فهرست مطالب

Auditory and Vestibular Research
Volume:19 Issue: 1, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/01/25
  • تعداد عناوین: 12
|
  • نسیم منوچهری، منصوره عادل قهرمان*، سعید فراهانی، دکترشهره جلایی، ابراهیم جعفرزاده پور صفحات 1-10
    زمینه و هدف

    فرکانس تحریک بر دامنه و زمان نهفتگی موج P300 افراد هنجار بینا موثر می باشد. با توجه به این که در نابینایان قشر بینایی به حواس دیگر اختصاص می یابد و پتانسیل P300 یک پتانسیل قشری است، این مطالعه با هدف بررسی موج P300 با تحریک شنوایی فرکانس پایین و بالا در نابینایان زودهنگام انجام شد.

    روش بررسی

    در این پژوهش مقطعی، 15 نابینای مطلق زودهنگام (8 مرد و 7 زن) با میانگین سنی 27/4±13/25 سال مورد بررسی قرار گرفتند. در تحریک فرکانس بالا از 1000 هرتز به عنوان تن استاندارد و از 2000 هرتز به عنوان تن هدف و در تحریک فرکانس پایین، برای تن استاندارد از 250 هرتز و برای تن هدف از 500 هرتز استفاده گردید. تحریک ها با شدت 70 دسی بلHL به صورت دوگوشی ارائه شدند. در حالی که فرد به تحریک هدف توجه می کرد، دامنه و زمان نهفتگی پاسخ P300 ثبت می گردید.

    یافته ها

    میانگین دامنه با ارائه فرکانس پایین در نابینایان زودهنگام 17/8±59/17 و با فرکانس بالا 53/5±13/14 میکروولت به دست آمد. میانگین زمان نهفتگی با فرکانس پایین 71/21±38/317 و با فرکانس بالا 33/31±60/295 میلی ثانیه بود. اختلاف میانگین ها برای دامنه(008/0p=) و برای زمان نهفتگی(001/0p=) معنی دار بود.

    نتیجه گیری

    تغییر فرکانس از پایین به بالا سبب کاهش دامنه و کوتاه تر شدن زمان نهفتگی موج P300 می شود. بنابراین به نظر می رسد که فرکانس تحریک بر پاسخ P300 در افراد نابینای زودهنگام موثر است.

    کلیدواژگان: پتانسیل شناختی، نابینایی زودهنگام، پلاستیسیتی عصبی، P300
  • فرنوش جاراللهی، یحیی مدرسی، محمدرضا کیهانی صفحه 11
    زمینه و هدف
    تعیین مهارت های شنوایی کودکان کم شنوا توسط آزمونی معتبر قبل از شروع تربیت شنوایی حائز اهمیت است. هر چند آزمون های متنوع غیر فارسی و نیز آزمون های محدود فارسی برای سنین 5 سال به بالا موجود است، اما آزمون معتبری برای تعیین مهارت های شنوایی کودکان کم شنوای کمتر از 5 سال در تربیت شنوایی موجود نیست. بر این اساس، هدف از این پژوهش ساخت آزمونی به عنوان ابزار اندازه گیری این مهارت های کودکان کم شنوای 4-3 ساله بود.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع ساخت آزمون است که در آن آزمونی برای تعیین مهارت های شنوایی کودکان کم شنوای 4-3 ساله ساخته شد و آزمون توانا نام گرفت. چارچوب کلی آن را چهار زیر آزمون آگاهی از وجود صدا، تمایزگذاری، شناسایی اصوات و درک جمله تشکیل می دهد که برای ساخت آن از مجموعه واژگان کودکان 4-3 ساله شنوا و کم شنوا استفاده شد. اعتبار محتوایی آن توسط هفت صاحب نظر از طریق پرسش نامه به دست آمد. زیر آزمون های اول تا چهارم آزمون توانا به ترتیب حاوی 10، 10، 8 و 6 یعنی جمعا 34 ماده آزمون می باشد.
    یافته ها
    اعتبار محتوایی زیر آزمون های آزمون توانا به ترتیب 100 درصد، 83 درصد، 96 درصد و 95 درصد و کل آزمون 94 درصد به دست آمد. میانگین زمان اجرای آزمون 82 دقیقه بود.
    نتیجه گیری
    اعتبار محتوایی آزمون توانا با 94 درصد، در مقایسه با آزمون مدرس (97%) و آزمون مظاهریزدی (88%)، از نظر آماری قابل اعتماد است.
    کلیدواژگان: مهارت شنوایی، تربیت شنوایی، کودکان کم شنوا، اعتبار محتوایی، آزمون ملاکی، آزمون توانا
  • علی اصغر کاکوجویباری، محمدرضا سرمدی، اعظم شریفی صفحه 23
    زمینه و هدف
    گوش کردن، سخن گفتن، خواندن و نوشتن مهارت هایی زبانی هستند که بین آنها ارتباط کامل وجود دارد. گوش دادن اولین مهارت زبانی است که فرد در جریان رشد خود فرا می گیرد. اگر این مهارت تحت تاثیر آسیب شنوایی قرار گیرد، لطمات اساسی بر مهارت های زبانی وارد خواهد آمد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر افت شنوایی بر سواد خواندن دانش آموزان آسیب دیده شنوایی در مقایسه با دانش آموزان با شنوایی هنجار در مدارس عادی بود.
    روش بررسی
    پژوهش مقطعی حاضر با استفاده از ابزار آزمون دفترچه های استاندارد شده بین المللی PIRLS 2001 انجام گرفت. 119 دانش آموز در پایه های چهارم ابتدایی، سوم راهنمایی و سوم دبیرستان مبتلا به کم شنوایی متوسط و شدید از مدارس استثنایی، و همچنین 46 دانش آموز با شنوایی هنجار از پایه چهارم ابتدایی مدارس عادی در این پژوهش بررسی شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از t مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    در سطح سواد خواندن و در عملکرد درک متون ادبی، بین کلیه دانش آموزان آسیب دیده شنوایی در مقایسه با دانش آموزان شنوایی هنجار تفاوت معنی دار دیده شد(05/0p<) و در درک متون اطلاعاتی، به جز دانش آموزان پایه سوم دبیرستان دچار کم شنوایی متوسط، سایر دانش آموزان تفاوت معنی داری در مقایسه با دانش آموزان عادی نشان دادند(03/0p=).
    نتیجه گیری
    افت شنوایی بر سطح سواد خواندن تاثیر منفی می گذارد. لازم است ارتقاءبخشی سطح سواد خواندن و تقویت باقی مانده شنوایی، در طراحی و برنامه ریزی های آموزشی در مدارس استثنایی برای دانش آموزان آسیب دیده شنوایی، بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سواد خواندن، آسیب شنوایی، شنوایی هنجار
  • افسانه یعقوبی، علی قربانی صفحه 31
    زمینه و هدف
    حس شنوایی مهم ترین پایه و اساس برای اکتساب طبیعی زبان است و کم شنوایی یکی از عواملی است که باعث اختلال در فراگیری مهارت های زبانی می شود. هدف از این پژوهش بررسی ارتباط بین توانایی جمله نویسی و درک جملات در دانش آموزان مبتلا به افت شنوایی و شنوا می باشد.
    روش بررسی
    در این پژوهش مقطعی 30 دانش آموز با افت شنوایی 90-70 دسی بل و 30 دانش آموز با شنوایی هنجار، که همگی در پایه سوم دبستان تحصیل می کردند، مورد مطالعه قرار گرفتند. جمله نویسی آزمودنی ها از طریق توصیف تصاویر به صورت نوشتاری و درک جملات، از طریق خواندن متن و پاسخ به سؤالات مربوطه ارزیابی شد.
    یافته ها
    با استفاده از آزمون های آماری مشخص شد که ارتباط معنی داری بین جمله نویسی و درک جملات نوشته شده در دانش آموزان کم شنوا وجود دارد(001/0=p)، (8/0r=). همچنین ارتباط معنی داری بین این متغیرها در دانش آموزان شنوا وجود دارد(001/0=p)، (7/0r=).
    نتیجه گیری
    ناتوانی کودکان مبتلا به افت شنوایی در برقراری ارتباط کلامی، منحصر به اختلال در تولید و صوت نیست، بلکه مشکل اساسی آنها ناتوانی در کشف و به کار گیری قواعد زبانی برای انتقال اندیشه خود در ساختارهای زبانی مناسب و اشکال در درک معانی جمله است.
    کلیدواژگان: خواندن، درک جمله، جمله نویسی، آسیب دیده شنوایی، دانش آموز مقطع دبستان، همدان
  • رحیمه روح پرور، محمود بی جن خان، سعید حسن زاده، شهره جلایی صفحه 39
    زمینه و هدف
    شنوایی نقش مهمی در تولید گفتار و ایجاد تمایز واجی و به ویژه تمایز واکداری بیواکی دارد. متغیر زمان شروع واک مهم ترین سرنخ آکوستیکی است که در ایجاد تمایز واکداری بیواکی در همخوان های انفجاری نقش دارد. هدف پژوهش حاضر اندازه گیری زمان شروع واک در کودکان کاشت حلزون شده فارسی زبان و مقایسه آن با کودکان شنوای هم زبان است.
    روش بررسی
    در این پژوهش مقطعی 20 کودک ناشنوای پیش زبانی که 5/4 سال از کاشت حلزون آنها می گذشت و 20 کودک با سنین مشابه با شنوایی هنجار مورد بررسی قرار گرفتند. مقدار زمان شروع واک در تولید همخوان های انفجاری دهانی در دو گروه ارزیابی و مقایسه شد به علاوه تاثیر وضعیت شنوایی، واکداری و جنسیت بر متغیر زمان شروع واک سنجیده شد.
    یافته ها
    در یافته های این پژوهش مشخص شد که میانگین زمان شروع واک در تمامی دخترهای کاشت حلزون شده و شنوا، بیشتر از پسرهای دو گروه است و این اختلاف در همخوان های بیواک به طور معنی داری بیشتر از همخوان های واکدار است(001/0p<). در هر دو گروه از کودکان، همخوان های بیواک در زمره آواهای دارای پس افت بزرگ قرار داشتند و انفجاری های واکدار دارای پس افت کم بودند.
    نتیجه گیری
    در هر دو گروه از کودکان، واکداری بر زمان شروع واک تاثیر معنی دار داشت. در رابطه با وضعیت شنوایی، زمان شروع واک در انفجاری های بیواک بین دو گروه تفاوت معنی دار ایجاد نمی کرد، اما در انفجاری های واکدار این تفاوت و در نتیجه تمایز واکداری، معنی دار بود. در انفجاری های بیواک نیز در هر دو گروه، زمان شروع واک در دخترها به طور معنی داری بیشتر از پسرها بود؛ در حالی که در انفجاری های واکدار، زمان شروع واک دخترها و پسرها اختلاف معنی داری نداشت.
    کلیدواژگان: کاشت حلزون، ناشنوا، آکوستیک، زمان شروع واک، واکداری
  • مریم دلفی، سیدعلی اکبر طاهایی صفحه 50
    زمینه و هدف
    تحریک دگرسویی با استفاده از نویز، تاثیری مهارکننده بر عملکرد سلول های مویی خارجی دارد. از طرفی پوشش گوش مقابل می تواند منجر به افزایش قابلیت حد افتراق شدت گردد، اما سازوکار آن به درستی مشخص نیست. هدف از این مطالعه بررسی چگونگی تاثیر تحریک دگرسویی بر حد افتراق شدت و ارتباط آن با عملکرد سامانه وابران می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی بود. افراد شرکت کننده تعداد 20 نفر با شنوایی هنجار بودند. در این بررسی علاوه بر آزمون های مهار گسیل صوتی، تاثیر پوشش دگرسویی بر حد افتراق شدت در فرکانس های 500، 1000، 2000 و 4000 با استفاده از نویز سفید و نویز باریک باند در دو سطح 20 و 70 دسی بلSL مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین امتیازات تفاوت سطح شدت در دو حالت پوششی و غیر پوششی متفاوت بود و این تفاوت با افزایش فرکانس چشم گیر تر شد. میانگین امتیازات برای حالت پوشش با نویز سفید بیش از پوشش با نویز باریک باند بود. میانگین پاسخ کلی گسیل های صوتی برانگیخته گذرا با پوشش دگرسویی کاهش نشان داد(05/0p<).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نظریه نقش سامانه وابران در حد افتراق شدت را تایید می کند.
    کلیدواژگان: تحریک دگرسویی، سامانه وابران، حد افتراق شدت، مهار گسیل صوتی، گفتار در نویز
  • سید احمدرضا اخوت، مهین هاشمی پور، علیرضا مجلسی*، مهدی سالک، معصومه رئوفی، سید حنیف اخوت صفحه 57
    زمینه و هدف

    سندرم ترنر شایع ترین اختلال کروموزومی در زنان است که تقریبا در 3 درصد از کل بارداری ها رخ می دهد. اختلال شنوایی مشکل شایعی در بیماران مبتلا به سندرم ترنر است که علت آن، اختلال عملکرد شیپور استاش به علت کوتاهی و وضعیت افقی تر آن، اختلال عملکرد کام و بد شکلی حلزون می باشد. این مطالعه با هدف بررسی جنبه های اتولوژیک و شنوایی گروهی از بیماران مبتلا به سندرم ترنر انجام شد.

    روش بررسی

    در این پژوهش مقطعی 40 بیمار مبتلا به سندرم ترنر با سن 10 تا 20 سال (میانگین 84/15 با انحراف معیار 67/2) از نظر مشکلات اتولوژیک مورد مطالعه قرار گرفتند و برای تمامی آنان شنوایی سنجی با تن خالص انجام شد.

    یافته ها

    چهل درصد بیماران سابقه بیماری گوش میانی را عنوان کردند. تحلیل داده های شنوایی سنجی آنها نشان دهنده شنوایی هنجار در 5/47 درصد، کم شنوایی حسی عصبی در 5/32 درصد، کم شنوایی انتقالی در 5/17 درصد و کم شنوایی آمیخته در 5/2 درصد بیماران می باشد.

    نتیجه گیری

    پی گیری دقیق کودکان مبتلا به سندرم ترنر در اوایل کودکی جهت تشخیص بیماری های گوش میانی و پیشگیری از عوارض آنها ضروری است. همچنین، بررسی های دوره ای طولانی مدت حتی پس از بهبود مشکلات گوش میانی جهت تشخیص کم شنوایی حسی عصبی لازم می باشد.

    کلیدواژگان: سندرم ترنر، کم شنوایی حسی عصبی، کم شنوایی انتقالی، کم شنوایی آمیخته
  • فریبا یادگاری، طاهره سیما شیرازی، نیره مهدیپور شهریور صفحه 63
    زمینه و هدف
    برای ردیابی اختلالات رشد درک شنیداری کلامی، شناخت هنجارهای رشد درک کلامی ضروری است. بنابراین در تحقیق حاضر رشد درک شنیداری واژگان در کودکان فارسی زبان تهران بررسی شد.
    روش بررسی
    در این تحقیق مقطعی توصیفی تحلیلی، ابتدا درک کلامی 4 کودک بهنجار 2 تا 5 ساله مشاهده شد و مجموعه ای از واژگان درک شده به دست آمد که به اسم، فعل و صفت طبقه بندی شد. سپس آزمایه درک شنیداری کلامی در دو بخش مصداق های عینی و مقوله معنایی واژه ها تهیه گردید. آزمایه روی 30 نفر از کودکان بهنجار 2 تا 5 سال در مهد کودک هایی از مناطق جنوب، شمال و مرکز تهران، که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند، اجرا شد. میانگین پاسخ های صحیح آزمودنی ها محاسبه و تحلیل آماری گردید.
    یافته ها
    بین رشد درک شنیداری کلامی و افزایش سن، همبستگی مثبت و بالایی وجود داشت(001/0p=، 804/0r=). درک مصداق های عینی و مقوله معنایی کودکان 3-2 ساله نسبت به دو گروه 4-3 و 5-4 ساله پایین تر بود که این تفاوت، معنی دار محسوب می شد(05/0p<). مقایسه مقوله های اسم، صفت و فعل در گروه های سنی تفاوت معنی دار نشان نداد(05/0p>)، اما بین درک مصداق های عینی و مقوله معنایی کلمات در تمام گروه ها تفاوت معنی دار دیده شد(05/0p<).
    نتیجه گیری
    در گروه های مختلف سنی کودکان طبیعی 2 تا 5 سال، تفاوت آشکاری بین رشد درک اسامی، صفات و افعال دیده نمی شود. رشد درک مقوله های معنایی کندتر از رشد درک مصداق های عینی کلمات است.
    کلیدواژگان: درک شنیداری، کلامی، مصداق های عینی، مقوله معنایی، زبان فارسی، کودکان
  • فاطمه حسناتی، احمد رضا خاتون آبادی، مهدی عبدالوهاب صفحه 71
    زمینه و هدف
    گفتار به عنوان یک پدیده حرکتی مستلزم توانایی در انجام حرکات تکرار شونده و سریع اندام های گویایی است و در نتیجه برای تولید آن مهارت هایی ظریف و دقیق مورد نیاز است. توانبخشی مهارت های حرکتی در تسریع روند درمان اختلالات تولید، به ویژه با منشا واج شناختی، مؤثر است. از این رو این مطالعه با هدف مقایسه مهارت های حرکتی کودکان 5 ساله مبتلا به اختلالات تولیدی واج شناختی و آواشناختی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه 32 کودک 5 ساله مبتلا به اختلال تولید، شامل 16 مورد با منشا واج شناختی و 16 مورد با منشا آواشناختی بررسی شدند. ابتدا قسمتی از آزمون زبانی TOLD جهت بررسی مهارت های زبانی انجام شد. جهت تشخیص اختلالات واج شناختی و آواشناختی از آزمون های تولید، وپمن، دیادوکوکینزیس و تولید تصویری استفاده شد. سپس این کودکان به وسیله مقیاس رشدی حرکتی اوزرتسکی ارزیابی شدند.
    یافته ها
    میانگین امتیاز کل مهارت های حرکتی کودکان مبتلا به اختلال واج شناختی 79/1 با انحراف معیار 57/0 بود که به طور معنی داری کمتر از میانگین امتیاز کل (29/2 با انحراف معیار 46/0) گروه آواشناختی بود(006/0p=).
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه حاکی از آن است که کودکان مبتلا به اختلال تولیدی دارای مهارت های حرکتی ضعیف هستند که احتمالا با اختلال تولید با منشا واج شناختی ارتباط دارد. این یافته ها ضرورت نیاز به توجه و تمرین بیشتر بر روی مهارت های حرکتی در کودکان مبتلا به اختلالات تولیدی را نشان می دهند.
    کلیدواژگان: تولید گفتار، اختلال تولید واج شناختی، اختلال تولید آواشناختی، مهارت های حرکتی، آزمون اوزرتسکی
  • آذر مهری، بهنوش طحان زاده، یونس جهانی صفحه 78
    زمینه و هدف
    بی دستوری، پدیده ای عصب زبان شناختی است که به تازگی از زوایای ادراکی و تجربی مورد بررسی قرار گرفته است. تمرکز پژوهش حاضر بر نقایص دستوری در زبان پریشی های بروکای بی دستور افراد فارسی زبان است و هدف از آن، بررسی میزان کاربرد صحیح زمان های مختلف افعال فارسی در این گروه از بیماران می باشد.
    روش بررسی
    هشت بیمار مبتلا به زبان پریشی بی دستور، با میانگین سنی 57 سال، در این پژوهش توصیفی تحلیلی شرکت داشتند. بیماران براساس آزمون زبان پریشی فارسی، گزارش تصویربرداری و معیارهای ورود و خروج مطالعه انتخاب شدند. هفت بیمار تک زبانه فارسی بودند و یک بیمار دو زبانه بود که تسلط کامل بر زبان فارسی داشت. همه بیماران ضایعه در نیم کره چپ داشتند و حداقل یک سال از زمان شروع ضایعه آنها سپری شده بود. آزمون زمان افعال فارسی، در دو بخش تکمیل جمله نوشته شده و تصویری، روی بیماران اجرا شد.
    یافته ها
    بین زمان های مختلف گذشته، یعنی ساده، نقلی، استمراری و بعید، اختلاف معنی داری نبود(05/0
    نتیجه گیری
    در زبان فارسی نیز، مانند زبان های دیگر، زمان افعال در بیماران زبان پریش بروکای بی دستور دستخوش آسیب می شود. آنان در زمان گذشته نسبت به حال و آینده اشکال بیشتری دارند.
    کلیدواژگان: زبان پریشی بروکا، بی دستوری، فعل، زمان افعال، فارسی
  • فاطمه حارث آبادی، شیدا پولادی، بهروز محمودی بختیاری، محمد کمالی صفحه 86
  • لیلا صداقتی، رقیه فروغی، بیژن شفیعی، محمدرضا مراثی صفحه 94
    زمینه و هدف
    خواندن یکی از اساسی ترین مهارت های مورد نیاز در عصر حاضر است. بدیهی است که بروز اختلال در آن می تواند مشکلات زیادی را برای فرد مبتلا ایجاد کند؛ از این رو ارزیابی و تشخیص زود هنگام این اختلال نقش بزرگی را در درمان آن بازی می کند. این پژوهش با هدف تعیین میزان شیوع نارساخوانی در دانش آموزان پایه های اول تا پنجم دبستان و معرفی آزمون سیاهه خواندن برای تشخیص اختلال در دانش آموزان مقطع ابتدایی انجام شد.
    روش بررسی
    در این پژوهش مقطعی 200 نفر دانش آموز دختر و پسر در 5 پایه تحصیلی از دبستان های شهرستان اصفهان در سال تحصیلی 86-1385 به روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شده و با استفاده از آزمون سیاهه خواندن مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور توصیف اطلاعات به دست آمده، از شاخص های مرکزی و پراکندگی از نرم افزار SPSS نسخه 13 استفاده شد.
    یافته ها
    این بررسی نشان داد که بیشترین میزان شیوع نارساخوانی در دانش آموزان پسر پایه اول (25%) و کمترین میزان شیوع در دانش آموزان دختر پایه پنجم (صفر درصد) بوده است. به طور کلی فراوانی نارساخوانی در 5 پایه تحصیلی 10 درصد بوده که از این میزان 66 درصد مربوط به دانش آموزان پسر و 34 درصد مربوط به دانش آموزان دختر بوده است.
    نتیجه گیری
    نارساخوانی در دانش آموزان پسر بیش از دانش آموزان دختر است و آزمون سیاهه خواندن ابزار مناسبی برای تشخیص سریع این اختلال است.
    کلیدواژگان: شیوع نارساخوانی، دانش آموز، دبستان، آزمون سیاهه خواندن
|
  • Nasim Manouchehri, Mansoureh Adel Ghahraman, Saied Farahani, Dr. Ibrahim Jafarzadehpour Pages 1-10
    Background And Aim

    Previous studies suggest that auditory stimulus frequency in normal subjects contribute to both P300 amplitude and latency measures. As occipital cortex devotes to other modalities including auditory inputs, the purpose of this study was to determine the effects of stimulus frequency in early blind subjects.

    Methods

    fifteen early blind subjects (8 males and 7 females) with mean age of 25.13±4.27 years were tested. Cognitive potential P300 was recorded in response to high (1000/2000 Hz) and low (250/500 Hz) frequencies auditory stimuli using an oddball task in 70 dB nHL. While participants answered to target stimulus, amplitude and latency of P300 was recorded.

    Results

    With high frequency stimuli, mean amplitude in early onset blind subjects obtained 14.13 ±5.53µv and was 17.59±8.17µv with low frequency. With high and low frequency, mean latency of P300 obtained 295.60±31.33ms and 317.38±21.71ms respectively.Comparison of results between two stimuli showed that there were statistically significant differences between amplitudes (p=0.008) and latencies (p=0.001) of cognitive potential P300.

    Conclusion

    Changing low frequency to high frequency results in decreasing both amplitude and latency. It seems that auditory stimuli frequency affect the P300 parameters in blind subjects.

  • [ Content Validity Of Tavana: A. Test For Evaluation Of Auditory Skills Of, Year-Old Hearing-Impaired Persian Children ] Page 11
    Background And Aim
    Evaluation of hearing-impaired children's auditory skills by a valid test is very important before starting auditory training. There are many different tests available for languages other than Persian, and some limited Persian tests for children above 5 year of age as well. Accordingly considering the importance of early intervention, we aimed to design a test for evaluating auditory skills of 3-4 year-old hearing-impaired Persian (Farsi) children, which is not available to date.
    Methods
    The study method was test (scale) construction. The test named Tavana includes four subtests: detection, discrimination, identification and sentence comprehension. For determining content validity of the test, the vocabulary of 3-4 year-old normal-hearing and hearing-impaired children and also the comments of seven specialists were applied. We classified 10,10,8 and 6 sub skills for 1st to 4th subtests, respectively.
    Results
    The content validity of Tavana test's subskills were 100%, 83%, 96% and 95%, respectively (mean=94%). Mean time for test performance was 82 minutes.
    Conclusion
    Content validity of Tavana test was 94% which was statistically valid compared to Modarres test (97%) and Mazaheryazdi test (88%).
  • Dr. Ali Asghar Kakojoibari, Dr. Mohammad Reza Sarmadi, Azam Sharifi Page 23
    Background And Aim
    listening, speaking, reading and writing are considered the lingual skills. These skills are in direct relation with each other. Listening is the first skill learnt by the individual through development. If damaged by hearing impairment, listening can cause serious defect to lingual skills. The goal of our research was to study the effect of hearing loss on reading literacy in hearing impairment students in comparison with normal hearing students.
    Methods
    Study was performed using the examination booklets of Progress in International Reading Literacy Study (PIRLS) 2001. 119 hearing impairment students of 4th grade primary school, last year guidance school, and last year high school levels in schools providing exceptional student education were included. These individuals were compared to 46 normal hearing students of 4th grade primary school of ordinary schools. Comparative statistical analysis was performed using t-test.
    Results
    Reading literacy and literal contents understanding was shown to have a significant difference between normal hearing and whole hearing impaired student (p<0.05), except the ones in high school level with moderate hearing loss. There was also seen a significant difference between normal hearing and hearing impairment students in understanding of information contents (p=0.03).
    Conclusion
    Hearing loss has a negative effect on reading literacy. Consequently, curriculum change and evolution of educational programs in exceptional centers is needed, in order to promote reading literacy and to enhance rest hearing
  • Afsaneh Yaghobi, Ali Ghorbani Page 31
    Background And Aim
    Learning language is acquired in early childhood and gradually developed by new words and new structures. Hearing sense is the most important acquisition for learning this skill. Hearing disorders are barriers for natural language learning. The purpose of this study was to investigate the relationship between writing sentences and perception of written sentences in hearing-impaired and normal-hearing students.
    Methods
    A cross-sectional study was conducted among thirty hearing-impaired students with hearing loss of 70-90 dB and thirty normal hearing students. They were selected from 3rd grade primary school students in Hamadan, a large city in Western Iran. The language skills and non language information was assessed by questionnaire, Action Picture Test, and Sentence Perception Test.
    Results
    Results showed that there was a significant relation between writing sentences and perception of written sentences in hearing impaired students (p<0.001), (r=0.8). This significant relation was seen in normal-hearing students as well (p<0.001), (r=0.7).
    Conclusion
    Disability of hearing-impaired students in verbal communication is not only related to articulation and voice disorders but also is related to their disability to explore and use of language rules. They suffer lack of perception of written sentences, and they are not skilled to convey their feelings and thoughts in order to presenting themselves by using language structures.
  • Rahimeh Roohparvar, Dr. Mahmood Bijankhan, Dr. Saeed Hasanzadeh, Dr. Shohreh Jalaie Page 39
    Background And Aim
    Hearing has an important role in speech production and making phonological distinction, especially voicing distinction. Voice onset time (VOT) has been a reliable acoustic cue of voicing differences in plosive consonants. The purpose of this study was to measure VOT in initial Persian (Farsi) oral plosives produced by cochlear implanted children, comparing to normal hearing children.
    Methods
    In this cross-sectional study, 20 cases and 20 controls were assessed. Cases were prelingually deaf children who were cochlear implanted 4.5 years prior to test. Controls were normal hearing children at 4.5 years of age. VOT were measured while children uttered oral plosives. The effect of hearing status, voicing, and gender on VOT were assessed.
    Results
    The amount of VOT of plosives produced by girls was higher than boys, in both groups. This difference was significantly higher in voiceless plosives than in voiced ones. In both groups, voiceless plosives had long-positive VOT value; while the amount of VOT was short-positive regarding voiced plosives.
    Conclusion
    It was demonstrated that VOT is significantly correlated with voicing. In voiceless plosives, VOT could not be considered as a phonetic correlate of hearing status; whereas it made significant differences between cochlear implanted children and hearing controls. Furthermore, it was confirmed that concerning voiceless plosives, the amount of VOT of girls was significantly higher than boys. On the contrary, in voiced plosives, gender had no significant effect on the amount of VOT.
  • Maryam Delphi, Seyyed Ali Akbar Tahaei Page 50
    Background And Aim
    Contralateral stimulation with noise can improve auditory intensity discrimination. This may be related to function of the efferent system. The purpose of this study was to determine the relationship between the auditory intensity discrimination and the efferent system function.
    Methods
    Twenty students with normal hearing were included in this descriptive-analytic study. We examined Difference Limen for Intensity (DLI), Otoacoustic Emissions suppression and Speech In Noise. DLI was evaluated with and without contralateral noise stimulation at two different stimulus levels (20, 70 dB SL).
    Results
    There was significant difference between mean DLI scores of with contralateral masking comparing to without it, which was more prominent as frequency increased. Mean DLI score while masking with white noise was more than mean scores when masking with narrow band noise (p<0.05). Transient evoked otoacoustic emissions responses decreased significantly in amplitude with contralateral masking. (p<0.05)
    Conclusion
    These results suggest that medial olivocochlear bundle functions as a key role in auditory intensity discrimination
  • Saied Ahmadreza Okhovat, Dr. Mahin Hashemipour, Dr. Alireza Majlesi, Mehdi Salek, Masoumeh Raufi, Dr. Saied Hanif Okhovat Page 57
    Background And Aim

    Turner syndrome is the most common sex chromosome abnormality in females, affecting an estimated 3% of all conceiving females. Otologic disease is a common problem in Turner syndrome patients that is due to a combination of small dysfunction Eustachian tube, palatal dysfunction and cochlear malformation.

    Methods

    This study assessed the otologic and audiologic characteristics of a group of Turner syndrome patients. We studied 40 Turner patients aged 10 to 20 years (mean age: 15.84 years, SD=2.67). Pure tone audiometry was carried out for all of them.

    Results

    Forty percent of the patients reported a history of middle ear disease. Analysis of audiometric data in 40 patients tested reveals normal hearing in 47.5%, pure sensorineural hearing loss in 32.5%, pure conductive hearing loss in 17.5% and mixed hearing loss in 2.5% of patients.

    Conclusion

    Careful follow up during early childhood of children with Turner syndrome is necessary to detect middle ear disease and prevent the probable sequel. However, long term periodic follow up is mandatory even after resolution of middle ear disease to detect sensorineural hearing loss.

  • Fariba Yadegari, Tahereh Sima Shirazi, Nayyereh Mehdipour Shahrivar Page 63
    Background And Aim
    Understanding and defining developmental norms of auditory comprehension is a necessity for detecting auditory-verbal comprehension impairments in children. We hereby investigated lexical auditory development of Persian (Farsi) speaking children.
    Methods
    In this cross-sectional study, auditory comprehension of four 2-5 year old normal children of adult's child-directed utterance at available nurseries was observed by researchers primarily to gain a great number of comprehendible words for the children of the same age. The words were classified into nouns, verbs and adjectives. Auditory-verbal comprehension task items were also considered in 2 sections of subordinates and superordinates auditory comprehension. Colored pictures were provided for each item. Thirty 2-5 year old normal children were randomly selected from nurseries all over Tehran. Children were tested by this task and subsequently, mean of their correct response were analyzed.
    Results
    The findings revealed that there is a high positive correlation between auditory-verbal comprehension and age (r=0.804, p=0.001). Comparing children in 3 age groups of 2-3, 3-4 and 4-5 year old, showed that subordinate and superordinate auditory comprehension of the former group is significantly lower (p<0.05) than the others. Intra-group comparisons revealed no significant difference between nouns, verbs and adjectives (p>0.05), while the difference between subordinate and superordinate auditory comprehension was significant in all age groups (p<0.05).
    Conclusion
    Auditory-verbal comprehension develop much faster at lower than older ages and there is no prominent difference between word linguistic classes including nouns, verbs and adjectives. Slower development of superordinate auditory comprehension implies semantic hierarchical evolution of words.
  • Fatemeh Hasanati, Ahmad Reza Khatoonabadi, Mehdi Abdolvahab Page 71
    Background And Aim
    Speech as a motor phenomenon requires repetitive and rapid function of articulatory organs performing extremely fine movements. Practice on motor skills results in facilitation in treatment progress of children with phonological disorders. The purpose of this study was to compare motor skills in 5-year-old children with phonological and phonetic disorders.
    Methods
    Thirty-two children age 5 years, 16 with phonemical speech sound disorders and 16 with difficulty at a phonetic level participated in this study. TOLD Test was performed for linguistic skills investigation among children. Phonetic test, Wepman test, diadochokinesis and oral assessment was used for diagnosis between phonological and phonetic disorders. The children were also evaluated with Oseretsky motor developmental scale.
    Results
    In comparison, mean scores of movement skills between both groups showed significant difference (p=0.006) and children with phonetic disorder got significantly higher scores on all part of this test.
    Conclusions
    The findings of this study support the idea that speech sound disorders are frequently associated with motor problems, and that type of articulation disorder affects the motor performance in a different way. Phonological disorders seem to have more impact on motor performance than phonetic disorders. The results authenticate the need to pay more attention to the motor skills of children with articulation disorders.
  • Azar Mehri, Behnoosh Tahan Zadeh, Yunes Jahani Page 78
    Background And Aim
    Agrammatism is a phenomenon of neuropsychological relevance which has been recently investigated from conceptual and empirical aspects. The present study focuses on grammatical deficit in agrammatic aphasia. We evaluated the impairment of correct use of tenses of Persian verbs in agrammatic Broca's aphasia.
    Methods
    Eight patients (mean age 57 years) participated in this descriptive - analytic study. They were classified as agrammatic Broca's aphasia according to the Persian aphasia test, their CT Scan and MRI reports and other inclusion criteria. All patients but one were monolingual native speakers of Persian (Farsi). The other individual was bilingual whose dominant language was Persian. All subjects had a left unilateral brain lesion for at least one year after the onset of brain damage. The written sentence completion and picture sentence completion tests were designed and performed.
    Results
    Results do not indicate significant difference between Past Tenses of verb; however, comparison of means showed best scores in Simple Past, Past Continuous, Present Perfect and Past Perfect, respectively. A main result of this study was significant difference between the mean of responses to Past Tense in comparison with Present Tense and Future (p=0.02).
    Conclusion
    Use of tense is impaired in agrammatic Broca's aphasia in Persian. Our findings point out that use of Past Tense is impaired significantly more than the other tenses of verb
  • Fateme Haresabadi, Sheyda Pulad, Dr. Behrouz Mahmoudi Bakhtiyari, Dr. Mohammad Kamali Page 86
    Background And Aim
    The correlation of stuttering and different linguistic factors is assessed in many studies. The obtained results can pave the way to reach a better understanding of stuttering, as well as finding more appropriate treatments. This study investigates the effect of utterance length on speech dysfluency comparing stuttering Persian(Farsi) -speaking children and nonstuttering ones.
    Methods
    Ten stuttering and ten nonstuttering Persian-speaking children between 4 and 6 years of age, matched by age and gender where included in this cross-sectional study. All individuals were investigated by ten sets of simple and complex sentences. Morphemes were added one by one to sentences in each set in order to assess the impact of utterance length on dysfluency. Data analysis was performed using SPSS software.
    Results
    In practicing ten sets of sentences, the speech dysfluency shows significant enhance with increase of utterance length in both stuttering and nonstuttering children (p=0.001). Furthermore, while comparing two groups of simple and complex sentences, significant increase of speech dysfluency was observed by length enhance of utterance, in both stuttering and nonstuttering children (p<0.05). The comparison of stuttering and nonstuttering children showed significant difference between the two groups as well (p=0.001).
    Conclusions
    The results of this study show that increase in utterance length in both simple and complex sentences lead to increase in dysfluency in stuttering and nonstuttering children. Stuttering children indicated more dysfluency than nonstuttering ones.
  • Leila Sedaghati, Roghayeh Foroughi, Bijan Shafiei, Mohammad Reza Maracy Page 94
    Background And Aim
    Reading is undoubtedly an essential skill for everybody in these years. Reading disorders or dyslexia can cause several problems for those who suffer from them. Early assessment and diagnosis play an important role in treatment of this disorder. The main aim of this study was determining the prevalence of reading disorder in first to fifth grade elementary school students. The subbasic aim was introducing the screening Inventory Reading Test (IRT) for diagnosis of the Students with reading disorder at elementary schools.
    Methods
    A total of 200 students (boys and girls) in five elementary education grades in Isfahan were selected through multi-stage random sampling method and assessed by IRT in 2008. Descriptive statistical analysis was performed using SPSS Software package version 13.0 for Windows.
    Results
    This survey revealed the highest prevalence of reading disorder in the first grade male students (25%), and the lowest in fifth grade female students (0%). The incidence of dyslexia in all grades generally was 10%. The overall incidence was 66% for male students and 34% for female students.
    Conclusion
    Reading disorder is more prevalent among male students than female students and the Inventory Reading Test is a satisfactory tool for rapid diagnosis of reading disorder.