فهرست مطالب

Auditory and Vestibular Research
Volume:17 Issue: 1, 2008

  • تاریخ انتشار: 1387/02/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زین العابدین قنبرزاده علمداری، دکترعلی خوانین، مهرداد کوکبی صفحه 1
    زمینه و هدف
    آلودگی صوتی عامل اصلی بروز کاهش شنوایی شغلی در صنایع محسوب می گردد. بنابر گزارش های سازمان بهداشت جهانی، در بسیاری از نقاط جهان نیروهای کاری در تماس با تراز صدای بیش از dBA90-85 می باشند. هدف از این تحقیق ساخت جاذب های صوتی بر پایه بازیافت ترکیبی پلی اتیلن ترفتالات و پلی استایرن جهت کنترل آلودگی صوتی به روشی اقتصادی می باشد.
    روش بررسی
    نمونه های جاذب صوتی از پلیمرهای پلی اتیلن ترفتالات و پلی استایرن با درصد وزنی مساوی و همچنین از الیاف پلی استر و با بکارگیری رزین های بر پایه پلی وینیل استات در ضخامت های 5 و 10 سانتی متر ساخته شد. سپس توسط سیستم آکوستیک امپدانس تیوب میزان درصد ضریب جذب صوتی تعیین گردید و با پشم سنگ مقایسه گردید.
    یافته ها
    میزان میانگین درصد ضریب جذب صوت در نمونه های با مش بندی 1 تا 5 میلی متر و با ضخامت 10 سانتی متر در فرکانس های 50 الی 630 و 1250 و 1600 هرتز نسبت به نمونه های با مش بندی 6 تا 20 میلی متر بیشتر بود(05/0p<). مقادیر میانگین نمونه های ساخته شده با میانگین درصد جذب پشم سنگ نیز اختلاف معنی داری داشت(005/0p=).
    نتیجه گیری
    استفاده از جاذب های پلیمری بر پایه بازیافت به دلیل مقرون به صرفه بودن و پیشگیری برخی از بیماری های کار می تواند نقش بسیار مهمی را در اقتصاد ملی ایفا نماید.
    کلیدواژگان: بازیافت پلاستیک ها، جاذب های صوتی، فرکانس های پایین و میانی، پلی اتیلن ترفتالات، پلی استایرن
  • مهدی جهانگیری، رمضان میرزایی، حسین انصاری صفحه 11
    زمینه و هدف
    تجهیزات حفاظت شنوایی به میزان گسترده ای جهت حفاظت کارکنان در برابر نویز محیط کار مورد استفاده قرار می گیرند. بدیهی است که در صورت عدم استفاده مداوم و صحیح، اثر حفاظتی این تجهیزات بسیار اندک خواهد بود. هدف از این مطالعه بررسی درک ریسک، دانش و نگرش ایمنی کارکنان صنایع پتروشیمی کشور در مورد تجهیزات حفاظت شنوایی و برخی فاکتورهای مرتبط با آن می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، 236 نمونه ی تصادفی از کارکنان صنایع پتروشیمی کشور که در معرض نویزی بیش از dBA 85 بودند، پرسشنامه ی ساختار یافته ای را تکمیل کردند. برخی عوامل مؤثر شامل درک ریسک، دانش و نگرش ایمنی با استفاده از محافظ های شنوایی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    این مطالعه نشان داد که فقط 3/20 درصد افراد در کلیه اوقات مواجهه با نویز از تجهیزات حفاظت شنوایی استفاده می کردند. ارتباط بین میزان استفاده از تجهیزات حفاظت شنوایی با درک ریسک (048/ 0p=) و آگاهی کارکنان درمورد حفاظت شنوایی(009/ 0p=) و همچنین ارتباط بین نگرش کارکنان در زمینه ایمنی و درک ریسک شنوایی (046/ 0p=) معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که با حذف موانع عدم پذیرش گوشی های حفاظتی از سوی کارکنان و همچنین افزایش درک ریسک کارکنان در زمینه حفاظت شنوایی می توان میزان استفاده از تجهیزات حفاظت شنوایی را بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: نویز، تجهیزات، حفاظت شنوایی، دانش، درک ریسک، نگرش ایمنی
  • سعید محمودیان، محمد فرهادی، مریم رحمانی، سیدکامران کامروا، فرزاد سینا صفحه 19
    زمینه و هدف
    وزوز به احساس هر گونه صدا در گوش و یا سر بدون منشا خارجی اطلاق می شود. تاثیر تابش اشعه لیزر کم توان در بهبود وزوز توسط محققان مختلف گزارش شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر تابش اشعه لیزر کم توان بر وزوز و شاخصه های آزمون های الکتروکوکلئوگرافی و گسیل های صوتی حاصل اعوجاج گوش بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مداخله ای نیمه تجربی است که در آن تاثیر تابش اشعه لیزر کم توان روی 16 گوش (10 بیمار) مورد بررسی قرار گرفت. معاینه و ارزیابی های کامل ادیولوژیک و سایکواکوستیک وزوز، آزمون های الکتروکوکلئوگرافی، گسیل های صوتی حاصل اعوجاج گوش و تکمیل فرم های اطلاعاتی، در مورد تمامی نمونه ها اجرا گردید. اطلاعات بدست آمده از این آزمون ها در مرحله قبل و بعد از تابش اشعه لیزر کم توان با هم مقایسه شدند.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق تنها در مورد تفاوت های میانگین مقادیر تطابق بلندی وزوز و میانگین دامنه پتانسیل عمل در اثر تابش لیزر کم توان از نظر آماری اختلاف معنی داری را نشان دادند(05/0p<). در سایر متغیرهای مورد مطالعه شامل بلندی ذهنی، میزان آزاردهندگی، تطابق زیر و بمی شاخصه های آزمون گسیل های صوتی حاصل اعوجاج گوش و الکتروکوکلئوگرافی از نظر آماری کاهش معنی داری مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد استفاده از اشعه لیزر کم توان با قدرت 200 میلی وات در درمان وزوز مؤثر نیست. بررسی حاضر گزارش اولیه پژوهش محسوب شده و از نقطه نظر بالینی علیرغم اهمیت آماری نتایج فوق، مطالعات دیگر با حجم نمونه ی بالاتر مورد نیاز است
    کلیدواژگان: درمان با اشعه لیزرکم توان، وزوز گوش، الکتروکوکلئوگرافی، گسیلهای صوتی حاصل اعوجاج گوش
  • محسن احدی، مینا میلانی، سعید ملایری، محمد کمالی صفحه 29
    زمینه و هدف
    نقاطی از حلزون که سلول های موئی داخلی و یا فیبرهای عصبی آن غیرفعال شده اند را منطقه مرده می نامند. هدف از انجام این مطالعه شناسایی مناطق مرده حلزونی در کودکان مبتلا به کم شنوایی حسی عصبی متوسط تا عمیق با استفاده از آزمون نویز یکسان ساز آستانه ها بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، آزمون نویز یکسان ساز آستانه ها با استفاده از تمامی فرکانس های موجود در لوح فشرده آزمون، روی 30 کودک در محدوده ی سنی 5 الی 14 سال (میانگین 8/2 ± 5/8 سال) انجام شد.
    یافته ها
    در 3/58 درصد از مجموع گوش ها، در حداقل یک فرکانس آزمایشی معیار مثبت در تشخیص منطقه مرده به دست آمد. طبقه بندی بر اساس فرکانس های ارزیابی شده نشان داد در 20 درصد فرکانس ها معیار مثبت کسب شده است. در 24 درصد نتایج غیرقطعی و در 56 درصد نیز هیچ منطقه مرده ای مشاهده نشد. بین نسبت سیگنال به نویز در سطح آستانه فرکانس های فاقد منطقه مرده و فرکانس های دارای آن اختلاف معنی داری مشاهده گردید و اختلاف میانگین آستانه های مطلق بین دو گروه نیز در فرکانس های 1000 هرتز و پایین تر معنی دار بود(05/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد فراوانی مناطق مرده در کودکان دچار کم شنوایی حسی عصبی، خصوصا هنگامی که آستانه فرکانس آزمایشی از 70 دسی بل فراتر رود، افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: مناطق مرده حلزونی، آزمون نویز یکسان ساز آستانه ها، کم شنوایی حسی عصبی
  • رضاحسین آبادی، عبدالرضا شیبانی زاده*، غلامعلی شهیدی، آرش غلامپور، محمد کمالی صفحه 38
    زمینه و هدف

    در بیماری پارکینسون، علاوه بر اختلالات عضلانی، ناهنجاری های اکولوموتور نیز مشاهده می گردد. علت اختلالات اکولوموتور در این بیماری، درگیری گانگلیون بازال می باشد و معمول ترین ناهنجاری ها شامل طولانی شدن زمان نهفتگی ساکاد، ساکاد هایپومتریک و کاهش سرعت ساکاد است. هدف از این مطالعه بررسی مقایسه ای پارامترهای ساکادیک توسط ویدئونیستاگموگرافی در بیماران دچار پارکینسون ایدیوپاتیک و افراد هنجار بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی، حرکات ساکادیک در 30 فرد مبتلا به بیماری پارکینسون ایدیوپاتیک 70-35 ساله و 30 فرد هنجار در همین محدوده سنی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. شاخص های مورد بررسی شامل زمان نهفتگی، سرعت و صحت ساکاد بود.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشان دهنده کاهش صحت و سرعت ساکاد و افزایش زمان نهفتگی ساکاد در افراد مبتلا به پارکینسون ایدیوپاتیک در مقایسه با افراد هنجار بود(001/0p≤).

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان دهنده وجود اختلالات ساکادیک در افراد مبتلا به پارکینسون ایدیوپاتیک می باشد که تایید کننده کنترل دوپامینرژیک این حرکات است.

    کلیدواژگان: اکولوموتور، ساکاد، بیماری های هسته های قاعده ای
  • صالحه سلیمانیان، سعید فراهانی*، منصوره عادل قهرمان، عباس کبریایی زاده، سقراط فقیه زاده صفحه 45
    زمینه و هدف

    بلوک شدن گیرنده ی آدنوزین توسط کافئین در دستگاه عصبی مرکزی سبب افزایش سطح نوروترنسمیترهایی نظیر گلوتامات می شود. با توجه به وجود گیرنده آدنوزین در تمام مناطق مغز از جمله مسیر شنوایی مرکزی به نظر می رسد کافئین بتواند با اثر بر این گیرنده ها سبب تغییراتی در نقل و انتقالات عصبی در این مسیر شود. بنابراین هدف مطالعه حاضر بررسی اثر کافئین بر زمان نهفتگی و دامنه پاسخ های شنوایی ساقه مغز می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بود. افراد مورد مطالعه شامل 43 نفر دانشجویان هنجار مرد 25-18 سال بودند. به هر یک از آنها صفر، دو و سه میلی گرم به ازای هر کیلو گرم وزن بدن، کافئین طی سه جلسه متفاوت داده شد. پاسخ های شنوایی ساقه مغز قبل و 30 دقیقه پس از مصرف کافئین ثبت شد. نتایج به منظور بررسی اثر کافئین بر ویژگی های پاسخ های شنوایی ساقه مغز بوسیله آزمون فریدمن و ویلکاکسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    زمان نهفتگی امواج III، V و I-V پس از مصرف دوزهای دو و سه میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن و زمان نهفتگی موج I پس از مصرف سه میلی گرم نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری نشان داد(01/0p<).

    نتیجه گیری

    افزایش سطح گلوتامات در اثر بلوک شدن گیرنده آدنوزین سبب تغییراتی در سرعت انتقال عصبی در مسیر شنوایی مرکزی می شود.

    کلیدواژگان: کافئین، پاسخ های شنوایی ساقه مغز، زمان نهفتگی مطلق، زمان نهفتگی بین قله ای، دامنه
  • صادق جعفرزاده، بهرام جلایی، محمد کمالی صفحه 53
    زمینه و هدف
    پاسخ های پایدار شنوایی آزمون نوینی در مجموعه آزمون های شنوایی است. معمولا برای انجام این آزمون، از فرکانس مدولاسیون 80 هرتز استفاده می شود. در این پژوهش، آزمون پاسخ های پایدار شنوایی در فرکانس مدولاسیون 40 و 80 هرتز، در افراد بزرگسال مورد بررسی قرار گرفت و نتایج حاصل از آستانه یابی در آنها مقایسه شد.
    روش بررسی
    آزمون پاسخ های پایدار شنوایی و آستانه های تن خالص روی 30 فرد بزرگسال و در مجموع 60 گوش انجام شد و نتاج آن ها در سه گروه شنوایی هنجار، کم شنوایی حسی عصبی ملایم و متوسط طبقه بندی شد.
    یافته ها
    در هر سه گروه، آستانه های پاسخ های پایدار شنوایی40 هرتز به آستانه رفتاری نزدیک تر بود(05/0p<) و با افزایش میزان کم شنوایی، تفاوت بین آستانه رفتاری و پاسخ های پایدار شنوایی کمتر می شد. میزان همبستگی نیز در پاسخ های پایدار شنوایی 40 هرتز بیشتر بود(05/0p<).
    نتیجه گیری
    در افراد بزرگسال در حالت بیداری، آستانه های فرکانس مدولاسیون 40 هرتز به آستانه رفتاری نزدیک تر است و آستانه گیری در این فرکانس مدولاسیون نتایج بهتری نسبت به 80 هرتز را در پی دارد.
    کلیدواژگان: پاسخ های پایدار شنوایی، ادیومتری تن خالص، آستانه، فرکانس مدولاسیون، کم شنوایی حسی، عصبی
  • محمد رحیم شاهبداغی، افسانه عرشی، محمود علیپور حیدری صفحه 63
    زمینه و هدف
    تنفس انرژی اولیه برای تولید گفتار را فراهم می نماید. با توجه به اینکه هیچ شاخصی برای مقایسه میزان حداکثر مدت زمان آواسازی در افراد هنجار و مبتلا به اختلالات گفتاری در ایران وجود نداشت از این رو این پژوهش با هدف استاندارد کردن این میزان در دانش آموزان مقطع راهنمایی شهر تهران انجام شد.
    روش بررسی
    در این بررسی مقطعی تحلیلی 576 دانش آموز پایه های اول تا سوم راهنمایی از مناطق مختلف تهران انتخاب گردیدند. هر دانش آموز ابتدا یک دم معمولی انجام می داد سپس واکه ی/a/ را با حداکثر توان خود تاحدی که احساس انقباض در ناحیه گردن و حنجره نداشته باشد به صورت کشیده تولید می کرد. این آزمایش برای سه بار متوالی انجام می گرفت و بیشترین زمان به عنوان حداکثر مدت زمان آواسازی تایید می شد.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد که میانگین حداکثر مدت زمان آواسازی به ترتیب پایه، در دخترها 3/15، 65/15و 16/17 ثانیه، در پسرها 41/15،7/16و01/17 ثانیه و بدون در نظر گرفتن جنسیت 36/15،17/16و08/17 ثانیه بود. اختلاف میانگین در بین پایه اول و سوم معنی دار بود(003/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که با افزایش سن میزان حداکثر مدت زمان آواسازی در بین افراد مورد مطالعه افزایش یافته است. همچنین این میزان در پسرها در پایه ی اول و دوم بیشتر از دخترها و در دخترها در پایه سوم بیشتر از پسرها می باشد.
    کلیدواژگان: حداکثر مدت زمان آواسازی، مقطع راهنمایی، استاندارد کردن
|
  • Zeynolabedin Ghanbarzadeh Alamdari, Dr. Ali Khavanin, Dr. Mehrdad Kokabi Page 1
    Background And Aim
    Noise pollution is one of the main cause of occupational hearing loss. According to WHO reports in many countries workers have been exposed to 85 - 90 dB noise level. The purpose of this study is to manufacture a sound absorber based on combined recycled polyethylene trephetalat (PET) and polystyrene (PS) with an economical method in order to control of noise pollution
    Materials And Methods
    Sound absorber was made of PET and PS with equal weight percent، polyester fiber، and polyvinyl acetate resine، with five to ten centimeters thick. Sound mean absorption coefficient percents were determined by acoustic impedance tube and compared with those of rock wool.
    Results
    Mean absorption coefficient percent of samples with one to five millimeter pore size and ten centimeters thickness was significantly better than those with six to twenty millimeters pore size in 50 to 630، 1250، and 1600 Hz، (p<0. 05). In general، samples mean absorption coehicient was significally different from those rock wool (p=0. 005).
    Conclusion
    Recycle polymere absorbers may play an important role in national economics as they are prophylactic to some occupational disease and also are economical.
    Keywords: plastic recycling, polyetylen trephetalat (PET), polyetylen (PE), combined recycling, low frequency, sound absorber
  • Mahdi Jahangiri, Dr. Ramazan Mirzaei, Dr.Hossein Aansari Page 11
    Background And Aim
    Hearing protectors (HP) are widely employed as the only measure against noise exposure. However, it is well known that unless do workers wear HP continuously, its efficacy will be very low. The purpose of this study was to determine the influence of risk perception, knowledge and safety attitude on hearing protection use in petrochemical industry's workers.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study a structural questionnaire was administrated to 236 randomly selected workers in Iranian petrochemical industry who had been to 85 dBA noise and some influencing factors including risk perception, knowledge and general attitude to safety on using of HP had been investigated.
    Results
    This study showed that only 20.3% of employees claimed to wear hearing protection all the time when they exposed to noise. There was a significant relationship between use of hearing protector and worker's risk perception (p=0.048) and also their knowledge about hearing protection (p=0.009). Also, the relationship between general attitude of workers to safety and risk perception was statistically significant (p=0.046).
    Conclusion
    The results of the study showed that for promoting the use of hearing protectors, two main strategy should be followed. First, removing the barriers to make hearing protectors compliant, and second enhancing the worker's risk perception about hearing loss and proper use of ear protectors.
  • Saeed Mahmoudian, Dr. Mohammad Farhadi, Maryam Rahmani, Dr. Seyyed Kamran Kamrava, Dr. Farzad Sina Page 19
    Background And Aim
    Tinnitus is the consciousness of sound that arises in the ear or head without any external sound origin. The efficacies of transmeatal low-level laser irradiation for tinnitus treatment were reported before. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of low level laser therapy on tinnitus and ECochG and DPOAEs parameters.
    Materials And Methods
    The study design was prospective, quasi experimental. This investigation conducted on 16 ears (10 patients) with disabling tinnitus. All patients underwent ENT examination, complete audiological evaluation, tinnitus study, ECochG and DPOAEs, and finally completing tinnitus data sheet. The results were compared before and after irradiation.
    Results
    Means of tinnitus loudness (LMT) and CAP amplitudes were significant different before and after irradiation (p<0.005). There was no any other significant difference before and after low level laser irradiation in subjective loudness, pitch matching annoyance grade of tinnitus and DPOAEs and other ECochG parameters.
    Conclusion
    Transmeatal low-power laser irradiation with 200 mW seems not to be effective for treatment of tinnitus. This paper is the research brief report. In clinical point of view, this study should be repeated with a greater sample size although our results were statistically important.
  • Mohsen Ahadi, Mina Milani, Saeed Malayeri, Dr. Mohammad Kamali Page 29
    Background And Aim
    Regions in the cochlea with no (or very few) functioning inner hair cells and/or neurons are called dead regions. The aim of this study was to identify the cochlear dead regions in moderate to profound sensory neural hearing impaired children through the Threshold equalizing noise (TENHL) test.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study، the TEN (HL) was performed for the all frequencies available on test CD، on 30 children with ages ranging from five to forteen years (mean age، 8. 5 ±2. 8 years old).
    Results
    In this study، 58. 3% of ears were found to have a dead region for at least one frequency. Classifying by test frequencies، 20% were found to have a dead region، 24% to be inconclusive and 56% to have no dead regions. The difference between mean SNR (T) in ears with and without dead regions was statistically significant. The difference between mean absolute thresholds in two groups was statistically significant at 1000 Hz and below (p <0. 05).
    Conclusion
    The results indicated a relatively high prevalence of dead regions in children with sensory neural hearing impairment، especially for frequencies at which the hearing loss exceeds 70 dB HL.
    Keywords: cochlear dead regions, threshold equalizing noise test, sensory neural hearing loss
  • Reza Hosseinabadi, Abdorreza Sheibanizadeh, Dr.Gholamali Shahidi, Dr. Arash Gholamipur, Dr. Mohammad Kamali Page 38
    Background And Aim

    Patients with Parkinson's disease manifest oculomotor abnormalities. This is the consequence of basal ganglia impairment. The most common abnormalities include increased saccade latency، hypometric saccades and decreased saccade velocity. The purpose of this study was comparison of saccadic parameters using videonystagmography in patients with idiopathic Parkinson's disease and normal subjects.

    Materials And Methods

    In this cross sectional study، saccadic movements were investigated in thirty patients with idiopathic Parkinson's disease and thirty age matched subjects were 35-70 years old. Saccade latency، velocity and accuracy were quantitatively analyzed.

    Results

    Results of this study indicated increased saccade latency، reduction of saccade velocity and accuracy in patients with Parkinson's disease (P<0. 001).

    Conclusion

    This study showed that patients with Parkinson's disease manifest saccadic deficits. This suggests dopaminergic control of these ocular movements.

    Keywords: Oculomotor, Saccade, Basal ganglia disorders
  • Saleheh Soleimanian, Saeed Farahani, Mansoureh Adel Ghahraman, Dr. Abbas Kebriaiezadeh, Dr. Soghrat Faghihzadeh Page 45
    Background And Aim

    Blocking of the adenosine receptor in central nervous system by caffeine can lead to increasing the level of neurotransmitters like glutamate. As the adenosine receptors are present in almost all brain areas like central auditory pathway، it seems caffeine can change conduction in this way. The purpose of this study was to evaluate the effects of caffeine on latency and amplitude of auditory brainstem response (ABR).

    Materials And Methods

    In this clinical trial study 43 normal 18-25 years old male students were participated. The subjects consumed 0، 2 and 3 mg/kg BW caffeine in three different sessions. Auditory brainstem responses were recorded before and 30 minute after caffeine consumption. The results were analyzed by Friedman and Wilcoxone test to assess the effects of caffeine on auditory brainstem response.

    Results

    Compared to control group the latencies of waves III،V and I-V interpeak interval of the cases decreased significantly after 2 and 3mg/kg BW caffeine consumption. Wave I latency significantly decreased after 3mg/kg BW caffeine consumption (p<0. 01).

    Conclusion

    Increasing of the glutamate level resulted from the adenosine receptor blocking brings about changes in conduction in the central auditory pathway.

    Keywords: caffeine, auditory brainstem response, interpeak latency, absolute latency, amplitude
  • Sadegh Jafarzadeh, Bahram Jalaie, Dr. Mohammad Kamali Page 53
    Background And Aim
    Among all auditory assessment tools، auditory steady state response (ASSR) is a modern test. Modulation frequency for this test is usually 80 Hz. The purpose of this study، was to examined adult subjects with 40 Hz and 80 Hz ASSR and compare the results.
    Materials And Methods
    Thirty adult (60 ears) were evaluated by ASSR and PTA test، Results were divided into three groups: normal hearing، mild and moderate sensorineural hearing loss.
    Results
    In all groups، forty hertz ASSR thresholds were relatively closer to behavioral threshold than those of 80 Hz ASSR (p<0. 05). Besides، the more severe hearing loss، the lower the difference between those two thresholds. Correlation coefficients were also higher in 40 Hz ASSR (p<0. 05).
    Conclusion
    Frequency modulation thresholds with 40 Hz are more likely to be closer to the behavioral thresholds. Moreover، it has better results than the thresholds with 80 Hz.
  • Mohammad Rahim Shahbodaghi, Afsaneh Arshi, Mahmoud Alipur Heidari Page 63
    Background And Aim
    The primary energy for speech production is prepared by breathing flow. As there was no index for the maximum phonation time (MPT) to compare normal and speech disordered speakers in Iran، the purpose of this study was to establish this standard for guidance school students in Tehran.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed on 576 guidance students from 1st، 5th، 8th، 10th، 15th and 19th educational regions. Each student made an usual inhalation and produced the /a/ for three times with the maximum strength but in a way that he/she didnt feel tension on his/her neck or larynx. The maximum time was recorded as the maximum phonation time.
    Results
    The results of this research revealed that girls`s MPT in all regions was 15. 3، 16. 7، and 17. 16 seconds and the boys` was 15. 41، 16. 7 and 17. 01 seconds and all students` 15. 36، 16. 17 and 17. 08 seconds in order of their grades. There was significant difference between first and third grade mean MPT (p=0. 003).
    Conclusion
    The result of this study indicates that، as the students age increases their MPT increase، too. Also، boys` MPT was more than girls` in first and second grades; however، in third grade the girls` MPT was more.