فهرست مطالب

فصلنامه کومش
سال هجدهم شماره 2 (پیاپی 62، پاییز 1395)

  • ویژه نامه توانبخشی
  • تاریخ انتشار: 1395/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا اکبرزاده، ناهید طحان، محمد علی محسنی بندپی، سعید میکائیلی صفحات 243-249
    سابقه و هدف
    التراسوند یک روش غیر تهاجمی برای مشاهده تغییرات ضخامت عضلات شکمی می باشد که این تغییر ضخامت به عنوان شاخصی برای فعالیت عضله در نظر گرفته می شود. اندازه گیری صحیح سونوگرافی وابسته به کنترل تمام منابع احتمالی ایجاد خطا حین اندازه گیری ها می باشد. هدف از این مطالعه بررسی سطح پر بودن معده بر روی ضخامت عضلات شکم در وضعیت استراحت و در حین انقباض طی مانور گود کردن شکم می باشد.
    مواد و روش ها
    تعداد 30 مرد سالم با دامنه سنی 18 تا 26 سال برای شرکت در این مطالعه داوطلب شدند. ضخامت 4 عضله شکمی در هر دو سمت در وضعیت استراحت (در انتهای بازدم) و طی مانور گود کردن شکم قبل و بعد از صرف غذا توسط دستگاه سونوگرافی با پروب خطی 5/3 مگاهرتز اندازه گیری شد.

    یافته ها
    میانگین ضخامت عضلات راست شکمی مورب خارجی و داخلی و عرضی شکم در سمت راست و چپ در حالت استراحت قبل از صرف غذا به ترتیب 8/10 و 7/10، 2/6 و 1/6، 6/8 و 3/8، 1/4 و 1/4 میلی متر و بعد از صرف غذا به ترتیب 3/10 و 3/10، 6/5 و 5/5، 3/7 و 3/7، 4/3 و 6/3 میلی متر بود. میانگین ضخامت عضلات راست شکمی مورب خارجی و داخلی و عرضی شکم در مانور گود کردن شکم قبل از صرف غذا به ترتیب 11 و 8/10، 1/6 و 3/6، 10 و 10، 3/5 و 5/5 میلی متر و بعد از صرف غذا به ترتیب 5/10 و 6/10، 7/5 و 7/5، 8/8 و 7/8، 4/4 و 5/4 میلی متر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که بعد از مصرف غذا ضخامت عضلات شکم در هر دو سمت به طور معنی داری کاهش یافت، بنابراین مصرف غذا باید در اندازه گیری سونوگرافیک ضخامت عضلات شکم مد نظر قرار گیرد
    کلیدواژگان: سونوگرافی، عضلات شکم، خوردن
  • فاطمه احسانی، امیرمسعود عرب، الهام فاطمی صفحات 250-257
    سابقه و هدف
    به نظر می رسد که ترس از حرکت نقش بسزایی بر تغییر سطح فعالیت عضلات عمقی تنه افراد مبتلا به کمردرد دارد. این در حالی است که تا به حال مطالعه ای به بررسی ارتباط بین سطح فعالیت عضلات عمقی تنه با شاخص میزان ترس از حرکت نپرداخته است. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین سطح فعالیت عضلات شکمی و شاخص های درد، ناتوانی و ترس از حرکت طی تکالیف پاسچرال ایستاده در زنان مبتلا به کمردرد مزمن بود.
    مواد و روش ها
    از 44 داوطلب مبتلا به کمردرد خواسته شد که بر روی سطوح دستگاه تعادل بایودکس، تعادل خود را حفظ نمایند. به طور هم زمان داده های اولتراسونوگرافی جهت اندازه گیری ضخامت عضلات شکمی ذخیره و به شکل آفلاین پردازش گردید. شدت درد، سطح ناتوانی و ترس از حرکت نیز توسط مقیاس های معتبر مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    همبستگی معنی داری بین درصد تغییر ضخامت عضلات سطحی و عمقی شکمی و نمرات مقیاس شدت درد و پرسش نامه ناتوانی در افراد وجود نداشت. در حالی که بین درصد تغییر ضخامت عضلات عمقی شکمی در شرایط سطح پویایی حداکثر و مقیاس ترس از حرکت تمپا همبستگی معنی دار و معکوسی وجود داشت (05/0P<)، اگر چه این همبستگی ضعیف بود (32/0- -36/0-=r).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که افزایش میزان ترس از حرکت بر کاهش سطح فعالیت عضلات عمقی شکمی افراد کمردرد اثر معنی داری خواهد داشت. وجود این ارتباط اهمیت انجام تمرینات شناختی-رفتاری و کنترل میزان ترس از حرکت افراد مبتلا به کمردرد بر بهبود عمل کرد عضلات عمقی شکمی را نشان می دهد
    کلیدواژگان: کمردرد، عضلات شکمی، درد، ارزیابی ناتوانی، ترس
  • رقیه محمدی، لیلا رهنما، ضیاالدین صفوی فرخی صفحات 258-264
    سابقه و هدف
    عضلات پلانتارفلکسور نیروی جلوبرنده بدن را در نیمه دوم مرحله ایستایش راه رفتن مهیا می کنند، هرگونه نقص در بازده این عضلات منجر به نیروی جلوبرنده بدن ناکافی در مرحله push off و کاهش سرعت راه رفتن می شود. این مطالعه تاثیر شیب ها و سرعت های مختلف بر زمان شروع فعالیت الکترومیوگرافی عضلات مفصل مچ پا حین راه رفتن در افراد میانسال سالم را بررسی کرده است.
    مواد و روش ها
    15 فرد سالم میانسال (زن 5 / مرد 10 ، با میانگین سن 20/7±53/56 و شاخص توده بدنی 70/3±52/28 کیلوگرم بر مترمربع) در این مطالعه شرکت کردند. آزمودنی ها بر روی تردمیل استاندارد با سه سرعت مختلف (سرعت انتخابی، سرعت انتخابی +20%، سرعت انتخابی +40%) و شیب های مثبت مختلف (صفر، سه و شش درجه) راه رفتند و زمان شروع فعالیت عضلات گاستروکنمیوس داخلی، تیبیالیس قدامی در مرحله push off راه رفتن ثبت گردید.
    یافته ها
    از مدل خطی مختلط برای آنالیز استفاده شد و زمان شروع فعالیت عضلات گاستروکنمیوس داخلی و تیبیالیس قدامی با افزایش سرعت راه رفتن در سمت غیرغالب تاخیر پیدا کرد (05/0 >p)، ولی شروع فعالیت این عضلات در سمت غالب با افزایش شیب و سرعت تردمیل، تغییری پیدا نکرد. (05/0
    نتیجه گیری
    داده های این مطالعه نشان می دهد که تمایل برای استفاده از سمت غالب برای غلبه به تغییرات سرعت، بیش تر از سمت غیرغالب در افراد میانسال می باشد
    کلیدواژگان: الکترومیوگرافی، تست ورزش، راه رفتن
  • ریحانه نوروزی، مژگان اسدی، مریم مخلصین، فائزه اسدالله پور، شهره کاویانی، مجید میرمحمدخانی، فاطمه کسبی صفحات 265-275
    سابقه و هدف
    معلمان اغلب مدت زمان طولانی با بلندی زیاد در محیط های پرسروصدا و موقعیت های پراضطراب صحبت می کنند، لذا بیش تر در معرض ابتلا به آسیب بافت های صوتی قرار دارند. این مشکلات صوتی ممکن است بر کیفیت آموزشی، وضعیت شغلی، اقتصادی، ارتباطی و عاطفی آنان تاثیر نامطلوب داشته باشد. این پژوهش از طریق مقایسه ادراک معلمان دارای و فاقد دیسفونی از مشکل صوتی خود، به بررسی تاثیر آن بر عمل کرد شغلی، ارتباطی، اجتماعی و عاطفی آن ها می پردازد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه روی 243 نفر از معلمان مدارس عادی مقطع ابتدایی انجام شده است. آزمودنی ها بر اساس پاسخ به سوال 4 گزینه ای در ارتباط با میزان مشکل صوتی خود (همیشه، اغلب اوقات، گاهی اوقات و به ندرت) به دو گروه دارای مشکل صوتی (همیشه و اغلب اوقات) و فاقد مشکل صوتی (گاهی اوقات و به ندرت) تقسیم شدند.
    یافته ها
    مطالعه نشان داد مشکلات صوتی با تدریس، نگرش شغلی، توانایی ارتباطی، اجتماعی و عواطف معلمان رابطه معنی داری دارد (05/0P<)، به طوری که وقوع مشکلات صوتی در معلمان شانس تجربه اثرات فوق را افزایش می دهد.
    نتیجه گیری
    معلمان دارای مشکلات صوتی در مقایسه با معلمان فاقد مشکلات صوتی، دارای مشکلات بیش تری در عمل کرد شغلی، ارتباطی، اجتماعی و عاطفی و در نتیجه کیفیت زندگی بودند که باید در ارزیابی و درمان اختلالات صوتی به آن ها توجه شود
    کلیدواژگان: اختلال صوتی، معلمان، کیفیت زندگی، عوارض شغلی
  • رزیتا هدایتی، عاطفه امینیان فر، ملیحه دربانی، منصوره سادات دادبخش، فاطمه احسانی صفحات 276-285
    سابقه و هدف
    استئوآرتریت زانو شایع ترین بیماری مفصلی می باشد که با تخریب غضروف مفصلی همراه است. درمان های دارویی بیش تر بر ترمیم غضروف مفصلی تاکید دارند. از گلوکزآمین سولفات به عنوان یک ماده محافظ غضروف با نتایج متناقضی استفاده می شود. این مطالعه با هدف بررسی اثرات فونوفورز گلوکزآمین در استوآرتریت زانو انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بر روی 41 بیمار زن 75-45ساله (21 مورد ابتلای یک طرفه و 20 مورد ابتلای دوطرفه) انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به سه گروه زیر تقسیم شدند. گروه 1 (15=n) : درمان استاندارد همراه با اولتراسوند خاموش، گروه 2 (12=n): درمان استاندارد همراه با اولتراسوند روشن (مداوم با فرکانسMHz 1 و زمان 5 دقیقه و شدت 3/0 وات بر سانتی مترمربع با افزایش تدریجی در طول جلسات) و گروه 3 (14=(n: درمان استاندارد همراه با فونوفورز گلوکزآمین (با نسبت مساوی 50 درصدی ژل و گلوکزآمین، اولتراسوند روشن مشابه پارامترهای قبل به مدت 30 جلسه و روزانه روی زانوی غالب). درمان استاندارد شامل اشعه مادون قرمز( Infrared)، تحریک عصبی الکتریکی پوستی (Transcutaneous electrical nerve stimulation، TNS) و ورزش (Exercise) بود. درد، دامنه فعال خم شدن زانو، تورم زانو، مدت سفتی صبحگاهی و کیفیت زندگی قبل و پس از درمان اندازه گیری شد.
    یافته ها
    داده ها نشان دهنده بهبودی معنی دار شاخص های استئوآرتریت (کاهش بیش تر درد، تورم زانو و مدت سفتی صبحگاهی، افزایش دامنه خم شدن زانو و بهبود کیفیت زندگی) در گروه مداخله در مقایسه با دو گروه دیگر بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به اتیولوژی بیماری، انتخاب درمان هایی که بتواند به ترمیم غضروف مفصلی کمک کند درمان موثرتری جهت پیشگیری از روند پیشرفت بیماری است. فونوفورزیس گلوکزآمین می تواند یکی از این گزینه ها باشد
    کلیدواژگان: فونوفورزیس، درمان با اولتراسوند، التهاب استخوان و مفصل، گلوکزآمین، مفصل زانو
  • عاطفه امینیان فر، رزیتا هدایتی، پریوش باقری، زهرا یعقوبی صفحات 286-294
    سابقه و هدف
    تغییر گشتاور اینورتورها و اورتورهای مچ پا از جمله ناتوانایی های حسی حرکتی است که همراه با بی ثباتی عمل کردی مچ پا رخ می دهد. با توجه به اثرات مثبت گزارش شده Whole Body Vibration (WBV) بر گشتاور عضلانی، این مطالعه به بررسی اثر WBV بر بهبود نسبت گشتاور کانسنتریک عضلات اورتور و اینورتور در افراد مبتلا به بی ثباتی عمل کردی مچ پا می پردازد.
    مواد و روش ها
    30 نفر از بیماران زن مبتلا به بی ثباتی عمل کردی یک طرفه مچ پا به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. افراد گروه آزمایش به مدت 6 هفته (3 جلسه در هفته) تحت درمان با WBV قرار گرفتند و پس از آن از نظر گشتاور کانسنتریک عضلات اورتور و اینورتور مورد ارزیابی قرار گرفتند. گشتاور کانسنتریک عضلانی توسط دستگاه ایزوکینتیک بایودکس اندازه گیری شد.
    یافته ها
    گشتاور کانسنتریک عضلات اورتور و اینورتور افراد مبتلا و افراد گروه کنترل قبل از مداخله تفاوت معنی دار نداشتند (05/0p>). درمان با WBV، گشتاور کانسنتریک عضلات اورتور و اینورتور پای مبتلایان به بی ثباتی عمل کردی مچ پا را بهبود بخشید (05/0p<).
    نتیجه گیری
    اعمال 6 هفته (18 جلسه) WBV در افراد مبتلا به بی ثباتی عمل کردی مچ پا توانایی افزایش گشتاور کانسنتریک عضلانی را دارد
    کلیدواژگان: ارتعاش، مچ پا، مفصل مچ پا، ناپایداری مفصل، گشتاور
  • زهرا احمدی زاده، مریم مخلصین، معصومه رسول زاده، مریم یعقوبی، فرانک نوبریان صفحات 295-301
    سابقه و هدف
    اگر چه مشخصه اصلی فلج مغزی اختلال در پوسچر و حرکت می باشد اما اغلب این کودکان دارای مشکلات حسی نیز می باشند. لذا هدف از این مطالعه بررسی ارتباط میان پردازش حسی و مهارت های حرکتی در کودکان فلج مغزی بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی-تحلیلی 56 کودک فلج مغزی 5 تا 10 ساله مورد بررسی قرار گرفتند. عمل کرد حرکتی درشت با استفاده از سیستم طبقه بندی عمل کرد حرکتی درشت، عمل کرد دستی کودکان از طریق سیستم طبقه بندی توانایی دستی، شدت اسپاستی سیتی از طریق مقیاس اصلاح شده اشورث و وضعیت حسی کودکان از طریق پرسش نامه وضعیت حسی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان داد که مهارت های عمل کردی درشت و دستی در کودکان فلج مغزی با فاکتورهای تون و تحمل عضلانی پایین، ضعف ثبت حسی و بی تحرکی ارتباط معنادار دارد. هم چنین میان توانایی دستی کودکان فلج مغزی با حساسیت حس دهانی نیز ارتباط معنادار مشاهده شد (01/0p<).
    نتیجه گیری
    بر اساس ارتباط معنادار میان مهارت های حرکتی و پردازش حسی در کودکان فلج مغزی، توصیه می شود که در مداخلات درمانی و توانبخشی علاوه بر مهارت های حرکتی به مهارت های حسی این کودکان نیز توجه شود
    کلیدواژگان: پردازش حسی، مهارت حرکتی، فلج مغزی، کودک
  • هدیه هاشمی، علی سعدالهی، افشین سمایی، راهب قربانی، جلال بختیاری، حدیثه قمی صفحات 302-307
    سابقه و هدف
    بیماری مالتیپل اسکلروزیس (MS) یک اختلال نورولوژیک با آسیب در سیستم عصبی مرکزی است که بین سنین 20 تا 45 سالگی آغاز می شود. یکی از مشکلات شایع در بیماران، مشکلات مربوط به صوت و گفتار می باشند و یک علت مهم در کاهش کیفیت زندگی بیمار است. هدف از این مطالعه بررسی شاخص کیفیت زندگی مرتبط با اختلال صوت در بیماران مبتلا به مالتیپل اسکروزیس بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی-تحلیلی و مقطعی بر روی نمونه های در دسترس مبتلا به MS مراجعه کننده به کلینیک های مغز و اعصاب شهر سمنان انجام شد. از میان مبتلایان به MS، کسانی که نمره EDSS آن ها بین 1 تا 6 و حداقل 3 سال از شروع بیماری آن ها گذشته بود وارد مطالعه شدند و نمونه صوتی مراجعان با استفاده از کشش واکه های واکه /a/ و /i/ را به مدت 3 ثانیه و سه بار با حفظ بلندی و زیر و بمی متعادل ضبط شد و پارامترهای آکوستیک با استفاده از نرم افزار صوتی Praat مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت سپس شاخص معلولیت صدا به بیمار برای تکمیل ارائه می شد.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد که همبستگی معنی داری بین پارامترهای آکوستیک صدا و شاخص معلولیت صدا وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که اختلال صوت بیماران MS بر کیفیت زندگی این بیمارن تاثیر معنادار ندارد ولی در توان بخشی این بیماران باید این اختلالات ارزیابی و درمان شوند
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، اختلال صوت، کیفیت زندگی
|
  • Alireza Akbarzadeh Bagheban, Nahid Tahan, Mohammad Ali Mohseni Bandpei, Saeed Mikaeili Pages 243-249
    Introduction
    Ultrasound imaging is a non-invasive method for observing changes in muscle thickness of the abdominal muscles. Accurate measurements depend on the control of all potential sources of error. In this study we investigated whether the level of stomach fullness might be a source of error not only in the resting thickness but also in contractile thickness (abdominal hallowing maneuver) abdominal muscles.
    Materials And Methods
    Thirty healthy male subjects ranging in age from 18 to 26 years volunteered for this study. Ultrasound image of the four abdominal muscles on both sides were obtained at rest (at the end of exhalation) and during abdominal hallowing maneuver before and after food consumption. Abdominal muscle thickness was assessed using a 3.5 MHZ linear head transducer in B-mode condition.
    Results
    The mean thickness for right and left rectus abdominis, external oblique, internal oblique, and transversus abdominis muscles at rest before food consumption were 10.8-10.7, 6.2-6.1, 8.6-8.3, 4.1-4.1 mm, respectively and after food consumption were 10.3-10.3, 5.6-5.5, 7.3-7.3, 3.4-3.6 mm, respectively. The mean thickness for right and left rectus abdominis, external oblique, internal oblique, and transversus abdominis muscles during Abdominal Hollowing Maneuver before food consumption were 11-10.8, 6.1-6.3, 10-10. 5.3-5.5 mm, respectively and after food consumption were 10.5-10.6, 5.7-5.7, 8.8-8.7, 4.4-4.5 mm, respectively.
    Conclusion
    After food consumption the thicknesses of all abdominal muscles in both sides are decreased, and therefore, food consumption must be considered when measuring abdominal muscle thickness using sonography
    Keywords: Ultrasonography, Abdominal Muscle, Eating
  • Fatemeh Ehsani, Amir Masoud Arab, Elham Fatemy Pages 250-257
    Introduction
    It appears that the level of fear of movement changes deep trunk muscle activity in the patients with low back pain (LBP). There is no study to investigate the relationship between deep trunk muscle activity and fear of movement in the patients with LBP. Thus, the purpose of this study was to assess the relationship between abdominal muscle activity and pain, disability and fear of movement during standing postural tasks in females with chronic nonspecific LBP.
    Materials And Methods
    Forty four females participated were asked to maintain their balance during standing on the platform stability levels of Biodex Balance System (BBS). Concurrently, ultrasonography (US) data about abdominal muscles thickness measurement were transferred and saved to process offline. The pain intensity, disability and fear of movement were assessed by valid scales and questionnaire.
    Results
    There was not significant correlation between abdominal muscle thickness changes and pain and disability intensity (P>0.05), while significant and inverse correlation between deep abdominal muscle thickness changes and fear of movement was observed in the patients (P
    Conclusion
    It seems that increases in fear of movement decrease significantly deep abdominal muscles activity in the patients with LBP. This relationship demonstrates the importance of cognitive behavioral therapy and controlling fear of movement on improvement of deep abdominal muscle activity in the patients with LBP
    Keywords: Low Back Pain, Abdominal Muscles, Pain, Evaluation Disability, Fear
  • Roghayeh Mohammadi, Leila Rahnam, Ziaeddin Safavi, Farokhi Pages 258-264
    Introduction
    Plantarflexor muscles produce propulsive force in the second half of stance phase; deficient motor output from these muscles would lead to inadequate propulsion at push off and decreasing walking speed. This study has examined the effects of walking on a treadmill at varying gradients and speeds on ankle muscle timing in healthy middle-aged adults.
    Materials And Methods
    Fifteen healthy middle-aged adults (10M/5F; average age 56.53±7.20 years; body mass index 28.52±3.70 kg/m2) participated in the study. Participants walked on a standard treadmill at three different walking speeds (self-selected, self-selected%, self-selected%) and positive inclines (0°, 3°, and 6°). The onset muscle timing of MedialGastrocnemius (MG), and Tibialis Anterior (TA) muscles recorded at push off phase of the gait.
    Results
    A linear mixed model (LMM) regression analysis was used to analysis. The onset of MG and TA muscles activity delayed at faster speeds on the nonodominant side (p0.05).
    Conclusion
    Data showed that there is a bias towards using dominant side to overcome challenging walking conditions in middle-aged adults.
    Keywords: Electromyography, Exercise Test, Walking
  • Reyhaneh Noruz, Mozhgan Asadi, Maryam Mokhlessin, Faezeh Asadollahpour, Shohreh Kaviyani, Majid MirmohammadkhanÅ, Fatemeh Kasbi Pages 265-275
    Introduction
    Teachers often speak to high volume for a long time both in the noisy environments and in the stressful situations; therefore, their tissue of vocal cords are exposed to damage. The voice problems may have the adverse impacts on the quality of education, employment, economic and communicative conditions and also on the emotional status. In this study, the effects of voice problems on the teachers’ job performance communication, social and emotional status were investigated through comparing the teachers’ knowledge with/without dysphonia from their voice problems.
    Materials And Methods
    This study was conducted on 243 teachers at primary schools. The participants on the basis of response to the four – choice items and in relation to the rate of his/her voice problems (always, often, sometimes and rarely) were divided into two groups with/without voice problems (VP = always and often) and lack of voice ones (NVP = sometimes and rarely). To collect the data, the questionnaire with α = 0.91 was used, and to investigate the relationship between the voice problems and the performance of teachers.
    Results
    The findings showed that the voice problems among the teachers had a significant relationship with teaching, job attitude, ability for communication, social ability and their emotions (P
    Conclusion
    The teachers with voice problems compared with those without voice ones have more difficulties in job performance, communication, social and emotional status and also in their quality of life. In fact, these problems need to be considered in evaluating and treating the voice disorders
    Keywords: Voice Disorders, Teachers, Quality of Life, Job Consequences
  • Rozita Hedayati, Atefeh Aminian, Far, Malihe Darbani, Mansoore, Sadat Dadbakhsh, Fatemeh Ehsani Pages 276-285
    Introduction
    Knee osteoarthritis (OA) is the most common joint disease characterized by deterioration of articular cartilage. Pharmacological treatments mainly emphasize on the regeneration of articular cartilage. Glucosamine sulfate is used as a cartilage protective substance with controversial results. This study was designed to investigate the efficacy of glucosamine phonophoresis on the knee osteoarthritis.
    Materials And Methods
    This clinical trial was performed on 41 female patients aged 45-75 years (21 unilateral and 20 bilateral cases). Patients randomly assigned into one of three groups. Group 1: This group received standard treatment with ultrasound (US)/off (n=15); Group 2: This group received standard treatment with US/on (n=12) (US was in continuous mode at frequency of 1 MHz and 0.3 watt/cm2 intensity, 5 min duration increasing gradually during the treatment sessions) and Group 3: This group received glucosamine phonophoresis (with equal ratio of %50 gel and glucosamine, and US/on as the same parameters). All treatment sessions were done daily on the dominant knee and for 30 sessions. Standard treatment included daily and on the dominant knee infrared, transcutaneous ekectrical stimulation and exercise. Pain, active knee flexion range of motion, swelling of knee joint, morning stiffness and quality of life (QOL) of all participants were measured before and after the intervention.
    Results
    The data showed significant improvement in OA criteria (more decreased pain; swelling and morning stiffness, improvement in knee flexion and QOL index) in the intervention group than other placebo groups (P
    Conclusion
    Considering the etiology of disease, administration of treatments aimed on healing of articular cartilage seems to be more effective in the prevention of disease progression. Phonophoresis of glucosamine combination could be promising
    Keywords: Phonophoresis, Ultrasonic Therapy, Osteoarthritis, Glucosamine, Knee Joint
  • Atefe Aminianfar, Rozita Hedayati, Parivash Bagheri, Zahra Yaghubi Pages 286-294
    Introduction
    Changes in invertor and evertor muscle torque is one of the sensory-motor disabilities along with functional ankle instability (FAI). According to positive advantages of whole body vibration (WBV) on muscle torque, this study has been conducted to evaluate the effect of WBV on evertor to invertor muscle concentric ratio in people with FAI.
    Materials And Methods
    30 female with FAI assigned randomly into experimental and control groups. The experimental group received 6 weeks WBV (3 times per weeks). Then they were evaluated according to their evertor and invertor muscle concent ric torque. Concentric muscle torque was evaluated by Biodex Isokinetic.
    Results
    There were no significant differences between concentric torque of evertor and invertor muscles (P> 0.05). WBV could improve concentric torque of invertor and evertor muscles in the ankle of people with FAI (P
    Conclusion
    6 weeks WBV (18 sessions) can increase concentric torque of evertor and invertor muscles in people with FAI.
    Keywords: Vibration, Ankle, Ankle Joint, Joint Instability, Torque
  • Zahra Ahmadizadeh, Maryam Mokhlesin, Masomeh Rasolzadeh, Maryam Yaghobi, Faranak Nobariyan Pages 295-301
    Introduction
    Although movement disorders and abnormal postural are the main features of children with cerebral palsy but many of them have sensory problems too, so the purpose of this study was to investigate the relationship between sensory process and motor skills in children with cerebral palsy.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytic study, 56 children with cerebral palsy aged 5 to 10 were studied. The gross motor function was assessed using the gross motor function classification system, manual ability was assessed using manual ability classification system, intensity of spasticity was evaluated using modified ashworth scale and sensory process was assessed by sensory profile questionnaire.
    Results
    The results of this study showed that the gross motor function and manual ability of children with cerebral palsy are related to low muscle tone and tolerance, poor sensory registration, and sedentary, significantly. Findings also demonstrated a significant relationship between manual ability and oral sensory sensitive in children with cerebral palsy (p
    Conclusion
    According to the significant relationship between motor skills and sensory processing in children with cerebral palsy, it is recommended to evaluate both motor and sensory skills during the management and rehabilitation of these patients
    Keywords: Sensory Process, Motor skills, Cerebral Palsy, Child
  • Hedieh Hashemi, Ali Sadollahi, Afshin Samaee, Raheb Ghorbani, Jalal Bakhtiyari, Hadise Ghomi Pages 302-307
    Introduction
    Multiple Sclerosis is (MS) a neurological disorder with damage in central nervous system. This disease begins between ages of 20-40. A common problem in patients is voice disorders that have negative impact on the quality of life of patients. The aim of this study was to examine the quality of life in MS patients with the voice disorder.
    Materials And Methods
    This is a descriptive-analytic study. Participants included 30 people with multiple sclerosis who referred to Semnan (Iran) clinics of neurology. The patients who were their EDSS score between 1-6 and at least 3 years of onset disease last were enrolled. All Patients were asked to produce the vowel /a/ and /i/ at a comfortable loudness level and a constant pitch at least three seconds in three trials and sample sounds were analyzed for acoustic parameters by Praat software, then voice handicap index (VHI) was presented to all participants to complete.
    Results
    The finding of this study indicated that, there is not statistically significant correlation between acoustic parameters and VHI.
    Conclusion
    The results of this study indicated that voice disorders have no significant effects on the quality of life in patients with MS, but these disorders should be detected and treated during the rehabilitation of these patents.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Voice Disorders, Quality of Life