فهرست مطالب

Auditory and Vestibular Research - Volume:23 Issue: 4, 2014

Auditory and Vestibular Research
Volume:23 Issue: 4, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/07/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ابراهیم پیراسته*، عقیل آبسالان، مهسا مهم، مهدی محمدی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    برنامه های جامع غربالگری شنوایی نوزادان با استفاده از گسیل های صوتی برانگیخته گذرا کاربرد گسترده ای دارند. هدف از مطالعه حاضر مقایسه وی‍‍ژگی های این آزمون در نوزادان تازه متولد در بازه های زمانی مختلف بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی که در بیمارستان تامین اجتماعی زاهدان انجام شد، 54 نوزاد به هنگام سالم در 12، 24، 36، 48 ساعتی و یک هفتگی با گسیل های صوتی گذرا غربالگری شدند. سطح ارجاع و گذر، مدت زمان آزمایش، تعداد دفعات تکرار برای رسیدن به جواب قطعی و سطح همکاری والدین مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    سطح ارجاع با افزایش سن روندی رو به کاهش داشت. بیشترین کاهش مربوط به فاصله سنی 12 تا 24 ساعتی بود (گوش چپ(p=0/012) گوش راست(p=0/057). تکرار آزمایش فقط در ساعت 12 عمر نوزادان توانست سطح ارجاع را به میزان قابل توجهی کاهش دهد (گوش راست p<0/001 و گوش چپ p=0/001). مدت زمان آزمایش با افزایش سن نوزادان با کاهشی قابل توجه از 75 ثانیه در 12 ساعت اول تولد به 21 ثانیه در 24 ساعت رسید. میانه مدت زمان انجام آزمایش در 36، 48 ساعتی و یک هفتگی تولد به ترتیب 13، 4/8 و 3/14 ثانیه بود. از والدین 54 نوزادی که قرار بود یک هفته بعد مراجعه کنند، 5 نفر مراجعه کردند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه تاثیر افزایش سن و تکرار آزمایش بر کاهش سطح ارجاع تایید شد، اما در مجموع سطح ارجاع بالا در ساعات اولیه پس از تولد و همکاری ضعیف والدین، از مهم ترین موانع انجام طرح جامع غربالگری شنوایی نوزادان در زاهدان بود.
    کلیدواژگان: گسیل های صوتی گوش، کم شنوایی، غربالگری شنوایی، نوزادان، مدت آزمایش، همکاری والدین
  • طلیعه ظریفیان*، یحیی مدرسی، لعیا غلامی تهرانی، مهدی دستجردی کاظمی، مهیار صلواتی صفحات 10-20
    زمینه و هدف
    داده های حاصل از ارزیابی واجی بخشی از پروتکلی است که آسیب شناسان گفتار و زبان اغلب برای بررسی مهارت های ارتباطی کودکان به آن رجوع می کنند. هدف پژوهش حاضر انطباق نسخه فارسی آزمون ارزیابی تشخیصی واجی در کودکان فارسی زبان و بررسی روایی و پایایی آن بود.
    روش بررسی
    نسخه فارسی آزمون واجی روی 387 کودک سه تا شش ساله تک زبانه فارسی زبان که از مهدکودک های شمال غرب تهران انتخاب شده بودند، اجرا شد. روایی محتوایی و شاخص روایی محتوایی نسخه فارسی آزمون واجی توسط آسیب شناسان گفتار و زبان و زبان شناسان بررسی شد. روایی سازه از طریق بررسی همگرایی آراء آسیب شناسان گفتار و زبان و نتایج آزمون واجی در تشخیص کودکان با و بدون اختلال واجی و پایایی آزمون از طریق آزمون بازآزمون و دوبار نمره گذاری توسط دو ارزیاب مستقل ارزیابی شد.
    یافته ها
    روایی محتوایی گویه ها و شاخص روایی محتوایی کل آزمون در حد مطلوب برآورد شد (به ترتیب 71/94 و 35/97). مقایسه نتایج حاصل از آزمون واجی و نظر متخصصان در تشخیص دو گروه با و بدون اختلال واجی از همگرایی مطلوبی برخوردار بود (ضریب هبستگی اسپیرمن 76/0 و ضریب توافق کاپا 73/0). درصد توافق آوانگاری و تحلیل الگوهای خطا در آزمون بازآزمون بین 27/86 تا 100 درصد و برای دوبار نمره دهی توسط دو ارزیاب مستقل بین 28/94 تا 100 درصد بود.
    نتیجه گیری
    مبتنی بر نتایج مطالعه حاضر به نظر می رسد نسخه فارسی آزمون واجی می تواند به عنوان یک ابزار روا و قابل قبول در بررسی مهارت های واجی کودکان فارسی زبان به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: ارزیابی، پایایی، روایی، فرایند واجی، زبان فارسی
  • مریم ملکیان، طاهره سیما شیرازی*، طلیعه ظریفیان، پوریا رضاسلطانی صفحات 21-30
    زمینه و هدف
    تعریف واژه یکی از مهارت های پیچیده زبانی است که آگاهی فرازبانی و سواد، نقش مهمی در آن دارند. این پژوهش با هدف بررسی و مقایسه رشد جنبه محتوایی تعریف واژه در کودکان 5/4 تا 5/7 ساله انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع مقطعی و توصیفی تحلیلی بود. آزمودنی ها شامل 107 دختر و پسر بودند که در رده های سنی اول (65-54 ماه)، دوم (77-66 ماه) و سوم (90-78 ماه) به شیوه نمونه گیری چند مرحله ای، از مهدکودک ها و مدارس مناطق 1، 7 و 17 تهران انتخاب شدند. تکلیف تعریف واژه روی آن ها انجام شد. پایایی تکلیف تعریف واژه به روش همبستگی نمرات دو ارزشیاب مستقل و روایی آن به صورت محتوایی بررسی شده است. برای تحلیل از روش های آماری کروسکال والیس و من ویتنی یو استفاده شد.
    یافته ها
    با افزایش سن، میانگین نمره جنبه محتوایی تعریف واژه افزایش معنی داری پیدا کرد(p=0/001). البته افزایش میانگین نمره جنبه محتوایی در گروه سنی دوم و سوم، اختلاف معنی داری نداشت. بیشترین پاسخ مورد استفاده در همه سنین، پاسخ عملکردی بود. همچنین با افزایش سن، میزان استفاده از پاسخ خطا(p=0/002) و عینی(p=0/003) به طور معنی داری کاهش یافت و در مقابل، درصد استفاده از پاسخ ترکیبی نوع دوم افزایش معنی داری داشت(p<0/001).
    نتیجه گیری
    با افزایش سن، کیفیت تعریف ها از نظر محتوایی بهبود می یابد و تعریف ها از پاسخ های عینی و عملکردی به سمت تعریف های ترکیبی نوع دوم پیش می روند.
    کلیدواژگان: رشد، تعریف واژه، کودک، فارسی زبان
  • عبدالله موسوی، بهاره خاورغزلانی*، یونس لطفی، سعیده مهرکیان، عنایت الله بخشی، بهروز محمودی بختیاری صفحات 31-39
    زمینه و هدف
    کودکان مبتلا به اختلال پردازش شنوایی مشکلاتی در ذخیره واجی دارند. عملکرد ذخیره واجی که بخش واج شناختی حافظه فعال را تشکیل می دهد، نمود دقیق توالی گفتار است، بنابراین ارزیابی حافظه فعال واج شناختی در کودکان فوق حائز اهمیت است. آزمون تکرار ناکلمه یکی از روش های ارزیابی حافظه فعال واج شناختی است. هدف از این پژوهش، ساخت آزمون تکرار ناکلمه و تعیین روایی و پایایی آن برای بررسی ظرفیت حافظه فعال واج شناختی در کودکان فارسی زبان بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش مقطعی مقایسه ای، 40 ناکلمه براساس معیارهای ساخت ناکلمه با نظر زبان شناس ساخته شد و در 53 پسر و 47 دختر در محدوده سنی 7 تا 10 سال اجرا شد. به منظور تعیین روایی محتوا، ناکلمه های ساخته شده توسط صاحب نظران مورد بررسی و اظهار نظر قرار گرفت. برای بررسی روایی سازه همبستگی نتایج آزمون تکرار ناکلمه با دو آزمون یادآوری مستقیم اعداد و یادآوری وارونه اعداد سنجیده شد. همچنین به منظور بررسی پایایی، این آزمون دوبار و با فاصله زمانی اجرا شد.
    یافته ها
    مقدار روایی محتوایی در این پژوهش 5/95 با انحراف معیار 2 به دست آمد. بین نتایج آزمون تکرار ناکلمه و آزمون یادآوری مستقیم اعداد و یادآوری وارونه اعداد ضریب همبستگی به ترتیب 76/0 و 75/0 بود. بین اجراهای متوالی آزمون تکرار ناکلمه، ضریب همبستگی 8/0 مشاهده شد(p=0/001).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که آزمون تکرار ناکلمه ساخته شده می تواند برای شناسایی اختلالات واجی در کودکان 7 تا 10 سال فارسی زبان مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: حافظه فعال، حلقه واجی، ناکلمه، کودک، زبان فارسی
  • مجتبی توکلی، حسین طالبی*، سحر شمیل شوشتری، ندا مظاهری تهرانی، سقراط فقیه زاده صفحات 40-48
    زمینه و هدف
    بیماری دیابت، به واسطه اختلال در سوخت و ساز گلوکز خون، سبب بروز نارسایی های قابل توجهی در دستگاه های مختلف بدن همچون شنوایی و تعادل می شود. بیماران مبتلا به دیابت، از علائمی نظیر وزوز و گیجی شکایت دارند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیرات احتمالی دیابت نوع I و II را بر دستگاه شنوایی و تعادل انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، پاسخ های شنوایی و تعادل دو گروه 15 نفره مبتلا به دیابت شیرین نوع I و II در محدوده سنی 50-40 سال به ترتیب با میانگین سنی و انحراف معیار 80/43 و 246/4، 13/48 و 973/2، و 10 فرد هنجار 50-40 ساله با میانگین سنی و انحراف معیار 30/45 و 448/4، با استفاده از آزمون ادیومتری تن خالص و پاسخ های عضلانی برانگیخته دهلیزی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج آزمون ادیومتری تن خالص در هر دو گروه مبتلا به دیابت نوع I و II در محدوده هنجار به دست آمد. در مقابل، مقایسه دامنه پاسخ های عضلانی برانگیخته از دهلیز میان گروه هنجار و بیماران مبتلا به دیابت، نشان دهنده اختلافات آماری معنی دار بود(p<0/05).
    نتیجه گیری
    می توان گفت که در بیماران مبتلا به دیابت نوع I و II، علی رغم به دست آمدن پاسخ های هنجار دستگاه شنوایی، پاسخ های دستگاه دهلیزی در وضعیت هنجاری نبوده و نشان دهنده درگیری اندام های انتهایی دستگاه دهلیزی و مسیر مرکزی مربوط به آن هستند.
    کلیدواژگان: دیابت نوع I، دیابت نوع II، ادیومتری تن خالص، پاسخ های عضلانی برانگیخته دهلیزی
  • نازیلا اکبرفهیمی، سیدعلی حسینی، نیما رضازاده*، مسعود کریملو، مهدی رصافیانی، سهیلا شهشهانی صفحات 49-59
    زمینه و هدف
    یکی از آزمون های تشخیصی در بررسی عملکرد سیستم دهلیزی، آزمون پتانسیل های عضلانی برانگیخته دهلیزی گردنی است. این پژوهش با دو هدف بررسی امکان پذیری انجام آزمون پتانسیل های عضلانی برانگیخته دهلیزی گردنی در کودکان فلج مغزی اسپاستیک 12-7ساله و عملکرد سیستم دهلیزی گردنی آنان در مقایسه با کودکان هنجار با استفاده از این آزمون صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی مقایسه ای 31 کودک مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک، 8 دختر و 23 پسر با میانگین سنی 77/8 سال و انحراف معیار 52/1 سال، و 31 کودک هنجار شامل 13 دختر و 18 پسر با میانگین سنی 77/8 سال و انحراف معیار 52/1 سال شرکت داشتند و مورد ارزیابی پتانسیل های عضلانی برانگیخته دهلیزی گردنی با استفاده از محرک تن برست 500 هرتز قرار گرفتند. شاخص های مورد بررسی شامل زمان نهفتگی قله های p13 و n23، دامنه n23 - p13 و آستانه بود.
    یافته ها
    پتانسیل های عضلانی برانگیخته دهلیزی گردنی ثبت شده در 31 کودک هنجار دوطرفه بود. در حالی که، این پاسخ در 21 مورد از کودکان دچار فلج مغزی در هر دو گوش، سه مورد در گوش راست و پنج مورد در گوش چپ و دو مورد بدون پاسخ بود. در دو گروه از نظر زمان نهفتگی قله n23، دامنه و آستانه n23 - p13 تفاوت معنی داری مشاهده شد(p<0/05).
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل از این مطالعه نشان داد که آزمون پتانسیل های عضلانی برانگیخته دهلیزی گردنی در کودکان فلج مغزی قابل اجرا است. بین دو گروه تفاوت معنی داری در شاخص های مورد بررسی دیده شد که بررسی علل آنها به مطالعات بیشتری نیاز دارد.
    کلیدواژگان: کودک، فلج مغزی اسپاستیک، آزمون پتانسیل های عضلانی برانگیخته دهلیزی گردنی، سیستم دهلیزی
  • یونس لطفی، زهرا حسینی دستگردی*، عبدالله موسوی، سعیده مهرکیان، عنایت الله بخشی صفحات 60-68
    زمینه و هدف
    جهت یابی براساس پردازش نشانه های زمانی و شدتی بین دو گوش حاصل می شود. مزایای این توانایی در انسان، درک گفتار در محیط های شلوغ براساس تحلیل صحنه شنوایی و اثر کوکتل پارتی است. برای بررسی جهت یابی کودکان مبتلا به اختلال پردازش شنوایی و سایر اختلالات، ضروری است عملکرد کودکان هنجار به طور کامل بررسی شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی جهت یابی و تکامل آن در کودکان هنجار انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه روی 80 کودک هنجار دختر شامل 42 نفر و پسر 38 نفر در محدوده سنی 8 تا 11 سال انجام شد. عملکرد جهت یابی پس از اعمال تفاوت شدت بین دو گوش از 10- تا 10+ دسی بل و ایجاد تفاوت زمان بین دو گوش از 880- تا 880+ میکروثانیه با دو نویز بالاگذر و پایین گذر بررسی شد.
    یافته ها
    در آزمون تفاوت شدت بین دو گوش تابع جهت یابی تقریبا خطی بود، در حالی که در آزمون تفاوت زمان بین دو گوش از تفاوت 220- تا 220+ میکروثانیه تابع خطی و از 440- تا 880- و 440+ تا 880+ میکروثانیه، به طرف مجانب تمایل می یافت. خطای جهت یابی در آزمون اول در مقایسه با آزمون دوم کمتر بود(p<0/0001) و اثر سن فقط در آزمون دوم مشاهده شد(p=0/001).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، در آزمون تفاوت زمان بین دو گوش، جهت یابی کودکان 11 سال بهتر از سایر کودکان بود و در آزمون تفاوت شدت بین دو گوش تاثیر سن وجود نداشت.
    کلیدواژگان: مکان یابی، جهت یابی، تکامل مکان یابی، تفاوت زمان بین دو گوش، تفاوت شدت بین دو گوش
  • ویدا خورسند ثابت، محمد ابراهیم مهدوی زفرقندی*، مژده صفوی، مرضیه شریفیان، سید مهدی طباطبایی صفحات 69-76
    زمینه و هدف
    محرک چیرپ با هدف تحریک مناطق راسی تر حلزون ساخته شده است. کمبود اطلاعات بالینی در مورد مشخصات زمان نهفتگی و دامنه پاسخ های برانگیخته شنوایی ساقه مغز با محرک چیرپ در سطوح شدتی مختلف و اختلاف نظر در مورد پیدایش موج های ابتدایی از دلایل انجام این مطالعه بود.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر با ثبت پاسخ شنوایی ساقه مغز به کلیک و چیرپ از گوش راست 15 نفر از افراد 30-20 ساله با شنوایی هنجار که به طور غیراحتمالی انتخاب شدند، انجام شد. فراوانی پیدایش موج های I و III، آستانه، دامنه و زمان نهفتگی موج V در سطوح شدتی 80-20 دسی بل nHL در پاسخ به کلیک و چیرپ مقایسه شد.
    یافته ها
    در مقایسه با کلیک، در سطح شدت 80 دسی بل nHL فراوانی ثبت موج I و III در پاسخ به محرک چیرپ به طور معنی داری کمتر (به ترتیب p=0/012 و p=0/016) بود. زمان نهفتگی موج V در شدت 20 و 40 دسی بل nHL طولانی تر (به ترتیب p=0/012 و p=0/001) ولی در سطح شدت 80 دسی بل nHL به طور معنی داری کوتاه تر بود(p=0/0001). دامنه موج V در پاسخ به چیرپ در سطوح شدت 20، 40 و 60 دسی بل nHL به طور معنی داری بیشتر (به ترتیب p=0/0001، p=0/0001 و p=0/013) و میانگین آستانه چیرپ حدود 5 دسی بل از آستانه این پاسخ ها با کلیک پایین تر(p=0/014) بود.
    نتیجه گیری
    در مقایسه با کلیک، چیرپ به جز در شدت بالا، باعث ایجاد موج V با دامنه بزرگ تر و آستانه پایین تر می شود و احتمال مشاهده امواج ابتدایی تر پاسخ ها را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: پاسخ برانگیخته شنوایی ساقه مغز، چیرپ، کلیک، شنوایی بهنجار
  • محبوبه پاکزاد*، سالار فرامرزی، امیر قمرانی صفحات 77-83
    زمینه و هدف
    آسیب شنوایی سازگاری انسان با محیط را تحت تاثیر قرار می دهد و ممکن است عوارض روانی نظیر اختلالات رفتاری به دنبال داشته باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش مدیریت رفتاری گروهی مادران براساس مدل فرزندپروری مثبت بر میزان اختلالات رفتاری دانش آموزان ناشنوای مقطع ابتدایی شهر اصفهان انجام گرفت.
    روش بررسی
    روش پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون و گروه شاهد بود. با استفاده از روش نمونه گیری چندمرحله ای تعداد 30 نفر از مادرانی که کودکان آن ها دارای علائم اختلالات رفتاری بودند، انتخاب و به تصادف در دو گروه مورد و شاهد گمارده شدند. برای گردآوری اطلاعات از سیاهه رفتاری کودک فرم والدین با روایی و پایایی تایید شده استفاده شد. داده های به دست آمده با استفاده از روش تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که بین عملکرد گروه های مورد و شاهد در کاهش نشانه های اختلالات رفتاری در مرحله پس آزمون تفاوت معنی داری وجود دارد(p<0/001).
    نتیجه گیری
    براساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که آموزش مادران براساس مدل فرزندپروری مثبت بر کاهش اختلالات رفتاری کودک ناشنوای آن ها تاثیر دارد و بنابراین می تواند به عنوان یک روش مداخله ای موثر به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: آموزش مادران، فرزندپروری مثبت، اختلالات رفتاری، ناشنوا
  • یونس لطفی، اکرم فراهانی*، عبدالله موسوی، علی افتخاریان، محمد اجل لوییان، عنایت الله بخشی صفحات 84-92
    زمینه و هدف
    حلزون و دهلیز از نظر تکاملی با هم در ارتباط هستند. بنابراین در افراد دچار کاهش شنوایی حسی عصبی شدید تا عمیق احتمال بیشتری از اختلال عملکرد دهلیزی وجود دارد. هدف از این مطالعه ارزیابی عملکرد ساکول با استفاده از آزمون پتانسیل های عضلانی برانگیخته دهلیزی در کودکان دچار کاهش شنوایی شدید تا عمیق کاندیداهای کاشت حلزون بود.
    روش بررسی
    سی کودک شامل 17 پسر و 13 دختر با کاهش شنوایی حسی عصبی شدید تا عمیق در محدوده سنی 15-3 سال به عنوان گروه مورد و 17 کودک شامل 9 پسر و 8 دختر با شنوایی هنجار در محدوده سنی 13-3 سال به عنوان گروه شاهد در این مطالعه شرکت داشتند. برای هر دو گروه آزمون پتانسیل های برانگیخته دهلیزی برای بررسی عملکرد ساکول در هر دو گوش انجام شد.
    یافته ها
    مقایسه میانگین مقادیر آستانه در دو گروه تفاوت معنی دار آماری نشان داد(p<0/05). همچنین مقایسه میانگین دامنه بین دو گروه از نظر آماری معنی دار بود(p<0/05). اما مقایسه میانگین زمان نهفتگی p13 و n23 بین دو گروه از نظر آماری اختلاف معنی دار مشاهده نشد(p>0/05). در گروه مورد از بین 30 کودک تحت بررسی 8 کودک (66/26%) پاسخ های عضلانی برانگیخته دهلیزی ثبت نشد.
    نتیجه گیری
    در کودکان با کاهش شنوایی حسی عصبی شدید تا عمیق کاندیدای کاشت حلزون در مقایسه با کودکان دارای شنوایی هنجار احتمال وجود ناهنجاری ساکول بیشتر بود. بنابراین ارزیابی عملکرد دهلیزی در این جمعیت اهمیت زیادی دارد.
    کلیدواژگان: پتانسیل های عضلانی برانگیخته دهلیزی، کاهش شنوایی حسی عصبی، کاشت حلزون، ساکول
|
  • Ebrahim Pirasteh *, Aghil Absalan, Mahsa Mohem, Mehdi Mohammadi Pages 1-9
    Background And Aim
    Universal newborn hearing screening program (UNHS) using otoacoustic emission (OAE) has been expanded dramatically. The aim of this study was to compare the characteristics of OAE in different time periods.
    Methods
    In this cohort study، 54 well babies were tested using screening transient-evoked otoacoustic emission in 12، 24، 36، 48 hours and 1 week of their age in Tamin Ejtemaii hospital of Zahedan، Iran. Parameters of «pass» and «fail» level، duration of the test، repetition rate for getting definite result and cooperation level of the parents were analyzed.
    Results
    The failing rate decreased markedly with age. The major part of this decrement concerned to the age of 12 to 24 hours (left ear: p=0. 012 and right ear: p=0. 057). Only for the age of 12 hours، the test repetition reduced the failing rate significantly (left ear: p=0. 001 and right ear: p<0. 001). The test duration reduced significantly with age increment and decreased from the 75 second in age 12 hours to 21 second in age of 24 hours. The test time median for 36، 48 hours and one week of age was 13، 8. 4 and 14. 3 second، respectively. Among the 54 parents requested to come back for retest one week later، 5 (9. 3%) cooperated.
    Conclusion
    Age effect on referral rate were confirmed in this study; high referral rate and poor parent cooperation were the main problems in universal newborn hearing screening program in Zahedan city.
    Keywords: Otoacoustic emission, hearing loss, hearing screening, neonate, parent cooperation, test duration
  • Talieh Zarifian *, Yahya Modarresi, Laya Gholami Tehrani, Mehdi Dastjerdi Kazemi, Mahyar Salavati Pages 10-20
    Background And Aim
    Speech and language pathologists (SLP) often refer to phonological data as part of their assessment protocols in evaluating the communication skills of children. The aim of this study was to develop the Persian version of the phonological test in evaluating and diagnosing communication skills in Persian speaking children and to evaluate its validity and reliability.
    Methods
    The Persian phonological test (PPT) was conducted on 387 monolingual Persian speaking boys and girls (3-6 years of age) who were selected from 12 nurseries in the northwest region of Tehran. Content validity ratio (CVR) and content validity index (CVI) were assessed by speechtherapists and linguists. Correlation between speech and language pathologists experts'' opinions and Persian phonological test results in children with and without phonological disorders was evaluated to investigate the Persian phonological test validity. In addition، the Persian phonological test test-retest reliability was investigated.
    Results
    Both content validity ratio and content validity index were found to be acceptable (CVR≥94. 71 and CVI=97. 35). The PPT validity was confirmed by finding a good correlation between s peech and language pathologists experts'' opinions and Persian phonological test results (r Kappa =0. 73 and r Spearman =0. 76). The percent of agreement between transcription and analyzing error patterns in test-retest (ranging from 86. 27%-100%) and score-rescore (ranging from 94. 28%-100%) showed that Persian phonological test had a very high reliability.
    Conclusion
    The results of this study show that the Persian phonological test seems to be a suitable tool in evaluating phonological skills of Persian speaking children in clinical settings and research projects.
    Keywords: Assessment, reliability, validity, phonological process, Persian language
  • Maryam Malekian, Tahereh Sima Shirazi *, Talieh Zarifian, Pouria Rezasoltani Pages 21-30
    Background And Aim
    Word definition is one of the complicated language skills that require education and linguistic awareness. In this study، comparison was made in word definition ability of children between ages of 4. 5 to 7. 5 years.
    Methods
    This study was cross-sectional and descriptive-analytical in nature. Participants included 107 girls and boys who where in age group 1 (54-65 months)، age group 2 (66-77 months)، and age group 3 (78-90 months). They were selected by multistage sampling method and recruited from nurseries and primary schools in 1، 7، and 17 municipal districts of Tehran. Word definition task was performed on each subject. The reliability was assessed by two independent values and the validity was determined by the content. Kruskal- Wallis and Mann-Whitney U statistical methods were used for analysis.
    Results
    Mean score of the content in word definition was significantly increased by age (p=0. 001). In the second and third age groups there was no significant difference in the content of word definition. The most response that used in all ages was the functional response. With increasing age، error rate (p=0. 002) and identical (p=0. 003) responses significantly decreased; however، percentage use of combination II (p<0. 001) responses significantly increased.
    Conclusion
    By increasing age، quality of definitions in terms of content is improved and definitions change from functional and concrete responses to c ombination II definitions.
    Keywords: Development, word definition, children, Persian language
  • Abdollah Moossavi, Bahareh Khavarghazalani *, Yones Lotfi, Saeideh Mehrkian, Enayatolah Bakhshi, Behrooz Mahmoodi Bakhtiari Pages 31-39
    Background And Aim
    Children with auditory processing disorders and impaired phonological working memory have difficulty in storing an accurate phonological representation of speech. Therefore، it is highly important to assess phonological working memory in this population. One of the methods in assessing phonological working memory is to use a non-sense syllable test. The aim of this study is to create a valid and reiable non-sense syllable test in order to evaluate phonological working memory in Persian speaking children with auditory processing disorders.
    Methods
    In this cross sectional comparative study، 40 non-sense syllable words were developed according to the criteria of non-syllable word construction and under supervision of a linguistic specialist. The non-sense syllable test was assessed in 53 boys and 47 girls from 7 to 10 years of age. The content validity of the non-sense syllable words was assessed by experts. To evaluate the validity of the test، correlation between the results of the test and forward digit recall and backward digit recall tests were measured. The non-sense syllable test was performed twice to evaluate its relaibility.
    Results
    The validity of the non-sense syllable test was 95. 5 (SD=2). The correlation coefficient between non-sense syllable repetition، forward digit recall، and backward digit recal l tests were 0. 76 and 0. 75 respectively (p<0. 001). The correlation coefficient between different performances of non-sense syllable tests was 0. 8 (p<0. 001).
    Conclusion
    These findings show that the non-sense syllable repetition test can be used to evaluate phonological working memory in Persian speaking children from 7-10 years of age.
    Keywords: Working memory, phonological loop, nonword, child, Persian speaking
  • Mojtaba Tavakoli, Hossein Talebi *, Sahar Shomeil Shushtari, Neda Mazahery Tehrani, Soghrat Faghihzadeh Pages 40-48
    Background And Aim
    Diabetes mellitus is a metabolic disorder that affects multiple systems including the auditory and vestibular systems. Patients with diabetes mellitus complain of tinnitus and dizziness. The objective of this study is to assess the effects of diabetes mellitus types I and II on auditory and vestibular systems.
    Methods
    We compared pure-tone audiometric results and cervical vestibular evoked myogenic potentials (cVEMPs) between 15 patients with diabetes mellitus type I (43. 80 with SD 4. 246)، 15 patients with diabetes mellitus type II (48. 13 with SD 2. 973)، and 10 normal volunteers (45. 30 with SD 4. 448). Age range of the participants was 40-50 years old.
    Results
    Audiometric results showed normal hearing in both types of diabetes mellitus. In contrast، comparing amplitude of cVEMPs between diabetes mellitus and control groups showed statistically significant differences (p<0. 05).
    Conclusion
    In spite of normal audiometric results in patients with diabetes mellitus types I and II، there was abnormal vestibular responses involving vestibular end-organ and related central pathway.
    Keywords: Diabetes mellitus type I, diabetes mellitus type II, pure tone audiometry, vestibular evoked myogenic potentials
  • Nazila Akbarfahimi, Seyed Ali Hosseini, Nima Rezazadeh *, Masoud Karimlou, Mehdi Rassafiani, Soheila Shahshahani Pages 49-59
    Background And Aim
    Cervical vestibular-evoked myogenic potential (cVEMP) is one of the diagnostic tests used in assessing vestibular function. Two aims of this study were to investigate implications of cervical vestibular evoked myogenic potential in children with spastic cerebral palsy (7-12 years)، and to compare vestibular function in these children and normal children.
    Methods
    In this cross-sectional study، myogenic potential was recorded in 31 children with spastic cerebral palsy (8 girls، 23 boys،7-12 years of age، with mean age of 8. 77 years old and standard deviation of 1. 52 years) and 31 normal children (13 girls، 18 boys with mean age of 8. 77 years and standard deviation of 1. 52 years). Cervical vestibular evoked myogenic potential was recorded with 500 Hz tone burst. The recorded parameters included p13 and n23 latency، p13-n23 pick to pick amplitude، and threshold.
    Results
    Myogenic Potential was recorded in 31 normal children. They had bilateral responses. In children with cerebral palsy، 21 children showed bilateral responses، 3 children had only right-sided responses، 8 children had only left-sided responses، and two children did not show any responses. The statistical significant differences were shown between the two groups in n23، p13-n23 pick to pick amplitude، and threshold (p<0. 05).
    Conclusion
    These findings showed that cervical vestibular evoked myogenic potential can be used in children with cerebral palsy. There were significant differences in myogenic potential parameters between the two groups. More studies are needed to investigate the causes of these differences.
    Keywords: Children, spastic cerebral palsy, vestibular evoked myogenic potentials, vestibular system
  • Yones Lotfi, Zahra Hosseini Dastgerdi *, Abdollah Moossavi, Saiedeh Mehrkian, Enayatollah Bakhshi Pages 60-68
    Background And Aim
    Auditory lateralization is a binaural phenomenon that is the result of processing of interaural time and intensity cues in the central auditory system. The main advantage of this phenomenon in human is understanding speech in noisy environments due to the auditory sciene analysis and cocktail party effects. The aim of the present study was to assess the auditory lateralization ability in normal children.
    Methods
    Participants were 80 normal school age children (8-11 years) of both genders، 42 girls and 38 boys. Lateralization functions were determined by interaural time difference (ITD) ranging from -880 to +880 µs and interaural intensity difference (IID) ranging from -10 to +10 dB for high-pass and low-pass noise.
    Results
    Interaural intensity difference lateralization functions were linear، while the interaural time difference lateralization functions were S-shaped with a clear linear component from -220 to +220 µs and with an asymptote from -440 to -880 µs and +440 to +880 µs. Generally، interaural intensity difference errors were significantly less than interaural time difference tasks (p<0. 0001). Age effect was only present in interaural time difference tasks (p=0. 001).
    Conclusion
    According to these results، children with the age of 11 years performed better in lateralization using interaural time difference cues compared to other children; whereas there was no difference in performance in all ages when using interaural intensity difference cues.
    Keywords: Localization, lateralization, development of binaural hearing, interaural time difference, interaural intensity difference
  • Vida Khorsand Sabet, Mohammad-Ebrahim Mahdavi-Zafarghandi *, Mozhdeh Safavi, Marzieh Sharifian, Seyyed Mahdi Tabatabaee Pages 69-76
    Background And Aim
    CE-Chirp stimulus has been developed for stimulating more apical regions of the cochlea. Inadequacy of clinical information on the latency and amplitude characteristics of ABR evoked by CE-chirp at different levels in addition to discrepancy in identifying earlier ABR waveforms using CE-chirp stimulus are the reasons of this study.
    Methods
    This study was done by recoding ABR to click and broad-band CE-chirp stimuli in the right ear of 15 non-randomly selected normal-hearing individuals with age range of 20-30 years old. Frequency of recordable waves I and III، as well as threshold، amplitude، and latency of wave V were compared in response to click and CE-Chirp at 20-80 dB nHL.
    Results
    At 80 dB nHL، click stimulus evokes waves I and III more frequently than chirp stimulus (p=0. 012 and p=0. 016 respectively). At 20 and 40 dB nHL، wave V latency evoked by CE-Chirp is significantly longer than wave V latency evoked by click (p=0. 012 and p=0. 0001 respectively); however، at 80 dB nHL wave V latency evoked by CE-Chirp is shorter than click (p=0. 0001). Wave V amplitude for CE-Chirp is significantly larger than for click at levels of 20، 40 and 60 dB nHL (p=0. 0001، p=0. 0001 and p=0. 013 respectively). Wave V threshold is approximately 5 dB lower with CE-chirp compared to click (p=0. 014).
    Conclusion
    Except at high levels، CE-Chirp evokes wave V with larger amplitude and lower threshold than click. Possibility of recording earlier ABR waves is reduced with CE-chirp stimulus.
    Keywords: Auditory brainstem responses, chirp, click, normal hearing
  • Mahboobeh Pakzad *, Salar Faramarzi, Amir Ghamarani Pages 77-83
    Background And Aim
    Hearing loss affects human adjustment with environment and may be followed by mental complications such as behavioral problems. This study was conducted to investigate the effectiveness of group behavioral management training of mothers based on the model of positive parenting on the rate of behavioral disorders of primary school deaf students in Isfahan.
    Methods
    The research method was semi-experimental with pre and post-test plan and control group. Using multi-stage sampling method، 30 mothers whose children demonstrated behavioral disorders symptoms were chosen and randomly assigned into two experimental and control groups. Data gathering was by parents’ form of child behavior checklist with confirmed validity and reliability. The obtained data was analyzed using covariance analysis method.
    Results
    The results showed that there is significant difference between performance of experimental and control groups on the reduction of behavioral disorders symptoms in the post-test (p<0. 001).
    Conclusion
    It could be concluded that mother training based on the positive parenting model is effective on reducing behavioral disorders of their deaf child، and thus can be applied as an effective intervention method.
    Keywords: Mothers training, positive parenting, behavioral disorders, the deaf
  • Yones Lotfi, Akram Farahani *, Abdollah Moossavi, Ali Eftekharian, Mohammad Ajalloian, Enayatollah Bakhshi Pages 84-92
    Background And Aim
    The cochlea and vestibule are related developmentally. Therefore individuals with severe to profound sensourineural hearing loss have additional risk for vestibular dysfunction. The aim of this study was to assess saccular function using vestibular evoked myogenic potentials (VEMP) in children with severe to profound sensorineural hearing loss (SNHL) who are candidates for cochlear implant.
    Methods
    Thirty children (17 males and 13 females) with bilateral severe to profound sensorineural hearing loss in the age range of 3-15 years participated in this study. 17 children (9 males and 8 females) with normal hearing in the age range of 3-13 years participated as the control group. All children in each group were evaluated for saccular function by performing vestibular-evoked myogenic potentials in both ears.
    Results
    Comparison of mean threshold values between the two groups revealed statistically significant difference (p<0. 05). In addition، comparison of mean amplitude values between the two groups revealed statistically significant difference (p<0. 05). However، comparison of p1 3 and n23 latency values between the two groups revealed no significant difference (p>0. 05). Out of the 30 children with bilateral severe to profound sensorineural hearing loss eight children (26. 66%) had absent VEMP responses in both ears.
    Conclusion
    Children with severe to profound sensorineural hearing loss who are candidates for cochlear implant ha d more potential for saccular abnormalities compared to normal-hearing children. Therefore، assessment of vestibular function is very important in this population.
    Keywords: Vestibular evoked myogenic potentials, sensorineural hearing loss, cochlear implant, saccule