فهرست مطالب

Auditory and Vestibular Research
Volume:23 Issue: 6, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/12/13
  • تعداد عناوین: 12
|
  • گیتا موللی*، معصومه ایمانی صفحات 1-16
    زمینه و هدف
    مطالعات مختلف نشان می دهد که کودکان کم شنوا در مقایسه با کودکان عادی مشکلاتی را در کلیه ابعاد رشد هیجانی شامل بیان چهره ای، بازشناسی هیجانی، قواعد تظاهری، فهم هیجانات آمیخته و متضاد و نظریه ذهن خوانی نشان می دهند. هدف مقاله حاضر مروری بر پژوهش های انجام گرفته در زمینه بررسی مشکلات رشد هیجانی در کودکان کم شنوا بود.
    یافته های اخیر: برخی یافته ها نشان می دهند در سنین پایین عملکرد کودکان کم شنوا مشابه عملکرد کودکان شنواست. در بررسی قواعد تظاهری در کودکان کم شنوا می توان اذعان کرد الگوی پاسخ دهی کودکان کم شنوا ممکن است نشان دهنده مشکلات آنان در درک حالات ذهنی نباشد، بلکه ناشی از ناتوانی آنان از بیان کردن دلایل خود در این موقعیت ها باشد. به طور کلی یافته های تحقیقاتی نشان می دهد که فهم و درک هیجانی در جنبه ها و ابعاد مختلف با توانایی های ارتباط زبانی کودک مرتبط است.
    نتیجه گیری
    الگوی نتایج به دست آمده بر مبنای فرضیه مکالمات، مبین این است که کودکان ناشنوا در بیشتر ابعاد رشد هیجانی مانند تفسیر و تشخیص هیجانات چهره ای، عملکردی مشابه همسالان شنوا دارند اما این کودکان در فهم قواعد تظاهری و نظریه ذهن خوانی که در آن تجربه مکالمات نقش اساسی دارد عملکرد ضعیف تری داشتند. یافته های اخیر به طور کلی نشان می دهد که زبان نقشی اساسی در رشد هیجانی کودکان دارد و بنابراین کودکان ناشنوا در مقایسه با کودکان شنوا عملکرد ضعیف تری دارند.
    کلیدواژگان: کودک کم شنوا، بیانات چهره ای، رشد هیجانی، هیجانات آمیخته و نظریه ذهن خوانی، قواعد تظاهری
  • علی خدام* صفحات 17-24
    زمینه و هدف
    دانش آموزان دارای هوش مرزی مهارت های روایی و درکی متفاوتی دارند. این پژوهش به مقایسه ناروانی ها و درک داستان در دانش آموزان مرزی و دانش آموزان عادی و بررسی رابطه بین این متغیرها پرداخته است.
    روش بررسی
    در یک مطالعه مقطعی 30 دانش آموز دارای هوش مرزی با 25 دانش آموز عادی مقایسه شدند. جامعه آماری دانش آموزان 6 تا 13 ساله شهر تهران بود. نمونه گیری تصادفی طبقه ای از مدارس منطقه سه برای انتخاب افراد به کار رفت. برای ارزیابی دانش آموزان از روایت تصویری، آزمون درک داستان پژوهشگرساخته، و برای تحلیل داده ها آزمون من ویتنی یو، آنالیز کوواریانس و آزمون همبستگی اسپیرمن استفاده شد.
    یافته ها
    دانش آموزان دارای هوش مرزی ناروانی کلمه ای(p=0/005) و ناروانی عبارتی(p=0/01) بیشتری نسبت به دانش آموزان عادی تولید کردند. ضمنا آنها در درک داستان(p<0/002) ضعیف تر عمل کردند. بین ناروانی عبارتی و درک داستان(r=-0/21) رابطه معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    دانش آموزان دارای هوش مرزی در روایت گری ناروانی های بیشتری را نشان می دهند و در درک داستان نیز ضعیف تر هستند. رابطه منفی بین درک داستان و ناروانی ها وجود دارد.
    کلیدواژگان: ناروانی کلام، درک داستان، دانش آموز، هوش
  • سالار فرامرزی*، محمدرضا مرادی صفحات 25-31
    زمینه و هدف
    کودکان ناشنوا به دلیل نقص شنوایی خود با مشکلات روان شناختی متعددی رو به رو هستند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر هنردرمانی با رویکرد نقاشی بر کاهش تنهایی و ناامیدی کودکان ناشنوای پسر صورت گرفت.
    روش بررسی
    روش پژوهش آزمایشی و از طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه شاهد استفاده شد. به این منظور از بین کودکان ناشنوای 7 تا 10 ساله شهر اصفهان، تعداد 30 نفر که ملاک های ورود به پژوهش را دارا بودند به شیوه نمونه گیری چندمرحله ای، انتخاب و با روش تصادفی در دو گروه شاهد و مورد گمارده شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس ناامیدی کودکان Kazdin و مقیاس تنهایی Asher که روایی و اعتبار آنها تایید شده است، استفاده شد. داده های به دست آمده با روش آماری تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که بین عملکرد دو گروه مورد و شاهد در متغیرهای احساس ناامیدی و تنهایی در پس آزمون در سطح p<0/001 تفاوت معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    براساس یافته ها می توان نتیجه گرفت که هنردرمانی با رویکرد نقاشی بر بهبود احساس ناامیدی و تنهایی کودکان ناشنوا موثر است و از آن به عنوان یک روش آموزشی و درمانی غیرمستقیم می توان برای کاهش احساسات منفی کودکان ناشنوا به ویژه تنهایی و ناامیدی استفاده کرد و این روش را به درمانگران، مربیان و مشاورانی که با این کودکان کار می کنند پیشنهاد کرد.
    کلیدواژگان: هنردرمانی، نقاشی درمانی، ناامیدی، تنهایی، ناشنوا
  • فاطمه حارث آبادی، طاهره سیما شیرازی* صفحات 32-44
    زمینه و هدف
    یکی از انواع اختلالات زبان در دوران رشد که در دهه های اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است، آسیب ویژه زبانی است. پژوهش های زیادی درباره کودکان مبتلا به آسیب ویژه زبانی انجام شده است، ولی تاکنون دلیل مشخصی برای وجود نقایص زبانی در آنها مشخص نشده است. برخی از پژوهش ها نقص در حافظه کاری واجی و سرعت پردازش شنیداری را علت بروز اختلال زبانی در این کودکان می دانند. بنابراین هدف این مطالعه مروری، جمع آوری نتایج مطالعاتی است که به بررسی این دو عامل در این کودکان پرداخته اند.
    یافته های اخیر: پژوهش ها نشان داده است که کودکان مبتلا به آسیب ویژه زبانی با محدودیت در ظرفیت حافظه کاری واجی مواجه هستند. این نقص حافظه می تواند یکی از دلایل احتمالی آسیب های زبانی در کودکان مبتلا به آسیب ویژه زبانی باشد، همچنین در این کودکان، اختلال در سرعت پردازش اطلاعات، به ویژه از جنبه شنیداری دیده شده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط حافظه کاری واجی و سرعت پردازش شنیداری با زبان، هنوز نیاز به پژوهش های بسیاری است تا بتوان به درستی نوع و چگونگی این ارتباطات را توضیح داد. به هر حال با توجه به نقش حافظه واجی و سرعت پردازش شنیداری در فراگیری زبان، پیشنهاد می شود که در ارزیابی و درمان کودکان مبتلا به آسیب ویژه زبانی، باید روی ظرفیت حافظه کاری واجی و سرعت پردازش شنیداری نیز متمرکز شد.
    کلیدواژگان: آسیب ویژه زبانی، حافظه کاری، پردازش شنیداری، کودکان، اختلال زبانی
  • وحید مرادی، منصوره عادل قهرمان*، اکرم پوربخت، صوفیا نقدی، شهره جلایی صفحات 45-56
    زمینه و هدف
    پروتئین کراتین در تنظیم انرژی سلولی در اندام های متقاضی انرژی زیاد از جمله گوش داخلی نقش مهمی ایفا می کند. برای این پروتئین نقش محافظتی نیز قائل شده اند. در این مطالعه مروری به بررسی اثرات و مکانیزم های اثر کراتین بر سیستم شنوایی و دهلیزی پرداخته شده است.
    یافته های اخیر: انتقال دهنده های کراتین و همچنین آنزیم کراتین کیناز که در تبدیل کراتین به فسفوکراتین به عنوان سوخت سلولی نقش دارند، در سلول های مویی و محافظ حلزونی و دهلیزی، نوار عروقی و نیز مسیرهای عصبی محیطی و مرکزی تا سطح قشر شنوایی موجودند و آدنوزین تری فسفات لازم برای عملکرد سیستم شنوایی و دهلیزی را فراهم می کنند. کراتین کیناز با تنظیم متابولیسم انرژی در لایه حاشیه ای نوار عروقی و جلوگیری از تولید رادیکال های آزاد در شرایط استرس زا از آسیب به حلزون جلوگیری می کند و همچنین در جبران دهلیزی نقش دارد. نقص عملکرد آنزیم کراتین کیناز منجر به افزایش آستانه پتانسیل های شنوایی ساقه مغز و کاهش عملکرد دهلیزی و مصرف کراتین سبب بهبود پتانسیل های عضلانی دهلیزی و علائم نورولوژیک می شود.
    نتیجه گیری
    وجود پروتئین کراتین و آنزیم کراتین کیناز برای عملکرد و حساسیت هنجار سیستم شنوایی و تعادلی ضروری است. نقص آنزیم کراتین کیناز عملکرد این دو سیستم را مختل می کند اما ممکن است مصرف کراتین بتواند سبب تقویت حساسیت سیستم دهلیزی و عملکرد عصبی شود. اثر مصرف کراتین بر سیستم شنوایی هنوز بررسی نشده است.
    کلیدواژگان: کراتین، کراتین کیناز، سیستم دهلیزی، سیستم شنوایی، آدنوزین تری فسفات
  • پیمان زمانی*، سیده مریم موسوی، سیده فاطمه امامی، سارا عابدینی، فاطمه فرهمندفر، اشرف تشکری صفحات 57-65
    زمینه و هدف
    مهارت های تصحیح مکالمه برای برقراری موفقیت آمیز ارتباط کلامی دوطرفه، ضروری هستند. اختلالات شناختی زبانی می تواند بر این مهارت ها تاثیر منفی داشته باشد. با توجه به مسائل ویژه شناختی زبانی کودکان کم شنوا و کمبود اطلاعات درباره راه کارهای تصحیح مکالمه آنها، این مطالعه انجام شد.
    روش بررسی
    در این پژوهش مقطعی 58 کودک کم شنوای متوسط (38 پسر و 20 دختر) با دامنه سنی 7-6 سال از شهر اهواز شرکت داشتند. فراوانی به کارگیری راه کارهای تصحیح مکالمه، امتیاز هوش، حافظه، واژه یابی، غنای واژگانی و میانگین طول جمله از طریق آزمون های شناختی زبانی در 10 موقعیت مکانی به دست آمد. آنالیز داده ها در نسخه 18 نرم افزار SPSS با آزمون های t مستقل، پیرسون و رگرسیون لجستیک انجام شد.
    یافته ها
    بین به کارگیری راه کار شفاف سازی و هوش ارتباطی اجتماعی رابطه مستقیم(p=0/045) و بین به کارگیری انواع راه کارهای تصحیح مکالمه و توانمندی های زبانی کودکان کم شنوای متوسط همبستگی مستقیم(p<0/05) دیده شد.
    نتیجه گیری
    کودکان کم شنوای متوسط شش تا هفت ساله از راه کار تکرار کردن، بیشتر از سایر راه کارها برای اصلاح مکالمه استفاده کردند. با افزایش یک واحد در توانایی واژه یابی یا افزایش یک واحد در میانگین طول جمله کودکان مورد مطالعه، می توان انتظار داشت که یک واحد بر میزان استفاده از راه کار تکرار کردن افزوده می شود.
    کلیدواژگان: کاربردشناسی، تصحیح مکالمه، کم شنوایی متوسط
  • مهناز علی اکبری دهکردی*، علی اصغر کاکو جویباری، طیبه محتشمی، نرگس یکدله پور صفحات 66-75
    زمینه و هدف
    مطالعات، آسیب شنوایی را پراسترس ترین معلولیت می داند. استرس والدین نیز می تواند به عملکرد بد نظام خانواده و فرزندپروری نامتناسب منتهی شود. از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی برنامه فرزندپروری مثبت بر تنیدگی والدینی مادران کودکان دچار آسیب شنوایی بود.
    روش بررسی
    جامعه آماری شامل کلیه مادران کودکان 7 تا 12 ساله آسیب دیده شنوایی در شهر تهران بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی 24 نفر به عنوان نمونه مورد پژوهش انتخاب و به تصادف در دو گروه مورد و شاهد جای داده شدند. به گروه مورد برنامه فرزندپروری مثبت بر مبنای برنامه (Sanders (1993 در طول هشت جلسه آموزش داده شد. از پرسش نامه تنیدگی والدین Abidin به عنوان ابزار سنجش استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین نمرات در قلمرو والد و قلمرو کودک در گروه مورد نسبت به گروه شاهد در پیش آزمون نسبت به پس آزمون با توجه به هدف پژوهش کاهش بیشتری یافته است. همچنین نتایج با استفاده از روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری حاکی از این بود که آموزش روش فرزندپروری مثبت در کاهش نمرات تنیدگی والدینی در قلمرو کودک و مولفه های تقویت گری و خلق کودک و در قلمرو والد و مولفه های آن احساس صلاحیت، روابط با همسر و محدودیت نقش موثر بوده است(p<0/05).
    نتیجه گیری
    با توجه به مزیت های آموزش والدین در کاهش تنیدگی والدینی مادران کودکان آسیب دیده شنوایی، آموزش این روش به مادران این کودکان در کلیه مراکز آموزشی ناشنوایان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آموزش فرزندپروری مثبت، آسیب شنوایی، تنیدگی والدینی
  • سعید حسن زاده* صفحات 76-84
    زمینه و هدف
    درمانگران و محققان همواره نیازمند ابزارهای استاندارد برای ارزیابی ادراک شنیداری و تولید گفتار کودکان ناشنوا به ویژه آنهایی که کاشت حلزون شده اند هستند. با توجه به استفاده روزافزون از دو مقیاس طبقه بندی عملکرد ادراک شنیداری و درجه بندی وضوح کلامی در کودکان ناشنوای پیش زبانی کاشت حلزون شنوایی شده در سطح دنیا، مطالعه حاضر با هدف بررسی روایی و پایایی نسخه فارسی این دو مقیاس انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه 92 کودک یک سال و سه ماهه تا پانزده سال و هفت ماهه ناشنوای کاشت حلزون شده شرکت کردند. بررسی پایایی مقیاس ها با استفاده از روش آزمون بازآزمون و پایایی بین مصححان انجام شد. بررسی روایی ملاکی و سازه هر دو مقیاس نیز مورد توجه قرار گرفت.
    یافته ها
    پایایی بازآزمایی مقیاس های ادراک شنیداری و وضوح کلامی به ترتیب، 0/82 و 0/79 به دست آمد(p<0/01)، پایایی مصححان براساس میانگین ضریب توافق کاپای Cohen نیز به ترتیب 0/73 و 0/70 را نشان داد که در حد قابل قبولی است (p<0/01). روایی سازه این دو مقیاس به ترتیب 0/64 و 0/69 و روایی ملاکی نیز به ترتیب از 0/58 تا0/74 و 0/66 تا 0/69 به دست آمد(p<0/01).
    نتیجه گیری
    هر دو مقیاس واجد ویژگی های روان سنجی لازم برای سنجش استاندارد ادراک شنیداری و تولید گفتار کودکان ناشنوای کاشت حلزون شنوایی شده هستند.
    کلیدواژگان: ناشنوایی، کاشت حلزون، ادراک شنیداری، وضوح کلامی، روان سنجی
  • سالار فرامرزی*، محمدرضا مرادی، بهاره معتمدی صفحات 85-91
    زمینه و هدف
    کودکان ناشنوا به دلیل نقص شنوایی خود با مشکلات سازگاری متعددی روبه رو هستند. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی روان نمایشگری به روش پانتومیم بر سازگاری اجتماعی دانش آموزان دختر ناشنوای 12 تا 15 ساله شهر اصفهان انجام گرفت.
    روش بررسی
    روش پژوهش آزمایشی و از طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه شاهد استفاده شد. به این منظور تعداد 30 نفر از دانش آموزان دختر ناشنوای 12 تا 15 ساله شهر اصفهان که ملاک های ورود به پژوهش را داشتند، به روش تصادفی انتخاب و در دو گروه مورد (15 نفر) و شاهد (15 نفر) قرار گرفتند. برای جمع آوری اطلاعات از مقیاس سازگاری اجتماعی (Rao(1973 استفاده شد. داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل کوواریانس چندمتغیره و با بهره گیری از نرم افزار SPSS نسخه 21، تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تفاوت بین سازگاری اجتماعی دو گروه مورد و شاهد پس از انجام مداخله در سطح p=0/0001 معنی دار است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت که روش روان نمایشگری به روش پانتومیم، سازگاری اجتماعی دانش آموزان ناشنوا را بهبود می بخشد و می توان از آن به عنوان یک روش آموزشی و درمانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: ناشنوا، سازگاری اجتماعی، روان نمایشگری، پانتومیم
  • فریده تنگستانی زاده، عزت الله احمدی* صفحات 92-98
    زمینه و هدف
    نقص شنوایی در افراد ناشنوا و کم شنوا علاوه بر مهارت های ارتباطی، بسیاری از توانایی های شناختی آنها از جمله حافظه را تحت تاثیر قرار می دهد. از این رو هدف پژوهش حاضر، مقایسه حافظه کاری دیداری در دانش آموزان ناشنوا، کم شنوا با همتایان عادی بود.
    روش بررسی
    در پژوهش حاضر که از نوع علی مقایسه ای بود، با استفاده از آزمون Andre Rey، 60 دانش آموز آسیب دیده شنوایی (30 ناشنوا و 30 کم شنوا) با 30 دانش آموز عادی به عنوان گروه بهنجار که براساس جنس، هوش، پایه تحصیلی و وضعیت اجتماعی اقتصادی همتا شده بودند، مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد، بین گروه عادی با دو گروه ناشنوا و کم شنوا تفاوت معنی دار وجود دارد(p<0/05)، که میانگین گروه عادی از دو گروه دیگر بیشتر بود. اما تفاوت بین دو گروه آسیب دیده معنی دار نبود(p>0/05).
    نتیجه گیری
    نتایح نشان داد که کارکرد دانش آموزان ناشنوا و کم شنوا در تکلیف حافظه کاری دیداری نسبت به همتایان عادی خود، ضعیف تر است اما دو گروه ناشنوا و کم شنوا عملکرد یکسانی داشتند. بنابراین با شناسایی و درک بهتر عوامل تاثیرگذار بر پیشرفت این توانایی شناختی، می توان با ارائه راه کارهای جدید آموزشی، بسیاری از عقب افتادگی های این گروه از افراد، در زمینه های مختلف شناختی را بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: حافظه کاری دیداری، دانش آموزان ناشنوا، دانش آموزان کم شنوا
  • محمد ابراهیم مهدوی*، جعفر آقازاده، سیدعلی اکبر طاهایی، فاطمه حیران، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 99-113
    زمینه و هدف
    زیرآزمون شنوایی دایکوتیک یکی از اجزای مهم مجموعه آزمون پردازش شنوایی کودکان و بزرگسالان به شمار می رود. آزمون اعداد دایکوتیک تصادفی در پاسخ به ضعف حساسیت آزمون اعداد دایکوتیک دو جفتی به ناقرینگی گوشی ناهنجار در شنوایی دایکوتیک ساخته شده است. مطالعه حاضر با هدف ساخت نسخه فارسی این آزمون و ارزیابی اولیه آن انجام شد.
    روش بررسی
    با ضبط اعداد یک تا ده (به جز عدد دوهجایی چهار) فارسی در استودیو و تنظیم مشخصات شدتی و زمانی امواج، نسخه فارسی آزمون اعداد دایکوتیک تصادفی مطابق با نسخه انگلیسی آن ساخته شد. آزمون در سطح 55 دسی بل HL روی 50 نفر (به نسبت مساوی از هر دو جنس) راست دست 18 تا 25 سال با سطح شنوایی 15 دسی بل HL یا کمتر در فرکانس های ادیومتریک انجام شد.
    یافته ها
    میانگین امتیاز گوش راست، گوش چپ و برتری گوش راست در افراد مورد مطالعه به ترتیب 94/3 درصد با انحراف معیار 5/3، 84/8 درصد با انحراف معیار 7/7 و 9/5 درصد با انحراف معیار 7 درصد به دست آمد. 60 درصد از افراد نتیجه بهنجار، 24 درصد ضعف یک گوشی و 16 درصد ضعف دوگوشی نشان دادند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد نسخه فارسی آزمون اعداد دایکوتیک تصادفی می تواند همانند آزمون اصلی خود ناقرینگی گوشی، ضعف های یک طرفه و دوطرفه را در شنوایی دایکوتیک نشان دهد.
    کلیدواژگان: شنوایی دایکوتیک، بزرگسالان، برتری گوشی، جنس، زبان فارسی
  • فرزاد فرجی خیاوی، آرش بیات، رضوان دشتی*، سید جلال ثامنی صفحات 114-122
    زمینه و هدف
    افت شنوایی از شایع ترین بیماری های مزمن در سالمندان است. استفاده از سمعک به منظور بهبود مشکل شنوایی، تاثیر مثبتی بر کیفیت زندگی این دسته از افراد دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی رضایتمندی افراد سالمند کم شنوا از سمعک براساس نوع و میزان کم شنوایی آنان بود.
    روش بررسی
    این پژوهش مقطعی روی 40 سالمند دارای سمعک انجام گرفت. این افراد براساس گروه بندی سالمندی سازمان جهانی بهداشت به دو گروه سنی 74-65 سال و 90-75 سال تقسیم شدند که در هر گروه 20 نفر قرار داشتند. ارزیابی میزان رضایتمندی از سمعک با استفاده از پرسش نامه سنجش رضایتمندی از سمعک در زندگی روزمره صورت پذیرفت.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر میزان رضایتمندی از سمعک در گروه سنی 74-65 سال به طور معنی داری بیشتر از گروه 90-75 سال بود(p=0/02). میزان رضایتمندی در افراد دچار کم شنوایی آمیخته به نحو معنی داری بیشتر از مبتلایان به کم شنوایی حسی عصبی به دست آمد(p=0/02). میانگین امتیازات بیماران با کم شنوایی شدید در بعد تاثیرات منفی به نحو معنی داری بیشتر از گروه های کم شنوایی متوسط و متوسط تا شدید بود(p=0/01).
    نتیجه گیری
    میانگین نمره کلی رضایتمندی افراد، حاکی از رضایت نسبتا بالای آنها از سمعک خود بود. از طریق مشاوره دقیق در مورد توانایی ها و محدودیت های تقویت کننده می توان تاثیرات منفی را در گروه های مبتلا به کم شنوایی متوسط و متوسط تا شدید کاهش داد.
    کلیدواژگان: رضایتمندی، سمعک، سالمند، کم شنوایی
|
  • Guita Movallali *, Masoumeh Imani Pages 1-16
    Background And Aim
    Various studies indicate that deaf children compared with hearing children have problems in all aspects of emotional development, including facial expression, emotional understanding of display rules, mixed and contradictory emotions and theory of mind. This article reviews studies of impaired emotional development in children with hearing impairment.
    Recent Findings
    Some findings indicate that young deaf children function similar to hearing children. The difficulty in understanding display rules experienced by deaf children can be explained by appealing to their inability to adequately express emotions in emotion-eliciting contexts, as opposed to their difficulty in understanding mental states. Overall, research findings indicate that emotional understanding in various aspects and dimensions is associated with children's language abilities.
    Conclusion
    Results obtained show that more aspects of deaf children 's emotional development (such as interpretation and recognition of facial expression) are similar to that of their peers. However, deaf children performed more poorly in tasks which required experience in understanding display rules and theory of mind. Recent findings generally demonstrate that language plays an important role in the emotional development of children. Therefore, deaf children in comparison to hearing children are less able performers.
    Keywords: Hearing impaired children, facial expression, emotional development, mixed emotions, theory of mind, display rules
  • Ali Khoddam* Pages 17-24
    Background And Aim
    School-aged children with borderline intelligence quotient (IQ) have different comprehension and narrative skills compared with normal children. This research compared dysfluencies and story comprehension of these students with normal students.
    Methods
    In a cross-sectional study, 30 students with borderline intelligence quotient and 25 normal students were compared. Stratified random sampling was used for selection of students. Picture-elicited narrative and comprehension tests were used to study students. The Mann-Whitney U test and the analysis of covariance Spearman correlation test were used for data analysis.
    Results
    Students with borderline intelligence quotient produced word dysfluencies and phrasal nonfluencies more than normal students (p=0.005, p=0.01, respectively). They also performed more poorly in story comprehension (p=0.002). There was a significant association between phrasal disfluency and story comprehension (r=-0.21).
    Conclusion
    Students with borderline intelligence quotient show more dysfluencies in narration and are weaker in story comprehension. There are negative associations between phrasal disfluency and story comprehension.
    Keywords: Normal disfluency, story comprehension, student, intelligence
  • Salar Faramarzi *, Mohammad Reza Moradi Pages 25-31
    Background And Aim
    Deaf children face many psychological problems due to their inability to hear. The present study investigates the effectiveness of art therapy (painting) in reducing the hopelessness and solitude experienced by these children.
    Methods
    An experimental design with pre- and post-testing and a control group was used. Multi-stage method was used for selecting 30 children with hearing impairment (age range: 7-10 years) from Isfahan. Subjects were randomly appointed to experimental and control groups. Data was collected using Kazdin hopelessness scale and Asher solitude scale. Analysis of covariance statistical method was used to analyze the data.
    Results
    Findings indicated a significant difference between feelings of hopelessness and solitude of deaf children in experimental and control groups (p<0.001).
    Conclusion
    From these findings it can be concluded that art therapy decreases the rate of hopelessness and solitude in deaf children and can be applied as an educational and therapeutic method.
    Keywords: Art therapy, painting therapy, hopelessness, solitude, deaf children
  • Fatemeh Haresabadi, Tahereh Sima Shirazi* Pages 32-44
    Background And Aim
    Specific language impairment (SLI), one variety of developmental language disorder, has attracted much interest in recent decades. Much research has been conducted to discover why some children have a specific language impairment. So far, research has failed to identify a reason for this linguistic deficiency. Some researchers believe language disorder causes defects in phonological working memory and affects auditory processing speed. Therefore, this study reviews the results of research investigating these two factors in children with specific language impairment.
    Recent Findings
    Studies have shown that children with specific language impairment face constraints in phonological working memory capacity. Memory deficit is one possible cause of linguistic disorder in children with specific language impairment. However, in these children, disorder in information processing speed is observed, especially regarding the auditory aspect.
    Conclusion
    Much more research is required to adequately explain the relationship between phonological working memory and auditory processing speed with language. However, given the role of phonological working memory and auditory processing speed in language acquisition, a focus should be placed on phonological working memory capacity and auditory processing speed in the assessment and treatment of children with a specific language impairment.
    Keywords: Specific language impairment, working memory, auditory processing, children, language disorders
  • Vahid Moradi, Mansoureh Adel Ghahraman*, Akram Pourbakht, Soufia Naghdi, Shohreh Jalaie Pages 45-56
    Background And Aim
    Creatine plays an important role in the regulation of cellular energy in high energy demand organs such as the inner ear. It is also believed to play a protective role. This article reviewed the mechanisms and effects of creatine on the auditory and vestibular systems.
    Recent Findings
    Creatine transporters and creatine kinase enzymes are involved in converting creatine to creatine phosphate. Phosphate is a fuel cell available in the cochlear and vestibular hair cells and the protective cells, striavascularis, peripheral and central neural pathways to the auditory cortex. It provides essential ATP for auditory and vestibular system performance. Creatine kinase prevents cochlear damage by regulating the metabolism of energy in marginal layers of the striavascularis and preventing free radical production in stressful situations. It also plays an important role in vestibular compensation. Creatine kinase dysfunction leads to an increase in the threshold of auditory brainstem potentials and a reduction in vestibular performance. The use of creatine improves vestibular evoked myogenic potentials and neurologic symptoms.
    Conclusion
    Creatine and creatine kinase protein is essential for normal hearing and balance function and sensitivity. Creatine kinase deficiency impairs the functioning of these two systems; however, creatine consumption may boost the sensitivity of the vestibular system and neurological performance. Effects of the creatine consumption on the auditory system have not yet been examined.
    Keywords: Creatine, creatine kinase, vestibular system, auditory system, adenosine triphosphate
  • Peyman Zamani *, Seyedeh Maryam Mousavi, Seyedeh Fatemeh Emami, Sara Abedini, Fatemeh Farahmandfar, Ashraf Tashakori Pages 57-65
    Background And Aim
    Conversational repair skills are essential for establishing mutually successful verbal communication. Cognitive and linguistic disorders can have negative effects on these skills. Children with hearing loss have special cognitive and linguistic issues. This study was performed to contribute to the paucity of data on conversational repair strategies used by hearing impaired children.
    Methods
    The participants included 58 children with moderate hearing loss (38 boys and 20 girls) aged 6 to 7 from Ahvaz city. A cross-sectional study design was used. Frequency of using different types of repair strategies in ten repair situations was calculated. Scores of intelligence, memory, word finding, lexical richness, and mean length of sentences was obtained through cognitive-linguistic tests. Data was analyzed employing an independent t-test, Pearson correlation coefficient, and logistic regression.
    Results
    A direct correlation was observed between clarification strategy and communicative social intelligence (p=0.045). A direct correlation was observed between applying different types of conversational repair strategies and linguistic abilities in children with moderate hearing loss (p<0.05).
    Conclusion
    Children with moderate hearing loss (age: 6-7 years) use repetition more than any other strategy to repair conversation. One unit increase in word finding ability or in mean length of sentence predicts one unit increase in the degree of using repetition strategy.
    Keywords: Pragmatics, conversational repair, moderate hearing loss
  • Mahnaz Aliakbari Dehkordi *, Ali Asghar Kakojouibari, Tayebeh Mohtashami, Narges Yekdelehpour Pages 66-75
    Background And Aim
    Research indicates that impaired hearing is one of the most stressful disabilities. The parenting stress involved could lead to family malfunction and improper parenting. Therefore, this study aimed to evaluate the effects of positive parenting programs on the parenting stress of mothers with impaired hearing children.
    Methods
    The statistical population comprised mothers of all 7-12-year-old impaired hearing children in Tehran city. Thereafter, using the random sampling method, 24 individuals were shortlisted as research participants and were randomly assigned to two groups: control and experimental. The experimental group was trained with a positive parenting program based on the Sanders program (1993) over eight sessions. The measurement instrument was the Abidin parenting stress questionnaire.
    Results
    The mean score for grades in the experimental groups’ parent and child domains at the pre- and post-test stages had reduced more than that in the control group. In addition, the results of a multivariate covariance analysis indicated that positive parenting training was effective in the reduction of parenting stress scores, reinforcement, and child mood components in the child domain, and in the feelings of competence, relationships with the spouse, and role limitation components (p<0.05) in the parent domain.
    Conclusion
    Considering the benefits of training parents for the reduction of parenting stress of mothers with impaired hearing children, this method is recommended in all learning centers for the deaf.
    Keywords: Positive parenting program method, impaired hearing, parenting stress
  • Saeid Hassanzadeh* Pages 76-84
    Background And Aim
    Clinicians and researchers always need standard measures for the evaluation of auditory perception and speech production in deaf children, particularly those with cochlear implants. This study addresses the reliability and validity of the Persian version of categorization of auditory performance (CAP) scale and speech intelligibility rating (SIR) in cochlear-implanted prelingual deaf children.
    Methods
    A total of 92 cochlear-implanted deaf children aged 1.3-15.7 years participated in the study. Test-retest reliability, inter-rater reliability, and criterion and construct validity of the scales were investigated.
    Results
    The obtained test-retest reliability for categorization of the auditory performance scale and speech intelligibility rating was 0.82 and 0.99 (p<0.01), respectively, whereas the suggested inter-rater reliability based on average Cohen’s kappa coefficient was 0.73 and 0.70 for the two scales (p<0.01), which appear acceptable. The concurrent validity of the scales was 0.64 and 0.69 (p<0.01). The construct validity for categorization of the auditory performance scale ranged between 0.58 and 0.74 (p<0.01), whereas the same feature for the speech intelligibility rating indicated a range between 0.66 and 0.69 (p<0.01).
    Conclusion
    The findings of this investigation indicated that both CAPII and SIR scales are reliable and valid instruments for the assessment of auditory perception and speech production of cochlear-implant deaf children.
    Keywords: Deafness, cochlear implant, auditory perception, speech intelligibility, evaluation
  • Salar Faramarzi *, Mohammad Reza Moradi, Bahareh Motamedi Pages 85-91
    Background And Aim
    Deaf children face several compatibility issues because of their hearing impairment. The present study aims to investigate the effectiveness of psychodrama using pantomime on the social adjustment of 12-15-year-old deaf female students in Isfahan.
    Methods
    For this study, an experimental design was used with a pre-test and post-test and a control group. Thirty deaf subjects (12-15-year-olds) in Isfahan were selected randomly and allocated to experimental and control groups. To gather information, Rao’s Social Maturity Scale was used. The data were analyzed by the multivariate analysis of covariance s tatistical method (SPSS version 21).
    Results
    Our findings revealed that there was a significant difference between the performances of deaf students of both the groups in the post-test on social adjustment (p=0.0001).
    Conclusion
    The use of psychodrama increased the rate of social adjustment in deaf students.
    Keywords: Deaf, social adjustment, psychodrama, pantomime
  • Farideh Tangestani Zadeh, Ezzatollah Ahmadi * Pages 92-98
    Background And Aim
    The hearing defects in deaf and hearing-impaired students also affect their cognitive skills such as memory in addition to communication skills. Hence, the aim of this study was to compare visual working memory in deaf and hearing-impaired students with that in normal counterparts.
    Method
    In the present study, which was a causal-comparative study using the André Rey test, 30 deaf and 30 hearing-impaired students were compared with 30 students in a normal group, and they were matched based on gender, intelligence, educational grade, and socioeconomic status.
    Findings
    Findings show that there is significant difference between the three groups’ subjects (p<0.05). The average of the normal group was more than that of the other two groups. However, the difference between the two auditory impaired groups was not significant (p>0.05).
    Conclusion
    Function of deaf or hard-of-hearing students in the visual working memory task was weaker in comparison with the normal counterparts, while the two deaf and hard-of-hearing groups have similar functions. With a better identification and understanding of the factors that affect the development of this cognitive ability, we can offer new methods of teaching and reduce many of the disadvantages of this group of people in the different fields of cognitive science.
    Keywords: Visual working memory, deaf students, hearing impaired students
  • Mohammad Ebrahim Mahdavi *, Jafar Aghazadeh, Seyyed Ali Akbar Tahaei, Fatemeh Heiran, Alireza Akbarzadeh Baghban Pages 99-113
    Background And Aims
    The dichotic listening subtest is considered as an important component of the test battery for auditory processing assessment in both children and adults. A randomized dichotic digits test (RDDT) was created to compensate for sensitivity weakness of double digits when detecting abnormal ear asymmetry during dichotic listening. The aim of this study was the development and initial evaluation of the Persian randomized dichotic digits test.
    Method
    Persian digits 1-10 (except for the bisyllabic digit, 4) uttered by a native Persian language speaker were recorded in a studio. After alignment of intensity and temporal characteristics of digit waveforms, lists 1 and 2 of the RDDT were reproduced. List 1 of the test was administered at 55 dBHL on 50 right-handed normal hearing individuals (with an equal sex ratio) in the age group of 18-25 years and hearing thresholds of 15 dBHL or better in audiometric frequencies.
    Results
    Mean (standard deviation) percent-correct score for right and left ears and right ear advantage of the subjects was 94.3 (5.3), 84.8 (7.7), and 9.5 (7.0) percent, respectively. Sixty percent of the subjects showed normal results and unilateral and bilateral deficits were seen in 24 percent and 16 percent, respectively.
    Conclusion
    It seems the Persian version of RDDT is the same as the original test as it is able to test ear asymmetry, unilateral and bilateral deficits in dichotic listening.
    Keywords: Dichotic listening, adults, ear advantage, gender, Persian language
  • Farzad Farajikhiavi, Arash Bayat, Rezvan Dashti *, Seyed Jalal Sameni Pages 114-122
    Background And Aim
    Hearing loss is one of the most prevalent chronic diseases in the elderly; using a hearing aid to alleviate auditory impairment can positively affect their quality of life. This research aimed to determine the level of satisfaction concerning hearing aids in elderly people with hearing impairment based on the type and degree of hearing loss.
    Methods
    An analytic cross-sectional research design was used; the sample included 40 elderly people who used hearing aids. According to the World Health Organization (WHO) age classification, participants were divided into two age groups: 65-74 years (n=20) and 75-90 years (n=20). Satisfaction levels were assessed using a standard satisfaction with amplification in daily life (SADL) questionnaire.
    Results
    Satisfaction levels in the 65-74 age group were significantly higher than that in the 75-90 age group (p=0.02). Participants with mixed hearing loss revealed higher satisfaction levels than participants with sensorineural hearing loss (p=0.02). On the negative effects dimension, participants with severe hearing loss exhibited significantly higher satisfaction levels than participants with moderate or moderate to severe hearing loss (p=0.01).
    Conclusion
    Total satisfaction mean scores were relatively high in the elderly participants. Negative features could be reduced via careful consultation regarding the aids’ amplifying capabilities and limitations in groups with moderate or moderate to severe hearing loss.
    Keywords: Satisfaction, hearing aid, elderly, hearing loss