فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
سال بیست و سوم شماره 7 (پیاپی 95، بهمن 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/28
  • تعداد عناوین: 20
|
  • حسین نوروزی، علی کاظمی *، بهناز محمدگنجی نیک، آذر سبکبار صفحات 1-8
    مقدمه
    کریپتوکوکوزیس یک بیماری قارچی فرصت طلب است. بیشترین فرم آن به صورت ریوی بروز می کند و می تواند به صورت مزمن، تحت حاد و ندرتا حاد بروز نماید. آلودگی های کریپتوکوکوسی عمدتا، در بیماران دارای ضعف سیستم ایمنی ایجاد می شود. این مطالعه به منظور جداسازی کریپتوکوکوس نئوفورمنس واریته گتی از مناطق مختلف ایران انجام شد.
    مواد و روش ها
    کشور به سه قسمت شمالی(استان مازندران و گلستان)، مرکزی(در سه استان تهران، اصفهان و شیراز) و جنوبی(دو استان خوزستان و هرمزگان) تقسیم و مناطق کشت اکالیپتوس جهت نمونه برداری تصادفی انتخاب شد. تعداد 495 نمونه از برگ، خاک، گل و نمونه هوای مجاور درخت برداشت و در محیط های کشت پایه سابورودکستروز آگار و سابورودکستروزآگار حاوی کلرامفنیکل کشت داده شدند و محیط های کشت نایجر سید آگار و L کاناوانین گلیسین بروموتیمول آگار به عنوان محیط های تفریقی کریپتوکوکوس نئوفورمنس واریته گتی استفاده شد.
    یافته های پژوهش: در مجموع 13 سوش کریپتوکوکوس نئوفورمنس واریته گاتی شناسائی شد. از این تعداد 3 نمونه(5/2 درصد) مربوط به استان خوزستان، 10 نمونه(2/9 درصد) مربوط به استان های مازندران و گلستان و از استان های مرکزی موردی جدا نگردید. 1 مورد از 113 نمونه گل، 3 مورد از 171 نمونه برگ، 4 مورد از 40 نمونه هوا و 5 مورد از 171 نمونه خاک، کریپتوکوکوس نئوفورمنس واریته گتی بود.
    بحث و نتیجه گیری
    اختلاف معنی داری در جداسازی کریپتوکوکوس از خاک و هوای اطراف اکالیپتوس مشاهده شد. هم چنین اختلاف معنی دار بین وجود مخمر در نمونه های گیاه و هوا مشاهده شد(P<0.05). مطالعات بیشتری در زمینه شیوع بیماری و عوامل زمینه ساز آن در افراد در ایران پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: کریپتوکوکوس نئوفورمنس واریته گتی، جداسازی، ایران
  • فاطمه پورترکارانی، اشرف دریکوند مقدم، عبدالحسین پورنجف، زینب غضنفری * صفحات 9-17
    مقدمه
    خود درمانی یکی از معضلات حاد بهداشتی-اجتماعی است و توجه به این امر در جمعیت زنان به دلیل سپری کردن دوران حساسی هم چون بارداری، و الگو و سرمشق بودن برای سایر اعضای خانواده، از اهمیت مضاعفی برخوردار است. لذا این پژوهش با هدف تعیین آگاهی، نگرش و عملکرد مادران باردار نسبت به خود درمانی در دوران بارداری تدوین گردیده است تا در صورت لزوم در مراحل بعدی نسبت به ارتقاء آگاهی، اصلاح نگرش و ارتقاء عملکرد آن ها اقدام گردد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه توصیفی-تحلیلی 300 نفر از زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر ایلام از 10/07/1392 تا 20/03/1393 مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه گیری با روش دو مرحله ای انجام شد. داده ها بر اساس پرسش نامه چهار بخشی که توسط محقق طراحی گردیده بود، جمع آوری شد. روایی پرسش نامه با استفاده از اعتبار محتوی تایید شد. پایایی پرسش نامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ(=85%α) به دست آمد. داده ها جمع آوری و توسط نرم افزار SPSS vol.16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: نتایج نشان داد در جامعه آماری مورد بررسی 71 درصد افراد دارای آگاهی متوسط، 7/75 درصد دارای نگرش متوسط، 70 درصد دارای عملکرد ضعیف بودند. هم چنین نتایج نشان داد بین آگاهی زنان باردار نسبت به خود درمانی و سطح تحصیلات ارتیاط آماری معنی داری وجود دارد(P<0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد زنان دارای تحصیلات پائین تر آگاهی کمتری نسبت به خود درمانی دارند. با توجه به اهمیت مصرف دارو در دوره بارداری و اثرات سوء آن بر جنین لازم است این مسئله در آموزش های ارائه شده به مادران در دوران بارداری مورد توجه اساسی قرار گیرد. بدیهی است با تغییر آگاهی افراد زمینه مناسب برای تغییر نگرش و عدم مصرف خود سرانه دارو فراهم می گردد.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، عملکرد، بارداری، خود درمانی
  • محمد نجاراصل، محمد صادق هاشم زاده، حسین هنری *، سید جعفر موسوی، فیروز ابراهیمی، حسین پورحکاک صفحات 18-27
    مقدمه
    سیاه زخم یک بیماری مشترک بین انسان و دام است. عامل ایجاد کننده این بیماری مهلک باکتری باسیلوس آنتراسیس می باشد. در حال حاضر آنتی ژن حفاظتی(PA) به عنوان واکسن موثر سیاه زخم مورد استفاده قرار می گیرد. دومین 4 این آنتی ژن به همراه دومین 1 فاکتور کشنده(LF)، ایمونوژن های قوی این باکتری بوده و به عنوان کاندید مناسب واکسن علیه آن مطرح می باشند. هدف ما در این تحقیق، همسانه سازی ژن دومین 4 آنتی ژن حفاظتی(PAD4) و هم جوشی آن با ژن دومین 1 فاکتور کشنده(LFD1) باکتری، به منظور بررسی توانایی آن ها در القاء ایمنی حفاظتی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، از یک وکتور pGEM-T easy نوترکیب حاوی ژن LFD1 استفاده شد. سپس ژن PAD4 با واکنش آنزیمی PCR تکثیر و جداسازی شده و به طور جداگانه در وکتور pGEM-T easy دیگری همسانه سازی گردید. بعد از آن واکنش الحاق ژن PAD4 به ژن LFD1 در وکتور فوق با تعیین جهت گیری LFD1 و توسط جایگاه های آنزیمی PstI و XbaI انجام پذیرفت. سازه نوترکیب حاصل از دو ژن فوق در ناقل بیانی pET28a به کمک آنزیم های محدود الاثر BamHI و XhoI زیر همسانه سازی گردید و پس از تعیین جهت گیری ژن ها، میزبان بیانی BL21 توسط این ناقل نوترکیب تراریخت گردید.
    یافته های پژوهش: همسانه سازی اولیه و هم جوشی قطعات ژنی PAD4 و LFD1 در ناقل pGEM-T easy با موفقیت انجام شد و پس از تایید فرآیند فوق با دو روش برش آنزیمی و PCR، سازه نوترکیب حاصل با موفقیت در pET28a زیر همسانه سازی شد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به ایمونوژن بودن نواحی PAD4 و LFD1، بیان پروتیئن این سازه نوترکیب حاصل از نواحی ژنی الحاق شده فوق، می تواند برای القاء ایمنی محافظتی، به عنوان کاندید مناسب واکسن سیاه زخم مطرح باشد.
    کلیدواژگان: باسیلوس آنتراسیس، آنتی ژن حفاظتی(PA)، فاکتور کشنده(LF)، هم جوشی، کاندید واکسن
  • اکبر اعظمیان جزی، محمدرضا حافظی، جواد چراغی، هادی عبدی * صفحات 28-38
    مقدمه
    مشخص شده است که استاتین ها و فعالیت ورزشی هر دو دارای اثرات سودمندی در پیشگیری از بیماری های قلبی- عروقی هستند. با این حال، در ارتباط با اثرات ترکیبی آن ها بر میزان آسیب بافتی بعد از انفارکتوس میوکارد اطلاعات کافی وجود ندارد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر ترکیبی تمرین ورزشی استقامتی و داروی آتورواستاتین بر میزان آسیب نکروزی و بافت فیبروزی در قلب موش های صحرائی به دنبال انفارکتوس میوکارد است.
    مواد و روش ها
    45 سر موش صحرائی نر (10-8 هفته ای با میانگین وزن 10±230 گرم) به 5 گروه شم، کنترل، تمرین استقامتی، آتورواستاتین و تمرین+آتورواستاتین تقسیم شدند. انفارکتوس میوکارد به وسیله تزریق زیرجلدی ایزوپرنالین(mg/kg 150) در دو روز متوالی القاء شد. مداخله دارویی و تمرین استقامتی 2 روز پس از انفارکتوس میوکارد شروع و به مدت 4 هفته تداوم یافت. جهت بررسی آسیب نکروزی و میزان بافت فیبروزی به ترتیب از رنگ آمیزی هماتوکسیلین-آئوزین و تری کرم ماسون استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه در سطح P<0.05 و آزمون تعقیبی شفه(scheffe) تحلیل شدند.
    یافته های پژوهش: ترکیب تمرین استقامتی و داروی آتورواستاتین باعث کاهش معنی دار میزان آسیب نکروزی و بافت فیبروزی در مقایسه با گروه کنترل گردید(P=0.001). تمرین استقامتی به تنهایی باعث افزایش غیر معنی دار میزان آسیب نکروزی و افزایش معنی دار بافت فیبروزی شد(P=0.001). مصرف داروی آتورواستاتین آسیب نکروزی را کاهش داد، اما تاثیری بر وسعت بافت فیبروزی نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که ترکیب تمرین استقامتی و داروی آتورواستاتین در بهبود آسیب بافتی ناشی از انفارکتوس میوکارد موثرتر از تمرین و دارو به تنهایی می باشد.
    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، آتورواستاتین، انفارکتوس میوکارد، موش صحرایی
  • فاطمه حسین دوست، رسول حشمتی * صفحات 39-50
    مقدمه
    شخصیت یکی از عوامل ایجاد و تداوم اختلالات خلقی است. با این حال، تحقیقات اندکی وجود دارد که پروفایل شخصیتی بر مبنای ابعاد شخصیتی کلونینجر را به شکلی مقایسه ای در بیماران مبتلا به افسردگی اساسی، دوقطبی I و افراد بهنجار بررسی کند. هدف پژوهش حاضر بررسی مقایسه ای ابعاد سرشتی و منشی شخصیت بر اساس تئوری کلونینجر در بیماران مبتلا به اختلال افسردگی اساسی، دوقطبی I و افراد بهنجار است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق توصیفی از نوع علی-مقایسه ای، تعداد 34 نفر بیمار مبتلا به افسرده اساسی و 37 بیمار مبتلا به دوقطبی I از مراکز حمایتی سرپایی بهزیستی استان آذربایجان غربی که دارای پرونده تشخیص روان پزشکی بودند به روش در دسترس به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. گروه مقایسه بهنجار نیز به تعداد 79 نفر از بین مراجعان سالم دارای پرونده، مثل پرونده مالی در بهزیستی بعد از غربال شدن توسط تست سلامت عمومی به صورت داوطلبانه و در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه سرشت و منش کلونینجر(TCI) و پرسش نامه سلامت عمومی(GHQ) استفاده شد. برای تحلیل داده ها از آزمون ANOVA و آزمون تعقیبی توکی(HSD) استفاده شد.
    یافته های پژوهش: یافته ها نشان داد که سه گروه در بعد سرشت شخصیت در سطوح نوجویی، آسیب پرهیزی، و پشتکار تفاوت معنی داری دارند. در بعد منش شخصیت نیز سه گروه تحقیق در سطوح خود راهبری، همکاری و خود فراروی تفاوت معنی داری دارند. بر اساس نتایج آزمون HSD در متغیرهای نوجویی(P<0.05)، پشتکار(P<0.01) و خود فراروی(P<0.05) تفاوت ها در بیماران افسردگی اساسی و بهنجار و در متغیرهای آسیب پرهیزی(P<0.01) و خود راهبری(P<0.01) افراد افسرده اساسی و بهنجار و هم چنین، دوقطبی I و بهنجار معنادار است. در متغیر همکاری(P<0.01) تفاوت ها در بین هر سه گروه مورد مطالعه معنادار است.
    بحث و نتیجه گیری
    این یافته ها نشان می دهند که متغیرهای نوجویی، پشتکار، خود فراروی و همکاری مشخصه شخصیتی افسردگی اساسی و آسیب پرهیزی و خود راهبری مشخصه هم افسردگی اساسی و هم دوقطبی نوع I است.
    کلیدواژگان: سرشت، منش، اختلال افسردگی اساسی، اختلال دوقطبی I، افراد بهنجار
  • لیدا توکلی، فاطمه کشاورزی * صفحات 51-59
    مقدمه
    استافیلوکوکوس اورئوس به واسطه کلونیزاسیون مناسب در انسان، آلوده کننده محیط های بیمارستانی است. این باکتری دارای تنوع ژنتیکی جهت به دست آوردن مقاومت به عوامل ضد میکروبی متعدد می باشد. مطالعه حاضر به منظور تعیین میزان شیوع و اساس ژنتیکی مقاومت به اریترومایسین و کلیندامایسین در استافیلوکوکوس های جدا شده از بیمارانی در شهر سنندج انجام شده است
    مواد و روش ها
    صد و پنجاه سویه بالینی استافیلوکوکوس اورئوس از آزمایشگاه های پاتولوژی شهر سنندج جمع آوری شد. حساسیت به آنتی بیوتیک های اریترومایسین و کلیندامایسین به روش دیسک آگار دیفیوژن با استفاده از محیط کشت مولر هینتون آگار انجام گردید و نتایج مطابق با استانداردهای آزمایشگاه بالینی(CLSI) تعیین گردید. به دنبال آن واکنش زنجیره ای پلیمراز در گونه های استافیلوکوک اورئوس برای بررسی حضور پنج ژن شاخص مشترک مقاومت به اریترومایسین و کلیندامایسین یعنی ژن های ermA،ermB ، ermC، mphC، msrA انجام شد.
    یافته های پژوهش: با استفاده از روش (Disk Agar Diffusion)DAD 4/56 درصد از نمونه ها به اریترومایسین و 8/56 درصد به کلیندامایسین مقاوم بودند، به علاوه با استفاده از تکنیک PCRبه ترتیب ژن ermA در 79 نمونه، ژن ermB در 36 نمونه، ژن ermC در 62 نمونه، ژن mphC در 16 نمونه و ژن msrA در 29 نمونه تشخیص و جداسازی گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که مقاومت به اریترومایسین در استافیلوکوک اورئوس ها در شهر سنندج عمدتا به واسطه ژن های ermA و ermC می باشد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، مقاومت در برابر آنتی بیوتیک، اریترومایسین، کلیندامایسین
  • آرش میراولیایی، آمنه باریکانی، علی اکبر حاج آقا محمدی، علی زرگر، سید فرزام میرچراغی* صفحات 60-68
    مقدمه
    آسیت یکی از علائم مهم بیماری های زمینه ای می باشد. آسیت شایع ترین عارضه سیروز است و با افزایش ریسک عفونت و افت در کیفیت زندگی همراه است. هدف از انجام این مطالعه بررسی یافته های اپیدمیولوژیک و مبنا قرار دادن آن جهت مطالعات آینده نگر از نظر کاهش بیماری های اتیولوژیک در زمینه آسیت بوده است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-تحلیلی مبتنی بر اطلاعات بیمارستانی بوده که بر روی بیماران بستری دارای آسیت در بخش داخلی و بخش گوارش مرکز آموزشی-درمانی بوعلی و ولایت شهر قزوین بین سال های 1390 الی 1392 که پرونده پزشکی آن ها در بایگانی مراکز ذکر شده وجود داشته است، انجام گردید. داده ها با اسنفاده از نرم افزار SPSS vol.16 مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون های استیودنت T تست و کای دو با سطح معنی داری P<0.05 مورد تجزبه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته های پژوهش: از مجموع 101 بیمار 4/58 درصد موارد، مرد و 6/41 درصد موارد، زن بوده اند. میانگین سن بیماران 88/58 سال بوده است . در مجموع، 68 درصد بیماران آسیت High SAAG و 32 درصد آسیت Low SAAG داشتند. شایع ترین علت آسیت در بیماران ، سیروز کبدی با شیوع 4/34 درصد و بعد از آن بدخیمی با شیوع 24 درصد بوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس این مطالعه شایع ترین علت آسیت، سیروز کبدی می باشد و دومین علت مهم آن نیز بدخیمی است. با توجه به این یافته کلیدی اپیدمیولوژیک در مطالعه (شامل شیوع بالای پریتونیت کارسینوماتوز به عنوان دومین علت شایع آسیت) نیاز به مطالعات تکمیلی با نمونه های بیشتر جهت اقدامات پیشگیرانه و درمانی کاملا احساس می شود.
    کلیدواژگان: مایع آسیت، سیروز کبدی، بیماران بستری، شهر قزوین، پریتونیت کارسینوماتوز
  • جهانشاه محمدزاده *، کوروش سایه میری، بهروز محمودی صفحات 69-77
    مقدمه
    یکی از عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت که به اهمیت بعد اجتماعی انسان اشاره دارد و در سال های اخیر توجه فزاینده ای به آن شده، حمایت اجتماعی می باشد. با وجود شواهدی مبنی بر تاثیرات مثبت حمایت اجتماعی بر جنبه های مختلف روانی، جسمانی، شناختی و اجتماعی افراد و تاثیر آن بر حیطه های مختلف شغلی و آموزشی و در نهایت نقش حمایت اجتماعی در بهبود برخی از بیماری های روانی و جسمی، در این پژوهش، این مقیاس بر روی افراد بزرگسال مبتلا به بیماری های مزمن در شهر ایلام هنجاریابی شده است. پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی با هدف سنجش پایایی و روایی مقیاس حمایت اجتماعی Mos است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش توصیفی از نوع هنجاریابی است. ابزار مورد استفاده در این پژوهش مقیاس حمایت اجتماعی است که دارای 19 گویه بوده و هر گویه آن دارای پنج گزینه می باشد که به آن نمره ای از یک تا پنج تعلق می گیرد. حجم نمونه به تعداد 384 نفر برآورد شده و برای افزایش دقت به 400 نفر افزایش یافته است. جهت سنجش پایایی آزمون از ضریب آلفای کرونباخ، روایی هم زمان و تحلیل عاملی استفاده گردید. روش های آمار توصیفی و استنباطی جهت محاسبه مورد استفاده قرار گرفت و داده ها با نرم افزار SPSS vol.20 تحلیل شدند.
    یافته های پژوهش: ضریب آلفای کرونباخ مقیاس حمایت اجتماعی 96/0 بوده که بیانگر دقت و حساسیت مقیاس در سنجش این کیفیت ها می باشد. نمرات مقیاس حمایت اجتماعی و سلامت روان از نظر عوامل تشکیل دهنده بر هم همپوشانی داشته و توانایی سنجش سازه و مفاهیم را دارند. بین گویه های مختلف مقیاس حمایت اجتماعی با نمره کل رابطه معناداری وجود دارد. این ضرایب بیانگر وجود رابطه قوی بین سوال ها و نمره کل است که نشان دهنده همسانی درونی و هم چنین روایی همگرا است. نتایج مربوط به تحلیل عامل نشان دهنده تایید دو عامل از پنج عامل مقیاس حمایت اجتماعی است که عامل اول تحت عنوان حمایت هیجانی، مهربانی با تعامل اجتماعی و عامل دوم تحت عنوان حمایت ملموس با اطلاع رسانی نامگذاری شده است.
    بحث و نتیجه گیری
    مقیاس حمایت اجتماعی(MOS) ابزاری مفید به منظور استفاده در زمینه یابی پیامدهای پزشکی است.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، هنجاریابی، افراد بزرگسال، بیماری های مزمن
  • الهه ملکیان فینی *، نادر شوندی، مجید نجاتی، ناصر حسینی صفحات 78-89
    مقدمه
    عدم تعادل بین تولید رادیکال آزاد و اجزاء سیستم دفاع آنتی اکسیدانی بدن منجر به استرس اکسیداتیو می شود. آنتی اکسیدان ها می توانند شدت التهاب را کاهش دهند. پروتئین واکنشگر C عامل التهابی است و این سوال مطرح است که آیا رزوین به عنوان یک آنتی اکسیدان می تواند سطح پروتئین واکنشگر C را در بازیکنان والیبال زن نخبه کاهش دهد؟
    مواد و روش ها
    روش تحقیق از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون بود که در آن 20 بازیکن نخبه والیبال به طور تصادفی در دو گروه مکمل و شبه دارو تقسیم شدند. آزمودنی ها در گروه مکمل به مدت 14 روز 400 میلی گرم مکمل رزوین دریافت کردند. نمونه های خونی جهت تعیین CRP، قبل و بعد از دوره مداخله از دو گروه دریافت شد. مکمل سازی با رزوین در مرحله تمرینات اختصاصی انجام شد. CRP با کیت لاتکس به صورت کمی اندازه گیری شد.
    یافته های پژوهش: نتایج حاکی است که مصرف مکمل رزوین موجب کاهش معنی دار فاکتور التهابی پروتئین واکنشگر C در بازیکنان والیبال نخبه زن می شود(P<0.05). تغییرات CRP در گروه مکمل کاهش 37/0 میلی گرم بر لیتر و در گروه دارونما، افزایش 09/0 میلی گرم بر لیتر را نشان می دهد.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس یافته های مطالعه حاضر می توان پیشنهاد کرد که دریافت مکمل رزوین می تواند تولید فاکتور التهابی CRP متعاقب تمرین شدید را کاهش دهد و احتمالا به بازتوانی بهتر ورزشکار کمک می کند.
    کلیدواژگان: والیبال، رزوین، پروتئین واکنشگر C، آنتی اکسیدان، رزوین
  • مریم بان پروری *، خلیل خیام باشی، سید محمد مرندی، سید جمال مشتاقیان، عباس صالحی کیا صفحات 90-100
    مقدمه
    استئوپروسیس به عنوان یک بیماری سیستمیک اسکلتی تعریف می شود که به وسیله توده استخوانی پایین و خرابی ریزساختارهای بافت استخوان مشخص شده، باعث خطر افزایشی شکستگی می گردد. با این حال، ورزش مناسب برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان مشخص نشده است. هدف مطالعه حاضر تعیین اثرات دو برنامه تمرینی با بار فزاینده بر ویژگی های استخوانی موش های نر استئوپروتیک بود.
    مواد و روش ها
    از بین 30 سر موش صحرایی نر، 6 موش به عنوان گروه سالم جدا شد، سپس پوکی استخوان با تزریق 3 هفته ای صفاقی محلول اتانول20 درصد(3 گرم/کیلوگرم/روز)، برای چهار روز پیاپی به مدت سه هفته در موش های باقی مانده القاء گردید. 24 موش استئوپروتیک به چهار گروه تقسیم شدند(n=6)، پایه(به عنوان پیش آزمون گروه های تجربی)، تمرین مقاومتی، تمرین استقامتی و کنترل. دو گروه تمرینی 5 روز در هفته به مدت 12 هفته برنامه تمرینی را طبق پروتکل اجرا کردند. پروتکل استقامتی شامل دویدن روی تردمیل، 12 متر دقیقه، 10 تا حداکثر 64 دقیقه/روز بود. پروتکل مقاومتی شامل 8 ست صعود از نردبان 110 سانتی متری با زاویه 80 درجه با وزنه متصل به دم بود که از 50 درصد وزن حیوان در ست اول تا 100 درصد در ست هشتم افزایش داشت. در پایان مداخله، حیوانات کشته شدند و تراکم ماده معدنی استخوان(BMD) فمور و مهره چهارم+پنجم کمری (L4+L5) با دگزا اندازه گیری شد. ریزساختارهای بافت متافیز پروگزیمال تیبیا به وسیله روش های استاندارد هیستومورفومتریک و به کمک نرم افزار موتیک اندازه گیری شدند.
    یافته های پژوهش: گروه های استقامتی(P=0.035) و مقاومتی(P=0.001) افزایش معناداری در BMD فمور در مقایسه باکنترل داشتند. BMD L4+L5 گروه مقاومتی و کنترل به طور معناداری بالاتر از گروه استقامتی بود(P=0.001، P=0.001). تنها تمرین مقاومتی به طور معناداری درصد ترابکولا(P=0.018) و ضخامت کورتیکال(P=0.009) را نسبت به کنترل افزایش و درصد فاصله ترابکولا(P=0.02) را کاهش داد. تعداد استئوسیت در هر دو گروه استقامتی و مقاومتی به طور معناداری بالاتر از کنترل بودند(P=0.002، P=0.03).
    بحث و نتیجه گیری
    تمرین مقاومتی در مقایسه با تمرین استقامتی، تغییرات مناسب موثرتری را در تراکم و پاتولوژی استخوانی در موش های نر استئوپروتیک القاء می کند.
    کلیدواژگان: استئوپروسیس، تمرین ورزشی، تراکم ماده معدنی، هیستومورفومتری
  • پریناز اسمعیل پور *، منوچهر قوجایی صفحات 101-109
    مقدمه
    هایپرهموسیستئینمی برای بیماری های قلبی-عروقی به عنوان یک فاکتور خطر تلقی می گردد. برخی از مطالعات گزارش نموده اند که در افراد مبتلا به هپاتیت B سطح هموسیستئین پلاسما افزایش می یابد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر اینترفرون آلفا بر سطح هموسیستئین افراد مبتلا به هپاتیت B بود. اینترفرون آلفا(IFN-α) یک عامل درمانی برای هپاتیت B می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 20 بیمار مبتلا به هپاتیت B شرکت کرده بودند. سطوح پلاسمایی هموسیستئین قبل و بعد از IFN-α درمانی اندازه گیری شد و داده ها با استفاده از آزمون های t-test و Correlation با یگدیگر مقایسه گردیدند.
    یافته های پژوهش: سطوح هموسیستئین در افراد بیمار نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری را نشان داد(P<0.001). اینترفرون آلفا درمانی سطوح هموسیستئین پلاسما را نسبت به قبل از درمان کاهش داد(P<0.0001) و سطوح هموسیستئین بعد از درمان نسبت به گروه کنترل هیچ اختلاف آماری معنی داری را نشان نداد(P>0.806).
    بحث و نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد سطوح هموسیستئین پلاسما در بیماران مبتلا به هپاتیت B افزایش یافته بود و درمان با اینترفرون آلفا سطوح هموسیستئین را کاهش داد. هم چنین اینترفرون آلفا قادر بود پیشرفت آتروژنزیس را مهار کند.
    کلیدواژگان: هموسیستئین، اینترفرون آلفا(IFN، ?)، هپاتیت B
  • سجاد طاهرزاده قهفرخی *، صغری ابراهیمی قوام، فریبرز درتاج، اسماعیل سعدی پور صفحات 110-118
    مقدمه
    این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی مداخله فراشناختی با خودآموزی کلامی مایکنبام در کاهش باورهای فراشناختی دانش آموزان مبتلا به اضطراب امتحان انجام شد.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری کلیه دانش آموزان دختر دارای اضطراب امتحان دبیرستان های دولتی شهر ایلام در سال تحصیلی 94-1393 است. در مرحله اول از بین دبیرستان های دخترانه شهر ایلام به صورت تصادفی یک دبیرستان انتخاب و آزمون اضطراب امتحان برای 500 نفر از دانش آموزان اجرا گردید. سپس 45 نفر از دانش آموزان دارای اضطراب امتحان به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل قرار گرفتند. گروه های آزمایشی 8 جلسه تحت مداخلات درمانی قرار گرفتند، در حالی که گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. آزمون اضطراب امتحان اسپیلبرگر برای شناسایی افراد دارای اضطراب امتحان و آزمون باورهای فراشناختی ولز(MCQ-30) برای سنجش باورهای فراشناختی به کار برده شد. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که درمان فراشناختی نسبت به خودآموزی کلامی و گروه کنترل در مولفه های«باورهای نگرانی مثبت»، «باورهای فراشناخت منفی در مورد افکار» و «باورهای غیرقابل کنترل بودن افکار» موثرتر بوده است و تفاوتی بین گروه خودآموزی کلامی و کنترل مشاهده نشد. هم چنین دو گروه درمانگری فراشناختی و خودآموزی کلامی نسبت به گروه کنترل در کاهش«خودآگاهی شناختی» موثرتر بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    می توان از درمان فراشناختی برای کاهش باورهای فراشناختی افراد دارای اضطراب امتحان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: فراشناخت درمانی، خودآموزی کلامی، اضطراب امتحان، باورهای فراشناختی
  • سمانه مظفری، محمد تقی قانعیان، محبوبه دهواری، بهزاد جمشیدی * صفحات 119-131
    مقدمه
    رنگ های نساجی از عمده ترین ترکیبات آلی هستند که با ورود به فاضلاب های صنعتی، مشکلات زیست محیطی متعددی را به همراه خواهند داشت. لذا حذف این آلاینده ها از فاضلاب ها، حائز اهمیت است. در این مطالعه، کارایی پودر گیاه نی در حذف رنگ راکتیو آبی 19 از فاضلاب سنتتیک نساجی مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق یک مطالعه تجربی است. جاذب مورد نظر در شرایط آزمایشگاهی تهیه و توسط الک های استاندارد ASTM مش 60 و 100 دانه بندی شد. در این تحقیق، فاضلاب مصنوعی با دو غلظت مختلف رنگ راکتیو آبی 19 (mg/l 25 و 50) تهیه شد. اثر عواملی از قبیل pH (11- 3)، مقدار جاذب(8/0- 2/0گرم در لیتر) و زمان تماس(120– 15 دقیقه و 24 ساعت) بر فرآیند جذب مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به فاکتورهای مورد بررسی، در مجموع 300 نمونه مورد آنالیز قرار گرفت. جهت انجام آزمایشات از ارلن های 250 میلی لیتری به عنوان راکتور ناپیوسته استفاده شد. سنجش غلظت رنگ باقی مانده در نمونه ها با استفاده از اسپکتروفتومتر UV/Visible و در طول موج nm 592 انجام شد. پتانسیل جذب جاذب مورد استفاده در مطالعه با مدل های جذب لانگمیر، فروندلیچ و تمکین بررسی شد. به علاوه، سینتیک های جذب درجه یک کاذب و درجه دو کاذب نیز جهت ارزیابی الگوی جذب رنگ، مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: نتایج آزمایش بیانگر بالاترین راندمان حذف رنگ در pH برابر با 3 بود. مطابق با نتایج به دست آمده، بیشترین میزان حذف در 60 دقیقه اول آزمایش به دست آمده است. با افزایش غلظت اولیه رنگ، راندمان حذف کاهش یافته است. نتایج به دست آمده نشان داد که با افزایش مقدار جاذب از 4/0 به 8/0 گرم در 100 میلی لیتر، راندمان حذف تغییر چندانی ندارد به طوری که برای غلظت های 25 و 50 میلی گرم در لیتر، راندمان حذف به ترتیب از 12/93 درصد به 41/95 درصد و از 83/90 درصد به 96/93 درصد افزایش یافته است. ایزوترم جذب رنگ با استفاده از پودر گیاه نی از مدل ایزوترمی لانگمیر پیروی می کند. بررسی سینتیک جذب نشان دهنده تطابق بهتر داده ها با سینتیک درجه دو کاذب بوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر بیانگر مناسب و موثر بودن پودر گیاه نی(در شرایط بهینه آزمایش از نظر pH، مقدار جاذب و زمان تماس) به عنوان جاذب طبیعی در حذف رنگ یود.
    کلیدواژگان: ایزوترم، پودر گیاه نی، جذب، سینتیک
  • الهام شفیعی، اسماعیل فخاریان *، عبدالله امیدی، حسین اکبری، علی دلپیشه صفحات 132-143
    مقدمه
    اختلالات هیجانی بیماران مبتلا به آسیب مغزی تاثیر به سزایی بر پیامد بازتوانی آن ها دارد. بنا بر این این پژوهش، به بررسی ارتباط بین آسیب تروماتیک مغزی با مشکلات تنظیم هیجانات و مقایسه مشکلات تنظیم هیجانات افراد آسیب دیده مغزی با افراد سالم پرداخته است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت مطالعه کوهورت بر روی بیماران با ترومای خفیف(TBI) بستری در بیمارستان شهید بهشتی کاشان و افراد سالم مراجعه کننده به همان بیمارستان انجام شد. در این پژوهش از مقیاس دشواری در نظم بخشی هیجانی(DERS)، مقیاس عاطفه مثبت و منفی(PANAS) همراه با اطلاعات دموگرافیک بیماران و پرسش نامه مربوط به اطلاعات عصب شناختی آن ها استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از آزمون t مستقل، کای دو و آنالیز رگرسیون خطی چند متغیره استفاده شد.
    یافته های پژوهش: نتایج این مطالعه نشان داد میانگین و انحراف استاندارد تنظیم هیجانی در گروه BI 8/21±6/112 و در گروه کنترل برابر 14±93 بود(P<0.001)، هم چنین مقایسه بیماران تروماتیک مغزی خفیف و گروه افراد سالم از نظر PANAS نشان داد که تفاوت معنی داری بین آن ها وجود دارد(P<0.001). آنالیز رگرسیون خطی نشان داد متغیرهای گروه(TBI، شاهد)(β=20.4، P<0.001)، سن(β=0.339، P=0.01)، داشتن سابقه خانوادگی اختلال روانی در بستگان درجه 1 (β=-9.419، P=0.01)، وضعیت اقتصادی(β=6.108، P=0.04) و داشتن سابقه بیماری زمینه ای(β=15.014، P=0.00) به عنوان پیش گو کننده مشکلات تنظیم هیجانات می باشند.
    بحث و نتیجه گیری
    تحلیل رگرسیون خطی چند متغیره در این تحقیق نشان داد که مهم ترین متغیر تاثیرگذار بر دشواری در تنظیم هیجانات، قرار گرفتن در گروه بیماران می باشد. توانبخشی شناختی یکی از ضروریات مداخلات درمان های روان شناختی در بیماران تروماتیک مغزی است.
    کلیدواژگان: تنظیم هیجان، ترومای خفیف، آسیب مغزی، عوامل خطرزا
  • غفور غفاری *، لطفعلی بلبلی، علی رجبی، صابر ساعدموچشی صفحات 144-154
    مقدمه
    بیماری های قلبی-عروقی به ویژه آترواسکلروز از علل اصلی ناتوانی و مرگ و میر در سطح جهان هستند که شیوع آن ها در ایران نیز رو به افزایش می باشد. هموسیستئین و فیبرینوژن دو ریسک فاکتور جدید پیشگوی خطر آترواسکلروز می باشند. بر این اساس هدف از انجام این پژوهش، اثر 8 هفته تمرین هوازی بر شاخص های التهابی پیشگوی آترواسکلروز و نیمرخ لیپیدی در زنان سالمند چاق بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه نیمه تجربی 44 زن چاق(30BMI≥) 55 تا 65 سال(5578/3±15/61) به صورت داوطلب، انتخابو به طور تصادفی در 2 گروهتجربی(22 نفر) و کنترل(22 نفر) قرار گرفتند. برنامه تمرینی شامل تمرینات هوازی با شدت 45 تا 65 درصد ضربان قلب بیشینه به مدت 8 هفته، هر جلسه 1 ساعت و 3 جلسه در هفته بود. خونگیری پس از 12 ساعت ناشتایی در مراحل پیش آزمون و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین جهت سنجش هموسیستئین، فیبرینوژن، پروتئین واکنش پذیر- C (CRP) و نیمرخ لیپیدی اخذ شد.
    یافته های پژوهش: نتایج آزمون آماری نشان داد که پس از 8 هفته در مقادیر هموسیستئین(P=0.004)=)، hs-CRP (P=0.009)، تری گلیسرید(P=0.017)، کلسترول(P=0.037) و LDL-C(P=0.047) گروه تجربی کاهش معنی داری دیده شد. در حالی که در گروه کنترل تفاوت معنی داری در هیچ کدام از متغیرهای تحقیق مشاهده نشد. به علاوه در مقایسه بین گروه های کنترل و تجربی در متغیرهای هموسیستئین(P=0.000)، hs-CRP (P=0.037)، تری گلیسرید(P=0.000)، کلسترول(P=0.049) و LDL-C(P=0.012) تفاوت معنی داری مشاهده گردید. در بررسی رابطه بین این عوامل رابطه معنی داری بین تغییرات درصد چربی بدن(r=0.87) و تغییرات شاخص توده بدن(r=0.68) با تغییرات هموسیستئین مشاهده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    به طور خلاصه نتایج تحقیق نشان داد که 8 هفته تمرین هوازی می تواند با کاهش وزن و درصد چربی بدن، هموسیستئین،CRP و هم چنین افزایش HDL، باعث کاهش عوامل خطرزای قلبی-عروقی و بهبود سطح سلامت در زنان سالمند شود.
    کلیدواژگان: شاخص های التهابی، زنان سالمند، پیشگوی آترواسکلروز
  • محبوبه سترکی *، منیر دودی صفحات 155-163
    مقدمه
    از آن جایی که نانوذرات مس یکی از اولین نانوذرات برنامه ریزی شده در صنعت است، اثرات نامطلوب آن بر روی انسان در حال افزایش است. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر نانوذره مس بر برخی از بیومارکرهای کلیه و بافت آن می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بر روی 32 رت نژاد ویستار انجام شد. حیوانات به 4 گروه تقسیم شدند، گروه اول: کنترل(به میزان 5/0 میلی لیتر سرم فیزیولوژی)، گروه های دوم ، سوم و چهارم(به ترتیب: 5/0 میلی لیتر نانوذره مس با غلظت(ppm10، 100 و 300) به روش درون صفاقی دریافت کردند(7 روز متوالی). روزهای اول، هفتم و چهاردهم بعد از تیمار خون گیری انجام شد. فاکتورهای بیوشیمیایی BUN(Blood Urea Nitrogen)، اسیداوریک و کراتینین اندازه گیری شدند. بعد از 14 روز، بافت کلیه حیوانات جدا گردید.
    یافته های پژوهش: طبق نتایج به دست آمده، در میزان کراتینین، بین گروه 3 و 4 با گروه کنترل، و گروه 2 با گروه کنترل، به ترتیب، اختلاف معنی داری در هفته اول و هفته دوم مشاهده شد. نتایج بافت شناسی کلیه نشان دهنده تخریب کامل توبول ها در کورتکس و تخریب جسمک های کلیوی در گروه 2(تاثیر شدید نانوذره)-تغییرات پاتولوژیک اندک در گروه 3 و عدم وجود تغییرات پاتولوژیک در گروه 4 می باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج موجود می توان چنین نتیجه گرفت که کاربرد نانوذرات مس به شکل کروی و به اندازه 15-10 نانومتر تا حدودی بر فاکتورهای کلیوی اثر داشت و تغییرات پاتولوژیکی شدید در بافت کلیه حتی در حد دوز پایین ppm 10 ایجاد کرد.
    کلیدواژگان: نانوذره مس، BUN، جسمک کلیوی
  • داریوش شکری *، عباس سلیمانی دلفان، رضا مویدنیا، سینا مباشری زاده، محمدصادق شیرسلیمیان، سعید عنایت اللهی، جلیل انتشاری صفحات 164-172
    مقدمه
    فاژدرمانی یا استفاده از باکتریوفاژها برای درمان عفونت باکتری های بیماری زا، به عنوان یکی از روش های جایگزین آنتی بیوتیک ها در باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک مطرح است. هدف این تحقیق جداسازی باکتریوفاژهای موثر علیه سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک سودوموناس آئروجینوزا(Pseudomonas aeruginosa) و تعیین هویت آن ها می باشد.
    مواد و روش ها
    سویه های مختلف باکتری سودوموناس آئروجینوزا از نمونه های مختلف بالینی در طی 9 ماه(تیر 91 تا فروردین 92) از سه بیمارستان الزهرا(س)، امید و شهید بهشتی شهر اصفهان جداسازی و شناسایی شدند و میزان مقاومت به آنتی بیوتیک در سویه های جداسازی شده نسبت به آنتی بیوتیک های رایج این باکتری(شامل ایمی پنم، مروپنم، آمیکاسین، سیپروفلوکساسین، سفپیم، پیپراسیلین/تازوباکتام، سفوتاکسیم و سفتازیدیم) به روش انتشار از دیسک(کربی-بائر) تعیین گردید. سویه های با مقاومت همه دارویی به این آنتی بیوتیک ها برای جداسازی باکتریوفاژهای اختصاصی انتخاب شدند. در مرحله بعد به منظور جداسازی باکتریوفاژها، نمونه برداری از فاضلاب بیمارستانی و فاضلاب شهری به عمل آمد. به کمک ایجاد پلاک حضور باکتریوفاژها بررسی گردیده و پس از غنی سازی و تغلیظ باکتریوفاژهای جداسازی شده و رنگ آمیزی نمونه ها، به منظور مشاهده موروفولوژی باکتریوفاژها و هم چنین اندازه گیری طول آن ها از میکروسکوپ الکترونی گذاره(TEM) استفاده گردید.
    یافته های پژوهش: از میان 81 سویه سودوموناس آئروجینوزا، 38 (47 درصد) سویه از این باکتری ها دارای مقاومت کامل به همه آنتی بیوتیک های تست شده بودند که پلاک های باکتریوفاژها بر علیه 32 عدد(84 درصد) از آن ها دیده شد. در تصاویر گرفته شده توسط میکروسکوپ TEM دو باکتریوفاژ اصلی در مورد همه پلاک ها مورد شناسایی قرار گرفت که به خانواده های سیستوویریده(Cystoviridae) و لویویریده(Leviviridae) متعلق بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    دو باکتریوفاژها جداسازی شده که به صورت مخلوط(یا کوکتل فاژی) اثر باکتری کشی قوی علیه اکثر سویه های بسیار مقاوم باکتری سودوموناس آئروجینوزا داشتند می توانند کاندیداهای مناسبی برای استفاده در فاژدرمانی بر علیه این عفونت ها باشند.
    کلیدواژگان: باکتریوفاژ، فاژدرمانی، سودوموناس آئروجینوزا، مقاومت آنتی بیوتیکی، سیستوویریده، لویویریده
  • نسیبه احمدیان ماژین، پروین عابدی، محمدرضا آخوند، علی رحیمی، خدیجه حکمت *، زهرا احمدیان ماژین صفحات 173-180
    مقدمه
    ماماها به عنوان یکی از گروه های اصلی ارائه دهنده خدمات در نظام سلامت هستند و به دلیل استرس زا بودن شغل در معرض خطر فرسودگی شغلی و پیامدهای ناشی از تعارض کار-خانواده قرار دارند. لذا این امر بر کیفیت زندگی آنان تاثیرگذار است. به همین دلیل شناخت عوامل تاثیرگذار بر کیفیت زندگی، می تواند برنامه ریزی برای آموزش مدیریت تعارض کار-خانواده را برای زنان ماما در برداشته باشد. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر تعارض کار-خانواده بر کیفیت زندگی ماماهای شاغل در مراکز بهداشتی درمانی شهر اهواز در سال 94-1393 انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش حاضر مقطعی است. ابزار این پژوهش «پرسش نامه تعارض کار-خانواده کارلسون» و پرسش نامه«کیفیت زندگی» بود که روایی و پایایی این دو پرسش نامه به تایید رسیده است. 261 پرسش نامه در بین ماماهای شاغل در مراکز بهداشتی-درمانی شهر اهواز توزیع و داده های 229 پرسش نامه با استفاده از نرم افزار آماری SPSS vol.18 از طریق شاخص های آمار توصیفی(فراوانی، درصد فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و شاخص های آمار تحلیلی(ضریب همبستگی پیرسون) تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته های پژوهش: یافته های به دست آمده نشان داد که بین تعارض کار-خانواده و کیفیت زندگی همبستگی منفی و معنادار وجود دارد(P<0.01).
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه که نشان دهنده رابطه بین کیفیت زندگی با تعارض کار-خانواده در ماماها می باشد؛ می توان نتیجه گرفت، که برگزاری دوره های آموزشی مدون برای کارمندان بخش درمانی به ویژه ماماها ضروری به نظر می رسد. تا بدین صورت بتوان اثرات منفی تعارض کار-خانواده را به حداقل ممکن کاهش داد و گامی مهم در افزایش کیفیت کاری در حیطه مهمی از نظام سلامت برداشت.
    کلیدواژگان: تعارض کار، خانواده، کیفیت زندگی، ماماها، مراکز بهداشتی درمانی
  • پریسا قربانی، داریوش حمیدی علمداری، فریده نامور *، پریچهره یغمایی صفحات 181-189
    مقدمه
    استرس اکسیداتیو به عنوان عدم تعادل بین تولید رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدانت ها تعریف می شود. استرس اکسیداتیو با بروز بیماری های مزمن هم چون دیابت و سرطان در ارتباط است، از این رو تولید آنتی اکسیدانت های سنتزی و طبیعی جهت جلوگیری از استرس اکسیداتیو و اثرات مخرب آن ضروری است. در این راستا می توان نانو ذرات تولید شده به روش سبز را مورد استفاده قرار داد که خواص آنتی اکسیدانتی نشان می دهند. هدف از این تحقیق بررسی اثر آنتی اکسیدانتی نانو ذره نقره سنتز شده از عصاره آبی میوه سماق به روش سبز می باشد.
    مواد و روش ها
    فعالیت آنتی اکسیدانتی نانو ذره نقره تولید شده از عصاره آبی میوه سماق به روش سبز با استفاده از قابلیت جذب رادیکال های DPPH(1، 1- دیفنیل-2- پیکریل- هیدرازیل)، ABTS (2، 2-آزینو بیس(3-اتیل بنزوتیازولین 6-سلفونیک اسید)) و OH (هیدروکسیل) سنجش شد.
    یافته های پژوهش: نانو ذره نقره تولید شده از عصاره آبی میوه سماق به روش سبز به عنوان مهارکننده رادیکال DPPH (IC50 =170 μM) و ABTS (IC50 =30 μM) و هیدروکسیل(IC50= 350 μM) عمل کرده است.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که نانو ذره نقره تولید شده از عصاره آبی میوه سماق به روش سبز، دارای فعالیت قوی آنتی اکسیدانتی است. خاصیت آنتی اکسیدانتی نانو ذرات نقره سماق، آن ها را در درمان بسیاری از بیماری های ناشی از استرس اکسیداتیو و دیگر کاربردهای زیست پزشکی ارزشمند می سازد.
    کلیدواژگان: نانو ذره نقره، فعالیت آنتی اکسیدانت، عصاره آبی میوه سماق
  • جواد چراغی *، پریسا کریشچی خیابانی، سیما نصری، معصومه بوربور صفحات 190-202
    مقدمه
    با توجه به پیشرفت روزافزون دیابت و استفاده از داروهای جایگزین و کم خطر گیاهی، در این مطالعه تجربی اثر عصاره هیدروالکلی برگ گیاه جعفری Petroselinum crispum بر فعالیت آنزیم های کبدی و آسیب شناسی بافتی بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 60 سر موش صحرایی نر از نژاد ویستار به طور تصادفی به 5 گروه تیماری تقسیم شدند. پس از انجام تیمارهای لازم، از حیوانات تحت آزمایش نمونه های خونی و مقاطع بافت کبد اخذ گردید. فعالیت آنزیم های کبدیAST ، ALT ،ALP مورد سنجش قرار گرفت. مقاطع میکروسکوپیک از کبد تهیه و از نظر آسیب شناسی بافتی بررسی گردید.
    یافته های پژوهش: فعالیت آنزیم های کبدی(ALT، AST، ALP) در گروه دیابتی در مقایسه با کنترل غیر دیابتی افزایش معنی داری نشان داد(P<0.01). مداخله عصاره گیاهی موجب کاهش معنی داری در فعالیت آنزیم ها و ترمیم بافت آسیب دیده کبد در موش های دیابتی گردید(P<0.01).
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق نشان داد که عصاره هیدروالکلی برگ جعفری در موش های دیابتی قادر است فعالیت آنزیم های کبدی را تعدیل نماید. اثر ترمیمی این عصاره در حالت ابتلاء به دیابت بر بافت شناسی کبد قابل توجه بود. از این خواص فارماکولوژیکی و اثر ضد التهابی عصاره جعفری شاید بتوان از اثر حفاظتی آن در جلوگیری از التهاب کبدی ناشی از دیابت استفاده نمود.
    کلیدواژگان: گیاه جعفری، آنزیم های کبدی، دیابت، موش صحرایی
|
  • Hossein Nowrozi, Ali Kazemi *, Behnaz Mohammad Ganji Nik, Azar Sabokbar Pages 1-8
    Introduction
    Cryptococcosis is aopportunistic fungal infection. Current disease form occurs as a pulmonary form and as a chronic, subacute and rarely acute disease. Cryptococcal infections mainly occur in immunocompromised patients. This study was done to isolate Cryptococcusneoformans var. gatti from different regions of Iran.
    Materials and Methods
    Iran was divided to 3 regions including north, south and central areas. Areas with Eucalyptus trees are randomly selected covering total regions. In north area (Mazandaran and Golestan provinces), in central area,( Tehran, Esfahan and Fars provinces) and in south area,( Khuzestan and Hormozgan provinces) were selected. 495 samples were collected from leaf, soil, flower and air around the Eucalyptus trees during 6 months and were cultured on Sabouraud dextrose agar (S) and Sabouraud dextrose agar supplemented with chloramphenicol (SC) media. Niger seed agar and l-canavanine glycine bromothymol blue were used as differentiation of Cryptococc-usneoformans var. gatti.
    Findings: Total of 13 Cryptococcusneoformans var. gatti were identified which 3 isolates (2.5%) were from Khuzestan province, 10 samples (9.2 %) isolated from Mazandaran and Golestan provinces but no cases were isolated from central area .From total isolates, 1 case from 113 flowers samples, 3 cases from 171 leaves samples, 4 cases from 40 air samples and 5 cases from 171 soil samples, identified as Cryptococcusneoformans var. gatti.
    Discussion &
    Conclusions
    A significant difference was observed in isolation of Cryptococcusneoformans var. gatti from soil and air, also asignificant difference was observed between presence of yeast in air and soil samples (P
    Keywords: Cryptococcus neoformansvar gatii, Isolation, Iran
  • Pourtarkarani F., Direkvandmoghadam A., Pournajaf A., Ghazanfari Z.* Pages 9-17
    Introduction
    Self-medication is one of social-health problems and addressing to this matter in sensitive populations such as pregnant women because of their role as role model for other family members is very important. This study aimed to assess the knowledge, attitude and behavior of pregnant women towards self-medication, and measures should be done to increase knowledge, improve attitude and practice of pregnant women in subsequent step if necessary.
    Materials and Methods
    A descriptiveanalytical study was carried out on 300 pregnant women referring health centers of Ilam in 2.10.2013 up to10.6.2014 via sampling in two steps. Data was collected based on a researcher made questionnaire in four parts. Validity of the scale was confirmed by content validity and its reliability was also confirmed by Cronbach's coefficient (α= 0.85). The Data was analyzed by SPSS16 software.
    Findings: The results showed that 71 % of the pregnant women had a medium knowledge, 75.7 % have medium attitude and 70 % have weak practice. Chi-square test showed a significant relationship between pregnant women knowledge about self-medication and their education level (pDiscussion &
    Conclusions
    in this study, women with lower educational level had lower knowledge towards self-medication. Considering the importance of drug use during pregnancy and its adverse effects on the fetus, it is necessary to educate women about side effects of self-medication in pregnancy. Obviously, promoting pregnant women's knowledge is necessary to change the attitude and practice towards selfmedication.
    Keywords: Knowledge, Attitude, Practice, Pregnancy, Self, medication
  • Najarasl M., Hashemzadeh , Honari H.*, Mousavy Sj, Ebrahimi F., Pourhakkak H Pages 18-27
    Introduction
    Anthrax is a zoonotic disease. Bacterium Bacillus anthracis is the causative agent of the fatal disease. At present, the protective antigen (PA) is used as an effective vaccine against anthrax. Domain 4 of this antigen together with domain 1 of lethal factor (LF) are the potent immunogens of this bacteria and are as suitable candidates of vaccine against it. Our aim in this study is the cloning of protective antigen domain 4 (PAD4) genes and fusion of it with lethal factor domain 1 (LFD1) gene of the bacteria to evaluate their capability in protective immunity induction.
    Materials and Methods
    In this experimental study, we used a recombinant pGEM-T easy vector containing LFD1 gene. Then PAD4 gene was amplified and isolated by PCR and cloned into another pGEM-T easy vector, separately. After that, ligation of PAD4 gene and LFD1 gene was done in mentioned vector with determination of LFD1 orientation and by PstI/XbaI restriction sites. The recombinant construct, resulted from these genes was sub-cloned into pET28a expression vector using BamHI/ XhoI restriction enzymes and after determination of genes orientation, the expression host BL21 was transformed by this recombinant vector.
    Findings: First cloning and fusion of PAD4 and LFD1 gene fragments were successfully carried out in pGEM-T easy vector and after the confirmation of mentioned process by both of enzymatic digestion and PCR methods, the result recombinant construct was sub-cloned into pET28a.
    Discussion &
    Conclusions
    Since PAD4 and LFD1 are immunogenic regions, expression of the recombinant construct resulted from these ligated genes can be proposed as proper candidate of anthrax vaccine for induction of protective immunity.
    Keywords: Bacillus anthracis, Protective antigen (PA), Lethal factor (LF), Fusion, Vaccine candidate
  • Azamianjazi A., Hafezi M., Cheraghi J., Abdi H.* Pages 28-38
    Introduction
    It has been known that both statins and exercise have beneficial effects in preventing cardiovascular diseases; however, there is no information about their combined effects on the amount of tissue damage after myocardial infarction. The purpose of this study was to evaluate the combined effect of endurance training and atorvastatin on the extent of necrosis and fibrosis tissue in rat hearts following myocardial infarction.
    Materials and Methods
    45 rats (8-10 weeks old, 230 ± 10 g body weight) were randomly divided to five groups. Sham, control, endurance training, atorvastatin, and exercise 櫚⽪쭚똩. Myocardial infarction was induced by subcutaneous injection of isoprenaline (150 mg/kg) in two consecutive days. Drug and training intervention was initiated 2 days after infarction and continued for 4 weeks. In order to assess the necrosis lesion and fibrosis tissue, Hematoxylin – Eosin and massontrichrome staining were used
    respectively. Data were analyzed using oneway analysis of variance (ANOVA) at PFindings: The combination of endurance exercise and atorvastatin significantly reduced the amount of necrosis and fibrosis tissue compared with the control group (PDiscussion &
    Conclusions
    results of this study showed that the combination of training and atorvastatin are more effective in improving tissue damage caused by myocardial infarction than exercise and atorvastatin alone.
    Keywords: Endurance training, atorvastatin, myocardial infarction, rat
  • Hoseindoost F., Heshmati R.* Pages 39-50
    Introduction
    The personality is one of the reasons for creation and persistence of mood disorder. However, there is little researches that have studied Cloninger's personality profile in patients with major depression, bipolar I and normal people. The purpose of this study was to compare the temperament and character personality dimensions based on Cloninger's theory in patients with major depressive disorder, bipolar I and normal people.
    Materials and Methods
    In this causalcomparative study, 34 patients with Major Depressive disorder and 37 patients with Bipolar I disorder with psychiatric case from supportive and outpatient centers of social welfare office of Azerbaijan Gharbi Province were selected by available sampling method. Also, 79 people from healthy clients with case as financial case in social welfare office after screening by general health test were selected by available sampling method. Temperament and Character Inventory (TCI) and General Health Questionnaire (GHQ) were used to collect data. ANOVA and Tukey tests (HSD) were used for data analyses.
    Findings: The results showed that there are significant differences among three groups in the Novelty Seeking (NS), Harm avoidance (HA), and Persistence (P). In the character dimensions, three groups have significant difference in Self-directedness (SD), Cooperativeness (C) and Selftranscendence (ST). HSD test results showed that there are significant differences between depressive and normal groups in Novelty Seeking (pDiscussion &
    Conclusions
    These results suggest that Novelty Seeking (NS), Persistence (P), Self-transcendence (ST) and Cooperativeness (C) are characteristics of depressive patients, in addition, Harm avoidance (HA) and Self-directedness (SD) are characteristics of patients with MDD and BD I.
    Keywords: Temperament_Character_Major depressive disorder_Bipolar I disorder_Normal people
  • Tavakoli L., Keshavarzi F.* Pages 51-59
    Introduction
    Staphylococcus aureus successfully colonizes humans, contaminates the hospital environment and has the genetic versatility for acquiring resistance to multiple antimicrobial agents. This study was conducted to determine the prevalence and genetic basis of erythromycin and clindamycin resistance in staphylococcus aureus isolates from Sanandajian patients.
    Materials and Methods
    One hundred and fifty clinical isolates of S. aureus were collected from Sanandaj Hospitals. Susceptibility to antibiotics (erythromycin and clindamycin) were determined by disk agar diffusion on Muller-Hinton agar as described by the Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI). The strains Staphylococcus aureus were screened by polymerase chain reaction (PCR) for the presence of five common erythromycin and
    clindamycin genes resistance determinants, respectively, ermA, ermB, ermC, mphC, msrA.
    Findings: Using the DAD (Disk Agar Diffusion) method , the researchers found that 56/4% of the Staphylococcus aureus isolates were resistant to erythromycin and 56/8% to clindamycin. Furthermore, the ermA gene was found in 79 isolates, ermB in 36 isolates, ermC in 62 isolates and mphC, msrA were detected in 16 and 29 isolates, respectively, by PCR technique.
    Discussion &
    Conclusions
    This study indicates that resistance to erythromycin is mainly mediated by ermA and ermC genes in S. aureus in sanandaj city.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Antibiotic resistance, Erythromycin, Clindamycin
  • Miroliaee A., Barikani A., Hajaghamohammadi A., Zargar A., Mircheraghy F.* Pages 60-68
    Introduction
    Ascites is one of the significant signs of the Hepatobiliary diseases. It is the most common consequence of Cirrhosis and is associated with increase of infection risk and loss of the life quality. In this study, we aimed to evaluate the epidemiological findings and put them as basis for the prospective studies of etiologic diseases reduction in the field of Ascites.
    Materials and Methods
    The present study is an analytical-descriptive one, based on the hospital data of the patients with Ascites disease, treated in gastroenterology and internal section of Bu-Ali University Hospital and Velayat medical institution of Ghazvin city from 2011 to 2013, whose medical records were archived in the mentioned centers. The data were analyzed via the SPSS16 software. Using the tests "Ttest Student" and K2 test with a significance level PFindings: Among 101 patients, 58.4% were male and 41.6% were female. The average age of patients was 58.88. In general, 68% of patients suffered from High SAAG and 32% Low SAAG. The most common cause of Ascites in patients was the liver cirrhosis with 34.4% prevalence and next the malignancy with 24%.
    Discussion &
    Conclusions
    Based on this study, the most common cause of Ascites is the liver cirrhosis and the second leading reason is malignancy. With regard to the epidemiological key findings across study (including a high incidence of carcinomatosis peritonitis as the second most common cause of Ascites), it severely requires further studies with more samples in order to take preventive and curative measures.
    Keywords: Ascitic fluid, Hepaticcirrhosis, Admitted patients, Qazvin city, Carcinomatous peritonitis
  • Mohammadzadeh J.*, Sayehmiri K., Mahmoudi B Pages 69-77
    Introduction
    In this cross-sectional study to assess the reliability and validity of the Social Support Scale MOS,one of the social factors determining health which refers to the importance of the human social dimension and has gained increasing attention in recent years is social support. Due to evidence regarding positive effects of social support on various psychological, physical, cognitive and social aspects of individuals and its influence on various occupational and educational areas and eventually the role of social support in recovery from ,some psychological and physical ailments, in this study, the psychometry of this scale has been evaluated in adult patients with chronic disease in the city of Ilam.
    Materials and Methods
    The tool used in this study was the social support scale which has 19 items each of which has 5 choices scored from 1 to 5. Sample size was estimated at 384 individuals and for increased precision; it has been increased to 400 people. To evaluate reliability of the test, Cronbach’s alpha was calculated and concurrent validity determination and factor analysis were also performed. Descriptive and inferential statistical methods were used and data was analyzed using SPSS version 20 software.
    Findings: The Cronbach’s alpha coefficient for the social support scale was 0.96 which shows precision and sensitivity of the scale for measuring these qualities. The scores of the social support scale and mental health regarding constituents overlapped and have the ability to evaluate constructs and concepts Meaningful relation exists between various items of the social support scale and total score. These coefficients show the presence of strong correlation between the questions and overall score which shows internal consistency and convergent validity. Results of factor analysis shows confirmation of 2 from 5 factors of the social support scale. The first factor is named affectionate support, kindness with social interaction and the second factor is termed tangible with informational support.
    Discussion &
    Conclusions
    social support scale (MOS) is a useful tool to use in medical implications survey.
    Keywords: Social Support, Psychometry, Adults, Chronic Disease
  • Malekyianfini E.*, Shavandi N., Nejati M., Hosaini N Pages 78-89
    Introduction
    An imbalance between free radical production and antioxidant defense system components can lead to oxidative stress. Antioxidants can reduce inflammation. C-reactive protein (CRP) is an inflammatory factor, and the question is whether the Resvin, as an antioxidant, can reduce the level C-reactive protein in elite women volleyball players.
    Materials and Methods
    In this semiexperimental study, with pre-test and posttest design, 20 elite female athletes were randomly assigned to two equal groups of supplement and control. Subjects in the intervention group received 400 mg of Resvin supplements daily for 14 days. Blood samples were taken for determination of CRP level, before and after the intervention. Resvin supplementation is carried out at the special
    practice stage. CRP was measured using a LATEX kit.
    Findings: The results show that Resvin supplementation leads to significant reduction in inflammatory factor of C - reactive protein in elite women volleyball players (pDiscussion &
    Conclusions
    Based on the current finding, it can be suggested that Resvin consumption might be reduced the production of CRP inflammatory factor after high intensity exercise and may help improve recovery.
    Keywords: Volleyball, Supplement, Creactive protein, Antioxidant, Resvin
  • Banparvari M.*, Khayambashi K., Marandi M., Moshtaghian J Pages 90-100
    Introduction
    Osteoporosis is defined as a systemic skeletal disease characterized by low bone mass and microarchitectural deterioration of bone tissue, resulting in increased risk of fracture. However, appropriate exercise for the prevention and treatment of osteoporosis has not been determined. The aim of this study was to determine the effects of two progressive loading training program on the bone properties of Osteoporotic rat models.
    Materials and Methods
    Among 30 male rats, 6 rats were separated as healthy group, Then Osteoporosis was induced in remaining rats by intraperitoneal injection of 20% ethanol solution (3g/kg/day) for four consecutive days for 3 weeks. 24 Osteoporotic rats were divided into 4 groups (n=6): baseline (As the baseline of the experimental groups), resistance training, endurance training and control. The two training groups completed 12 weeks of training program, 5 days a week according to protocol. The Endurance protocol includes running exercise on a treadmill for, 12 m/min, 10 to up 64 min/ day. The Resistance protocol consisted of 8 series of climbs on the 110-cm vertical ladder angled at 80º with weight tied to animal tail that was increased from the 50% of the body mass of the animal in the first series to 100% in the eighth series. At the end of the intervention, the animals were euthanized and the Bone mineral density (BMD) of the femur and the L4 were measured using dual energy x-ray absorptiometry (DXA). Microarchitectures of the proximal tibia metaphysis tissue were measured by using standard histomorphometric methods and with the motic software.
    Findings: The endurance (p= 0.035) and resistance (p= 0.001) groups had significantly increased femur BMD compared to controls. L4 BMD in resistance training and control was significantly greater than endurance group (p= 0.001,p= 0.001). only the resistance training had significantly increased the trabeculare percent (p= 0.018) and cortical thickness (p= 0.009) and had significantly decreased trabecular separation percent (p= 0.02)compared to controls. A number of osteocyte in both endurance and resistance groups was significantly greater than that in control group (p= 0.03, p= 0.002).
    Discussion &
    Conclusions
    Resistance training induces more effective favourable changes in bone mineral status and pathology as compared to endurance training in osteoporotic male rats.
    Keywords: Osteoporosi, Exercise training, Bone mineral density, Histomorphometery
  • Esmaielpour P.*, Ghochani M Pages 101-109
    Introduction
    Hyperhemocysteinemia is a risk factor for cardiovascular diseases. Some studies reported that plasma level of hemocysteine increases in patients with hepatitis B. The aim of this study was to peruse the effect of interferon-alpha on hemocysteine levels in patients with hepatitis B. Interferon alpha (IFN-α) is a therapeutic agent for treatment of hepatitis B.
    Materials and Methods
    20 patients with hepatitis B participated in this study. Plasma levels of hemocysteine assayed before and after IFN-α therapy and data were compared by using t-test and correlation.
    Findings: Plasma levels of hemocysteine in patients group showed a significant increase compared to the control group (p 0.806).
    Discussion &
    Conclusions
    Results showed that plasma levels of hemocysteine increased in patients with hepatitis B and treatment by Interferon-alpha reduced hemocysteine levels. Interferon-alpha was also able to inhibit atherogenesis development.
    Keywords: Hemocysteine, Interferon, alpha (IFN, α), Hepatitis B
  • Taherzadehghahfarokhi S.*, Ebrahimighavam S., Dortaj F., Saadipour E Pages 110-118
    Introduction
    The present study aims to compare the effectiveness of metacognitive intervention, along with Meichenbaum’s self-instructional approach, in the reduction of meta-cognitive beliefs of students suffering from test anxiety.
    Materials and Methods
    This was a quasiexperimental study with pre-test and posttest scheme and control group. The statistical population consists of all female students with test anxiety from public highschools in the city of Ilam and in the academic year 2014-2015. First, one of the girl's high schools in the city of Ilam was randomly chosen and the anxiety test was performed for 500 students. Then, 45 students who were diagnosed with test anxiety, were randomly distributed in two test and one control group. 8 sessions of therapeutic interventions was performed on the test groups, while the control group didn’t receive any intervention. Spielberger’s anxiety test and Wels’s meta- cognitive belief test was performed in order to identify people with test anxiety and to
    assess meta-cognitive beliefs, respectively. Data were analyzed using analysis of covariance.
    Findings: The obtained results indicate that meta-cognitive therapy has been more effective compared to self-instructional and the control group in terms of the following components: “positive beliefs about worry”, “need for control”, and “negative beliefs about uncontrollability and danger of worry”, and no significant difference was observed between the self-instructional and control groups.Also,meta-cognitive therapy and self-instructional groups were more effective than the control group in terms of “cognitive self-consciousness”.
    Discussion &
    Conclusions
    Meta-cognitive therapy can be used to reduce metacognitive beliefs in people with test anxiety.
    Keywords: Meta, cognitive therapy, Selfinstructional, Test anxiety, Meta, cognitive beliefs
  • Mozafari S., Taghighaneian M., Dehvari M., Jamshidi B.* Pages 119-131
    Introduction
    Textiledyes are one of the most common organic compounds that by entering the industrial wastewaters cause numerous environmental problems. So, the removal of these pollutants from wastewaters is important. In this study, the efficiency of reed powder in the removal of Reactive Blue19dye from textile synthetic waste water was investigated.
    Materials and Methods
    This research is an experimental study. Target adsorbent was prepared in laboratory scale and pulverized by standard ASTM sieves (60-100 mesh).In this study, the synthetic waste water was prepared with different concentrations of reactive blue19 dye(25, 50 mg/l). The effect of factors such as pH(3-11), amount of adsorbent(0.2-0.8 gr/l) and different time (15-120 min and 24h) were tested during the absorption process. According to studied factors, in total 300 samples were analyzed. For experiments a flask of 250 m L was used as a batch reactor. The residual dye concentration in the samples was measured using a UV/Visible spectrophotometer at 592nm wavelength. The adsorption potential of adsorbent was investigated by Langmuir and Freundlich models. In addition, the pseudo- first order and pseudo-second order kinetics for assessment of adsorption pattern were studied.
    Findings: The results showed that the highest removal efficiency is at pH3. According to obtained results, maximum removal efficiency was in the first 60 minutes. With increasing initial dye concentration, the removal efficiency decreased. The results showed that with increasing amount ofadsorbentfrom0.4to0.8 gr/100ml, removal efficiency does not change. So that, for concentrations of 25 and 50mg/l, the removal efficiency from 93.12%to95.41%andfrom90.83%to93.96%i ncreased. Dye Adsorption isotherm using reed powder followed the Langmuir isotherm model. Adsorption kinetics data indicating a better fit with the pseudosecond order kinetic.
    Discussion &
    Conclusions
    The obtained results of this study showed that reed powder (in optimal conditions of pH, amount of adsorbent and contact time)is a natural adsorbent of appropriate and effective for the removal of dye.
    Keywords: Isotherm, Reed powder, Adsorption, Kinetic
  • Shafieie, Fakharian E.*, Omidi A., Akbari H., Delpisheh A Pages 132-143
    Introduction
    Emotional disorders had immense impact on rehabilitation in the traumatic brain injury patients. This study is to investigate correlation of difficulties in emotional regulation in the mild traumatic brain injury patients compared with that in the normal people.
    Materials and Methods
    This prospective cohort study was carried out on 72 mild traumatic brain injury (MTBI) victims and 72 other normal individuals in Shahid Beheshti hospital in Kashan city. Difficulties in Emotion Regulation (DERS), Positive and Negative Affect Schedule (PANAS) scales, demographic data, and related neurological questionnaires were used. The data were analyzed using T test, Chi square and multivariate linear regression.
    Findings: The results of this study showed that mean standard deviations for emotional regulation were 112.6±21.8 and 93±14 in the TBI and control groups, respectively (PDiscussion &
    Conclusions
    Linear regression analysis of a few variables showed that being included in the patients group is the main effective variable on the difficulties in emotional regulation. Psychological cognitive rehabilitation therapy is one of the crucial meditation interventions in patients with traumatic brain.
    Keywords: Emotion regulation, Mildtrauma, Brain Injury, Risk factors
  • Ghafari G.*, Bolboli L., Rajabi A., Saedmochshi S Pages 144-154
    Introduction
    Cardiovascular diseases especially atherosclerosis, are the main causative of disability and death in all over the world and they have increasing spread in Iran. Homocysteine and fibrinogen are two new risk factors for prediction of atherosclerosis. Considering this, our aim in this study was to evaluate the effect of 8 weeks aerobic training on serum predictive inflammatory markers of atherosclerosis and lipid profile in obese elderly women.
    Materials and Methods
    In a quasiexperimental study, 44 obese women (BMI≥30) 55 to 65 years old as volunteer, were selected and randomly divided into two groups of experiment (22 individuals) and control (22 individuals). Training program included aerobic exercise with 45 to 65 percent of maximum heart rate for 1 hour per session and 3session per week and continued for 8 weeks. Blood samples were collected after 12 hours fasting in the pretest and 48 hours in the post-test to measure homocysteine, fibrinogen, high-sensitivity protein (CRP) and lipid profile.
    Findings: Present study data shows that a significant decrease was observed in
    homocysteine (p=0.004), hs-CRP (p=0.009), cholesterol (p=0.037), triglyceride (p=0.017) and LDL-C (p=0.047) levels in experimental group; while there wasnt significant relation between study variability in control group. Also, a significant difference was observed in comparison between control and experimental groups about homocysteine (p=0.000), hs-CRP (p=0.037), cholesterol (p=0.049), triglyceride (p=0.000) and LDLC (p=0.012). There was a significant relation between body fat percentage(r=0.87) and body mass index(r=0.68) with homocysteine.
    Discussion &
    Conclusions
    To sum up, by losing weight and body fat, homocysteine, CRP and also the increase of HDL study results showed that 8 week aerobic training can lead to reduction of cardiovascular risk factors and improving the health status in the elderly women.
    Keywords: Aerobic training, Homocysteine, Fibrinogen, Atherosclerosis, Elderly womens
  • Setorki M.*, Doudi M Pages 155-163
    Introduction
    Since copper nanoparticles are one of the first nanoparticles programs in the industry, its adverse effects has increased on humans. The current research studies the effect of copper nanoparticles on some biomarkers of renal and its tissue.
    Materials and Methods
    A total of 32 Wistar rats were randomly divided into 4 groups: control (treated with .5 cc normal saline) and three experimental groups. Group 1, 2 and 3 received .5 cc of solution containing 10,100,300 ppm Cu nanoparticle via IP injection for 7 successive days, respectively. The effects of nanoparticles Cu on serum biochemical levels serum BUN (blood urea nitrogen), uric acid and ceratinin were evaluated at various time points (1, 7 and 14 days). After 14 days, the tissue kidney was collected and investigated.
    Findings: According to the results, the creatinine levels between groups 3, 4 with control group differed significantly in the first week and group 2 with control group , in the second week was observed, respectively. All histological results indicate: complete destruction of the tubules in the renal cortex and destruction renal of renal of corpuscular in the group 2(impact effect of nanoparticle)- slight pathological changes in group 3 and the absence of pathological changes in group 4.
    Discussion &
    Conclusions
    According to the results, it can be concluded that the use of copper nanoparticles of spherical shape and 10-15 nm size, slightly was affected on renal factors and sever pathologic changes in the kidney tissue (low dose, 10nm).
    Keywords: Nanoparticels Cu, BUN, Renal of corpuscular
  • Shokri D.*, Soleimanidelfan A., Moayednia R., Mobasherizadeh S., Shirsalimian M., Enayatollahi S., Enteshari J Pages 164-172
    Introduction
    Phagetherapy is the therapeutic use of bacteriophages to treat pathogenic bacterial infections as alternative to antibiotics for treatment of resistant bacteria. The aims of this study were to isolate, identify and evaluate effective bacteriophages active against antibiotic resistant strains of Pseudomonas aeruginosa.
    Materials and Methods
    Different Pseudomonas aeruginosa strains isolated from clinical specimens during 9 months (July 2013 to March 2014) in three Isfahan hospitals (AlZahra, Omid and Shahid Beheshti hospitals) and Kirby Bauer's disc diffusion method was used for determination of resistance profiles of these isolates using different antibiotics including Amikacin, Imipenem, Meropenem, Ciprofloxacin, Ceftazidime, Cefepime, Cefotaxime, Piperacillin-tazobactam. The resistant strains to all tested antibiotics were selected for finding their specific bacteriophages from waste water and
    hospital sewage. Presence of phage investigated by plaque formation and after enrichment and stained of samples, TEM microscope was used for determination of phage morphology and size.
    Findings: Among 81 Pseudomonas aeruginosa isolates, 38 isolates (47%) were resistant to all tested antibiotics and plaque due to phages was detected against 32 (84%) among these 38 isolates. Two phages belong to Cystoviridae and Leviviridae identified using TEM microscope.
    Discussion &
    Conclusions
    It seems that the mixture of two phages (cocktails phages) that has high bactericidal effect against resistant strains of Pseudomonas aeruginosa can be good candidates for use in phagetherapy.
    Keywords: Bacteriophage, Phagetherapy, Pseudomonas aeruginosa, Antibiotic resistance, Cystoviridae, Leviviridae
  • Ahmadyan Mazhin N., Abedi P., Akhond M., Rahimi A., Ahmadyan Mazhin Z., Hekmat K.* Pages 173-180
    Introduction
    Midwives as one of the main groups providing health care and because of their stressful job they are in the exposure of burnout and the consequences of workfamily conflict. This would impact on their quality of life. This study was performed to evaluate the relation of quality of life and work-family conflict among midwives in Ahvaz, Iran. This cross-sectional study was performed in 2014-2015 at health centers in Ahvaz.
    Materials and Methods
    The data was collected through a demographic, workfamily conflict and quality of life questionnaires. 261 midwives that was the total numbers of midwifes in Ahvaz, filled out three questionnaires. Results showed that 229 midwives completed questionnaires.
    Findings: There was a negative significant correlation between quality of life and work-family conflict (pDiscussion &
    Conclusions
    According to the findings of this research, it seems that educational courses for health workers, particularly midwives are necessary.
    Keywords: Work, family conflict, Quality of life, Midwifes, Hospitals, health care center
  • Ghorbani P., Hamidialamdari D., Namvar F.*, Yaghmaei P Pages 181-189
    Introduction
    Oxidative stress is defined as an imbalance between the production of free radicals and antioxidants. Oxidative stress is associated with causing chronic diseases such as diabetes and cancer; therefore, production of synthetic and natural antioxidants to prevent oxidative stress and its damaging effects is essential. In this regard nanoparticles synthesized by green method can be used to show antioxidant properties. The aim of this study was to evaluate the antioxidant effect of Silver nanoparticles synthesized by green method from aqueous extract of sumac fruit.
    Materials and Methods
    antioxidant activity of Silver nanoparticles synthesized by green method from aqueous extract of sumac fruit was measured by DPPH (1, 1-diphenyl-2picrylhydrazyl), ABTS (2, 2'-azino-bis (3ethylbenzothiazoline-6-sulphonic acid)),
    and OH (hydroxyl) radical scavenging activity.
    Findings: Silver nanoparticles synthesized by green method from aqueous extract of sumac fruit had scavenging activity against DPPH (IC50=170 µM), ABTS (IC50=30 µM) and hydroxyl (IC50=350 µM) free radicals.
    Discussion &
    Conclusions
    The results of this study showed that Silver nanoparticles synthesized by green method from aqueous extract of sumac fruit had a strong antioxidant activity. The antioxidant properties of Sumac silver nanoparticles make them valuable in therapy of many diseases caused by oxidative stress and other biomedical applications.
    Keywords: Silver nano particle, Anti oxidant activity, Sumac fruit
  • Cheraghi J.*, Krishchi P., Nasri S., Borbor M Pages 190-202
    Introduction
    According to the progress of diabetes and the use of alternative herbal medicines, in this study, the effect of Petroselinum crispum parsley leaf hydroalcoholic extract on histopathological and liver enzymatic activity were examined.
    Materials and Methods
    In this study, 60 male wistar rats with the weight range of 250-300 g were divided randomly into 5 groups of treatment. After the necessary treatments tested on animals , blood and liver samples were collected . Activity of liver enzymes AST, ALT, ALP was measured . The microscopic sections were prepared from the liver and the pathological tissue was investigated .
    Findings: Activity of liver enzymes (ALT, AST, ALP) in the diabetic group compared to non-diabetic controls showed a significant increase (pDiscussion &
    Conclusions
    The findings showed that the extract of parsley leaves in diabetic rats can modulate the activity of the hepatic enzymes. Healing effect of the extract in the case of diabetes on liver histopatology was remarkable. The pharmacological properties and antiinflammatory protective effect of the parsley might be used to prevent hepatitis caused by diabetes.
    Keywords: Petroselinum crispum, Hepatic enzymes, Diabetes, Rat