فهرست مطالب

پایش - سال نهم شماره 3 (پیاپی 35، تابستان 1389)

مجله پایش
سال نهم شماره 3 (پیاپی 35، تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/06/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سیدعلی موسوی نجارکلا صفحه 243
    تحقیق حاضر در سال 1383، با توجه به شیوع بالای معلولیت شنوایی و نیز تاثیر سن بالا در بروز و تشدید این عارضه، انجام گرفت. تحقیق مورد نظر مطالعه ای توصیفی تحلیلی بود که بر روی 385 نفر کارگر مرد شاغل در کارخانه نساجی درباره معلولیت شنوایی و تاثیر عامل سن در بروز آن انجام گرفت. ابتدا پرسشنامه فردی، شامل سؤالاتی در مورد مشخصات فردی و عوارض و بیماری های شنوایی شخص تکمیل گردید. سپس شنوایی سنجی (اودیومتری) از افراد به عمل آمد و افت شنوایی کلی و نیز درصد معلولیت شنوایی کلی افراد تعیین گردید و ارتباط آماری بین درصد معلولیت شنوایی با عامل سن از طریق آزمون های آماری با نرم افزار SPSS مورد بررسی قرار گرفت. 301 نفر (2/78 درصد) از شاغلان، دارای گروه سنی بالای 40 سال بودند. همچنین ارتباط آماری معنی داری بین گروه های سنی و مشاغل مختلف وجود داشت 44 نفر (4/11 درصد) از شاغلان افت شنوایی کمتر از 25 دسی بل و 341 نفر (6/88 درصد) از شاغلان، افت شنوایی بیش از 25 دسی بل داشتند. ضمنا، بین گروه های سنی و افت شنوایی، ارتباط معنی داری برقرار بود. از طرف دیگر، 40 نفر (4/10 درصد) از شاغلان صفر درصد معلولیت شنوایی (افراد کاملا سالم از نظر اختلالات دستگاه شنوایی) و 345 نفر (6/89 درصد) از شاغلان معلولیت شنوایی مختلفی داشتند. بین گروه های سنی و درصد معلولیت شنوایی نیز ارتباط آماری معنی داری برقرار بود. بیشترین تراکم جمعیتی شاغلان، به گروه سنی 44-40 سال و میزان افت شنوایی بیشتر از 55 دسی بل (98 نفر معادل 57 درصد) با معلولیت شنوایی بیش از 45 درصد (102 نفر معادل 3/59 درصد) مربوط بود که خود از افزایش افت شنوایی و درصد معلولیت شنوایی مطابق با افزایش سن حکایت داشت. به نظر می رسد با انجام معاینات دوره ای و معاینات دستگاه شنوایی هنگام استخدام و نیز اجرای برنامه حفاظت شنوایی و مانند اینها، بتوان از بروز اختلالات دستگاه شنوایی جلوگیری کرد.
    کلیدواژگان: سن، افت شنوایی، معلولیت شنوایی
  • خسرو رفایی شیرپاک، مریم چینی چیان، حسن افتخار اردبیلی، ابوالقاسم پوررضا، علی رمضانخانی صفحه 251
    سلامت جنسی جزء مهمی از سلامت بوده و تاکید روز افزونی بر اهمیت پرداختن به آن وجود دارد. در ایران علی رغم اقدامات قابل ستایشی که در پاسخ گویی به نیازهای سلامت باروری به انجام رسیده است، به نظر می رسد هنوز برنامه جامعی در جهت آموزش سلامت جنسی وجود نداشته باشد. هدف از این مطالعه کشف نظر زنان متاهل در سن باروری در مورد نیازهای آموزشی سلامت جنسی و محتوای مناسب چنین آموزشی بود. 21 زن در سن باروری به روش نمونه گیری گلوله برفی (Snowball Sampling) و 18 ارائه کننده خدمات تنظیم خانواده در مراکز بهداشتی درمانی شهر تهران از طریق بحث گروهی متمرکز مورد مصاحبه قرار گرفتند. نتایج به دست آمده در چهار موضوع کلی قابل طبقه بندی شد: نیازهای آموزشی زنان، نیازهای آموزشی شوهران آنان، رفتارهایی که زنان در روابط جنسی خود نمی پسندند و نظر زنان در مورد مورد آموزش سلامت جنسی. تحلیل داده ها نشان داد نیازهای اصلی آموزش سلامت جنسی برای زنان و شوهران آنان موضوعات متنوعی را در مورد اصول پایه و رفتارهای جنسی شامل می شود. به نظر می رسد زنان از بعضی رفتارهای جنسی، شکایت و سؤالات زیادی در این ارتباط داشته باشند. آنان عقیده داشتند که آموزش سلامت جنسی تاثیر زیادی بر زندگی زناشوئی آنان خواهد داشت. به نظر می رسد شناخت حساسیت های فرهنگی و واقعیت های موجود در روابط زوجین و درک نیازهای آنان، آنچنان که خود می گویند به طراحی برنامه آموزش سلامت جنسی متناسب با نیاز واقعی افراد کمک شایانی خواهد کرد.
    کلیدواژگان: سلامت جنسی، آموزش، ایران
  • پروین رهنما، علیرضا حیدرنیا، انوشیروان کاظم نژاد، فرخنده امین شکروی، علی منتظری صفحه 261
    یکی از دلایل حاملگی های ناخواسته، استفاده از روش نزدیکی منقطع به منظور پیشگیری از بارداری است. حاملگی ناخواسته با عوارض جانبی فراوانی از جمله تاخیر در انجام مراقبت های قبل از تولد، نارسی و وزن کم هنگام تولد نوزاد همراه است. پژوهش حاضر به مطالعه دلایل بکارگیری روش منقطع به منظور پیشگیری از بارداری پرداخته است. مطالعه به روش کیفی و با استفاده از شیوه مصاحبه فردی انجام شد. در این تحقیق، تئوری رفتار برنامه ریزی شده به عنوان چارچوبی برای استخراج باورهای اساسی درمورد روش های پیشگیری از بارداری بکار برده شد. مصاحبه حضوری با 50 نفر از زن هایی صورت گرفت که هم خود آنها و هم همسرانشان تمایل به بارداری نداشتند، روش پیشگیری از بارداری آنها نزدیکی منقطع بود و بیش از یک سال از روش مذکور استفاده کرده بودند. برای افزایش اعتبار تحلیل ها، کدگذاری توسط دو محقق و به صورت مستقل صورت گرفت. زنان، دلایل متعددی برای کاربرد روش نزدیکی منقطع داشتند که از مجموع مضمون های استخراج شده، سه مضمون اصلی باورهای رفتاری، باورهای هنجاری و باورهای کنترلی، مورد استناد قرار گرفتند. نتایج مطالعه بیانگر آن هستند که مداخلات باید ابعاد متفاوتی را در بر بگیرند تا بتوانند منجر به کاهش کاربرد روش نزدیکی منقطع و کاهش میزان حاملگی های ناخواسته شوند. مشاوره در ارتباط با روش های پیشگیری از بارداری، می تواند در ارائه صحیح اطلاعات و تصحیح ادراک نادرست افراد درباره امنیت روش های متفاوت پیشگیری از بارداری، ارزشمند باشد. همچنین کنترل درک شده در افراد باید از طریق تئوری های شناختی اجتماعی تقویت گردد تا افراد باور کنند که قادر به استفاده از روش های مدرن پیشگیری از بارداری هستند.
    کلیدواژگان: حاملگی ناخواسته، نزدیکی منقطع، مطالعه کیفی، روش های پیشگیری از بارداری
  • فرشته زمانی علویجه، شمس الدین نیکنامی، عیسی محمدی، علی منتظری، فضل الله احمدی، فضل الله غفرانی پور، صدیقه سادات طوافیان صفحه 269
    موتورسواران بیشترین نسبت آسیب دیدگان حوادث در خیابان های شهری و روستایی ایران هستند و با رفتارهای مخاطره آمیز، خود و دیگران را در معرض خطر قرار می دهند. بدون شناخت علل این گونه رفتارها، آموزش سلامت و ایمنی مؤثر نخواهد بود. نظر به این که تاکنون تحقیقی کیفی در خصوص علل رفتار مخاطره آمیز از دیدگاه موتورسواران ایرانی انجام نشده است، این مطالعه به منظور تبیین تجربیات موتورسواران در زمینه علل شکل گیری رفتارهای مخاطره آمیز انجام شده است. این پژوهش به روش کیفی از نوع تحلیل درونمایه ای (Thematic Analysis) و به مدت یک سال در بیمارستان، منزل، کلانتری و خیابان های تهران صورت گرفت. داده ها به صورت تلفیقی، از طریق مشاهده میدانی و ثبت رفتار 32 موتورسوار، در زمان ها و مکان های مختلف، بررسی اطلاعات پرونده های موجود در کلانتری و 13 مصاحبه عمیق و 2 بحث گروهی متمرکز حاصل گردید. هر مصاحبه ضبط و سپس کلمه به کلمه پیاده شد. پس از چندین بار مطالعه، تم ها یا درونمایه ها به عنوان کوچک ترین واحدهای معنی دار، استخراج، کد بندی و طبقه بندی شدند. مشارکت کنندگان شامل 16 نفر راننده موتورسیکلت یا ترک سوار که همگی مرد و 9 نفر از آنها پدر یا برادر یک موتورسوار دیگر بودند، 4 نفر زن ترک سوار که عضو خانواده یک یا چند موتورسوار بودند و 2 نفر پلیس که یک نفر از آنها موتورسوار و دیگری برادر یک موتورسوار بود. میانگین سنی آنها 4/26 سال و 7/41 درصد از آنها مجرد بودند. براساس نتایج این مطالعه، علل رفتار مخاطره آمیز موتورسواران در 5 تم اصلی عوامل فردی، عوامل اجتماعی فرهنگی، وضعیت موتورسیکلت، سوء استفاده از تجهیزات ایمنی و عوامل محیطی قابل طبقه بندی بود. یافته های این پژوهش نشان دادند عوامل متفاوتی موجب رفتارهای پرخطر در موتور سواران می شود. لذا برنامه های آموزشی و اقدامات پیشگیری به منظور کاهش رفتارهای مخاطره آمیز بایستی به صورت ادغام یافته در یک رویکرد چند بعدی و جامع انجام شود. موارد قابل تغییری نیز در مورد موتور سوار، موتور سیکلت، تجهیزات و یا شرایط محیطی وجود دارد که با تغییر آنها می توان از بروز چنین رفتارهایی در آینده پیشگیری نمود.
    کلیدواژگان: رفتارهای مخاطره آمیز، موتورسوار، تحقیق کیفی، تصادفات جاده ای، عوامل مؤثر، ایران
  • سینا ولیئی، شیواسادات بصام پور، علیرضا نیکبخت نصرآبادی، عباس مهران، زهرا پور اسماعیل صفحه 279
    اضطراب، برای بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار می گیرند یک حالت عاطفی طبیعی است که می تواند موجب درد بعد از عمل، افزایش نیاز به مسکن و داروهای بیهوشی، طولانی شدن اقامت بیمارستانی و تاخیر در ترخیص بیماران گردد و امروزه با توجه به عوارض داروها، درمان های غیردارویی و غیرتهاجمی، بسیار مورد توجه قرار گرفته است، در همین راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر طب فشاری (طب سوزنی بدون استفاده از سوزن) و بررسی اثر هم افزایی (سینرژیسم) نقاط طب فشاری بر میزان و مدت زمان کاهش اضطراب بیماران در زمان قبل از اعمال جراحی شکم، انجام شد. این پژوهش، مطالعه ای نیمه تجربی از نوع کارآزمایی بالینی یک سوکور و دوگروهی بود که طی آن، 70 بیمار نامزد اعمال جراحی شکم واجد شرایط به صورت تصادفی در دو گروه آزمون و دارونما قرار گرفتند. واحدهای مورد پژوهش در گروه آزمون طب فشاری را در نقاط صحیح (چشم سوم و شن من) و گروه دارونما طب فشاری را در نقاط دروغین که اعمال فشار بر آنها هیچ گونه تاثیری در آرام بخشی نداشت، به مدت 10 دقیقه دریافت کردند و اضطراب (بر اساس معیار 10-0) آنها قبل، بلافاصله و 30 دقیقه بعد از مداخله اندازه گیری شد. نتایج پژوهش نشان دادند که بین میزان اضطراب قبل و بلافاصله بعد از مداخله در گروه آزمون و گروه دارونما اختلاف معنی دار آماری (001/0>P) وجود داشته است. بین اضطراب قبل و 30 دقیقه بعد از مداخله در گروه آزمون (001/0>P) نیز اختلاف معنی دار آماری وجود داشت. از طرفی، در مقایسه میزان اضطراب، بلافاصله و 30 دقیقه بعد از مداخله در بین دو گروه آزمون و دارونما اختلاف معنی دار آماری مشاهده شد. اعمال طب فشاری در نقاط چشم سوم و شن من می تواند اضطراب بیماران را قبل از اعمال جراحی شکم کاهش دهد و اثر آن حداقل به مدت 30 دقیقه باقی بماند.
    کلیدواژگان: طب فشاری، اضطراب قبل از عمل، هم افزایی
  • جمیله مختاری نوری، مسعود سیرتی نیر، مهدی صادقی شرمه، زهرا قنبری، حسین باباتبار درزی، حسین محمودی صفحه 289
    این پژوهش به منظور مقایسه تاثیر ماساژ بازتابی پا و آرام سازی بنسون بر کاهش شدت درد پس از جراحی سزارین انجام شد.
    مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بود. روش نمونه گیری، غیرتصادفی تسهیل شده بود. نمونه ها در دو گروه ماساژ بازتابی پا و آرام سازی بنسون و همچنین یک گروه شاهد قرار داده شدند. برای سنجش درد، از معیار عددی (10-0) استاندارد شده اندازه گیری درد استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آنالیز آماری من ویتنی، تحلیل واریانس آنوا، آنالیز واریانس کروسکال والیس و ویلکاکسون استفاده شد.
    مقایسه میزان شدت درد بعد از ماساژ بازتابی پا و آرام سازی بنسون، به طور جداگانه بین دو گروه آزمون و شاهد، معنی دار بود (0.05>P). اختلاف میانگین شدت درد بین دو گروه آزمون، معنی دار بود (0.0001=P). ماساژ بازتابی و آرام سازی در کاهش درد بیماران پس از جراحی سزارین مؤثر بودند و تاثیر ماساژ بازتابی پا در کاهش شدت درد بعد از جراحی سزارین، بیشتر از آرام سازی بنسون بود.
    کلیدواژگان: ماسا~ژ بازتابی پا، آرام سازی بنسون، درد، جراحی سزارین
  • سید کمال حاج سید جوادی صفحه 299
    با استفاده از روش مطالعه کتابخانه ای، رساله های بهداشتی کهن در زبان فارسی مورد شناسایی قرار گرفتند. ضمن بررسی فهرست نسخه های خطی موجود در کتابخانه های مهم ایران و خارج از کشور، اعم از فهرست های مشترک، تخصصی و یا عمومی، در حدود 350 کتاب یا رساله پزشکی فارسی جمع آوری شدند که در این میان فقط حدود 40 نسخه مربوط به مسائل عمومی بهداشت و سلامت بودند. در این مقاله به معرفی این رساله ها و نیز موضوع بهداشت در کتاب های عمومی پزشکی (به عنوان مثال بهداشت چشم و مطالبی که اطباء سنتی قدیم در این خصوص تجویز کرده اند) پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: رساله های بهداشتی، زبان فارسی، نسخه های خطی
  • زهرا جعفری، فیلیپ اشتفان موریتس، طاهر زندی، احمد علی اکبری کامرانی، سعید ملایری صفحه 307
    در مطالعه حاضر، نسخه فارسی آزمون یادگیری شنوایی کلامی ری (Rey Auditory Verbal Learning Test-RAVLT) ساخته شد و هنجاریابی، تعیین پایایی و بررسی تاثیر متغیرهای سن، جنسیت و سطح تحصیلات بر آن در جمعیت سالمندان، انجام گرفت. مواد آزمون از بین خزانه ای از کلمات رایج و با فراوانی وقوع بالا که واجد خصوصیات ساده، بامعنا، واقعی و با کمترین بار هیجانی عاطفی باشند، انتخاب شدند. در این مطالعه، دو نسخه متفاوت از آزمون تهیه گردید که هر نسخه از سه بخش اصلی 1- فهرست الف (15 کلمه)، 2- فهرست ب (15 کلمه بسیار مشابه با فهرست الف اما متفاوت) و 3- فهرست بازشناسی (فهرست الف + فهرست ب + 20 کلمه جدید) تشکیل شده است. اجرای آزمون شامل پنج مرحله تکرار فهرست الف (مراحل I تا V)، محاسبه میانگین امتیازات (مراحل I تا V)، اجرای فهرست ب، یادآوری بلافاصله (VI) و یادآوری تاخیری (VII) بعد از 20 دقیقه و بازشناسی کلمات فهرست الف (مرحله VIII یا R حرف اول Recognition) است. در بخش انجام مطالعه، بررسی حاضر از مرداد تا بهمن ماه سال 1387 به طور تصادفی طبقه ای روی 250 سالمند بدون سابقه مشکلات پزشکی یا هرگونه بیماری یا عامل تاثیرگذار بر سلامت شناختی، در محدوده سنی 60 تا 80 سال در دو جنس و سه سطح تحصیلات مقدماتی، متوسطه و دانشگاهی اجرا شد. برای بررسی پایایی نتایج نیز همبستگی امتیازات دو نسخه متفاوت از آزمون با فاصله تکمیل دو ماه از یکدیگر روی 35 نفر از افراد، بررسی گردید. مشاهده سیر صعودی امتیازات آزمون در مراحل یک تا پنج به تاثیر تکرار مواد آزمون و وقوع اثر یادگیری اشاره داشت. با انجام آزمون رگرسیون خطی، سن و جنسیت بر اکثر بخش های آزمون و سطح تحصیلات بر کلیه مراحل آن، تاثیر معناداری را نشان داد (01/0>P). در آزمون همبستگی پیرسون نیز بین امتیازات دو نسخه متفاوت آزمون، همبستگی مثبت بالایی مشاهده شد 001/0>P). مطالعه حاضر نشان داد که نسخه فارسی آزمون یادگیری شنوایی کلامی ری از اعتبار خوبی برخوردار است و می تواند برای ارزیابی و اظهار نظر نسبت به وضعیت حافظه و عملکرد یادگیری در سالمندان مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آزمون یادگیری شنوایی، کلامی ری، حافظه، یادگیری، سالمندی، پایایی
  • میترا ذوالفقاری، زهره پارسا یکتا، فاطمه بهرام نژاد، انوشیروان کاظم نژاد، زهرا منجمد صفحه 317
    پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی مردم شهر تهران از هفت علامت آگاه کننده سرطان و نحوه بکارگیری اقدامات حفاظتی در برابر سرطان انجام گرفت. 2500 نفر از شهروندان تهرانی به صورت نمونه گیری طبقه ای خوشه ایتصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه ای مشتمل بر سه بخش اطلاعات جمعیتی، سؤالات مربوط به سنجش میزان آگاهی از علائم آگاه کننده از سرطان و سؤالات نحوه بکارگیری اقدامات حفاظتی در برابر سرطان بود، که اعتبار آن از طریق اعتبار محتوا و پایایی آن به روش ضریب آلفای کرونباخ تعیین گردید. اطلاعات در یک نوبت و حضوری جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نگارش 5/11 و با استفاده از آزمون آماری مجذور کای انجام گرفت. سطح مطلوب 100-80%، نسبتا مطلوب 9/79-60% و نامطلوب 9/59-0% در نظر گرفته شد. نتایج تحقیق نشان دادند وضعیت آگاهی بیشترین درصد شهروندان تهرانی مورد مطالعه نسبت به علائم هشدار دهنده سرطان (6/66 درصد) در سطح نامطلوب و کمترین درصد (9 درصد) در سطح مطلوب قرار دارند. وضعیت بکارگیری اقدامات حفاظتی در برابر سرطان در مورد اکثر شهروندان تهرانی مورد مطالعه (7/78 درصد) در سطح نامطلوب و فقط 6/7 درصد در سطح مطلوب بود. ارتباط آماری معنی داری بین دو متغیر آگاهی از علائم هشدار دهنده سرطان و اقدامات حفاظتی نشان داده شد. بنابراین افزایش آگاهی مردم در زمینه پیشگیری از سرطان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: علائم آگاه کننده از سرطان، پیشگیری، اقدامات حفاظتی، شهروندان تهرانی
|
  • Seyed Ali Moussavi-Najarkola Page 243
    Objective(s)
    To assess the effect of age on hearing impairment of employees in a textile factory.
    Methods
    This was a cross-sectional study. 385 male workers in a textile factory took part in the study. Data were collected using a questionnaire containing items on demographic status and hearing diseases. In addition, audiomentric tests were carrid out and total hearing loss and total hearing impairment for any workers were calculated.
    Results
    301 (78.2%) employees were over age 40. There was a significant relationship between age and various types of jobs (χ2=7.33; P<0.001). 345 (89.6%) of employees had hearing impairment (hearing loss higher than 25 decibles) and 40 (10.4%) were healthy. Also there was a statistically significant relationship berween age and hearing loss (χ2=4.43; P<0.001); and hearing impairment (χ2=6.38; p=0.004). The highest prevalence of presbyacusis was related to the age group of 40-44 years old (59.3%).
    Conclusion
    In genral hearing impairment was found to be high in this population and it was associated with type of jobs and age.
  • Khosro Rafaie Shirpak, Maryam Chinichian, Hasasan Eftekhar, Ali Ramezankhani Page 251
    Objective(s)
    This paper explores the sexual health education needs and appropriate content for such education in Tehran.
    Methods
    21 married female in reproductive age from Tehran were recruited using snowball sampling and participated in qualitative interviews using focus group techniques.
    Results
    Participants addressed four themes: women’s sex education needs, husband's sex education needs, behaviors that women dislike in their sexual relationship, women’s ideas about sex education. Sex education needs encompasses various subjects including basic concepts of sexuality and sexual behaviors. A considerable number of women disliked some sexual behaviors and had questions along those lines. They believed that sex education can influence their sexual life in a positive way.
    Conclusion
    Attention to cultural sensitivities, realities of couples’ sexual relationship and conceiving their needs as it is, seems to help to design and implementation of a program that is going to meet people real needs.
  • Parvin Rahnama, Ali Reza Heidarnia, Farkhondeh Amin Shokravi, Anooshirvan Kazemnejad, Ali Montazeri Page 261
    Objective(s)
    To identify reasons why married women use withdrawal when they do not desire pregnancy.
    Methods
    This was a qualitative study. We performed 50 interviews with women who were using withdrawal contraception. Theory of Planned Behavior used as framework for elicitation salient believes about contraception methods. Participants were married women who were not currently pregnant, not desire to have a child, using withdrawal contraception.
    Results
    Women gave many reasons for using withdrawal contraception. Three major categories emerged: behavioral believes, normative believes and control believes.
    Conclusion
    The results suggest that multidimensional interventions may be needed to effectively reduce withdrawal contraception and unwanted pregnancy.
  • Fereshteh Zamani Alavijeh, Shamsuddin Niknami, Esa Mohamadi, Ali Montazeri, Fazlollah Ahmadi, Fazlollah Ghofranipour, Sedighe Sadat Tavafian Page 269
    Objective(s)
    To explore risk behaviors among Iranian motorcyclists.
    Methods
    This was a qualitative study based on grounded theory to identify factors influencing Iranian motorcyclists’ risk behaviors. In all, 22 participants took part in the study. To collect data, two focus groups and 13 in-depth interviews with key informants were conducted in Tehran, Iran. Moreover, thirty two observations regarding motorcyclist's behaviors were assessed to increase trustworthiness of the collected data. All interviews and discussions were transcribed and analyzed.
    Results
    A total of 22 participants with an average age of 26.4 years shared their experience regarding motorcyclists’ risk behaviors factors while riding. Among all participants, 16 participants were riders or pillions and family members of riders and 2 participants were policemen. Of all, 4 participants were female and 41.7% were single. The findings of this study revealed that personal characteristics, environmental factors, vehicle related factors and abuse of safe equipments could cause risky behaviors while riding.
    Conclusion
    The findings of this study indicated that different factors might influence risky behaviors. Thus a multidimensional and comprehensive approach should be designed to prevent risky behaviors.
  • Sina Valiee, Shiva Bassampoor, Ali Reza Nikbakht Nasrabadi, Abbas Mehran, Zahra Poresmaei Page 279
    Objective(s)
    To assess the effectiveness of acupressure (acupuncture without needle (and synergism of acupoints in reducing and maintaining patient’s anxiety before abdominal surgeries.
    Methods
    Participants in this randomized controlled trial were 70 patients who were scheduled to undergo abdominal surgery. Patients were randomized to an acupressure group or a placebo group, received acupressure either at the right points or at sham points for 10 mins. Anxiety [recorded on a Visual Analog Scale (0-10)] measured before, following pressure application and 30 minutes after intervention in both groups.
    Results
    The anxiety decreased in both group following pressure application for 10 min (P<0.001), but these effect sustained 30 mins after intervention only in acupressure group (P<0.001) not in placebo group. Comparison anxiety in following pressure application and 30 mins after intervention between groups was significant.
    Conclusion
    Acupressure at the Yintang and Shen men points can decrease the anxiety level in patients before abdominal surgeries and sustained lower for 30 mins.
  • Jamileh Mokhtari, Masoud Sirati Nir, Mehdi Sadeghi Sherme, Zahra Ghanbari, Hossein Babatabar Darzi, Hossein Mahmoodi Page 289
    Objective(s)
    To compare the impact of foot reflexology massage and Bensone relaxation on severity of pain after cesarean section.
    Methods
    A quasi-experimental time series design and clinical trial was used. Method of sampling was convenience non probability. Samples were placed in two groups: foot reflexology massage and Bensone relaxation and a control group. Pain was measured using a standard numerical pain scale. For data analysis Mann Whitney, ANOVA, Kruskal Wallis and Wilkacson were performed.
    Results
    Comparison of the mean of pain severity was separately significant between two group and measured group (P<0.05). Difference between the mean of pain severity also was significant between foot reflexology massage and Bensone relaxation (P=0.0001).
    Conclusion
    Foot reflexology massage and Bensone relaxation were effective on decreaseing pain severity after women abdominal surgical operation and the impact of foot reflexology massage was superior.
  • Seyed Kamal Haj Seyed Javadi Page 299
    Objective(s)
    To review literature for acient medical text in Persian language.
    Methods
    350 medical books and texts in Persian language were identified and reviewd. Of these, 40 manuscripts were about general health and safety affairs. These further examined to explore the topic.
    Results
    In general there were tow categories of manuscripts:1. Manuscripts that author's name or the date of its publication were known. Topics included individual health, brushing, omblical cord cutting, breast feeding, etc.2. Manuscripts that author's name or the date of its publication were unknown. Topics included eating and drinking, food, water, sence and move, weather, etc.
    Conclusion
    The Old Iranian literature is a very rich source for topics in health and medicine and it deserves further examin.
  • Zahra Jafari, Philp Steffen Moritz, Taher Zandi, Ahmad Ali Akbari Kamrani, Saied Malayeri Page 307
    Objective(s)
    To provide the Iranian version of the Rey Auditory Verbal Learning Test (RAVLT) and assess its reliability.
    Methods
    Test items were selected from a pool of common and high frequency words with characteristics of simplicity, concreteness and with lowest emotional load. Two different Persian version of the Rey test was prepared according to Lezak criteria with three lists A, B and recognition words (List A + List B + 20 new words) in each version with different parts including I to V repetition of list A, sum, list B, immediate recall (VI), delayed recall (VII) (after 20 minutes) and word recognition in the administrating phase. This randomized study was done among 250 normal aged people without history of medical problem or any other diseases or factors that can affect cognitive ability with 60 to 80 years old in three elementary, junior and academic literacy levels for both men and women from Aug. 2008 to Feb. 2009 Pearson correlation coefficient was used to define test reliability by completing two different Persian versions of Rey test among 35 aged persons with two months time delay.
    Results
    Increase of test scores from I to V parts showed the effect of test items repetition and learning effect. Regression test exhibited significant effect of age and sex variables on most parts of the Rey test and literacy level had the same effect in all parts of the test (P<0.01). High positive correlation was revealed between results of two different versions of the test (P<0.001, r> 0.730).
    Conclusion
    Persian version of the Rey auditory verbal learning test has good reliability, and can be used to evaluate and interpret the situation of memory and learning ability of the aged people.
  • Mitra Zolfaghari, Zohreh Parsa Yekta, Fatemeh Bahram Nejad, Anooshirvan Kazem Nejad, Zahra Monjamed Page 317
    Objective(s)
    To assess knowledge about seven warning signs of cancer and protective measures of cancer among people in Tehran, Iran.
    Methods
    This was a descriptive study. 2500 individuals living in Tehran wre took part in the study. Data were collected using a questionnaire that contained three parts: demographic section, questions related to seven warning signs of cancer and protective measures.
    Results
    The results showed that the information on 7 warning signs of cancer was low among the majority (66.6%). In relation to protective measures also the knoweledge was low among the majority (78.7%). There was a positive relationship between knowledge about seven warning signs of cancer and protective measures of cancer.
    Conclusion
    The knowledge of people about cancer and its prevention measures in Tehran was low. The need for health education campaigns seems neccessary.