فهرست مطالب

آفاق علوم انسانی - سال یکم شماره 4 (امرداد 1396)

نشریه آفاق علوم انسانی
سال یکم شماره 4 (امرداد 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/05/30
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محبوبه توتونی مفرد صفحات 1-14
    سابقه تشیع از همان زمان پیامبر (ص) به چشم می خورد اما در زمان امام علی (ع) رسمیت بیشتری یافت و افراد موافق با این امام به این مذهب گرایش پیدا کردند. یکی از شهرهای مهم که دارای مذهب تشیع هستند، شهر کاشان است. برای بدست آوردن تاریخ تشیع کاشان باید آن را با قم پیوند زد. چون بیشتر افراد قمی اصیل در کاشان املاک داشته و در آنجا رفت و آمد کرده اند. هدف مطالعه توصیفی-تحلیلی فوق پیشینه تاریخ تشیع کاشان از نظر عالمان شیعی به این شهر است. مطالب فوق به روش کتابخانه ای و با استفاده از ابزار فیش برداری جمع آوری شده است. می توان اذعان داشت که تشیع در کاشان از اهمیت زیادی برخوردار بوده تا جایی که بسیاری از صاحب نظران دینی و تاریخی از آن به خوبی یاد کرده اند و به آن اهمیت ویژه داده اند.
    کلیدواژگان: شیعه، تاریخ تشیع، کاشان
  • مرضیه آزاد ارمکی صفحات 15-30
    بازار و عناصر متشکله آن در شهرهای قدیمی ایران علاوه بر کاربرد متنوع خدماتی که در زمینه های اقتصادی ارائه می نمودند، بار عمده ای را در جهت اعتلای ارزش های اجتماعی، فرهنگی جامعه به عهده داشتند.
    بازار تجریش نه تنها یک مرکز داد و ستد و بازرگانی است؛ بلکه یک مرکز اجتماعی و فرهنگی است که کارکرد هویت بخشی به شمیرانات و شمیرانات نشین ها را انجام می دهد. کنار هم قرار گرفتن بازار، امامزاده، مساجد و تکایا و همچنین شهرداری یادآور ارگ در شهرهای اسلامی و کنار هم قرار گرفتن بازار مسجد و دارالحکومه است.
    در این مقاله این نتیجه به دست آمد که مشخصه معماری منطقه تحت تاثیر همان تفکرات رایج در معماری دوره قاجار بوده است، تفکراتی که در معرض نسیمی از فرهنگ غرب و اقع گشته بود و تظاهر اصلی آن عموما در عناصر تزیینی و فرمهای به کار رفته در نماها پدیدار گردید. روحیه معماری حاکم بر ساختمانهای منطقه شمیران با همان مشخصات معماری شهر تهران با اندک تفاوتی در بهکارگیری مصالح و روش های ساختمانی بوده است. در پایان مقاله آسیب های این بنا تحلیل شده و راهکارهایی برای آن پیشنهاد گردید.
    کلیدواژگان: تجریش، بازار تجریش، معماری قاجار
  • جواد عباسی، بشری دلریش، حمیده دانشجو صفحات 31-44
    یکی از عرصه های پیوند زنان با سیاست و حکومت در تاریخ ایران، رابطه زنان عالم و سخنور با سلاطین و دربارها بوده است. در طول تاریخ، دربارها و سلاطین، حامیان اصلی سخنوران و دانشمندان بوده اند و اغلب زنانی هم که در این عرصه ها فعال بودند، می توانستند راهی برای ارتباط با دستگاه سیاسی بیابند. این پیوند سیاست با علم و ادب در عصر حکومت های ترک و مغول در ایران، در بانوانی همچون مهستی گنجوی، بیبی منجمه، فاطمه خراسانی بسیار شاخص است. مهستی گنجوی از زنان شاعره عصر سلجوقی است که به خاطر استعداد سرشارش، توانست به دربار راه یابد. بیبیمنجمه یکی از چهره های درخشان عصر خوارزمشاهی است که به واسطه مهارتش در علم نجوم و پیشبینی های قابل قبولی که از طریق این علم، به ویژه در جنگها انجام داد، بسیار مورد احترام بوده است. فاطمه خراسانی، بانوی ایرانی تباری بود که توانست طی دوران سلطنت توراکینا خاتون، همسر اوگتای قاآن به دربار امپراطوری مغول وارد و صاحب نفوذ شود تا جاییکه وی، تمامی تلاش خود را به کار گرفت تا با یاری رساندن به ایرانیان، از قدرت مغولان و مسیحیان تحت حمایت آنان در دستگاه حکومتی بکاهد.
    بر این اساس در پژوهش حاضر، ضمن اینکه به معرفی مهستی گنجوی، بیبی منجمه و فاطمه خراسانی پرداخته شده است، تلاش شده تا با استفاده از منابع تاریخی موجود، همچنین نحوه راهیابی این بانوان به دربار و گاه نیز ارتباطشان با عرصه حکومت و سیاست مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: زنان عالم و سخنور، مهستی گنجوی، بی بی منجمه، فاطمه خراسانی، دربار، حکومت های ترک و مغول
  • مسعود رفیع، عیسی زارعی، علیرضا پویا صفحات 45-59
    مدل ارتباطی ان ال پی یا برنامه ریزی عصبی کلامی مدل جدیدی در علم ارتباطات است که به وسیله آن می توان نگرشی را تقویت یا تغییر داد. تداوم اثر از ویژگی اصلی این مدل می باشد و می توان گفت تمام ابعادی عاطفی ، رفتاری و شناختی که برای تغییر نگرش نیاز است را در بر می گیرد. این تکنیک شامل چهار مرحله است، مرحله اول شامل اصلاح رابطه با خود در این مرحله فرد به ابعاد وجودی خویش پی می برد و به اصطلاح به خودشناسی می رسد ، مرحله دوم شامل اصلاح رابطه با دیگران است در این مرحله فرد مهارت های یک ارتباط کلامی و غیر کلامی موثر را با توجه به هدف فرا می گیرد، مرحله سوم شامل اصلاح تصاویر ذهنی است، که این کار به وسیله اصل مثبت اندیشی صورت می گیرد و مرحله آخر شامل تکنیک های تداوم اثر می باشد. ان ال پی به صورت مستقیم با ذهن نا خودآگاه انسان در ارتباط است و با الگوهای گفتاری و رفتاری که به مخاطب یاد می دهد باعث تقویت نگرش های مثبت او می شود. به صورت کلی پیش فرض های اصلی در ان ال پی این است که:«اگر یک نفر به موفقیتی رسید، دیگران هم می توانند به همان موفقیت برسند، به شرط آن که محدودیت جسمی و یا معلولیت ذهنی نداشته باشند».در این پژوهش با محتوا دهی به گزارهای مدل ارتباطی ان ال پی از طریق آموزه های قرآنی به دنبال تشریح کاربرد های مدل ارتباطی ان ال پی در جهت تقویت نگرش مذهبی افراد جامعه هستیم.
    کلیدواژگان: نگرش، ان ال پی، برنامه ریزی عصبی، نگرش مذهبی
  • امین نوشادی صفحات 61-70
    افشای مسئولیت پذیری اجتماعی شرکتی ابزاری است که سهام داران به وسیله ی آن عملکرد اجتماعی شرکت را ارزیابی می کنند . هم چنین می تواند به عنوان ابزاری برای افزایش شفافیت یک شرکت در جامعه تلقی شود .با بررسی اهمیت مقوله مسئولیت پذیری اجتماعی شرکتی و افشای آن می توان میزان و سطح مسئولیت پذیری اجتماعی شرکت را افزایش داد . ارتقای سطح مسئولیت پذیری شرکتی سبب افزایش و بهبود تعامل شرکت با جامعه خواهد گردید ؛ شرکت ها بدین نحو می توانند تاثیر مثبتی بر جامعه و محیط اطراف خود داشته باشند و شهرت و اعتبار خود را نیز تقویت کنند . با تقویت میزان مسئولیت پذیری اجتماعی شرکتی ، علاوه بر بهره بردن از سودهای امروزه ، می توانند موفقیت و جایگاه خود در آینده را نیز تثبیت نمایند . سایر مزایای مستقیم ارتقای مسئولیت پذیری شامل دسترسی بیشتر شرکت به منابع مالی در نتیجه ی حسن شهرت ، مدیریت ریسک و نظارت موثرتر بر امور سازمان ، وفاداری مشتریان و ارتقای اعتماد و اطمینان افراد ذی نفع به شرکت می باشد .
    کلیدواژگان: شفافیت، ساختار سرمایه، نقدینگی، حجم مبادلات، سرمایه فکری
  • محمد جواد حسینی صفحات 71-90
    حاکمیت، قدرت ناب سیاسی است که در جوامع گوناگون سبب ایجاد روابط اقتداری میان مردمان و حاکمان می گردد و از طریق حکومت که از ابزارهای تحقق آن است به منصه ظهور می رسد. هر حکومتی دارای لایه ها و سطوح مختلفی است که مهم ترین آن ها ساختار، هنجار و رفتار است که این سه در همه ی حکومت ها جدای از نوع رژیم سیاسی حاکم موجود است. ساختارها بن مایه های وجودی و پایه ای یک حکومت هستند و حکومت ها بر اساس آن ها شکل می پذیرند و هنجارها قواعد کنش گری برای رسیدن به اهداف ساختارها می باشند و رفتار حکومت گران باید بر اساس آن ها شکل پذیرد که مهم ترین هنجار حکومت ها قانون اساسی است. یکی از ویژگی های قوانین اساسی مدرن شباهت در کلیات و اصول و فصول است که شباهت در هنجارها را به همراه می آورد اما علی رغم این همسانی تفاوت حکمرانی میان دولت-کشورها مشهود است. در این نوشتار درصدد واکاوی و پیدایی چرایی این تفاوت ها هستیم.
    کلیدواژگان: قانون اساسی، حکمرانی، ساختار حکومت، هنجار حکومت، رفتار حکومت
|
  • Pages 31-44
    One of the areas of bonds of women with politics and rule in Iran history is relation of scholars and orators women with the kings and the court, Throughout history have been courts and kings, the main sponsors of scholars and mostly women who were active in these areas could find a way to connect with the political system. This politics link with science and literature in court of Turk and Mongol in Iran is obvious in women as Mahasti Ganjavi, Bibi Mnjmh, Fatemeh Khorasani. Mahasti Ganjavi is poet women in Seljuk that due to his talent, she was able to go to court. Bibi Mnjmh, Kharazmshahi is one of the Khwarazmshahian brightest figures known for his skill in astronomy and acceptable predictions, especially in the war who has been very respected. Fatemeh Khorasani was Iranian lady who could enter the court of the Mongol Empire and gain influence in age of monarchy of Tvrakyna Khatun, wife Avgtay Qaan; As far as she, try to assist the Iranians to reduce Mongols and Christians power in the rules.
    In this study, with introduction of Mahasti Ganjavi, Bibi Mnjmh and Fatima Khorasani, Attempt to use of available historical sources examine how to enter these ladies to court and relate with rule and policy.
    Keywords: scholar, orator women, Mahasti Ganjavi, Bibi Mnjmh, Fatemeh Khorasani, court, Turk, Mongol rules
  • Pages 45-59
    Nlp communication model or verbal neural program is a new model in communication science, by which one can strengthen or change an attitude. Continuity of the work is one of the main features of this model, and it can be said that all the emotional, behavioral, and cognitive dimensions needed to change the attitude are needed. This technique consists of four stages: the first stage involves modifying the relation with itself at this stage of the person to its existential dimensions, and so-called self-knowledge, the second stage involves reforming the relationship with others. At this stage, the person has the skills of a verbal communication And non-verbal effective in relation to the goal, the third stage involves modifying the mental images, which is done by the positive principle of thought, and the last step involves the continuity of the effects of the work. Nlp is directly related to the minds of the unconscious of man, and with the patterns of speech and behavior that teaches the audience, strengthens his positive attitudes. In general, the basic assumptions in the Nlp are: "If one person succeeds, others can achieve the same success, provided they have no physical limitations or mental disabilities." In this research, with content To quote the NLP communication model through Quranic teachings, we are going to outline the uses of the NLP communication model to strengthen thecommunity members religious attitude.
    Keywords: Attitude, Nlp, Neural Planning, Religious Attitude
  • Pages 71-90
    Governorship is pure politic power that in different societies create a relationship of authority between the rulers and the ruled and to achieve through government seems to realize.
    Every state has motifs that the most important are Structural, norm and behavior and they are existing in every state exclusive of category of political regime. The Structures are existential foundation of states and governments are ductility on the basis of them and norms are rules of activism to achieve the objectives of the structure and behavior of the rulers should be based on the accepted that the most important norm of state is constitutions. One of the characteristics of modern constitutions is similarity in general and the principles and norms of seasons that go along similarity in norms but with this consistency difference in ruling is apparent in states. In this article, we want explores and emergence the reasons of these differences.
    Keywords: Constitution, governorship, government structure, Norm of government, government behavior