فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
سال بیستم شماره 3 (پیاپی 76، پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/08/29
  • تعداد عناوین: 9
|
  • اسرافیل عسگری، معصومه لطفی، علی همتیان صفحات 1-7
    مقدمه
    شستن دست ها به طور بهداشتی قبل از تماس داشتن با بیمار یکی از ضروریات کنترل عفونت های بیمارستانی است به طوری که دست ها وسیله اصلی برای انتقال میکرو ارگانیسم ها در محیط بیمارستان می باشند. دست ها یک ظرفیت انتقال خیلی مهمی برای پناه دادن به میکرو ارگانیسم ها و انتقال آن ها به طور مستقیم یا غیرمستقیم دارند. در چنین شرایطی اگر خود عامل پیش گیرنده حاوی عوامل بیماری زا باشد، این مسئله می تواند باعث توسعه عفونت های بیمارستانی گردد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 84 نمونه از پنج بیمارستان شهر ایلام اخذ گردید. نمونه ها از داخل جاصابونی نصب شده بر روی دیوار، ترشحات اطراف مجرای خروجی جاصابونی و محل تماس دست به جاصابونی برداشت گردید. نمونه ها به کمک سواپ استریل در لوله های استریل حاوی سرم فیزیولوژی گرفته می شد. بعد از انتقال ابتدا نمونه ها بر روی محیط های کشت پایه و افتراقی کشت داده شد، بعد از گذشت 24-18 ساعت محیط های کشت اولیه از نظر میزان رشد باکتری مورد بررسی قرار گرفتند. در این جدا سازی و افتراق از روش های معمول میکروب شناسی(شامل تست های افتراقی و محیط های کشت اختصاصی) استفاده گردید.
    یافته های پژوهش: در این مطالعه 5/59 درصد نمونه ها از نظر آلودگی میکروبی مثبت و 1/38 درصد منفی و 4/2 درصد به صورت نامعلوم گزارش شدند که بیشترین آلودگی میکروبی در نمونه های مورد بررسی مربوط به سودوموناس(6/22 درصد) و کمترین آن مربوط به کلبسیلا(3/8 درصد) بود. از نظر آلودگی میکروبی در بخش های مختلف بیمارستان، اختلاف معنی داری بین بخش های بیمارستان و نوع میکروب وجود داشت،(P<0.002). از نظر آلودگی میکروبی، نیز اختلاف معنی داری بین بیمارستان های مختلف و نوع میکروب وجود داشت.(P<0.002)
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد به کار بردن(الصاق) دستورالعمل هایی در مورد نحوه به کاربردن صابون و نحوه شستن دست در محل های مربوط به مصرف صابون نقش مهمی در کاهش آلودگی آن داشته باشد. و با توجه به آلوده بودن مخزن اصلی نیاز است که بحث آلودگی صابون های تهیه شده در کارخانه های آن نیز به طور جدی مطرح شده و در صورت داشتن مشکل کنترل کیفیت محصولات در خطوط تولید با دقت بیشتری مد نظر باشد.
    کلیدواژگان: عفونت بیمارستانی، آلودگی میکروبی، صابون مایع، بیمارستان، ایلام
  • یلدا ارست، مجید محمدیان، سمیه بهنامی پور، مهدی اسدی، زینب راموز، مهدی نوروزی صفحات 8-15
    مقدمه
    استفاده از رنگ های خوراکی در صنعت قنادی نقش به سزایی در ایجاد حس رضایت مصرف کنندگان دارد. با این حال کاربرد رنگ های غیر مجاز اثرات سمی در بدن ایجاد می کنند. این ترکیبات می توانند موجب آلرژی و حتی ایجاد واکنش های منجر به سرطان در بدن شوند. با توجه به عوارض یاد شده و طیف گسترده کاربرد این ترکیبات در محصولات قنادی، هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه روند مصرف رنگ های خوراکی در محصولات قنادی شهر قم در سال های 88-1386 می باشد.
    مواد و روش ها
    فرآورده های قنادی به صورت تصادفی از بین مراکز عرضه محصولات قنادی سطح شهر قم نمونه برداری و مورد آنالیز نوع رنگ قرار گرفت. 342 نمونه در سال 1386، 291 نمونه در سال 1387 و 398 نمونه در سال 1388 مورد بررسی قرار گرفتند. مراحل آنالیز رنگ شامل چربی زدایی از نمونه ها، تخلیص و استخراج رنگ از مواد غذایی محلول در آب، کروماتوگرافی و مرحله تشخیص نوع رنگ انجام گرفت.
    یافته های پژوهش: بر اساس نتایج مطالعه 6/28 درصد نمونه ها در سال 1386، 9/28 درصد نمونه ها در سال 1387 و 1/28 درصد نمونه ها در سال 1388 حاوی رنگ های غیر مجاز بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که میزان قابل توجهی از نمونه ها در هر سال غیر قابل مصرف می باشند. بالا بودن هزینه، ناپایداری و ارزش رنگی کم رنگ های طبیعی از دلایل کاربرد بیشتر رنگ های غیر مجاز می باشد. اما با توجه به نتایج به دست آمده از این مطالعه به نظر می رسد که عدم آگاهی کاربران استفاده کننده از عوارض سوء این نوع رنگ ها یکی از مهم ترین دلایل تکرار مصرف این مواد است.
    کلیدواژگان: رنگ های مصنوعی، فرآورده های قنادی، کروماتوگرافی
  • اضغر اکبری، صدیقه رضایی صفحات 16-28
    مقدمه
    کمر درد یکی از مهم ترین و شایع ترین مشکلات جوامع صنعتی و علت مهم ناتوانی افراد است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تمرین های یوگا بر انعطاف پذیری ستون فقرات، درد و ناتوانی عملکردی در زنان مبتلا به فتق مزمن دیسک کمر بود.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور در سال 1389 در زاهدان انجام شد. بیست و هشت بیمار با فتق دیسک مزمن کمر به صورت تصادفی در یکی از دو گروه تمرین های یوگا(14 نفر) و متداول(14 نفر) قرار گرفتند. درد با مقیاس دیداری درد، افسردگی با پرسش نامهBeck Depression Inventory II (BDI)، زاویه لوردوز کمر با خط کش انعطاف پذیر، دامنه حرکتی فلکسیون کمر با آزمون تغییر یافته شوبر و شدت ناتوانی با شاخص ناتوانی اسوستری قبل و پس از درمان اندازه گیری گردیدند. برنامه درمان شامل 16 جلسه تمرین طی 8 هفته و هر هفته 2 جلسه بود. داده ها با استفاده از نرم افزار آماریSPSS v.17 و آزمون های آماری t زوجی و t مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته های پژوهش: میانگین درد در گروه یوگا از 1/1±7/6 به 4/1±4/3 و در گروه متداول از 9/0± 5/6 به 9/0±7/3 کاهش یافت،(P<0.0001). میانگین ناتوانی، افسردگی و لوردوز در هر دو گروه کاهش و دامنه فلکسیون کمر افزایش یافت، (P<0.0001). اختلافی بین دو گروه از نظر کلیه متغیرهای مطالعه وجود نداشت،(P>0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که تمرینهای یوگا و متداول سبب کاهش درد و ناتوانی و افزایش فلکسیون کمر در زنان مبتلا به فتق مزمن دیسک کمر می شوند.
    کلیدواژگان: کمر درد، یوگا، تمرین متداول، فتق دیسک، افسردگی
  • فاطمه جوادنیا، محمدرضا غلامی، داریوش بیژن نژاد، محسن ژاله، آنه محمد یانگ غراوی، محمدحسن کریم فر صفحات 29-32
    شریان چرخشی رانی داخلی معمولا از نمای پشتی داخلی شریان پرفوندا(شریان پرفوندا شاخه ای از شریان رانی است) جدا می شود، ولی اغلب از شریان رانی مستقیما جدا می شود. این ناهنجاری در ناحیه لگنی چپ یک جسد مرد مشاهده شد. در این مورد، واریاسیون شریانی توصیف شده مربوط به وجود یک تنه مشترک برای شریان های اپی گاستریک تحتانی و چرخشی رانی داخلی است. این تنه مشترک از شریان ایلیاک خارجی جدا شده است. منشاء شریان های اپی گاستریک تحتانی و چرخشی رانی داخلی بر مبنای تکامل جنینی و مسیرشان توضیح داد شده و واریاسیون های آن با گزارش موردی تشریح شده در این مقاله، مقایسه شده است.
    کلیدواژگان: واریاسیون، اپی گاستریک تحتانی، چرخشی رانی داخلی و شریان
  • جعفر مبلغی، فردین غریبی*، علی نادری، سعیده شوشتری صفحات 33-37
    مقدمه

    کنترل دردهای بعد از عمل یکی از چالش برانگیزترین مشکلات در اغلب اعمال جراحی می باشد. یکی از روش های کاهش درد در اعمال جراحی مربوط به شکم بلوک ریشه اعصاب ناحیه است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیربی دردی موضعی قبل از عمل بر درد ناشی از انسزیون هرنی اینگوینال انجام گردید.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دوسوکور بر روی 80 بیمار نیازمند جراحی انسزیون هرنی اینگوینال دارای معیارهای سن بالای 10 سال، فتق عود نکرده، فتق اسلایندینگ و فاقد عوارض استرانگولاسیون-گانگرن انجام شد. روش نمونه گیری به صورت بلوک بندی چهار تایی بود و بیماران در دو گروه بوپیواکائین و دارونما تقسیم شدند. به بیماران گروه بوپیواکائینmg/kg 5/0 بوپیواکائین به 5 سی سی نرمال سالین افزوده شده و به صورت زیر جلدی به موضع تزریق گردید و در گروه دارونما فقط 5 سی سی نرمال سالین تزریق شد. بعد از انجام عمل انسزیون هرنی اینگوینال، در فاصله ساعت های صفر و 24 ساعت بعد از عمل شدت درد در دو گروه با استفاده از تکنیک VAS اندازه گیری گردید. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS v.15 و آمار توصیفی(فراوانی مطلق، نسبی، میانگین و انحراف معیار) و آمار تحلیلی(کای دو، تی تست و آزمون دقیق فیشر) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مقدار آلفا() برای تمام آزمون ها 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته های پژوهش: میانگین شدت درد بلافاصله بعد از عمل در گروه بوپیواکائین 94/0±47/5 و در گروه دارونما 8/0±33/7 بود.(P<0.0001) میانگین شدت درد 24 ساعت بعد از عمل در گروه بوپیواکائین 77/0±87/2 و در گروه دارونما 94/0±13/5 بود(P<0.0001) مقایسه شدت درد در هرنی طرف راست با هرنی طرف چپ در هر دو زمان اندازه گیری شدت درد تفاوتی با هم نداشتند.(P>0.05)

    بحث و نتیجه گیری

    تزریق موضعی بوپیواکائینmg/kg 5/0 قبل از عمل جراحی هرنی اینگوینال می تواند در کاهش درد و هم چنین کاهش مصرف مسکن ها در بیماران موثر باشد. بنا بر این استفاده از این روش در جراحی های هرنی اینگوینال پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: بی حسی موضعی، هرنی اینگوئینال، درد پس از عمل، بوپیواکایین
  • ناهید محمدی، فاطمه شبیری، مسعود خداویسی صفحات 38-45
    مقدمه
    بارداری نه تنها مانعی برای خشونت فیزیکی محسوب نمی گردد بلکه باعث تشدید خشونت نیز می گردد. این مطالعه به منظور بررسی خشونت فیزیکی در دوران بارداری در افراد مراجعه کننده به مرکز پزشکی قانونی و شوراهای حل اختلاف شهر همدان در سال های 87-1385 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی-مقطعی بر روی 170 نفر زن باردار که از نواحی مختلف تحت خشونت بودند به روش در دسترس انجام گرفت. و ابزار جمع آوری داده ها با استفاده از پرسش نامه بود و در نهایت اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS v.13 مورد آنالیز قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: نتایج این نشان داد که بیشتر افراد مورد مطالعه(78/21 درصد) درگروه سنی 25 سال بودند و 58/20 درصد در سن شانزده سالگی ازدواج کرده بودند. 77/71 درصد خانه دار و 53/83 درصد ساکن شهر بودند. بیشتر افراد مورد مطالعه در منزل استیجاری(58/50 درصد) و زیر مساحت 70 متر زندگی می کردند. 12/54 درصد از زنان قبل از باداری تحت خشونت فیزیکی بودند و خشونت در زمان بارداری در آن ها به 7/88 درصد افزایش یافته بود. بیشترین خشونت فیزیکی در سه ماهه دوم بارداری و در نواحی اندام های فوقانی و تحتانی بود. بیشترین عامل خشونت فیزیکی فقر و حاملگی ناخواسته بود و بیشترین عارضه خشونت فیزیکی سقط بود. آزمون های آماری ارتباط معنی داری را بین عوارض ناشی از خشونت فیزیکی با سن بارداری و نواحی مورد خشونت نشان داد.(P<0.05)
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به افزایش میزان خشونت در بارداری و عوارض آن، مشاوره و غربالگری منظم میزان خشونت فیزیکی در دوران بارداری توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: خشونت فیزیکی، دوران بارداری، عوارض
  • محمد امین موعودی صفحات 46-54
    مقدمه
    ارگونومی شامل، مباحث علمی است که محیط و شرایط مناسب برای عملکرد بهینه انسان را طراحی می نماید و یکی از مهم ترین نتایج آن ایجاد راحتی است. راحتی نقش مهمی در بکارگیری ابزار دستی از جمله خودکار، به عنوان یک وسیله نوشتاری دارد. هدف از اجرای این پژوهش، ارزیابی و مقایسه راحتی یک مدل خودکار ارگونومیک یعنی Penagain با دو مدل خودکار غیرارگونومیک موجود در بازار یعنی Bocheng و Stabilo می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 30 نفر دانشجوی مرد که همگی راست دست بودند جهت انجام بررسی احساس راحتی به هنگام استفاده از سه نوع خودکار ارگونومیک Penagain و غیر ارگونومیک Bocheng و Stabilo شرکت کردند. با هر نوع خودکار در زمان 30 دقیقه متنی را به فارسی و انگلیسی نوشتند و در فواصل هر بار آزمون، استراحت داشتند. در انتها نظرات آنان با استفاده از پرسش نامه های LPD (ناراحتی وضعیتی موضعی) و CQH (راحتی ابزار دستی) جمع آوری و با استفاده از آزمون های آماری فریدمن و ویلکاکسون توسط نرم افزار SPSS، آنالیز گردید.
    یافته های پژوهش: مقایسه انواع سه خودکار نشان داد که مدل ارگونومیک برای نوشتن هر دو متن فارسی و انگلیسی، هم از نظر LPD و هم از نظر CQH بر مدل های دیگر ارجح بوده و میزان راحتی بیشتری، را در کاربر ایجاد می کند. اما نوشتن متن به فارسی و یا انگلیسی با هر یک از انواع خودکارهای ارگونومیک و غیرارگونومیک از نظر LPD و CQH، تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    با در نظر گرفتن این که ابزارهای دستی طراحی شده بر مبنای اصول ارگونومیک، راحتی بیشتری را در کاربر ایجاد نموده و صدمات کمتری را به دست وارد می آورند، پیشنهاد می گردد تحقیقاتی جهت طراحی و تولید خودکارهای ارگونومیک بر مبنای مشخصات آنتروپومتری افراد ایرانی و اقشار مختلف انجام گیرد.
    کلیدواژگان: خودکار ارگونومیک، خودکار غیرارگونومیک، راحتی
  • عبدالحسین دلیمی اصل، مهدی ارشد صفحات 55-62
    مقدمه
    ایمنی مادران نسبت به عفونت توکسوبلاسماگوندیی در طول دوره بارداری دارای اهمیت فراوانی است. زنان غیر ایمن در دوره بارداری ممکن است در معرض خطر ابتلا به توکسوپلاسموز قرار گیرند. انگل قادر است از طریق جفت به جنین منتقل شده و عوارض شدیدی در جنین ایجاد نماید. هدف از مطالعه حاضر بررسی سرواپیدمیولوژی آلودگی به توکسوپلاسما در زنان باردار تبریز است.
    مواد و روش ها
    از زنان باردار 35-18 ساله مراجعه کننده به بیمارستان الزهرا(س) تبریز در طول یک سال مجموعا 300 نمونه خون گرفته شد. تیتر آنتی بادی های IgM و IgG سرم ها با روش الایزا مورد بررسی قرار گرفت. خصوصیات دموگرافیکی زنان نیز از طریق پرسش نامه اخذ گردید.
    یافته های پژوهش: در 3/26 درصد خانم های تحت مطالعه، تیتر مثبت IgG و در 33/0 درصد آن ها تیتر مثبتIgM تشخیص داده شد. با ازدیاد سن افراد، فراوانی تیتر مثبت IgG افزایش نشان داد. بالاترین تیتر در گروه سنی 31-35 با 9/78 درصد مشاهده شد. علاوه بر این 46/97 درصد زنان دارای تیتر آنتی بادی بر علیه توکسوپلاسما سابقه تماس با گربه داشته اند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به این که 7/73 درصد زنان باردار در تبریز فاقد آنتی بادی بر علیه توکسوپلاسما بوده اند، لذا رعایت اصول بهداشتی در تغذیه و تماس و مواجهه با گربه، برای آن ها کاملا ضروری است و توصیه می شود این گونه خانم ها حداقل یک بار و به خصوص در سه ماهه اول بارداری مورد آزمایش آلودگی به توکسوپلاسما قرار گیرند.
    کلیدواژگان: توکسوپلاسما گوندی، IgGو IgM، زنان باردار، تبریز
  • مرجان گلی، فرح فیروزه، سید مهدی احمدی صفحات 63-70
    مقدمه
    شواهد حکایت از آن دارند که نازایی یک حالت کاملا بحرانی است و زنان در مقایسه با مردان فشار سنگین تری در ارتباط با نازایی تحمل می کنند. اگر چه مطالعات بر روی افسردگی و اضطراب خانم های نازا پیشرفت کرده است، اما تحقیقات کمی در زمینه کیفیت زندگی آن ها انجام شده است. تحقیق حاضر به منظور بررسی کیفیت زندگی زنان بارور و ارتباط آن با مشخصات دموگرافیک، انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی تعداد 137خانم که جهت درمان نازایی به کلینیک باروری و ناباروی اصفهان مراجعه کرده بودند، شرکت کردند. اهداف مطالعه برای افراد توضیح داده شد و افراد موافق وارد مطالعه شدند. ایزار جمع آوری اطلاعات یک پرسش نامه دو قسمتی شامل اطلاعات دموگرافیک و سوالات مربوط به کیفیت زندگی بود. داده های جمع آوری توسط نرم افزار آماری SPSS و آزمون های ANOVA، t اسپیرمن و پیرسون مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: میانگین کیفیت زندگی شرکت کنندگان در مطالعه 8/0±7/1 بود به طوری که کیفیت زندگی در 34 درصد زنان خوب، 47 درصد متوسط و 19 درصد ضعیف بود. بین کیفیت زندگی و شغل همسر، مشکلات مالی ناشی از درمان، میزان امیدواری به درمان، شدت تمایل به داشتن فرزند، فشار اطرافیان برای بچه دار شدن و وضعیت اقتصادی خانواده ارتباط آماری معنی داری وجود داشت.(P<0.05)
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده حاکی از اهمیت فرزند دار شدن درمیان زنان نابارور و نیز تاثیر آن بر کیفیت زندگی می باشد. هم چنین با توجه به مشخصات دموگرافیک مرتبط با کیفیت زندگی، حمایت های روانی، اقتصادی و اجتماعی همین طور جلسات مشاور انفرادی، گروهی و خانوادگی و نیز ارائه خدمات بیمه ای درمان نازایی، به زنان نابارور ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: زنان، کیفیت زندگی، ناباروری
|
  • S. Asgari, M. Lotfi, A. Hematian Pages 1-7
    Introduction
    Washing hand hygienically before having contact with patient is one of necessities for controlling of nosocomial infections because hands are main way for transferring of microorganism in hospital environments. In such a circumstance، if the protective agent contains pathogens، it can lead to nosocomial infections growth.
    Materials and Methods
    In the study we dealt with microbial pollution of used liquid soaps in five hospitals of Ilam city in 2010. The samples were taken by sterile tubes containing physiology serum، after this they were cultivated on Differential and base the cultures. After 18-24 hours، the initials cultures were studied for the prtent of bacteria. In order to differential separation we used usual microbiology methods.
    Findings
    In the study in respect of microbial pollution nearly 95% of samples were positive and 38. 1% negative and 2. 4% unknown. The most microbial pollution in all samples was for Pseud-omonas (22. 6%) and the least was Klebsi-ella (8. 3%). In different units of hospitals، there was a significant difference among the units (P=0. 002)، and also there was a significant among different hospitals and types of microbes (P=0. 002). Discussion &
    Conclusion
    It seems that the application of guidelines for how to use soaps and the conditions of hand washing has an important role in reduction of contamination، and with attention to the contamination of main reservoir، it is essential that contamination discussion of provided soaps in factory to be addressed certainly and in the case of having quality control problem، we do more attention on production lines.
    Keywords: cosonominal infection, micr, obial contamination, liquid soap, hospital, Ilam
  • Y. Arast, M. Mohammadian, S. Behnamipour, M. Asadi, Z. Ramuz, M. Noruzi Pages 8-15
    Introduction
    The use of artificial colors plays a major role in creating a sense of customer satisfaction; however the use of impermissible colors can cause toxic effects in the body. These compounds can lead to allergic reactions and even cancer disease in the body. According to the afore mentioned effects and the wide range of the applica-tion of these compounds in confectionary products، we sought to compare the consu-mption of food dyes in confectionary products in the city of Qom from 2007 to 2009.
    Materials and Methods
    Confectionary products were randomly sampled from confectionary manufacturers in the city of Qom. 342 samples in 2007، 291 samples in 2008 and 398 samples in 2009 were analy-zed and investigated. The color analyzing included the defatted samples، purification and extraction of color compounds، chrom-atography، and determining the kind of the color.
    Finding
    Based on the findings of the study among the samples، 28. 6 % of them in 2007، 28. 9% in 2008 and 28. 1% in 2009 contained impermissable colors. Discussion &
    Conclusion
    The Results showed that a significant amount of the confectionary products are unsafe for consumption، annually. The high cost، instability and low nutritional value of natural colors are the reasons for the excessive use of the impermissible colors. But according to the results of this study it is seemed that most of people are not aware about the toxic effects of these colors and this may be the main reasons for the repea-ted use of these materials in confectionary products.
    Keywords: Artificial colors, confectionary products, chromatography
  • A. Akbari, S. Rezaei Pages 16-28
    Introduction
    Chronic low back pain is one of the most important and common indust-rial societies’ problems and the significant cause of disability. The purpose of this study was to investigate the effect of yoga exercises on spinal flexibility، pain and functional disability in women with chronic lumbar disk herniation.
    Materials and Methods
    This double-blind randomized controlled trial was performed in Zahedanin 2010. Twenty-eight patients with chronic lumbar disk herniation were randomly assigned to either a Yoga (n=14) or a general exercises group (n=14). Before and after intervention، we assessed pain through Visual Analogue Scale (VAS)، Depression with Beck Depression Invent-ory II (BDI-II)، lumbar lordosis with flexi-ble ruler، range of lumbar flexion using Modified Schober test، and disability with The Oswestry Disability Index (ODI). The treatment program was 16 sessions of exer-cise which lasted 8 weeks and was perfor-med twice per week. Data were analyzed using paired and independent t-test in SPSS Version 17 software.
    Findings
    The mean pain was decreased from 6. 7±1. 1 to 3. 4±1. 4 in the yoga group and from 6. 5±0. 9 to 3. 7±0. 9 in the general group (P<0. 0001). The mean disability، depression andlordosis were decreased and range of lumbar flexion was increased in both groups (P<0. 0001). There was no sign-ificant difference between two groups rega-rding to all study variables (P>0. 05). Discussion &
    Conclusion
    The results showed that both yoga and general exerc-ises decreases pain، disability، depression and angle of lumbar lordosis and increases range of lumbar flexion in women with chronic lumbar disk herniation.
    Keywords: Low Back Pain, Yoga, General Exercise, Disk Herniation, Depression
  • F. Javadnia, Mr Gholami, D. Bizhannezhad, M. Jaleh, A. Mohammad Yang Gharavi, Mh Karimfar Pages 29-32
    The medial circumflex femoral artery usually originate from the posteromedial aspect of the profunda artery (a division from femoral artery)، but often originate from the femoral artery itself. This anomaly observed in the left pelvic region of a male cadaver. In this case، arterial variation described the existence of a common trunk for inferior epigastric and medial circumflex femoral arteries. This common trunk arose from the external iliac artery. The origin of the inferior epigastric and medial circumflex femoral arteries are explained on the basis of the embryologic development and their course and variations are compared with reports in the literature.
    Keywords: variation, inferior epigastric, medial circumflex femoral, artery
  • J. Mobaleghi, F. Gharibi, A. Naderi, S. Shoshtar Pages 33-37
    Introduction

    Postoperative pain control is the most challenging problem in surgeries. One of the reducing pain methods related to abdominal surgery is blocking nerve root of that region. The aim of this study was to determine the effect of preoperative local anesthesia on pain of inguinal hernia incision.

    Materials and Methods

    This double-blind clinical trial was done on 80 patients that classified into four blocks and then divided in two groups including Bupivacaine and placebo. For Bupivacaine group 0. 5 Mg/kg Bupivacaine added to 5 ml normal saline and injected subcutaneously in the region، for the placebo group only 5 cc of normal saline was injected. Between 0 and 24 hours after surgery pain in both groups using VAS technique was measured. By SPSS. 15 data were analyzed using frequency، Mean، SD and also Chi-squares t-test and Fisher exact test. The α for all tests considered as 0. 05.

    Findings

    The mean of pain intensity after surgery in Bupivacaine group was 5. 47±0. 94 and in the placebo group was 7. 33±0. 8 (P<0. 0001). The mean of pain intensity 24 hours after surgery in Bupivacaine group was 2. 87±0. 77 and in the placebo group was 5. 13±0. 93 (P<0. 0001). Pain intensity comparison in right and left hernia in two measuring times was not different (P> 0. 05). Discussion &

    Conclusion

    Local injection of Bupivacaine 0. 5 Mg/kg before inguinal hernia surgery could be reducing the pain and also taking painkillers، so using this technique in inguinal hernia surgery is recommended.

    Keywords: Local anesthesia, inguinal hern, ia, postoperative pain, Bupivacaine
  • N. Mohamadi, F. Shobeiri, M. Khodaveisi Pages 38-45
    Introduction
    Pregnancy does not prevent from physical violence but instead increases it. The purpose of this study was to evaluate physical violence during pregnancy and its effect on pregnancy in those women who referred to medical legal center and dissolv-ing discrepancy councils in Hamadan city، from 2006 to 2008.
    Materials and Methods
    This descriptive cross-sectional study was performed on 170 pregnant women who referred to medical legal center and dissolving discrepancy council in Hamadan city، Iran. Sampling method was as simple clustering and the data was gathered with a questionnaire. Data processing and statistical analyses were performed using SPSS 13. 0.
    Findings
    The results of this study showed that the majority of women (21. 78%) were 25 years old. 20. 58% of them had married in 16 years old. 71. 77% of them were housewives and 83. 53% of them lived in urban areas. The majority of samples lived in less than 70 meters rented homes (50. 58%). 54. 12% of them experienced physical violence before pregnancy and the rate of violence against them was raised to 88. 7%. The majority of the violences were in the second trimester، in upper and lower organs. The most important risk factors were poverty and unwanted pregnancies. Their prevalent consequences were abor-tion. Based on statistical analyses، there was a significant relationship between the consequences of violences and gestational age as well as the organs under violence (P<0. 05). Discussion &
    Conclusion
    As the level of physical violence has increased، we recom-mend consulting and systematic screening for physical violence during pregnancy.
    Keywords: Physical violence, Pregnancy, Consequences
  • Ma Mououdi Pages 46-54
    Introduction
    Ergonomics involves sci-entific issues of the environment and conditions for the optimal design and comfort are the most important results. Comfort plays an important role in the use of hand tools including pen، is writ-en as a tool. The goal of this research is evaluating and comparing the comfort one model of ergonomic pen e. g. Pena-gain with two models of none-ergono-mic available pen in market e. g. Stabilo and Bocheng.
    Materials and Methods
    The 30 men right-hand students were participate in this study and evaluating the comfort of three types of Penagain ergonomic pen and Bocheng and Stabilo as none-er-gonomic pens. They wrote a text in Persian and English with two types of pen during 30 minutes and they had a rest after each test. A Local Posture Dis-comfort (LPD) questionnaires and Com-fort Questionnaire for Hand tools (CQH) were fill out by participants and were analyzed based on Friedman and Wilcoxon statistical tests at the end of the test in SPSS software.
    Findings
    The compare of three types of pens showed that according to both LPD and CQH، the ergonomic model provided more comfort and it was better than the others for both Persian and English passages. Discussion &
    Conclusion
    Considering that hand tools are designed based on ergonomic principles، making the user more comfort and less damage to get in، research is suggested for designing and manufacturing ergonomic pen on ant-hropometric characteristics and differ-ent segments of the Iranian people are doing.
    Keywords: comfort, pen, ergonomics, loc, al posture discomfort
  • A. Dalimiasl, M. Arshad Pages 55-62
    Introduction
    Immunity to Toxoplasma gondii infection is known to be a critical point for women during pregnancy. Non immune pregnant women may at risk to be infected with the parasite. The par-asite can be transmitted via placenta and causes adverse effects in fetus. The main objective of the present work was to study sero-epidemiology of Toxopla-sma infection in pregnant women refer-red to Al Zahra hospital in Tabriz.
    Materials and Methods
    Totally 300 blood samples were collected from 18-35 years pregnant women referred to Al-Zahra hospital in Tabriz during one year. The sera were tested for IgG and IgM titration with ELISA kits. In addition، demographic cha-racteristics of the women were obtained through appropriate questionnaires.
    Findings
    Positive IgG and IgM titers were identified in the sera of 26. 33% and 0. 33% of the pregnant women، res-pectively. The higher frequency of positive titers was associated with older age. In addition، 97. 46% of the women with positive titer had a history of contact with cats. Discussion &
    Conclusion
    Regarding the prevalence rate of 73. 33% in non-imm-une pregnant women in Tabriz، the preventive measurements in nutrition and contact with cats should be cons-idered by the women. We recommend the sera of the pregnant women should be monitored for Toxoplasma infection at least once a year، particularly during the first trimesters of pregnancy.
    Keywords: toxoplasma gondii, IgG, IgM, pregnant women, Tabriz
  • M. Goli, F. Firozeh, Sm Ahmadi Pages 63-70
    Introduction
    Anecdotal evidence sug-gests that infertility is a stressful state: Women seem to carry a heavier burd-en and appear to be more vulnerable to its negative social and economical con-sequences، although studies on symp-tomatology for anxiety and depression in infertility women have been developed since the 1980s; few recent investigations have focused on the impact of infertility on QOL. The aim of this study was to investigate the QOL of infertility women and its rela-tion to demographic characteristics.
    Materials and Methods
    This cross- sectional study included 137 infertile women who had referred to Fertility and Infertility Clinic Isfahan. Patients were introduced to the study objectives and were enrolled in study. The question-nnaire was distributed and was self ad-ministered by study subjects. 2 types of question were used in this question-naire: the first were demographic data and second part included 33 questions for measuring QOL. Data were analy-zed using the SPSS. The results were evaluated using t-test، ANOVA، Spir-man and Pierson test.
    Findings
    The mean of QOL was 1. 7+0. 8. 34% of the women had good، 47% moderate and 19% poor QOL. There was a correlation between QOL and husband''s job، cost of treatment، pressure from community for bearing children، economic status، hoping to treatment and interest in having child. Discussion &
    Conclusion
    The results represent importance of childbearing among the infertile women and its impact on QOL. Considering demo-graphic characteristics related to QOL recommends to perform counseling and insurance of treatment to these women.
    Keywords: demographic characteristics, infertility, quality of life, women