فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی ایلام - سال هجدهم شماره 2 (پیاپی 67، تابستان 1389)

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
سال هجدهم شماره 2 (پیاپی 67، تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/05/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حمیرا سلیمان نژاد*، ستار کیخاونی، شهرام مامی صفحه 1
    مقدمه

    در آغاز هزاره سوم نهادهای فراوانی متولی حراست و گسترش بهداشت، پیشگیری و درمان آسیب های جسمانی و روانی هستند. با وجود پیشرفت های نوین پزشکی و بهداشتی، افزایش اختلالات روانی یکی از نگرانی های رایج حوزه سلامت است که اکثر مبتلایان به این اختلالات را جوانان تشکیل می دهند. این تحقیق با هدف تعیین سیمایه ی بالینی دانشجویان و ارتباط آن با همبسته های جمعیتی انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت توصیفی– تحلیلی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام در سال تحصیلی 86-85 بود که با استفاده از جدول تعیین حجم نمونه مورگان حجم نمونه پژوهش تعیین و تعداد 478 دانشجو با روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در پژوهش حاضر پرسش نامه ای مشتمل بر دو بخش اطلاعات فردی شامل 6 ماده و پرسش نامه 28 ماده ای سلامت عمومی بوده است.
    یافته های پژوهش: 3/43 درصد نمونه های مورد پژوهش نمره ای پایین تر از خط برش اکتساب کرده اند و به جهت سیمایه ی بالینی سالم و 7/56 درصد آنان نمره ای بالاتر از خط برش کسب کرده و مشکوک به ابتلاء به اختلال روانی می باشند. در میان خرده مقیاس ها بیشترین علامت مربوط به اضطراب و نشانگان جسمانی در دانشجویان دختر و سپس به ترتیب افسردگی و اختلال در عملکرد اجتماعی گزارش شده است. مقایسه میانگین نمرات سلامت روانی دانشجویان دختر و پسر تفاوت معنی داری را نشان داد. همچنین بین دو جنس در خرده مقیاس های B و A «نشانگان جسمانی و اضطراب» تفاوت معنی داری مشاهده شد و در خرده مقیاس های D وC «اختلال در عملکرد اجتماعی و افسردگی» تفاوت معناداری مشاهده نشد. نتایج آزمون MANOVA در خرده مقیاسهای D و Bو A بین دانشجویان رشته های مختلف تحصیلی تفاوت معناداری نشان داد و در مقیاس C تفاوت وجود نداشت. همچنین بین دو متغیر جنسیت و سلامت رابطه معنادار وجود داشت ولی بین متغیرهای سن، وضعیت تاهل، رشته تحصیلی، بومی و غیر بومی بودن ارتباط معنی داری مشاهده نشد.

    بحث و نتیجه گیری

    دانشجو محور دانشگاه و دانشگاه مصدر رشد و بالندگی است و دانشجویان زمانی می توانند در پیشبرد اهداف مدنظر موفق باشند که از سلامت عمومی لازم برخوردار باشند. نتایج این تحقیق نشان می دهد که بیش از نیمی از دانشجویان مورد پژوهش مشکوک به اختلالات روانی هستند. بدون تردید گسترش و ترویج سلامت بر مفاهیم آموزشی استوار است، استراتژی هایی که افراد را توانمند سازد تا بر سلامت خویش و گسترش آن کنترل داشته باشند.

    کلیدواژگان: سیمایه بالینی، همبسته های جمعیتی، دانشجو
  • یوخابه محمدیان، شهریار شهیدی، علی زاده محمدی، بهزاد مهکی صفحه 9
    مقدمه
    افسردگی در سراسر دنیا مسئله ی مهمی است. برآوردها نشان می دهد که 15 تا 20 درصد افراد بزرگسال جامعه، عوارض و نشانه های مختلف افسردگی شدید را از خود نشان می دهند. حدود 30 درصد از مردم در طول حیات خود دچار افسردگی می شوند که تنها 20 درصد آن ها تحت معالجه قرارمی-گیرند(بک، 1993). گرچه در ابتدای قرن 21 با پیشرفت های چشمگیر علوم عصب شناختی و تعیین زیربنای عصبی-شیمیایی افسردگی، این انتظار مطرح می گردد که تلاش های درمانی این اختلال به سمت دارو درمانگری گرایش یابد ولی استفاده از درمان های غیردارویی و انواع مختلف روان درمانگری ها همچنان با قاطعیت در عرصه مداخلات درمانی افسردگی حضور دارند. انواع مختلف هنر درمان گری ها از جمله شعر درمانی در دهه های اخیر جایگاه ویژه ای در عرصه ی روان درمانی یافته اند. در این پژوهش اثر شعردرمانی بر کاهش نشانه های افسردگی مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش اثربخشی 7 جلسه شعردرمانی گروهی بر کاهش نشانه های افسردگی در یک نمونه ی غیربالینی از دانشجویان دختر بررسی شد. مقیاس DASS-21 در یک نمونه ی 302 نفری از دانشجویان اجرا شد. 29 نفر از دانشجویانی که در زیر مقیاس افسردگی، نمره ی متوسط و یا بالاتر از متوسط داشتند انتخاب و بر اساس برنامه ی درسی به دو گروه آزمایش14 و کنترل15 نفره تقسیم شدند و به پرسش نامه ی افسردگی بک پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمون من ویتنی مبتنی بر تغییرات نسبی تحلیل شد.
    یافته های پژوهش: بر اساس نتایج به دست آمده، دانشجویان گروه آزمایش، پس از مداخله، در مقایسه با گروه کنترل نشانه های افسردگی کمتری نشان دادند.(P=0.001)
    بحث و نتیجه گیری
    مطالعه ی حاضر پژوهش هایی که پیش از این سودمندی شعردرمانی بر آشفتگی های روانی را گزارش کرده اند، حمایت کرده و به طور خاص تاثیر آن بر کاهش نشانه های افسردگی را تایید می کند
    کلیدواژگان: هنردرمانی، افسردگی، شعردرمانی
  • محمدرضا محمودی، جلیل توکلی افشار، مسعود مهاجری صفحه 17
    مقدمه
    لیشمانیازیس جلدی به عنوان یک مشکل بهداشتی در بسیاری از نقاط ایران به ویژه شهر مشهد مطرح است. گونه های مختلفی از این انگل سبب ایجاد بیماری شده و تعیین گونه های آن جهت کنترل و پیشگیری مفید می باشد. اگرچه یافته های کلینیکی و اپیدمیولوژیک جهت شناسایی انگل لازم است اما به تنهایی کافی نیست، زیرا این مشکل ناشی از تشابه مورفولوژیک آماستیگوت و پروماستیگوت گونه های مختلف انگل لیشمانیا بوده ولی می توان با استفاده از تکنیکPCR اسید نوکلئیک کینتوپلاست(kDNA) آن ها را تعیین گونه نمود. مطالعه حاضر جهت تعیین گونه این انگل به روش PCR در شهر مشهد به مدت 12 ماه(1383-1382) در بخش انگل شناسی بیمارستان قائم و امام رضا و مرکز تحقیقاتی بوعلی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    نمونه های به دست آمده از 21 بیمار مبتلا به لیشمانیازیس جلدی که به روش لام مستقیم بیماری آن ها تایید شده بود در محیط هایN.N.N و سپسRPMI-1640 کشت داده شدند. پس از کشت انبوه انگل و استخراج DNA به روش پروتئین کیناز نمونه ها با استفاده از پرایمرهای اختصاصی در دستگاه ترموسایکلر قرار داده شدند. پس از آن محصول PCR بر روی ژل آگارز 2 درصد در دستگاه الکتروفورز منتقل شد و با استفاده از رنگ آمیزی اتیدیوم بروماید باندهای DNA مشخص شد. حضور قطعه bp620 بیانگر لیشمانیا ماژور و قطعه bp800 نشان دهنده لیشمانیا تروپیکا می باشد.
    یافته های پژوهش: از مجموع 21 نمونه مورد آزمایش، 19 مورد لیشمانیا تروپیکا و 2 مورد لیشمانیا ماژور تشخیص داده شدند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، مشخص گردید که شهر مشهد با وجود اینکه تا کنون به عنوان یک کانون فرم خشک سالک شناخته می شد، اکنون ثابت گردید که در این شهر علاوه بر لیشمانیا تروپیکا، لیشمانیا ماژور هم وجود دارد. اما لیشمانیا تروپیکا گونه غالب بیماری در این شهر می باشد.
  • نسرین غیاثی، جاسم محمدی صفحه 24
    مقدمه
    در سال های اول زندگی به دلیل مصرف کم غذاهای غنی از آهن و عدم تامین آهن کافی، آنمی فقر آهن یکی از شایع ترین علل کم خونی در اطفال محسوب می شود. در کودکان دچار اختلال رشد غیر ارگانیک به دلیل دریافت کم غذای کافی، ایجاد آنمی فقر آهن موجب سیکل معیوب در اشتهای کودک و تشدید آنمی می گردد. در شرایط آنمی ابتدا ذخایر آهن بدن کم و سپس سطح سرمی آهن کاهش و درصد اشباع ظرفیت اتصال آهن و مقدار هموگلوبین و حجم متوسط گلبول های قرمز کاهش می یابد.
    مواد و روش ها
    مطالعه به صورت آینده نگر و تحلیلی بر روی 195 کودک که با توجه به صدک های وزن و قد آن ها بر اساس معیار Gomes دچار اختلال رشد بودند انجام گرفت. اطلاعات لازم از طریق پرسش نامه، انجام معاینه فیزیکی کامل توسط متخصص اطفال، تعیین صدک های قد و وزن و انجام آزمایشات لازم جهت کم خونی و فقر آهن به دست آمد. 15 کودک به دلیل تالاسمی مینور از مطالعه خارج شدند و 180 کودک باقی ماند که میزان هموگلوبین، حجم متوسط گلبول قرمز(MCV) و سطح فریتین سرم آن ها اندازه گیری شد.
    یافته های پژوهش: واحدهای مورد پژوهش در این مطالعه 94 نفر دختر و 86 نفر پسر بودند. محدوده سنی آن ها از 7 ماه الی 10 سالگی بود. 145 نفر(6/80 درصد) کم وزنی خفیف و 27 مورد(15درصد) نوع متوسط و چهار مورد (4/4درصد) نوع شدید داشتند. شیوع آنمی فقر آهن بر اساس اندازه گیری هموگلوبین در نوع کم وزنی خفیف 97 مورد مبتلا(67 درصد)، در نوع متوسط 20 مورد(74درصد) و در نوع شدید 3 مورد(75درصد)، (79/0=P). بر اساس سطح فریتین سرم در کم وزنی خفیف 123 مورد(8/84درصد) کاهش و در متوسط 26 نفر(3/96درصد) و در نوع شدید 3 نفر(75درصد) کاهش نشان داد.(71/0=P) شیوع آنمی فقر آهن بر اساس شاخص MCV در نوع کم وزنی خفیف 58 مورد(40درصد) و در نوع متوسط 13 مورد(48درصد) و در کم وزنی شدید سه مورد(75درصد) میکروسیتیک بود.(000/0=P)
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج آماری به دست آمده ارتباط معنی داری بین اندازه MCV و آنمی وجود داشت و برای تشخیص آنمی فقر آهن اندکس قابل اعتماد تری نسبت به فریتین سرم و میزان هموگلوبین بود.
  • محمدرضا قدیر، ابوالفضل ایرانی خواه، علی پاکدین صفحه 30
    مقدمه
    فورازولیدون به عنوان یک داروی مؤثر علیه عفونت هلیکوباکترپیلوری در ایران شناخته شده است، ولی عدم تحمل آن به سبب عوارض جانبی ممکن است استفاده از آن را محدود نماید. در این مطالعه رژیم سه دارویی با فورازولیدون و رژیم چهار دارویی با فورازولیدون مورد مقایسه قرار گرفتند تا شاید بتوان به یک رژیم کم هزینه تر، با موفقیت بالاتر و عوارض جانبی کمتر دست یافت.
    مواد و روش ها
    بیماران دارای زخم پپتیک که از نظر عفونت هلیکوباکترپیلوری مثبت بودند، به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول: آموکسی سیلین gr1 دو بار در روز، فورازولیدون mg200 دو بار در روز، امپرازول mg 20 دو بار در روز همراه با بیسموت ساب سیترات mg240 دو بار در روز به مدت دو هفته(AFOB regimen) و گروه دوم: آموکسی سیلین gr1 دو بار در روز، فورازولیدون mg 200 دو بار در روز، امپرازول mg20 دو بار در روز بدون بیسموت ساب سیترات به مدت دو هفته (AFOB regimen). بیماران با استفاده از تست اوره تنفسی با کربن 13 (C13-urea breath test) 12 هفته پس از پایان درمان از نظر ریشه کنی عفونت هلیکوباکترپیلوری مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته های پژوهش: از 86 بیماری وارد شده به مطالعه، 16 بیمار موفق به ادامه درمان و پیگیری نشدند. میزان ریشه کنی عفونت هلیکوباکترپیلوری در رژیم AFOB و AFO با استفاده از آنالیز Per-protocol بود (P=%2)به ترتیب 3/85 درصد و 1/61 درصد و با استفاده از آنالیز Intention-to-treat 4/67 درصد و 2/51 درصد بود (P<0.05). شایع ترین عارضه جانبی در دو گروه مورد مطالعه ضعف، حالت تهوع، بی اشتهایی و سرگیجه بود که در دو گروه تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود.
    بحث و نتیجه گیری
    مطالعه نتایج نشان داد که درمان سه دارویی با فورازولیدون در مقایسه با درمان چهاردارویی، میزان ریشه کنی پایین تر دارد و از نظر عوارض جانبی مشابه با رژیم چهار دارویی است و در نتیجه درمان سه دارویی با فورازولیدون برای ریشه کنی عفونت هلیکوباکترپیلوری توصیه نمی شود.
    کلیدواژگان: زخم دئودنوم، زخم معده، هلیکوباکترپیلوری، درمان سه دارویی، درمان چهار دارویی
  • ابراهیم بابااحمدی، افرا خسروی، مرتضی شمسی، رضا هوشمندفر صفحه 37
    مقدمه
    بیماری کوکسیدیوز یکی از پر هزینه ترین بیماری ها در جهان است که توسط انگلی از گروه تک یاخته ها از جنس آیمریا ایجاد می شود. این بیماری بیشتر حیوانات اهلی به ویژه پرندگانی مثل بوقلمون، اردک و جوجه ها و پستاندارانی مانند گوسفند، گاو و خوک را مبتلا می کند.
    مواد و روش ها
    در این بررسی اثر دو داروی کیم کوکسید و فارم کوکسید علیه بیماری کوکسیدیوز روده ی کور با دو داروی دیگر به نام های آمپرلیوم و موننزین روی جوجه های گوشتی آزمایش شد. در این آزمایش چهار گروه 20 قطعه ای برای هر چهار دارو فراهم شد. دو گروه 20 قطعه ای نیز به عنوان شاهد(یک گروه مبتلا و درمان نشده و گروه دیگر سالم و بدون مصرف هیچ نوع دارو) آماده شد. خورانیدن دارو به جوجه ها دو روز قبل از مبتلا نمودن به بیماری تا ده روز بعد از ابتلا انجام گرفت. بقیه عمر، جوجه ها از تغذیه ساده و معمولی استفاده کردند. جوجه ها به طور اختیاری در سن چهارده روزگی با خورانیدن تعداد 105 اووسیت از آیمریا تنلا به عفونت مبتلا شدند. تعداد جوجه ها برای محاسبه آماری استاندارد 25 جوجه یعنی n= 25 تعیین گردید. ولی تا 20 جوجه به طور حداقل انتخاب گردید. دوز مصرفی داروی ضد کوکسیدیال که به جوجه ها خورانیده شد برای موننزین 100 «پی پی ام» و برای بقیه داروها 125 «پی پی ام» بود. دفع اووسیست ها در یک گرم مدفوع با آزمایش «مک ماستر» کنترل شد و نتایج با آنالیز وار یانس(مغایرت تحلیلی) و مقایسه تناسب مضاعف محاسبه شد.
    یافته های پژوهش: بعد از درمان، هیچ کدام از گروه های دریافت کننده داروی ضد کوکسیدیال، علائم بالینی کوکسیدیوز روده ی کور را نشان ندادند که دال بر درمان کامل آن ها بوده است. ضمنا توانایی ادامه زندگی تمام گروه ها، به جز گروه شاهد، صد در صد بوده است. از بین گروه های درمان شده با چهار داروی ضد کوکسیدیال تحت آزمایش و گروه های شاهد در سن چهل و دو روزگی جوجه ها، تفاوتی در وزن بدن مشاهده نشد. فقط در یکی از گروهای شاهد یعنی گروه مبتلا و درمان نشده، 20 درصد تلفات مشاهده گردید. هر دو داروی فارم کوکسید و کیم کوکسید اثرات ضد کوکسیدیوزیس روده ای قابل توجهی داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    آمپرولیوم دارویی کوکسیدیوستاتیک است و با طیف وسیعی علیه کوکسیدیا عمل می کند. آمپرولیوم علیه آیمریا تنلا و آیمریا برونتی بسیار موثر است. اما علیه دیگر گونه های ایمریا این توانایی را ندارد. به دلیل کم خونی-هایی که این بیماری انگلی در جوجه ها ایجاد می کند بایستی به مسئله وزن نیز توجه داشت، زیرا هر نوع خون ریزی در دستگاه گوارش اثر منفی روی ارگانیسم دارد. موننزین نوعی کوکسیدسید است که، به طور کلی، برای پیش گیری از بیماری کوکسیدیوز در جوجه های نژاد برویلر استفاده شده است. موننزین از بیماری زایی دیگر ایمریا ها خوب پیش گیری می کند. در گروه های درمان شده با کیم کوکسید و فارم کوکسید هیچ گونه دفع اووسیستی مشاهده نگردید، که این نکته احتمالا نشان دهنده ی اختلال و توقف در ادامه ی چرخه ی زندگی انگل بوده است. با شناسایی مکانیسم اثر درمانی سریع داروهای کیم کوکسید و فارم کوکسید علیه بیماری کوکسیدیوز روده کور می توان گام های مثبتی در جهت مبارزه با این بیماری سرکوبگر سیستم ایمنی و کشنده در صنعت طیور اتخاذ نمود.
  • ژیلا عابد سعیدی، مصیب مظفری*، مهرنوش پازارگادی، حمید علوی مجد صفحه 44
    مقدمه

    توانمند سازی شامل روش هایی است که قابلیت کارکنان را در جهت بهره وری سازمان و نیروی انسانی توسعه می دهند. بنابراین نقش سازمان ایجاد زمینه برای اقدامات توانمندساز است. هدف این پژوهش مطالعه جو توانمندسازی در مراکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی بوده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی کل کارکنان مراکز یزد، اردبیل، ارومیه، ایلام، مازندران و بوشهر و نیمی از شاغلین مراکز خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، اصفهان و تهران(1576 نفر) مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار مطالعه، پرسشنامه تعدیل شده جو توانمندسازی اسکات و ژافه شامل 38 گویه و 10 مولفه با مقیاس 4 رتبه ای لیکرت بود که پس از تایید اعتبار محتوی، همبستگی درونی(5/81/.=α) و ثبات آن(4/91%=r) با استفاده از روش پیش آزمون- پس آزمون تایید شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، آزمون تی یک نمونه ای و آنالیز واریانس یک طرفه تحلیل شدند.
    یافته های پژوهش: میانگین امتیاز کل جو توانمندسازی(17/.±35/2) و مولفه های آن کمتر از میانگین مورد قبول(8/2) و به جز مولفه رفتار عادلانه که ضعیف(79/1) ارزیابی شد، سایر مولفه ها متوسط ارزیابی شد. مولفه وضوح هدف دارای بیشترین میانگین بود. میانگین امتیاز کل بر حسب شیفت، گروه شغلی، رشته، وضعیت استخدام و جنس دارای تفاوت معنی دار بود. میانگین امتیاز کل تا 44 سالگی و نیز همراه با افزایش سنوات خدمت، دارای روند افزایشی بوده است.

    بحث و نتیجه گیری

    جو توانمندسازی مراکزدر حد متوسط قرار دارد. نیاز است به مواردی چون عدالت در پرداخت، بهبود نظام ارزشیابی و پاداش، بهبود اطلاع رسانی، آموزش ضمن خدمت، کارتیمی، و توسعه سایر اقدامات توانمندساز توجه شود

  • مهری غفوریان بروجردنیا، علی اصغر همتی، زهرا شیروی، نجمه حمید صفحه 55
    مقدمه
    در سال های اخیر مطالعات زیادی در ارتباط با اثر استرس حاد و مزمن بر عملکرد سیستم ایمنی صورت گرفته است. تغییرات لکوسیت های خون محیطی و چگونگی عملکرد آن ها می تواند بیانگر سلامتی و اختلال در سیستم ایمنی بدن باشد. امتحان جامع علوم پایه برای دانشجویان داروسازی بسیار حائز اهمیت است و به عنوان یک موقعیت استرس زا در نظر گرفته می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر استرس ناشی از امتحان جامع علوم پایه بر زیر جمعیت های لکوسیتی خون محیطی دانشجویان داروسازی می باشد.
    مواد و روش ها
    طی مراحل مقدماتی در روز امتحان علوم پایه از دانشجویان داروسازی که قصد شرکت در امتحان را داشتند خون محیطی گرفته شد(گروه آزمون). سپس تعداد گلبول های سفید، میزان درصد زیرجمعیت های لکوسیتی شامل گرانولوسیت ها، لنفوسیت ها، مونوسیت ها و ائوزینوفیل ها با روش های هماتولوژیکی و درصد زیر جمعیت های سلول های T شامل سلول های T کمکی(مارکر CD4) و Tسایتوتوکسیک(مارکر CD8) و نیز سلول های NK(مارکر CD56) با استفاده از دستگاه فلوسایتومتری و آنتی بادی های مونوکلونال تعیین گردید. همزمان خون محیطی از دانشجویان داروسازی که سال گذشته امتحان جامع علوم پایه را گذرانده بودند به عنوان گروه شاهد گرفته شد و مورد بررسی آزمایشگاهی قرار گرفت. داده های به دست آمده از هر دو گروه با استفاده از آزمونt-test مورد مقایسه و آنالیز آماری قرار گرفتند.
    یافته های پژوهش: استرس امتحان در گروه آزمون سبب کاهش معنی دار لنفوسیت های CD4+T، مونوسیت ها، نوتروفیل ها و کاهش نسبت سلول های CD4/CD8 شد و از طرفی باعث افزایش لنفوسیت های CD8+T و ائوزینوفیل های خون محیطی گردید. تعداد لنفوسیت های CD56+ نیز درگروه آزمون افزایش نشان داد ولی این افزایش معنی دار نبود. بین دو گروه آزمون و شاهد از لحاظ تعداد گلبول های سفید و درصد کل لنفوسیت ها تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد موقعیت های استرس زا بر سلول های سسیستم ایمنی به ویژه لنفوسیت های T تاثیر می گذارد. کاهش لنفوسیت های CD4+T و افزایش لنفوسیت های CD8+T زمینه مساعدی را در دانشجویان برای اختلالات ایمنی فراهم می سازد که نتیجه گیری کامل تر و دقیق تر مطالعات بیشتری را می طلبد.
    کلیدواژگان: استرس، امتحان، سلول های سیستم ایمنی، لنفوسیت
|
  • Soleimannejad H., Keikhavani S., Mami Sh Page 1
    Introduction

    At the beginning of the third millennium, many organizations are responsible of protecting and promoting health as well as preventing and treating mental and physical illnesses. In spite of the modern advances in medical sciences, one of the current concerns in health is the increase in mental disorders among the youth. This study aimed to determine the relationship between clinical features of university students and its demographic correlates.

    Materials and Methods

    This was a descriptive–analytical sort of research. The aimed population of the study included all the university students studying at Ilam Islamic Azad University during 2007-8, of whom 478 students were selected based on Morgan’s sampling table and using stratified sampling model. The two used means in our study to collect the data included: a GHQ28 Questionnaire and a personal plus demographic questionnaire containing six items.

    Findings

    43.3% of the investigated sample got a mark lower than the cut–off point, whom were considered “healthy“regarding the clinical features. 56.7% of the samples scored more than the cut–off point, whom were suspected to have a sort of mental disorder. Among the subscales, most the symptoms were reported to be related to “anxiety“and “physical symptoms” of female students, with “depression” and “disorder in social performance“ranking the third and forth, respectively. Comparing their average points of mental health, a significant difference was found between the male and female students in A and B subscales, that is the physical symptoms and anxiety, and there was no significant difference in C and D subscales, that is “disorder in social performance and depression“. The results obtained from MANOVA indicated a significant difference between the students with different majors in A, B, and D subscales and there were no differences among them in C subscale. In addition, there was a significant relationship between the gender and health. However, no significant relationship was found between age, marital status, major, and locality of the students. Discussion &

    Conclusion

    Students are the cornerstones of universities as well as the major cause of development and progress. Thus, they can manage in their responsibilities just, if they enjoy the necessary general good health. The finds of our research reveals that more than half of the students suffer from psychological disorders. Undoubtedly, progress and development are termed to educational concepts, the strategies that enable individuals to control their own health and growth.

  • Mohammedian Y., Shahidi Sh, Zadeh Mohammadi A., Mahaki Page 9
    Introduction
    Depression is a considerable problem all around the world. Estimations show that 15%-20% of adult people suffer from different complications and symptoms of depression. Although noticeable improvement in neurological science and determining the neuro-chemical basis of depression created an expectation to change the medical attempts toward pharmaceutical therapy in early 21st century, various kinds of non-pharmaceutical therapies and psychotherapies are still applied widely in therapeutic interventions to treat depression. Different types of art therapies such as poetry therapy have found a unique situation in psychotherapy during recent decades. The effect of poetry therapy on depression symptoms relieving has been examined in this study.
    Materials and Methods
    A pre-post-test approach with control group was used in this quasi-experimental study. The participants included 29 undergraduate female students of Shahid Beheshti University selected by depression screening, whom were assigned to two experimental and control groups. The experimental group covered 14 and the control 15 students. The experimental group received seven 90-120 min poetry therapy sessions, while the control group were in waiting list. All the participants completed the Bech Depression Inventory (BDI). The data were analyzed by Mann-Whitney U test along with SPSS software.
    Findings
    The finds showed that the students in the experimental group reported less symptoms of depression, after intervention, as compared to those in the control group, (p= /001).Discusion &
    Conclusion
    Results showed that poetry therapy plays a significant role in reducing the symptoms of depression (as shown by significant reductions in scores on BDS): thus, the previous researches conducted in the field were confirmed and supported by our finds.
  • Mahmoodi Mr, Tavakoli Afshar J., Mohajeri M., Fati Am, Yazdanpanah Mj, Shakeri Mt, Mirzaei A Page 17
    Introduction
    Cutaneous leishmaniasis is considered an important health problem in many parts of Iran, especially in Mashhhad. Various species of leishmania are causing the disease. Identification of leishmania is helpful for the control and prevention of the disease. Althought epidemiological and clinical findings are necessary, they are not sufficient for identification of cutaneous leishmaniasis. Difficulties in identification of these parasites, due to the similar morphology of amastigote and promastigote in different species, have been solved by using molecular techniques such as PCR amplification of kDNA. In order to identify leishmania species causing CL in Mashhad by a definite molecular technique (PCR method), a study was undertaken over a 12 months period (Apr. 2004- Feb. 2005) in department of Parasitology, Ghaem hospital, and Bu-Ali Research Institute, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.
    Materials and Methods
    A total of twenty one patients were recruited and samples were isolated and cultured in N.N.N medium followed by sub-cultur in RPMI-1640. Then, DNA was extracted by protein as k and amplified by specific primers of kDNA. The PCR product was analysed by gel electrophoresis using 2% agarose. The gel was stained with ethidium bromide and visible band with the presence of 620 bp fragment indicates of leishmania major and 800 bp indicates of leishmania tropica.
    Findings
    The results indicated that 19 of the isolates were identified as L. tropica and the other two were identified as L. major.Discussion &
    Conclusion
    As demonstrated by previous investigations, Mashhad had been known as an endemic focus for anthroponotic cutaneous leishmaniasis (ACL); however, it is now concluded that both ACL and zoonotic cutaneous leishmaniasis (ZCL) are present in Mashhad and L. tropica is the dominant species.
  • Ghiasi N., Mohammadi J Page 24
    Introduction
    The iron deficiency anemia is one of the most common anemias in children with poor diets. Appetite in infants with abnormal growth is more affected by iron deficieny anemia, aggrevating the anemia in such situations. Anemia can cause depletion of iron deposits and, as a result, the level of iron in serum will decrease. MCV, hemoglubin and the level of ferritin will also decrease.Materrials &
    Methods
    This prospective analytical study was carried out on 195 children (86 males & 94 females) using Gomes method for analysis of weight, height and growth abrormealities. Data were collected using questionaires, physical examinations by physicians, laboratory tests for MCV, iron, Hb and level of ferritin in serum.
    Findings
    145(80.6%) out of all the 195 cases showed low levels of wasting, while 27 ones(15%) had moderate, and only 4.4% people were diagnosed with servere wasting. According to Hb level, 97 (67%) out of 145 were among patients with mild wasting, 20 (73%) out of 27 among children with moderate wasting, and 3 (75%) out of 4 amongst those with servere wasting showed iron deficiency anemia.Concerning ferritin level in serum, 123 (84.8%) out of 145 individuals with midwasting, 26 out of 27(96.3%) among those with moderate wasting, and finally 3(75%) out of 4 of those with servere wasting demonstrated a decrease, (P=71). The iron deficieny anemia using MCV index was detected in 40% of mild wasting infants and 48% of moderate wasting children and finally in 75% of those with servere wasting.Discussion &
    Conclusion
    As the correlation between MCV levels and the anemia was statistically significant, this index is a better means for anemia assessment than other indexs such as fextin and Hb levels.
  • Ghadir M.R., Iranikhah A., Pakdin A., Shafaghi A., Joukar F., Sharokhi R., Mansour -Ghanaei F Page 30
    Introduction
    Furazolidone has been introduced as an effective drug against helicobacter pylori infection in Iran, but intolerable side-effects may limit its use. We compared quadruple and triple furazolidone-based regimens to achieve an economically affordable regimen with acceptable efficacy rate and fewer complications.Matherials &
    Methods
    Patients with H.pylori positive peptic ulcer disease were randomly divided into two groups. They were treated with amoxicillin 1gm/BID, furazolidone 200 mg/BID, omeprazole 20mg/BID with and without bismuth sub-citrate 240 mg/BID for two weeks (AFOB & AFO regimens, respectively) H.pylori eradication was confirmed by 13C-urea breath test 12 weeks after the end of the treatment.
    Findings
    Eighty six patients were enrolled but 16 ones discontinued their therapy or follow-up. The eradication rates in AFOB & AFO were 85.3% and 61.1% by per-protocol analysis, respectively (P=0.02), and 67.4% & 51.2% by intention–to-treat analysis respectively (P<0.05). The most frequent adverse effects in the two study groups were weakness, nausea, anorexia and dizziness that demonstrated no significant differences.Discussion &
    Conclusion
    In this study, furazolidone-based triple therapy (without bismuth) was not recommended for H.pylori eradication, due to the lower eradication rate and unchanged frequency of adverse effects.
  • Baba Ahmadi E., Khosravi A., Shamsi M., Hooshmandfar R Page 37
    Introduction
    Coccidiosis is one of the most costly diseases in the world, which is caused by a parasitic protozoa of genous eimeria. Coccidiosis affects most domestic omimals including sheep, pigs, cattles, turkeys, ducks, and hens. Quim coccid and pharm coccid showed considerable effects on eimeria torela compared to the most popular anti-coccidal drugs. Amperolium and monensiam are used either in farms or in labs across the world.
    Materials and Methods
    Quim coccid and pharm coccid were used against eimeria tenella in Broiler chicken. 4 groups each with 20 chikens, each group for one medication were convered by the study, comparing with two control groups (one E.tenella infected without treatment and the other a healthy non-infected group)without any treatments. Medications were given two days before the infection until 10 days after it.During the follow-up, chickens were fed normally. Parasitic infection was applied using10 O ocysts of E.tenella. Monensim dose was 100ppm and for the remainig 3 medications, 125ppm was the dose of choice. The Mack Master method was used for the detection of O ocysts in feces. The ANOVA and Double Proportion Analysis methods were used to evaluate the data statistically.
    Findings
    After the treatments, no anti-coccidial drug receiving group demonstrated any clinical symptoms of blind intestinal coccidisis, a fact confirming the complete treatment of their infections. Furthermore, all the groups showed a 100% ability to continue their normal lives. No differences were found in the weight of chickens in each group. 20% of the infected chickens without treatment lost their lives. It was found out that both the quim-coccid and pharm-coccid had a considerable anti intestinal coccidiosis efficacy.Discussion &
    Conclusion
    Amperolium is a coccidostatic drug against E.Tenella and E.Bronti, but with no effects against any other eimeria. Monensim is a coccidocial drug used as prophy lactic medication in Brolea chiclcaus. There was no 0 ocyst observed in the feces of treated chickens indicating that the parasite had been affected by drugs. More investigations are needed to reveal the mechanisms of such drugs.
  • Abedsaeedi Zh, Mozafari M., Pazargadi M., Alavi Majd H Page 44
    Introduction

    Empowering is a set of procedures to develop capacities of the employee to direct the organization and workforce towards productivity. Therefore, the role of an organization is building infrastructure to empowering interventions. The goal was to study the status of empowerment in center of management for Medical Emergencies and Accidents in Iran.

    Materials and Methods

    In this descriptive study, 1576 employees including all the personnel in 6 centers including Ilam, Bushehr, Mazandaran, Ardebil, West Azerbaijan and Yazd, and a half of personnel of Tehran, Sistan–Baluchestan, Khorasan-razavi and Isfahan were selected. Modified Scott & Jaffe empowerment questionnaire with 10 subscales and 38 Likert type items was used and after assuring content validity, its reliability was confirmed through a test–retest study (α =0.91.4) and internal consistency (0.81.5). Data were analyzed by descriptive statistics, one sample T Test, and ANOVA.

    Findings

    The mean of total score 2.35±0.18 and its 10 subscales were significantly lower than the expected mean (2.80) and scores of subscales except for fair behavior that (1.79) was in moderate range. The mean score of objective clarity was in the highest level. Total mean differed significantly according to gender, shift, job group, field of study, and employment status. Total mean increased along the age until 44, and years occupation precedence. Discussion &

    Conclusion

    The status of empowerment was in moderate range. There was need to consider fairness in payments, improvement systems for performance evaluation and awards, information & encouraging teamworks, continuous education and developing further interventions for empowerment.

  • Ghafourian Boroujerdnia M., Hemmati Aa, Shiravi Z., Hamid N Page 55
    Introduction
    Many investigations have recently been done regarding the effect of acute and chronic stress on immune system. Changes in peripheral blood leukocytes and their function can indicate health and disorder of immune system. The basic sciences exam is of importance for such students and is considered a stress or situation. The aim of this study was to investigate the effect of basic sciences exam on leukocyte subpopulations in peripheral blood of pharmacy students.
    Materials and Methods
    A group of students, who were preparing for the basic sciences exam, were chosen as the case group. The control group included a number of students who had passed the exam the previous year. On the day of exam, blood samples were collected from the students. The percentage of leukocyte subpopulations including granulocytes, lymphocytes, monocytes and euosinophils were gained by hematological methods and T cell subpopulations including helper T (CD4 marker) and cytotoxic T (CD8 marker) cells, and also NK (CD56 marker) cells using monoclonal antibodies and flow cytometric technique. The data obtained from the two groups were analysed statistically using t test.
    Findings
    The results showed that stress caused significant reduction of CD4+ T lymphocytes, monocytes, neutrophils, and CD4/CD8. However, CD8+ T lymphocytes and eosinophils increased significantly. CD56+ cells increased but the difference between the two groups was not significant. WBC count and lymphocytes did not show any significant differences in them. Discussion &
    Conclusion
    It seems that stressor situations influence cells of immune system, specially those of T lymphocytes. Reduced CD4+ T lymphocytes and increased CD8+T lymphocytes induced immune disorders in students, a fact that suggest more investigations.