فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی ایلام - سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 60، پاییز 1387)

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 60، پاییز 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/08/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • معصومه جزءکنعانی، سید باقر مرتضوی، علی خوانین، رمضان میرزایی، یحیی رسولزاده، محرم منصوری زاده صفحه 1
    مقدمه
    امروزه در سطح دنیا بیشتر مطالعات آنتروپومتری به روش های تصویربرداری و بهره گیری از برنامه های کامپیوتری صورت گرفته و برای هر یک از اعضای بدن آنتروپومتری اختصاصی انجام می شود. هدف از انجام این تحقیق، مقایسه روش عکسبرداری دیجیتالی با روش دستی در آنتروپومتری پا بوده است.
    مواد و روش ها
    در این بررسی، ابتدا به وسیله دوربین عکاسی دیجیتال تصاویر پای20 مرد ایرانی تهیه و توسط نرم افزار طراحی، آنالیز و اندازه ابعاد(9 بعد) استخراج گردید. سپس ابعاد مورد نظر به صورت دستی اندازه گیری شد. در نهایت نتایج دو روش در نرم افزار SPSS توسط آزمون t مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: یافته ها نشان داد که بین مقادیر بدست آمده از دو روش تفاوت معنی دار وجود ندارد،(p>0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    این تحقیق نشان داد که آنتروپومتری به وسیله عکسبرداری دیجیتالی روشی آسان، کم هزینه، معتبر و با سرعت و دقت کافی بوده و آرشیو عکسهای تهیه شده می تواند در آینده برای بررسی های مجدد و استخراج دیگر داده ها، بدون نیاز به مراجعه مجدد افراد مورد استفاده قرار گیرد. همچنین، کاربرد روش عکسبرداری دیجیتالی در آنتروپومتری پا با اهداف طراحی و پزشکی، جایگزین مناسبی برای روش های سنتی می باشد.این بررسی می تواند سرآغاز تحقیقات وسیعتر با روش های نوین درمورد ابعاد پای جامعه ایرانی به منظور تهیه بانک اطلاعات آنتروپومتریکی ایرانیان باشد. باتوجه به کاربرد وسیع انواع کفش ایمنی در صنایع و محیطهای شغلی، این مطالعه به کارگیری این روش را برای تعیین صدکهای پای کارگران ایرانی در راستای طراحی و سایز بندی مناسب کفش ایمنی پیشنهاد می کند.
    کلیدواژگان: آنتروپومتری، عکسبرداری دیجیتال، پا، ارگونومی
  • نجمه امینی زاده، سعید رجبعلیان، رفعت حسین صفحه 11
    مقدمه
    آلومینیوم به لحاظ فراوانی سومین عنصر کره زمین است. این عنصر در بعضی بیماری های دژنره شدن سیستم عصبی مانند آلزایمر نقش دارد.در مطالعه حاضر ما اثر آلومینیوم بر سلولهای آستروسیت جنین انسان را بررسی کردیم.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی اثرات مجاورت باغلظتهای مختلف آلومینیوم به مدت3، 9 و12 روز بر رشد آستروسیتها با روش سنجش MTT بررسی شد. سپس اثر آلومینیوم بر بیان ژنهای درگیر در خودکشی سلولی با روش ایمنو سیتوشیمی (ICC) ارزیابی گردید. نتایج توسط نرم افزار آماریStata مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که آلومینیوم با غلظت یک و یک و نیم میلی مولار در مدت 3 روز سبب کاهش رشد سلولهای آستروسیت شد)به ترتیب01/>P و 03/>(P، اما در غلظتهای کمتر (100 و500 میکرومولار) برای ایجاد سمیت، به زمان مجاورت بیشتری نیاز بود. (9 روز برای غلظت 500 و12 روز برای غلظت 100 میکرومولار) (000/0=P). آلومینیوم بیان ژنهای درگیر در خودکشی سلولی را تغییر نداد.
    بحث و نتیجه گیری
    آلومینیوم در مجاورت طولانی مدت حتی در غلظتهای کم نیز برای سلولهای آستروسیت جنین انسان سمی است ولی به نظرمی رسد بیان ژنهای درگیر در خودکشی سلولی را تغییر نمی دهد.
    کلیدواژگان: آلومینیوم، سمیت سلولی، آستروسیت، جنین انسان
  • محمدحسین تقدیسی، نگین مددزاده، شهین شادزی، مهندس اکبر حسن زاد صفحه 20
    مقدمه
    سالانه 5/3 میلیون نفر در جهان بر اثر حوادث تلف می شوند که خسارات ناشی از این حوادث 500 میلیارد دلار اعلام شده است. آمار منتشر شده کشور امریکا نشان می دهد که در سال 1991 در اثر حوادث ناشی از کار مبلغی معادل 2/177 میلیارد دلار خسارت و 35 میلیون روز کاری از دست رفته به بار آمده است. حوادث را می توان از طریق استفاده از وسایل حفاظت فردی مناسب پیشگیری کرد. برای اینکه این وسایل موثر باشند باید به طور مناسب انتخاب، پوشیده و نگهداری شوند. مدل بزنف یکی از مدلهای مفید برای تغییر رفتار در کشورهای در حال توسعه می باشد. هدف مطالعه استفاده از مدل آموزشی تغییر رفتار برای افزایش استفاده از وسایل حفاظت فردی در کارگران کک سازی ذوب اهن اصفهان می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مداخله ای نیمه تجربی آینده نگر است و بصورت قبل و بعد اجرا شده است. در این مطالعه، مداخله بصورت برنامه آموزشی که بر اساس مدل بزنف طراحی شده بود بر روی 108(مورد و شاهد) نفراز کارگران کک سازی ذوب آهن اصفهان انجام گرفت.داده ها با استفاده از پرسشنامه جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSSاستفاده شد.
    یافته های پژوهش: یافته ها نشان می دهد که قبل از اجرای مداخله میانگین نمره آگاهی، نگرش و عملکرد کارگران گروه مورد کمتر از میانگین نمره آگاهی، نگرش و عملکرد بعد از مداخله بود و بعد از مداخله تفاوت معنی داری در این مورد دیده می شود(p-value=0.002) ولی در این موارد تفاوتی در گروه شاهد دیده نشد(P-value=0.72). یک ماه بعد از مداخله نیز تفاوت معنی داری در عملکرد دو گروه مورد و شاهد مشاهد شد (P-value=0.03).
    بحث و نتیجه گیری
    تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد که مداخله آموزشی بر اساس مدل بزنف بر میانگین نمره آگاهی، نگرش و عملکرد کارگران در رابطه با استفاده از وسایل حفاظت فردی موثر بوده است. و برای ارتقاء ایمنی یک شرکت طراحی آموزشی بر اساس مدلهای تغییر رفتار موثرتر است.
    کلیدواژگان: مدل بزنف، آموزش ایمنی، کک سازی، وسایل حفاظت فردی
  • منوچهر امیری، علی رازی، فرید نیافر صفحه 30
    مقدمه
    با وجود روش های کاملا پیشرفته تصویرنگاری نظیرCT-SCAN و MRI نقش اولتراسونوگرافی در تشخیص بعضی از بیماری های دستگاه ادراری تناسلی در صدر روش های تصویرنگاری قرار دارد. این مطالعه به بررسی نقش اولتراسونوگرافی در ارزیابی تنگی های پیشابراه مردان ومقایسه آن با روش استاندارد یورتروگرافی رتروگراد(RUG) پرداخته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع آینده نگر کمی است که طی سالهای 1375 لغایت 1376 در بیمارستان چهارمین شهید محراب کرمانشاه بر روی بیمارانی که مبتلا به تنگی های بولبروpenile ثابت شده در یورتروگرافی رتروگراد بودند انجام گرفته و طی آن بیماران مذکور تحت بررسی سونوگرافی مجرا نیز قرار گرفتند. بدین ترتیب تعداد 22 بیمار با تنگی های پیشابراه قدامی تحت بررسی رادیولوژیک وسونوگرافیک تنگی مجرا واقع شدند.
    یافته های پژوهش: از 22 بیمار مبتلا به تنگی پیشابراه قدامی 11 نفر (50 درصد) تنگی لوکال و 11 نفر (50 درصد) تنگی منتشر داشتند. سن بیماران بین 28 تا 68 سال با میانگین 48.8 سال () بود.
    در مشاهدات مزدوج حاصله(paired) به بررسی متغیرهای «طول تنگی» و «ضخامت اسپونژیوفیبروز» در محل تنگی پرداختیم و بیماران را به دو گروه باتنگی های«لوکال» (طول تنگی کمتر از 10mm و منفرد) و تنگی های منتشر (طول تنگی بیش از 10mm و یا متعدد) تقسیم نمودیم. نتایج آزمون فرضیه نشان داد که طول های خوانده شده تنگی ها در هر دو گروه منتشر و لوکال و توسط دو روش سونوگرافی و رادیوگرافی تفاوت معنی داری از نظر آماری نداشته و بررسی ضریب همبستگی پیرسون نیز ضریب همبستگی نزدیک به واحد را تائید کرد. از طرفی ضخامت اسپونژیوفیبروز تنها به کمک سونوگرافی قابل اندازه گیری می باشد و نسبت طول تنگی لوکال به ماگزیمم ضخامت اسپونژیو فیبروز بین مقادیر 67/1 و 31/2 تغییر می نماید(p<0.05). لذا با حفظ نسبت میانگین 2 میتوان از روی طول قرائت شده در رادیوگرافی پس از تصحیح 10 درصد بزرگنمائی ضخامت فیبروز را حدس زد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصله در تحقیق حاضر استفاده از سونوگرافی در ارزیابی تنگی های مجرای قدامی نه تنها دقتی حداقل برابر با یورتروگرافی رتروگراد در تعیین طول تنگی بخصوص تنگی های لوکال دارد بلکه قادر است با در اختیار قرار دادن آناتومی اسکار محل تنگی و نیز تشخیص مواردی نظیر وجود سنگ یا آبسه پری یورترال اطلاعات مفیدی را در رابطه با روش درمانی و پروگنوز آن در اختیار بگذارد
    کلیدواژگان: تنگیهای مجرا، اولتراسونوگرافی، یورتروگرافی رتروگراد
  • علی صید خانی نهال، بهرام یغمایی، محمدرضا معتمدی، صدیقه کریمی، فاروق کاظم بیگی صفحه 38
    مقدمه
    آترواسکروز(سفت شدن جدار شریانها در اثر تجمع لیپید) عامل عمده مرگ و میر در کشورهای پیشرفته می باشد. این بیماری، بر اساس ناحیه گرفتار و ویژگی های مربوط به ضایعه، علائم بالینی خاصی را به وجود می آورد که ممکن است گوناگون باشند. با وجود آشنایی ما با این بیماری، هنوز بعضی از مشخصه های اساسی آن کشف نشده است. عناصر کمیاب که در حد mg/kg (م‍یل‍یگرم بر ک‍یلوگرم) و یا کمتر، در بافتهای انسانی و حیوانی یافت می شوند، در بسیاری از جنبه های متابولیسم مواد در بدن نقش اساسی دارند. امروزه عقیده بر این است که بین تغییرات میزان عناصرکمیاب و بسیاری از بیماری ها، مانند آتروسکلروز رابطه ای معنی دار وجود دارد. این پژوهش به منظور ارزیابی میزان مس و روی سرم در ارتباط با تعداد انسداد عروق کرونر در مقابل گروه کنترل در بیماران آترواسکلروزیس انجام گردیده است.
    مواد وروش ها
    پژوهش حاضر تعداد 243 فرد مورد و سالم را مورد ارزیابی قرار داده است، که شامل 60 نفر سالم به عنوان گروه کنترل(25 زن و 35 مرد) با میانگین سنی 313/9±55/50 و 183 نفر بیمار(52 زن و 131 مرد) با میانگین 4/10±38/57 می گردد. افراد سالم و بیمار بر اساس آزمایشات بالینی و جواب آنژیوگرافی و این که چند رگ(صفر، یک، دو یا سه) از عروق کرونر آنها دچار انسداد شده است در چهار گروه قرار گرفتند. گروه کنترل دچار انسداد عروق کرونر نبود. گروه های بیمار و کنترل از لحاظ متغیرهای زمینه ای و مداخله گر با هم مطابقت داده شده اند.
    یافته های پژوهش: در گروه نرمال میانگین مس سرم برابر PPM260/0± 848/0 و روی سرم برابر PPM204/0±562/0 و در گروه دوم میانگین مس سرم برابر PPM205/0±918/0 و روی سرم برابرPPM208/0±578/0 و در گروه سوم میانگین مس سرم برابر PPM241/0±022/1 و روی سرم برابرPPM182/0±643/0 و در گروه چهارم میانگین مس سرم برابر PPM241/0±0125/1 و روی سرم برابر PPM211/0±718/0 بدست آمد. میانگین مس و روی سرم در هر سه گروه مورد نسبت به گروه نرمال، حتی هنگامی که جنس گروه های مورد و گروه نرمال در نظر گرفته شد، افزایش نشان داد. و این تفاوت از لحاظ آماری کاملا معنی دار بود، (p<0.001). نسبت Zn/Cu و Cu/Zn در این بیماران در مقایسه با گروه نرمال بررسی گردید، که تفاوت بدست آمده از لحاظ آماری معنی دار نبود،(p>0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    براساس نتایج بدست آمده از این پژوهش و پژوهشهای قبلی، باقی ماندن سطوح مس و روی در دامنه طبیعی سرم حائز اهمیت است و خارج شدن آنها از این محدوده طبیعی خطر ابتلاء به آترواسکروزیس را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: آترواسکلروز، عناصر کمیاب، مس، روی
  • علیرضا خاتمی، سید هادی خرازی، سهراب شهزادی، سوفیا صبوری، مهرشاد جمالی، مجید ساکی پور، مستوره مهرآفرین صفحه 48
    مقدمه
    گلیوم ها و متاستازهای مغزی بزرگترین گروه ضایعات نئوپلاستیک مغزی را تشکیل می دهند که شباهتهایی در مشخصات تصویرنگاری سن بروز و تظاهرات کلینیکی دارند. هدف از این مطالعه بررسی نمای تصویری این دو گروه از تومورها در مرکز استریوتاکسی بیمارستان شهدای تجریش بوده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی کور و گذشته نگر، 139 پرونده از بیماران مبتلا به طیفی از بیماری ها مانند گلیوم مغزی، متاستاز مغز، ضایعات عفونی مثل آبسه و لنفوم مورد بررسی قرار گرفت و تصاویرCT–Scan این بیماران بررسی و اطلاعات آنها براساس تعداد ضایعه، اندازه، موقعیت، دانسیته، توزیع ضایعه و پیشرفت ضایعه بعد از تزریق کنتراست وریدی، جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: در پرونده های مورد بررسی، نتایج بیانگر آن بود که 3/45 درصد ضایعات مشاهده شده گلیوم مغزی، 7/18درصد متاستاز مغزی، 5/21 درصد لنفوم اولیه و 10درصد آبسه مغزی بوده است. همچنین شباهتهای زیادی میان گلیومها و متاستازهای مغزی دیده شد. متاستازها تمایل بیشتری برای درگیری جانکشن ماده سفید و خاکستری داشتند و تعداد ضایعات متعدد در CT–Scan بیش از آنکه به نفع گلیومها باشد، در آبسه ها، متاستازهای مغزی و لنفوم اولیه دیده شد و در CT–Scan با کنتراست وریدی، نمای پیشرفت حلقه ای در تعداد زیادی از گلیومها و متاستازهای مغزی مشاهده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    تصویربرداری بایستی با سایر مدالیته ها نظیر یافته های کلینیکی و آزمایشگاهی همراه باشد تا به تشخیص دقیق تر کمک نماید. هرچند که تشخیص دقیق تنها با مطالعه نمونه بافتی(پاتولوژیک) ممکن خواهد بود.
    کلیدواژگان: گلیوم مغزی، تومورهای متاستاتیک مغز، توموگرافی کامپیوتری، آستروسیتوما
  • عوامل احتمالی مؤثر بر کیفیت و کمیت خواب شبانه بیماران پس از جراحی پیوند عروق کرونر
    صدیقه بهروزی فر، شایسته زنوزی، محمدحسن نظافتی، حبیب الله اسماعیلی صفحه 59
    مقدمه
    اختلال خواب در بیماران تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر امری شایع است و بیش از 30 سال است که مورد توجه محققان قرار گرفته است.منابع اخیر بر اهمیت خواب و استراحت در اعاده، حفظ و ارتقاء عملکرد و سلامت این بیماران اشاره دارند. با توجه به اینکه پرستاران در شناسایی اختلالات خواب و کمک به بیماران برای برطرف سازی مشکلات سلامت این افراد نقش محوری دارند، پژوهش حاضر با هدف تعیین عوامل احتمالی مؤثر بر کیفیت و کمیت خواب بیماران پس از عمل جراحی پیوند عروق کرونر انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مطالعه ای توصیفی- همبستگی از نوع طولی است که روی 91 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا (ع) شهر مشهد در سال85-84 انجام شد. افراد مورد پژوهش به صورت مبتنی بر هدف انتخاب شدند. داده ها توسط فرم های مصاحبه در سه مرحله قبل از جراحی، به علاوه شش هفته و ده هفته پس از جراحی جمع آوری گردید. کیفیت ذهنی خواب توسط شاخص کیفیت خواب پیتزبرگ (PSQI) و کمیت خواب توسط مقیاس خواب (sleep log) مورد سنجش قرار گرفت. مصاحبه مربوط به قبل از جراحی و شش هفته پس از آن در مراکز درمانی و ده هفته پس از جراحی از طریق تماس تلفنی صورت پذیرفت. داده های حاصل با نرم افزار آماری SPSS و با استفاده از آزمونهای آماری تی دانشجویی، آزمون ضریب همبستگی پیرسون و آزمون مدل خطی عمومی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته های پژوهش: آنالیز تک متغیره نشان داد که متغیرهایی همچون، سن(03/0=p)، مدت زمان کلمپ آئورت (003/0=p)، مدت تهویه مکانیکی(01/0=p)، مدت زمان اقامت در بیمارستان(04/0=p) بر کمیت خواب ده هفته پس از جراحی و سابقه اختلال خواب(005/0=p)،ابتلا به دیابت(02/0=p)، مصرف مدر قبل از جراحی (04/0=p) و مصرف داروهای ACEI پس از ترخیص(01/0=p) می توانند بر کیفیت خواب ده هفته پس از جراحی تاثیرگذار باشند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که سابقه اختلال خواب، مصرف داروهای مدر قبل از جراحی و کمیت خواب شش هفته پس از جراحی بیشترین تاثیر را بر کیفیت خواب ده هفته پس از جراحی دارند و نیز کیفیت زندگی ده هفته پس از جراحی بیشترین تاثیر را بر کمیت خواب ده هفته پس از جراحی داشته است که ارائه راهکارهایی برای حذف و به حداقل رساندن اثر عوامل قابل تعدیل ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: کیفیت خواب، کمیت خواب، جراحی پیوند عروق کرونر
  • بررسی نتایج استفاده از تکنیک پلاک گذاری با حداقل دستکاری در شکستگی های
    علی صدیقی، اصغر علمی، حسین اصلانی صفحه 70
    مقدمه
    با توجه به شیوع روز افزون تصادفات، شکستگی چند قطعه ای استخوان تی بیا، خصوصا در جوانان بسیار شایع می باشد، امری که به از کار افتادگی طولانی مدت بیمار و در مواردی نقص عضو منجر می شود. از طرفی، به دلیل عوارض فراوان ناشی از این نوع شکستگی ها، درمان هر چه بهتر و سریعتر بیماران از اهمیت خاصی برخوردار می گردد. هدف از این بررسی، تحلیل نتایج روش پلاک گذاری با حداقل دستکاری است که از آن به عنوان روشی جدید نام برده می شود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی و آینده نگر است که روی 40 بیمار با شکستگی بسته چند قطعه ای در استخوان تی بیا صورت گرفت. در خلال هفت ماه، بیماران تحت عمل جراحی گذاشتن پلاک با حداقل دستکاری قرار گرفتند و وضعیت آنها به طور متوسط 5/8 ماه پیگیری شد. در این پیگیری، زمان جوش خوردن و وضعیت اندام از نظر اختلال چرخشی و نیز کوتاهی یا بلندی مورد بررسی قرار گرفت. سپس، داده ها با استفاده از روش آماری توصیفی و آزمون مستقلt تجزیه و تحلیل شد.
    یافته های پژوهش: میزان جوش خوردگی کامل در ظرف شش ماه 5/77 درصد و در ظرف نه ماه 100 درصد بود. در خلال پی گیری، هیچ مورد عارضه جدی به جز چند مورد عفونت سطحی مشاهده نشد. بین زمان جوش خوردگی و سن بیماران ارتباط آماری معنی داری وجود داشت(P<0.005). در 10 بیمار(25 درصد) افزایش طول اندام به میزان کمتر از 5/1-1 سانتی متر و در 4 بیمار(10درصد) کوتاهی کمتر از 1 سانتی متر مشاهده شد. اختلال چرخش در 8 بیمار(20درصد) به صورت چرخش خارجی و در 2 بیمار(5 درصد) به صورت چرخش داخلی وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    روش پلاک گذاری با حداقل دستکاری باعث افزایش احتمال جوش خوردن و کوتاه نمودن دوره درمان می شود، امری که ناشی از عدم آسیب به بافت نرم در محل شکستگی و ترمیم سریع استخوان می باشد. رعایت نکات تکنیکی برای پیشگیری از اختلال چرخش و اختلاف طول اندام ضروری است.
    کلیدواژگان: شکستگی چند قطعه ای، استخوان تی بیا، پلاک گذاری با حداقل دستکاری
|
  • Joza Kanaani M., Mortazavi S.B., Khawanin A., Mirzaei R., Rasulzadeh Y., Mansoori Zadeh M Page 1
    Introduction
    These days in the world, most the anthropometric studies are performed in photographical methods and computer-based programs for each limb of the body. The purpose of this investigation was to compare the digital photographical method with manual method for foot anthropometry.
    Materials and Methods
    In this investigation, the images of 20 Iranian men’s feet were taken with a digital camera and analyzed using designed software, then the foot dimensions were measured. These dimensions were also measured in a manual method. Finally, the results of these two methods were analyzed by SPSS.
    Findings
    There were not significant differences between these two methods, (p>0.05).
    Conclusion
    This study demonstrates that digital photo anthropometry is an easy, economical, reliable, quick and precise method. The image archives can be reused in future by researches to gain other data’s, without referring to the subjects. Also, using this method for foot anthropometry with designation and medical goals is an appropriate substitute for traditional methods. This investgation can be an introduction for wider researches with modern methods in order to get Iranian anthropometry data bank for foot dimensions. According to wide usage of safety shoes in industries and workplaces. This method is recommended to determine foot percentiles of Iranian workers in order to design and manufacture suitable sizing of safety shoes in favorite forms and sizes.
  • Aminizadeh N., Rajabalian S., Hosseini R Page 11
    Introduction
    Aluminum is the third most abundant element in the earth's crust. It plays a role in several neurodegenerative conditions including Alzheimer's disease. In this study, we investigated the effects of aluminum on human embryonic astrocytes.
    Materials and Methods
    In this experimental study, we applied MTT techniques to investigate the effects of 3,9, and 12 days exposure to aluminum on astrocyte viability. Then, we used immunocytochemical techniques to identify apoptotic gene expression changes induced by aluminum. We used Stata software to analyze the data.
    Findings
    Our results showed that 3-days exposure to 1 and 1.5 mM caused a reduction in astrocytes viability, (P<0.01, P<0.03). Low levels of aluminum (500 and 100 µM) needed long-term exposure to become toxic to astrocytes, (9 days for 500 and 12 days for 100 µM) (P=0.000). Aluminum didnt show any effects on apoptotic gene expression.
    Conclusion
    Long-term exposure, even to low levels of aluminum, was toxic for human embryonic astrocytes, but it seems that aluminum does not alter apoptotic gene expression.
  • Taghdisi M.H., Madadzadeh N., Shadzi Sh, Hassanzadeh A Page 20
    Introduction
    Every year, millions of job accidents occur in the world. Studies on the job injuries show about 150000 injuries in Iran. Unhealthy behaviors are considered serious problems in public health. Education is one of the best ways to change such unhealthy behaviors. Interventions based on models and theories have many capacities for behavioral changes. BAZNEF model is one of the health useful education models for behavior change in developing countries. The aim of this study was to increase safer behaviors of workers in coke industry based on BAZNEF model.
    Materials and Methods
    This study was a semi-experimental case control study to investigate the effects of health education on the safety behavior of workers in the coke industry. 54 workers as an experimental group and 54 workers as a control group were randomly selected and according to BAZNEF model were subjected to the investigation. SPSS was used for analysis of data and independent t-test, t-paired and R.M.ANOVA were applied for analysis.
    Findings
    The results indicated that the mean of knowledge, attitude and performance mark of the workers about safety and use of personal preventive equipment increased so that significant differences were observed. The mean of availability of PPE increased after the intervention.
    Conclusion
    It can be concluded that programming in health education and health problems according to BAZNEF model for increasing safety behavior among workers of coke industry is an effective way to decrease job injuries.
  • Amiri M., Razi A., Niafar F Page 30
    Introduction
    In spite of the advanced imaging methods, MRI and CT-Scan, the role of ultrasonography is still unique in some fields of genitourinary tract diseases. This study was aimed at assessing this role in the evalution of male urinary stricture, and comparison with standard retrograde urthrography. This is a quantative prospective study performed on male patients suffering from bulbar and penile strictures, during 1996-1997at Chaharomin Shahid Hospital of Kermanshah,(diagnosis established by retroyrade urethroyraphy).Along with this study, the patients underwent the ultrasonogaphic evaluation of the strictures.
    Materials and Methods
    Of 22 patients with anterior urethral stricture, 11 cases (50%) were affected with local type and 11 cases by diffuse one. Patient's age rangel from 28 to 68 yrs with average of 48.8 (=12.6).Through paired studies, the "stricture length" and "spongiotibrosis thickness" were studied, then the cases were divided into two (2) groups with "local" (length less than 10mm) and "Diffuse" with length more than 10mm as multiple strictures.
    Findings
    Hypothetic test results indicated that there were no significant differences between the measused lengths of strictures of the two groups in altrasonography and radiography. On the other hard, spongiofibrosis thickness can be uniquely evaluated by ultrasonography and the relative ratio of local stricture lengths to maximum spongiofibrosis thickness ranges between 1.67 and 2.31, (P<0.05). Therefor, with a known ratio about2, we can estimate the firosis thickness from stricture length of 10% magnification correction.
    Conclusion
    Regarding the results, application of ultrasonography in the male anterior urinary stricture, not only obtains at least equal accuracy with retrograde urthrography, especially in local ones, but also through a presentation of anatomic scar of urethral stricture and also diagnosis of cases with urethral stone and periurethral abscess, suitable information can be collected about treatment methods and prognosis.
  • Seidkhani Nahal A., Yaghmaei B., Moatamedi M., Karimi S., Kazem Beigi F. Page 38
    Introduction
    Atherosclerosis -the accumulation of lipid deposits within the linings of arteries- is a major cause of death in developed countries. This disease, based on the involved site and its characteristics, induces specific clinical symptoms that may vary. In spite of our knowledge about this disease, however, some of its principal characteristics are unknown. Trace elements, found in human and animal tissues in about mg/kg or less, have a major role in most aspects of substances metabolism in the body; so, their role in health, nourishment and disease in human have been proved. Today, it is believed that there is a significant relationship between the level of alteration of these elements and most the diseases such as atherosclerosis. Therefore, this research was undertaken to evaluate the level of copper and zinc in the serum according to the number of coronary stenosis in the patients with coronary atherosclerosis against the control group.
    Materials and Methods
    In this research, 243 subjects- including 60 people (25 female, 35 male) with average of 50.55±9.313 years as control group and 183 subjects (52 female, 131 male) with average of 57.38±10.4 years as case group- were examined. According to clinical examinations and angiographic results and based on the numbers of coronary arteries involved (zero, one, two or three), the case and control groups were assigned into the four groups.There was no coronary vessels stenosis in control group. The case and control groups were compared for background and confidence variables. CTA- 2000--atomic absorption spectrophotometer was used for analysis of trace elements and biochemical parameters were measured with RA-1000 auto-analyzer. Data were analyzed using Version 10.0 of statistic SPSS package and the results were analyzed using T-test and ANOVA. p<0.05 was the spot for statistical significance.
    Findings
    The mean level of copper and zinc serum in control group was 0.848±0.260 PPM and 0.562±0.204 PPM respectively, while in the second group, it was 0.918±0.205 PPM and 0.578±0.208 PPM respectively, and in case of the third group, it was 1.022±0.241 PPM and 0.643±0.182 PPM respectively, and in the fourth group the results were 1.125±0.241 PPM and 0.718±0.211 PPM respectively.The mean level of copper and zinc serum in all the three case groups compared with the control group increased. Such differences in the view of statistical analysis were significant, (p<0.001).The levels of Cu/Zn and Zn/Cu in these patients compared with the control group were Measured. There were no significant differences between them based on the statistical analysis.
    Conclusion
    According to the results of this research and the previous ones, it is important to maintain the normal level of plasma copper and zinc in the serum. Any abnormal changes in these levels in the serum may increase the risk of atherosclerosis.
  • Khatami A., Kharrazi S.H., Shahzadi S., Sabouri S., Jamali M., Sakipur M., Mehrafarin M. Page 48
    Introduction
    Gliomas and brain metastases are the largest groups of brain neoplasms and may have similar appearances in manifestation, age group and imaging criteria in CT-Scans. This study aimed to overview the imaging appearances of these two groups of tumors in the stereotactic center of Shohada-e Tajrish hospital.
    Materials and Methods
    This was an analytic descriptive blind retrospective study. 139 proved cases with various space occupying lesions were selected and their CT-Scans were investigated for number, size, location, distribution, density and enhancement after IV contrast. Then, the data were analyzed in SPSS using descriptive statistics and t-test and 2 tests.
    Findings
    In this study, there were 45.3% brain gliomases, 18.7% metastases, 21.5% primary lymphoma and 10% abscesses. Like other investigators, we found similarity between gliomas and metastases to brain. Brain metastasis had greater tendency to involve white gray matter junction in contrast to gliomas. Multiple lesions were most likely metastases, abscesses or lymphomas rather than gliomas. Ring-like enhancement was found in majority of gliomases and metastases, but our study showed that this appearance must have greater correlation with brain abscess.
    Conclusion
    Imaging must be used in conjunction with other modalities such as para-clinical and clinical findings to make correct diagnoses. Of course, definite diagnoses can only be made with pathological specimen studies.
  • Possible Effective Factors on the Sleep Quality and Quantity of Patients after Coronary Artery Bypass Graft
    Behrouzifar S., Zenouzi Sh, Nezafati M., Esmaili H. Page 59
    Introduction
    Sleep disturbance is common in patients undergoing coronary artery bypass graft surgery and has been subject to concern for more than 30 years. New literature suggests the importance of sleep and rest to restore, protect and promote performance and wellbeing of these patients. Due to the important role nurses play to diagnose such disorders and to help patients get rid of these problems, this study was conducted to determine possible effective factors on sleep quality and quantity of patients after CABG.
    Materials and Methods
    This longitudinal, descriptive and corelational study was conducted on 91 patients admitted to Imam Reza Hospital in Mashhad city during 2005-2006. Subjects were selected according to inclusion and exclusion criteria. Data were collected by interview in three stages:24 hours before surgery as well as 6 weeks and 10 weeks after surgery. Subjective sleep quality was measured in PSQI and sleep quantity was measured in sleep log. The first two interviews were done at the hospital clinic and the last by telephone. Data were analyzed in statistical software of SPSS using student T test, Pearson correlation coefficient and General Linear Model.
    Findings
    According to uni-variable analysis, variables such as age (p=0.03), aorta clamp time (p=0.003), mechanical ventilation time (p=0.01), hospitalization period (p=0.04), can be effective on sleep quantity of 10 weeks after surgery. Sleep disorder history (p=0.005), suffering from diabetes (p=0.02), using diuretic drugs before surgery (p=0.04), and using ACEI drugs after surgery (p=0.01), can also be effective on sleep quality of 10 weeks after surgery.
    Conclusion
    Sleep disorder history, using diuretic drugs before surgery and sleep quantity 6 weeks after surgery have been recognized as the most effective factors on sleep quality of 10 weeks after surgery. Quality of life 10 weeks after surgery has been the most effective factor on sleep quantity of 10 weeks after surgery. So, providing appropriate approaches to eliminate and minimize these modifiable factors seems necessary.
  • A Study on the Results of Minimally Invasive Plating Osteosynthesis in Comminuted Tibial Fractures
    Sadighi A., Elmi A., Aslani H Page 70
    Introduction
    Comminuted tibial fractures, as a result of increment of vehicles traffic and accidents, are very common, especially in young adults. These fractures can lead to long-term disabilities and, in some instances, limb deficiencies. Because of various complications of these fractures, providing the best and rapid treatment is very important. The goal of this study was to determine the outcomes of using minimal invasive technique, which refers to a new method.
    Materials and Methods
    This study is a prospective one, carried out on 40 patients with comminuted tibial fractures. The patients had referred in the course of seven months and undergone plating surgery with minimal manipulation, then followed up for an average of 8.5 months. The follow-up evaluation study included the time of union and the status of extremities in the view point of rotation, shortening and lengthening.
    Findings
    The results showed that complete union rate was 77.5% in six months and 100% in nine months. There was no serious complication in the follow-up period other than a few slight infections. There was a statistically significant correlation between age and union. Lengthening of the extremities ranging from 1-1.5 cm was observed in 10 patients, while shortening of lower than 1cm was also observed in 4 patients. Rotation disorder existed in 8 patients with external rotation and in 2 patients with internal rotation.
    Conclusion
    The plating technique with minimal manipulation leads to an increase in the union rate and a decrease in the treatment duration. The basic principle of this method is not damaging the soft tissue at the fracture site. Attention to technique is most important for avoidance of rotational and limb lengths deformities.