فهرست مطالب

Auditory and Vestibular Research - Volume:15 Issue: 1, 2006

Auditory and Vestibular Research
Volume:15 Issue: 1, 2006

  • تاریخ انتشار: 1385/07/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سیدعلی اکبر طاهایی ربانی، سمر کمالی محمد صفحات 1-5
    زمینه و هدف

    موج منفی ناهمخوان یکی از پتانسیل های برانگیخته شنوایی است که حدود 100 تا 250 میلی ثانیه بعد از ارایه تحریک رخ می دهد. این موج در اثر تغییر قابل تشخیص در توالی از اصوات تکرار شونده همگون ایجاد می شود؛ یعنی با کم کردن شدت، فرکانس یا مدت محرک تغییراتی اعمال می شود. هدف از این مطالعه تعیین موج منفی ناهمخوان با استفاده از محرک تن و بررسی تغییرات آن طی تغییر سن بوده است.

    روش بررسی

    این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی بوده است. افراد شرکت کننده در این مطالعه تعداد 60 نفر کودک 4 تا 9 ساله هنجار بوده اند. تحریکات 80 dB peSPL شدت داشتند و از تن 1000 Hz به عنوان محرک استاندارد و تن 1500 Hz به عنوان محرک استفاده شده است. احتمال وقوع محرک انحرافی 20 درصد بود. امواج با استفاده از الکترودهای سطحی از 4 نقطه جمجمه ثبت شدند.

    یافته ها

    در 22.5 درصد از نمونه های مورد مطالعه موج منفی ناهمخوان دیده نشد. همچنین در 22.5 درصد از نمونه ها، تعیین قله موج منفی ناهمخوان به طور دقیق امکان پذیر نبود. در بقیه نمونه ها یک رابطه معکوس معنی دار بین زمان نهفتگی موج و سن وجود داشت. یعنی با افزایش سن، زمان نهفتگی کاهش می یافت. اما چنین رابطه ای بین سن و دامنه موج دیده نشد.

    نتیجه گیری

    این مطالعه تایید می کند که در افراد کاملا هنجار ممکن است موج منفی ناهمخوان دیده نشود. همچنین موج منفی ناهمخوان با افزایش سن تغییر می کند.

    کلیدواژگان: موج منفی ناهمخوان، محرک استاندارد، محرک انحرافی، سن
  • بخشایی مهدی*، قاسمی محمد مهدی، خدیوی احسان، رضایی سامان، ایزدپناه لیلی صفحات 6-12
    زمینه و هدف
    وزوز گوش به معنای شنیدن صدا بدون وجود محرک خارجی می باشد و شیوعی از 3 تا 30 درصد دارد. علت این پدیده در بسیاری از موارد ناشناخته است. این علامت به دو شکل ضرباندار و غیر ضرباندار تقسیم می شود. شکل غیر ضرباندار شایع تر بوده و بطور انحصاری ذهنی می باشد. از جمله علل موثر سندرم منییر، نورینوم آکوستیک، اتوتوکسیک، صدای شدید محیطی، و غیره می باشد، در مورد شدت، فرکانس، جهت، شکل، و نیز چگونگی تاثیر این بیماری بر زندگی فرد، تاکنون مطالعات فراوانی انجام شده است. هدف از این مطالعه بررسی ویژگی های وزوز ذهنی با علت ناشناخته می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی روی 36 بیمار (33 مرد، 13 زن) با میانگین سنی 53.1 سال، دچار وزوز گوش از نوع ذهنی در حد فاصل سال های 82 تا 1384 که به موسسه شنوایی سنجی پژواک در شهر مشهد مراجعه نموده اند صورت گرفت. متغیرهای مورد بررسی جنس، سن، شدت، فرکانس، شکل و نمای شنوایی فرد بوده اند. همچنین چگونگی تاثیر وزوز بر شکل زندگی فرد توسط پرسشنامه ارزیابی وزوز 52 پرسش در 6 محور بررسی شد.
    یافته ها
    وزوز گوش در 64 درصد موارد یکطرفه با شیوع بیشتر در سمت راست، با میانگین زیر و بمی 7.03 کیلو هرتز و شدت 3.8 دسی بل SPL بوده است. امتیاز بازشناسی گفتار در تمام بیماران در سطح هنجار بوده ولی افت شنوایی حسی- عصبی در فرکانس 4000 به بالا مشهود بوده است. بالاترین نمره (60.3) در پرسشنامه مربوط به محور تاثیر وزوز در زندگی روزمره و پایین ترین (39.3) مربوط به محور خواب بوده است. نمره کلی پرسشنامه ارزیابی وزوز معادل 52.4 بود.
    نتیجه گیری
    وزوز گوش غیر ضرباندار ذهنی علتی متغیر و سازوکاری همچنان ناشناخته دارد. در برخی موارد، حتی بدون سابقه ای از بیماری خاص و در افراد دارای شنوایی هنجار نیز دیده می شود. بیشترین اثر این پدیده تداخل در شکل زندگی روزمره فرد (در مقایسه با خواب، شنوایی، یا شکایات بدنی) می باشد، درمان قطعی این علامت هنوز شناخته نشده است و مطالعه بیشتر در روشن ساختن فیزیوپاتولوژی آن که می تواند به درمانی مطمئن تر بیانجامد مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: وزوز گوش، فرکانس، شدت
  • مخلصین مریم، شاه بداغی محمدرحیم*، محمودی بختیاری بهروز، هاول پیتر، فقیه زاده سقراط صفحات 13-19
    زمینه و هدف
    از آنجا که علت شناسی لکنت نخستین و اساسی ترین قدم در راه درمان این اختلال محسوب می شود و نیز به علت تحقیقات اندک انجام گرفته در راستای تعیین ارتباط لکنت با ساختارهای زبانشناختی در زبان فارسی، مطالعه حاضر با هدف مقایسه نوع کلمات ناروان در زبان فارسی در کودکان و بزرگسالان مبتلا به لکنت تلاشی است در راستای پاسخگویی به برخی از ابهامات بی شماری که هنوز پیرامون لکنت وجود دارد.
    روش بررسی
    جامعه مورد بررسی در این تحقیق 50 نفر مبتلا به لکنت مراجعه کننده به مراکز درمانی و آموزشی خصوصی و دولتی شهر کرج در قالب 5 گروه سنی 10 نفره 6-3 ساله، 9-7 ساله، 12-10 ساله، 16-13 ساله و 17 ساله به بالا می باشد. کوچکترین فرد این جامعه 3 سال و بزرگترین فرد 32 سال سن داشت و 42 نفر از این افراد مذکر بودند. ابتلای این افراد به لکنت توسط 2 آسیب شناس گفتار و زبان تایید گردید و از هر فرد دست کم 5 دقیقه گفتار خودانگیخته ضبط گردید. بافت های مختلفی که کلمات عملکردی و معنایی در کنار هم قرار می گرفتند مانند کلمه عملکردی- معنایی و کلمه عملکردی- عملکردی- برنامه معنایی تعیین گردید و درصد ناروانی های موجود در آنها بر حسب نوع کلمات مشخص شد. سپس این داده ها توسط آزمون های کروسکال والیس و من ویتنی مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهند که نوع کلمات لکنت شده در بافت کلمه عملکردی- عملکردی- معنایی در کودکان زیر 13 سال اغلب کلمه عملکردی اول است، در حالیکه با افزایش سن از میزان ناروانی روی کلمه عملکردی اول کاسته می شود و لکنت روی کلمه معنایی و دومین کلمه عملکردی افزایش می یابد. نوع کلمات با لکنت بیان شده در بافت کلمه عملکردی- معنایی نیز در کودکان زیر 13 سال غالبا عملکردی است، در حالیکه با افزایش سن از میزان لکنت روی این کلمات کاسته شده و بر ناروانی روی کلمات معنایی افزوده می شود. یافته ها همچنین حاکی از وجود اختلاف معنی دار بین گروه سنی پنجم و سایر گروه های سنی در درصد لکنت روی کلمه عملکردی دوم در بافت کلمه عملکردی- عملکردی- معنایی است. همچنین نوع کلمه با لکنت بیان شده در بافت کلمه عملکردی- معنایی در هر دو گروه کلمات عملکردی و معنایی تفاوت معنی داری را بین گروه سنی اول با سایر گروه ها نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    می توان چنین نتیجه گرفت که افراد فارسی زبان مبتلا به لکنت، در گروه های سنی مختلف، الگوهای ناروانی متفاوتی را نشان می دهند کودکان مبتلا به لکنت غالبا روی کلمات عملکردی دچار ناروانی هستند و با افزایش سن تغییری در ناروانی ها در جهت افزایش لکنت روی کلمات معنایی پدید می آید. از آنجا که بروز همزمان لکنت هم روی کلمه عملکردی و هم معنایی در بافت های کلمه عملکردی- معنایی و کلمه عملکردی- عملکردی- معنایی در همه گروه های سنی نادر است، این مورد تاییدی است بر این نظر که ناروانی روی کلمه عملکردی در کودکان مبتلا به لکنت به منظور کسب زمان کافی جهت تکمیل برنامه ریزی زبانی کلمه معنایی متعاقب آن صورت می گیرد. این یافته ها بر اساس فرضیه EXPLAN به دست آمده است و با مدل EXPLAN که این یافته ها را توجیه می کند، با نتایج بدست آمده در زبان انگلیسی، اسپانیایی و آلمانی همسویی دارد.
    کلیدواژگان: لکنت، کلمه معنایی، کلمه عملکردی، تغییر لکنت، نوع کلمه، بافت آوایی
  • صمدی ژاله، صدایی مهین*، روح بخش نعمت الله، اسدملایری سعید، فقیه زاده سقراط صفحات 20-26
    زمینه و هدف
    عدم تشخیص و مداخله زود هنگام کم شنوایی منجر به تاخیر در رشد گفتار و زبان می شود. بر این پایه، توانبخشی شنوایی، موضوع بسیار مهمی است که توانایی فرد در برقراری ارتباط را می تواند بهبود بخشد. از موفق ترین برنامه های تربیت شنوایی کودکان، برنامه والد- کودک SKI-HI است. هدف اصلی از مطالعه حاضر متناسب سازی این برنامه برای زبان فارسی و ارزشیابی آن در کودکان مبتلا به آسیب دیدگی شنوایی زیر 3 سال است.
    روش بررسی
    پس از تدوین و متناسب سازی این برنامه، 15 کودک زیر 3 سال که کاهش شنوایی حسی دو طرفه در حد شدید داشتند و از سمعک مناسب دو گوشی استفاده می کردند، به مدت 6 ماه با برنامه تربیت شنوایی متناسب شده آموزش دیدند و سطح مهارت شنوایی آنها در دو مرحله یعنی پیش از درمان توانبخشی و پس از آن، ارزیابی شد. بر پایه این اطلاعات، سرعت رشد مهارت شنوایی در مرحله پیش از درمان توانبخشی، شاخص کارایی مداخله (درمان توانبخشی) و شاخص تغییر نسبی محاسبه شد.
    یافته ها
    میانگین سرعت رشد مهارت شنوایی پیش از درمان توانبخشی و شاخص کارایی مداخله به ترتیب 0.31 و 0.87 به دست آمد. تفاوت این دو متغیر از نظر آماری معنی دار است. میانگین شاخص تغییر نسبی (3.38) نشان داد که سرعت رشد مهارت های شنوایی نمونه های مورد مطالعه نسبت به مرحله پیش از درمان توانبخشی، 2.38 برابر بیشتر شده است نیز، با احتمال 95 درصد، سرعت رشد مهارت های شنوایی در جمعیت مورد مطالعه 1.46 تا 3.30 بیشتر می باشد.
    نتیجه گیری
    آموزش با استفاده از برنامه تربیت شنوایی والد- کودک متناسب شده SKI-HI می تواند در رشد مهارت های شنوایی کودکان کم شنوا به طور چشمگیری موثر باشد.
    کلیدواژگان: تربیت شنوایی، برنامه والد، کودک، کم شنوایی، توانبخشی شنوایی
  • رهبر نریمان*، کمالی محمد، پور قریب جمشید، کثیری اکرم صفحات 27-31
    زمینه و هدف
    اجرای آزمون های پردازش مرکزی شنوایی، به دلیل فراوانی مشکلاتی که ممکن است پردازش مرکزی شنوایی را دچار اختلال نماید، ضروری است. آزمون های رفتاری از جمله شناسایی جملات ساختگی، به دلیل محدودیت های آزمون های الکتروفیزیولوژیک و به دلیل ساختار خود آزمون که سبب تحریک ساقه و قشر مغز می شود، از جایگاه ویژه ای برخوردار است. هدف این بررسی، آزمون به زبان فارسی و ارزشیابی مقدماتی آن است.
    روش بررسی
    نخست، آزمون جملات ساختگی به زبان فارسی تهیه شد، سپس روی لوح فشرده ضبط شد، پس از آن روی 60 نفر از افراد دارای شنوایی هنجار 35-20 ساله مراجعه کننده به دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران بمدت سه ماه مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    بین مقادیر امتیازات کسب شده در آزمون طراحی شده به زبان فارسی با مقادیر امتیازات نمونه انگلیسی آزمون تفاوت معنی داری مشاهده نشد. همچنین، مقایسه امتیازات آزمون بین زنان و مردان نیز تفاوت معنی داری را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده از این پژوهش، این آزمون با آزمون انگلیسی شباهت دارد و می تواند در ارزیابی پردازش شنوایی مرکزی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آزمون شناسایی جملات ساختگی، پردازش مرکزی شنوایی، آزمون های گفتاری
  • ساروق فراهانی سعید*، عادل قهرمان منصوره، امیری مرضیه، جلایی شهره صفحات 32-38
    زمینه و هدف
    یکی از بارزترین شکایات کودکان مبتلا به اختلال یادگیری، مشکل آن ها در درک گفتار در حضور نویز زمینه است. مطالعات مختلف نشان داده اند که دسته زیتونی- حلزونی داخلی در شنوایی در حضور نویز نقش دارند. با استفاده از مهار دگرسویی گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش با محرک تن برست، می توان عملکرد این اعصاب را ارزیابی کرد. هدف از تحقیق حاضر، بررسی ویژگی های فرکانسی دسته زیتونی- حلزونی داخلی با استفاده از مهار دگرسویی گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش با محرک تن برست در فرکانس های 3, 2, 1 و 4 کیلو هرتز در پاسخ به نویز سفید دگرسویی در دانش آموزان مبتلا به اختلال یادگیری بود.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع مورد- شاهد بود. گروه های مورد مطالعه از 34 دانش آموز مبتلا به اختلال یادگیری 11-7 ساله و 31 دانش آموز هنجار در محدوده سنی مشابه تشکیل شده بود. مهار دگرسویی گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش با محرک تن برست با مقایسه دامنه های آن ها در دو حالت با و بدون ارایه نویز سفید دگرسویی ارزیابی شد.
    یافته ها
    در حالت بدون ارایه نویز، تفاوت آماری معنی داری در دامنه گسیل ها بین دو گروه دیده نشد. در هر دو گروه، با ارایه نویز نسبت به حالت بدون ارایه نویز، کاهش آماری بارزی در دامنه در فرکانس های 3, 2, 1 و 4 کیلو هرتز دیده شد. مقدار این کاهش در فرکانس های 2, 1 و 4 کیلو هرتز در دانش آموزان مبتلا به اختلال یادگیری به طور معنی داری کمتر از گروه هنجار بود.
    نتیجه گیری
    کاهش بارز اثر مهاری گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش با محرک تن برست در فرکانس های 2, 1 و 4 کیلوهرتز در دانش آموزان مبتلا به اختلال یادگیری، می تواند نشان دهنده کاهش فعالیت دسته زیتونی- حلزونی در این نواحی فرکانسی باشد. بنابراین پیشنهاد می شود که ارزیابی عملکرد دسته زیتونی- حلزونی داخلی با استفاده از مهار در مجموعه آزمون های تشخیصی کودکان مبتلا به اختلال یادگیری لحاظ شود.
    کلیدواژگان: گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش، تن برست، مهار دگرسویی، دسته زیتونی، حلزونی داخلی، اختلال یادگیری، نویز سفید
  • حاجی ابوالحسن فهیمه*، لطفی یونس، آزردگان فیروز صفحات 39-46
    زمینه و هدف
    آزمون واژه های اسپوندی تناوبی، توانایی بررسی دستگاه عصبی مرکزی شنوایی را دارد. با توجه به فقدان الگوی فارسی، پژوهش حاضر با هدف ساخت آزمون فارسی واژه های اسپوندی تناوبی و بررسی آن در افراد هنجار انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی توصیفی- تحلیلی، ابتدا آزمون واژه های اسپوندی تناوبی به فارسی طراحی و سپس روی نوار ضبط گردید و سرانجام روی 58 فرد هنجار نیمی زن و نیمی مرد، با میانگین سنی 29.72 سال اجرا شد. نمونه گیری طی سه ماه در دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد.
    یافته ها
    میانگین امتیاز آزمون واژه های اسپوندی تناوبی تصحیح شده افراد هنجار 98.364 بوده است. حداقل و حداکثر امتیاز خطای مربوط به وضعیت های رقابتی و غیر رقابتی -6 و 8، هر گوش -4.75 و 5 و مجموع خطای دو گوش -3.88 و 3.75 بوده است. میانگین درصد خطای گوش راست، چپ و مجموع خطای دو گوش گروه هنجار در آزمون واژه های اسپوندی تناوبی خام و تصحیح شده بستگی به جنس ندارد. حداکثر تعداد معکوس ها در گروه هنجار یک دفعه بوده است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج بدست آمده از این پژوهش که با سایر پژوهش های مشابه مطابقت دارد به نظر می رسد آزمون فارسی واژه های اسپوندی تناوبی، آزمونی توانا در ارزیابی پردازش شنوایی افراد فارسی زبان است.
    کلیدواژگان: درک شنوایی، پردازش شنوایی، مرکزی
  • نصیری پور امیراشکان*، ابرازه علی، دلگشایی بهرام صفحات 47-52
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر توجه مدیران خدمات بهداشتی و درمانی به سه مقوله ارتقای کیفیت خدمات، دسترسی و تامین منابع مالی سازمان های ذیربط، اهمیت مراقبت های مدیریت شده را بیش از پیش نمایان ساخته است. هدف از این بررسی مطالعه وضعیت اجرایی دستورالعمل مراقبت مدیریت شده ارزیابی قبل از اعمال جراحی در بیماران مبتلا به بیماری های گوش، گلو و بینی در بیمارستان بازرگانان در سال 1384 می باشد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر به صورت توصیفی روی 140 پرونده انجام شده است. داده های پژوهش با استفاده از چک لیست جمع آوری شده است به منظور تحلیل داده ها و بررسی آماری از شاخص ها و روش های آمار توصیفی استفاده شده است.
    یافته ها
    از 140 پرونده بیماران بستری در بخش جراحی گوش، گلو و بینی در 136 پرونده (97 درصد) معیارهای انجمن بیهوشی آمریکا ثبت شده است. ثبت علایم حیاتی بیماران در 98 درصد پرونده ها که معادل 137 پرونده از کل پرونده ها می باشد انجام شده است. 99.5 درصد از پرونده ها که بالغ بر 138 پرونده می باشد تاریخچه بیمای داشته اند. در 99.6 درصد از پرونده های بستری (معادل 139 پرونده) شمارش گلبول های خونی انجام شده است. 69.7 درصد از پرونده های بستری بالای 60 سال معادل 8 پرونده رادیوگرافی قفسه صدری انجام شده است. 100 درصد از پرونده های بستری بالای 40 سال که شامل 15 پرونده می باشد دارای نوار قلب بوده است. 28 درصد از پرونده ها که معادل 39 پرونده می باشد دارای مشاوره قلب و داخلی بوده است.
    نتیجه گیری
    کاربرد دستورالعمل مراقبت های مدیریت شده بر ارزیابی قبل از اعمال جراحی گوش و گلو و بینی می تواند نقش سازنده ای در کاهش عوارض ناشی از اعمال جراحی و بهبود اجرای دستورالعمل های مراقبت های مدیریت شده ایفا نماید.
    کلیدواژگان: مراقبت های مدیریت شده، بیمارستان، ارزیابی، اعمال جراحی، مراقبت های بهداشتی، گوش و گلو و بینی
  • سلیمانی زهرا*، سیف پناهی محمدصادق، علی پورحیدری محمود صفحات 53-58
    زمینه وهدف
    بر پایه بررسی های گذشته، کاهش شنوایی منجر به نقص هماهنگی عضلات و ساختارهای اساسی درگیر در تکالیف زمان بندی حرکتی گفتار می شود و در فراگیری صداهای گفتار تاثیر منفی می گذارد. از این رو، هدف از انجام این پژوهش، مقایسه توانایی انجام حرکات تکراری و متناوب (دیادوکوکینزیس) دهانی توسط دانش آموزان پسر سالم و دانش آموزان دچار کم شنوایی است.
    روش بررسی
    این مطالعه روی 61 دانش آموز دبیرستانی پسر 18-15 ساله انجام شد که 46 نفر از آنها دچار افت شنوایی متوسط- شدید، شدید و عمیق بوده، و 15 نفر آنها شنوایی هنجار داشته اند. مدت زمان صرف شده برای انجام تکالیف دیادوکوکینزیس دهانی، با نرم افزار تحلیل گر گفتاری Dr.Speech نسخه چهارم سنجیده شد. سپس داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    گروه دارای شنوایی هنجار تمام تکالیف دیادوکوکینزیس را نسبت به گروه دارای کاهش شنوایی سریع تر انجام داده اند غیر از گروه مبتلا به کم شنوایی متوسط- شدید، که در بیشتر تکالیف تفاوت معنی داری نداشتند. در بین گروه مبتلا به کم شنوایی نیز عملکرد گروه دچار افت شنوایی عمیق با دو گروه دیگر تفاوت معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش همانند بیشتر تحقیقات مشابه، حاکی از وجود مشکل در زمانبندی های حرکتی گفتار در افراد دچار کاهش شنوایی است. در مجموع تفاوت ها نشان می دهند اختلالات موجود در زمانبندی های حرکتی گفتار با درجات مختلف کاهش شنوایی همسو می باشند.
    کلید واژه: کاهش شنوایی، دیادوکوکینزیس دهانی، زمانبندی های حرکتی گفتار، پسران دبیرستانی
    کلیدواژگان: کاهش شنوایی، دیادوکوکینزیس دهانی، زمانبندی های حرکتی گفتار، پسران دبیرستانی
|
  • Seyyed Ali Akbar Tahaei, Samar Rabbani, Dr. Mohammad Kamali Pages 1-5
    Background And Aim

    Mismatch negativity (MMN) is one of the auditory evoked potentials that occurs about 100-250 ms after stimulus onset. The MMN waveform is elicited by a discriminable change in a sequence of repetitive homogenous stimuli. This change can be in intensity level, frequency, or duration of auditory stimuli. The purpose of this study was to obtain MMN waveform using tonal stimuli and to investigate its changes during changes in age.

    Materials And Methods

    The study was prescriptive-analytic cross-sectional. The participants were sixty children aged 4 to 9 year. The stimuli were at 80 dB pe SPL. A 1000Hz tone and a 1500Hz tone were used as standard and deviant stimuli, respectively. Probability of deviant stimuli was 20%. Trials were recorded using surface electrode placed at four locations on the head.

    Results

    The MMN waveform does not exist in 22.5% of the children. Also, determining of MMN peak in 22.5% was not exactly possible. In other subjects, a significant negative correlation was observed between latency of MMN and age, but not for age and amplitude for this negativity.

    Conclusion

    This study confirms that the MMN may not be seen in normal people. Also there are maturational changes in MMN waveform.

  • Mahdi Bakhshaee, Mohammad Mahdi Ghasemi, Ehsan Khadivi, Saman Rezaei, Leili Eazad Panah Pages 6-12
    Background And Aim
    Tinnitus represents the perception of sound without an external stimulus. The prevalence of tinnitus ranges from 3% to 30%. In most cases its etiology is unknown. Tinnitus can be classified as pulsatile or nonpulsatile. Nonpulsatile form is the most common form and almost exclusively subjective in nature. There is a range of condition attributed to nonpulsatile high frequency tinnitus (acoustic neuroma, Meniere’s disease, ototoxic agents, and noise exposure, etc). There are many studies about form, site, loudness, and frequency of tinnitus and how it can affect the quality of patient life.
    Materials And Methods
    This was a descriptive and analytic study. Thirty-six patients (23 men and 13 women) with mean age 53.1 year old with subjective tinnitus evaluated in Pezhvak audiometric clinic in Mashhad.The data consisting of age sex, loudness, frequency form and site of tinnitus. Evaluation of effects of tinnitus on the quality of life and habits was performed with a tinnitus questionnaire (TQ).
    Results
    Tinnitus was unilateral in 64% of cases. The right site was more common. Mean pitch was 7.03 kHz and average loudness was 3.8 dB SPL. SDS was in normal range in all of patients. There was a high frequency sensory neural hearing loss (above the 4 kHz) in most of the patients. The greatest score (60.3%) of TQ related to intrusiveness aspect. Sleep disorder has the lowest score (39/3%). Global score was 52.4%.
    Conclusion
    Nonpulsatile subjective tinnitus has a broad range of etiology with unknown mechanism in most cases and without any history of underlying disease in a large group of patients. This symptom mostly involves the patients` lifestyle that is intrusiveness aspect in comparison with the other aspects including sleep, hearing and somatic complaints. There is no cure for most patient and more studies are needed in the future.
  • Maryam Mokhlessin, Mohammad Rahim Shahbodaghi, Dr. Behrooz Mahmoodi Bakhtiari, Prof. Peter Howell, Prof. Soghrat Faghihzadeh Pages 13-19
    Background And Aim
    Since knowing the mechanisms which evoke non-fluency is the first step in the treatment of stuttering, and there are very few researches in Persian which consider the role of the linguistic factors behind stuttering, this study is an attempt to provide answers to some of numerous questions about stuttering by comparing the stuttered words` type in stuttered children and adults.
    Materials And Methods
    In this study stuttered people were divided into 5 age groups as follows: 3-6, 7-9, 10-12, 13-16, and older than 17 years old. Each group had ten participants. Forty-two of the 50 participants were male, and the youngest person was 3 years old and the eldest one was 32 years old. The study method involved recording at least 5 minuets of spontaneous speech of every one who was diagnosed of suffering from stuttering by two speech and language pathologists. The percent of non-fluency on every word's type was determined where a content word was followed or preceded by a function word (Function-Function-Content words and Function-Content words contexts). Then these findings were analyzed by Kruskal-Wallis and Mann-Whitney tests.
    Results
    The results of this study show while function words are dominantly more stuttered than content words in children less than 13 years old in Function-Function-Content words context, we consider more disfluency on content words and second function word by getting old. We consider more stuttering on function words in children less that 13 years old in Function-Content words context too and increased non-fluency on content word by growing up. Results also show meaningful differences between the fifth group and others in the amount of stuttering on second function word in the Function-Function-Content words contexts and also between the first group and the others in amount of non-fluency both on function and content words in Function-Content words context.
    Conclusion
    People who stutter from Farsi speakers populations exhibit almost differential patterns of disfluency in different ages. Young speakers who stutter are predominantly disfluent on function words. There is an exchange of disfluencies from function to content words as speakers get older. Disfluencies on both function and content words are so rarely in Function-Content words and Function-Function-Content words contents. These findings support the view that stuttering on function words in children is a way of getting time to complete the next content word's plan. These exchange findings are similar to what is found in English and Spanish languages and explained by the EXPLAN model.
  • Jaleh Samadi, Mahin Sedaei, Nematollah Rouhbakhsh, Saeed Asad Malayeri, Dr. Soghrat Faghih Zadeh Pages 20-26
    Background And Aim
    Lack of early detection of and intervention for infants hearing loss results in a significant delay in speech and language development. So auditory rehabilitation plays an important role in improving the diminished communication ability. One of the most successful auditory training approaches is the SKI-HI parent-infant program. The purpose of this study was preparation and evaluation of Farsi-language SKI-HI program for under 3-year-old hearing impaired children.
    Materials And Methods
    After translation and modification of the text of the program, fifteen under 3-year-old children with bilateral severe sensory hearing loss who were fitted with appropriate behind the ear hearing aids received intervention for 6 months. The levels of the auditory skills were measured pre and post intervention. Intervention Efficiency Index (IEI), Pretest Developmental Rate (PDR) and Proportional Change Index (PCI) were computed.
    Results
    The data indicated that there was a significant difference between means of IEI and PDR which were 0.87 and 0.31, respectively. PCI was 3.38 indicated that the children's auditory skills developed at about 2.38 times higher rate after SKI-HI intervention than they did before. PCI confidence interval showed that development in the population is 1.46 to 3.30 times higher after SKI-HI intervention (with 95% probability) the rate of auditory skills.
    Conclusion
    The auditory training with Farsi-language SKI-HI parent-infant program may efficiently affect development of auditory skills of hearing impaired children.
  • Nariman Rahbar, Dr. Mohammad Kamali, Jamshid Pourgharib, Akram Kasiri Pages 27-31
    Background And Aim
    Central auditory processing disorders (CAPD) may have a variety of etiologies therefore, performing CAPD tests seem inevitable. Behavioral tests such as synthetic sentence identification (SSI) has gained considerable popularity because of high sensitivity to brainstem and cortical lesions, high diagnostic ability, cost-benefiting, and also limitations of electrophysiologic tests. The purpose of this study was to prepare a Farsi-language version of SSI and to perform a primary evaluation.
    Materials And Method
    Farsi SSI test was made and recorded on CD. Then sixty 20-to 35- year old normal-hearing participants were evaluated in audiology clinic, Faculty of Rehabilitation Sciences Iran University of Medical Sciences in three months.
    Results
    There is no significant difference between scores of Farsi and original versions of SSI. Gender has no significant effect on the scores.
    Conclusion
    According to this results, Farsi SSI is comparable to the original one. It can, therefore, be used in CAPD test battery.
  • Saeid Sarough Farahani, Mansoureh Adel Ghahraman, Marzieh Amiri, Shohreh Jalaei Pages 32-38
    Background And Aim
    One of the most significant complaints of children with learning disability (LD) is difficulty in understanding speech in the presence of background noise. Different studies have shown that the medial olivocochlear bundle(MOCB) may play a role in hearing in noise. The MOCB function can be evaluated by the contralateral suppression of tone burst evoked otoacoustic emissions (TBEOAEs).The aim of the present study was to evaluate frequency specifications of MOCB by the contralateral suppression of TBEOAEs at 1,2,3 and 4 KHz in response to contralateral white noise in LD students.
    Materials And Methods
    This case-control study was conducted on 34 LD students aged 7-11 years and 31 normal students matched for age.The contralateral suppression of TBEOAEs was evaluated by comparing TBEOAEs amplitudes with and without contralateral white noise.
    Results
    In the absence of noise there was no significant difference between TBEOAEs amplitudes of two groups. In the presence of noise significant decrease was seen in TBEOAEs amplitudes at 1,2,3 and 4 KHz in both groups. In LD students the amount of this decrement at 1,2 and 4 KHz was lower than in the normal students.
    Conclusion
    A significant diminished suppression effect at 1,2 and 4 KHz in LD students indicates that at these frequency regions MOCB function was reduced. Therefore it suggests that the assessment of MOCB by evaluating the suppression effect of TBEOAEs included in the test battery approach used in the diagnostic of LD students.
  • Fahimeh Hajiabolhassan, Younes Lotfi, Firouz Azordegan Pages 39-46
    ackground and
    Aim
    The staggered spondaic word (SSW) test is potent to evaluate the function of the central auditory nervous system. As the Farsi version is not available, the purpose of this study was to prepare a Farsi language version of SSW (FLV-SSW) and to conduct a primary evaluation.
    Materials And Methods
    The Farsi-language version of SSW was first prepared and recorded on a tape. Fifty-eight normal hearing individuals with mean age 29.72 years were avaluated in Rehabilitation School of Iran University of Medical Sciences in 3 months.
    Results
    The mean scores of Raw SSW was 98.364 in the normal group. The minimum and maximum percentage of errors of Corrected SSW were -6 and 8 for each of the conditions, -4.75 and 5 for each ear and -3.88 and 3.75 for the entire test (total). The maximum number of reversals was one. There is no difference between males and females scores.
    Conclusion
    Based on the obtained results, the FLV-SSW test appears to have potential as a useful measure of central auditory processing but the generalization of this results needs further studies.
  • Dr. Ashkan Nasiripour, Ali Ebrazeh, Dr. Bahram Delgoshaei Pages 47-52
    Background And Aim
    In recent years, attention of the health care managers is attracted to three factors including promotion of services quality, accessibility and procurement of financial resources of relevant organizations. The aim of this study is to consider the executive status of guideline of managed health care for preoperative assessments of ENT patients at Bazarganan Hospital in 2005.
    Materials And Methods
    The present research is conducted on 140 cases in descriptive form. The research information is collected by using a check list. Indexes and method of descriptive statistics are used for the data analysis and statistical study.
    Results
    Of one hundred and forty ENT patient records, in 136 (97%) of the cases American Society of Anesthesia criteria had been registered. Vital signs, patient histories and CBC were recorded in 137 (98%), 138 (99.5%) and 139 (98.3%) patients recordes, respectively. Eight (69.7%) over 60 years old cases had been X-rayed. EKG has been performed on all fifteen cases over 40 years old. Thirty nine (28%) recordes contained internist and cardiologist counselling.
    Conclusions
    Assessment of guidline indicates very good status. Application of managed care guidelines of preoperative assessment in ENT surgeries could play a crucial role in reducing complication of ENT surgeries and the improvement of the implication of the guidelines.
  • Zahra Soleymani, Mohammad Sadegh Saifpanahi, Dr. Mahmood Alipour Heidari Pages 53-58
    Background And Aim
    Hearing loss results in impairment of muscles coordination and survival essential that are engaged in motor speech timing tasks. It will negatively affect the acquisition of speech sounds. The purpose of this study was to compare the oral diadochokinesis in normal-hearing and hearing - impaired adolescents.
    Materials And Methods
    This research was conducted on sixty-one adolescents aged 15-18 years old. Forty-six had moderately severe, severe, or profound hearing loss and fifteen were normal. The time spent to perform each oral diadochokinesis tasks was measured by speech analyzer of Dr. speech software, version four.
    Results
    Results indicated that hearing – impaired performed significantly slower on all speech timing tasks than their normal hearing peers except those with moderately severe hearing-impaired group. There were significant differences between profound hearing-impaired group and both other groups.
    Conclusion
    The results of this study point out the motor speech problems in hearing impairment. The differences, in general, indicate that speech-timing coordination deficits are compromise with hearing loss degree.