فهرست مطالب

Auditory and Vestibular Research - Volume:18 Issue: 1, 2009

Auditory and Vestibular Research
Volume:18 Issue: 1, 2009

  • تاریخ انتشار: 1388/08/11
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مقاله های مروری
  • گیتا موللی، شهروز نعمتی صفحه 1
    زمینه و هدف
    علیرغم انبوه مقالات موجود پیرامون کودکان کم شنوا، مقالات معدودی به طور خاص به والدین و مشکلات فراروی آنان در پرورش کودکان کم شنوا پرداخته اند. در فرایند رشد، اولین تعامل کودک با والدینش صورت می گیرد. در برنامه های مداخلات زودرس کیفیت تعامل و پرورش کودکان کم شنوا نقش مؤثری را در پیشرفت بعدی کودک کم شنوا ایفا می کند. هدف این مقاله بررسی جنبه های مختلف پرورش فرزندان کم شنوا از دیدگاه های مختلف است.
    روش بررسی
    در این مقاله به جنبه های مختلف پرورش فرزندان کم شنوا از دیدگاه مطالعات انجام یافته از بانک های اطلاعاتی Medline، Proquest و Scopus و نیز کتاب های معتبر از سال 1984 تا 2009 پرداخته می شود.
    یافته ها
    نقش های نیمه تخصصی والدین برای فرزندانشان فشاری مضاعف بر آن ها وارد می کند و دیگر جنبه های به همان اندازه پر اهمیت نقش آن ها را به عنوان یک پدر و یک مادر در پرورش فرزندانشان به شدت متاثر می کند. پرورش کودک کم شنوا با توجه به مسائل بسیاری از جمله نوع و میزان کم شنوایی، سن کودک و ویژگی های شخصیتی والدین، اثرات متفاوتی بر آن ها بر جا می گذارد.
    نتیجه گیری
    پرورش کودک کم شنوا هم مشابه و هم متفاوت با پرورش هر فرزند دیگری است. هر جا تفاوتی هست، چالشی نیز هست. از این رو حمایت، پشتیبانی و مشاوره های کارشناسان و دیگر والدین در این راستا مورد نیاز و بسیار ارزشمند است.
    کلیدواژگان: پرورش کودک کم شنوا، کودک کم شنوا، والدین کودک کم شنوا، مشاوره
  • مقاله های پژوهشی
  • فهیمه حاجی ابوالحسن، افشین امیری صفحه 12
    زمینه و هدف
    در شنوایی شناسی بالینی ارزیابی هر گوش به طور جداگانه مستلزم اطلاع نسبت به کاهش بین گوشی است بنابراین هدف کلی از این پژوهش بررسی کاهش بین گوشی در مورد محرک گفتاری فارسی در افراد طبیعی 2518 ساله می باشد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر با استفاده از یک بررسی مقطعی تحلیلی در 50 فرد هنجار 2518 ساله با شنوایی طبیعی که شامل 25 زن و 25 مرد بود در دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران صورت گرفت. در این بررسی آستانه دریافت گفتار با و بدون ارائه نویز با استفاده از روش نزولی ارزیابی می گردید سپس میزان کاهش بین گوشی برای کلمات اسپوندایک فارسی با استفاده از گوشی رو گوشی TDH-39 محاسبه می گردید.
    یافته ها
    در این پژوهش میانگین کاهش بین گوشی گفتاری 25/3±06/53 دسی بل به دست آمد. بین میانگین کاهش بین گوشی گفتاری در زنان (dB40/3±24/52) و مردان (93/2±88/53) اختلاف معنی داری مشاهده نشد(05/0p>).کمترین مقدار کاهش بین گوشی گفتاری در زنان و برابر 45 دسی بل به دست آمد و بیشترین مقدار کاهش بین گوشی گفتاری در مردان و برابر 60 دسی بل بود. در ضمن مشخص گردید زبان مادری نیز روی میزان کاهش بین گوشی گفتاری تاثیر ندارد.
    نتیجه گیری
    در ارزیابی های گفتاری فارسی کمترین میزان کاهش بین گوشی گفتاری را می توان 45 دسی بل در نظر گرفت ولی برای تعمیم نتایج نیاز به بررسی در تعداد نمونه های بیشتر می باشد
    کلیدواژگان: ادیومتری گفتاری، آستانه دریافت گفتار، کاهش بین گوشی
  • زهرا سلیمانی، محسن سعیدمنش، مهدی دستجردی، آذر مهری، یونس جهانی صفحه 18
    زمینه و هدف
    آگاهی واجی و سرعت نامیدن خودکار بخشی از دانش زبانی فرد هستند. نتایج تحقیقات در جوامع مختلف و زبان های گوناگون نشان می دهد که بین آگاهی واجی و سرعت نامیدن خودکار با نمره خواندن ارتباط وجود دارد. این پژوهش با هدف بررسی وجود ارتباط آگاهی واجی و سرعت نامیدن خودکار با نمره خواندن در زبان فارسی انجام شده است.
    روش بررسی
    در این پژوهش مقطعی، توصیفی تحلیلی 130 دانش آموز پسر پایه اول ابتدایی به طور تصادفی انتخاب شدند. آن ها از نظر بهره هوشی، بینایی و شنوایی هنجار بودند و همچنین از رشد طبیعی زبان برخوردار بودند. از این کودکان آزمون های آگاهی واجی، سرعت نامیدن خودکار و خواندن گرفته شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و مدل رگرسیون خطی استفاده شد.
    یافته ها
    ارتباط بین آگاهی واجی و سرعت نامیدن خودکار با نمره خواندن معنی دار است(0001/0p<). ضریب همبستگی پیرسون آگاهی واجی مستقیم و برابر 86/0 بود. ضریب همبستگی بین زمان سرعت نامیدن خودکار و نمره خواندن معکوس است، یعنی هر چه نمره خواندن بهتر بود، زمان سرعت نامیدن خودکار کم تر می شد که برابر 87/0 بود. در بررسی ارتباط هر یک از متغیرهای فوق با نمره خواندن در حضور دو متغیر دیگر نیز معنی دار بود(0001/0p<).
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان می دهد بین آگاهی واجی و سرعت نامیدن خودکار با خواندن در کودکان فارسی زبان همانند سایر زبان ها ارتباط وجود داشته و با تقویت این مهارت ها می توان بر توانایی کودک در خواندن افزود.
    کلیدواژگان: آگاهی واجی، سرعت نامیدن خودکار، نمره خواندن، دانش آموزان پایه اول ابتدایی
  • سیده مریم خدامی، سپیده ربیعی، یونس جهانی صفحه 26
    زمینه و هدف
    امروزه بررسی کیفیت زندگی بیماران از جمله مبتلایان به اختلال صوت با ابزارهای مبتنی بر بیمار متداول شده و در نظام سلامت، مرجع تصمیم گیری های بالینی محسوب می شود. این پژوهش برای اولین بار و با هدف مقایسه ویژگی های ادراکی صوت از نظر آسیب شناس گفتار و زبان و بزرگسالان مبتلا به اختلال صوت و دارای صوت بهنجار می پردازد.
    روش بررسی
    سی بزرگسال مبتلا به اختلال صوت و سی بزرگسال دارای صوت بهنجار همگن از نظر سن، جنس و شرایط شغلی ارزیابی شدند. ویژگی های ادراکی صوت از دیدگاه آسیب شناس گفتار و زبان به وسیله نیمرخ جامع ارزیابی شنیداری ادراکی صوت و از دیدگاه فرد بزرگسال به وسیله پرسش نامه شاخص معلولیت صوت بررسی و مقایسه گردید. تحلیل داده ها با آزمون های من ویتنی و ویلکاکسون انجام شد.
    یافته ها
    اختلاف میانگین امتیاز کل و امتیاز هر یک از شاخص های معلولیت صوت میان افراد مبتلا به اختلال صوت و صوت بهنجار معنی دار بود(01/0>p). مقایسه میانگین امتیاز کل و امتیاز شاخص های شنیداری ادراکی صوت، غیر از شاخص های زیر و بمی و سرعت، نیز بین دو گروه معنی دار بود(01/0>p). بررسی همبستگی ها در مبتلایان به اختلال صوت، همبستگی ضعیفی (34/0 =r) بین امتیاز شاخص معلولیت صوت و شاخص های شنیداری ادراکی نشان داد.
    نتیجه گیری
    مبتلایان به اختلال صوت مشکل صوتی خود را متفاوت و شدیدتر از متخصص ارزیابی می کنند که بیانگر تاثیرات جسمی، روانی و اجتماعی اختلال بر بیمار می باشد. این پژوهش تایید می کند ارزیابی صوت توسط بیمار باید بخشی از ارزیابی های متداول در اختلال صوت باشد.
    کلیدواژگان: اختلال صوت، ارزیابی ادراکی، شاخص معلولیت صوت، کیفیت زندگی
  • ماندانا زارعی، منصوره عادل قهرمان، احمد دانشی، حسام الدین امام جمعه، فرامرز معماری، مهدی اکبری، سقراط فقیه زاده صفحه 36
    زمینه و هدف
    پتانسیل های عضلانی برانگیخته دهلیزی از ساکول و عصب دهلیزی تحتانی منشا می گیرند. از آنجایی که بیماری منیر عملکرد ساکول را تحت تاثیر قرار می دهد، این مطالعه با هدف بررسی و مقایسه میزان درصد وقوع و زمان نهفتگی موج p13 و n23 در سه گروه مبتلابان به منیر با علامت و بی علامت و هنجار انجام شده است.
    روش بررسی
    این تحقیق روی 42 نفر شامل 19 بیمار مبتلا به منیر با علامت، 11 بیمار مبتلا به منیر بی علامت و 12 فرد هنجار با میانگین سنی 48/40 سال انجام شد و امواج با ارائه محرک تن برست 500 هرتز با شدت 120 دسی بل peSPL ثبت شدند. سپس درصد وقوع و زمان نهفتگی امواج در سه گروه مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان درصد وقوع امواج به طور معنی داری در مبتلایان به منیر با علامت (6/52%) نسبت به مبتلایان به منیر بی علامت (9/90%) و افراد هنجار (100%) کمتر بود(05/0>p). اختلافی بین مبتلایان به منیر بی علامت و افراد هنجار مشاهده نشد. میانگین زمان نهفتگی امواج در بین سه گروه مورد بررسی اختلاف معنی داری نداشت(05/0p>).
    نتیجه گیری
    احتمالا تاثیر روش های درمانی اعمال شده در مبتلایان به منیر سبب بازگشت مجدد عملکرد طبیعی ساکول شده و پتانسیل های دهلیزی حذف شده در مبتلایان به منیر پس از درمان، دوباره مشاهده می شود. به نظر می رسد به دلیل درگیری گوش داخلی و سالم ماندن عصب در بیماری منیر زمان نهفتگی تغییر نمی کند. با توجه به نتایج حاصله می توان از این پتانسیل ها برای ارزیابی بیماران مبتلا به منیر و پایش روند درمانی آن ها بهره گرفت.
    کلیدواژگان: پتانسیل های عضلانی برانگیخته دهلیزی، ساکول، بیماری منیر
  • فرهاد فراهانی، فرانک امامی، محمد تقی گودرزی صفحات 45-52
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر تاثیر مستقیم هورمون آلدوسترون در حفظ وضعیت شنوایی افراد مسن مورد توجه قرار گرفته است. از این رو این پژوهش با هدف تعیین ارتباط سطح خونی هورمون آلدوسترون با وضعیت شنوایی بیماران سالمند مراجعه کننده به مراکز گوش و گلو و بینی شهر همدان در سال های 861385 انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این پژوهش مورد شاهدی حجم نمونه شامل 54 فرد بالای 60 سال بود. 28 نفر در گروه شاهد با شنوایی هنجار و26 داوطلب مبتلا به پیرگوشی به عنوان گروه مورد انتخاب شدند. افراد مبتلا به هر نوع یافته بیوشیمیایی غیرطبیعی و سابقه ی مواجهه با عوامل ایجادکننده ی کم شنوایی حسی عصبی از مطالعه حذف شدند. سپس سطح خونی پتاسیم، سدیم و هورمون آلدوسترون در آن ها اندازه گیری شد و ارزیابی شنوایی نیز توسط ادیومتری تن خالص، گفتاری و ایمیتانس صورت گرفت.
    یافته ها
    ارتباط بین سطح هورمون آلدوسترون با وضعیت شنوایی، جنس، الگوی کم شنوایی و میزان بازشناسی گفتار در سالمندان تایید نگردید. همچنین ارتباط بین سطح سدیم و پتاسیم با وضعیت شنوایی نیز مشاهده نشد(05/0
    نتیجه گیری
    در پژوهش حاضر نقش حفاظت کننده آلدوسترون بر کم شنوایی ناشی از سن تایید نگردید که این موضوع ممکن است به دلیل تفاوت های فردی و اپیدمیولوژیک، خطای آزمایشگاهی و یا تعداد کم نمونه ی مورد مطالعه باشد.
    کلیدواژگان: کم شنوایی حسی عصبی، پیرگوشی، هورمون آلدوسترون
  • سیده زهره ضیاء تبار احمدی، زهره آرانی کاشانی، بهروز محمودی بختیاری، محمدرضا کیهانی صفحات 53-62
    زمینه و هدف
    مهارت های آگاهی واج شناختی نوعی توانایی منفرد و یکپارچه است که شامل 4 مهارت آگاهی از هجا، آگاهی از قافیه، مهارت تجانس و آگاهی از واج می شود. هدف پژوهش حاضر، بررسی رشد توانایی حذف هجا به عنوان بخشی از مهارت آگاهی از هجا در کودکان 5 تا 6 ساله فارسی زبان است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مقطعی توصیفی تحلیلی می باشد. 30 کودک هنجار 5 تا 6 ساله فارسی زبان مهدکودک های شهر تهران شامل 15 پسر و 15 دختر، انتخاب شدند. نمونه ها همه یک زبانه و سالم بودند. ابزار پژوهش، 12 واژه بود. کودک باید هجای گفته شده را از واژه مربوطه حذف و باقی مانده واژه را بیان می نمود. از نرم افزار SPSS برای تجزیه و تحلیل استفاده شد.
    یافته ها
    توانایی کودکان 5 تا 6 ساله در حذف هجای واژه های دو هجایی بیشتر از واژه های سه و چهار هجایی و در واژه های سه هجایی نیز بیشتر از چهار هجایی بود(000/0>p). همبستگی بین تکالیف دو، سه و چهار هجایی نیز معنی دار بود. همچنین، نوع بافت هجایی و موقعیت قرارگیری هجای حذفی با توانایی حذف هجا رابطه معنی داری داشت(05/0>p).
    نتیجه گیری
    مهارت حذف هجا در کودکان 5 تا 6 ساله در مرحله رشد می باشد و توانایی کامل حذف هجا، پس از رمز گذاری مجدد واج شناختی و آموزش مهارت خواندن و نوشتن رشد و تکامل می یابد. همچنین، متغیرهایی مانند تعداد هجا، نوع بافت هجایی و موقعیت قرارگیری هجای حذفی می تواند بر توانایی حذف هجا در کودکان تاثیر بگذارد
  • حوریه احدی، محمدرحیم شاهبداغی، مریم مخلصین، بهروز محمودی بختیاری صفحات 63-69
    زمینه و هدف
    از آنجا که در بسیاری از اختلالات گفتار و زبان، سرعت حرکات تکراری و متناوب دهان یعنی دیادوکوکینزیس کاهش یافته است این طور تصور شده است که بین سرعت دیادوکوکینزیس و سرعت گفتار ارتباط وجود دارد. البته این مورد توسط برخی محققان مطرود قلمداد شده است و این ارتباط همچنان نامشخص است. از این رو هدف از انجام این پژوهش این است که مشخص شود آیا اساسا چنین ارتباطی بین سرعت دیادوکوکینزیس و سرعت گفتار و خواندن در افراد طبیعی وجود دارد؟
    روش بررسی
    این پژوهش توصیفی تحلیلی روی 100 نفر از دانش آموزان دختر پایه دوم شهر تهران انجام شد. مهارت خواندن و سرعت گفتار و حرکات متناوب دهان در آزمودنی ها بررسی گردید. برای ثبت و اندازه گیری زمان از نرم افزار Cool Edit استفاده شد. برای توصیف داده ها آمار توصیفی و برای تجزیه و تحلیل داده ها، آزمون t زوجی به کار گرفته شد.
    یافته ها
    در تکالیف دیادوکوکینزیس میانگین زمان تولید تک هجایی های /tâ/، /pâ/ و //kâ به ترتیب 10/4، 15/4 و 74/4 بود و میانگین سرعت خواندن 1/3 هجا در ثانیه و سرعت گفتار آزاد 8/2 هجا در ثانیه بود. بین سرعت گفتار آزاد و تکالیف دیادوکوکینزیس ارتباطی یافت نشد. اما بین سرعت خواندن و برخی از تکالیف دیادوکوکینزیس /kâ/ (03/0p=) و/pâtâkâ/ (00/0p=) ارتباط معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد می توان از تکالیف دیادوکوکینزیس مرتبط برای افزایش سرعت خواندن استفاده نمود. سرعت دیادوکوکینزیس دولبی در تک هجایی ها بالاترین سرعتی است که می توان در طی درمان انتظار داشت.
    کلیدواژگان: سرعت گفتار، سرعت خواندن، دیادوکوکینزیس
  • فرینوش فخارنیا، عبدالرضا شیبانی زاده، زهرا جعفری، فاطمه حسینی صفحات 70-80
    زمینه و هدف
    اختلال تعادل، یکی از تاثیرات غیرشنیداری نویز ناشی از محیط های صنعتی است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در این مطالعه، تاثیرات این نویز بر دستگاه دهلیزی کارگران مبتلا به کم شنوایی ناشی از نویز با استفاده از دو آزمایش پتانسیل های برانگیخته دهلیزی و کالریک مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    آزمایش پتانسیل های عضلانی برانگیخته دهلیزی و آزمایش کالریک روی 30 مرد مبتلا به کم شنوایی ناشی از نویز و 30 مرد هنجار در محدوده سنی 30 تا 50 سال انجام شد. شاخص های مورد بررسی شامل درصد ضعف طرفی، زمان نهفتگی امواج p13 و n23 و دامنه n23 p13بود. آزمایش کالریک روی 20 فرد از گروه مورد انجام شد.
    یافته ها
    بین دو گروه، در درصد ضعف طرفی تفاوت معنی داری مشاهده نشد(05/0p>). میانگین زمان نهفتگی موج p13 در گوش راست با 003/0p= و در گوش چپ با 01/0p=، بین دو گروه تفاوت قابل توجهی را نشان داد، در حالی که تفاوت معنی دار زمان نهفتگی موج n23 تنها در گوش راست مشاهده گردید(03/0p=). بین دامنه n23 p13در دو گروه، تفاوت بارزی وجود نداشت(05/0p>).
    نتیجه گیری
    احتمالا در افراد مبتلا به کم شنوایی ناشی از نویز، بخش تحتانی گوش داخلی یکی از مناطق با آسیب پذیری بالا است. در کل نتایج غیرطبیعی هر دو آزمون پتانسیل های عضلانی برانگیخته دهلیزی و کالریک بسیار بیشتر از علائم عملکردی (وقوع سرگیجه) در این افراد است که می تواند از جبران مرکزی و قرینه بودن اختلال ناشی شده باشد.
    کلیدواژگان: آزمایش کالریک، پتانسیل های عضلانی برانگیخته دهلیزی، کم شنوایی ناشی از نویز، سرگیجه
  • فاطمه حیدری، سعید فراهانی، قاسم محمدخانی، ابراهیم جعفرزاده پور، شهره جلایی صفحات 81-87
    زمینه و هدف
    متعاقب محرومیت زود هنگام بینایی، شبکه عصبی درگیر در پردازش اطلاعات فضایی شنوایی سازماندهی مجدد عمیقی را نشان می دهد. به منظور بررسی این فرایند، پتانسیل های وابسته به رخداد، اطلاعات دقیقی در زمینه الگوهای زمانی فعالیت عصبی همراه با فرایندهای درکی و شناختی فراهم می نمایند. در مطالعه حاضر مقایسه زمان نهفتگی و دامنه پتانسیل P300 شنوایی در افراد بینا و نابینای زود هنگام انجام گرفته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، پتانسیل P300 شنوایی به روش تحریک متفاوت با استفاده از دو محرک تن برست 1000 و 2000 هرتز در 40 نفر بینا و 19 فرد نابینای زود هنگام در محدوده سنی 2518 سال ثبت شد.
    یافته ها
    میانگین زمان نهفتگی پاسخ P300 افراد نابینای زود هنگام کم تر از افراد بینا به دست آمد که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود(00/0p=) اما میانگین دامنه پاسخ P300 در دو گروه تفاوتی نشان نداد(05/0
    نتیجه گیری
    کاهش زمان نهفتگی پتانسیل P300 در افراد نابینای زود هنگام در مقایسه با افراد بینا نشان می دهد که احتمالا پردازش خودکار و طبقه بندی اطلاعات در افراد نابینا به دنبال جبران حسی سریع تر است و به نظر می رسد به دلیل ساخت پذیری عصبی سرعت پردازش و توجه شنوایی در افراد نابینا بیش تر است.
    کلیدواژگان: پتانسیل وابسته به رخداد، P300، تحریک شنوایی، نابینایی زود هنگام، ساخت پذیری عصبی
  • یونس لطفی، طلیعه ظریفیان، سعیده مهرکیان، مهدی رهگذر صفحات 88-97
    زمینه و هدف
    آسیب شنوایی تمام جنبه های زندگی فرد به ویژه مهارت های ارتباطی و زبانی را متاثر می کند. وقوع کاهش شنوایی به صورت مادرزادی یا در سال های آغازین زندگی، بر توانایی یادگیری کودک از طریق شنیدن تاثیر خواهد گذاشت. هدف از این مطالعه بررسی ویژگی های زبانی کودکان کم شنوای پیش دبستانی و مقایسه آن با کودکان شنوای همسال از نظر آموزشی بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش که به شکل مقطعی و توصیفی تحلیلی انجام شد، 38 کودک کم شنوای شدید و عمیق که قادر به برقراری ارتباط شفاهی بودند و 28 کودک شنوا با همان بافت اجتماعی و فرهنگی مورد ارزیابی قرار گرفتند. اطلاعات مربوط به 24 متغیر غیر زبانی از جمله سن، جنس، سن ورود به مرکز پیش دبستانی، استفاده تک گوشی یا دو گوشی از سمعک و غیره از طریق پرسش نامه، و 15 متغیر زبانی از قبیل تعداد گفته، جمله درست، گفته درست و غیره از طریق آزمون هنجاریابی شده TOLD-P-3 و 3 پرسش مکمل برای کودکان کم شنوا و شنوا جمع آوری و سپس با یکدیگر مقایسه شدند.
    یافته ها
    اختلاف قابل توجهی بین میانگین طول گفته، میانگین طول گفته درست، تعداد جمله های خوش ساخت در دو گروه مشاهده گردید(000/0p<). اما بین میانگین تعداد و جمله های بد ساخت تفاوت معنی داری مشاهده نشد(05/0p>).
    نتیجه گیری
    این مطالعه ضعف شدید مهارت های زبانی را در کودکان کم شنوای پیش دبستانی نشان می دهد.
    کلیدواژگان: طول گفته درست، کودکان کم شنوا، وی~ژگی های زبانی
  • حمید دالوند، لیلا دهقان*، حسین باقری صفحات 98-106
    زمینه

    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تحریکات دهلیزی حس عمقی تئوری یکپارچگی حسی در رشد مراحل حرکتی درشت، ظریف، زبان و مهارت های فردی اجتماعی افراد مبتلا به آژنزیس جسم پینه ای بود.
    مورد: این تحقیق به صورت مطالعه موردی، روی پسر 5/10 ماهه با تشخیص آژنزیس جسم پینه ای انجام شد. برای ارزیابی اولیه و تعیین میزان پیشرفت مهارت های کودک در هر ماه از آزمون غربالگری رشدی دنورII و پایه های رشدی استفاده شد. درمان براساس اصول تئوری یکپارچگی حسی، در مدت 20 جلسه، هفته ای یک جلسه و هر جلسه یک ساعت انجام شد. این تمرینات مشتمل بر تمرینات حس عمقی، تمرینات دهلیزی خطی و ادامه دار روی توپ مخصوص فلج مغزی و تاب بود. پس از انجام مداخله درمانی، سن عملکرد حرکتی درشت، حرکت تطابقی ظریف، زبان و مهارت های فردی اجتماعی افزایش یافت. همچنین براساس پایه های رشدی، حفظ وضعیت مهارت های حرکتی درشت مثل نشستن و چهار دست و پا افزایش یافت، غلتیدن کامل به چپ و راست و رها کردن ارادی اشیاء را انجام داد و مدت زمان واکنش کودک به تحریکات شنوایی به کمتر از 2 ثانیه رسید.

    نتیجه گیری

    تحریکات دهلیزی حس عمقی تئوری یکپارچگی حسی با بهره گیری از قابلیت انعطاف پذیری سامانه عصبی تاثیر مثبتی در تسهیل مراحل رشد حرکتی درشت و ظریف، زبان و فردی اجتماعی دارند و می توان از این تمرینات در اختلالات آژنزیس جسم پینه ای استفاده کرد

    کلیدواژگان: یکپارچگی حسی، آژنزیس جسم پینه ای، آزمون غربالگری رشدی دنور، II
|
  • Dr. Gita Movallali, Shahroz Nemati Page 1
    Background And Aim
    Despite the abundance of literature about deaf children, few works specifically address the concept and practice of difficulties in parenting hearing-impaired children. The first interactions of the child are with his parents, and parents have the most important role in child improvements during early intervention programs. The main purpose of this paper was to investigate different aspects of parenting hearing-impaired children.
    Methods
    In this article, we reviewed all aspects of parenting hearing-impaired children in papers from 1984-2009 in Medline, Scopus and Proquest and relative textbooks. The semi-professional role of parents of hearing-impaired children make them feel under excessive stress and this usually affects their other roles as fathers and mothers. Many factors including child age, type of hearing loss and parent's individual characteristics may influence the impact of child's hearing loss on parents.
    Conclusion
    Parenting a hearing-impaired child is both similar and different to parenting any other child. Where there are differences, there are usually challenges too. Taking support and advice from professionals and other parents are necessary and invaluable for parents of hearing-impaired children.
  • Fahimeh Hajiabolhassan, Afshin Amiri Page 12
    Background And Aim
    As clinical audiometry assessment of each ear needs to know interaural attenuation (IA), the aim of this study was to investigate Persian speech IA in adults.
    Methods
    This cross-sectional, analytic study was performed on 50 normal hearing students (25 males, 25 females), aged 18-25 years old in Faculty of Rehabilitation, Tehran University of Medical Sciences. Speech reception threshold (SRT) was determined with descending method with and without noise. Then speech IA for Persian spondaic words was caculated with TDH-39 earphones.
    Results
    Mean speech IA was 53.06±3.25 dB. There was no significant difference between mean IA in males (53.88±2.93 dB) and females (52.24±3.40 dB)(p>0.05). The lowest IA was in females (45 dB) and the highest IA was in males (60 dB). Mother's language has no significant effect on speech IA.
    Conclusion
    We may consider 45 dB as the lowest IA for Persian speech assessment, however generalization needs more study on a larger sample.
  • Zahra Soleymani, Mohsen Saeedmanesh, Mahdi Dastjerdi, Azar Mehri, Yunes Jahani Page 18
    Background And Aim
    Reading is one of the human's communicative skills. Phonological awareness and rapid automatized naming are parts of the person's linguistic knowledge. Research in different languages and communities suggest that there is a relation between phonological awareness, rapid automatized naming and reading. To survey these relations in Persian language is the aim of this study.
    Methods
    In this study 130 male students from the first grade were selected at random. They were normal in IQ, visual and hearing status. Language development was also normal in these children. This study was a cross-sectional one. Pearson correlation coefficient and linear regression test were used to analyze data.
    Results
    The relation between phonological awareness and automatized rapid naming was significant (p<0.0001). Pearson correlation coefficient between phonological awareness and reading was direct (0.86). Pearson correlation coefficient between rapid automatized naming and reading was indirect that equals -0.87. In investigating the relation of two variables simultaneously with reading we concluded that the relation between phonological awareness, rapid automatized naming and reading is statistically significant (p<0.0001).
    Conclusion
    The results of this research revealed that in Persian language like other languages there is a relation between phonological awareness, rapid automatized naming, and reading. Reading skills of children could be improved with this exercises
  • [ Comparison Of Voice Perceptual Charactheristics Between Speech - Language Pathologists'_Dysphonic_Normal Voiced Adult'S View ] Page 26
    Background And Aim
    In recent years, several tools for assessment of quality of patient life have been designed especially for dysphonics. Nowadays, we have useful assessments in health system that are refered for numerous clinical decisions. In this way, this investigation compares clinician and patient perception in dysphonic and normal voiced for first time.
    Methods
    This study was carried out on 30 dysphonic and 30 subjects with normal voice. Their age, sex and job were same. In two groups, Consensus Auditory - Perceptual Evaluation of Voice (CAPE-V) was used for evaluation of clinician perception and Voice Handicap Index - 30 (VHI-30) for assessment of patient perception. After collecting data, they were analyzed by Mann- witney and Wilcoxon tests.
    Results
    The research revealed that mean of total and each section score of VHI-30 have significant difference between dysphonic and control group (p<0.01). Comparison of total and every parameter score of CAPE-V and speed also indicated significant difference between two groups (p<0.01). Study of reliability shows weak reliability (r=0.34) between clinician and patient perception of voice in dysphonics.
    Conclusion
    Dysphonic patients percept their voice problem different and severe rather than clinicians that shows physical, psychological and social affects of dysphonia. This research confirms that patient - based assessment of voice is necessary to be part of common assessments of dysphonia.
  • Mandana Zarei, Mansoureh Adel Ghahraman, Dr. Ahmad Daneshi, Hessam-Al-Din Emamjomeh, Dr. Faramarz Memari, Mehdi Akbari, Dr. Soghrat Faghihzadeh Page 36
    Background And Aim
    Vestibular evoked myogenic potentials (VEMP) originate from the saccule and the inferior vestibular nerve. In this study, the prevalence of VEMP and latency of the p13 and n23 were compared between three groups of individuals, including symptomatic and asymptomatic Meniere's disease cases and normal participants.
    Methods
    This study was conducted on 42 cases with the mean age of 40.48 years; thirty were Meniere's disease patients, of which 19 were symptomatic and 11 were asymptomatic; twelve were normal participants. The VEMP were recorded with 500 Hz tone bursts at 120 dBpeSPL. Then the prevalence and latency of the waves were analyzed and compared in the three above mentioned groups.
    Results
    The prevalence of VEMP in symptomatic Meniere's disease patients (52.6%) was significantly less than asymptomatic individuals (90.9%) and also normal subjects (100%)(p<0.05). There was no significant difference between latencies of the waves in these three groups (p>0.05). The latency of p13 for symptomatic, asymptomatic and normal participants was 16.41, 15.20 and 14.14 ms, respectively and the latency of n23 for these groups was 20.25, 18.77 and 18.50 ms, respectively.
    Conclusion
    In Meniere's disease, after medical management, the succule probably regains normal function resulting in re-existence of VEMP. It seems that there is no change in the latency of the waves, most likely due to involvement of the inner ear and intactness of the nerve. VEMP may be a useful test for diagnosis of Meniere's disease and additionally for monitoring the trend of medical management.
  • Hourieh Ahadi, Mohammad Rahim Shahbodaghi, Maryam Mokhlesin, Dr. Behrouz Mahamoudi Bakhtiari Pages 63-69
    Background And Aim
    Since some children with speech and language disorders have a reduced diadochokinesis rates, some researchers have concluded that there is a relation between diadochokinitic and rate of speech but some rejected it. The purpose of this study was to compare the oral diadochokinesis with rate of speech and reading in normal student.
    Materials And Methods
    In this descriptive - comparative study, one hundred of second grade female students participated. The subjects were asked to read a text of their book, tell a story, and perform some oral diadochokinesis tasks. The time was measured by Cool Edit. Descriptive statistics and compaired t-test were used for analysis.
    Results
    Time taking of diadochokinesis tasks /tâ/, /pa/ and /kâ/ were in the orders 4.10, 4.15 and 4.74. The rate of reading was 3.1 syllable per second and rate of talking was 2.8 syllable per second. There was no relationship between the rate of speech and diadochokinesis but there was a significant correlation between the reading rate and diadochokinesis in /kâ/(p=0.03) and /pâtâkâ/(p=0.00).
    Conclusion
    We can use the relevant diadochokinetic tasks for improving the rate of reading. Reading rate was higher than talking rate and the rate of bilabial diadochokinesis is the highest rate that we can expect in our treatments.
  • Fatemeh Heidari, Saeed Farahani, Ghassem Mohammadkhani, Dr. Ebrahim Jafarzadepour, Dr. Shohre Jalaie Pages 81-87
    Background And Aim
    Following an early visual deprivation, the neural network involved in processing auditory spatial information undergoes a profound reorganization. In order to investigate this process, event-related potentials provide accurate information about time course neural activation as well as perception and cognitive processes. In this study, the latency and amplitude of auditory P300 were compared in sighted and early blind individuals in age range of 18-25 years old.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, auditory P300 potential was measured in conventional oddball paradigm by using two tone burst stimuli (1000 and 2000 Hz) on 40 sighted subjects and 19 early blind subjects with mean age 20.94 years old.
    Results
    The mean latency of P300 in early blind subjects was significantly smaller than sighted subjects (p=0.00.(There was no significant difference in amplitude between two groups (p>0.05).
    Conclusion
    Reduced latency of P300 in early blind subjects in comparison to sighted subjects probably indicates the rate of automatic processing and information categorization is faster in early blind subjects because of sensory compensation. It seems that neural plasticity increases the rate of auditory processing and attention in early blind subjects.
  • Hamid Dalvand, Leila Dehghan, Dr Hossein Bagheri Pages 98-106
    Background And Aim

    The purpose of the present study was to investigate the effect of vestibulo-proprioceptive stimulations of sensory integration theory on the development of gross and fine motor, language and personal-social functions in a child with agenesis of the corpus callosum.Case: We report a 10.5 month old boy with agenesis of the corpus callosum. The intervention was administered based on sensory integration theory an hour a week for 20 weeks. The exercise intervention consisted of proprioceptive and linear, sustained and low frequency vestibular stimulations on suspension device and physio roll. A Denver Developmental Screening- II and milestones skill testing was completed pre-intervention and monthly. Post-intervention, age of gross motor, fine motor adaptive, language, and personal-social functions significantly improved. Based on milestones skills, maintenance of gross motor functions (e.g. sitting and quadruped position) improved. The child could roll from side to side and released objects voluntarily. The reaction time to auditory stimulations became less than 2 seconds.

    Conclusion

    vestibulo-proprioceptive stimulations using the neuroplasticity ability of the central nervous system is effective for development of gross and fine motor, language, and personal-social functions. These exercises can be administered for a child with agenesis of the corpus callosum.