فهرست مطالب

جراحی استخوان و مفاصل ایران - سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 59، پاییز 1396)

مجله جراحی استخوان و مفاصل ایران
سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 59، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/03
  • تعداد عناوین: 9
|
  • غلامحسین شاهچراغی* صفحه 1
    ثبت کردن بخشی از آموخته‎های ارتوپدی توسط دستیاران را که بنام «لاگ بوک» خوانده می‎شود می‎توان با کمک برنامه رایانه‎ای انجام داد. این پیام مقاله‎ای است که در این شماره توسط دکتر قریشی و همکاران آنان از دانشگاه شهید بهشتی – به چاپ رسیده است- امروزه هنوز بسیاری از برنامه‎های تخصصی دنیا آزمونی نهایی برای بررسی و طبیعت دانشجویان خود دارند. «لاگ بوک» زمان زیادی است که بسیاری از موسسات و دانشگاه‎ها – چه در رشته‎های داخلی و چه جراحی - بکار گرفته می‎شود. در ایران و بخصوص در رشته ارتوپدی نیز سابقه طولانی داشته و معمولا بصورت دفترچه‎ای توسط دستیار نوشته شده و توسط سرپرست گروه تایید می‎شود. هدف اصلی مطلع بودن از این واقعیت است که دستیاران چه نوع اعمال جراحی را دیده‎اند و این چنین دفترچه‎ای در بهترین فرم خود نشانگر تجربه‎ای است که دستیار در اطاق عمل کسب کرده است و مشاهده نموده و یا انجام داده است و نشانگر میزان خوب اجرا کردن آن عمل خاص و توانایی وی و تردستی او برای انجام آن در آینده نمی‎شود. تلاش‎های دیگری برای قوی‎تر و موثرتر کردن سیستم ارزیابی انجام پذیرفته. از آن جمله گرفتن فیلم و ویدیو از یک دستیار در حال انجام یک عمل جراحی و بررسی آن توسط یک ارزیاب مستقل و بی‎نظر. آوردن «بیمار نما» و یا انجام یک عمل جراحی روی مدل‎های پلاستیکی و دست‎ساز در کارگاه‎های آموزشی و یا روی جسد و ارزیابی کار یک دستیار ضمن انجام آنها راه دیگری برای ارزیابی است. لازم به یادآوری است که حتی جراحی‎ روی جسد یا روی میز کارگاه آموزشی هرچند احساس اطمینان و آمادگی خوبی به دستیار برای انجام یک جراحی خاص را ارائه می‎دهد اما به هیچ‎وجه جایگزین آموزش روی بیمار زنده در اطاق عمل و تقویت توان تصمیم‎گیری‎های سریع و صحیح که در چنین شرایطی لازم است نخواهد بود. «لاگ بوک» الکترونیکی ساده‎تر و موثرتر از کتابچه یادداشت خواهد بود و بخصوص برای ارزیابی کمبودهای آموزشی علمی هر دستیار در اعمال مختلف می‎تواند بسیار کارآمدی خوبی داشته باشد. جمع‎آوری چنین اطلاعاتی برای هیئت بورد تخصصی ارتوپدی و وزارتخانه برای بررسی توان دانشگاه‎های مختلف نیز می‎تواند مفید باشد. لازم به ذکر است که محدودیت‎های خاصی برای استفاده از «لاگ بوک» نیز وجود دارد: مهم‎تر از همه تایید کننده‎ای که حضور یا انجام یک عمل جراحی را توسط دستیاری تایید می‎کند لازم است خود سابقه و تجربه خوبی را دارا باشد، صدیق و بدون غرض ارزیابی کند و بتواند «بازخورد» مناسب را به دستیار بدهد آموزش‎دهنده کم‎تجربه و ضعیف ارزیابی قوی و به درد بخوری را ارائه نخواهد کرد. در ضمن کنترل بسیار خوب و منظم از برنامه «لاگ بوک – یا تجربه نویس» توسط هر بخش آموزشی لازم است و به روز شدن برنامه الزامی است. باید به خاطر داشته باشیم که «تجربه نویس» بسیاری از ارزیابی‎ها را شامل نمی‎شود: احساس مسئولیت، رعایت اصول اخلاقی و اخلاق پزشکی ارتباط شخص با همکاران و بیمار، توانایی استفاده صحیح از آزمایش‎ها و تصویربرداری‎های لازم و بررسی کردن آنها، قدرت ثبت یافته‎های بالینی و معاینه‎ای و نوشتن تاریخچه پزشکی خوب و شرح عمل دقیق که کارآیی داشته باشد – همه و همه نکات ارزشمندی هستند که با ثبت، تجربه نویس با «لاگ بوک» میسر نخواهد شد.
  • بهنام پنجوی، احسان واحدی* ، رضا شهریار کامرانی صفحات 109-116
    آسیب لیگامان اسکافولونیت از آسیب‎های مهم و شایع مچ دست است. این آسیب طیف وسیعی از پاتولوژی‎ها را شامل می‎شود که همگی باعث تغییر مرحله بیماری می‎شوند و روند درمان و پروتوکل انتخابی براساس مرحله بیماری می‎باشد. ناکامل یا کامل بودن پارگی، قابلیت ترمیم، زاویه رادیواسکافوئید، رادیولونیت، قابلیت جااندازی کارپ و تغییرات دژنراتیو فاکتورهای موثر بر مرحله بیماری و پروتوکل درمانی هستند. بسته به شدت آسیب تقویت عضلات سوپیناتور، پین‎گذاری پرکوتانه، دبریدمان آرتروسکوپیک، ترمیم باز، کپسولودز، پیچ‎گذاری مفصل و بازسازی لیگامان با تاندون‎های موضعی از درمان‎های رایج این بیماری می‎باشند. در این مقاله به بررسی انواع روش‎های درمانی می‎پردازیم و در ذیل هر روش درمانی به نتایج مطالعات محققین برجسته در این زمینه اشاره می‎کنیم.
    کلیدواژگان: لیگامان اسکافولونیت، از هم گسیختگی، دژنراسیون مفصلی، الاینمنت کارپ
  • محمد فکور، سید شهنام موسوی، پیام محمد حسینی، محسن سعیدی گراغانی* صفحات 117-121
    پیش‎ زمینه: رباط صلیبی قدامی (ACL) یکی از مهم‎ترین لیگامان‎های تثبیت کننده زانو می‎باشد. از آنجا که میزان بروز پارگی آن خصوصا در ورزشکاران قابل توجه می‎باشد، بازسازی آن بسیار اهمیت دارد. در این مطالعه ما به مقایسه میزان بهبود عملکرد و رضایت در بیماران با پارگی رباط صلیبی قدامی که به روش همسترینگ 2 لایه یا همسترینگ 4 لایه بازسازی و قطر بیش از 6 میلی‎متر داشتند، پرداختیم. مواد و روش‎ها: 60 بیمار با پارگی رباط صلیبی قدامی که در یک دوره 4 ساله (96-1392) به مرکز درمانی بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز مراجعه و تحت بازسازی ACL با استفاده از آرتروسکوپی به روش همسترینگ 2 لایه یا همسترینگ 4 لایه قرار گرفته بودند، به درمانگاه احضار شدند و مواردی نظیر رضایت از عمل جراحی، مدت زمان برگشت به فعالیت‎های روزانه و ورزشی قبلی، تعداد جلسات فیزیوتراپی پس از جراحی، عوارض عمل، محدوده حرکات زانو بعد از عمل، نمره پرسشنامه «لی‎شلم» ، در افراد بررسی و محاسبه شد. آزمون Independent sample t-test برای ارزیابی آماری داده‎های حاصل استفاده شد. یافته‎ها: نتایج دو گروه در هیچکدام از پارامترهای مورد بررسی با یکدیگر از لحاظ آماری اختلاف معناداری نداشتند. معیار «لی‎شلم» در گروه همسترینگ 4 لایه میانگین 05/91 داشت که مربوط به گرید عالی و در گروه 2 لایه مقدار میانگین برابر با 98/88 بود که مربوط به گرید خوب بود، که اگر چه با توجه به معیار «لی‎شلم» از لحاظ کلینیکی با یکدیگر اختلاف معنادار داشتند اما با توجه به اختلاف عددی کمی که بین دو میانگین وجود داشت از لحاظ آماری اختلاف معناداری بین دو گروه بدست نیامد (585/0 =P). نتیجه‎گیری: با توجه به اختلاف نداشتن نتایج عملکردی و بالینی به‎دست آمده از بیماران، یکسان بودن هر دو روش جراحی همسترینگ 2 لایه و 4 لایه در بازسازی رباط صلیبی قدامی مشاهده شد و هر دو روش جراحی به شرط آنکه قطر گرافت حاصله بیش از 6 میلی‎متر باشد، میزان موفقیت مشابه با نتایج قابل‎قبول نزدیک به هم حاصل می‎گردند.
    کلیدواژگان: بازسازی ACLزانو، آرتروسکوپی، عملکرد، همسترینگ
  • فاطمه ولی پوری گودرزی* ، مجید بقایی نژاد صفحات 122-127
    پیش‎ زمینه: شکستگی‎های انفجاری (Burst fractures) مهره حدود 15% آسیب ستون‎فقرات را تشکیل می‎دهند که شایع‎ترین محل آن در ناحیه پشتی کمری می‎باشد. امروزه تشخیص نوع شکستگی و آسیب‎های همراه معمولا با استفاده ازرادیوگرافی ساده، سی‎تی‎اسکن و ام‎آرآی صورت می‎گیرد، اما این روش‎ها محدودیت‎های زیادی مانند خطر تابش اشعه و هزینه بالا را دارند. در این تحقیق سعی شد تا یک روش نوین برای تشخیص شکستگی در تصاویر ترموگرافی ارائه شود. مواد و روش‎ها: مطالعه حاضر یک مطالعه مقدماتی است که بر روی مجموعه‎ای از تصاویر حرارتی که از یک مرکز بالینی در کالیفرنیا به‎دست آمد، صورت گرفت و تشخیص شکستگی انفجاری ناپایدار ستون‎فقرات کمری براساس الگوی حرارتی و با استفاده از روش کلاستربندی Fuzzy C- Means (FCM) و الگوریتم اجزای متصل برگشتی انجام شد. در این تحقیق با بررسی‎های انجام شده توسط پزشک متخصص ارتوپدی، که قبلا از بیماران صورت گرفته بود، صحت انجام این کار تایید می‎شود. یافته‎ها: پس از اعمال مراحل پیش پردازش و اعمال خوشه‎بندی FCM بر روی تصویر، خوشه‎های متعلق به ستون‎فقرات کمری که مرکز آنها در مکان اول و دوم از ماتریس مراکز خوشه‎ها قرار داشت با یکدیگر جمع شدند و سپس تشخیص شکستگی‎های انفجاری ناپایدار ستون‎فقرات کمری براساس تکنیک برچسب زدن اجزا صورت گرفت. از 130 تصویر حرارتی، در98 تصویر شکستگی نشان داده شد و در 32 تا شکستگی مشخص نگردید. در مقایسه با سی تی اسکن 95٪ نتیجه مشابه داشت. نتیجه‎گیری: روش ارائه شده در این مقاله به‎عنوان یک روش غیرتهاجمی و مقرون به صرفه برای تشخیص شکستگی‎های انفجاری ناپایدار ستون‎فقرات کمری مورد توجه قرار می‎گیرد. تکنیک‎ها و نکاتی که به صورت تجربی و مبتنی بر اصول علمی در انجام این تحقیق به دست آمده است، می‎تواند به پزشکان جهت تشخیص سریع شکستگی‎های انفجاری ناپایدار ستون‎فقرات کمری مبنی بر تجزیه و تحلیل تصاویر حرارتی یاری رساند.
    کلیدواژگان: ترموگرافی، ستون‎فقرات، شکستگی، اجزای متصل، تشعشع
  • سید شهنام موسوی، سید سعید طباطبایی، محمد فکور* ، حنون سعدونی، مجید منتی صفحات 128-132
    پیش زمینه: شکستگی هیپ در افراد مسن مشکلات زیادی برای سیستم درمان ایجاد می کند و درصد مرگ و میر بالایی دارد. با توجه به سن، بیماری‎های زمینه ای و کیفیت پایین استخوان این بیماران می توان به‎عنوان یک روش درمانی از همی آرتروپلاستی با پروتز بای‎پولار استفاده کرد. هدف این مطالعه بررسی نتایج عملکردی این تکنیک جراحی و ارزیابی نمره پرسشنامه Harris Hip Score در بیماران مسن مبتلا به شکستگی اینترتروک درمان شده به روش همی-آرتروپلاستی می‎باشد. مواد و روش‎ها: در این مطالعه 40 بیمار با میانگین سنی 21/78 سال دچار شکستگی اینترتروکانتریک ناپایدار پس از جراحی به روش بای پولار سیمانی تحت فالوآپ قرار گرفتند. ارزیابی‎ها به‎صورت بالینی و رادیوگرافیک انجام شد. برای همه بیماران پرسشنامه Harris Hip Score (HHS) تکمیل شد. یافته‎ها: از بیماران تحت مطالعه 4 بیمار پیگیری کامل نداشتند و 5 بیمار نیز در پیگیری فوت کردند. 31 بیمار (مرد=14، زن=17) به‎طور میانگین طی 85/29 ماه (10-36ماه) تحت پیگیری درمان قرار گرفتند. نمره پرسشنامه HHS برای 6 بیمار Excellent، 14بیمار good، 7 بیمار fair و 4 بیمار poor بود. متوسط HHS 12/85 (good) بود. نتیجه‎گیری: انجام جراحی به روش بای‎پولار سیمانی در درمان بیماران دچار شکستگی‎های اینترتروکانتریک ناپایدار و استئوپروتیک، نتایج بالینی و فانکشنال خوبی نشان داد و در بیماران درمان شده با این روش از طریق راه‎اندازی زودهنگام بروز عوارض ناخواسته ناشی از آمبولیت نشدن کمتر دیده شد. توسط HHS 12/85 (good) بود.
    کلیدواژگان: شکستگی اینترتروکانتریک، همی آرتروپلاستی، مفصل هیپ
  • حمید مهدوی محتشم، سید مرتضی کاظمی *، محمد قریشی صفحات 133-138
    پیش زمینه: مستند کردن، بررسی و رصد تجربیات و اطلاعات جراحی یکی از روش‎های مهم ارزیابی تمرینات جراحی است. برای رسیدن به این هدف مستند سازی عمل‎های انجام شده توسط دستیاران و ثبت کارنامه نهایی آنها برای ارزیابی مهارت‎های کسب شده آنها می‎تواند موثر باشد. برای این منظور از لاگ بوک کاغذی استفاده می‎شد که مشکلاتی اعم از وقت‎گیر بودن و عدم دقت بالا دارد. بنابراین بر آن شدیم تا لاگ‎بوک سنتی جراحی ارتوپدی را ارتقاء داده و بتوانیم به‎صورت الکترونیک گزارش کاملی از فعالیت‎های عمل جراحی دستیاران به همراه مقایسه با سایر دستیاران به‎صورت آنلاین در اختیار کلیه اساتید قرار دهیم. مواد و روش‎ها: ‏در بیمارستان اختر فعالیت‎های جراحی دستیاران ارتوپدی از طریق لاگ‎بوک الکترونیک به مدت دو سال مورد ارزیابی واقع شد. لاگ بوک الکترونیک در نرم‎افزار اکسل طراحی و در دیتابیس گوگل داکس بارگزاری شد و اطلاعات عمل‎های جراحی دستیاران به‎صورت طبقه‎بندی شده ثبت گردید. یافته‎ها: لاگ‎بوک الکترونیک به مدت دو سال در بیمارستان اختر بدون هیچ‎گونه خطا و مشکلی اجرا شد. با استفاده از سیستم فوق دسترسی به گزارش‎ها و اعمال جراحی دستیاران و حتی تعداد عمل جراحی اساتید در نمودارهای مختلف، با دسترسی آسان، قابلیت آرشیوبندی اطلاعات، ارزیابی مهارت‎ها و همچنین مقایسه آن با سطوح علمی و عملی مورد انتظار میسر گردید و مورد بررسی و استفاده قرار گرفت. نتایج بیانگر آن بود که رضایت‎مندی اساتید و دستیاران از لاگ‎بوک الکترونیک بیشتر از لاگ‎بوک سنتی است. نتیجه‎گیری: لاگ‎بوک الکترونیک دستیاران ارتوپدی مزایای بسیاری دارد و به وسیله آن به سادگی می‎توان به تعداد و اجزای عمل‎های جراحی منطبق با طرح درس اجرا شده توسط دستیاران دست یافت و توانایی آنان و برخورداری از اعمال جراحی ضروری و همچنین مقایسه با سایر دستیاران دانشگاه‎های دیگر اقدام نمود و همچنین این برنامه را در سطح کشور پیاده کرد تا در سایر رشته‎های پزشکی ‏اجرا کرد.
    کلیدواژگان: تمرینات جراحی، ثبت اطلاعات، جراحی، جمع آوری اطلاعات، لاگ بوک
  • علیرضا سعید، محمدرضا ایزدپناه، محمد شیبانی* صفحات 139-143
    پیش‎ زمینه: تاکنون مطالعات زیادی در زمینه مقایسه روش‎های جراحی در مقابل روش‎های غیرجراحی در درمان آسیب‎های نوک انگشت انجام شده است اما مطالعات چندانی بر روی تاثیر پانسمان فنی تویین و کارایی آن در درمان آسیب نوک انگشت در مقابل سایر درمان‎های رایج انجام نشده است. هدف مطالعه حاضر مقایسه سه روش درمانی پانسمان فنی توئینو درمان جراحی با تکنیک VY flap و درمان حمایتی با وازلین در بیماران با آسیب نوک انگشت بود. مواد و روش‎ها: این مطالعه به‎صورت کوهورت آینده‎نگر انجام گرفت. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش شامل تمام بیمارانی بود که با آسیب نوک آنگشت به اورژانس بیمارستان شهید باهنر کرمان 1395-96 مراجعه نمودند. بیماران واجد معیارهای ورود، به منظور انجام مداخله و پیگیری بعدی انتخاب شدند و در سه گروه درمانی پانسمان فنی توئینو درمان جراحی با تکنیک VY flap و درمان حمایتی با وازلین موردنظر قرار گرفتند. داده‎ها با روش‎های آماری chi squer و independent sample t-test آنالیز و سطح معناداری زیر 0. 05 درنظر گرفته شد. یافته‎ها: پس از 12 ماه20 نفر در هر گروه ازنظر علایم گفته شده بیمار، معاینات بالینی و زیبایی براساس Impairment Scale of Allen مورد بررسی قرار گرفت. براساس ارزیابی‎های آماری هیچ‎گونه اختلاف معنی‎داری بین سه گروه از نظر شکایت گفته شده بیمار، معاینات و زیبایی بعد از یک سال گزارش نشد. نتیجه‎گیری: نتایج این مطالعه برای اولین بار نشان می‎دهد که پانسمان فنیتوئین اثری مشابه با پانسمان وازلین در درمان آسیب‎های نوک انگشتان دست داشته و از این نظر برتری ندارد. همچنین نتایج این مطالعه با تایید مطالعات قبلی صورت گرفته نشان می‎دهد نتایج درمانی به صورت غیرجراحی و جراحی مشابه بوده و نسبت به هم برتری ندارد.
    کلیدواژگان: phenytoin، v-y plasty، Conservative Treatment
|
  • Gholamhossein Shahcheraghi Dr * Page 1
    The record keeping of the experience gained at surgery is going “on-line”. This is the message of the paper presented in this issue by Qoreishy and colleagues.
    Many programs, nowadays, have a final examination to evaluate the level of education of the trainees. “Logbook” has been used for years by many programs and disciplines, both surgical and medical, all over the world. It has been also customary in some programs in Iran including orthopaedics. This is primarily for assessing the exposure level of the residents to different surgeries. What a logbook of an orthopedic resident shows, in its most complete and accurate form, is the experience that has been gained in the operating room. It does not indicate the ability or competency of the trainee for any particular procedure.
    There have been additional attempts in enriching the evaluation process by videotaping the procedure done by a resident, and have independent assessors to upraise the manual dexterity of a resident.
    Simulation- experience obtained either on table-tops or by performing a procedure on cadavers -is another objective evaluation system of the trainee’s competency. It is an adjutant to skill training and also evaluation of the gained skill. This does not, certainly, compare to the experience obtained in operating room on a true patient on the table. Simulation, however, increases surgeon’s competency and also his/her confidence.
    The on-line logbook is easy, efficient and, at the same time, very useful for assessing the deficiencies in exposure of a specialty candidate to different operations, and also the shortcomings of a training program. It can be effectively used by the Orthopaedic Board Examination and the Health Ministry for residency program accreditation, or re-appraisal following a probation. The collective data from logbooks can also define the strengths or the deficiencies of a program, helping constructive planning for a residency training program
    There are, however, limitations in the accuracy of a logbook: a well-trained educator is needed to provide the reliable, honest assessment and an able body to give constructive feedback. If a trainer is weak, not well experienced or cannot stay objective in his/her assessment, then the appraisal of surgical abilities of a resident will not be reliable. The online program needs to be controlled, and monitored meticulously, and also needs frequent updating for the procedures that are pre-marked and included in the list of logbook items.
    We should, however, remember that logbook still leaves out the other important aspects of a trainee’s evaluation like bed-side manner, sense of responsibility, ethical issues, relation with colleagues and medical personnel, ability of proper use of tests and investigations, the ability of accurate documentation of surgical findings by a good operating note dictation. It also lacks the ability to evaluate a resident in the clinic with a patient and in asking proper questions, doing the proper physical examination and ordering proper tests.
  • Behnam Panjavi Dr, Ehsan Vahedi Dr*, Reza Shahryar Kamrani Dr Pages 109-116
    Scapholunate interosseous ligament injuries are common important conditions which include a wide range of pathologies in wrist joint. A lot of factors have significant role on clinical course or stage of disease. Treatment protocol depends on the stage of disease. Partial vs complete lesion, reparability, radioscaphoid angle, radiolunate angle, reducibility and degenerative changes are modifiers of disease stage. Re-education and strengthening of supinator muscles, percutaneous pinning, arthroscopic debridement, open repair, capsulodesis, screw fixation and ligament reconstruction with local tendons are common treatment options used for scapholunate injuries. In this article we will review the stages of disease as well as the various treatment options. Some case series related to each treatment options will be discussed.
    Keywords: scapholunate ligament, dissociation, articular degeneration, carpal alignment
  • Mohammad Fakor Dr., S Shahnam Mousavi , Payam Mohammad Hosseini , Mohsen Saeidi Garaghani * Pages 117-121
    Background
    Anterior cruciate ligament (ACL) is one of the key ligaments that help stabilize the knee joint. Considering the high rate of ACL ruptures, especially in athletes, reconstruction of this ligament is of paramount importance. The present study aimed to compare the level of function improvement and satisfaction of patients with ACL reconstruction by two-stranded and four-stranded hamstring autografts (HAs) with the diameter above six millimeters.
    Methods
    In total, 60 patients with ACL ruptures, who referred to healthcare centers in a four-year period (2013-2017) and underwent arthroscopic ACL reconstruction via two-stranded and four-stranded HAs, were called to the clinic to assess their satisfaction with the surgery, time to return to unrestricted sports and work activities, the number of postoperative physiotherapy sessions, postoperative complications, range of motion of the injured knee after the surgery, and Lysholm score. Moreover, data analysis was performed using independent sample t-test.
    Results
    In this study, both groups were homogenous in terms of the evaluated parameters. In addition, the four-stranded and two-stranded HA groups had excellent and good grades, respectively, and their mean Lysholm scores were 91.05 and 88.98, respectively. While significantly different lysholm scores were obtained by the groups, no significant difference was observed between the research groups with regard to a slight numerical difference between the two means (P=0.585).
    Conclusion
    According to the results of the study, no significant difference was observed in the functional and clinical outcomes of the participants, thereby confirming the equal effectiveness of the two-stranded and four-stranded HAs in arthroscopic ACL reconstruction. It seems that both surgery methods, provided that the graft diameter is equal to or above six millimeters, will have a similar success rate with close acceptable results.
    Keywords: Knee ACL Reconstruction, Arthroscopy, Function
  • Fatemeh Valipoor Godarzi*, Majid Baghaee nejad Pages 122-127
    Background
    The burst fractures of the vertebrae include about 15% of spinal column injuries, and the most common location is in the lumbar back area. The diagnosis of fracture types and associated injuries is usually done by using simple radiography, CT scan, and MRI. In this research, we tried to present a new method for fracture detection with the thermographic images.
    Methods
    The present study was a preliminary study, which was conducted on a set of thermal images obtained from a Clinical Center in California. The diagnosis (detection) of unstable burst fractures of the lumbar spinal column was performed based on the thermal pattern using the Fuzzy C-Means (FCM) clustering method and recursive connected components algorithm. In this study, the procedure was validated and confirmed by examinations and evaluation previously made by an orthopedic surgeon on the same patients
    Results
    After applying the preprocessing steps and FCM clustering on the image, the clusters belonging to the lumbar spine, which center was at the first and second places of the clusters centers matrix, were gathered together. Then, the unstable lumbar spinal burst fractures were diagnosed based on the components labeling technique. From the 130 thermographic images, 93 showed fracture and in 33 no fracture was seen. This confers with the CT scan images, and shows 95% accuracy.
    Conclusion
    The method presented in this article is a non-invasive and cost-effective approach for the diagnosis of unstable burst fractures of lumbar spinal column. The techniques and tips derived empirically, based on the scientific principles of this research, can help the physicians to quickly diagnose the burst fractures of lumbar spinal column based on the analysis of thermal images.
    Keywords: Thermography, Spinal Column, Fracture, Connected Components, Radiation
  • S Shahnam Mousavi , S Saeid Tabatabaei Dr, Mohammad Fakor Dr*, Hanoon Sadooni Dr, Majid Menati Pages 128-132
    Background
    Hip fracture in the elderly is associated with a high mortality rate, imposing considerable burden to healthcare system. This study aimed to evaluate the functional score of Harris Hip Score (HHS) in elderly patients with intertrochanteric fracture treated by bipolar hemiarthroplasty.
    Methods
    This study was conducted on 40 patients (mean age of 78.21 years) with unstable intertrochanteric fracture after surgery using cemented bipolar hemiarthroplasty. The cases were assessed in terms of radiographic and clinical evaluation. Harris Hip Score (HHS) questionnaire was filled for all the patients.
    Results
    Four patients had incomplete follow-ups and 5 patients had deceased. The HHS score was excellent for 6, good for 14, fair for 7, and poor for 4 patients. The mean HHS was 85.12 (good).
    Conclusion
    Performing surgery with cemented bipolar hemiarthroplasty in older patients with unstable intertrochanteric fracture would lead to acceptable clinical and functional results with earlier ambulation, and HHS score of 85.12 .
    Keywords: Intertrochanteric Fracture, hemi arthroplasty, arthroplasty, bipolar, Hip
  • Mohammad Qoreishy Dr , Seyyed Morteza Kazemi Dr *, Hamid Mahdavi Mohtasham Pages 133-138
    Background and Aim
    Documentation, examination, and observation of surgical information and experiences are among the important methods for evaluating surgical exercises. To this end, documenting the performed surgeries by residents and submitting the final log can be effective in assessing their acquired skills. Therefore, we apply a paper logbook, which is a time-consuming process with low accuracy. As a result, the traditional orthopedic surgical logbook was improved in the present study to provide a complete electronic report on surgical activities of residents and compare their results with other residents by professors online.
    Materials and Methods
    The surgical activities of orthopedic surgery residents in the Akhtar hospital were assessed for two years using an electronic logbook, which was designed in Excel and uploaded on Google Docs Database. In addition, information about surgeries by residents was recorded in categories.
    Results
    The electronic logbook was implemented in the Akhtar hospital for two years without any error or problem. Using the mentioned system, it was possible to provide the reports on surgeries by residents and even the number of surgeries of professors on different diagrams, archive the information, assess the residents’ skills, and compare them to the expected scientific and practical levels. The results indicate that the satisfaction of the professors and residents from the Electronic logbook is greater than the traditional one.
    Conclusion
    According to the results of the study, the electronic logbook of orthopedic surgery residents has many benefits and can provide easy access to the number and details of surgeries performed by the residents based on the course design. In addition, we can recognize the ability of these individuals in performing the necessary surgeries and compare them with residents of other universities. Moreover, this program can be implemented across the nation and in other medical fields.
    Keywords: Surgery Exercises, Record of Information, Surgery, Information Collection, Logbook
  • Alireza Said , Mohammadreza Izadpanah , Mohammad Sheibani * Pages 139-143
    Background
    Several studies have compared surgical and conservative methods for the treatment of fingertip injuries. However, there are few studies on the effect of phenytoin dressing and its efficiency in treating the fingertips compared to other common treatments. The aim of this study was to compare phenytoin dressing, surgical treatment with VY flap technique and conservative treatment with Vaseline in patients afflicted with fingertip injuries.
    Methods
    This prospective cohort research was conducted on all patients referred to the Emergency Department of Gorgan Hospital during 2016-17 who suffered from fingertip injuries. The eligible patients were selected for further intervention and follow up and were divided into three groups including phenytoin dressing, surgical treatment with VY flap technique and Vaseline conservative treatment. The collected Data was analyzed using Chi-squared test and independent sample t-test and the significance level was considered below 0.05.
    Results
    After 12 months, subjective, objective, and cosmetic complaints were evaluated based on the Allen Impairment Scale. According to the statistical evaluations, no significant difference was found between the three groups in subjective, objective, and cosmetic complaints after one year (P<0.05).
    Conclusion
    The results of this study for the first time showed that phenytoin dressing has a similar effect to Vaseline dressing for the treatment of fingertip injuries and is not superior to it. Furthermore, the findings of this study, in agreement with previous studies, showed that clinical results are similar to conservative and surgical treatments and are not superior to each other.
    Keywords: Phenytoin, V-y plasty, Conservative Treatment