فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد - سال پنجاه و هشتم شماره 3 (پیاپی 136، خرداد 1394)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سال پنجاه و هشتم شماره 3 (پیاپی 136، خرداد 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • پیوند رباطی، حسن مظفری خسروی*، آزاده نجارزاده، علی دهقان، الناز خرمی صفحات 117-122
    مقدمه

    چاقی از مهم ترین مشکلات حوزه سلامت است که شیوع آن در ایران و جهان رو به افزایش است. بروز بسیاری از بیماری ها به سبب تولید و ترشح آدیپوسیتوکین ها از بافت چربی، با چاقی ارتباط دارند. برخی از مطالعات افزایش سرعت چربی سوزی را به دنبال دریافت مکمل کروم به دلیل اثر تنظیم کنندگی آن بر انسولین نشان داده اند. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر مکمل پیکولینات کرومیوم همراه با 30 دقیقه ورزش هوازی بر وزن، نمایه توده بدنی و دور کمر افراد دچار اضافه وزن و چاق انجام شده است.

    روش کار

    این مطالعه بر روی 100 داوطلب 20-50 ساله با نمایه توده بدنی (BMI) بالاتر از kg/m225 انجام شد. شرکت کنندگان به طور تصادفی به دو گروه مداخله و غیر مداخله تقسیم شدند.گروه مداخله به مدت 3 ماه روزانه μg200 کرومیوم پیکولینات دریافت کرده و 30 دقیقه ورزش هوازی داشتند. گروه غیرمداخله روزانه تنها 30 دقیقه ورزش هوازی داشتند. قد، وزن و دورکمر شرکت کنندگان پیش و پس از مداخله اندازه گیری شد.

    نتایج

    وزن، نمایه توده بدن و دورکمر در هر دو گروه پس از مداخله به طور معنی دار کاهش یافت. کاهش وزن (p˂0.001) و (BMI (p˂0.001 و دور کمر (001/ 0˂p) در گروه مداخله به طور معنی دار بیشتر از گروه غیر مداخله بود.

    نتیجه گیری

    در مطالعه حاضر نشان داده شد دریافت مکمل پیکولینات کروم همراه با 30 دقیقه ورزش هوازی سبب کاهش معنی دار در وزن، BMI و دور کمر در افراد دچار اضافه وزن و چاقی شد.

    کلیدواژگان: اضافه وزن، چاقی، کرومیوم پیکولینات، ورزش هوازی
  • احمد خسروی خراشاد، حسن وثوقی نیا، مریم نقوی، الهام مختاری امیرمجدی، محمدرضا فرزانه فر، مریم حامی، لیدا جراحی، محمدرضا شیخیان، میترا احدی صفحات 123-128
    مقدمه
    مهار کننده های پمپ پروتون یکی از داروهای مورد استفاده در بیماران گوارشی می باشند که به دلیل اثرات مطلوب درمانی امروزه بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. به دلیل همین مصرف گسترده عوارض جانبی این دسته دارویی اهمیت پیدا می کند. یکی از عوارضی که امروزه بسیار از آن نام برده می شود هیپومنیزیمی است که به دلیل عوارض بالقوه خطرناک آن بررسی شیوع این عارضه اهمیت پیدا می کند. در این مطالعه به بررسی تاثیر مصرف PPI بر سطح سرمی منیزیم پرداخته شد.
    روش کار
    این مطالعه همگروهی بر دو دسته از بیماران که شامل گروه مصرف کننده PPI کمتر از 3ماه و گروه مصرف کننده PPI بیشتر از 6ماه بودند، انجام شد. حجم نمونه تعیین شده در هر گروه 50 نفر بود. گروه های مصرف کننده PPI تحت درمان با امپرازول (40 میلی گرم روزانه) قرار گرفتند. هر گروه، قبل و بعد از درمان از نظر سطح سرمی منیزیوم، کلسیم، پتاسیم و PTH بررسی شدند و نتایج بوسیله نرم افزار SPSS و آزمون های آماری کلومگروف اسمیرنوف، کای اسکوئر، من ویتنی و ویل کاکسون آنالیز شد.
    نتایج
    سطح سرمی منیزیم به دنبال مصرف مهار کننده های پمپ پروتون در هیچ کدام از گروه های سه ماهه و شش ماهه تغییر معنی داری نداشت ولی سطح سرمی کلسیم در گروه سه ماهه دارای کاهش معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    هیپومنیزیمی در مصرف کوتاه مدت مهار کننده های پمپ پروتون ایجاد نمی شود.
    کلیدواژگان: مهار کننده پمپ پروتون، هیپوکلسمی، هیپومنیزیمی
  • سید رضاعطارزاده حسینی، احسان میر، کیوان حجازی، مجتبی میرسعیدی صفحات 129-136
    مقدمه
    بیماری قلبی عروقی وابسته به سندروم متابولیک از مهمترین عوامل مرگ و میر در سراسر جهان است. هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین ترکیبی بر برخی نشانگرهای مقاومت به انسولین در مردان میانسال بود.
    روش کار
    در این مطالعه نیمه تجربی، 24 مرد میانسال مرد سالم با میانگین (سن15/ 2 ± 45/ 63 سال و نمایه توده بدن5/2 ± 10/24 کیلوگرم برمترمربع به روش نمونه گیری در دسترس و هدفمند به صورت تصادفی به دو گروه 12 نفری، تجربی و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تمرینی، هشت هفته سه جلسه ای تمرین ترکیبی انجام دادند. تمرین هوازی شامل 20 دقیقه با شدت 70-60 درصد ضربان قلب ذخیره و برنامه تمرینات مقاومتی نیز با شدت 70 درصد یک تکرار بیشینه اجرا شد. پیش از شروع و پس از پایان دوره تمرین ترکیبی، نمونه خونی جهت اندازه گیری مقادیر لپتین، گلوکز، انسولین و مقاومت به انسولین جمع آوری شد. از روش آنالیز واریانس اندازه های تکراری استفاده شد و نتایج در سطح معنی داری 05/ 0>p آزمایش شدند.
    نتایج
    سطوح لپتین، انسولین، گلوکز، شاخص مقاومت به انسولین و درصد چربی بدن گروه تجربی پس از مداخله تمرینی بهبود معنی دار یافت(05/ 0>p)؛ هم چنین تفاوت معنی داری در مقادیر لپتین، گلوکز، شاخص مقاومت به انسولین و درصد چربی بدن بین دو گروه مشاهده شد(05/0>p).
    نتیجه گیری
    کاهش یافتن سطوح لپتین و مقاومت به انسولین به واسطه اجرای تمرینات ترکیبی ممکن است منجر به بهبود خطر بیماری قلبی- عروقی در مردان میانسال شود.
    کلیدواژگان: تمرین ترکیبی، شاخص مقاومت به انسولین، لپتین، مردان میانسال غیرفعال
  • فرشید باقری، مریم بابازاده، سید رضاشریفی، علی بیرجندی نژاد، محمدحسین طراز جمشیدی، شهرام اطهری نیا صفحات 137-143
    مقدمه
    با توجه به شیوع بالای ا شکستگی کلاویکول، این تحقیق با هدف مقایسه دو روش جراحی و غیرجراحی از نظر ایجاد عوارض و رضایتمندی بیماران انجام شد.
    روش کار
    مطالعه کوهورت آینده نگر در شش ماهه نخست 1392 در بیمارستان امدادی و امام رضا مشهد انجام شد. 64بیمار دچارشکستگی استخوان کلاویکول، از فرمول مقایسه نسبتها وبا1/ 0=αو3/ 0=β برای هر گروه 32نفر محاسبه شد که این تعداد6ماه قبل تحت درمان جراحی(35 نفر)و یا غیرجراحی(29 نفر)قرار گرفته بودند، وارد مطالعه شدند.. تیم جراحی در هر دو بیمارستان متد یکسانی جهت درمان در هر دو روش جراحی وغیر جراحی داشتند بررسی بیماران در فواصل 1 و 3 و 6 ماه بعد از درمان با پرکردن پرسشنامه و نیز معاینه و رادیوگرافی بیماران، بود. نتایج و عوارض درمان مورد مقایسه قرار گرفتند.
    نتایج
    بین مدت زمان بستری، زمان رهائی از درد و زمان برگشت به کار ومیزان رضایت پس از اقدامات درمانی، تفاوت معنی دار وجود داشت 001 /0=p و بین رضایتمندی و روش درمان رابطه معنی دار بود 05/ 0=p. عوارض هم با روش درمان، رابطه معنی داری داشت (002/ 0=p).رابطه معنی داری بین محدودیت حرکتی شانه و روش درمان وجود داشت (004/ 0=p).
    نتیجه گیری
    روش جراحی برای درمان این بیماران مزایایی مانند زیبایی، دوران پس از عمل راحتر و کم درد تر، حفظ طول ترقوه و بازگشت سریع تر بیمار به کار دارد. و روش غیر جراحی مزایایی مانند هزینه درمانی اولیه کمتر، نبودن عوارض بیهوشی و عوارض احتمالی عمل جراحی می باشد.
    کلیدواژگان: شکستگی کامینوته، مال یونیون، نان یونیون
  • ابوالفضل مظفری، سیدفخرالدین حجازی، زهرا افراخته، فاضله شاکری، سیامک محبی، هادی زمانیان صفحات 144-150
    مقدمه
    خرخر یافته شایعی در جامعه است به طوری که 25% زنان و 45% مردان میانسال این علامت را دارا می باشند. خرخر علامت اصلی آپنه تنفسی حین خواب است و در 4% مردان و 2% خانم ها دیده می شود. در بعضی مطالعات خرخر همراه با افزایش ریسک سکته قلبی و مغزی در مردان و زنان است. در مطالعات اپیدمیولوژیک نیز بین خرخر و آپنه تنفسی حین خواب با بیماری عروقی ارتباط نزدیکی وجود داشت. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط خرخر با ریسک درگیری عروق کرونر در شهر قم می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی که به صورت مورد شاهدی در طی شش ماه در سال 1391در شهر قم صورت گرفت، 92 بیمار با آنژیوگرافی عروق کرونر تنگی بیش از 50% در گروه مورد و بقیه با آنژیوگرافی طبیعی با تنگی کمتر از 50% در گروه شاهد به روش نمونه گیری در دسترس مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده پرسشنامه استاندارد برلین و همچنین استفاده از اطلاعات دموگرافیگ بیماران بود و در نهایت داده ها توسط نرم افزار SPSS در سطح معنی داری کمتر از 05/0 تحلیل شد.
    نتایج
    سن متوسط بیماران 83/ 55 سال و 1/ 64% خانم بودند. این مطالعه نشان داد ارتباط معناداری میان همراهی خرخر و بیماری قلبی وجود ندارد(001/ 0=p). از طرفی رابطه معناداری بین خرخر و فشار خون (001/ 0=p) و ریسک بروز آپنه تنفسی حین خواب با بیماری قلبی (008/ 0=p) وجود داشت ولی میان خرخر و دیابت و خرخر با چربی بالا رابطه معناداری دیده نشد (P=0.853، P=0.214).
    نتیجه گیری
    باوجود رابطه معناداری که آپنه تنفسی حین خواب با بیماری قلبی داشت، ولی خرخر ریسک فاکتور مهمی برای بیماران قلبی نبود.
    کلیدواژگان: آپنه تنفسی حین خواب، بیماری عروق کرونر قلب، خرخر
  • محمد جواد مجاهدی، سمانه اسفندیاری، علی پوراکبر، مریم حامی، هوشنگ رفعت پناه صفحات 151-155
    مقدمه
    ویروس هپاتیت جی یک ویروس RNA دار است. شایع ترین راه انتقال آن از طریق خون می باشد. هدف از این مطالعه بررسی شیوع سابقه تماس با ویروس هپاتیت جی در بین بیماران همودیالیزی و هموفیلی مشهد است.
    روش کار
    این مطالعه به صورت مقطعی و در بیمارستان قائم مشهد در سال 1388 انجام شد. در مجموع 132 بیمار تحت همودیالیز و 101 بیمار هموفیلی در مطالعه شرکت کردند. وجود پروتئین E2 ضد ویروس هپاتیت جی (anti-E2) (anti-HGV envelope protein E2) در سرم تمام شرکت کنندگان به روش الیزا بررسی شد. وجود این پروتئین در سرم نشان دهنده سابقه تماس با ویروس هپاتیت جی است. همچنین همه شرکت کنندگان از جهت وجود(HBS Ag (Hepatitis B surface antigen و (HCV-Ab (hepatitis C antibody بررسی شدند و تستهای کارکرد کبدی از جمله ALT (alanine aminotransferase)، AST (Aspartat aminotransferase و (ALP (alkaline phosphatese نیز در سرم آنها اندازه گیری شد. داده های مطالعه با استفاده از نرم افزارSPSS و آزمون های آماری تی دانشجویی و کای اسکوئر تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    در مجموع هیچکدام از بیماران همودیالیزی و هموفیلی دارای آنتی بادی (E2 (anti-E2 در سرم خود نبودند. 1/ 84% بیماران همودیالیزی و تمام بیماران هموفیلی سابقه دریافت فراورده های خونی داشتند.
    نتیجه گیری
    میزان سابقه تماس با ویروس هپاتیت جی در بین بیماران هموفیلی و همودیالیزی این مطالعه (%0) بود. لذا در حال حاضر اسکرنینگ این بیماران از لحاظ وجود HGV Ab در مشهد ضروری به نظر نمی رسد.
    کلیدواژگان: آنتی بادی ضدویروس هپاتیت جی، همودیالیز، هموفیلی ویروس هپاتیت جی
  • مرتضی بنیادی، ساناز رنجبر راد، محمدحسین جبارپور بنیادی، حمید احمدیه صفحات 156-161
    مقدمه
    تخریب وابسته به سن ماکولا (AMD) شایعترین علت نابینایی برگشت ناپذیر در افراد مسن سراسر جهان محسوب می شود. در کنار عوامل محیطی از جمله سن و مصرف سیگار، واریانت های ژنتیکی از لوکوس های ژنی متعدد با این بیماری ارتباط دارد. پلی مورفیسم های متعددی در بروز این بیماری دخیل می باشند که یکی از آنها پلی مورفیسم rs2230199 ژن C3 است که مهمترین پروتئین سیستم کمپلمان را کد میکند. در این مطالعه ما به بررسی نقش پلی مورفیسم rs2230199 در بروز بیماری AMD پرداخته می شود.
    روش کار
    این مطالعه موردشاهدی در منطقه گناباد در سال1393 انجام شد. در این تحقیق رابطه بین پلی مورفیسم rs2230199 در 51 بیمار از منطقه گناباد مبتلا به AMD نوع خشک با فنوتیپ آتروفی جغرافیایی با استفاده از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) و تکنیک پلی مورفیسم طول قطعات هضم شده (RFLP) بررسی شد. تعدادی از نمونه ها جهت تایید نتایج به دست آمده از روش RFLP به تصادف انتخاب شده و تعیین توالی شدند. همچنین، 72 فرد سالم که از نظر سن و جنس با گروه بیمار مطابقت داشته و فاقد رابطه خانوادگی با آن ها و یا سابقه بیماری AMD در فامیل بودند، به عنوان گروه کنترل در این مطالعه شرکت داشتند. اطلاعات با آزمون های کای دو و دقیق فیشر بررسی شد.
    نتایج
    بررسی رابطه پلی مورفیسم rs2230199 در ژنC3 با بیماری AMD نشان داد که ارتباط معنی داری بین فراوانی ژنوتیپی و اللی این پل مورفیسم در افراد مبتلا به AMD و گروه کنترل وجود دارد (000/ 0=p).
    نتیجه گیری
    پلی مورفیسمrs2230199 ژن C3 با افزایش خطر ابتلا به AMD در ارتباط است.
    کلیدواژگان: AMD، ژن C3، RFLP
  • عباسعلی زراعتی، پروین لایق*، معصومه حسن زاده، فرزانه شریفی پور، سیدسیف الله بلادی موسوی، اندیشه نورزویان، تینا زراعتی صفحات 162-166
    مقدمه

    مطالعات اخیر نشان داده اند که ویتامین D سبب تحریک خون سازی می شود. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین سطح 25هیدروکسی ویتامین D و سطوح سرمی هموگلوبین واندکس اریتروپویتین در بیماران دیالیز خونی می باشد.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی مقطعی در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد در سال1391 انجام شد. تعداد62 بیمار که به طور منظم تحت دیالیز خونی بودند، وارد مطالعه شدند. سطوح سرمی هموگلوبین و 25هیدروکسی ویتامین D اندازه گیری شدو اندکس اریتروپوئتین (دوز هفتگی اریتروپوئتین/هماتوکریت) محاسبه شد. مقاومت به اریتروپوئتین در اندکس اریتروپوئتین (EPOI > 300) تعریف شد. اطلاعات با نرم افزار SPSS و آزمون پیرسون تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    میانگین سنی بیماران28/ 13 ± 26 /42 سال بود. میانگین سطح سرمی 25هیدروکسی ویتامین D در کل بیماران 28/ 20± 54/ 26 بود. 24بیمار(7 /38%) مقاومت به اریتروپویتین داشتند.آزمون همبستگی پیرسون ارتباط معنی داری رابین سطح سرمی 25هیدروکسی ویتامین D با سطوح سرمی هموگلوبین واندکس اریتروپویتین نشان نداد ولی در بیماران بااندکس اریتروپویتین بالاتر از 300 ارتباط معنی دار و معکوسی بین سطح سرمی 25هیدروکسی ویتامین D با اندکس اریتروپویتین مشاهده شد (r=-0.42، p=0.04).

    نتیجه گیری

    با وجودی که در این مطالعه ارتباطی بین کمبود ویتامین Dو اندکس اریتروپویتین یافت نشد، با این حال در بیماران دیالیزی که به EPO مقاومت نشان می دهند،ممکن است ارتباط معکوسی بین این اندکس با سطوح سرمی ویتامین D وجودداشته باشدکه باید درمطالعات آینده باحجم نمونه بیشتر اثبات گردد.

    کلیدواژگان: اندکس اریتروپویتین، دیالیز خونی، هموگلوبین، 25هیدروکسی ویتامین D
|
  • Peyvand Robati, Hassan Mozaffari Khosravi, Azadeh Najarzadeh, Ali Dehghani, Elnaz Khorrami Pages 117-122

    Background and

    Purpose

    Obesity is a major health problem and its prevalence in the world is increasing. Based on studies the diseases caused by adipocytokine production and secretion from adipose tissue are associated with obesity. Some studies have showns the speed up in fat loss due to the effects of chromium supplementation on insulinregulation. Therefore this study investigated effects of chromium picolinate supplementation combined with 30 minutes of aerobic exercise on weight، body mass index (BMI)، waist circumference of overweight and obese individuals.

    Methods

    This clinical trial involved 100 volunteers،20-50 years old with a body mass index above 25 kg/m2; Participants were randomly divided into two groups: intervention and non-intervention. The intervention group received gμ200 of chromium picolinate daily and 30 minutes of aerobic exercise for 3 months but non-intervention group had only 30 minutes of aerobic exercise. Height، weight and waist circumference were measured before and after intervention.

    Results

    Weight، BMI and waist circumference were reduced in both groups significantly. But the changes in weight (p˂0. 001)، BMI (p˂0. 001) and waist circumference (p 0. 001) in intervention group were significantly more than non-intervention group.

    Conclusions

    In the present study it was shown that chromium picolinate supplementation combined with 30 minutes of aerobic exercise decreases weight، BMI and waist circumference in overweight and obesity significantly.

  • Ahmad Khosravi Khorashad, Hassan Vosoughinia, Maryam Naghavi, Elham Mokhtari Amirmajdi, Mohammad Reza Farzanehfar, Maryam Hami, Lida Jarahi, Mohammad Reza Sheykhian, Mitra Ahadi Pages 123-128
    Background
    Proton pump inhibitors (PPIs) are commonly used for treatment of many gastrointestinal disorders. They are effective and potent, so their use is getting more and more attraction. There are reports of some adverse effects for PPIs especially in long term consumption. One of potentially serious side effects of PPI is hypomagnesaemia which can be life threatening. This study was designed to evaluate the effect of PPI on serum level of magnesium.
    Materials And Methods
    A cohort study was done on two groups of patients: 50 patients who used 40 mg Omeprazole less than 3 months and 50 patients with more than 6 months of same drug. Serum levels of Mg, Ca, K and PTH were measured before and after treatment. Results were analyzed with SPSS ver.21 Kolmogorov-Smirnov, Chi square, Mann Whitney, and Wilcoxon.
    Results
    No significant decrease was found in magnesium level between two groups before and after treatment. Serum level of Calcium was significantly decreased in patients with PPI use of less than three months.
    Conclusions
    Hypomagnesaemia did not occur in short-term use of PPI.
    Keywords: Hypomagnesaemia, proton pump inhibitors, Hypocalcemia
  • Seyyed Reza Attarzadeh Hosseini, Ehsan Mir, Keyvan Hejazi, Mojtaba Mir Sayeedi Pages 129-136
    Introduction
    Cardiovascular diseases associated with the metabolic syndrome are the major cause of mortality in all over the world. We evaluated the effect of eight weeks combined training on some insulin resistance markers in middle-aged men.
    Materials And Methods
    In this semi experimental study, 24 sedentary healthy middle aged men (age: 63.45±2.15 years, BMI: 24.10±2.5 kg/m2) with convenience sampling method, participated in this study. They were randomly categorized into two groups of 12 individuals: experimental and control. In the trained group, the volunteers undertook 8 weeks by 3 days/week take part in combiand training. The aerobic program training included: 20 mins duration with 60-70% HRR per session and the resistance training program was performed with 70% 1RM. Before and after the 8 weeks combined training, blood samples were taken and the concentrations of leptin, glucose, insulin and insulin resistance concentrations were determined. Data are analyzed using repeated measure test. P less than 0.05 was considered statistically significant.
    Results
    The levels of the leptin, insulin, glucose, insulin resistance and body fat percentage in experimental group were improved significantly(P<0.05), Changes in average of two groups in levels of leptin, glucose, insulin resistance, body fat percentage had a significant difference (P<0.05).
    Conclusion
    Reduced leptin and insulin resistance level following combined exercises training might improve cardiovascular risk in middle-aged men.
    Keywords: Combined exercises, Insulin resistance indicators, Inactive middle, aged men, Leptin
  • Farshid Bagheri, Maryam Babazadeh, Syed Rerza Shryfy, Ali Birjandinejad, Mohammad Hossein Jamshidi Taraz, Shahram Athari Niya Pages 137-143
    Background
    Clavicle fractures are one of the most prevalent fractures. They are treated with surgery or conservative methods, but the best treatment is not clear. The aim of this study was comparison of operative with non operative treatments in the middle fracture of clavicle.
    Method
    overall Sixty four patients aged between 20 to 65 years with middle clavicular fracture referring to Shahid Kamyab and Imam Reza Hospitals of Mashhad were recruited in 2013. Patients were randomly allocated to one of the two methods. Patients were followed for 6 months and demographic features, standard radiographic indices, DASH and VAS scores were recorded.
    Results
    The rates of acceptable results were more in surgery group than in non surgery group (p=0.001). Surgical techniques for fractures of Midshaft of clavicula have many advantages versus non-surgical procedures and treatment is clinically and financially more affordable and better. Rate of complications was significantly lower in surgical procedure than non-surgical. In the surgical procedure period of hospitalization was longer (p=0.004) but time for returning to work and pain were less than nonsurgical method (p=0.004).
    Conclusion
    In treatment of clavicular Midshaft fractures surgery was prior to non-surgery method and should be regarded as the treatment of choice
    Keywords: comminuted fracture, malunion, Nonunion
  • Abolfazl Mozafari, Seid Fakhredin Hejazi, Zahra Afrakhteh, Fazeleh Shakeri, Siamak Mohebi, Hadi Zamanian Pages 144-150
    Introduction
    Snoring is common in the general population, with up to 25% of women and 45% of men reporting habitual snoring. Obstructive sleep apnea (OSA) is frequent and affects 4% and 2% of middle-aged men and women respectively. In some study, Snoring is associated with a significantly increased risk for acute myocardial infarction and stroke in men and women. Epidemiologic studies in Caucasian populations have shown association of snoring and sleep apnea with vascular disease. We examined whether snoring was directly related to cardiovascular disease.
    Methods
    This article was case-control study. All patients underwent cardiac vessel angiography in two catheter labs in Qom hospitals. 92 patients were normal or minimal stenosis (<50%) and another 92 patients were with 1, 2 or 3 vessels disease. Then Berlin questionnairewas completeed by and compare two groups and analyzed using and the P Value less than (‹0.05)was consideredstatistically significant. SPSS16 software.
    Results
    mean ageof patients was 55.83± 10.83,and 64.1% 118 (64.1%) patients were females. This study showed no significant difference between snoring with coronary artery disease (P=0.349). In the other hand, there are significant relationship between snoring and hypertension (P<0.001) and between risk factor of obstructive sleep apnea and coronary artery disease (P=0.008). However, we didnt show prominent relationship between snoring and diabetes mellitus also between snoring also hyperlipidemia (P=0.853, P=0.214 respectively)
    Conclusion
    according to this study, in spite to correlation among risk factors of obstructive sleep apnea and coronary artery disease, simple snoring was not risk factor for development of cardiovascular disease.
    Keywords: coronary artery disease, snoring, obstructive sleep apnea
  • Mohammad Javad Mojahedi, Samane Esfandiari, Ali Pourakbar, Maryam Hami, Hushang Rafatpanah Pages 151-155
    Background
    hepatitis G virus (HGV) is an RNA virus. The predominant route of its transmission is parenteral. The aim of this study was to assess the frequency of HGV exposure in hemodialysis (HD) and hemophiliac patients in Mashhad.
    Methods
    this cross-sectional study was performed in Ghaem hospital, although we selected our hemodialysis patients from 4 major dialysis centers in Mashhad (Imam reza hospital, Hasheminejad hospital, Ghaem hospital and Emam zaman hospital). We asked hemophilic patients to participate our study from all around Khorasan (Razavi, North and South). The study consisted of 132 patients under HD and 101 hemophilic patients. The presence of anti-HGV envelope protein E2 (anti-E2) in blood serum was determined by means of an ELISA assay that indicates HGV exposure. All patients were also screened for hepatitis B surface antigen (HBsAg), hepatitis C antibody (anti-HCV), alanine aminotransferase (ALT), aspartat aminotransferase (AST) and alkaline phosphatase (ALP). Data of the study was inserted in SPSSand was analyzed with the chi-square and T test.
    Results
    totally, none of the HD or hemophilic patients are positive for anti-E2. 84.1% of hemodialysis patients and all of the hemophiliac patients had previous blood transfusion.
    Conclusion
    the rate of exposure to HGV was zero (0%) among the dialysis and hemophiliac patients in our study. therefore it seemd that screening for HGV Ab was not necessary in Mashhad.
    Keywords: anti_HGV envelope protein E2_hemophiliac_Hemodialysis_hepatitis G virus
  • Mortaza Bonyadi, Sanaz Ranjbar Rad, Mohammad Hossein Jabbarpour Bonyadi, Hamid Ahmadieh Pages 156-161
    Introduction
    Age-related macular degeneration (AMD) is the most common cause of irreversible visual impairment among elderly population worldwide. Besides age and smoking, genetic variants from several gene loci have been associated with this condition. Several polymorphisms have been implicated in the pathogenesis of this disease. rs2230199 polymorphism in C3 gene that encodes the major protein of the complement system is one of the candidate genes involved in this disease. The present research examined the role of R102G polymorphism in developing of AMD.
    Method
    In this study, the association of rs2230199 polymorphism in C3 gene was investigated in 51 patients from Gonabad region suffering from dry AMD with Geogrophic atrophy by polymerase chain reaction (PCR) and restriction fragment length polymorphism (RFLP). Some cases were chosen at random for confirmation of the PCR-RFLP results by direct sequencing. Also, 72 healthy age, sex matched unrelated people were included in this case-control study as controls which were selected from the same population.
    Results
    Investigation of the association of R102G polymorphism in C3 gene with AMD showed that there are significant differences between patients and controls in genotype and allele frequencies of this polymorphism (P= 0.000).
    Conclusion
    rs2230199 polymorphism in C3 was associated with increased risk for AMD
    Keywords: AMD, C3 gene, RFLP
  • Abbasali Zeraati, Parvin Layegh, Masumeh Hasan Zadeh, Farzaneh Sharifipour Sharifipour, Seyyed Seifollah Beladi Mousavi, Andisheh Noruzian, Tina Zeraati Pages 162-166
    Introduction

    Recent studies have shown that vitamine D stimulates erythropoiesis,. The aim of this study was to evaluate relation of 25 hydroxy Vit D (25 OH Vit D) with hemoglobin and erythropoietin Index (EPOI) in hemodialysis patients.

    Materials and Methods

    Our study enrolled 62 HD patients treated at Imam Reza Hospital in year 2012. The patients included 36 men and 26women, in this cross sectional study. Blood samples were obtained for determination of 25 OH Vit D, hemoglobin and EPOI computed (weekly EPO dose/hematocrit). We considered resistance to EPO as EPOI > 300. Pearson’s correlation coefficient method was used for specifying the correlation between variable levels.

    Results

    The mean age of patients was 42.26±13.28 years. The mean Vit D levels were 26.54 ± 20.28. Overall Twenty four patients (38.7%) had resistance to erythropoietin. In this study we didn`t find any correlation between 25 OH Vit D and hemoglobin and EPOI. In patients with EPOI > 300, there was an inverse significant correlation between 25 OH Vit D and EPOI (r=-0.42, p=0.04).

    Conclusion

    In spite of absence of relationship between EPOI and 25 OH Vit D levels in our study, in HD patients who showed resistance to erythropoietin, it might be an inverse significant correlation between 25 OH Vit D and EPOI, that should be approved in further studies.

    Keywords: Vitamin D, Hemoglobin, Erythropoietin Index, Hemodialysis