فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد - سال پنجاه و هفتم شماره 4 (پیاپی 128، مهر 1393)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سال پنجاه و هفتم شماره 4 (پیاپی 128، مهر 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سیدمصطفی موسوی تکیه، سیدمصطفی پشنگ صفحات 602-608
    مقدمه
    لوله گذاری نای با توالی سریع بیماران بدحال برای حفاظت راه هوایی از آسپیراسیون و حفظ تهویه صورت می گیرد که جهت آرام بخشی این بیماران، نیاز به دارویی است که کمترین تغییرات همودینامیک و عوارض ناشی ازآن را داشته باشد.در این مطالعه آینده نگر اثرات همودینامیک اتومیدیت و پروپوفول در انتوباسیون با توالی سریع در بیماران غیرجراحی مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش کار
    این مطالعه از نوع کارآزمای بالینی بوده و از سال 1390-1391 در بیمارستان امام رضا مشهد انجام شده است. بیماران بدحال با ASA III، IV نیازمند به لوله گذاری نای با توالی سریع به دو گروه 47 نفره تقسیم شدند. بیماران پس از تزریق فنتانیلkg/μ2 وتهویه با ماسک و بگ (با مانورسلیک) در گروه اول پروپوفول mg/kg1 و در گروه دوم اتومیدیت mg/kg3/0 دریافت کردند قبل از تزریق دارو و 5 دقیقه بعد از لوله گذاری نای علایم حیاتی و SPO2 در بیماران ثبت شد. اطلاعات با نرم افزار SPSS و آزمون تی و مجذور کای تجزیه و تحلیل و مقایسه شدند.
    نتایج
    اطلاعات دموگرافیک مشابه بود.میانگین تغییرات فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و ضربان قلب و SPO2 قبل از لوله گذاری نای مشابه بود اما پنج دقیقه بعد از آن در گروه اتومیدیت کمتر از گروه پروپوفول بود (به ترتیب000/0، p=000/0p=، 047/0، p= 004/0 p=).
    نتیجه گیری
    استفاده از اتومیدیت جهت آرام بخشی در لوله گذاری نای با توالی سریع ثبات همودینامیک بهتری نسبت به پروپوفول ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: لوله گذاری نای، توالی سریع، اتومیدیت، پروپوفول، همودینامیک
  • سید رضا سعیدیان، مسعود زینالی، علیرضا تیموری، سید محمود لطیفی صفحات 609-615
    مقدمه
    به دنبال تنگی کانال نخاعی پایین کمر، کوتاهی عضلات همسترینگ در پشت ران شایع است. دردبیماریا به صورت درد سیاتیکی یابا منشاء عضلانی ایجاد می شود. بررسی تاثیر درمان درد عضلات همسترینگ در این بیماری هدف این مطالعه است.
    روش کار
    در یک مطالعه مداخله نیمه تجربی از سال 1388-1392 مبتلایان به تنگی کانال نخاع کمری که به بیمارستان اهواز مراجعه کرده بودند، بررسی شده و برای آنها درمان های نگهدارنده غیر جراحی تجویز شد. پس از ده روز از نظر وجود درد و کوتاهی عضلات همسترینگ و علائم تحریک ریشه عصبی بررسی شده وبرای افراد مبتلا به گرفتاری عضلات همسترینگ، علاوه بر درمانهای نگهدارنده برای کمر، درمانهای موضعی بر عضلات پشت ران انجام شد. شاخص شدت درد و توانایی راست کردن زانوی بیماران قبل و بعد از درمان اندازه گیری و مقایسه قبل و بعد از درمان توسط آزمون تی زوجی صورت گرفت.
    نتایج
    تعداد 196نفرکه ضوابط ورودبه مطالعه را داشتند. پس از ده روز درمانهای نگهدارنده، هفتاد نفر پاسخ به درمان نداده وکاهش شدت درد وافزایش توانایی راست کردن زانویشان قبل و بعد درمان نگهدارنده اولیه معنی دار نبود، ولی بعد از درمان محافظتی عضلات همسترینگ،کاهش شدت درد و افزایش توانایی راست کردن پا معنی دار بود (002/0 (p =.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که تعدادی از بیماران مبتلا به تنگی نخاع کمری مبتلا به گرفتاری عضلات همسترینگ هستند که تشخیص و درمان اختصاصی این عضلات منجر بهبودی بیمارو اجتناب از انجام مداخلات غیر ضرور می گردد.
    کلیدواژگان: درد عضلات، سیاتیک، تنگی کانال نخاعی، ناحیه لومبوساکرال
  • مهدی حسنی آزاد، فرشید عابدی، صادق چینی کار، امین بجدی صفحات 616-621
    مقدمه
    تب هموراژیک ویروسی کریمه کنگو یک عفونت کشنده ویروسی است که انسان از طریق گزش کنه، تماس با خون یا احشاء یا بافت آلوده انسان یا حیوان به عفونت مبتلا می شود تب کریمه کنگو همچنین می تواند عامل طغیان های نازوکومیال با مرگ و میر بالا باشد پس از پذیرش بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو در بخش عفونی بیمارستان امام رضا (ع) مشهدیک طغیان نازو کومیال اتفاق افتاد.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی تمام اقداماتی که در سال 1391 در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد برای کنترل طغیان بیمارستانی تب کریمه کنگو انجام شد، از نظر رعایت احتیاطات استاندارد توسط کارکنان مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    در این طرح،44 پرسنل درمانی شرکت کردند، 100 % افراد مورد مطالعه با بیماران اثبات شده در تماس بودند در این مطالعه IgM و IgG هر 44 نفر بررسی شد که 100 % افراد دارای IgM و IgG منفی برای ویروس تب کریمه کنگو بودند
    نتیجه گیری
    در طغیان نازوکومیال اخیر در بخش عفونی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد با توجه به اقدامات انجام شده هیچگونه مستند سرولوژیک برای انتقال تب کریمه کنگو به کارکنان درمانی و ابتلاء علامت دار و یا بدون علامت بیماری یافت نگردید و طغیان با اقدامات انجام شده کنترل گردید.
    کلیدواژگان: تب هموراژیک کریمه کنگو، طغیان بیمارستانی، کارکنان درمانی
  • جواد غفاری، جمشید یزدانی چراتی*، دانیل زمانفر، آزیتا صدوق صفحات 622-628
    مقدمه

    هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات کهیر مزمن بر کیفیت زندگی در افراد مراجعه کننده به کلینیک های آلرژیک طوبی و بوعلی سینا ساری می باشد.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی در سال 1388-1391 در کلینیک های آلرژی طوبی و بوعلی سینا شهر ساری انجام شد. پرسشنامه استاندارد مربوطه بر اساس اندکس کیفیت زندگی درماتولوژی (DLQI) انتخاب شده که حاوی مشخصات دموگرافیک، مشخصات بیماری و سوالات مختلف مربوط به کهیر مزمن بوده است. اطلاعات به دست آمده با نرم افزار اکسل و SPSS تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    از تعداد کل 155 نفر - تعداد 132 نفر وارد مطالعه شده اندکه 99 نفر مونث (75%) و 33 نفر (25%) مذکر بوده اند(نسبت 3 به 1). از نظر تحصیلات 79 نفر (60%) دیپلم تا لیسانس داشته اند. اکثر بیماران متاهل (87 نفر) بوده اند. از نظر شغلی غالبا خانه دار بوده اند(58 نفر). تعداد ضایعات غالبا بین 1 تا 10 عدد داشته اند (55 نفر برابر 42%). تنها فعالیتهای روزمره در سنین زیر 20 سال از همه بدتر بوده است. ولی در سن بالای 40 سال از همه بهتر بوده است از طرفی شدت بیشتر بیماری با کیفیت بدتر زندگی همراه می باشد.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که کهیر مزمن بر بعضی از جنبه های کیفیت زندگی بیماران اثر گذاشته و هر چه بیماری شدیدتر باشد وضعیت فکری و فعالیتهای روزمره آنها بدتر می باشد.

    کلیدواژگان: کهیر، مزمن، کیفیت زندگی، ارزیابی
  • امین جهانی، پروین لایق، فرنوش یاری، مهدی اسدی * صفحات 629-635
    مقدمه

    جراحی یکی از درمان های گواتر مولتی ندولار می باشد ولی انتخاب وسعت عمل جراحی با توجه به احتمال عود بیماری و بروز عوارض بعد از عمل، مورد بحث است. هدف از این مطالعه، بروز عوارض و عود بیماری در دو روش تیروئیدکتومی توتال (TT) و ساب توتال (ST) در بیماران مذکور است.

    روش کار

    در این مطالعه گذشته نگر مقطعی که بین سالهای 1391- 1392 انجام شد، 104 بیمار مبتلابه گواتر مولتی ندولار (MNG) خوش خیم که همگی قبل از سال 1385 در بیمارستان آموزشی امام رضا (ع) تحت عمل جراحی تیروئیدکتومی قرار گرفته بودند، وارد مطالعه شدند. 52 بیمار در گروه توتال و 52 بیمار در گروه ساب توتال تیروئیدکتومی از لحاظ عوارض جراحی و عود بیماری با یکدیگر مقایسه شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS انجام و P کمتر از 05/0 سطح معنی دار در نظر گرفته شد.

    نتایج

    میانگین سنی بیماران3/45 سال و میانگین زمان پیگیری بیماران تا 74 ماه بود. عود بیماری در 8 بیمار (4/15 %) گروه ساب توتال دیده شد ولی هیچ موردی از عود در گروه توتال تیروتیدکتومی یافت نشد (05/0p <). تفاوت معنی داری در آسیب گذرا و دائمی عصب رکورنت حنجره و هیپو پاراتیروئیدیسم گذرا و دائمی بین دو گروه مشاهده نشد. مرگ و میر، بروز هماتوم، عفونت زخم و مدت بستری در بیمارستان نیز در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت.

    نتیجه گیری

    توتال تیروئیدکتومی به عنوان روش انتخابی برای گواتر مولتی ندولار در بیمارستان های دانشگاهی دارای جراحان با تجربه کافی در این عمل توصیه می شود.

    کلیدواژگان: گواتر مولتی ندولر، تیروئیدکتومی، عود، عوارض
  • احسان موسی فرخانی، محمدرضا بانشی، فرزانه ذوالعلی صفحات 636-646
    مقدمه سکته قلبی حاد یکی از علل اصلی مرگ و میر در کشور است. هدف از این مطالعه ارائه مدلی جهت پیشگویی وضعیت بقای بیماران مبتلا به سکته قلبی حاد در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد است.
    روش کار در این مطالعه توصیفی 607 بیمار با سن بالاتر از 25 سال، پذیرش شده در بخش CCU بیمارستان امام رضا (ع) مشهد مورد بررسی قرار گرفتند در این مطالعه همگروهی گذشته نگر بیماران از سال 1386 - 1391 مورد پیگیری قرار گرفتند. پیامد مورد بررسی در این مطالعه رخداد مرگ به دنبال سکته قلبی حاد بوده است. تاثیر متغیرهای مستقل بر میزان بقا با استفاده از مدل رگرسیون چند متغییره کاکس مورد بررسی قرار داده شد.
    نتایج با استفاده از رگرسیون چند متغییره کاکس متغیرهای باقیمانده در مدل نهایی شامل: سن (نسبت خطر 04/1، 000/0 p=)، جنس مرد (نسبت خطر71/0، 03/0 p=)، ابتلا به دیابت (نسبت خطر 93/1، 000/0 p=)، سابقه بیماری ایسکمی قلبی (نسبت خطر 35/1، 04/0 p=)، آنفارکتوس حاد ترانس مورال با محل غیر مشخص (نسبت خطر 23/3، 007/0 p=) و نوع مداخله بالینی انجام گرفته بوده است. با ضرب نمودن متغیرهای معنادار در ضریب رگرسیونی، یک نمره خطر محاسبه شد. با در نظر گرفتن صدک های 25 و 75 به عنوان نقطه برش، سه ریسک گروه شناسایی شد در گروه کم خطر و پر خطر میزان بقای 5 ساله به ترتیب 91% و 20% بوده است.
    نتیجه گیری شناسایی ریسک فاکتورهای بیشتر و ارائه رویکردی جدید در شناسایی گروه های پر خطر ممکن است بتواند به بقای بیشتر در این بیماران کمک نماید.
    کلیدواژگان: سکته قلبی حاد، بقا، رگرسیون کاکس، مطالعه کوهورت
  • محمد خواجه دلویی، محمد جواد یزدان پناه، سید محسن سید نوزادی، عبدالمجید فتی، محمدرضا جویا، محمدحسن مسعودی، مونا نجف نجفی صفحات 647-654
    مقدمه
    لیشمانیوز در ایران به عنوان یک معضل بزرگ بهداشتی مطرح است. با توجه به اینکه مطالعات اپیدمیولوژیک در کنترل بیماری و اقدامات پیشگیرانه موثر است، این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژی لیشمانیوز جلدی در استان خراسان رضوی در سال 1390 انجام گرفت.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی تحلیلی بر اطلاعات بیماران مبتلا به سالک در سال 1390در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام گرفت. بدین صورت که اطلاعات دموگرافیک و اپیدمیولوژیک ثبت شده بیماران در نظام مراقبت بیماری حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهداستخراج شده و توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    تعداد بیماران مبتلا به سالک 3558 نفر بود. با توجه به جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزان بروز بیماری در سال مورد بررسی 2/7 به ازای هر ده هزار نفر به دست آمد. 52% از مبتلایان مرد بودند. بیشترین موارد راگروه های سنی کودکان زیر 10 سال و افراد 20-30 ساله تشکیل می دادند.از نظر شغلی بیشترین فراوانی در دو گروه محصلین و زنان خانه دار بود.شهرستان های طرقبه-شاندیز، سرخس و درگز به ترتیب با میزان بروز 3/92، 6/27و 16 نفر به ازای هر ده هزار نفر، بالاترین میزان بروز را در استان دارا بودند.
    نتیجه گیری
    فراوانی بیماری در استان خراسان در میانه طیف فراوانی مناطق اندمیک ایران قرار دارد که رقم بالایی است. با توجه به وقوع زیاد بیماری در دو گروه کودک و نوجوان و زنان خانه دار، ضرورت آموزش های لازم در پیشگیری از بیماری و افزایش سطح سواد سلامت پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، لیشمانیوز جلدی، سالک، خراسان رضوی
  • معصومه اصلانی مهر، امیر پیمانی، داود درزی رامندی، تقی ناصرپور فریور صفحات 655-662
    مقدمه
    انتروکوکها از عوامل مهم عفونت دستگاه ادراری هستند که مقاومت آنتی بیوتیکی بالایی دارند، این مطالعه تعیین فراوانی ژن های ermA،B،C در انتروکوکهای مقاوم به اریترومایسین جدا شده ازنمونه های بالینی بیماران بستری در بیمارستانهای آموزشی شهر قزوین و تهران را هدف قرار داده است.
    روش کار
    در این مطالعه اپیدمیولوژی- توصیفی که از سال 1391- 1392 در دو بیمارستان آموزشی در قزوین و سه بیمارستان در تهران صورت گرفت، تعداد 165 ایزوله انتروکوک مورد مطالعه قرار داده شدند، مقاومت به اریترومایسین با روش انتشار دیسک و رقت سازی در آگار برای تعیین حداقل غلظت مهاری (MIC) براساس استانداردهای Clinical and Laboratory) CLSI (Standard Institute تعیین گردید و با انجام PCR حضور ژنهای ermA،B،C بررسی شدند.
    نتایج
    از بین 165 ایزوله انتروکوک 142 ایزوله (86%) انتروکوکوس فکالیس و 23 ایزوله (9/13%) انتروکوکوس فاسیوم بودند. نتایج تست های حساسیت دارویی نشان داد که در مجموع 158 (95%) ایزوله ها دارای مقاومت و یا حساسیت حد واسط نسبت به اریترومایسین بوده و همچنین نتایج نشانگر قرابت معنادار نتایج حاصل از دیسک دیفیوژن با آگار دایلوشن بود. از مجموع 165 سویه مورد مطالعه تعداد 147 (89%) ایزوله مقاوم به اریترومایسین (MIC≥8 μg/ml) و 11 (6/6%) ایزوله دارای مقاومت حد واسطμg/ml) 4-1 (MIC و 7 (2/4%) ایزوله حساس به اریترومایسین g/ml) (MIC ≤ 0.5 μ بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که ژنهای ermA،B،C در سویه های مقاوم به اریترومایسین انتروکوک از شیوع بالایی برخوردار بوده و فراوان ترین ژن عامل مقاومت ژن ermB می باشد.
    کلیدواژگان: انتروکوک، Erm، اریترومایسین، مقاومت ماکرولیدها، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • مجید ملکی، آنوش آذرفر، عقیل الله کیخسروی، یلدا روانشاد صفحات 663-668
    مقدمه
    سندرم پای بی قرار عارضه ای شایع در نارسایی مزمن کلیوی است. که دارای عوارض نامطلوب در کیفیت زندگی این بیماران است. معرفی بیمار:در این گزارش مورد، پسر پنج ساله مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی که به عارضه سندرم پای بی قرار مبتلا بود و به درمان های معمول پاسخ نمی داد، تحت درمان با داروی لودوپا /کاربی دوپا قرار گرفت که باعث بهبودی سریع با حداقل عوارض جانبی در این بیمار گردید.
    نتیجه گیری
    داروی لودوپا/کاربی دوپا می تواند در درمان سندرم پای بی قرار در صورت عدم پاسخ به سایر درمان ها استفاده شود.
    کلیدواژگان: سندرم پای بی قرار، نارسایی مزمن کلیه، اختلال خواب، کودکان
|
  • Seyyed Mostafa Moosavi Tekye, Seyyed Mostafa Pashang Pages 602-608
    Introduction
    Rapid sequence intubation is planned to protect airway from aspiration and keep patient's ventilation in critically ill cases. Intubation need a sedative drug that has the least hemodynamic instability effect and complications. This prospective-randomized study compared the hemodynamic effects of Etomidate and propofol during Rapid sequence Intubation on non surgical patients.
    Materials and Methods
    Critically ill patients with ASA III, IV who needed rapid sequence intubation were divided into two groups of 47 patients. Patients first sedated with 2µ/kg fentanyl and ventilated with bag and mask (sellick's maneouvre). In group 1 1mg/kg propofol and in group 2 0.3 mg/kg etomidate were injected.Vital signs and oxygen saturation were recorded before and five minutes after intubation.
    Results
    Demographic data were similar in two groups. Systolic and diastolic blood pressure, heart rate and oxygen saturation were similar in two groups before intubation, but five minutes after intubation hemodynamic changes were less in etomidate group (p=0.000, p=0.000, p=0.047, p=0.004 respectively).
    Conclusion
    Usage of etomidate for sedation in rapid sequence intubation had better hemodynamic stability effect than propofol.
    Keywords: Etomidate, Propofol, Hemodynamics, Endo tracheal intubation, Rapid sequence
  • Seyyed Reza Saeidian, Masoud Zeinali, Alireza Teimoori, Seyyed Mahmood Latifi Pages 609-615
    Introduction
    Pain and hamstring muscles tightness is a common disorder among patients suffering from lumbosacral spinal stenosis. The origin of this problem may be the irritation of the spinal nerve roots or from the muscles.The purpose of this study was to determine the impact of muscle pain treatment in patients suffering from spinal stenosis.
    Materials and Methods
    By an experimental study, during four years, all patients suffering from the lumbo sacral spinal stenosis in Ahwaz, Imam Khomeini hospital were recruited. They were sent for a ten days period of conservative therapy for their back. Their pain scale were measured before and after the treatment via visual analogue (VAS). If they did not respond to the early treatment and had suffered from hamstring tightness and pain more than 5.5 scale, they were sent for another conservative treatment for their hamstring muscles. Before and after the treatment changes of patient's pain and their ability to extent their knees were compared by paired T test.
    Results
    Overall 196 patients recruited. Seventy patients had suffered from a pain with the scale more than 5.5, along with the pain in extending their knees. Following receiving the conservative treatment for their hamstring muscles, their pain and ability to extent their knees improved (p=0.002).
    Conclusion
    This study showed that some of the lumbosacral canal stenoic patients suffered from their hamstring muscle involvement too. The diagnosis and especial treatment of these muscles leads to a better outcome and avoiding unnecessary work ups.
    Keywords: Myalga, Sciatica, Lumbosacral region, Spinal Stenosis
  • Mehdi Hassani Azad, Farshid Abedi, Sadegh Chinikar, Amin Bojdy Pages 616-621
    Introduction
    Crimean-Congo hemorrhagic fever (CCHF) is a fatal viral infection. Humans become infected through tick bites, contact with infected blood or organs or tissues of human or animals. The disease has caused nosocomial outbreaks with high mortality. Following the admission of a CCHF patient to infectious ward of Imam Reza Hospital in Mashhad a nosocomial outbreak occurred.
    Materials And Methods
    In 1391, all steps for standard precaution in Health Personnel in the infectious ward of Imam Reza hospital observed for Crimean-Congo hemorrhagic fever.
    Results
    A total of 44 healthcare workers were in contact with the CCHF patients in this study. IgM and IgG antibodies against CCHF virus were studied on their sera, while Crimean-Congo fever antibody titers were negative in all 44 (100%)..
    Conclusion
    There was no serologic evidence of healthcare-related CCHFV transmission in recent outbreak in Imam reza hospital.
    Keywords: CCHF, Nosocomial outbreak, Healthcare Worker
  • Javad Ghaffari, Jamshid Yazdani Charati, Daniel Zamanfar, Azita Sadogh Pages 622-628
    Introduction

    The aim of this study was to evaluate the effects of chronic urticaria on the quality of life in patients referred to Tooba allergic clinic and Bou Ali Sina Hospital in sari.

    Materials and Methods

    This cross sectional study was performed on 155 Patients with chronic urticaria referred to Tooba allergic clinic and Bou Ali Sina Hospital in sari during 2013. A standard questionnaire based on the Dermatology Life Quality Index (DLQI) included demographic characteristics, criteria of the disease and various questions related to chronic urticaria was selected. Each question had five items included: always, often, sometimes, just a little and not at all. Then each item was scored between 0-4 respectively. The total score was calculated from 0 to 100. The worst score of quality of life was considered 100 and the best quality of life scored zero.

    Results

    Out of total 155 cases, 132 were enrolled in which 99 (75%) were female subjects and 33 patients (25 %) were male (female to male ratio, 3 to 1). Seventy nine (60%) had degree of diploma or a bachelor of science. Most of the patients were married (87 people) and 58 of the patients were housekeepers. The numbers of lesions were often between 1 and 10 in 55 cases (42%). Daily living activities were the worst among patients under the age of 20 years, and the best daily activities belonged to the patients older than 40 years. While more severe disease was associated with worse quality of life.

    Conclusion

    This study showed that chronic urticaria in some aspects of quality of life of patients affected and the disease is more severe the situation is getting worse every day thoughts and activities.

    Keywords: Urticaria, Chronic, Quality of life, Evaluation
  • Amin Jahani, Parvin Layegh, Farnoosh Yari, Mehdi Asadi Pages 629-635
    Introduction

    Surgery is an option for multinodular goiter (MNG), but extension of surgery is controversial due to risk of recurrence and post operative complications. So, we decided to compare these problems between subtotal (ST) and total (TT) thyroidectomy as surgical treatment of MNG.

    Materials and Methods

    This cross-sectional retrospective study was done between 2011-2012. 104 patients with benign MNG (52 in TT and 52 in ST groups) that operated before year 2006 in Imam Reza Educational Hospital, were enrolled. Rate of recurrence and surgical complications compared between two groups. P < 0.05 considered significant.

    Results

    Mean age of patients was 45.3 years. Mean duration of Follow up was 74 months. 8 patients in ST group(15.4 %) and no patient in TT group had recurrence of goiter. (p< 0.05). There was no significant differences in transient and permanent hypoparathyroidism, transient and permanent recurrent laryngeal nerve palsy, mortality, hematoma,wound infection and hospital stay duration between two groups. Conclution: Total thyroidectomy as procedure of choice for multinodular goiter is recommended in Educational Hospitals with experienced surgens.

    Keywords: Multinodular Goiter, Thyroidectomy, Recurrence, Complications
  • Ehsan Mosa Farkhani, Mohammad Reza Baneshi, Farzaneh Zolala Pages 636-646
    Introduction
    Acute Myocardial Infarction (AMI) is one of the most common cause of mortality causes in Iran. The aim of this study was to provide a model for predicting the survival of patients with AMI in Imam Reza hospital in Mashhad.
    Materials And Methods
    We recruited 607 patient aged>25 years, admitted to the CCU of Imam Reza hospital in Mashhad. This was a 5-year retrospective study in which patients had been followed during 2007 to 2012. The main outcome of the study was death due to AMI. The effect of independent predictors on survival was examined in a multivariate Cox regression model.
    Results
    Using multivariate Cox regression analysis, variables remaining in the final model including: age (HR:1.04, P=0.000), male gender (HR:0.71, P=0.03), diabetes (HR:1.93, P=0.000), history of ischemic heart disease (HR:1.35, P=0.04), acute transmural myocardial infarction of unspecified site (HR:3.23 P=0.007), and type of intervention and diagnostic procedures. By multiplying the significant variables into the regression coefficient, a risk score was calculated. Applying cut offs at percentiles of 25 and 75, three risk groups were identified. in low and high-risk groups 5-year survival rate was 91% and 20% respectively.
    Conclusion
    Identification of additional risk factors and providing a new approach to high-risk group may lead to increase in survival of these patients.
    Keywords: Acute Myocardial Infarction, Survival, Cox regression, Cohort Studies
  • Mohammad Khajedaluee, Mohammad Javad Yazdanpanah, Seyedmohsen Seyednozadi, Abdolmajid Fata, Mohammad Reza Juya, Mohammad Hasan Masoudi, Mona Najaf Najafi Pages 647-654
    Introduction
    leishmaniasis in Iran is a major healthcare problem. Epidemiological studies are effective in disease control and preventive measures. The aim of this study was to investigate the epidemiology of cutaneous leishmaniasis in Razavi Khorasan province in 2011.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytical survey was conducted on cutaneous leishmaniasis patients in 2011. Recorded demographic and epidemiological information of patients were extracted from disease surveillance department of Mashhad university of medical sciences. Data were analyzed by SPSS version 11.5.
    Results
    The number of cutaneous leishmaniasis patients was 3558. According to the population coverage of Mashhad university of medical sciences, disease incidence was 7.2/10000 and 52% of patients were men. Most cases were children (under 10 years old) and youth (20-30 year old). Highest disease frequency was observed in students and housewives. The disease incidence in Torghabeh _Shandiz, Sarakhs and Daregaz was 92.3, 27.6 and 16 cases per ten thousands people, respectively.
    Conclusion
    The disease incidence in Razavi Khorasan was moderate compared to the other endemic areas of Iran. However, this frequency was still significant. According to high disease incidence in children and housewives, these groups needed to be trained in disease prevention and increase their level of health literacy.
    Keywords: epidemiology, Cutaneous Leishmaniasis, Razavi Khorasan
  • Masoumeh Aslanimehr, Amir Peymani, Davood Darzi Ramandi, Taghi Naserpour, Farivar Pages 655-662
    Introduction
    Enterococci are among the most important causes of urinary tract infections. The aim of this study was to assess the frequency of erm A, B, and C genes in erythromycin-resistant Enterococci isolated from the clinical samples of inpatients of university teaching hospitals in Qazvin and Tehran.
    Materials And Methods
    From 2012 to 2013, a total of 165 samples of enterococci were isolated from the clinical samples of inpatients. Susceptibility to erythromycin in enterococci isolates was performed by agar dilution and disk diffusion methods according to the Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI) guideline. Erythromycin resistance genes (ermA, B, and C) were identified by PCR.
    Results
    Out of 165 clinical isolates of enterococci, 142 (86%) isolates were Enterococcus faecalis and 23 (13.9%) isolates Enterococcus faecium. The results of susceptibility test showed that 158 (% 95) isolates were resistant or with intermediate sensitivity to erythromycin. There was a good correlation between the results of disk diffusion and agar dilution methods. Of total samples, 147 (89%) isolates were resistant to erythromycin (MIC≥8 µg/ml), 11 (6.6%) isolates with intermediate sensitivity (MIC 1-4 µg/ml), and 7 (4.2%) isolates with complete sensitivity to erythromycin (MIC ≤ 0.5 µg/ml).
    Conclusion
    The results of this study showed high prevalence of ermA, B, and C genes in erythromycin-resistant strains with ermB asthe most common resistance gene among these isolates.
    Keywords: Enterococci, Erm, Erythromycin, Macrolides Resistance, Antibiotic resistance
  • Majid Malaki, Anoush Azarfar, Aghillolah Keykhosravi, Yalda Ravanshad Pages 663-668
    Introduction
    Restless leg syndrome is a common problem in chronic renal failure with adverse effects on the quality of life. Case report: In this article we presented a 5 year old boy with chronic renal failure and restless leg syndrome who did not respond to oridinary treatments. Levodopa/carbidopa caused rapid and effective result with least adverse effects.
    Conclusion
    levodopa/carbidopa can be used in treatment of Restless leg syndrome which is unresponsive to oridinary treatments.
    Keywords: Restless Leg Syndrome, Chronic Kidney Failure, Sleep disorder, children