فهرست مطالب

Auditory and Vestibular Research
Volume:22 Issue: 4, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/10/03
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ویدا رحیمی، سعید فراهانی*، ملیحه نوبخت، آتوسا سعیدپور، شهره جلایی صفحات 1-15
    زمینه و هدف
    اسید چرب امگا 3 نقش بیولوژیکی و ساختاری در سیستم های مختلف بدن دارد. نقشی که مطالعات بی شماری به پژوهش پیرامون آن پرداخته اند. یکی از این سیستم های تاثیرپذیر شنوایی است. هدف از مطالعه حاضر بررسی نتایج پژوهش های انجام شده پیرامون اسید چرب امگا3 و تاثیرگذاری آن بر سیستم شنوایی بود.
    روش بررسی
    در این مقاله پژوهش هایی که به بررسی اسید چرب امگا 3 و تاثیر آن بر سیستم شنوایی پرداخته بودند، مرور شد. این مطالعات با کلید واژه های شنوایی و امگا3 از بانک های اطلاعاتی Medline، Google Scholar، PubMed، Cochrane Library و SID و کتب منتشره از سال 1970 تا 2013 استخراج شدند.
    نتیجه گیری
    مقادیر فزونی و نقص مصرف اسید چرب امگا 3 می تواند اثرات زیان باری بر رشد و نمو جنین و نوزاد، مغز و سیستم عصبی مرکزی به ویژه شنوایی داشته باشد. یافتن دوز مناسب مصرف امگا 3 دارای اهمیت است.
    کلیدواژگان: سیستم شنوایی، پاسخ های شنوایی ساقه مغز، امگا3، اسیدهای چرب اشباع نشده با زنجیره بلند
  • نازنین ایالتی، زهرا جعفری*، حسن عشایری، محمد کمالی، مسعود صالحی صفحات 16-27
    زمینه و هدف
    با توجه به نقش و جایگاه مهم والدین کودکان کم شنوا در روش شنوایی کلامی و با توجه به این که امروزه این روش در کشورهای توسعه یافته، از موفق ترین روش های آموزش مهارت های شنوایی محسوب می شود، در مطالعه حاضر، نسخه فارسی پرسش نامه نیازهای والدین در روش شنوایی کلامی ساخته شد و روایی و پایایی آن مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    پس از ترجمه نسخه انگلیسی پرسش نامه بررسی نیازهای والدین کودکان کم شنوا در روش شنوایی کلامی طبق پروتکل ترجمه و معادل سازی ارزیابی بین المللی کیفیت زندگی، نسخه فارسی آن برای محاسبه روایی محتوا در اختیار هفت کارشناس خبره قرار گرفت و نظرات آنان در پرسش نامه اعمال شد. در نهایت پرسش نامه توسط 51 والد کودک کم شنوا که از روش شنوایی کلامی استفاده می کردند تکمیل شد و نتایج مورد تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    متوسط شاخص روایی محتوا در 32 آیتم پرسش نامه معادل 87/0 درصد و ضریب آلفای درونی کرونباخ کلی پرسش نامه حاضر در مرحله آزمون معادل 86/0 و در مرحله آزمون مجدد معادل 99/0 به‎دست آمد.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج به‎دست آمده، نسخه فارسی پرسش نامه حاضر از روایی محتوایی و پایایی خوبی برخوردار است و می تواند در مراکز درمانی برای بررسی نیازهای والدین کودکان کم شنوا مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: روش شنوایی، کلامی، کودکان کم شنوا، والدین، نیازها، روایی، پایایی
  • سارا عفیفیان، معصومه روزبهانی*، محمد ابراهیم مهدوی، بهرام جلایی، سهیلا خداکریم صفحات 28-34
    زمینه و هدف
    پاسخ پایدار شنوایی روشی نوین برای تخمین آستانه شنوایی به ویژه در جمعیت سخت آزمون است. اطلاعات کمی در خصوص آستانه پاسخ پایدار شنوایی راه استخوانی به ویژه در افراد کم شنوا وجود دارد. هدف پژوهش حاضر، تعیین و مقایسه پاسخ پایدار شنوایی راه استخوانی در افراد با شنوایی هنجار و مبتلا به کاهش شنوایی حسی بود.
    روش بررسی
    مطالعه مقطعی حاضر روی 10 فرد با شنوایی هنجار و 10 فرد مبتلا به کاهش شنوایی حسی در محدوده سنی 30-15 سال، انجام شد. پاسخ پایدار شنوایی و ادیومتری تن خالص در پاسخ به محرک راه استخوانی در فرکانس های 500 و 2000 هرتز در هر دو گروه ثبت شد.
    یافته ها
    در هر دو گروه بین آستانه ادیومتری تن خالص و پاسخ پایدار شنوایی راه استخوانی اختلاف معنی دار آماری وجود نداشت. تفاوت بین آستانه رفتاری و پاسخ پایدار شنوایی هم در افراد با شنوایی هنجار، هم در مبتلایان به کاهش شنوایی حسی، در فرکانس 500 هرتز بیشتر از 2000 هرتز بود و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (به ترتیب 033/0=p و 017/0=p). مقایسه تفاوت بین ادیومتری تن خالص و پاسخ پایدار شنوایی راه استخوانی بین دو گروه اختلاف معنی دار آماری نشان داد(001/0=p).
    نتیجه گیری
    در هر دو گروه مورد مطالعه، اختلاف بین آستانه پاسخ پایدار شنوایی و ادیومتری راه استخوانی از نظر آماری معنی دار نبود پاسخ پایدار شنوایی راه استخوانی با افزایش افت شنوایی و افزایش فرکانس، به آستانه رفتاری نزدیک تر می شود.
    کلیدواژگان: پاسخ پایدار شنوایی، ادیومتری تن خالص، کاهش شنوایی حسی
  • طیبه احمدی، زهرا جعفری*، مسعود صالحی صفحات 35-42
    زمینه و هدف
    مطالعات، وقوع تغییرات فیزیولوژیک در اثر استفاده طولانی مدت از سمعک در یک گوش، در کم شنوایی های قرینه را نشان داده است. در این مطالعه، احتمال وقوع شکل پذیری عصبی در افراد کم شنوای استفاده کننده از سمعک در یک گوش بررسی شد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر روی 12 بزرگسال با میانگین سنی 92/61 سال با کم شنوایی متقارن حسی عصبی متوسط تا شدید با حداقل دو سال سابقه استفاده از سمعک تک گوشی انجام شد. با انجام آزمایش پاسخ شنوایی ساقه مغز با ارائه محرک کلیک از طریق راه هوایی، زمان نهفتگی و دامنه موج V در سه سطح شدت 80، 90 و 100 دسی بل HL بین دو گوش، مقایسه شد.
    یافته ها
    علی رغم زمان نهفتگی کوتاه تر گوش با سمعک نسبت به گوش بدون سمعک در زمان نهفتگی موج V، تفاوت معنی داری بین دو گوش مشاهده نشد(p>0/389). اختلاف دامنه موج V دو گوش در سطح شدت 90 دسی بل HL، تفاوت معنی داری را نشان داد(p=0/043). میانگین زمان نهفتگی در زنان نسبت به مردان کوتاه تر و متوسط دامنه پاسخ، بزرگ تر بود. همچنین بین دو جنس در زمان نهفتگی موج V تفاوت معنی داری مشاهده شد(037/0>p).
    نتیجه گیری
    در کم شنوایی های دوطرفه، استفاده از سمعک در یک گوش می تواند باعث شکل پذیری عصبی در راه های شنوایی در سطح ساقه مغز شود و آزمایش پاسخ شنوایی ساقه مغز قادر است تغییرات ایجاد شده را نشان دهد.
    کلیدواژگان: پاسخ شنوایی ساقه مغز، کم شنوایی، سمعک، شکل پذیری عصبی
  • کوثر باغبان، فرهاد ترابی نژاد*، نگین مرادی، اکبر بیگلریان صفحات 43-50
    زمینه و هدف
    خیشومی شدگی واکه، اضافه شدن تشدید خیشومی به عملکرد انتقالی مسیر صوتی است و به علت فرآیند هم تولیدی رخ می دهد. یکی شدن فضای تشدیدی خیشومی با حفره دهانی حلقی، سازه های مسیر صوتی را تغییر می دهد. هدف از این پژوهش بررسی اثر خیشومی شدگی بر سازه های فرکانسی واکه /a/ قبل و بعد از همخوان خیشومی و بررسی فرآیند هم تولیدی و کنترل حرکتی در زبان فارسی بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش نمونه صدای ضبط شده از 60 کودک هنجار چهار تا نه ساله مورد بررسی قرار گرفت. از آزمودنی ها خواسته شد طبق ارائه مدل شنیداری، /ʔ ama/ را سه مرتبه تولید کنند و واکه /a/ را به مدت سه ثانیه بکشند. داده ها با استفاده از نرم افزار 5.3.13 Praat تحلیل شد. بین F0، F1، F2 و F3 در واکه /a/ قبل و بعد از همخوان خیشومی /m/ برای سه مرتبه تکرار ساختار /ʔ ama/ میانگین گرفته شد.
    یافته ها
    تفاوت F1، F2 و F3 در مقایسه های انجام شده میان واکه /a/ در قبل و بعد از همخوان خیشومی، واکه /a/ قبل از همخوان خیشومی با واکه /a/ تنها، واکه /a/ بعد از همخوان خیشومی با واکه /a/ تنها، معنی دار بود(001/0=p).
    نتیجه گیری
    در زبان فارسی همچون سایر زبان ها F1، F2 و F3 در واکه /a/ قبل از همخوان /m/ تحت تاثیر رخدادهای پیش بینی کننده خیشومی و سازه های فرکانسی در واکه /a/ بعد از همخوان /m/ تحت تاثیر رخدادهای بعد از هم تولیدی خیشومی و خیشومی شدگی کاهش می یابند.
    کلیدواژگان: خیشومی شدگی، واکه، سازه های فرکانسی، آنالیز آکوستیکی، زبان فارسی، هم تولیدی
  • اکرم ولی زاده، علی قربانی*، فرهاد ترابی‎نژاد، حمید حقانی صفحات 51-59
    زمینه و هدف
    اندازه گیری وضوح گفتار به معنای تعیین میزان قابلیت فهم گفتار در برقراری ارتباط است. وضوح گفتار در تصمیم گیری برای مداخله، تعیین اهداف مداخله و ارزیابی تاثیر مداخله کاربرد دارد. هدف از این مطالعه، بررسی وضوح گفتار کودکان 36 تا 60 ماهه فارسی زبان و تعیین تغییرات آن در این دوره سنی بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش مقطعی، 360 کودک (180 دختر و 180 پسر) از میان کودکان بهنجار فارسی زبان مهد کودک های شهر خرم آباد مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه گفتار آزمودنی ها با نامیدن تصاویر آزمون اندازه گیری وضوح گفتار کودکان که توسط حیدری و همکاران در سال 2010 جمع آوری شد. صدای آزمودنی ها ضبط شد و وضوح گفتار کودکان در قالب 12 گروه با فاصله هر دو ماه یک بار مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    حداقل و حداکثر میانگین درصد وضوح گفتار کودکان به ترتیب مربوط به گروه 36 و 37 ماهه و 58 و 59 ماهه بود. گروه 36 و 37 ماهه با گروه های 44 و 45 ماهه به بالا و گروه 38 و 39 ماهه با گروه های 54 و 55 ماهه به بالا و گروه 40 و 41 ماهه با گروه های 58 و 59 ماهه تفاوت معنی داری داشتند(05/0>p). تفاوت معنی داری میان وضوح گفتار دختران و پسران مشاهده نشد(77/0=p).
    نتیجه گیری
    برطبق نتایج پژوهش حاضر، وضوح گفتار از 36 تا 46 ماهگی بیشترین رشد و از 46 ماهگی به بالا کمترین رشد را دارد.
    کلیدواژگان: وضوح گفتار، کودکان، زبان فارسی
  • نفیسه وطن دوست*، احمد یارمحمدیان، احمد عابدی، نجمه قاضی عسگر، منصوره مقتدایی صفحات 60-68
    زمینه و هدف
    اختلال خواندن شایع ترین نوع اختلال یادگیری است. یکی از عوامل اصلی که در این اختلال نقش دارد نقص درک شنیداری است که باعث مشکلات زیادی در زمینه تحصیل آنها می شود. این پژوهش به منظور بررسی اثربخشی آموزش درک شنیداری بر توانایی خواندن کودکان نارساخوان سوم ابتدایی انجام گرفت.
    روش بررسی
    سی و هشت دانش آموز دختر پایه سوم ابتدایی از مدارس خمینی شهر به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای انتخاب، سپس آزمون خواندن و آزمون وکسلر روی هر دو گروه اجرا شد، 20 نفر از آنها که شرایط نارساخوانی داشتند از طریق گمارش تصادفی ساده به دو گروه 10 نفری مداخله و شاهد تقسیم شدند. دانش آموزان گروه مداخله طی 10 جلسه تحت آموزش درک شنیداری قرار گرفتند. اما گروه شاهد هیچ گونه مداخله ای دریافت نکردند. پس از پایان آموزش، از هر دو گروه مداخله و شاهد، آزمون خواندن گرفته شد. داده ها با روش آماری تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    آموزش درک شنیداری حدود 81 درصد از توانایی خواندن گروه مداخله را که تحت آموزش درک شنیداری قرار گرفتند تحت تاثیر قرار داد(0001/0>p)؛ به طوری که به جز خرده آزمون دو جزء کردن کلمات پیچیده، دیگر خرده آزمون ها معنی دار شد.
    نتیجه گیری
    یافته ها، فرضیه تاثیر آموزش درک شنیداری بر خواندن دانش آموزان را تایید کرد. بنابراین، به نظر می رسد نارساخوانان نیازمند برنامه مداخله ای آموزش درک شنیداری برای رفع مشکلات خواندن هستند.
    کلیدواژگان: آموزش درک شنیداری، توانایی خواندن، دانش آموز، نارساخوان، دختر
  • مرضیه امیری*، زهره قوچانی، محمدحسین حقیقی زاده، زهره نیله چی صفحات 69-77
    زمینه و هدف
    انجمن اطفال آمریکا در سال 1999 استانداردهایی را برای برنامه غربالگری شنوایی نوزادان مطرح کرده است. هدف از این مطالعه دستیابی به اطلاعات آماری دقیق غربالگری شنوایی نوزادان اهواز و مقایسه آن با استانداردهای فوق بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی مقطعی پرونده های موجود در یکی از دو مرکز اصلی انجام غربالگری شنوایی نوزادان در شهر اهواز (مرکز بهداشت غرب اهواز) از 1387 تا پایان 1390 بررسی شد. پس از استخراج کلیه اطلاعات از پرونده نوزادان، از آمار توصیفی و جدول های توزیع فراوانی برای ارائه نتایج استفاده شد.
    یافته ها
    از 25073 نوزاد مورد بررسی، 25 نوزاد کم شنوا شناسایی شد. میزان مثبت کاذب و ارجاع به مرحله تشخیص به ترتیب برابر با 6/2 و 48/0 درصد بود که هر دو کمتر از ملاک جهانی مطرح شده در این زمینه بودند به علاوه مشکل شنوایی 92 درصد از نوزادان، تا قبل از سه ماهگی شناسایی شده بود.
    نتیجه گیری
    مقایسه یافته های پژوهش حاضر با استانداردهای انجمن اطفال آمریکا، حاکی از آن است که به جز دو مورد همه موارد به طور کامل و یا نسبتا کامل رعایت شده اند. اما برای رعایت همه موارد مطرح شده در استاندارد جهانی موجود در این زمینه باید تلاش های بیشتری صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: غربالگری، کم شنوایی، نوزادان، اهواز، ایران
  • سمانه یکتا، سیدعلی اکبر طاهایی*، حسن عشایری، شهره جلایی صفحات 78-89
    زمینه و هدف
    بیماری های عروقی مغز یکی از شایع ترین اختلالات نورولوژیک است که سیستم عصبی مرکزی شنوایی را درگیر می کند. بررسی ها نشان داده اند که آزمون های رفتاری شنوایی مرکزی تحت تاثیر ضایعات ایجاد شده از سکته مغزی قرار می گیرند. هدف از این مطالعه، مقایسه میزان امتیاز آزمون دایکوتیک حافظه شنوایی کلامی افراد مبتلا به سکته مغزی با افراد هنجار است.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی روی 20 فرد مبتلا به سکته مغزی 50 تا 70 ساله و 20 فرد هنجار با شرایط سنی و جنسیتی مشابه با استفاده از نسخه فارسی آزمون دایکوتیک حافظه شنوایی کلامی در بیمارستان امام خمینی تهران انجام شد.
    یافته ها
    میانگین امتیاز آزمون حافظه شنوایی کلامی بین دو گروه هنجار و مبتلا تفاوت معنی داری نشان داد(0001/0>p). در حالی که اختلاف معنی داری بین امتیاز دو گوش در افراد با ضایعه در نیمکره چپ(086/0>p) دیده نشد، تفاوت امتیاز دو گوش در افراد هنجار(0001/0>p) و در افراد با ضایعه در نیمکره راست(0001/0>p) معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    آزمون دایکوتیک حافظه شنوایی کلامی آزمون مناسبی در مجموعه آزمون های بررسی کننده سیستم عصبی مرکزی شنوایی در بیماران مبتلا به سکته مغزی است. به نظر می رسد این آزمون به ضایعات ناشی از سکته مغزی در لوب تمپورال حساس است.
    کلیدواژگان: آزمون دایکوتیک، حافظه شنوایی، کلامی، سکته مغزی، سیستم عصبی مرکزی شنوایی، حافظه کاری
  • زهرا سلیمانی*، پروین نعمتی، اعظم برخوردار، احمدرضا باغستانی صفحات 90-97
    زمینه و هدف
    آزمون نامیدن خودکار سریع ابزار مناسبی برای شناسایی بسیاری از کودکان با ناتوانی خواندن است. با توجه به اهمیت این آزمون، هدف این مطالعه تعیین نقطه برش آزمون و حساسیت و ویژگی آن در کودکان به خوان و نارساخوان است.
    روش بررسی
    هجده دانش آموز هفت تا هشت سال که در پایه دوم و سوم تحصیل می کردند در دو گروه شامل کودکان مبتلا به نارساخوانی رشدی با میانگین سنی 100 ماه و هجده دانش آموز در گروه کودکان بهنجار با میانگین سنی 107 ماه براساس نمونه گیری غیرتصادفی از مراکز اختلال یادگیری و مدارس منطقه 6 شهر تهران انتخاب شدند. این آزمون شامل چهار بخش اشیا ء، رنگ ها، اعداد و حروف است. در هر خرده آزمون پنج مورد به طور تصادفی روی کارت ها تکرار شده اند، به گونه ای که افراد باید روی هر کارت 50 مورد را به طور سریع نام ببرند.
    یافته ها
    نقطه برش آزمون با بررسی سطح زیر منحنی راک و حساسیت و ویژگی آزمون تعیین شد. میزان سطح زیر منحنی برای هر یک از خرده آزمون ها به تفکیک عبارتند از نامیدن حروف (84/0)، نامیدن رنگ ها (89/0)، نامیدن اعداد (97/0)، نامیدن تصاویر (88/0) و کل آزمون (96/0). در کل آزمون ها میزان حساسیت یک و ویژگی 79/0 است. بالاترین میزان حساسیت و ویژگی مربوط به خرده آزمون نامیدن اعداد است که به ترتیب عبارت از 1 و 90/0 بود.
    نتیجه گیری
    در این پژوهش با استفاده از یافته ها مشخص شد آزمون سرعت نامیدن قدرت تشخیص کودکان نارساخوان از بهنجار را دارا است.
    کلیدواژگان: نقطه برش، آزمون سرعت نامیدن خودکار، نارساخوانی، حساسیت، ویژگی
  • زهرا شهیدی‎پور، احمد گشانی*، زهرا جعفری، شهره جلایی، الهام خسروی‎فرد صفحات 98-107
    زمینه و هدف
    حافظه یکی از جنبه های عملکرد شناختی است که با افزایش سن دچار کاهش و یا اختلال عملکرد می شود. با توجه به تاثیرات متفاوت سالمندی بر انواع مختلف حافظه و همچنین مطالعات بسیار اندک انجام شده با استفاده از روش دایکوتیک در بررسی حافظه شنوایی کلامی سالمندان، پژوهش حاضر با هدف بررسی عملکرد این نوع حافظه در سالمندان با استفاده از نسخه فارسی آزمون دایکوتیک حافظه شنوایی کلامی صورت گرفته است.
    روش بررسی
    در مطالعه مقطعی حاضر، نسخه فارسی آزمون دایکوتیک حافظه شنوایی کلامی روی 23 فرد سالمند با محدوده سنی 80-60 سال و 30 بزرگسال جوان با محدوده سنی 30-20 سال با شنوایی هنجار و قرینه در دو گوش، اجرا شد و امتیازهای دو گروه با یکدیگر مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین امتیاز آزمون دایکوتیک حافظه شنوایی کلامی در گروه جوانان 36/6 با انحراف معیار 32/0 و در گروه سالمندان 58/4 با انحراف معیار 74/0 به دست آمد که از نظر آماری معنی دار بود(001/0=p). آزمون همبستگی در گروه سالمندان، بین میانگین امتیاز آزمون و سن، همبستگی منفی نشان داد(r=-0/36). بین گروه افراد سالمند و جوان، در یادآوری کلمات در هر سه جایگاه ابتدایی، میانی و انتهایی تفاوت معنی دار مشاهده شد (به ترتیب p=0/037، p=0/034 و p=0/041).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج به دست آمده، عملکرد حافظه شنوایی کلامی دایکوتیک در سالمندان به میزان قابل توجهی کاهش نشان داد و نسخه فارسی آزمون حافظه شنوایی کلامی همانند اکثر آزمون های حافظه شنوایی کلامی، اثر سالمندی را نشان داد.
    کلیدواژگان: سالمندی، حافظه شنوایی، کلامی، دایکوتیک، اثر سریال
  • هلناز مکریان، عبدالرضا شیبانی زاده*، سعید فراهانی، شهره جلایی، هما آرین نهاد صفحات 108-114
    زمینه و هدف
    اطلاعات موجود در مورد علت شناسی وزوز ذهنی راضی کننده نیست. یکی از فرضیات در مورد علت ایجاد وزوز در افراد با شنوایی هنجار که طی دهه اخیر مورد توجه فراوانی قرار گرفته است اختلال در سیستم وابران شنوایی به ویژه مسیر زیتونی حلزونی میانی است، هدف از این مطالعه بررسی احتمال درگیری سیستم وابران شنوایی در افراد مبتلا به وزوز مزمن که شنوایی هنجار داشتند و بررسی رایطه شدت وزوز با میزان مهار بود.
    روش بررسی
    این پژوهش روی 20 فرد بزرگسال مبتلا به وزوز و دارای شنوایی هنجار در محدوده سنی 20 تا 45 سال و 20 فرد هنجار با شرایط سنی و جنسیتی مشابه در کلینیک شنوایی شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. برای هر فرد آزمون گسیل صوتی گذرا در غیاب و در حضور نویز سفید با شدت 55 و 65 دسی بل انجام شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی‎داری بین میانگین دامنه گسیل صوتی مهار شده در گوش افراد هنجار و مبتلا به وزوز وجود داشت(001/0=p) اما بین شدت وزوز و میزان مهار گسیل صوتی گذرا در هر دو حالت ارائه نویز دگرسویی(3/0=p) و در غیاب آن(6/0=p) همبستگی وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج پژوهش حاضر دامنه گسیل صوتی گذرا با ارائه نویز دگرسویی در گروه هنجار به میزان قابل توجهی کاهش یافت در حالیکه در افراد مبتلا به وزوز این کاهش بسیار کمتر بود.
    کلیدواژگان: وزوز ذهنی، شنوایی هنجار، مهار دگرسویی، گسیل صوتی
|
  • Vida Rahimi, Saeid Farahani *, Maliheh Nobakht, Atoosa Saeidpour, Shohreh Jalaie Pages 1-15
    Background And Aim
    Omega-3 fatty acid have structural and biological roles in the body ''s various systems. Numerous studies have tried to research about it. Auditory system is affected a s well. The aim of this article was to review the researches about the effect of omega-3 on auditory system.
    Methods
    We searched Medline، Google Scholar، PubMed، Cochrane Library and SID search engines with the «auditory» and «omega-3» keywords and read textbooks about this subject between 19 70 and 20 13.
    Conclusion
    Both excess and deficient amounts of dietary omega-3 fatty acid can cause harmful effects on fetal and infant growth and development of brain and central nervous system esspesially auditory system. It is important to determine the adequate dosage of omega-3.
    Keywords: Auditory system, auditory brainstem response, omega, 3, long chain polyunsaturated fatty acids
  • Nazanin Eyalati, Zahra Jafari *, Hassan Ashayeri, Mohammad Kamali, Masoud Salehi Pages 16-27
    Background And Aim
    Concerning the important role of parents of hearing-impaired children in auditory-verbal therapy، this study mainly focused on preparing a Persian version of the “Parental needs questionnaire” and analyzing its validity and reliability.
    Methods
    First، the original English version of the questionnaire “the needs of hearing-impaired Children’s Parents in Auditory-Verbal Therapy” translated to Persian، based on the approved translation protocol of International Quality of Life Assessment by world health organization. Then، the Persian version presented to seven experts for validating the content and their feedbacks were applied into the questionnaire. Finally، the questionnaire presented to parents of 51 hearing-impaired children who attend in auditory-verbal therapy، and the collected results were analyzed statistically.
    Results
    The overall mean of content validity index in 32 items of the questionnaire was 0. 87. The overall Cronbach’s alpha of this questionnaire was 0. 86 in the test and 0. 99 in the re-test phases.
    Conclusion
    Based on the obtained results، the Persian version of the questionnaire has a satisfactory content validity and reliability and could be used in clinics and medical centers for analysis of parental needs.
    Keywords: Auditory, verbal approach, hearing, impaired children, parents, needs, validity, reliability
  • Sara Afifian, Masume Roozbahani *, Mohammad Ebrahim Mahdavi, Bahram Jalaie, Soheila Khodakarim Pages 28-34
    Background And Aim
    The auditory steady state response is a modern test for estimating hearing thresholds، especially in difficult to test individuals. However، there are few bone conduction auditory steady state response data، particularly for individuals with hearing loss. The objective of this study was to investigate bone conduction auditory steady state response thresholds in individuals with sensorineural hearing loss and normal hearing.
    Methods
    In a cross-sectional study، 10 individuals with normal hearing and 10 with sensorineural hearing loss at the age of 15-30 years were selected by non-probability sampling. Auditory steady state response and pure tone audiometry to bone conduction stimuli in 500 and 2000 Hz were recorded in two groups. Paired and independent t-test were used to compare data between the groups.
    Results
    There was low correlation between bone conduction auditory steady state response and pure tone audiometry in both groups (p>0. 05 for both). The difference of behavioral thresholds and auditory steady state response in 500 Hz was higher than 2000 Hz in both groups (p=0. 033 for normal hearing and p=0. 017 for sensorineural hearing loss groups). Comparison of these results showed significant differences between the two groups (p<0. 001).
    Conclusion
    In both groups، there was low correlation between bone conduction auditory steady state response and pure tone audiometry thresholds. In individuals with sensorineural hearing loss and in higher frequencies، bone conduction auditory steady state response thresholds was closer to pure tone audiometery thresholds.
    Keywords: Aauditory steady state response, pure tone audiometry, sensorineural hearing loss
  • Tayebeh Ahmadi, Zahra Jafari, Masoud Salehi Pages 35-42
    Background And Aim
    Studies have shown that long-term use of monaural hearing aid in symmetrical hearing losses may lead to physiological changes. In this research، the possibility of plasticity occurrence in bilaterally hearing impaired listeners fitted with only one hearing aid was investigated.
    Methods
    Our study was carried out on 12 elderly listeners with a mean age of 61. 92 years who had symmetrical moderate to severe sensory neural hearing loss in both ears. All of the participants had minimum monaural hearing aid experience of 2 years. We used auditory brainstem response (ABR) testing in order to compare absolute latency and amplitude of wave V between the two ears of cases. Air conduction click stimuli were presented monaurally at 80، 90 and 100 dB nHL.
    Results
    Despite the shorter absolute latency of wave V in the fitted ear، no significant difference was found between the two ears (p>0. 389). The difference between wave V amplitude of both ears was greater in 90 dB nHL level (p=0. 043). Women showed shorter mean latency than men and the mean amplitude of women was greater than men. Significant gender difference was observed in absolute latency of wave V (p<0. 037).
    Conclusion
    Our findings indicate that the use of monaural hearing aid in symmetrical hearing losses can induce neural plasticity within auditory brainstem pathways which can be displayed by auditory brainstem response test.
    Keywords: Auditory brainstem response (ABR), hearing loss, hearing aid, neural plasticity
  • Kowsar Baghban, Farhad Torabinezhad *, Negin Moradi, Akbar Biglarian Pages 43-50
    Background And Aim
    Nasalization of a vowel refers to the addition of nasal resonance to the vocal tract transfer function. Also، vowel nasalization occurs because of coarticulation. Coupling of the nasal resonating space to the oropharyngeal cavity alters the vocal tract formants in complex ways. The purpose of this study was to investigate the effect of nasalization on /a/ vowel formants in before and after nasal consonant.
    Methods
    In current cross-sectional study، voice samples of 60 normal children ranging the age of four-nine years were investigated. Participants were asked to repeat / ʔ ama/ three times and vowel /a/ after presentation of an auditory model. Then، obtained samples were analyzed using Praat 5. 3. 13. Average of F0، F1، F2 and F3 were calculated for /a/ comes before and after /m/ in production of / ʔ ama/ over three trials.
    Results
    There were statistically significant differences of F1، F2 and F3 between / a/ which proceeds nasal consonant and /a/ follows nasal consonant، the before nasal consonant /a/ versus single /a/ and the after nasal consonant /a/ versus single /a/ (p=0. 001 for all).
    Conclusion
    F1، F2 and F3 in /a/ before nasal consonant affected by anticipatory nasal coarticulation and in /a/ after nasal consonant affected by carry-over nasal coarticulation. This study showed nasal coarticulation and nasalization result in decreasing F1، F2 and F3 in /a/ vowel.
    Keywords: Nasalization, vowel, formants, acoustic analysis, Persian language, coarticulation
  • Akram Valizadeh, Ali Ghorbani *, Farhad Torabinejad, Hamid Haghani Pages 51-59
    Backgrand and
    Aim
    The measurement of speech intelligibility refer to determining the measure of speech intelligibility in communication. The speech intelligibility is used for decision-making in intervention، the determination of intervention goals، and the measurement of intervention outcomes. This study aimed to investigate the speech intelligibility among the children aged 36 to 60 months.
    Methods
    In this cross-sectional study، 360 healthy children (180 girls and 180 boys) were chosen among children of kindergardens in Khorramabad city، Iran. Speech sample of subjects was collected by calling pictures of Hydari et al 2010، speech intelligibility measurement test (2010). The voices of the subjects were tape-recorded and speech intelligibility of children was studied within 12 age-groups arranged by two months.
    Results
    The minimum speech intelligibility was concerned to 36 and 37 months old and the maximum was concerned to 58 and 59 months old. There was a significant differences among age-group 36 and 37 months old with 44 and 45 months old and above، age-group 38 and 39 months old with 55 and 54 months old and above، and age-group 40 and 41 months old with 58 and 59 months old (p<0. 05 for all). There was no significant difference among other age groups. There was no significant difference between boys and girls.
    Conclusion
    Speech intelligibility has the highest growth during the age of 36 to 46 months and it had lowest growth during the age of 46 months and elder range.
    Keywords: Speech intelligibility, children, Persian language
  • Nafiseh Vatandoost *, Ahmad Yarmohammadian, Ahmad Abedi, Najme Ghaziasgar, Mansoureh Moghtadaie Pages 60-68
    Background And Aim
    Dyslexia is the most common learning disability. One of the main factors have role in this disability is auditory perception imperfection that cause a lot of problems in education. We aimed to study the effect of auditory perception training on reading performance of female students with dyslexia at the third grade of elementary school.
    Methods
    Thirty-eight female students at the third grade of elementary schools of Khomeinishahr City، Iran، were selected by multistage cluster random sampling of them، 20 students which were diagnosed dyslexic by Reading test and Wechsler test، devided randomly to two equal groups of experimental and control. For experimental group، during ten 45-minute sessions، auditory perception training were conducted، but no intervention was done for control group. An participants were re-assessed by Reading test after the intervention (pre- and post- test method). Data were analyed by covariance test.
    Results
    The effect of auditory perception training on reading performance (81%) was significant (p<0. 0001) for all subtests execpt the separate compound word test.
    Conclusion
    Findings of our study confirm the hypothesis that auditory perception training effects on students'' functional reading. So، auditory perception training seems to be necessary for the students with dyslexia.
    Keywords: Auditory perception, reading practice, dyslexic
  • Marzieh Amiri *, Zohreh Ghoochani, Mohammad Hossein Haghighizadeh, Zohreh Nilehchi Pages 69-77
    Background And Aim
    American Academy of Pediatrics (AAP) established standards for neonatal hearing screening programs in 1999. The main purpose of this study was to achieve exact statistical data of this program in Ahvaz، Iran، and to compare these results with the standards of American Academy of Pediatrics.
    Methods
    In this cross-sectional descriptive study، the data of neonatal hearing program in Ahvaz west health center from 2008 to 2011 were reviewed. Data were analysed by descriptive statistics.
    Results
    From 25073 neonates، 25 had hearing loss. The false positive and referral ratio to the diagnosis stage were 2. 6 and 0. 48 percent، respectively. 92 percent of hard of hearing infants were diagnosed before three months of life.
    Conclusion
    In comparison with the standards of American Academy of Pediatrics، all of the items، except two، were included completely or relatively complete. But، more efforts must be done to achieve the whole standards which are available.
    Keywords: Screening, hearing loss, neonates, Ahvaz, Iran
  • Samaneh Yekta, Seyyed Ali Akbar Tahaei *, Hassan Ashayeri, Shohreh Jalaie Pages 78-89
    Background And Aim
    Cerebrovascular accident is a neurological disorder involves central nervous system. Studies have shown that it affects the outputs of behavioral auditory tests such as dichotic auditory verbal memory test. The purpose of this study was to compare this memory test results between patients with cerebrovascular accident and normal subjects.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 20 patients with cerebrovascular accident aged 50-70 years and 20 controls matched for age and gender in Emam Khomeini Hospital، Tehran، Iran. Dichotic auditory verbal memory test was performed on each subject.
    Results
    The mean score in the two groups was significantly different (p<0. 0001). The results indicated that the right-ear score was significantly greater than the left-ear score in normal subjects (p<0. 0001) and in patients with right hemisphere lesion (p<0. 0001). The right-ear and left-ear scores were not significantly different in patients with left hemisphere lesion (p=0. 0860).
    Conclusion
    Among other methods، Dichotic auditory verbal memory test is a beneficial test in assessing the central auditory nervous system of patients with cerebrovascular accident. It seems that it is sensitive to the damages occur following temporal lobe strokes.
    Keywords: Dichotic test, auditory verbal memory, cerebrovascular accident, central auditory nervous system, working memory
  • Zahra Soleymani *, Parvin Nemati, Azam Barkhordar, Ahmadreza Baghestani Pages 90-97
    Background And Aim
    Rapid automized naming test is an appropriate tool to diagnose learning disability even before teaching reading. This study aimed to detect the cut-off point of this test for good readers and dyslexics.
    Methods
    The test has 4 parts including: objects، colors، numbers and letters. 5 items are repeated on cards randomly for 10 times. Children were asked to name items rapidly. We studied 18 dyslexic students and 18 age-matched good readers between 7 and 8 years of age at second and third grades of elementary school; they were recruited by non-randomize sampling into 2 groups: children with developmental dyslexia from learning disabilities centers with mean age of 100 months، and normal children with mean age of 107 months from general schools in Tehran. Good readers selected from the same class of dyslexics.
    Results
    The area under the receiver operating characteristic curve was 0. 849 for letter naming، 0. 892 for color naming، 0. 971 for number naming، 0. 887 for picture naming، and 0. 965 totally. The overall sensitivity and specificity was 1 and was 0. 79، respectively. The highest sensitivity and specificity were related to number naming (1 and 0. 90، respectively).
    Conclusion
    Findings showed that the rapid automized naming test could diagnose good readers from dyslexics appropriately.
    Keywords: Rapid automized naming, cut, off point, dyslexia, sensitivity, specificity
  • Zahra Shahidipour, Ahmad Geshani *, Zahra Jafari, Shohreh Jalaie, Elham Khosravifard Pages 98-107
    Background And Aim
    Memory is one of the aspects of cognitive function which is widely affected among aged people. Since aging has different effects on different memorial systems and little studies have investigated auditory-verbal memory function in older adults using dichotic listening techniques، the purpose of this study was to evaluate the auditory-verbal memory function among old people using Persian version of dichotic auditory-verbal memory test.
    Methods
    The Persian version of dichotic auditory-verbal memory test was administered to 23 old people ranging 60-80 years and 30 young people aging 20-30 years، with normal and symmetric hearing in both ears. The performance of the two groups was compared.
    Results
    The mean score of young (6. 36±0. 43) and old (4. 58±0. 74) adults on dichotic auditory-verbal memory test were significantly difference (p=0. 001). The correlation test showed a negative correlation between age and the memory scores in aged people (r=0. 36). A significant difference in recall of early (p=0. 034)، middle (p=0. 037)، and final (p=0. 041) words was seen between aged and young people.
    Conclusion
    Based on the obtained results، significant reduction in auditory memory was seen in aged group and the Persian version of dichotic auditory-verbal memory test، like many other auditory verbal memory tests، showed the aging effects on auditory verbal memory performance.
    Keywords: Aging, auditory, verbal memory, dichotic, serial effect
  • Helnaz Mokrian, Abdolreza Sheibanizade *, Saeid Farahani, Shohreh Jalaie, Homa Ariannahad Pages 108-114
    Background And Aim
    Subjective tinnitus etiology has not been fully understood. Recently، in normal hearing subject one of the tinnitus theories، more specifically the medial olivocochlear tract، is related to the dysfunction of the efferent auditory system. The aim of this study was to determine the potential contribution of a defective cochlear efferent innervations to the chronic tinnitus in patients with normal hearing and determine the relation between tinnitus loudness and the amount of suppression of the transient evoked otoacoustic emission.
    Methods
    This study was conducted on 20 tinnitus patients aged between 20-45 years and 20 controls matched for age and gender in School of Rehabilitation، Tehran University of Medical Sciences. Transient otoacoustic emission testing without and with contralateral white noise at 55 and 65 dB was performed on each subject.
    Results
    The amplitudes of the emissions in the two groups was significantly different (p=0. 001)، but no correlation between tinnitus loudness and the amplitudes of the emissions in the presence (p=0. 3) and absence (p=0. 06) of contralateral noise.
    Conclusion
    The suppression of the transient evoked otoacoustic emission by contralateral white noise did not reach statistically significant levels in tinnitus patients while the amplitude in control group reduced significantly.
    Keywords: Subjective tinnitus, normal hearing, contralateral otoacoustic emission suppression