فهرست مطالب

حسابداری ارزشی و رفتاری - سال یکم شماره 2 (پاییز و زمستان 1395)

نشریه حسابداری ارزشی و رفتاری
سال یکم شماره 2 (پاییز و زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • زهره حاجیها، حسین رجب دری صفحات 1-15
    حسابداری اسلامی، یک سیستم اطلاعاتی است که به گزارش بعد ارزشی رویدادهای مالی و غیرمالی رخ داده در واحد اقتصادی با محوریت موازین اسلامی می پردازد. هدف این مطالعه، بررسی میزان تاثیر، تاثر و تعامل ابعاد موثر در حسابداری اسلامی با استفاده از تکنیک دیمتل است. این پژوهش، از نوع پژوهش های ترکیبی کیفی و کمی است که با پرسش از افراد خبره با تجریه درحسابداری اسلامی در سال 1395 صورت گرفته است. یافته ها نشان می دهد که کلیه ابعاد حسابداری اسلامی استخراج شده از پژوهش دیانتی دیلمی و همکاران (1395) دارای تعامل و تاثیر و تاثر بر هم هستند. همچنین بر اساس یافته ها معیار «افشای اطلاعات در زمینه رعایت موازین شرعی» از بیشترین تاثیرگذاری و معیار «افشای اطلاعات در زمینه رعایت حقوق کارگران» از بیشترین میزان تاثیرپذیری برخوردار است. علاوه بر آن معیار «افشای اطلاعات در زمینه عدم وقوع تقلب مالی» از بیشترین تعامل برخوردار است. مهم ترین یافته این پژوهش را می توان این موضوع دانست که ابعاد ارایه شده یک «فرآیند تعاملی» است، یعنی اجزای آن بر روی یکدیگر تاثیر و تاثر داشته و با هم تعامل دارند. در نتیجه برای توجه بیشتر به حسابداری اسلامی نمی توان صرفا به یکی از ابعاد ذکر شده توجه نمود و از بقیه عوامل غفلت ورزید. لذا لازم است که به همه ابعاد الگو توجه شده تا در جهت ترویج حسابداری اسلامی، توازن حفظ شود و همه مولفه ها در راستای هم تقویت شوند تا بتوان بهترین بازدهی را از آن دریافت کرد.
    کلیدواژگان: حسابداری اسلامی، الگوی حسابداری اسلامی، تکنیک دیمتل
  • سحر سپاسی، حسن حسنی صفحات 17-40
    رفتار غیر اخلاقی مدیریت سود می تواند عامل شکست اخلاقی در شرکت ها باشد. از این رو، پژوهش حاضر بر آن شد تا رابطه سطح دینداری مدیران با رفتار مدیریت سود را مورد بررسی قرار دهد. پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داد ه ها، از نوع تحقیقات توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را 165مدیر مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تشکیل می دهند که طریق نمونه گیری حذفی انتخاب شدند که در نهایت 110 نفر از آنها به پرسشنامه ارسالی پاسخ داده اند و در طی سال های 1388 لغایت 1394 آزمون شده است. داده های مورد نیاز با استفاده صورت های مالی شرکت ها و پرسشنامه جمع آوری و در تجزیه و تحلیل آنها از روش رگرسیون خطی چند متغیره استفاده شد. نتایج نشان دهنده این است بین سطح دینداری مدیران و مدیریت سود اقلام تعهدی رابطه منفی و معنادار وجود دارد. در مقابل، بین سطح دینداری مدیران و مدیریت سود واقعی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. نتایج بیانگر این است که مدیرانی با سطح دینداری بالاتر توجه ویژه ای به مدیریت سود واقعی نسبت به دستکاری اقلام تعهدی نشان می دهند. به عبارت دیگر، هنجارهای اجتماعی دینی مکانیزمی برای کاهش تضاد نمایندگی بوجود می آورد و همچنین زمانی که نظارت بیرونی بر روی شرکت ها کم است، به عنوان مکانیزمی برای نظارت بر رفتار گزارشگری شرکت ها عمل می کند. از اینرو می توان بیان نمود که سطح باور دینی مدیران یکی از راه هایی است که می تواند برای شرکت ارزش آفرینی کند. همچنین، نتایج پژوهش نشان دهنده این است که اعتقادات دینی و سطح دینداری مدیران نقش مهمی در تصمیم گیری آن ها دارد
    کلیدواژگان: اخلاق، مدیریت واقعی سود، مدیریت حسابداری سود، اقلام تعهدی، دینداری
  • جواد محمدی، حسین فخاری صفحات 41-63
    مدیران مالی به عنوان جزء مهمی از سرمایه انسانی سازمان نقش موثری را در ارائه اطلاعات و شفافیت محیط اطلاعاتی واحد تجاری ایفا کرده و از افشای اطلاعات به عنوان ابزاری برای انجام مسئولیت پاسخ گویی و ایفای تعهد کاری خود استفاده می کنند. انتظار می رود که خصوصیات و ویژگی های فردی مدیران بر کیفیت افشای اطلاعات تاثیر داشته باشد. بر همین اساس هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر میزان خودکنترلی و رعایت تعهدات دینی مدیران مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اراق بهادار تهران به عنوان دو ویژگی فردی آنها، بر کیفیت افشای اطلاعات و ابعاد آن می باشد. بدین منظور اطلاعات مربوط به ویژگی های فردی مدیران مالی در سال 1393 از طریق پرسش نامه تانجی و نیز پرسشنامه خدایاری فرد و همکاران، جمع آوری شده و میزان تاثیر این عوامل بر کیفیت افشای اطلاعات و افراز آن، از طریق روش توصیفی تحلیل مسیر، مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج حاصل از تحلیل مسیر داده ها نشان می دهد که میزان خود کنترلی مدیران مالی بر کیفیت افشای اطلاعات تاثیر مثبت دارد ولی رعایت تعهدات دینی این مدیران بر کیفیت افشای اطلاعات اثری نمی گذارد. این نتایج با شناسایی عوامل تاثیرگذار بر کیفیت افشا به بسط نظری کیفیت افشا در گزارشگری مالی کمک کرده و همچنین می توان از یافته های این پژوهش در انتصاب مدیران آینده که منجربه افزایش شفافیت اطلاعات و ارتقاء کیفیت افشا می شوند، استفاده کرد.
    کلیدواژگان: خود کنترلی، تعهدات دینی، مدیران مالی، کیفیت افشا
  • ابراهیم بیگی هرچگانی، بهمن بنی مهد، سید محمدرضا رئیس زاده، رمضانعلی رویایی صفحات 65-95
    هشداردهی حسابرسان درباره خطاکاری سازمانی، می تواند موجب کاهش رسوایی های مالی شود. پژوهش حاضر، تاثیر فرصت طلبی به عنوان یک ویژگی رفتاری بر هشداردهی حسابرسان را مورد بررسی قرار می دهد. نمونه آماری شامل 385 نفر از حسابرسان شاغل در دو بخش دولتی و خصوصی در سال 1394 است. داده های پژوهش از طریق پرسش نامه جمع آوری شده و با استفاده از مدل معادلات ساختاری به کمک نرم افزار لیزرل، مورد تحلیل قرار گرفته است. یافته های این پژوهش نشان می دهد که فرصت طلبی تاثیر منفی و معنی داری بر هشداردهی حسابرسان دارد. هم چنین این تاثیر به واسطه برداشتی که حسابرسان از عواقب خطاکاری های سازمانی و مسئولیت فردی خود در زمینه افشای این خطاکاری ها دارند و نیز برداشت آنان از هزینه های مترتب با افشای این خطاکاری ها، شدت می یابد. نتایج این پژوهش اطلاعات سودمندی را در خصوص عوامل اثرگذار بر هشداردهی حسابرسان در اختیار استفاده کنندگان آن قرار داده و می تواند در برنامه ریزی برای تدوین اصول اخلاقی حرفه مورد استفاده قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: هشداردهی، فرصت طلبی، برداشت از مسئولیت فردی در قبال گزارش دهی، برداشت از هزینه های مربوط به گزارش دهی
  • محمدرضا نیک بخت، علی رحمانی، مهرداد صدرآرا صفحات 97-126
    هدف اصلی این تحقیق ارائه مدلی جامع جهت تصمیم گیری اقتصادی افراد در یک محیط آزمایشگاهی با رویکرد رفتاری می باشد. این تحقیق درصدد است به بررسی شواهد تجربی موجود پرداخته و در یک محیط آزمایشی و کنترل شده میزان گرایشات ذهنی افراد نسبت به ریسک را با توجه به زمانبندی های پرداخت اندازه گیری نموده و میزان سودآوری مدل های تعیین سطح سفارش موجودی های کالا را از منظر پذیرش یا گریز از ریسک، با رویکرد های رفتاری بررسی نماید. این پژوهش در حوزه پژوهشات اثباتی قرار می گیرد و روش تحقیق حاضر از نوع آزمایشگاهی (با استفاده از محیط کنترل شده) می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر عبارت است از دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی حسابداری مشغول به تحصیل در دانشگاه های دولتی کشور در سال 1395. نتایج از این قرار است که طرح های پرداخت و ترجیحات ریسکی مدیران، در فرآیند تصمیم گیری سطح بهینه سفارشات اثرگذار است. لذا مدل پژوهش در قالب مدل های رفتاری مبتنی بر ترجیحات ریسکی سه گانه و در قالب سه طرح پرداخت (در مجموع 9 مدل رفتاری) در تحقیق ارائه گردید که با مدل کلاسیک رگرسیونی مورد مقایسه قرار گرفتند. نتیجه نهایی و آزمون مقایسه میانگین زوج نمونه ها بیانگر این است که مدل رفتاری تدوین شده در تحقیق نسبت به مدل کلاسیک حائز قدرت پیش بینی کنندگی بیشتر بوده و همچنین نتایج نهایی، گویای آن است که مدل رفتاری تدوین شده در تحقیق، منتج به هزینه فرصت کمتر و همچنین موجب افزایش سودآوری در میزان سطح سفارشات موجودی کالا می شود.
    کلیدواژگان: ترجیحات ریسکی، مدل نیوزوندر، سویه ذهنی، رویکرد رفتاری
  • دنیا احدیان پور پروین، فریدون رهنمای رودپشتی، هاشم نیکومرام، رمضانعلی رویایی صفحات 127-161
    با عنایت به این امرکه سیستم های ارزیابی عملکرد برروی شالوده هایی از ارزش ها و مفروضات مشترک به نام فرهنگ ایجاد می شوند، این پژوهش با هدف بررسی اثر مستقیم و غیر مستقیم فرهنگ سازمانی به واسطه هدف بکارگیری سیستم های ارزیابی عملکرد بر میزان تنوع معیار ارزیابی عملکرد بکارگرفته شده در شرکتهای تولیدی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران درمقطع زمانی 95-94 و به روش توصیفی- پیمایشی انجام شده است.
    نتایج این پژوهش بیانگر این امر است که ارزش های فرهنگی باثبات اثرمستقیم و منفی بر تنوع معیار ارزیابی عملکرد دارد و همچنین ارزش های فرهنگی به واسطه هدف بکارگیری سیستم ارزیابی عملکرد اثر غیرمستقیمی بر تنوع معیار ارزیابی عملکرددارند و مدیران ارشد شرکتهای با ارزش های فرهنگی انعطاف پذیردرمقایسه با مدیران ارشد شرکتهای با ارزش های فرهنگی با ثبات گرایش بیشتری به استفاده از سیستم های ارزیابی عملکرد برای اهداف انگیزشی و تصمیم گیری دارند و شرکتهای با ارزش های باثبات سیستم های ارزیابی عملکرد را بیشتر برای اهداف ارتباطی بکارمی گیرند. علاوه براین ارزش های فرهنگی انعطاف پذیر به واسطه هدف بکارگیری سیستم ارزیابی عملکرد، برای اهداف ارتباطی تاثیری منفی و برای اهداف انگیزشی تاثیری مثبت، بر تنوع معیار ارزیابی عملکرد دارند، درحالی که برای شرکتهای با ارزشهای فرهنگی با ثبات، اهداف انگیزشی تاثیری منفی وغیر مستقیم بر تنوع معیار ارزیابی عملکرد دارد و تنوع معیار ارزیابی عملکرد بیشترین اثرکلی را از ارزش های فرهنگی انعطاف پذیرو اهداف انگیزشی کسب می نماید. نتایج این پژوهش، ضرورت توجه به فرهنگ سازمانی و هدف استفاده از سیستم های ارزیابی عملکرد را بعنوان مرحله ای اساسی در طراحی و بکارگیری تنوع معیار ارزیابی عملکرد ایجاد می نماید.
    کلیدواژگان: سیستم ارزیابی عملکرد، ارزش های فرهنگی، تنوع معیار ارزیابی عملکرد، هدف استفاده از سیستم ارزیابی عملکرد
  • معصومه رضایی، فرزین رضایی صفحات 163-191
    هدف این پژوهش، بررسی رابطه بین چسبندگی هزینه و مسئولیت اجتماعی در شرکت های تولیدی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. عملکرد مالی برای شرکت ها مسئله ای ضروری است و یکی از موارد با اهمیت در خصوص کنترل هزینه ها و افزایش سودآوری شناخت رفتار هزینه در واکنش به تغییرات سطح فعالیت است. در عین حال ایفای مسئولیت اجتماعی شرکت ها، هزینه هایی دربردارد. بنابراین آگاهی از چگونگی رفتار هزینه های مرتبط با ایفای مسئولیت اجتماعی شرکت نسبت به تغییرات سطح فعالیت از اطلاعات مهم برای تصمیم گیری مدیران می باشد. بدین منظور، داده های 111 شرکت تولیدی برای 10 سال متوالی از سال 1384 تا سال 1393، گردآوری و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. برای اندازه گیری میزان مسئولیت اجتماعی شرکت ها، تکنیک تحلیل پوششی داده ها با استفاده از نرم افزار DEA Solver به کار برده شده و جهت آزمون فرضیه ها، از مدل های رگرسیونی و نرم افزار Eviews استفاده شد. یافته های پژوهش نشان می دهد که بین چسبندگی هزینه و مسئولیت اجتماعی در شرکت ها رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و این رابطه مثبت مربوط به چسبندگی بهای تمام شده کالای فروش رفته می باشد همچنین تفاوت در ساختار بهای تمام شده کالای فروش رفته رابطه مثبت چسبندگی آن با ایفای مسئولیت اجتماعی شرکت ها را تغییر معناداری می دهد.. به نحوی که هر چه سهم هزینه های متغیر نسبت به ثابت در ساختار بهای تمام شده کالای فروش رفته کمتر باشد، رابطه مثبت چسبندگی آن با مسئولیت اجتماعی شرکت ها تشدید می شود. همچنین بررسی ها نشان می دهد که ارتباط معناداری بین چسبندگی هزینه های عملیاتی که عمدتا شامل هزینه های اداری تشکیلاتی و فروش می باشد، با ایفای مسولیت اجتماعی شرکت ها وجود ندارد.
    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، چسبندگی هزینه، عدم تقارن هزینه
  • رویا دارابی، سید حسام وقفی، مریم سلمانیان صفحات 193-213
    مدیران علاوه بر آنکه باید منافع و حقوق سازمان خود را تامین کنند باید به عنوان یک امر اخلاقی در راه تامین رفاه، آسایش، نیازها و علایق مردم جامعه نیز مشارکت داشته باشند. از جهت دیگر نباید تصمیمات و رفتارهای مدیریتی منجر به واردکردن خسارت، زیان و آسیب به جامعه و افراد آن شود. هدف این پژوهش بررسی ارتباط گزارشگری مسئولیت اجتماعی و ابعادآن شامل محیط زیست، رفاه کارکنان، فعالیت اجتماعی و مصرف انرژی با ارزش و ریسک شرکت است. بدین منظورداده های مربوط به 276سال- شرکت عضو بورس اوراق بهادار تهران برای دوره ی زمانی بین سال های 1392 تا 1394 مورد بررسی قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون معنی داریF در رگرسیون چندگانه به وسیله نرم افزار Eviews 8 استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان داد که بین گزارشگری مسئولیت اجتماعی با ریسک و ارزش شرکت رابطه ی معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: گزارشگری مسئولیت اجتماعی، ارزش شرکت، ریسک سیستماتیک
  • قدرت الله طالب نیا، وحید تقی زاده خانقاه، نسا حشمت صفحات 215-239
    چرخه عمر شرکت منعکس کننده تکامل یک شرکت ناشی از عوامل داخلی و خارجی سازمان است. اخیرا نرخ تغییرات کسب و کار بطور چشم گیری افزایش یافته و نشان می دهد که چرخه عمر شرکت نقش مهمی در فرایند ارزشیابی ایفا می کند. در عین حال بحران های مالی اخیر و زیان ناشی از سرمایه گذاری، علاقه زیادی را درباره درک عوامل تعیین کننده سقوط قیمت سهام ایجاد کرده است. از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین چرخه عمر شرکت و خطر سقوط قیمت سهام است. بنابراین تعداد 120 شرکت برای دوره زمانی 1388-1394 انتخاب شد. برای آزمون فرضیه های پژوهش از الگوی داده های ترکیبی استفاده گردید. همچنین جهت بررسی چرخه عمر شرکت از الگوی دیکنسون (2011) استفاده شد. مطابق این الگو شرکت ها به پنج مرحله معرفی (ظهور)، رشد، بلوغ، رکود و افول تقسیم شدند. نتایج آزمون فرضیه های پژوهش نشان داد که بین شرکت های حاضر در مرحله ظهور و رشد و خطر سقوط قیمت سهام ارتباط مثبت و معنی داری وجود دارد، درحالیکه ارتباط معنی داری بین سایر مراحل چرخه عمر و خطر سقوط قیمت سهام مشاهده نگردید. همچنین نتایج نشان داد که تحت شرایط عدم تقارن اطلاعاتی بالا، احتمال خطر سقوط قیمت سهام برای شرکت های حاضر در مرحله معرفی و رشد بیشتر است.
    کلیدواژگان: چرخه عمر شرکت، خطر سقوط قیمت سهام، ذخیره اخبار بد، عدم تقارن اطلاعاتی
|
  • Zaherh Hajiha, Hossein Rajabdoory Pages 1-15
    Islamic accounting is an information system that reports the dimensional values of financial and non-financial events occurred in the economic unit, with a focus on Islamic principles. The aim of this study was to evaluate the impact and effectiveness of Islamic accounting dimensions using the DEMATEL technique. The present study is a combination of qualitative and quantitative studies. The subject of the study was reviewed through questionnaires from 14 experts in the field of Islamic accounting in 2016. The results showed that all aspects of Islamic accounting extracted from the research of Dianati Deilami et al (2016) have interacted with and mutual influence on each other. Results also indicated that the criterion of "disclosure of information in the field of compliance with the Sharia" has the most impact and the criterion of "Disclosure of information in the field of worker's rights" has the highest rate of effectiveness. In addition, the measure of "disclosure in the absence of financial fraud" has the most interaction. The most important finding of this research is that the given dimensions are involved in an "interactive process", i.e. the components have had an impact on each other and have interacted with each other as well. As a result, in order to pay attention to Islamic accounting we cannot consider only one of the dimensions mentioned above and ignore the others. Therefore, it is necessary to consider all aspects of this model to promote Islamic accounting, maintain the balance and strengthen all components simultaneously to be able to get the best performance.
    Keywords: Islamic Accounting, Islamic Accounting Model, DEMATEL Technique
  • Sahar Sepasi, Hassan Hassani Pages 17-40
    Unethical behavior in the company’s earnings management can be a moral failure. Hence, the present study was to investigate the relationship level of rreligiosity managers to examine earnings management behavior. The study was an applied and the method of data collection, research type is descriptive research. The different categories of descriptive study are correlational study. The study sample to financial managers of listed companies in Tehran Stock Exchange that first 165 of them were selected through elimination sampling and finally 110 of them responded to the questionnaire study, for example, the study has been finalized and in the years 1388 till 1394 were analyzed. Required data were collected using questionnaires and analyze financial statements and the method of multivariate linear regression was used. The results showed that the level of rreligiosity directors and management benefit accruals and there is a significant negative relationship. In contrast, between level of rreligiosity managers and there is a significant positive relationship managers and real earnings management. Results show that managers with higher levels of religiosity special attention to the management of real benefit accruals to manipulate the show. The results suggest that social norms spiritual mechanism to reduce conflict creates dealers as well as external monitors on the company is low, Acts as a mechanism to monitor the conduct of the Company’s reporting. Hence it can be concluded that the level of rreligiosity managers is one way that can create value for the company. Also, research shows that spiritual beliefs and religious leaders play an important role in their decision.
    Keywords: Ethics Real Earnings Management, Accounting Management, Earnings, Accruals, Rreligiosity
  • Javad Mohammadi, Hossien Fakhari Pages 41-63
    Financial managers as a part of human capital of organization have an important role in the presentation of information and transparency of entity’s information environment. They use the disclosure as a tool for doing of their responsibility and work commitments. We expect that personal character and attributes effects on the disclosure quality. In this reasoning the main purpose of this research is an investigation about the impact of personal self-control and religious commitment characters of the financial manager of TSE on the disclosure quality. For this purpose, we measure self-control in 1393 by the Tanji and religious commitment by Khodayarifard and other questionnaire and analyze data based on path analyze method. Findings shows self-control effects on the disclosure quality, but religious commitment does not effects on the disclosure quality. This finding helps to the literature of determination of disclosure, also helps to the organizations in hiring of the qualified managers.
    Keywords: Self-Control, Religious Commitment, Financial Managers, Disclosure Quality
  • Ebrahim Beigi Harchegani, Bahman Banimahd, Seyed Mohammad Reza Raiiszade, Ramezanali Royaee Pages 65-95
    Whistle Blowing about corporate wrongdoing can reduce corruption scandals. Machiavellianism as a one of the moral system's component, affecting the individual's behavior. This study examined the influence of Machiavellianism as a behavioral characteristics on the auditor's whistle Blowing. The sample is consisted of 385 auditors working in both the public and private sectors in 2015. Data were collected through questionnaires. Structural Equation Modeling (SEM) using LISREL software used in order to data analysis. The findings show that auditors with the high level of Machiavellianism, will have a lower tendency to whistle blowing. The severity of the impact increases by their perceived seriousness of the act in question, perceived personal costs of reporting and their Perceived personal responsibility to report. The results of this research provide useful information about the factors affecting the auditor's whistle blowing that can be used to plan for the development of professional ethics rules
    Keywords: Whistle Blowing, Machiavellian ism, Perceived Personal Responsibility to Report, Perceived Personal Costs of Reporting
  • Mohammad Reza Nikbakht, Ali Rahmani, Mehrdad Sadr Ara Pages 97-126
    The aim of this study is to provide a comprehensive model for economic Decision in a laboratory environment with a behavioral approach. This study attempts to evaluate the existing empirical evidence, In a controlled test environment and the attitudes of people towards risk with respect to the timing of payments made to measure and The profitability of models of inventory management in terms of acceptance or avoid risk, on the behavioral approach. This research is in the field of positive research and the method of laboratory research (using a controlled environment).
    Payment plans and managers risk preferences is effective on the decision-making process of optimal order level. The research model presented in this study is based on behavioral models based on triple risk preferences and three payment plan in whole nine behavioral models that were compared with classical regression model. The end result of paired sample t test showed that Behavioral models developed in this study is more predictive than the classic model and also the end goal of research is Behavioral model developed in this study leads lower opportunity cost than classical models and also Order level inventory profitability is increased.
    Keywords: Risk Preferences, Newsvendor Model, Mental Biases, Behavioral Approach
  • Donya N. Ahadian Poor Parvi, Fereydoon I. Rahnamay Roodposht, Hashem Nikoomaram, Ramezanali Royaee Pages 127-161
    Given the importance of performance measurement systems in organizations, which is based on some shared values and assumptions called organization culture, the aim of this study is to articulate and test the direct and indirect relationships among organizational culture and two attributes of Performance measurement systems (PMS), namely the diversity of measurement and the aimed of use in companies listed on Tehran Stock Exchange in the period 2015-2016.
    The results of a survey reveal that Stability organization Culture has direct and negative affect on the diversity of criteria and Flexible cultural values has indirect effect on the diversity of criteria, through The aim of using performance evaluation system and top managers of firms reflecting a flexibility dominant type tends to use more performance measures and to use PMS to focus motivation, support strategic decision-making and communication purposes to a greater extent than top managers of firms reflecting a control dominant type. Flexible cultural values through The aim of use has the negative affect for communication purposes And positive affect for motivational on a diversity of criteria , while for stability dominant type the motivational purposes have negative affect on the diversity of measurement. The diversity of measurement may be attained greatest impact from flexible cultural values and motivational objectives.
    Moreover, this study insight offers guidance as to the focus required in understanding culture organizational and the aimed of use Performance measurement systems as a basic phase of the procedure of diversity of criteria usage.
    Keywords: Performance Measurement System, Cultural Values, Diversity of Criteria, the Aim of Use Performance Evaluation System
  • Masoumeh Rezaei, Farzin Rezaei Pages 163-191
    The goal of this research is to investigate the relationship between cost stickiness and corporate social responsibility (CSR) of manufacturing firms listed in the Tehran Stock Exchange. Financial performance is essential issue for firms and one of the important measures to control costs and increase profitability is recognition of behavior cost in response to changes in activity levels. At the same time CSR involvement requires costs. So be aware of how to handle the costs associated with CSR involvement to changes in the level of activity is important information for management decision. The data of 111 manufacturing companies during 10 years from 2005 to 2014 were collected and analyzed. To measure CSR, data envelopment analysis using DEA Solver software is used and to test hypothesis, the regression models and Eviews software were used. The research results show that is a significant positive relationship between CSR and cost stickiness and this positive relationship is related to cost of goods sold (CGS). Also the differences in the structure of CGS positively change the relationship between cost stickiness and CSR significantly. So that whatever the share of variable costs are less than fixed costs in the structure of CGS, it intensify positive relationship between cost stickiness and CSR.
    Keywords: Corporate social responsibility, Cost stickiness, Asymmetric cost behavior
  • Roya Darabi, Seyed Hesam Vaghfi, Maryam Salmanian Pages 193-213
    In addition to consider company's interest and rights managers should consider people's welfare, comfort and their needs and wants in the community and involve in them as a moral issue for the company. On the other handmanger decisions and behaviors should notcause any harm, loss or damage for the community and its people. The purpose of this study is to investigate the relationship between social responsibility reporting and its aspects such as environment, employee welfare, social activity and energy consumption and the risk and value of company. We examined 276 year-company observations for company listed in Tehran Stock Exchange between 2013 and 2015. In order to analyze the data, we used significant multiple regression analysis through Eviews 8. The results showed that there is significant relationship between social responsibility and risk and value of the company.
    Keywords: Social Responsibility Reporting, Firm Value, Systematic Risk
  • Ghodratollah Talebnia, Vahid Taghizadeh, Nesa Heshmat Pages 215-239
    Firm life cycle reflects a firm’s evolvement arising from changes in organization's internal and external factors. Recently, the rate of business change has increased dramatically, suggesting a bigger role for life cycle in the valuation process. At the same time, the recent financial crisis and the resulting losses that were incurred, have spurred additional interest in understanding the determinants of crash risk. The purpose of this study was to investigate the relationship between firm life cycle and stock price crash risk of companies listed on the Tehran Stock Exchange. The number 120 was chosen for the period 2007-2013. Combined data were used to test the hypotheses of the model. In order to evaluate the company life cycle, Dickinson (2011) pattern was used. According to this model, companies are divided to five stages: introduction, growth, Mature, Shake-Out and decline. The results show that crash risk is highest in the introduction and growth stage of the life cycle. While a significant relationship there no observed between other life cycle stages and stock price crash risk. The results showed that under conditions of high information asymmetry, stock price crash risk is more for the companies in the introduction and growth..
    Keywords: Firm Life Cycle, Stock Price Crash Risk, Bad News, Information Asymmetry