آزمایش آخر، اثرات تزریق داخل هیپوکمپی سیکلوهگزامید بر باز تثبیت تاخیری به موازات افزایش سن حافظه در گروه های با سن حافظه 7، 14، 28 و 56 روز بررسی شد. در تمام این آزمایش ها، بررسی تست حافظه در 2 و 7 روز بعد از فعال سازی حافظه انجام شد.
    یافته ها
    تزریق سیستمیک سیکلوهگزامید در زمان 15 دقیقه قبل از فعال سازی و 3، 6، 24 ساعت بعد از فعال سازی بر بازتثبیت حافظه ترس اثر معنی داری ندارد، ولی تزریق آن 12 ساعت بعد از فعال سازی، باز تثبیت حافظه ترس را مختل نمود. با افزایش سن حافظه، اثر آن دیده نشد. تزریق داخل هیپوکمپی سیکلوهگزامید اثر مختل کنندگی مشابه ای داشت. این اثر روی حافظه 7 روزه نیز مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان می دهند که سنتز پروتئین، به ویژه در هیپوکمپ برای بازتثبیت تاخیری حافظه ضروری است. با گذشت زمان، بازتثبیت تاخیری حافظه ها نسبت به عوامل تخریب گر مقاومت بیش تری پیدا می کنند
    کلیدواژگان: سنتز پروتئین، سیکلوهگزامید، ناحیه خلفی هیپوکمپ، بازتثبیت تاخیری حافظه، حافظه احترازی غیر فعال
  • پژمان باقری، محمدرضا سپند* صفحات 443-453
    سابقه و هدف
    مسمومیت های غیر غذایی در سال های اخیر به یکی از معضلات کشورهای صنعتی و کشورهای در حال رشد تبدیل شده است که کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست. به نظر می رسد متاآنالیز مستندات مرتبط با انواع مسمومیت، نیم رخ دقیق تری از مختصات این پدیده جهت اتخاذ و اعمال تصمیمات صحیح ارائه دهد.
    مواد و روش ها
    تمام مقاله های منتشر شده در مجلات ایرانی و بین المللی، گزارش نهایی طرح های پژوهشی و مقالات مرتبط ارایه شده در کنگره ها و نیز پایان نامه های دانشجویی، با استفاده از کلید واژه های استاندارد و حساس مرور شدند. سپس تمام مقالات منتشر شده بین سال های 1392- 1370 که دارای معیارهای ورود بودند، پس از کنترل کیفی، با استفاده از مدل تصادفی وارد فرآیند فراتحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان می دهد بهترین برآورد از میزان شیوع مسمومیت های غیر غذایی عمدی در ایران 46/11% و مسمومیت های غیر غذایی اتفاقی (غیر عمدی) در ایران 53/88% می باشد. هم چنین بین یافته های پژوهش ها، یک عدم تجانس اساسی مشاهده گردید که با استفاده از روش متارگرسیونی عوامل اصلی ایجاد کننده ی این عدم تجانس، افراد مورد مطالعه، حجم نمونه ها و میانگین سنی نمونه ها معرفی شدند.
    نتیجه گیری
    مرور ساده مستندات و برآورد کشوری کسب شده در این بررسی نشان می دهند که میزان بروز انواع مسمومیت ها در ایران هنوز بالاست. به نظر می رسد آسیب شناسی این موضوع با هدف تدوین سیاست های مبتنی بر شواهد با رویکرد تغییر نگرش و ارتقای آگاهی های مردم بیش از پیش ضروریست.
    کلیدواژگان: مسمومیت عمدی، مسمومیت غیر عمدی، مرور سیستماتیک، متاآنالیز، ایران
  • مریم واشقانی، عباسعلی وفایی*، علی رشیدی پور، حسین رجب زاده، علی بوستانی صفحات 454-461
    سابقه و هدف
    مطالعات اخیر نشان می دهند گیرنده های سروتونرژیک می تواند اثرات ناشی از استرس یا گلوکوکورتیکوئیدها را در فرایندهای رفتاری به ویژه یادگیری و حافظه تعدیل نمایند. هدف این مطالعه تعیین نقش گیرنده های سروتونرژیک (5HT6) در اثرات کورتیکوسترون و استرس حاد بر به خاطرآوری و خاموشی حافظه ترس احترازی غیر فعال بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی موش های سوری در مدل یادگیری احترازی غیر فعال آموزش داده شدند (شوک 1 میلی آمپر برای مدت 3 ثانیه). در آزمایش بررسی به خاطرآوری، (48 ساعت بعد از آموزش) 30 دقیقه قبل اعمال استرس حاد (به مدت 10 دقیقه استرس محدود کننده) یا تزریق کورتیکوسترون (3 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم)، SC203575 به عنوان آگونیست گیرنده سروتونرژیک (5HT6) و SB271046 به عنوان آنتاگونیست گیرنده سروتونرژیک 5HT6) 1) میلی گرم به ازاء هر کیلوگرم وزن به صورت داخل صفاقی به حیوان تزریق شد. در ارزیابی خاموشی حافظه، 60 دقیقه قبل از فعال سازی حافظه حیوانات داروها و 30 دقیقه قبل از آن استرس یا کورتیکوسترون را داخل صفاقی دریافت نمودند و حافظه موش ها در طی چندین تست متوالی در طی روزهای 2، 5، 7 و 9 بعد از فعال سازی بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که استرس حاد یا کورتیکوسترون موجب اختلال در به خاطرآوری و تسهیل خاموشی حافظه می شود. تزریق هر دو آگونیست و آنتاگونیست گیرنده سروتونرژیک 5HT6 اثرات کورتیکوسترون و استرس حاد را بر به خاطرآوری و خاموشی حافظه مهار نمود.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد که حداقل بخشی از اثرات استرس حاد و کورتیکوسترون بر به خاطرآوری و خاموشی حافظه از طریق گیرنده های سروتونرژیک و به ویژه 5HT6 اعمال می گردد
    کلیدواژگان: کورتیکوسترون، استرس حاد، به خاطرآوری و خاموشی حافظه، حافظه ترس، دستگاه احترازی غیر فعال، گیرنده سروتونرژیک، 5HT6
  • بتول کریمی*، رباب سبزی، راهب قربانی صفحات 462-471
    سابقه و هدف
    آنمی فقر آهن از شایع ترین کمبودهای تغذیه ای در کودکان است و بر این اساس استفاده از مکمل آهن از استراتژی های مقابله با آن است. این مطالعه به بررسی عملکرد مادران در زمینه مصرف مکمل آهن در شیرخواران 24-6 ماهه پرداخته است.
    مواد و روش ها
    400 مادر مراجعه کننده به مراکز بهداشتی-درمانی شهر سمنان در سال 1392 به روش آسان انتخاب و عملکرد آنان در حیطه های خوراندن مکمل به شیرخوار، زمان شروع، میزان مصرف آن و چگونگی انجام مراقبت های لازم در زمان خوراندن مکمل بررسی شد. تعریف عملکرد مطلوب در مورد خوراندن مکمل، خوراندن آن در روز قبل از مراجعه، در خصوص زمان شروع، آغاز مکمل از 6 ماهگی (برای شیرخواران با وزن طبیعی) و هنگام رسیدن به 2 برابر وزن تولد (در مورد شیرخواران با وزن کم تر از 2500 گرم) و در خصوص میزان مکمل، خوراندن 15 قطره بوده است. از طرفی انجام تمام مراقبت ها هنگام خوراندن مکمل به عنوان عملکرد خوب تلقی شده است.
    یافته ها
    73درصد، 94/5درصد و 89/4 درصد مادران شرکت کننده، به ترتیب از نظر خوراندن مکمل آهن، زمان شروع مکمل و میزان آن عملکرد مطلوبی داشتند. شانس خوراندن مکمل آهن به کودک در مادرانی که مراجعه ی منظمی جهت دریافت مراقبت برای کودک خود داشتند، 4/56 برابر مادرانی بوده است که مراجعه ی نا منظمی داشته اند (OR=4.56، 95% CI: 2.94-8.33، P< 0.001). هم چنین با افزایش رتبه ی تولد شانس خوراندن مکمل آهن کم شده است (OR=0.65، 95% CI: 0.47-0.90، P=0.009) بین عملکرد مادران در مورد زمان شروع مکمل آهن (OR=5.2، 95% CI:1.10-24.2،P=0.037) و شغل پدر ارتباط معنی داری مشاهده شد. شایع ترین علت عملکرد نامطلوب مادران در مورد خوراندن مکمل فراموشی مادر (54/2 درصد) بوده است. مرتبط با نحوه انجام مراقبت ها در زمان خوراندن مکمل 46/6 درصد مادران عملکرد خوب، 23/6 درصد عملکرد متوسط و 29/8 درصد عملکرد ضعیف داشتند.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد، عملکرد مادران به ویژه مرتبط با خوراندن مرتب مکمل به شیرخواران نیازمند ارتقاء است. افزایش آگاهی و پیگیری مادران به ویژه مادران با مراجعه ی نامنظم به مراکز بهداشتی، مادران دارای کودکان با رتبه تولد بیش تر و همسران کارگر، ضروری است.
    کلیدواژگان: عملکرد مادران، مکمل آهن، شیرخوران، سمنان
|
  • Yasaman Jamshidi Naeini, Saeideh Esmaeili, Mohammad Esmaeil Akbari, Hossain Davoodi* Pages 289-300
    Iron is a trace element that is important for many vital processes in the body. Iron role in oxidation-reduction reactions not only makes it an essential element for vital activities in almost all cells, also a potential carcinogenic factor. To this date no study has reviewed the results of studies in this particular field including the difference between carcinogenic effects of various types of iron and variation of iron effects on different types of cancer. Considering this background, this article is a review on the literatures, focusing on the role of iron overload and deficiency in developing and treatment of various cancers. Searching the data bases including: PubMed, Science direct, springer and Google scholar. In each database specific searching strategies were used. Systematic reviews, meta-analysis, clinical trials and observational studies that examined the relationship between iron, its reservoirs, nutritional sources, and chelators with different types of cancers were selected for this review. This review study explains that both iron deficiency and overload could have carcinogenic, protective or therapeutic effects. These effects are varied according to the type of cancer and/or the type of consumed iron
    Keywords: Cancer, Carcinogenic, Deficiency, Iron, Overload
  • Raziyeh Heydari, Atefeh Aminian Far*, Rozita Hedayati Pages 301-311
    Introduction
    Treatment of forward head posture (FHP) is very important as it is the cause of muscle weaknesses and fatigues, decreased range of motions and impaired neck proprioception. So far, a number of interventions have been introduced for treating this disorder such as stabilization exercises. Though, until recently, the “tape” has not been used to treat this disorder. Hence, in this study we compared the effective ness of stabilization exercises and the tape in patients with FHP.
    Materials And Methods
    Thirty-three females aged 18 - 40 years with FHP were randomly placed into three experimental groups including: stabilization exercises, tape, and no intervention (control) group. Participants were instructed to do stabilization exercises three times per week for 6 weeks. Tape was used on posterior neck and shoulder girdle. The degree of FHP which was measured by using plumb line and the craniovertebral angle was evaluated through lateral view photo taking before and after six weeks interventions and one month follow-up period.
    Results
    Within group analysis revealed that stabilization exercises and taping were both effective in decreasing FH inclination and improvement of postural alignment (P <0.05). Between groups analysis showed no significant differences between stabilization exercises and taping (P >0.05). Consistency of interventions was evident between two groups after follow up (P >0.05).
    Conclusion
    Stabilization exercises and taping are effective methods in FHP correction. In case of difficulty in accessing to clinical services or shortage of time for exercising, using taping alone with caution could be effective in treating FHP.
    Keywords: Head, Neck muscles, Posture, Exercise therapy, Athletic tape
  • Narges Pouriafar, Rozita Hedayati *, Amir Hushang Bakhyiari, Raheb Ghorbani, Abdolhamid Hajihasani Pages 312-319
    Introduction
    Patients with low back pain usually suffer from reduction in the thickness of their transverse abdominis muscle. The purpose of this study was to compare the effect of abdominal hollowing and bracing practices on the transverse abdominis muscle thickness in the population of the young women with non-specific low back pain.
    Materials And Methods
    This study was a randomized-controlled clinical trial conducted in two groups of 60 women altogether (control and experimental) with recurrent non-specific low back pain. Subjects in the experimental group were randomly assigned to either perform abdominal hollowing or abdominal bracing. Exercises were performed 3 times a day, with 10 repeats for 6 weeks. Transverse abdominis muscle thickness was measured on both right and left sides, using ultrasonography, before and after six weeks of practice. Percent of ratio of changes in the transverse abdominis muscle thickness during contraction was also measured.
    Results
    The result of one way ANOVA test revealed no significant difference between the changes of mean percent of transverse abdominal muscle thickness during the hollowing and bracing practices on both right and left sides (P=0.21).
    Conclusion
    Although there was no statistically significant difference between the two practices mentioned, the mean percent of changes in the transverse abdominis muscle thickness ratio during abdominal bracing was greater than that during the hollowing practice. This latter finding may warrant more consideration in prospective clinical studies
    Keywords: Low back pain, Exercise therapy, Abdominal muscles, Ultrasonography, Women
  • Maryam Mokhlesin, Zahra Ahmadi Zadeh, Gelavij Karimi Javan, Majid Mirmohammad Khani, Ali Sadollahi* Pages 320-328
    Introduction
    Emotion have an important role in brain`s cognitive functions and information processing such as visual words` recognition rate. Emotion is considered to have two different dimensions: Valence and Arousal. Only a few studies have considered both of these aspects and it is not yet clear if they are either separated aspects or have correlation with each other. On the other hand, word`s recognition speed is influenced by some lexico-semantic features too. Finding correlation between affective dimensions and lexico-semantic features is important in studying the distinctiveness of affective dimensions.
    Materials And Methods
    100 university students scored to 300 words in the questionnaire related to affective dimensions and lexico-semantic features, based on Likert rating scale. Then data correlation was studied by linear and quadratic regression tests.
    Results
    There was a strong positive correlation between valence and arousal as valence was increased by arousal increments. Negative words were significantly more arousal than the positive ones. There was a moderate positive correlation between the valence and the familiarity of the words. Also, there was an equal week correlation between the imaginability and valence and the imaginability and arousal, which means words with higher arousal or valence, are more imaginable.
    Conclusion
    In spite of significant correlation between the arousal and valence, they are distinct variables; since the sense of arousal was different for positive and negative words, while, each emotional dimension correlated with different lexico-semantic feature. This independency should be considered in future studies. The Persian affective words` list, which was used in this study and rated for both lexico-semantic and emotional dimensions, could also be used as a primary tool in future studies
    Keywords: Emotions, Arousal, word processing
  • Hoda Doosalivand, Najmeh Tahmasbi, Atefeh Ghanbarijolfaei *, Soosan Ghahremani, Mohadeseh Pishgahroudsari Pages 329-337
    Introduction
    The purpose of this study was to compare early maladaptive and appearance schemas in obse and and normal-weight subjects.
    Materials And Methods
    The method of the study was causal- comparative and groups were included 30 obese (BMI≥35) and 30 normal-weight adults (BMI<25). All participants completed Young Schema Questionnaire–Short Version (YSQ-S) and appearance schema Inventory (ASI) questionnaire.
    Results
    Obse subjects showed significantly higher scores in compare to control group in self-sacrifice and emotional inhibition schemas. In addition, severity of appearance schemas in body- image vulnerability and self- investment subscales were significantly greater in obese subjects than in control group.
    Conclusion
    The results of this study suggest that some early maladaptive and appearance schemas are associated with obesity and therefore, theoretical conceptualizations and psychological interventions should address the above thesis constructs.
    Keywords: Obesity, Cognition, Body image, Body mass index
  • Alireza Dehdashti*, Zahra Mahjoubi, Atefeh Salarinia Pages 338-346
    Introduction
    Nurses are exposed to various work related risk factors that may lead to musculoskeletal disorders. The purpose of this study was to assess work postures and their association with musculoskeletal complaints in nursing profession.
    Materials And Methods
    A number of nurses from Damghan Velayat educational hospital participated in this cross-sectional and descriptive study. Subjects were included; 48 employed nurses from ICU (n=12), CCU (n=12), surgery (n=11), and emergency room (n=13). Work postures were observed during practice and an adapted Nordic Standard Questionnaire was used to collect musculoskeletal complaints and symptoms. Data was analyzed using chi square test.
    Results
    Data analysis showed that there was a high level of musculoskeletal disorders risk among those nurses (Risk Level 2 and 3). Musculoskeletal complaints were frequently made in relation to the lower back (58.3%), neck (50%), knee (33.3%), shoulders (10.41%), wrist (10.41%), back (8.3%), ankle (6.25%) and femur (4.16%). There was not any correlation between musculoskeletal symptoms and independent variables such as age, BMI and work experiences of nurses.
    Conclusion
    Incorrect work postures may put the nurses at any risk levels of musculoskeletal disorders, regardless of body parts locations. The importance of work postures must be considered in training programs of safe working procedures to nurses in order to prevent the risk of musculoskeletal disorders.
    Keywords: musculoskeletal Diseases, Posture, Nursing
  • Kian Norouzi, Zohreh Mashmool*, Asghar Dalvandi, Mohammad Ali Soleimani Pages 347-355
    Introduction
    The severity of illness scoring systems have been used to predict mortality rate in patients who were admissions with a wide variety of diagnoses in the Intensive Care Unit. The aim of this study was to compare the APACHE IV and SAPS II in predicting mortality rate in intensive care unit patients.
    Material And Methods
    In this cross- sectional study, all patients who admitted to the intensive care units of two teaching hospitals of Mashhad, Iran were included in the study over three months. We collected data from 150 patients with demographic characteristics questionnaire, APACHE IV and SAPS II. The data were analyzed using standard methods.
    Results
    The mortality rate was 33.3. Mean and SD of APACHE IV in patients who survived and patients who died were 51.60 ± 20.23 and 77.96 ± 19.38 respectively (p =0.001). The predicted mortality rate was 22.61 for APACHE IV and 27.17 for SAPS II. Logistic regression results showed that with increasing every point in predicted mortality rate based on the APACHE IV and the SAPS II, the chance of observed mortality was increased by 8 percent (OR = 1.082) and 4 percent (OR = 1.048) respectively.
    Conclusion
    The results showed that the APACHE IV and SAPS II were able to predict mortality rate in the intensive care unit patients but APACHE IV was more effective and useful tool.
    Keywords: APACHE IV, SAPS II, Mortality, Intensive care unit
  • Solmaz Azizi, Alireza Tarinejad* Pages 356-365
    Introduction
    The most important and specific known action for Saccharomyces cerevisiae yeast is producing ethanol by alcohol fermentation and that is probably due to its high efficiency for absorption and fermentation of hexose sugars. The S. cerevisiae express 20 genes that encode hexose transporter proteins, including hxt1-hxt17, gal2, snf3 and rgt2. Among all those gene families, hxt1-hxt7 have important role in alcohol production. It has been shown that increasing the expression hxt1-hxt7 accelerates alcohol fermentation and therefore, ethanol production. The aim of this study was to identify and isolate hxt7 from Saccharomyces cerevisiae genome, using PCR and cloning it into a vector containing suitable expression promoter in order to produce recombinant yeast by transformation.
    Materials And Methods
    Isolation of hxt7 by specific primers was achieved via PCR. The amplified fragments were cloned into pGEM-T vector and transformed into Escherichia coli and finally, the recombinant plasmids were sent to sequencing.
    Results
    The nucleotide sequence of open reading frame in gene was revealed a 1713 bp long with a deduced amino acid of 570 residues. The estimated molecular mass and the predicted isoelectric point of the deduced polypeptide were 62.725 kDa and 7.89, respectively.
    Conclusion
    The deduced protein sequence showed a high similarity to hxt7 sequences registered in NCBI and with the highest percentage of similarity to Hxt7p S.cerevisiae S288C recorded at NCBI with access code NP010629.3.
    Keywords: Cloning, Saccharomyces cerevisiae, HXT7 gene, Recombinant plasmids
  • Shadmehr Mirdar*, Ehsan Arabzadeh, Gholamreza Hamidian Pages 366-375
    Introduction
    Tapering is a method for improving the performance of athletes by reducing the risk factors produced by intense exercise. In this study, the effect of 2 to 3 weeks tapering followed by a 6 weeks of severe interval training was investigated on the lower respiratory tract remodeling in the maturing rat.
    Materials And Methods
    80 male rats within the age of 5 weeks were used in this study. After 6 weeks of intense interval training (IIT) (6 sessions per week for 30 min at speed of 15-70 m/min) rats were divided into 8 groups. Two IIT and control group were sacrificed at the beginning of the taper. Other 6 IIT groups were divided into repetition, frequency and intensity tapering for 2 and 3 weeks of interval performance. In the end, the animals were sacrificed and lungs were removed, weighed and sized. For histology, lungs were fixed in formalin and stained by H&E methods.
    Results
    Our results showed that the lung wet weight was increased in taper frequency group compared to IIT in the third week of exercise. Also taper exercise significantly reduced the longitude height of bronchial epithelial and thickness of tunica adventitia in taper groups compare to IIT group (P≤0.05). The reduction was larger in the third weeks of tapering than the second week.
    Conclusion
    Taper training for three weeks reduced lower respiratory tract disorders caused by intense exercises in rats. Taper techniques may also have the same beneficial effects on the athletes’ respiratory system.
    Keywords: Respiratory System, Cool, down exercise, Rats
  • Bahareh Sadeghi, Hedayat Sahraei *, Homeira Zardooz, Hengameh Alibeik, Nahid Sarahian Pages 376-383
    Introduction
    Pervious studies indicate an important role for amygdala in stress. In addition, glutamate inputs to the amygdala are activated during stress. In the present study, the effects of amygdala NMDA glutamate receptors inhibition on metabolic symptoms induced by chronic stress in male NMRI mice were investigated.
    Material And Methods
    Intra-amygdala uni- or bi-lateral cannulations were performed. Seven days after recovery from surgery animals received different doses of memantine (0.1, 0.5 and 1 µg/mouse) five minutes before inducing stress. Stress was applied for seven consecutive days. Changes in the amount of food and water intake and delay in eating and defecation were considered as indicators for stress.
    Results
    Stress reduced food, while increased water intake and delayed the time of eating and defecation. Intra-amygdala memantine injections exacerbated the effects of stress on food intake except with the medium and high doses in the right side of the nucleus. Memantine also inhibited the effects of stress on water intake except with the medium doses in the right side. Also, reduced delay in the time of eating significantly. On the other hand, memantine inhibited or increased effects of stress on defecation, in a dose- and side- dependent manner.
    Conclusion
    Stress activates glutamatergic systems in the amygdala and impacts the metabolic functions. This effect is probably based on the concentration and the side of neurotransmitter action in the nucleus.
    Keywords: N, Methyl, D, Aspartate receptors, Amygdala, Stress, Memantine
  • Ali Ahmadi, Malihe Talebi, Shirin Sayah Far, Gholamreza Irajian* Pages 384-388
    Introduction
    Streptococcus pneumoniae, is one of the most important bacterial pathogens and a member of viridians streptococci group. Accurate identification and differentiation of this form of bacteria from other relative streptococci, is the base of epidemiological study of this type of organism. The aim of this study was to evaluate the accuracy of detection of Streptococcus pneumoniae in clinical laboratories in Tehran, by using phenotypic and genotypic methods.
    Materials And Methods
    A total number of 110 isolates, identified as pneumococci by some clinical laboratories in Tehran, were collected between March 2010 to May 2012.After isolating the colonies, biochemical identification tests by optochin susceptibility (Mast) and bile solubility (direct method) methods were performed. After DNA extraction, PCR was performed to define lytA gene as a molecular identification for Streptococcus pneumonia.
    Results
    After re-identifying the isolates, fifty of them were determined as true pneumococci, and other remaining sixty isolates were identified as: three gram negative coccobacilli, seven non alpha hemolytic streptococci, and fifty Viridans streptococci. Most of misidentifications were related to respiratory and eye infecting streptococci. Unlike non pneumococcal isolates, all 50 pneumococcal isolates were positive for lytA gene.
    Conclusion
    There was 55% error in detection of pneumococci in this study. The use of optochin susceptibility test as the sole detection tool and also lack of supplemental tests and proper quality controlling, are the main causes of failure in diagnosing pneumococci in Iran. Misidentifications may result in incorrect epidemiological data gathering, unnecessary treatment, and false increased antibiotic resistance reports for this organism. Regarding the high incidence of inaccuracies in defining this specific type of microorganism, we suggest the presence of a clinical microbiologist in the hospital laboratories to perform the right diagnostic tests and quality controlling would be essential.
    Keywords: Streptococcus pneumonia, Polymerase chain reaction, Molecular diagnostic techniques
  • Mahnaz Seyedoshohadaee*, Hasan Mohammadi, Naimeh Seyedfatemi, Abas Mehran Pages 389-396
    Introduction
    Caring is the most important feature of the nursing profession and provides a crucial role in improving the patient’s health, process of recovery and their satisfaction. Circadian type is defined as the capability of individuals to adapt to shift works. Nurses’ performance in caring the patients can be potentially under the influence of their circadian type. Based on that, the present study was performed to examine the relationship between circadian types and nurses’ caring behaviours.
    Materials And Methods
    In this descriptive correlative study, 573 nurses were participated from different hospital units associated with Tehran University of Medical Sciences and based on the clustering method. The data were collected from morning and evening types (MEQ) and caring behaviour questionnaires, and analysed by using standard methods.
    Results
    The findings showed a significant relationship between circadian types and caring behaviour subscales with the exception of attentiveness to other’s experience subscale. Furthermore, the caring behaviours of fixed-morning shift nurses were more professional and effective than those of rotation and fixed-night shift nurses.
    Conclusion
    A significant relationship between circadian types and caring behaviours showed that morning types have better caring behaviours than evening types. Because evening type nurses usually show lower emotional balance and self-esteem compared to those of morning types, therefore, providing them with more attention and training can increase their qualifications and skilfulness in caring patients. Furthermore, it is important to consider nurses’ circadian type in determining their work shifts
    Keywords: personality, Empathy, Nurses, Patient Satisfaction, Nurse, Patient Relations
  • Mahdi Baranvand, Hosein Honari * Pages 397-403
    Introduction
    Shigella and E. coli bacteria are the most common cause of Diarrhea, though as yet no effective vaccine against them has been produced. IpaD protein plays an important role in invasion and infection caused by Shigella. Another major virulence factor in Shigella dysenteriae type 1 and E. coli O157: H7 is Shigella enterotoxin or (STxB). IpaD protein in combination with STxB can produce a suitable candidate vaccine. In this study, the nasal STxB and STxB-IpaD fused recombinant proteins antibody titers and their immunogenicity were assessed and compared in rats.
    Materials And Methods
    (pET28- stxB) and (pET28-ipaD-stxB) vectors were prepared at Biology center of the Imam Hussein University (AS). Transformation of these plasmids into E. coli BL21 DE3 bacteria were confirmed by PCR and enzymatic digestion. Production of recombinant proteins were confirmed by SDS-PAGE and Western blotting. Expression of fused STxB-IpaD and STxB antigens were performed under induction of IPTG. After protein purifications, using affinity chromatography, antigens were prescribed nasally to five groups of rats in four consecutive sessions. Later the polyclonal antibodies produced in rat sera were measured.
    Results
    ELISA showed that antibody titers were increased by the combination of IpaD to STxB compared to that produced against single STxB antigen. The immunized Rats with StxB antigen were able to tolerate up to six fold of LD50, while rats that were immunized with STxB-IpaD combined antigens were able tolerate up to tenfold of LD50 for E. coli O157: H7 Shiga toxin.
    Conclusion
    The protein produced from the fusion of ipaD and stxB genes, can increase the effect of single STxB antigen immunogenicity. Recombinant proteins fused with STxB protein without chemicals adjuvants can be recommended in the form of nasal drops as possible candidates for vaccines against E. coli and Shigella types.
    Keywords: Shigella dysenteriae, Escherichia coli O157, Shiga Toxin 2, Rats
  • Amir H. Bakhtiary *, Atefeh Aminianfar, Zeinab Akbarzadeh, Sajedeh Sheikhian, Azizi Pages 404-412
    Introduction
    Menstrual low back pain (LBP) in young females may reduce daily activity and cause functional disability that may highlight the importance of suitable treatment to reduce pain and disability. Regarding the progresive application of kinesiotaping (KT) in pain reduction and functional corrections, this study has been designed to investigate the efficiency of the lumbar vertebral column KT in young female students with menstrual LBP.
    Materials And Methods
    32 young female student with menstrual LBP participated in this two way crossover studies and divided randomly in two experimental groups. While the first group received KT during their first menstrual cycle and spent their next menstrual cycle without KT, the other group spent their first mentrual cycle without KT and received KT during their next menstrual cycle. At the end of the third day of menstrual cycle, all subjetcs comleted Oswestry disability index and McGill pain questionnaire with VAS of pain.
    Findings
    Comparing the pain and disability between two conditions of using and not using KT during mense, showed that using KT significantly reduced pain (P=0.005) and functional disability (P<0.0001).
    Conclusion
    Our results showed that KT may effectively reduce pain and functional disability. These findings may support the clinical application of kinesiotaping in young females with menstrual LBP
    Keywords: Low back pain, Athletic Tape, Pain Measurement, Disability Evaluation, Menstrual Cycle
  • Amir H. Bakhtiary*, Jamileh Moghimi, Hamidreza Bokaeian, Ahmad Shahidi, Saeid Amini, Mojtaba Mirakhorlo Pages 413-424
    Introduction
    Due to the trunk muscle weakness after chronic low back pain (CLBP), the evaluation of their function is an important part of rehabilitation protocols for CLBP. Therefore, providing the appropriate tools to measure trunk rotation torque is important. This study has been designed to evaluate the reliability and validity of the attached instruments to Biodex 4Pro for the measuring of isometric and isokinetic torque of trunk rotator muscles.
    Materials And Methods
    17 patients with CLBP and 17 healthy subjects (aged and sex matched) participated in the study. The isometric and isokinetic torques of trunk rotator muscles to the left and right were evaluated in 3 sessions with 7 days interval by 2 different examiners. The Persian version of disability Oswestry questionnaire was used to evaluate the validity of instrument.
    Results
    The findings showed that isokinetic and isometric torque of trunk rotator muscles are significantly lower in patients with CLBP than healthy subjects (P=0.013). The findings also indicate a good inter-tester reliability (r=0.62 to 0.82, P<0.01) and intra-tester reliability (r=0.53 to 0.84, P<0.01) of designed attached instrument. Intraclass correlation coefficient calculation between the disability score and trunk rotator muscle torque data from CLBP patients showed a high degree of reverse correlation (ICC= -0.596 to -0.812, P<0.01).
    Conclusion
    The results of present study indicated that the attached instrument has a good validity and reliability to measure trunk rotator muscle torque in patients with CLBP. According to these findings, it is advisable to use of the designed device to evaluate the change of trunk rotator muscle torque after applying the treatment protocols for CLBP patients.
    Keywords: Validity, Reliability, Trunk muscle rotator, Chronic low back pain
  • Rabee Hariri, Amir Hoshang Bakhtiary*, Majid Mirmohammadkhani, Atefeh Aminianfar, Rozita Hedaiati Pages 425-432
    Introduction
    Ankle sprain is one of the most prevalent traumatic injuries in joints, which can lead to instability, osteoarthritis and functional deficit in the ankle. The purpose of this study was to determine the acute and late effects of kinesio taping (KT) on the postural sway in patients with ankle sprain.
    Material And Methods
    Fifteen subjects with history of ankle sprain (7 men and 8 women) were participated in this study including two periods of taping and non-taping sessions. The measurements included: displacement the centre of pressure (COP), speed of COP displacement and the standard deviation (SD) of COP displacement in the anteroposterior and lateral directions, with and without perturbation. All parameters were measured twice with one day interval before taping, immediately and 24 hours after taping, and immediately after tape removal.
    Results
    There were not any significant differences in the mean and SD of COP displacement, the speed of COP displacement and KT and No-KT situations.
    Conclusion
    This study’s findings indicate that KT may not improve the balance performance in subjects with ankle sprain.
    Keywords: Ankle injuries, Athletic tape, Physical therapy modalities, Postural balance
  • Roya Malekloo, Ali Rashidy, Pour *, Abbas Ali Vafaei, Hamid Reza Sameni Pages 433-442
    Introduction
    Reactivation of a stabilized memory induces a second wave of consolidation process which is now called as reconsolidation. Recently, a late consolidation process was proposed, suggesting that memory after learning within a delayed time window was labile. This late memory consolidation needs protein synthesis in the hippocampus. The aim of this study was to test whether the re-stabilized memory after reactivation also requires a late-phase protein synthesis in the hippocampus. We also investigated whether memories become increasingly resistant to disruption with age.
    Materials And Methods
    Male Wistar rats were trained in a one trial passive avoidance task (1mA, 3s). In the first experiment, cycloheximide (CYC, 2.8 mg/kg, i.p.) administrated 15 minutes before the memory reactivation and also 3, 6, 12 and 24 hours after the memory reactivation. In the second experiment, the same dose of CYC administrated to rats with memory age of 7, 14, 28 or 56 days. In the third experiment, CYC administrated (4 µg or 8µg/µl) into hippocampus. In the last experiment, CYC administrated (8µg/µl) into hippocampus of rats with memory age of 7, 14, 28 or 56 days. In all experiments, memory test was done 2 and 7 days after memory reactivation.
    Results
    Results indicated that systemic administration of CYC only 12h after memory reactivation significantly impaired memory retention. With increasing the age of memory, no effect of CYC was found. This impairing effect also was found when CYC was injected into hippocampus. This impairing effect also was found on memory age with 7 days.
    Conclusion
    Our findings indicate that protein synthesis, particularly in the hippocampus, plays an important role in the late memory reconsolidation and with increasing the age of memories, they become resistant to disruption.
    Keywords: Protein synthesis, Cycloheximide, Dorsal hippocampus, Late memory reconsolidation, Passive avoidance task
  • Pezhman Bagheri, Mohammadreza Sepand* Pages 443-453
    Introduction
    Regarding the increasing number of non-food poisoning in Iran and its financial burdens on the health system, a systematic and Meta analytical study of related documents might lead us toward more precise ideas for our future plans and strategies.
    Materials And Methods
    The reviewed articles for this analytical study were included; related subjects in Iranian and international journals, final report of research projects, papers presented at the congresses and thesis review with using standard and sensitive keywords related to the subject. Most of the articles published between1991-2013years with inclusion criteria after quality control using random model, were chosen for Meta-analysis.
    Results
    The findings in this study show the best estimate of the prevalence of intentional non-food poisoning, 46.11%, and accidental non-food poisoning in Iran, 53.88%. The research also found a substantial heterogeneity in using meta regression method. The main causes of this heterogeneity were participants, sample size and average age of the samples.
    Conclusion
    the simple review of national documents show that morbidity and mortality rate produced by different ways of poisonings, still is high in Iran. It seems that the study of the pathological bases of these incidents with the aim of setting the evidence-based policies and with the approach of changing the attitudes and awareness of people more than before, are the most essential subjects in this field of study
    Keywords: Deliberate self, poisoning, Unintentional poisoning, Systematic Review, Meta, analysis, Iran
  • Maryam Vasheghani, Abbas Ali Vafaei*, Ali Rashidy, Pour, Hossien Rajabzadeh, Ali Boustani Pages 454-461
    Introduction
    Recent studies indicated that serotonergic receptor can modulate of acute stres's and corticosterone effects on behavior processes especially learning and memory. The aim of this study determines the role of serotonergic receptors (5HT6) on effects of acute stress and corticosterone on fear-based memory retrieval and extinction in passive avoidance task.
    Materials And Methods
    Male adult mice were trained and tested in an inhibitory avoidance task (footshock, 1mA 3s). For retrieval assessment, 30 min before corticosterone injection or application acute stress and one hour before retention test (48 hr after training) the animals received SC203575 as a 5HT6 receptor agonist or SB271046 as an antagonist of 5HT6 receptors. For assessment memory extinction, one hour before memory reactivation (48 hr after training) animal received the above drugs and then received corticosterone or acute stress. Memory retention test was done 2, 5, 7 and 9 days after memory reactivation.
    Results
    The results show that injection of corticosterone or application of acute stress before memory riactivation impaired memory retrieval and facilitated extinction of memory in subsequent tests. Pre-treatment with serotonergic receptors (5HT6) agonist and antagonist inhibited the effects of corticosterone or acute stress on memory retrieval and extinction, respectively.
    Conclusion
    These findings indicate that the effects of glucocorticoids or acute stress on memory retrieval and extinction modulated at least, in part, by 5HT6 receptors.
    Keywords: Memory retrieval, Extinction, Glucocorticoids, 5HT6 receptors, Fear Memory, Passive avoidance task
  • Batool Karimi*, Robab Sabz, Raheb Ghorbani Pages 462-471
    Introduction
    Iron deficiency anemia is among the most common nutritional deficiency in children and accordingly, the use of iron supplementation is one of the strategies to cope with it. This study has been investigated the mothers, practice about usage of iron supplement in infants 6-24 months.
    Material And Method
    400 mothers referred to health centers in Semnan (Iran) in 2013 were selected via convenience sampling and their practice in the fields of feeding supplement to infants, onset time, its amount, and quality of care during supplementation was assessed. The favorable practice of feeding supplement was considered as feeding it in day prior to referring, on time start as onset of it from 6 months(for infants with normal weight) and upon reaching double weight of birth weight(for low birth weight infants), and about the amount of supplementation, as the amount of 15 drops. On the other hand to perform all precautions during supplement feeding was regarded as good practice.
    Results
    73%, 94.5% and 89.4% of mothers participating in this study, had a favorable practice, in terms of the administration of iron supplement, the onset of supplementation and the amount of it respectively. The chance of feeding supplements to infants by mothers who had regular referring to health center for infant care was 4.56 times of mothers who had irregular referring(OR=4.56, 95% CI: 2.94-8.33, P< 0.001). Also with increasing the rank of birth, the chance of feeding supplements was decreased (OR=0.65, 95% CI: 0.47-0.90, P=0.009). There was a significant relationship between mothers, practice about start time supplement and fathers, job (OR=5.2, 95% CI:1.10-24.2,P=0.037).The most common cause of unfavorable mothers, practice about feeding iron supplement was amnesia (54.2%). Related to the quality of performance of precautions during supplement feeding, 46.6% of mothers had good, 23.6% had moderate and 29.8% had poor practice.
    Conclusion
    The results of this study indicate that mother's practices, particularly related to the regular feeding supplement to infants require to be upgraded. Raising awareness and monitoring of mothers especially those who have irregular referral to health centers, have children with higher birth rank and those who have worker husbands is necessary.
    Keywords: Mothers, Practice, Iron supplement, Infants, Semnan