فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی ایلام - سال بیست و چهارم شماره 4 (پیاپی 99، مهر 1395)

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
سال بیست و چهارم شماره 4 (پیاپی 99، مهر 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/03
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی کرباسفروشان، ایرج پیمان، فرشته جلالوندی *، میترا یاری صفحات 1-10
    مقدمه
    عمل جراحی کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک(LC) با استفاده از بیهوشی عمومی از شایع ترین اعمال جراحی محسوب می شود. با توجه به مخاطرات و اثرات بیهوشی عمومی بر شاخص های تنفسی و در نظر گرفتن بیهوشی اپیدورال به عنوان یک جایگزین مناسب و ایمن برای بیهوشی عمومی، این مطالعه با هدف مقایسه شاخص های تنفسی بیماران حین و پس از LC تحت دو روش بیهوشی عمومی و اپیدورال انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی(equivalent study) به صورت دو گروهی بر روی بیماران کاندید کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک که یک گروه با کمک بیهوشی عمومی و گروه دوم به روش بیهوشی اپیدورال تحت عمل جراحی قرار گرفتند، انجام و شاخص های تنفسی دو گروه قبل، حین و پس از عمل اندازه گیری و مقایسه شدند. تجزیه و تحلیل یافته ها با استفاده از نرم افزار آماری vol.20 SPSS انجام گردید.
    یافته های پژوهش: در حین عمل جراحی شاخص های SPO2، PaO2، PaCO2در گروه بیهوشی عمومی کمتر از گروه اپیدورال بود .بر اساس آنالیز واریانس اندازه های تکراری با کنترل اثرSPO2 پایه و جنسیت روند تغییرات در حین و پس از عمل بین دو گروه معنادار بود(P<0.005). در گروه تحت بیهوشی عمومی در حین عمل افت SPO2 بیشتر بود(P<0.05) ولی در پایان عمل جراحی اختلاف معناداری وجود نداشت(P= 0.07).
    بحث و نتیجه گیری
    استفاده از روش اپیدورال یا بیهوشی عمومی تغییرات اندکی بر اندکس های تنفسی حین عمل جراحی دارد ولی پس از عمل جراحی تفاوتی در نتیجه استفاده از هر کدام از این روش ها دیده نمی شود و بر حسب ترجیح بیمار و پزشک هر یک را می توان به کار برد.
    کلیدواژگان: بیهوشی عمومی، بیهوشی اپیدورال، کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک، شاخص های تنفسی
  • الهام شفیعی، اسماعیل فخاریان *، عبدالله امیدی، حسین اکبری، علی دلپیشه، آرش نادمی صفحات 11-20
    مقدمه
    امروزه شبکه های عصبی مصنوعی در پیش بینی اثرات متغیرهای متعدد و با روابط پیچیده بر روی یک متغیر خاص مورد توجه قرار گرفته است. در این مطالعه، قدرت شبکه عصبی مصنوعی در پیش بینی اختلالات روانی بعد از تروما در بیماران دچار آسیب مغزی خفیف با رگرسیون لجستیک مقایسه شد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه کوهورت آینده نگر، 100 نفر بیمار ترومایی ارجاع شده به مرکز ترومای بیمارستان شهید بهشتی کاشان طی مدت 6 ماه مورد بررسی قرار گرفتند. سپس بیماران ترومایی به طور تصادفی به دو گروه آموزشی(50 نفر) و آزمایشی(50 نفر) تقسیم شدند. چهارده متغیر سن، جنس، شغل، سطح تحصیلات، وضعیت تاهل، وضعیت اقتصادی، سابقه قبلی اختلال روانی در بستگان درجه یک، سابقه بستری در بخش جراحی اعصاب، سابقه قبلی تروما، سابقه بیماری زمینه ای، سابقه مصرف دارو سایکولوژیکی، سابقه بیهوشی، سابقه استفاده از الکل، سابقه استفاده از مواد مخدر در این افراد بررسی شدند. سیصد مدل شبکه عصبی مصنوعی و رگرسیون لجستیک در گروه اول ساخته و در گروه دوم مقادیر پیش بینی شده توسط دو مدل نهایی مقایسه شدند. برای تخمین قدرت پیش بینی اختلال روانی از منحنی راک و صحت کلاس بندی استفاده گردید.
    یافته های پژوهش: نتایج این مطالعه نشان داد، شاخص درصد پیش بینی درست برای مدل شبکه های عصبی برابر 65/90 درصد و برای رگرسیون لجستیک برابر 96/75 درصد می باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    مدل های شبکه عصبی مصنوعی در پیش بینی اختلال روانی از مدل رگرسیون لجستیک قوی تر بودند. این تفاوت نشانگر قدرت بیشتر مدل های مبتنی بر شبکه های عصبی مصنوعی در پیش بینی موارد اختلال روانی با استفاده از ریز فاکتورهای مختلف و لزوم استفاده از این فناوری در موارد غربالگری جمعیتی می باشد.
    کلیدواژگان: پیش بینی، اختلال روانی، شبکه عصبی مصنوعی، رگرسیون لجستیک، ترومای مغزی خفیف
  • اکبر اعظمیان جزی *، محمدرضا حافظی، حمید اپرا، هادی عبدی صفحات 21-31
    مقدمه
    استاتین ها و تمرینات ورزشی ممکن است اثرات سودمند مضاعفی بر فرآیند آنژیوژنز متعاقب انفارکتوس میوکارد داشته باشند. بنا بر این، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرین استقامتی، داروی آتورواستاتین و ترکیب آن ها بر تظاهر فاکتور رشد اندوتلیال عروقی در عضله قلبی موش صحرایی نر پس از انفارکتوس تجربی میوکارد انجام شد.
    مواد و روش ها
    45 سر موش صحرائی نر(10-8 هفته ای با میانگین وزن 10±230 گرم) به 5 گروه شم، کنترل، تمرین استقامتی، آتورواستاتین و تمرین+آتورواستاتین تقسیم شدند. انفارکتوس میوکارد به وسیله تزریق زیرجلدی ایزوپرنالین(mg/kg 150) در دو روز متوالی القاء شد. مداخله دارویی و تمرین استقامتی 2 روز پس از انفارکتوس میوکارد شروع و به مدت 4 هفته تداوم یافت. جهت بررسی تظاهر VEGF از تکنیک رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه در سطح P<0.05 و آزمون تعقیبی شفه تحلیل شدند.
    یافته های پژوهش: تظاهر VEGF در گروه آتورواستاتین در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری کمتر بود(P=0.006). تظاهر VEGF در گروه های ترکیبی(تمرین+آتورواستاتین) و تمرین استقامتی در مقایسه با گروه کنترل معنی دار نبود(به ترتیب: P=0.534 و P=0.055)، اما تظاهر آن در گروه ترکیبی(تمرین+آتورواستاتین) در مقایسه با گروه تمرین استقامتی(P=0.002) و گروه آتورواستاتین(P=0.001) به طور معنی داری بیشتر بود.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد که ترکیب تمرین استقامتی و داروی آتورواستاتین نسبت به تمرین استقامتی تنها و نیز آتورواستاتین تنها اثر نسبتا مطلوب تری بر افزایش تظاهر VEGF و در نتیجه فرآیند آنژیوژنز پس از انفارکتوس میوکارد داشته باشد.
    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، آتورواستاتین، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی، انفارکتوس میوکارد، موش صحرایی
  • زهرا فتحعلی، محسن میرزایی *، شهین نجارپیرایه صفحات 32-40
    مقدمه
    استافیلوکوکوس اورئوس طیف وسیعی از اگزوتوکسین هایی را تولید می کند که در ایجاد بیماری در میزبان نقش دارند. تقریبا همه سویه های گروهی از سیتوتوکسین ها را تولید می کنند. سوپر آنتی ژن های پیروژنیک(PTSAg) گروهی از اگزوتوکسین ها هستند که توسط استافیلوکوکوس اورئوس تولید می شوند. این گروه شامل سمTSST-1 و همه انتروتوکسین های این باکتری می باشند. هدف این مطالعه شناسایی ژن های sec، tsst-1، pvl و hla در جدایه های بالینی MRSA بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق، تعداد 200 جدایه استافیلوکوکوس اورئوس از بیماران جمع آوری شد. تمامی جدایه ها با روش های استاندارد تعیین هویت شدند. تمامی جدایه ها از نظر مقاومت نسبت به متی سیلین با روش فنوتیپی و مولکولی مورد ارزیابی قرار گرفتند. سپس شناسایی ژن های sec، tsst-1، pvl و hla با استفاده از روش Multiplex PCR صورت گرفت.
    یافته های پژوهش: از 200 جدایه استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی 95 جدایه با استفاده از روش انتشار از دیسک اگزاسیلین و مولکولی به عنوان مقاوم نسبت به متی سیلین شناسایی شدند. از این 95 جدایه، فراوانی ژن های tsst-1، sec، hla و pvl به ترتیب 60، 15/3، 68/93 و 21/4 درصد بود. هم چنین 3 (15/3 درصد) جدایه از لحاظ سه ژن tsst-1، hla وpvl مثبت بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    سویه های استافیلوکوکوس اورئوس که توکسین هایSec ، Hla، Pvl وTSST-1 تولید می کنند یک تهدید جدی برای سلامت انسان ها محسوب می شوند. فراوانی بالای برخی از ژن های مولد توکسین در این مطالعه می توان نشان دهنده ظهور جدایه های واجد این ژن ها در بیمارستان های تهران باشد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، توکسین سندرم شوک توکسیک، 1، لوکوسیدین پنتون والنتین، آلفا توکسین، انتروتوکسین C
  • رضا درویشی چشمه سلطانی، زهرا نوری مطلق *، سیمین شهریار، حشمت الله نورمرادی، زینب رحمتی، شکوفه نظری صفحات 41-52
    مقدمه
    صنایع تولید رنگ مانند صنایع نساجی مصرف آب زیادی دارند و حجم زیادی از پساب های حاوی مواد رنگی خطرناک و سمی تولید می کنند. این مطالعه به منظور بررسی امکان استفاده از کربن فعال تهیه شده از چوب گون در حذف رنگ متیلن بلو از فاضلاب سنتتیک انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه در مقیاس آزمایشگاهی و در آزمایشگاه شیمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام(تابستان 1392) به صورت ناپیوسته با استفاده از راکتورهایی با حجم 100 میلی لیتر انجام گرفت. تهیه کربن فعال به روش شیمیایی-حرارتی صورت گرفت. اثر pH، زمان تماس، غلظت رنگ و دز جاذب در جذب رنگ متیلن بلو به عنوان مدل رنگ های آلی مطالعه شد و سینتیک و ایزوترم فرآیندهای جذب مورد بررسی قرار گرفت. غلظت رنگ در نمونه های مختلف با استفاده از اسپکتروفتومتر در طول موج 665 نانومتر اندازه گیری شد.
    یافته های پژوهش: نتایج آزمایشات نشان داد که تهیه کربن فعال از چوب گون از پتانسیل بالایی جهت حذف ملکول های رنگ زا برخوردار است. مقادیر ظرفیت جذب رنگ در pH های 3، 7 و 11 برای غلظت اولیه رنگ 50 میلی گرم در لیتر و جرم جاذب 1/0 گرم در 1/0 لیتر در زمان 30 دقیقه به ترتیب 66/38، 40 و 5/48 میلی گرم در گرم بوده و میزان جذب رنگ در غلظت های 50، 100 و 150 میلی گرم در لیتر در pH 7، جرم جاذب 1/0 گرم در 1/0 لیتر و زمان 30 دقیقه به ترتیب 40، 66/69 و 04/78 میلی گرم در گرم جاذب بوده است. داده های جذب از مدل ایزوترم جذب لانگمویر(0.99=R2) تبعیت می کنند.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده، کربن فعال تهیه شده از چوب گون می تواند به عنوان جاذبی کارآمد برای حذف رنگ از فاز آبی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: جذب، کربن فعال، متیلن بلو، ایزوترم
  • مرضیه منصوری جلیلیان، علی دل پیشه *، علی خورشیدی، کوروش سایه میری صفحات 53-60
    مقدمه
    سوانح ترافیکی دومین علت مرگ و میر و مصدومیت و نخستین عامل از دست رفتن عمر در ایران است. این مطالعه با هدف شناسایی ویژگی های انسانی مرتبط با وقوع سوانح ترافیکی در استان ایلام انجام شد.
    مواد و روش ها
    داده های مربوط به سوانح ترافیکی استان ایلام طی مطالعه مقطعی(توصیفی-تحلیلی) به روش سرشماری در دوره یک ساله(1391) مورد آنالیز قرار گرفت. این داده ها بر اساس فرم کام 114 و توسط کارشناسان راهنمایی و رانندگی با حضور در صحنه تصادف جمع آوری شده بود. پس از بررسی و آماده سازی، داده ها وارد نرم افزارvol.13 STATA شده و با استفاده از آزمون های آمار توصیفی، کای اسکوئر و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: مجموع 2314 سانحه ترافیکی مورد بررسی قرار گرفت رانندگانی که دچار سانحه شده بودند 3317 نفر مرد(88/96 درصد) و 107 نفر زن(13/3 درصد) بودند. میانگین سنی رانندگان(83/10±33/36) بود. بیشترین فراوانی تصادفات در گروه سنی 21 تا 30 سال(5/36 درصد) و کمترین در گروه سنی 71 تا 80 سال با(3/0 درصد) بود. بین سن راننده، تحصیلات راننده، استفاده از کمربند ایمنی، گواهینامه رانندگی، علل انسانی و سوانح ترافیکی منجر به مرگ یا مصدومیت رابطه آماری معنی داری دیده شد(0.05>P). شانس تطبیق شده برای سوانح ترافیکی منجر به مرگ یا مصدومیت در عدم استفاده از کمربند ایمنی 70/4 برابر بیشتر از استفاده از کمربند ایمنی بود و شانس تطبیق برای سوانح ترافیکی منجر به مرگ یا مصدومیت در عدم رویت گواهینامه رانندگی 9/2 برابر بیشتر از گواهینامه پایه یک بود(P<0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    آموزش و الزام رانندگان به رعایت قوانین و مقررات رانندگی و استفاده از کمربند ایمنی می تواند در تعدیل حوادث ترافیکی منجر به مرگ یا مصدومیت نقش به سزایی داشته باشد.
    کلیدواژگان: سوانح ترافیکی، مصدومیت، ایلام
  • الناز بلواسی، عباس حق پرست، پیمان حجازی * صفحات 61-70
    یکی از روش های پرتودرمانی با شدت تعدیل یافته بر پایه استفاده از جبران کننده ها می باشد. مهم ترین عامل در ساخت جبران کننده محاسبه دقیق ضخامت آن به منظور دستیابی به شدت تعدیلی مورد نظر می باشد. به این منظور باید ضریب تضعیف دقیق ماده جبران کننده محاسبه شود. با استفاده از دزیمتر 2 MapCHECK مدل 1177و فانتوم آب جامد 34SP تاثیر ضخامت جبران کننده برنج و اندازه میدان بر محاسبه ضریب تضعیف موثر جبران کننده برای باریکه فوتونی MV6 یک شتابدهنده خطی پزشکی (Elekta SL 75/25) بررسی شد. تمامی اندازه گیری ها در فاصله چشمه تا سطح (SSD) 100 سانتی متر و عمق 5 سانتی متری برای اندازه میدان های cm2 1×1 تا cm2 20×20 و ضخامت های 5/0 تا 6 سانتی متر جبران کننده برنج انجام شدند. نتایج نشان دادند که با افزایش ضخامت جبران کننده و اندازه میدان، ضریب تضعیف موثر کاهش می یابد. بنا بر این می توان نتیجه گرفت که ضخامت جبران کننده و اندازه میدان پارامترهای مهمی در محاسبه ضریب تضعیف موثر برای باریکه فوتونی MV6 می باشند، به طوری که در نظر گرفتن اثر این عوامل بر محاسبه ضریب تضعیف موثر سبب کاهش خطا در تحویل دز به عمق درمانی و ارگان های بحرانی مورد نظر می شود.
    کلیدواژگان: پرتودرمانی با شدت تعدیل یافته، جبران کننده، برنج، ضریب تضعیف موثر
  • سیده فرزانه خلیق *، فریده نامور، محمود وصال صفحات 71-82
    مقدمه
    استرس اکسیداتیو مشکل عمده جامعه بشری و سرچشمه پیدایش بیماری های گوناگون از جمله آب مروارید و سرطان است. رادیکال های آزاد اتم یا مولکول هایی هستند که به خاطر وجود الکترون تک در بدن موجودات بسیار واکنش پذیرند و می توانند به طور برگشت ناپذیر به مولکول های حیاتی آسیب برسانند. آنتی اکسیدان ها قادرند سیستم های بیولوژیک را در برابر این عوامل محافظت کنند. نانو ذرات اکسید روی دارای اثرات ضد میکروبی، ضد سرطانی و آنتی اکسیدانی است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات آنتی اکسیدانی نانو ذره اکسید روی سنتز شده به روش سبز و تغییرات بیان ژن کاتالاز در سلول های سرطان کبدی انسانی(HepG2) در پاسخ به غلظت های مختلف نانو ذره مورد نظر است.
    مواد و روش ها
    فعالیت آنتی اکسیدانتی نانو ذره اکسید روی سنتز شده به روش سبز با روش جذب رادیکال ABTS (2،2-آزینو بیس(3-اتیل بنزوتیازولین-6- سلفونیک اسید) سنجش شد. هم چنین سلول های سرطان کبدی انسان(HepG2) کشت داده شد و با غلظت های مختلف نانو ذره اکسید روی تیمار شد. پس از استخراج RNA و سنتز cDNA ، Real time PCR انجام شد و تغییرات بیان ژن کاتالاز ارزیابی شد.
    یافته های پژوهش: نانو ذره اکسید روی سنتز شده به روش سبز دارای فعالیت مهارکنندگی رادیکال(μg ABTS IC50=1200) است. هم چنین با افزایش غلظت نانو ذره اکسید روی سنتز شده به روش سبز بیان ژن کاتالاز در مقایسه با ژن کنترل GAPDH افزایش یافت.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که نانو ذره اکسید روی سنتز شده به روش سبز دارای فعالیت آنتی اکسیدانتی قوی است.
    کلیدواژگان: نانو ذره اکسید روی، فعالیت آنتی اکسیدانتی، روش سبز، ژن کاتالاز
  • زهرا موسوی پورگوهر، داوود کیانی فرد *، عماد خلیل زاده صفحات 83-94
    مقدمه
    بافت بیضه از بافت های حساس در برابر عوامل خطرزای محیطی می باشد. تغییرات ساختاری و عملکردی در فرآیند اسپرم زایی از مهم ترین فاکتورهای دخیل در اختلالات باروری می باشد. متیل فنیدات از مشتقات آمفتامین بوده و برای درمان سندرم بیش فعالی کودکان، سندرم تاکی کاردی، افسردگی و اختلالات خواب مورد استفاده قرار می گیرد. مطالعات اندکی اثرات متیل فنیدات بر بافت بیضه را بررسی نموده اند. در تحقیق حاضر اثرات مصرف کوتاه مدت و بلند مدت متیل فنیدات بر ساختار میکروسکوپی و فراساختاری بافت بیضه در موش های صحرایی نر بالغ مورد ارزیابی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    30 سر موش صحرایی نژاد ویستار در سه گروه کنترل، درمان کوتاه مدت به مدت دو هفته با متیل فنیدات (mg/kg/day10) و درمان بلند مدت به مدت هشت هفته با متیل فنیدات(mg/kg/day10) مورد استفاده قرار گرفت. در پایان دوره، ارزیابی های هیستومورفولوژی و فراساختاری بافت بیضه با استفاده از روش های رایج بافت شناسی و میکروسکوپ الکترونی صورت گرفت.
    یافته های پژوهش: مصرف وابسته به زمان متیل فنیدات با بروز تغییراتی در بافت بیضه نظیر تغییر شکل لوله های اسپرم ساز، بی نظمی سلول های دیواره لوله های اسپرم ساز و آتروفی لوله ها همراه شد. تغییر شکل میتوکندری ها و افزایش رشته های کلاژن و ضخامت غشای پایه از جمله تغییرات سلولی و ساختاری مشاهده شده در سطح فراساختاری بافت بیضه بود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که فرآیند تولید سلول های اسپرماتوزوئید متعاقب مصرف کوتاه مدت متیل فنیدات به صورت موقتی کاهش می یابد، اما به مرور زمان و با تکرار بیشتر تجویز این ترکیب، نوعی عادت یافتگی و مقاومت بافتی به متیل فنیدات رخ می دهد.
    کلیدواژگان: متیل فنیدات، بافت بیضه، موش صحرایی، فراساختاری
  • نوشین تقی زادگان، سیما افشارنژاد *، حسین عباسپور صفحات 95-103
    مقدمه
    تشنج ناشی از تب یک اختلال عصبی شایع در کودکان است. فرضیه های مختلفی در مورد استرس اکسیداتیو و هم چنین تغییرات عناصر کمیاب و نقش آن ها در پاتوژنز تشنج ناشی از تب وجود دارد. با توجه به نقش محافظتی سلنیوم به عنوان آنتی اکسیدان در سیستم دفاعی بدن، این مطالعه با هدف مقایسه سطح سرمی سلنیوم در هر دو گروه کودکان سالم و کودکان مبتلا به تشنج ناشی از تب انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه موردی-شاهدی مقایسه 36 کودک مبتلا به تشنج ناشی از تب با 36 کودک سالم که تقریبا در شرایط سنی و جنسی یکسان سازی شده بودند انجام گرفت. سطح سرمی سلنیوم با دستگاه جذب اتمی کوره اندازه گیری شد.
    یافته های پژوهش: میانگین سطح سرمی سلنیوم در گروه بیمار μg/L28/19±58/89 و در گروه سالم μg/L70/17±09/101 بود. به طوری که در تجزیه و تحلیل آماری مشاهده شد میانگین سطح سرمی سلنیوم در گروه بیماران به طور معناداری کمتر از گروه سالم است. هم چنین میانگین سطح سرمی سلنیوم با پارامترهای دموگرافیک از قبیل سابقه خانوادگی تشنج، سن، جنس و دمای بدن بیمار رابطه آماری معنی داری نشان نداد.
    بحث و نتیجه گیری
    با بررسی یافته های مطالعه حاضر می توان نتیجه گرفت که در کودکان مبتلا به تشنج ناشی از تب نسبت به گروه سالم کاهش سطح سلنیوم وجود دارد از این رو محتمل است این عنصر به عنوان یک فاکتور موثر در ایجاد بیماری تشنج ناشی از تب نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: تشنج ناشی از تب، سلنیوم، سرم
|
  • Ali Karbasfrushan, Iraj Peiman, Fereshteh Jalalvandi *, Mitra Yari Pages 1-10
    Introduction
    Laparoscopic cholecys-tectomy with general anesthesia is very common. According to the risks of general anesthesia and its effects on respiratory indices, epidural anesthesia as a safe substitute is used instead of general anesthesia in laparoscopic cholecystectomy patients. This study has been conducted to compare respiratory effects of these two methods of anesthesia on respiratory indices in laparoscopic cholecystectomy patients.
    Materials and Methods
    This study is randomized clinical trial (equivalent study) that has been performed in two groups of laparoscopic cholecystectomy patients anesthesized either by general anesthesia method or epidural method. In both groups respiratory indices were measured before, during and after the surgery and then compared and analyzed using SPSS version 20.
    Findings: PaO2, SpO2 and PaCO2were lower in general anesthesia group than the epidural group (PDiscussions &
    Conclusions
    Intrao-peratively using epidural method for laparoscopic cholecystectomy patients causes little change in respiratory indices compare to general anesthesia technique, but after surgery there is no such a difference between two groups and according to patient preference and physician each can be used.
    Keywords: General anesthesia, Epidural anesthesia, Laparoscopic cholecyste, ctomy, Respiratory indices
  • Elham Shafiei, Esmaeil Fakharian*, Abdollah Omidi, Hossein Akbari, Ali Delpisheh, Arash Nademi Pages 11-20
    Introduction
    Nowadays, the artificial neural networks have received much attention in predicting the effects of multiple variables and complex relationships in aparticular variables. In this study, we have focused on the use of artificial neural network versus logistic regression to predict post-traumatic mental disorders.
    Materials and Methods
    In a prospective cohort study, we covered 100 trauma patients admitted to the trauma center of Shahid Beheshti Hospital of Kashan during a six month period. The patients were then randomly divided into two training (n=50) andexperimental(n=50) groups. 14 variablesincluding age, sex, occupation, education level, marital status, socioeconomic status, history ofmental illnessin theimmediate family, history of being hospitalized in neurosurgeryunit, historyof trauma,history ofunderlying disease, history of psychologicaldrug use, history of anesthesia, history of alcohol use, and history of substance abuse were totally investigated. 300artificial neural networksandlogistic regressions were studied in the first group and then the predicted values were compared in the second group using the two models. The ROC curve and classification accuracy tool were applied to estimate the predictive power of mental disorder.
    Findings: The results showed that the accurate index for predicting the disorder was90.65% for the neural network model, while it was 75.96% for the logistic regression model.
    Discussion &
    Conclusions
    The artificial neural network models appeared to bemore powerful in predictingmental disorder versus the logistic regression model.
    Keywords: Anticipation, Mental illness, Artificial neural network, Logistic regression, Mildtraumatic brain injury
  • Akbar Azamian Jazi *, Mohammad Reza Haffezi, Hamid Opera, Hadi Abdi Pages 21-31
    Introduction
    Statins and exercise training may have synergic beneficial effects on angiogenesis process following myocardial infarction. Therefore, the present study aimed to investigate the effect of endurance exercise training (EET), atorvastatin and their combination on expression of vascular endothelial growth factor (VEGF) in the cardiac muscle of male rat following experimental myocardial infarction.
    Materials and Methods
    45 rats (8-10 weeks old, 230 ±10 g body weight) were randomly divided to five groups: Sham, control, EET, atorvastatin, and EET atorvastatin. Myocardial infarction was induced by subcutaneous injection of isoprenaline (150 mg/kg) in two consecutive days. Drug and training interventions were initiated 2 days after infarction and continued for 4 weeks. In order to assess the expression of VEGF, immunohistochemical staining was used. Data were analyzed by using one-way analyses of variance (ANOVA) and scheffe test at PFindings: VEGF expression in the atorvastatin group was significantly less than the control group (P=0.006). Also, VEGF expression in the Combined (EET atorvastatin) and EET groups was not significant (P=0.534 and P=0.055 respectively), but its expression was significantly higher in the combined group (EET atorvastatin) compared to the EET group (P=0.002) and atorvastatin group (P=0.001).
    Discussion &
    Conclusion
    It seems that combination of EET and atorvastatin compared to EET and or atorvastatin alone has a favorable effect on VEGF expression and as a result, on angiogenesis process following myocardial infarction.
    Keywords: Endurance exercise training, Atorvastatin, VEGF, Myocardial infarction, Rat
  • Mohsen Mirzaee* Pages 32-40
    Introduction
    Staphylococcus aureus produces a wide variety of exotoxins that contribute to its ability to cause disease in hosts. Nearly all strains secrete a group of cytotoxins. The pyrogenic toxin superantigens (PTSAgs) are a group of exotoxins secreted by S. aureus strains. The family of PTSAgs presently includes TSST-1 and most of the staphylococcal enterotoxins. We aimed to study the profile of some virulence genes including: tsst-1, sec, hla and pvl in methicillin-resistant S. aureus by the PCR technique.
    Materials and Methods
    A total Of 200 clinical isolates of S. aureus were isolated from patients and identified by conventional diagnostic tests. The MRSA isolates were detected by antibiotic susceptibility tests and mecA. Then, presence of some toxin genes in MRSA isolates was investigated by the Multiplex PCR technique.
    Findings: The results showed that among the 200 isolates of S. aureus, 95 were confirmed as MRSA by screening with the oxacillin disc diffusion method. Also among the 95 MRSA isolates, all isolates were confirmed as methicillin-resistant by molecular methods. A total of 95 MRSA isolates, the frequency of the tsst-1, sec, hla and pvl genes were 60%, 3.15%, 93.68 and 4.21% respectively. Additionally, 3 (3.15%) isolates were positive for tsst-1, hla and pvl genes.
    Discussion &
    Conclusion
    S. aureus strains that produce toxins such as TSST-1, PVL, HLA, SEC are a serious threat to human health. The higher frequency of some toxin genes in this study may reflect the emergence of isolates containing these genes in Tehran hospitals.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Tsst, 1, Sec, Hla, Pvl
  • Reza Darvishi Cheshmeh Soltani, Zahra Noorimotlagh *, Simin Shahryar, Heshmatolah Nourmoradi, Zeinab Rahmati, Shokofeh Nazari Pages 41-52
    Introduction
    The dyestuff manufacturing and textile industries consume a high volume of water and produce a great amount of wastewater containing various toxic substances. This study was conducted to evaluate the possibility of using activated carbon prepared from milk vetch wood for removing methylene blue dye from synthetic wastewater.
    Materials and Methods
    This research was carried out in laboratory scale with using of 100 ml volume of batch photoreactor and in chemistry laboratory of Ilam university of medical sciences (summer 2013). Activated carbon was prepared using chemical-thermal method. The effect of pH, contact time, dye concentration and adsorbent dosage on the adsorption of methylene blue dye as model organic dye was studied and kinetic and isotherm of the adsorption process was investigated. The dye concentrations were measured via spectrophotometer (665 nm wavelength).
    Findings: The results showed that activated carbon prepared from milk vetch has high potential to remove dye molecules. The MB absorption capacity rates were 38.66, 40 and 48.5 mg/g respectively at pH of 3, 7 and 11 for the initial dye concentration of 50 mg/L and 0.1 g/0.1L absorbent mass at 30 minute. Also dye absorption rates were 40, 69.66, and 78.04 mg/g on absorbent respectively for 50, 100, and 150 mg/l dye concentration, at pH of 7, 1 g/0.1L absorbent mass, and 30 minutes time. Adsorption data followed Langmuir isotherm model (R2=0.99).
    Discussion &
    Conclusion
    Based on the obtained results, activated carbon prepared from milk vetch can be considered as an efficient adsorbent for removing dye from aqueous phase.
    Keywords: Adsorption, Activated carbon, Methylene blue, Isotherm
  • Marzyeh Mansoori Jalilian, Ali Delpisheh *, Ali Kourshidi, Kourosh Sayehmiri Pages 53-60
    Introduction
    Traffic accidents are the second cause of death and injury and the first cause of loss of life in Iran. This study was done to recognize the relation between human Attributes and traffic events of the drivers of Ilam.
    Maerials &
    Methods
    Data on traffic accidents Ilam Province during study (cross-sectional) with census method, in a one-year period (2012) were analyzed. These data were collected depending upon com form 114 and traffic experts in the accident scene. Data were entered in spss software. Statistical analyses were done by T-test, Chi-square test and logistic regression.
    Findings: From 3746 traffic accidents were studied, 3317 were men (88.5%) and 107 people were women (2.9%). The average age of the drivers was (33.63±10. 83). The highest age group was between group was 21 to 30 and the minimum age group was between ages 71 to 80 years old. there was a significant statistic relation between driver’s occupation, , driver’s education, and safety belt use, violation of traffic regulation, and deaths from traffic events (P=0.001). The adjusted odds ratio for traffic accidents resulting in death or injury in the non-use of seat belts 4.70 times higher than safety belt use and traffic accidents resulting in death or injury to the adjusted odds ratio of 2.9 times higher than seen driving license was the basis of a license(pDiscusion &
    Conclusion
    training of drivers and requiring them to legality and safety belt use can play important roles in adjusting death and injuries caused traffic accidents.
    Keywords: Traffic incidents, Injury, Ilam
  • Elnaz Balvasi, Abas Haghparast, Payman Hejazi * Pages 61-70
    One of the intensity modulated radiation therapy (IMRT) methods is based on using compensators. The most important factor in designing a compensator is the accurate calculation of its thickness to achieve the intensity modulation of interest. To achieve that, the exact attenuation coefficient of compensator materials must be calculated.Using MapCHECK 2 model 1177 and phantom (SP34). We studied the effect of compensator thickness and field size on the calculation of the effective attenuation coefficient (EAC) of the brass compensator for 6-MV photon beams.
    Experimental measurements were carried out at 100 cm source-to-surface distance and 5 cm depth for the 6-MV photon beams of an Elekta linac using various field size and compensator thickness. The field sizes investigated ranged from 1×1 cm2 to 20×20 cm2 and the brass compensator thickness from 0.5-6 cm. Our results indicated that the compensator thickness and field size have the most significant effect on the calculation of the compensator EAC for the 6-MV photon beam and also these parameters can reduce the error due to delivered dose to target volume and organs at risk.
    Keywords: Intensity modulated radiation therapy, Compensators, Brass, Effective attenuation coefficient
  • Farzane Khaliq*, Farideh Namvar, Mahmood Vesal Pages 71-82
    Introduction
    Stress oxidative is a major problem for centuries and the origin of various disease from cataracts to cancer. Free radicals are atoms or molecules the have the single electron that re highly reactive and can be irreversible damage to vital molecules in organisms. Antioxidants are capable of biological systems to protect against this elements. zinc oxide nanoparticle have antimicrobial, anti-cancer and antioxidant properties. The purpose of this study was to assess the antioxidant effect of zinc oxide nanoparticle synthesized by green method and catalase gene expression changes in human liver cancer cells (HepG2) in response to different concentration of nanoparticles.
    Materials and Methods
    Antioxidant activity of zinc oxide nanoparticles synthesized by green method was measured using ABTS (2, 2'-azino-bis (3-ethylbenzothiazoline-6-sulphonic acid) radical absorbance. The human liver cancer cells (HepG2) cultured in the six well plates and then were treated with different concentrations of nanoparticles. After extraction of RNA and synthesis of cDNA, Real time PCR was carried out and catalase gene expression changes were assessed.
    Findings: Antioxidant activity of zinc oxide nanoparticles synthesized by green method was measured by ABTS (2, 2'-azino-bis (3-ethylbenzothiazoline-6-sulphonic acid) (IC50= 1200µg) radical scavenging activity. Also, with the increasing concentration of zinc oxide nanoparticles synthesized by green method , catalase gene expression compared to control gene GAPDH increased.
    Discussion &
    Conclusions
    The results of this study showed that the concentration of zinc oxide nanoparticles synthesized by green method had a strong antioxidant activity.
    Keywords: Zinc oxide nanoparticle, Antioxidant, Green method, Catalase gene
  • Zahra Mousavi Pourgohar, Dr Davoud Kianifard *, Dr Emad Khalilzadeh Pages 83-94
    Introduction
    Testicular tissue is susceptible to environmental risk factors. Structural and functional alterations in spermatogenesis are the most important factors involved in fertility complications. Methylphenidate is amphetamine derivatives. This drug can approve for treatment of attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD), tachycardia syndrome, narcolepsy, depression. There is a little data about the effects of methylphenidate on testicular tissue. In this study, time dependent effects of methylphenidate were evaluated on testicular tissue in microscopic and ultrastructural levels.
    Materials and Methods
    30 adult Wistar rats were divided into three groups as control, short-term methylphenidate (10 mg/kg/day) treated for two weeks and long-term methylphenidate (10 mg/kg/day) treated for eight weeks. Histomorphological and ultrastructural assessments were prepared on testicular tissue through routine histologic and electron microscopic methods.
    Findings: Some alterations such as tubular atrophy and transformation and disarrangement of spermatogenic cells were observed in testicular tissue following time dependent administration of methylphenidate. Deformation of mitochondria, increment of collagen fibers and basement membrane thickness, were the main cellular and structural alterations observed in ultrastructural level.
    Discussion &
    Conclusions
    The results of this study indicated that the process of spermatogenesis reduces temporary following short term administration of methylphenidate; however, it seems that repeated administration of methylphenidate progressively leads to some degrees of tissue habitation and resistance.
    Keywords: Methylphenidate, Rat, Testicular tissue, Ultrastructure
  • Nooshin Taghizadegan, Sima Afsharnezhad *, Hossein Abbaspour Pages 95-103
    Introduction
    Febrile convulsion is a common neurological disorder in children. There are various hypotheses about oxidative stress, changes in rare elements and their role in the febrile convulsion pathogenesis. According to the protective role of selenium as an antioxidant in the body's immune system; this study aimed to compare the selenium level in febrile convulsion cases and healthy children.
    Materials and Methods
    In this case-control study 36 children with febrile seizure were compared with 36 healthy controls whose were almost matched for age and sex. The serum selenium level was measured with the atomic absorption spectrometer.
    Findings: The average levels of selenium in patients and healthy subjects were 89/58±19/28 µg/L and 101/09±17/70 µg/L, respectively. As the statistical analysis showed, average levels of selenium in patients was significantly lower than the healthy group. Also, there was no statistically significant relationship between the mean serum selenium level and demographic factors such as family history of seizures, age, sex, and body temperature of the patient.
    Discussion &
    Conclusions
    With evaluation of the present study it can be concluded that there is selenium deficiency in children with febrile convulsioncompared to healthy children. Therefore this element may have a remarkable role in febrile convulsion disease.
    Keywords: Selenium, Febrile convulsion, Serum