فهرست مطالب

Auditory and Vestibular Research
Volume:12 Issue: 1, 2003

  • تاریخ انتشار: 1383/10/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • نوشین مکاری، رویا ابوالفضلی، علی اکبر طاهایی، مهناز احمدی، شهره جلایی صفحه 3
    هدف
    در میان اختلالات عصبی بالغین، بیماری های عروقی مغز از شایعترین و مهمترین بیماری ها محسوب می شوند. با توجه به توزیع عروقی مغز، یکی از اختلالات مهم ناشی از این بیماری ها، اختلال ناشی از آسیب به سیستم عصبی مرکزی شنوایی است که ممکن است به طور مستقیم یا غیر مستقیم تحت تاثیر قرار گیرد. لذا در این پژوهش با استفاده از یک آزمون مرکزی دایکوتیک بنام آزمون جملات رقابتی به بررسی بخشی از عملکرد سیستم مرکز شنوایی در این بیماران پرداختیم.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی-تحلیلی بر روی 30 فرد سالم و 40 فرد مبتلا به سکته مغزی (30 بیمار با سی تی اسکن غیر طبیعی و 10 بیمار با سی تی اسکن طبیعی) در رده سنی 70-50 سال، بدون هیچ گونه شکایتی از عملکرد شنوایی که از تاریخ 1379/4/30 لغایت 1381/6/1 به بیمارستان لقمان حکیم مراجعه کرده اند، انجام گردیده است.
    یافته ها
    میزان امتیاز آزمون جملات رقابتی در افراد سالم 70-50 ساله در محدوده طبیعی (100-80%) قرار داشته و در بیماران مبتلا به سکته مغزی کاهش امتیاز مشاهده می گردد. با توجه به تجزیه و تحلیل های آماری اختلاف معناداری بین امتیاز آزمون جملات رقابتی در هر دو گوش بیماران مبتلا به سکته مغزی (سی تی اسکن طبیعی/سی تی اسکن غیر طبیعی) با هر دو گوش افراد سالم مشاهده گردید، که می تواند نشانه ضایعه عملکردی در سیستم مرکزی شنوایی این بیماران باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    آزمون جملات رقابتی می تواند آزمون مناسبی در مجموعه آزمون های بررسی کننده عملکرد سیستم مرکزی شنوایی بیماران مبتلا به سکته مغزی باشد.
    کلیدواژگان: بیماری های عروقی مغز، سکته مغزی، سیستم عصبی مرکزی شنوایی، آزمون جملات رقابتی، سی تی اسکن
  • کریم ستاری، عبدالله موسوی، علی اصغر کاکوجویباری، محمدرضا کیهانی، بهرام جلایی صفحه 11
    هدف
    بررسی وضعیت شنوایی دانش آموزان نابینای آموزشگاه های نابینایان پسران شهر تهران.
    مواد و روش ها
    این پژوهش سنجشی توصیفی بر روی 320 دانش آموز نابینا در سال تحصیلی 80-1379 که تحت پوشش سازمان آموزش و پرورش کودکان استثنایی قرار داشتند صورت گرفت.
    یافته ها
    20.94 درصد از دانش آموزان مورد بررسی دچار افت شنوایی در یک گوش (7.19 درصد) یا هر دو گوش (13.75 درصد) بودند به عبارتی میزان افت دو طرفه بیشتر از یکطرفه بود، این اختلاف از نظر آماری نیز معنی دار بدست آمد (P=0.007). علاوه بر این، 5.94 درصد از دانش آموزان دارای سرومن متراکم (بدون افت شنوایی) بودند. در بررسی انواع کم شنوایی در 640 گوش مورد مطالعه، 15.16 درصد کم شنوایی حسی-عصبی، 1.56 درصد کم شنوایی انتقالی و 0.62 درصد کم شنوایی آمیخته مشاهده گردید. نکته قابل توجه این بود که فراوانی کم شنوایی حسی-عصبی در این افراد حدود 10 برابر کم شنوایی انتقالی بود. کم شنوایی عمدتا در حد ملایم و متوسط بود و شکل ادیوگرام نیز بیشتر از نوع نزولی (HTL) بود. با توجه به معاینات و ارزیابی های صورت گرفته، 8.13 درصد از دانش آموزان مورد بررسی، نیازمند اقدامات درمانی، 15.31 درصد نیازمند خدمات توانبخشی و 3.44 درصد نیز نیازمند اقدامات توام درمانی و توانبخشی بودند. درصد آگاهی والدین، مربیان و خود دانش آموزان مبتلا به مساله کم شنوایی به ترتیب 20.9، 22.39 و 26.87 درصد بود. نسبت فامیلی والدین با کم شنوایی حسی-عصبی ارتباط معنی داری دارد.
    بحث: اختلالات شنوایی در دانش آموزان نابینا نسبت به دانش آموزان بینا شیوع بیشتری دارد و غالبا از نوع حسی-عصبی است. از این رو شناسایی آنها از طریق غربال گری بویژه در فرکانهای بالا و پیگیری های درمانی و توانبخشی آنها حایز اهمیت می باشد.
    کلیدواژگان: کم شنوایی، غربالگری شنوایی، دانش آموزان نابینا
  • مرجان شهریاری، یحیی مدرسی، علی قربانی، محمدرضا کیهانی صفحه 19
    هدف
    برای بررسی مهارت آگاهی واج شناختی کودکان آسیب دیده شنوایی در مقایسه با کودکان عادی پژوهشی صورت گرفت که در این مقاله به بررسی مهارت تشخیص قافیه و تقطیع کلمه به هجا در این کودکان پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    کودکان مورد مطالعه 320 نفر بودند که نیمی دارای شنوایی سالم و نیم دیگر مبتلا به افت شنوایی مادرزادی بودند که در گوش بهتر بالاتر از 70 دسی بل افت شنوایی داشتند و از هر پایه تحصیلی اول تا چهارم، 20 دختر و 20 پسر، انتخاب شدند. کودکان آزمون تصویری مربوط به تشخیص قافیه و تعیین هجاهای کلمه را اجرا کردند.
    یافته ها
    1) امتیاز آزمودنی های آسیب دیده شنوایی در آزمون تشخیص قافیه و تعیین هجاهای کلمات در مقایسه با کودکان عادی پایین تر است. 2) کودکان آسیب دیده شنوایی، در اجرای آزمون مربوط به قافیه، در مقایسه با فعالیت تقطیع کلمه به هجا، مهارت بیشتری دارند، در حالی که آزمودنی های عادی در تقطیع کلمه به هجا در مقایسه با شناخت قافیه مهارت بیشتری دارند.
    بحث: شنوایی از عوامل مهم در آگاهی واج شناختی افراد است و آموزش رسمی در مدارس خاص ناشنوایان، نقص شنوایی کودکان مبتلا به افت شنوایی را برای رشد مهارت های واج شناختی جبران نمی کند.
  • نعمت الله مختاری، مهری خراسانی، هادی بهزاد صفحه 27
    هدف
    لزوم استفاده از OAE در تشخیص نوروپاتی شنوایی.
    روش ها
    انجام ایمیتانس ادیومتری، OAE و ABR و مداخله توانبخشی برای سه کودک مبتلا به یرقان نوزادی
    نتایج
    آزمایش های تمپانومتری و OAE این سه کودک طبیعی بود. ABR آنها مبین اختلال عمده در سیستم شنوایی بود. سمعک های تجویز شده و مداخلات توانبخشی برای هیچ یک مفید نبود. بحث: 1) OAE به صورت DPOAE) Screening یا TEOAE) بایستی در مجموعه کارهای تشخیص شنوایی شناسی و بیمار یابی قرار گیرد. 2) هرگاه موارد بالینی گویای پدیده های چون هیپوکسی، یرقان، MS، مننژیت و مننگو آنسفالیت باشد اهمیت جایگاه OAE بیشتر خود را می نمایاند. 3) انتخاب موارد انجام کاشت حلزون بی نیاز از دانستن وضعیت OAE نمی باشد. 4) در صورت وجود نوروپاتی شنوایی لزوم پرداختن به دیگر روش های بازتوانی شنوایی ضروری است.
    کلیدواژگان: گسیل های صوتی گوش، نوروپاتی شنوایی، اختلال پردازش شنوایی مرکزی، آستانه رفلکس صوتی
  • حبیب واحدی، رقیه صادقی صفحه 33
    وزوز گوش علامت بسیار شایعی است که شاید بیش از 50 علت برای آن ذکر کرده اند. وقتی که علل به وجود آمدن یک علامت زیاد باشد طبعا تشخیص آن کار ساده ای نیست و با توجه به اینکه در بسیاری از موارد نمی توان حتی با صرف مخارج زیاد و آزمایش ها متعدد به علت آن پی برد. هرچند بیماری وزوز گوش از بیماری هایی است که به راحتی درمان نمی شود؛ ولی در هر صورت تحقیقات به عمل آمده نشان می دهد که استفاده به موقع از مواد مغذی خاص می تواند در مورد برخی از مبتلایان به وزوز گوش که به بیماری های قلبی، عروقی و یا خونی مبتلا نباشد، هم از نظر درمان و هم از نظر پیشگیری موثر باشد: از جمله (بتاکاروتن، مس، منیزیوم، سلنیوم، ویتامین B12، ویتامین C،ویتامین E،Zn).
    کلیدواژگان: درمان غذایی، ویتامین، روی، آنتی اکسیدان
  • فرانک سخدری صفحه 39
    در پژوهش طولی حاضر، 20 کودک ناشنوا و 20 کودک شنوا در مقاطع سنی 22 ماهگی و 2 سالگی در طول بازی آزاد با مادرانشان مورد مشاهده قرار گرفتند. کودکان ناشنوا در مقایسه با کودکان شنوا دارای تاخیر شدیدی در زبان بودند به طوری که ناشنوایان 3 ساله کمتر از کودکان شنوای 22 ماهه از زبان (گفتار یا اشاره) استفاده می کردند. مهم ترین کانال ارتباطی کودکان ناشنوا صداسازی غیرزبانی بود و استفاده از اشاره از سن 22 ماهگی به سمت 3 سالگی افزایش می یافت. با وجود اینکه مادران کودکان ناشنوا نسبت به مادران کودکان شنوا از ارتباط بینایی بیشتری استفاده می کردند اما بیشترین ارتباط آنها از طریق گفتار بود، علاوه بر این کودکان ناشنوا توجه زیادی از طریق بینایی برای دریافت ارتباط مادرانشان نشان نمی دادند، بنابراین کودکان ناشنوا نسبت به افراد شنوا ارتباط بسیار کمتری داشتند.
    کلیدواژگان: کودکان ناشنوا، شکل صورت، رشد زبان
  • محمدرضا رجبی صفحه 46
    از نظر پدیده شناسی، توهمات بارزترین نوع دریافت غلط هستند. در اینجا به چهار تعریف از توهم می پردازیم:1) دریافت کردن بدون آنکه موضوعی در کار باشد. (اسکوئیرول، 1838)2) توهمات شایان (hallucination proper) دریافتهای غلطی هستند که به هیچ وجه تحریف دریافت های واقعی نبوده، ولی خود را به صورت موضوع کاملا جدیدی نشان می دهند و همزمان با دریافت های واقعی و در کنار آن اتفاق می افتند.(یاسپرس، 1962)3) توهم یک دریافت برون تنی بوده که مطابق با یک موضوع واقعی نیست.(اسماتیز،1956)4) از نظر اسلید (1976) سه ملاک برای تعریف عملیاتی توهم لازم است:الف) تجربه ای شبیه دریافت در غیاب یک محرک خارجی.
    ب) تجربه ای شبیه دریافت که کاملا بدون میل فرد و خود به خود اتفاق افتاده و به راحتی توسط دریافت کننده قابل کنترل نیست.
  • ژاله صمدی صفحه 52
    کاشت حلزون شنوایی که نمایانگر یک موقعیت شگفت انگیز پزشکی و مهندسی است، بیش از هر پروتز دیگری با سیستم عصبی انسان در تقابل می باشد. کاشت حلزون شنوایی به کودک با کم شنوایی عمیق کمک می کند تا گفتار معمولی را بفهمد و تولید کند و یک بزرگسال ناشنوایی بعد از دوره زبان آموزی را قادر می سازد با تلفن ارتباط برقرار نماید. اگرچه این نتایج حیرت آور در همه بیماران دیده نمی شود، اما به ما نشان می دهند که چه چیزی ممکن و شدنی است.
    کلیدواژگان: کاشت حلزون، بزرگسال، درک گفتار
  • مهین صدایی، سحر شمیل شوشتری صفحه 56
    این مورد در طبقه بندی نورولوژیک جای می گیرد. بیمار کودکی است که در وضعیت تحصیلی اش به عنوان فرد مبتلا به ناتوانی یادگیری مطرح شده است. وی، اولین بار قبل از سیزده سالگی برای ارزیابی اختلال در پردازش شنوایی مرکزی (CAPD) ارجاع داده شده بود.مادر با گذشت زمان متوجه مشکلات عدیده شنوایی فرزندش شده بود و به همین جهت انجام آزمایش مربوط به توانایی های پردازش مرکزی شنوایی ضروری به نظر می رسید. کودک در شنیدن در حضور نویز و مسیر گفتاری دچار مشکل است و اغلب از اطرافیان می خواهد آنچه را گفته اند تکرار کنند. در مکان یابی صدا نیز بدون مشکل نیست. هیچ گونه اختلال تعادلی ندارد. کودک در مدرسه پیشرفت خوبی داشت و تنها مشکل وی در خواندن بود زیرا سطح خواندن او حدود یک پایه، پایین تر از حد انتظار بود. قوای هوشی کلی وی در حد هنجار بود.
    کلیدواژگان: ناتوانی یادگیری، اختلال پردازش شنوایی مرکزی، فعالیت خواندن، آزمون گفتار نویز
|
  • Mokari N., Abolfazli R., Tahaei Aa, Ahmadi M., Jalaei Sh Page 3
    Objective
    As the cerebrovascular diseases (CVD) are among the most common anomalies that are directly or indirectly affecting the auditory cortex, studying in this area is important. We tried to evaluate the function of CANS in a group of 50-70 years old cerebrovascular accident (CVA) patients with no hearing complaint by competing sentences test (CST) as a dichotic speech test. Method and Material: This cross-sectional analytical study was conducted at Loghman-e-Hakim hospital between 22, august 1999 and 20, July 2000 in a group of 30 normal 50-70 years old persons and a group of 40 patients with CVA including 30 patients with abnormal CT scan and 10 patients with normal CT scan.
    Results
    The results point out the mean scores of CST in the normal group were at normal range (80-100%) in both ears. And mean scores of CST decreased in the patients groups. There were significant difference between mean scores of CST in the patients with CVA and control groups.
    Conclusion
    CST seems to be a valuable test in the CANS test batteries for the cerebrovascular diseases.
    Keywords: Cerebrovascular disease (CVD), Cerebrovascular accident (CVA), Central auditory nervous system (CANS), Competing sentence test (CST), Computed tomography scan (CT scan)
  • Sattari K., Mousavi A., Kakou Jouybari Aa, Keihani Mr, Jalaei B. Page 11
    Objective
    A survey on hearing state of blind schoolboys in Tehran. Method and Material: This cross-sectional descriptive survey was conducted on 640 ears of 320 blind schoolboys of 5-23 years old as a hearing screening in Tehran blind schools, 2000-01.
    Results
    20.94% was hearing-impaired of whom 13.75% had bilateral and 7.19% had unilateral hearing loss. 15.16% of students suffered from sensory-neural hearing loss (SNHL), 1.56% from conductive hearing loss (CHL) and 0.62% from mixed hearing loss (MHL), that is, SNHL occurred 10 times more than CHL. Hearing loss was often mild and moderate, and audiogram configuration was primarily high tone loss (HTL). On the whole, 8.13% of students needed medical treatment, 15.13% needed audiological rehabilitation and 3.44% of them were in need of both medical and rehabilitation Intervention. General information about hearing problem was very low among students, their parents and teachers, which was 26.87%, 20.9% and 22.39%, respectively. There is significant relation between SNHL and parent's relationship.
    Conclusion
    The prevalence of hearing loss in blinds is higher than in normal-visions. It is often sensorineural. So, it is important to identify these children through hearing screening (Using more high frequencies) and to conduct medical as well as rehabilitative intervention.
    Keywords: Hearing loss, hearing screening, blind students
  • Shahriari M., Modarresi Y., Ghorbani A., Keihani Mr Page 19
    Objective
    A research was conducted to assess the phonological awareness in hearing-impaired children in comparison to normal children. In this context, we discussed about the ability of these children in identification of rhyme and word segmentation to syllables. Method and Material: The sample of this study is composed of 320 children, 160 normal & 160 hearing-impaired with a hearing-loss. Of over 70 dB, studying in the 1st t 4th grade of the primary schools in Tehran. They are divided into two groups at each level (20 girls & 20 boys).
    Results
    1) Hearing-impaired children's scores on test related to rhyme and syllable is lower as compared with normal children. 2) Hearing-impaired children are more potent on test of word segmentation to syllables in comparison to that related to rhyme, while normal children are more successful on test of word segmentation to syllables as compared with that related to rhyme.
    Discussion
    Hearing is an important factor in phonological awareness. Formal education at special schools doesnt compensate for the hearing impairment as to development of the phonological awareness.
  • Mokhtari N., Khorasani M., Behzad H. Page 27
    Objective
    OAE an audiologic study for diagnosis of exteracochlear auditory neuropathy. Method & Material: Immitance audiometry, OAE and ABR and rehabilitation Intervention was performed for 3 children suffered from kernictrus.
    Conclusion
    1) OAE in the from of screening, distorted product and transient evoked-otoacoustic emission has to be added to our audiology test battery. 2) OAE studies have their own merit when we are clinically involved with the diagnosis of especial clinical entities like neonatal hypoxia, kernicterus, multiple sclerosis, meningitides and meningoencephalitis. 3) Case selection for cochlear implantation needs a knowledge of patient's OAE results. 4) In the case of intracerebral auditory neuropathy the need for other rehabilitative measures will be better understood.
    Keywords: otoacoustic emissions, Auditory Neuropathy, Central Auditory Processing Disorder(CAPD), Acoustic Reflex Threshold
  • Habib Vahedi, Roghayyeh Sadeghi Page 33
    Tinnitus is a common symptom that can result from a wide range of underlying causes. When there are several reasons for appearing a symptom, the diagnosis and treatment would be difficult. Although tinnitus treatment is difficult recent studies have asserted that nutrition has a crucial role in causing tinnitus or preventing it. Nutrients such as zinc supplementation, Vitamin combinations, etc. have been demonstrated to be important in treatment and/or prevention of tinnitus.
    Keywords: nutritional treatment, Vitamins, Zinc, Antioxidants
  • Faranak Sakhedri Page 39
    In the present longitudinal study, 20 deaf and 20 hearing children were observed during free play with their hearing mothers when the children were 22 months and 3 years of age. Compared to hearing children, deaf children were severely language delayed, with deaf 3-year-olds using less language (speech or sign) than hearing 22-month-olds. Deaf children communicated primarily through nonlinguistic vocalizations, with increasing use of gesture from 22 months to 3 years of age. Although mothers of deaf children used more visual communication than mothers of hearing children, they still primarily communicated through speech. In addition, deaf children did not visually attend to much of their mother's communication. Therefore, deaf children received much less communication than hearing children. These results suggest that intervention efforts should be focused on increasing the quantity of perceived linguistic input by the child.
    Keywords: deaf children, gesture, language development
  • Mohammadreza Rajabi Page 46
    Auditory Hallucination or Paracusia is a form of hallucination that involves perceiving sounds without auditory stimulus. A common is hearing one or more talking voices which is associated with psychotic disorders such as schizophrenia or mania. Hallucination, itself, is the most common feature of perceiving the wrong stimulus or to the better word perception of the absence stimulus. Here we will discuss four definitions of hallucinations:1. Perceiving of a stimulus without the presence of any subject; 2. hallucination proper which are the wrong perceptions that are not the falsification of real perception, Although manifest as a new subject and happen along with and synchronously with a real perception;3. hallucination is an out-of-body perception which has no accordance with a real subjectIn a stricter sense, hallucinations are defined as perceptions in a conscious and awake state in the absence of external stimuli which have qualities of real perception, in that they are vivid, substantial, and located in external objective space. We are going to discuss it in details here.
    Keywords: Auditory Hallucination, verbal transformation effect, Elementry Hallucination, musical Hallucination, cognitive impairment
  • Jaleh Samadi Page 52
    Cochlear implant is the result of a great combination and collaboration of engineering and medicine. It is mainly because it has the most conflict with the human nervous system among all prosthesis. Cochlear implant helps a child with profound hearing loss to understand and articulate speech and let an adult person with hearing loss communicate with people by phone. Although these wonderful results could not be seen in all patients, will let us know about the great scientific findings.
    Keywords: Cochlear implant, adult, speech perception
  • Mahin Sedaie, Sahar Shomeilshoshtari Page 56
    This case can be placed in a neurologic classification. The patient is a child with learning disability in school activities. He was first referred to an audiological clinic because of a central auditory processing disorder (CAPD). His mother has noticed several hearing problems and this led us to the evaluations for his central auditory processing disorder. He has problems in hearing speech in noise and speech processing and need his friends repeat words during communication. no vestibular disorder was noticed nor any localization problem. The child has a good progress in school and only suffered problems in reading tasks. Intelligence quotient(IQ) was also normal.