فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال دوازدهم شماره 7 (پیاپی 78، مهر 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/07/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بیتا باده نوش، منا کاشی، مهری جمیلیان، نسرین شریفی*، ذات الله عاصمی صفحات 1-11
    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) ، یک اختلال غدد درون ریز شایع همراه با عوارض متابولیک بوده که حدود 10-5% زنان در سنین باروری را تحت تاثیر قرار می دهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر مکمل یاری سلنیوم بر پروفایل لیپیدی، شاخص های متابولیسم گلوکز و انسولین در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک صورت گرفت.
    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور کنترل شده بر روی 70 زن مبتلا به PCOS (محدوده سنی 40-18 سال) انجام شد. شرکت کنندگان به طور تصادفی به دو گروه (هرکدام 35 نفر) شامل: گروه دریافت کننده مکمل سلنیوم (به میزان 200 میکروگرم به طور روزانه) و گروه دارونما (به میزان 100 میلی گرم سلولز به صورت روزانه) به مدت 8 هفته تقسیم شدند. نمونه خون ناشتا در شروع مطالعه و 8 هفته پس از آن جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری آنالیز کوواریانس تحلیل شدند.
    مکمل سلنیوم به طور معنی داری باعث کاهش سطوح انسولین سرم (29/47±83/29- درمقابل 12/77±07/9پیکومول برلیتر، 013/0=p) ،
    HOMA-IR (81/1±15/1- درمقابل 09/3±42/0،011/0p=) ، HOMA-B (95/30±06/19- درمقابل 99/47±55/4، 017/0=p) و افزایش QUICKI (04/0±03/0 درمقابل 05/0±0009/0، 032/0=p) در مقایسه با گروه دارونما شد. به علاوه، سطوح سرمی تری گلیسرید (55/0±14/0- درمقابل 30/0±11/0 میلی مول برلیتر، 025/0=p) و لیپوپروتئین با چگالی بسیار پایین (VLDL) (11/0±03/0? درمقابل 06/0±02/0 میلی مول برلیتر، 025/0=p) پس از مداخله کاهش یافت.
    کلیدواژگان: سلنیوم، سندرم تخمدان پلی کیستیک، انسولین، متابولیسم، الگوی لیپیدی، کارآزمایی بالینی تصادفی شده
  • فاطمه قربانی، همایون صدرایی*، غلامرضا کاکا صفحات 12-20
    وجود افراد معتاد در جامعه نه تنها باعث ایجاد مسائل و مشکلات زیادی می شود؛ بلکه می تواند نسل بعدی را نیز دچار مشکل کند. این مطالعه با هدف بررسی اثرات مورفین بر تغییرات ظاهری و هیستومورفولوژیکی بافت معده جنین موش نژاد Balb/C انجام شد.
    تعداد 30 سر موش ماده نژاد Balb/C بالغ به طور تصادفی به پنج گروه شامل: گروه کنترل (حلال مورفین) ، تجربی 1 و 2 (دریافت کننده مورفین به ترتیب با دوز 01/0 و 1/0 میلی گرم برمیلی لیتر طی بارداری) و تجربی 3 و 4 (دریافت کننده مورفین به ترتیب با دوز 01/0 و 1/0 میلی گرم برمیلی لیتر قبل و طی بارداری) تقسیم شدند. موش های باردار در روز 20 بارداری، کشته و جنین ها خارج شدند. وزن و طول سری - دمی جنین ها ثبت و مقاطع ساجیتال 5 میکرونی تهیه شده، پس از پردازش بافتی و رنگ آمیزی با هماتوکسیلین - ائوزین، به وسیله میکروسکوپ نوری و نرم افزار موتیک بافت معده بررسی شد.
    وزن جنین در گروه تجربی 2 نسبت به گروه کنترل، افزایش معنی داری داشت. میانگین طول سری - دمی جنین در گروه های تجربی 2 و 4 نسبت به گروه کنترل، کاهش معنی داری نشان داد. ضخامت لایه زیرمخاطی در هر دو اپی تلیوم مطبق سنگفرشی شاخی و منشوری ساده معده در گروه های تجربی 3 و 4، افزایش معنی داری با گروه کنترل داشت. همچنین میانگین تعداد سلول ها در اپی تلیوم منشوری ساده در گروه تجربی 4، افزایش معنی داری با گروه کنترل نشان داد.
    کلیدواژگان: جنین، مورفین، موش سوری، معده، مورفومتری
  • اسماء تورجی*، مهناز هادی زاده، فهیمه نعمتی منصور صفحات 21-31
    مقاومت آنتی بیوتیکی، زمینه را برای جایگزینی روش های درمانی جدید فراهم کرده است. مطالعات نشان می دهند عوامل ضدباکتریایی در حالت نانوفرموله، اثرات درمانی بهتری دارند. در این مطالعه، فعالیت ضدمیکروبی آموکسی سیلین بارگذاری شده در نانوذرات کیتوزان در مقایسه با آموکسی سیلین آزاد برعلیه برخی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی بررسی گردید.
    در این مطالعه تجربی، نانوذرات با روش ژلی شدن یونی تهیه گردید. نانوذرات حاصله توسط پراکندگی نور دینامیکی، میکروسکوپ الکترونی روبشی و طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه مشخصه یابی شد. فعالیت ضدباکتریایی آموکسی سیلین و نانوذرات برعلیه سوش های استاندارد و بالینی استافیلوکوکوس اورئوس حساس و مقاوم به متی سیلین، اشرشیاکلی و انتروکوکوس فکالیس با تعیین حداقل غلظت مهارکننده رشد، حداقل غلظت کشنده و قطر ناحیه مهار رشد بررسی گردید. داده ها با استفاده از آزمون واریانس یک طرفه و تست تعقیبی توکی آنالیز شدند.
    اندازه نانوذرات کیتوزان و نانوذرات کیتوزان بارگذاری شده با آموکسی سیلین به ترتیب 88 و 106 نانومتر تعیین شد. فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات کیتوزان بارگذاری شده با آموکسی سیلین، بیشتر از آموکسی سیلین و نانوذرات کیتوزان بدون دارو بود و با مقادیر کمتر حداقل غلظت مهارکننده رشد (375/0 میلی گرم برمیلی لیتر) و حداقل غلظت کشنده (2 میلی گرم برمیلی لیتر) و نواحی بزرگتر مهار (28 میلی متر) تعیین گردید. همچنین بیشترین و کمترین حساسیت نسبت به نانوذرات به ترتیب مربوط به انتروکوکوس فکالیس و استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین بود.
    کلیدواژگان: آموکسی سیلین، نانوذرات، عوامل ضدباکتریایی
  • الهام صافی، علی نوری*، علی اصغر پیله وریان صفحات 32-40
    متامفتامین یک داروی محرک سیستم عصبی مرکزی است که مصرف آن بین نوجوانان افزایش یافته است. در این تحقیق، اثرات متامفتامین بر ساختار بافت تخمدان در موش های صحرایی نابالغ بررسی گردید.
    در این مطالعه تجربی، 40 سر موش صحرایی ماده نابالغ نژاد ویستار پس از شیردهی به چهار گروه تقسیم شدند: گروه شاهد سرم فیزیولوژی و گروه های تیمار، متامفتامین را در دوزهای 1، 3 و 5 میلی گرم برکیلوگرم به مدت 10 روز به شیوه درون صفاقی دریافت کردند. پس از بلوغ، موش ها تشریح و تخمدان آن ها جدا شد. مقاطع بافتی با رنگ آمیزی هماتوکسیلین - ائوزین از تخمدان تهیه و از نظر مورفولوژی بررسی گردید. در مقاطع بافتی تعداد فولیکول های اولیه در حال رشد، گراف، جسم زرد و سفید، شمارش و به روش آنالیز واریانس یک طرفه، بین گروه های مختلف مقایسه شدند.
    میانگین وزن موش ها و تخمدان پس از بلوغ در گروه های تیمار نسبت به گروه شاهد، اختلاف معنی داری نشان نداد. میانگین تعداد فولیکول های اولیه (در همه دوزها) و فولیکول های در حال رشد (دوز 3 و 5 میلی گرم برکیلوگرم) به صورت وابسته به دوز و به طور معنی داری کاهش یافت (001/0p<). میانگین تعداد فولیکول های گراف، جسم زرد و سفید نیز افزایش معنی داری (001/0p<) در گروه های تیمار 3 و 5 میلی گرم برکیلوگرم نسبت به گروه شاهد نشان داد.
    کلیدواژگان: مت آمفتامین، تخمدان، موش
  • محمد فتحی*، مینو رحمانی، مسعود رحمتی، وحید ولیپور صفحات 41-50
    فعالیت بدنی یکی از راه های پیشگیری و کنترل بیماری های متابولیکی، ازجمله دیابت است. در این پژوهش تاثیر 8 هفته فعالیت های مقاومتی دایره ای بر شاخص های مرتبط با دیابت نوع 2 در زنان میانسال بررسی گردید.
    در این مطالعه نیمه تجربی، 16 زن (با میانگین سنی 35/2±9/44 سال) ، به طور داوطلبانه انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. از هر دو گروه یک پیش آزمون از شاخص های مورد نظر (وزن، قد، دور کمر، دور لگن، درصد چربی بدن، قندخون ناشتا و میزان هموگلوبین گلیکوزیله) به عمل آمد. گروه تجربی یک دوره فعالیت مقاومتی دایره ایی (8 ایستگاه، 4 دور، طی 3 روز در هفته به مدت 8 هفته) اجرا کردند. در پایان این دوره، شاخص های مورد نظر مجددا به عنوان پس آزمون مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل در سطح معنی داری، 05/0p< تجزیه و تحلیل شدند.
    در این مطالعه، میانگین وزن بدن، درصد چربی بدن، دور کمر، سطح گلوکز خون ناشتا و میانگین هموگلوبین گلیکوزیله گروه تجربی به طور معنی داری (001/0p=) ، کمتر از گروه کنترل بود؛ درصورتی که تفاوت معنی داری (63/0p=) در میانگین شاخص توده گروه تجربی و کنترل مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، تمرین مقاومتی، هموگلوبین A، گلیکوزیله
  • مصطفی صوفیانی قدیم، سیدعلی اکبر کلانتر، آیدا مهدی پور، حمید آسایش* صفحات 51-59
    دندان های مولر دائمی در سیستم دندانی از اهمیت زیادی برخوردارند و معمولا در سن 7-6 سالگی، بدون ایجاد عوارض خاصی رویش می یابند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی والدین درباره رویش دندان مولر اول دائمی و روش های پیشگیری از پوسیدگی دندان در مراجعین به مراکز بهداشتی شهر قم صورت گرفت.
    این مطالعه به صورت مقطعی بر روی 259 نفر از والدین مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر قم، به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه آگاهی درباره دندان مولر اول دائمی و روش های پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان جمع آوری شد. داده ها به کمک شاخص های آمار توصیفی و آزمون کای اسکوئر تحلیل شدند.
    میانگین سن شرکت کنندگان، 62/8±40/37 سال و 6/60% زن بودند. به ترتیب 4/27 و 39% از والدین به سوال سن و محل رویش دندان مولر اول به درستی پاسخ دادند. 27 و 5/40% از شرکت کنندگان نیز به ترتیب درباره روش فیشور سیلانت و فلوراید تراپی اطلاع داشتند. میزان آگاهی درباره سن و محل رویش دندان مولر اول، همچنین روش های پیشگیری از پوسیدگی با تحصیلات و شغل والدین، ارتباط معنی داری داشت. والدین دارای سابقه ویزیت دندانپزشکی کودک در سال اخیر، به میزان معنی داری دارای آگاهی بیشتری درباره سن و محل رویش دندان مولر اول، روش های فیشور سیلانت و فلورایدتراپی بودند.
    کلیدواژگان: مولر، فیشور سیلانت، فلورایدتراپی، دندانپزشکی پیشگیری، قم، ایران
  • سیامک محبی*، ذبیح الله قارلی پور، احمد راهبر، فاطمه رجعتی، محمد مطلبی صفحات 60-68
    انتخاب روش مناسب آموزش در یادگیری، مهارت آموزی و تغییر نگرش فراگیران و در نهایت رضایتمندی آنان نقش مهمی دارد. از این رو این مطالعه با هدف ارزیابی به کارگیری روش یادگیری مبتنی بر تیم بر یادگیری و رضایتمندی دانشجویان بهداشت عمومی در درس آموزش بهداشت و ارتباطات انجام شده است.
    این مطالعه به صورت مداخله ای بر روی دو گروه از دانشجویان کارشناسی پیوسته و ناپیوسته بهداشت عمومی در خصوص درس 2 واحدی آموزش بهداشت و ارتباطات صورت گرفته است. برای این منظور تعداد 23 نفر از دانشجویان کارشناسی پیوسته بهداشت عمومی روش TBL و تعداد 14 نفر از دانشجویان کارشناسی ناپیوسته بهداشت عمومی روش مرسوم که مبتنی بر سخنرانی بود را برای کلاس خود انتخاب کردند. در آخرین جلسه ترم تحصیلی میزان رضایتمندی دانشجویان به روش تدریس توسط پرسشنامه روا و پایا از هر دو گروه جمع آوری و مقایسه گردید. همچنین پس از پایان ترم نمرات نهایی کسب شده دانشجویان دو گروه در درس آموزش بهداشت و ارتباطات با هم مقایسه گردید. همچینین 6 ماه بعد از امتحان پایان ترم سئوالات آزمون پایان ترم برای هر دو گروه به کار گرفته و نمرات حاصله دو گروه با هم مقایسه شد. داده ها پس از جمع آوری توسط نرم افزار SPSS نسخه 19 توسط شاخصهای توصیفی و آزمون مان ویتنی در سطح معنی داری کمتر از 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    P).
    کلیدواژگان: یادگیری، رضایتمندی، دانشجویان، آموزش بهداشت
  • علی شریفی ریگی*، سودابه بساک نژاد صفحات 69-78
    امروزه، سازگاری با دانشگاه در دانشجویان پرستاری و مامایی به دلیل مواجهه با عوامل فشار زای روانی و محیطی، نیازمند توجه بیشتری است. پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش بلوغ عاطفی، خودتاب آوری و هوش معنوی در پیش بینی سازگاری با دانشگاه با کنترل «انعطاف پذیری شناختی» در دانشجویان پرستاری و مامایی انجام شد.
    در یک طرح همبستگی با استفاده از روش نمونه گیری مرحله ای از بین دانشجویان پرستاری و مامایی دانشگاه جندی شاپور اهواز در سال تحصیلی 1396-1395 براساس جدولMorgan و Krijcei، تعداد 273 دانشجو انتخاب شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه های بلوغ عاطفی، خودتاب آوری، هوش معنوی، سازگاری با دانشگاه و انعطاف پذیری شناختی جمع آوری شد. داده ها به کمک ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی تحلیل شدند.
    در این مطالعه براساس نتایج ضریب همبستگی پیرسون، بین همه متغیر های پیش بین و متغیر ملاک، همبستگی معنی داری وجود داشت. همچنین بین انعطاف پذیری شناختی و متغیر ملاک، همبستگی مثبت و معنی داری یافت شد. نتایج رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد بلوغ عاطفی، خودتاب آوری و هوش معنوی با کنترل انعطاف پذیری شناختی، قادر به تبیین و پیش بینی 26% از واریانس سازگاری با دانشگاه می باشد. همچنین در تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی، بلوغ عاطفی و هوش معنوی نقش معنی داری در پیش بینی سازگاری با دانشگاه داشتند.
    کلیدواژگان: سازگاری هیجانی، تاب آوری، هوش، دانشجویان پرستاری
|
  • Bita Badehnoosh, Mona Kashi, Mehri Jamilian, Nasrin Sharifi*, Zatollah Asemi Pages 1-11
    Background And Objectives
    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is a common endocrine disorder associated with metabolic complications, which affects about 5-10% of women of reproductive age. The present study was designed with the objective of investigating the effect of selenium supplementation on lipid profile and indices of glucose and insulin metabolism in women with PCOS.
    Methods
    This randomized double-blind controlled clinical trial, was conducted on 70 women with PCOS (age range, 18-40years)s. The participants were randomly divided into two groups (each 35 subjects), including the group that received selenium supplementation (200µg, daily) and the group that received placebo (100mg cellulose, daily) for 8 weeks. Fasting blood samples were collected at baseline and after 8 weeks. Data was analyzed using the analysis of covariance (ANCOVA) statistical test.
    Results
    Selenium supplementation significantly decreased the serum insulin level (-29.83±47.29vs .07±77.12pmol/l, p=0.013), homeostasis model of assessment-insulin resistance (HOMA-IR) (-1.15±1.81vs .42±3.09, p=0.011), homeostatic model assessment beta cell function (HOMA-B) (-19.06±30.95vs .55±47.99, p=0.017), and increased the quantitative insulin sensitivity check index (QUICKI) (.03±0.04 vs .0009±0.05, p=0.032) compared to the placebo group. In addition, serum triglyceride level (-0.14±0.55vs .11±0.30mmol/l, p=0.025) and very-low-density lipoprotein (VLDL) concentration (-0.03±0.11 vs .02±0.06 mmol/L, p=0.025) significantly decreased after the intervention.
    Conclusion
    The findings of this study revealed that daily intake of selenium supplement in women with PCOS may have beneficial effects on insulin metabolism indices, serum triglyceride level, and VLDL level
    Keywords: Selenium, Polycystic ovary syndrome, Insulin, Metabolism, Lipid profiles, A randomized clinical trial
  • Fatemeh Ghorbani, Seyed Homayoon Sadraie*, Gholamreza Kaka Pages 12-20
    Background And Objectives
    The presence of addicts in the community, not only causes a lot of problems, but also can lead to problems for the next generation. The purpose of this study was to investigate the effects of morphine on the appearance and histomorphometric changes of the stomach tissue in Balb/c mouse embryo.
    Methods
    A total of 30 adult Balb/c mice were randomly divided into five groups: control group (solvent morphine), experimental 1 and 2 (received morphine at the doses of 0.01 and 0.1mg/ml, respectively, during pregnancy) and experimental 3 and 4 (received morphine at the doses of 0.01 and 0.1mg/ml, respectively, before and during pregnancy). The pregnant mice were killed on the 20th day of pregnancy, and the embryos were removed. Weight and crown-rump length of the embryos were recorded, and the 5 micron sagittal sections were prepared. After histological processing and hematoxylin-eosin staining, the stomach tissue, were examined by light microscope and MOTIC software.
    Results
    The mean weight of the embryos in the experimental group 2 significantly increased compared to the control group. The mean crown-rump length significantly decreased in the experimental groups 2 and 4 compared to the control group. The mean thickness of submucosal layer in both keratinized stratified squamous epithelium and simple columnar epithelium of the stomach significantly increased in the experimental groups 3 and 4 as compared to the control group. Moreover, the mean number of cells in the simple columnar epithelium of the stomach in experimental group 4 showed a significant increase compared to the control group.
    Conclusion
    The use of low-dose morphine during pregnancy can lead to an increase in the weight of the fetus and the placenta, and does not contribute to malformation and serious damage to the fetus, but high doses of this drug cause histomorphological changes in the thickness of the submucosal layer in both stratified squamous epithelium and simple columnar epithelium of the stomach
    Keywords: Fetus, Morphine, Mice, Stomach, Morphometry
  • Asma Toraji*, Mahnaz Hadizadeh, Fahimeh Nemati Mansoor Pages 21-31
    Background And Objectives
    Antibiotic resistance has prepared the way for substituting new therapeutic methods. Studies have indicated that nanoformulated antimicrobial agents have better therapeutic effects. In this study, the antimicrobial activity of chitosan nanoparticles loaded with amoxicillin (ACNs), was assessed in comparison with free amoxicillin against some Gram-positive and Gram-negative bacteria.
    Methods
    In this experimental study, the nanoparticles were prepared using the ionotropic gelation technique. The resulting nanoparticles were characterized by dynamic light scattering (DLS), scanning electron microscopy (SEM) and Fourier transform infrared (FTIR) spectroscopy. The antibacterial activity of amoxicillin and nanoparticles against standard and clinical strains of methicillin-susceptible and methicillin-resistant Staphylococcus aureus, Escherichia coli, and Enterococcus faecalis, was investigated by determination of minimum inhibitory concentration (MIC), minimum bactericidal concentration (MBC), and inhibition zone diameters. Data were analyzed using one-way ANOVA with Tukeyʼs post hoc test.
    Results
    The size of chitosan nanoparticles (CNs) and ACNs was 88 and 106 nm, respectively. ACNs showed higher antibacterial activity compared to amoxicillin and CNs without drug as determined by the smaller MIC (0.375mg/ml) and MBC (2 mg/ml) values and larger zones of inhibition (28mm). The highest and the lowest sensitivity to nanoparticles, were observed for Enterococcus feacalis and methicillin-resistant Staphylococcus aureus, respectively.
    Conclusion
    The results of this study showed that the nanoformulation of amoxicillin may be an appropriate strategy to increase its therapeutic effects. However, precise clinical studies are required for its confirmation
    Keywords: Amoxicillin, Nanoparticles, Anti, bacterial agents
  • Elham Safi, Ali Noori*, Ali Asghar Pilehvarian Pages 32-40
    Background And Objectives
    Methamphetamine (MAMP) is a central nervous system stimulant, which its consumption has increased among young people. In this study, the effects of methamphetamine were investigated on ovarian tissue structure in immature rats.
    Methods
    In this experimental study, 40 immature female Wistar rats after lactation, were divided into four groups: control group that received normal saline and treatment groups that received methamphetamine at the doses of 1, 3, and 5mg/kg for 10 days intraperitoneally. After puberty, the rats were dissected and their ovary was removed. The histological sections were prepared from the ovary by hematoxylin eosin staining and examined morphologically. In the tissue sections, the number of primary follicles, growing follicles, graafian follicle, corpus luteum, and corpus albicans, were counted and compared by ANOVA between different groups.
    Results
    There was no significant difference between mean weight of mice and ovary after puberty in the treatment groups compared to the control group. The mean number of primary follicles (at all doses) and growing follicles (at doses of 3 and 5mg/kg), were significantly decreased in a dose-dependent manner (p
    Conclusion
    Methamphetamine may interfere with the secretion and activity of gonadotropin-releasing hormone (GnRH) by mimicking the body's naturally amphetamine compounds, and consequently causes disorder in the number and growth of follicles in the ovary the number and growth of follicles in the ovary, which may lead to absence of oocyte maturation and ovulation
    Keywords: Metamphetamine, Ovary, Rat
  • Mohammad Fathi*, Minou Rahmani, Masoud Rahmati, Vahid Valipour Pages 41-50
    Background And Objectives
    Physical activity is one of the ways to prevent and control metabolic diseases, such as diabetes. In the present research, the effect investigate the effect of 8 weeks of circulatory resistance exercise, was investigated on the indices of type 2 diabetes in the middle-aged women.
    Methods
    In this semi experimental study, 16 women (mean age, 44/9±2/35 years), were voluntarily selected and randomly assigned to two groups of control and experimental. A pre-test was taken from the both in terms of indicators of interest (weight, height, waist circumference, hip circumference, body fat percentage, fasting blood sugar, and glycosylated hemoglobin). The experimental group performed a period of circulatory resistance exercise (8 stations, 4 rounds, 3 days per week for 8 weeks). At the end of this period, the mentioned indicators, were again assessed as the posttest. Data were analyzed using independent t-test at the significant level of p
    Results
    In this study, the mean body weight, body fat percentage, waist circumference, fasting blood glucose level, and the mean of glycosylated hemoglobin in the experimental group were significantly higher compared to the control group (p=0.001), whereas a significant difference (p=0.63), was observed in the mean body mass index between experimental and control groups.
    Conclusion
    Based on the results of this study, resistance exercise, such as endurance exercise leads to optimal control and improvement of diabetes-related indicators in the middle aged women
    Keywords: Diabetes mellitus, Resistance training, Hemoglobin A, Glycosylated
  • Mostafa Sofiyani-Qadim, Seid Aliakbar Kalantar, Aida Maehdipour, Hamid Asayesh* Pages 51-59
    Background And Objectives
    Permanent molar teeth are of great importance in the dental system and usually erupt without any complications at the age of 6-7 years. The aim of the present study was to determine parents’ awareness of eruption of the first permanent molar tooth and caries prevention methods in individuals referring to health centers in Qom city.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 259 parents referring to the health centers in Qom city using multistage cluster sampling. Data were collected using a questionnaire on awareness about the first permanent molar tooth and caries prevention methods. Data were analyzed using descriptive statistical indicators and Chi square test.
    Results
    The mean age of the participants (±SD), were 37.40±8.62 and 60.6% of them, were female. Of the parents, 27.4% and 39% responded correctly to the questions about the age and the location of eruption of the first permanent molar tooth, respectively, and 27 and 40.5% of the participants were, respectively, were aware of fissure sealant method and fluoride therapy. There was a significant relationship between parental awareness of the age and location of first permanent molar eruption, and dental caries prevention methods with parent’s educational level and job. Parents with history of child dental visit in the recent year, had significantly higher awareness of the age, location of first permanent molar eruption, fissure sealant method, and fluoride therapy.
    Conclusion
    Based on the results of the present study, parents had low awareness of the first permanent molar eruption and had moderate awareness of fissure sealant method and fluoride therapy. Therefore, it is recommended to design appropriate training programs in order to improve parental knowledge about the age and location of the first permanent molar tooth eruption as well as the caries prevention methods
    Keywords: Molar, Pit, fissure sealant, Fluoride therapy, Preventive Dentistry, Qom, Iran
  • Siamak Mohebi*, Zabiholah Gharlipoor, Ahmad Rahbar, Fatemeh Rajati, Mohammad Matlabi Pages 60-68
    Background And Objectives
    Choosing an appropriate education method plays an important role in learning, skill training, change of learners’ attitude, and ultimately their satisfaction. Therefore, this study aimed to evaluate the effect of application of Team-Based Learning method on learning and satisfaction of Public Health students in the health education and communication course.
    Methods
    This interventional study was carried out on two groups of continuous and non-continuous BSc students of public health. A total of 23 students of the continuous public health selected the Team-Based Learning method and 14 students of the non-continuous public health selected conventional method (lecture). In the last session of the class, the level of student's satisfaction of teaching method, was collected and compared using a valid and reliable questionnaire in both groups. At the end of the semester, the obtained scores of the two groups in the health education and communication course, were compared between the two groups, and 6 and months after the end-of-semester exam, questions of the exam, were applied to both groups and the obtained scores ,were compared between the two groups. Data were analyzed using descriptive indices and Mann–Whitney test at the significance level of 0.05.
    Results
    In this study, there was a significant difference between the two training groups in terms of the mean satisfaction score (p
    Conclusion
    According to the results of this study, use of team-based Learning method has been more successful compared to the traditional method in increasing students’ satisfaction, and the level of learning achieved by this method was higher based on the students’ scores
    Keywords: Learning, Satisfaction, Students, Health education
  • Ali Sharifi Rigi*, Soodabe Bassaknajad Pages 69-78
    Background And Objectives
    Nowadays, adjustment to college in nursing and midwifery students requires more attention due to exposure to psychological and environmental stressors. The aim of the present study was to determine the role of emotional maturity, ego-resiliency, and spiritual intelligence in the prediction of adjustment to college with control of cognitive flexibility in nursing and midwifery students.
    Methods
    In a correlational design, using stage sampling method, 273 students were selected from nursing and midwifery students of Ahvaz Jundishapur University, according to the Krejcie and Morgan table, in the academic year of 2017-2018. Information were collected using Emotional Maturity Scale, Ego-Resiliency Scale, Spiritual Intelligence Inventory, Adjustment to College Scale, and Cognitive Flexibility Inventory. Analysis of the data was performed using Pearson correlation coefficient and hierarchical regression analysis.
    Results
    In this study, based on the results of Pearson correlation coefficient, there was significant positive correlations between all the predictive variables and the criterion variable. Moreover, there was a positive and significant correlation between cognitive flexibility and criterion variable. Hierarchical regression analysis showed that emotional maturity, ego-resiliency, and spiritual intelligence with control of cognitive flexibility could explain and predict 26% of variance of adjustment to college scores. Furthermore, in the analysis of hierarchical regression, emotional maturity and spiritual intelligence had a significant role in the prediction of adjustment to university.
    Conclusions
    Considering the important role of emotional maturity, spiritual intelligence (beyond cognitive flexibility) is essential in the prediction of adaptation of nursing and midwifery students to university, targeting these variables in order to increase students’ compatibility and can improve the performance of students in personal-social areas, psychological well-being, and community health promotion
    Keywords: Emotional adjustment, Resiliency, Intelligence, Nursing students