فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد - سال شصتم شماره 4 (پیاپی 153، مهر و آبان 1396)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سال شصتم شماره 4 (پیاپی 153، مهر و آبان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • غلامحسین کاظم زاده، محمدهادی سعیدمدقق، حسن راوری، امید یازرلو، شهرام ایزدپناه احمدسرایی* صفحات 580-585
    مقدمه کودکان مبتلا به بیماری کلیوی مرحله انتهایی[1] که کاندید دیالیز مزمن می شوند. برخی از آن ها نیازمند دیالیز خونی هستند،که یکی از راه های آن ایجاد فیستول شریانی وریدی از طریق جراحی در اندام است. تا پس از بالغ شدن فیستول و مناسب بودن آن برای سوزن زدن، دیالیز از این فیستول ها انجام شود. در عین حال احتمال از کار افتادن فیستول قبل از بالغ شدن نیز وجود دارد.
    روش کار در این مطالعه بیماران کمتر از 20 سال که توسط نفرولوژیست جهت تعبیه فیستول شریانی وریدی برای همودیالیز ارجاع شده بودند، وارد شده، که از نظر سن، جنس، وزن، فشارخون، قطر عروق مورد استفاده، محل تعبیه فیستول، نوع آناستوموز و دشواری عمل توسط یک جراح واحد بررسی شدند.
    نتایج در این مطالعه 30 بیمار وارد شدند که میانگین سن بیماران 6/4 ±3/13 سال بود. 17 مورد (7/56 %) در انفیه دان تشریحی[2]، 12 مورد(40%) در چین آرنج، و 1 نفر(3/3 %) در ساعد تعبیعه شده است. 1 نفر انتها به کنار[3] و بقیه موارد به صورت کنار به کنار[4] آناستوموز شدند. 4 مورد (3/13 %) از کار افتادن زودرس وجود داشت. دشواری عمل در موارد از کار افتادن زودرس فیستول[5] که توسط جراح ذکر می شود معنی دار بوده است (0939/0=p).
    نتیجه گیری در این مطالعه دشواری عمل در از کار افتادن زودرس فیستول موثر بوده است. و سن، جنس، وزن، محل عمل، قطر عروق و استفاده از بزرگنمایی در از کار افتادن زودرس فیستول شریانی وریدی موثر نبوده است. که نیاز به مطالعات دیگری با تعداد بیماران بیشتر است.
    کلیدواژگان: دیالیز، فیستول شریانی-وریدی، نارسایی فیستول
  • سارا گرجی، زهرا بم زاده*، حسن ممتاز صفحات 586-647
    مقدمه یکی از شایع ترین بیماری های عفونی در جهان، عفونت دستگاه تنفسی است که در اثر حمله باکتری هایی مانند استافیلوکوکوس اورئوس به دستگاه تنفس فوقانی ایجاد می گردد. با توجه به تنوع ژنومی گونه ها و توکسین های سویه های استافیلوکوکوس اورئوس و افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی این باکتری، تشخیص سریع باکتری به منظور کاهش انتقال و شیوع این پاتوژن در عفونت های بیمارستانی امری ضروری است. هدف از این مطالعه، بررسی فراوانی ژن tst و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های استافیلوکوکوس اورئوس در عفونت دستگاه تنفسی می باشد.
    روش کار در این مطالعه که در پاییز-زمستان1394در بیمارستان های اصفهان انجام شد،100 جدایه استافیلوکوکوس اورئوس از بیماران مبتلا به عفونت های تنفسی انتخاب و ژن tst با واکنش زنجیره ای پلیمراز و پرایمرهای اختصاصی در این جدایه ها تکثیر و از طریق ژل الکتروفورز بررسی گردید. بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها با روش انتشار دیسک در مقابل 12 آنتی بیوتیک انجام گردید.
    نتایج در 14 مورد از 100 جدایه بررسی شده، ژن tst شناسایی شد. بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی در این سویه ها مربوط به اگزاسیلین (100٪) و کمترین مقاومت آنتی بیوتیکی مربوط به وانکومایسین (3/14 %) بود.
    نتیجه گیری با توجه به تولید توکسین های مختلف در سویه های استافیلوکوکوس اورئوس و نیز با توجه به افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی این باکتری، تشخیص زود هنگام و درمان مناسب برای جلوگیری از پیشرفت بیماری ناشی از این باکتری امری ضروری است.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، ژن tst، عفونت های دستگاه تنفسی، الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی
  • معصومه میرزامرادی، فاطمه سادات صرفجو، محمود بختیاری، مهری محمودی، زهرا حیدر * صفحات 597-609
    مقدمه هدف از این تحقیق بررسی سطح هورمون انتی مولرین و استفاده از ان جهت پیشگویی ذخیره تخمدان با مشاهده پاسخ ضعیف و یا بیش از حد تخمدان به درمانهای تحریک تخمک گذاری در افرادی که کاندید درمان IVF به روش long GnRH agonistهستند می باشد.
    روش کار در این مطالعه که به صورت آینده نگر انجام شده است، کلیه بیماران نازای مراجعه کننده به درمانگاه نازایی بیمارستان مهدیه که شرایط مطالعه را داشتند وارد سیکل درمان استاندارد طولانی مدت با آنتاگونیست GnRH(sinafact ،sinagen) شدند. نتایج کلیه سونوگرافی ها و آزمایشات و پاسخدهی تخمدانی هر بیمار و دز داروی مصرفی در هر سیکل در پرونده بیماران ثبت می شد. بیماران بر اساس تعداد اووسیتها و جنین در سه گروه با پاسخ تخمدانی ناکافی (کمتر یا مساوی 3 اووسیت)، پاسخ تخمدانی مناسب ( 12- 4 اووسیت ) و پاسخ تخمدانی بیش از حد >12 )اووسیت) طبقه بندی شدند.
    نتایج در این مطالعه میزان بارداری 30% بوده و با هر واحد افزایش در لگاریتم هورمون انتی مولرین احتمال پاسخ ضعیف تخمدانی (به عنوان شاخص کاهش ذخیره تخمدان) 64% کاهش می یابد.در این مطالعه سطح 3.4 و1.2 ng/ml به ترتیب شاخص پاسخ زیاد و ضعیف تخمدانی می باشد.
    نتیجه گیری با در نظر گرفتن سن به عنوان یک فاکتور مهم در ارزیابی ذخیره تخمدان استفاده از سطح هورمون انتی مولرین در تعیین ذخیره تخمدانی یک تست با ارزش می باشد.
    کلیدواژگان: انتی مولرین هورمون، ذخیره تخمدان، پاسخ تخمدانی IVF
  • اطهره نذری پنجکی *، نرگس سالاری، معصوم خوش فطرت صفحات 610-617
    مقدمه عملیات احیای قلبی-ریوی[1] مداخله ای فوری درجلوگیری از مرگ یا به تعویق انداختن آن در فردی است که به طور ناگهانی دچار ایست قلبی-ریوی شده است. حاضر مطالعه به منظور بررسی میزان موفقیت احیای قلبی-ریوی و ارتباط آن با شیفت کاری پرسنل در اورژانس و بخش ها انجام شد.
    روش کار در این مطالعه تحلیلی-مقطعی از مهر تا اسفند 1395 تعداد 199 نفر از بیمارانی که در اورژانس و بخش ها ی بیمارستان های علی بن ابیطالب(ع) و خاتم الانبیاء(ص) زاهدان دچار ایست قلبی-ریوی شدند و تحت احیای قلبی-ریوی قرار گرفتند، به روش دردسترس مورد بررسی قرار گرفتند.سپس اطلاعات بیمار توسط چک لیست محقق ساخته و با استفاده از پرونده بالینی جمع آوری،و جهت تجزیه و تحلیل وارد نرم افزار SPSS شد. آنالیز داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های کای-دو و آزمون تی انجام شد.
    نتایج نتیجه 7/36% از موارد احیای قلبی-ریوی انجام شده موفقیت آمیز بود. بر اساس یافته ها میانگین سن بیماران 6/43 سال بود. همچنین 3/50% از افراد مورد مطالعه مرد بودند. 2/41% از موارد احیای قلبی-ریوی در شیفت صبح اتفاق افتاد که رابطه معنی داری با نتیجهاحیای قلبی-ریوی نداشت (72/0=p). همچنین 6/28% از کل بیماران قبل از احیای قلبی-ریوی اینتوبه بودند که 9/69% از افرادیکه احیای قلبی-ریوی ناموفق داشتند قبل از انجام احیا اینتوبه نبودند.
    نتیجه گیری نتایج این مطالعه نشان دادمیزان موفقیتاحیای قلبی-ریوی تاحدودی بالاتر از سایر مطالعات انجام شده در ایران می باشد؛ باوجود اینکه انتظار می رفت وضعیت اینتوبیشن بیمار پیش از احیای قلبی-ریوی و فاصله زمانی ایست قلبی-ریوی تا شروع احیای قلبی-ریوی نقش مهمی در نتیجه ی احیای قلبی-ریوی داشته باشند اما رابطه معنی داری بین آنها مشاهده نشد که احتمال می رود به علت عدم ثبت دقیق اطلاعات موجود در پرونده ها باشد؛پیشنهاد می شود مسئولین ذیربط به منظور ثبت دقیق اطلاعات توسط پرسنل محترم بیمارستان ها برای استفاده در پژوهش های بعدی، تدابیر لازم را بیاندیشند.
    کلیدواژگان: احیای قلبی-ریوی، ایست قلبی، تنفسی، بخش اورژانس، نتیجه
  • سید عباس طباطبایی یزدی، نوید فتحی*، لیدا جراحی، مهدی فروغیان، هادی رزم آزا، فرزانه فرزام، معصومه صفایی، مهسا اکبری عریانی صفحات 618-626
    مقدمه مننژیوم شایع ترین تومور داخل جمجمه ای اولیه با فراوانی قریب 30% می باشد. سیستم تقسیم بندی WHO 2007 مننژیوم را به سه درجه تقسیم کرده است. عود زودهنگام شایع ترین سناریوی شکست درمان جراحی مننژیوم است.HER2 یک پروتئین غشایی با فعالیت تیروزین کینازی میباشد که در سرطان های مختلف از جمله آدنوکارسینوم پستان افزایش بیان آن مشاهده شده است و هدف درمان دارویی با Herceptin می باشد.P53 یک ژن سرکوب کننده تومور است که به DNA متصل شده و در صورت اشتباه در همانندسازی با مکانیسم ناشناخته از ادامه سیکل تقسیم سلول جلوگیری میکند. موتاسیون ژن آن منجر به بیان بیش از حد آن و ایجاد تومورهای مختلف در انسان میشود.مطالعه حاضر به بررسی رابطه بین بیان HER2 و P53 و درجه هیستولوژیک و رفتار نامطلوب (عود) مننژیوم میپردازد.
    روش کار53 بلوک پارافینی مننژیوم انتخاب و بیان HER2 وp53 در آن با رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی بررسی شد.
    نتایج از 44 مورد مننژیوم درجه یک (خوش خیم) و بدون عود تنها 4 (9%) مورد دارای بیان HER2 و 2 مورد(5/4 %) دارای بیان p53 بودند، از میان 13 مورد دارای درجه هیستولوژیک دو و سه (آتیپیک یا آناپلاستیک) و یا خوشخیم دارای عود 4 مورد (30%) بیان HER2 و 4مورد (30%) بیان P53 دارند که این اختلاف از نظر آماری معنادار نیست، هرچند بطور کلی بیان این دو مارکر با افزایش درجه تومور و سابقه عود افزایش نشان میدهد. از بین 8 مورد که HER2 را بیان کرده اند 4 مورد (50%) بیان P53 نیز داشتند و از بین 49 مورد که بیان HER2 نداشتند تنها 2 مورد (4%) P53 را بروز دادند لذا بین بیان HER2 و P53 رابطه آماری معنادار دیده می شود (002/0=p-value). بین بیان HER2 و P53 و سن بیماران، موقعیت مکانی تومور ، جنسیت بیمار از نظر آماری رابطه معنادار یافت نشد.
    نتیجه گیری در مننژیوم هایی که درجه هیستولوژیک تومور مورد شک است خصوصا در مواردی که تعداد میتوز در حد مرزی می باشد رنگ آمیزی P53 ، HER2 ممکن است در افتراق موارد بینابینی مورد استفاده قرار گرفته، در برخی بیماران پلان درمانی را تغییر دهد و لزوم رادیوتراپی پس از جراحی را خاطر نشان سازد.
    کلیدواژگان: منن~ژیوم، HER2-neu، P53
  • ناهید عین اللهی، نسرین دشتی*، فریبا نباتچیان، میترا زارع بوانی، سکینه عباسی صفحات 627-635
    مقدمه تحقیقات موجود بیانگر اختلالات لیپیدهای سرم در انواع سرطان ها میباشد. همچنین مطالعاتی در مورد وضعیت لیپیدهای سرم در بیماران مبتلا به سرطان خون و ارتباط آن با فعالیت بیماری و نحوه پاسخ به شیمی درمانی صورت گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی پروفایل لیپیدی بیماران مبتلا به لوسمی حاد قبل و بعد ازدرمان می باشد.
    روش کار جمعیت مورد مطالعه 78 نفر از بیماران مبتلا به لوسمی های حاد مراجعه کننده به بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران بودند. نمونه گیری قبل و بعد از شیمی درمانی انجام گردید و تری گلیسرید-کلسترول تام و HDL-C و LDL-C اندازه گیری شد.
    نتایج در این تحقیق 78 بیمار مبتلا به لوسمی های حاد مورد مطالعه قرار گرفته اند.آنالیز آماری نتایج با نرم افزار spss (نسخه16) نشان می دهد که بین میانگین کلسترول تری گلیسرید HDLCو LDLCبیماران قبل و بعد از درمان تفاوت معنی داری وجود دارد. قبل از شیمی درمانی میزان کلسترول تام ،HDLCوLDLC به ترتیب 53/8 ± 97/128، 76/6±84/82، 22/1 ± 30/25 میلی گرم درصد بود، تری گلیسرید نیز میلی گرم 28/18 ±41/194 میلی گرم درصد بود. پس از شیمی درمانی میزان کلسترول تام و HDLCوLDLC به ترتیب برابر66/11±01/168 ،6/41±10/105،1/78 ± 38/37 میلی گرم درصد سنجش شد تری گلیسرید پس از درمان به 59/8 ± 84/127میلی گرم درصد کاهش یافت.
    نتیجه گیری با بررسی های بیشتر می توان از سنجش لیپیدها به عنوان روشی ساده، سریع و ارزان در ارزیابی پاسخ بیماران مبتلا به لوسمی به درمان در مراکز درمانی بهره مند شد.
    کلیدواژگان: لوسمی های حاد، تری گلیسرید، کلسترول تام، HDLC، LDLC
  • محمدرضا اسماعیل زاده طلوعی*، محمد فرامرزی، پروانه نوروزیان صفحات 636-647
    مقدمه مقدار سطوح آنزیم های کبدی آلانین آمینوترانسفراز (ALT) وگاما گلوتامیل ترانسفراز (GGT) با کبد چرب، مقاومت به انسولین، دیابت نوع دو، چاقی و دیگر عوامل خطر متابولیک ارتباط دارند و فعالیت های منظم بدنی در کاهش این عوامل نقش دارد. بنابراین، هدف این تحقیق مطالعه تاثیر ده هفته تمرین استقامتی همراه با مصرف مکمل زنجبیل بر شاخص های التهاب کبدی زنان دارای دیابت نوع دو بود.
    روش کار در این تحقیق 46 زن دیابتی میانسال ( ≤BMI 30) به چهار گروه تمرین هوازی، تمرین+ مکمل ، مکمل و دارونما تقسیم شدند. نمونه خونی قبل از اجرای پروتکل و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین جهت اندازه گیری متغیر های بیوشیمیایی گرفته شد. آزمودنی های گروه تمرین و تمرین + مکمل در برنامه ی تمرین ده هفته ای هوازی شرکت کردند. آزمودنی های گروه مکمل روزانه 1زنجبیل را در چهار وعده مصرف کردند.
    نتایج نتایج تحقیق حاضر نشان داد که در گروه تمرین+ زنجبیل و تمرین تنها کاهش معنی داری در سطوح ALT ، AST بیماران شد(05/0 < p). بعلاوه نتایج نشان داد که گروه تمرین+ زنجبیل و تمرین تنها منجر به بهبود وزن، WHR، درصد چربی و همچنین گلوکز خون، مقاومت به انسولین در بیماران دیابتی شد که البته این تغییرات در گروه تمرین+ زنجبیل اندکی بیشتر بود. این تغییرات در گروه کنترل معنی دار نبود.
    نتیجه گیری تمرین ایروبیک همراه با مصرف مکمل زنجبیل تاثیر مطلوبی بر ترکیب بدنی و بهبود برخی شاخص های کبدی و مقاومت به انسولین در مقایسه با تمرین هوازی تنها در زنان چاق دارای دیابت نوع دو دارد.
    کلیدواژگان: دیابت، تمرین ایروبیک، GGT، ALT، AST، مقاومت به انسولین
  • مقاله مروری
  • سمانه بخشی کاریزنو، کیارش قزوینی *، علی بهشتی، میترا احدی، مریم شیخی صفحات 648-661
    مقدمه هلیکوباکتر پیلوری تقریبا 50% افراد را در سرتاسر دنیا آلوده کرده است. میزان بروز سالانه ی عفونت هلیکوباکتر پیلوری در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته به ترتیب 15-4% و 5/0%می باشد که میزان قابل توجهی محسوب می شود. هدف از این مطالعه، مروری بر مقاومت آنتی بیوتیکی در ایران و سایر نقاط جهان می باشد.
    روش کار با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی Scopus، Pubmed، (SID)،ISI ، ،Embase وGoogle scholar جستجوی کامل جهت دستیابی مقالات مختلف برای این مطالعات انجام شد. در این مطالعه تعدادی از مقالات انجام شده در ایران(20 عدد)، آسیا (8 عدد)، آفریقا (3 عدد)، آمریکا (2 عدد) و اروپا (17 عدد) انتخاب گردید. مقالات از بازه ی زمانی 1994 تا 2014 انتخاب شدند.
    نتایج در مطالعاتی که در ایران صورت گرفته، مقاومت به مترونیدازول بسیار بالا بوده است(4/57 %) که با نتایج حاصله از دیگر کشورهای آسیایی تقریبا هم خوانی دارد (6/46 %) اما متوسط مقاومت در ایران نسبت به کشورهای آفریقایی(55/97 %) پائین تر است. متوسط میزان مقاومت به سیپروفلوکساسین در ایران با توجه به مطالعات اندکی که صورت گرفته(5/18 %) می باشد. در مطالعاتی که در اروپا و به طور دقیق تر در مطالعه ای که در فرانسه انجام شده است(2/13 %)و در ایتالیا(47/39 %) گزارش شده است.
    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، مقاومت آنتی بیوتیکی، ایران
|
  • Gholamhossein Kazemzadeh, Mohammadhadi Modaghegh, Hassan Ravari, Omid Yazarlo, Shahram Izadpanahahmadsaraee* Pages 580-585
    Introduction
    Patients with ESRD (End stage renal disease) are candidate for chronic dialysis. Some of them need to do hemodialysis which one of the ways is to contrive arterio-venous fistulas in extremity via surgery. After fistula maturated and appropriated for needling, we can do dialysis through fistulas. It is possible that fistulas destroy, before maturing.
    Material and
    Methods
    In this study, patients under 20 years old with ESRD referred by nephrologists for hemodialysis and elected by vascular surgeon, included. Patients investigated for age, sex, body weight (BW), blood pressure (BP), vascular diameter, fistula location, kind of anastomosis, and surgery difficulty that performed by one vascular surgeon.
    Results
    This study was included 30 patients mean age 13±4.6 years. Fistulas location was in snuffbox 17(56.7%), antecubital 12 (40%), forearm 1 (3.3%). Kind of anastomosis was end to end in one patient and side to side in reminder. Early access failure happened in 4 (13.3%) patients. Surgery difficulty in early access failure that reported through vascular surgeon was significantly different (p=.039).
    Conclusion
    In our study, difficulty of surgery had been effective in early access failure. Age, sex, fistula location, vascular diameter, use of magnification, and body weight had not been effective in early artery-venous failure.
    Keywords: dialysis, artery-venous fistula, fistula failure
  • Sara Gorji, Zahra Bamzadeh *, Hasan Momtaz Pages 586-647
    Introduction
    One of the most common infectious diseases in the world, is a respiratory infection that caused by attack of Staphylococcus aureus to the upper respiratory system. Due to the genomic diversity of species and toxins of Staphylococcus aureus strains and increasing antibiotic resistance of this bacterium, rapid detection of bacterium to reduce the transmission and spread of this pathogen in nosocomial infections is essential. The aim of this study was to survey the prevalence of tst gene and detection of antibiotic resistance pattern of Staphylococcus aureus isolates in respiratory system infection.
    Materials And Methods
    In this study 100 Staphylococcus aureus isolates from patients with respiratory infections were selected and the tst gene was proliferated with polymerase chain reaction and specific primers in this isolates were evaluated through gel electrophoresis. Study of the antibiotic resistance pattern of strains was done using the disk-diffusion method against 12 antibiotics, based on CLSI protocol.
    Results
    In 14 of the 100 isolates studied, tst gene was identified. Most antibiotic resistance in this strains was oxacillin (100%) and the lowest antibiotic resistance was vancomycin (14.3%).
    Conclusion
    for producing different toxins in Staphylococcus aureus strains and the increasing antibiotic resistance of this bacterium, early diagnosis and appropriate treatment to prevent the progression of the disease caused by this bacterium is essential.
    Keywords: Staphylococcus aureus, tst gene, respiratory system infections, antibiotic resistance pattern
  • Masoume Mirza Moradi, Fatemeh Sadat Sarfjoo, Mahmood Bakhtiyari, Mehri Mahmoodi, Zahra Heidar * Pages 597-609
    Introduction
    The purpose of this study was to predict the poor and excessive ovarian response using anti-Müllerian hormone (AMH) levels following a long agonist protocol in IVF candidates.
    Materials And Methods
    Through a prospective cohort study, the type of relationship and appropriate scale for AMH were determined using the fractional polynomial regression. To determine the effect of AMH on the outcomes of ovarian stimulation and different ovarian responses, the multi-nominal and negative binomial regression models were fitted using backward stepwise method. The ovarian response of studIED subject who entered a standard long-term treatment cycle with GnRH agonist was evaluated using prediction model, separately and in combined models with (ROC) curves.
    Results
    The use of standard long-term treatments with GnRH agonist led to positive pregnancy test results in 30% of treated patients. With each unit increase in the log of AMH, the odds ratio of having poor response compared to normal response decreases by 64% (OR 0.36, 95% CI 0.19-0.68. The optimal cut-off points of AMH for predicting excessive and poor ovarian responses were 3.4 and 1.2 ng/ml, respectively, with area under curves of 0.69 (0.60-0.77) and 0.76 (0.66-0.86), respectively.
    Conclusion
    By considering the age of the patient undergoing infertility treatment as a variable affecting ovulation, use of AMH levels showed to be a good test to discriminate between different ovarian responses
    Keywords: AMH, Ovarian reserve, ovarian response
  • Athare Nazri Panjaki *, Narges Salari, Masoum Khoshfetrat Pages 610-617
    Introduction
    The process of cardio-pulmonary resuscitation (CPR) is an immediate action toprevent or delay cardiopulmonary arrest. This study was done to find out the success rate of CPR and its relationship with the working shift of the personnel in emergency unit and the wards.
    Material and
    Methods
    In this analytical and cross-sectional study in 2016, 199 patients whom with cardio-pulmonary arrest in emergency unit and wards of Ali-ibn-AbiTalib and Khatam-al-anbia hospitals of Zahedan undergone (CPR), were investigated. Then, patient's information was collected through researcher-made checklist and eventually, SPSS software was used for data analysis. Data analysis was done by using descriptive statistics and Chi-square and T-tests.
    Results
    36.7 percent of CPRs was successful. According to the findings, the average of patient's age was 43.6 years old. Also 50.3% of the subjects were male. 41.2% of CPR cases were done in the morning shift which didnt have a significant relationship with the outcome of CPR (P=0.72). Also, 28.6% of total number of patients before CPR were intubed and 69.9% of the patients who undergone unsuccessful CPR were not intubed before resuscitation.
    Conclusion
    The results of this study show that the success rate of CPR is almost higher than other studies. Although it was expected that the patient's intubation condition prior to CPR and the time interval between cardio-pulmonary arrest and the start of CPR would have an important impact on the outcome of CPR, but there was no significant relationship between them, it might have been because of the inaccurate registration of the available information in the projects; it is suggested that the related officials, should come up with the essential ideas to make sure that the personnel register the information accurately in the hospital to be used in further studies.
    Keywords: Cardiopulmonary Resuscitation, Heart Arrest, Emergency Ward, outcome
  • Seyed Abbas Tabatabaie Yazdi, Navid Fathi *, Lida Jarahi, Mahdi Foroghian, Hadi Razmara, Farzaneh Farzam, Masoume Safaei, Mahsa Akbari Pages 618-626
    Introduction
    Meningiomas account for about 15–30% of all primary intracranial tumors. According to the 2007 WHO classification, meningiomas are divided into three grades (I, II and III). Recurrence is an issue following surgical treatment of meningioma, especially in grades II and III. HER2 (also known as erbB-2) is a 185-kD transmembrane glycoprotein with tyrosine kinase activity. HER2 is expressed in some human malignancies and can be a potential target for therapeutic intervention with selective inhibitors.
    P53 is a totumor suppressor gene , which bond to DNA and stop cancer formation.
    There are only a few studies on the relationship between meningioma and HER2 and P53 expression, and the results are different as well. The aim of this study was to determine this relationship.
    Material and
    Methods
    A total of fifty-seven paraffin blocks of meningioma were selected randomly, and immunohistochemical staining was then performed for each specimen.
    Results
    Overall eight of the 57 meningiomas were HER2-positive and 6 of them were P53-positive. HER2 expression was observed in 4 (30%) of the 13 grade II/III or recurrent grade I , and 4 (9%) of the 44 grade I meningiomas without recurrenc.P53 expression was observed in 4 (30%) of the 13 grade II/III or reccurent grade I , and 2 (4.5%) of the 44 grade I meningiomas without reccrence. Consequently HER2 expression was detected in 14% of meningiomas and P53 expression was detected in 10.5% of them.
    Conclusion
    High grade meningioma and recurrent meningioma show more HER2 and P53 expression but significant difference was not seen between grade I without recurrence meningiomas and grade II/III meningioma or reccurent grade I meningiomas, from the point of view of HER2 and P53 expression. There is a signigicant relationship between p53 and her2 expression (P-Value=0.002). Study of HER2 and P53 expression may be useful for more accurate grading of meningioma.
    Keywords: Meningioma, HER2(C-erb), P53
  • Nahid Einollahi, Nasrin Dashti *, Fariba Nabatchiyan, Mitra Zare, Sakine Abbasi Pages 627-635
    Introduction
    Abnormal serum lipids profiles have been reported in human malignancies. Attempts have been made to correlate serum lipids in leukemia patients with the disease activity and response to chemotherapy.
    Material and
    Methods
    The aim of this study was to evaluate a possible prognostic significance of serum lipid profile in patients with acute leukemia before and after chemotherapy.
    Methods
    Fasting blood samples were obtained from 78 previously untreated patients at Tehran University of Medical Sciences hospitals at the time of diagnosis and after chemotherapy with complete remission. Total cholesterol, serum triglyceride, HDL-C and LDL-C were estimated by enzymatic kits.
    Results
    A total of Seventy eight proved cases of ALL and AML with mean age of 24.87 years were studied out of which 53.8% were males and 46.2% were females. An altered serum lipid profile was observed at the time of diagnosis of patients. Statistically significant values included elevated TG(194.41±18.28mg%), reduced TC (128.97±8.53mg%),LDLC (82.84±6.76mg%) and HDLC(25.30± 1.22 mg %).After complete remission the lipid profile significantly was different, a reduction in TG (127.84±8.59mg%) and elevated TC(168.01±11.66mg%),LDLC(105.10±6.41mg%),and HDLC (37.38±1.78mg%) were observed.Values are given as mean±SD.
    Conclusion
    These results support the idea that cholesterol and its fractions(LDLC, HDLC), and TG determination might be considered as useful biochemical and prognostic markers in hematologic neoplasms.
    Keywords: Acute Leukemias, Total cholesterol, High density lipoprotein cholestrol(HDLC), Low density lipoprotein cholestrol (LDLC), Triglyceride (TG)
  • Mohammadreza Esmaelzadeh Toloee *, Mohammad Faramarzi, Parvaneh Noroozian Pages 636-647
    Introduction
    The levels of liver enzymes (AST, ALT, and GGT) are associated with obesity, fatty liver and insulin resistance, and nutrition and regular physical activities contribute to reducing these risk factors. The objective of this study is to assess the effect of ten-week endurance training with ginger supplementation on indicators of inflammation of the liver in women with type2 diabetes.
    Material and
    Methods
    In a randomized clinical trial study, 46 diabetes women aged 45 to 60 years (30≤BMI) divided into four groups randomly: exercise (E), exercise ginger (EPG), ginger (G) or placebo (P) groups. The blood samples were taken after 12 hours of overnight fasting at baseline and 48 hours after the last training session to measure levels of insulin, FBS and liver enzymes (AST, ALT and GGT). Then subjects of exercise group and exercise ginger group took part in ten-week aerobic training program for diabetic people.
    Results
    At the end of week 10, in the EPG and E groups the levels of AST and ALT were significant reduced (P≤0.05). Besides, the weight, body fat percentage, WHR), levels of FBS and HOMA-ir was decreased only in the EPG and ET groups (P≤0.05). Of course these changes were slightly higher in group of EPG. While there wasn’t any significant changes in the control group (P>0.05).
    Conclusion
    The present study showed that aerobic exercises withusing ginger was more effective in significantly improving the liver enzymes levels, FBS, HOMA-ir and body composition compared with just aerobic exercise or ginger in obese women with type 2 diabetesý.
    Keywords: aerobic exercise, GGT, ALT, AST, Type II diabetes, Insulin resistance
  • Samaneh Bakhshi, Kiarash Ghazvini *, Ali Beheshti, Mitra Ahadi, Maryam Sheykhi Pages 648-661
    Introduction
    Helicobacter pylori has infected almost half of people around the world . The annual incidence of helicobacter pylori infection is 4-15% and 0.5% in developing and developed countriesrespectively. The aim of this study was to review antibiotic resistance of this organism in Iran and other parts of the world.
    Method
    In this study Pubmed, (SID),ISI, Embase, Google scholar and Scopus databases were searched. In this study 20 Iranian, 8 Asian, 3African, 2 American and 17 European articles have been selected and reviewed. Studies had been selected in the period 1994 -2014.
    Results
    Iranian studies reported very high resistance against metronidazole (57. 4%), which is roughly consistent with the results of other Asian countries (46. 6%). The average resistance was lower in Iranian in comparison with African countries (97. 55%). The mean ciprofloxacin resistance was 18% in Iran; it was 13. 2% in France and 39. 47% in Italy.
    Discussion
    The average antibiotic resistance is higher in Iran than developed countries . According to the available statistics various antibiotic resistance tests are necessary for better treatment strategy selection.
    Keywords: Helicobacter pylori, antibiotic resistance, Iran