فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد - سال پنجاه و نهم شماره 5 (پیاپی 148، آذر و دی 1395)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سال پنجاه و نهم شماره 5 (پیاپی 148، آذر و دی 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/19
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • سعید اشکانی فر، عبدالمجید فتی*، محمدحسن اعلمی، مهدی محبعلی، لیدا جراحی، مهناز آماده، بی بی راضیه حسینی فراش صفحات 292-283
    مقدمه لیشمانیوز احشایی(کالاآزار) مدیترانه ای به عنوان یک بیماری اندمیک در میان کودکان استان خراسان شمالی شناخته شده است. روش تشخیصی سرولوژیک حساس و کم تهاجمی است. این مطالعه با هدف تعیین سرو اپیدمیولوژی موارد بدون علامت ، در مناطق آندمیک خراسان انجام شد.
    روش کار بررسی حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی از نوع کاربردی است که روی 442 کودک روستایی در سال 1392-1394 در دو استان خراسان رضوی و خراسان شمالی انجام شده است. همزمان با تکمیل پرسشنامه برای هر کودک، تست RK39 و DAT برای بررسی آلودگی به لیشمانیا اینفانتوم انجام شد. نتایج با نرم افزار SPSS پردازش گردید.
    نتایج تست DAT در22/5% از کودکان دارای تیتر مثبت بود. نتایج به دست آمده از تست RK39 حاکی از آن بود که هیچکدام از 422 کودک به لیشمانیوز احشایی مبتلا نبودند. مقایسه میزان تست مثبت و منفی DAT در دو استان خراسان شمالی و رضوی نشان داد که از نظر میزان آلودگی به لیشمانیا میان دو استان تفاوت معنی دار است (005/0>P).
    نتیجه گیری در مطالعه حاضر، با استفاده از تست DAT میزان ابتلا به عفونت بدون علامت لیشمانیوز در کودکان 22/5% می باشد که نشان دهنده وجود آلودگی به لیشمانیا اینفانتوم در منطقه است. میزان ابتلا به عفونت بدون علامت لیشمانیوز در خراسان رضوی بیشتر از خراسان شمالی می باشد. با وجود حساسیت بالای تست RK39 در تشخیص موارد آلوده به لیشمانیوز احشایی، مطالعه حاضر نشان داد این تست در ارزیابی عفونت بدون علامت لیشمانیوز کارایی لازم را ندارد. لذا استفاده از تست DAT برای تشخیص بهتر موارد بودن علامت توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: خراسان رضوی، خراسان شمالی، سرواپیدمیولوژی، لیشمانیوز احشایی
  • منیره خیام نیا*، محمدرضا یزدچی، عقیله حیدری، محسن فروغی پور صفحات 293-301
    مقدمه سردرد یکی از شایع ترین شکایت ها در جامعه امروزی است. برای درمان انواع سردرد، اولین قدم تشخیص دادن نوع سردرد است. هدف از این پژوهش این است که با استفاده از منطق فازی و سیستم های فازی، به افتراق و تشخیص سردردهای شایع پرداخت.
    روش کار این مطالعه از نوع همبستگی می باشدو از سال 1393-1395 در مطب متخصص نورولوژی انجام شده است.با استفاده از منطق فازی، سیستم خبره ای برای تشخیص انواع سردرد ارائه شده که دراین سیستم از موتور استنتاج فازی ، مدل استنتاج ممدانی با مشخصه های max-min به عنوان عملگرهای AND- OR و روش مرکز جرم (Centroid) برای غیر فازی سازی، به کارگرفته شده است.
    نتایج با استفاده از اطلاعات150 بیمار بررسی شد که سیستم تا 82 % توانایی افتراق درست را دارد. صحت، دقت، حساسیت و ویژگی سیستم به ترتیب 86، 93، 85 و 88 % برای میگرن و 93، 91 ، 55 و99 % برای سردردهای تنشی و 97، 86، 66 و 99 % برای سردردهای ناشی از عفونت و 95، 85، 88 و97 % برای سردردهای ناشی از افزایش فشار داخل جمجه بود. با آزمون دوجمله ای ارزیابی شد که % تشخیص درست (82%) بیش از تشخیص نادرست (18 %) بوده است (001/0>P). ضریب کاپا توافق 71/0، 65/0، 74/0 و 84/0 بین تشخیص سیستم و تشخیص پزشک به ترتیب برای میگرن، سردرد تنشنی، سردرد ناشی از عفونت و سردرد ناشی از افزایش فشار داخل جمجمه را نشان داد.
    نتیجه گیری با توجه به نزدیک بودن علائم سردردهای شایع و اهمیت تشخیص به موقع و نیز نتایج مطلوب حاصل از به کارگیری و ارزیابی سیستم خبره پیشنهادی، این سیستم می تواند در تشخیص و افتراق سردردهای شایع بسیار مفید باشد.
    کلیدواژگان: تشخیص، سردرد، سردرد اولیه، سردرد ثانویه، سیستم خبره، منطق فازی
  • مرضیه کازرانی *، فزشته مقدم نیا صفحات 302-310
    مقدمه پنومونی اکتسابی از جامعه (CAP) به عنوان کاپیتان مرگ معروف است. پلاکت ها علاوه بر انعقاد خون، سلول های التهابی با نقش مهم در دفاع ضد میکروبی میزبان می باشند.فرضیه این مطالعه است که شمارش غیر طبیعی پلاکت ها می تواند شاخصی از شدت CAP باشد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط تعدادپلاکت با عوارض پنومونی اکتسابی از جامعه در بیماران بستری در بیمارستان های دانشگاه آزاد اسلامی مشهد می باشد.
    این مطالعه توصیفی تحلیلی در سال 1392 دردانشگاه آزاد اسلامی مشهد انجام شد.
    روش کار60 بیمار CAP در این مطالعه انتخاب شدند .بیماران با شمارش پلاکت کمتر از 100000 ترمبوسیتوپنی، 400000 ترمبوسیتوزیس و بین این دو مقدار طبیعی در نظر گرفته شد .ارتباط بین عوارض CAP شامل پلورال افیوژن،نارسایی تنفسی ،آمپیم و شوک سپتیک با تعداد پلاکت مورد ارزیابی قرار گرفت .تجزیه و تحلیل اطلاعات با نرم افزار SPSS و آزمونهای تی دانشجویی، من ویتنی، کای دو و فیشر بود.
    نتایج سن بیماران مورد مطالعه از 39 سال تا 87 سال با میانگین 4/10 ±6/62متغیر بود. 46 بیمار شمارش پلاکتی طبیعی و 11 بیمار ترمبوسیتوزیس و 3 نفر ترمبوسیتوپنی داشتند .سن ،جنس و شمارش لوکوسیت هیچ گونه تفاوت معنی داری بین سه گروه نشان نداد .اما پلورال افیوژن و آمپیم با ترمبوسیتوز و شوک سپتیک با ترمبوسیتو پنی شایع تر بود.
    نتیجه گیری در بیماران CAP بهتر است به شمارش پلاکت توجه شود ،زیرا بر نتایج بالینی تاثیر گذار و مطالعات بیشتر جهت رسیدن به نتایج دقیق ترشاید لازم باشد.
    کلیدواژگان: آمپیم، پلاکت، پلورال افیوژن، پنومونی، پنومونی اکتسابی از جامعه، ترمبوسیتوپنی، ترومبوسیتوزیس، شوک سپتیک، نارسایی تنفسی
  • سولماز عیسی نژاد بوشهری، مهری داداش پورآهنگر، حسین سلم آبادی، جمال عاشوری، زهرا دشت بزرگی* صفحات 311-321
    مقدمه اختلال نارسایی توجه/ بیش فعالی اختلال شایعی در دوران کودکی است که یافتن درمانی موثر برای کاهش نشانه های آن اهمیت زیادی دارد. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر بازی های رایانه ای بر توجه پایدار و حافظه فعال دانش آموزان پسر ابتدایی مبتلا به اختلال نارسایی توجه/ بیش فعالی انجام شده است.
    روش کار این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری این پژوهش همه دانش آموزان پسر ابتدایی مبتلا به اختلال نارسایی توجه/ بیش فعالی مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر پاکدشت در سال 1394 بودند. در مجموع 30 دانش آموز با روش نمونه گیری دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه جایگزین شدند. گروه آزمایش 12 جلسه 60 دقیقه ای با روش بازی های رایانه ای آموزش دید. برای اندازه گیری توجه پایدار و حافظه فعال به ترتیب از آزمون های رایانه ای CPT و N-back استفاده شد. داده ها با روش تحلیل کوواریانس و با کمک نرم افزار SPSS-19 تحلیل شدند.
    نتایج یافته ها نشان داد قبل مداخله میانگین و انحراف معیار توجه پایدار و حافظه فعال در گروه بازی های رایانه ای به ترتیب 73/12±86/121 و 86/6±43/33 بود، اما بعد مداخله میانگین و انحراف معیار آن به ترتیب 18/11±23/148 و 29/7±62/43 شد. همچنین نتایج دیگر نشان داد روش بازی های رایانه ای به طور معناداری باعث افزایش توجه پایدار و حافظه فعال دانش آموزان پسر ابتدایی مبتلا به اختلال نارسایی توجه/ بیش فعالی شد (01/0>P).
    نتیجه گیری با توجه به نتایج پژوهش پیشنهاد می شود درمانگران و روانشناسان بالینی از روش بازی های رایانه ای برای افزایش توجه پایدار و حافظه فعال دانش آموزان مبتلا به اختلال نارسایی توجه/ بیش فعالی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: اختلال نارسایی توجه- بیش فعالی، بازی های رایانه ای، توجه پایدار، حافظه فعال
  • آرش بیرقی طوسی*، سید محمد معتمدالشریعتی، نسترن عین بیگی صفحات 322-327
    مقدمه
    پانسمان های مختلفی برای ترمیم محل دهنده گرافت های پوستی با ضخامت پارشیل مورد مطالعه قرار گرفته است اما برخی از آن ها بسیار گران و در دسترس نیست. گاز وازلینه و گاز ساده ظریف در همه جا به راحتی در دسترس بوده و هزینه زیادی ندارد. در این مطالعه این دو پانسمان را مقایسه کنیم.
    روش کار
    به روش کوهورت، تعداد 30 بیمار کاندید گرافت پوستی با ضخامت پارشیل از ران در بیمارستان قائم مشهد از 1389 تا 1391 مورد مطالعه قرار گرفتند. هر بیمار با خودش مقایسه می شد به این صورت که نیمی از محل دهنده با گاز وازلینه و نیم دیگر با گاز ساده پوشانده می شد. روش تعیین شدت درد محل دهنده به روش درجه بندی شفاهی درد (verbal pain scale) از 0 تا 10 بود. مدت زمان ترمیم زخم تا زمان اپیتلیزاسیون کامل و جدا شدن پانسمان بدون تروما و همچنین تشخیص عفونت به صورت بالینی بر اساس تشخیص جراح پلاستیک و با علائمی مانند قرمزی یا ترشح چرکی انجام می شد.اطلاعات با اسفاده از آزمونهای من ویتنی، پیرسونو اسپیرمن تجزیه وتحلیل شد.
    نتایج
    میانگین مدت زمان ترمیم در پانسمان با گاز وازلینه کوتاه تر از گاز ساده بود. میانگین درجه درد در پانسمان با گاز ساده کمتر از گاز وازلینه بود. عفونت فقط در 1 مورد با گاز ساده دیده شد.
    نتیجه گیری
    پانسمان با گاز وازلینه از این نظر که نسبت به گاز ساده سریع تر باعث ترمیم می شود مزیت دارد اما عیب آن درد بیشتر است.
    کلیدواژگان: گرافت پوستی، دهنده، پانسمان
  • منیره عبدالهی*، نوشین پیمان صفحات 328-336
    مقدمه زنان پس از زایمان به علت میزان فعالیت بدنی پایین در خطرافزایش وزن و چاقی می باشند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر خودکارآمدی فعالیت جسمی پس از زایمان، به عنوان پیشگویی کننده فعالیت بدنی بر میزان فعالیت بدنی در میان زنان است.
    روش کار این مطالعه نیمه تجربی ازسال 1394-1395 بر روی 80 نفر (40 نفر گروه آزمون و 40 نفر گروه کنترل) از زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر مشهد که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای- چند مرحله ای انتخاب شده بودند، انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه های استاندارد خودکار آمدی فعالیت بدنی و پرسشنامه بین المللی فعالیت جسمی بود. مداخله آموزشی براساس استراتژی های افزایش خودکارآمدی طراحی و در دو جلسه آموزشی 80 دقیقه ای تئوری و یک جلسه عملی در گروه آزمون اجرا شد. قبل و دو ماه بعد از مداخله پرسشنامه ها توزیع و تکمیل شدند. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های تی مستقل، تی زوجی و آنالیز واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج یافته های این مطالعه نشان داد که قبل از مداخله آموزشی، تنها 15 % از مادران خودکارآمدی بالایی داشتند و 35 % از مادران حداقل فعالیت بدنی توصیه شده در هفته را انجام می دادند. همچنین تفاوت آماری معناداری بین دو گروه در میانگین نمره های خودکارآمدی وفعالیت بدنی وجود نداشت، اما دو ماه بعد از مداخله افزایش معناداری در گروه آزمون در مقایسه با گروه کنترل دیده شد (0.001> P).
    نتیجه گیری با توجه به تاثیر خودکارآمدی در افزایش فعالیت بدنی، پیشنهاد می شود کارگاه های آموزشی بر اساس استراتژی های خودکارآمدی فعالیت بدنی برای زنان پس از زایمان در مراکز بهداشتی دایرشود.
    کلیدواژگان: آموزش بهداشت، پس از زایمان، خودکارآمدی، فعالیت جسمی
  • فرهاد فرید حسینی، مرضیه ترکمنی، پوران لایق، یلدا ناهیدی، مهسا ناهیدی* صفحات 337-344
    مقدمه شیوع بالای اختلالات روانی در بیماران مبتلا به بیماری های پوستی در تحقیقات متعددی تایید شده است. پسوریازیس یک بیماری مزمن پوستی است که جنبه روان - تنی داشته و تحقیقات مختلف بیانگر ظهور یا تشدید علائم بیماری با عوامل روانشناختی می باشد. همچنین مطالعات نشان دهنده شیوع بالاتر اضطراب و افسردگی در بیماران پسوریازیس نسبت به جمعیت عمومی است. پسوریازیس بر کیفیت زندگی این بیماران نیز تاثیر زیادی دارد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر بخشی درمان شناختی- رفتاری مدیریت استرس بر اضطراب، افسردگی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به پسوریازیس است.
    روش کار این پژوهش، مطالعه ای شبه تجربی مورد شاهدی که در سال 1391 دربیمارستان قائم مشهد که با پیش آزمون، پس آزمون و گروه شاهد انجام شده است. نمونه شامل 16 بیمار با تشخیص پسوریازیس بود که پس از انجام مصاحبه تشخیصی و تایید اضطراب و افسردگی در آنها بصورت تصادفی در دو گروه آزمایشو شاهد(8 نفر) قرار داده شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه مقیاس بالینی اضطراب و افسردگی HADS، پرسشنامه کیفیت زندگی مرتبط با سلامت SF-36 و شاخص کیفیت زندگی در بیماران پوستی DLQI استفاده شد. درمان شناختی -رفتاری مدیریت استرس طی 8 جلسه روی گروه آزمایش انجام گرفت. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
    نتایج نتایج نشان داد که میانگین نمرات کیفیت زندگی در گروه آزمایش به طور معناداری نسبت به گروه شاهد افزایش پیدا کرد (0.05P<) و میانگین نمرات اضطراب و افسردگی کاهش داشت(0.05p<). نتایج این پژوهش حاکی از اثر بخشی مداخله گروهی مدیریت استرس به شیوه شناختی- رفتاری بر اضطراب، افسردگی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به پسوریازیس بود.
    نتیجه گیری نتایج این پ‍ژوهش حاکی از اثربخشی مداخله گروهی مدیریت استرس به شیوه شناختی- رفتاری بر اضطراب، افسردگی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به پسوریازیس بود.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، پسوریازیس، درمان شناختی، رفتاری مدیریت استرس، کیفیت زندگی
  • محمودرضا تقی زاده، سجاد احمدی زاد، محمود نادری، معصومه هلالی زاده*، آتوسا اکبری نیا صفحات 345-354
    مقدمه هدف از این تحقیق بررسی اثر هشت هفته تمرین استقامتی بر شاخص‏های پلاکتی زنان دیابتی نوع دو است.
    روش کار بدین منظور 20 زن دیابتی نوع دو بصورت داوطلبانه در این تحقیق شرکت نموده و به دو گروه تمرین (10 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. قبل و بعد از دوره آزمودنی ها پس از ناشتایی شبانه به آزمایشگاه دعوت شدند و از آنها نمونه خون به میزان 5 میلی‏لیتر گرفته شد. سپس در جلسه‏ای مجزا ویژگی های آنتروپومتریک و اکسیژن مصرفی اوج اندازه‏گیری شد. پروتکل تمرین استقامتی شامل فعالیت روی تردمیل به مدت 8 هفته بود (شدت: 60-75 درصد اکسیژن مصرفی اوج، مدت فعالیت: 35-50 دقیقه). برای اندازه‏گیری شاخص‏های پلاکتی از دستگاه شمارشگر سلولی و برای اندازه‏گیری گلوکز سرم و هموگلوبین گلیکوزیله بترتیب از روش کالریمتریک آنزیماتیک و کروماتوگرافی ستونی استفاده شد. به منظور تجزیه‏ و تحلیل تغییرات درون‏گروهی و بین‏گروهی بترتیب از آزمون تی مستقل و وابسته استفاده شد.
    نتایج نتایج نشان داد پس از دوره 8 هفته‏ای سطوح گلوکز و هموگلوبین گلیکوزیله در گروه تمرین به طور معنی‏داری کاهش یافت (01/0>P) و همچنین بین دو گروه نیز تفاوت معنی‏داری وجود داشت (05/0>P). شاخص‏های پلاکتی PCT و PLT در دو گروه تغییر معنی‏داری نیافت (05/0P). تغییرات MPV و PDW بین دو گروه تفاوت معنی‏داری را نشان داد (01/0>P).
    نتیجه گیری براساس یافته های تحقیق می‏توان نتیجه گرفت که تمرین استقامتی در زنان دیابتی از طریق کنترل گلیسمیک و بهبود مورفولوژی پلاکت می‏تواند از بروز رویدادهای ترومبوتیک جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: بیماری قلبی- عروقی، پهنای توزیع پلاکتی، تعداد پلاکت، درصد پلاکت ها، متوسط حجم پلاکتی
  • گزارش مورد
  • رامین خامنه باقری، مصطفی احمدی* صفحات 355-362
    مقدمه تنگی شریان کلیه (RAS) شایعترین علت پرفشاری ثانویه خون می باشد. علیرغم درمانهای گسترده تهاجمی و اندووواسکولر، سودمندیشان نسبت به درمان دارویی زیر سئوال می باشد. در مواردی، تعبیه استنت در بیماران RAS با منشاء آترواسکلروزیس مفید است، مانند بیماران با آسیب ثانویه قلبی، فشارخون مقاوم و نفروپاتی ایسکمیک.
    معرفی بیمار بیمار اول در این مطالعه تنگی دو طرفه شریان کلیه داشت (سمت چپ 100% و سمت راست 90%) که تظاهرش با آسیب قلبی، فشارخون مقاوم و نفروپاتی ایسکمیک بود. بیمار دوم و سوم تنگی یک طرفه شریان کلیه بهمراه فشارخون مقاوم و بدخیم داشتند. در هر سه بیمار با تعبیه استنت در یک شریان کلیه، بهبودی قابل توجهی حاصل شد و فشارهای بیماران با دو تا سه دارو کاملا کنترل شد.
    نتیجه گیری تعبیه استنت در موارد خاص RAS می تواند به عنوان روش درمانی سودمند ولی کم خطر مدنظر باشد.
    کلیدواژگان: آنژیوپلاستی کلیوی، پر فشاری خون، درگیری عروق کلیوی
  • مقاله مروری
  • نفیسه جیرفتی، داود محبی کلهری*، غلامحسین کاظم زاده، رضا طاهری، مرضیه خدادوست صفحات 363-371
    بیماری های قلبی و عروقی از شایعترین علل مرگ و میر محسوب می شوند. در زمینه درمان این بیماری ها یکی ازجراحی های متداول پزشکی جایگزینی قسمت مسدود و یا باریک شده ی شریان ها است و درحال حاضر بهترین پیوند عروقی مربوط به پیوند اتوگرافت است. به طور کلی ورید صافن، شریان های رادیالو درون پستانیبعنوان رگ های انتخابی برای جایگزینی عروق مطرح می شوند ولی در بسیاری از بیماران قلبی، رگهای موجود در بدن بیماران به دلایل مختلف از جمله سن بیمار، سایز کوچک، برداشت های قبلی ، یا اختلالات دیگر قابل استفاده نیستند. لذا تقاضا جهت عروق جایگزین و به خصوص پیوند عروق با قطر کوچک بسیار زیاد و داشتن جایگزین های مطلوب در این زمینه امری ضروری و اجتناب ناپذیر خواهد بود. امروزه مهندسی بافت درصدد طراحی و ساخت رگ های مصنوعی با بیشترین تطابق با رگ های طبیعی است.همچنین تکنولوژی قوی و پیشرفته در بیومتریال و تکنولوژی بیو راکتورها توانسته است منجر به تولید داربست رگ مصنوعی قوی شود که به صورت بهینه شرایط پیش فرض مربوط به جایگزینی عروق را تاحدود قابل قبول و با اطمینان برطرف کند. در این مقاله مروری پلیمرهای رایج که در ساخت داربست های رگی مصنوعی استفاده گردیده بررسی می شوند.
    کلیدواژگان: داربستهای رگی مصنوعی، دیالیز، مهندسی بافت، پلیمر
|
  • Saeed Ashkanifar, Abdolmajid Fata *, Mohammad Hasan Aalami, Mehdi Mohebali, Lida Jarahi, Mahnaz Amadeh, Bibi Razieh Hosseini Farrash Pages 292-283
    Introduction
    Mediterranean visceral Leishmaniasis (VL), so called kala-azar, is an endemic parasitic disease at Northeastern provinces of Iran. Several techniques are used for diagnosis of VL, but serology is less invasive. This study aimed to obtain the frequency of asymptomatic carriers of VL in endemic areas of North and Central Khorasan province, during 2015-2016.
    Methods
    This descriptive cross-sectional study was performed on 442 children residing in rural areas of North and Central Khorasan province. The data were collected including demographic information and field observation. Direct Agglutination Test (DAT) and rK39 test were performed to identify antibodies against Leishmania infantum. The obtained data were analyzed using SPSS version 16.
    Results
    DAT was positive in 23 (5.22%) of the children. The result of rK39 test showed that none of the participants suffering from acute stage of kala-azar. DAT test showed that there was a significant difference between the rate of Leishmania infection in two provinces (P
    Conclusion
    According to the results obtained by DAT, the prevalence rate of asymptomatic VL is estimated to be 5%. The rate of VL infection is higher in the Northeast of Iran in comparison with other regions. The rate of asymptomatic VL is higher in the North Khorasan than Central Khorasan provinces. Despite the high sensitivity of rK39 test in diagnosis of VL, it is not appropriate for identifying asymptomatic VL, therefore, using DAT is recommended for diagnosis of asymptomatic VL.
    Keywords: DAT, Kala-azar, Khorasan, Leishmania, RK39, Visceral Leishmaniasis
  • Monireh Khayamnia *, Mohammad Reza Yazdchi, Aghile Heidari, Mohsen Frughi Pur Pages 293-301
    Introduction
    Headache is one of the most common medical complaints.The treatment types of headaches require the diagnosis of these types.The aim of this study was to distinguish and diagnose common headaches by fuzzy logic and fuzzy system.
    Methods
    A fuzzy expert system for the distinguish types of common headaches is presented, the Mamdani modeL was used in fuzzy inference engine using Max-Min as OR-AND operators and Centroid method was used as defuzzification technique.
    Results
    The fuzzy system was evaluated using data obtained from 150 patients and showed 82% good agreement and high ability in terms of correct diagnosis. Accuracy, Precision, sensitivity, specificity of the system were 86%, 93%, 85%, 88% for migraine , 93%, 91%, 55%, 99% for tension, 97%, 86%, 66%, 99% for headaches resulting from infection and 95%, 85%, 88%, 97% for headaches resulting from increase of ICP, respectively.The Binomial and Chi-Square Test evaluated that between correct and incorrect diagnosis was meaningful difference and the proportion of correct diagnosis (82%) was more than the incorrect diagnosis (18%) (P
    Conclusion
    According to proximity of common headaches symptoms, and importance of early diagnosis of headache, and favorable results of the implementation and evaluation of the suggested expert system, therefore this system can be very useful for diagnosis of common headaches with similar symptoms.
    Keywords: Diagnosis, Expert system, Fuzzy logic, Headache, Primary headache, Secondary headache
  • Marziye Kazerani *, Fereshte Moghadamniya Pages 302-310
    Introduction
    Community Acquired Pneumonia (CAP) is known as the Captain's death Platelets are inflammatory cells with an important antimicrobial role in host defense. Our hypothesis is that abnormal platelet count can be an indicator of the CAP intensity. The aim of this study was to investigate the relationship between blood platelets and complications in hospitalized CAP patients of Mashhad Islamic Azad University teaching hospitals.
    Methods
    A total of 60 CAP patients were selected for this study Complete Blood Count was routinely performed for all patients .Patients with platelet count less than 100000/microliter considered thrombocytopenic,count more than 400000 /micro liter considered thrombocytosis. The relationship between CAP of complications, included pleural effusion, respiratory insufficiency, septic shock, empyema, and platelet count were evaluated.
    Results
    Mean age of patients was 62.6± 10.4 years, 46 patients hade normal platelets, 11 patients hade thrombocytosis and 3 patients hade thrombocytopenia.
    Age, sex and leukocyte count showed no meaningful difference between three groups. Respiratory insufficiency was not different between three groups, but pleural effusion and empyema were more prevalent in thrombocytosis group, and septic shock was more prevalent in thrombocytopenic group.
    Conclusion
    In CAP platelet count should be considered, because of the impressive clinical results, and further studies may be necessary to achieve more accurate results.
    Keywords: Platelet, Pleural Effusion, Pneumonia, Respiratory insufficiency, Septic, Shock, Thrombocytopenia, Thrombocytosis
  • Solmaz Isanejad Bushehri, Mehri Dadashpur Ahangar, Hosein Salmabadi, Jamal Ashoori, Zahra Dashtbozorgi * Pages 311-321
    Introduction
    Attention deficit/ hyperactivity disorder is a common childhood disorder which finding an effective treatment to decrease its symptoms is very important. This research aimed to investigate the effect of computer games on sustains attention and working memory in elementary boy students with attention deficit/ hyperactivity disorder.
    Methods
    This research was a queasy-experimental with a pre-test and post-test design. The statistical population included all elementary boy students with attention deficit/ hyperactivity disorder that referred to counseling centers of Pakdasht city in 2015. Totally 30 students were selected through available sampling method and randomly assigned to two groups. The experimental group educated 12 sessions of 60 minutes by computer games method. To assess sustain attention and working memory, CPT and N-back computerized tests were used respectively. Data were analyzed by analysis of covariance method and with using the SPSS-19 software.
    Results
    The results showed the mean and standard deviation of sustain attention and working memory before the intervention in the computer games group were 121/86±12/73 and 33/43±6/86 respectively. But after the intervention, the mean and standard deviation of them become 148/23±11/18 and 43/62±7/29 respectively. Also, the other result showed that the computer games method significantly led to increase sustain attention and working memory in elementary boy students with attention deficit/ hyperactivity disorder (P
    Conclusion
    The results of this research suggest that therapists and clinical psychologists use from computer games method to increase sustain attention and working memory in students with attention deficit/ hyperactivity disorder.
    Keywords: Attention deficit- hyperactivity disorder, Computer games, Sustain attention, Working memory
  • Arash Beiraghi-Toosi *, Mohammad Motamedolshariati, Nastaran Einbeigi N. Pages 322-327
    Introduction
    Varied dressings are studied for the donor site of split-thickness skin graft. Some are expensive and not easily available. Fine gauze and vaseline gauze are not expensive and are easily available. In this study, we compare these dressings.
    Materials And Methods
    In a cohort study, 30 candidates of partial-thickness skin grafts from thigh in Ghaem Hospital, Mashhad are studied from 1389 to 1391. Every patient was compared with itself: half of the donor site was dressed with fine gauze and half with vaseline gauze. Pain was assessed with verbal pain scale from 0 to 10. Healing time was assessed as the time to complete epithelialization and detachment of dressing without trauma. Infection was diagnosed clinically by a plastic surgeon based on symptoms such as redor or purulent discharge.
    Results
    The mean healing time with vaseline gauze was less than fine gauze. The mean score of pain with fine gauze was less than vaseline gauze. There was only one case of infection in fine gauze dressing.
    Conclusion
    Dressing with vaseline gauze is advantageous regarding healing time, but disadvantageous regarding pain.
    Keywords: Skin Graft, Donor, Dressing
  • Monireh Abdollahi *, Nooshin Peyman Pages 328-336
    Introduction
    Postpartum women for low rates of physical activity are at risk for increase weight and obesity. The aim of this study was to examine self-efficacy as a moderator on changes in postpartum physical activity.
    Methods
    This study was a randomized controlled trial conducted on 80 postpartum (intervention (n=40) and control (n=40) groups) referred to health centers in Mashhad, Iran which were randomly selected by multistage cluster. The data collection instruments were the standard Exercise self-efficacy Scale (ESS) and International physical activity questionnaire (IPAQ). The educational intervention was designed based on self-efficacy strategies’ and was performed in two educational sessions lasting 80 minutes and practical sessions. Before and Two months after the intervention, questionnaires were repeated again. Data were analyzed and compared in SPSS 16 software by Independent Paired T and one way ANOVA.
    Results
    This study indicated that only 15% of mothers had high exercise self-efficacy and 35% of them had moderate-to-vigorous physical activity (MVPA), before education intervention. In addition, there was no significant difference between the mean of self-efficacy and physical activity scores. However, two months after intervention, a significant increase was observed in the mean of scores in the intervention group compared to those of control group (P
    Conclusion
    According to the effect of self-efficacy on physical activity, it is suggested that workshops should be held in health centers based on self-efficacy physical activity strategies for postpartum women.
    Keywords: Heath education, Physical activity, Postpartum, Self-efficacy
  • Farhad Faridhosseini, Marziye Torkamani, Poran Layegh, Yalda Nehedi, Mahsa Nahidi * Pages 337-344
    Introduction
    The high prevalence of mental disorders in patients with skin diseases has been confirmed in several studies. Psoriasis is a chronic skin disease with psychosomatic element and various studies indicate the emergence or aggravation of disease symptoms with psychological factors. Studies also showed a higher incidence of anxiety and depression in patients with psoriasis relative to general population. Psoriasis can highly affect the quality of life of these patients. The aim of this study was to investigate the effectiveness of cognitive-behavioral stress management on anxiety, depression and quality of life in patients with psoriasis.
    Methods
    This study is a quasi-experimental study conducted with pretest, posttest and control group. The sample consisted of 16 patients diagnosed with psoriasis which were randomly assigned to experimental (8 patients) and control (8 patients) groups, following diagnostic interview and confirmation of anxiety and depression. Hospital Anxiety and Depression Scale (HADS), Short Form (36) Health Survey (SF-36) andDermatology Life Quality Index (DLQI) were used for data collection.The test group was subject to cognitive-behavioral stress managementin 8 sessions. Data were analyzed using analysis of covariance.
    Results
    The results showed that the average scores of quality of life in the experimental group were significantly increased (P
    Conclusion
    The results of this study demonstrated the effectiveness of group intervention for stress management using cognitive-behavioral approach on anxiety,depression and quality of life of patients with psoriasis.
    Keywords: Anxiety, Cognitive-behavioral stress management, Depression, Psoriasis, Quality of life
  • Mahmoodreza Taghizadeh, Sajad Ahmadizad, Mahmood Naderi, Masoumeh Helalizadeh*, Atousa Akbarinia Pages 345-354
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate the effect of eight weeks endurance training on platelet indices in women with type (II) diabetes.
    Methods
    Atotal of, 20 women with type 2 diabetes voluntarily participated in this study and divided into training (N=10) and control (N=10) groups. Subjects were invited to the laboratory after an overnight fasting and blood samples were taken from antecubital (brachial) vein (5 mL), Pre and post training period. Thereafter, anthropometric characteristics and peak oxygen consumption were measured in the separate sessions. Endurance training protocol consisted of running on treadmill for 8 weeks (intensity: 60-75% peak of oxygen consumption, exercise duration: 35-50 min per day). Platelet indices, serum glucose and glycated hemoglobin, were measured by using cell counter system, enzymatic colorimetric and column chromatography methods, respectively. In order to analyze the within and between groups changes dependent and independent t-test were used, respectively.
    Results
    Results showed that glucose and HbA1c levels were significantly decreased in training group (P0.05); but MPV and PDW significantly reduced in the training group and increased in control group, respectively (P
    Conclusion
    Based on these findings it could be concluded that endurance training through glycemic control and improvement of platelet morphology can prevent the occurrence of thrombotic events in diabetic women.
    Keywords: Cardiovascular disease, Mean platelet volume, Platelet count, Plateletcrit, Platelet Distribution Width
  • Ramin Khameneh Bagheri, Mostafa Ahmadi * Pages 355-362
    Introduction
    Renal artery stenosis (RAS) is the most common cause of secondary systemic hypertension. The efficacy of endovascular treatment
    of patients with RAS, who achieved antihypertensive optimal medical treatment (OMT), is unclear. But it may be useful in some selected clinical scenarios, including cardiac disturbance, resistant hypertension and ischemic nephropathy.
    Case Report: Our first patient suffered from resistant hypertension with end organ damages (EOD), due to significant bilateral RAS. In the second and third patients, the severe unilateral RAS was presented by resistant and malignant hypertension. In all three patients, hypertension had become under controll by medical treatment after renal artery stenting.
    Conclusion
    It seems that renal artery stenting is an effective and safe adjuvant approach in addition to the medical treatment of patients with RAS, in whom their hypertension is not only unversponsive to the OMT, but also causes EOD.
    Keywords: Angioplasty, Hypertension, RAS
  • Nafiseh Jirofti, Davood Mohebbi Kalhori *, Gholamhosein Kazemzade, Reza Taheri, Marziye Khodadost Pages 363-371
    Disease related to coronary artery is one of the important subgroups of cardiovascular diseases. Replacement of the blocked or narrowed arteries is an usual surgery for treatment of these diseases. Nowadays autografts are the best replacement for diseased vessels. Saphenous veins, radial arteries and internal mammary arteries are known as gold standards for transplants of damaged arteries in patients who suffer from cardiovascular diseases, but in many of them the autografts are not available because of different reasons such as age, small size, varicosities and previous removal. So due to the large number of requirements especially for small diameter vascular grafts, it is necessary to find a suitable replacements for diseased blood vessels. Nowadays tissue engineering attempts to design and fabricate artificial blood vessels which have the most accordance with native vessels. Also progresses in biomaterial and bioreactor technologies make it possible to fabricate synthetic vascular scaffolds which can optimal mimic the conditions of autografts. So in this paper we focused on common polymers in fabrication of artificial vascular scaffolds.
    Keywords: Artificial grafts caffolds, dialysis, tissue engineering, Polymer