فهرست مطالب

پایش - سال پنجم شماره 2 (پیاپی 18، بهار 1385)

مجله پایش
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 18، بهار 1385)

  • 95 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1385/08/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • راهنمای نویسندگان
    صفحه 74
  • آزیتا خیلتاش، علی منتظری، بهروز نبئی صفحات 77-82
    هدف از درمان بیماری های مزمن و از جمله بد خیمی های خونی، افزایش طول عمر بیماران و بهبود بخشیدن توانایی های آنان تا حد ممکن است تا بیماران بتوانند با حفظ سطح مناسبی از کیفیت زندگی به زندگی خود ادامه دهند. این در حالی است که غالبا مطالعاتی که در زمینه ارزیابی درمان های مختلف بیماری انجام می گیرد، بیشتر بر روی افزایش طول عمر بیماران بدون توجه به کیفیت زندگی و مسایل جانبی درمان متمرکز می باشد. لنفوم و لوسمی از نئو پلازی های سیستم لنفاوی هستند که بر اساس مرحله بیماری در زمان تشخیص و نوع سلولهای بدخیم از نظر پاتولوژی، در زمان کوتاه یا طولانی منجر به ناتوانی یا مرگ بیمار می شوند. در این مقاله بر آنیم که کیفیت زندگی این بیماران را بررسی کنیم. به این منظور در یک مطالعه مقطعی تعداد 94 بیمار را که 6 ماه یا بیشتر از تشخیص بیماریشان می گذشت و جهت مراقبت و درمان به درمانگاه خون بیمارستان امام خمینی مراجعه می کردند، مورد بررسی قرار دادیم. پرسشنامه SF-36 و اطلاعات دمو گرافیک در مورد بیماران تکمیل شد. در نهایت با استفاده از آنالیز رگرسیون چند متغیره لجستیک داده ها تفسیر گردید.
    در آنالیز رگرسیونی چند متغیره رو به عقب (Backward)، تنها متغیرهایی که با نمره کلی جسمانی (PCS) (خلاصه امتیاز ابعاد جسمانی) ارتباط معنی داری داشتند، عبارت بودند از: نوع بیماری 95%CI=4.03-55.72) و OR=16.32)، تحصیلات 95%CI=0.01-0.749) و OR=0.88) و جنسیت 95%CI=2.65-39.6) و OR=10.25) و متغیر هایی که با نمره کلی سلامت روان (MCS) (خلاصه امتیاز ابعاد روانی) ارتباط معنی داری داشتند، عبارت بودند از: نوع بیماری (95%CI=1.76-12.77 و OR=4.75)، تحصیلات (OR=0.13 & 95% CI= 0.02 – 0.89) و در آمد (OR=16.32 & 95%CI = 4.03-55.72).
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که امتیاز بالاتر در حیطه کیفیت زندگی از نظر جسمانی، با ماهیت غیر تهاجمی بیماری، مرد بودن و تحصیلات و امتیاز بالاتر در حیطه کیفیت زندگی از نظر روانی، با ماهیت غیر تهاجمی بیماری، مرد بودن و درآمد بیشتر همراه است.
    کلیدواژگان: لوسمی، لنفوم، کیفیت زندگی
  • آفرین رحیمی موقر، الهه سهیمی ایزدیان، مسعود یونسیان صفحات 83-104
    پژوهش های متعددی در کشور طی سال های اخیر در مورد وضعیت مصرف مواد در دانشجویان انجام شده است. لیکن این مطالعات به صورت پراکنده در دانشگاه های مختلف انجام شده، دسترسی به آنها محدود بوده و در مورد آنها یک جمع بندی علمی صورت نگرفته است. این مطالعه جهت جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به شیوع مصرف مواد و الگوهای آن در دانشجویان کشور انجام شده است.
    به این منظور تلاش شد نتایج منتشر شده تحقیقات و گزارش هایی که حاوی اطلاعاتی در این مورد بود به طور سیستماتیک از دانشگاه ها و سازمان های مختلف، جمع آوری و مورد بررسی قرار گیرند. اسناد مرور شده شامل مقالات منتشر شده در مجلات علمی داخلی و خارجی، پایان نامه ها، مقالات ارایه شده در کنگره ها و گزارشات سازمانی بوده است. نتایج سه شاخص «مصرف در طول عمر»، «مصرف در حال حاضر» و «مصرف روزانه» به تفکیک در مورد مواد اپیوییدی، الکل، حشیش، کوکایین، مواد توهم زا (هالوسینوژن ها) و آمفتامین از این مطالعات استخراج و ارایه گردید. نتایج این مطالعه مروری حاکی از آن است که تقریبا تمام این مطالعات (n=16) مربوط به سال های بعد از 1376 است. بسیاری از مطالعات دارای اشکالات متدولوژیک بودند که استفاده از آنها را دچار مشکل می کرد. با این وجود می توان نتیجه گیری کرد که الکل و پس از آن مصرف تریاک و سپس حشیش شایع ترین مواد غیر قانونی مورد استفاده می باشند. تعداد دانشجویانی که به مصرف یکی از مواد غیر قانونی وابسته هستند بیش از 50 هزار نفر و تعداد کسانی که در طول یک ماه حداقل یک بار یکی از مواد اپیوئیدی را مصرف می کنند حدود 150 هزار نفر در کشور تخمین زده می شود.
    پیش بینی روشی صحیح برای پایش وضعیت مصرف مواد در دانشجویان، همچنین اجرای برنامه های روز آمد و مستمر پیشگیرانه و وجود امکان ارایه خدمات جدی مشاوره و درمان ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: بررسی مروری، دانشجویان، مصرف مواد، اعتیاد، ایران
  • احمد براتی، حسین قادری، دیلی حاج حسنی صفحات 105-111
    مناسب ترین هدف برای خدمات بهداشتی و درمانی، دسترسی یکسان افراد به خدمات مذکور است. از راه های تجزیه و تحلیل دسترسی افراد به خدمات و تسهیلات بهداشتی و درمانی، بررسی هزینه های بهداشتی و درمانی خانوار است، که یکی از گروه های هشتگانه اصلی در سبد هزینه خانوار است. بنابراین در این پژوهش الگوی مصرف خدمات بهداشتی و درمانی در سبد مصرفی خانوارهای استان کرمان طی سال های 81-1375 مورد مطالعه قرار گرفت.
    در این پژوهش که از نوع توصیفی - تحلیلی گذشته نگر می باشد، داده های اولیه از اسناد و مدارک مرکز آمار ایران و بانک مرکزی ایران استخراج گردیده و پس از پردازش با نرم افزار EXCEL، توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
    پژوهش نشان می دهد که هزینه کل بهداشت و درمان در مناطق شهری و روستایی استان کرمان طی سال های مورد بررسی، بدون در نظر گرفتن اثر قیمت، روند افزایشی داشته است. در مورد انواع خدمات بهداشتی و درمانی مورد برسی نیز در هر دو منطقه شهری و روستایی، هزینه دارو و مراجعه به پزشک عمومی در تمام هفت سال روند افزایشی، هزینه مراجعه به پزشک متخصص در مناطق روستایی روند کاهشی و هزینه سایر خدمات در بعضی سال ها افزایش و در بعضی سال ها کاهش یافته است.
    بررسی هزینه های بهداشتی و درمانی در گروه های هزینه ای خانوار با درآمد پایین (گروه اول)، با درآمد متوسط (گروه دوم) و با درآمد بالا (گروه سوم) که توسط آزمون t با 95 درصد اطمینان انجام گرفت حاکی از آن است که در مناطق شهری، میانگین هزینه های بهداشتی و درمانی تنها در دو گروه «اول و دوم» دارای اختلاف معنی دار بوده است. در صورتی که در مناطق روستایی، در گروه های «اول و دوم»، «اول و سوم» و «دوم و سوم» این تفاوت معنی دار است.
    به دلیل این که سلامت فرد سایر فعالیت های وی را تحت تاثیر قرار میدهد، بنابراین افزایش هزینه کل بهداشت و درمان خانوارها بدون در نظر گرفتن اثر قیمت، یک موضوع جدی است و سیاست های بهداشتی و درمانی بایستی در جهت تعدیل آن باشد، از قبیل: توسعه گسترده- تر پوشش بیمه و افزایش سهم دولت در ارایه خدمات سلامت، به گونه ای که هزینه پرداختی توسط مصرف کننده کاهش یابد.
    کلیدواژگان: تحلیل رفتار مصرف کننده، سبد هزینه کل خانوار، شاخص قیمت (شاخص بها)
  • حمید بخشی*، محمد اسدپور، مجید کاظمی، صمد اطمینان راد صفحات 113-121

    امروزه از اهم مشکلات بهداشت عمومی، بروز سوانح و پیش آگهی مربوط به آن بوده و مهم ترین علت مرگ و میر در سنین کمتر از 45 سالگی است. ضرورت پیشگیری از این سوانح، شناخت اپیدمیولوژی آن است که از جمله اهداف این بررسی است. این مطالعه یک بررسی توصیفی است که بر روی تمامی مراجعین در طی 120 روز (360 شیفت کاری) انجام شد و در مجموع، تعداد 2584 نفر مراجعه کننده مصدوم بررسی شدند. اطلاعات به وسیله انجام مصاحبه و معاینه و تکمیل پرسشنامه توسط تیم پزشکی و پرستاری اورژانس جمع آوری شد. داده ها نیز با کمک برنامه نرم افزاری SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    76.43 درصد از مصدومین مذکر، 75.5 درصد دارای سن کمتر از 30 سال و 63.47 درصد مجرد بودند. بروز 39.7 درصد از سوانح در صبح بوده است. 36.22 درصد از مصدومین در اثر تصادف با وسایل نقلیه، 20.35 درصد در اثر سقوط و زمین خوردن، 11.34 درصد به علت حوادث شغلی، 6.89 درصد به علت نزاع و 5.72 درصد در اثر سوختگی مراجعه نموده بودند. 84.13 درصد به صورت سر پایی مداوا گشته و 15.87 درصد بستری و درمان گردیدند و 1 درصد فوت نمودند.
    وفور حوادث در سنین جوانی به خصوص به علت حوادث ترافیکی و وسایل نقلیه، سقوط، حوادث شغلی و نزاع قابل توجه بوده و صدمات مغزی ناشی از عوامل حادثه نکته قابل تعمقی است که لزوم آموزش اصول ایمنی و راهنمایی و رانندگی و اصول اخلاقی را در پیشگیری و کاستن از سوانح در جامعه گوشزد می نماید.

    کلیدواژگان: سوانح، علل، رفسنجان
  • عباسعلی ابراهیمیان صفحات 123-130
    تمرکز حواس و ذهن در مورد هر محرک خاص که منجر به عکس العمل مناسب شود، دقت نامیده میشود. بخش قابل توجهی از خطاها و اشتباهات بشر، معلول بی دقتی است. پرستاری از جمله مشاغلی است که در آن خطا و بی دقتی خسارات جبران ناپذیری بر جان افراد، اقتصاد خانواده و کشور وارد می سازد. در شیفت شب به علت عدم تطابق بدن با بی خوابی، امکان کاهش دقت بیشتر است. لذا مطالعه ای با هدف تعیین میزان دقت در پرستاران شب کار انجام شد.
    60 نفر از پرسنل پرستاری بیمارستان های شهر دامغان به طور تصادفی انتخاب شدند. سپس بین ساعت 4 تا 5 صبح به محل کار پرستاران مراجعه و با استفاده از آزمون های قلم و کاغذی بوناردل(Bonardel) و هانری پیرن (Hanry pearn)، دقت آنها سنجیده شد. جهت کسب اطلاعات دقیق تر و حذف تورش های احتمالی، دقت پرستاران به فاصله یک ماه پس از آزمون اولی، دو بار دیگر نیز (مجموعا سه بار) اندازه گیری شد. سپس ارتباط دقت با برخی متغیر های دمو گرافیک سنجیده شد.
    نتایج نشان داد میانگین دقت پرستاران شب کار در ارزیابی اول 0.23 (0.21±)، ارزیابی دوم، 0.30 (0.19±) و در ارزیابی سوم 0.30 (0.18±) بود. همچنین بین میزان دقت پرستاران با جنس و مدرک تحصیلی ارتباط معنی داری دیده نشد. بر اساس نتایج، میانگین دقت پرستاران در حین شب کاری و در ساعات اولیه صبح در حد ضعیف تا متوسط است که با توجه به حساسیت کار پرستاری مطلوب نیست. پیشنهاد می شود جهت افزایش دقت پرستاران شب کار چاره اندیشی شود.
    کلیدواژگان: دقت، شب کار، پرستار
  • فرزانه مفتون، فرانک فرزدی، کاظم محمد، سیروس پیله رودی، افسون آیین پرست صفحات 131-140
    در ارایه خدمات بهداشتی - درمانی جامعه گیرنده خدمت و شناخت ابعاد مختلف آن نقش ویژه ای دارد. شناخت ابعاد جمعیت شناختی جامعه و نیازهای مربوط اساس نحوه ارایه خدمت را شکل میدهد. نیازها و تقاضاهای موجود در جامعه تعیین می کنند که خدمات بهینه بهداشتی در سطوح مختلف می توانند باشند، به همین دلایل این پژوهش با اهداف ذیل در سطح تهران انجام گرفت.
    - تعیین بار تقاضا و بار مراجعه برای دریافت خدمات درمانی در شهر تهران و به تفکیک مناطق- تعیین بار تقاضا و بار مراجعه در گروه های مختلف بیماری- مقایسه بار تقاضا و مراجعه و میزان دسترسی در مناطق مختلف شهر تهران و در گروه های مختلف سنی، جنسی، تحصیلی و گروه های مختلف بیماریاین پژوهش، مطالعه ای از نوع مقطعی بود که در شهر تهران انجام گرفت. نمونه گیری به صورت تصادفی و چند مرحله ای به ترتیب نمونه گیری خوشه ایو در مناطق پنجگانه شهر تهران (شمال، جنوب، مرکز، غرب و شرق) صورت پذیرفت. داده های مورد نظر شامل اطلاعات دمو گرافیک، شکایات جسمی و روانی افراد و مراجعه و مراجعه و یا عدم مراجعه آنان جهت دریافت خدمات درمانی بود که توسط پرسشنامه جمع آوری شد. 5973 نفر مورد مطالعه قرار گرفتند که 1416 خانوار را شامل می شدند. طبق این یافته ها هر 100 نفر در شهر تهران 122 مورد تقاضا برای دریافت خدمات درمانی داشته اند که 102 موردشان جهت دریافت خدمات مراجعه داشته اند، و در واقع 20 مورد از این 122 مورد اقدامی در جهت دریافت خدمات مربوط نکرده اند.
    همچنین یافته ها نشان می داد که از نظر آماری تفاوت معنی داری در فراوانی تقاضا در گروه های مختلف سنی و جنسی وجود دارد. تفاوت فراوانی تقاضا، میزان مراجعه و میزان دسترسی در مناطق مختلف شهر تهران نیز از نظر آماری معنی دار بود. در بررسی انجام شده، بعد از آنفلوانزا و سرما خوردگی، بیماری های قلبی و عروقی، موسکولواسکلتال و اعصاب و روان بیشترین فراوانی تقاضا را داشتند.
    کلیدواژگان: خدمات درمانی، تقاضا، مراجعه، سلامت، دسترسی
  • غلامرضا گرما رودی، مریم سادات وحدانی نیا صفحات 147-147
    برخورداری از مهارت های اجتماعی و ارتباطات ثمر بخش برای داشتن عملکردی موفق در زندگی ضروری است. مهارت های اجتماعی از فرهنگ و گروه های اجتماعی که فرد در ارتباط با آنها قرار دارد تاثیر پذیرفته و میزان برخورداری از این مهارت ها در سلامت رفتاری و اجتماعی افراد نقش بسزایی را ایفا می نماید. مطالعه ای توصیفی - تحلیلی به صورت مقطعی به منظور بررسی میزان مهارت های اجتماعی دانش آموزان مدارس دخترانه و پسرانه مقاطع راهنمایی و دبیرستان شهرستان کرج صورت گرفت. سنجش مهارت های اجتماعی با استفاده از ابزار استاندارد Gresham& Elliott (نسخه والدین) با انجام مصاحبه صورت گرفت. پرسشنامه ای مشتمل بر مشخصات جمعیتی و سایر اطلاعات زمینه ای مرتبط با هدف تحقیق نیز طراحی گردید.
    در مجموع 1544 نفر از والدین دانش آموزان به سوالات پرسشنامه مهارت های اجتماعی فرزندانشان پاسخ داده و امتیاز مهارت های اجتماعی در مورد 1410 نفر از فرزندان آنها به دست آمد. میانگین سنی دانش آموزان 15.7 سال (1.3± = انحراف معیار) بوده و بیشترین آنها در مقطع دبیرستان به تحصیل اشتغال داشتند. میانگین امتیاز مهارت های اجتماعی 52.8 (27.8 ± = انحراف معیار) بوده و 65 درصد دانش آموزان در هر دو جنس، مساوی و زیر صدک 50 امتیاز مهارت های اجتماعی قرار داشتند. در بررسی روابط تحلیلی، میانگین امتیاز مهارت های اجتماعی با جنس و پایه تحصیلی ارتباط معنی داری را نشان داد) P.Value به ترتیب 0.002 و 0.04). همچنین عملکرد تحصیلی دانش آموزان (غیبت از مدرسه و نمره معدل) با صدک امتیاز مهارت های اجتماعی ارتباط معنی داری را به دست داد.) P.Value به ترتیب 0.001 و 0.02 (.
    بر اساس نتایج مهارت های اجتماعی دانش آموزان مورد مطالعه از سطح مطلوبی برخوردار نبود. این امر لزوم باز نگری شیوه های آموزشی و تربیتی در سطح خانواده و نیز برنامه های آموزشی و پرورشی به منظور ارتقا و تکامل مهارت های اجتماعی را مطرح می سازد.
    کلیدواژگان: مهارتهای اجتماعی، سلامت اجتماعی، عملکرد تحصیلی، دانش آموزان
  • مهرو وجدانی، ندا نجابت، محمد صیادی صفحات 155-161
    تماس پروتز های دندانی با بافت های دهان، بزاق و خون راهی برای انتقال میکروارگانیزم ها به کارکنان دندانپزشکی، لابراتوار و سایر بیماران است. این میکروارگانیزم ها به خصوص در بیماران مسن، ضعیف و یا افراد دچار نقص سیستم ایمنی ممکن است باعث عفونت های غیر قابل پیش بینی از جمله آلودگی سیستمیک با قارچ کاندیدا، پنومونی و حتی بیماری های قلبی شوند.
    هدف از این مطالعه شناسایی میکروارگانیزم های موجود در سطح پروتزهای متحرک آماده تحویل به بیمار توسط لابراتوارها می باشد. به 22 لابراتوار ساخت پروتزهای دندانی در شهر شیراز مراجعه شد و از هر لابراتوار به طور تصادفی 2 پروتز آماده تحویل، مورد بررسی قرار گرفت. میکروارگانیزم های روی سطح پروتز ابتدا در محیط های انتقالی قرار گرفته و سپس در محیط اختصاصی کشت داده شد. میکروارگانیزم های عمده هوازی، بی هوازی و قارچ ها مورد بررسی قرار گرفت. باکتری های یافت شده در این مطالعه به ترتیب فراوانی عبارتند از: پیتواسترپتوکوک، نیسریا، گونه های استافیلوکوک، استرپتوکوک آلفا همولیتیک، E-coli، گونه های سودوموناس، کلبسیلانومونیا، آسینتوباکتر و گونه های دیگر انتروباکتریاسه. در محیط های کشت اختصاصی برای رشد قارچها، موارد زیر مشاهده گردید. کاندیدا آلبیکنس، آسپرژیلوس نایگر، گونه های پنی سیلیوم، ساکارومایسس، رودتورول ها. نتایج این مطالعه نشاندهنده آلودگی شدید پروتزهای آماده تحویل توسط باکتری ها و قارچ های بیماری زا بود. به طوری که تمام نمونه های مورد مطالعه دارای آلودگی باکتریایی و 50 درصد نمونه ها آلودگی قارچی نشان دادند. توصیه می گردد برنامه کنترل عفونت در مطب های دندانپزشکی و لابراتوارها به طور دقیق تری اجرا گردد.
    کلیدواژگان: آلودگی قارچی و باکتریایی، پروتز، لابراتوار
  • خلاصه انگلیسی مقالات
    صفحه 156
|
  • Kheil Tash A., Montazeri A., Nabaei B. Pages 77-82
    Objective (s): With increasingly sophisticated chemotherapy regimens being prescribed the quality of life of cancer patients have become a key outcome measure. Little has been reported concerning the experience of patients with hematological malignancy receiving chemotherapy. The objectives of this study were to analyze current levels of health-related quality of life in individuals with leukemia and lymphoma and predicting some prognostic factors.
    Methods
    This was a cross-sectional study of quality of life carried out in the hematological clinic at Imam Khomeini Hospital in Tehran, Iran. Quality of life was measured using the SF-36 questionnaire. Then the results were analyzed using the logistic regression model.
    Results
    In all 94 patients were studied. The mean survival time for patients was 40.1 months (SEM = 4.3). The analysis showed that predicting factors for Physical Component Summary (PCS) scores of the SF-36 were: type of diagnosis (OR= 16.32, 95% CI= 4.03-55.71), education (OR= 0.88, 95% CI= 0.01-0.749), and gender (OR= 10.25, 95% CI= 2.65-39.6). For the Mental Component Summary (MCS) scores of the SF-36 predicting factors were: type of diagnosis (OR= 4.75, 95% CI= 1.76-12.77), education (OR= 0.13, 95% CI= 0.02-0.89) and income (OR= 5.01, 95% CI= 1.69-14.82).
    Conclusion
    We found that having non-aggressive disease and being low educated and male are as good prognostic factors to predict the PCS, while having high income, non-aggressive disease and low education predict better for the MCS scores.
  • Rahimi Movaghar A., Sahimi Izadian E., Younesian M. Pages 83-104
    Objective (s): In recent years, many studies have been conducted on drug use among university students in Iran. The objective of this study was to review the findings on prevalence and patterns of drug use among these groups.
    Methods
    To systematically collect data and analyze the information available on the prevalence and patterns of drug use among university students in Iran since 50 years ago. The review included papers published in both international and national journals, theses, presentations in seminars and reports. The findings of studies about three indicators including "life time use", "current use" and "daily use" on opioids, alcohol, cannabis, cocaine, hallucinogens, and amphetamines use have been reviewed.
    Results
    This review shows that almost all studies (n=16) have been conducted after year 1997. Many studies have methodological problems that limit their utility. Nevertheless it can be concluded that alcohol followed by opium and cannabis are the most common illegal drugs used by this population. In Iran, the number of students that are dependent to one of the illegal drugs and the number of students using an opioid drug in a month has been roughly estimated to be more than 50,000 and 150,000, respectively.
    Conclusion
    Provision of an accurate monitoring system, as well as continuous updated drug use prevention, counseling and treatment interventions are recommended.
  • Barati A., Ghaderi H., Haj Hassani D Pages 105-111
    Objective (s): The main purpose of this research was to study the health services utilization among households in Kerman province from1996 to 2002.
    Methods
    This was a descriptive study. Data were extracted from documents of the Iran Statistic Center and the Iran Central Bank.
    Results
    The analysis showed that total health cost has increased without considering effect of the price in urban and rural areas of Kerman in 1996-2002. This included increase in drug cost and general practitioner visit cost in the past seven years. The cost of specialist visits has decreased in rural areas, and the cost of other services has increased in some years and has decreased in other years.Study of health costs in households with low income (first group), with average income (second group), and with high income (third group) showed that average health costs have significant differences only in the (first and second) groups in urban areas, while in the (first and second) groups, (first and third) groups, and (second and third) groups significant differences were observed in rural areas.
    Conclusion
    The increase of total health costs among households is a serious problem. There is need to more insurance coverage and increasing government’s share in providing health services for people with low income.
  • Bakhshi H., Asad Pour M., Kazemi M. Pages 113-121
    Objective(s)

    The goal of this research was to study epidemiology of accident referrals to an emergency department.

    Methods

    A descriptive study of 2584 persons that injured in accidents was carried out at the Ali-ebn-e Abitaleb emergency center of Rafsanjan, Iran. A stratified random sample was selected over a total of 120 days (360 work shifts) spanning all seasons of the year. Data were gathered through interviews, examination and questionnaires administered by the staff (physicians and nurses) at the emergency ward.

    Results

    Seventy-six percent of the patients were male, 75.5% were under 30 years of age and 63.47% were single. About 40% of the accidents had occurred in the morning. Motor vehicle accidents were the leading cause of injury (36.22%), while 20.36% of the injuries were caused by falls. Eleven percent of all injuries were categorized as occupational accidents, 6.89% were due to dispute and 5.72% were burns.Eighty-four percent of the cases were treated as outpatients and 16% were hospitalized. The proportion of deaths was one percent.

    Conclusion

    The high prevalence of injuries from motor vehicle accidents (especially in younger cases) emphasizes the importance of educating the youth in traffic regulations and safe driving. The great number of accidents due to falls and workplace accidents shows the need for promoting house and workplace safety measures.

  • Ebrahimian Aa Pages 123-130
    Objective(s)
    The aim of this study was to measure night shift nurses attention rate.
    Methods
    60 nursing personnel of Damghan Hospitals were randomly selected. Between 4-5 a.m at the work location of nurses, the level of attention was measured by the Bonardel Test. The test was repeated for 3 times at one-month intervals.
    Results
    The results showed that the mean attention rate of nurses at first time was 0.23, at the second time 0.30 and at the thired time 0.30. There were no significant association between the attention range and either gender or educational level of respondents.
    Conclusion
    The mean attention rate in night work nursing personnel is poor. There is need to increase attention rate in night work nursing personnel.
  • Maftoon F., Farzadi F., Mohammad K., Pile Roudi S., Aein Parast A. Pages 131-140
    Objective(s)
    Measuring the demand for medical services is necessary not only for organizing tertiary preventive care but also in planning first- and second-level intervention programs. This study aimed to determine:- The medical demand - The load of medical service utilization - The medical demand and medical service utilization in different districts of Tehran and in people with different characteristics.
    Methods
    This was a cross-sectional study carried out in Tehran. We used random, multi-stage sampling and a total of 5973 subjects were selected for the study. Data were collected by means of a questionnaire.The data included demographic information, medical complaints and utilization of medical services.
    Results
    We studied a total of 5973 individuals, who came from 1416 different families.The result showed that for every 100 people in Tehran, there were 122 demands for medical service and 102 cases of service utilization in one year. The remaining 20 demands did not lead to service utilization. We also detected statistically significant differences in demand between different age groups and between men and women. Other notable findings included:- Significant differences in demand, utilization and accessibility among different districts in Tehran.- After influenza and common cold, the following groups of illnesses most frequently led to demands for medical services: musculoskeletal, cardiovascular, and neuropsychological diseases.
    Conclusion
    In this study, every 100 people had 122 demands for medical services per year, 102 of which had received related services. After common cold and influenza, cardiovascular, musculoskeletal and neuro-psychological diseases were the most important diseases groups in terms of services demands. In light of the relationship between demands and factors such as age, sex and place of residence in Tehran there is a need for effective planning of preventive, treatment and rehabilitation services (3 levels of prevention). This is especially true for the more common diseases and in groups considered to be at high risk. This could contribute significantly towards achieving greater health equity. Moreover, using demand rates, the health sector can calculate workload and estimate the number of health providers required for the people of Tehran.
  • Garma Roudi Gh.R., Vahdani Nia Pages 147-147
    Objective (s): Social skills are those behaviors that enable everyone to interact effectively. Developing such skills is one of the most important training objectives in childhood. Inadequate skills lead to weak school performance, isolation, rejection and psychological problems (anxiety, depression).
    Methods
    This study investigated social skills scores in 8 randomly selected male/female orientation schools (grade3) and high-school (grades 1-3) in Karaj, Iran. Social skills were measured using the Gresham & Elliot standard questionnaire (Parents version).
    Results
    In all, 1544 parents of students responded to the questionnaire and the social skills scores were acquired for 1410 students. The mean age of the students was 15.7(SD=±1.3) years and most were at high school grade (%73.3). Overall the mean score of social skills was 52.3(SD=±27.8) and 65% of students were equal or less than 50th percentile of social skills.Statistical analysis showed significant differences between social skills scores and sex and grade (P. Value = 0.002 and 0.04 respectively). Also there was a statistical significant relation between student's school performances with social skills (P. Value < 0.02 and < 0.001).
    Conclusion
    The findings suggest the need to renew the familial and cultural training styles. Using social health promotion approaches in schools would prevent weak school performance and improving cognitive problems.
  • Vojdani M., Nejabat N., Sayadi M. Pages 155-161
    Objective(s)
    To determine the incidence and also the types of oral and non-oral microbial contamination in dentures manufactured by dental laboratories in Shiraz city.
    Methods
    Twenty-two laboratories were randomly selected for this study.We chose two completed dentures from each laboratory and sampled them with sterile swabs. The samples were placed in sterile tubes of transport medium and were then transferred to special culture media for isolation of different types of aerobic and anaerobic bacteria and fungi.
    Results
    The bacterial species detected in this study were: Peptostreptococcus SPP, Neisseria SPP, Staphylococcus, α-hemolytic Streptococcus, E. coli, Pseudomonas, Klebsiella pneumonia, Acenitobacteria, and Entrobacter SPP. The fungi that have been observed were: Candida SPP, Aspergillus niger, Pencillium, Saccharomyces, and Rhodotrolla.
    Conclusion
    The result of this survey showed that dentures manufactured in dental laboratories were heavily contaminated with different kinds of bacteria and fungi.