فهرست مطالب

فصلنامه کومش
سال هفدهم شماره 4 (پیاپی 60، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/19
  • تعداد عناوین: 31
|
  • میلاد اعظمی، ساسان نیک پی، ایرج پاکزاد، کوروش سایه میری صفحات 789-795
    سابقه و هدف
    هپاتیت B (HBV) عامل التهاب کبد در انسان و یکی از عمده ترین مشکلات بهداشتی در سراسر جهان است. در حال حاضر تخمین زده می شود حدود 2 میلیارد نفر از جمعیت جهان به آن مبتلا هستند. در مطالعات مختلف ایمنی زایی واکسن هپاتیت B در کارکنان و پرسنل درمانی کشور متفاوت آمده است و یک برآورد کلی از آن وجود ندارد، لذا این مطالعه با هدف تعیین ایمنی زایی واکسن هپاتیت B در کارکنان و پرسنل درمانی ایران به روش متاآنالیز انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مرور سیستماتیک بر اساس بانک های اطلاعاتی داخلی و خارجی شامل: Magiran، Iran medex، IranDoc، SID،Medlib ، Scopus، Pubmed، ScienceDirect و موتور جستجوی GoogleScholar انجام شد. سپس تمام مقالات مرور شده که دارای معیار ورود به مطالعه بودند مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    در 9 مطالعه، تعداد 1084 نمونه مورد بررسی قرار گرفت. ایمنی زایی واکسن هپاتیت B در کارکنان و پرسنل درمانی ایران با گذشت 21/1 سال ازآخرین دوز واکسن، 7/86% (فاصله اطمینان 95%: 6/92-9/80) به دست آمد. که این میزان در جنس مذکر 5/93% (فاصله اطمینان 95%: 6/97-3/89) و در جنس مونث 7/90% (فاصله اطمینان 95%: 5/96-9/84) برآورد گردید. کم ترین و بیش ترین میزان پاسخ واکسن به ترتیب مربوط به تهران (6/70%) و یزد (2/99%) بود.
    نتیجه گیری
    ایمنی زایی واکسن هپاتیت B در کارکنان و پرسنل درمانی پس از گذشت 21/1 سال از آخرین دوز بیش از 80% بود و انجام دوره کامل واکسیناسیون جهت پیشگیری از هپاتیت B کافی است و نیازی به دوز یادآور نیست
    کلیدواژگان: هپاتیت B، ایمنی زایی، پرسنل درمانی، متاآنالیز
  • افشین احمدوند، زهرا سپهرمنش، رضوان ساعی، سیدغلامعباس موسوی صفحات 796-802
    سابقه و هدف
    اختلال عمل کرد جنسی مشکل شایعی در مصرف کنندگان مواد می باشد. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر درمان نگه دارنده با متادون بر عمل کرد جنسی مردان متاهل می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی 30 نفر از مردان تحت درمان با متادون به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به مدت 3 ماه ارزیابی شدند. از پرسش نامه وضعیت جنسی گلومبوک راست و مشخصات دموگرافیگ استفاده شد. در این مطالعه قبل و هم چنین سه ماه بعد از متادون وضعیت جنسی بیماران ارزیابی شد.
    یافته ها
    میانگین نمرات عمل کرد جنسی قبل از متادون 2/2±1/6 و پس از متادون 3/2±9/6 به دست آمد (1/0=P). هم چنین میانگین زیر مقیاس های عمل کرد جنسی شامل ناتوانی جنسی، انزال زود رس، عدم تحریک پذیری، اجتناب از رابطه جنسی و عدم رابطه جنسی رابطه معناداری قبل و پس از درمان با متادون نداشتند. درحالی که در میانگین زیر مقیاس نارضایتی جنسی و کاهش فراوانی رابطه جنسی (کاهش تعداد دفعات رابطه جنسی) ارتباط معناداری مشاهده گردید (03/0=، P 0001/0=P). بین سن و طول مدت اعتیاد با اختلال عمل کرد جنسی ارتباط معناداری به دست آمد (02/0=، P 0001/0=P)ولی ارتباط بین سایر متغیرهای دموگرافیک و اختلال عمل کرد جنسی معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان می دهد که متادون اختلال در برخی از مراحل عمل کرد جنسی را افزایش داده است. بنابراین بیماران باید در شروع درمان از نظر اختلال عمل کرد جنسی غربالگری شوند و برای جلوگیری از شدت اختلال جنسی و افزایش کیفیت روابط زناشویی جهت اقدام مناسب معرفی گردند.
    کلیدواژگان: مردان، متادون، عملکرد غیرطبیعی جنسی، مصرف کنندگان مواد
  • نادر زرین فر، مجتبی شرفخواه، محمد امیری، محمد رفیعی صفحات 803-813
    سابقه و هدف
    با توجه به نقش پروبیوتیک ها در بالانس ارگانیسم های دستگاه گوارش و با توجه به نقش محوری کلونیزاسیون باکتری ها در پاتوژنز پنومونی ناشی از ونتیلاسیون (Ventilator associated pneumonia، VAP)، هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر درمان کمکی با پروبیوتیک در جلوگیری از ابتلا به VAP در بیماران تحت ونتیلاسیون مکانیکی است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی کارآزمایی بالینی، تصادفی و دو سو کور بر روی 60 بیمار تحت ونتیلاسیون مکانیکی و با خطر بالای ابتلا به VAP، از بین بیماران بستری در ICUهای بیمارستان ولی عصر اراک، ایران، انجام شد. بیماران به شکل راندوم در دو گروه با تعداد برابر، پروبیوتیک (مداخله) و کنترل (پلاسبو) قرار گرفتند. گروه مداخله علاوه بر درمان های روتین پیشگیرانه برای VAP تحت گاواژ پروبیوتیکLactobacillus rhamnosus GG ، 3 نوبت در روز و گروه کنترل علاوه بر درمان روتین تحت تجویز پلاسبو قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک و بالینی بیماران ثبت شد و پاسخ بالینی به صورت پیامد اولیه (فراوانی ابتلا به VAP) و ثانویه (سایر فاکتورهای بالینی) تفسیر شد.
    یافته ها
    از 60 بیمار تحت مطالعه در دو گروه، 22 بیمار (%6/36)، مبتلا به VAP شدند، که از این تعداد به ترتیب 7 (%3/23) و 15 (%50) بیمار در گروه پروبیوتیک و کنترل قرار داشتند. (03/0=p) میانگین روزهای بستری در ICU (مداخله: 7/4±2/14، کنترل: 5/6±6/17، 028/0=p) روزهای بستری در بیمارستان (مداخله:6/5±1/24، کنترل: 6/6±4/27، 041/0=p) و تعداد بیماران مبتلا به اسهال ناشی از کلستریدیوم دیفیسیل (مداخله: 1 (%3/23)، کنترل: 6 (%20)، 04/0=p) به شکل معناداری در گروه پروبیوتیک کم تر از پلاسبو بود. هم چنین میانگین مدت زمان شروع اینتوباسیون تا ابتلا به VAP (مداخله: 02/1±5/10، کنترل: 6/2±1/6، 008/0=p) و موارد بهبودی کامل (مداخله: 25 (3/83)، کنترل: 14 (%6/46)، 003/0=p) به شکل معناداری در گروه مداخله بیش تر از کنترل به دست آمد.
    نتیجه گیری
    پروبیوتیک یک درمان پروفیلاکسی موثر در پیشگیری از ابتلا به VAP در بیماران با ریسک بالای ابتلا به VAP بستری در ICU می باشد. در نتیجه، استفاده از این درمان، در بیماران کاندید اینتوباسیون طولانی مدت توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: پروبیوتیک، پنومنی ناشی از ونتیلاتور، لاکتوباسیلوس، کلستریدیم دیفیسیل
  • آرزو اسدی، مهدی گودرزی، حسین گودرزی، حمیدرضا حوری، نسرین ابراهیمی، تینا دلسوز بحری صفحات 814-820
    سابقه و هدف
    عفونت حاد گوش میانی یکی از عفونت های شایع دوران کودکی است. 80% از کودکان تا سن سه سالگی حداقل یک بار به این عفونت مبتلا می شوند. این تحقیق به منظور بررسی شیوع استرپتوکوک پنومونیه و الگوی مقاومتی آنتی بیوتیکی پنوموکوک در بیماران مبتلا به اوتیت به روش توصیفی مقطعی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 60 نمونه از عفونت گوش میانی توسط پزشک متخصص جمع آوری شد. میزان حساسیت استرپتوکوک پنومونیه نسبت به آنتی بیوتیک های آموکسی سیلین کلاولانیک اسید، اریترومایسین، ونکومایسین، تتراسایکلین، ریفامپین، سیپروفلوکساسین، سفکسیم، کلرامفنیکل و کوتریماکسازول مورد بررسی قرار گرفت. شناسایی و تایید ایزوله ها با استفاده از کشت و PCR انجام شد.
    یافته ها
    از 60 نمونه به دست آمده 33 مورد (55%) مربوط به آقایان و 27 مورد (45%) مربوط به خانم ها بود. دامنه سنی بیماران 2 تا 26 سال بودند. از 60 ایزوله مورد بررسی 8 عدد (13%) استرپتوکوک پنومونیه جداسازی گردید. میزان مقاومت پنوموکو های جدا شده در این مطالعه نسبت به اریترومایسین 67%، ونکومایسین 22%، تتراسایکلین 56%، سیپروفلوکساسین 56%، کلرامفنیکل 56%، ریفامپین 4/44% و سفکسیم 100%، کوتریماکسازول 8/77%، آموکسی سیلین کلاولانیک اسید22% گزارش شد.
    نتیجه گیری
    استرپتوکوک پنومونیه از عوامل مهم اوتیت می باشد. در مطالعه ما میزان مقاومت به اکثر آنتی بیوتیک ها بالا بوده است به طوری که بیش ترین مقاومت مربوط به سفکسیم و کوتریماکسازول و کم ترین مقاومت مربوط به آموکسی سیلین کلاولانیک اسید بوده است. با توجه به افزایش ظهور سویه های مقاوم استرپتوکوک پنومونیه نسبت به درمان آنتی بیوتیکی رایج لازم است مطالعات جامع تری نسبت به الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی صورت گرفته و عامل ضد میکروبی مناسب جهت درمان اتخاذ گردد
    کلیدواژگان: مقاومت میکروب به دارو، التهاب گوش میانی، استرپتوکوک پنومونیه
  • منصوره مکبریان، محمود شیخ، شمس الله نوری پور، ولی الله کاشانی صفحات 821-828
    سابقه و هدف
    مادران دارای نوزاد زودرس نسبت به مادرانی که نوزاد رسیده دارند با تنش و اضطراب بیش تری مواجه هستند. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر 10 روز تحریکات لمسی حرکتی توسط مادران دارای نوزادان زودرس، بر اضطراب حالتی مادران بود.
    مواد و روش ها
    به همین منظور از میان نوزادان بستری در بخش نوزادان بیمارستان امیرالمونین (ع) شهرستان سمنان، 40 مادر و نوزاد به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. سپس به مادران گروه آزمایش آموزش داده شد تا تکنیک تحریکات لمسی حرکتی را به مدت 10 روز، سه بار در روز و هر بار به مدت 20 دقیقه روی نوزادانشان اعمال کنند در حالی که نوزادان گروه کنترل تنها مراقبت های معمول را دریافت می کردند. به منظور سنجش اضطراب مادران از پرسش نامه اسپیل برگر استفاده گردید. قبل از شروع و پس از اتمام 10 روز مداخله، پرسش نامه مذکور توسط مادران تکمیل گردید و داده های حاصله با یک دیگر مقایسه شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن بود که اثر اصلی زمان و اثر تعاملی زمان در مداخله بر اضطراب مادران معنادار بود (001/0P≤) و میزان اضطراب مادران گروه آزمایش نسبت به مادران گروه کنترل در پایان مداخله به طور معناداری کاهش یافت (029/0=P).
    نتیجه گیری
    به طور کلی با توجه به نتایج این پژوهش می توان گفت، اجرای تحریکات لمسی حرکتی یک روش مقرون به صرفه و سودمند جهت کاهش اضطراب مادران دارای نوزاد زودرس می باشد
    کلیدواژگان: ماساژ، اضطراب، تولد پیش از موعد
  • معصومه کردی، شهلا محمدی ریزی، سهیلا محمدی ریزی صفحات 829-835
    سابقه و هدف
    حضور ذهن یکی از عوامل مهم پیشگویی کننده دل بستگی مادر به جنین و نوزاد است که در فرهنگ ها و کشورهای مختلف، متفاوت است لذا هدف از این مطالعه تعیین ارتباط بین حضور ذهن و دل بستگی مادر به جنین و نوزاد در دوران بارداری و پس از زایمان بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع طولی است که بر روی 347 زن باردار شکم اول مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهر مشهد از طریق نمونه گیری دو مرحله ای (خوشه ای-در دسترس) در سال 1393 انجام شد. پرسش نامه های مشخصات فردی/بارداری، حضور ذهن (39 آیتم)، دل بستگی مادر به جنین (21 آیتم) و دل بستگی مادر به نوزاد (22 آیتم) در دوران بارداری و پس از زایمان توسط واحدهای پژوهش تکمیل شد.
    یافته ها
    در دوران بارداری میانگین (انحراف معیار±) نمره کلی حضور ذهن و دل بستگی مادر به جنین 8/112 (8/12±) و 89/59 (6/8±) بود و در دوران پس از زایمان نیز به ترتیب 8/116 (4/13±) و 71 (01/0±) بود. هم چنین بر اساس آزمون ضریب هم بستگی پیرسون در دوران بارداری بین نمره کلی حضور ذهن و دل بستگی مادر به جنین و در دوران پس از زایمان بین دل بستگی مادر به نوزاد و حضور ذهن هم بستگی مثبتی وجود داشت (به ترتیب
    129/0= r،016/0= P،102/0=r ،040/0=P)
    نتیجه گیری
    بین نمره حضور ذهن و دل بستگی مادر به جنین و نوزاد در دوران بارداری و پس از زایمان هم بستگی وجود دارد. بنابراین، آموزش مراقبین بهداشتی به ویژه ماماها نسبت به مسائل روان شناختی در طول دوران بارداری می تواند در تشخیص و شناسایی زودرس چنین مشکلاتی موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: حضورذهن، روابط مادر، کودک، روابط مادر، جنین، دوران پس از زایمان، بارداری
  • سعید یزدی راوندی، زهرا تسلیمی، عباس حق پرست، علی قلعه ایها صفحات 836-843
    سابقه و هدف
    علی رغم پژوهش های بسیاری که در زمینه ی درد و تاثیرات آن بر کیفیت زندگی بیماران انجام گرفته است، هنوز اطلاعات کاملی از عوامل درگیر در آن از جمله شدت و مدت درد و چگونگی تاثیرات این عوامل در بیماران در دسترس نمی باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش شدت درد و مدت درد بر کیفیت زندگی مبتلایان به درد مزمن انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی-تحلیلی جامعه پژوهش را بیماران مراجعه کننده به مراکز درد در بیمارستان های شهر تهران در سال 92-91 تشکیل دادند که به روش تصادفی چند مرحله ای تعداد 300 نفر از میان آنان انتخاب شدند. برای اندازه گیری شدت درد از مقیاس 0 تا 10 درجه ای و مدت درد بیماران نیز از آن ها پرسیده شد. پرسش نامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی نیز برای اندازه گیری کیفیت زندگی استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که شدت و مدت درد با کیفیت زندگی و ابعاد مختلف آن هم بستگی معنادار دارند (05/0P<). نتایج تحلیل رگرسیون نیز بیانگر این بود که شدت درد می تواند کیفیت زندگی و ابعاد آن را در بیماران پیش بینی نماید (001/0P<)، که بیش ترین قدرت پیش بینی آن مربوط به حیطه جسمانی بود، اما مدت درد نتوانست کیفیت زندگی و ابعاد آن را در این افراد پیش بینی کند (05/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش شدت درد در مقایسه با مدت درد نقش مهم تری در پیش بینی کیفیت زندگی بیماران مبتلا به درد مزمن به خصوص حیطه ی جسمانی آن دارد
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، درد، درد مزمن، اندازه گیری درد
  • مهدی خدابخشی، معصومه عبداللهی، سیمین غلامرضایی، الهام حبیبی صفحات 845-855
    سابقه و هدف
    فرسودگی شغلی یک پدیده روان شناختی مزمن خستگی و بی علاقگی در محل کار است، از جمله عواملی که باعث سازگاری موثر با عوامل خطر می شود و می تواند نقش موثری در کاهش فرسودگی شغلی داشته باشد، تاب آوری است. این مطالعه با هدف پیش بینی فرسودگی شغلی بر مبنای تاب آوری با توجه به نقش متغیر جنسیت انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نظر نوع هدف کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات و ارتباط بین متغیرها جزء پژوهش های توصیفی از نوع هم بستگی است. در این مطالعه 140 نفر از پرستاران شاغل در دو بیمارستان شهر سمنان به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات لازم با استفاده از دو پرسش نامه مقیاس تاب آوری کانر- دیویدسون و فرسودگی مسلش جمع آوری شد.
    یافته ها
    با توجه به نتایج، میانگین فرسودگی شغلی در زنان بیش تر از مردان بود. هم چنین بین تاب آوری و جنسیت با خرده مقیاس های فرسودگی شغلی هم بستگی منفی و معناداری مشاهده گردید، جنسیت و تاب آوری توانستند در مجموع 51 درصد فرسودگی شغلی را پیش بینی کنند، در آزمون t مستقل هم تفاوت معناداری در همه متغیرها در زنان و مردان مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که تاب آوری و جنسیت از عوامل پیش بینی کننده فرسودگی شغلی می باشند پیشنهاد می گردد از افراد با ظرفیت تاب آوری بالاتر استفاده شود و هم چنین در خصوص پرستاران زن نیز اهمیت دادن به شاخص های رضایت شغلی و تلاش در جهت بهبود آن شاخص ها، می توان فرسودگی شغلی آنان را کاهش داد
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، تاب آوری روانشناختی، جنسیت
  • کامران قدس، حمید شاهین فر، محمدرضا رضوی، مجید میرمحمد خانی، داریوش پهلوان صفحات 856-862
    سابقه و هدف
    حوادث شغلی به عنوان یکی از مهم ترین دلایل معلولیت و مرگ قابل پیشگیری در کشورهای در حال توسعه می باشد. شناسایی محتمل ترین عوامل خطر در بروز حوادث ناشی از شغل در یک محیط خاص شغلی می تواند به عنوان پایه ای برای پیشگیری و یا کاهش شدت آن در نظر گرفته می شود. این مطالعه با هدف بررسی عوامل موثر بر حوادث شغلی در یک کارخانه صنعتی تولید لوله انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت موردی شاهدی و با تکمیل چک لیست از پیش تهیه شده بر اساس مرور منابع، اطلاعات موجود در پرونده تمامی کارگرانی که در طی سال های 1386 الی 1392 دچار حوادث ناشی از شغل شده اند صورت گرفته است و گروه شاهد از میان افرادی که طی این مدت مشغول به کار بوده و هیچ سابقه ای از سانحه شغلی در پرونده آن ها ثبت نشده است، انتخاب شدند. توصیف نوع حوادث با استفاده از جداول فراوانی و برای تحلیل با توجه به نوع مطالعه از روش رگرسیون لوجستیک استفاده شد.
    یافته ها
    از بین 525 نفر از کل کارکنان، 204 نفر در گروه مورد (سانحه دیده) و 321 نفر در گروه شاهد (سانحه ندیده) بودند. میانگین سنی±انحراف معیار در گروه مورد 5/5±7/29 و در گروه شاهد 0/6±0/35 بود. یافته های در بین عوامل مختلف، بیش ترین ارتباط بین نداشتن منزل شخصی و بروز حوادث بود و هم چنین سن پایین، کشیدن سیگار، مجرد بودن، نداشتن مدرک فنی حرفه ای و سطح تحصیلات پایین به صورت معنی داری (05/0p<) باعث افزایش حوادث در این کارخانه شده است.
    نتیجه گیری
    بهبود عوامل اقتصادی- اجتماعی مانند داشتن مسکن شخصی می تواند در پیشگیری از حوادث بسیار کمک کننده باشد. هم چنین نزدیک کردن نوع وظیفه محوله با آموزش حرفه ای افراد نیز در پیشگیری بسیار موثر به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: حوادث شغلی، عوامل اجتماعی اقتصادی، رده اجتماعی
  • سمیه موخواه، فیروزه احمدی صفحات 863-870
    سابقه و هدف
    آماده سازی سرویکس برای انجام زایمان یکی از موضوعات مهم در مامایی به شمار می رود. ایزوسورباید دی نیترات (Isosorbide dinitrate، ISDN) یکی از گزینه های مهم برای آماده سازی سرویکس مطرح شده است ولی در خصوص روش تجویز آن هنوز اختلاف نظر وجود دارد. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر ISDN به دو صورت واژینال و خوراکی، برای آمادگی سرویکس انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در کارآزمایی بالینی Non-blind حاضر، 99 زن باردار نولی پار با حاملگی های ترم یا طول کشیده، انتخاب شدند و به طور تصادفی و با روش تخصیص تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه های مداخله شامل یک گروه ISDN واژینال (50 نفر،mg 40) و یک گروه ISDN خوراکی (49 نفر، mg 20) می باشد. میزان رسیده شدن سرویکس بر اساس سیستم امتیازدهی بی شاب قبل از مصرف دارو و 24 ساعت پس از مصرف دارو اندازه گیری شد.
    یافته ها
    پس از 24 ساعت امتیاز بی شاب در هر یک از گروه های ISDN واژینال و ISDN خوراکی به طور معنی داری افزایش داشته است (001/0>p). هر دو گروه ها از نظر روش ختم بارداری و دلایل سزارین، مورد مقایسه قرار گرفتند و اختلاف معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد (05/0>p). طول مدت القا تا فاز دوم زایمان در دو گروه مقایسه شد. اگرچه از نظر طول مدت فاز فعال تا زایمان و طول مدت فاز دوم بین دو گروه اختلاف معناداری مشاهده نشد، بین طول مدت القا تا فاز فعال زایمان در دو گروه اختلاف معناداری مشاهده شد (001/0>p) و هم چنین طول مدت القا تا فاز فعال زایمان در گروه ISDN واژینال کوتاه تر از گروه ISDN خوراکی بود (7/3 ساعت در مقایسه با 8/4 ساعت).
    نتیجه گیری
    تجویز واژینال ISDN در رسیده شدن سرویکس اثربخش بوده و به نظر می رسد به کار بردن آن می تواند به صورت مطمئن باشد
    کلیدواژگان: آمادگی دهانه رحم، ایزوسورباید دی نیترات، بارداری طولانی مدت
  • زهرا خانی، رحیمه مهدی زاده، محسن امینیان صفحات 871-879
    سابقه و هدف
    کمبود ویتامین D نقش مهمی در تغییرات نامطلوب ترکیب بدنی در زنان یائسه دارد و تمرینات ورزشی احتمالا بر سطح سرمی ویتامین D موثر است. لذا هدف از این مطالعه تعیین اثر هشت هفته تمرین مقاومتی بر سطح سرمی ویتامین D در زنان یائسه است.
    مواد و روش ها
    پس از فراخوان 22 زن یائسه مبتلا به کمبود ویتامین D به صورت هدفمند انتخاب شده و به طور تصادفی در دو گروه تجربی (12 نفر) و کنترل (10 نفر) قرار گرفتند. گروه تجربی به مدت 8 هفته و هفته ای 2 روز با شدت 20-30% 1RM. (1Repetition maximum) تمرین کردند. برنامه تمرینی به صورت اضافه بار پیش رونده با 4،3 و 5 ست و شدت 25 ،20 و 30 درصد 1RM، در هفته های متوالی انجام شد. میزان قرارگیری آزمودنی ها در معرض نور خورشید و مقادیر ویتامین D دریافتی از رژیم غذایی مورد بررسی قرار گرفت. سطوح سرمی ویتامین D، PTH و کلسیم در وضعیت ناشتایی و ترکیب بدنی قبل و بعد از پایان دوره تمرینی ارزیابی شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که پس از هشت هفته تمرین مقاومتی در گروه تمرین نسبت به کنترل سطح سرمی ویتامینD (02/0=P) به طور معناداری افزایش یافت، هم چنین نتایج نشان داد که مقادیر ترکیب بدنی (05/0P>)، سطح سرمیPTH (31/0=P) و کلسیم (39/0=P) در گروه تمرین نسبت به کنترل تغییر معناداری نیافت.
    نتیجه گیری
    کمبود ویتامین D می تواند به طور قابل توجهی از طریق ورزش و حتی بدون تغییر در ترکیب بدنی، میزان قرار گرفتن در معرض تابش خورشید و استفاده از مکمل غذایی بهبود یابد
    کلیدواژگان: ویتامین D، ترکیب بدنی، یائسگی، تمرین مقاومتی، زنان
  • فاطمه احسانی، محمدعلی محسنی، عاطفه امینیان فر، امیرهوشنگ بختیاری صفحات 880-887
    سابقه و هدف
    اختلالات اندام فوقانی یکی از اختلالات شایع عضلانی اسکلتی در برخی از گروه های شغلی می باشد. با این وجود بررسی شیوع و عوامل مرتبط با آن در معلمان ایرانی بسیار محدود بوده است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی شیوع و عوامل خطر اختلالات اندام فوقانی و هم چنین ارزیابی ارتباط بین مشخصه های فردی و شغلی معلمان با شیوع این اختلالات در معلمان شهرستان سمنان می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع مطالعه مقطعی بوده که بر اساس معیارهای مطالعه، 586 معلم به صورت کاملا تصادفی از بین 22 مدرسه سطح مقاطع مختلف شهرستان سمنان انتخاب شدند. از طریق پرسش نامه های مرتبط، اطلاعاتی از مشخصه های فردی، شغلی، وضعیت سلامت، شدت درد، میزان شیوع دوره ای و عوامل مرتبط با آن جمع آوری گردید.
    یافته ها
    میزان شیوع اختلالات اندام فوقانی معلمان در همان زمان، یک ماه، 6 ماه، یک سال و در طول زندگی به ترتیب 4/46%، 2/50%، 3/57%، 60% و 6/62% بود. شیوع اختلالات مچ دست بالاتر از شانه و آرنج بود. ارتباط معنی درای بین شیوع این اختلالات با سن، جنسیت و سابقه تدریس در معلمان وجود داشت (05/0P<). نوشتن بر روی تخته در کلاس، کار با کامپیوتر، پاسچر نامناسب به هنگام تدریس و تصحیح تکالیف و برگه های امتحانی از جمله عوامل تشدید کننده ی ابتلا به اختلالات اندام فوقانی در معلمان بودند (03/0=P).
    نتیجه گیری
    شیوع اختلالات اندام فوقانی در معلمان بالا بوده و عواملی چون سن، جنسیت و سابقه تدریس و برخی از فعالیت های شغلی به طور معنی داری خطر ابتلا به این نوع اختلالات را در معلمان افزایش می دهند
    کلیدواژگان: شیوع، معلمان، اندام فوقانی، عوامل خطر
  • بابک معینی، سید محمد مهدی هزاوه ای، امیر عباس موسعلی، علیرضا سلطانیان، مجید براتی، وحید کفعمی صفحات 888-894
    سابقه و هدف
    رفتارهای جنسی ناایمن می تواند منجر به بیماری های مقاربتی شود. با توجه به پیامدهای منفی رفتارهای جنسی ناایمن هدف پژوهش حاضر، بررسی عوامل مرتبط با قصد رفتارهای جنسی ایمن بر اساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده در بین معتادان مرد تحت پوشش مراکز دولتی درمان سوء مصرف مواد شهر همدان بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 163 نفر از معتادان تحت پوشش مراکز درمان سوء مصرف مواد شهر همدان که به روش تصادفی ساده انتخاب شده بودند، انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه ای شامل سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده و اطلاعات دموگرافیکی بود.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 2/55 درصد از شرکت کنندگان سابقه روابط جنسی خارج از چارچوب خانواده داشته اند. هم چنین 7/25 درصد از معتادین در آخرین مقاربت جنسی خود از کاندوم استفاده کرده بودند. نتیجه آنالیز رگرسیون لجستیک روی متغیرهای تئوری رفتار برنامه ریزی شده نشان داد که هنجارهای انتزاعی قوی ترین پیش بینی کننده قصد رفتارهای جنسی ایمن در بین افراد تحت مطالعه بوده است (024/0=P).
    نتیجه گیری
    هنجارهای انتزاعی می تواند به منظور پیش بینی قصد رفتارهای جنسی ایمن و به طور موثر در برنامه ریزی و مداخله آموزشی جهت پیشگیری از رفتارهای پرخطر در بین معتادان در نظر گرفته شود
    کلیدواژگان: مصرف کنندگان مواد، رفتار جنسی، قصد، مراکز درمانی ترک اعتیاد، مردان
  • زیبا اکبری، علی اوسط ملتی، امیر امان زاده، ابوالفضل نظریان، زهرا زمانی، محمد ارجمند صفحات 895-902
    سابقه و هدف
    سرطان اپیتلیال تخمدان یکی از کشنده ترین بدخیمی ژنیکولوژیک زنان و عامل بیش از 85٪ از سرطان های تخمدان است. شیمی درمانی انتخابی این بیماری، داروی سیس پلاتین می باشد. با این حال، استفاده طولانی مدت این دارو غالبا با بروز مقاومت دارویی هم راه شده است. متابولومیکس یک تکنیک با کارآیی بالا است که می تواند در پایش رشد تومور مورد استفاده قرار گیرد. تکنیک 1H-NMR یک روش غیرتهاجمی، در علم متابولومیکس می باشد. مطالعه کنونی، به منظور شناسایی تغییرات متابولیتی و مسیرهای بیوشیمیایی بافت اپیتلیال سرطانی تخمدان و نیز شناسایی بیش تر مکانیسم های دخیل در روند مقاومت دارویی سیس پلاتین صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    رده های سلولی A2780S و A2780CP کشت داده شدند. استخراج متابولیت های سلولی با روش متانول- کلروفرم- آب صورت گرفت و طیف سنجی نمونه ها با دستگاه NMR 400 مگاهرتز صورت گرفت. پس از پردازش اولیه و نهایی داده ها و مراجعه به پایگاه داده متابولوم انسانی و متابوآنالیست، تغییرات مسیرهای بیوشیمیایی و متابولیت های مربوط به آن ها شناسایی شدند.
    یافته ها
    مهم ترین متابولیت های تغییر یافته در این بررسی شامل فوکوز، سوربیتول، مانیتول، مانوز، رامنوز، گلیسرول، گالاکتونیت، آلفا لاکتوز، میواینوزیتول و ملیبیوز بودند. آنالیز مسیرهای بیوشیمی نیز نشان داد که مسیرهای متابولیسم گالاکتوز، فروکتوز و مانوز به طور معناداری جزء مهم ترین مسیرهای بیوشیمیایی متفاوت میان سلول های سرطانی حساس و مقاوم به داروی سیس پلاتین تخمدان بوده اند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از بررسی ما نشان داد که مقاومت به سیس پلاتین عمدتا ناشی از تغییر مسیرهای کربوهیدراتی و متابولیت های مربوط به آن ها بوده است
    کلیدواژگان: سرطان تخمدان، متابولومیکس، سیس پلاتین، مقاومت دارویی، 1H، NMR
  • سودابه عینی پور، فاطمه جالوسیان، علیرضا رمضانی، علیرضا ابدی، فاطمه حاجی علیانی، سهیلا زینلی، فرید تحویلدار بیدرونی صفحات 903-909
    سابقه و هدف
    توکسوکاریازیس بیماری زئونوزی است که توسط لارو مرحله دوم کرم توکسوکاراکنیس در انسان ایجاد می شود. بیماری به سه شکل: لارو مهاجر احشایی، لارو مهاجر چشمی و توکسوکاریازیس بدون علامت مشاهده می شود. هدف این مطالعه تعیین تیتر آنتی بادی علیه توکسوکارا در بیماران چشمی مبتلا به یووئیت بود
    مواد و روش ها
    از 161 بیمار مبتلا به یووئیت مراجعه کننده به بخش چشم پزشکی بیمارستان های آموزشی دانشگاه های تهران نمونه سرم و خون جمع آوری گردید. گسترش خونی بیماران از نظر افزایش تعداد ائوزینوفیل و سرم آن ها از نظر آنتی بادی ضد توکسوکاراکنیس توسط کیت الایزا آزمایش شدند و نمونه های مثبت با انجام آزمایش وسترن بلات مورد تایید قرار گرفتند.
    یافته ها
    از مجموع 161 بیمار مبتلا به یووئیت،124 نفر مذکر و 37 نفر مونث بودند. تعداد 10 نفر (2/6%) از نظر داشتن آنتی بادی IgG علیه توکسوکاراکنیس مثبت گزارش شدند که 9 نفر آن ها (3/7%) مذکر و 1 نفر آن ها (7/2%) مونث بود. هم چنین تمامی بیماران از لحاظ افزایش ائوزینوفیل، منفی ارزیابی شدند. آزمایش وسترن بلات جهت تایید وجود آنتی بادی اختصاصی ضد توکسوکاراکنیس در سرم بیماران الایزا مثبت نیز به عمل آمد که تعداد 9 نفر (90%) از افراد دارای باند پروتئین KDa 35-24 بودند که مبین آلودگی آنان به توکسوکاراکنیس بود و فقط یک نفر (10%) از نظر این آزمایش منفی ارزیابی شد.
    نتیجه گیری
    توکسوکاریازیس چشمی در ایران وجود داشت و کودکان بیش تر در معرض ابتلای به آن بودند لذا ضروری است تعیین مقدار آنتی بادی ضد توکسوکارا در این بیماران توسط تست الایزا ارزیابی گردد و در صورت مثبت بودن درمان صورت گیرد
    کلیدواژگان: الایزا، توکسوکاریازیس، یوویتیس
  • فاطمه درستی، زهرا زنگنه، رقیه میرزازاده، زهرا زمانی، محمد ارجمند، صدیقه صادقی صفحات 910-917
    سابقه و هدف
    بیماری فنیل کتونوری یکی از بیماری های متابولیسمی نسبتا شایع در جهان می باشد. در کشور ما نیز به دلیل ازدواج های فامیلی از شیوع بالائی برخوردار است. شیوع این بیماری در ایران از حدود 1:4000 تا 1:8000 تولد در هر سال گزارش گردیده است. عقب ماندگی های ذهنی، ناتوانی های جسمی، اختلالات عصبی از جمله عوارض بالینی این بیماری می باشند. لذا جهت جلوگیری از بروز این علائم بالینی تشخیص به موقع این بیماری بسیار حائز اهمیت است. هدف از این تحقیق، استفاده از شبکه عصبی چندلایه پرسپترون (MLP) جهت ساخت مدلی مناسب برای تشخیص سریع بیماران فنیل کتونوری از افراد سالم و کمک به درمان به موقع این گروه از بیماران است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق، از نمونه ادرار بیماران و کودکان سالم به کمک پروتکل نویزی (NOESY) در دستگاه NMR400 مگاهرتز، طیف سنجی انجام شد. سپس پیک مربوط به هر متابولیت در هر طیف شناسایی گردیده و داده های حاصل از این طیف سنجی به وسیله شبکه عصبی (MLP) مدل سازی و دسته بندی و مورد آزمایش قرار گرفتند.
    یافته ها
    مدل طراحی شده در این مطالعه، توانست با موفقیت بیش از (90%<) داده های حاصل از طیف سنجی NMR را در دو گروه سالم و بیمار و با قدرت پیش بینی بالا از هم تشخیص داده و دسته بندی نماید.
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده تائید کننده توانمندی و قدرت بالای روش طیف سنجی NMR به همراه مدل سازی شبکه عصبی در زمینه تشخیص و شناسائی بیماری فنیل کتونوری می باشد
    کلیدواژگان: فنیل کتونوری، شبکه های عصبی، طیف نمایی از طریق تشدید مغناطیسی
  • شهین نجار پیرایه، علی جزایری مقدس، بیتا بخشی صفحات 918-923
    سابقه و هدف
    : استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس به عنوان یک بیماری زای فرصت طلب مورد توجه قرار می گیرد. توانایی این باکتری در ایجاد عفونت با قابلیت آن در تولید بیوفیلم مرتبط می باشد. برخی مولکول های سطحی این باکتری به صورت ادهسین عمل نموده در اتصال باکتری به سطوح پوشیده شده از پروتئین یا سطوح پلیمری ایفای نقش می نمایند. هدف این مطالعه یافتن ارتباط بین عوامل مرتبط با بیماری زایی و توانایی تولید بیوفیلم ماکروسکوپی در ایزوله های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس جدا شده از نمونه های بالینی است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بر روی 59 ایزوله استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس که از نمونه های خون، ادرار، تراشه و زخم بیماران بستری در یکی از بیمارستان های تهران جداشده بودند، انجام شده است. استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس با استفاده از آزمایشات باکتری شناسی متداول شناسایی گردید، توانایی تولید بیوفیلم ماکروسکوپی با روش میکروپیلت بررسی شد و وجود ژن های fbe، icaA، IS256، aap، bhp با استفاده از واکنش زنجیره ای پلی مراز مشخص گردید.
    یافته ها
    از 59 ایزوله مورد بررسی 36 مورد (61%) قادر به تولید بیوفیلم ماکروسکوپی بودند که از این تعداد33 مورد (7/91%) واجد ژنfbe ، 32 مورد (9/88%) واجد ژنicaA ، 28 مورد (8/77%) واجدIS256 ، 26 مورد (2/72%) واجد ژن aap و7 مورد (4/19%) واجد ژن bhp بودند. از 36 ایزوله تولید کننده بیوفیلم ماکروسکوپی 12 مورد (3/33%) تولید کننده قوی بیوفیلم بودند.
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق حاکی از این است که توانایی تولید بیوفیلم ماکروسکوپی با حضور عوامل بیماری زایی مرتبط می باشد و حضور این عوامل باکتری را قادر به تولید بیوفیلم می سازد که نهایتا منجر به کلونیزه شدن و بقای باکتری در بدن می گردد. اتفاقی که در شرایط ضعف سیستم ایمنی یا بستری شدن بیمار زمینه ساز عفونت شده، درصورت وجود مقاومت آنتی بیوتیکی خطرات جدی برای بیمار خواهد داشت
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، عوامل بیماری زایی، بیوفیلم
  • عباسعلی ابراهیمیان، محمد باقر صابری زفرقندی، سیف الله علایی، مائده تورده، حسین داوری صفحات 924-932
    سابقه و هدف
    محدودیت های حرکتی می توانند بر شیوع اختلالات روانی موثر باشند. اما معمولا به هنگام درمان تروماهای اندام تحتانی بیش تر به مشکلات و ناتوانی های جسمی بیماران توجه شده و رسیدگی به اختلالات روانی این گونه بیماران کم تر مورد توجه قرار می گیرند. لذا مطالعه ای با هدف بررسی روند تغییرات افسردگی، اضطراب و استرس در مردان مبتلا به تروماهای اندام تحتانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه آینده نگر مصدومینی که از خردادماه سال 1392 تا مردادماه سال1394 به علت تروماهای اندام تحتانی در بیمارستان های امیرالمومنین (ع) و کوثر سمنان بستری شده بودند، به روش تصادفی ساده انتخاب شده و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها دو پرسش نامه جمعیت شناختی و حادثه و پرسش نامه افسردگی، اضطراب و استرس بود. در ابتدا از بیماران خواسته شد تا پرسش نامه های مرحله اول را بر اساس ویژگی های روانی خود در یک ماه منتهی به تروما تکمیل کنند. سپس در فواصل زمانی 1 و 3 ماه پس از تروما این پرسش نامه ها توسط بیماران تکمیل شدند.
    یافته ها
    داده های مربوط به 157 بیمار تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بین شدت اختلالات افسردگی، اضطراب و استرس در سه مرحله مطالعه تفاوت معنی داری وجود دارد (01/0P<). هم چنین تغییرات اختلالات روانی در زمان قبل از حادثه با یک ماه پس از حادثه و سه ماه پس از حادثه در تمام زیرمقیاس های DASS تفاوت معنی داری داشت (01/0P<). اما تغییرات اضطراب یک ماه پس از حادثه با سه ماه پس از حادثه تفاوت معنی داری نداشت (05/0P>).
    نتیجه گیری
    شیوع افسردگی، اضطراب و استرس در افرادی که دچار تروماهای اندام تحتانی می شوند افزایش پیدا می کند. بنابراین پیشنهاد می شود تا چند ماه پس از حادثه از بیمارانی که دچار تروماهای اندام تحتانی شده اند، حمایت های روانی، اجتماعی و اقتصادی بیش تری به عمل آید
    کلیدواژگان: زخم ها و آسیب ها، افسردگی، اضطراب، فشار روانی، اندام تحتانی
  • سروه زارعی، طلیعه ظریفیان، حسین رحمانی، سمانه حسین زاده صفحات 933-943
    سابقه و هدف
    خزانه ی واژگان اولیه ی کودکان، یکی از ابعاد اصلی رشد زبان است که با میانگین طول گفته ی کودکان ارتباط مستقیم دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی پربسامدترین واژگان بیانی کودکان 18 تا 24 ماهه در زبان کردی سورانی بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر به صورت طولی (برای 3 ماه) بر روی 16 کودک کرد زبان، در شهر بوکان اجرا شد. ابزارهای جمع آوری داده ها شامل فرم واژگان هفتگی، فهرست واژگانی و پرسش نامه ی دموگرافیک بود.
    یافته ها
    در بین 67 واژه ای که درصد بالایی از کودکان 18 ماهه گفته اند، بیش ترین درصد واژگان (60%) کلمات واقعی هستند که بیش ترین نوع کلمات واقعی هم از نوع اسامی (68%) است. در بین اسامی، مقوله ی افراد مهم در زندگی (30%)، مقوله ی حیوانات (22%) و خوراکی (15%) بیش ترین درصد را به خود اختصاص داده اند. نتایج حاصل از آزمون یومن ویتنی (05/0p >) نشان داد که دو جنس از نظر میزان واژگان بیانی تفاوتی ندارند و نتایج حاصل از آزمون ناپارامتری فریدمن (05/0p <) نشان داد که با افزایش سن، واژگان بیانی کودکان افزایش می یابد.
    نتیجه گیری
    کودکان در ابتدا، کلمات کاربردی (افراد خانواده، خوراکی) و دارای تلفظ راحت را به کار می برند و درصد بیان اسامی از افعال بیش تر است
    کلیدواژگان: واژگان بیانی، زبان کردی سورانی، زبان کودک، کودکان 17 تا 36 ماهه
  • فاطمه مطهری نژاد، سپیده سید ، راضیه زینلی صفحات 944-949
    سابقه و هدف
    تمرین ذهنی یک تکنیک مبتنی بر تصویرسازی ذهنی مکرر بدون وجود حرکت عضلانی است که در جهت بهبود عمل کرد انجام می شود. از آن جا که یکی از مشکلات شایع بیماران ام اس، خستگی می باشد و با توجه به تاثیر همه جانبه خستگی بر کیفیت زندگی این بیماران که خواب و تعادل هم در این حیطه قرار می گیرد، ضرورت بررسی تاثیر تمرینات ذهنی در جهت بهبود عمل کرد و حفظ آرامش در این افراد مطرح می شود. هدف از این گزارش مورد، بررسی میزان بهبودی کیفیت خواب، خستگی، تعادل و راه رفتن با استفاده از رویکرد تمرین ذهنی در فرد مبتلا به ام اس بود.
    معرفی مورد: بیمار یک زن مبتلا به ام اس نوع پیش رونده ثانویه بود که به علت اختلال در تعادل و راه رفتن و نیز درد با رویکرد نوین تمرین ذهنی 12 جلسه (هر جلسه 30 دقیقه) تحت درمان قرار گرفت. بیمار قبل و بعد از درمان از نظر تعادل، خستگی، خواب و وضعیت راه رفتن مورد ارزیابی قرار گرفت. در نهایت بعد از ارزیابی های انجام شده، درصد تغییر بهبودی بیمار از نظر خستگی 13%، از نظر وضعیت راه رفتن 22% و از نظر کیفیت خواب 18% بود. تعادل عمل کردی وی نیز نسبت به قبل از تمرین تفاوت قابل ملاحظه نشان داد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این گزارش موردی، رویکرد تمرین ذهنی در توان بخشی بیماران مبتلا به ام اس با مشکلات خواب، خستگی، تعادل عمل کردی و راه رفتن بسیار مفید و کاربردی است
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، تمرین ذهنی، اختلالات خواب، تعادل عمل کردی، خستگی، راه رفتن
  • ستاره سلطانی، حمیدرضا همتی، جعفر علاوی طوسی، عنایت الله غلامعلیان صفحات 950-956
    سابقه و هدف
    درد پستان یکی از مسائل شایع و نگران کننده در زنان مراجعه کننده به مراکز درمانی است. از جمله درمان های دارویی جهت درد پستان مصرف ویتامین ها می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر ویتامین B6 بر درد پستان بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه بالینی دو سو کور تصادفی شده، بیماران با شکایت درد پستان که به درمانگاه جراحی بیمارستان های امیرالمومنین (ع) و کوثر شهرستان سمنان مراجعه کردند، در دو گروه مورد بررسی قرار گرفتند. در بیماران گروه مورد ویتامین B6 با دوز mg 100 دو بار در روز به مدت دو ماه و در بیماران گروه شاهد، دارونما به همان ترتیب تجویز گردید. چارت درد روزانه ی پستان توسط بیماران تکمیل و در پایان مطالعه نمره درد و تعداد روزهای با درد شدید در دو گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    در نهایت 126 بیمار بررسی شدند. میانگین نمره درد و شیوع درد شدید در هر دو گروه مورد و شاهد، کاهش قابل توجهی داشت. اختلاف میانگین نمره درد در شروع درمان و بعد از خاتمه آن و نیز اختلاف شیوع درد شدید در شروع درمان و بعد از خاتمه آن در گروه مورد، کاهش معنی داری نشان داد. در هر دو گروه، در 5 روز اول مطالعه کاهش چشمگیری در درد پستان مشاهده شد که می تواند ناشی از تاثیر اطمینان بخشی اولیه باشد. در هیچ یک از بیماران عارضه دارویی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    ویتامین B6 به عنوان دارویی بدون عارضه بر درد پستان موثر است. در ضمن اطمینان بخشی اولیه به بیماران تاثیر به سزایی در کاهش درد پستان دارد
    کلیدواژگان: درد، ویتامین B6، پیریدوکسین، شیوع
  • آزاده قاهری، محدثه شاهرخ آبادی، فرید زایری، سامان معروفی زاده، مرتضی کریمی صفحات 957-965
    سابقه و هدف
    ناباروری و درمان های آن تاثیر قابل ملاحظه ای بر کیفیت زندگی افراد دارد. اثرات منفی ناباروری و درمان های آن در زنان بیش تر از مردان است. فشارهای روانی ناشی از ناباروری می توانند تهدیدی برای پیامدهای درمان ناباروری از جمله کیفیت زندگی افراد محسوب شوند. در این مطالعه رابطه علی بین اضطراب، رضایت از زندگی و کیفیت زندگی و ارتباط عوامل روان شناختی و کیفیت زندگی زنان نابارور مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع مطالعات تحلیلی- مقطعی است. از بین کلیه زنان نابارور مراجعه کننده به پژوهشگاه رویان 125 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. سپس افراد مورد بررسی به طریق خود ایفا به تکمیل پرسش نامه های اضطراب، رضایت از زندگی و کیفیت زندگی پرداختند. در این مطالعه به منظور ارزیابی الگوی پیشنهادی از الگویابی معادلات ساختاری (SEM) و برای برآورد پارامترهای مدل نیز از روش حداقل مربعات جزیی (PLS) استفاده شده است.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان داد که رضایت از زندگی به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر کیفیت زندگی افراد نابارور تاثیرگذار است. بدین ترتیب که رضایت از زندگی باعث بهبود کیفیت زندگی باروری می شود؛ هم چنین رضایت از زندگی از طریق کاهش اضطراب باعث بهبود کیفیت زندگی باروری می گردد. بر اساس نتایج آزمون سوبل متغیر اضطراب به عنوان متغیر میانجی در رابطه بین رضایت از زندگی و کیفیت زندگی تاثیرگذار است.
    نتیجه گیری
    در نهایت میزان تاثیر رضایت از زندگی بر کیفیت زندگی افراد نابارور به صورت غیر مستقیم از طریق اضطراب بیش تر از تاثیر مستقیم آن ارزیابی شد
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی ناباروری، رضایت از زندگی، اضطراب، الگویابی معادلات ساختاری (SEM)
  • ابوالفضل محمدبیگی، معصومه بختیاری فرد، سمیه دلیریان، محسن مختاری، رحمت الله جدیدی صفحات 966-973
    سابقه و هدف
    بیماری سل یک چالش اصلی سلامت بوده و روندی افزایشی را در تمام نقاط دنیا به خصوص کشورهای در حال توسعه نشان می دهد. تشخیص زودرس و ارتقا درمان اثربخش از جمله عناصر کلیدی برنامه کنترل سل می باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان تاخیر در تشخیص و درمان سل در بیماران مسلول و رابطه آن با علائم بالینی و عوامل خطر بیماری طراحی شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع هم گروهی تاریخی می باشد که بر روی 113 نفر از بیماران مسلول استان مرکزی (شهرستان های ساوه و زرندیه) اجرا شد. گردآوری اطلاعات بر اساس پرسش نامه خود ساخته و با استفاده از اطلاعات موجود در پرونده بیماران انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سنی 2/23±7/57 سال و 2/52% مونث بودند میانگین کل زمان تاخیر برابر با 171±9/129 روز شامل تاخیر بیمار 1/92±7/52 روز، تاخیر سیستم سلامت 9/91±0/47 روز و تاخیر درمان 2/5±1/2 روز به دست آمد. میانگین زمان تاخیر تاخیر تشخیص و درمان بیماری سل با فاکتورهای جنسیت، وضعیت تاهل و ملیت رابطه آماری معنی داری نشان نداد. اما در بیماران با سرفه بیش از دو هفته تاخیر بیمار کوتاه تر و بیماران دارای سابقه تماس با مسلول تاخیر تشخیص کم تری داشتند (05/0>P).
    نتیجه گیری
    تاخیر طولانی در تشخیص و درمان اولیه بیماران مسلول می تواند به دلیل نقص بیماریابی در سیستم سلامت خصوصا در جوامع شهری باشد لذا افزایش سواد سلامت مردم در خصوص بیماری سل و علائم آن در مراجعه سریع افراد مشکوک به بیماری موثر باشد
    کلیدواژگان: سل، تشخیص، درمان، عوامل خطر، علائم و نشانه ها، تاخیر در تشخیص
  • صدیقه صارقی، آیدا ایروانی، محمد ارچمند، فریده وهابی، سیدمحمود اسحاق حسینی، اکبر عقلایی، فاطمه میرخانی، زهرا زمانی صفحات 974-980
    سابقه و هدف
    بیماران مبتلا به پولیپ و کولیت اولسروز مستعد ابتلا به سرطان کولورکتال هستند. با توجه به این که در حال حاضر، تشخیص بیماری های کولورکتال با روش های تهاجمی مانند کولونوسکوپی و سیگموئیدوسکوپی صورت می گیرد. اخیرا تحقیقاتی برای تشخیص زودهنگام سرطان ها از جمله سرطان کولورکتال با استفاده از روش طیف سنجی (1H Nuclear Magnetic Resonance، HNMR) و علم کمومتریکس انجام شده است. در این تحقیق، نتایج طیف حاصل از نمونه HNMR بیماران مبتلا به پولیپ با افراد سالم مقایسه گردید.
    مواد و روش ها
    پس از گرفتن رضایت نامه از 40 فرد مراجعه کننده جهت انجام کولونوسکوپی، نمونه خون گرفته شد. این افراد به مدت 72 ساعت دارای رژیم غذائی مایعات رقیق بودند. پس از جمع آوری نمونه های خون در لوله های هپارینه، پلاسمای خون افراد سالم و بیمار، جهت طیف سنجی HNMR با روش Spin-echo CPMG به دانشگاه صنعتی شریف فرستاده شد. پس از آنالیز اجزا اصلی (Principle Component Analysis) با استفاده از نرم افزار ProMetab، متابولیت های مختلف با توجه به جابه جایی شیمیایی (Chemical Shift) آن ها جدا شد.
    یافته ها
    با استفاده از نرم افزار ProMetab، 1624 متابولیت برای طیف هر نمونه حاصل شد. در این بررسی متابولیت های تاثیرگذار با استفاده از نرم افزار پایگاه اطلاعاتی Human Metabolome Data Base به دست آمد و به منظور به دست آوردن چرخه های متابولیتی از نرم افزار پایگاه اطلاعاتی Metaboanalyst Data Base استفاده گردید.
    نتیجه گیری
    متابولیسم چرخ های سنتزامینو اسیل tRNA، نیتروزن، هیستدین، سیانوآمین و تیامین در ایجاد پولیپ های روده حائز اهمیت هستند
    کلیدواژگان: پولیپ روده بزرگ، سرطان کولودکتال، طیف سنجی، کمومتریکس
  • المیرا حسین زاده، سعید زواره، تقی لشکربلوکی صفحات 981-989
    سابقه و هدف
    تکنیک های انجمادی روشی مفید برای ذخیره ی طولانی مدت سلول ها و بافت های دستگاه تولید مثلی محسوب می شوند. هدف از مطالعه حاضر بررسی نرخ تکوین و بقا فولیکول های پره آنترال منجمد شده در مقایسه با فولیکول های جدا شده از تخمدان منجمد می باشد.
    مواد و روش ها
    فولیکول های پره آنترال تخمدان های موش های 14 تا 16 روزه نژاد NMRI به طور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. گروه اول: فولیکول های پره آنترال جدا شده از تخمدان های تازه (گروه کنترل)، گروه دوم: فولیکول های پره آنترال جدا شده از تخمدان های منجمد شده. گروه سوم: فولیکول های پره آنترال منجمد شده. پس از ذوب، فولیکول های پره آنترال در محیط کشت MEM-α حاوی 5 درصد FBS، 100 میلی واحد در میلی لیتر hFSH، 1 درصد ITS و 10 نانوگرم در میلی لیتر EGF کشت داده شدند. تخمک گذاری با اضافه کردن 5/1 واحد در میلی لیتر hCG در روز 12 کشت القاء گردید. اندازه فولیکول های پره آنترال، و نرخ بقاء، تشکیل حفره آنتروم و مراحل تکوینی تخمک های آزاد شده ارزیابی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که نرخ بقاء فولیکول های پره آنترال انجمادی به طور معنی داری بیش تر از فولیکول های پره آنترال جدا شده از تخمدان انجمادی بود. متوسط اندازه فولیکول های پره آنترال، نرخ تشکیل حفره آنتروم و تخمک های مرحله MII در فولیکول های پره آنترال انجمادی به طور معنی داری نسبت به فولیکول های پره آنترال جدا شده از تخمدان انجمادی بیش تر بود.
    نتیجه گیری
    فولیکول های پره آنترال منجمد شده نسبت به فولیکول های جدا شده از تخمدان انجمادی برای استحصال تخمک مناسب تر بودند
    کلیدواژگان: انجماد شیشه ای، فولیکول تخمدان، تخمدان
  • سعید عباسی ملکی، مجتبی گودرزی، سیده زهرا موسوی، نصرالله مرادی کر صفحات 990-995
    سابقه و هدف
    کاکوتی دارای اثرات متعدد بیولوژیک از جمله خاصیت اسپاسمولیتیک، ضد اسهال، ضد درد، ضد افسردگی و آرام بخشی می باشد. در این مطالعه اثر عصاره اتانولی کاکوتی بر علایم قطع مصرف مورفین در موش سوری نر مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از 40 موش سوری نر در محدوده وزنی 20 الی 30 گرم استفاده شد. حیوانات به 5 گروه 8 تایی تقسیم بندی شدند. گروه های مورد آزمایش شامل گروه های کنترل منفی یا نرمال سالین (ml/kg 10)، کنترل مثبت یا کلونیدین (mg/kg 5/3) و دوزهای مختلف عصاره اتانولی کاکوتی (mg/kg 100، 75 و 50) بودند. برای ایجاد وابستگی به مورفین، موش ها به مدت 4 روز دوزهای مختلف مورفین (به ترتیب برابر mg/kg 50، 50، 75 و 50) را دریافت نمودند. در روز آخر موش ها بعد دریافت تک دوز مورفین نالوکسان (mg/kg 5) را دریافت نموده و علایم قطع مورفین آن ها در طی 30 دقیقه مورد مشاهده و ثبت قرار گرفت.تمام داروها و عصاره ها به شکل داخل صفاقی در حجم معین ml/kg 10 تزریق شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تمام دوزهای عصاره کاکوتی در مقایسه با گروه کنترل سبب کاهش تعداد پرش می شوند (به ترتیب برابر 05/0P<، 01/0p< و 001/0p<). دندان قروچه و اسهال تنها با دوزهای 75 و 100عصاره کاهش یافتند (05/0p<). رفتارهای دوپا ایستادن (05/0p<)، بالا رفتن (05/0p<)، به خود پیچیدن (05/0p<)، تکان سگ خیسی (05/0p<) و خود تیماری (01/0p<) توسط هر سه دوز کاکوتی کاهش یافتند (05/0p<). کلونیدین نیز به عنوان داروی رفرانس تمام علایم قطع مصرف مورفین را به طور معنی داری کاهش داد (05/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان می دهد که عصاره اتانولی کاکوتی می تواند علایم قطع مصرف مورفین را کاهش دهد. اما با این حال جهت تعیین مکانیسم دقیق آن نیاز به جداسازی هر یک از اجزاء کاکوتی و مطالعه بر روی خواص آن ها می باشد
    کلیدواژگان: عصاره های گیاهی، لامیناسه، مورفین، علایم قطع، موش سوری
  • علی یعقوبی، مرضیه ثاقب جو، ضیاء فلاح محمدی، مهدی هدایتی، اکبر حاجی زاده مقدم صفحات 996-1005
    سابقه و هدف
    هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر 8 هفته تمرین هوازی بر سطوح آمیلوئید بتا 42 (Aβ 1-42)، نپریلیزین و γ-سکرتاز هیپوکامپ موش های نر مدل آلزایمری با تزریق هوموسیستئین بود.
    مواد و روش ها
    بدین منظور 50 سر موش صحرایی نر (سن 12 هفته) در 5 گروه آلزایمر کنترل، آلزایمر تمرین، سالم کنترل، سالم تمرین و شم قرار داده شدند. برای القای آلزایمر، از تزریق هوموسیستئین با دوز 6/0 مولار به درون بطن مغز موش ها استفاده شد. گروه های تمرین با سرعت 27 متر در دقیقه با شیب صفر درجه (معادل 80-75% VO2max)، 60 دقیقه در هر جلسه و 5 روز درهفته) روی نوارگردان تمرین کردند. سطوح Aβ1-42، نپریلیزین و γ-سکرتاز به روش الایزا با استفاده از کیت های تحقیقاتی مخصوص موش های صحرایی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که سطح Aβ1-42 هیپوکامپ در گروه آلزایمر کنترل نسبت به گروه های سالم کنترل و سالم تمرین بالاتر بود (001/0=P). سطح γ-سکرتاز در گروه آلزایمر کنترل نسبت به گروه های سالم کنترل، سالم تمرین و شم به طور معناداری بالاتر بود (001/0=P). هم چنین سطح این متغیر در گروه آلزایمر تمرین نسبت به آلزایمر کنترل به طور معناداری کم تر بود (001/0=P). بین سطح نپریلیزین هیپوکامپ گروه های تحقیق تفاوت معناداری مشاهده نشد (07/0=P). میانگین سطوح Aβ1-42 و γ-سکرتاز ارتباط مثبت معناداری با یک دیگر داشتند (001/0=P، 54/0=r).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این تحقیق به نظر می رسد تمرین ورزشی می تواند از طریق کاهش سطح γ-سکزتاز، به کاهش سطح Aβ در مغز موش های آلزایمری منجر شود و می تواند به عنوان یک روش درمانی مکمل در بیماران آلزایمر مورد مطالعه قرار گیرد
    کلیدواژگان: ورزش درمانی، بیماری آلزایمر، نپریلیزین، هموسیستئین
  • محمدرضا سلیمان، مصطفی خلیلی، علیرضا سلیمان میگونی، هادی محمدزاده قاشقایی، ادیب زنده دل، مریم باعزم صفحات 1006-1016
    سابقه و هدف
    پلی پپتید شبه الاستین (Elastin-like polypeptide، ELP) بیومتریال مصنوعی برگرفته از توالی پنتاپپتید Val-Pro-Gly-Xaa-Gly (VPGXG) الاستین ماتریکس خارج سلولی (ECM) است. پلیمرهای پروتئینی که از واحدهای تکراری اسیدهای آمینه طبیعی و غیرطبیعی پدید می آیند، به عنوان رده ای جدید از بیومواد شناخته می شوند. ویژگی های منحصر به فرد ELP همانند تولید بر پایه بیان ژنتیکی در انواع رده های میزبانی (به عنوان مثال باکتری ها و سلول های یوکاریوت)، تحریک پذیری تحت تاثیر عوامل محیطی، زیست سازگاری و زیست تخریب پذیری مولکول های ELP باعث جذابیت استفاده از آن در بیوتکنولوژی و پزشکی می گردد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، الیگومریزاسیون ساختار ژن 330 جفت باز مونومری GRGDS-ELP (بیان کننده 21 پنتاپپتید) تا تولید ژن تریمر 990 جفت بازی (بیان کننده 63 پنتاپپتید فیوژن) درون وکتور کلونینگ pUC انجام گرفت. پس از تایید ساختار ژنی با سکوئنسینگ، ساختار ژنی به وکتور بیانی MOD-pET ساب کلون گشته و به میزبان E.coli انتقال یافت.
    یافته ها
    بیان پروتئین نوترکیب توسط IPTG القاء گشت و صحت پروتئین نوترکیب توسط PAGE-SDS و وسترن بلاتینگ تایید گردید.
    نتیجه گیری
    با روش به کار رفته ELP جهت مطالعات بعدی به دست آمد
    کلیدواژگان: الاستین، پپتیدها، پروتئین های نوترکیب، نانو ساختارها، مهندسی بافت
  • علی جوادمنش، بهاره پاک باطن، رضا مجید زاده هروی، حسن کرمانشاهی، محمد هادی سخاوتی صفحات 1017-1023
    سابقه و هدف
    پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های مفیدی هستند که در طی قرن ها در بهبود مواد غذایی و هم چنین ارتقاء سلامت استفاده می شوند. امروزه پروبیوتیک های نوترکیب به عنوان وسیله انتقال برای بیان و انتقال هدفمند مولکول های بومی یا نوترکیب به سطوح مخاطی دستگاه گوارش در تغذیه و سلامت استفاده می شوند. لاکتوکوکوس لاکتیس یک کاندیدای بالقوه برای تولید پروتئین های زیستی مفید است. ازآن جا که برای این باکتری ناقل مناسبی که دارای توالی سیگنال برای ترشح خارج سلولی باشد وجود ندارد لذا هدف ما از این مطالعه افزایش راندمان بیان پروتئین های نوترکیب در خارج از سلول با استفاده از واردکردن توالی سیگنال پپتید usp45 به ناقل پلاسمیدی pBU003 است.
    مواد و روش ها
    usp45 سیگنال پپتیدی دارای 81 باز است که در مطالعات زیادی به عنوان افزایش دهنده بیان نیز معرفی شده است. در این مطالعه توالی سیگنال usp45 ساخته شد و سپس با استفاده از واکنش لیگاسیون به پلاسمید pBU003 انتقال یافت. پس از آن به باکتری اشریشیاکلی سویه MC1061 منتقل شد. پلاسمید نوترکیب به pFUM003 نام گذاری شد.
    یافته ها
    تعیین توالی پلاسمید حاوی usp45 نشان داد که دارای ساختار پلاسمیدی و توالی سیگنال صحیح است و تطابق کامل با توالی های الگو (EU382094.1) گزارش شده در بانک ژنی NCBI دارد.
    نتیجه گیری
    پلاسمید نوترکیب ساخته شده به pFUM003 نام گذاری شد. این پلاسمید نوترکیب به لحاظ ساختاری صحیح و جهت انتقال به پروبیوتیک ها مناسب می باشد
    کلیدواژگان: توالی سیگنال، وکتورهای ژنتیکی، لاکتوکوکوس لاکتیس
  • نازیلا نیاپور، سمیرا شکری قره قشلاقی، مجتبی امانی، مرضیه شریفی پاسندی، حسین صالحی، علی نیاپور صفحات 1024-1032
    سابقه و هدف
    سرطان معده یکی از شایع ترین و کشنده ترین بدخیمی ها در جهان است. اسید رتینوئیک تمام ترانس (ATRA) به عنوان القاکننده ی تمایز در درمان بسیاری از سرطان ها و به طور ویژه در درمان لوسمی پرومیولوتیک حاد (APL) استفاده می شود. مسیر پیام رسانی سلولی Notch نقش مهمی در حفظ تعادل میان تکثیر سلولی و آپوپتوز ایفا می کند. فعالیت نابه جای این مسیر در توسعه و پیشرفت بسیاری از بدخیمی ها از جمله سرطان معده نقش دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر ATRA بر روند بقا سلولی، روند تغییرات چرخه سلولی و القا آپوپتوز در سلول های سرطانی معده رده سلولی MKN-45 بود. هم چنین تغییرات بیان ژن های notch1 و hes1 به دنبال تیمار با ATRA مد نظر قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه سلول های سرطانی معده رده ی سلولی MKN-45 با غلظت های افزایشی 5/2، 5، 10، 15، 20، 25 میکرومولار از اسید رتینوئیک تمام ترانس تیمار شدند. بقای سلولی با استفاده دی متیل تترازولیوم بروماید (MTT) بررسی شد. کیت اندازه گیری فعالیت کاسپاز 3 و 7 برای سنجش میزان آپوپتوز سلولی مورد استفاده قرار گرفت. روش فلوسیتومتری برای مطالعه ی روند تغییرات چرخه ی سلولی به کار گرفته شد. بررسی پروفایل بیان ژن های hes1 و notch1 از طریق تکنیک RT-PCR انجام شد.
    یافته ها
    نتایج MTT نشان داد که تیمار با ATRA سبب کاهش میزان بقا سلول های سرطانی MKN-45 شد که بیش ترین کاهش در غلظت 10 میکرومولار بود. دوزهای بالاتر ATRA تفاوت معنی داری در کاهش بقا سلول های سرطانی نسبت به غلظت μM 10 را نشان ندادند. تیمار سلول های سرطانی معده با ATRA سبب افزایش فعالیت کاسپاز 3 و 7 در این سلول ها شد. هم چنین نتیجه ی فلوسیتومتری حاکی از تجمع سلول های سرطانی تحت تیمار با ATRA در مرحله G1 از چرخه سلولی بود که در مقایسه با گروه کنترل معنی دار بود. نتایج RT-PCR نشان داد که میزان بیان notch1 و hes1 در گروه تحت تیمار با ATRA در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی داری یافته است.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های ما ATRA می تواند از طریق کاهش بقای سلولی و القای آپوپتوز اثرات سمی خود را بر روی سلول های سرطانی معده رده سلولی MKN-45 اعمال می نماید. توقف سیکل سلولی در فاز G1 و کاهش بیان ژن notch1 و hes1 موید اثرات ضد تکثیری ATRA می باشد
    کلیدواژگان: سرطان معده، اسید رتینوئیک تمام ترانس، اپوپتوز، هدایت سیگنال
  • سمانه کوشکی، فاطمه یاری، مژگان شایگان صفحات 1033-1039
    سابقه و هدف
    پلاکت های فعال شده در کنسانتره پلاکتی، وزیکول های غشایی آزاد می کنند که میکروپارتیکل های پلاکتی نامیده شده و می توانند به طور خود به خود و طی نگهداری پلاکت ها ایجاد شوند. مطالعات نشان می دهند که میکروپارتیکل های پلاکتی می توانند با سلول های منوسیت تشکیل توده سلولی بنمایند لذا در صدد برآمدیم تا توانایی این میکرووزیکول ها را در فعال کردن سلول های منوسیت بررسی کنیم.
    مواد و روش ها
    کیسه های کنسانتره پلاکتی از سازمان انتقال خون استان تهران تهیه گردیدند. در روزهای نگهداری پلاکت، از کیسه ها، میکروپارتیکل ها جدا شده و با منوسیت های به دست آمده از کیسه خون کامل مواجه گردیدند. پس از طی زمان انکوبه، انفجار تنفسی قبل و بعد از مواجهه در منوسیت ها با استفاده از دی هیدرو رودامین-123 (DHR-123) با به کارگیری تکنیک فلوسایتومتری مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    سلول های منوسیت به دست آمده از خون محیطی انسان، بعد از مواجهه با میکروپارتیکل های پلاکتی فعال شده و انفجار تنفسی در آن ها افزایش معنی دار می یابد (01/0=P). این یافته نشان می دهد که تاثیر میکروپارتیکل های پلاکتی وابسته به غلظت آن ها می باشد و تاثیر بیش تر در غلظت 500 میکروگرم در میلی لیتر از میکروپارتیکل های پلاکتی به دست آمد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه توانایی میکروپارتیکل های پلاکتی به دست آمده از کنسانتره پلاکتی را درتحریک و فعال کردن سلول های منوسیت خون محیطی انسان نشان می دهد.
    کلیدواژگان: پلاکت های خون، میکروپارتیکل های مشتق از سلول، مونوسیت ها، انفجار تنفسی
|
  • D. Azami, Sasan Nikpey, Iraj Pakzad, Kourosh Sayehmiri Pages 789-795
    Introduction
    Hepatitis B causes liver inflammation in human and is one of the major health problems worldwide. Currently, about 2 billion people are estimated to be infected with Hepatitis B worldwide. Various studies have reported different immune responses to hepatitis B vaccine (HBV) in Iranian health staff, while there is not any estimate of overall responses. Therefore, the present study was conducted to determine the immune response to HBV among health staff in Iran using meta-analysis method.
    Materials And Methods
    This study was a systematic review of Iran databases related to the subject of immune response to HBV, including; Magiran, Iran medex, Iran Doc, SID, Med lib and international databases including Scopus, Pub med, Science Direct, and also Google Scholar search engine. Only those articles that have had inclusion criteria were included. To combine the results of different random effects of studies, the meta-analysis was used.
    Results
    There were 1084 subjects included in 9 studies. The immune response to HBV in health staff was 86.7% (CI: 95%, 80.9-92.6) after 1.21 years of last vaccination. This rate was estimated to be 93.5% for males (CI: 95%, 89.3-97.6) and 90.7% for females (CI: 95%, 84.9-96.5). The minimum and maximum vaccine responsewere reported from Tehran (70.6%) and Yazd (99.2%), respectively.
    Conclusion
    The immunization to HBV in healthcare personnel was more than 80% after 1.21 years of last vaccination. Therefore, performing the complete course of hepatitis B vaccination for prevention of infection would be sufficient and booster dose would not be required
    Keywords: Hepatitis B, Immunization, Health Personnel, Meta, Analysis
  • Afshin Ahmadvand, Zahra Sepehrmanesh, Rezvan Saei, Seyedgholamabass Moosavi Pages 796-802
    Introduction
    Sexual dysfunction is a common problem among substance abusers. This study investigates the effect of methadone maintenance therapy on men sexual function.
    Materials And Methods
    In this semi- experimental study, 30 men who received methadone were selected by convenient sampling method and monitored for 3 months. Glombock Rust Inventory state and demographic characteristics questionnaires were used for evaluation of patients. The assessment of patient’s sexual function was performed before and after methadone therapy.
    Results
    The mean of global sexual function scores before methadone therapy was 6.1±2/2 and after 6.9±2/3 (P=0.1). Also the mean of subscales impotence, premature ejaculation, non-sensuality, avoidance and non-communication were not significant before and after methadone therapy. While, the mean of dissatisfaction and infrequency subscales showed significant differences before and after methadone (P=0.03, P=0.0001).In this study the relation between age and duration of substance abuse with sexual function was significant (P=0.0001, P=0.02) but the relation between other demographic variables with sexual dysfunction was not significant.
    Conclusion
    These findings showed that methadone has been increased sexual dysfunction in some parts of sexual function. Therefore, patients should be screened for sexual dysfunction at the onset of opioid replacement treatment and also they should be introduced for suitable treatment for prevention of the severity of disorders and improvement of quality of marital relationship
    Keywords: Male, Methadone, Physiological Sexual Dysfunction, Drug Users
  • Nader Zarinfar, Mojtaba Sharafkhah, Mohammad Amiri, Mohammad Rafeie Pages 803-813
    Introduction
    Regarding the role of probiotics in the balance of aerodigestive microorganism in the digestive system and the central role of bacteria colonization in the pathogenesis of ventilator associated pneumonia (VAP), the propose of this study was to investigate the effect of probiotics in prevention from ventilation associated pneumonia in ICU patients, who were undergoing mechanical ventilation with high risk for VAP.
    Materials And Methods
    Patients (n=60) hospitalized at ICU of Valiasr Hospital, Arak, Iran participated in a randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial. Patients were randomly divided into two groups (intervention and placebo). Intervention group received Lactobacillus rhamnosus Gagavage three times a day in addition to a routine care. Control group received placebo in addition to a routine care. Demographic and clinical data were recorded and clinical response to primary outcome (prevalence of VAP) and secondary (other clinical factors) was interpreted. Data were analyzed in SPSS 18, using student t-test and chi-square.
    Results
    Twenty two patients (36.6%) were diagnosed with VAP, of which, 7 (23.3%), and 15 (50%) patients were in the probiotic and control groups, respectively. (p=0.03). The average of days spent in ICU (intervention: 14.2±4.7 vs control: 17.6±6.5, p=0.028), hospitalization (intervention: 24.1±5.6 vs control: 27.4±6.6, p=0.041), and number of patients with diarrhea caused by clostridium difficile (intervention: 1(23.3%) vs control: 6 (20%), p=0.04), were significantly lower in the probiotic group than the placebo group. The mean of intubation time till receiving VAP (intervention: 10.5±1.02 vs Control: 6.1±2.6, p=0.008) and full recovery (intervention: 25 (83.3%) vs control: 14(46.6), p=0.028) were significantly higher in the intervention than the control group.
    Conclusion
    These findings successfully presented that probiotics could effectively protect from VAP in a selected, high-risk ICU patients. As a result, the use of this therapy, in patients undergoing long-term intubation is recommended.
    Keywords: Probiotics, Ventilator, Associated Pneumonia, Lactobacillus, Clostridium Difficile
  • Arezoo Asadi, Mahdi Gudarzi, Hossein Gudarzi, Hamidreza Houri, Nasrin Ebrahimi, Tina Delsoz Bahri Pages 814-820
    Introduction
    Streptococcus pneumoniaeis is the most frequent cause of bacterial meningitis, community-acquired bacterial pneumonia and acute otitis media (AOM). Eighty percent of children have at least once diagnosed by the three years of age. This study was conducted to determine the frequency of patients with Streptococcus pneumoniaein diagnosed with acute middle ear infections and antibiotic susceptibility patterns of this microorganism.
    Materials And Methods
    Middle ear discharge specimens were collected from 60 patients with acute otitis media during a period of 8 months, at Amir Alam Hospital (Tehran). Specimens were assessed for Streptococcus pneumonia by microscopic examination and culture. The antibiotic susceptibility test was performed by Kirby-Bauer disk diffusion method according to CLSI (clinical and laboratory standard institute) criteria. Antibiotics included tetracycline,erythromycin,vancomycin,chloramphenicol, amoxycilinclavulanate,Rifampine, ,ciprofloxacin, Cefixime,Trimethoprim䫩. Identification and confirmation of isolates were performed by PCR and culture.
    Results
    Thirty three/ 60 and 27/60 of specimen were belong to men and women, respectively. Eight/ 60 tested specimens were confirmed as Streptococcus pneumonia. The sensitivity of isolated Streptococcus pneumoniae to different antibiotics was tested and the results were as following: tetracycline (56%), erythromycin (67%), vancomycin (22%), chloramphenicol (56%), and amoxycilin clavulanate (22%), Rifampine (44.4%), ciprofloxacin (56%), Cefixime (100%) Trimethoprim䫩 (77.8%).
    Conclusion
    Streptococcus pneumonia is the main cause for AOM. According to the emergence of resistant strains of Streptococcus pneumonia to conventional antibiotic therapy, especially beta-lactam antibiotics and erythromycin, continuous surveillance is needed to determine full picture of antibiotic susceptibility in patients with AOM.
    Keywords: Microbial Drug Resistance, Otitis Media, Streptococcus pneumoniae
  • Mansoureh Mokaberian, .Mahmood Sheikh, Shamsollah Noripour, Valiollah Mehdi Kashani Pages 821-828
    Introduction
    Mothers of preterm neonates face with more stress and anxiety in comparison with mothers of neonates born at term. The aim of this study was to investigate the effect of 10 days tactile kinetic stimulations by mothers of preterm neonates on maternal state anxiety.
    Materials And Methods
    mothers and their preterm neonates (n=40) were purposefully selected from neonatal unit of Amiralmomenin hospital, Semnan, and randomly divided into two experimental and control groups. Mothers of experimental group were trained to conduct tactile kinetic stimulations on neonates, three times a day and each time for 20 minutes for 10 days, while the control group neonates received only usual care. Maternal anxiety was measured by Spielberger Inventory. Before and 10 days after intervention, questionnaire was completed by mothers and then the obtained data was compared together.
    Results
    The results showed that the main effect of time and effect of interaction of time with intervention were significant (P≤0.001) and maternal anxiety of experimental group was significantly reduced at the end of intervention (P=0.029).
    Conclusion
    It can be concluded that tactile kinetic stimulation is an affordable and beneficial way to reduce anxiety in mothers of preterm neonates
    Keywords: Massage, Anxiety, Preterm Neonate
  • Masoumeh Kordi, Shahla Mohamadirizi, Soheila Mohamadirizi Pages 829-835
    Introduction
    Mindfulness is one of the important factors that predicts the attachment between mother and her fetus or neonate. It varies among different cultures and countries. Thereby, the aim of this study was to determine the relationship between Mindfulness and Maternal attachment to the fetus and neonate in prenatal and postpartum periods.
    Materials And Methods
    This longitudinal study was carried out with 347 primigravida women referred to Mashhad health care centres. The study performed with two stage sampling method (cluster-convenience) in 2014. Demographic/prenatal characteristics questioners including, mindfulness (39Q), fatal-maternal attachment (21Q) and maternal-neonatal attachment (22Q) were completed by the participants.
    Results
    In the prenatal period, the mean (±SD) value for total Mindfulness and Maternal-fetal attachment were 112.8 (±12.8) and 59.89 (±8.6) and in the postpartum were 116.8(±13.4) and 71(±0.01), respectfully. Also there was a positive correlation between Maternal-fatal-Attachment in prenatal and postnatal period (P=0.40,r=0.102; P=0.16, r=0.129 respectively).
    Conclusion
    There was a correlation between Mindfulness and Maternal-fatal and neonate Attachment in the prenatal and postpartumperiods. Therefore, it is advisable that community health caregivers and midwives receive trainings regarding psychological problems during perinatal, which could be beneficial for early diagnosing and identifying such disorders
    Keywords: Mindfulness, Mother‐Child Relations, Maternal, Fetal Relations, Postpartum Period, Pregnancy
  • Saeid Yazdi, Ravandi, Zahra Taslimi, Abbas Haghparast, Ali Ghaleiha Pages 836-843
    Introduction
    In spite of many studies conducted on the subject of pain and its effects on quality of life, there is not still any complete information about factors involving pain intensity and duration and how those can influent the patient’s life. The aim of the current study was determining the role of intensity and duration of pain on quality of life in patients with chronic pain.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted with participation of the patients referring to the pain centers in Tehran's hospitals in 2012-2013. Patients (n=300) were selected by using multi-stage random sampling technique. For determining pain intensity, a 0–10 numeric rating scale was used and the patients were asked for the duration of pain. The questionnaire of quality of life,designed by the World Health Organization, was used to measure quality of life. Further, Pearson's correlation coefficient and regression tests were used to analyze the data by using SPSS version 19.
    Results
    These findings showed that the pain intensity and duration has significant correlation with the quality of life and its different dimensions (P
    Conclusion
    According to the results of this study, it could be suggested that pain intensity, particularly its corporal dimensions, have more significant role in predicting the patient's quality of life, whose suffering from chronic pain.
    Keywords: Quality of life, Pain, Chronic Pain, Pain Measurement
  • Mehdi Khodabakhshi, Masoomeh Abdollahi, Simin Gholamrezaei, Elham Habibi Pages 845-855
    Introduction
    Burnout is a psychological phenomenon, which is defined as chronic fatigue and apathy in the work place. Among the factors that lead to an effective adaptation and can have an effective role in reducing burnout is resiliency. This study was aimed to predict the work place burnout according to resiliency, referring to the mediatory role of gender.
    Materials And Methods
    This study in terms of type of functional objective and data collection and communication between the variables component of the research is descriptive and correlational. In this study nurses (n=140) from two hospitals in Semnan (Iran) were randomly selected. Required Information was collected according to the Connor–Davidson Resiliency Scale and maslash burnout. For data analysis, Pearson correlation, multiple regression and independent t-test were used.
    Results
    According to the results, the average burnout in women was more than men. Between Resiliency and gender with subscales of burnout a significant negative correlation was observed, gender and resiliency could predict 51% of burnout. Independent t-test showed significant differences in all variables between men and women.
    Conclusion
    Resiliency and gender are factors that can predict burnout. It is recommended that people with a greater capacity of resiliency to be hired in working places. Also in female nurses, considering the importance of indicator of job satisfaction and efforts to improve them, can be effective in reducing eork place burnout.
    Keywords: Job Burnout, Psychological Resilience, Sex
  • Kamran Ghods, Hamid Shahinfar, Mohammadreza Razavi, Majid Mirmohammadkhani, Daryoush Pahlevan Pages 856-862
    Introduction
    Occupational accidents are one of the most important causes of preventable disability and death in developing countries. Identifying the most probable risk factors in occupational injuries at a particular workplace can be considered as a basis for preventing or reducing the severity of these injuries. The aim of this study was to understand the factors that can affect occupational injuries in an industrial pipe factory.
    Materials And Methods
    This case-control study was performed by completion of the forms (these forms were designed Based on the literature review) and information from the workers records, who had a work-related accident during the years 2007- 2013. Control group were those who worked during this period in the same factory with no history of occupational accident. We used frequency tables for describing the types of accidents and logistic regression to analyse the data.
    Results
    Out of 525 workers, 204 had occupational accident and 321 were considered as control group. The mean ± SD age of the case group was 29.7 ± 5.5 and that for the control group was 35 ± 6 years-old. This study showed that one of the main factors with the highest correlation with the risk of injury was lacking the home ownership. Youthfulness, smoking, marital status, level of education and lack of technical license were among the other factors that significantly (p
    Conclusion
    Improving the socio-economic situations such as home ownerships can be very helpful in preventing injuries. Also a proper relevancy between the professional trainings and types of task assigned to the workers would be other effective solution in preventing work place injuries
    Keywords: Occupational Accident, Socioeconomic Factors, Social Class
  • Somayeh Moukhah, Firoozeh Ahmadi Pages 863-870
    Introduction
    Cervical ripening in labor is one of the most important objects in midwifery. Isosorbide dinitrate (ISDN) is one of the most important agents, which has been proposed for cervical ripening, but there are still controversies regarding its prescription. The present study aimed to assess the effects of vaginal and oral ISDN for preinduction cervical ripening.
    Materials And Methods
    In this non-blinded clinical trial, 99 nulliparous women with term or prolonged pregnancy were selected and were randomly divided into two groups by block randomization. The intervention groups included those received vaginal ISDN (n=50, 40 mg, daily) and oral ISDN (n=49, 20 mg, twice daily). Size of ripening was measured by bishop score before treatment and 24 hours after that.
    Results
    24 hours after treatment, bishop score was significantly increased (P 0.05). Duration of induction to the second phase of delivery was compared in two groups. Although there was not any significant difference between the two groups in terms of shifting time from the active phase to delivery and duration of the second phase (P > 0.05), there was a meaningful difference between two groups in duration from induction to the active phase of delivery (P
    Conclusion
    Prescribing vaginal ISDN for cervical ripening was more effective than oral medication, and it seems to be with minimum side effects.
    Keywords: Cervical Ripening, Isosorbide Dinitrate, Prolonged Pregnancy, Vaginal Absorption
  • Zahra Khani, Rahimeh Mehdizadeh, Mohsen Aminian Pages 871-879
    Introduction
    Vitamin D deficiency plays an important role in unfavorable changes in the body composition of postmenopausal women and it seems that exercise training may affect serum vitamin D level. Hence the purpose of this study was to assess the effect of resistance training on serum vitamin D level and body composition in postmenopausal vitamin D deficient women.
    Materials And Methods
    Postmenopausal women with vitaminD deficiency (n=22) were selected using purposive sampling method and randomly assigned in two groups; experiment (N=12) and control groups (N=10). The experiment group performed 2 days per week for 8 weeks low intensity exercise (20-30% 1RM). The training program performed the progressive overload principle with 3,4 , 5 set and 20,25 , 30 1RM percentage in successive weeks. The amount of subject’s sun exposure and vitamin D diet intake was monitored. Serum vitamin D, PTH and calcium levels in fasting and body composition were measured before and after the training program.
    Results
    after 8 weeks of resistance training, the results showed a significant increase in serum vitamin D (P=0.02) level in resistance in compare to control groups. However, the findings revealed no significant changes in body weight (P=0.36), body composition (P>0.05), serum level of PTH (P=0.42) and calcium (P=0.31) level in resistance in compare to control group.
    Conclusion
    vitamin D deficiency can significantly improve with exercise training and even without any changes in body composition, sun exposure and use of dietary supplements
    Keywords: Vitamin D, Body Composition, Menopause, Resistance Training, Women
  • Fatemeh Ehsani, Mohammad Ali Mohseni Bandpei, Atefeh Aminiafar, Amirhoshang Bakhtiary Pages 880-887
    Introduction
    Upper limb disorder is a common musculoskeletal deficiency in some occupational groups. In spite of its frequency in occupational groups, the study of prevalence and risk factors for upper limb disorder (ULD) in Iranian teachers is limited. The aims of this study were to assess the prevalence and risk factors for ULD and to investigate the association of individual and occupational characteristics with the prevalence of ULD in school teachers in Semnan.
    Materials And Methods
    This study was performed by a cross-sectional method. Regarding the inclusion and exclusion criteria, 586 teachers were randomly chosen from 22 primary and high schools in Semnan, Iran. Required data including personal and occupational characteristics, pain intensity, health status and the prevalence and risk factors of ULD were collected using different questionnaires.
    Results
    The prevalence rates of ULD at the time of study, last month, last 6 months, annual, and lifetime were; 46.4%, 50.2%, 57.3%, 60%, and 62.6%, respectively. The prevalence of waist pain in teachers was more than shoulder and elbow pain. The prevalence of ULD was significantly associated with age, gender, and length of employment (P
    Conclusion
    Prevalence of ULD in school teachers in Semnan was high. Factors such as age, gender, length of employment, and work-related activities developed significantly ULD in school teachers
    Keywords: Prevalence, Upper Extremity, Faculty, Risk Factor
  • Babak Moeini, Syeid Mohammad Mahdi Hazavehei, Amir Abbas Mousali, Alireza Soltanian, Majid Barati, Vahid Kafami Pages 888-894
    Introduction
    Unsafe sexual behavior can lead to sexually transmitted diseases. Regarding the risks and negative consequences of unsafe sexual behaviors, the purpose of this study was to assess related factors with the intention of safe sexual behaviors based on the theory of planned behavior among male drug addicts covered by rehabilitation Centers.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytical study was used in a study including 163 addicted men referring to Hamadan's rehabilitation centers chosen by simple sampling method. Data was collected using a questionnaire containing demographic information and the theory of planned behavior constructs. Data analysis was performed using SPSS-16 software by logistic regression.
    Results
    Our findings in this study showed that 55.2% of participants had a history of Extramarital Relations and only 25.7% of them had used a condom during their last sexual intercourse. Results of logistic regression analysis on variables of constructs the theory of planned behavior showed subjective norms were the strongest predictors of behavioral intention for safe sexual behavior among participants (P=0.024).
    Conclusion
    Subjective norms can be used to predict the intention of safe sexual behavior and effectively in planning and intervention to prevent sexual risk behaviors among male drug abusers.
    Keywords: Drug Users, Sexual Behavior, Intention, Substance Abuse Treatment Centers, Male
  • Ziba Akbari, Ali Awsat Mellati, Amir Amanzadeh, Aboalfazl Nazarian, Zahra Zamani, Mohammad Arjmand Pages 895-902
    Introduction
    Epithelial ovarian carcinoma is considered to be the most lethal gynecological malignancy in women and accounts for more than 85% of ovarian carcinomas. The chemotherapeutical treatment of choice is cisplatin. However, long-term use of this drug mostly results in drug resistance phenomenon. Metabolomics, is a highly resourceful technique, which acts promising in monitoring of tumor growth. Proton nuclear magnetic resonance spectroscopy (1H-NMR) is a non-invasive and high reproducible technique used in metabolomics. In the present investigation, we tried to find biochemical pathways and their metabolic alterations in epithelial cells of ovarian carcinoma and study the mechanism involved in cisplatin drug resistance.
    Materials And Methods
    The cell lines A2780 and A2780CP were prepared. Methanol-chloroform-water extraction was performed.The hydrophilic layer were collected separately and cell1H-NMR spectroscopy were applied on a Bruker spectrometer operating at 400 MHz. After processing the data, outlier metabolites were identified and their biochemical pathways were worked out by Metaboanalyst and Human Metabolome Database.
    Results
    In the present study, the main altered metabolites were; fucose, sorbitol, mannitol, mannose, rhamnose, glycerol, galactonite, alpha lactose, myo-inositol and melibiose. The biochemical pathway enrichment analysis showed that galactose, fructose and mannose metabolism was the most prominent altered pathways.
    Conclusion
    Our results disclose that cisplatin resistance results from alteration in carbohydrates metabolites and their pathways. However, further study is needed to confirm these findings
    Keywords: Ovarian Carcinoma, Metabolomics, Cisplatin, Drug Resistance, 1H, NMR
  • Sodabeh Einipour, Fatemeh Jaloosian, Alireza Ramezani, Alireza Abadi, Fatemeh Hagialiani, Soheila Zeinali, Farid Tahvildarbiderouni Pages 903-909
    Introduction
    Toxocariasis is a zoonotic disease caused by the infection of human with second-stage larvae of Toxocaraspecies. The three main human syndromes are; visceral larva migrans (VLM), ocular larva migrans (OLM), and covert toxocariasis. The aim of this study was to determine the anti body titer against Toxocara in patients with uveitis.
    Materials And Methods
    A total of 161 uveitis patient’s blood &Serum were collected from patients referred to training hospitals Universities in Tehran. CBC was performed to determine the presence of hyper eosinophilia. Sera was examined by ELISA to determine Toxocaracanis antibody titer. The positive sera samples were confirmed by westernblot test.
    Results
    One hundred and twenty four uveitis patients were male and 127 were female. Sera samples (n=10, %6/2) were positive for T.canis IgG, including 9 (%7/3) male samples and 1(%2/7) female sample. Nine of sera samples from 10 ELSA positive samples were confirmed for 24-35 KDa bands on nitrocellulose membrane that reconfirmed the Toxocaracanis infection and 1 sample was negative.
    Conclusion
    The mentioned results imply that the ocular toxocariasis exists in Iran and the children are more vulnerable to the disease. Therefore, its necessary to measure the antibody against Toxocaracanis in uveit patients by ELISA test and positive patients should be treated before implicating with irreversible signs and symptoms.
    Keywords: Enzyme‐Linked Immunosorbent Assay, Toxocariasis, Uveitis
  • Fatemeh Dorosti, Zahra Zanganeh, Roghayeh Mirzazadeh, Zahra Zamani, Mohammad Arjmand, Sedighe Sadeghi Pages 910-917
    Introduction
    Phenylketonuria (PKU) is a relatively common metabolic disease in world .The high incidence of the disease in our country is due to consanguineous marriages. The prevalence of this disease in Iran is reported to be about 1: 4000 to1: 8,000 births per year. Mental retardation, physical disabilities, neurological disorders are the clinical symptoms of the disease. Early diagnosis is very important to prevent the disabling consequences of the disease. The purpose of this study was to use a multi-layer neural network perceptron (MLP) to build a model for early detection and treatment of phenylketonuria patients..
    Materials And Methods
    Urine samples were obtained from healthy and PKU children. nuclear magnetic resonance spectroscopy was performed in NMR 400 MHz Bruker with the help of NOESY Protocol. Then peak resonance of each metabolite was identified, and modeling was done with multi-layer neural network perceptron.
    Results
    The Model build in this study was able to classify the data in two groups of patient and healthy individuals successfully, with more than 90% sensitivity and 0.2% error rate with high predictive power
    Conclusion
    Our results showed the high power capability of this technique to diagnose the Phenylketonuria with the help of NMR spectroscopy and artificial neural network
    Keywords: Phenylketonuria, Artificial neural networking, Magnetic Resonance Spectroscopy
  • Shahin Najar, Peerayeh, Ali Jazayeri Moghadas, Bita Bakhshi Pages 918-923
    Introduction
    Staphylococcus epidermidis is considered to be an important opportunistic pathogen. S.epidermidis ability to cause infection is due to its biofilm formation ability. Several bacterial molecules act as S. epidermidis adhesion objects and play role in bacterial adhesion to protein or polymeric surfaces. This study aimed to determine the correlation of virulence factors and macroscopic biofilm formation in S. epidermidis clinical isolates.
    Materials And Methods
    A cross-sectional study was conducted including 59 S. epidermidis obtained from blood, urine, tracheal and wound samples in Tehran, Iran. S. epidermidis was identified by conventional bacteriological tests. Phenotypic biofilm formation assay was done by microtiter plate method. The virulence associated genes including icaA, IS256, aap, bhp and fbe were detected by specific PCR.
    Results
    From 59 isolates 36 (61%) were able to produce macroscopic biofilm, of which 12(33.3%) were strong biofilm producers. Of the 36 biofilm producers, 32 (88.9%) were positive for icaA. The majority of the isolates carried fbe (91.7%), IS256 (77.8%), aap (72.2%), while bhp was presented only in (15.3%).
    Conclusion
    This study demonstrated that the presence of virulence factors is correlated with macroscopic biofilm production. The presence of these virulence factors enables S. epidermidis to produce biofilm, colonize and survive in patients. In the case of immune system compromising or hospitalized patients, infections can occur and would be more complicated than the antibiotic resistance cases
    Keywords: Staphylococcus epidermidis, Virulence Factors, Biofilm
  • Abbasali Ebrahimian, Mohammad, Bagher Saberi, Zafarghandi, Seifollah Alaei, Maedeh Tourdeh, Hossein Davari Pages 924-932
    Introduction
    Activity restrictions can have potential impacts on the prevalence of mental disorders. However, in patients with lower limb traumas the problems and the physical disabilities are usually taken more into consideration than mental status, while they refer for further examinations. Therefore, this study is aimed to investigate the changes in the process of depression, anxiety and stress in men with lower limb traumas.
    Materials And Methods
    In a prospective study the patients with lower limb traumas, who have been hospitalized in Amir Al-Mo’menin and Kowsar hospitals in Semnan since June 2012 to August 2015, were selected randomly and studied. The data was collected by demographic and incident questionnaire and depression, anxiety and stress questionnaire. At first the patients were asked to complete the questionnaires based on their psychological experience of one month prior to the trauma. Then same questionnaires were completed by the patients one and three months after the trauma. The data was analyzed using Friedman and Wilcoxon tests.
    Results
    The data of 157 patients was analyzed. The results showed that there was a significant difference in the severity of depression disorders, anxiety and stress in three stages of the study (P0.05).
    Conclusion
    The prevalence of depression, anxiety and stress is increased in people with lower limb traumas. Therefore it is recommended that the patients with lower limb traumas to be supported mentally, socially and economically.
    Keywords: Trauma, Depression, Anxiety, Psychological Stress, Lower Extremity
  • Serve Zarei, Talieh Zarifian, Hossein Rahmani, Samaneh Hosseinzadeh Pages 933-943
    Introduction
    Children’s initial lexicon vocabulary is one of the main dimensions of language development that is associated with the children utterance length mean. The aim of this study was to examine the most frequent expressive vocabulary of children 18 to 24 months in Sorani Kurdish language.
    Materials And Methods
    The present research was conducted longitudinally (for 3 months) with a group of 16 Kurd children in city of Bukan. Data collection tools included, weekly vocabulary form, vocabulary list and demographic questionnaire. Nonparametric Friedman and Mann-Whitney U Tests were employed for data analysis.
    Results
    Among the 67 words which were mostly uttered by 18 month children the highest percentage of words (60%) were the real words, that 68% of them were nouns. The highest percentage of the nouns used were included the categories of important people in life (30%), categories of animals (22%) and food (15%). The results of the Mann-Whitney test (p-value >0.05) showed that the two sexes did not display a significant difference in terms of expressive vocabulary and the results of Friedman nonparametric test (p-value
    Conclusion
    Children at their early years of life used the functional words (family, food) and words with easier pronunciation, which the percentage of expression of nouns was more than the verbs
    Keywords: Expressive Vocabulary, Sorani Kurdish Language, Child Language, 17, 36 Month Children
  • Fatemeh Motahari, Sepideh Seyed, Razieh Zeinali Pages 944-949
    Introduction
    In the recent years, brain simulation and mental imagination has been raised as a new and useful technique in rehabilitation of the neurological patients. One of the common problems of MS patients is fatigue and with regard to the overall impact of fatigue on quality of life, balance and sleep quality, there was a need to examine the impact of mental exercises to improve performance in these people. Therefore, the aim of this study was to evaluate the impact of the mental exercises in improving the sleep quality, fatigue, functional balance and walking in patient with MS.
    Case
    Introduction
    In this study, the patient was a women with the secondary progressive multiple sclerosis experiencing the balance and gait disorders and pain. The new mental practice approach was employed for her treatment in 12 sessions, each for 30 minutes. The patient was assessed for walking, functional balance, fatigue and sleep quality before and after treatment. The comparison between evaluations before and after treatment showed recovery from fatigue 13%, gaining ability to walk 22% and the improvement in sleep quality was 18%. Functional balance also showed a significant difference in compare to before treatment.
    Conclusion
    The findings from this case report suggest that mental practice can be an effective method for improving sleep quality, fatigue, functional balance and walking in people with multiple sclerosis
    Keywords: Multiple Sclerosis, Mental Practice, Sleep Disorders, Functional Balance, Fatigue, Walking
  • Setareh Soltany, Hamid Reza Hemmati, Jafar Alavy Toussy, Enayatollah Gholamaliyan Pages 950-956
    Introduction
    Mastalgia is a common but concerning problem for most women referring to medical centers. Vitamins are one of the medical treatments which are used in the treatment of mastalgia. The aim of this study was to evaluate the effect of vitamin B6 on mastalgia.
    Materials And Methods
    In a randomized double blind clinical trial, patients with mastalgia, who referred to Amir-al-momenin and Kowsar Hospitals in Semnan, Iran, were divided in two study groups. Patients in the case group received vitamin B6 100mg BD for two months and patients in the control group took placebo in a similar route. The patients filled the daily breast pain charts and at the end of the trial, the mean pain score and the number of days with severe pain in the two groups were compared.
    Results
    Patients (n=126) were evaluated. The mean pain score and the prevalence of severe pain decreased significantly in both groups. In the case group, the mean pain score and the prevalence of severe pain were decreased significantly from the beginning to the end of trial. In both groups, there was a significant reduction of breast pain in the first 5 days. This might be the effect of primary reassurance. No adverse effect of treatment was observed in any of the patients
    Conclusion
    Vitamin B6 is effective on mastalgia as a safe drug. In addition, primary reassurance has a significant effect on the reduction of the breast pain.
    Keywords: Mastodynia, Pyridoxine, Vitamin B6, Pain, Prevalence
  • Azadeh Ghaheri, Mohadeseh Shojaei Shahrokhabadi, Farid Zayeri, Saman Maroofizadeh, Morteza Karimi Pages 957-965
    Introduction
    Negative consequences of infertility and its treatment involve women more than men. Psychological pressures of infertility negatively affect some in fertility treatment outcomes such as quality of life. In this study the rational relationship among anxiety, life satisfaction, quality of life and also the relationship between psychological factors and quality of life in infertile women was analyzed.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional analytical study, 125 infertile women referring to Royan institute (Iran) were selected by convenience sampling. The participants were asked to complete the self-administered questionnaires of anxiety, life satisfaction and quality of life. SEM was used to assess the predictive relevance of the proposed model and partial least square (PLS) was used to estimate the model parameters.
    Results
    The results of this study indicate that life satisfaction has direct and indirect effect on the quality of life of infertile individuals. Life satisfaction improves the quality of life and it also improves the quality of life through decreasing infertile people's anxiety. The Sobel test result shows that anxiety, as a mediator variable, influences the relationship between life satisfaction and quality of life.
    Conclusion
    Finally, the anxiety mediated indirect effect of life satisfaction on quality of life of infertile individuals is stronger than its direct effect.
    Keywords: Fertility Quality of Life, life satisfaction, anxiety, Structural Equation Models (SEM)
  • Abolfazl Mohammadbeigi, Masumeh Bakhtiari Fard, Somayeh Dalirian, Mohsen Mokhtari, Rahmatallah Jadidi Pages 966-973
    Introduction
    Tuberculosis is an important health challenge with a worldwide increasing trend, especially in developing countries. Early diagnosis and advances in the effective treatment are two of the key elements in tuberculosis control program. The current study was designed to determine the delay in diagnosis and treatment of pulmonary tuberculosis patients regarding to clinical signs and risk factors.
    Materials And Methods
    This is a historical cohort study that conducted with inclusion of 113 tuberculosis patients from Markazi Province of Iran (Saveh and Zarandieh) between 2008 to 2014. Data was provided by a self-structured questionnaire and patient’s medical records. Data was analyzed by t-test and analysis of variances.
    Results
    The mean age of patients was 57.7±92.1 years, with 52.2% being females. The mean of total delay was 129.9±171 days; including patient 52.7±92.1, health system 47±91.9 and treatment 2.1days. The mean in diagnosis and treatment delay did not show significant differences with gender, marital and nationality of patients. But patients with coughing more than two weeks had shown lower patient’s delay. In addition, patients who had previous contact with tuberculosis patients showed shorter diagnosis’ delay (p
    Conclusion
    Long delay in early diagnosis and treatment is the result of defect finding the cases of tuberculosis within the health system, especially in urban communities. Therefore, increasing the level of health awareness about signs of disease and clinical symptoms would be effective in accelerating the references of suspected people to the health systems
    Keywords: Tuberculosis, Diagnosis, Treatment, Therapeutics, Risk Factors, Signs, Symptoms, Delayed Diagnosis
  • Sedigheh Sadeghi, Ayda Iravani, Mohammad Arjmand, Farideh Vahabi, Syedmahmood Eshaghhoseini, Akbar Oghalai, Fatemeh Mirkhani, Zahra Zamani Pages 974-980
    Introduction
    The patients with polyps and ulcerative colitis diagnosis are more susceptible to colorectal cancer. So far, the diagnosis of colorectal diseases has been dependent on invasive procedures, such as sigmoidoscopy and colonoscopy. However, some recent research has been initiated for early diagnosis of colon cancer by using1H nuclear magnetic resonance (1H NMR) spectroscopy and chemometrics methods. In this study, spectrum results of patients and samples of normal subjects were compared.
    Materials And Methods
    Participants who referred for colonoscopy (n=40) filled a consent form.They had received liquid diets for last 72 hours. Blood samples were collected in heparinized tubes. Samples were collected from patients who were diagnosed with polyps and also normal subjects. The separated plasma samples were sent for 1HNMR spectroscopy using CPMG Spin-echo methods. The samples were analyzed using ProMetab software, with performance of Principle Component Analysis. The different metabolites were identified by their chemical shifts.
    Results
    There were 1624 metabolites in each spectrum. Effective metabolites were detected using Human Metabolome Data Base and effective metabolic cycle were determined using metaboanalyst Data Base.
    Conclusion
    These findings indicated that the metabolism of amino acid tRNA synthase, histidine, cyanoamine and thiamine are the main differentiating metabolic cycles involved in the production of colorectal polyp.
    Keywords: Colorectal Polyp, Colorectal Cancer, Spectroscopy, Chemometrics
  • Elmira Hosseinzade, Saeed Zavareh, Taghi Lashkarboluki Pages 981-989
    Introduction
    Cryopreservation techniques are useful methods for long-term storage of cells and tissues of the reproductive system. The purpose of this study was to investigate the development and survival rate of vitrified preantral follicles compare with those of isolated preantral follicles from vitrified ovaries.
    Materials And Methods
    Preantral follicles of 14 to 16 days-old of NMRI mice ovaries were randomly divided into three groups. Group I: preantral follicles derived from fresh ovaries (control). Group II: preantral follicles derived from vitrified ovaries and group 3: vitrified preantral follicles. After thawing, preantral follicles were cultured in α- MEM medium containing 5% FBS, 100 mIU/ml hFSH, 1% ITS and 10 ng/ ml EGF. At the day 12 of culture, ovulation was induced by adding 1.5 IU/ml hCG. The preantral follicle diameter and the rates of survival, antrum formation and developmental stages of released oocytes were evaluated.
    Results
    The results showed that the survival rate of vitrified preantral follicles was significantly higher than that of isolated preantral follicle from vitrified ovaries. The mean diameter of preantral follicles, the rates of antrum formation and MII stage oocytes in vitrified preantral follicles were significantly higher than those of isolated preantral follicles from vitrified ovaries.
    Conclusion
    Vitrified preantral follicles were more suitable to develop to mature oocytes in comparison with isolated preantral follicles from vitrified ovaries.
    Keywords: Vitrification, Ovarian Follicle, Ovary
  • Saeid Abbasi Maleki, Mojtaba Godarzi, Seyed Zahra Mousavi, Nasroallah Moradi Kor Pages 990-995
    Introduction
    Ziziphora tenuior L. (Z. tenuior) has multiple biological activities such as spasmolytic, antidiarrheal, analgesic, antidepressant and sedative effects. In the present study, the effect of ethanolic extract of Z. tenuior on morphine withdrawal symptoms was investigated in the male mice.
    Materials And Methods
    In this study, 40 male mice weighing 20-30 g were used. The animals were divided into five groups of eight. The study groups included negative control or normal saline (10 ml/kg), positive control or clonidine (3.5 mg/kg), and different doses of Z. tenuior (50, 75, and 100 mg/kg). Dependency on morphine was induced by administration of different doses of morphine (50, 50, 75, and 50 mg/kg) in four days. On last day, after administration of single dose of morphine, naloxone (5 mg /kg) was injected and morphine withdrawal signs were observed and recorded within 30 min. All drugs and extracts were injected intraperitoneally with a single volume of 10 ml/kg.
    Results
    Results showed that at all doses (50, 75 and 100 mg/kg) of Z. tenuior extract, significantly decreased the number of jumping (P
    Conclusion
    Our results showed that ethanolic extract of Z. tenuior could alleviate morphine withdrawal signs. However, to determine the exact mechanism of action for Z. tenuior , the components have to be isolated and studied individually.
    Keywords: Plant extracts, Lamiaceae, Morphine, Withdrawal symptoms, Mice
  • Ali Yaghoubi, Marziyeh Saghebjoo, Zia Fallah, Mohammadi, Mehdi Hedayati, Akbar Hajizadeh Moghaddam Pages 996-1005
    Introduction
    The aim of present study was to investigate the effects of eight weeks aerobic training on amyloid β42 (Aβ1-42), neprilysin and γ-secretase levels in the hippocampus of male rat Alzheimer's model by homocysteine injection.
    Materials And Methods
    For this purpose, 50 male Wistar rats (12 weeks old) were divided into five groups, including: Alzheimer’s control, Alzheimer's training, healthy control, healthy training and sham. To induce Alzheimers, homocysteine, with a concentration of 0.6M, was infused into the rat cerebroventriculum. To assess the memory impairment induced by homocysteine, the shuttle box test was used. Training groups, exercised using treadmill with 27m/min at 0◦ slope (75-80% VO2max, 60min/day, 5 days/week). Amyloid β42, neprilysin and γ- secretase levels were measured using rat ELISA kit.
    Results
    The results showed that Aβ1-42 levels in the hippocampus of Alzheimer's control group was significantly higher than healthy control and healthy training group (P=0.001). The level of γ- secretase in Alzheimer's control group was significantly higher than healthy control, healthy training and sham groups (P=0.001). Likewise, levels of this factor in Alzheimer's training group were significantly lower than Alzheimer's control group (P=0.001). No significant differences were found between neprilysin levels in different groups (P=0.07). Mean level of Aβ1-42 showed a significant positive correlation with γ- secretase level (r = 0.54; P = 0.001).
    Conclusion
    Based on these results, it s likely that continuous physical training can markedly reduce Aβ level in the hippocampus through reducing the level of γ- secretase and would be warrant to be considered as a complementary therapy in Alzheimer's disease
    Keywords: Exercise Therapy, Alzheimer Disease, Neprilysin, Homocysteine
  • Mohammad Reza Soleyman, Mostafa Khalili, Alireza Soleyman Meigoni, Hadi Mohammadzadeh Ghasghaii, Adib Zendedel, Maryam Baazm Pages 1006-1016
    Introduction
    Elastin-like polypeptide (ELP) s an artificial biopolymer and a pentapeptide with repeating motif of Val-Pro-Gly-Xaa-Gly (VPGXG). The structure is derived from extracellular cellular matrix (ECM) elastin. Protein-based polymers, which are composed of repeat units of natural or unnatural amino acids, have recently emerged as a promising new class of materials. The unique properties of ELPs such as being genetically encoded in a heterologous host (e.g., bacteria or eukaryotic cell), excitability under the influence of environmental factors, biocompatibility and biodegradability made them popular in a wide variety of biomedical applications.
    Materials And Methods
    In this study, 330bp GRGDS-ELP monomer gene (expressing21 pentapeptide) was oligomerized into the cloning vector pUC to produce 990bp trimer gene (expressing63 fusion pentapeptide).After confirming gene structure by sequencing, the gene sequence was subcloned into pET-MOD expression vector and transduced into the E.coli.
    Results
    Recombinant protein expression was induced by IPTG and the accuracy of the recombinant protein was confirmed by SDS-PAGE and Western blotting.
    Conclusion
    With mentioned method, ELP was obtained for further studies
    Keywords: Elastin, Peptides, Recombinant protein, Nanostructures, Tissue Engineering
  • Ali Javadmanesh, Bahareh Pakbaten, Reza Majidzadeh Heravi, Hassan H. Kermanshahi, Mohammad Hadi Sekhavati Pages 1017-1023
    Introduction
    Probiotics are beneficial microorganisms that have been used in food production as well as health promotion over the centuries. Recombinant probiotics are used to express and transfer native or recombinant molecules to mucosal surface of digestive tract to promote efficiency in nutrition and health. Lactococcus lactis is a potential candidate for the production of useful biological proteins. Since there is not any vector nominated for this bacterium to show the extracellular protein secrition properties, therefore the aim of this study was to increase the efficiency of expression and secretion of recombinant proteins by adding transmission signal peptide usp45 to pBU003.
    Materials And Methods
    usp45 signal peptide has 81 nucleotides and previous studies indicated that it can also cause increase in the gene expression. In this study, after synthesising usp45 signal sequence, it was ligated into pBU003. Then the vector was transformed to Ecoli (MC1061). The recombinant plasmid named pFUM003 after “plasmid Ferdowsi University of Mashhad 003”.
    Results
    Sequencing of recombinant plasmid containing usp45 showed that the plasmid had correct construction and the inserted sequence had exact match with the reference sequence (EU382094.1) reported in NCBI's GenBank.
    Conclusion
    The recombinant plasmid was named pFUM003. This recombinant plasmid structurally was correct and can be used to transmit into probiotics make them to benefit from extracellular protein production properties.
    Keywords: Protein Sorting Signals, lactococos lactis, Genetic vectors
  • Nazila Niapour, Samira Shokri Gara Geshlagi, Mojtaba Amani, Marzieh Sharifi Pasandi, Hossein Salehi, Ali Niapour Pages 1024-1032
    Introduction
    Gastric cancer is one of the most common and lethal malignancies in the world. All-trans retinoic acid (ATRA) has been widely used to treat cancers, most notably for the acute promyelocytic leukemia (APL) - as a differentiation inducer. Notch signaling plays important roles in cell proliferation and apoptosis. Aberrant activation of notch signaling pathway has been stated in different malignancies including gastric cancer. The aim of this study was to assess the possible effects of ATRA on cellular viability, cell cycle shift and apoptosis induction of gastric MKN-45 cell line. Moreover, alterations of notch1 and hes1 gene expression profiles after ATRA treatment have been considered.
    Materials And Methods
    Human gastric carcinoma cells (MKN-45) were treated with increasing concentrations of ATRA (2.5, 5, 10, 15, 20, 25 µM). The viability of cells was determined with 3-(4, 5-dimethlthiazol-2-yl)-2,5-diphenyltetrazolium bromide (MTT) assay. Caspase-Glo 3/7 assay kit was applied to measure the apoptosis. Flow-cytometry was employed to distinguish cells in different phases of cell cycle. Expression profiles for the notch1 and hes1 genes were evaluated by reverse transcriptase PCR (RT-PCR).
    Results
    MTT assay showed that ATRA could diminish MKN-45 cell line viability rate; the most effective dose was 10 µM. Concentrations higher than 10 µM of ATRA had no significant effect on reducing cancerous cell viability. Furthermore, ATRA treatment significantly amplified caspase3/7activation. Flow-cytometry analyses showed significant accumulation of cells in G1 phase of cell cycle in ATRA treated group in compare to control. Following treatment with ATRA, showed a significant reduction in notch1and hes1 genes profile expression.
    Conclusion
    According to our findings, ATRA could exert its cytotoxic effects on gastric cancer MKN-45 cell line through reducing cellular viability and inducing apoptosis. Remaining at G1 phase of cell cycle and reducing notch1 and hes1 gene expressions suggest the antiproliferative activity of ATRA
    Keywords: Stomach Neoplasm, ATRA, Apoptosis, Signal transduction, Receptors, Notch
  • Samaneh Koushki, Fatemeh Yari, Mojgan Shaiegan Pages 1033-1039
    Introduction
    Activated platelets in platelet concentrate, release membranous vesicles that called platelet microparticles and can be created spontaneously during the storage of platelets. Studies have shown that platelet microparticles can form aggregates with monocytes so we intended to survey the ability of these microvesicles to activate monocytes.
    Materials And Methods
    Platelet concentrate bags (PCs) were prepared from Iranian Blood Transfusion Organization in Tehran. Sampling of the bags and isolation of PMP was carried out during storage. Besides, the respiratory burst of monocytes was measured by flow cytometry technique before and after treatment with PMP using di-hydrorhodamine-123 (DHR-123).
    Results
    Monocyte cells derived from human peripheral blood were activated after exposure to platelet microparticles and intracellular respiratory burst was significantly increased (P-value = 0.01). These findings suggest that PMPs have a dose-dependent effect on monocytes and they are more effective at the concentration of 500 micrograms per milliliter.
    Conclusion
    This study showed the potential of platelet microparticles in the stimulation and activation of human peripheral blood monocytes.
    Keywords: Blood Platelets, Cell, Derived Microparticles, Monocytes, Respiratory Burst