فهرست مطالب

پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز - سال سی و هفتم شماره 3 (پیاپی 117، امرداد و شهریور 1394)

مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سال سی و هفتم شماره 3 (پیاپی 117، امرداد و شهریور 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/04
  • تعداد عناوین: 9
|
  • نگین آزاده، زهرا هوشمندی*، محبوبه سترکی صفحه 6
    زمینه و اهداف
    با توجه به تولید روز افزون نانوذرات اکسیدروی، آهن و نیکل و کاربردهای مفید آنها در سیستمهای بیولوژیک، تاکنون مطالعات کمی در زمینه اثرات جانبی نانوذره Fe4NiO4Zn بر بدن جانداران صورت گرفته است. در تحقیق حاضر تاثیر این نانوذره بر عملکرد کلیه مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت تجربی بر روی 24 رت نر نژاد Wistar انجام شد. حیوانات به 3 گروه 8 تایی تقسیم گردیدند: گروه اول: گروه کنترل که به میزان 5/. میلی لیتر سرم فیزیولوژی دریافت کردند. به گروه دوم – سوم به ترتیب: 5/. میلی لیتر از نانوذرات Fe4NiO4Zn با غلظت ppm 100و200 تزریق شد (به مدت 7 روز متوالی). روزهای دوم - هفتم و چهاردهم بعد از تیمار خون گیری انجام شد. فاکتورهای بیوشیمیایی اوره(BUN)-اسید اوریک و کراتینین اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    در روز هفتم پس از تیمار، میزان اسید اوریک در هر دو دوز تیمار افزایش معنی دار نشان داد. درگروه دوم، میزان اسید اوریک در روزهای 2و 14 پس از تیمار نیز افزایش معنی دار یافت.میزان اوره در هر دو دوزتیمار در روزهای 2-7-14 نسبت به گروه کنترل کاهش نشان داد. میزان کراتینین فقط در دوز بالا، کاهش معنی دار داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان دهنده تاثیر نانوذره Fe4NiO4Zn بر عملکرد کلیه است. علت تفاوت در توزیع و نفوذ بافتی و آسیب بافتی نانوذرات در مطالعات مختلف احتمالا تفاوت در روش سنتزآنها می باشد که منجر به تغییر در اندازه-شکل و خواص فیزیکی و شیمیایی دیگر در نانوذرات شده است. بنابراین تاثیر و برهمکنش چنین نانوذراتی با سلولها و بافتهای بدن جانور متفاوت خواهد بود. به نظر می رسد کاربرد نانوذرات Fe4NiO4Zn در موارد بیولوژیک، اثر سمی پایدار و طولانی مدت بر بدن جاندران ایجاد نمی کند و احتمالا سیستم رتیکولواندوتلیال موجود در بدن قادر به دفع یا تجزیه آنها می باشد.
    کلیدواژگان: رت، اوره، کراتینین، اسیداوریک، نانوذره
  • علی اصفهانی، شهرزاد یحیوی*، ناصر آقامحمدزاده، شیوا ابراهیمی صفحه 12
    زمینه و اهداف
    کاپسیتابین (زلودا) یک پیش داروی خوراکی 5-فلورویوراسیل است که بعنوان داروی شیمی درمانی بکار می رود. برخی مطالعات نگرانی هایی در مورد تغییر در پروفیل چربی در پی دریافت این دارو ابراز داشته اند. این مطالعه در نظر داشت چنین تغییرات احتمالی در بیماران سرطانی را قبل و پس از دریافت زلودا بررسی نماید.
    مواد و روش ها
    تغییرات پروفیل چربی 3 ماه پس از تجویز زلودا در 100 بیمار مبتلا به بدخیمی های دستگاه گوارش بررسی شد. سطوح سرمی تری گلیسیرید، کلسترول تام، لیپوپروتئین با چگالی کم و لیپوپروتئین با چگالی بالا قبل و 3 ماه پس از شروع زلودا اندازه گیری شد. هیپرتری گلیسیریدمی بصورت سطح تری گلیسیرید سرم بیش از 200 میلی گرم در دسی لیتر و هیپرکلسترولمی بصورت سطح کلسترول تام سرم بیش از 200 میلی گرم در دسی لیتر در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در مجموع 64 بیمار مذکر و 36 بیمار مونث با سن متوسط 51/ 12±11/ 61 سال (محدوده: 68-31 سال) وارد مطالعه شدند. سطح سرمی تری گلیسیرید بطور معنی داری از 28/ 39±51/ 148 میلی گرم در دسی لیتر در ابتدا به 88/ 78±17/ 194 میلی گرم در دسی لیتر 3 ماه پس از آغاز دریافت زلودا افزایش یافت (001/ 0>p). تغییرات مشابه برای سطوح سرمی کلسترول تام (از 56/ 51±29/ 190 به 44/ 56±86/ 197 میلی گرم در دسی لیتر؛ 001 /0>p) و لیپوپروتئین با چگالی بالا (از 94/ 9±35/ 44 به 13/ 9±94/ 45 میلی گرم در دسی لیتر؛ 001/ 0=p) مشاهده شد. تغییر سطح سرمی لیپوپروتئین با چگالی پایین معنی دار نبود (10 /0=p). چهل و دو و 15 درصد بیماران 3 ماه پس از درمان بترتیب دچار هیپرتری گلیسیریدمی و هیپرکلسترولمی شدند.
    نتیجه گیری
    زلودا ممکن است سطوح سرمی تری گلیسیرید، کلسترول تام و لیپوپروتئین با چگالی بالا را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: سرطان، پروفیل چربی، کاپسیتابین، هیپرتری گلیسیریدمی، هیپرکلسترولمی
  • یونس انزابی، آرش خاکی* صفحه 18
    زمینه و اهداف
    بعد از استافیلوکوکوس آرئوس و اشرشیا کلی، سودوموناس آئروژینوزا سومین عامل شایع عفونت های بیمارستانی بوده و انتقال فعال و فرصت طلبانه آنها غالبا به علت عدم رعایت موازین بهداشت عمومی صورت می گیرد، لذا این پژوهش با هدف بررسی اثرات ضد باکتریائی گیاه بومی کاکوتی کوهی بر روی جدایه های باکتری های مذکور از مجرای ادراری موش های صحرائی آزمایشگاهی، به عنوان مدل تجربی، انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    از 40 سر موش صحرائی نژاد ویستار سالم، تحت شرایط استریل، مقدار لازم نمونه ادرار اخذ و پس از شناسائی جدایه های مذکور با استفاده از روش های استاندارد میکروبشناسی، به منظور تعیین اثرات ضد باکتریائی اسانس و عصاره اتانولی گیاه بومی مورد آزمایش بر روی جدایه های مورد نظر، آزمایشات تعیینMIC، MBC و آنتی بیوگرام انجام گردید.
    یافته ها
    مشخص شد که هم اسانس و هم عصاره اتانولی کاکوتی کوهی برجدایه های مورد بررسی به جز جدایه های سودوموناس آئروژینوزا دارای اثرات ضد باکتریایی بوده و مقایسه اثرات مهار رشد و باکتری کشی ترکیبات مذکور نشان داد که اسانس این گیاه در غلظت های کمتری نسبت به عصاره دارای اثرات ضد باکتریائی می-باشد. همچنین مشخص شد که در سطح اطمینان 05/ 0< P بین اثر ضد باکتریائی ترکیبات گیاه مذکور و آنتی بیوتیک استاندارد آمیکاسین اختلاف معنی دار وجود دارد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که از ترکیبات گیاه خوراکی و بومی کاکوتی کوهی، به عنوان مواد آنتی باکتریال مناسب، می توان علیه اغلب پاتوژن های فرصت طلب (بجز سودوموناس آئروژینوزا) که توانائی ایجاد عفونت های مختلف در انسان را هم دارا هستند، استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اثرات ضد باکتریایی، اسانس، عصاره اتانولی، مجرای ادراری، موش صحرا
  • امیر بهرامی، شیوا ابراهیمی*، شهرزاد یحیوی صفحه 26
    زمینه و اهداف
    بعنوان شایع ترین بدخیمی دستگاه درون ریز، بروز سرطان های تیروئید در سرتاسر دنیا افزایش یافته است. بنظر می رسد مشخصات ذاتی بیماران، توزیع زیرگونه های هیستوپاتولوژیک سرطان تیروئید، عوامل مرتبط با پیش آگهی و سرانجام بیماران ممکن است در مطالعات گوناگون متفاوت باشد. در این مطالعه تظاهرات بالینی، یافته های هیستوپاتولوژیک/آزمایشگاهی و سرانجام طولانی مدت بیماران دچار سرطان تیروئید مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه گذشته نگر، پرونده 450 بیمار با تشخیص سرطان تیروئید در کلینیک غدد شهرستان تبریز از سال 1372 تا 1393 بررسی شد و مشخصات بیماران، یافته های بالینی/هیستوپاتولوژیک، اقدامات درمانی و سرانجام طولانی مدت ثبت گردید.
    یافته ها
    در بین بیماران 4/ 80% مونث بوده و میانگین سنی در زمان تشخیص 72/ 11±15/ 37 سال (دامنه: 74-11) بود. ندول منفرد تیروئید شایع ترین تظاهر اولیه بود (5 /77%) و پس از آن به ترتیب، ندول های متعدد تیروئید (9/ 20%)، لنفادنوپاتی گردنی (3/ 9%) و خشونت صدا (3/0%) قرار داشتند. بیوپسی سوزن ظریف در 8/ 79% بیماران بعمل آمده بود که نتایج آن بدین قرار گزارش شده بود: کارسینوم پاپیلاری (5/ 56%)، ندول خوش خیم (3/ 15%)، کارسینوم فولیکولار (12%)، مشکوک (7/ 9%)، کارسینوم مدولاری (2/2%)، کارسینوم هرتل سل (2/2%)، غیرتشخیصی (7 /1%)، و کارسینوم آناپلاستیک (3/ 0%). تشخیص قطعی شامل کارسینوم پاپیلاری (92%)، کارسینوم مدولاری (8/ 3%)، کارسینوم هرتل سل (2%)، کارسینوم فولیکولار (2%)، و کارسینوم آناپلاستیک (2 /0%) بودند. پیگیری پس از عمل در 9/ 90% با متوسط زمانی 40/ 7 سال مقدور بود. بهبود در 4/ 91%، متاستاز موضعی در 9/ 5%، متاستاز همزمان موضعی و دوردست در 2%، و متاستاز دوردست صرف در 7/ 0% وجود داشت.
    نتیجه گیری
    اغلب جنبه های سرطان های تیروئید در مطالعه فعلی همراستا با گزارشات قبلی می باشند. میزان عالی بقای پس از جراحی یافته ای قابل توجه بود.
    کلیدواژگان: سرطان تیروئید، اپیدمیولوژی، پیش اگهی، بقاء
  • مهرانگیز قربانی*، نادر فرهپور، علیرضا یاوری کیا صفحه 34
    زمینه و اهداف
    پیچ خوردگی کناره خارجی مچ پا، شایعترین آسیب در ورزش و فعالیت های روزمره زندگی محسوب می شود. هدف از این مطالعه بررسی شدت فعالیت EMG عضلات ثبات دهنده وضعیت قائم هنگام بروز شتاب ناگهانی در سطح اتکاء به منظور فراهم کردن چشم انداز بیومکانیکی اثرات پیچ خوردگی حاد مچ پا بر پاسخ عضلانی، برای پزشکان و درمانگران در این بیماران است.
    مواد و روش ها
    روش تحقیق نیمه تجربی با طرح مورد- کنترل مورد استفاده قرار گرفت. برنامه آزمایشی گاری– وزنه به عنوان یک آزمون تعادلی پویا در دو جهت روبه جلو و عقب با شبیه سازی افتادن، با مطالعه بر روی 4 عضله ثبات دهنده پاسچر به صورت دو طرفه روی بدن 19 مرد بزرگسال در دو گروه (9 فرد مبتلا به پیچ خوردگی حاد کناره خارجی مچ پا؛ با میانگین سنی؛ 9/ 23 ± 03/ 2 سال و 10 فرد سالم با میانگین سنی؛ 2/ 3 ± 4 /26 سال) انجام شد. داده های EMG به روش تحلیل واریانس چندگانه و تحلیل عاملی 4×2×2 مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    اثر متقابل عضله نسبت به جهت گاری به طور معنی داری نشان داده شد. فعالیت بالاتر TA راست و چپ در شتاب به جلو به طور معنی داری در گروه LAS حاد بیش از گروه نرمال نشان داده شد. فعالیت بالاتر MGR در شتاب به عقب گاری به طور معنی داری در گروه سالم بیش از گروه LAS حاد نشان داده شد. مقایسه فعالیت EMG عضلات دو سمت بدن در افراد مبتلا نسبت به افراد سالم به طور معنی داری متقارن است.
    نتیجه گیری
    بی ثباتی مچ پا علاوه بر ناپایداری های مکانیکی و عملکردی در مفاصل اندام تحتانی تغییرات بیومکانیکی طولانی مدتی از قبیل مکانیسم بازیابی تعادل متفاوت بر دستگاه عصبی اسکلتی عضلانی به جای می گذارد.
    کلیدواژگان: الکترومایوگرافی سطحی (sEMG)، تعادل، پیچ خوردگی حاد کناره خارجی مچ پا (LAS)
  • محمدعلی قویمی*، سعید نظافتی، سید احمد آرتا، آرزو قریشی زاده، نسترن صادقیلر صفحه 40
    زمینه و اهداف
    بی حسی عصب آلوئولار تحتانی برای انجام درمان در فک تحتانی استفاده زیادی دارد اما به علت وجود ملاحظات آناتومیکی در فک پایین، بلاک عصب آلوئولار تحتانی درصد موفقیت پایینی دارد. با توجه به اینکه بسیاری از بیماران هنگام مراجعه، رادیوگرافی پانورامیک جهت بررسی های تشخیصی دندانپزشکی به همراه دارند، بر آن شدیم تا به مقایسه ی موفقیت دو روش بی حسی موضعی بلاک عصب آلوئولار تحتانی بدون استفاده از رادیوگرافی پانورامیک و با استفاده از رادیوگرافی پانورامیک بپردازیم.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، بیماران مراجعه کننده به بخش جراحی فک و صورت دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سالهای 1391-1390 که شرایط ورود به مطالعه را داشتند مورد بررسی قرار گرفتند. برای کلیه بیماران در مرحله نخست مطالعه تزریق در یک سمت بدون استفاده از رادیوگرافی انجام گردید. در مرحله دوم مراجعه تزریق در سمت مقابل با استفاده ازکلیشه رادیوگرافی صورت گرفت و نتایج بی حسی در این دو روش با یکدیگر با استفاده از روش های آماری توصیفی و آزمون کای اسکویر مقایسه گردید.
    یافته ها
    تعداد 31 بیمار (12 زن، 19 مرد) با میانگین سنی 47/ 10±16/ 37 سال وارد شدند. مقایسه میزان موفقیت بی حسی بلاک عصب آلوئولار تحتانی با راهنمای رادیوگرافی پانورامیک و بدون استفاده از رادیوگرافی پانورامیک نشان داد که بین نتایج بی حسی حاصل از این دو روش اختلاف آماری معنی داری وجود دارد (02/ 0=p).
    نتیجه گیری
    در صورت استفاده از رادیوگرافی پانورامیک میزان موفقیت بی حسی بالا بوده و استفاده از رادیوگرافی پانورامیک در انجام بی حسی بلاک عصب آلوئولار تحتانی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: بی حسی، رادیوگرافی، فک پایین
  • علی حسین مسگرزاده*، رضا خورشیدی، سعید حاج محمدی، دانیال فدایی فولادی، نسرین حاجوی فرد صفحه 44
    زمینه و اهداف
    مناسب بودن استئوتومی طرفی داخلی یا خارجی در رینوپلاستی، هنوز مورد اختلاف نظر است.. هدف از این مطالعه مقایسه این دو تکنیک از نظر پارگی مخاط بینی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی، 30 نفر کاندید جراحی انتخابی بینی در مرکز آموزشی امام رضا تبریز طی مدت 12 ماه بررسی شدند. در هر بیمار استئوتومی خارجی در یک سمت بینی و استئوتومی داخلی در سمت دیگر بوسیله متخصصی که در هر دو روش تبحر داشت، بعمل آمد. بصورت ناآگاهانه از گروه بندی بیمار، محققی دیگر با استفاده از اندوسکوپی بینی پارگی های مخاطی بینی را یافته و اندازه آنها را در واحد میلی متر گزارش نمود.
    یافته ها
    در مجموع 30 بیمار، 10 مذکر و 20 مونث با سن متوسط 36/ 7±47/ 26 (30-20) سال وارد این مطالعه شدند. پارگی مخاط بینی در روش استئوتومی داخلی در تمام موارد گزارش شد، در حالی که در گروه استئوتومی خارجی این میزان 90% بود (24/0=p، مساوی 1/11نسبت بخت، 25/ 1-99/ 0=دامنه اطمینان 95%). میانه طول پارگی مخاطی در موارد با استئوتومی داخلی 9 میلی متر و در موارد با استئوتومی خارجی 4 میلی متر بود. این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (001/ 0>p). آنالیز داده ها بر اساس سن و جنس بیماران، ارتباط معنی داری را با فراوانی یا شدت پارگی مخاط بینی نشان نداد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که استئوتومی داخلی در بیماران تحت جراحی الکتیو بینی در مقایسه با تکنیک خارجی بطور معنی داری همراه با آسیب مخاط بینی شدیدتر است.
    کلیدواژگان: رینوپلاستی، استئوتومی، اندوسکوپی
  • فریدون منصوری*، نعمت شمس، احسان رشیدیان صفحه 50
    زمینه و اهداف
    شیگاتوکسین ها (وروتوکسین) یکی از توکسین های باکتریایی مهم می باشد که توسط باکتری اشریشیا کلی (O157:H7 و nonO157:H7) تولید شده و مسئول ایجاد بیماری های مختلف در انسان و دام می باشد. سندرم اورمی همولیتیک (HUS) ناشی از این توکسین ها، یکی از بیماری های قابل توجه در انسان است که در هر دو جنس ایجاد می شود که می تواند باعث عوارض کلیوی شدید، نیاز به پیوند کلیه و حتی مرگ شود. بدلیل اینکه اطلاعات جامعی از فراوانی ژنهای مذکور در ایران و استان لرستان در دسترس نیست، هدف این تحقیق تلاش در جهت شناسایی ژن های مذکور در نمونه های ادراری شهر خرم آباد است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بصورت تصادفی بر روی 146 بیماری که با علائم عفونت مجرای ادراری در سال های 1390- 1389 به آزمایشگاه های تشخیص طبی شهر خرم آباد مراجعه کرده بودند، انجام شد. ابتدا جدایه ها با استفاده از محیطهای افتراقی، اختصاصی و انجام تست های بیوشیمیایی استاندارد (ایندول، MRVP، سیترات، تولید، SH2) شناسایی و تعیین هویت گردیدند. سپس از روش Multiplex PCR جهت ردیابی ژن های Stx1 و Stx2 که به ترتیب قطعات 302 و 516 جفت بازی تولید می کنند، بهره گرفته شد.
    یافته ها
    از تعداد 146 نمونه بررسی شده تعداد 117 نمونه (13/ 80%) مربوط به زنان و تعداد 29 نمونه (86/ 19) مربوط به مردان بود که هیچکدام آنها واجد ژن های Stx1 و Stx2 نبود.
    نتیجه گیری
    سروتیپ های اشریشیا کلی مولد شیگاتوکسین، عامل عفونت مجرای ادراری در خرم آباد نیست، وجود فراوانی این ژن ها در ایران، شیوع آنها در نمونه-های ادراری پایین است، اما باتوجه عوارض شدید شیگاتوکسین ها، بررسی مکرر نمونه های ادراری بیماران متبلا به عفونت های مجرای ادراری در نقاط مختلف کشور با اهمیت تلقی می شود.
    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، شیگاتوکسین، وروتوکسین PCR، چندگانه، سندرم اورمی همولیتیک
  • سید رضا مودب، کیوان امینی، بهزاد کاظمی حکی* صفحه 56
    زمینه و اهداف
    (Pyrazinamide، PZA) یکی از داروهای مهم رده اول ضد سل می باشد و بروز مقاومت به آن می تواند به برنامه کنترل بیماری سل تاثیر بگذارد. هدف از این تحقیق بررسی میزان مقاومت به PZA میان سویه های(Mycobacterium tuberculosiss، MTB) بود.
    مواد و روش ها
    سویه های MTB از بیماران ایرانی و خارجی جدا شده بودند که به مرکز تحقیقات سل و بیماری های ریوی تبریز ارجاع داده شده بودند. تعداد 100 سویه MTB برای تعیین مقاومت دارویی به PZA با روش نسبی در محیط 7H10مورد مطالعه قرار گرفتند.
    یافته ها
    از تعداد 100 سویهMTB، تعداد 60 سویه حداقل به یکی از داروهای اصلی (ایزونیازید، ریفامپین، اتامبوتل، استرپتومایسین) مقاوم بودند. تعداد 40 سویه به تمامی داروهای مذکور حساس تشخیص داده شده بودند. براساس نتیجه حاصل از این مطالعه، صرفا یک مورد از 40 سویه MTB حساس به داروهای اصلی به PZA مقاوم بود (52٪) و تعداد 22 سویه از 60 سویه مقاوم به داروهای اصلی MTB به PZA نیز مقاوم تشخیص داده شدند (36٪). از تعداد 21 سویه MTB مقاوم به چند دارو(Multi Drug Resistant، MDR) تعداد 12 مورد (57٪) مقاوم به PZA بودند. اغلب سویه های مقاوم به PZA از بیماران خارجی جدا شدند (72٪).
    نتیجه گیری
    میزان مقاومت به PZA در میان بیماران آذربایجان شرقی پایین می باشد و آزمایش تعیین حساسیت دارویی با این دارو بعنوان روش روتین در سویه های حساس توصیه نمی شود.
    کلیدواژگان: مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، مقاومت، پیرازینامید
|
  • Negin Azadeh, Zahra Hooshmandi*, Mahbubeh Setorki Page 6
    Background And Objectives
    Regarding to the increasing of zinc oxide-iron-nickel nanoparticles and their applications in the biological systems, it seems that there are less investigations on their side effects in the organisms. In this research the effect of Fe4NiO4Zn nanoparticles on renal function was investigated.
    Materials And Methods
    Twenty four Wistar rat were studied. They were divided into three groups: 1) control group (2,3) treated groups, These groups received.. /5cc of saline, /5cc of solution containing 100, 200 ppm Fe2NiO4 for 7 successive days, respectively. Then renal parameters such as uric acid, creatinine and BUN (blood urea nitrogen) were evaluated at (2, 7 and 14 days).
    Results
    Mean uric acid levels, at 7 day after the intervention, were significantly increased in both doses. Also, in group 2 (Fe4NiO4Zn 100 ppm), mean uric acid, levels at 7, 14 day after the intervention were significantly increased. Mean BUN levels showed significant decrease in comparison with control group (at 2-7-14 days) in both doses. In high dose (Fe4NiO4Zn 200 ppm), mean creatinine levels showed significant decrease.
    Conclusion
    Results of this study showed that Fe4NiO4Zn can influence the renal function. The difference in tissue distribution, penetration, and damage of nanoparticles in various studies is probably due to the difference in their synthesis method that leads to the changes in size, shape, and other physical and chemical properties of nanoparticles. It seems that the application of Fe4NiO4Zn nanoparticles in the biological system has no stable and long-term toxic effects on the animal body. Probably the reticuloendothelial system excretes the nanoparticles from the body.
    Keywords: Rat, BUN, Creatinine, Uric Acid, Nanoparticle
  • Ali Esfanai, Shahrzad Yahyavi, Naser Agamohamadzadeh*, Shiva Ebrahimi Page 12
    Background And Objectives
    Capecitabine (Xeloda) is an orally administered pro-drug of 5-fluorouracil، which is used as chemotherapeutic agent. Some studies have raised concerns about the lipid profile changes following Xeloda. In this study we examined such probable changes in patients before and after receiving Xeloda.
    Materials And Methods
    Lipid profile changes were measured before and after administration of Xeloda in 100 patients with gastrointestinal cancers. Serum levels of triglyceride، total cholesterol، low-density lipoprotein (LDL)، and high-density lipoprotein (HDL) were measure at baseline and 3 months after starting Xeloda. Hypertriglyceridemia was defined as serum triglyceride>200 mg/dl and hypercholesterolemia was defined as serum total cholesterol>200 mg/dl.
    Results
    A total of 64 male and 36 female patients with a mean age of 61. 11±12. 51 years (range: 31-68) were recruited. The mean serum level of triglyceride increased significantly from 148. 51±39. 28 mg/dl at baseline to 194. 17±78. 88 mg/dl 3 months after taking Xeloda (p<0. 001). Similar trends were observed for serum levels of total cholesterol (from 190. 29±51. 56 mg/dl to 197. 86±56. 44 mg/dl; p<0. 001) and HDL (from 44. 35±9. 94 mg/dl to 45. 94±9. 13 mg/dl; p=0. 001). Change of serum LDL was not significant (p=0. 10). We found that forty-two percent and 15% of patients developed hypertriglyceridemia and hypercholesterolemia 3 months after treatment، respectively.
    Conclusion
    Xeloda increases serum levels of triglyceride، total cholesterol and HDL.
    Keywords: Cancer, Lipid Profile, Capecitabine, Hypertriglyceridemia, Hypercholesterolemia
  • Younes Anzabi, Arash Khaki* Page 18
    Background And Objectives
    After Staphylococcus aureus and E.coli, Pseudomonas aeroginosa has been the third most common cause of nosocomial infections and their active opportunistic transport, occurs due to the disregarding public health, So this study was done in order to investigate the antibacterial effects of Essential oils and Ethanol extracts of the Native Plants, Ziziphora Clinopodioides on the isolated bacteria from the urinary tract of laboratory rats, as an experimental model.
    Materials And Methods
    Under sterile conditions, required amount of urine collection was taken from 40 healthy Wistar rats and after identifying the isolates with standard microbiologic methods, to determine the antimicrobial effects of essential oils and ethanol extracts of that native plants on the isolates, MIC, MBC and antibiogram tests was performed.
    Results
    The results showed that both essential oils and ethanol extracts of Ziziphora Clinopodioides have inhibitory and bactericidal effects on all isolated bacteria except for Pseudomonas aeruginosa and comparison of the inhibitory and bactericidal effects of these compounds revealed that the essential oils of this plant compared to its extracts is able to inhibit the growth isolated bacteria with low concentrations. Also, there was a significant difference between the antibacterial activity of these plants (P<0.05).
    Conclusions
    It seems that we can use the compounds of Ziziphora Clinopodioides as the appropriate antibacterial materials against bacteria such as opportunistic pathogens (except for Pseudomonas aeruginosa), that may cause the human infections
    Keywords: Antibacterial effects, Essential oils, Ethanol extracts, Urinary Truct, Rats
  • Amir Bahrami, Shiva Ebrahimi*, Shahrzad Yahyavi Page 26
    Background And Objectives
    Thyroid Cancer is the most common endocrine malignancy, and its incidence is increasing all over the world. It seems that patients’ characteristics, distribution of different histopathological types, its clinical presentation, prognostic factors, and patients’ outcome are significantly from study to study. In this study we examined the above factors in a group of patients with thyroid cancers.
    Materials And Methods
    In a retrospective setting, medical records of 450 patients with thyroid cancer diagnosed between 1993-2014 in Tabriz Endocrinology Centre were studied and patient’s demographic information, clinical/histopathological findings, treatments, and long-term outcome were recorded.
    Results
    From total number of 450 patients 80.4% were female, the mean age of patients at the time of diagnosis were 37.15±11.72 years (range: 11-74). Solitary thyroid nodule was the most common initial presentation (77.5%), followed by multiple thyroid nodules (20.9%), cervical lymphadenopathy (9.3%), and hoarseness (0.3%). Fine-needle aspiration was carried out in 79.8% of the patients with the following
    Findings
    papillary carcinoma in (56.5%), benign nodule (15.3%), follicular carcinoma (12%), suspicious (9.7%), medullary carcinoma (2.2%), Hurtle cell carcinoma (2.2%), unsatisfactory (1.7%), and anaplastic carcinoma (0.3%). In the future workups that were performance the distribution of the final diagnosis was papillary carcinoma (92%), medullary carcinoma (3.8%), hurtle cell carcinoma (2%), follicular carcinoma (2%), and anaplastic carcinoma in (0.2%). Postoperative follow-up was achieved in 90.9% of patients, with a mean duration of 7.40 years. Cure was reported in 91.4%, local metastasis in 5.9%, concomitant local and distant metastases in 2%, and pare distant metastasis in 0.7%.
    Conclusion
    Most aspects of thyroid cancers in the present study were compatible with previous reports. Excellent postoperative survival was an outstanding finding in our study.
    Keywords: Thyroid Cancer, Epidemiology, Prognosis, Survival
  • Mehrangiz Qorbani*, Nader Farahpoor, Alireza Yavarikia Page 34
    Background And Objectives
    Lateral ankle sprain (LAS) is the most common sport injury and routine activities of life. The purpose of this study was to evaluate the EMG activation of posture stabilizer muscles during sudden acceleration to provide clinicians biomechanical perspectives of acute ankle sprains on muscle response.
    Materials And Methods
    In a semi experimental method with case and controls. The sinker–card protocol was be used as a dynamic balance test with simulating fall upon 4 posture stabilizer muscles in two sides of the body after sudden acceleration in forward and backward directions study was done in 19 young adult men in two groups (9 LAS; 23.9 ± 2.03 yrs and 10 normal person; 26.4 ± 3.2 yrs). The data were assessed by multivariate test and one-way ANOVA.
    Results
    The results showed a significant muscle interaction. In forward direction higher bilateral TA activity was observed in LAS group than normal group. Higher MGR activity in normal group than LAS group in backward direction significantly showed. These findings suggest that compared two sides of the body in two directions for 4 muscles EMG activities between and within group for balance control recovery in simulating fall. EMG activations of two sides of the body in LAS patients were symmetric significantly.
    Conclusion
    LAS not only create mechanical and functional instability, but also, have long-term biomechanical alternations for example different mechanisms of balance recovery on musculoskeletal system.
    Keywords: sEMG, balance, Lateral Ankle Sprain
  • Mohammad Ali Ghavimi*, Saeed Nezafati, Seyed Ahmad Arta, Arezoo Ghoreishizadeh, Nastaran Sadeghilar Page 40
    Background And Objectives
    Inferior alveolar nerve block (IANB) is commonly applied for anesthesia of lower jaw but because of its anatomical location. The success rate of IANB is low. According to the fact that most of patients have radiography when refer to the dentists, we compared the success rate of anesthesia with or without using radiography to make IANB.
    Materials And Methods
    In this study the patients referred to the maxillofacial department of Tabriz faculty of dentistry between 2011-2012 were included. At the first stage IANB was performed without using radiography and at the second stage we used radiography. Finally the success rate of this two methods were compared.
    Results
    Thirty one (12 female -19 male) patients with mean age of 37.16±10.47 were included in this study. We found statistically significant difference between the success rate of this two methods (p=0.02).
    Conclusion
    Using radiography significantly success rate of IANB injection.
    Keywords: Nerve Block, Radiography, Lower Jaw
  • Alihosein Mesgarzade*, Reza Khorshidi, Saeed Hajmohamadi, Danial Fadaii Fooladi, Nasrin Hajavifard Page 44
    Background And Objectives
    There is an ongoing debate on the appropriateness of internal or external osteotomy in rhinoplasty. This study aimed to compare these two techniques in terms of nasal mucosal tear.
    Materials And Methods
    In this study, 30 candidates for elective nasal surgery were studied in a 12-month period. Each patient underwent an external lateral osteotomy performed on one side and an internal lateral osteotomy performed on the other side by a trained specialist. In a blinded manner, another investigator performed the nasal endoscopy to detect the nasal mucosal tears and the results was reported them in millimeter (mm).
    Results
    A total of 30 patients, 10 males and 20 females with the mean age of 26.47±7.36 years (20-30) were enrolled in this study. Nasal mucosal tear was reported in all patients with internal lateral osteotomy, whereas this rate was 90% in the other group (p= 0.24, odds ratio=1.11, 95% confidence interval=0.99-1.25). The median length of the mucosal tears was 9 mm in the cases with internal osteotomy vs. 4 mm in the patients with external approach. The difference was statistically significant (p<0.001). The data analysis stratified by the patients’ age and sex revealed a significant association neither with frequency nor with severity of the nasal mucosal tears.
    Conclusion
    This study showed that internal osteotomy, as compared with external technique, is accompanied with significantly more severe nasal mucosal damage in patients undergoing elective nasal surgery.
    Keywords: Rhinoplasty, Osteotomy, Endoscopy
  • Fereydoun Mansouri*, Nemat Shams, Ehsan Rashidian Page 50
    Background And Objectives
    Shiga toxins (verotoxin) is one of the most important bacterial toxin produced by the Escherichia coli (O157: H7 and nonO157: H7), and is responsible for various diseases in humans and animals. Hemolytic uremic syndrome (HUS) is serious human diseases that occur because of these toxins. There is no comprehensive information in this regard, here will studied the prevalence of these genes among the E- coli isolated from urine samples in Khorramabad.
    Material And Method
    The study is based on 146 Escherichia coli isolates of Patients with symptoms of urinary tract infection referred to clinical laboratories in Khorramabad during 90-1389. We used we identified the isolates by biochemical tests. The Multiplex PCR Multiplex PCR method were used to presence of genes.
    Results
    A total of 117 (13/80%) of the women and 29 (86/19) of the men and none of them carried both stx1and stx2.
    Conclusion
    Shiga toxin-producing E. coli isnt responsible for urinary tract infection in KhorramabadAlthough the frequency of these genes in urine samples is low, but evaluation of the other human and animal samples in different parts of the country is essential.
    Keywords: Shiga Toxin, Escherichia Coli, Verotoxin, Multiplex PCR, Hemolytic Uremic Syndrome
  • Seyyed Reza Moaddab, Keivan Amini, Behzad Kazemi Haki Page 56
    Background And Objectives
    Pyrazinamide (PZA) is an important first anti tuberculosis medication and PZA resistance can be affect the successful tuberculosis (TB) control program. The aim of this study was to determine the PZA resistance among Mycobacterium tuberculosis (MTB) isolated strains.
    Materials And Methods
    These strains were isolated from foreigners and Iranian patients. 100 MTB strains collected at the research center for TB and Pulmonary diseases in Tabriz and for detections of PZA 7H10 agar medium by proportion method was used.
    Results
    Out of 100 MTB strains، 60 isolated strains were resistant to at least one of the main drugs (isoniazid، rifampin، streptomycin، ehambuthol) and 40 isolated strains were susceptible to all of these drugs. One strain (2. 5%) from 40 susceptible and 22 strains (36%) from 60 MTB resistant strains was found to be resistant to PZA. Out of 21 MDR (Multi Drug Resistant) strains، 11 isolates were resistant to PZA (57%) The most of the PZA resistant strains were isolated from the foreigner patients (72%).
    Conclusion
    The rate of PZA resistance among East Azerbaijan province patients is low and the sensitivity test of this drug is not necessary as a routine method for MTB susceptible strains.
    Keywords: Mycobacterium tuberculosis, resistance, Pyrazinamide