فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 54، بهار 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/01/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین زرین فر*، محمدحسین یادگاری، صمد اطمینان، فرزاد کتیرایی صفحه 1
    مقدمه و هدف

    ولوواژینیت کاندیدایی به عنوان یک بیماری مهم در زنان باردار، مبتلایان به دیابت، استفاده کنندگان از آنتی بیوتیک های وسیع الطیف و داروهای ضد بارداری بروز می کند و مقاومت نسبتا بالایی به داروهای رایج از خود نشان می دهد. از طرفی واژینیت های عود کننده در بسیاری از بیماران پروسه درمانی را با شکست مواجه می سازد. هدف این مطالعه یافتن دارویی مناسب تر از بین داروهای کلوتریمازول، کتوکونازول و فلوکونازول با استفاده از تست تعیین حساسیت دارویی در شرایط آزمایشگاهی، قبل از درمان مجدد واژینیت های کاندیدایی عودکننده بوده است.

    مواد و روش ها

    به این منظور از 10 ایزوله کاندیداآلبیکنس به دست آمده از 31 بیمار مشکوک به ولوواژینیت کاندیدایی استفاده شد و با بکار بردن محیط RPMI 1640 و میکروپلیت های 96 خانه ای و انجام روش میکرو دایلوش براث مقادیر MIC 50، MIC 90 و MFC این داروها در دمای 35 درجه سانتیگراد و 2/7 = pH اندازه گیری شد.

    نتایج

    در این شرایط MIC 50، MIC 90 و MFC داروی کتوکونازول به ترتیب 1- 25/0، 4- 1 و512 ≥ - 64 میکروگرم در میلی لیتر، داروی فلوکونازول به ترتیب1- 25/0 و 4- 1و 1024 ≥ - 256 میکروگرم در میلی لیتر و داروی کلوتریمازول به ترتیب 1- 125/0، 8- 1 و 512 - 128 میکروگرم در میلی لیتر بوده است.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به نتایج حاضر داروی کلوتریمازول نسبت به دو داروی دیگر اثر بهتری را بر روی کاندیداآلبیکنس داشته است.

    کلیدواژگان: کاندیداآلبیکنس، کلوتریمازول، کتوکونازول، فلوکونازول، ولوواژینیت
  • حمیدرضا غفاری*، غلامرضا دشتی، محمد آهی، محمدحسن کریم فر، محمدرضا نام آور، عزیز شهرکی صفحه 8
    مقدمه

    آموزش آناتومی بدن انسان علاوه بر نیاز به معلم مجرب ومتخصص، نیاز به استفاده از تکنیکهای کمک آموزشی مناسب نیز دارد. قطعات پلا ستینه جهت اهداف آموزشی بسیار مناسب می باشند. هدف این مطالعه ایجاد نمونه پلاستینه دیواره خلفی تنه به همراه نخاع و بصل النخاع با تزریق پلی مررنگی بداخل شریان ها می باشد.

    مواد و روش ها

    پس از تهیه یک جسد انسانی جهت پلاستینیشن و تزریق محلول فیکساتیو به درون و فیکس شدن آن،پلیمر رنگی را که از مخلوط کردن خمیر رنگ مخصوص با پلی استر و مواد سخت کننده (پراکسید)وشتاب دهنده (کبالت) ساخته شد و سپس به داخل کاتتر مخصوص که در شریان فمورال قرار داده شده بود، تزریق گردید. پس از خشک شدن پلیمررنگی داخل عروق، به ترتیب مراحل تشریح (دردیواره خلفی تنه، نخاع و بصل النخاع)، آبگیری، چربی گیری، اشباع تحت فشارو پرداخت را انجام دادیم. در نهایت نمونه آماده شده با نمونه استاندارد توسط دستگاه اونیورسال1 از نظر کشش، استحکام و انعطاف پذیری مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت.

    نتایج

    بافت پلاستینه تهیه شده در لمس، خشک، بدون بو، غیر سمی و شکل اصلی خود را دارا بوده و از نظر رنگ و قوام کاملا مناسب بود و نمای مناسبی از این ناحیه ایجاد کرده بود. در این نمونه شریانها و وریدهای رنگ آمیزی شده براحتی قابل تشخیص می باشند. تفاوت و مقایسه کشش، استحکام و انعطاف پذیری نمونه هایی از نمونه تهیه شده با نمونه هایی مشابه از نمونه استاندارد مقایسه شد (460/0- ± 382/0-، SE= 05/0P >. (نتیجه گیری نهایی: نمونه آماده شده، خشک، قابل انعطاف،غیر سمی بوده، رنگ و شکل اصلی خود را حفظ نموده و جهت آموزش آناتومی دیواره خلفی تنه و نخاع کا ملا مناسب است. تزریق پلی مر رنگی بداخل شریان ها اجازه مطالعه و آموزش توپوگرافی صحیح از موقعیتهای نرمال آناتومیک را فراهم کرده است.

    کلیدواژگان: پلیمر رنگی، پلاستینیشن، شریان ها، نخاع و بصل النخاع
  • مهدی قربانعلی زادگان*، رضا رنجبر، مرتضی ایزدی، داود اسماعیلی، علی احمدی، زهرا گودرزی صفحه 14
    مقدمه

    هدف از این مطالعه تعیین میزان شیوع عفونت های بیمارستانی با مقاومت چند دارویی پسودوموناس آیروژینوزا و آسینتوباکتر بر حسب نوع بخش بستری و نوع عفونت در بیماران بستری شده در بخش های مختلف بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج) در سال 1384 بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی _ توصیفی در مدت یک سال از ابتدای فروردین تا پایان اسفند 1384 در بیمارستان فوق تخصصی بقیه الله (عج) انجام شد. بر اساس تعاریف، CDC، بیمارانی که بدون هیچگونه علایم عفونت پذیرش شده و 48 ساعت بعد از بستری دچار علایم عفونت شده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. جدا سازی باکتری ها طبق روش استاندارد باکتری شناسی انجام و سپس مقاومت دارویی باکتری های جدا شده بررسی گردید. داده ها به وسیله بسته نرم افزاری spss و با استفاده از آزمون مجذور کای و ضریب کاپا تجزیه و تحلیل شدند و مقادیر 05/0P< بعنوان شاخص معنی دار بودن در نظر گرفته شد.

    نتایج

    در مجموع میزان شیوع عفونت بیمارستانی با مقاومت دارویی چندگانه نسبت به پسودوموناس آیروژینوزا و آسینتوباکتر 3/1 درصد بود که بیشترین میزان مربوط به بخش ICU بود. از مجموع 278 ایزوله MDR جدا شده با مقاومت چند دارویی، 93 (4/33 درصد) مورد شامل 35 مورد (6/12درصد) آسینتوباکتر و 58 مورد پسودوموناس آیروژینوزا (8/20درصد) بود. همچنین بیشترین موارد مربوط به این دو گونه باکتری از نمونه های پنومونی 50 مورد (8/53 درصد) و زخم 18مورد (3/19درصد) جدا گردید. نتیجه گیری نهایی: در این تحقیق میزان کلی شیوع عفونت بیمارستانی با مقاومت چنددارویی در مورد پسودوموناس آیروژینوزا و آسینتوباکتر کمتر از سایر گزارشات جهانی بود، اما از نظر سنی، رده سنی بالای 50 سال و از نظر بخش بیمارستانی، بخش ICUبیشترین فراوانی این نوع عفونت را دارا بودند که با نتایج حاصله از تحقیقات انجام شده دیگر همخوانی دارد. بنابراین اقدامات اساسی جهت شناخت، جلوگیری از انتشار، ریشه کنی و بررسی مقاومت ضد میکروبی این میکروارگانیسم ها، امری ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: عفونت بیمارستانی، پسودوموناس، آسینتوباکتر، مقاومت چند دارویی
  • غلامرضا شریفی راد*، زهره فتحیان، مریم تیرانی، بهزاد مهکی صفحه 19
    مقدمه

    مکانیسم انجام زایمان یک فرایند خودبخودی و بدون نیاز به مداخله می باشد به جز در مواردی که جان مادر یا نوزاد در خطر باشد، که در این صورت با انجام عمل جراحی سزارین به نجات جان مادر یا نوزاد کمک می شود. متاسفانه امروزه شیوع سزارین در اکثر کشورهای پیشرفته به بیش از 50 درصد رسیده، در حالیکه سازمان بهداشت جهانی هدف برای انجام سزارین تا سال 2010 را 15درصد اعلام کرده است.

    مواد و روش ها

    طی یک مطالعه مقطعی- توصیفی تعداد 140 نفر از زنان باردار شکم اول با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای بر مبنای متغیر های الگوی قصد رفتاری شامل آگاهی، نگرش، ارزیابی از نتایج، هنجارهای انتزاعی و قصد بود.

    نتایج

    میانگین سنی مادران 8/2± 2/23 و سطح تحصیلات اکثر آنان در حد مقطع دبیرستان بود.میانگین نمره آگاهی آنان7/52 از مجموع 100، میانگین نمره ارزیابی از نتایج 22 از 30 ومیانگین نمره نگرش 50 از 80 نمره بود. در بین بیش از 60 درصد زنان باردار پزشک جزء هنجارهای انتزاعی اصلی بود. قصد بیش از 70 درصد مادران زایمان طبیعی و حدود30 درصد آنان قصد سزارین داشتند.

    نتیجه گیری نهایی

    نتایج ارتباط بین قصد با آگاهی و نگرش را تایید نمود و همچنین هنجارهای انتزاعی وانگیزه برای اطاعت در بین زنان باردار را مشخص نمود. جهت انجام بررسی های بیشتر و انجام مداخلات در جهت کاهش میزان سزارین با توجه به تاثیر شرایط فردی و اجتماعی برروی انتخاب نوع زایمان، استفاده از الگوی قصد رفتاری پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: سزارین، زایمان طبیعی، مدل قصد رفتاری
  • عارف صالح زاده*، حسین محجوب صفحه 24
    مقدمه

    سوسری آلمانی یکی ازآفات شایع اماکن مسکونی است که علاوه بر انتشار میکرو ارگانیسمهای مختلف یکی از عوامل مهم ایجاد آلرژی درمناطق آلوده بشمار میرود. هدف از مطالعه حاضر تعیین سطح حساسیت سوسریهای جمع آوری شده از مناطق مسکونی تهران به برخی از آفت کشها بوده است.

    مواد و روش ها

    در این بررسی سوسریهای مناطق مسکونی تهران در سال 1382 جمع آوری و سطح حساسیت آنها به غلظتهای مختلف آفت کشهای آکتیلیک, فایکام, دیازینون, فنیتروتیون و کوپکس به روش تماسی (Contact Method) مورد بررسی قرار گرفت. جهت برآورد زمان لازم برای ناکداون50 درصد و 90 درصد از آنالیز رگرسیون پروبیت استفاده گردید. در ضمن تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار آماری Glim4 صورت پذیرفت.

    نتایج

    نتایج این آزمایشات نشان داد که سموم آکتیلیک دو و نیم درصد, فایکام نیم درصد, دیازینون پنج درصد, فنیتروتیون یک درصد, فنیتروتیون نیم درصد و فنیتروتیون بیست و پنج صدم درصد قادرند به ترتیب در زمانهای 88, 129, 61, 54, 71 ،146 دقیقه موجب ناکداون پنجاه و همچنین در زمانهای 218, 415, 94, 143, 185 ، 284 دقیقه موجب ناکداون90 درصد نمونه های مورد مطالعه گردند. نتیجه گیری نهایی : نتایج مطالعه حاکی از این بود که حساسیت نمونه های تهران نسبت به آفت کشهای کوپکس , فایکام و آکتیلیک نسبتا کم می باشد. بنابر این پیشنهاد می گردد به منظور یافتن سمومی مناسب تر و امکان مقابله با مقاومت های احتمالی, انجام تستهای مشابهی با ترکیبات دیگر و در صورت امکان روش های دیگر مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: حساسیت، مقاومت، سوسری ها، حشره کشها
  • مرتضی بخشش*، اسفندیار حیدریان صفحه 32
    مقدمه

    سیکل بینی، رینیت و پولیپ های یکطرفه بینی ، در بسیاری از افراد دیده می شود که دخالت نوسان تون عصبی و عروقی به واسطه رهایش مواد نوروهورمونی و وازواکتیو در آنها به اثبات رسیده است. احتمال دخالت واسطه های التهابی نیز در رفلکس های التهابی نازوبرونشیال در پژوهش های اخیر گزارش شده است ولی مکانیسم دقیق آنها هنوز به درستی روشن نشده است.

    مواد و روش ها

    تعداد 114 موش صحرایی نر از نژاد N-MRI در گروه های شش تایی کنترل و آزمون ایجاد التهاب دسته بندی شدند. شدت التهاب پس از 6 ساعت (حاد) و 24 ساعت (مزمن) بعد از قرار دادن میکروپدهای آغشته به سالین و دوزهای 50 و 100 میکروگرم کپسایسین در شاخک میانی بینی اندازه گیری شد. برای ارزیابی شدت التهاب و مکانیسم ایجاد آن، تزریق داخل صفاقی ((i.pدوزهای 2 و mg/kg5 داروی مونته لوکاست (آنتا گونیست عمومی گیرنده لکوترین ها) انتخاب شد.

    نتایج

    سالین (گروه کنترل) در فاز مزمن موجب افزایش معنی داری در مقدار ترشح موکوس حفرات راست و چپ (به ترتیب lµ 36 و lµ 28) (05/0P< و01/0(P< و تعداد ایوزینوفیل های مخاط برونش (به ترتیب 5/22 و17) نسبت به گروه intact شد (05/0P<). دوز gµ100 کپسایسین پس از 6 ساعت موجب افزایش معنی دار ترشح موکوس در سمت راست و چپ شد (به ترتیب 3/24و 4/14) (001/0P<). تعداد ایوزینوفیل های برونشی نیز در پاسخ به التهاب به کپسایسین در سمت راست (بترتیب 3/11و lµ7/16) (بترتیب 01/0P< و 001/0P<) و در سمت چپ (بترتیب 2/9و lµ2/16) (بترتیب 05/0P< و 01/0P<) نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. مونته لوکاست (i.p mg/kg 5) در دوره مزمن نسبت به گروه کپسایسین µg100 کاهش معنی داری در ترشح موکوس حفرات راست و چپ (بترتیب 5/41و lµ5/35) (001/0P<) و تعداد ایوزینوفیل‌های برونشی (بترتیب 3/7و 5/5) (001/0P<) را نشان داد. نتیجه گیری نهایی: از نتایج این پژوهش چنین استنباط می شود که لکوترین ها در ایجاد اختلالات تنفسی با واسطه راه های هوایی فوقانی نقش مهمی دارند و نتایج متفاوت مربوط به حفرات راست و چپ بینی احتمالا در ارتباط با تفاوت در نوع عصب گیری اتونومیک این دو حفره می باشد.

    کلیدواژگان: حفرات بینی، اپی تلیوم تنفسی، کپسایسین، راست، چپ
  • افشین صدیقها *، پرویز طوسی صفحه 39
    مقدمه

    علی رغم وجود روش های مختلف درمانی برای آلوپسی توتالیس/ یونیورسالیس میزان موفقیت آنها در بازرویش موها حدود 30-25% بوده است. این بررسی به منظور تعیین اثر روش کلوبتا زول موضعی تحت پوشش بسته صورت گرفته است.

    مواد و روش‌ها

    15 فرد مبتلابه آلوپسی توتالیس / یونیورسالیس با این روش تحت درمان قرار گرفتند. روش درمان شامل استفاده از کلوبتازول موضعی روزانه 2 گرم بود، سپس سر بیماران با استفاده از پوششهای پلاستیک پوشانده شد. طول مدت درمان 4ماه بود و بیماران ماهیانه از نظر وجود عوارض ، ویزیت می‌شدند. پاسخ بصورت بازرویش بیش از 50% در موهای تر مینال تعریف شد.

    نتایج

    6/26% از بیماران به این روش درمانی پاسخ دادند. تنها یک مورد عود رخ داد که به این ترتیب میزان موفقیت طولانی مدت با احتساب دست کم 6 ماه پیگیری 20 درصد بود. عوارض جانبی شامل فولیکولیت گذرا تنها در یک مورد رخ داد.

    نتیجه‌گیری نهایی

    به نظر می رسد استفاده از کلوبتازول موضعی تحت پوشش پانسمان بسته در بیماران آلوپسی توتالیس/ یونیورسالیس دارای پاسخ درمانی قابل قبولی باشد.

    کلیدواژگان: کلوبتازول، آلوپسی توتالیس، پانسمان بسته
  • خدیجه فولادوند * صفحه 44
    مقدمه

    جو سازمانی مناسب می تواند در انگیزش و بهبود روحیه و مشارکت افراد در تصمیم گیری ها و ازدیاد خلاقیت و نوآوری آنان موثر بوده و به عنوان یک منبع در تامین سلامت روانی کارکنان به حساب آید، با وجود این جو سازمانی نامناسب می تواند منبع عمده فشارروانی نیز باشد. این مطالعه با هدف بررسی رابطه جو سازمانی با سلامت روانی کارکنان بیمارستانهای دولتی شهرستان ایلام انجام شد.

    مواد و روش‌ها

    این مطالعه به صورت توصیفی– مقطعی درسال 1381 انجام گرفت. نمونه های مورد پژوهش 176 نفراز کارکنان بیمارستانهای دولتی شهرستان ایلام بودند که به روش نمونه گیری تصادفی– طبقه ای انتخاب شدند. ابزارگردآوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد جو سازمانی و پرسشنامه استاندارد سلامت روانی R) CL-90- (بود و داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی، ضریب همبستگی، T- test و کروسکال والیس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    یافته‌ها نشان داد که بین جو سازمانی و سلامت روانی کارکنان در سطح (05/0=α) رابطه معنی‌دار آماری وجود دارد (03/0p<). ازمیان ابعاد نه گانه سلامت روان، پنج بعد آن شامل اختلال وسواس– اجبار (04/0>p)، افسردگی (04/0>p)، اضطراب (01/0>p)، ترس مرضی (01/0> p) و روان پریشی (01/0>p) با جو سازمانی ارتباط معنی‌داری نشان داد. همچنین بین میزان درآمد با جو سازمانی همبستگی مثبت معنی‌دار وجود داشت.

    نتیجه گیری نهایی

    به دلیل ماهیت خاص بیمارستانها و کار کردن در آن‌ها که لازمه اش سلامت جسمی و روانی کارکنان است و با توجه به ارتباط معناداری که بین متغیرهای پژوهش به دست آمد، بهتر است سیاستگزاری ها برای انتصاب مدیرا ن با مهارت لازم در تشخیص، کنترل و تغییر جو ادراکی اعضای سازمان صورت پذیرد تا با تدابیری اندیشمندانه سلامت سازمان و بالطبع سلامت روان کارکنان و در نهایت سلامت جامعه ارتقاء یابد.

    کلیدواژگان: جو سازمانی، سلامت روان، بیمارستان
|
  • Page 1

    Abstract

    Introduction

    Candidial Vulvovaginitis is an important disease in pregnant women ,diabetic patients and in antibiotics and contraceptives users. These patients usually develope resistance against drugs .

    Objectives

    The aim of the current study was to finding out the most effective medication among Clotrimazole, Ketoconazole and Fluconazole using antifungal sensitivity tests on patients before exposing to relapsing candidiasis. Material &

    methods

    31 patients suspected to Vulvovaginitis were selected. 10 out of 31 were found to be infected with candida albicans useing microdilution broth method with RPMI 1640 medium . MIC50, MIC90 and MFC were measured. at 37ºC and PH7.2.

    Results

    The results showed that MIC50, MIC90 and MFC for Ketoconazole were 0.25 -1, 1-4, 64 -≥512 µg/ml , for Fluconazole 0.25 -1, 1-4, 256-≥1024 µg/ml and for Clotrimazole 0.125, 1-8, 128-512 µg/ml respectively.

    Conclusion

    It can be concluded that Clotrimazole has better effect in treatment of candida albicans when compared to two other drugs.

    Keywords: Candida albicans, Clotrimazole, Ketoconasole, Fluconazole, Vulvovaginitis
  • Page 8
    Introduction

    Teaching human anatomy, at any level, relies not only on the expertise of a tutor but also on the availability and use of a good teaching aid. Plastination materials are unique as teaching aid to exhibiting accurate anatomical structures . This meterials easily are stored and handled by students. The aim of the current study was to prepare plastinated specimen of posterior wall of trunk, spinal cord and medulla oblongata by injecting coloured polymer into arteries. Material &

    method

    The study was performed on a human body after fixation of the cadaver .The coloured polymer was prepared by mixing red color paste with polyester cobalt (accelerator) and then peroxide (hardening material) was added to it. This mixtume was injected into the body through femoral artery by the naso-gastric catheter using a hydrolic pump. After few days when the coloured polymer was dried up, dissection (Posterior trunk, spinal cord and medulla oblongata), dehydration, defatization and impregnation of the body was carried out. Finally the prepared plastinated specimen was compared with standard plastinated model.

    Results

    The plastinated specimen was dry , non-toxic and without noxious fumes . Spinal cord and medulla oblongata have showed a normal anatomical structure . The flexibility elasticity and traction was compared with the standard specimen. P-value was 0.05 and the standard error 382±0.4600 .The Coloured polymers inside the arteries and vein were easy to detect.

    Conclusion

    According to the results of the current study, there was no significant differences (P<0.05) . The plastinated specimens prepared by injecting coloured polymer into the arteries, provided and excellent non-toxic specimen with no noxious fumes of formalin and with good durability and safety features.

    Keywords: Coloured Polymer, Plastination, Arteries, Spinal Cord, Medulla Oblongata
  • Page 14
    Introduction

    The purpose of this study was to investigate the prevalence of multi-resistant Pseudomonas aeruginosa and Acinetobacter spp. in Patients admitted in baqiyatallah hospital in 2005. Malenals &

    methods

    The study was conducted prospectively during a period of 12 months from March to February 2005 in Baqyiatallah hospital in Tehran, Iran. All patients who were hospitalized with no signs and symptoms of infection before the first 48 hours of hospitalization and presenting signs and symptoms of infection after 48 hours of hospitalization were included in this study. Bacterial strains were isolated from various clinical samples of patients and identified as Pseudomonas aeruginosa and Acinetobacter spp by the conventional methods.

    Results

    The prevalence of multi-resistant Pseudomonas aeruginosa during the study current was 1.3%.The most infections were belonged to intensive care unit (ICU). Among 278 MDR isolates, 58(20.8%) and 35(12.6%) strains were belonged to Pseudomonas auroginosa and Acinetobacter spp respectively. The most MDR microorganisms were isolated from samples obtained from lower respiratory tract (53.8%) and wounds (19.3%).

    Conclusion

    Isolation rate of MDR Pseudomonas auroginosa and Acinetobacter spp in current study was lower than those reported by other researchers however, the most prevalence of infections was observed in ICU and in patients with more than 50 year of ages. It is necessary to study the causes of nosocomial infections and development of preventative strategies in order to prevent the spread of nosocomial infections.

    Keywords: Nosocomial infections, Pseudomonas auroginosa, Acinetobacter spp, Multi Drug Resistant
  • Page 19
    Introduction

    Childbirth is a natural or plysiological mechanism without any medial intervention, except for cases that mother or her child are at risk .In such case , mother and infant are helped by cesarean section. Although, the goal of WHO for cesarean section is 15% by 2010, most countries report a prevalence rate of 50% or more. Material &

    Methods

    By a cross sectional study, 140 primipar women were selected .A questionnaire was used for data to be collected. The questionnaire was designed upon behavioral intention model which included some variables such as knowledge, evaluation of results, normal subjectives, attitude and intention of participants.

    Results

    The mean age of women was 23.2±2.8 and most of them were at high school levels. The mean knowledge score of participants was 52.7 out of 100.Evaluation of results and attitude showed mean scores of 22 out of 30 and 50 out of 80 respectively. More than 60% of selected women were doctors as the most important normal subjective and 70% or more of them intended to do a normal delivery.

    Conclusion

    This study showed a relation between knowledge, attitude and intention. Also, a relation between normal subjective and intention to comply was proved, more intervention is needed to decrease the prevalence of cesarean section. As the social and individual factors are effective variables for choosing the type of delivery, therefore, using the Behavioral Intention Model is suggested

    Keywords: Behavioral Intention Model, Attitude, Delivery Method
  • Page 24
    Background

    German cockroach or Blattella germanica is a common pest in residential buildings, which not only disseminates various microorganisms but it is one of the most important causes of allergies in infested areas. The goal of this study was to determine the susceptibility of German cockroaches of Tehran to some pesticides.

    Methods and Materials

    Blattella germanica collected from residential areas were exposed to different concentrations of Coopex, Ficam, Diazinon and Fenitrothion using contact method in 2003. Probit analysis was performed for estimation of KT50 and KT90. The statistical Package of GLIM 4 was used for data analysis.

    Results

    The results of this study showed that the KT50 of 2.5% Actellic, 0.5% Ficam, 5% Diazinon, 1% Fenitrothion, 0.5% Fenitroithion and 0.25% Fenitrothion were 88, 129, 61, 54, 71 and 146 min respectively. Also the times required for KT90 estimated to be 218, 415, 94, 143, 185 and 284 min accordingly.

    Conclusion

    This results indicated that the susceptibility of German cockroaches of Tehran to Coopex, Ficam and Actelic was relatively low, so to find more suitable chemicals and to combat probable resistance, further experiments with different chemicals and even different control measures should be considered.

    Keywords: Resistance, Cockroaches, Insecticides
  • Page 32
    Introduction

    Nasal cycle, rhinitis and ipsilateral nasal polyps are seen in many Individuals. These effects are caused by changes made by vascular and neural tone releasing some neurohormones and vasoactive substances.Recently possible contribution of inflammatory mediators in nasobronchial reflexes have been reported by some studies. Their exact mechanisms are not determined yet.

    Material and methods

    One hundred fourteen male N-MRI rats have been divided as control and inflammation test groups in the groups of six rats. Severity of inflammation was measured 6 (acute) and 24 (chronic) hours after insertion of micropads- moistured with saline or 50 & 100μg Capsaicin- into nasal middle turbinate. For the assessment of the inflammation and its mechanism, intraperitoneal (i.p) injection of 2 & 5 mg/kg Monteluckast (common Luckotrien receptor antagonist) was applied.

    Results

    Saline (control) compared to intact group caused significant increase in mucus secretion of right (R) and left (L) nasal cavities (28 & 36µl, respectively) (P<0.01 & P<0.05) and bronchial eosinophil count (22.5 & 17 (P<0.05). Different doses of capsaicin (50 & 100µg) compared to control group caused significant increase in right (17.43 & 23.5µl (P<0.001) and left (7.78 & 14.1 µl (P<0.001) mucus secretion, respectively. Bronchial eosinophils also was increased significantly in response to different doses of capsaicin in Right (11.3 & 16.7 (P<0. 01 & P< 0.001), and Left (9.2 & 16.64 (P<0.05 & P<0.01) respectively in chronic phase. Monteluckast (5 mg/kg i.p) significantly decreased capsaicin-induced mucus secretion of R & L nasal cavities (41.2 & 35.5µl) respectively (P<0.001) and bronchial eosinophils (7.3 & 5.5 respectively (P<0.001).

    Conclusion

    It is concluded that the Luckotriens have significant role in pathogenesis of upper air ways- mediated inflammation of respiratory disorders and that different results with left & right nasal cavities might be due to different autonomic innervations of these cavities.

    Keywords: Nasal Cavity, respiratory epithelium, capsaicin, right, left
  • Page 39
    Introduction

    In spite of different tremedial methods for Totalis / Universlis Alopecia ‚ the success in hair regrowth has proved about 25 –30%. There fore, this study was performed to evaluate the efficasy of local clobetasol under occlusion. Materials

    Methods

    I5 cases with Totalis / Universalis Alopecia were treated by this method. The clobetasol dose was 2g daily, using a plastic cover on the scalp. The course lasted for 4 months and patients were visited monthly to evaluate the complications if any .The response was defined as regrowth of 50% terminal hair.

    Results

    26.6% of cases showed improvemet. Recurrence was seen in only 1 patient, so the success rate was 20% after a 6 month follow-up. The complciations included transient folliculitis in only one case was observed.

    Conclusion

    It seems that local clobetasol under occlusion is effective in curing Totalis / Universalis Alopecia.

    Keywords: Clobetasole, Alopecia Totalis under occlusion, hair regrowth
  • Page 44
    Introduction

    A positive organizational climate can emotionally encourage personnel to contribute in their organizational decisions, even though it can be an indication for their mental health too. In the other hands a negative organizational climate can be a source of pressure and mental stresses. The aim of the current study is to evaluate the above relationships.

    Materials and Methods

    This cross – sectional study was carried out in 2002. The sample size was 176 person who were randomly selected from the Hospital workers in Ilam state Hospitals. The study was conducted using a standard question are for organizational climate and one for mental health (SCl- 90-R). The data were analyzed using Descriptive Statistics, Regression, T- test and Kruskal – Walis tests.

    Results

    It was demonstrated that organizational climate had a statistically significant relation with mental health ( α= 0/05, P< 0/03 ). 5 out of 9 mental health disorders including obsessive – compulsory disorder ( P< 0/04) , depression ( P< 0/04 ) , anxiety ( P< 0/01 ) , phobia ( P< 0/01 ) and psychosis (P< 0/01) had a significant relation with organizational climate. A positive relation was seen for organizational climate and the income .

    Discussion

    As organizational climate had a strong relation with many variables studied in present survey and since it was demonstrated that organizational climate had a significant relation with mental health, it is recommended that manager appointment system to be organized according to the organizational climate. This solution can promote the mental health of hospital workers by which the community mental health can be promoted.

    Keywords: Organizational Climate, Mental Health, Hospital