فهرست مطالب

منظر - پیاپی 46 (بهار 1398)

مجله منظر
پیاپی 46 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید امیر منصوری * صفحه 3
    دورترها، کبوتربازی یا کفتربازی سنت رایجی در شهرهای ایران بود که تاریخ حوادث قرن چهارم نیز از آن یاد کرده و شرح منع کبوتر بازی و تخریب کبوترخانه ها توسط مقتدی عباسی (قرن پنجم) را در کتاب های تاریخی آورده است. دقت در سنت کبوتر بازی و قوانین پیچیده آن، حاکی از عمر طولانی آن است. این که سنت کبوتر بازی که به آن عشقبازی نیز گفته شده و فرهنگ درونی کبوتر بازان از آداب و روابط پیچیده ای برخوردار بوده به چه بازمی گردد، روشن نیست؛ اما از میزان پیشرفت این سنت و قواعد همه گیر آن که در نقاط مختلف سرزمین ایران به طور مشابه رواج داشته می توان فهمید که آیینی وابسته به زندگی یا اعتقادات پیشینیان بوده که به صورت بازی و سنتی رایج درآمده و همه گیر شده است.
    کبوتربازی که به نگهداری کبوتر در خانه های شهر اختصاص داشت با آنچه در خصوص کبوتر خانه ها، که تاسیساتی در خدمت کشاورزی و بیرون شهر بود، تفاوت دارد. رواج کبوتربازی در شهرهای ایران و قواعد آن، به ایجاد یک عنصر منظر خاص ایرانی در آسمان شهرها منجر می شد که صحنه های پرواز گله ها و دسته های کبوتران و چرخ زدن آنها در آسمان بود. دسته هایی از کبوتر که از اواسط صبح تا نزدیک غروب در آسمان چرخ می‎ زدند، منظر خاصی در آسمان شهر ایرانی ایجاد می کردند که در زمینه آسمان، خاطره انگیز و یگانه بود. شهرهایی در اقلیم های متفاوت ایران، از کوهستانی غرب تا کویری مرکز یا مرطوب شمال و جنوب «آسمان منظرین» و مشابه خود را به عنوان صحنه مشترک برای شهروندان، خاطره انگیز می ساختند. این خصوصیت مشترک منظر آسمان شهر ایرانی، نه برآمده از شرایط محیطی، بلکه محصول شرایط فرهنگی بود و علاوه بر زیبایی و تزئین آسمان روز، به ایجاد هویت و تکرار معنایی می انجامید که کبوتربازی بر اساس آن پدید آمده بود. آسمان منظرین روز، در کنار رنگ و نور خاص شهر که وابسته به موقعیت جغرافیایی و ارتفاع آن است، مشخصه مهمی است که در شهرهای مدرن با دلایل ساده از قبیل خطر پرواز کبوترها برای پرواز هواپیما، از دست رفت.
  • وحید حیدرنتاج *، زهره صنعتی صفحات 6-13
    باغ، بخش مهمی از زندگی و معماری ایرانیان بوده و در ساختار معماری و موجودیت آنها سهم شگرفی داشته است. باغ ایرانی، از زمان سومریان، معبد، قصر و آتشکده را احاطه می کرده است. برای ایرانیان هم آب و هم درخت قابل تکریم بوده اند، به همین دلیل درختان در کنار جوی های روان کاشته می شدند. تکریم آب و درخت باغ ایرانی را می سازد. باغ ایرانی نه تنها جای امن و آرام؛ که در عین حال مکانی است برای تفکر یا مذاکرات فلسفی. باغ ایرانی فضایی مقدس است و لذا در فضاهایی که باید مورد تقدیس و تکریم قرار بگیرند از الگوی باغ ایرانی استفاده می شده است. باغ مزارها گونه ای از باغ های ایرانی هستند که در آنها، پیرامون یک مزار یا آرامگاه یا یک بنای یادمان، با الگوی باغ ایرانی آراسته شده است. در ایران و بسیاری از کشورهایی که فرهنگ ایرانی دارند، نمونه های بسیاری از این گونه باغ ها وجود دارد. آرامگاه شیخ احمد واقع در شهرستان تربت جام در میان باغی واقع شده است که با قدمتی نزدیک به 800 سال، آرامگاه مدفن عارف نامی خراسان شیخ الاسلام احمد جامی است. بازشناسی درختان و مسیرهای موجود در اطراف این آرامگاه، حاکی از وجود پلان باغ ایرانی در این مکان است.
    کلیدواژگان: باغ ایرانی، باغ مقبره، شیخ احمد جامی، تربت جام
  • فردین حیدری *، مجید زارعی صفحات 14-23
    براساس ماهیت میان رشته ای طراحی شهری و بحث های نوین مربوط به آن، امروزه، لزوم توجه به مسائلی همچون مطالبه حق به شهر، شهروندمداری و عدالت شهری بیش ازپیش مطرح شده است. حق به شهر، مسئله ای با ماهیت اجتماعی، سیاسی و حقوقی است که با تعریف مجدد مفهوم حق شهروندی، مجموعه حقوقی را برای شهروندمدارتر کردن بستر زندگی شهری، به صورت شفاف و عادلانه مطالبه می کند. در این میان نقش فرآیند طراحی شهری در شکل دهی به محیط زندگی شهروندان، حائز اهمیت است و بنابراین با تاکید بر ماهیت میان رشته ای آن، مفهوم حق به شهر می تواند در سکونتگاه های شهری محقق شود. در راستای همین مسئله، این مقاله سعی دارد تا با اتخاذ پیش زمینه ای انسان مدارانه و با کنکاش در مفهوم حق به شهر، ارتباطی معنادار بین نظریه و عمل در طراحی شهری فراهم کند تا از نقش پررنگ مفاهیم اجتماعی، در کنار کیفیت های محیطی، برای توسعه کیفیت فضاهای شهری عمومی استفاده شود. بدین سبب، ابتدا با استفاده از مطالعات کتابخانه ای مربوط به حوزه های حق به شهر و عدالت شهری، هنجارهای جامع شهروندمداری استخراج شده است. سپس به واسطه روش های مقایسه ای، تحلیل محتوا، توصیفی-تحلیلی و تطبیق هنجارهای جامع شهروندمداری با شاخصه های کیفی مطرح شده توسط متخصصین طراحی شهری، سعی شده است تا یک چارچوب نظری متشکل از شاخصه های کیفی موثر در بروز طراحی شهری شهروندمدار، در دو حوزه فرآیند و تولید محصول طراحی شهری فراهم شود.
    کلیدواژگان: حق به شهر، شهروندمداری، طراحی شهری شهروندمدار، شاخصه های کیفی، عدالت شهری
  • مریم محمدی *، دلارام ابراهیمی نیا صفحات 24-39
    پیوند بین انسان و طبیعت غیرقابل انکار است و بسیاری از مطالعات نشان می دهند که انسان در طبیعت و در جوار سبزینگی در بهترین حالت روانی خود قرار دارد و می تواند به سادگی بسیاری از مشکلات درونی و حتی در بعضی موارد مشکلات جسمی خود را حل کند. اما متاسفانه در شهرهای امروزی سبزینگی مفهومی ازدست رفته است و ازاین رو، ساکنان دسترسی محدودی به طبیعت یا نشانه های آن دارند. کشاورزی شهری به عنوان یکی از رویکردهای نوین در عصر حاضر، تلاش می کند تا انسان و طبیعت را دوباره به یکدیگر پیوند دهد، اما این تنها نتیجه آن نیست. کشاورزی شهری سلامت ساکنان شهر و محلات را افزایش داده و با ایجاد پیوندی قوی بین ساکنان محلات، آنها را به مشارکت اجتماعی در محله تشویق می کند. تاثیرات این باغچه های کوچک شهری از تاثیرات اجتماعی فراتر رفته و با کاهش هزینه مواد غذایی و ایجاد بازارچه هایی برای فروش محصولات، در بعد اقتصادی نیز موثر است. در این مقاله کشاورزی شهری، اصول و شاخص های آن و در نهایت کاربست کشاورزی شهری در مقیاس محلات تدوین شده است. پژوهش حاضر، از نوع تحقیق توصیفی تحلیلی و کاربردی است. این نوشتار با تکیه بر نتایج تحقیقات پیشین و با بهره گیری از روش اسنادی و تحلیل نتایج آنها، به مدل کاربردی پژوهش دست یافته است. نمونه مورد بررسی، محله امام زاده یحیی واقع در منطقه 21 شهرداری تهران است و برای بررسی متغیرهای پژوهش، از روش برداشت میدانی و پرسش و ابزار پرسش نامه نیمه باز استفاده شده است. حجم جامعه آماری 061 نفر بوده و داده ها با نرم افزار اس.پی.اس.اس (SPSS) به صورت توصیفی و تحلیلی بررسی شده اند. نتایج نشان می دهد که کشاورزی شهری بیشترین تاثیر را در ابعاد اقتصادی خانوار مانند افزایش میزان پس انداز و ایجاد شغل دارد و در ابعاد اجتماعی بر افزایش استفاده از فضاهای جمعی، افزایش امنیت محیطی و کاهش افسردگی تاثیر دارد و در بعد سلامت نیز باعث سهولت در دسترسی به غذای سالم می شود.
    کلیدواژگان: کشاورزی شهری، محله، اصول، بعد اقتصادی، بعد اجتماعی، مصادیق کشاورزی شهری
  • رسول حق بیان، محمد صالح شکوهی بیدهندی * صفحات 40-49
    پیشرفت روزافزون تکنولوژی باعث کاهش نیاز شهروندان به خرید، کار و حتی تعاملات اجتماعی در فضای شهری شده است. این امر موجب افزایش قدرت انتخاب افراد برای حضور یا عدم حضور در فضای جمعی شده و در نتیجه کیفیت فضاهای جمعی اهمیتی دو چندان یافته است. در این چهارچوب، هدف از بررسی وضعیت زندگی جمعی این است که با تمرکز بر زندگی جاری و روزمره فضای شهری، عوامل تاثیرگذار بر زندگی جمعی استخراج شده و به تامین فضای شهری مطلوب برای حضور اقشار اجتماعی گوناگون کمک شود. در این راستا، محدوده طرح پیاده راه هفده شهریور شهر تهران انتخاب شده است؛ زیرا با وجود برنامه ریزی برای افراد پیاده، نتوانسته فضای دعوت پذیر و مورد میل شهروندان را فراهم کند. پژوهش حاضر با تاکید بر اندیشه های یان گل، از ابزارهای مطالعاتی گردآوری شده توسط او شامل شمارش، تبدیل اطلاعات به نقشه، ردیابی، پیاده روی آزمایشی و یادداشت های روزانه، جهت تحلیل وضعیت زندگی محدوده استفاده کرده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که محدوده موردمطالعه به جز هنگام عصر، وضعیت زندگی جمعی مناسبی ندارد که عامل اصلی آن نبود فعالیت های شفاف، جذاب، پویا و متنوع در محور است. بنابراین فضاهای رهاشده و با نظارت اجتماعی کم در این قسمت به وجود آمده است. این فضاها موجب شکل گیری عملکردهای ناخواسته و برنامه ریزی نشده ای مثل پارک وسایل نقلیه یا فعالیت های نابه هنجار اجتماعی شده است که با پیشینه و پتانسیل های زمینه ای فضا ارتباط دارد. این وضعیت با تغییر بافت اجتماعی استفاده کنندگان به سمت افراد ناسالم، بیگانه و خاص، باعث کاهش بیشتر کیفیت محیط به ویژه از لحاظ امنیت روانی شده و حضور افرادی چون زنان و کودکان را کاهش داده است.
    کلیدواژگان: زندگی جمعی، فضای شهری، پیاده راه، محور هفده شهریور تهران
  • سید محمدرضا خلیل نژاد * صفحات 50-55
    نوشتار حاضر سعی دارد تصویری کلی از وضعیت فعلی منظر کشاورزی باغ های ایرانی ثبت شده در میراث جهانی یونسکو ارائه نماید. باغ های مورد مطالعه میدانی در این پژوهش عبارتند از: باغ عباس آباد (بهشهر)، باغ فین (کاشان)، باغ اکبریه (بیرجند)، باغ دولت آباد (یزد)، باغ پهلوان پور (مهریز)، باغ چهلستون (اصفهان) و باغ شاهزاده (ماهان).
    در خصوص نتایج این مطالعه باید گفت علی رغم اصالت و هویت بخشی منظر مثمر در باغ ایرانی، توجه چندانی به حفاظت، مرمت و مطالعه آن نشده است. در باغ های فین کاشان و چهلستون این منظر کاملا از بین رفته و به منظر زینتی غیراصیل تبدیل شده است. منظر کشاورزی باغ عباس آباد نیز در حال حاضر وجود ندارد. منظر تولیدی باغ های اکبریه، شاهزاده و پهلوان پور در حال حاضر موجود است که اقداماتی جدی در خصوص حفاظت و بهسازی آن باید صورت پذیرد. سطح مولد باغ دولت آباد، تغییر کاربری نیافته است اما حالت پویا و سرزنده ای هم ندارد. تدوین اصول و معیارها با مشورت گرفتن از صاحب نظران و خبرگان و انتشار آن در میان پایگاه های باغ های ثبت شده در میراث جهانی، بازدیدهای مکرر و دعوت از صاحب نظران داخلی و خارجی، می تواند زمینه را برای احیای دوباره بخش تولیدی باغ های ایرانی فراهم آورد تا تصویر کاملی از این باغ در معرض دید گردشگران و پژوهشگران قرار گرفته و زمینه برای برنامه ریزی و توسعه گردشگری کشاورزی نیز فراهم شود.
    کلیدواژگان: باغ ایرانی، میراث جهانی، منظر کشاورزی، حفاظت، گردشگری کشاورزی
  • یاسر عرب *، بشرا کنعا، فاطمه خزاعی صفحات 56-61
    هدف از این مطالعه سنجش سایه اندازی در نماهای جلویی ساختمان هایی با سبک های متفاوت معماری در مالزی است. دو نمونه موردی از میان آپارتمان های مرتفع در ایالت پنانگ (Penang) مالزی انتخاب شدند. اولین نمونه، آپارتمان هالامان کریستال (Halaman Kristal) است؛ ساختمان 31 طبقه ای که به صورت تلفیقی از سبک های اروپایی و سنتی طراحی شده است .این سبک تلفیقی، با نام سبک کولونیال (Clonial Style) یا استعماری نیز شناخته می شود. این آپارتمان در منطقه جلوتانگ (Jelutong) در پنانگ واقع شده است. دومین نمونه مورد بررسی، ساختمان بایسواتر (Bayswater) است که 62 طبقه داشته و طراحی آن به سبک نئومینیمال اولیه (Early Neo-Minimalist) است. این بنا در کرانه شرقی جزیره پنانگ مالزی واقع شده است. پنانگ در عرض جغرافیایی 5 درجه و 52 دقیقه و صفر ثانیه شمالی و طول جغرافیایی 001 درجه و 91 دقیقه و صفر ثانیه شرقی با آب وهوای استوایی، دومین ایالت مهم در مالزی است و در دهه اخیر، شاهد پیشرفت های چشمگیری بوده است. برای بررسی و محاسبه مناطق سایه دار در نمای ساختمان های مورد نظر از نرم افزار سان تول (Suntool) استفاده شده است. این بررسی در فواصل زمانی بین ساعات 8 صبح تا 7 بعداز ظهر صورت گرفت؛ یعنی در شرایطی که پرتوهای خورشید به صورت عمود بر نمای ساختمان بتابد. مقایسه بین طراحی دو ساختمان با استفاده از شبیه سازی کامپیوتری انجام شد. نتایج پژوهش مشخص کرد که سبک کولونیال نتایج بهتری از سایه اندازی نسبت به سبک نئومینیمال در ساعات مختلف صبح تا بعد از ظهر را نشان می دهد. طراحی دیوارهای عقب نشسته و بالکن در ساختمان هالامان کریستال در مقایسه با عناصر مشابه در آپارتمان بیسواتر، تاثیر بسزایی در ایجاد سایه داشته است. این عوامل، نفوذ تابش خورشید به بخش داخلی ساختمان و تابش آن به دیوار جلویی یا نمای ساختمان را محدود می کنند. در این پژوهش بیشتر تمرکز بر بررسی طراحی نما در طول ساعات پایانی تابش آفتاب یعنی از ساعت 5 بعد از ظهر به بعد است. نتایج نشان داد که استفاده از کرکره های عمودی و سقف های جلوآمده (کنسول) به عنوان عناصر اضافی سایه ساز برای مقابله با تشعشعات خورشیدی از اهمیت زیادی برخوردار است.
    کلیدواژگان: نمای آپارتمان، کولونیال، نئومینیمال اولیه، تابش آفتاب، سایه اندازی
  • تیم اینگلد ترجمه: مطهره فعالی، رسا مرادی صفحات 62-73
    منظر و موقتی بودن آن اصلی ترین نقطه اشتراک میان باستان شناسی و مردم شناسی فرهنگی-اجتماعی است. مقاله حاضر نشان می دهد که موقتی بودن منظر را می توان با «دیدگاه ثابت» انسان که همچون فرضیه ای از پیش اثبات شده در رفتار و ادراکش نهفته است، فهمید. معنای منظر در تقابل با معنای زمین، طبیعت و فضا آشکار می شود.
    مفهوم «Taskscape»1 الگویی از فعالیت های ثابت را نشان می دهد و موقتی بودن ذاتی آن در تعاملات منظم یا الگوی طنین2 آن نهفته است. با در نظر گرفتن ارتباط منظر و Taskscape، در نهایت تمایز میان این دو از بین می رود و می بینیم که اساسا خود منظر امری موقتی است. چند نمونه عینی در ارتباط با مباحث مزبور برای فهم بهتر مخاطب آورده شده است.
|
  • Seyed Amir Mansouri* Page 3
    In the old days, pigeon keeping was a popular tradition in Iran as it has been mentioned in the Persian history books of the tenth century. In additiona the historical records reveal the ban of pigeon keeping and destruction of pigeon houses by Moqtada Abbasi (11th century). The rich tradition of pigeon keeping and its complicated rules proves its long historical roots. The tradition of pigeon keeping has been considred related to the image of love making. It is not clear why the principles and rules of the pigeon keepers enjoy such complicated etiquettes. Considering the developed nature of this tradition and its spread rules in different parts of Iran it can be concluded that this tradition is rooted in our ancestors’ beliefs that has later turned to the form of such a game. Keeping peagons at the town houses was differed of keeping them in the pigeon houses at the country side for agriculture purposes. The popularity of pigeon keeping in Iranian cities that led to a horde of flying pigeons revolving around the sky from morning to evening created a of a particular, memorable and unique sky landscape. This sky landscape could be seen in cities of various parts of Iran from mountainous regions in the west to the hot and dry central part of Iran, from the humid northern or the southern parts of Iran could be seen similarly. This common sky landscape charctristic of Iranian cities that was not dervied of the environmental but rather the cultural conditions, beside adding decorating and aesthetic values made a unique identity and meaning for the Iranian cities. The landscape sky with the special color and light of city which is dependent on its geographical situation and height is a significant feature that has been lost in modern cities due to simple reasons like the danger of pigeons for flying airplanes.
  • vahid Heidar nattaj*, zohre sanati Pages 6-13
    Gardens are an integral part of Iranian life and they significantly contribute to the structure and entity of Persian architecture. Since the Sumerians, the Persian garden was configured in a form that surrounded the palaces and fire temples. For Iranians, both water and tree were praiseworthy and the trees were arranged to be planted along wide water streams. Revering the water and the tree gives meaning to Persian garden. Not only is Persian garden a safe and peaceful place, but also it is a place for philosophical thinking and discussions. Persian garden is a sacred space, and therefore it is used to honor and revere a space. Tomb garden is a special type of Persian garden that is built in order to surround a tomb, or a monument in Persian style. There are different types of such gardens in Iran and many other countries that have Persian culture. Sheikh Ahmed-e Jam tomb is located in the city of Torbat-e Jam, in an 800-year old garden. Recognizing the trees and paths around this tomb indicates the existence of Persian garden plan in this place.
    Keywords: Persian Garden, Garden Tomb, Sheikh Ahmad-e Jami, Torbat-e Jam
  • fardin heidari*, Majid Zareii Pages 14-23
    The necessity has been arisen nowadays to frame the concepts of the right to the city, citizenship, and urban justice in a more specific manner due to the interdisciplinary essence of urban design profession as well as the modern debates related to it. The right to the city is an issue of social, political and legal nature, which claims a legal framework that fairly and transparently makes the living environment more citizen-friendly by redefining the concept of citizenship right. In this regard, urban design processes perform an underlying role in creating the living environment of the citizens, and thus, the right to the city can be realized in urban settlements, again emphasizing the interdisciplinary essence. Hence, this article tries to provide a meaningful link between the theory and the practice of urban design by adopting humanistic backgrounds as well as exploring into the right to the city, in order to be able to develop the quality of public urban spaces by utilizing the significant role of social concepts along with environmental qualities. In doing so, comprehensive social norms have been listed using the collection of materials on the notion of the right to the city in addition to urban justice based on library research. Finally, an effort has been made to provide a theoretical framework including qualitative indicators; the indicators which are effective in the emergence of citizen-friendly urban design in two areas of urban design process and production through comprehensively utilizing comparative methods, content analysis, analytical description, as well as matching the comprehensive citizenship norms with qualitative characteristics proposed by the experts.
    Keywords: The right to the city, Citizenship, Citizen-friendly urban design, Qualitative indicators, Urban justice
  • Maryam Mohammadi*, Delaram Ebrahimi Nia Pages 24-39
    The bond between human and nature is undeniable, and many studies show that people are in their best mental state when they are in nature and near greenery spaces. This can help them to easily solve much of their inner, and even physical problems in some cases. But in contemporary cities, greenness is a lost concept. Thus, their residents have very limited access to nature. Urban agriculture, as one of the modern approaches in the current era, tries to reconnect the human and nature, but this is not the only effect of urban agriculture. Urban agriculture enhances the health of city and neighborhood residents, and encourages them to socially participate in the neighborhood by creating strong bonds between them. The effects of these small urban farms go beyond the social effects, and also help in economical aspect by decreasing food costs and creating markets for selling their products. In this paper, urban agriculture, its principles, indexes and finally the application of urban agriculture in local scale have been codified. The current research method is descriptive-analytical type, and it is also an applied study. This paper has achieved the applied model of research based on the results of previous researches, using documentary method and content analysis of their results. The case study is Imamzadeh Yahya neighborhood, located in District 12 of Tehran Municipality. Field study, inquiry and semi-open questionnaire methods were used. The statistical population size was 160 people, and the data were analyzed descriptively and analytically by using SPSS software. The results show that urban agriculture has the largest effect on the economical aspect of families such as increasing savings and employment, and in social aspects, it has been effective in public space usage, environmental safety and decreasing depression, and plays a role in increasing public health by providing access to healthy food.
    Keywords: Urban agriculture, neighborhood, principles, economical aspect, social aspect, examples of urban agriculture
  • Rasool Haghbayan, Mohammadsaleh Shokohibidhendi* Pages 40-49
    The advent of technology has reduced the need of citizens to buy, work and do even social interactions in urban space. This condition has increased the power of individuals to choose between attend or absent from the public space and consequently has highlighted the importance of public space quality. The purpose of the public life study is to focus on the daily life of urban space to identify factors affecting public life and provide a favorable urban environment for the presence of various social strata. In this regard, the 17th Shahrivar project in Tehran was selected, which, despite the planning for pedestrians, has not been able to provide the invited and desired space for citizens. The present research, with an emphasis on the ideas of Jan Gehl, uses Gehl's study tools of public life, including counting, mapping, looking for traces, keeping a diary and test walks in the area. The findings of the research show that the study area has not had a proper public life condition except in the evenings. The main factor was lack of transparent, attractive, dynamic and diverse activities in the axis. For this reason, abandoned spaces have been created with little social monitoring which cause unwanted and unplanned functions, such as becoming a vehicle park or the emergence of social unpredictable activities that is related to the background and potential context of space. By changing the social context of users toward abnormal, alien and specific people, has reduced the quality of the environment, especially in terms of psychological security, and has decreased the presence of normal people, specifically women and children.
    Keywords: Public life, Urban space, Pedestrian way, 17th Shahrivar axis of Tehran
  • seyyedmohammadreza khalilnezhad* Pages 50-55
    This paper is an attempt to present a general view of the current status of the agricultural landscapes in seven Persian gardens, which all have been registered by UNESCO as the World Heritage property (cultural landscape). The cases studies are Abbas Abad garden (Behshahr), Fin garden (Kashan), Akbariyeh garden (Birjand), Dolat Abad garden (Yazd), Pahlavanpour garden (Mehriz), Chehelsotun garden (Isfahan), and Shazadeh garden (Mahan).The findings of this study show there is not sufficient attention toward the conservation and restoration of productive greenery in Persian gardens. In Fin and Chehelsotun gardens the agricultural landscape has completely devastated and converted to the non-original decorative green spaces. In the same way, the visitors of Abbas Abad garden do not observe any productive areas in the garden periphery. On the other hand, the fruit-bearing greeneries in Akbariyeh, Shahzadeh, and Pahlavanpour gardens have been preserved. Nevertheless, the serious and pursuant actions should be taken for revitalizing the productive sceneries of these historical gardens. Finally, the agricultural lands of Dolat Abad garden have fortunately not yet been converted, but do not have the active and vivid condition. In conclusion, beyond conserving the architectural features of Persian gardens, it is also vital to be revived their agricultural landscapes. Finally, it should be mentioned that revitalization and rehabilitation the productive greeneries in historical gardens is a fundamental way to demonstrate the genuine Persian garden.
    Keywords: Persian garden, World Heritage, agricultural landscape, conservation, agritourism
  • Ysser Arab*, Bushra Qanaa, Fatemeh Khozaei Pages 56-61
    This study aims to measure the sunlight shading performance on the two front apartment façades with different design of the architectural styles in Malaysia. Two case studies of high-rise apartments in Penang were selected for a comparative study of the results of sunlight shading performance. The first case study is Halaman Kristal apartment, a thirty one stories high rise with a mix of European and traditional architectural styles so called the colonial architectural style located in Jelutong, Penang. On the other hand, the second case study is twenty six stories Bayswater condominium designed with early neo-minimalist style located at the east cost of Penang Island, Malaysia. Penang with a latitude 5° 25' 0" N and longitude 100° 19' 0" E is in tropical climate. Nowadays, it is second most important state in Malaysia, which has witnessed great developing progress during the last decade. SunTool software is used in the survey to calculate shading area on the high rise façade. The survey will be conducted in hourly intervals from 8:00 am to 7:00 pm at a position when the sun path is perpendicular to the house façade, and then the comparison between these two designs will be made from the results of the computer simulations. The research finds that the colonial style has slightly better results of its shading performance compared to the neo-minimalist style in the morning and evening hours. The recessed wall and balcony design at Halaman Kristal is more effective shading elements compared to those at Bayswater Apartment. The elements block sunlight penetration to the indoor area and solar radiation to the façade wall. The important focus is the facade design for the late evening hours after 5:00 pm where the use of vertical louver and attached roof overhang as the additional shading devices are important to tackle solar radiation.
    Keywords: Apartment Façade, Colonial, Early Neo-Minimalist, Sunlight, Shading
  • Tim Ingold Translator: Motahareh Faali, Rasa Moradi Pages 62-73
    Landscape and temporality are the major unifying themes of archaeology and social-cultural anthropology. This paper attempts to show how the temporality of the landscape may be understood by way of a 'dwelling perspective' that sets out from the premise of people's active, perceptual engagement in the world. The meaning of 'landscape' is clarified by contrast to the concepts of land, nature and space. The notion of 'taskscape' is introduced to denote a pattern of dwelling activities, and the intrinsic temporality of the taskscape is shown to lie in its rhythmic interrelations or patterns of resonance. By considering how taskscape relates to landscape, the distinction between them is ultimately dissolved, and the landscape itself is shown to be fundamentally temporal. Some concrete illustrations of these arguments are drawn from a painting by Bruegel, The Harvesters.