فهرست مطالب

Auditory and Vestibular Research - Volume:23 Issue: 2, 2014

Auditory and Vestibular Research
Volume:23 Issue: 2, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/02/12
  • تعداد عناوین: 10
|
  • تکتم مالکی شاه محمود*، نورالدین نخستین انصاری، زهرا سلیمانی صفحات 1-18
    زمینه و هدف
    آسیب ویژه زبان از شایع ترین اختلالات زبانی دوران رشد است که به واسط ه وجود ناهمگونی های فراوان در پروفایل زبانی جمعیت مبتلا و هم پوشانی علائم این اختلال با سایر اختلالات زبانی رشدی، تشخیص آن توسط محققان و درمانگران مختلف با دشواری هایی همراه است. هدف از این مطالعه، مروری بر معیارهای تشخیصی ارائه شده در مطالعات مختلف، بحث های مطرح شده در تشخیص و معرفی دقیق ترین روش های تشخیصی موجود بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه، مقالات منتشر شده در فاصله سال های 1980 تا 2012 درباره شیوه های تشخیص کودکان پیش دبستانی مبتلا به آسیب ویژه زبان از کودکان هنجار در بانک های اطلاعاتی Pubmed، Google scholar، Cochran Library، Web of Science، ProQuest، Springer، Oxford، Science Direct، Ovid، Iran Medex و Magiran با استفاده از کلمات کلیدی مرتبط با آسیب ویژه زبان، شناسایی و تشخیص، آزمون های استاندارد و آزمون های رشد زبان مورد بررسی قرار گرفته اند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که بر خلاف توافق عمومی متخصصان و درمانگران بر معیارهای استثنا کردن که یکی از اجزاء فعالیت های تشخیصی آسیب ویژه زبان است، توافق نظر عمومی در مورد معیار دیگر یعنی معیارهای شمول وجود ندارد و در مطالعات مختلف، معیارهای متفاوتی مورد استفاده قرار گرفته اند که به طور کلی قابل تقسیم به دسته های قضاوت بالینی درمانگر، معیارهای مبتنی بر عدم انطباق، آزمون های استاندارد و نشانگرهای بالینی و نشانگرهای حاصل از گفتار خودانگیخته هستند. در این مطالعه، مزیت ها، معایب و کاربرد بالینی هر شیوه مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: آسیب ویژه زبان، شناسایی، تشخیص، آزمون های رسمی، نشانگرهای بالینی
  • علی اصغر کاکوجویباری، اعظم شریفی* صفحات 19-30
    زمینه و هدف
    شنوایی یکی از حیاتی ترین توانایی های حسی است، یادگیری که اساسی ترین توانمندی برای سازگاری انسان با محیط رشد ذهنی به شمار می آید به شدت تحت تاثیر حس شنوایی قرار می گیرد. هدف مقاله حاضر بررسی نتایج پژوهش های انجام شده پیرامون تاثیر آسیب شنوایی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان کم شنوا به ویژه در حوزه مهارت های اساسی یادگیری شامل خواندن، نوشتن و ریاضیات بود.
    روش بررسی
    در این مقاله، پژوهش ها و نظریاتی که به بررسی تاثیر آسیب شنوایی بر پیشرفت تحصیلی پرداخته بودند، مرور شدند. برای این منظور از 37 مقاله، مستخرج از بانک های اطلاعاتی PubMed، Scopus، Iran Medex، Magiran، Iran Journal، Google Scholar و نیز 12 کتاب معتبر مربوط به سال های 1944 تا 2013 استفاده شد. برای جستجو در این بانک ها از واژه achievement educational و واژگان کلیدی مرتبط با آن استفاده شد.
    نتیجه گیری
    آسیب شنوایی بر مهارت گوش دادن که فرایندی ذهنی و اولین مهارت زبانی است تاثیر می گذارد و متعاقب با آن سایر مهارت های زبانی و توانایی های یادگیری از جمله پیشرفت تحصیلی را تحت الشعاع قرار می دهد. به منظور کاهش در شکاف تحصیلی دانش آموزان کم شنوا، مداخلات زودهنگام و ارائه روش های بهبوددهنده در راستای تقویت مهارت های زبانی در نظام آموزشی ویژه حائز اهمیت است.
    کلیدواژگان: آسیب شنوایی، پیشرفت تحصیلی، کم شنوا، خواندن، نوشتن، ریاضیات
  • مژگان معصوم، منصوره عادل قهرمان*، عبدالرضا شیبانی زاده، کامران برین، شهره جلایی صفحات 31-41
    زمینه و هدف
    از آنجا که اتریکول اصلی ترین اندام های آسیب دیده در سرگیجه وضعیتی ناگهانی خوش خیم است به نظر می رسد ثبت پتانسیل برانگیخته دهلیزی چشمی روش مناسبی برای ارزیابی اختلال عملکرد اتریکول و تاثیر عودکنندگی این نوع سرگیجه باشد. از این رو، این مطالعه با هدف بررسی پارامترهای این آزمون در مبتلایان به سرگیجه وضعیتی ناگهانی خوش خیم انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، پتانسیل عضلانی با ارائه محرک تن برست 500 هرتز با شدت 95 دسی بل nHL از طریق راه هوایی در 25 فرد سالم و 20 فرد مبتلا به سرگیجه وضعیتی ناگهانی خوش خیم ثبت شد.
    یافته ها
    میانگین دامنه پاسخ در گوش مبتلا در مقایسه با گوش غیرمبتلا و افراد سالم کمتر و میانگین آستانه در گوش مبتلا نسبت به گوش غیرمبتلا و افراد سالم بیشتر بود(p<0/05). میانگین نسبت عدم تقارن دامنه در بیماران نسبت به افراد سالم بیشتر بود(p<0/001). دو گروه تفاوت معنی داری را از لحاظ میانگین زمان نهفتگی موج n10 و موج p15 نشان ندادند(p>0/05). تعداد ناهنجاری های پاسخ در گوش مبتلای بیماران بیشتر از گوش غیرمبتلا و گروه سالم بود(p<0/05). بیماران مبتلا به سرگیجه وضعیتی ناگهانی خوش خیم عودکننده نسبت به بیماران غیرعودکننده تعداد ناهنجاری بیشتری نشان دادند(p=0/03).
    نتیجه گیری
    نتایج پتانسیل عضلانی چشمی نشان دهنده اختلال بیشتر اتریکول در سرگیجه وضعیتی ناگهانی خوش خیم عودکننده است. پیشنهاد می شود از این آزمون در ارزیابی این نوع بیماران استفاده شود.
    کلیدواژگان: پتانسیل عضلانی برانگیخته دهلیزی چشمی، اتریکول، اتولیت، سرگیجه وضعیتی ناگهانی خوش خیم
  • هوشنگ دادگر*، سعید شاه بیگی، داریوش نیکبخت، فرزانه مالمیر، زهرا اکرمی صفحات 42-48
    زمینه و هدف
    نقص در توانایی تولید محتوای زبان و مشکلات حافظه بلندمدت و کارکردهای اجرایی در بیماران مبتلا به پارکینسون در مطالعات مختلفی گزارش شده است. شناسایی این اختلالات در برنامه ریزی برای مداخلات اولیه موثر است. این پژوهش با هدف بررسی س اخت خوشه و تعداد انتقال در این گروه از بیماران انجام شد.
    روش بررسی
    در این پژوهش 30 بیمار مبتلا به پارکینسون و 30 فرد سالم که از نظر سن، جنس و میزان تحصیلات با هم مطابق بودند مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین ساخت خوشه و تعداد انتقال با استفاده از روش Troyer در بین دو گروه مقایسه شد. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون آماری غیرپارامتری من ویتنی و ضریب همبستگی اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مقایسه بین میانگین ساخت خوشه در بیماران مبتلا به پارکینسون و افراد سالم تفاوت معنی داری را نشان داد(p=0/005). همچنین بین میانگین تعداد انتقال ها در بین دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده شد(p=0/008). در هر دو گروه مورد مطالعه، سن ارتباط معنی دار و معکوسی با عملکردهای ساخت خوشه و انتقال داشت(p<0/001).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که فرایند انتقال از یک زیرمجموعه معنایی یا واجی به یک زیرمجموعه معنایی یا واجی دیگر و نیز ساخت خوشه در بیماران مبتلا به پارکینسون آسیب می بیند.
    کلیدواژگان: ساخت خوشه، انتقال، معنایی، واجی، روانی کلامی، پارکینسون
  • هدیه هاشمی، ناهید جلیله وند*، علی قربانی، محمد کمالی صفحات 49-57
    زمینه و هدف
    در روند ارزیابی میزان خیشومی شدگی گفتار بیماران، آگاهی از اطلاعات خیشومی شدگی هنجار در گفتار افراد بهنجار حائز اهمیت است. هدف این مطالعه بررسی میزان خیشومی شدگی در گفتار کودکان بهنجار 5/6-5/3 ساله فارسی زبان و تاثیر سن بر آن بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش مقطعی مقایسه ای میزان خیشومی شدگی در گفتار 112 کودک شامل 57 دختر و 55 پسر، 5/6-5/3 ساله مورد بررسی قرار گرفت. پس از غربالگری شنوایی و ارزیابی گفتار کودکان، آزمودنی هایی که واحد شرایط بودند، وارد مطالعه شدند. نمونه گفتار با اجرای آزمون تقلید و تکرار جمله (14 جمله دارای هم خوان دهانی و 3 جمله دارای هم خوان خیشومی) جمع آوری و اندازه خیشومی شدگی به وسیله دستگاه نیزال ویو محاسبه شد. سپس داده ها با استفاده از آزمون های آماری اسپیرمن، t و فریدمن مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    براساس یافته های پژوهش میانگین خیشومی شدگی در جملات خیشومی 25/46 درصد، جملات سایشی 67/43 درصد، انسدادی سایشی ها 41/43 درصد و در جملات انسدادی 21/42 درصد بود. میزان خیشومی شدگی گفتار در دختران بیشتر ولی تفاوت معنی داری با پسران نداشت ولی در جملات انسدادی(0/037=p) سایشی(036/0=p) و خیشومی(032/0=p) در گروه های سنی مختلف تفاوت معنی داری داشت و با افزایش سن، مقادیر افزایش داشته اند.
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل از این پژوهش اطلاعات مفیدی را در خصوص میزان خیشومی شدگی گفتار در کودکان طبیعی 5/6-5/3 ساله فارسی زبان فراهم کرده است. به علاوه نشان می دهد که میانگین میزان خیشومی شدگی می تواند در جملات دارای شیوه تولید یکسان متفاوت باشد و تحت تاثیر وجود یا عدم هم خوان های خیشومی و حتی سن قرار داشته باشد.
    کلیدواژگان: میزان خیشومی شدگی، کودکان طبیعی فارسی زبان، سن، جنس
  • بلقیس روشن*، مسعود کریملو، احمد علی پور، علی خدام صفحات 58-65
    زمینه و هدف
    دانش آموزان دارای هوش مرزی انواع اختلالات زبانی را تجربه می کنند که در روایت هایشان هم دیده می شود. این پژوهش با هدف بررسی ویژگی های زبان شناختی روایت های تصویری دانش آموزان دارای هوش مرزی انجام گرفت.
    روش بررسی
    در یک مطالعه مقطعی مقایسه ای، 30 دانش آموز دارای هوش مرزی و 25 دانش آموز عادی شش تا سیزده ساله از جمعیت چهار مدرسه به طور تصادفی انتخاب شدند. کلام روایی با توصیف تصاویر یک کتاب داستانی انگیخته شد.
    یافته ها
    دانش آموزان دارای هوش مرزی نسبت به دانش آموزان عادی در تولید جملات مرکب(p<0/001) و جملات پیچیده(p<0/001) ضعیف تر بودند و ضمنا جملات غیردستوری بیشتری(p=0/007) تولید کردند. این دانش آموزان اطلاعات مرتبط(p<0/001) کمتر، ولی اطلاعات نامرتبط(p=0/033) بیشتری تولید کردند. انواع پیوندهای انسجامی(p=0/010) و پیوند «هم»(p=0/022) این دانش آموزان کمتر بود.
    نتیجه گیری
    دانش آموزان دارای هوش مرزی آسیب زبانی بیشتری در توصیف داستان نشان دادند.
    کلیدواژگان: روایت، اختلال زبانی، هوش، دانش آموز
  • ایران داودی*، رقیه مزارعی کاسکانی، مهناز مهرابی زاده هنرمند صفحات 66-73
    زمینه و هدف
    شواهدی وجود دارد که مشکلات شنوایی اثرات منفی بر ویژگی های روان شناختی فرد دارد و این افراد بیش از همسالان شنوای خود در معرض مشکلات سلامتی روانی هستند. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه مهارت اجتماعی، رضایت از زندگی و منبع کنترل درونی و بیرونی دانش آموزان کم شنوا با همتایان شنوای آنها بود.
    روش بررسی
    پنجاه دانش آموز راهنمایی و دبیرستانی کم شنوا که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شده بودند و همچنین پنجاه دانش آموز عادی که با آنها همتا شده بودند در این پژوهش شرکت داشتند و مقیاس های ارزیابی مهارت های اجتماعی Matson برای جوانان، مقیاس چندبعدی رضایت از زندگی دانش آموزان و مقیاس چندبعدی منبع کنترل Levenson را تکمیل کردند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس نشان داد که در مهارت اجتماعی، رضایت از زندگی و منبع کنترل بین دانش آموزان عادی و دانش آموزان کم شنوا تفاوت وجود دارد (p=0/002).
    نتیجه گیری
    مهارت اجتماعی و رضایت از زندگی دانش آموزان عادی بالاتر از دانش آموزان کم شنوا است و دانش آموزان عادی نسبت به دانش آموزان کم شنوا از منبع کنترل درونی تری استفاده می کنند. آموزش والدین و مسئولان مدارس در زمینه شکل گیری منبع کنترل و چگونگی پرورش یک منبع کنترل درونی تر در دانش آموزان کم شنوا از جمله پیشنهادهای پژوهش حاضر محسوب می شود.
    کلیدواژگان: مهارت اجتماعی، رضایت از زندگی، منبع کنترل، نقص شنوایی، دانش آموزان راهنمایی و دبیرستان
  • ندا فردوسی*، حسن عشایری، یحیی مدرسی، بلقیس روشن صفحات 74-82
    زمینه و هدف
    اوتیسم، یکی از بیماری های طیف اختلال نافذ رشد است که شامل نقائص متعدد گفتاری از جمله مشکلات نوایی و کاربردشناختی می باشد. روش گفتاردرمانی آواز آهنگین با اقتباس از مدل Albert و همکاران در سال 1973، روش توانبخشی گفتار براساس عناصر نوایی زبان است. هدف این پژوهش بررسی تاثیر این روش بر نوای گفتار کودکان اوتیستیک فارسی زبان است.
    روش بررسی
    ابتدا یک مدل کاربردی و آسان توسط محققان برای آواز آهنگین براساس زبان فارسی، طراحی و پس از مطالعه آزمایشی یک ماهه موفقیت آمیز روی یک پسر اوتیستیک ده ساله، تعداد 13 کودک اوتیستیک پسر 10-7 ساله فارسی زبان از مرکز اوتیسم اصفهان انتخاب شدند. اطلاعات زمینه ای توسط پرسش نامه از والدین گردآوری شد و برای ارزیابی، شاخص های آکوستیکی شدت و فرکانس پایه واکه های گفتار و جملات خبری و پرسشی، با استفاده از نرم افزار آواشناسی Praat 5.3 مورد بررسی قرار گرفتند. همه شاخص ها دو بار در پیش آزمون و پس آزمون، بعد از اجرای 48 جلسه آواز آهنگین به مدت چهار ماه بررسی شدند. سپس داده ها با نرم افزار SPSS مورد تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    شدت صوت در جملات خبری و پرسشی و همه واکه های فارسی پس از اجرای روش آواز آهنگین به صورت معنی داری افزایش یافت. فرکانس پایه در جملات خبری و پرسشی و همه واکه های فارسی به جز /æ/ و /a/ به صورت معنی داری افزایش یافت(p<0/05).
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیقات قبلی مبنی بر اختلالات نوای گفتار در کودکان اوتیستیک در این پژوهش نیز به اثبات رسید و ضمنا تاثیر مثبت روش آواز آهنگین بر مشخصات نوایی آواهای گفتاری و آهنگ جملات کودکان اوتیستیک مشخص شد.
    کلیدواژگان: اوتیسم، روش گفتاردرمانی آواز آهنگین، مشخصه های نوایی، واکه های فارسی
  • شادمان نعمتی، عبدالرحیم کوشا، علی فقیه حبیبی، رسول پناهی*، معصومه پستادست صفحات 83-90
    زمینه و هدف
    در حالی که در اکثر مبتلایان به وزوز می توان درجاتی از آسیب شنوایی را مشاهده کرد، درصد کمی از مراجعه کنندگان به درمانگاه های گوش، گلو و بینی و مراکز ارزیابی شنوایی را نیز افرادی تشکیل می دهند که با وجود آستانه های شنوایی هنجار از ابتلا به وزوز گوش شکایت می کنند. مطالعه حاضر به منظور درک بهتر از دلایل احتمالی بروز پدیده وزوز و با هدف بررسی تغییرات احتمالی در عملکرد ساختارهای شنوایی ساقه مغز در افراد دچار وزوز مزمن و برخوردار از آستانه های شنوایی هنجار انجام شد.
    روش بررسی
    روش بررسی این پژوهش به صورت مقطعی مقایسه ای بود و در مجموع 52 گوش، 26 گوش با وزوز و 26 گوش بدون وزوز، مورد بررسی قرار گرفتند. مولفه های پاسخ برانگیخته ساقه مغز از جمله زمان نهفتگی و دامنه امواج در دو گروه تعیین شد.
    یافته ها
    اختلاف میانگین زمان نهفتگی مطلق امواج I، III و V بین دو گروه کمتر از 1/0 میلی ثانیه بود که از نظر آماری تفاوت معنی داری نداشت. همچنین در مقادیر زمان نهفتگی بین قله ای امواج I-III، III-V و I-V در دو گروه اختلاف معنی داری مشاهده نشد. تنها نسبت دامنه V/I در گروه مبتلا به وزوز به طور معنی داری بزرگ تر بود(p=0/04).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تغییراتی که در دامنه امواج به ویژه امواج انتهایی تر، ایجاد می شوند می تواند به عنوان نشانه ای از تغییرات پلاستیک فعالیت نورون ها و نقش احتمالی آن در ایجاد وزوز در افراد با شنوایی هنجار در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: وزوز، آستانه شنوایی هنجار، پاسخ شنوایی ساقه مغز
  • محسن سعیدمنش، حمیدرضا پوراعتماد*، رضا نیلی پور، حامد اختیاری صفحات 91-100
    زمینه و هدف
    زبان پریشی یک نشانه رایج بعد از سکته نیمکره چپ است. این افراد اغلب بهبودی ناکاملی را علی رغم گفتاردرمانی فشرده تجربه می کنند. تحریک مستقیم الکتریکی مغز روشی برای تحریک نواحی مختلف مغز در بیماران نورولوژیک و روانپزشکی است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر این نوع تحریک بر بهبودی توانایی نامیدن، حافظه فعال و بهره زبان پریشی در بیماران زبان پریش ناروان و دوام اثرات آن بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مداخله ای 10 بیمار زبان پریش ناروان متعاقب سکته انتخاب شدند. امتیاز های بهره زبان پریشی، نامیدن تصاویر و حافظه فعال آنها در چهار نوبت زمانی قبل و بعد از درمان ساختگی، بعد از درمان و دو ماه پس از درمان مورد مقایسه قرار گرفت. هر بیمار 10 جلسه تحریک الکتریکی ساختگی به مدت 20 دقیقه و 10 جلسه تحریک آندی و کاتدی با 2 میلی آمپر، 20 دقیقه در قشر پیش پیشانی پشتی طرفی دریافت کرد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر و آزمون ناپارامتریک فریدمن صورت پذیرفت.
    یافته ها
    امتیاز آزمون های نامیدن و حافظه فعال در بیماران زبان پریش ناروان بلافاصله بعد از درمان(p<0/05) و دو ماه بعد از درمان(p<0/05) در مقایسه با تحریک الکتریکی ساختگی به طور معنی داری افزایش پیدا کرد، اما در بهره زبان پریشی بهبودی معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تحریک الکتریکی مستقیم از روی جمجمه باعث بهبودی پایداری در توانایی نامیدن و حافظه فعال بیماران زبان پریش ناروان می شود و می تواند در برنامه توانبخشی این بیماران مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تحریک جریان مستقیم الکتریکی از روی جمجمه، زبان پریشی ناروان، بهبودی پایدار
|
  • Toktam Maleki Shahmahmood, Noureddin Nakhostin Ansari, Zahra Soleimani Pages 1-18
    Background And Aim
    Specific language impiarment (SLI) is one of the most prevalent developmental language disorders its diagnosis is a problematic issue among researchers and clinicians because of the heterogeneity of language profiles in the affected population and overlapping with other developmental language disorders. The aim of this study was to review the suggested diagnostic criteria for this disorder, controversies about these criteria and identify the most accurate diagnostic methods.
    Methods
    Published article from 1980 to 2012 in bibliographic and publisher databases including Pubmed, Google scholar, Cochran library, Web of Science, ProQuest, Springer, Oxford, Science direct, Ovid, Iran Medex and Magiran about the diagnostic methods for discriminating preschoool children with specific language impiarment from normal developing children were reviewd in this article. These keywords were used for research: “specific language impairment”, “SLI”, “diagnosis or identification”, “standardized tests”, and “tests for language development”.
    Conclusion
    The results of this study show inspite of agreement of researchers and clinicians about exclusionary criteria as one basic part of the diagnosis of specific language impiarment, there is no consensus about the other part, inclusionary criteria. Different studies used different inclusionary criteria which can be divided to categories of clincal judgment, discrepancy-based criteria, standardized testing, clinical markers and markers from spontaneous speech samples. Advantages, disadvantages, and clinical applicability of each diagnostic method are discussed in this article.
    Keywords: Specific language impairment, diagnosis, identification, formal tests, clinical markers
  • Ali Asghar Kakojoibari, Azam Sharifi * Pages 19-30
    Background And Aim
    Hearing is one of the most vital sensational abilities. Learning, which is the most basic ability for human compatibility to mental development, is affected by hearing ability. The main goal of this article was to review the effect of hearing impairment on educational achievement of hearing-impaired students, especially in the field of basic learning skills (reading, writing, and mathematics).
    Methods
    In this article, the researches on the effect of hearing impairment on educational achievement were reviewed. There were 37 articles extracted from different databases such as Iran Medex, Scopus, PubMed, Magiran, Iran Journal, Google Scholar, and 12 credible books published from 1944 to 2013. In order to search in these databases, educational achievement and other related keywords were used.
    Conclusion
    Hearing impairment affects listening skills, which is a mental process and is known as the first lingual skill. Subsequently, other lingual skills and learning abilities like educational achievement are affected as well. In order to decrease the educational gap in hearing-impaired students, it is very important to interfere in early stages and use of presentation methods to improve lingual skills in educational system.
    Keywords: Hearing impairment, educational achievement, hearing, impaired, reading, writing, mathematics
  • Mozhgan Masoom, Mansoureh Adel Ghahraman, Abdolreza Sheybaniezadeh, Kamran Barin, Shohreh Jalaie Pages 31-41
    Background And Aim
    Since utricle is the main damaged organ in benign paroxysmal positional vertigo (BPPV), ocular vestibular evoked myogenic potential (oVEMP) may be an appropriate method to evaluate the utricule dysfunction and the effect of disease recurrence rate on it. This study aimed to record myogenic potential in patients with benign paroxysmal positional vertigo.
    Methods
    In a cross-sectional study, ocular myogenic potential was recorded in 25 healthy subjects and 20 patients with benign paroxysmal positional vertigo using 500 Hz-tone bursts (95 dB nHL).
    Results
    In the affected ear, mean amplitude was lower and mean threshold was higher than those in the unaffected ear and in the normal group (p<0.05). Mean amplitude asymmetry ratio of patients was more than the healthy subjects (p<0.001). There was no statistical difference between the two groups regarding mean latencies of n10 and p15 (p>0.05). Frequencies of abnormal responses in the affected ears were higher than in unaffected ears and in the normal group (p<0.05). Furthermore, the patients with recurrent vertigo showed more abnormalities than the patients with non-recurrent (p=0.030).
    Conclusion
    In the recurrent benign paroxysmal positional vertigo, ocular vestibular evoked myogenic potential showed more damage in the utricle, suggesting this response could be used to evaluate the patients with benign paroxysmal positional vertigo.
    Keywords: Ocular vestibular evoked myogenic potential, utricule, otolith, benign paroxysmal positional vertigo
  • Hooshang Dadgar, Saeed Shahbeigi, Daryoosh Nikbakht, Farzane Malmir, Zahra Akrami Pages 42-48
    Background And Aim
    Impairment in language content production, long-term memory and executive function in Parkinson's disease reported in several studies. Identification of these disorders is useful in planning for early interventions. The aim of this study was evaluation of semantic and phonemic clustering and switching in Parkinson's disease.
    Methods
    In this study, 30 patients with Parkinson's disease and 30 healthy individuals evaluated that were matched by age, sex and educational level. Clustering and switching average were compared between the two groups according to the Troyer method. Data recorded and analyzed using independent t test and Pearson correlation coefficient.
    Results
    Comparison of mean scores of clustering between patients with Parkinson's disease and healthy individuals indicated significant difference (p=0.05). In addition, significant difference was observed between mean score of switching in two groups (p=0.008).
    Conclusion
    The finding of the present study reveal that switching between semantic or phonemic subcategory and clustering impaired in patients with Parkinson's disease.
    Keywords: Clustering, switching, semantic, phonological, verbal fluency, Parkinson's disease
  • Hedieh Hashemi, Nahid Jalilevand *, Ali Ghorbani, Mohammad Kamali Pages 49-57
    Background And Aim
    In the process of assessing the nasalance scores in patient’s speech, it is vital to know about normative data in the speech of normal subjects. The main objective in this study was to obtain normative data on nasalance scores in normal Persian-speaking children aged 3.5 to 6.5 years.
    Methods
    In this cross-sectional and comparative study, nasalance was measured in the speech of 112 children (55 boys and 57 girls) in Tehran, Iran. After auditory screening and speech assessments, the subjects who get the sufficient criterions entered the study. Speech sample was obtained by imitation and repeating sentences (14 oral and 3 nasal sentences) and mean nasalance score was measured by Nasal view software.
    Results
    A mean nasalance score of 46.25% was obtained for nasal sentences and a mean score of 43.67% for fricative sentences, 43.41% for affricative sentences and 42.21% for stop sentences. There was higher nasalance scores in girls but the difference was not significant (p=0.201); there was a significant difference in nasalance scores between different age groups in stop (p=0.037), fricative (p=0.036) and nasal sentences (p=0.032).
    Conclusion
    Findings of this study prepared good statistical data about nasalance scores in normal Persian-speaking children aged 3.5-6.5 years. The study also revealed that nasalance scores can be different in sentences with same manner of articulation and can be affected by presence or absence of nasal consonants and even age.
    Keywords: Nasalance, Persian, speaking children, age, sex
  • Belghis Rovshan, Masoud Karimlo, Ahmad Alipour, Ali Khoddam Pages 58-65
    Background And Aim
    Students with borderline intelligence quotient experience types of language disorders that are seen in their narratives, too. This research aimed to investigate the linguistic characteristics of picture-elicited narratives in school-aged children with borderline intelligence quotient.
    Methods
    In a cross-sectional study, 30 students with borderline intelligence quotient and 25 typically developing children at the age of 6-13 years were randomly selected from a population of four schools. Narrative discourse was elicited with description of pictures of one storybook.
    Results
    Students with borderline IQ were weaker than typically developing children in complex (p<0.001), compound sentences (p<0.001) and produced more ungrammatical sentences (p=0.007). Students with borderline intelligence quotient produced fewer related (p<0.001) but more unrelated information (p=0.033); and types of cohesive (p=0.010) and "HAM" conjunction (p=0.022) was fewer in them.
    Conclusion
    Students with borderline intelligence quotient showed more linguistic impairment in description of story.
    Keywords: Narrative, language disorder, intelligence, student
  • Iran Davoudi *, Roghaye Mazarei Kascani, Mahnaz Mehrabizadeh Honarmand Pages 66-73
    Background And Aim
    Some evidence suggests that hearing impairment has negative effect on psychological characters of hearing-impaired adolescences and they are more vulnerable to mental health problems than their hearing peers are. This was a comparative study of social skills, life satisfaction and external and internal locus of control in normal-hearing and hearing-impaired students.
    Methods
    T his multi-stage random sampling method consisted of 50 students with hearing impairment (boy and girls) and 50 matched normal-hearing students. The participants completed Matson evaluation of social skills with youngster, students life satisfaction, and Levenson multidimensional locus of control scales.
    Results
    The results of multivariate analysis of variance showed statistically meaningful differences in social skills, life satisfaction and locus of control between the two groups (p=0.002 for all).
    Conclusion
    Social skills in normal-hearing students were higher than students with hearing impairment and locus of control in normal student was more internally. Training the parents and school-staff on development of locus of control and making it more internally in hearing-impaired students is suggested.
    Keywords: Social skills, life satisfaction, locus of control, hearing impairment, middle, high, school students
  • Neda Ferdosi, Hassan Ashayeri, Yahya Modarresi, Belghis Rovshan Pages 74-82
    Background And Aim
    Autism is a pervasive developmental disorder with several speech disorders such as prosodic and pragmatic impairments. Melodic intonation therapy (MIT) based on Albert et al. model (1973) is a rehabilitation method, developed on prosodic features. The aim of this study was to investigate the effects of MIT on Persian autistic children’s prosody.
    Methods
    An easy version of MIT, adopted for Persian language was designed by researchers. Then, after a successful pilot study on a 10-years-old boy for one month, 13 subjects were selected for the main study. All the subjects were autistic, male, right-handed, 7-10-years-old Persian children studied for 48 sessions (16 weeks). Background information gathered from the parents by a questionnaire. As pre- and post-test, some assessments about children’s fundamental frequency (Fº) and intensity of the Persian vowel sounds and declarative and interrogative sentences were accomplished. The data analysis was done using Praat and SPSS softwares.
    Results
    There was a statistically significant increase in acoustic features, such as intensity, and fundamental frequency of declarative and interrogative sentences; also all six vowels of Persian, excluding /â/ and /æ/ (p<0.05 for all).
    Conclusion
    The widely reported unusual prosody in autistic children was quantified by this study, too. In addition, there was convincing evidence of the positive effects of melodic intonation therapy on acoustic features in Persian autistic children.
    Keywords: Autism, melodic intonation therapy, prosody, Persian vowels
  • Shadman Nemati, Abdorahim Kousha, Ali Faghih Habibi, Rasool Panahi * Pages 83-90
    Background And Aim
    While most of the people with tinnitus have some degrees of hearing impairment, a small percent of patients admitted to ear, nose and throat clinics or hearing evaluation centers are those who complain of tinnitus despite having normal hearing thresholds. This study was performed to better understanding of the reasons of probable causes of tinnitus and to investigate possible changes in the auditory brainstem function in normal-hearing patients with chronic tinnitus.
    Methods
    In this comparative cross-sectional, descriptive and analytic study, 52 ears (26 with and 26 without tinnitus) were examined. Components of the auditory brainstem response (ABR) including wave latencies and wave amplitudes were determined in the two groups and analyzed using appropriate statistical methods.
    Results
    The mean differences between the absolute latencies of waves I, III and V was less than 0.1 ms between the two groups that was not statistically significant. Also, the interpeak latency values of waves I-III, III-V and I-V in both groups had no significant difference. Only, the V/I amplitude ratio in the tinnitus group was significantly higher (p=0.04).
    Conclusion
    The changes observed in amplitude of waves, especially in the latter ones, can be considered as an indication of plastic changes in neuronal activity and its possible role in generation of tinnitus in normal-hearing patients.
    Keywords: Tinnitus, normal hearing threshold, auditory brainstem response
  • Mohsen Saeidmanesh, Hamidreza Pouretemad, Reza Nilipoor, Hamed Ekhtiari Pages 91-100
    Background And Aim
    Aphasia, after stroke in the left hemisphere, is a common symptom. These patients often experience incomplete recovery despite intensive speech therapy. Direct electrical stimulation of the brain is a technique to stimulate the brain in patients with neurological and psychiatric diseases. The aim of this study was to investigate the effects of this stimulation on recovery of naming ability, working memory, and aphasia quotient and the lasting duration in patients with non-fluent aphasia.
    Methods
    In this interventional study, 10 patients with after-stroke non-fluent aphasia were enrolled. Their aphasia quotient, working memory and naming ability scores were compared before and after sham and real treatments and two months after the real treatment. 10 sessions of 20-minutes sham electrical stimulation and 10 sessions of 20-minutes anodic and cathodic stimulation (2 mA) at the dorsal lateral perifrontal cortex was done for each patient. Data were analyzed using repeated-measures ANOVA and Friedman nonparametric tests.
    Results
    The ability of naming and working memory scores were increased significantly after treatment and two months after it compared with before study and after sham treatment (p<0.05 for all). There was no significant improvement in aphasia quotient.
    Conclusion
    The transcranial direct current stimulation can sustain improvement in naming function and working memory in patients with non-fluent aphasia. It can be used in the rehabilitation program of these patients.
    Keywords: Transcranial direct current stimulation, non, fluent aphasia, sustained improvement