فهرست مطالب

Auditory and Vestibular Research
Volume:11 Issue: 1, 2002

  • تاریخ انتشار: 1382/05/11
  • تعداد عناوین: 11
|
  • داود رستمیان، عبدالله موسوی صفحه 4
    هدف
    این پژوهش بررسی وضعیت شنوایی مبتلایان به بیماری MS قطعی می باشد. نتایج بدست آمده می تواند جهت تایید تشخیصی بیماری و افزایش آگاهی از جنبه های مختلف این بیماری و اقدامات درمانی و توانبخشی در جامعه مبتلایان موثر و مفید باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت سنجشی تحلیلی در زمستان 1379 بر روی 40 نفر از مبتلایان قطعی صورت گرفت که از بین مراجعین به کلینیک MS بیمارستان شهداء تجریش در محدوده سنی 20 تا 45 سال انتخاب شده بودند و هیچگونه سابقه مشکلات اتولوژیک نیز نداشتند. در این پژوهش نتایج آزمون های شنوایی رایج (ART و SDS و SRT و PTA) و آزمون ABR بیماران MS با نتایج حاصله از گروه شاهد یا مقادیر استاندارد در کلینیک شنوایی دانشکده توانبخشی علوم پزشکی ایران مقایسه شدند.
    نتایج
    در این بررسی میانگین آستانه های شنوایی تون خالص بیماران MS در محدوده های فرکانسی پایین، میانه و بالا در مقایسه با گروه شاهد از نظر آماری تفاوت معنی داری را نشان داد (P<0.05). در آزمون آستانه رفلکس صوتی نیز تفاوت معنی داری بین میانگین این آستانه ها در دو گروه دیده شد. در آزمون های گفتاری تفاوت معنی داری در نتایج بدست آمده از دو گروه مشاهده نشد (P>0.05). در آزمون ABR فقط از نظر زمان نهفتگی مطلق موج V و زمان نهفتگی فواصل بین موجی III-V و I-V تفاوت آماری معنی داری بین دو گره دیده شد. بین میانگین فرکانس های میانه و طولانی شدن زمان نهفتگی مطلق موج V ارتباط معنی داری وجود دارد اما ارتباط بین SDS و ABR و نیز ART و ABR معنی دار نیست.
    بحث: نتایج بدست آمده از این مطالعه نشان می دهند که آزمون های ART و PTA و برخی از پارامترهای آزمون ABR می تواند به عنوان یک روش تکمیلی جهت تایید تشخیص بیماری MS در کنار سایر روش های مرسوم (مثل MRI و بررسی VEP و CSF و SEP) و توام با آنها بکار گرفته شوند.
  • مسعود اسلامی وزیلایی، عبدالله موسوی صفحه 11
  • الهه شجاعی چاغروند، محترم نجفی، قاسم محمدخانی، غلامرضا علیایی، غلامرضا بابایی صفحه 16
    به منظور بررسی توانایی تشخیص گفتار در حضور نویز، آزمون تشخیص گفتار در حضور نویز در گروهی از کودکان دبستانی مبتلا به اوتیت میانی همراه با افیوژن در سه نسبت سیگنال به نویز 5+، 0 و 5- دسی بل مورد مطالعه قرار گرفت. در این بررسی 60 دختر و پسر دبستانی مبتلا به اوتیت میانی همراه با افیوژن (گروه مورد) و 30 دختر و پسر دبستانی دارای شنوایی هنجار (گروه شاهد) در محدوده سنی 9-7 سال شرکت داشتند (جمعا 180 گوش). متوسط سنی در گروه مورد 8.05 سال و در گروه شاهد 8.25 سال بود. برای کودکان هر دو گروه مورد و شاهد، آزمون تشخیص گفتار در سکوت و در حضرت نویز در سه نسبت سیگنال به نویز انجام شد. نویز مورد استفاده، نویز گفتاری بود که به صورت همان طرفی ارائه شد. نتایج بدست آمده وجود تفاوت معنادار میان کودکان گروه مورد و گروه شاهد را در هر سه نسبت سیگنال به نویز، نشان داد.
  • رابعه آریایی، رضا نیلی پور، حسن عشایری صفحه 24
    این پژوهش به دلیل اهمیت مساله زبان و ارتباط آن با ضایعات مختلف مغزی خصوصا، ضایعات نیمکره چپ مغز که می تواند موجب پدید آمدن اختلال گفتاری متناسب با عمق و وسعت ضایعه گردد از اهمیت فراوانی برخوردار است. مطالعات بالینی و تجربی مختلفی نشان داده که اسامی و افعال می توانند به طور مستقل در نتیجه ضایعات مغزی مختلف دچار از هم گسیختگی شوند. اختلال شایع در نام بردن فعالیت ها (تولید افعال) معمولا در بیماران زبان پریش ناروان همراه با ضایعات لوب پیشانی گزارش شده است. در صورتی که اختلال انتخابی، در نام بردن اشیاء (تولید اسامی) معمولا در بیماران آنومیک که در آنها ضایعه، لوب گیجگاهی و نواحی خلفی را آسیب رسانده مشاهده شده است. این پژوهش از نوع بنیادی است و به روش توصیفی تحلیلی انجام شده است. داده های این پژوهش از طریق ارزیابی علائم آفازی هر بیمار با آزمون فارسی آفازی (پارادی، نیلی پور، پری بخت 1989) و تجزیه و تحلیل گفتار پیوسته وی پس از آزمون حاصل شده است. جامعه مورد مطالعه بیماران زبان پریش فارسی زبان در مراکز گفتار درمانی شهر تهران بودند. نمونه گیری به شیوه کاملا انتخابی و بیماران دارای ضایعات نیمکره چپ قشر مخ که در اثر CVA (منحصرا ضایعه عروقی) دچار زبان پریشی شده اند و دارای ویژگی های همگن می باشند. افراد بزرگسال، باسواد، راست دست، فارسی زبان، بدون ریسک فاکتورهایی مانند نیکوتین، الکل، نقرس، دیابت، مواد مخدر و هر گونه بیماری افسردگی از نوع درون زا... بودند. تعداد بیماران 20 نفر و سن آنها بین 33 تا 76 سال است. یافته های توصیفی و تحلیلی بدست آمده از این پژوهش نشان می دهد بین توانایی بکارگیری اسم و ضایعه نیمکره چپ مغز ارتباط معناداری وجود دارد، بین توانایی بکارگیری فعل و ضایعه نیمکره چپ مغز نیز ارتباط معناداری وجود دارد. با وجود محدودیت این پژوهش و عدم امکان تعمیم آن، در مورد اهمیت این مسئله و وجود آسیب پذیری اسم و فعل و جایگاه آسیب مغزی نمی توان به سادگی گذشت.
  • ثریا نیلی، علیرضا کریمی یزدی، رمضانعلی شریفیان، شهره جلایی صفحه 31
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین وضعیت شنوایی مبتلایان به تالاسمی تحت درمان با دسفرال مراجعه کننده به دو مرکز تالاسمی قدس قزوین و مرکز طبی کودکان تهران صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، یک مطالعه توصیفی مقطعی بوده و در طی آن 195 فرد مبتلا به تالاسمی (30-3 سال) در دو مرکز شنوایی شناسی قدس قزوین و مجتمع بیمارستان امام خمینی (ره) تهران تحت معاینات کامل اتولوژیک به همراه ادیومتری صوت خالص و ایمیتانس ادیومتری قرار گرفتند.
    یافته ها
    از مجموع 195 بیمار مورد بررسی 43.1% دچار انواع افت شنوایی بودند که این افت در 16% موارد افت انتقالی و در 4.6% موارد حسی-عصبی بود. 22.5% از مبتلایان افت شنوایی فرکانس های بالا داشتند که این افت در 12% آنها می توانست به تاثیر دسفرال مربوط باشد. همچنین در این مطالعه بین سن شروع دسفرال و همچنین سطح فریتین مبتلایان و بروز افت شنوایی فرکانس های بالا ارتباط معنی داری مشاهده نشد. ولی ارتباط معنی داری بین دوز مصرف روزانه و مدت مصرف دسفرال و بروز افت شنوایی فرکانس های بالا مشاهده گردید (P<0.05). انجام این بررسی به تفکیک مراحل مراجعه مبتلایان نیز یافته های مشابهی را نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که با توجه به وجود انواع کاهش شنوایی در این مبتلایان و هم چنین بعلت احتمال ایجاد افت شنوایی فرکانس های بالا در بیماران تحت درمان با دسفرال، انجام معاینات اتولوژیک و آزمایشات دوره ای شنوایی به منظور پیشگیری از بروز ضایعات شنوایی دایمی در آنها ضروری می باشد.
  • معصومه روزبهانی، اکرم کثیری قهی صفحه 36
    Objective: Determining the frequency of hearing disorders and hearing aid using in the clients referring to the Avesina education and health center, audiometry clinic, 1377. Method and Material: This is an assesive-descriptive survey that conducted on more than 2053 (1234 males and 819 females) who referred for audiometry after examination by a physician. Case history, otoscopy, PTA, speech and immittance audiometry were conducted for all the clients. The findings were expressed in tables and diagrams of frequency. The age and sex relationship. All types of hearing losses and the number of the hearing-impaired clients need a hearing aid were assessed. Findings: 56% of this population were hearing-impaired and 44% had normal hearing were hearing. 60% were males and 40% females. Of the hearing-impaired, 44% had SNHL, 35.6% CHL and 8.2% mixed hearing loss. The hearing aid was prescribed for 204 (83 females and121 males) if they need that only 20 females and 32 males wear it. Conclusion: It this sample, SNHL is of higher frequency. According to this survey, the more the age, the more the hearing aid is accepted (85% of wearer are more than 49) the prevalence of the hearing impaired males are more than females (60% versus 40%). Only 25% of the hearing-impaired wear hearing aids.
  • عبدالحمید حسین نیا صفحه 43
  • سعید ساروق فراهانی، ژاله صمدی صفحه 46
    هدف
    تعیین توزیع فراوانی اختلالات شنوایی و بررسی آماری استفاده از سمعک در بیماران مراجعه کننده به بخش ادیومتری مرکز آموزشی درمانی بو علی سینا در سال 1377
    مواد و روش ها
    این پژوهش سنجشی- توصیفی بوده و بیش از 2053 مراجعه کننده (1234 مرد و 819 زن) که پس از معاینه توسط پزشک برای آزمایش شنوایی به بخش ادیومتری معرفی گردیدند. برای کلیه مراجعه شوندگان به این بخش تاریخچه گیری و اتوسکوپی، آزمایشات معمول شنوایی (ادیومتری صوت خالص و ادیومتری ایمیتاس و گفتاری) انجام شده است.
    یافته های حاصل به کمک جداول و نمودارهای فراوانی تبیین گردیده و ارتباط سن و جنس در انواع کم شنوایی و تعداد افراد نیازمند به سمعک در بیماران کم شنوا بررسی گردیده است.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش موید آن است که میزان آسیب شنوایی در جامعه مورد بررسی 56 درصد از کل مراجعین و افراد دارای شنوایی طبیعی 44 درصد بوده اند. 60 درصد از کل مراجعین مرد و 40 درصد کل مراجعین زن بوده اند.
    از نظر نوع کاهش شنوایی: 44 درصد افراد به کاهش شنوایی حسی- عصبی و 6/35 درصد به کاهش شنوایی انتقالی و 2/8 درصد به کاهش شنوایی مختلط مبتلا بودند.
    از کل بیماران مورد مطالعه برای 204 نفر (83 زن و 121 مرد) سمعک با توجه به نیاز آنها، تجویز شده است که فقط 20 زن و 32 مرد سمعک تهیه نموده و در حال استفاده آز آن هستند. به عبارت دیگر 25 درصد از کل بیماران از سمعک استفاده می کنند.
    نتیجه گیری
    کاهش شنوایی حسی- عصبی در نمونه های مورد مطالعه از فراوانی قابل توجه تری برخوردار است. این تحقیق نشان می دهد که هر چه سن بالاتر باشد پذیرش سمعک بیشتر است (85 درصد از استفاده کنندگان سمعک بالای 49 سال داشتند). میزان شیوع مراجعین کم شنوا در مردان بیشتر از زنان است(60 به 40). تنها 25 درصد از بیماران کم شنوا از سمعک استفاده می کنند.
  • افسانه دوستی، محترم نجفی، قاسم محمدخانی، سعید ساروق فراهانی، شهره جلایی صفحه 60
    در مطالعه روی 36 فرد دارای شنوایی هنجار در محدوده سنی 18 تا 25 سال برای بررسی تغییر موقت آستانه شنوایی از طریق انتشارات صوتی برانگیخته گذرا از گوش (TEOAEs) مشاهده گرید که نویز می تواند آستانه های تن خالص و دامنه های TEOAEs را تحت تاثیر قرار دهد. زمانی که حلزون گوش، در اثر نویز آسیب می بیند، در مقایسه دو آزمون ادیومتری تن خالص و آزمون TEOAEs، بنظر می رسد که آزمون TEOAE مناسب تر باشد. زیرا این آزمون عینی بوده و تحت تاثیر توجه و هوشیاری فرد آزمایش شونده قرار نمی گیرد و در افراد سخت آزمون نیز قابل ارزیابی است. همچنین، از دقت و سرعت بالایی برخوردار بوده و در یک محیط ساکت، بدون نیاز به اتاق اکوستیک، قابل اجرا می باشد.
  • گیتا موللی، عبدالله موسوی صفحه 65
    مشاهده لب های گوینده مانند شنیدن گفتار با چشم است (به جای گوش) و به طور قابل ملاحظه ای درک گفتار را بهبود می بخشد. در این مقاله مروری داشته ام بر پژوهش های شصت سال گذشته در مورد لب خوانی، مشکلات پژوهشی، مطالعات بر روی عوامل موثر بر آن، مسائل مربوط به سوبرتری و منطقه بندی مغزی و عملکردهای نوروسایکولوژیک و درکی آن. بررسی های متعدد بر روی گفتار خوانی حاکی از آن است که افراد کم شنوا در مقایسه با افراد شنوای هنجار، دارای مهارت های گفتار خوانی برتری نیستند. FMRI همچنین نشان داده است که نشانه های زبان شناختی بینایی در مورد اصوات گفتاری قشر شنوایی را فعال می سازند. در اینجا اطلاعات و بحث هایی در مورد تمامی جنبه های پدیده لب خوانی و استفاده آن در شنوایی شناسی توانبخشی ارائه شده است.
|
  • Rostamian D., Mousavi A. Page 4
    Objective
    This study was aimed to survey the hearing status of the patients with definite MS. The results of this study may help to confirm the diagnosis and to improve our knowledge of different aspects of this disease and to optimize the treatment and rehabilitative techniques.
    Material and Methods
    This study is performed in audiology clinic of rehabilitation science faculty of Iran medical science university as an assesive-analytic procedure in winter of 2000 in 40 MS patients (Referred from the MS clinic of Shohada Hospital) of 20 to 45 years old. All the patients have no history of otologic problems. The results of conventional audiologist tests (PTA, SRT, SDS, imittance audiometry) and ABR findings of MS patients were compared to the results of control group.
    Results
    The differences between the means of low, high and mid frequency PTAve in MS patients and control group were statistically significant (P<0.05). There was no significant difference between two groups in the speech test's results, statistically. The results of ART test show statistically significant differences between experimental and control groups. The only differences in ABR results were seen for the absolute latency of the wave V and IPLs (I-V, III-V) between two groups. The amplitude ratio of V/I in MS patients 1.5 was within the normal range (0.5 to 2). There was a statistically significant relationship between mean of mid frequency PTAve and prolongation of absolute latency of the wave V. The relationship between ABR and SDS and also between ART and ABR were not statistically significant. Finally, the results of this study suggested that low, high and mid frequency PTAve, ART, absolute latency of the wave V, and IPLs III-V, I-V can be used ascomplementory method to confirm the diagnosis of MS with other conventional methods such as: MRI, CSF analysis, SEP and VEP.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Auditory Brainstem Responses, Acoustic Reflex Threshold
  • Masoud Eslami Vazilaei, Dr.Abdollah Mousavi Page 11
    Method & Material: This descriptive analytical survey was performed in pars Hospital, Tehran on 45 children (22 girls, 23 boys aged 2-5 years, 1377-78 (solar).
    Finding
    In 2-3 years old group, accurdacy of PTA test (87/7%) was more than FNS test (66%). In 3-5 years old group, Specificity & NPV showed no significant differences, between two test.
    Conclusion
    Since the PTA showes greater possibility of false positive response than FNST, the accuracy of the latter test is greater the PTA.
    Keywords: pure tone audiometry, Filtered Natural Sound Test, children
  • Elahe Shojaei Chagharvand, Mohtaram Najafi, Ghasem Mohammad Khani, Gholam Reza Oliaei, Gholam Reza Babaei Page 16
    Method & Material: This study examined the speech in noise test in 60 school age children with otitis media with effusion and 30 school age children with normal hearing in +5, 0 and -5 dB signal to noise ratio. The mean of age was 8.05 in study group and 8.25 in control group. Speech in noise test were performed for study group and control group in quiet an in noise. Speech noise presented ipsilaterally in both groups.
    Finding
    The correlation of mean of SDS in +5, 0 and -5 dB signal to noise ratio between study group and control group, is significant.
    Keywords: Speech in noise test, otitis media with effusion, Speech Reception Threshold, Maximum comfortable loudness
  • Rabeeh Ariaei, Dr. Reza Nilipour, Dr. Hassan Ashayeri Page 24
    The major focus of this research is on the differential disruption of language abilities subsequent to brain damages as they relate to site and size of lesion, especially left hemisphere lesions which disrupt the production and processing of "Nouns" vs. "Verbs" as two functionally different lexical categories. Several clinical as well as experimental studies reported on different language have shown that nouns and verbs can be independently disrupted due to brain damage. A prevalent impairment in naming actions (Producing verbs) is reported in non-fluent aphasic patients, with lesions involving left frontal lobe, whereas a selective in naming objects (Producing nouns) has been observed in amnesic patients, with lesions involving the temporal lobe and the temporal lobe and the posterior association aresas. This research is a theoretical and fundamental based on descriptive and analytical method. The aphasic data in this research were obtained by assessing each patient's aphasic symptoms using a standard Persian aphasia test (Paradis, Nilipoure, Paribakht, 1989) as well as post-test analysis of each patient' connected descriptive speech. The subjects were selected form among aphasics who referred to speech therapy centers in Tehran during a pe5iod of one year since autumn 1999. The subjects selected in the study were a homogenous group with left hemisphere lesions due to CVA. They were educated adult right handed. Speakers of Persian without any risk factor such as nicotine, alcohol or any addiction and diabetes with no gross depression or anxiety problems or face and oral paralysis and hemiaopsia. The subjects in this study comprised to adults ranging between 33 and 76 years of age. The results indicated that there are significant correlation between: 1) The production of nouns and left hemisphere lesion. 2) The production of verbs and left hemisphere lesion. 3) Brain lesion and language deficits. 4) The site of lesion and language abilities. Although the data are limited and the generalization of the study has certain restrictions, the present data indicate some specific and reliable avidence on the selective impairment of nouns and verbs due to different lesions in the left hemisphere.
    Keywords: Aphasia, Noun, Verb, Persian language, Left hemisphere lesion
  • Sorayya Nili, Dr. Ali Reza Karimi Yazdi, Dr. Ramezan Ali Sharifian, Shoreh Jalaei Page 31
    Objective
    The purpose of study was identify hearing loss in thalassemic patients with history of Desferrioxamine (DFO) therapy. This study was carried out in a cross-sectional descriptive survey on 195 thalassemic patients (3-30 years old) in Gazvin Thalassemia center and Tehran pediatric's medical center.
    Methods
    The patients underwent routine otolaryngologic history and physical examination, along with standard pure-tone audiometry.
    Results
    Hearing loss was present in 43.1% of patients. 16% of patients had conductive hearing loss and 4.6% of patient had sensory neural hearing loss. 22.5% of thalassemic patients had high-frequency sensory neural hearing loss and more importantly, high-frequency hearing loss attributable to Desferrioxamine ototoxicity was present in 12% of patients. Furthermore, these evaluations showed that there is a significant relationship between hearing loss and DFO usage and hearing loss too. There is no significant relationship between hearing loss and ferritin level between hearing loss and age of DFO usage too.
    Conclusion
    Management of these patients requires proper dosing of Desferrioxamine, along with regular otolaryngolgic and audiometric follow-up in order to prevent the effect of ototoxicity of desferal.
    Keywords: Thalassemic patients, Desferrioxamine therapy, pure, tone audiometry, sensory neural hearing loss
  • Masomeh Rozbehani, Akram Kasiri Ghahi Page 36
    Neurofibromatosis type 2 (NF2) is an inherited disease which is mainly characterized by the development of multiple schwannomas and meningiomas. Incidence of the disease is about 1 in 60,000. Affected individuals inevitably develop schwannomas, typically affecting both auditory-vestibular nerve which lead in hearing loss and deafness. The majority of patients present with hearing loss, which is usually unilateral at onset and may be accompanied or preceded by tinnitus. Vestibular schwannomas may also cause dizziness or imbalance as a first symptom. Nausea, vomiting or true vertigo are rare symptoms, except in late-stage disease. NF II is caused by a defect in the gene that normally gives rise to a product called Merlin or Schwannomin, located on chromosome 22. Diagnosis is based on clinical and neuroimaging studies. Presymptomatic genetic testing is an integral part of the management of NF2 families. Prenatal diagnosis and pre-implantation genetic diagnosis is possible.
    Keywords: auditory, vestibular nerve, chromosome 22, meningiomas, schwannomas
  • Abbas Bastani, Seyyed Abdollah Madani Page 54
    Objective
    Determining the frequency of hearing disorders and hearing aid using in the clients referring to the Avesina education and health center, audiometry clinic, 1377. Method and Material: This is an assesive-descriptive survey that conducted on more than 2053 (1234 males and 819 females) who referred for audiometry after examination by a physician. Case history, otoscopy, PTA, speech and immittance audiometry were conducted for all the clients. The findings were expressed in tables and diagrams of frequency. The age and sex relationship. All types of hearing losses and the number of the hearing-impaired clients need a hearing aid were assessed.
    Findings
    56% of this population were hearing-impaired and 44% had normal hearing were hearing. 60% were males and 40% females. Of the hearing-impaired, 44% had SNHL, 35.6% CHL and 8.2% mixed hearing loss. The hearing aid was prescribed for 204 (83 females and121 males) if they need that only 20 females and 32 males wear it.
    Conclusion
    It this sample, SNHL is of higher frequency. According to this survey, the more the age, the more the hearing aid is accepted (85% of wearer are more than 49) the prevalence of the hearing impaired males are more than females (60% versus 40%). Only 25% of the hearing-impaired wear hearing aids.
    Keywords: hearing disorders, immittance audiometry, pure tone audiometry, Permanent Link
  • Afsaneh Dousti, Mohtaram Najafi, Ghasem Mohammad Khani, Saeed Sarough Farahani, Shohreh Jalaei Page 60
    Method & Material: This study was performed on 36 normal-hearing subjects aged 18-25 years for survey of temporary threshold shift (TTS) by transient evoked otoacoustic emissions.
    Finding
    Noise can affect the pure-tone thresholds and (TEOAEs) amplitudes. When cochlea affected by noise, evaluating TEOAE is more suitable than pure-tone audiometry. Because of this test, is objective an unaffected by attention and alertness and can be evaluated in difficult to test subject and also have high carefulness and can be performed in a quiet, but not sound-proof room.
    Keywords: transient evoked otoacoustic emissions, pure, tone audiometry, temporary threshold shift
  • Gita Movalleli, Abdollah Mousavi Page 65
    Watching a speaker's lips is like hearing speech by eye instead of by ear and markedly improves speech perception. In this review I summarise studies over the last sixty years about lip reading, it's issues, methodological problems, experimental and co relational studies, issues of cerebral lateralization, localization and cognitive and neuro psychologic function. Several studies on speech reading in general suggest that hearing impaired groups actually do not possess superior speech reading skills compared to normal controls. With function magnetic resonance imaging (FMRI) it was also found that the linguistic visual cues are sufficient to activate auditory cortex in the absence of auditory speech sounds. Here I presented data and arguments about all aspects of the phenomenon of lip reading and it's use in rehabilitation audio logy.
    Keywords: speech reading, lipreading, speech processing