فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد - سال پنجاه و هشتم شماره 4 (پیاپی 137، تیر 1394)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سال پنجاه و هشتم شماره 4 (پیاپی 137، تیر 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقاله پژوهشی
  • نرگس سادات زاهد، مریم قسامی*، مرجان شریفی، مهدی یاسری صفحات 167-174
    مقدمه

    مرگ و میر بیماران ESRD عمدتا ناشی از بیماری های قلبی و عروقی است. مارکرهای التهابی با حوادث کرونری مرتبط هستند. Q10 نقش محافظتی در مقابل آسیبهای اکسیداتیو رادیکالهای آزاد دارد. همچنین هیپرهموسیستئینمی یک فاکتور مستقل CAD می باشد. با توجه به افزایش آسیب اکسیداتیو در بیماران دیالیزی و تاثیر کوآنزیم Q10 در کاهش استرس اکسیداتیو دراین مطالعه به بررسی تاثیر CO-Q10 روی سطح پلاسمایی مارکرهای التهابی CRP و هموسیتئین در بیماران همودیالیزی پرداخته شد.

    روش کار

    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی از سال 1392-1393 در بیمارستان های لقمان حکیم و اشرفی اصفهانی انجام شده است که با کنترل دارونما و به طریقه متقاطع طراحی شده است. بیماران به دو گروه تقسیم شدند. به مدت سه ماه به گروه اول، دارو و به گروه دوم دارونما داده شد و پس از زمان تعیین شده برای پاکسازی دارو جای گروه ها تعویض و مطالعه برای سه ماه دیگر هم ادامه داده شد. ابتدای مطالعه و انتهای سه ماهه اول دوم، سطح سرمی CRP و هموسیستین اندازه گیری شد. برای بررسی و تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS و آزمون های اسمیرنوف، تی، فیشر، کای اسکوئر و من ویتنی استفاده شد.

    نتایج

    34 بیمار وارد مطالعه شدند درنهایت 26 نفر مطالعه را کامل کردند. آنالیز داده ها در زمان سه ماه برای CRP نشان دهنده تاثیر معنی دار آماری درمان بود. (5/10 to 1/20- = CI95%) (001/0≥p). همچنین آنالیز آماری داده ها مربوط به آلبومین نیز معنادار آماری ((6/0 - 0/0 = CI95%) (044/0=p)) می باشد، ولی اثر درمان برای هموسیستین معنادار یافت نشد (63/0=p).

    نتیجه گیری

    Q10 باعث کاهش معنی داری در سطح CRP شده است که به عنوان یک فاکتور التهابی شناخته شده است و در پیش بینی حوادث قلبی- عروقی نقش دارد.

    کلیدواژگان: هموسیستین، نارسایی مزمن کلیه، CO، Q10، CRP
  • فاطمه قانع شعرباف، محمد اسماعیلی، مهران بیرقی طوسی، مرجان اسماعیلی صفحات 175-184
    مقدمه
    عفونت دستگاه ادراری (UTI) از شایعترین عفونتهای باکتریال است که می تواند سبب عوارض جدی نظیر اسکار کلیه، افزایش فشار خون و نارسایی مزمن کلیه شود. برای جلوگیری از آسیب به کلیه ها لازم است که در موارد دارای خطر، از آنتی بیوتیک پروفیلاکسی طولانی مدت استفاده شود. هدف از این مطالعه مقایسه اثر نالیدیکسیک اسید و کوتریموکسازول در پیشگیری از عود عفونت ادراری است.
    روش کار
    در این مطالعه مداخله ای، 102 کودک 1 تا 15 ساله مبتلا به عفونت سیستم ادراری که نیاز به آنتی بیوتیک پروفیلاکسی جهت پیشگیری از UTI داشتند، مورد بررسی قرار گرفتند. پس از درمان عفونت حاد، کودکان به صورت تصادفی تحت درمان پروفیلاکسی با کوتریموکسازول یا نالیدیکسیک اسید به مدت 6 ماه قرار گرفتند. اطلاعات با نرم افزار SPSS و آزمون های آماری فیشر و تی بررسی و تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    از 102 بیمار مورد مطالعه،50 نفر نالیدیکسیک اسید و 52 نفر کوتریموکسازول دریافت نمودند. این دو گروه، از نظر سنی و جنسی، اختلاف آماری نداشتند. در گروه مصرف کننده نالیدیکسیک اسید، طی 6 ماه پیگیری، 48% عود عفونت ادراری وجود داشت؛ که به طور معنی داری بیشتر از کودکانی بود که تحت درمان با کوتریموکسازول قرار داشتند (1/21%؛ 006/0=p).
    نتیجه گیری
    میزان عود عفونت ادراری در دو گروه مورد مطالعه ارتباطی به سن، جنس و وجود یا عدم وجود ناهنجاری ساختمانی در کلیه ها نداشت. در کودکان دچار عفونت ادراری نیازمند پروفیلاکسی، توصیه می شود از داروی کوتریموکسازول در پروفیلاکسی عفونت ادراری استفاده شود.
    کلیدواژگان: عفونت دستگاه ادراری، آنتی بیوتیک، پروفیلاکسی، نالیدیکسیک اسید، تری متوپریم- سولفامتوکسازول
  • حمیدرضا نوروزی، حسین موحدیان * صفحات 185-190
    مقدمه

    هدف ازاین مطالعه بررسی ارتباط کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) و اندکس های داپلر ورید پورت می باشد. این تحقیق در ارزیابی پیشرفت NAFLD و کنترل اثرات درمان در پیگیری بیماران ممکن است مفید باشد.

    روش کار

    این مطالعه به روش مورد – شاهدی در 54 بیمار NAFLD و 54 فرد سالم بالغ به عنوان گروه کنترل در فاصله زمانی تیر تا آذر ماه 93 انجام شد. بیماران با سطح آنزیم کبدی (AST،ALT) افزایش یافته و کبد هیپراکوژن در سونوگرافی (B-Mode) معرفی شده اند. بعد از 8 ساعت ناشتایی سونوگرافی داپلر انجام شد و اندکس تموج ورید پورت (VPI) و متوسط سرعت پورت (MPV) و دیامتر پورت (PD) اندازه گیری شد. اطلاعات با نرم افزار SPSS و آزمون های کای دو، تی، من ویتنی بررسی شد.

    نتایج

    مقادیر VPI و MPV و PD به ترتیب 09/0±3931/0، 65/1±44/10 سانتی متر بر ثانیه و 65/1±5/9 سانتی متر در بیماران با NAFLD و در گروه کنترل 06/0±68/0، 72/1±09/17 سانتی متر بر ثانیه و 6/1±3/9 سانتی متر بود. این پارامترها در گروه NAFLD بطور معنا داری کمتر بود. اختلاف معنا داری بین دو گروه بیمار و کنترل در اندازه پوررت یافت نشد.

    نتیجه گیری

    از این مطالعه نتیجه گیری می شود VPI و MPV بطور معنی داری در بیماران با NAFLD نسبت به گروه کنترل پایین تر است که در نتیجه آسیب دیدگی کامپلیانس عروقی به علت رسوب چربی در هپاتوسیت ها می باشد.نکته حایز اهمیت این است که جهت تشخیص NAFLD روش های با خطر کمتر نظیر آنچه در این مطالعه توصیف شد را بکار ببریم.

    کلیدواژگان: بیماری کبد چرب غیر الکلی، ورید پورت، آنزیم کبدی
  • بشرا حسن زمانی، محمد جواد مجاهدی، عباسعلی زراعتی، صبا خواجه درگی، امیرمحمد هاشم اثنی عشری صفحات 191-196
    مقدمه
    در بیماران کاندید پیوند کلیه ظرفیت ورزشی که به واسطه سنجش peak oxygen uptake مشخص می شود فاکتور مهم پیشگویی کننده مرگ و میر و بقای بعد از عمل این بیماران است به گونه ای که میزان پایین VO2 maxبطور مستقیم با م مرگ و میر بعد از عمل این بیماران ارتباط دارد. تاکنون در ایران مطالعه ای جهت بررسی عوامل موثر بر میزان VO2 max صورت نگرفته، عوامل کلینیکال و دموگرافیک پیش بینی کننده اختلال ورزش در بیماران ESRD با انجام آزمایش های چند متغیره بر بیماران کاندید پیوند بررسی شدند.
    روش کار
    در این مطالعه بررسی مقطعی که در سال 1391در بیمارستان قائم مشهد انجام شد[t1]، تعداد 44 بیمار تحت همودیالیز و در لیست پیوند، وارد شدند. برای این بیماران دو تست انجام گرفت. اسپیرومتری و تست ورزش و برای هر بیمار اطلاعات شامل سن، کراتینین، فشار خون، هموگلوبین، هماتوکریت، آلبومین، کلسیم، فسفر، کلسترول توتال، HDL، LDL، تری گلیسیرید، Intact PTH، آهن، فریتین و Iron binding capacity نیز ثبت شد. سپس بر این اساس تجزیه و تحلیل های آماری صورت گرفت.
    نتایج
    در این مطالعه ارتباط معناداری میان فاکتور های هموگلوبین، هماتوکریت با VO2 max حاصل از تست ورزش در بیماران کاندید پیوند کلیه یافت شده است.
    نتیجه گیری
    در بیماران پیوند کلیه برداشت اکسیژنVO2max حاصل از تست ورزش قبل از عمل پیوند اثری منفی در مرگ و میر پس از عمل داشته است، اصلاح عوامل موثر می تواند در بقای بیماران پس از عمل و بهبود سطح فعالیتهای روزانه این بیماران موثر باشد.
    کلیدواژگان: حداکثر برداشت اکسیژن، تست ورزش، همودیالیز، نارسایی کلیوی مرحله آخر
  • مصطفی نوری زاده تازه کند، مهمت توپاکتاس، ابراهیم ولی پور، ارکیده حاجی پور صفحات 197-203
    مقدمه
    میرتازاپین از جمله داروهای ضد افسرگی می باشد که به طور گسترده در سراسر جهان برای درمان افسردگی های ماژور مورد استفاده قرار می گیرد. میرتازاپین موجب افزایش سطح آدرنالین و سرتونین در مغز می شود. افزایش مصرف داروهای ضد افسردگی در سالهای اخیر ضرورت مطالعات بیشتر و اطمینان حاصل از این داروها را نشان می دهد. بنابراین هدف از این پژوهش مطالعه ی سیتوتوکسیسیته ی داروی میرتازاپین در لنفوسیت های خونی با استفاده از روش های شمارش میتوتیک ایندکس، شاخص تقسیم هسته ایی و پرولیفراسیون ایندکس می باشد.
    روش کار
    در این پژوهش که بر لنفوسیت های خونی انسان (2 نفر آقا و 2 نفر خانم) انجام شد تاثیر سیتوتوکسیسیته ی میرتازاپین در تیمارهای 24 و 48 ساعته و در دوز های 10، 25، 40، 55 μg/ml بررسی شده و داده ها توسط آزمون تی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    نتایج
    تیمارهای 24 و 48 ساعته ی میرتازاپین سبب کاهش میتوتیک ایندکس و شاخص تقسیم هسته ای شده است. همچنین، میرتازاپین موجب کاهش پرولیفراسیون ایندکس در تیمار های 24 و 48 ساعته شده و کاهش پرولیفراسیون در هر دو زمان تیمار با افزایش دوز رابطه ی مستقیم داشته است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این پژوهش میرتازاپین دارای اثرات سیتوتوکسیک در سلولهای انسانی است. بنابراین این دارو می تواند کاندید مناسبی در درمان سرطان باشد.
    کلیدواژگان: لنفوسیت های خونی، میرتازاپین، سیتوتوکسیسیتی، میتوتیک ایندکس
  • عبدالمجید فتی، محمود پریان، فریبا رضایی طلب، محمد جواد نجف زاده، علی ناصری، لیدا جراحی، بهزاد مواجی صفحات 204-210
    مقدمه
    هدف از این مطالعه بررسی از نظر آلودگی به Pneumocystis jirovecii در بین 16 بیمار مبتلا به دیابت بود که به دلیل اختلال مزمن تنفسی در بیمارستان امام رضا مشهد بستری شده بودند.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی مقطعی از بهمن ماه 1391تا بهمن ماه 1392 در بیمارستان امام رضا 0ع) مشهد انجام شد. نمونه مایع شستشوی برونش 16بیمار دیابتی دارای اختلال مزمن تنفسی توسط متخصصان بیماری های ریه نمونه گیری شده و به بخش انگل شناسی و قارچ شناسی ارسال شد. دی ان ای نمونه ها پس از سانتریفیوژ و نگهداری در یخچال استخراج و سپس به روش ملکولی Nested - PCR شناسائی گردید.
    نتایج
    از 16 بیمار دیابتی بستری از نظر اختلالات تنفسی ریوی، 9 نفر مرد (3/56%) و 7 نفر زن (8/43%) بودند. بر روی تمام نمونه های مطالعه آزمایش مولکولی صورت پذیرفت که 3 نمونه (8/18 %) از مجموع 16 نمونه در آزمایش PCR مثبت شدند. در بین 3 بیمار مبتلا، 2 بیمار مرد و 1 بیمار زن بودند.
    نتیجه گیری
    بالا بودن قند خون منجر به کاهش قدرت سیستم ایمنی همینطور اختلال در سیستم ایمنی می شود، بنابراین باید این بیماران نیز در زمان ابتلا به اختلال تنفسی از نظر نوموسیستوزیس بررسی شوند.
    کلیدواژگان: نوموسیستیس جیروویسی، نوموسیستوزیس، دیابت، پی سی ار
  • الهام قاضی، سعید رحیقی صفحات 211-216
    مقدمه
    یکی از علل شایع درد کمر فتق دیسک کمر می باشد. برای تشخیص فتق دیسک کمر تست های گوناگونی از جمله Slump و SLR وجود دارد که از آن ها برای تشخیص فشار بر روی ریشه عصب استفاده می شود. برای معاینه فیزیکی فرد در تست Slump بیمار در حالت نشسته قفسه سینه، کمر و گردن خود را خم می کند سپس یک زانو را صاف می کند و کف پا را به عقب خم می کند. در تست SLR معاینه کننده در حالی که زانوی بیمار صاف است مفصل ران او را خم می کند(در حالت سوپاین).ام آر آی یک پروسه تشخیصی استاندارد برای فتق دیسک کمر است. هدف این مطالعه مقایسه حساسیت تست های Slumpو SLR در تشخیص فتق دیسک کمر است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1392 انجام شد. برای 60 بیمار 18 تا 60 ساله، که با تشخیص فتق دیسک کمر در بیمارستان های آریا، فارابی و 22 بهمن بستری شده بودند، تست های Slump و SLR انجام گرفت و نتایج این تست ها از نظر میزان همخوانی با ام آر آی بیماران بررسی شد. اطلاعات با استفاده از SPSS تجزیه و تحلیل و حساسیت هر تست محاسبه و با یکدیگر مقایسه شد.
    نتایج
    حساسیت تست های Slump و SLR به ترتیب % 3/83 و % 7/61 با تفاوت آماری معنی دار (05/0 p <) بود. طبق نتایج مطالعه حساسترین تست در بین گروه ها و زیر گروه ها تست Slump بود. در مقایسه زیر گروه ها، تست Slump برای هرنی دیسک در کلیه سطوح و همچنین در کلیه مکان ها بیشترین حساسیت را نشان داد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی، نتایج این مطالعه نشان داد که تست Slump حساس تر بوده و به عنوان یک ابزار ارزشمند جهت تشخیص به کار می رود.
    کلیدواژگان: درد کمر، معاینه فیزیکی، حساسیت
  • فروغ شایسته، سمیه پودینه، مهسا محمد زاده، مهدیه پوریزدان پناه کرمانی، سمانه سادات ایوبی، عبدالرضا نوروزی صفحات 217-224
    مقدمه
    سوء تغذیه مرتبط با بیماری منجر به افزایش عفونت، تاخیر در بهبودی، طولانی شدن مدت بستری، افزایش هزینه های بیمارستان و مرگ و میر می گردد. یکی از فاکتورهای شناخته شده در اتیولوژی سوءتغذیه دریافت کمتر از حد مطلوب غذا طی بستری در بیمارستان است. هدف مطالعه حاضر بررسی دریافت تغذیه ای بیماران بستری بخش مراقبت های ویژه است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی مقطعی پرسشنامه ای حاوی اطلاعات دموگرافی،اندازه گیری های آنتروپومتریک، نوع تغذیه و مسیرهای تغذیه برای بیماران تکمیل شد. وزن ایده آل با تخمین قد بر اساس طول اولنا، نیاز انرژی و پروتئین نیز به ترتیب از معادله kcal/kg 25-30 وg/kg 1-5/1 محاسبه شدند. تجزیه و تحلیل آماری داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون تی(سطح معنی داری ≤05/0) صورت گرفت. تجزیه و تحلیل توصیفی مربوط به متغیر کمی و کیفی نیز صورت گرفت.
    نتایج
    46 فرد با محدوده سنی 18 – 89 سال و میانگین ± انحراف معیار 5/20 ± 59 و متوسط روزهای بستری 9/27 ± 2/20 در این مطالعه شرکت کردند. انرژی و پروتئین مورد نیاز و دریافتی اختلاف معناداری داشت (05/0≥p). 50% بیمارانی که رژیم غذایی دهانی داشتند، وعده نهار سرو شده را کامل مصرف می کردند.
    نتیجه گیری
    محلول گاواژ تهیه شده در بیمارستان برای تامین نیازهای انرژی بیماران ناکافی بوده اما پروتئین را بیش از مقدار نیاز برآورده می کند. 50% بیماران اورال کمتر از نیمی از غذای ارائه شده را مصرف می کردند.
    کلیدواژگان: سوء تغذیه، انرژی، پروتئین، مراقبت های ویژه
  • گزارش مورد
  • علی بهشتی نامدار، بتول بیرجندی، احمد خسروی خراشاد، کامران غفارزادگان صفحات 225-229
    مقدمه
    اینترفرون بتا یکی از شایعترین درمان هایی است که برای جلوگیری از عود مولتیپل اسکلروز به کار می رود اما یکی از مهمترین عوارض آن آسیب کبدی است که به ندرت میتواند منجر به آسیب شدید کبدی و هپاتیت اتوایمیون شود.
    معرفی بیمار: بیمار مورد معرفی خانم 18 ساله مورد شناخته شده مولتیپل اسکلروز و تحت درمان با اینترفرون بتا بود که با علائم زردی و ضایعات پوستی ماکولوپاپولر خارش دار در بخش گوارش بیمارستان قائم بستری شد. تستهای کبدی وی نشانگر هپاتیت حاد بود (افزایش آلانین و آسپارتات آمینوترانسفراز). سایر علل هپاتیت حاد رد شد. بیوپسی کبد منطبق بر هپاتیت اتوایمیون بود. پس از قطع اینترفرون بتا و شروع استرویید علائم بیمار کاملا برطرف گردید.
    نتیجه گیری
    این گزارش نشان می دهد توجه ویژه به عوارض بتا اینترفرون در کلینیک الزامی است.
    پی نوشت: این مقاله فاقد منابع مالی و تضاد منافع است.
    کلیدواژگان: اینترفرون بتا، مولتیپل اسکلروز، هپاتیت اتوایمیون
|
  • Narges Zahed, Maryam Ghassami, Marjan Sharifi, Mehdi Yaseri Pages 167-174
    Introduction

    The most common causes of death in ESRD patients is cardiovascular disease and inflammatory markers related to coronary events. Q10 is a protective supplement from free radicals oxidative damage. In addition, hyperhomocysteinemia is an independent CAD risk factor. Because of increasing oxidative stress in dialysis patients, and the effect of CO-Q10 in decreasing oxidative stress, in this study we evaluated the effect of CO-Q10 on CRP level as an inflammatory marker and homocysteine in dialysis patients.

    Methods

    This was a single-blind, randomized placebo control, cross-over, clinical trials. Which all patients received placebo and C0-Q10 100mg/d during the three months in each phases, with 2 weeks washout period. Plasma level of CRP and homocysteine from the beginning of the study and at the end of each period, were measured.

    Results

    A total of 34 patients randomized, but 26 patients completed the study protocol. The treatment effect of CO-Q10 on CRP level is significant (p value˂0.001)(95%CI= -20.1 to -10.5) and it was also significant for the increasing albumin level. (Pvalue=0.044) (95% CI =0.0-0.6), However, there was not any significant effect on homocysteine level (pvalue=0.630).

    Conclusion

    CO-Q10 could significantly decrease CRP level as an inflammatory marker and can protect cardiovascular events.

    Keywords: Homocysteine, CRP, Chronic Kidney Failure, Ubiquinone
  • Fatemeh Ghane Sharbaf, Mohammad Esmaeili, Mehran Beiraghi Toosi, Marjan Esmaeili Pages 175-184
    Introduction
    Urinary tract infection (UTI) is one of the most common lifelong bacterial diseases.UTI can lead to serious complications such as renal scar, hypertension, and chronic renal failure. Prolonged prophylactic antibiotic is required in cases that are prone to occurrence and progression of renal scarring. Purpose of study is Comparison of Nalidixic acid and Trimethoprim-sulfamethoxazole in prophylaxis of recurring urinary tract infection in children.
    Methods
    102 children, 1 to 15 years old, with urinary tract infection that needed prophylactic antibiotic for prophylaxis of UTI were enrolled in the study. Following treatment of the acute infection, children were randomly treated with prophylactic antibiotic therapy of nocturnal co-trimoxazol or nalidixic acid for 6 months.
    Results
    Of all 102 patients, 50 cases received nalidixic acid and 52 cases received co-trimoxazol. These two groups had no significant difference regarding age and gender. During 6 months of follow-up, the recurrence was in 48% of the children undergoing prophylaxis therapy with nalidixic acid. This was significantly more than the group that received co-trimoxazol (21.1%; p=0.006).
    Conclusion
    Recurring urinary tract infection in the two groups was independent of age, sex and anatomical anomalies in kidneys. As prophylaxis with co-trimoxazol is more effective than nalidixic acid, it is recommended for prophylaxis of urinary infection.
    Keywords: Urinary tract infection, Antibiotic, Prophylacxis, Nalidixic Acid, Trimethoprim–Sulfamethoxazole
  • Hamidreza Norouzi, Hosein Movahedian Pages 185-190
    Background

    The purpose of this study is to investigate the association of nonalcoholic fatty liver disease and portal vein doppler indices. This assay may be useful in evaluating the natural course of NAFLD and monitor treatment efficacy on follow-up.

    Material And Methods

    This case control study was performed in 54 patients with NAFLD and 54 normal healthy adults who served as the control group. The patients presented with elevated liver enzymes levels (ALT/AST) and hyper echogenic livers in the B-mode ultrasonography examination. After an 8-hour fast, duplex doppler ultrasonography were performed, and portal vein pulsatility index (VPI), and mean portal velocity (MPV) and portal diameter (PD) were measured.

    Results

    VPI and MPV and PD values were 0.3931±0.09, 10.44± 1.65 cm/second and 9.5±1.65 respectively, in patients with NAFLD and 0.68±0.06, 17.09±1.72 cm/second and 9.3±1.6 in the control group and these parameters were significantly lower in the NAFLD group (P< 0.01). We found no significant difference between the two case and control groups, considering PD (P = 0.05).

    Conclusion

    In our study, VPI and MPV were significantly lower in patients with NAFLD than in the control group, which could have been caused by impaired vascular compliance due to fat deposition in hepatocytes. it is important to find less invasive techniques such as described in this study to detect NAFLD.

    Keywords: Non, alcoholic Fatty Liver Disease, Portal Vein, Liver Enzyme
  • Boshra Hasanzamani, Mohammad Mojahedi, Abbas Ali Zeraati, Saba Khajehdargi, Amir Asnaashari Pages 191-196
    Introduction
    The measurement of exercise capacity through Peak Oxygen Uptake is an important factor in predicting mortality and survival in patients after transplantation.
    Methods
    In this study 31 renal transplant candidates aged 17 to 58 years were evaluated through spirometery and Exercise test and results were registered according to the assumed inclusion criteria including age, hemoglobin (Hb) and hematocrite and the results were analyzed through statistical and analytical measures. Among these 31 patients there were 5 women and 26 men, that the averages of hemoglobin were 12±1 (maximum 13. 5 and minimum 10. 6) and 11. 8 ±2 (maximum 15. 6 and minimum 7. 4) respectively. According to the degree of anemia، patients were divided into three categories. Mild anemia (Hb between 6 to 9)، moderate anemia (Hb between 9 to 12) and normal (Hb 12 and more).
    Results
    After dividing of VO2 max in to 2 groups including normal (≥20) and abnormal (20˃) and analysis via independents T test, we found that there was a correlation between hemoglobin and hematocrite and VO2 max, and the P values were 0. 015 and 0. 005 respectively.
    Conclusion
    we can help patients with an effort to correct anemia leading to more survival and less mortality in those with end stage renal disease expecting renal transplantation.
    Keywords: vo2 max: maximal oxygen uptake, Hemodialysis, End stage renal disease
  • Mostafa Norizadeh Tazehkand, Mehmet Topaktas, Ebrahim Valipour, Orkideh Hajipour Pages 197-203
    Introduction
    Mirtazapine (Remeron) is widely used as an antidepressant drug to treatment of major depressive disorders in all over the world. Mirtazapine plays its role by increasing norepinephrine and serotonin levels in brain. To days, the heavy and strongly use of the antidepressant necessitates more studies and being sure about the drug. Hence, the present research is aimed to study of cytotoxic effect of Mirtazapine on human peripheral blood lymphocytes by numeration of Mitotic Index (MI), Nuclear Division Index (NDI) and Proliferation Index (PI) tests.
    Materials And Methods
    In this research, cytotoxic effect of mirtazapine at 24 and 48 hours treatment on four concentration (10, 25, 40, and 55µg/ml) was studied on human peripheral blood lymphocytes (from two male and two female) and the t-test was used for the statistical analysis.
    Results
    Exposing to the mirtazapine for 24 and 48 hours treatment periods leaded to a decrease in mitotic index and nucleus division index. Also, mirtazapine cause decreased proliferation index of the both 24 and 48 hours and the decreasing effect of mirtazapine on cell proliferation at 24h and 48h treatment was concentration dependent manner.
    Conclusion
    According to this study mirtazapine has cytotoxic effects on human's cells, so mirtazapine can be valuable candidate for cancer treatment.
    Keywords: Mirtazapine, Cytotoxicisity, Mitotic Index, Blood lymphocytes
  • Abdolmajid Fata, Mahmoud Parian Noghani, Fariba Rezaeitalab, Mohammad Javad Najafzadeh, Ali Naser, Lida Jarrahi, Behzad Mavaji Pages 204-210
    Introduction
    Pneumocystosis is fungal pulmonary disease due to Pneumocystis jirovecii (JP).The infection is mostly seen in immunosupressed patients and those individuals with decreased immunity. The aim of this study was to identify JP infection among the diabetic patients hospitalized due to any chronic pulmonary disorder and had indication of Broncho-alveolar Lavage (BAL).
    Method
    BAL samples of all 16 diabetic patients with pulmonary disorder were obtained by pulmonary disease specialist and transferred under proper conditions to Mycology Lab. The samples centrifuged and kept in the refrigerator in order to do DNA extraction and Nested- PCR examination.
    Results
    of the total 16 samples obtained from hospitalized diabetic 3 samples (18.8%) were positive for PJ PCR test. Of 3 patients, 2 were males and 1 was female.
    Conclusion
    High blood sugar can lead to dysfunction of the immune system which also reduces the power of the immune system, Therefore, diabetic patients with pulmonary disorder should be considered as a source of PJ and candidate for pneumocystosis.
    Keywords: Pneumocystis jirovecii, Pneumocystosis, Diabet, PCR
  • Elham Ghazi, Saeed Rahighi Pages 211-216
    Introduction
    One of the common causes of low back pain is the disc herniation. There are different diagnostic tests including Slump and SLR tests which have been used to identify the nerve root compression. For physical examination in the Slump test, patient is examined in the sitting position with thoracolumbar and cervical flexion along with knee extension and dorsiflexion of the foot. In the SLR test, the examiner flexes the patient's hip while maintaining the knee in extension (in the supine position). MRI2 is the gold standard diagnostic procedure for lumbar disc herniation. The purpose of this study was to compare the sensitivity of Slump and SLR tests in detecting the lumbar disc herniation.
    Methods
    In this study on the 60 patients aged 18 to 60 years, that were hospitalized due to lumbar disc herniation at Aria, Farabi and 22 Bahman hospitals, the Slump and SLR tests were performed. The results of these tests were examined regarding their agreement with the patients MRI. Data were analyzed by using SPSS v.20. The sensitivity for each test was computed and compared with each other.
    Results
    he sensitivity of Slump and SLR tests were 83.3% and 61.7% respectively with statistically significant difference(p<0.05). Regarding our results, the Slump was found to be most sensitive in the study group and also in its subgroups. When the subgroups were considered, the Slump test was found most sensitive, comparing to SLR, in the all levels and also in all locations.
    Conclusion
    Overall, the results of this study show that the Slump test, by being more sensitive, may be a valuable tool for suggesting a diagnosis.
    Keywords: Low back pain, Physical examination, Sensitivity
  • Forough Shayesteh, Somayeh Poudineh, Mahsa Mohammad, Zadeh, Mahdieh Pouryazdanpanah, Kermani, Samaneh Sadat Ayoudi, Abdolreza Norouzy Pages 217-224
    Introduction
    disease related malnutrition lead to increased infections, delayed healing, prolonged hospital stay, increased hospital costs and death. One of the several factors implicated in the etiology of malnutrition is sub-optimal food intake during hospitalization. The aim of present study was to investigate the nutritional intake of intensive care unit patients.
    Materials And Methods
    This cross sectional study was conducted over a period of one day. Questionnaire containing demographic information, anthropometric measurements, and nutrition type and nutrition line for patients was completed. Ideal body weight was calculated by patient's height that was estimated based on the ulna length. Energy and protein requirements were calculated by using the equation 25-30 kcal / kg and 1-1.5 g / kg, respectively, for ideal body weight. Statistical analysis was performed using SPSS 16 and t-test (P≤0.05). Descriptive statistics was carried out for qualitative and quantitative variables.
    Results
    46 subjects aged 18-89 (59±20.5) years participated in this study. Mean of hospital stay was 20.2 ± 27.2. Energy and protein intake of enteral patient was significantly (P≤0.05) differ with energy and protein requirements. Only 50% of oral intake patient ate all of their lunch meal.
    Conclusion
    Gavage solution prepared in the hospital was insufficient to meet the energy requirements of patients but provide more than the need of protein requirements. 50% of oral intake patients were ate less than half of their meals provided.
    Keywords: Malnutrition, Energy, Protein, Intensive Care
  • Ali Beheshti, Batool Birjandi, Ahmad Khosravi, Kamran Ghafarzadegan Pages 225-229
    Introduction
    Interferon beta is one of the most common treatments to prevent relapses in multiple sclerosis. is hepatic injury is one of the major complications of Interferon beta but rarely can result in Autoimmune Hepatitis. Case report: This is a case report of a 18 years old lady, who received interferon beta for treatment of multiple sclerosis and presented by jaundice and maculopapular itchy skin lesion that was hospitalized in gastroenterology department. Liver biochemistry tests revealed acute hepatitis (alanine and aspartate aminotransferase elevation and hyperbilirubinemia).Other causes of acute hepatptis were excluded. Biopsy of Liver consistent with Autoimmune Hepatitis. Beta interferon was discontinued and oral steroid was started that led to complete resolution.
    Conclusion
    This report has shown that particular attention must be paid side effects of beta interferon is necessary in the clinical practice.
    Keywords: Interferon Beta, Multiple Sclerosis, Autoimmune Hepatitis