فهرست مطالب

Auditory and Vestibular Research
Volume:21 Issue: 4, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/12/22
  • تعداد عناوین: 12
|
  • پروین راجی صفحه 1
    زمینه و هدف
    تمامی فعالیت های روزمره زندگی نیاز به کنترل تعادل در حالت سکون و جابه جایی دارند. طی سال های اخیر افزایش چشمگیری در شکل گیری ابزارهای ارزیابی عملکردی تعادل دیده می شود. آزمون های عملکردی تعادل بر حفظ تعادل ایستا، تعادل در هنگام انتقال وزن یا حرکات ارادی (تعادل پویا)، پاسخ های تعادلی هنگام به هم خوردن تعادل، و تحرک عملکردی تاکید دارند. این آزمون ها، استاندارد و در دسترس هستند که عملکرد را مورد ارزیابی قرار می دهند و نیاز به کمترین ابزار دارند و یا بدون تجهیزات انجام می شوند و زمان کمی برای اجرا نیاز دارند. تعادل عملکردی برای انجام بسیاری از فعالیت های ایستا و پویا که در زندگی روزمره دیده می شود پیش نیاز محسوب می شود و لازمه آن تعامل مناسب بین سیستم های حسی و حرکتی است. با توجه به نقش حیاتی تعادل در زندگی روزمره و کاربرد فراوان آزمون های عملکردی تعادل در تشخیص و ارزیابی بیماران، مروری بر این آزمون های عملکردی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه بانک های اطلاعاتی موجود و در دسترس نظر Google Sholar، Pubmed، Science Direct، Scopus، Magiran، Iran Medex، Iran Doc جستجو شد و آزمون هایی معرفی شدند که علاوه بر بررسی روایی و پایایی آنها در مطالعات مختلف، توسط محققان ایرانی بیشترین مورد استفاده را داشتند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد آزمون Berg بیش از بقیه آزمون ها توسط محققان داخل و خارج مورد بررسی قرار گرفته است و در سالمندی و اکثر بیماری های نورولوژیک از روایی و پایایی بالایی برخوردارند.
    کلیدواژگان: تعادل، تعادل وضعیتی، حس عمقی، آزمون های عملکردی تعادل
  • ایوب ولدبیگی، نعمت الله روح بخش، قاسم محمد خانی، لیلا جلیلوند کریمی، شهره جلایی صفحه 10
    زمینه و هدف
    یکی از توانایی های مهم دستگاه پردازش شنوایی مرکزی، پردازش زمانی شنیداری است. آزمون فاصله در نویز ابزار بالینی مناسبی جهت ارزیابی تفکیک زمانی است. به نظر می رسد این جنبه از پردازش در افراد مبتلا به اسکلروز متعدد با مخاطراتی روبه رو است. از این رو، هدف از انجام این مطالعه مقایسه نتایج آزمون فاصله در نویز در افراد دچار اسکلروز متعدد و هنجار 18 تا 40 ساله بود.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی، روی 20 بیمار مبتلا به اسکلروز متعدد از نوع راجعه با میانگین سنی 9/28 سال، و 26 فرد سالم با میانگین سنی 7/27 سال با شنوایی هنجار در محدوده سنی 18 تا 40 ساله انجام گرفت. شاخص های مورد بررسی شامل آستانه تقریبی و درصد پاسخ های درست آزمون بود.
    یافته ها
    یافته ها، نشان دهنده افزایش آستانه تقریبی کشف فاصله در نویز و کاهش پاسخ های درست در افراد مبتلا به اسکلروز متعدد در مقایسه با افراد هنجار بود(p<0/0001). همچنین، نتایج مطالعه نشان داد که بین افزایش طول مدت بیماری و آستانه تقریبی 78 درصد و بین پاسخ های درست آزمون 82 درصد همبستگی وجود داشت(p<0/0001).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، به نظر می رسد افراد دچار اسکلروز متعدد درجاتی از اختلال در پردازش تفکیک زمانی دارند که احتمالا از درگیری دستگاه اعصاب مرکزی و نقص در پردازش شنیداری مرکزی ناشی می شود و برای بررسی مشکلات مربوط به تفکیک زمانی در افراد مبتلا به اسکلروز متعدد می توان از آزمون فاصله در نویز استفاده کرد.
    کلیدواژگان: پردازش شنیداری مرکزی، تفکیک زمانی، آزمون فاصله در نویز، اسکلروز متعدد
  • پریسا رسولی فرد، قاسم محمدخانی، سعید فراهانی، محمدعلی صحراییان، شهره جلایی صفحه 19
    زمینه و هدف
    درگیری سیستم عصبی مرکزی شنوایی و اختلالات شناختی در افراد مبتلا به بیماری اسکلروز متعدد نسبتا شایع است. برای آگاهی از فرایند عملکرد قشری، پتانسیل های وابسته به رخداد بسیار مناسب است. پژوهش حاضر به منظور مقایسه پتانسیل وابسته به رخداد P300 شنوایی در افراد مبتلا به اسکلروز متعدد و افراد هنجار انجام گرفته است.
    روش بررسی
    در این پژوهش مقطعی P300 شنوایی به روش تحریک متفاوت با استفاده از دو محرک تن برست 1000 هرتز و 2000 هرتز از 21 فرد مبتلا به اسکلروز متعدد شامل 10 زن و 11 مرد با میانگین سنی 8/27 سال و 27 فرد هنجار 15 مرد و 12 زن با میانگین سنی 2/23 ثبت شد.
    یافته ها
    میانگین دامنه در افراد مبتلا به اسکلروز متعدد به طور معنی داری کوچک تر و میانگین زمان نهفتگی موج P300 آنها به طور معنی داری طولانی تر بود. جنیست در دامنه و زمان نهفتگی موج P300 تاثیر نداشت.
    نتیجه گیری
    بیماران مبتلا به اسکلروز متعدد درجاتی از ناهنجاری در پتانسیل های وابسته به رخداد دارند و می توان از P300 به عنوان یک ابزار ارزشمند در کنار آزمون نوروسایکولوژیک در بررسی اختلالات شناختی مثل کاهش توجه در اسکلروز متعدد بهره گرفت.
    کلیدواژگان: اسکلروز متعدد، پتانسیل وابسته به رخداد، محرک تن برست
  • مریم وهاب، سیما شهیم، محمدمجید اوریادی زنجانی، سلیمه جعفری، مریم فهام صفحه 28
    زمینه و هدف
    اکتساب گفتار و زبان یکی از مهم ترین مولفه های رشد است که تعامل اجتماعی نقش بنیادی را در این فرایند ایفا می کند. تحقیقات اخیر نشان داده است که توانایی های زبانی کودک ارتباط نزدیکی با مهارت اجتماعی وی دارد. هدف از این پژوهش بررسی وجود ارتباط بین رشد زبان بیانی و ابعاد مهارت های اجتماعی در کودکان چهار تا شش ساله فارسی زبان بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش، 123کودک 6-4 ساله 76 پسر و 47 دختر که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند، از بین کلیه مهدکودک های شیراز، انتخاب شدند. انتخاب مهدکودک ها براساس نمونه گیری خوشه ایصورت گرفت. از این کودکان آزمون رشد زبان و مقیاس نظام درجه بندی مهارت های اجتماعی که شامل دو فرم معلم و والدین است،گرفته شد. داده های حاصله با استفاده از روش ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    ارتباط مثبت و معنی داری بین زبان بیانی و ابعاد مهارت های اجتماعی مشاهده شد(p<0/001) ولی ضرایب همبستگی بین تحول زبان بیانی و ابعاد مهارت های اجتماعی فرم والدین، ضعیف تر از فرم معلمان بود(p=0/031). همچنین، بین نظرات معلم و والدین همبستگی معنی داری وجود نداشت(p=0/27).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، رشد زبان بیانی با رشد مهارت های اجتماعی افزایش می یابد. از طرفی در ارتباط با ضعیف بودن این رابطه از دیدگاه والدین می توان به عدم پویایی آن و شرایط متفاوت محیط خانه و محیط آموزشی در امر تعلیم و تربیت کودکان اشاره کرد.
    کلیدواژگان: زبان بیانی، مهارت اجتماعی، کودکان، فارسی زبان
  • سیده زهره موسوی، علی اصغر صباغی، آذر مهری، سامان معروفی زاده صفحه 37
    زمینه و هدف
    استریوگنوز دهانی توانایی شناسایی اشیاء و جایگاه آنها در دهان است و در تولید صداهای گفتاری، ایفای نقش می کند. از آنجا که کودکان کم شنوا دارای مشکلات تولیدی هستند. از این رو پژوهش حاضر توانایی استریوگنوز دهانی کودکان پنج ساله کم شنوا با درجات متفاوت افت شنوایی را با کودکان گروه بهنجار مورد مقایسه قرار داد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مقطعی، و به صورت غیرمداخله ای انجام شد. 40 کودک پنج ساله (30 کودک کم شنوا و 10کودک بهنجار) انتخاب شدند. این کودکان با استفاده از آزمون تشخیص شکل از لحاظ توانایی استریوگنوز دهانی مورد مقایسه قرار گرفتند. برای تحلیل از آزمون من ویتنی استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین پاسخ های درست آزمودنی ها در توانایی استریوگنوز دهانی در گروه های بهنجار و کم شنوای شدید با p=0/01 و در گروه های بهنجار و کم شنوای عمیق با p=0/05، دارای تفاوت معنی دار بود. بین میانگین پاسخ های درست آزمودنی ها در توانایی استریوگنوز دهانی در گروه های کم شنوا در مقایسه با یکدیگر تفاوت معنی دار وجود نداشت. همچنین میانگین زمان تشخیص درست آزمودنی ها به اشکال در گروه های بهنجار و تمامی گروه های کم شنوا، تفاوت معنی دار مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان می دهد که کودکان کم شنوا در مقایسه با کودکان بهنجار استریوگنوز دهانی مناسبی ندارند که این بدعملکردی می تواند عامل مشارکت کننده در اختلالات تولیدی به علت ارسال نامناسب بازخورد حس عمقی در این کودکان باشد.
    کلیدواژگان: استریوگنوز دهانی، کم شنوایی، کودک بهنجار، اختلال تولید
  • علی اصغر کاکوجویباری، اعظم شریفی * صفحه 44
    زمینه وهدف

    مهارت خواندن فرایند پیچیده ای محسوب می شود که نیاز به آموختن دارد و صرفا متکی بر تطبیق صداها با نمادهای نوشته شده بر یک صفحه نیست، خوانندگان براساس تجربیات و دانشی که از طریق خواندن کسب می نمایند قادر به فهم و درک عمیق تر معنی از متن خواهند شد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه سواد خواندن دانش آموزان کم شنوای استثنایی و تلفیقی صورت پذیرفت.

    روش بررسی

    پژوهش از نوع مقطعی و ابزار آزمون دفترچه های استاندارد شده بین المللی PIRLS (2006) در نظر گرفته شد که روی 28 دانش آموز کم شنوای پایه چهارم ابتدایی ازمدارس استثنایی و تلفیقی شهرستان های شهر ری و شهریار انجام شد.

    یافته ها

    در تحلیل یافته ها دانش آموزان کم شنوادر مدارس استثنایی در سواد خواندن با میانگین 78/1 وانحراف معیار 06/1 ودرک متون اطلاعاتی با میانگین 92/1 و انحراف معیار 49/1، همچنین متون ادبی با میانگین 64/1 وانحراف معیار 62/1 با دانش آموزان کم شنوادر مدارس عادی در سواد خواندن با میانگین 67/3 و انحراف معیار 74/1، درک متون اطلاعاتی با میانگین 21/4 و انحراف معیار 48/2 ومتون ادبی با میانگین 14/3 و انحراف معیار 23/1 اختلاف معنی دار نشان دادند(p<0/05).

    نتیجه گیری

    دانش آموزان کم شنوا در تلفیقی در مواجهه با سواد خواندن، درک متون اطلاعاتی وادبی به طور معنی داری بهتر از دانش آموزان کم شنوا در مدارس استثنایی عمل کردند. فراهم آوردن بستر فرهنگی مناسب در برنامه ریزی های آموزشی به منظور هدایت و پذیرش دانش آموزان کم شنوا به مدارس عادی شایان توجه بیشتری است.

    کلیدواژگان: سوادخواندن، درک اطلاعاتی، درک ادبی، کم شنوا
  • عبدالله قاسم پور، ابراهیم اکبری، مریم تقی پور، زینب عظیمی، ابراهیم رفاقت صفحه 51
    زمینه و هدف
    خانواده های دارای کودکانی دچار نقص شنوایی، با چالش های متفاوتی روبه رو می شوند، و در این بین مادران به علت نقش سنتی مراقب، مسئولیت های بیشتری در قبال این کودکان دارند و در نتیجه، با مشکلات روان شناختی بیشتری مواجه می شوند. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه بهزیستی روان شناختی و سبک های مقابله ای در مادران کودکان ناشنوا و عادی بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع علی‎مقایسه ای، پس رویدادی و گروه نمونه این پژوهش 30 نفر از مادران دانش آموزان ناشنوا و 30 نفر از مادران دانش آموزان عادی مدارس ابتدایی شهرستان اردبیل بودند که به صورت در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه های بهزیستی روان شناختی ریف (1989) و سبک های مقابله ای بیلینگر و موس (1981) استفاده شد. از روش آماری آنالیز واریانس دوطرفه جهت تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که میزان بهزیستی روان شناختی و مولفه های آن در مادران کودکان ناشنوا به طور معنی داری پایین تر از مادران کودکان عادی بود (به ترتیب p<0/01؛ p<0/05) و همچنین از لحاظ سبک مقابله ای شناختی تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود داشت(p<0/01)؛ به طوری که مادران کودکان ناشنوا کمتر از سبک مقابله ای شناختی استفاده می کردند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که فقدان حس شنوایی کودکان بر بهزیستی روان شناختی و سبک های مقابله ای مادرانشان تاثیر گذاشته، و تاثیر آن می تواند به صورت مشکلات روان شناختی و استفاده کمتر از سبک های مقابله ای سازگارانه قابل مشاهده باشد.
    کلیدواژگان: مادران کودکان ناشنوا، بهزیستی روان شناختی، سبک های مقابله ای
  • شیرین مقتدری، سیدمحمود میرزمانی، هادی بهرامی صفحه 60
    زمینه و هدف
    وزوز گوش بیماری آزاردهنده ای است که می تواند باعث مشکلات عمده ای از جمله بی خوابی، اختلال در تمرکز و کاهش کیفیت زندگی شود. این مطالعه به منظور بررسی اثر بخشی هیپنوتیزم درمانی در درمان وزوزگوش ذهنی انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه یک تحقیق آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه شاهد بود. تعداد افراد در هر گروه 10 نفر و شامل افرادی بود که از وزوزگوش ذهنی رنج می بردند. هر دو گروه از نظر میزان شدت وزوز گوش و محدوده سنی همسان بودند. افراد در هر دو گروه پرسش نامه کلینیکی وزوز گوش را در دو مرحله پیش آزمون پس آزمون تکمیل کرده و شدت وزوز گوش آنها به صورت خودگزارشی از یک تا ده ثبت می شد. افراد گروه مورد برای 10 جلسه تحت هیپنوتیزم درمانی قرار گرفتند. روی گروه شاهد هیچ گونه درمان روانشناختی انجام نشد. یافته ها با استفاده از آزمون هایt مستقل و وابسته مقایسه شدند.
    یافته ها
    بین امتیازهای پیش آزمون پس آزمون و همچنین بین امتیازهای پس آزمون دو گروه مورد و شاهد تفاوت معنی داری وجود داشت(p=0/001).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که هیپنوتیزم درمانی توانسته است به طور موثری از شدت وزوزگوش بیماران در گروه مورد بکاهد به عبارتی موید اثربخش بودن هیپنوتیزم درمانی در درمان وزوزگوش ذهنی بود.
    کلیدواژگان: وزوزگوش، وزوز ذهنی گوش، هیپنوتیزم درمانی
  • سودابه نوری، جلیل کوهپایه زاده، رامین مظفری کرمانی، محمدرضا ناطقی صفحه 68
    زمینه و هدف
    عادت های دهانی می توانند اثرات زیان باری بر وضعیت دهان و گفتاری کودک داشته باشند که گاه غیرقابل برگشت و دائمی است. از این رو در مطالعه حاضر ارتباط بین عادت های دهانی با تولید نوک زبانی و وضعیت دهان در کودکان مهدکودکهای شهر تهران بررسی شد.
    روش بررسی
    نمونه های مورد مطالعه 400 کودک پسر و دختر 72-24 ماهه فارسی زبان از 16 مهد کودک شهر تهران با نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. مکیدن انگشت، استفاده از شیشه شیر و استفاده از پستانک در کودکان مورد بررسی قرار گرفت. گردآوری اطلاعات از طریق تکمیل پرسش نامه، بسته مهارت های دهانی کودکان و تولید گفتار صورت گرفت.
    یافته ها
    از 400 کودک مورد مطالعه 68 نفر از هر دو جنس مبتلا به عادت های دهانی بودند. از بین آنها 9/52 درصد به مکیدن انگشت، 2/38 درصد به استفاده از شیشه شیر، 3/7 درصد به مکیدن انگشت همراه با استفاده از شیشه شیر و 4/1 درصد به پستانک عادت داشتند. بین مکیدن انگشت، بی نظمی دندانی و شکل سخت کام ارتباط مستقیم معنی داری وجود داشت که به ترتیب (r=0/4، p<0/001) و (r=0/39، p<0/001) بود. بین استفاده از شیشه شیر و بی نظمی دندانی ارتباط مستقیم معنی داری وجود داشت (r=0/25، p<0/001). همچنین بین مکیدن انگشت و وجود تولید نوک زبانی ارتباط مستقیم معنی داری به دست آمد (r=0/37، p<0/001). تفاوتی بین دو جنس در موارد فوق مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که عادت های دهانی ممکن است تغییرات ساختاری در وضعیت اندامهای دهانی و در نتیجه تولید گفتار ایجاد کنند.
    کلیدواژگان: عادت های دهانی، وضعیت دهان، تولید نوک زبانی، کودکان، ایران
  • سیما تاجیک، منصوره عادل قهرمان*، علی اکبر طاهایی، فهیمه حاجی ابوالحسن، لیلا جلیلوند کریمی، شهره جلایی صفحه 76
    زمینه و هدف

    پردازش زمانی شنوایی جنبه مهمی از عملکرد شنوایی است و نقص در آن می تواند مانع کسب گفتار، زبان و خواندن شود. وضوح زمانی از زیرمجموعه های پردازش زمانی است و با آزمون های تشخیص فاصله قابل ارزیابی است. از آنجا که اختلالات واج شناختی کودکان نارساخوان نارسانویس به نقایص پردازش زمانی شنوایی هم مربوط است، این مطالعه با هدف بررسی نتایج آزمون فاصله در نویز در آنها انجام شده است.

    روش بررسی

    آزمون فاصله در نویز روی 28 کودک هنجار و 24 کودک نارساخوان نارسانویس 12-11 ساله انجام شد. سپس میانگین آستانه تقریبی و درصد پاسخ های درست در دو گروه مقایسه شد.

    یافته ها

    میانگین آستانه تقریبی و درصد پاسخ های درست گوش راست و چپ در دو گروه تفاوتی نداشت. میانگین آستانه تقریبی کودکان نارساخوان نارسانویس با 97/6 و انحراف معیار 09/1 میلی ثانیه بیشتر از گروه هنجار با 05/5 و انحراف معیار 92/0 میلی ثانیه و میانگین پاسخ های درست آنها با 05/58 و انحراف معیار 98/4 درصد کمتر از گروه هنجار با 97/69 و انحراف معیار 16/7 درصد به دست آمد(p<0/001).

    نتیجه گیری

    وضوح زمانی ناهنجاری در کودکان نارساخوان نارسانویس براساس آزمون فاصله در نویز دیده شد. از آنجا که نواحی ساقه مغز و قشر شنوایی، بخشی از پردازش زمانی شنوایی را عهده دار هستند، احتمالا تفاوت های ساختاری و عملکردی افراد هنجار و نارساخوان نارسانویس در این نواحی سبب رمزگذاری ناهنجار اطلاعات زمانی شنوایی و در نتیجه نقایص پردازش زمانی شنوایی می شود

    کلیدواژگان: پردازش زمانی شنوایی، آزمون فاصله در نویز، نارساخوانی، نارسانویسی، اختلال یادگیری
  • بهنوش طحان زاده، زهرا سلیمانی، سیده مریم خدامی، آذر مهری، شهره جلایی صفحه 84
    زمینه و هدف
    دشواری بازیابی و یا تولید واژگان از مشکلات متداول و مشترک در انواع سندرم های زبان پریشی است. از این رو طراحی آزمونی معتبر که به بررسی این مشکل براساس فرآیندهای پردازشی مرتبط و عوامل موثر بر آن می پردازد، حائز اهمیت است. نامیدن در مواجهه تصویر، روشی شاخص برای ارزیابی و درمان نقایص بازیابی واژه است. هدف از این پژوهش تعیین روایی و پایایی آزمون تصویری نامیدن شفاهی برای ارزیابی توانمندی بازیابی واژه بیماران زبان پریش بود.
    روش بررسی
    روایی محتوایی و صوری آزمون که شامل تصویر خطی 115 اسم زبان فارسی بود با نظرسنجی از متخصصان گفتاردرمانگر، گرافیست و نقاش بررسی شد. سپس آزمون طی دو مرحله روی 10 بیمار زبان پریش و 30 فرد بهنجار معادل از نظر سن، جنس و تحصیلات اجرا شد. روایی سازه و ثبات درونی آزمون بررسی شد. ثبات بیرونی نیز به شیوه آزمون بازآزمون سنجیده شد.
    یافته ها
    روایی تمامی آیتم ها از نظر محتوایی و صوری به ترتیب بزرگتر ومساوی 90 و 85 بود. تفاوت بین میانگین امتیازهای بیماران و افراد بهنجار معنی دار بود(p=0/001). ثبات درونی 98/0 برای آزمون به دست آمد. ضریب تکرارپذیری این آزمون نیز 98/0 بود.
    نتیجه گیری
    آزمون تصویری نامیدن شفاهی از نظر محتوایی، صوری و سازه روا بود. همچنین، ثبات درونی و بیرونی بالایی داشت. بنابراین این آزمون ابزاری معتبر جهت ارزیابی توانمندی نامیدن بیماران زبان پریش با استفاده از مجموعه وسیع و متنوعی ازتصاویر است.
    کلیدواژگان: آزمون تصویری نامیدن شفاهی، بازیابی واژه، زبان پریشی، اعتباریابی
  • آتوسا ربیعی، زهرا شهریور صفحه 94
    زمینه
    هایپرلکسیا یک توانایی ویژه است که در گروهی از افراد مبتلا به اختلالات رشدی دیده می شود. این اصطلاح در مورد کودکانی به کار می رود که علی‎رغم مشکلات زبانی، شناختی و اجتماعی در تشخیص واژه ها مهارت بالایی دارند اما از نظر مهارت درک مطلب در سطح پایینی عمل می کنند به کار می رود. در مورد علل آسیب درک مطلب در این کودکان فرضیه های مختلفی وجود دارد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر بهبود جنبه معناشناسی زبان یعنی افزایش خزانه واژگان درکی و بیانی، بر توانایی درک مطلب در یک کودک اوتیستیک با هایپرلکسیا است.
    مورد: کودک مورد مطالعه در این پژوهش یک کودک هایپرلکسیای اوتیستیک بود که در زمان شروع 3 سال و 11 ماه داشت. وی قادر به خواندن بود ولی درکی از مطالب خوانده شده نداشت. در مدت 12 جلسه درمانی درک و بیان 160 واژه به کودک آموزش داده شد. در طی این مدت فرم نوشتاری واژه ها حذف شد. پس از طی جلسات درمانی این واژه ها مجدد ارزیابی شدند و کلماتی که کودک قادر به درک و بیان آنها بود مورد ارزیابی درک نوشتاری قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    بهبود جنبه معناشناسی زبان افزایش خزانه واژگان درکی و بیانی باعث افزایش درک نوشتاری کلمات شد.
    کلیدواژگان: اختلال اوتیستیک، خواندن، درک، معناشناسی
|
  • Parvin Raji Page 1
    Background And Aim
    All activities of daily living need to balance control in static and dynamic movements. In recent years, a numerous increase can be seen in the functional balance assessment tools. Functional balance tests emphasize on static and dynamic balance, balance in weight transfer, the equilibrium response to the imbalances, and functional mobility. These standardized and available tests assess performance and require minimal or no equipment and short time to run. Functional balance is prerequisite for the most static and dynamic activities in daily life and needs sufficient interaction between sensory and motor systems. According to the critical role of balance in everyday life, and wide application of functional balance tests in the diagnosis and assessment of patients, a review of the functional balance tests was performed.
    Methods
    The Google Scholar, PubMed, Science Direct, Scopus, Magiran, Iran Medex, and IranDoc databases were reviewed and the reliable and valid tests which were mostly used by Iranian researchers were assessed.
    Conclusion
    It seems that Berg balance scale (BBS) have been studied by Iranian and foreign researches more than the other tests. This test has high reliability and validity in elderly and in the most neurological disorders.
    Keywords: Balance, postural balance, proprioception, functional balance tests
  • Ayub Valadbeigi, Nematollah Rouhbakhsh, Ghasem Mohammadkhani, Leila Jalilvand Karimi, Shohre Jalaie Page 10
    Background And Aim
    The temporal processing is one of the critical features in central auditory processing system; the gap in noise (GIN) test is the appropriate clinical tool for appraisal of temporal resolution which in people with multiple sclerosis may encounter with complications. Consequently, the aim of this study was to compare the results of gap in noise test in 18 to 40-year-old patients with multiple sclerosis and normal participants.
    Methods
    This cross-sectional non-invasive cohort study was conducted on 20 patients with relapsing-remitting multiple sclerosis (mean age: 28.9 years) and 26 healthy normal hearing participant (mean age: 27.7 years) in the age range 18 to 40 years. The approximate threshold and percent of corrected responses were obtained and then were analyzed using Student's t-test.
    Results
    There was an increase in gap detection and decrease in percent of corrected responses in gap in noise test within multiple sclerosis patients in comparison with normal people (p<0.0001). Moreover, there were a correlation of 78% between increasing disease duration and approximate threshold and also a correlation of 82% between increasing disease duration and corrected responses (p<0.0001).
    Conclusion
    Based on the findings of this study, it seems that people with multiple sclerosis suffer from some degree of disorder in the temporal resolution which might be due to involvement of central nerve system and, somehow, deficit in central auditory processing. Therefore, for evaluating the temporal resolution in people with multiple sclerosis, gap in noise test could be useful.
    Keywords: Central auditory processing, temporal resolution, gaps in noise, multiple sclerosis
  • Parisa Rasoulifard, Ghasem Mohammadkhani, Saeed Farahani, Mohammadali Sahraiyan, Shohreh Jalaie Page 19
    Bachground and
    Aim
    The involvement of central auditory nervous system is relatively prevalent in patients suffering from multiple sclerosis (MS). To understand cortex function and to investigate cognitive impairment, event related potential is considered as a valuable tool. This study was aimed to compare the amplitude and latency of the event related potentials of P300 in MS patients and normal individuals.
    Methods
    This cross sectional study was conducted on 21 MS patients and 27 normal cases aged 18-50 years. Auditory P300 was recorded with oddball paradigm, using two tone burst stimuli (1000 and 2000).
    Results
    In MS patients, mean latencies were significantly longer (p<0.001) and mean amplitude were significantly lower (p<0.001), in both males and females. Sex did not affect P300 latencies and amplitudes significantly.
    Conclusion
    MS patients show some degree of event related potential abnormalities. Combination of auditory P300 and neuropsychological tests may be useful to investigate cognitive impairment in MS patients.
    Keywords: Multiple sclerosis, event related potential, tone burst stimulation
  • Maryam Vahab, Sima Shahim, Mohammad Majid Oryadizanjani, Salime Jafari, Maryam Faham Page 28
    Background And Aim
    Social interaction plays an essential role in acquisition of speech and language as one of the most important developmental factors. The recent studies indicated that language abilities have a close relationship to social skills. The aim of this study was to determine the relationship of development of expressive language and dimensions of social skills in 4-6-years-old Persian-speaking children.
    Methods
    In this study, 123 normal Persian-speaking 4-6-year-old children (76 boys and 47 girls) who had all the specific criteria for normality were randomly selected from several preschools in Shiraz, Iran. During the first stage of testing, test of language development (TOLD) was administered to investigate language development of participants; later, the social skills rating system (SSRS) including the teacher's and parent's forms were completed by the parents and teachers of participants. The data were analyzed using Pearson's correlation coefficients.
    Results
    The correlations between expressive language and dimensions of social skills were significant (p<0.001), but teacher's form had a greater correlation with language development (p=0.031). Besides, Pearson's correlations between teacher's and parent's forms was not significant (p=0.27).
    Conclusion
    According to our results, expressive language develops along with social skills development. On the other hand, these results are based on the differences between home and educational environment in social skills achievements of children. These findings are to be considered to provide crucial training in both environments for the children to improve the development of their expressive language.
    Keywords: Expressive language, social skills, children, Persian, speaking
  • Seyede Zohre Mousavi, Aliasghar Sabaghi, Azar Mehri, Saman Maroufizade Page 37
    Background And Aim
    Oral stereognosis is the ability to recognize the objects placed in the mouth; this plays a significant role in speech sounds production. Since the children with hearing loss have articulation disorders, this study aimed to clear the relation of hearing loss degrees and oral stereognosis in 5-year-old children.
    Methods
    In this cross-sectional non-invasive study, 40 children of 5-year-old (30 children with different degrees of hearing loss and 10 normal children) were involved. Oral steriognostic test was done for all of them and the Mann-Whitney U was used for statistical analysis.
    Results
    There were significant differences between the mean of oral stereognostic ability between the normal children and the children with severe (p<0.01) or profound hearing loss (p=0.05). There was no significant difference between the mean of oral stereognostic ability among the children with moderate, severe and profound hearing loss compared with together. Besides, there was no significant difference between the mean of the time of diagnosis among all of hearing loss and normal children.
    Conclusion
    The study shows that the children with moderate, severe and profound hearing loss have inefficient oral stereognosis in comparison with the normal children.
    Keywords: Oralstereognosis, hearing loss, normal children, articulation disorders
  • Aliasghar Kakojoibari, Azam Sharifi Page 44
    Background And Aim

    Reading skills, a complicated process, should be learnt and solely is not depend on sounds conforming with the written symbols on a page. Readers will be able to understand and perceive the deeper meaning of the text based on their experiences and knowledge obtained through reading. This research aimed to compare hearing-impaired student's reading literacy in exceptional and ordinary schools in Iran.

    Methods

    This cross-sectional study was done on 28 hearing-impaired students of the 4th year of primary exceptional and ordinary schools of Shahr-e-Ray and Shahryar cities, Iran, using the Progress in International Reading Literacy Study (PIRLS 2006) booklets. Comparative statistical analysis was performed using Student's t-test.

    Results

    The hearing-impaired students in ordinary schools had significantly (p<0.05) higher scores [mean (SD)] in reading literacy [3.67 (1.74)], comprehension of informational contents [4.21 (2.48)], and comprehension of literary contents [3.14(1.23)] than hearing-impaired students in exceptional schools [1.78 (1.06), 1.92 (1.49), and 1.64 (1.62), respectively].

    Conclusion

    Hearing-impaired students in ordinary schools meaningfully had higher performance of reading skills in comparison with hearing-impaired students in exceptional schools. It seems that an appropriate cultural bed should be provided in order to conduct these students and accept them in ordinary schools.

    Keywords: Reading literacy, informational comprehension, literary comprehension, hearing, impaired
  • Abdollah Ghasempour, Ebrahim Akbari, Maryam Taghipour, Zeinab Azimi, Ebrahim Refaghat Page 51
    Background And Aim
    Families who have a child with hearing deficiency deal with different challenges, and mothers have a greater responsibility towards these children because of their traditional role of caregiver; so, they deal with more psychological problems. The aim of this study was to compare the psychological well-being and coping styles in mothers of deaf and normal children.
    Methods
    In this cross-sectional and post event study (causal-comparative method), 30 mothers of deaf students and 30 mothers of normal students from elementary schools of Ardabil, Iran, were selected using available sampling. The Ryff psychological well-being (1989) and Billings and Moos coping styles (1981) questionnaires were used in this study. The data were analyzed using MANOVA test.
    Results
    We found that in mother's of deaf children, psychological well-being and its components was significantly lower than mothers of normal children (p<0.01 and p<0.05, respectively). There was a significant difference between two groups in terms of cognitive coping style, too (p<0.01). However, mothers of deaf children used less cognitive coping style.
    Conclusions
    It seems that child's hearing loss affects on mothers psychological well-being and coping styles; this effect can be visible as psychological problems and lower use of adaptive coping styles.
    Keywords: Mothers of deaf children, psychological well, being, coping styles
  • Shirin Moghtaderi, Seyed, Mahmoud Mirzamani, Hadi Bahrami Page 60
    Background And Aim
    Tinnitus is an annoying disease cause major problems including insomnia, impaired concentration, and reduced quality of life. This study aimed to investigate the effectiveness of hypnotherapy in the treatment of subjective tinnitus.
    Methods
    This was a pilot experimental study with pre- and post-test method. 20 people suffered from subjective tinnitus were divided equally in two groups of experimental and control. The two groups were matched according to age and severity of tinnitus. They completed tinnitus clinical questionnaires before and after the test and the severity of their tinnitus was recorded by a number from one to ten. Experimental group went under hypnotherapy for 10 sessions. The control group did not perform any psychological treatment. The gathered data were statistically analyzed using Student's t-test (independent and dependent).
    Results
    There were significant differences between the pre-test and post-test scores of each group and also, between the post-test scores of experimental and control groups (p = 0.001 for all).
    Conclusion
    The results showed that hypnotherapy could effectively reduce the seventy of tinnitus in patients in the experimental group; in other words, the results confirm the effectiveness of medical hypnosis in the treatment of subjective tinnitus.
    Keywords: Tinnitus, subjective tinnitus, hypnotherapy
  • Soudabeh Noori, Jalil Kooh Paiehzadeh, Ramin Mozafari Kermani, Mohammadreza Nateghi Page 68
    Background And Aim
    Oral habits have hazardous effects on children's speech which are sometimes irreversible and permanent. This study was planned to assess these oral habits among children in day-care centers of Tehran, Iran.
    Methods
    In this descriptive, cross-sectional study, 400 children were selected through multistage sampling from 16 day-care centers in Tehran, Iran, They were 24 to 72-month old. Bottle feeding, pacifier usage and digit sucking were determined. After interviewing parents, oral examination [using Paediatric oral skills package (POSO)] and doing standard Phonetic test, a questionnaire was completed for each child.
    Results
    Sixty eight had one oral habit. The most prevalent habit was digit sucking (52.9%). The prevalence of bottle feeding, both digit sucking with bottle feeding, and pacifier habit were 38.2%, 7.3% and 1.4%, respectively. There were significant relationship between digit sucking and malocclusion (p<0.001, r=0.4) and hard palate malformationand (p<0.001, r=0.39). Besides, a significant relationship between bottle feeding and malocclusion (p<0.001, r=0.25) was conduted. Digit sucking had significant relationship with lisping, too (p<0.001, r=0.37). There was no gender priority in oral habits.
    Conclusion
    Oral habits cause permanent structural conversion in speech producing and oral status.
    Keywords: Oral habits, oral status, lisp, children, Iran
  • Sima Tajik, Mansoureh Adel Ghahraman, Ali Akbar Tahaie, Fahimeh Hajiabolhassan, Leila Jalilvand Karimi, Shohreh Jalaie Page 76
    Background And Aim

    Auditory temporal processing reveals an important aspect of auditory performance, in which a deficit can prevent the child from speaking, language learning and reading. Temporal resolution, which is a subgroup of temporal processing, can be evaluated by gap-in-noise detection test. Regarding the relation of auditory temporal processing deficits and phonologic disorder of children with dyslexia-dysgraphia, the aim of this study was to evaluate these children with the gap-in-noise (GIN) test.

    Methods

    The gap-in-noise test was performed on 28 normal and 24 dyslexic-dysgraphic children, at the age of 11-12 years old. Mean approximate threshold and percent of corrected answers were compared between the groups.

    Results

    The mean approximate threshold and percent of corrected answers of the right and left ear had no significant difference between the groups (p>0.05). The mean approximate threshold of children with dyslexia-dysgraphia (6.97 ms, SD=1.09) was significantly (p<0.001) more than that of the normal group (5.05 ms, SD=0.92). The mean related frequency of corrected answers (58.05, SD=4.98%) was less than normal group (69.97, SD=7.16%) (p<0.001).

    Conclusion

    Abnormal temporal resolution was found in children with dyslexia-dysgraphia based on gap-in-noise test. While the brainstem and auditory cortex are responsible for auditory temporal processing, probably the structural and functional differences of these areas in normal and dyslexic-dysgraphic children lead to abnormal coding of auditory temporal information. As a result, auditory temporal processing is inevitable.

    Keywords: Auditory temporal processing, gap, in, noise test, dyslexia, dysgraphia, learning disability
  • Behnoosh Tahanzadeh, Zahra Soleymani, Seyyedeh Maryam Khoddami, Azar Mehri, Shohre Jalaie Page 84
    Background And Aim
    One of the common problems in many types of aphasia syndromes is word retrieval and/or production difficulty. So, designing a valid test that can examine this problem based on related processes and influencing factors is important. Picture confrontation naming is a typical method for assessing and treatment of word retrieval impairments. The aim of this study was determining the validity and reliability of oral picture-naming test in assessing word retrieval ability of aphasic adults.
    Methods
    Content and face validity of the test, that contains the line drawings of 115 Persian nouns, were assessed by speech therapists, graphists and painters. Then, the test was administered on 10 aphasics and 30 age-, gender- and education-matched normal subjects in two steps. Construct validity and internal consistency of test were investigated. External consistency was analyzed by test-retest method.
    Results
    The content and face validity of all items were more than 90 and 85 percents, respectively. There was a statistically significant difference between the mean scores of patients and normal subjects (p<0.001). The internal consistency of 0.98 was determined for the test. The intra-class correlation coefficient of this test was 0.98.
    Conclusions
    The oral picture-naming test had good content, face and construct validity. Also, internal and external consistencies were high. So, this test is a valid instrument for assessing naming ability of aphasic patients by a variety and big set of picture.
    Keywords: Oral picture, naming test, word retrieval, aphasia, validation
  • Atusa Rabiee, Zahra Shahrivar Page 94
    Background
    Hyperlexia is a super ability demonstrated by a very specific group of individuals with developmental disorders. This term is used to describe the children with high ability in word recognition, but low reading comprehension skills, despite the problems in language, cognitive and social skills. The purpose of this study was to assess the effectiveness of improving the semantic aspect of language (increase in understanding and expression vocabulary) on reading comprehension in an autistic child with hyperlexia.Case: The child studied in this research was an autistic child with hyperlexia. At the beginning of this study he was 3 years and 11 months old. He could read, but his reading comprehension was low. In a period of 12 therapy session, understanding and expression of 160 words was taught to child. During this period, the written form of words was eliminated. After these sessions, the reading comprehension was re-assessed for the words that child could understand and express.
    Conclusion
    Improving semantic aspect of language (understanding and expression of vocabulary) increase reading comprehension of written words.
    Keywords: Autistic disorder, reading, understanding, semantics