فهرست مطالب

مطالعات راهبردی ورزش و جوانان - پیاپی 19 (بهار 1392)

فصلنامه مطالعات راهبردی ورزش و جوانان
پیاپی 19 (بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/03/28
  • تعداد عناوین: 12
|
  • جعفر سطوتی صفحه 9
    این مقاله که تمرکز خود را بر مفهوم جوان و جوانی گذاشته است، تلاش دارد تا با استفاده از روش تحقیق اسنادی و از خلال بحث پیرامون تعاریف ملی و بین المللی ارائه شده در خصوص مفهوم جوان و جوانی، به مقایسه این تعاریف بپردازد. بدیهی است که هدف از چنین مقایسه ای رسیدن به مناسب ترین تعریف از مفهوم جوان در جمهوری اسلامی ایران و پیشنهاد آن به نهاد متولی امور جوانان در کشور است. در این مقاله، پس از بیان مسئله، اهداف و سوالات تحقیق در مقدمه، ابتدا مفهوم جوان و جوانی از رویکردهای مختلف مورد توجه قرار گرفته و رویکرد مورد تایید این مقاله در ارائه تعریف ملی از مفهوم جوانان توضیح داده می شود. در مبحث دوم، به موضوع محوری مقاله یا همان تعاریف ملی ارائه شده برای مفهوم جوانان به ویژه تعریف ملی در کشورمان پرداخته شده و تلاش می شود به عمده سوالات تحقیق در این فصل پاسخ داده شود. در فصل سوم با عنوان تعریف جوان و جوانی در نزد سازمان های بین المللی، تعریف ارائه شده توسط اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد مطرح می شود. در مبحث چهارم با عنوان تحلیل تنوع و تفاوت در تعاریف از جوان نیز ضمن تبیین و تحلیل این تفاوت، این فرضیه تایید می گردد که تفاوت در تعاریف ملی ارائه شده از مفهوم جوانان در نزد کشورهای مختلف از تفاوت در ارزش ها، ساختارها و شرایط اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی آنها ریشه می گیرد. در مبحث نتیجه گیری هم ضمن مروری مختصر بر پاسخ های ارائه شده برای سوالات تحقیق، مناسب ترین تعریف برای اصطلاح جوانان در جمهوری اسلامی ایران از دیدگاه این مقاله ارائه خواهد شد.
    کلیدواژگان: جوانان، تعریف ملی، نهادهای متولی امور جوانان و سازمان های بین المللی
  • محمدتقی ایمان، علی روحانی صفحه 29
    امروزه در درون جوامع جدید، فرایند تمایز گزاری و «تمییز» سبک های زندگی متفاوت بین افراد و گروه ها، دیگر نه به وسیله پایگاه موروثی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، بلکه بیشتر بر اساس قدرت انتخاب در مصرف انواع کالاهای مادی و معنوی، صورت میگیرد. در این میان، یکی از عواملی که موجب این قدرت انتخاب در مصرف میشود، مالکیت سرمایه های متفاوت در فضای نابرابر اجتماعی است. افراد با داشتن سرمایه های متفاوت، به شیوه های متفاوتی سبک زندگی و به تبع آن الگوهای گذران اوقات فراغت خود را شکل میدهند. مالکیت سرمایه اجتماعی نیز به همین شکل سبک زندگی و گذران اوقات فراغت افراد را شکل میدهد. پژوهش حاضر در این مسیر سعی نموده است به بررسی تجربی این مدعای نظری (طرح تحلیلی پییر بوردیو) بپردازد. به همین دلیل «میدان دانشگاه شیراز» به عنوان یک میدان علمی - اجتماعی انتخاب شد و 430 نفر از دانشجویان به شیوه نمونه گیری تصادفی سیستماتیک مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که هرچند میزان سرمایه اجتماعی در دسترس دانشجویان در هر دو بعد سرمایه اجتماعی غیررسمی و رسمی در وضعیت متوسط و پایین قرار دارد، اما سرمایه اجتماعی غیررسمی تنها با الگوهای فراغتی فردگرایانه رابطه معناداری داشته است، در حالی که سرمایه اجتماعی رسمی هم با الگوهای فراغتی فردگرایانه و هم با الگوهای فراغتی جمعگرایانه رابطه معنیدار داشته است.
    کلیدواژگان: الگوهای گذران اوقات فراغت، الگوهای فراغتی جمعگرایانه، الگوهای فراغتی فردگرایانه، سرمایه اجتماعی غیر رسمی و رسمی و سبک زندگی
  • مریم قاضی نژاد صفحه 49
    مقاله حاضر، برگرفته از پیمایشی میدانی در زمینه طرد اجتماعی جوانان در ایران است که با هدف برررسی ادبیات نظری و نیز سنجش تجربی میزان و ابعاد طرد اجتماعی و شرایط و عوامل زمینه ساز آن در جمعیت جوان شهری تهران و حاشیه با نمونه ای به حجم 1200 نفر به اجرا درآمده است. رهیافت و مفهوم نوین طرد اجتماعی، چارچوب پژوهشی در عرصه تحقیقات نابرابری، فقر و محرومیت های اجتماعی مزمن به روی محققین مسائل اجتماعی گشوده است که بر مبنای آن وجوه پیدا و پنهان مسئله طرد در گروه های در معرض خطر از جمله جوانان، در گستره ای وسیعتر بطور سیستماتیک و دقیقتر قابل سنجش خواهد بود.
    در چشم انداز طرد اجتماعی، افراد، گروه ها و مناطق مطرود، برحسب شرایط، حوادث و خصائصی معین (متفاوت) بصورت انباشتی و مزمن از جریان اصلی توزیع منابع و فرصت های اجتماعی جدا و در حاشیه قرار می گیرند؛ بطوری که خلاصی از این وضعیت (تله طرد) امری فرافردی و نیازمند اقدامات اصلاحی و مداخلات ادغامی در سطح اجتماعی و سیستمی خواهد بود.
    یافته ها و نتایج حاصل از بررسی که در دوبخش توصیفی و تحلیلی در مقاله ارائه گردیده اند، نشان می دهد حدود نیمی از نوجوانان و جوانان مورد مطالعه، اعم از دختر و پسر، در گستره وسیعی از جوانی (29-15 سال) و انتقال های اساسی مربوط به آن، در تهران و شهرهای حاشیه، در خطر طرد اجتماعی” بالاتر از حد متوسط” قرار دارند و در حال حاضر، در وضعیت محدودیت های چندگانه و مزمن عینی و ذهنی، به سر می برند. گستره شاخص طرد ذهنی بیش از طرد عینی بوده و بغیر از سن، تابع سایر عوامل خطرزا (جنسیت و محل اقامت پاسخگویان) نیست. در مقابل، طرد عینی علیرغم رابطه معنی دار با متغیرهای سن و محل اقامت، در غالب ابعاد جنبه فراجنس داشته است.
    کلیدواژگان: طرد اجتماعی، طرد عینی، طرد ذهنی، جوانان و نوجوانان، مناطق شهری و جنسیت
  • بیژن خواجه نوری، زهرا ریاحی، سید ابراهیم مساوات صفحه 81
    مطالعه حاضر رابطه بین هویت مذهبی و سبک زندگی جوانان شهر شیراز را مورد بررسی قرار داده است. در ابتدا مطالعه های انجام شده در این حوزه مرور گردیدند، سپس بر اساس نظریه ای مبتنی بر آرای گیدنز هفت فرضیه ارائه شد. جهت آزمون فرضیه ها 560 جوان بین سنین 15 تا 29 شهر شیراز به شیوه نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. روش تحقیق این مطالعه پیمایشی و با استفاده از پرسشنامه است. نتایج در سطح همبستگی نشان می دهد که بین برخی متغیرهای سبک زندگی و میزان دینداری با هویت مذهبی رابطه معنادار وجود دارد. نتایج بدست آمده در سطح تحلیل رگرسیونی نشان دادهاند که به ترتیب متغیرهای شبکه های مجازی 2، سبک دینی، رسانه های خارجی، درآمد پاسخگو، رسانه های نوشتاری داخلی، مجرد بودن، فناوری های نوین و سبک فرهنگی فراغت جدید برروی هم 52 درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین می کنند. این تحقیق نشان می دهد که تقویت عوامل مذهبی، باورها، و سبک زندگی دینی بر هویت مذهبی تاثیر مثبت و بسزایی دارد.
    کلیدواژگان: دینداری، سبک زندگی، هویت، مصرف و جوانان
  • باقر ساروخانی، مریم مقربیان صفحه 101
    در این تحقیق که با موضوع تجددگرایی وروابط قبل از ازدواج; تحقیقی مقایسه ای در بین زنان مناطق 1و11 شهر تهران در سال 1388 انجام شده، چارچوب نظری با استفاده از نظریه بی هنجاری تشکیل گردیده است. این پژوهش با اهدف شناسایی تجددگرایی ومیزان آن در جمعیت نمونه وهمچنین شناخت روابط قبل از ازدواج در جمعیت نمونه در تهران انجام شده است. برای این پژوهش،285 نفر از زنان از منطقه 1(167 نفر) ومنطقه 11(118نفر) با میانگین سنی 22 سال به شیوه ی پیمایشی بررسی شدند. یافته ها نشان می دهد بین تجددگرایی و روابط قبل از ازدواج رابطه معناداری وجود دارد و با گرایش افراد به تجدد، تمایل بیش از نیمی ازدختران (52.8درصد)به این گونه روابط درازدواج وجود دارد. فرضیه های این پژوهش بررسی رابطه بین بی هنجاری و تساهل روابط بین دوجنس با میزان گرایش افراد به تجددگرایی می باشد که در نتایج فرضیه ها نشان داده شد، به هر میزان که متغیر مستقل افزایش می یابد، تساهل و بی هنجاری در روابط قبل از ازدواج رو به افزایش می گذارد. همچنین، بین میزان استفاده از ماهواره و روابط قبل از ازدواج بیشترین رابطه وجود دارد.
    کلیدواژگان: زنان، تجددگرایی و روابط پیش از ازدواج
  • داریوش بوستانی، روح الله خواجه دولت آباد صفحه 121
    مقاله حاضر در تلاش است تا با رویکردی کیفی به هویت یابی جوانان (دانش آموزان کلاس سوم دبیرستان شهر شیراز) بپردازد. روش شناسی مورد استفاده، نظریه زمینهای است. داده ها به کمک مصاحبه عمیق و ساختارنیافته جمع آوری شد. پس از تجزیه و تحلیل داده ها، هفت مقوله به دست آمد که عبارت اند از: 1- فضای مجازی در حال چیره شدن، 2- فراغت خطرساز 3- گزینش همذات پندارانه؛ رسانه ها، 4- شکل گیری ذائقه ی پاپ، 5- گزینش مکان: چانه زنی برای هویت 6- مطالعه: کسب معرفت از منابع نوین، 7- اهمیت بدن. مقوله هسته نیز عبارت است از: بازاندیشی و منابع فراسنتی هویت یابی در اوقات فراغت. در پایان نیز یک طرحواره نظری از پژوهش استخراج گردید.
    کلیدواژگان: هویتیابی، اوقات فراغت، جوانان، نظریه زمینه ای و بازاندیشی
  • محمد جوادی پور، مونا سمیع نیا صفحه 143
    هدف از این پژوهش، تبیین موقعیت راهبردی و ارائه استراتژی توسعه ورزش همگانی در ایران و همچنین ارائه مدل می باشد. جامعه آماری این پژوهش را مدیران فدراسیون ورزش همگانی، اعضای شورای راهبردی فدراسیون، انجمن های ورزشی تحت پوشش فدراسیون و هیئت های ورزش همگانی استان ها تشکیل می دهند. به منظور بهره برداری مناسب از دیدگاه های کارشناسی صاحب نظران و دست اندرکاران پرسش نامه ای در قالب مفاد تهیه شده برنامه راهبردی برای جامعه هدف، مدیران فدراسیون ها و انجمن های ورزشی، هیئت های ورزشی استان، اعضای شورای راهبردی فدراسیون ارسال گردید. مقیاس پرسش نامه در طیف پنج سطحی لیکرت (کاملا موافقم، موافقم، نظری ندارم، مخالفم و کاملا مخالفم) طراحی شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، علاوه بر شاخص های توصیفی، آزمون مقایسه ی میانگین ها و آزمون فریدمن، از ماتریس ارزیابی درونی و بیرونی نیز استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داد که این ورزش بر روی محور مختصاتSWOT قرار دارد که از لحاظ عوامل درونی در ناحیهی قوتها و از نظر عوامل بیرونی سازمان در ناحیهی فرصت ها جای می گیرد. پس از آن به تناسب نقش فرایندهای ورزش همگانی با سایر ورزش ها و ارتباط آن با مولفه های پشتیبانی، مدیریت و کنترل فرایند و فرهنگ و ارزش های دینی، الگوی توسعه ورزش همگانی ایران با ساختار علمی مدیریت ورزشی، ساختار فرایندی و ارتباط با سایر ورزشها و حلقه های مدیریت کلان برای سیاست گذاری و برنامه ریزی کلان و سطوح پشتیبانی و اجرایی آن ارائه شده است.
    کلیدواژگان: ورزش همگانی، الگوی ورزش همگانی و استراتژی
  • علیرضا سلیمی آوانسر صفحه 165
    تمام تلاش های مربیان و ورزشکاران در جهت فراهم آوردن کانونی است که به رشد و پیشرفت جسمانی، روانی، فنی و اجرای بهینه ورزشی منجر شود، ولی بدون شناخت و آگاهی از عوامل موثر بر مدیریت تمرین این امر غیر ممکن است. مروری بر علم تمرین نشانگر آن است که دانش، تجربه و توانایی مربیان، از یک سو ونحوه بکارگیری این عوامل، از طرف دیگر نتایج کاملا متفاوتی را سبب می شود. در ورزش قهرمانی جایگاه ورزش کاران بعنوان سرمایه های ارزشمند ملی و هزینه های زیادی که برای پرورش آنها می شود بر کسی پوشیده نیست؛ ولی پیچیده گی فرهنگی، اقتصادی، روانی، شخصیتی، فیزیولوژیکی، ژنتیکی، متابولیکی و مورفولوژیکی ورزش کاران باعث شده تا اولین گام مدیریت تمرین بر اساس یک شناخت عمیق صورت گیرد و آن مطالعه دقیق مربی بر ویژگی های ذکر شده می باشد. بنابراین در تمام رشته های ورزشی باید نیازهای آمادگی جسمانی، تکنیکی، تاکتیکی، متابولیکی، روانی و نگرشی ورزش کاران مورد بررسی دقیق قرار گیرد و متناسب با نیاز هر فرد برنامه ریزی تمرینی ویژه صورت پذیرد. در دومین گام اصول تمرین و بکارگیری آنها قبل، حین و بعد از تمرین می باشد. گام سوم، کنترل لحظه به لحظه بر تمام متغیرهای اثر گذار بر مثلث طلایی قهرمانی یعنی، تمرین بهینه، اجرای عالی و نتیجه مسابقه خواهد بود تا از این طریق جلوی خطاها و اشتباهات گرفته شود و اصلاحات مورد نظر اعمال گشته و مسیر رشد و ترقی هموار گردد. بنابراین، در این مقاله با تاکید بر واقعیت بیولوژیکی ورزش کاران و ظرفیت های متفاوت آنها، هشداری مهم مطرح می شود تا مربیان و تیم های غافل از هویت ورزشی و مهارتی را، آگاه نماید و راه کارهای ورزشی موفق را به آنها نشان دهد. در این مبحث از طریق آموزش اصول علمی ورزش قهرمانی در صدد آن هستیم تا ورزشکاران، مربیان و افراد مسئول در این حیطه ها را با آخرین یافته ها آشنا کنیم وآگاهی آنها را در زمینه نحوه انجام مطلوب تمرینات بالاببریم.
    کلیدواژگان: ورزش قهرمانی، علم تمرین و مدیریت کارآمد
  • دکتراسماعیل شریفیان، سلمان سلطانی نژاد صفحه 177
    انقلاب ساکت، پدیده ای است که به نرخ رشد جمعیت سالمندان در دنیا اشاره دارد و برخی ازکشورها را با چالش های جدی اجتماعی و جمعیت شناختی روبه روکرده است. بنابراین، توجه همه جانبه به این قشر از ضرورت های هزاره سوم محسوب می شود. بر همین اساس، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی سطح مشارکت سالمندان در فعالیت های ورزشی و بررسی عوامل بازدارنده آن اجرا گردید. روش تحقیق این پژوهش از نوع پیمایشی بود. بدین منظور310 نفر از سالمندان با میانگین سنی(4/ 7± 65)که در پارک ها، محیط های طبیعی و مکان های عمومی حضور داشتند، به صورت نمونه در دسترس انتخاب و به صورت داوطلبانه در تحقیق مشارکت نمودند. جهت جمع آوری داده های تحقیق از پرسشنامه محقق ساخته ای که منطبق با اهداف و جامعه تحقیق آماده گردیده بود، استفاده شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه با نظر پنج نفر از خبرگان دانشگاهی و پایایی آن از طریق یک مطالعه راهنما و محاسبه آلفای کرونباخ(79/ 0=α) مورد بررسی و تایید قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری t یک نمونه ای و t مستقل استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که سطح مشارکت سالمندان در ورزش مطلوب نمی باشد؛ به گونه ای که 43 در صد سالمندان مورد مطالعه کمتر از یک جلسه در هفته به ورزش می پرداختند. همچنین، مدت زمان فعالیت بدنی62 درصد این گروه سنی کمتر از یک ساعت در هفته بوده است. بررسی عوامل بازدارنده سالمندان در فعالیت های ورزشی نشان داد که از بین عوامل مورد بررسی، عوامل اقتصادی، اجتماعی، خانوادگی و ساختاری برمیزان بازدارندگی مشارکت سالمندان در فعالیت های ورزشی تاثیرگذار بوده اند. (05/ 0>P) به نظر می رسد افزایش سن به تنهایی مانع اصلی ورزش کردن و فعالیت بدنی و همچنین حضور سالمندان در اماکن ورزشی نیست، بلکه عواملی همچون عدم دسترسی آسان، عدم استقلال مالی و باورهای فردی تا حد زیادی مانع از حضور افراد در فعالیت های بدنی می شوند. بطورکلی، با بهبود عوامل ساختاری و همچنین مهیا کردن شرایط حضور با رعایت مولفه های فرهنگی و اجتماعی می توان امید داشت که شرایط فعالیت بدنی به صورت منظم در جامعه فراهم شود و این خود تضمین کننده سلامت عمومی جامعه و به خصوص این گروه سنی خواهد بود.
    کلیدواژگان: سالمندان، مشارکت، ورزش و عوامل بازدارنده
  • هاشم کوزهچیان، محمد احسانی، سید یعقوب حسینی، معصومه کلاته سیفری * صفحه 191

    هدف از این تحقیق، تعیین اثر دو متغیر سازمانی توانمندسازی و تعهد سازمانی بر تمایل به ادامه همکاری داوطلبی در ورزش دانشجویی شهر تهران بود که با روش تحقیق توصیفی- زمینهیابی و به صورت میدانی اجرا شد. جامعه تحقیق، کلیه دانشجویانی بودند که با ادارات تربیت بدنی دانشگاه های شهر تهران به عنوان داوطلب همکاری میکردند.(338=n) به منظور نمونه گیری از روش نمونه گیری طبقه بندی شده و برای تعیین تعداد نمونه از جدول تعیین حجم نمونه مورگان استفاده گردید و از 186 نفر اطلاعات جمع آوری شد. به منظور جمع آوری اطلاعات، محقق از پرسشنامه توانمندسازی روانی(PES)، تعهد سازمانی(OCQ)، پرسشنامه تمایل به ادامه همکاری داوطلبی (ICQ) و پرسشنامه خصوصیات دموگرافیک استفاده نمود. از آمار توصیفی و مدل یابی معادلات ساختاری با تاکید بر نرم افزار AMOS/18 برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که توانمندسازی و تعهد سازمانی بر تمایل به ادامه همکاری داوطلبان اثرگذار است. به طور کلی این دو متغیر سازمانی، نقش مهمی در حفظ داوطلبان دارند.

    کلیدواژگان: توانمندسازی روانی، تعهد سازمانی، تمایل به ادامه همکاری داوطلبی و داوطلبان ورزش دانشجویی
  • فریبا عسکریان، افشار جعفری، فرناز فخری صفحه 205
    با توجه به نفوذ ابعاد مختلف ورزش، به ویژه ورزش قهرمانی در جامعه به عنوان یکی از شاخص های توسعه اقتصادی و اجتماعی، تحقیق حاضر درصدد است تا با شناسایی مناطق کم توسعه یافته و توسعه نیافته، منجر به برنامه ریزی های صحیح، جهت کاهش نابرابری های منطقه ای گردد.
    این تحقیق، از نوع توصیفی- تحلیلی است. جامعه و نمونه آن برابر و شامل سازمان های ورزش و جوانان 30 استان کشور می باشد. داده های تحقیق که شامل شاخص های ورزش قهرمانی استان ها؛ از جمله تعداد ورزشکاران سازمان یافته، مربیان، مدال های کسب شده، اماکن ورزشی و... می باشند، توسط پرسشنامه محقق ساخته، جمع آوری گردید. تعداد شاخص ها با کمک تحلیل عاملی، وزن دار شده و هم خطی بین آن ها رفع گردید. سپس برای تعیین کیفیت و درجه توسعه یافتگی ورزش قهرمانی، از روش تاکسونومی استفاده شد.
    نتایج نشان داد که در سال 88، 34/ 10 درصد استان های کشور (فارس، اصفهان و مازندران) توسعه یافته، 27/ 48 درصد کم توسعه یافته و 37/ 41 درصد نیز توسعه نیافته می باشند. همچنین استان تهران در میان استان های کشور، به دلیل شدت توسعه یافتگی ورزشی، نسبت به سایر استان ها ناهمگن است.
    نتایج این تحقیق به مسئولان ورزش کشورکمک می کند تا با شناخت استان های کم توسعه یافته و توسعه نیافته در امر ورزش قهرمانی، اولویت برنامه ریزی خود در این بخش را، به این مناطق اختصاص دهند.
    کلیدواژگان: توسعه ورزشی، ورزش قهرمانی و روش تاکسونومی
  • زین العابدین فلاح صفحه 221
    هدف تحقیق حاضر، بررسی رابطه بین سبک رهبری(تحول آفرین و تعامل گرا) و توانایی مدیریت تغییر مربیان منتخبی از لیگ های برتر ایران بود. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه بازیکنان تیم های منتخب لیگ های برتر کشور (والیبال، بسکتبال، بدمینتون، کشتی، کاراته) در سال 1388بود. (390 = N) حجم نمونه بر اساس جدول انتخاب حجم نمونه مورگان به طور تصادفی به تفکیک برای هر رشته ورزشی انتخاب شد.(309 = n) آزمودنی ها دارای میانگین سنی 01/ 25 سال و میانگین سابقه بازی در لیگ 01/ 5 سال بودند و 2/ 59 درصد از آنها سابقه عضویت در تیم ملی را داشتند. بازیکنان با استفاده از دو پرسشنامه، ادراک خود را از سبک رهبری و توانایی مدیریت تغییر مربی خود مشخص نمودند. در این پژوهش از شکل اصلاح شده پرسشنامه سبک رهبری باس(1985)، برای سنجش میزان تحول آفرینی و تعامل گرایی مربیان و از پرسشنامه مدیریت تغییر کالین کارنال(1998) برای سنجش توانایی مدیریت تغییر مربیان استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها هم از آمار توصیفی و هم از آمار استنباطی استفاده شد؛ به طوری که برای توصیف صفات کمی از شاخص های تمایل به مرکز و پراکندگی و از آمار استنباطی (تحلیل واریانس و ضریب همبستگی پیرسون)برای تجزیه، تحلیل و تفسیر داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که بین سبک های رهبری با مهارت های مدیریت تغییر ارتباط مثبت ومعنیدار وجود دارد.
    کلیدواژگان: سبک رهبری، توانایی مدیریت تغییر و مربیان لیگ های برتر
|
  • Jaafar Satvati Page 9
    The present article, focusing on the youth concept, attempts to compare all national and international definitions on this concept by using the documental method. This comparison aims at recognizing the most suitable definition of youth and offering it to the body responsible for youth affairs in the country. Therefore, the research structure has been designed, in which the main reason, objectives, and the questions as well as the methodology of research have been discussed in the introduction. The first section of the research attempts to introduce the main approaches to the youth concept and recommend the proper one for adopting the national definition for youth concept. The second section discusses the national youth definition in 23 countries, comparing with national youth definition in Islamic Republic of Iran. The third section, entitled "the youth definition in the international organizations", explains the definitions declared by the United Nations and European Union. In the fourth section, the diversity and differentiation of youth definition will be analyzed, in which this hypothesis is approved: "the difference between the national youth definitions in different countries rooted from national values, attitudes, and socio-cultural structures as well as economic and political situation". Finally, in the conclusion, reviewing the proper answers to the research questions, the suitable and better definition is suggested to the youth responsible body in the country.
    Keywords: youth, national definition, youth responsible body, international organizations
  • Mohammad Taghi Iman, Ali Ruhani Page 29
    Today in modern societies, differentiation process and diagnosis of lifestyles between individuals and groups nor by their heredity bases of social, economic, political rather than a choice based on the consumption of material and spiritual goods will be. Among the factors that determine the choice of consumption is different ownership in the context of social inequality. People have different resources; different ways of lifestyle and consequently their leisure patterns would be formed. Ownership of social capital in the similar way forms their lifestyle and leisure. The present study attempted to empirically examine the theoretical point (Pierre Bourdieu's analysis plan). For this reason the “Shiraz University" as a scientific/social field were selected and 430 students by systematic random sampling were examined. The results showed that the amount of social capital available to students in both formal and informal social capital kind are medium and low; however, informal social capital is correlated with individualistic leisure patterns, While formal social capital with individualistic leisure patterns and collectivist leisure patterns both is correlated. The results were discussed and practical solutions were proposed.
    Keywords: Leisure patterns, collectivist leisure patterns, individualistic leisure patterns, formal, informal social capital, lifestyle
  • Maryam Ghazinejad Page 49
    This paper is adopted from a survey on the social exclusion of the youths in Iran aiming to study the theoretical literature of the subject and to assess the amount and dimensions of the social exclusion and its conditions and contexts in the young urban population of Tehran and its margins. The survey was administrated on a sample including 1200 subjects. The modern concept of the social exclusion has created a research framework in the field of inequality, poverty and social deprivation. Based on the mentioned framework, the visible and invisible dimensions of the social exclusion of the at-risk groups including youths will be assessed in a wider scope and in more systematic and more precise way. In the social exclusion context, the excluded groups and regions are marginalized and excluded from the mainstream of the distribution of resources and social opportunities based on some (different) specific conditions, events, and characteristics in an accumulative and chronic way, so that their release from such a situation (i.e. from the exclusion trap) will be a trans-personal issue requiring corrective activities and combinational interventions at systemic and social level. The findings and results of this research are presented in a descriptive and an analytic part in the paper. The mentioned findings and results show that approximately half of the teenagers and youths of the study (including both boys and girls) of Tehran and its margins stand at the risk of being marginalized and socially excluded in most part of their youth age (15-29 years old). This risk for the mentioned population is higher than average and currently the studied population live in the situation of objective and subjective chronic multiple limitations. The range of the subjective exclusion index is more than the objective exclusion. There is no significant relationship between the mentioned index and the risk variables (including the gender and the residence of the respondents) except for the variable of the age which shows a significant relationship with the subjective exclusion. In contrast, the objective exclusion has a significant relationship with the age and residence, though it has no significant relationship with the variable of the gender.
    Keywords: Social Exclusion, Objective Exclusion, Subjective Exclusion, Youths, Teenagers, Urban Areas, Gender
  • Bijan Khajehnoory, Zahra Riahi, Seyyed Ebrahim Mosavat Page 81
    The study considers relationship between religious identity and lifestyle of Shiraz youth. At first we reviewed studies in this issue; then based on the ideas of Giddens, seven hypotheses were presented. To test the hypotheses, 560 young people aged between 15 and ¬ 29 were selected by multistage random sampling. The method of this study was using questionnaire. The results show that the correlation between some variable lifestyle and level of religiosity and religious identity is a meaningful relationship. The results of the regression analysis show that respectively virtual network variables, religion style, media, responsive foreign income, local writing media, being single, new technologies and new leisure and cultural style explained a 52 percent change in the dependent variables. This study suggests that the strengthening of religious beliefs and religious life has significant positive impact on religious identity.
    Keywords: religiosity, lifestyle, identity, consumption, youth
  • Bagher Sarokhani, Mary Moqarebian Page 101
    In this study, related to the Modernism and pre marriage relationships, we have carried out a comparative research, among the women in 1and 11 regions of Tehran in 2010.The theoretical of the research frame work is the theory of anomy. We have this main
    Aim
    The study of the level of modernity among the universal population. Field study in regions 1and11 of Tehran was done by using questionnaire Technique. The volume of sample in this survey was 285 the universe included women aged 15 and upper in Tehran. The results of this survey show that there is meaningful relation between modernity and pre marriage, and results of measurement related to research's theories show that if the level of modernity goes up, then people prefer more pre marriage relationships. The results show that the level of modernity influence on the anomy and tolerance. on the hand, the findings of the research show that volume of using the satellite has the most influence on pre marriage relationships.
    Keywords: Modernity, relationships pre marriage relation, Women
  • Daryush Boostani, Roohollah Khaje Doolatabad Page 121
    This paper is trying to consider qualitative identification of youth (high school, third grades students of Shiraz). The method used is underlying theory, data were collected from in- depth and unstructured interviews, the analysis yielded seven categories that include: 1- cyberspace dominate 2- risk leisure 3- doppelganger selection, media 4- Forming pop 5- select location: haggle for the identity 6- study: knowledge from new resources 7- the importance of body. The core issue is rethinking and ultra traditional sources in leisure. At the end a theoretical scheme was extracted.
    Keywords: identification, leisure, youth, underlying theory, rethinking
  • Mohammad Jvadipour, Mona Sami Nia Page 143
    The aim of this research is Explanation of strategic position and presentation of development strategy in Sport for all in Iran and to design a model. The population of the research includes: Sport For All Federation managers, its strategic Council members, its sub sport Associations and Sport For All provinces Units. To benefit the experts and authoritie's point of view effectively, a questionnaire within the framework of the federation strategic plan content was designed and sent to the target population including: different federations and associations managers, the provinces sports units and the federation strategic Council members. A five –level Likert scale (strongly agree /agree/ neutral/ disagree/ strongly disagree) was designed. The results showed that this exercise on the coordinates of SWOT in terms of internal factors in the region's strengths and the external factors of the area of opportunity lies. Then considering the proportion of Sport For All processes role to the other sports and its relationship with procurement, management and processing control components and culture & religious values, Iran Sport For All developing model was designed noticing sport management scientific structure, processing structure and its relationship with other sports and macro management circles for macro policy-making, planning and procurement & executive levels.
    Keywords: Sports for All, Iran Sport for All Developing model, Strategies
  • Alireza Salimi Avansar Page 165
    Athletes and coaches focus all their efforts on providing the physical, mental, and technical development of sports which can lead to improved performance, but without knowledge of the factors affecting training management practice it is impossible. A review of training science indicates that the knowledge, experience and ability of trainers, on one hand, and the way they might use these three elements, on the other hand, causes different results. The status of athletes in athletics as a valuable national asset and the cost of training them are crystal clear. But because of the cultural, economic, psychological, physiological, genetic, metabolic and morphological complications of athletes the first step in training management should be based on a deep understanding and detailed study of the properties listed here. Therefore, in all sports fitness, technical, tactical, metabolic, psychological and attitudinal needs of athletes should be scrutinized and training plan of each individual athlete must accord with his requirements. The second step is training principles and the way they are applied before, during and after exercises. The third step will be to control all of the variables affecting the Golden Triangle of Championship, that is, optimized practice, high performance and competition results. This is taken to prevent errors and mistakes and to allow corrections to be implemented to pave the way for growth and development. Thus, in this article, with an emphasis on different biological capacity of athletes, it is aimed to warn coaches and teams who ignore sport and skill individuality of athletes, also to introduce them efficient ways to succeed in sports. Here, through the education of scientific principles of championship, we seek to introduce the latest findings to the athletes, coaches and responsible individuals in this area and also to increase their knowledge upon effective methods of exercises.
    Keywords: athletics, exercise, efficient
  • Esmaeil Sharifian, Salman Soltani Nejad Page 177
    Quiet revolution, a phenomenon that refers to the rate of growth of the elderly population in the world and some of countries whit strong social and demographic challenges facing. Thus, according the overall to this section needs of the third millennium. Based on this study the purpose participation in physical activity levels and barriers have been implemented. This study was a survey research method. For this purpose 310 elderly people whit an average age of (65±4.7) in parks, natural environments and public places were selected as sample and voluntarily participated in the study. The data collected from a questionnaire that was prepared in accordance with the objectives of the study were used. Face and content validity and reliability of the questionnaire whit five academic expert through a pilot study and calculation of cronbach,s alpha (α = 0.79) were reviewed and approved. To analyze data was used from a sample t test and independent t. The result shown not optimal elderly participation level in sports such that 43% of elderly people have more than one session per week to exercise. Also time physical activity, 62% of this age group is less than an hour a week. The study showed preventing factors elderly people in sports among the factors of the economic, social, family, structural have been effective whit rate elderly people participation inhibition in sports activities. It seems increasing age not along the main obstacle to exercise and physical activity as well as elderly people presence in sports places, rather such as factors lack of easy access, lack of financial independence and individual belief by far from barrier of people presence in physical activity.
    Keywords: Elderly people, participation, sport, preventing factors
  • Masomeh Kalateh Sayfari, Hashem Kuzehchian, Doctor Mohammad Ehsani, Sayed Yaqub Hussein Doctor Page 191

    The purpose of this study was to investigate the effect of two organizational variables, Psychological Empowerment and organizational commitment on intention to continue volunteering in student sports that was carried out by a descriptive field method. The Statistical population of this study was the whole of students that they had corporation with physical education offices of state universities of Tehran as volunteers. (N=338). Stratified random sampling was used and for determining sample size from statistical population, Morgan table was used, the data were gathering from 186 volunteers. In order to collect data, the researcher used Psychological Empowerment, organizational commitment, Intention to continue and demographic questionnaires. Descriptive methods were used to analyze the data and in order to determine the effect use of structural equation modeling (SEM) through software of Amos graphic /18 was was used. Generally Data analysis of results showed that empowerment and organizational commitment were effect on intention to continue volunteering. These two organizational variables are important factors in retaining student sports volunteers.

    Keywords: empowerment, organizational commitment, intention to continue volunteering, student sports associations
  • Fariba Askarian, Afshar Jaafari, Farnaz Fakhri Page 205
    Due to the influence of different aspects of the sport, especially athletics in the community as one of the indicators of economic and social development, this study ought to identify the least-developed and non-development regions, leading to proper planning for reduce regional disparities.The present study was descriptive and analytical. The statistical population consisted of 30 the Organization of Youth and Sports. The statistical sample was same with statistical population. The data’s of provinces includes, athletes, coaches, medals were won by each province, sport facilities … by the researcher made questionnaire. Descriptive statistic methods were used to describe data and inferential statistics methods (factor analysis) and numerical taxonomy to analyze the data (α= 0.05).The results indicate that 10.34% of provinces were developed, 48.27% leas-development & 41.37% non-development. Also Tehran in comparison with the other provinces was non-homogeneous. Determining to recognize the leas-development and non-development provinces in term of athletics, will help sports authorities to allocate scheduling of priority in regions.
    Keywords: Sports development, athletic, taxonomy method
  • Zynolabedin Fallah Page 221
    This research aims to study the relationship between leadership styles with change management abilities among Iranian super-leagues coaches. Study population included all Iranian super-leagues players (volleyball, basketball, badminton, wrestling, karate) (N =390). The samples included 309 players. They were randomly selected from the super-leagues. Coaches leadership style and change management abilities were measured by MLQ (1996) and karnal (1991) questionnaires. The validity and reliability of the questionnaire in the target population were examined and approved at α=0.05. In order to data analysis descriptive statistics and inferential statistics were employed. In order to determine the relationship between leadership styles and change management abilities, pearson correlation coefficient was used. Results show that there was a significant positive relationship between leadership style and change management abilities among Iranian super-leagues coaches.
    Keywords: leadership styles, change management abilities, super, leagues, coaches