فهرست مطالب

نشریه آفاق علوم انسانی
سال دوم شماره 20 (آذر 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/14
  • تعداد عناوین: 6
|
  • داریوش شعبان ، علی پیرحیاتی صفحات 1-25
    این پژوهش با هدف تعیین رابطه میزان استفاده از شبکه های اجتماعی آنلاین و انتقال ارزش های فرهنگی در دانشجویان دانشگاه لرستان انجام شده است، لذا روش تحقیق این پژوهش کاربردی،همبستگی، توصیفی و پیمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه دانشجویان دانشگاه لرستان می باشد که تعداد آنها 11000 نفر می باشد. با استناد به فرمول اول کوکران تعداد 371 دانشجو به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و به پرسش نامه 40 سوالی پاسخ گفتند. روایی پرسش نامه با نظرات متخصصین وخبرگان و پایایی آن به روش آلفای کرونباخ تائیدگردید. بنابراین فرضیه های پژوهش توسط آزمون های ضریب همبستگی پیرسون مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل ها نشان داد که بین میزان استفاده از شبکه های اجتماعی آنلاین با انتقال ارزش های فرهنگی و انتقال هر یک از متغیرهای استقلال عاطفی، استقلال فکری، مساوات طلبی، محافظه کاری، سلسه مراتب، هماهنگی و تسلط رابطه وجود دارد.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی آنلاین، ارزش های فرهنگی، استقلال عاطفی، استقلال فکری
  • مریم حسین زاده، اسکندرکلایی صفحات 27-46

    هدف محقق در این مقاله" برر سی مولفه های شهادت در روایات اسلامی " بوده و روش تحقیق به شیوه تحلیلی-تاریخی می باشد. شهادت (گواهی) عبارت است از اخبار شخصی از امری به نفع یکی از طرفین دعوی و به زیان دیگری.در »شرایع الاسلام« آمده ا ست: در شهادت و گواهی دادن شاهد صفات شهود، شرط است. بنابراین مولفه های زیر در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته اند و عبارتند از: در مورد شهادت به دین، مختبی، نظر فقها در مورد شهادت ظنین، دشمن، خائن، فساق، فحاش و موذنی که اجرت می گیرد، شهادت گدایان، فقرا و مساکین، شهادت ولدزنا، شهادت دادن شریک به نفع شریک، شهادت راهزن، وصی، در مورد شهادت کسانی که دارای عیب در خلقت هستند، اقرار عقلا علیه خود شان جایز است، در مورد شهادت فساق در اموری غیر از طلاق، شهادت کفترباز، در مورد شهادت حافر و شهادت کسانی که شعر می گویند.

    کلیدواژگان: بررسی، مولفه، شهادت، گواه، روایات اسلامی
  • بهاره خیاط بهبهان ، زهرا خیاط بهبهان صفحات 47-61
    سیاستگذاری در بخش سلامت به دلیل ماهیت خاص این بخش در مقایسه با دیگر بخشهای اجتماعی از جایگاه قابل توجهی برخوردار بوده و دارای حساسیت و ویژگی های خاصی میباشد. ماهیت تصمیم- گیری در بخش سلامت، اغلب موضوعات مرتبط با مرگ و زندگی را دربر میگیرد، از این رو تصمیمات اشتباه در این حیطه میتواند صدمات جبرانناپذیری به سلامت افراد وارد نماید. بر این اساس هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر سیاستهای کلی سلامت در اجرای طرح پزشک خانواده بر هزینه های درمانی بیماران تحت پوشش بیمه است. این پژوهش بر اساس هدف کاربردی، از نظر ماهیت و روش تحقیق، توصیفی- همبستگی، از نظر زمانی مقطعی است. جامعه آماری این تحقیق بیماران دارای دفترچه بیمه و استفادهکننده از طرح پزشک خانواده )بستری شده (در یک دوره زمانی یک هفتهای میباشد که در یک فاصله زمانی کوتاهمدت به مراکز درمانی مراجعه نمودهاند که این تعداد برابر با 2200 نفر میباشد. حجم نمونه از طریق جدول مورگان به تعداد 327 نفر درنظر گرفته شد. در این) تحقیق از پرسشنامه استاندارد طرح پزشک خانواده که دارای 21 سوال و برگرفته از مهرجو ) 1390 میباشد استفاده شده است که پایایی این پرسشنامه در پژوهش فوق با محاسبه آلفای کرونباخ به 0 به اثبات رسیده است. بهمنظور تجزیه و تحلیل داده های پژوهش، روش های آمار توصیفی / میزان 801 انجام شد. نتایج SPSS بهکار رفته است. دادهپردازی نیز با استفاده از نرم افزار )t و استنباطی )آزمون نشان داد که سیاستهای کلی اجرای طرح پزشک خانواده بر هزینه های درمانی بیماران تحت پوشش بیمه تاثیر معناداری دارد و اجرای طرح پزشک خانواده بر هزینه های درمانی افراد تحت پوشش بیمه تاثیرگذار بوده است.
    کلیدواژگان: پزشک خانواده، هزینه دارویی، هزینه ویزیت، رضایتمندی بیمار، پاسخگویی دربازار سلامت
  • رضا عبادی جامخانه، مرتضی فلاحتگر، محمد اسماعیل اخلاقی، علی اصغر قنبری قلعه سری، بهروز داداشی اومالی صفحات 63-83
    یکی از مهارت های لازم و موثر در زندگی این است که "نه گفتن " را یاد بگیریم تا از این طریق بتوانیم خوب فکر کنیم و تصمیم بگیریم که این مهارت لازمه موفقیت در زندگی فردی و اجتماعی است. در این مقاله روش تحقیق در پژوهش ،روش میدانی توصیفی-زمینه یابی است که با استفاده از پرسشنامه، و مطالعه کتابخانه ای صورت پذیرفته است. ابزار تحقیق شامل پرسش نامه 28 سوالی بسته بوده و به بررسی عوامل مهارت نه گفتن دانش آموزان از دیدگاه معلمان شاهد شهرستان نکا می پردازد. جامعه آماری ما متشکل 40 نفر از معلمان مدرسه شاهد متوسطه اول پسرانه نکا بوده و به سوالات پاسخ گفتند. در تحلیل آماری از آزمون نسبت استفاده شد. نتایج تحقیق نشان می دهد عواملی چون: آشنایی کم با مراحل مهارت نه گفتن، آشنایی کم با فلسفه مهارت نه گفتن، نداشتن آینده نگری در رابطه با مهارت نه گفتن، ترویج دورهمی نامناسب بین نوجوانان، نبود آموزش درست مهارت تصمیم گیری در متون درسی و نبود آموزش مهارت جرات ورزی بیشترین میزان عوامل مهارت نه گفتن دانش آموزان بودهاند.
  • شهربانو مرزبان صفحات 85-108
    این پژوهش به بررسی رابطه بین باورهای فراشناخت و باورهای خودکارآمدی با اضطراب امتحان و پیشرفت تحصیلی دانشآموزان پرداخته است. این پژوهش از لحاظ هدف، از نوع کاربردی و از لحاظ جمع آوری داده ها از نوع توصیفی – همبستگی است. جامعه آماری شامل 7738 نفر از دانشآموزان دختر و پسر مدارس شهری دوره اول متوسطه میباشد. نمونه تحقیق شامل 366 نفر بود که به روش نمونه گیری تصادفی خوشهای انتخاب شدند. داده ها به وسیله روش های آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمونهای کولموگروف- اسمیرنوف، مقایسه میانگین یک جامعه، ضریب همبستگی پیرسون و استفاده گردید. نتایج حاکی از آن است که بین باورهای spss و excel رگرسیون خطی در نرم افزارهای فراشناخت با اضطراب امتحان دانشآموزان رابطه معناداری وجود ندارد. بین باورهای فراشناخت با پیشرفت تحصیلی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بین باورهای خودکارآمدی با اضطراب امتحان دانشآموزان رابطه وجود ندارد. بین باورهای خودکارآمدی با پیشرفت تحصیلی دانشآموزان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بنابراین در نظر گرفتن این عوامل در اقدامات درمانی و آموزشی میتواند بسیار موثر باشد.
    کلیدواژگان: باورهاي فراشناخت، اضطراب امتحان، پيشرفت تحصيلي، دانشآموزان
  • حسن قلاوندی، محمد بخت آزمای بناب ، مهدی جاوید* صفحات 109-128
    هدف اصلی این تحقیق بررسی تعیین رابطه بین سرمایه فکری، نوآوری و استراتژی سازمانی با عملکرد کارکنان شرکت شیرین عسل است. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت انجام از نوع تحقیق توصیفی-همبستگی و از بابت جمعآوری داده ها از مطالعات میدانی محسوب میشود. جامعه آماری مورد مطالعه شامل تمامی مدیران و مسئولین شرکت شیرین عسل است که بر اساس آمار کسب شده تعداد آنها 275 نفر هستند. نمونه آماری بر اساس فرمول کوکران 161 نفر تعیین شد و از نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. بهمنظور گردآوری داده ها از پرسشنامه استراتژی سازمانی میلز و اسنو ) 1978 (، پرسشنامه نوآوری سازمانی ناسوشن و همکاران) 2011 (، پرسشنامه سرمایه فکری بونتیس) 1998 (، پرسشنامه عملکرد کارکنان مقیمی و رمضان) 1390 ( بهره گرفته شد که روایی و پایایی آنها مورد تایید قرار گرفته است. برای تجزیه و تحلیل داده ها آزمونهای کولموگروف اسمیرنوف استفاده شده است. نتایج نشان داد که بین SPSS و ضریب همبستگی پیرسون با استفاده از نرم افزار سرمایه فکری، نوآوری و استراتژی سازمانی با عملکرد کارکنان شرکت شیرین عسل رابطه وجود دارد. همچنین بین ابعاد سرمایه فکری، ابعاد نوآوری سازمانی و استراتژی سازمانی با عملکرد کارکنان شرکت شیرین عسل رابطه وجود دارد.
    کلیدواژگان: سرمایه فکری، نوآوری، استراتژی سازمانی، عملکرد کارکنان