فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 58، بهار 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/02/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی قربانعلی زادگان، رضا رنجبر، نعمت الله جنیدی، علی علی اکبر اصفهانی، داود اسماعیلی، زهرا گودرزی صفحه 1
    مقدمه
    عفونت بیمارستانی با مقاومت چند دارویی به ویژه در بخش ICU از معضلات و مشکلات مهم پزشکی، اجتماعی و اقتصادی در تمام کشورها می باشد و موجب انتشار بیماری های عفونی در جامعه، اقامت طولانی مدت بیماران در بیمارستان، افزایش هزینه های درمانی و نیز مرگ و میر مبتلایان می شود. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع عفونت های بیمارستانی با مقاومت چند داروئی بر حسب نوع میکروارگانیسم و نوع عفونت در بیماران بستری شده در بخش ICU بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج) در طی یکسال می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی-توصیفی در مدت یکسال از ابتدای فروردین تا پایان اسفند 1384 در بیمارستان فوق تخصصی بقیه الله (عج) انجام شد. 155 بیمار که بدون هیچ گونه علائم عفونت در بخش ICU پذیرش شده و 48 ساعت بعد از بستری شدن دچار علائم عفونت شده بودند مورد مطالعه قرار گرفتند. باکتری ها طبق روش استاندارد باکتری شناسی جدا سازی شدند. داده ها به وسیله بسته نرم افزاری SPSS14 و با استفاده از آزمون مجذور کای و ضریب کاپا تجزیه و تحلیل شدند و مقادیر P کمتر یا مساوی 05/0 بعنوان شاخص معنی دار بودن در نظر گرفته شد.
    یافته های پژوهش: میزان شیوع عفونت بیمارستانی با مقاومت چند داروئی 4/3 درصد محاسبه گردید. بیشترین میکروارگانیسم های جدا شده به ترتیب شامل استافیلوکوکوس ارئوس (1/38درصد) و سودوموناس آئروژینوزا (31 درصد) بود. همچنین بیشترین موارد این عفونت ها از نمونه های پنومونی(8/74 درصد) و زخم (9/16 درصد) جدا گردیدند. بیشترین موارد عفونت از دستگاه تنفسی جدا گردید. همچنین بیشترین موارد عفونت در رده سنی بالای 50 سال مشاهده گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    اقدامات لازم جهت شناخت، جلوگیری از انتشار، ریشه کنی و بررسی مقاومت ضد میکروبی این میکروارگانیسم ها امری ضروری می باشد
    کلیدواژگان: عفونت بیمارستانی، عوامل باکتریائی، مقاومت داروئی چندگانه، ICU، شیوع
  • شاهین گوهرپی، محمدجعفر شاطر زاده، محمد فکور صفحه 7
    مقدمه
    استئوآرتروز زانو یکی از شایعترین علل مراجعه بیماران مبتلا به درد مفصل زانو به درمانگاه های ارتوپدی است. روش های درمانی غیر جراحی مورد استفاده در درمان این بیماران، استفاده از داروهای مسکن و ضد التهاب، فیزیوتراپی و ارتزهای عملکردی می باشد. عمدتا استفاده از ارتز در طول روز و حین فعالیت تجویز می گردد و زمان استفاده از آن حدود 3 ماه می باشد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر سه نوع ارتز رایج بصورت بریس زانو، زانو بند نئوپرنی و کفی لبه دار بر سه علامت مهم استئوآرتروز یعنی شدت درد، راستای زانو و سطح فعالیت عملکردی است.
    مواد و روش ها
    این بررسی بر روی 45 بیمار مبتلا به استئو آرتروز خفیف تا متوسط در محدوده سنی 60-50 سال انجام گردیده که بطور تصادفی به سه گروه تقسیم گردیده اند. روش بررسی از نوع شبه تجربی بوده است.
    یافته های پژوهش: نتایج این تحقیق نشان داد که هیچکدام از ارتزها تاثیری بر تغییر راستای زانو نداشته، اما به طور مؤثری سبب کاهش درد و افزایش سطح فعالیت عملکردی می گردند.
    بحث و نتیجه گیری
    براساس نتایج بدست آمده از این تحقیق استفاده از کفی طبی با لبه خارجی درد بیماران مبتلا به آرتروز زانو را به نحوی قابل توجه کاهش داده و آرامش را به این گونه بیماران باز می گرداند. از طرفی دیگر، به نظر نمی آید استفاده از زانوبندهای نئوپرنی بتواند راستای حرکتی زانو را تغییر دهد.
    کلیدواژگان: استئوآرتروز زانو، راستای زانو، درد، ارتز
  • حمید تقی نژاد، بهزاد مهکی، زینب سهرابی، صدیقه کریمی صفحه 14
    مقدمه
    سقط با شیوع 15 درصد شایع ترین عارضه بارداری می باشد که در طی سه ماهه اول و دوم حاملگی اتفاق می افتد. از نظر فیزیولوژیک دستگاه تناسلی توانایی دفع محصولات حاملگی را ندارد(1)، زیرا سرویکس مطلوب و انقباضات رحمی (به عنوان دو عامل اساسی در زایمان) وجود ندارد. البته سرویکس مطلوب عامل مهمتری می باشد (2). سرویکس مطلوب یا نرم کردن سرویکس یا ripening سرویکس اشاره به افاسمان و دیلاتاسیون سرویکس دارد که به طور طبیعی در پایان سه ماهه سوم قبل از زایمان خودبخود آغاز می شود (3).
    مواد و روش ها
    این پژوهش مطالعه ای کارآزمایی و یک سو کور است که به منظور بررسی تاثیر نرم کردن دهانه سرویکس توسط پروستاگلندین و سوند فولی بر مدت زمان زایمان، طول مدت بستری، میزان هزینه ی بیمار، میزان بروز سقط ناقص، تهوع و استفراغ و خونریزی انجام شد.
    در این تحقیق، 70 زن باردار با سن حاملگی 28-14 هفته و سرویکس غیرآماده که نیازمند آماده سازی سرویکس بودند به صورت تصادفی به 2 گروه تقسیم شدند. یک گروه شیاف واژینال دینوپورستون (2mg) دریافت کردند که این دوز پس از 6 ساعت در صورت نیاز تکرار می شد. برای گروه دیگر یک کاتتر فولی در اینترنال OS سرویکس قرار داده شد که با 30ml نرمال سالین پر شد و تحت کشش قرار می گرفت. در هر دو گروه تقریبا دردهای رحمی اکسی توسین بعد از 12 ساعت ایجاد گردید. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه، پرونده و معاینه بیمار استفاده شد. جهت مقایسه مقادیر متغیرهای کیفی در دو گروه از آزمون کای دو و برحسب شرایط از آزمون دقیق فیشر و برای مقادیر متغیرهای کمی از آزمون T استفاده گردید.
    یافته های های پژوهش: براساس نتایج این پژوهش، دو گروه از لحاظ میزان هزینه و مدت زمان بستری و میزان بروز سقط و خونریزی و تهوع و استفراغ تفاوت معنی داری نداشتند(05/0P>)، اما از نظر تغییرات مقیاس بیشاپ و مدت زمان زایمان اختلاف معنی دار بود (05/0P<).
    بحث و نتیجه گیری
    از آنجایی که امکان انجام آزمون کای دو وجود نداشت، نمی توان در خصوص تفاوت از نظر بروز آمبولی ریوی و آندومتریت و پارگی رحم در دو گروه قضاوت نمود و باید تحقیقات کاملتر با حجم های بیشتر انجام گیرد. در گروه سوند فولی تغییرات مقیاس بیشاپ بیشتر و مدت زمان زایمان کمتر از گروه پروستاگلندین بود. بنابراین استفاده از سوند فولی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: دهانه سرویکس، پروستاگلندین، سوند فولی، دیلاتاسیون
  • معصومه معزی، مهران اعظمی، مصطفی شاکری، بهروزپورحیدر صفحه 20
    مقدمه
    خشونت علیه زنان از مشکلات عمده بهداشتی و حقوقی انسانها محسوب می گردد و به هر رفتار خشنی اطلاق می گردد که وابسته به جنسیت بوده و به آسیب جسمی، جنسی، روانی و یا رنج زنان منجر شود. جایگاه ضعیف اقتصادی و اجتماعی زنان در اکثر جوامع همراه با باورهای غلط فرهنگی-مذهبی، ترس از آبرو و گاه نبود قوانین محکم موجب گردیده تا رایج ترین نوع خشونت علیه زنان، خشونت خانگی باشد که توسط همسران اعمال می گردد. نتایج پژوهش ها در کشورهائیکه مطالعات معتبر و در مقیاس وسیع صورت گرفته نشان می دهد که؛ 70-20 درصد زنان توسط شرکای جنسی خود مورد آزار قرار گرفته اند. پدیده همسر آزاری منجر به پیامدها و عوارض گوناگون جسمانی و روانی در زن آسیب دیده می گردد. این مطالعه با هدف بررسی میزان اختلالات روانی در زنان تحت خشونت همسر انجام گرفته است.
    مواد وروش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی-تحلیلی به روش مقطعی است که بر روی 380 زن ارجاع شده به پزشکی قانونی استان به علت همسر آزاری به عنوان گروه مورد و 38 نفر از زنان مراجعه کننده به پزشکی قانونی استان به دلایل غیر از خشونت به عنوان گروه شاهد صورت گرفت. ابزار سنجش فرم تجدید نظر شده فهرست علایم 90 سوالی بود که میزان شدت نشانه ها و شکایات معمولی روانی در ابعاد 9 گانه شکایت جسمانی، وسواس، حساسیت در روابط متقابل، افسردگی، اضطراب، پرخاشگری، ترس مرضی، افکار پارانوئید و روان پریشی را ارزیابی می نماید و از پایایی و روایی مناسب برخوردار است. داده ها از طریق نرم افزار 11 SPSS و با استفاده از روش های آماری توصیفی، آزمون t مستقل، مجذور کای و تحلیل واریانس تجزیه و تحلیل شد.
    یافته های پژوهش: میانگین سنی موارد پژوهش در گروه مورد 8/5±4/28 و در گروه شاهد 5/9±9/27 بود. 60 درصد افراد گروه مورد و 8/55 درصد گروه شاهد روستایی و بقیه را زنان شهری تشکیل می دادند. 51 درصد از گروه مورد دارای سطح تحصیل پایین تر از دیپلم بودند. نتایج حاصل از پرسشنامه SCL-90-R نشان داد که نمره آزمودنی های گروه مورد در ابعاد شکایات جسمانی، افسردگی و وسواس بیش از نقطه برش(2) بوده و نیاز به درمان داشتند. مقایسه بین گروه مورد و گروه شاهد نشان داد که اختلافی معنی دار بین 3 بعد شکایات جسمانی (P=0.01)، افسردگی (P=0/008) و پرخاشگری (p=0.037) وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    پژوهش اخیر نشانگر پیامدهای روانی همسر آزاری و خشونت علیه زنان بوده و تاییدی بر آسیب به سلامت روان زنان بر اثر خشونت است. اختلال در سلامت روان زنان علاوه بر تحمیل هزینه های گزاف مراقبتی و دارویی بر جامعه، زندگی خانوادگی و تربیت فرزندان را دچار مشکل می سازد. بنابراین کوشش در پیشگیری از خشونت علیه زنان در سطح جامعه راهی برای حفظ سلامت روان آنان است.
    کلیدواژگان: خشونت خانگی، همسر آزاری، سلامت روان
  • نسرین غیاثی، فریبا نظرپور، فریبا بختی، عبدالحسین پورنجف، خسرو شیرینی صفحه 26
    مقدمه
    این تحقیق به منظور بررسی میزان شیوع اختلالات رفتاری در دانش آموزان دختر و پسر مدارس شهر ایلام انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش توصیفی- مقطعی و علی-مقایسه ای (پس رویدادی) صورت گرفته است. جامعه آماری این مطالعه، شامل کلیه دانش آموزان دختر و پسر مقطع ابتدایی شهر ایلام (شامل 15283 نفر 7425 دختر و 7858 نفر پسر) در سال تحصیلی 85-84 بوده که از طریق روش غربالگری نمونه ای به حجم 840 نفر از آن مورد بررسی قرار گرفته اند. ابزار این پژوهش پرسشنامه راتر، فرم ویژه معلمان بوده که یافته های آن از طریق آمار توصیفی و استنباطی (آزمون 2x و ضریب همبستگی) تجزیه و تحلیل گردیده است.
    یافته های پژوهش: یافته های تحقیق نشان داد که میزان کلی شیوع اختلالات رفتاری در دانش آموزان دوره ابتدایی شهر ایلام 5/5 درصد است که از این میزان 42/2 درصد مربوط به دختران و 08/3 درصد نیز به پسران اختصاص داشته است. نتایج همچنین نشان داد که بیشترین میزان شیوع اختلالات مربوط به اختلال کمبود توجه و بیش فعالی و کمترین میزان آن مربوط به اختلال رفتارهای ناسازگارانه می باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    از یافته های تحقیق نتیجه گرفته می شود که بین متغیرهای جنس، سن، پایه تحصیلی، میزان تحصیلات والدین و اختلالات رفتاری دانش آموزان رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین، ضرایب همبستگی محاسبه شده برای ابعاد چهارگانه اختلالات رفتاری (04/0-، در سطح 01/0) نشان داد که اختلالات رفتاری موجب کاهش پیشرفت تحصیلی دانش آموزان می شود.
    کلیدواژگان: اختلالات رفتاری، دانش آموزان دبستانی، میزان شیوع
  • بیژن مقیمی دهکردی، آزاده صفایی، محمدرضا زالی صفحه 33
    مقدمه
    سرطان کولورکتال در ایران به عنوان چهارمین سرطان شایع در هر دو جنس به شمار می رود. مطالعه ی حاضر با هدف تعیین میزانهای بقاء و عوامل موثر بر پیش آگهی در این بیماران صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کلیه بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال ثبت شده در مرکز ثبت سرطان مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. وضعیت حیاتی تمامی بیماران پیگیری و مشخص گردید. تابع احتمال بقاء بر اساس روش کاپلان- میر محاسبه و با استفاده از آزمون Log-rank مقایسه گردید. جهت تعیین مهمترین عوامل موثر بر پیش آگهی بیماران از مدل کاکس استفاده شد.
    یافته های پژوهش: از مجموع 1138 بیمار، اطلاعات بقاء در مورد 1127 بیمار شامل 690 مرد (2/61 درصد) و 437 زن (8/38درصد) بدست آمد. میانگین بقاء در بیماران 1/105 (حدود اطمینان 95درصد: 1/95-1/115) ماه بدست آمد. روش کاپلان میر نشان داد میزان های بقاء 1، 3، 5، 7، 10 و 15 ساله بیماران به ترتیب 1/91، 1/73، 0/61، 4/59، 9/47 و 9/25 درصد بوده است. در تحلیل چند متغیره با استفاده از مدل کاکس، اندازه ی تومور، متاستاز، شاخص توده بدنی، وضعیت تاهل وgrade تومور به عنوان متغیرهای مستقل مرتبط با بقاء بیماران شناخته شدند(05/0>P).
    بحث و نتیجه گیری
    متغیر های فوق به عنوان مهمترین عوامل پیش آگهی دهنده بقاء در سرطان کولورکتال به حساب می آیند و با تشخیص زودرس سرطان با برنامه های بیماریابی موثر و مفید می توان بر طول عمر بیماران افزود.
    کلیدواژگان: سرطان کولورکتال، پیش آگهی، بقاء، مدل کاکس
  • پریچهر حناچی، رشید حیدری مقدم، حجت الله نیکبخت صفحه 43
    مقدمه
    یکی از مهمترین دلایل بروز عوارضی مانند اترواسکلروز در بیماران دیابتی، اکسیداتیو استرس و ایجاد پراکسیداسیون لیپیدی بر روی اسیدهای چرب در ساختمان لیپیدها می باشد. اندازه گیری میزان مالون دی الدهید (MDA) از راه هایی است که توسط ان میتوان اکسیداتیو استرس را بررسی نمود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه جمعا از 200 نمونه استفاده شده که 100 نمونه به عنوان گروه مورد (Case group) از افرادی که حداقل 3 سال سابقه دیابتNIDDM None Insulin Dependent Diabetic Mellitus) (داشته اند و دارای پرونده در مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بودند و 100 نفر نرمال ((Control groupاز افرادی بودند که هیچ گونه سابقه دیابت نداشته و به عنوان گروه شاهد مورد مطالعه قرار گرفتند. در هر دو گروه سطح MDA و HbA1C وFBS اندازه گیری شده و سپس میانگین سطح پلاسمایی آنها با استفاده از نر م افزار SPSS (Ver. 11)با یکدیگر مقایسه شد.
    یافته های پژوهش: سطح پلاسمائی MDA در گروه شاهد μmol/Lit 0.7428 ± 0.04و در نمونه های موردμmol/Lit 0.9222 ± 0.3 بوده که به شکل معناداری(p<0.05) با گروه شاهد قابل مقایسه ود. میزانHbA1C در گروه مورد %9.387 ± 2.4 و در گروه کنترل 7.356 ± 1.0 % بود و میزان FBS در گروه مورد163.31 ± 56 mg/dl و در گروه شاهد 85.740 ± 10.1 mg/dl بود که نتایج بدست آمده بین گروه شاهد و گروه مورد اختلاف معناداری (p<0.05) را نشان می دهد.
    بحث و نتیجه گیری
    از نتایج بدست آمده نتیجه گیری می شود که میانگین MDA در افراد دیابتی بطور محسوسی بالاتر از گروه کنترل بوده و میانگینHbA1C و FBS نیز در گروه نمونه بالاتر از گروه شاهد بوده است. در بررسی ارتباط بین MDAبا فاکتورهای اندازه گیری شده از نظر ضریب همبستگی ارتباطی وجود نداشت و این امر بیانگر عدم ارتباط سطح MDA با افزایش سطح HbA1C و FBS در افراد دیابتی می باشد
    کلیدواژگان: هموگلوببن HbA1C، قندخون ناشتا(FBS)، پراکسیداسیون لیپیدها(MDA)
  • اسفندیار حیدریان، رضا حاجی حسینی، عصمت جعفری دهکردی، حسن امیدی صفحه 47
    مقدمه
    هر چند مصرف داروهای شیمیایی ضد چربی مثل ژمفیبروزیل، کلوفیبرات و استاتین ها باعث کاهش چربی خون می شوند ولی اینگونه داروها معمولا عوارض جانبی به همراه دارند. نتایج مطالعات اثبات کرده که مصرف محصول درختان خانواده آناکاردیاسه دارای اثرات کاهنده چربی خون می باشند ولی مکانیسم دقیق اثرات کاهندگی آنها بر چربی های خون مشخص نشده است. با توجه به این که آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولاز آنزیمی کلیدی در متابولیسم گلیسرولیپدها است، هدف از این پروژه بررسی تاثیر مصرف پسته وحشی بر فعالیت آنزیم مذکور، میزان تری گلیسرید کبد و چربی های سرم موش صحرایی بوده است.
    مواد و روش ها
    این آزمایش تجربی در یک دوره 15 و 60 روزه بر روی موشهای صحرایی انجام گرفت. گروهای شاهد(n=6) تحت رژیم معمولی استاندارد ولی گروه های تست (n=6) تحت رژیم معمولی بعلاوه 10 درصد پودر پسته قرار گرفتند. پس از اتمام هر دوره فعالیت آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولاز کبدی، تری گلیسرید، توتال کلسترول، HDL کلسترول،LDL کلسترول،VLDL کلسترول سرم و میزان تری گلیسرید کبدی اندازه گیری شد.
    یافته های پژوهش: پسته وحشی در دوره 15 روزه باعث افزایش میزان کلسترول در کلیه فراکسیون های لیپوپروتئنی و کاهش میزان تری گلیسرید کبدی شد(P<0.05) و فعالیت آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولاز را به میزان 11 درصد نسبت به گروه کنترل کاهش داد. در دوره بلند مدت 60 روزه تفاوت معنی داری در میزان کلسترول فراکسیون های لیپوپروتئنی و تری گلیسرید سرم با گروه کنترل مشاهده نشد(P<0.05)، ولی فعالیت آنزیم مذکور به میزان 16 درصد نسبت به گروه کنترل کاهش یافته بود و میزان تری گلیسرید کبدی نیز به طور معنی داری در گروه تست نسبت به گروه کنترل کاهش یافته بود(P<0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاکی از وجود یک یا چند ماده موثر در پسته وحشی است به طوری که در کوتاه مدت باعث افزایش کلسترول در کلیه فراکسیونهای لیپوپروتئینی می شود. برای درک بهتر مکانیسم اثر آن بایستی از پسته وحشی عصاره الکلی و آبی تهیه و بر روی متابولیسم چربی ها آزمایش نمود. از طرف دیگر در دراز مدت این اثر افزایشی بر متابولیسم کلسترول مشاهده نمی شود. این پدیده احتمالا ناشی از وجود فراوان اسیدهای چرب ضروری لینولئیک و لینولنیک در پسته می باشد که در دراز مدت باعث کاهش کلسترول می شود. با توجه به اینکه آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولاز در تشکیل کبد چرب نقشی مهم دارد و پسته وحشی می تواند باعث کاهش فعالیت آن و در نتیجه کاهش میزان سنتز تری گلیسرید کبدی در کوتاه مدت و بلند مدت گردد، می توان از پسته وحشی در درمان کبد چرب از طریق جدا سازی و تخلیص اجزاء موثر آن استفاده کرد.
    کلیدواژگان: پسته وحشی، فسفاتیدات فسفوهیدرولاز، تری گلیسرید، کلسترول
|
  • Qorbanalizadehgan M., Ranjbar R., Joneidi N., Esfahani A. A., Esmaili D., Goodarzi Z Page 1
    Introduction
    Nosocomial infection with multi-drug resistance, particularly at ICU, is considered a significant socio-economic as well as medical complication all over the world. This can spread various infections in the community or cause longer hospitalizations and impose more expenses on the patients. The purpose of this study was to determine nosocomial infection in ICU patients admitted at Baqyiatallah hospital during a whole period of a year.
    Materials and Methods
    The study was conducted descriptive cross-sectionally during a period of 12 months from March to February 2005 at a university hospital in Tehran, Iran. All the ICU patients who were hospitalized with no signs and symptoms of infection before the first 48 hours of hospitalization and presenting signs and symptoms of infection after 48 hours of hospitalization were covered by this study. Bacterial strains were isolated from various clinical samples of the patients then identified by the conventional methods.
    Findings
    The prevalence of nosocomial infection with multi-drug resistance all during this study was 3.4%. The most prevalent organism was Staphylococcus aureus (38.1%) followed by Pseudomonas auroginosa (31%). The most nosocomial microorganisms were isolated from samples obtained from lower respiratory tract (74.8%) and wounds (16.9%).
    Conclusion
    The most prevalence of nosocomial infections were observed in patients of over 50 years old. There is a need to study more about the causes of nosocomial infections and development of preventative strategies in order to prevent the spread of such infectious diseases.
  • Gaohaar Pay Sh, Shatter Zadeh Mj, Fakur M Page 7
    Introduction
    Knee osteoarthrosis is a common cause of referring to orthopaedic centers. Conservative treatment for such patients lies in analgesic and anti-inflammatory drugs, physical therapy and supportive orthosis. Daily using of orthosis and during activity for 6 to 12 weeks is an accepted method of treatment. The aim of this research was to detect the effects of three kinds of orthosis, Knee brace, neoprene brace and insole arch support, on pain, knee alignment and functional activity level in patients with knee osteoarthrosis.
    Materials and Methods
    45 patients (aged 50-60), with mild to moderate knee osteoarthrosis participated in this experimental study. All the cases were divided into three groups randomly. They all used orthosis for months. The study was carried out in a semi-experimental method.
    Findings
    The results of this study showed no positive effects by the orthoses on the patients’ knee alignment, but they could cause a considerable relief in their pain-suffering and an effective increase in the patients daily performances.
    Conclusion
    According to the finds of this study, using medical shoes with external margins can relive patients suffering from knee osteoarthrosis considerably and provide them with a specific relaxation. However, neoprene knee-braces do not seem to make any change in knee alignment.
  • Taghinezhad. H., Mahaki.B., Suhrabi.Z., Karimi S Page 14
    Introduction
    Abortion is the most common complication of pregnancy with a 15% prevalence rate that occurs through first and second trimester. Physiologically, genitalia system can not discharge pregnancy products, because ripening of cervix and uterus contractions are absent as two essential factors in labor, however, ripening of cervix is more important than the other factor. This development refers to shortness, effacement and dilatation of cervix that normally begins before labor at the end of the 3th trimester.
    Materials and Methods
    This is an applied, multi-variable, monoside-blinded study performed to assess the effectiveness of PG and folly catheter on labor duration, hospitalization period, hospital costs, incomplete abortion, nausea and vomiting and bleeding. 70 pregnant women of 14-28w in need of cervix ripening were assigned in two groups randomly. One group received vaginal supp of Dinoperoston (3mg), repeated after 6 hours PRN. For the other group, a folly catheter filled with 30 ml N.S.was inserted in internal OS. Oxytocin serum augmentation developed after 12 hours in both the experimental groups. The data collected by questionnaire, examinations and patient medical records. The Collected data were analyzed by chi-square, fisher exact and T-student tests.
    Findings
    According to the research achievements, there is no significant difference between the two groups in respect of hospital costs, hospitalization period, incomplete abortion, nausea and vomiting and bleeding (P>0/05), but there was a significant difference in case of Bishop Score and labor period (P< 0/05).
    Conclusion
    Considering changes of Bishop Score in folly catheter as observed to be more than PG group and labor period less than that of PG group, it seems more logical to recommend the application of folly catheter for ripening of cervix.
  • Moezi M., Aazami M., Shakeri M., Purheidar B Page 20
    Introduction
    Violence against women is a major health and human rights problem. Studies showed 1.8 million domestic violence in American women. Reliable, large scale studies in every country indicate 20-76% of violence against women by intimate partners. Spousal violence causes physical, sexual and mental harm and suffering in women. This study was conducted to assess mental health status in this group of women.
    Materials And Methods
    This cross–sectional study was done on an experimental group of 380 women referred to the forensic medicine center, then matched with a control group. SCL–90-R was used to evaluate mental symptoms in 9 psychological dimensions. The data was analyzed by SPSS 11 and T test, Chi square and analysis of one-way variance.
    Findings
    The mean age of experimental group was 28.4± 5.8, 60% of them were from rural areas and 40% from urban part. Education level of 51% of cases was under diploma. SCL 90-R showed that the score of experimental group in 3 dimensions, somatization, depression and obsession was more than cut of point (score:2) and their score was significantly higher than the control group in the following dimensions: somatization(p= 0/01), depression(p= 0/008) and aggression (p= 0/03).
    Conclusion
    This study provides evidence to health care professionals that they shouldn’t only treat the physical injuries of women under violence but must also to learn how to assess and consider their mental health problems.
  • Ghiasi, Nazarpur F., Bakhti F., Purnajaf A., Shirini Kh Page 26
    Introduction
    This study has been performed to assess the prevalence of behavioral disorders among the school-boys & girls in Ilam during two complete years of 2005 & 6.
    Materials And Methods
    The investigation has been accomplished in a cross-sectional comparative descriptive approach. All the school-boys and girls of elementary grade (including a total number of 7858 boys and 7425 girls) of 2005-6 academic year were covered as the statistic at community by the search. A screening method was used to select a sample group of 840 students for investigation. Rutter questionnaires and specific from for teachers were applied as the means of this study.
    Findings
    The results showed a 5.5% prevalence of behavioral disorder among the elementary students of which 2.42% stood for the girls while 3.08% for the boys. It was also found out that the most rate of disorders are held to be related to lack of care (by the second person), and over-activity, while the least of it goes for unfriendly treatments.
    Conclusion
    It is concluded that the major causes of behavioral disorders among elementary school-students are held to be due to lack of adequate care and over-activity, while inconvenient behaviors are of the least effects. Thus, a significant relation was observed between variables of sex, school-grade, age, literacy degree of parents and the student's behavioral disorders. Furthermore, the finds also proved a reason for such disorders to be cause of retardation in the process of school progresses.
  • Moghimi Dehkordi B., Safaie A., Zali Mr Page 33
    Introduction
    The incidence of colorectal cancer has increased in Iran in recent years and become the fourth most common cancer in both sexes. The aim of this study was to define the prognostic factors in Iranian colorectal cancer patients using univariate and multivariate methods.
    Materials and Methods
    All patients with colorectal carcinoma admitted to the Cancer Registry Center of Shahid Beheshti university of medical sciences; during Jan 1, 2002 to Jan 1, 2007 were analyzed. Survival rates of all the cases were determined. The probability curves for survival were calculated according to the Kaplan–Meier Method, then compared by the Log-rank test. Multivariate analysis was carried out using the Cox proportional hazard model.
    Findings
    Out of 1138 cases, a survival information was obtained on 1127 patients, 690 males (61.2%) and 437 females (38.8%). The mean survival time was 105.1(CI: 95,1-115.1) months. The Kaplan-Meier method indicated that, the 1, 3, 5, 7, 10 and 15 years survival rates were 91.1, 73.1, 61.0, 54.9, 47.9, 25 and 9 percent, respectively. These variables were independent prognostic factors for survival as determined by multivariate analysis, that is, tumor size, metastasis of tumor, body mass index, marital status, and grade of tumor.
    Conclusion
    Our results showed that stage of tumor, state of metastasis, grade of tumor and tumor size should be considered the most important prognostic factors in colorectal cancer patients. There fore, early detection of cancer using screening programs can improve survival in such patients.
  • Hanachi P., Heidari Moghadam R., Nikbakht H Page 43
    Introduction
    Oxidative stress and lipid per oxidation occurrence on fatty acids in lipid structure is held to be a significant factor of atherosclerosis problem in diabetic patients. Measuring Malondialdehyde (MDA) as one way, Oxidative stress can be investigated.
    Materials and Methods
    A total number of 200 people undertook this investigation of whom 100 people (all with a least diabetes history of 3 years ' None Insulin Dependent Diabetic Mellitus" and examination records at cardio-vascular research center of Esfahan university of Medical Sciences) appeared as the "case group". On the other hand, 100 more people with no history of diabetes took part as the " control group". In both the groups, MDA, HbA1c and FBS levels were measured, then the mean plasma levels were compared among them using a Ver.11 SPSS software.
    Findings
    According to the results of this study, MDA plasma level was 0.7428±0.04 mol/lit in the "control group", whil it was 0.9222±0.3 mol/lit in the " case group", a statistic difference which was significantly comparable. The FBS level was 163.31±56 mg/dl in the " case group", whereas it was 85.740±10.1 mg/dl in the "control group". These finds all proved a significant difference between the two studied groups, (p>0.05).
    Conclusion
    It is concluded that the mean of MDA in diabetic patients has considerably been higher than that of the "control group". Further more, the mean of HbA1c and FBS in the "case group" was higher than that of the "control group". There was no significant relationship between MDA and the measured factors. At last, we come to the conclusion that no association exists between MDA level and any increase in FBS & HbA1c levels in diabetic patients.
  • Heidarian E., Hajihossaini R., Jafari Dehkordy E., Omidi H Page 47
    Introduction
    Although the consumption of chemical drugs such as clofibrate and statins reduce serum lipids, they have undesirable side effects. So, at the present time the use of medicinal plants are preferred, because they are cheap, beneficially effective and of low undesirable side effects. The nuts of Anacardiace family have hypolipidemic effects on serum lipid profile by unknown mechanisms.Phosphatidate phosphohydrolase (PAP) is a key regulator enzyme in lipid metabolism. Therefore, the aim of this study is to determine effects of Pistacia khinjuk nut on PAP, serum lipid profile and liver content triglyceride in rats.
    Materials And Methods
    Four groups of rats (n=6/group) were fed with normal diet (control) or normal diet plus 10% pistachio nut powder for 15 and 60 days. Then, PAP activity, triglyceride, total cholesterol, HDL-cholesterol, LDL- cholesterol, VLDL- cholesterol, and liver content triglyceride were measured.
    Findings
    Feeding rats with pistachio nut for 15 days had significant elevated cholesterol in all lipoprotein fractions and reduced liver content triglyceride (P< 0.05). Although, PAP activity reduced approximately 11%, it was not significant in control group (P>0.05). On the other hand, rats fed with pistachio nut for 60 days had no significant differences with control group in all lipoprotein fractions (P>0.05), whereas the liver content triglyceride significantly decreased(P<0.05). In addition, PAP activity also decreased nearly 16% with respect to control group.
    Conclusion
    The data shows that in pistachio nut, there is one or some substances able to elevate cholesterol metabolism. Hence, for understanding the effect of pistachio nut on lipid metabolism, it is necessary to prepare alcohol and water extraction of pistachio nut and examine them. On the other hand, in long time, no significant affection was seen. This may be due to the effect of essential fatty acids of nut, linoleic and linolenic, that can reduce serum lipids. Considering the fact that PAP is involved in the formation of fatty liver and also pistachio nut can result in reduction of liver content triglyceride by decreasing PAP activity in short and long courses, the pistachio nut can be used for the treatment of fatty liver through isolation and purification of effective components of it.