فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی ایلام - سال بیست و پنجم شماره 5 (پیاپی 106، آذر 1396)

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
سال بیست و پنجم شماره 5 (پیاپی 106، آذر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/30
  • تعداد عناوین: 20
|
  • اکرم خسروی نژاد، کورش سایه میری، مقداد کاظمی، نسرین شیرمحمدی، مریم ابیز، نعمت الله کرد 5 صفحات 1-9
    مقدمه
    سندرم ساختمان بیمار (SBS)، شامل مجموعه ای از علایم از جمله تحریک غشا های مخاطی، سردرد، خستگی غیر معمول، خشکی، خارش پوست و تهوع است که از نظر زمانی با حضور در یک ساختمان خاص ارتباط دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع SBS در کارکنان شاغل در بیمارستان مصطفی خمینی شهر ایلام در سال 1394 انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر در قالب یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است. در این مطالعه از تعداد 363 کارمند شاغل در ساختمان بیمارستان ، 135 نفر به صورت تصادفی به عنوان نمونه انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. پرسشنامه MM040EA به منظور بررسی نشانه های بالینی سندرم ساختمان بیمار و کیفیت هوای داخل مورد استفاده قرار گرفت. اطلاعات زمینه ای و سابقه بیماری افراد نیز از طریق پرسشنامه گرد آوری گردید. داده های استخراج شده از پرسشنامه ها از طریق نرم افزار SPSS و آزمون های آماری chi-square و ضریب همبستگی پیرسون مورد آنالیز قرار گرفتند.
    یافته های پژوهش: در بررسی های صورت گرفته، 7/40% از افراد علائم سندرم بیماری ساختمان را اعلام نمودند. فراوانی این سندرم در زنان 4/56% و در مردان 6/43% بود که این تفاوت از لحاظ آماری معنا دار نبود (876/0 P =). فراوانی سندرم SBS با سن، سابقه کار، ساعات حضور در ساختمان، محل کار نیز از لحاظ آماری معنی دار نبود. اما بین شیوع سندرم با وجود مواد شیمیایی در محل کار ارتباط معنادار آماری وجود داشت (012/0 P =) .شایع ترین گروه نشانه ها و علائم بیماری مربوط به سیستم عصبی با 03/97 % ، نشانه های تحریکی مخاطی با 18/45% ، نشانه های تنفسی با 11/11% و نشانه های پوستی با 42/9% مشاهده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که علایم سندرم بیماری ساختمان در جمعیت مورد مطالعه شیوع نسبتا بالایی (7/40% جمعیت) دارد. از اینرو لزوم کنترل و طراحی فضای بیمارستان با توجه به قوانین بین الملی امری ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سندرم بیماری ساختمان، بیمارستان مصطفی خمینی، شهر ایلام
  • علی سایه میری * صفحات 10-17
    مقدمه
    این تحقیق با هدف بررسی رابطه بین حکمرانی خوب با مخارج بهداشت عمومی کشور انجام شده است، در واقع حکمرانی خوب نمود خود را در مخارج بهداشت عمومی جلوه می کند که خود بر رشد و توسعه اقتصادی کشور تاثیر بسزایی دارد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر مطالعه ای تحلیلی در خصوص حکمرانی خوب و مخارج بهداشتی برای دوره 1392-1373 در کشور ایران است. داده های مورد نیاز از پایگاه داده های بانک جهانی استخراج گردیده و مدل راجکومار و اسواروپ با روش حداقل مربعات معمولی(OLS) تخمین زده شده است. نرم افزار مورد استفاده جهت تجزیه و تحلیل داده ها نرم افزار Eviews بوده است.
    یافته های پژوهش: براساس نتایج عدم کنترل فساد باعث می شود رابطه منفی و معنی داری بین مرگ و میر کودکان زیر 5 سال و تولید نا خالص داخلی سرانه شکل گیرد. هم چنین، با افزایش یک درصد شاخص کنترل فساد، میزان مرگ و میر کودکان زیر 5 سال را 11% کاهش می یابد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد زمانی که سطح فساد پایین می رود یا مقدار شاخص کنترل فساد بالا می رود میزان مرگ و میر کودکان زیر 5 سال کاهش می یابد و امید به زندگی افزایش می یابد. این موضوع بر این تاکید داردکه افزایش مخارج بهداشتی با احتمال کم تری وضعیت سلامت را بهبود می بخشد مگر این که شاخص کنترل فساد در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: مخارج بهداشتی، مرگ و میر نوزادان، امید به زندگی، حکمرانی خوب
  • اکرم دهقانی *، فاطمه احمدپور صفحات 18-25
    مقدمه

    هیسترکتومی شایع ترین جراحی در زنان غیر حامله می باشد. بررسی فراوانی و علل توتال آبدو مینال هیسترکتومی می تواند دیدگاه های جدیدی را در درمان این بیماران برای متخصصین فراهم نماید. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی و علل توتال آبدومینال هیسترکتومی در بیمارستان شهید مطهری مرو دشت انجام شد.

    مواد و روش ها

    این بررسی توصیفی - مقطعی به مدت پنج سال از اول سال 1386 تا اواخر سال 1390 در مرکز آموزشی- درمانی شهید مطهری مرو دشت صورت گرفت. اطلاعات بیمار هیسترکتومی شده با مطالعه پرونده های آنان دریافت شد و در پرسش نامه های از قبل تنظیم شده ثبت شد، سپس داده های گرد آوری شده توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: در کل تعداد 91 نفر تحت عمل جراحی هیسترکتومی قرار گرفته بودند. تعداد هیسترکتومی های انجام شده در سال1390 نسبت به دیگر سال های مورد بررسی بیش تر بود. شایع ترین علل هیسترکتومی به ترتیب خونریزی غیر طبیعی از رحم و افتادگی رحم بود. بیش ترین یافته پاتو لوژیک در بیماران مطالعه شده لیومیوما بود.

    بحث و نتیجه گیری

    شایع ترین علت هیسترکتومی در بیماران خونریزی رحم بود. هم چنین با توجه به افزایش 10 برابری تعداد موارد هیسترکتومی، لزوم استفاده از درمان های جایگزین غیر تهاجمی احساس می شود.

    کلیدواژگان: هیسترکتومی، فراوانی، لیومیوما
  • آیت مرادی پور، افرا خسروی *، محمدرضا مهرابی صفحات 26-33
    مقدمه
    glmM یکی از ژن های شایع در هلیکو باکتر پیلوری می باشد که معمولا برای تشخیص آلودگی افراد به از نمونه های بیوپسی معده به روشPCR ، از این ژن به عنوان ژن هدف استفاده می شود. در این مطالعه به بررسی میزان شیوع ژن glmM در نمونه DNA های مدفوعی و ارزیابی ارتباط آن با نوسانات سطح سرمی TNF-α و IL- 1β پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از 84 نمونه در دو گروه افراد با تست HPSA مثبت و منفی مراجعه کننده به آزمایشگاه های شهر ایلام، نمونه های خون و مدفوع دریافت شد. برای برسی حضور ژن glmM از نمونه های مدفوع افراد DNA استخراج و از روش مولکولی PCR استفاده شد و در ادامه سطح سرمی سیتوکاین های مورد نظر با استفاده از کیت های اختصاصی به روش الایزا اندازه گیری و نتایج به کمک آزمون های آماری، مورد آنالیز قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: پس از آنالیز داده های حاصل از تحقیق مشخص شد که فراوانی ژن glmM در نمونه های افراد با تست آنتی ژن مدفوعی مثبت 8/23 درصد است و بین حضور این ژن در مدفوع و نوسانات سطح سرمی TNF-α و IL- 1β در سرم خون رابطه معنی داری وجود دارد (05/0 < P).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به داده های حاصل از تحقیق می توان گفت که حضور ژن glmM با نوسانات هر یک از متغیر های HPSA، TNF-α و IL- 1β در ارتباط بوده و با افزایش هر واحد HPSA و IL- 1β احتمال حضور ژن در مدفوع بالا می رود که این مهم پیش آگهی بیماری ها با فرم ویرولانس باکتری به روش های سرولوژی و مدفوعی را مطرح می سازد.
    کلیدواژگان: هلیکو باکتر پیلوری، glmM، TNF، ?، IL، 1?، HPSA
  • سهیل عزیزی، سیده زلیخا هاشمی چاشمی *، ولی الله دبیدی روشن، فاطمه ذوالفقارزاده، احمد پارسایی فر صفحات 34-41
    مقدمه
    دوکسوروبیسین دوکسوروبیسین یکی از مهم ترین دارو های شیمی درمانی در درمان تومور های جامد می باشد که از طریق تولید رادیکال های آزاد و کاهش آنتی اکسیدان ها به سمیت قلبی منجر می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر پیش درمان سه هفته تمرین هوازی بر تغییرات بافت قلب موش های جوان و سالمند به وسیله دوکسوروبیسین است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 48 سر موش صحرایی نر در دو گروه سنی جوان و سالمند مورد مطالعه قرار گرفتند که هر گروه سنی نیز به سه زیر گروه کنترل، دوکسوروبیسین (DOX) و تمرین+ دوکسوروبیسین (T+DOX) تقسیم شدند. گروه های تمرینی به مدت سه هفته و پنج روز در هفته با سرعت 17- 15 متر بر دقیقه و زمان 39-25 دقیقه روی نوارگردان دویدند. همه گروه ها محلول دوکسوروبیسین (mg/kg 20) را 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین دریافت کردند. 48 ساعت بعد از تزریق DOX نیز بافت برداری انجام شد. نتایج بافت شناسی به روش توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: اجرای پیش درمان تمرین هوازی موجب شد ادم شدید و آپوپتوزی که با القاء دوکسوروبیسین ایجاد شده بود، به تغییر بسیار جزئی کاهش یابد و این کاهش آسیب بافتی در سالمندان مشهود تر بود.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته ها نشان دهنده آسیب شدید عضله قلب در سالمندان و اثرات پیش برنده به سوی آپوپتوز ناشی از القای دوکسوروبیسین بوده، هم چنین اجرای پیش درمان تمرین هوازی با طول دوره کوتاه تر برای بیماران سالمندی که با محدودیت فعالیت بدنی مواجه هستند، باعث افزایش نقش حفاظتی آنتی اکسیدانی بافت قلب می شود.
    کلیدواژگان: تغییرات بافت شناسی، سمیت قلبی، دوکسوروبیسین، تمرین هوازی
  • میلاد پورجعفر، حمیدرضا وزیری *، طوبا میرزا پور صفحات 42-48
    مقدمه

    در حدود 50 % موارد نا باروری به دلیل فاکتور های مردانه است. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد، سوخت و ساز نا بجای ریز مغذی ها ممکن است نقش موثری در نا باروری مردان داشته باشد. کولین یک عامل حیاتی در تنظیم ساختار و سیالیت غشای اسپرم است. این ماده ی مغذی نقش مهمی در بلوغ و ظرفیت غشای اسپرم دارد. پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی 12676rs (c.233T > G) در ژن کولین دهیدروژناز که منجر به جایگزینی اسید آمینه آرژنین به لوسین در موقعیت 78 پروتئین محصول این ژن می شود، می تواند میزان و فعالیت این آنزیم و در نتیجه متابولیسم کولین، فرآیند تحرک سپرم، لقاح و باروری را تحت تاثیر قرار دهد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی ارتباط پلی مورفیسم ژن کولین دهیدروژناز 12676rs با نا باروری در مردان می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه، 50 مرد نا بارور و 50 مرد سالم از استان گیلان مورد بررسی قرار گرفتند. DNA ژنومی از خون محیطی استخراج گردید و تعیین ژنوتیپ با روش PCR-RFLP انجام شد. نتایج حاصل با نرم افزار Med Calc (v12.1.4.0) مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته های پژوهش: تفاوت معنی داری در توزیع آلل Gو T در بین افراد سالم و بیمار وجود داشت (P<0.05). فراوانی ژنوتیپ های GG، GT و TT در افراد بیمار به ترتیب برابر با 28%، 50 % و 22 % بود و در افراد سالم فراوانی ها برابر با 52%، 36 % و 12% بودند و تفاوت معنی داری در توزیع این فراوانی بین افراد بیمار و سالم وجود داشت (P<0.05).

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد ارتباط معنی داری بین پلی مورفیسم 12676rs با نا باروری مردان در جمعیت مورد مطالعه هم از لحاظ ژنوتیپی و هم اللی وجود دارد. جهت تایید این یافته ها، مطالعات بیش تری در جمعیت های جغرافیایی یا نژادی مختلف با تعداد بیش تری از بیماران و افراد کنترل لازم می باشد.

    کلیدواژگان: پلی مورفیسم، کولین دهیدروژناز، نا باروری ایدیو پاتیک مردان، واکنش زنجیره ای پلیمراز
  • محمد جواد طهماسبی بیرگانی، احلام آل منیع *، محمدعلی بهروز صفحات 49-54
    مقدمه
    در پرتو درمانی برای محاسبه دوز جذبی بیمار، از پارا متر هایی نظیر درصد دوز عمقی (PDD)، نسبت بافت- هوا (Tissue Air Ratio)، فاکتور پراکندگی ماکزیمم (PSF) و... استفاده می شود. در اندازه گیری TAR در انرژی های درمانی مشکلاتی وجود دارد و اندازه گیری آن به علت وجود آلودگی الکترونی همراه با فوتون دقیق نیست. هدف از انجام این مطالعه به دست آوردن فرمولی برای محاسبه TAR از طریق PDD و سپس اندازه گیری سایر کمیت های دزیمتری هم چون SP و PSF است.
    مواد و روش ها
    به کمک دزیمتر، PDD عمق های مختلف درمان برای میدان های cm2 5 × 5 تا cm2 40 × 40 اندازه گیری شد. با اندازه گیری TAR برای تمام میدان های درمانی در عمق مرجع ( cm10) و به کمک نرم افزار Tbl Curve یک رابطه تحلیلی برای TAR در انرژی های فوتونی MV6 و MV18 به دست آمد. با استفاده از این رابطه، سایر پارامترهای درمان محاسبه گردید.
    یافته های پژوهش: PSFمقادیر بزرگ تر از یک داشت که این مقادیر برای انرژی MV6 بین 03/1 تا 18/1و برای انرژی MV18 بین 01/1 تا 10/1 تغییر می کرد. PSF و SP هر دو با افزایش اندازه ی میدان افزایش یافتند، اما با تغییر انرژی، تغییر قابل ملاحظه و منظمی نداشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    توافق خوبی بین مقادیر محاسبه شده از فرمول و مقادیر گزارش شده در کار های قبلی وجود دارد. با تعیین PDD در درمان های مگا ولتاژی، محاسبه TAR، PSF و SP امکان پذیر و ساده می شود. استفاده از این فرمول از تکرار اندازه گیری ها و فشار بار کاری روی دستگاه شتاب دهنده جلوگیری می نماید.
    کلیدواژگان: اتاقک یونش، شتاب دهنده، فاکتور پراکندگی از فانتوم، فاکتور پراکندگی ماکزیمم
  • الهام زاده هاشم *، محمدکاظم کوهی صفحات 55-66
    مقدمه
    یافته های متعدد حکایت از آن دارد که تاثیر اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع در بروز لیپو توکسیسیتی سلولی متفاوت از هم می باشند. برخی از اسید های چرب نظیر اسیداولئیک در جلوگیری از بروز لیپو توکسیسیتی در سلول های کبدی موش موثر بودند. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر اسید اولئیک بر شاخصه های لیپو توکسیسیتی در سلول های کشت شده عضله قلبی موش می باشد.
    مواد روش ها
    سلول های بطنی قلب موش صحرایی در پلیت های 24 خانه کشت و به صورت تصادفی در گروه های کنترل و درمانی با اسید پالمیتیک ( mmol/L5/0)، اسید اولئیک ( mmol/L5/0) و ترکیب اسید اولئیک با اسید پالمیتیک ( mmol/L5/0mmol/L + 5/0) به صورت تک دوز تحت درمان قرار گرفتند. ارزیابی میزان تری گلیسرید سلولی، دی گلیسرید سلولی، DNA Fragmentation و درصد زنده مانی در زمان های 24 و 48 ساعت پس از اضافه کردن اسید های چرب، انجام شد.
    یافته های پژوهش: اضافه کردن اسید اولئیک به اسید پالمیتیک باعث کاهش محتوای دی گلیسرید سلولی (05/0P)، افزایش میزان تری گلیسرید سلولی (05/0>P) و افزایش زنده مانی سلولی (05/0>P) در مقایسه با اسید پالمیتیک به تنهایی شد.
    بحث و نتیجه گیری
    اسید اولئیک می تواند شاخصه های لیپو توکسیسیتی حاصل از اسید پالمیتیک را درکشت اولیه عضلات قلبی رت بالغ بهبود ببخشد.
    کلیدواژگان: اسید اولئیک، لیپو توکسیسیتی، اسید پالمیتیک، سلول قلبی
  • سید محمد مهدی هزاوه ای، بابک معینی، مرضیه اتوگرا، مریم افشاری *، قدرت الله روشنایی صفحات 67-78
    مقدمه
    با توجه به شیوع بالای کم تحرکی در ایران به خصوص بین بانوان، مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر برنامه آموزشی بر اساس مدل بزنف در انجام فعالیت جسمانی منظم بانوان شاغل در مجتمع آموزشی دانشگاه علوم پزشکی همدان اجرا شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک پژوهش نیمه تجربی در سال 1391 بر روی 80 نفر از بانوان شاغل در مجتمع دانشگاه علوم پزشکی همدان که فعالیت جسمانی نا منظم داشتند، بود. نمونه ها به صورت تصادفی از بین افراد انتخاب شد. شرکت کنندگان در گروه مداخله در چهار جلسه آموزشی و یک جلسه پیاده روی شرکت کردند و گروه کنترل، هیچ گونه آموزشی دریافت نکردند. ارزشیابی قبل، یک و دو ماه پس از مداخله از طریق خود گزارش دهی انجام شد. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه خود ساخته براساس سازه های مدل بزنف و همین طور پرسشنامه استاندارد فعالیت جسمانی استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS16 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته های پژوهش: میانگین نمره مربوط به متغیر های اجزای مدل بزنف بین گروه مداخله و کنترل شامل آگاهی، نگرش، هنجار های انتزاعی و عوامل قادرکننده به ترتیب (گروه مداخله : قبل از مداخله : 50/62، 8/64، 6/46 و 77/25 یک ماه بعد از مداخله : 56/86،48/81، 8/56 و 19/75 دو ماه بعد از مداخله:17/94، 53/82 ، 2/69 و 85/74؛ )در خصوص انجام فعالیت جسمانی منظم قبل و بعد از مداخله آموزشی اختلاف معنی داری را نشان داد (001/0>P). هم چنین گروه مداخله نسبت به گروه کنترل عملکرد بهتری در خصوص انجام فعالیت جسمانی منظم در 2 ماه بعد از مداخله آموزشی داشتند، که این اختلاف از لحاظ آماری معنی دار بود(003/0=P).
    بحث و نتیجه ‏گیری: مدل بزنف می تواند از جمله مدل های آموزش بهداشت موثر در جهت بهبود و افزایش عملکرد بانوان شاغل در زمینه انجام فعالیت جسمانی منظم طبق استاندارد بین المللی باشد.
    کلیدواژگان: مدل بزنف، مداخله، فعالیت جسمانی، بانوان شاغل
  • فاروق رستمی ذلانی *، نادر رهنما، رضا مهدوی نژاد، محمد تقی کریمی، علیرضا فلاح صفحات 79-90
    مقدمه
    سندرم درد کشککی- رانی موجب اختلال در درد و عملکرد می شود. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر تقویت عضلات ثبات مرکزی تنه و عضله چهار سر رانی بر درد و عملکرد در افراد مبتلا به سندرم درد کشککی- رانی می باشد.
    مواد و روش ها
    بین 43 نفر از بیماران مرد مبتلا به سندرم درد کشککی- رانی، تعداد 22 نفر به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه تجربی اول (11 نفر) و تجربی دوم (11 نفر) قرار گرفتند. گروه تجربی اول به مدت هشت هفته، تمرینات تقویتی مرکزی تنه و گروه تجربی دوم در مدت مشابه تمرینات تقویتی عضلات چهار سر رانی را انجام دادند. قبل و بعد از دوره تمرین درد و عملکرد با پرسش نامه مقیاس دیداری درد و ناتوانی عملکردی اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری تی مستقل و تی وابسته استفاده شد.
    یافته های پژوهش: هر دو گروه تفاوت معنی داری را در قبل و بعد از مداخله در مورد مقیاس دیداری درد (001/0=p) و مقیاس نا توانی عملکردی (001/0=p) نشان دادند. مقایسه داده های بین دو گروه در مقیاس دیداری درد و مقیاس نا توانی عملکردی تفاوت معنی داری را در قبل و بعد از دوره تمرین نشان داد، به طوری که میزان بهبودی در گروه اول بیشتر از گروه دوم بود.
    بحث و نتیجه گیری
    بعد از انجام تمرینات دو گروه کاهش درد و بهبود عملکرد را نشان دادند. از آن جایی که تقویت عضلات ثبات مرکزی باعث کنترل بهتر لگن و جلوگیری از نزدیک شدن بیش از حد و چرخش داخلی ران می شود. بنا بر این تمرینات در گروه تجربی اول موثر تر از گروه تجربی دوم بود. لذا به متخصصان توان بخشی ورزشی توصیه می شود در درمان افراد مبتلا به سندرم درد کشککی- رانی از تمرینات تقویتی ثبات مرکزی تنه علاوه بر تقویت عضلات چهارسر رانی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: درد کشککی، رانی، تمرینات تقویتی ثبات مرکزی تنه، تمرینات تقویتی چهار سر رانی
  • حمدالله جایروند * صفحات 91-99
    مقدمه
    خود کشی در تمام فرهنگ ها و دوره ها وجود داشته است و برای فرد، خانواده و جامعه مصیبت بار است. هدف پژوهش حاضر مقایسه اثر بخشی رفتار درمانی دیالکتیک و روان درمانی یکپارچه توحیدی در افراد اقدام کننده به خود کشی بود.
    مواد و روش ها
    نمونه پژوهش شامل40 نفر زن و مرد با اقدام به خود کشی نا موفق ( از سال 1394 به بعد) بود، لیست این افراد با همکاری بهزیستی شهرستان آبدانان تهیه و به صورت تصادفی به سه گروه روان درمانی یکپارچه توحیدی (13 نفر)، رفتار درمانی دیالکتیک (13نفر) و گروه کنترل (14نفر) تقسیم شدند. مداخله برای گروه اول با استفاده از مدل روان درمانی یکپارچه توحیدی و برای گروه دوم با استفاده از مدل رفتار درمانی دیالکتیک بود. شرکت کننده های سه گروه قبل از مداخله، پایان مداخله و 3 ماه پس از پایان مداخله ( پیگیری ) توسط مقیاس های افکار خود کشی بک و مقیاس تنظیم شناختی هیجان ارزیابی شدند. داده ها توسط آزمون تحلیل واریانس دو راهه با اندازه گیری مکرر و تحلیل واریانس چند متغیره تحلیل گردید.
    یافته های پژوهش: نتایج نشان داد در مرحله بعد از مداخله و مرحله پیگیری دو گروه آزمایش یعنی رفتار درمانی دیالکتیک و روان درمانی یکپارچه توحیدی نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی داری داشتند. در پایان دوره مداخله، روان درمانی یکپارچه توحیدی نسبت به رفتار درمانی دیالکتیک و گروه کنترل در متغیر های افکار خودکشی اثر بخشی بیش تری را نشان داد، اما رفتار درمانی دیالکتیک نسبت به درمان یکپارچه توحیدی در متغیر تنظیم شناختی هیجان اثر بخشی بیش تری را نشان داد.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش از تقویت اثربخشی روان درمانی با ظرفیت های فرهنگی و آموزه های دینی حمایت می کند.
    کلیدواژگان: روان درمانی یکپارچه توحیدی، رفتار درمانی دیالکتیک، افراد اقدام کننده به خود کشی
  • پریسا سقایی، شاپور حسن زاده *، حسن ملکی نژاد، علی شالیزار جلالی صفحات 100-107
    مقدمه
    سیکلو فسفامید به عنوان یک داروی شیمی درمانی که به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرد اثرات جانبی متعددی نظیر سمیت های تولید مثلی را موجب می گردد. هدف مطالعه حاضر ارزیابی اثرات محافظتی احتمالی لاکتو فرین با ویژگی های ضد التهابی و آنتی اکسیدانت در برابر سمیت تولید مثلی سیکلو فسفامید در موش می باشد.
    مواد و روش ها
    برای انجام این مطالعه تجربی، 32 موش ماده بالغ نژاد NMRI به چهار گروه هشت تایی تقسیم شدند. دو گروه از موش ها سیکلو فسفامید را به میزان 200 میلی گرم بر کیلو گرم وزن بدن به صورت داخل صفاقی در روز های 1 و 14 دریافت کردند. یک گروه از گروه های فوق، لاکتو فرین را به میزان 2/0 میلی گرم بر کیلو گرم وزن بدن به صورت خوراکی چهار ساعت پس از تجویز سیکلو فسفامید دریافت می نمود. گروه شاهد و گروهی که تنها لاکتو فرین را دریافت می کرد نیز در نظر گرفته شد. باروری آزمایشگاهی پس از 28 روز در تمامی حیوانات مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: تجویز سیکلو فسفامید کاهش معنی داری را در میزان باروری و بلاستوسیست زایی سبب گردید. تجویز هم زمان لاکتو فرین با سیکلو فسفامید فراسنجه های فوق را به سمت مقادیر طبیعی سوق داد.
    بحث و نتیجه گیری
    از یافته های این پژوهش چنین بر می آید که لاکتو فرین می تواند واجد اثرات محافظتی بالقوه ای در سمیت های تولید مثلی ناشی از سیکلو فسفامید باشد.
    کلیدواژگان: سیکلو فسفامید، لاکتو فرین، باروری، موش
  • محمد یارمحمد پور بنه خلخال، سعید عباسی ملکی *، اعظم بختیاریان صفحات 108-119
    مقدمه
    مطالعات قبلی اثرات آرام بخش، خواب آور، ضد اضطراب و پیش بیهوشی رازک را مشخص نموده اند. در این مطالعه اثر مصرف توام عصاره رازک و کتامین بر پارا متر های بیهوشی در موش صحرایی نر بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    32 سر موش صحرایی نر به طور تصادفی به چهار گروه 8 تایی تقسیم شده و سپس حیوانات به شکل داخل صفاقی رازک(HL) (mg/kg100)، کتامین (K) (mg/kg50)، رازک – کتامین (HLK) (mg/kg 100 و 50 به ترتیب) و دیازپام – کتامین (DK) (mg/kg 5/2 و 50 به ترتیب) را دریافت نمودند. زمان القاء ، زمان بیهوشی جراحی، زمان راه رفتن، تعداد ضربان قلب و تنفس، درجه حرارت بدن و رفلکس های ویتدراوال ( پینچ های لب ، دم و پنجه پای عقب) ثبت گردیدند.
    یافته های پژوهش: گروه HL سبب القای بیهوشی نگردید. زمان القاء ، بیهوشی جراحی ، زمان راه رفتن و حتی رفلکس های ویتدراوال دو گروه HLK و DK شبیه هم بود ( 05/0> P). گروه K در مقایسه با دو گروه دیگر، از القای دیر تر و طول بیهوشی کوتاه تری بر خوردار بود ( 05/0>P). تعداد ضربان قلب و تنفس گروه HLK در مقایسه با گروه DK افزایش یافت ( 05/0>P). درجه حرارت گروه HLK در مقایسه با گروه DK بیش تر بود ( 05/0>P).
    بحث و نتیجه گیری
    بیهوشی گروه HLK شبیه گروه DK بوده و احتمالا ترکیبات موجود در رازک با مکانیسم گابارژیک مسئول اثرات پیش بیهوشی آن می باشد. با این حال، مطالعات بیش تری جهت تعیین مکانیسم دقیق آن نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: رازک، عصاره هیدرو الکلی، کتامین، سیستم گابارژیک، بیهوشی، موش صحرایی
  • ریحانه هوشمندعباسی، زهرا طوطیان *، حسن مروتی، سیمین فاضلی پور، بهادر شجاعی، علی کاظمیان صفحات 120-132
    مقدمه
    استئو آرتریت رایج ترین بیماری مفصل زانو در افراد میان سال است که موجب محدود شدن حرکت می شود. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی اثرات مصرف رژیم حاوی کنجاله سویا در بهبود نسبی وضعیت غضروف مفصل زانوی موش های سوری مبتلا به استئو آرتریت می باشد.
    مواد و روش ها
    50 سر موش سوری ماده نا بالغ نژاد NMRI به طور تصادفی به پنج گروه ده تایی تقسیم شدند. گروه کنترل، آب آشامیدنی و رژیم عادی را طی مدت سه ماه دریافت نمود. گروه شم، به عنوان مدل القای استئو آرتریت روزانه به مدت دو هفته سیپرو فلوکساسین را به میزان 20 میلی گرم بر کیلو گرم وزن بدن به صورت گاواژ معدی مورد مصرف قرار داد و در این مدت از رژیم بدون سویا استفاده کرد. گروه تجربی اول، به مدت دو هفته تحت القای استئو آرتریت قرار گرفت و سپس به مدت سه ماه از رژیم بدون سویا استفاده نمود. گروه تجربی دوم، رژیم حاوی 15درصد سویا را به مدت سه ماه دریافت نمود. گروه تجربی سوم، پس از دو هفته القای استئو آرتریت تا سه ماه رژیم حاوی 15درصد سویا را مصرف نمود. در پایان، شاخص های ضخامت بخش میانی غضروف طبق درشت نی، غلظت پروتئو گلیکان های ماده زمینه ای و غلظت آلکالین فسفاتاز موجود در سرم خون در بین گروه ها مقایسه شد.
    یافته های پژوهش: مقایسه بین گروه ها نشان داد که ضخامت بخش میانی غضروف طبق درشت نی و هم چنین میزان غلظت پروتئو گلیکان های ماده زمینه ای در گروه های مصرف کننده رژیم حاوی سویا بدون القا و پس از القای استئو آرتریت، افزایش معنا داری نسبت به گروه های مصرف کننده رژیم معمولی داشته است (05/0 P<). غلظت آلکالین فسفاتاز سرم خون در گروه های مصرف کننده سویا بدون القا و با القای استئو آرتریت در مقایسه با سایر گروه ها افزایش داشت ولی این افزایش معنا دار نبود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به مشاهده اثرات مثبت رژیم حاوی سویا بر بافت غضروف، می توان افزودن سویا به رژیم غذایی را به منظور کاهش میزان وقوع مشکلات مفصلی پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: سویا، استئو آرتریت، غضروف طبق درشت نی، هیستو متری
  • مهرانوش صفارپور، حسین مقصودی *، محمد فضیلتی صفحات 133-145
    مقدمه
    استئوآرتریت از اصلی ترین دلایل ناتوانی در بزرگسالان است. به عنوان نقص پیش رونده تخریب مفاصل، استئوآرتریت توسط آسیب های مفصلی ، تغییر در استخوان ساب کندریال و التهاب بافت سینوویوم و تاندون ها شناخته می شود. عوامل غیر دارویی که بیان واسطه های پیش التهابی را متعادل می کنند، درمان های موثر قابل ملاحظه ای برای این بیماری ایجاد می کند. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر کارنوزیک اسید بر بیان ژن TNF-α در ساینوویو سیت است.
    مواد وروش ها
    به منظور تعیین دوز مناسب کارنوزیک اسید، 6 میلیون از ساینوویو سیت ها را در شرایط %5 دی اکسید کربن و دمای 37 درجه در انکوباتور 1) فقط در محیط کشت 2) کارنوزیک اسید با غلظت های 01/0، 09/0، 1/0. 9/0 ، 1،9، 10 و 90 میلی گرم / میلی لیتر نگه داری شده است. سلول های ساینوویو سیت با 20 نانو گرم / میلی لیتر LPS به مدت یک ساعت برای اندازه گیری میزان mRNA ی TNF-α از طریق Real-time PCR و Reverse-transcriptase PCR تیمار می شوند.
    یافته ها
    کارنوزیک اسید بیان TNF-α را در سلول های تحریک شده با LPS کاهش می دهد . در سلول های تیمار شده با کارنوزیک اسید بیان TNF-α به میزان% 11/48 در مقایسه با گروه کنترل مثبت کاهش بیان می یابد.
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که کارنوزیک اسید به عنوان مهارکننده بالقوه TNF-α است. بر اساس مطالعات پیشین این واسطه ها در ایجاد علائم بیماری موثر هستند وکاهش این واسطه ها با بهبود تخریب غضروف همراه است.
    کلیدواژگان: استئو آرتریت، کارنوزیک اسید، TNF، ?، ساینوویو سیت
  • محمدحسن رسو لی فرد *، یاسر نوظهور صفحات 146-153
    مقدمه
    فلاوونوئید ها و ترکیبات فنلی ظرفیت بالای آنتی اکسیدانی و نقش مهم در سلامتی دارند و باعث افزایش سیستم دفاع آنتی اکسیدانی در برابر استرس اکسیداتیو می گردند. چای سفید نیز از جمله گیاهانی هست که به دلیل ظرفیت آنتی اکسیدانی بالا اخیرا مورد توجه قرار گرفته است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر چای سفید بر استرس اکسیداتیو ناشی از آرسنیک می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از 32 موش صحرایی نر بالغ در چهار گروه هشت تایی استفاده شد. گروه اول موش های صحرایی سالم (گروه شاهد) که آب مقطر را روزانه به همراه رژیم غذایی استاندارد به صورت گاواژ دریافت کردند. گروه دوم موش های صحرایی تیمار شده با آرسنیک با دوز (mg/L) 50 در آب آشامیدنی، گروه سوم موش های صحرایی تیمار شده با عصاره چای سفید با غلظت 5/1 درصد به صورت گاواژ و گروه چهارم موش های صحرایی که عصاره آبی چای سفید (5/1 درصد) را از طریق گاواژ همراه با آرسنیک (mg/L) 50 در آب آشامیدنی دریافت کردند. بعد از پایان دوره تیمار (28 روز) رت ها با استفاده از اتر بی هوش شده و سپس کالبدگشائی انجام شد و سطح آنزیم های آنتی اکسیدانی کاتالاز (CAT) گلوتاتیون پر اکسیداز (GPx) و سوپر اکسید دیسموتاز (SOD) ، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی (TAC) و شاخص پر اکسیداسیون لیپیدی (MDA) کبدی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: عصاره آبی چای سفید باعث افرایش معنی دار فعالیت آنزیم های CAT، GPx و SOD و کاهش معنی دار MDA و افزایش TAC گردید (5 0/0P< ) و مصرف آرسنیک سدیم نیز باعث کاهش معنی دار فعالیت آنزیم های CAT، GPx و SOD و افزایش معنی دار MDA و افزایش TAC گردید (5 0/0P<) و مصرف عصاره آبی چای سفید همراه آرسنیک سدیم باعث افزایش فعالیت معنی دار GPx و SOD گردید (5 0/0P<).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که مصرف چای سفید با افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و تقویت سیستم دفاع آنتی اکسیدانی باعث کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از آرسنیک می گردد. در بررسی حاضر نیزآرسنیت سدیم باعث کاهش فعالیت های آنزیم های آنتی اکسیدان و افزایش پر اکسیداسیون لیپیدی شد .
    کلیدواژگان: آرسنیک، آنزیم های آنتی اکسیدان، استرس اکسیداتیو، چای سفید
  • یاسر نوظهور *، محمدحسن رسولی فرد، ناهیده قهرمانی گرمی صفحات 154-160
    مقدمه
    استفاده از خواص ضد میکروبی گیاهان دارویی می تواند مشکلات رایج در استفاده از آنتی بیوتیک ها را بر طرف کند. هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی خواص ضد باکتریایی اسانس پونه کوهی بر روی باکتری های جداشده از عفونت بیمارستانی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطاله تجربی اسانس پونه کوهی با استفاده از دستگاه کلونجر تهیه گردید و سپس فعالیت ضد باکتریایی به روش انتشار در آگار جهت انجام آزمایش حساسیت میکروبی و از روش رقت لوله ای جهت تعیین حداقل غلظت ممانعت از رشد ( MIC ) Minimum Inhibitory Concentration و حداقل غلظت باکتری کشی ( MBC) Minimum Bactericidal Concentration به طور جدا گانه استفاده گردید.
    یافته های پژوهش : آزمایش حساسیت میکروبی در موردآنتی بیوتیک های استاندارد تترا سایکلین و آمیکاسین و نیز دیسک آغشته به اسانس پونه کوهی نشان داد که قطر منطقه عدم رشد ایجادشده توسط این ترکیب در مورد 4 جدایه ای مورد آزمایش بزرگ تر و در مورد اشریشیا کلی وکلبسیلا نومونیا این اختلاف اندازه معنی داری) 5 0/0P<) بود. هم چنین نتایج حاصل از آزمایشات MIC و MBC هم مشخص کرد که میزان مهار رشد باکتری توسط اسانس با میزان اسانس موجود در رقت ها رابطه مستقیم دارد و با افزایش میزان اسانس در هر رقت از تعداد کلنی های باکتری بعد از کشت کاسته شده و در رقتی که نشان دهنده MBC اسانس پونه کوهی در مورد هر یک از جدایه ها بود، هیچ یک از آن ها اصلا رشد نکرد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان داد که اسانس پونه کوهی دارای خاصیت ضد باکتریایی می باشد و می تواند به عنوان یک منبع ارزان و در دسترس برای استفاده درمانی در برخی از عفونت های باکتریایی مورد استفاده قرار گیرد .به عبارتی می توان از پونه کوهی به عنوان جایگزین مناسب برای انتی بیوتیک های صناعی جهت مقابله با جدایه های مورد آزمایش در نظر گرفته شود
    کلیدواژگان: ضد باکتریایی، اسانس، پونه کوهی، عفونت های بیمارستانی
  • رحمت الله محمدی پور *، شاهرخ فولادوند، فرشاد سبزعلی، سمیره قلعه دره صفحات 161-169
    مقدمه
    تامین بهداشت و درمان یکی از نیاز های اساسی هر جامعه است که بخش عمده ای از منابع مالی دولت را به خود اختصاص می دهد. عدم کفایت منابع اختصاص یافته به بخش درمان، شکاف چشم گیری بین رشد منابع قابل دسترس و منابع مورد نیاز وجود دارد. این مسئله ایجاد منابع از طریق استفاده از درآمد های اختصاصی را ضرورت ساخته است. در این راستا، پژوهش حاضر به دنبال شناسایی عوامل موثر بر جذب درآمد های اختصاصی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام می باشد.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی بوده و از نظر روش انجام تحقیق در زمره تحقیقات توصیفی و تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش کلیه بیمارستان های تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام بعلاوه ستاد دانشگاه علوم پزشکی در سال 1393 است. برای نمونه گیری از روش نمونه گیری طبقه ای نسبی، برای جمع آوری داده ها از ابزار پرسش نامه محقق ساخته که برای بررسی پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ (93/0) استفاده شده است. داده های این مطالعه با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های کلموگروف اسمیرنوف k-s و T استیودنت تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته های پژوهش: نتایج تحقیق حاکی از آن است که استفاده از نرم افزار پیشرفته HIS، عامل نیروی انسانی متخصص و ثبت دقیق و صحیح اقدامات درمانی انجام شده در صورت حساب های بیمارستان در وصول درآمد های اختصاصی تاثیر معنا داری دارد و اصلاح و بهبود فرآیند ها و اقدامات جدی برای وصول مطالبات و حذف سیستم های دستی وصول درآمد (صندوق) در وصول درآمد های اختصاصی تاثیر معنا داری ندارد.
    بحث و نتیجه گیری
    طبق یافته های این پژوهش، علوم پزشکی استان ایلام در صورت استفاده از نرم افزار پیشرفته HIS و وجود عامل نیروی انسانی متخصص می تواند با ثبت دقیق و صحیح اقدامات درمانی انجام شده در صورت حساب های بیمارستان میزان وصولی درآمد های اختصاصی خود را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: درآمد های اختصاصی، نرم افزار پیشرفته HIS، نیروی انسانی متخصص، سیستم های دستی وصول درآمد، دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام
  • رویا هاشمی، جهانشاه محمد زاده * صفحات 170-179
    مقدمه
    سبک های دلبستگی به عنوان مکانیزم تنظیم عواطف می تواند تعیین کننده ی الگو های خشم در دوران کودکی و بزرگسالی باشد، زیرا الگو های دلبستگی در دوران بزرگسالی نیز باقی می ماند. عدم مهار خشم، سبب انواع مشکلات جسمی و روانی شود. هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه سبک های دلبستگی با خشم در دانش آموزان دختر می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه همبستگی از نوع مدل معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر متوسطه دوم شهر ایلام بود. با استفاده از نمونه گیری خوشه ای235 نفر دانش آموز دختر به عنوان نمونه انتخاب شدند. در پژوهش حاضر از پرسش نامه های سبک های دلبستگی (RAAS)، پرسش نامه خود کنترلی تانجنی و مقیاس خشم (STAXI-2) استفاده شد. برای ارزیابی مدل پیشنهادی از روش مدل معادلات ساختاری و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار ایموس استفاده شد.
    یافته های پژوهش: نتایج حاصل از تحلیل معادلات ساختاری نشان داد که بین سبک های دلبستگی و خودکنترلی و خشم 001/0P< رابطه معنی داری وجود دارد. بین خود کنترلی و خشم رابطه مثبت معنی داری 001/0P< وجود دارد و خودکنترلی در رابطه بین سبک دلبستگی اضطرابی و وابسته با خشم نقش میانجی دارد) 005/0P<).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر و روشن شدن روابط و نقش پیش بین متغیر های سبک های دلبستگی و خود کنترلی در هیجان خشم دانش آموزان، پیشنهاد می شود برنامه های آموزشی ویژه ای در اختیار متخصصان فعال در حوزه ی آموزش و پرورش و هم چنین خانواده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، خود کنترلی، خشم، دانش آموزان دختر
  • الهام توسلی، مسعود تشفام *، احسان صبوری، یوسف رسمی صفحات 180-190
    مقدمه
    استرس مادران در دوران بار داری می تواند یک فاکتور بالقوه در ایجاد برخی از بیماری ها نورو لوژیک باشد. مسیر بیو شیمیایی در پاسخ به استرس ها ترشح فاکتور آزاد کننده کورتیکو تروپین CRF از هسته پارا ونتریکولار است که منجر به تحریک ترشحACTH و نهایتا افزایش گلوکو کورتیکوئید های پلاسما می شوند.
    افزایش سطح کورتیکو سترون خون CBL در نوزادان موش های صحرایی نشان دهنده القا استرس دوران بار داری به آن ها است و می تواند نسل بعدی را مستعد ابتلا به بیماری های نورو لوژیک هم چون صرع و اختلال یادگیری کند. در این مطالعه سعی شد اثر دو نوع استرس شکارچی و بی حرکتی روی CBL و گیرنده مغزی NMDA موش صحرایی بررسی شود.
    مواد و روش ها
    در این آزمایش تعداد 96 موش ماده (نژاد ویستار) انتخاب و پس از آمیزش، موش های بار دار تحت اثر دو نوع استرس بی حرکتی و شکارچی در طی هفته آخر بار داری قرار گرفتند. بعد از زایمان، CBL و گیرنده های NMDA در مغز نوزادان مورد بررسی قرارگرفت .
    یافته های پژوهش: CBL در موش های صحرایی استرس دیده در تمام روز های آزمایش به خصوص در جنس نر بالا تر بود. در روز دوم در نوزادان نر گروه های استرس گیرنده های NMDA بالا تری نسبت به کنترل داشتند. همه نوزادان گروه استرس بی حرکتی در روز ششم سطح بالا تری از گیرنده های NMDA نسبت به کنترل داشتند. در روز پانزدهم همه نوزادان گیرنده های گلوتامات سطح بالا تری در گروه کنترل شکارچی نسبت به بی حرکتی و بی حرکتی سطح بالا تری نسبت به کنترل داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    استرس اثرات موثری روی نسل بعدی و مستعد کردن آن ها در ابتلا به بیمار های نورو لوژیک دارد.
    کلیدواژگان: استرس بی حرکتی، استرس شکارچی، هورمون کورتیکو سترون، گیرنده های تحریکی
|
  • Akram Khosravinejad, Kourosh Sayehmiri, Meghdad Kazemy, Nasrin Shirmohamadi, Maryam Abyaz, Nematullah Kurd * Pages 1-9
    Introduction
    Sick Building Syndrome (SBS), Consists of a constellation of symptoms including irritates the mucous membranes, headache, unusual fatigue, dryness, itching, and nausea that is associated with the presence of a particular building in terms of time. Therefore, this study aimed at the Determination of prevalence of Sick Building Syndrome among Mustafa Khomeini hospital staff in the city of Ilam in 2015.
    Materials and Methods
    The present research is a descriptive-analytic study. In this study, from 363 employees in the hospital building, 135 people were randomly chosen and examined. MM040EA questionnaire was used to evaluate clinical symptoms of Sick Building Syndrome (SBS) and indoor air quality. Background information and history of people were interviewed by using a questionnaire. Data collected from questionnaires were analyzed by SPSS software and chi-square tests and Pearson correlation coefficient.
    Findings: In surveys, 40.7 % of people declared SBS symptoms. Prevalence of this syndrome was 4/56 % among women and 6/43 % in men. This difference was not statistically significant (P= 0.876). The prevalence of SBS syndrome was also statistically non-significant with age, experience, and hours of presence in the building. But there was a statistically significant relationship with the presence of chemicals in the workplace (P= 0.012) and SBS symptoms. The most common signs and symptoms were observed with the nervous system by 97.03 % , Mucosal irritation symptoms by 45.18 % , respiratory symptoms by 11.11 % , and signs of skin with 9.42 %.
    Discussion &
    Conclusion
    The study showed the symptoms of SBS in relatively high prevalence rates (40.7 % of the population). So the need to control and design the hospital according to international laws seems necessary.
    Keywords: Sick building syndrome, Khomeini Hospital, Ilam
  • Ali Sayehmiri * Pages 10-17
    Introduction
    This study aimed at investigating the effect of good governship on public health expenditure in Iran
    Materials And Methods
    This research is an analytical study about good governance and health expenditure from 1994 to 2014 in Iran, data was gathered from World Development Indicators (WDI) from World Bank database. This study is an analysis of the Swoop and Raj Kumar model, the technique was ordinary least squares (OLS) and the Eviews software was used to analyze the data.
    Findings: The results showed a negative relationship between under 5-year children mortality rate and GDP when there is no control over corruption is less than 5 years. By increasing corruption control index by 0.01 under 5-year children mortality rate would decrease by 0.11 percent.

    Discussion and
    Conclusion
    The results show that when the level of corruption is low or corruption control index goes up, under 5-year children mortality rate would reduce and the life expectancy increased. The results emphasize that health spending increases are less likely to improve the health status unless considering corruption control index.
    Keywords: Health expenditures, Infant mortality, Life expectancy, Good governship
  • Akram Dehghani *, Fatemeh Ahmadpour Pages 18-25
    Introduction

    Hysterectomy is the most common surgery among non-pregnant women. Prevalence and causes of total abdominal hysterectomy can provide specialists with a new perspective in the treatment of these patients. This study examines the frequency and causes of total abdominal hysterectomies which were performed in Motahari hospital of Marvdasht, Fars, Iran.

    Materials and Methods

    This cross - sectional study was done from 2007 to 2011 in the Motahari Hospital, Marvdasht, Iran. Data from 91 patients was recorded through questionnaires. Then data was analyzed by the SPSS software.
    Findings: The number of hysterectomies in the 2011 was higher. The most common cause of hysterectomy was abnormal bleeding and uterine disability. The most common pathological finding in patients was leiomyoma.
    Discussion &

    Conclusion

    According to a 10-fold increase in the number of cases of hysterectomy, the use of non-invasive alternative therapies is necessary.

    Keywords: Hysterectomy, Frequency, Leiomyoma
  • Ayat Moradipour, Afra Khosravi *, Mohammadreza Mehrabi Pages 26-33
    Introduction
    One of the most common genes in Helicobacter pylori is glmM which is usually used for identification of infection with the bacterium within gastric biopsy specimens by PCR, as a target gene. The aim of this study was to examine the prevalence rate of glmM gene in DNA samples of stool and evaluate its relationship with the fluctuations of serum levels of TNF-α and IL- 1β.
    Materials and Methods
    In this study, blood and stool samples were collected from 82 subjects in two groups with positive and negative HPSA test referred to laboratories of Ilam, Iran. PCR was used to investigate the presence of glmM gene in DNA extracted from stool samples, and then serum levels of studied cytokines were measured using specific kits by ELISA, and the results were analyzed using statistical tests.
    Findings: Analysis of data obtained from the study showed that the frequency of glmM gene in the sample of cases with positive HPSA was 23.8%, and there was a significant relationship between the presence of this gene in stool and fluctuations in serum levels of TNF-α and IL- 1β (P Disussion &
    Conclusion
    According to data, it can be said that the presence of glmM gene was associated with fluctuations in any of the variables of HPSA, TNF-α and IL- 1β and the possible presence of the gene in the stool raises with increase in each unit of HPSA and IL- 1β, which in turn raises the prognosis of diseases with a virulence form of bacteria by both serology and stool methods.
    Keywords: Keywords: Helicobacter pylori, glmM, TNF, ?, IL, 1?, HPSA
  • Soheil Azizi, Zolikha Hashemichashmi *, Valiollah Dabidiroshan, Fatemeh Zolfagharzade, Ahmad Parsaei Far Pages 34-41
    Introduction
    Doxorubicin is one of the most important chemotherapy drugs for the treatment of solid tumors caused by the production of free radicals and the reduction of antioxidants to cardiac toxicity. The aim of this study is to evaluate the effect of pretreatment of three weeks of aerobic exercise on histological changes in the heart tissue of young and old rats by doxorubicin.
    Materials and Methods
    In this study, 48 male rats were divided into two young and old age groups then each age group was also divided into three sub-groups: control, DOX, and exercise DOX. Exercise groups ran on a treadmill for three weeks and five days a week at a speed of 15-17 meters per minute and time of 25-39 minutes. All groups received the solution of doxorubicin (20 mg kg) at 24 hours after the last exercise session. Finally biopsy was done at 48 hours after injection of DOX. Histological results were analyzed by a descriptive and qualitative method.
    Findings: The preconditioning of aerobic exercise led to a significant reduction in severe edema and apoptosis induced by doxorubicin, and this reduction in tissue damage was more evident in the elderly.
    Discussion &
    Conclusion
    The findings indicate severe damage to the heart muscle in the elderly and the positive effects on doxorubicin induced apoptosis, and the effects of driving to apoptosis induced by doxorubicin. Also, the implementation of aerobic exercise pre-treatment with over a shorter period for elderly patients which were faced with the limitations of physical activity would be more appropriate and would lead to increasing the antioxidant protection role of heart tissue.
    Keywords: Histological changes, Cardio toxicity, Doxorubicin, Aerobic exercise
  • Milad Poorjafar Mr, Hamidreza Vaziri Dr *, Tooba Mirzapoor Pages 42-48
    Introduction

    Approximately 50% of infertility cases are due to male factor. There is some evidence that aberrant micronutrient metabolism such as choline plays a critical role in male factor infertility. Choline is a crucial factor in the regulation of sperm membrane structure and fluidity, and plays an important role in the maturation and fertilizing capacity of spermatozoa. Choline dehydrogenase (CHDH) single nucleotide polymorphism (SNP) (rs12676) changes arginine to leucine amino acid substitution at position of 78 of the protein. This can alter the amount and activity of the CHDH enzyme and thus affect the metabolism of choline, sperm motility, fertilization, and fertility. The aim of this study was to investigate the association of CHDH gene (rs12676) polyporphism with male infertility.

    Materials and Methods

    In this study 50 infertile men and 50 fertile men of Guilan province population were enrolled. Genomic DNA was extracted from peripheral blood. Genotypes were determined by polymerase chain reaction (PCR) and restriction fragment length polymorphism (RFLP). Statistical analysis was performed using the MedCalc program (v12.1.4.0).
    Findings: There was a significant difference in allele G and T distribution between patients and healthy subjects. The prevalence of genotype frequencies of GG, GT, TT were 28%, 50% and 22% respectively, in patients, while in healthy subjects were 52%, 36% and 12% respectively. In other words there was a significant difference in the genotype distribution of this SNP in patients compared to controls (ΡDiscussion &

    Conclusions

    It seems that a significant association was found between CHDH (rs12676) polymorphism and male infertility. Larger and different racial and geographical-based studies with more patients and controls are needed to confirm our findings.

    Keywords: Choline dehydrogenase, Male infertility, Polymorphism, PCR
  • Mohammadjavad Tahmasebibirgani Professor, Ahlam Almanie *, Mohammadali Behroz Professor Pages 49-54
    Introduction
    In radiation therapy, to calculate the dose absorbed by the patient, parameters such as Percentage Depth Dose (PDD), Tissue-Air Ratio (TAR), and Peak Scatter Factor (PSF) etc. were used. For high energy photon beams, measurement of the TAR is subjected to some difficulties and because of the contamination of photon with electron it is inaccurate. The goal of this study was to find a formula for TAR from PDD and then calculate other dosimetry parameters as PSF and SP.
    Materials and Methods
    PDD at different treatment depths for field size 5 × 5 to 40× 40cm 2 was measured, then measuring the TAR for all treatment fields at the reference depth (10cm) and using the Tbl Curve Software, an analytical equation for TAR in 6MV and 18MV photon energies was obtained. Other treatment parameters S C , were calculated from this equation.
    Findings: The PSF value was greater than one; this value ranged from 1.03 to 1.18 for 6MV and ranged from 1.01 to 1.10 for 18MV. Both PSF and SP increase with field, but didn’t have a significant and regular change with energy.
    Discussion &
    Conclusion
    There is a good consistency between obtained values and reported values. Determine of PDD in megavoltage treatment make calculate of TAR, PSF and SP easy and possible. Using this formula prevents repetition of measurements and also it prevents the force on the accelerator.
    Keywords: Ionization chamber, Accelerator, Phantom scatter factor, Peak scatter factor
  • Elham Zadeh Hashem Dr *, Mohhamad Kazem Koohi Dr Pages 55-66
    Introduction
    In a variety of experimental systems, saturated and unsaturated fatty acids differ significantly in their contributions to lipotoxicity. It was reported that oleic acid prevented the lipotoxicity in rat hepatocytes. The objective of the present experiment was to evaluate the effects of oleic acid on the induced lipotoxicity by palmitic acid in cultured cells of rat heart muscle.
    Materials and Methods
    Rat ventricular heart muscle cells were isolated and seeded into 24-well-plates. Cells were treated with one dose of palmitic acid (0.5 mmol/L), oleic acid (0.5 mmol/L), palmitic oleic acid (0.5 mmol/L 0.5 mmol/L) or left as control. Triacylglycerol (TAG), diacylglycerol (DAG), DNA fragmentation and percent of viability were measured at 24, 48 hoursafter adding fatty acids.
    Findings: Result showed that when oleic acid co-administrated with palmitic it would decrease DAG (P> 0.05) and DNA fragmentation (PDiscussion &
    Conclusions
    In conclusion, oleic acid would improve the lipotoxicity indices of palmitic acid in primary adult rat cardiomyocytes culture.
    Keywords: Oleic acid, Lipotoxicity, Palmitic acid, Cardiac cell
  • Hazavehei, Moeini, Otogara, Afshari *, Roshanaei Pages 67-78
    Introduction
    Due to the high prevalence of physical inactivity in Iran, especially among women, this study was conducted to assess the effect of educational program based on BASNEF model on physical activity among working women in Hamadan university of Medical Sciences.
    Materials and Methods
    This study was an experimental research in 2011 which was performed on 80 working women in Hamadan University of Medical Sciences in two groups of intervention and control. Through a questionnaire based on BASNEF model components of this model were measured before and after intervention .The behaviors section was measured by means of International Physical Activity Questionnaire (IPAQ).The instruments were administrated in pre-test and post-test experimental design. Data were analyzed using SPSS16.
    Findings: After intervention the mean scores of BASNEF components Included Knowledge, attitudes, subjective norms, and enabling factors respectively (experimental group: before intervention: 62.50, 64.8, 46.6 and 77/25, One month after the intervention: 48.56, 81.86, 56.8 and 75.19, two month after the intervention: 94.17, 82.53, 69.2 and 74.85;) were significantly more in experimental group as comparing with control group (pDiscussion &
    Conclusions
    BASNEF model can effectively include health education models to improve and enhance the performance of women employed in regular physical activity is as per international standard.
    Keywords: BASNEF model, Intervention, Physical activity, working woman
  • Farogh Rostamizalani *, Nader Rahnama, Reza Mahdavinejad, Mohammad Taghi Karimi, Alireza Falah Pages 79-90
    Introduction
    Patellofemoral pain syndrome, cause disturbance in pain and performance. The aim of this study was to compare the effect of core stabilization muscles of the trunk with a quadriceps muscle strengthening on pain and functional disability in patients with Patellofemoral pain syndrome.
    Materials And Methods
    Among 43 man patients with Patellofemoral pain syndrome, twenty two men were selected and randomly divided into two groups: experimental group 1 (n=11) and experimental group 2 (n=11) respectively. Group 1 participated in strengthing core stability exercises, while group 2 underwent quadriceps strengthening in the same period. Before and after training, pain and performance assessed using a pain scale and a function questionnaire. Collected data were analyzed by paired t-test and independent t-test.
    Findings: Both groups showed significant differences between pre and post-intervention conditions regarding the VAS, and WOMAC values (PDisussion &
    Conclusions
    After exercise, groups showed a reduction in pain and improvement in performance. Core stability trainings can increase pelvise stability and prevent frmur adduction and internal rotation. So the results show that exercise was more effective in group 1 than group 2, so it is recommended to exercise therapists in the treatment of patients with Patellofemoral pain syndrome in addition to strengthening the quadriceps muscles use the core stability trainings.
    Keywords: Patellofemoral Pain (PFPS), Strengthing Core Stability Exercises, Strengthening Quadriceps Muscle
  • Hamdollah Jayervand Dr * Pages 91-99
    Introduction
    Suicide has occurred in all cultures and periods and is a catastrophe for the individual, family, and society. The purpose of this study was to compare the effectiveness of dialectical behavioral therapy and monotheistic psychotherapy among suicidal subjects.
    Materials and Methods
    The sample consisted of 40 men and women with unsuccessful suicide attempts (since 2015), a list of these individuals was prepared in collaboration with the welfare organization of the city of Abdanan and randomly they were divided into three groups: monotheistic psychotherapy (13 people), behavior Dialectic treatment (13 people), and control group (14 people). Intervention for the first group was based on the monotheistic integrated psychotherapy model and for the second group dialectical behavioral therapy model was used. Participants in the three groups were evaluated before intervention, at the end of intervention, and 3 months after the end of intervention (follow up) by Beck Suicidal Thoughts Scales and Emotional Cognitive Scale. Data were analyzed by repeated measure ANOVA and multivariate analysis of variance.
    Findings: The results showed that there was a significant difference between the two experimental groups, dialectic behavioral therapy, and monotonous psychotherapy in the post-interventional and follow-up stages compared to the control group. At the end of the intervention period, unified monotheistic psychotherapy was more effective than dialectical behavioral therapy and control group in suicidal ideation variables, but dialectical behavioral therapy was more effective in treating cognitive emotional regulation than monotonous treatment.
    Discussion &
    Conclusions
    The findings of this study support the effectiveness of psychotherapy with cultural capacities and religious teachings.
    Keywords: Integrated psychotherapy, Dialectic behavioral therapy, Suicide attempters
  • Parisa Saghaie, Shapoor Hasan Zadeh *, Hasan Malekinejad, Ali Shalizar Jalali Pages 100-107
    Introduction
    Cyclophosphamide (CP) as a widely used chemotherapeutic agent causes several side effects including reproductive toxicities. The Objective of this study was to evaluate the possible protective effects of lactoferrin (LFN) with anti-inflammatory and antioxidant properties against CP-evoked reproductive toxicity in mouse.
    Materials and Methods
    In this experimental study, 32 adult female NMRI mice were divided into 4 groups of 8. Cyclophosphamide was administered to two groups of mice at a dose of 200 mg/kg intraperitoneally on days 1 and 14. One of these groups received LFN at a dose of 0.2 mg/kg orally four hours after CP treatment. Vehicle-treated control group and LFN-only treated group were also included. In vitro fertilization was evaluated in all animals after 28 days.
    Findings: Cyclophosphamide administration resulted in significant reduction in fertilization and blastulation rates. Co-administration of LFN with CP restored above-mentioned parameters toward normal values.
    Discussion &
    Conclusions
    These findings indicate that LFN can have potential protective effects in CP-induced reprotoxicities.
    Keywords: Keywords:: Cyclophosphamide, Lactoferrin, Fertility, Mouse
  • Mohammad Yarmohammadpoor-Beneh- Khalkhal Dr, Saeid Abbasi Maleki Dr *, Azam Bakhtiarian Dr Pages 108-119
    Introduction
    Previous studies have shown sedative, hypnotic, anti-anxiety, and pre-anesthetic properties of Humulus lupulus L. (HL). In the present study, the effect of anesthesia with a combination of HL with ketamine on anesthetic parameters among male rats was evaluated.
    Materials and Methods
    32 male rats were randomly divided into 4 groups of eight in each and then animals intraperitoneally received Humulus lupulus(HL) (100mg/kg), Ketamine(K) (50 mg/kg), Humulus lupulus with ketamine (HLK) (100mg/kg and 50mg/kg, respectively) and diazepam with ketamine(DK) (2.5 and 50 mg/kg, respectively). Induction time, surgical anesthesia(SA) time, walking time, heart and respiratory rate, temperature, and withdrawal reflexes (lip, tail and pedal pinches) were recorded.
    Findings: HL group could not induce SA. However, the induction time, SA, walking time, and even withdrawal reflexes of HLK group were similar to the DK group (p>0.05). K group had late and short anesthesia compared to the other two groups (pDiscussion &
    Conclusions
    Anesthesia of HLK group was similar to DK group and probably components of the HL extract with GABAergic activity responsible for their pre-anesthetic activity. However, further studies are required to clarify the exact mechanisms of action.
    Keywords: Humulus lupulus, Hydroalcoholic extract, Ketamine, GABAergic System, Anesthesia, Rat
  • Reyhaneh Hooshmandabbasi Dr, Zahra Tootian Prof *, Hasan Morovati Prof, Simin Fazelipour Prof, Bahador Shojaei Prof, Ali Kazemian Dr Pages 120-132
    Introduction
    Osteoarthritis is the most frequent knee joint disorder among old generation where it causes serious motion limitation. The objective of present study is investigating the effects of a diet containing soybean meal ingestion on relative treatment effect on knee articular cartilage in osteoarthritis induced mice.
    Material &
    Methods
    Fifty immature female NMRI mice were accidentally divided into five groups. Control group received tap water and normal diet for three months. Sham group, as induced osteoarthritis model, received Ciprofloxacin by stomach Gavage method over two weeks, 20 Mg/kg of their body weight daily. First experimental group were osteoarthritis induced over two weeks and then received null soybean meal diet by three months. The second experimental group, were fed with designed diet based on %15 soybean meal during these three months. The third experimental group was ingested with the designed diet after osteoarthritis induction. After the experimental period, values of cartilage thickness at the middle part of tibial plateau, concentration of the extracellular matrix, and concentration of alkaline phosphatase in blood serum were determined among the groups.
    Findings: Comparison between the groups showed that among the groups which were fed with the diet based on %15 soybean meal either with or without osteoarthritis induction, not only the cartilage thickness at the middle part of tibial plateau but also the concentration of the glycoproteins in extracellular matrix was significantly higher than those of the groups which received the normal diet (pDiscussion &
    Conclusions
    Regarding the positive effects of the designed diet based on soybean meal on cartilage, addition of soybean meal in regimen in order to decrease the incidence of articular disorders can be recommended.
    Keywords: Soybean meal, Osteoarthritis, Tibial plateaus cartilage, Histometry
  • Mehranoush Saffarpour, Hossein Maghsoudi *, Mohammad Fazilati Pages 133-145
    Introduction
    Osteoarthritis (OA) is a major cause of disability among adults. As a progressive degenerative joint disorder, OA is characterized by cartilage damage, changes in the subchondral bone and inflammation of the synovium tissue and tendon. Non-pharmacologic agents modulating pro-inflammatory mediator expression offer considerable promise as safe and effective treatments for OA. The aim of this study was to evaluate the effects of Carnosic acid (CA) on TNF-α gene expression in synoviocytes.
    Material &
    Methods
    To determine the dose response of CA, synoviocytes (5 × 105 cells/well) were incubated at 5% CO2, 37ºC for 72 h with (1) control media alone or (2) CA at concentrations of 0.01, 0.09, 0.1, 0.9, 1, 9,10and 90 mg/ml. Synoviocytes were treated with LPS (20 ng/ml) for 1h and TNF-α mRNA were measured by both reverse-transcriptase PCR and Real-time PCR.
    Findings: CA reduced TNF-a, expression in LPS-activated synoviocytes to levels similar to nonactivated control levels. Cells activated with 20 ng/ml LPS showed a significant upregulation of TNF-α expression. In activated synoviocytes cells pretreated with CA, TNF-α was reduced by 48/11% when compared to activated control cells.
    Discussion &
    Conclusions
    This study demonstrates that CA acts as a potent inhibitor of TNF-α. Previous research has shown that these mediators are important in the pathogenesis of OA and reduction in these mediators has been associated with amelioration of cartilage breakdown.
    Keywords: Osteoarthritis, Carnosic acid, TNF, ?, synoviocyte
  • Mohammad Hasan Rasolifard *, Yaser Nozohor Pages 146-153
    Introduction
    Having high antioxidant capacity and an important role in the health, the flavonoids and phenolic compounds increase antioxidant defense against antioxidative stress. White tea is among herbs attracting attention recently due to high antioxidant capacity. The present study aimed at surveying the effect of white tea on oxidative stress resulted of Arsenic.
    Materials and Methods
    In the present study 32 male rats were used in four groups of eight animals. The first group composed of healthy animals (control group) which received distilled water along with standard dietary via gavage, the second one was treated with Arsenic (50 ppm in drinking water), the third group was treated with white tea extract (1.5%) via gavage and the fourth one received aqueous white tea extract (1.5%) plus Arsenic (50 ppm in drinking water) via gavage. Upon the end of the treatment period (28 days) the rats were anesthetized using ether and then autopsy was conducted to measure the levels of Catalase Antioxidant Enzymes (CAT), Glutathione Peroxidase (GPx), Super Oxide Dismutase (SOD), Total Antioxidant Capacity (TAC), and Malondialdehyde (MDA) of liver.
    Findings: The aqueous extract of white tea caused a meaningful increase of CAT , GPx, and SOD activities as well as a meaningful decrease of MDA . It also increased the TAC (PDiscussion &
    Conclusions
    The results demonstrated that administration of white tea causes to increase the antioxidant enzymes activity as well as to strengthen the antioxidant defense and to decrease the stress oxidative resulted of Arsenic, besides. In the present the administration of Sodium Arsenite caused decreased antioxidant enzymes activity and increased MDA.
    Keywords: Arsenic, Antioxidant enzymes, Oxidative stress, White tea
  • Yaser Nozohor *, Mohammad Hasan Rasolifard, Nahideh Ghahremanigermi Pages 154-160
    Introduction
    The use of antimicrobial properties of medicinal plants can solve common problems in the use of antibiotics. The aim of this study was to evaluate the antibacterial properties of the Mentha longifolia essence on bacteria isolated from hospital infections.
    Materials and Methods
    In this experimental study the Mentha longifolia essence was extracted using Clevenger device and its antimicrobial activity agar disk diffusion method for determination of bacterial sensitivity and dilution method for determination of minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) was used separately.
    Findings: The results of bacterial sensitivity test in the case of the standard antibiotics of tetracycline, amikacine, and also disks impregnated with Mentha longifolia essence showed that the diameter of the zone of inhibition caused by the compound being tested on four strains of isolates was far larger and this difference about Escherichia coli and Klebsiella isolates was significant (pDiscussion &
    Conclusions
    The results suggest that Mentha longifolia essence can be used as a source of cheap and accessible replacing chemical drugs to treat some bacterial infections.
    Keywords: Antibacterial, Mentha longifolia, Hospital infections
  • Rahmatolah Mohamadipoor *, Shahrokh Fouladvand, Farshad Sabzali, Samireh Ghale Dare Pages 161-169
    Introduction
    providing health care is one of the basic needs of every community for which major part of the Government's financial resources is allocated. Inadequate resources allocated to treatment part have created a significant gap between the available resources and needed resources. This issue has made it a necessity to create resources through the use of proprietary revenues. In this context, the present study sought to identify factors affecting the uptake of dedicated revenues in Ilam University of medical sciences.
    Materials and Methods
    the present research in terms of its objectives is functional in nature, and in terms of the method is descriptive and analytical. Research population is all the hospitals under the supervision of Medical University of Ilam and also its headquarters in 2014. For the sampling, relative stratified sampling methods and for data collection a researcher-made questionnaire is used. To evaluate the reliability, the coefficient of Cronbach’s alpha was used which was 0.93. The data was analyzed using SPSS software version 19.
    Findings: the results suggest that the use of HIS as an advanced software, specialist staff, and detailed and accurate recording of therapeutic measures conducted in the hospital bills on the receipt of dedicated revenues has a significant impact on revenues while improving the processes and procedures for collection of receivables and remove the manual system of the receipt income (the Fund) not has not a significant impact on revenues.
    Discussion &
    Conclusions
    according to the findings of this research, Ilam University of medical sciences can increase its revenues by using HIS as advanced software and also by specialist staff for the detailed and accurate recording of therapeutic measures conducted in the hospital bills.
    Keywords: Proprietary revenues, HIS, Skilled manpower, Manual systems to collect revenue, Ilam University of Medical Sciences
  • Roya Hashemi, Jahansha Mohammadzade * Pages 170-179
    Introduction
    Attachment Styles as mechanisms to regulate emotions can determine anger patterns in childhood and adolescence because adult attachment patterns also remain. Lack of Anger self-control not only would lead to interpersonal problems but also can cause a variety of physical and psychological problems.
    Materials and Methods
    The present research has been done to study the mediator role of self-control in relation with Attachment Styles and anger. The research is a kind of correlative studies which is considered as structural equations. The statistical population of the research consisted of all secondary school students in the city of Ilam. 235 girl students were selected as the sample with cluster sampling. The research instruments include adult styles of interest (RAAS), Tangeny self-control (2004), and Anger Scale (STAXI-2). Structural equation modeling was used to assess the proposed model.
    Findings: The results demonstrate that there is a significant relationship among Attachment Styles of self-control and anger PDiscussion &
    Conclusions
    Conclusively, having an eye on the results of the research and clarifying the relationships and the role of the Attachment Styles and self-control to predict student anger, it is suggested that special training programs be available to professionals in the field of education and the family
    Keywords: Attachment styles, Self, control, Anger, Students
  • Elham Tavassoli, Masood Teshfam *, Ehsan Saboory Dr, Yusef Rasmi Pages 180-190
    Introduction
    The mother's stress during pregnancy can be a potential factor in the development of some neurological diseases in offspring. Biochemical pathway in response to stress is the secretion of corticotrophin releasing factor CRF from the paraventricular nucleus, which stimulates the secretion of ACTH and ultimately increases plasma glucocorticoids content.
    Increasing of CBL in rat offsprings is indicative of the induction of prenatal stress and can prone next generation to diseases such as epilepsy and learning disorders. In this study we tried to understand the effects of two types of stress (restraint and predatory) on CBL and brains NMDA receptors in rats.
    Materials and Methods
    96 female rats (Wistar) were selected and after mating, pregnant rats were exposed to two kinds of prenatal stress (restraint and predator stress) during the last week of gestation. After parturition, CBL and NMDA receptors in the brains of newborns were studied.
    Findings: CBL especially in the male pups were higher. In second day after birth, male pups in stress groups had more NMDA receptors than control group. All pups in restraint stress group had more NMDA receptors than control group in sixth day after birth. In 15th day after birth all pups in Predator stress group express had more NMDA receptors than restraint group which in turn had more of these receptors than control group.
    Discussion &
    Conclusions
    stress is an effective impact on the next generation which is capable to lead to neurological diseases in the future
    Keywords: Restraint stress, Predator stress, Corticosterone hormone, Excitatory receptors