فهرست مطالب

نشریه حسابداری ارزشی و رفتاری
سال سوم شماره 5 (بهار و تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/06
  • تعداد عناوین: 9
|
  • یحیی حساس یگانه، جعفر باباجانی، محمد تقی تقوی فرد، آرش آرین پور صفحات 1-39
    به دنبال ظهور مسائل زیست محیطی و مسئولیت پذیری شرکت نسبت به عملکرد زیست محیطی، رهنمود ها، اصول و قوانین و مقرراتی برای شرکت ها تدوین می شود که شرکت ها بر این اساس، گزارش های خود در بعد زیست محیطی را منتشر می کنند. هدف اصلی این مقاله، تحلیل وضعیت گزارشگری عملکرد پایدار زیست محیطی و ارتباط آن با هزینه سرمایه در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. به منظور دستیابی به هدف اصلی تحقیق، تحقیق در 3 مرحله انجام شد. در مرحله اول، پس از مطالعه مبانی نظری تحقیق و نظرخواهی از 3 گروه خبرگان و با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی،20 شاخص تعیین شد. در مرحله دوم، با بررسی محتوای صورت های مالی و گزارش های هیات مدیره 134 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، وضعیت گزارشگری این شاخص ها طی سال های 95-1391 در اکسل ثبت و مورد بررسی قرار گرفت. نهایتا در مرحله سوم، پس از جمع آوری داده های مربوط به79 شرکت، فرضیه تحقیق به روش داده های تابلویی و با نرم افزار Stata 15مورد آزمون قرار گرفت. یافته ها نشان می دهد که شرکت های مورد بررسی در این تحقیق، در مولفه «مواد اولیه، انرژی و آب» نسبت به سایر مولفه ها گزارشگری بهتری داشته اند، ولی سطح عملکرد پایدار زیست محیطی نسبت به تحقیقات خارجی (مانند دوبلر و همکاران، 2015؛ و وانگ و سارکیس، 2017) پایین ارزیابی شد. هم چنین برخلاف مبانی نظری تحقیق، اطلاعات عملکرد پایدار زیست محیطی بر هزینه سرمایه شرکت ها تاثیر مثبت دارد که می تواند ناشی از نوسانات قیمت سهام، نادیده گرفتن ویژگی های خاص شرکت (مانند توانایی مدیریتی یا مهارت های کارکنان) یا اثر متقابل اطلاعات تاریخی و اطلاعات آینده نگر باشد
    کلیدواژگان: عملکرد پایدار زیست محیطی، شاخص عملکرد پایدار زیست محیطی، شاخص گزارشگری پایداری زیست محیطی، هزینه سرمایه
  • زهرا دیانتی دیلمی، اصغر سلطانی، حامد عمرانی صفحات 41-100
    افزایش جرایم یقه سفید و فسادهای مالی، تجهیز حسابرسان و حسابداران به مهارتهای قضایی را به ویژه در سالهای اخیر ضروری ساخته است. برای اینکه بتوان مباحث حسابداری قضایی (دادگاهی) و ضد تقلب را در برنامه درسی موسسات آموزشی و دانشگاه ها وارد کرد، نیاز است تا بررسی دقیقی درخصوص دانش، مهارت ها و توانایی های لازم برای افرادی که می خواهند در این زمینه کسب دانش و مهارت کنند، صورت گیرد. هدف تحقیق حاضر، ارائه یک برنامه درسی آموزشی در زمینه مباحث ضد تقلب و حسابداری دادگاهی (قضایی) است که بتواند مبنایی باشد برای تدریس مباحث مذکور در مراکز آموزشی و دانشگاهی، سازمان های دولتی و خصوصی، کارشناسان رسمی دادگستری و سایر نهادهای مرتبط. در برنامه درسی ارائه شده در این تحقیق که ماحصل بیش از یک سال و نیم تحقیق به روش فراسنتز روی برنامه درسی مراکز آموزشی و دانشگاهی دارای این رشته تحصیلی در جهان، مقالات و کتب منتشره در اینخصوص است، 32 واحد (شامل یازده واحد تخصصی، یازده واحد پایه ، شش واحد اختیاری و چهار واحد پایان نامه) درنظر گرفته شده است. کیفیت این برنامه درسی، از طریق پرسشنامه توزیع شده بین 39 خبره دارای دانش لازم درزمینه حسابداری قضایی (دادگاهی) و ضد تقلب بررسی شده است. نتایج آزمون t تک نمونه ای موید این مطلب است که مطابق نظر خبرگان مذکرو، این برنامه درسی دانش و مهارت لازم برای حسابداری دادگاهی را به دانشجویان این رشته منتقل می کند و از جامعیت لازم برخوردار می باشمی باشد [1].
    کلیدواژگان: حسابداری قضایی(دادگاهی)، تقلب، برنامه درسی
  • مرضیه شریعتی، قدرت الله طالب نیا، رمضانعلی رویایی صفحات 101-129
    رشد سریع بی حد و مرز دانش حسابداری مدیریت و توانایی تصمیم گیری بهینه از چالش های حسابداران مدیریت در عصر حاضر است. در این میان کشورهایی که تمرکز مدیریت در سازمان های آنها بیشتر است، سیستم های اطلاعاتی حسابداری مدیریت کمتر رشد پیدا کرده اند. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی امکان پذیری توانمندسازی رفتار تصمیم گیری حسابداران مدیریت به طور غیر مستقیم از طریق آگاهی فراشناختی و اثر آن بر خودرهبری بوده است. به این منظور متغیر آگاهی فراشناختی به عنوان متغیر مستقل و خودرهبری به عنوان متغیر میانجی مورد استفاده قرار گرفته اند. به منظور تفکیک اعتقاد حسابداران مدیریت از تصمیم مناسب برای سازمان، به عنوان تصمیم سازان و رفتاری که در عمل در محیط کسب و کار از خود نشان می دهند با توجه به این که برخی (شصت درصد) از پاسخ دهندگان شاغل در شرکت های ایران هستند، و به منظور تمیز این دو متغیر در پاسخ دهی هر دو متغیر باور رفتار تصمیم گیری حسابداران مدیریت و رفتار تصمیم گیری حسابداران مدیریت در عمل به عنوان دو متغیر وابسته وارد الگو شده اند. این تحقیق بر روی دانشجویان ارشد و دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران که درس حسابداری مدیریت را گذرانده اند در سال تحصیلی 1395- 1396 انجام شد. از میان 107 نفر 83 پرسشنامه که به درستی پاسخ داده شده بود مورد تحلیل و آزمون قرار گرفت. برای روایی سازه از تحلیل عاملی تاییدی و برای آزمون فرضیات از تحلیل مسیر در نرم افزار پی ال اس استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که آگاهی فراشناختی بر باور رفتار تصمیم گیری حسابداران مدیریت و رفتار تصمیم گیری حسابداران مدیریت در عمل به طور غیرمستقیم و از طریق خودرهبری تاثیر منفی دارد.
    کلیدواژگان: فراشناخت، آگاهی فراشناختی، خودرهبری، تصمیم گیری حسابداران مدیریت
  • غلامحسین مهدوی، رضا زمانی صفحات 131-150
    حسابرسانی که از تعهد حرفه ای بالایی برخوردارند، تلاش می کنند تا وظایف خود را به درستی انجام داده و در راه موفقیت حرفه حسابرسی گام بردارند و از انجام فعالیت های که به اعتبار حرفه خدشه وارد می کند و کیفیت حسابرسی را کاهش می دهد، خودداری کنند. هدف این پژوهش بررسی تاثیر منبع کنترل، تجربه و میزان تحصیلات حسابرسان بر تعهد حرفه ای آنان است. با استفاده از پرسش نامه، داده های مورد نیاز از 281 نفر از کارکنان موسسات حسابرسی و حسابرسان شاغل انفرادی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران در سال 1396 جمع آوری و با استفاده از ضریب همبستگی اسپیرمن و رگرسیون خطی چندگانه تجزیه و تحلیل شده است. بر اساس نتایج پژوهش، موسسات حسابرسی باید هنگام استخدام نیروهای جدید، افراد با منبع کنترل درونی که نتایج تلاش های انجام شده به وسیله خودشان و یا وابسته به خودشان را به وقایع قابل کنترل مرتبط کرده را استخدام کنند و بیشتر بر کار حسابرسان کم تجربه و حسابرسانی که موفقیت را به شرایط نسبت می دهند و توانایی پذیرش مسئولیت خود را ندارند، نظارت کرده و زمینه ی ارتقاء تعهد آنان به موسسه و حرفه حسابرسی را فراهم کنند.
    کلیدواژگان: تعهد حرفه ای، منبع کنترل درونی، منبع کنترل بیرونی، تجربه و میزان تحصیلات حسابرس
  • مجتبی حیدر، هاشم نیکومرام صفحات 151-185
    سبک تفکر فرایند پردازش اطلاعات، تردید حرفه ای، قضاوت و تصمیم گیری را تحت تاثیر قرار می دهد. از این رو هدف این پژوهش مطالعه تاثیر سبک های تفکر بر تردید حرفه ای حسابرسان می باشد. سبک های تفکر شامل سبک های قانون گذار، اجرایی، قضاوت گر، کلی نگر، جزئی نگر، درون نگر، برون نگر، آزاد اندیش و محافظه کار است. نمونه آماری پژوهش شامل 455 نفر از حسابرسان شاغل در موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران و سازمان حسابرسی درسال 1396 که با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. روش پژوهش حاضر توصیفی- پیمایشی بوده و ابزار مورد استفاده در پژوهش پرسشنامه استاندارد می باشد. به منظور تجزیه تحلیل آماری داده ها و آزمون فرضیه ها از مدل معادلات ساختاری به کمک نرم افزار لیزرل، استفاده شده است. نتایج تجزیه و تحلیل و یافته ها بیانگر این است که سبک تفکر قانونگذار بر تردید حرفه ای تاثیر معنی دار و منفی و همچنین سبک های تفکر اجرایی، قضاوتگر، درون نگر، برون نگر و آزاد اندیش با تردید حرفه ای رابطه معنی دار و مثبت دارد. همچنین 3 سبک تفکر کلی نگر، جزئی نگر و محافظه کار با تردید حرفه ای رابطه معنی داری ندارند و بر آن تاثیرگذار نیستند.
    کلیدواژگان: تردید حرفه ای، سبک تفکر، حسابرسی، بخش خصوصی، بخش دولتی
  • شکرالله خواجوی، بهنام کرمشاهی صفحات 187-208
    هدف این پژوهش کیفی بررسی نقش رابطه نگرش فردی و اخلاق مالیاتی منجر به تمکین مالیاتی از دید مودیان مالیاتی از بعد متغیرهای درونی می باشد. مشارکت کنندگان در این تحقیق با استفاده از روش نمونه گیری با حداکثر تنوع انتخاب شده اند و شامل 21 مصاحبه شونده از مودیان مالیاتی شهر کرمان در سال 1396 می باشند. یافته های پژوهش حاکی از آن است که میزان اعتقادات افراد به دین و مذهب و میهن پرستی افراد تا حد زیادی مانع از فرار مالیاتی آنها می شود و در عین حال تعداد زیادی از مصاحبه شوندگان معتقدند که شفافیت دولت و پاسخگویی آن به عموم مردم مانع از فرار مالیاتی می شود. اما در عین حال برخی معتقدند که دولت¬ها شفاف نبوده و رانت خواری و فساد موجود در اقتصاد ایران سبب بی اعتمادی عمومی به عملکرد دولت شده است. از دیدگاه برخی از افراد وجود نظام مالیاتی عادلانه و منصفانه نیز به پرداخت مالیات توسط افراد و جلوگیری از فرار مالیاتی کمک شایانی می کند. اما به اعتقاد برخی آنان قوانین مالیاتی موجود کارآ و عادلانه نیستند و بسیاری از کسبه و مشاغل با درآمدهای زیاد می توانند با مخفی کاری و دور زدن قانون از پرداخت مالیات فرار کنند. بر اساس یافته های پژوهش حاضر، می توان نتیجه گیری کرد که اگر دولت به مردم اطمینان دهد که منابع مالیاتی گردآوری شده در راستای خدمت رسانی بیشتر به آن¬ها و سایر بخش¬های مولد اقتصاد پرداخت می شود، می تواند نگرش مودیان مالیاتی را اصلاح کند و مودیان مالیاتی فرار از پرداخت مالیات را رفتاری بدون از ارزش های اخلاقی خواهند دانست.
    کلیدواژگان: نگرش فردی، اجتناب از پرداخت مالیات، نظام مالیاتی منصفانه، متدین بودن، وطن پرستی
  • رضوان حجازی، حمید کلهرنیا، ایمان داداشی، امیر فیروزنیا صفحات 209-232
    فرضیه یادگیری مدیریتی نشان می دهد که مدیران می توانند محتوای اطلاعاتی قیمت سهام را از قیمت سهام شرکت خود یاد بگیرند که می تواند به بهبود کارایی تصمیمشان کمک کند. طبق فرضیه یادگیری، محتوای اطلاعاتی قیمت سهام می تواند کارایی سرمایه گذاری نیروی کار را تحت تاثیر قرار دهد زیرا قیمت سهام حاوی اطلاعات ارزشمندی است که مدیران درباره تقاضاهای آتی محصولات شرکت، فرصت های رشد و سیاست های مالی که سطح سرمایه گذاری شرکت را تعیین می کند، در اختیار ندارند. هدف اصلی این پژوهش، بررسی اثر محتوای اطلاعاتی قیمت سهام بر کارایی سرمایه گذاری نیروی کار در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. برای آزمون فرضیه های تحقیق از داده های 531 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی بازه زمانی 0931 الی 5931 استفاده گردیده است. این پژوهش از نوع پژوهش های شبه تجربی در حوزه پژوهش های اثباتی حسابداری می باشد و از حیث هدف، از نوع پژوهش های کاربردی می باشد. روش پژوهش حاضر از استقرایی و پس رویداردی (با استفاده از اطلاعات گذشته) و روش آزمون فرضیه آن الگوی رگرسیون خطی چندگانه یا استفاده از داده های ترکیبی است. نتایج حاصل از بررسی داده ها حاکی از آن است که بین محتوای اطلاعاتی قیمت سهام و کارایی سرمایه گذاری نیروی کار ارتباط مثبت معنادار وجود دارد. به عبارتی، محتوای اطلاعاتی قیمت سهام باعث افزایش کارایی سرمایه گذاری نیروی کار شده است. این نتیجه با پژوهش بن ناصر و عبدالله (6102) از نظر جهت و نوع پژوهش مطابقت دارد زیرا تحقیق یاد شده به بررسی اثر محتوای اطلاعاتی قیمت سهام بر کارایی سرمایه گذاری نیروی کار پرداخته است که به نتایج مشابه این پژوهش نیز دست یافته اند.
    کلیدواژگان: محتوای اطلاعاتی قیمت سهام، کارایی سرمایه گذاری نیروی کار، فرضیه یادگیری مدیریتی
  • نیلوفر نادری، رضا حصارزاده*، فرزانه نصیرزاده صفحات 233-262

    در ادبیات روان شناسی، از تداخل مسئولیت های کار و خانواده، به عنوان تعارض کار و خانواده یاد می شود. بر این اساس، زمانی که شرایط کاری مانع از انجام مسئولیت های خانوادگی گردد، "تعارض کار- خانواده" ایجاد می شود. برعکس، زمانی که شرایط خانوادگی مانع از انجام مسئولیت های کاری گردد، "تعارض خانواده– کار" ایجاد می شود. هدف پژوهش حاضر، در وهله اول، بررسی رابطه بین تعارض کار– خانواده و تعارض خانواده– کار؛ و در وهله دوم، بررسی عوامل موثر بر تعارض کار- خانواده می باشد. نمونه این پژوهش شامل 161 نفر از حسابرسان شاغل در موسسات حسابرسی شهر مشهد و تهران در سال 1395 می باشد. یافته ها حاکی از آن است که ارتباط معناداری بین تعارض کار- خانواده و تعارض تعارض خانواده– کار برقرار است. همچنین یافته ها حاکی از آن است که عوامل اختصاصی حرفه حسابرسی، استرس و الگوهای کاری انعطاف پذیر، با تعارض کار- خانواده ارتباط معناداری دارد. هر چند تحلیل حساسیت یافته های پژوهش نشان می دهد، در سطح رده های بالای حرفه ای، الگوهای کاری انعطاف پذیرو عوامل اختصاصی حرفه با تعارض کار- خانواده ارتباط معناداری ندارد.

    کلیدواژگان: تعادل کار و خانواده، عوامل اختصاصی حرفه حسابرسی، استرس، الگوهای کاری انعطاف پذیر_ حسابرسان
  • محمد ایمانی برندقی، مهدی کاظمی علوم، مصطفی عبدی صفحات 263-285
    کنترل داخلی از مسئولیت های هیئت مدیره بوده که نوع مناسب و اثربخش آن، منجر به اطمینان نسبی از اجرای سیاست های شرکت شده و همچنین زمینه حسابرسی اثربخش را نیز فراهم می نماید. بنابراین باید تا حد ممکن زمینه ایجاد و اجرای کنترل داخلی مناسب را فراهم کرد، که بررسی تاثیر تنوع جنسیتی هیئت مدیره نیز در این راستا بوده و نشان دهنده تفاوت های موجود در رفتارهای مردان و زنان است. حضور نماینده زن در هیئت مدیره، باعث کاهش همگنی هیئت مدیره و به دنبال آن دقیق تر شدن فرآیند کنترل و نظارت می گردد. در این پژوهش برای توضیح تفاوت اخلاقی بین دو گروه زن و مرد به تئوری جامعه پذیری جنسیت داوسون رجوع شده است. برای بررسی تجربی این موضوع داده های 152 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1390 تا 1395 با استفاده از تحلیل رگرسیون لاجیت مورد آزمون قرار گرفت. یافته ها تاثیر منفی حضور حداقل یک نماینده زن در ترکیب هیئت مدیره بر احتمال وجود ضعف در کنترل های داخلی شرکت ها را تایید می کند. بر این اساس انتظار می رود حضور نماینده زن در هیئت مدیره، محیطی را ایجاد کند که همگنی هیئت مدیره از بین رود و فرآیند کنترل و نظارت دقیق تر گردد.
    کلیدواژگان: تنوع جنسیتی، زن، ضعف کنترل های داخلی، نظام راهبری، هیئت مدیره
|
  • Yahya Hassas YeganeÇ, Jafar Babajani, Mohammad Taghi Taghavifard, Arash Arianpoor Pages 1-39
    Following the emergence of environmental issues and corporate responsibility to environmental performance, guidelines, principles and rules for companies are developed, which companies publish their environmental reports. The main purpose of this paper is to analyze the status of environmental sustainability reporting and its relationship with the cost of equity in listed companies in Tehran Stock Exchange. In order to achieve the main objective of the research, after studying literature of research and experts’ opinion, 20 indicators were determined using Confirmatory Factor Analysis (CFA). Then, by reviewing the content of the financial statements and reports of the board of directors of 134 companies, the reporting status of these indicators was reviewed during the years 2013-2017. Also, after collecting data about 79 companies, the research hypothesis was tested using panel data.The findings show that companies have better reporting on components of "raw materials, energy and water " than other components, but the level of environmental sustainability of companies is lower than the investigated ones. Also, contrary to theoretical literature of the research, environmental sustainability performance has a positive impact on cost of equity, which can be attributed to stock price volatility and ignoring specific company characteristics (such as management ability or employee skills) or the interaction of historical and future information
    Keywords: Environmental Sustainability Performance, Environmental Sustainability Performance Indicator, Environmental Sustainability Reporting Index, Cost of Equity
  • Zahra Dianati Deilami, Asghar Soltani, Hmaed Omrani Pages 41-100
    The increase in white collar and financial corruption caused the accountant to be equipped with forensic accounting skills. In order to include the issues of Anti-fraud and forensic accounting in the curriculum of educational institutions and universities, it is necessary to conduct a Careful review of the knowledge, skills and abilities necessary for those who want to acquire knowledge and skills in this field. The purpose of this research is to provide an educational curriculum on anti-fraud and forensic accounting issues that could be used as a basis for teaching those topics in the educational and academic centers, public and private organizations, official justice experts and other related institutions.
    This research, which lasted more than a year and a half, was done by Meta synthesis on the curriculum of the educational and academic centers in the world, and published articles and books. It containing 32 units (including 10 specialized units, 12 basic units and 6 optional units and 4 units of thesis). The quality of this curriculum has been examined through a questionnaire distributed among 39 experts with the necessary knowledge in the field of Anti –Fruad and forensic accounting. The results of the one-sample t-test indicate that, according to experts, this curriculum passes the knowledge and skills necessary for anti –fraud and forensic accounting to students in this field and has the necessary comprehensiveness
    Keywords: Forensic Accounting, Fraud, Curriculum
  • Marziyeh Shariati, Ghodratallah Talebnia, Ramezanali Royaee Pages 101-129
    In order to survive in an ever-changing world, companies need empowered employees. Therefore, management accountants' empowerment is an important issue, especially in underdeveloped countries. Management accounting tools that are used in Iran are not suitable for companies' strategies with regard to management accounting knowledge development. On the other hand, keeping up with management accounting's change and growth of knowledge is becoming a challenge for management accountants in a competent world. The purpose of this study is to determine the contribution of metacognition on management accountants' decision making by effecting their self-leadership skills. Data was gathered from 83 out of 107 graduate students who had studied management accounting in their courses in Islamic Azad university of Tehran Science and Research Branch. These students had enrolled in graduate classes on the fall semester of 2016. Factor analysis and path analysis have been used for this study. The findings show that self-leadership has a negative impact on management accountants' decision. Meaning high self-leadership skills in management accountants has a negative effect on their innovative and foresight behavior. Since management accountants' metacognition has a positive impact on their self-leadership skills, therefore, management accountants' metacognitive abilities do not indirectly lead to innovative behaviors by effecting management accountants' self-leadership skills. Instead, judging by the tools and techniques they have chosen, management accountants with better self-leadership skills prefer more hindsight decisions. This study has been conducted in Iran which is a low privatized country with centralized management, replicating it in developed countries would give better views on this matter.
    Keywords: Self-leadership, Metacognition, Management accountant's decision making
  • Gholamhossein Mahdavi, Reza Zamani Pages 131-150
    Auditors who have a high professional commitment are trying to carry out their duties correctly and take steps towards the success of the audit profession and refrain from carrying out activities that undermine the credibility of the profession and reduce the quality of the audit. The purpose of this study was to investigate the influence of the locus of control, experience and the degree of auditors' education on their professional commitment. The required data were collected from 281 audit firms' personnel and individually employed auditors that are members of the Iranian Association of Certified Public Accountants in 2017 using a questionnaire. The Spearman correlation and multiple linear regression were used to analyze the data. In general, the results showed that audit firms, while hiring new forces, should hire people with an internal locus of control, and should focus more on the work of inexperienced auditors who attribute success to the conditions and are not able to accept their responsibilities. Audit firms should also provide a platform to enhance the commitment of the auditors to the institute and audit profession.
    Keywords: professional commitment, locus of control, experience, degree of auditor's education
  • Mojtaba Heidar, Hashem Nikomaram Pages 151-185
    Thinking styles have an influence on information processing, judgment, and decision-making. Therefore, the purpose of this study is to evaluate the effect of thinking styles on the professional skepticism.Thinking styles include the legislator, the executive, the judge, the general, the partial, the introspective, the extroverted, the conservative and the free thinking.The statistical population of the study consisted of 455 auditors working in public and private sectors in 2017 who were selected by random sampling method. The research method is descriptive-scrolling and the tools used in the research are standard questionnaires. For statistical analysis of data and testing of hypotheses, structural equation modeling has been used with the help of Lisrel software. The results of the analysis and the findings indicate that the legislator's thinking style has a significant and negative effect on the professional skepticism, and also according to the hypotheses test, modes of executive, judge, introspective, extroverted and free-thinking styles has a meaningful and positive effect on professional skepticism, Also, there are no meaningful relationships between three general, partial, and conservative thinking styles with professional skepticism.
    Keywords: professional skepticism, thinking style, audit, private sector, public sector
  • Shokrollah Khajavi, Behnam Karamshahi Pages 187-208
    In this paper, the aim is to examine the relationship between morality and tax compliance in terms of taxpayers' perceptions of internal variables. Sample participants in this research selected randomly and included 21 interviewees from taxpayers in Kerman in 2017. The findings of the research indicate that the level of religious beliefs and patriotism of individuals greatly hinder their tax evasion, while many interviewees believe that transparency of the government and its accountability to the public prevents tax evasion. However, in the same time, some believes that governments are not transparent and the corruption in the economy has caused distrust. From the point of view of many people, the existence of a fair and equitable tax system is also helpful in tax compliances of individuals and prevents tax evasion, but some believes that existing tax laws are not efficient and fair, and many businesses with high revenues can escape from tax by hiding their revenues. Based on the findings of this research, we can conclude that if the government assures people that the collected tax resources are used to serve them and those of other productive sectors of the economy, then tax evasion will be considering without moral values by taxpayers.
    Keywords: Individual Morality, Tax Avoidance, Fair tax system, Religiousness, Patriotism
  • Rezvan Hejazi, Hamid Kalhornia, Iman Dadashi, Amir Firooznia Pages 209-232
    The Managerial learning hypothesis suggests that managers can learn the stock price informativeness of their stock company stock, which can help improve their decision-making efficiency. According to Managerial learning hypothesis, the stock price informativeness can affect the Labor investment efficiency, since stock prices contain valuable information that managers have about the company's future product demands, growth opportunities, and financial policies that determine the level of enterprise investment. The main purpose of this research is to investigate the effect of stock price informativeness on Labor investment efficiency in listed companies in Tehran Stock Exchange. To test the research hypotheses, were used data from 135 companies listed in Tehran Stock Exchange during the period of 2011-2016. This research is a quasi-experimental research in the field of probative accounting research and is applied to the purpose of the purpose. The method of this study is inductive and post-recurrent (using past information) and its hypothesis test method is multiple linear regression model or using combination data. The results of the data analysis indicate that there is a significant positive association between stock price informativeness and Labor investment efficiency. In other words, the stock price informativeness has increased the Labor investment efficiency. This result is consistent with the direction of research by Ben-Nasr and Alshwer (2016), because the research has examined the effect of stock price information on Labor investment efficiency, which is similar to the results of this research.
    Keywords: Stock price informativeness, Labor investment efficiency, Managerial learning hypothesis
  • Niloofar Naderi, Reza Hesarzadeh, Farzaneh Nasirzadeh Pages 233-262

    Work - family Conflict is defined as a challenge between the effective play of family and work roles. The main purpose of this study is to investigate the relationship between work-family conflict and family-work conflict. Then, the factors affecting such factors as occupational factors, stress, and flexible working patterns are investigated, and finally, they are seeking solutions to minimize it. In order to more accurately measure the relationship, firstly, statistical tests have been performed on all auditors then at low and high levels. For this test, the present study attempted to survey 161 auditors available in Mashhad and Tehran in 1395. The results of the research indicate that there is a significant relationship between the work-family conflict and family-work conflict. Specific factors, stress, flexible working patterns at all levels of the institute have a significant relationship with work-family conflict. However, regarding the flexible working patterns and the specific factors of occupation at the level of top-level institutions of the above-mentioned relationship institution, the relationship is not significant.

    Keywords: Work, Family, Stress, Flexible Working Patterns, Auditors
  • Mohammad Imani Barandagh, Mahdi Kazemi Olum, Mostafa Abdi Pages 263-285
    Internal control is a director’s board duty in which its proper and effective type ensures a relative assurance of the implementation of the company's policies as well as an effective audit field. Therefore, as much as possible, it should create and implement appropriate internal control, which also examination of the impact of the board's gender diversity on this trend and shows differences in the behavior of men and women. The presence of a woman's representative on the board reduces the board's coherence and, as a result, makes the control and monitoring process more precise. In this study, Dawson's gender socialization theory is used to explain the moral difference between two groups of women and men. For the purpose of this study, the data of 152 companies listed in Tehran Stock Exchange during the period of 2011-2016 were tested using logit regression analysis. The findings confirm the negative impact of the presence of at least one female representative in the board composition on likelihood of weakness in corporate internal controls. Accordingly, the presence of female delegate on the board is expected to create an environment in which the board's homogeneity disappears and the control and monitoring process becomes more precise.
    Keywords: Board, Corporate Governance, Female, Gender Diversity, Internal Controls Weakness