فهرست مطالب

پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز - سال سی و هفتم شماره 5 (پیاپی 119، آذر و دی 1394)

مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سال سی و هفتم شماره 5 (پیاپی 119، آذر و دی 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا براری، جبار بشیری، مریم سرابندی صفحات 6-13
    زمینه و اهداف

    فعالیت بدنی منظم باعث گسترش بستر مویرگی در عضلات فعال می شود که این تاثیر به وسیله افزایش سطوح برخی از فاکتورهای آنژیوژنیک صورت می گیرد. علاوه براین، جینسینگ نیز به عنوان یک مکمل گیاهی داری تاثیرات آنژیوژنیک می باشد. هدف از انجام تحقیق حاضر تعیین تاثیر شش هفته تمرین مقاومتی دایره ای همراه با مصرف مکمل جینسینگ بر VEGF و PDGF سرمی زنان جوان غیرفعال بود.

    مواد و روش ها

    در یک تحقیق نیمه تجربی، 32 زن غیرفعال سالم (30-20 سال) به طور تصادفی به چهار گروه همگن شامل: 1- تمرین+جینسینگ، 2-تمرین +دارونما، 3- جینسینگ و 4- دارونما تقسیم شدند. آزمودنی های گروه های تمرین سه جلسه در هفته، به مدت شش هفته تمرین مقاومتی دایره ای با شدت 75-65 درصد یک تکرار بیشینه را انجام دادند. علاوه بر این، آزمودنی ها در طی دوره تحقیق مکمل (5 میلی گرم در روز به ازای هر کیلوگرم وزن بدن عصاره ی جینسینگ) یا دارونما مصرف کردند. قبل و 48 ساعت بعد از دوره، اندازه گیری های ترکیب بدن و نمونه گیری خونی برای سنجش مقادیر سرمی VEGF و PDGF به عمل آمد. جهت تحلیل داده ها، آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که تمرین مقاومتی دایره ای با مصرف مکمل جینسینگ یا بدون مصرف جینسینگ موجب افزایش معنی دار سطوح VEGF سرمی زنان جوان غیرفعال شد و مصرف مکمل جینسینگ تاثیر معنی داری بر تغییرات VEGFنداشت. علاوه براین، تمرین مقاومتی دایره ای تاثیری بر سطوح PDGF سرمی نداشت و مصرف مکمل جینسینگ به تنهایی و یا همراه با تمرین مقاومتی باعث کاهش سطوح PDGF سرم شد.

    نتیجه گیری

    تمرین مقاومتی دایره ای در یک دوره شش ماهه ممکن است سطوح فاکتورهای آنژیوژنیک مانند VEGFرا افزایش دهد اما مصرف مکمل جینسینگ بر شاخص های آنژیوژنیک تاثیرگذار نیست. با این حال، برای اظهارنظر قطعی در این مورد نیاز به تحقیقات بیشتری است.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، جینسینگ، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی، فاکتور رشد مشتق از پلاکت
  • غلامرضا حرفه دوست، مینو صدری، نرگس پشم فروش، داود ذوالفقاری، عسگر امامقلی صفحات 14-19
    زمینه و اهداف

    الکتروریسی فرآیندی جهت تهیه الیاف پلیمری زیر میکرون می باشد. الیاف حاصل از این تکنیک به دلیل مقاومت و تخلخل بالا، ویژگی های منحصر به فردی را در حیطه پزشکی و دارویی نشان داده اند. کیتوزان از جمله پلیمرهایی است که اثرات ضد میکربی و ترمیم کننده آن به اثبات رسیده است. به علت ویسکوزیته بالایی که کیتوسان دارد به تنهایی قادر به تولید نانو الیاف نمی باشد فلذا برای غلبه به این مشکل از پلیمرهایی از قبیل PEO و PVE استفاده میگردد. عصاره حنا به دلیل توانائی هایی از قبیل تقویت رشد، آنتی باکتریال بودن، التیام و تسریع در بهبود زخم به همراه پلیمر های فوق در تهیه نانو الیاف استفاده گردید.

    مواد و روش ها

    با کمک دستگاه الکتروریسی محلول پلیمری از کیتوزان و پلی اتیلن اکساید و عصاره حنا به نسبت های 60/ 40 تا 90/ 10 تهیه گردید و در داخل محیط کشت سلولی تثبیت و سلولهای فیبروبلاستی بر روی آن کشت داده شد.

    یافته ها

    نتایج کشت بر روی نانوفیبر نسبت به شاهد تفاوت معنی داری (از لحاظ مورفولوژی و مرگ سلولی) نداشت و با توجه به اینکه یکی از مراحل درمان و بهبود جای سوختگی یا زخم، رشد سلولهای فیبروبلاستی و مهار عفونت محل زخم می باشد، می توان از نانو الیاف تهیه شده جهت تسریع در بهبود زخم و ممانعت از رشد باکتری استفاده کرد.

    نتیجه گیری

    در نتیجه کیتوزان و حنا به عنوان کاندید آنتی باکتریال و التیام زخم می توانند استفاده گردند.

    کلیدواژگان: الکتروریسی، کیتوزان، حنا، فیبروبلاست
  • سید ابراهیم حسینی، داود مهربانی، فاطمه سادات رضوی صفحات 20-25
    زمینه و اهداف

    یکی از مسائل مهم علم پزشکی مشکل ناباروری است که درمان آن با داروهای شیمیایی برای بیماران عوارض جانبی فراوانی بر جای می گذ ارد. با توجه به عوارض کمتر داروهای گیاهی این مطالعه با هدف بررسی اثر عصاره گرده نخل بر هورمون های جنسی و سلول های دودمانی اسپرم در موش های نر بالغ انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    این مطالعه بر روی 40 سر موش نر بالغ انجام گرفت. موش ها به 5 گروه 8 تایی شامل گروه های کنترل (فاقد تیمار)، شاهد (سالین) و سه دسته تجربی دریافت کننده عصاره آبی گرده نخل با دوزهای 100، 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن تقسیم شدند. کلیه تجویزها به صورت درون صفاقی و به مدت 35 روز انجام گرفت. در پایان آزمایشات از قلب حیوانات خون گیری به عمل آمد و با جداسازی سرم از نمونه ها میزان هورمون های جنسی و همچنین با جداسازی بیضه ها تعداد سلول های اسپرماتوگونی، اسپرماتوسیت و اسپرماتید شمارش و نتایج با استفاده از آزمون های آماری ANOVA و Duncan آنالیز گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که عصاره آبی گرده نخل به صورت وابسته به دوز باعث افزایش معنی دار در میزان هورمون های استروژن، پروژسترون و تستوسترون و افزایش تعداد سلول های اسپرماتوگونی، اسپرماتوسیت و اسپرماتید می شود.

    نتیجه گیری

    عصاره گرده نخل احتمالا با داشتن ترکیباتی نظیر چربی ها، روی، کادمیوم، استرول های گیاهی، فلاونوئیدها، ساپونین و از طریق مهار آنزیم 5-آلفا ردوکتاز باعث افزایش هورمون های جنسی و سلول های دودمانی اسپرم می شود.

    کلیدواژگان: گرده نخل، هورمون های جنسی، اسپرماتوگونی، اسپرماتید، اسپرماتوسیت
  • سیدمحمود طباطبایی صفحات 26-31
    زمینه و اهداف
    بیماری دمانس آلزایمری یک ناهنجاری تحلیل برنده ی عصبی است که با اختلالات شناختی، رفتاری و حرکتی همراه است. عوامل متعددی این بیماری چند عاملی را تحت تاثیر قرار می دهد؛ از جمله مهمترین عوامل تاثیرگذار علاوه بر عوامل ژنتیکی، سطح تحصیلات و میزان آموزش عمومی افراد است. هدف از این تحقیق، مطالعه ی ارتباط تحصیلات عمومی و امواج مغزی با کارکردهای شناختی این افراد است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی و از نوع علی مقایسه ای تعداد 50 بیمار آلزایمری وارد مطالعه گردید. بعد از ثبت مشخصات دموگرافیکی از جمله سطح تحصیلات عمومی، با استفاده از QEEG موج آلفا در لوبهای مختلف مغزی ثبت و مورد مطالعه قرار گرفت. برای سنجش شاخص های شناختی از آزمون MMSE استفاده گردید.
    یافته ها
    مقدار میانگین سنی افراد بیمار 08/ 6 ± 5/ 71 سال و میانگین نمره MMSE حدود 08/ 5 ± 79/ 14 و میانگین سطح تحصیلات افراد سوم ابتدائی بود. مطالعه QEEG مربوط به توان مطلق موج آلفا نشانگر ارتباط معنی دار آن با تمامی عملکردهای شناختی در نواحی مغز بود (P≤0.05) همچنین نتایج نشان داد که سه عامل تحصیلات، آلفای پاریتال و آلفای فرونتال توانستند تا حدود 68% از تغییرات مربوط به عملکرد محاسباتی را در بیماران مبتلا به آلزایمر پیش بینی و تبیین نمایند (P≤0.05).
    نتیجه گیری
    سطح تحصیلات و یادگیری عمومی در کنار سایر عوامل ایجادکننده بیماری آلزایمر نقش مهمی در زمینه سازی ابتلا به این نوع اختلال بر عهده دارد، به نحوی که افراد با سطح معلومات بالاتر، کمتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، سطح تحصیلات، QEEG، امواج مغزی، فعالیت های شناختی
  • محمود عیدی، خسرو کلاهدوزان، حمزه حسین زاده، ماهنی مکبر صفحات 32-37
    زمینه و اهداف

    روش های بیهوشی مختلفی جهت ایجاد همودینامیک مناسب حین عمل جراحی دیسک کمر وجود دارد. بیهوشی با داروهای وریدی شامل پروپوفول-رمی فنتانیل و یا با ایزوفلوران در این بیماران با نتایج قابل قبولی همراه بوده است. در این مطالعه به مقایسه آثار همودینامیک این دو روش بیهوشی در بیماران کاندید جراحی دیسک کمری پرداختیم.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 70 بیمار کاندید جراحی دیسک کمری تحت بیهوشی عمومی با پروپوفل- رمی فنتانیل و بیهوشی با ایزوفلوران قرار گرفتند. بعد از القای بیهوشی با لیدوکائین، پروپوفل و سیس آتراکوریوم، ادامه بیهوشی در گروه ایزوفلوران، با تنفس با استفاده از اکسیژن و N2O به نسبت 50% بعلاوه ایزوفلوران به مقدار 1% و در گروه پروپوفل-رمی فنتانیل، تنفس با اکسیژن 100% بعلاوه پروپوفول mg/kg/h 5 و رمی فنتانیل μg/kg/min 0/125 بود. علائم همودینامیک حین عمل و یافته های بعد از عمل در دو گروه ثبت گردید.

    یافته ها

    تفاوت بارزی بین دو گروه از نظر تغییرات فشارخون (14/ 0=P)، ضربان قلب (35/ 0=P) و اشباع اکسیژن (9/ 0=P) وجود نداشت. همچنین دو گروه از نظر زمان برگشت تنفس خود بخودی، اکستوباسیون، بازکردن چشم ها و زمان لازم تا توانایی گفتن نام خود و نیز میزان لرز، بیقراری و هیپوکسی بعد از عمل مشابه بودند. تهوع و استفراغ در هیچ یک از دو گروه بعد از عمل مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    بیهوشی با هر دو روش تزریق پروپوفل-رمی فنتانیل یا استنشاق ایزوفلوران از نظر تغییرات همودینامیک منجر به هیپوتانسیون و افت ضربان قلب قابل قبول در بیماران با جراحی دیسک کمری می شود.

    کلیدواژگان: دیسک کمری، همودینامیک، پروپوفل، رمی فنتانیل، ایزوفلوران
  • محمد امین محمدزاده قره باغی، علی مشکینی، سیدمحمود طباطبایی صفحات 38-43
    زمینه و اهداف

    از جمله عوارض مهم در بیماران دچار آسیب ترومایی نخاع می توان به ترومبوز وریدهای عمقی اشاره کرد. هدف از این مطالعه، مقایسه اثرات استفاده از روش های پیشگیری فیزیکی صرف با روش های توام پیشگیری فیزیکی و داروهای ضدانعقادی در بیماران دچار آسیب ترومایی نخاع می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دو سویه کور و با تعداد75 بیمار دچار آسیب ترومایی نخاع، در سه گروه یکسان از نظر سن وجنس انجام گردید. برای گروه اول جوراب فشارنده همراه با هپارین با وزن مولکولی کمLMWH (انوکساپارین 40 میلی گرم روزانه) تجویز شد. برای گروه دوم جوراب فشارنده همراه با هپارین با دوز کم Unfractionated) 5000 واحد هر 12 ساعت به صورت زیرجلدی) تجویز گردید و در گروه سوم فقط از جوراب فشارنده در طول مدت بستری در بیمارستان استفاده شد.

    یافته ها

    در طی مدت زمان بستری بیماران، در گروه تحت پیشگیری با جوراب فشارنده و انوکساپارین3 مورد (12٪)، در گروه تحت پیشگیری با جوراب فشارنده و هپارین1 مورد (4٪) و در گروه استفاده کننده از جوراب فشارنده به تنهایی1 مورد (4٪) از بیماران دچار ترومبوز در وریدهای عمقی شدند (424/0 =P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر، میزان بروز ترومبوز ورید عمقی در این بیماران بالا نبوده و تفاوت معنی داری از لحاظ آماری در نحوه پیشگیری از بروز ترومبوز در میان سه گروه مورد مطالعه از نظر افزودن روش های پیشگیری دارویی هپارین و انوکساپارین بر روش های مکانیکی در این بیماران مشاهده نگردید.

    کلیدواژگان: ترومبوز وریدهای عمقی، آسیب ترومایی نخاع، جوراب فشارنده، هپارین، انوکساپارین
  • سوسن ولی زاده، ایران امیرتیموری، محمدباقر حسینی گلاویژ، کریمی جوان صفحات 44-49
    زمینه و اهداف

    پیشرفت در مراقبت های ویژه نوزادان به طور چشمگیری موجب بهبود بقا در نوزادان نارس شده است. نوزادان با سن تولد کمتر از 34 هفته به دلیل عدم تکامل و فقدان هماهنگی بین مکیدن، بلعیدن و تنفس دچار مشکلات تغذیه ای می شوند. برای افزایش کارآیی تغذیه دهانی نوزادان نارس به مداخلات زودهنگام موثری نیاز است. این مطالعه با هدف تاثیر ماساژ دهانی بر شاخصهای فیزیولوژیک و رفتاری، دفعات و طول مدت تغذیه دهانی مستقل در نوزادان نارس انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی است. 48 نوزاد نارس (با سن تولد32-28 هفته) بستری در بخش NICU بیمارستان الزهرای تبریز با تخصیص تصادفی به دو گروه ماساژ دهانی و شاهد تقسیم شدند. نوزادان گروه مداخله ماساژ داخل و اطراف دهان را دوبار در روز هر بار برای 10 دقیقه قبل از گاواژ، (حداقل برای 10 روز متوالی) دریافت کردند. پیامدها در دو گروه ارزیابی و ثبت شدند.

    یافته ها

    میانگین مدت و تعداد دفعات تغذیه دهانی مستقل در طی 5 روز مورد بررسی بین گروه ماساژ دهانی و گروه شاهد از لحاظ آماری معنی دار بوده است (p<0.001) (p>0.002).
    سطح اشباع اکسیژن خونی، تعداد ضربان قلب و حالت رفتاری در زمان تغذیه دهانی بین دو گروه مورد مطالعه تفاوت آماری معنی داری نداشته است.

    نتیجه گیری

    ماساژ دهانی می تواند هم مدت و هم تعداد دفعات تغذیه دهانی مستقل را افزایش دهد. اما بر شاخصهای فیزیولوژیکی و رفتاری در زمان تغذیه دهانی مستقل تاثیری ندارد.

    کلیدواژگان: نوزاد نارس، دهانی، ماساژ، رفتار تغذیه ای، کارآزمایی کنترل شده تصادفی
  • وحیده توپچی زاده محمد برزگر صفحات 50-53
    سندرم میلرفیشر یکی از واریانت های ناشایع سندرم گیلن باره می باشد که با تریاد بالینی آتاکسی، افتالموپلژی و آرفلکسی مشخص می شود. در این گزارش، یک دختر 3 ساله با علائم آتاکسی حاد و آرفلکسی بدون اکسترنال افتالموپلژی واضح در معاینه و وجود نوروپاتی اکسونال حسی در بررسی الکتروفیزیولوژیک معرفی می شود. براساس یافته های بالینی و الکتروفیزیولوژیک، سندرم میلرفیشر تشخیص داده شده و بیمار تحت درمان با ایمنوگلوبولین داخل وریدی بمدت 5 روز قرار گرفت. با بهبود نسبی آتاکسی بعد از یک هفته، بیمار مرخص گردید.
    کلیدواژگان: میلرفیشر سندرم، آتاکسی، نوروپاتی حسی
|
  • Alireza Barari, Jabbar Bashiri, Maryam Sarabandi Pages 6-13
    Background and Objectives

    Regular exercise expands capillary bed in active muscles which is mediated by several angiogenic factors. On the other hand, Ginseng is a herbal supplement that induces angiogenesis. The aim of this study was to investigate the effect of circuit resistance training combined with ginseng supplementation on serum Vascular Endothelial Growth Factor (VEGF) and Platelet Derived Growth Factor (PDGF) in inactive females.

    Material And Methods

    In this semi-experimental study Thirty-two healthy and inactive females (20-30years) were randomly divided into four homogenous groups first group received Training and Ginseng supplement (TG), group two received Training and Placebo (TP), group three received only Ginseng and group four only received placebo (P). The training groups received the circuit resistance training at the 65-75% of maximal intensity, 3 days a week for 6 weeks. Besides resistance training, subjects were given either ginseng (5 mg/kg per day) or placebo. before and 48 hours after interventions body composition was measured and blood samples were taken in order to assess serum levels of VEGF and PDGF. One-way ANOVA and Tukey post hoc test were used to analyze the data.

    Results

    We observed that circuit resistance training with and without ginseng supplementation significantly increased serum levels of VEGF in inactive females (p<0.05) but ginseng supplementation alone had no significant effect on VEGF levels (p>0.05). Moreover, circuit resistance training by itself also had no significant effect on PDGF levels (p>0.05), but ginseng supplementation alone and in combination with resistance training decreased PDGF levels (p>0.05).

    Conclusion

    Circuit resistance training in a short period of 6 months may increase circulatory levels of antigenic factors such as VEGF but ginseng supplementation had no effect on antigenic factors. Nonetheless, further studies are warranted in this field.

    Keywords: Resistance Training, Ginseng, Vascular Endothelial Growth Factor, Platelet Derived Growth Factor
  • Gholamreza Herfehdoost, Minoo Sadri, Narjes Pashmforosh, Davodzolfagari, Asgar Emamgholi Pages 14-19
    Background and Objectives

    Electro spinning is a method to produce the submicron nanofiber polymer in fibers produced by this technique have a unique feature in the medical field due to their high porosity and strength, Chitosan has been used as antimicrobial and healing properties, but because of its high viscosity it is unable to form nanofibers by it self. To overcome this problem, the polymers such PEO and PVE are used. Henna extract because of its ability to Boost the growth, antibacterial and healing properties were used to form nanofibers with the above polymers.

    Material And Methods

    The solution of chitosan, polyethylene oxide and henna in ratio ranges of 40/60 up to 10/90 were prepared. Then stabilized on the cell culture medium and then after fibroblast cells were culture on it.

    Results

    No significant difference was detected between nanofibers cell cultured compared to controls. As healing of burn or wound is the growth of fibroblast cell and inhabitation of wound infection. Thus nanofibers could potentially be used for ulcer healing and bacterial growth prevention. Thereby the chitosan and henna is a candidate because of its anti-bacterial and boost growth boosting effect.

    Conclusion

    As a result, Chitosan and henna as a candidate anti-bacterial and healing can be used.

    Keywords: Electro Spinning, Chitosan, Henna, Fibroblast
  • Seyed Ebrahim Hosseini, Davood Mehrabani, Razavi Fatemehalsadat Pages 20-25
    Background and Objectives

    Infertility in men is mainly caused by as low or abnormal spermatogenesis and hormonal problems. Because of high costs and potential side effect of routine therapeutic modalities. It seems that use of herbal medicine have fewer side effects; the aim of the study is to examine the effect of palm pollen extract on serum levels of hormones and spermatozoa dynastic cells in adult male mice.

    Materials and Methods

    This experimental study was conducted on 40 adult male rats. They were divided into 5 groups 8, in each group that included controls (no treatment), only saline treated and three experimental groups that received aqueous extract of date palm pollen in three different dosages, doses 100, 200 and 400 mg / kg respectively. All prescriptions were done intraperitoneally for 35 days. At the end of experiment animals were phlebotomized from the heart and by separation of serum samples, amounts of testosterone, estrogen, progesterone were counted, and by separation of testicle, the numbers of spermatogonia, spermatocytes and spermatid were counted and the results were analyzed using unilateral ANOVA and Duncan methods.

    Results

    The results showed that aqueous extracts of palm pollen dose-dependently caused significant increasing the levels of estrogen, progesterone and testosterone and increasing the numbers of spermatocytes and spermatid.

    Conclusions

    The presence of compounds such as cadmium, zinc, steroids, flavonoids, saponins, lipids, and by substances that inhibiting the enzyme 5- alpha redoctase could increase testosterone and sexual dynastic cells.

    Keywords: Palm Pollen, Sexual Hormones, Spermatids, Spermatocytes, Spermatogonia
  • Seyed Mahmoud Tabatabaei Pages 26-31
    Background and Objectives
    Alzheimer's disease is a neurodegenerative disorder accompany with cognitive, behavioral and motoral abnormalities. Several factors affect this multifactorial disease. The most important factors in addition of genetic factors is general educational level of these patients.
    Materials And Method
    In this study, 50 patients with Alzheimer's disease were enrolled. After obtaining demographic characteristics including general educational level, alpha wave was analyzed in different lobes using Quantitative Electro Encephalography (QEEG) and Mini Mental State Examination (MMSE) test to determine the cognitive criteria.
    Results
    The mean age of patients was (71.5 ± 6.08 years, the MMSE mean score was (14.79 ± 5.08) and mean educational duration was three years. The QEEG study showed that absolute power of alpha wave has significant association with cognitive functions in different regions of brain (P≤0.05). The results showed; educational level, alpha of parietal and frontal lobes predicted and explained with %68 percission the changes of calculation function in the mal performance of patients with Alzheimer`s disease (P≤0.05).
    Conclusion
    The general education level along with other causes of Alzheimer's disease plays an important role in the development of this disorder. People with higher level of education are less likely to develop the disease.
    Keywords: Alzheimer's Disease, Education, QEEG, Brain waves, Cognitive Activities
  • Mahmoud Eydi, Khosro Kolahdouzan, Hamzeh Hosseinzadeh, Mahni Mokabber Pages 32-37
    Background And Objectives

    There are different anesthetic methods for hemodynamic stabilization during lumbar disc surgery. Anesthesias with intravenous drug including propofol-remifentanil and isoflurane have acceptable results inthis regard. In this study we compared the hemodynamic effects of these two anesthesia methods in patients, candidate for lumbar disc surgery.

    Materials And Methods

    In this study, 70 patients, who were candidate for lumbar disc surgery underwent general anesthesia using propofol-remifentanil or isoflurane. After induction with lidocaine, propofol and sisatracorium, anesthesia was maintained in isoflurane group with controlled respiration using oxygen and N2O with 50% ratio with isoflurane 1% and in propofol-remifentanil group, with controlled respiration using 100% oxygen with propofol 5 mg/kg/h and remifentanil 0.125 µg/kg/min. Hemodynamic findings during surgery and after surgery were recorded in both groups.

    Results

    There were no significant differences between groups in their systolic and diastolic blood pressure, heart rate and oxygen saturation. Also, both groups were similar in their return to spontaneous breathing and extubation, time for eye opening and ability of verbal communication, meanwhile, frequency of general presentations such as chill, agitation, degree of post-surgery hypoxia. Nausea and vomiting were not significantly different between two groups.

    Conclusion

    Anesthesia with both methods; intravenous propofol-remifentanil or inhaled isoflurane in patients who are undergoing lumber disc surgery regarding to heir hemodynamic effects such as hypotension and brady cardia are acceptable.

    Keywords: Lumbar Disc Surgery, Hemodynamic Changes, Propofol, Remifentanil, Isoflurane
  • Mohammad Amin Mohammadzadeh Gharabaghi, Ali Meshkini, Seyyed Mahmood Tabatabaee Pages 38-43
    Background and Objectives

    Deep vein thrombosis is one of the most important complications in patients with spinal cord injury. The aim of this study was to compare the effects of mechanical prophylaxis with or without pharmacological prophylaxis on prevention of deep vein thrombosis in patients with spinal cord injury.

    Materials And Methods

    We conduct a double blind clinical trial study with 75 cases. These patients were divided in to three groups which matched by age and sex. In first group, compressive stocking with prophylactic dose of Enoxaparin (40mg daily) was implemented. For second group compressive stocking with prophylactic dose Heparin (5000 u bid SC) was the therapeutic strategy and for the third group only compressive stocking was applied. Collected data was analyzed by statistical methods.

    Results

    The incidence rate of deep vein thrombosis in hospitalization period for the first group: %12, second group: % 4 and third group was %4. No statistical significant differences was detected between the results of these groups. (p=0.424)

    Conclusion

    Based on the results of our study, rate of deep vein thrombosis incidence is lower than the other studies. We didnt see any preferences between pharmacologic prophylaxis and mechanical methods on deep vein thrombosis preventive effects.

    Keywords: Spinal Cord Injury, Deep Vein Thrombosis, Enoxaparin, Heparin, Compressive Stocking
  • Sousan Valizadeh, Iran Amirteimori, Mohammad, Bagher Hosseini, Gelavizh Karimi Javan Pages 44-49
    Background and Objectives

    Recent advances in the field of intensive care have dramatically improved the survival of preterm born infants. The infants who born before 34 weeks of gestational age often have an immature or absent coordination sucking- swallowing and breathe pattern lead to feeding difficulties. In order to improve the efficacy of oral feeding in preterm infants, effective early interventions are needed. The purpose of current study is the effect of oral massage on physiological and behavioral indicators, frequency and duration of independent oral feeding in preterm infants.

    Materials And Methods

    In this study forty-Eight Preterm infants, between 28-32 weeks of gestational age who were hospitalized in NICU were randomly divided in two groups; oral massage group and controls. Newborns in oral massage group received, pri and intraoral massages, twice per day, each time for 10 minutes before gavages at least for 10 consecutive days. Outcomes have been assessed and recorded in both groups.

    Results

    Duration and frequency of independent oral feeding that was assessed for 5 day was significant higher in massage group (p<0.001) (p>0.002). There was no difference in Oxygen saturation, heart rate and behavioral state during oral feeding between two groups.

    Conclusion

    Oral massage can increase both the duration and frequency of independent oral feedings in preterm infants. However it has no effect on physiological and behavioral parameters during independent oral feeding development.

    Keywords: Infant, Premature, Oral, Massage, Feeding Behavior, Randomized Controlled Trial
  • Vahideh Toopchizadeh, Mohammad Barzegar Pages 50-53
    Miller Fisher Syndrome is an uncommon variant of Guillain-Barre syndrome of then presents with clinical triad of ataxia, areflexia, and ophthalmoplegia. In this report, a 3 year old girl with acute ataxia and areflexia without physical sign of external ophtalmoplegia with sensory axonal neuropathy on electrophysiologic study is presented. Based on clinical and electrophysiologic findings, the diagnosis of Miller Fisher syndrome was made and the patient underwent treatment with intravenous immunoglobulin for five days. With relative resolution of ataxia.
    Keywords: Miller Fisher Syndrome, Ataxia, Sensory Neuropathy