فهرست مطالب

مطالعات راهبردی ورزش و جوانان - پیاپی 24 (تابستان 1394)

فصلنامه مطالعات راهبردی ورزش و جوانان
پیاپی 24 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فرشته کتبی*، سید محمدحسین رضوی، حسن نقی زاده صفحه 7
    یکی از حوزه های مهم مرتبط با مسئله بزهکاری جوانان، حوزه اوقات فراغت و به طور خاص فعالیت بدنی است. بدین سبب، در مطالعه حاضر رابطه گذراندن اوقات فراغت با گرایش به بزهکاری در دانشجویان پسر دانشگاه یزد با تاکید بر فعالیت های ورزشی بررسی شد. روش این تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی می باشد که به شکل میدانی انجام گرفت. از بین کل جامعه آماری تحقیق، بر اساس روش نمونه گیری تصادفی و با توجه به جدول مورگان تعداد 364 فرد فاقد بیماری های روانی به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. اطلاعات لازم توسط پرسشنامه ها- بعد از تایید روایی و اعتبار آنها- جمع آوری گردیدند و توسط آزمون های آماری پیرسون، رگرسیون و تحلیل عاملی در سطح معنی داری 05/ 0= α مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بیشترین ابعاد بزهکاری دانشجویان به ترتیب در بعد خرابکاری قوی، دزدی و تقلب، خرابکاری ضعیف و در نهایت کجروی فرهنگی بوده است. همچنین، بین اوقات فراغت سازمان نیافته و بزهکاری رابطه معنی دار مثبت مشاهده گردید. نتایج مدل رگرسیونی نشان داد که وقت تلف کردن، جامعه پذیری بدون نظارت و اوقات فراغت سازمان یافته با همدیگر 37 درصد از تغییرات بزهکاری دانشجویان را تبیین کرده است. بدین ترتیب، افزایش فعالیت های اوقات فراغتی سازمان یافته با نظارت اجتماعی موجب کاهش گرایش به بزهکاری در دانشجویان می شود.
    کلیدواژگان: اوقات فراغت، بزهکاری، دانشجویان، فعالیت ورزشی و دانشگاه یزد
  • فروغ محمدی*، حمید قاسمی، ابوالفضل فراهانی صفحه 19
    امروزه نگرش دانش- محوری و بهره گیری از تجربه و علم، نقش اصلی در توسعه و گسترش سازمان ها ایفا می نماید. بنابراین، برای ایجاد دانش و نوآوری و در نتیجه افزایش قابلیت های علمی،تکنولوژیکی، مدیریتی و اجرایی سازمان ها و تبدیل نمودن آنها به یک نظام دانش- مدار کارآمد، بررسی اثربخشی فرایندهای مدیریت دانش اجتناب ناپذیر است. هدف این پژوهش، بررسی میزان اثربخشی فرایندهای مدیریت دانش از دیدگاه مدیران و کارشناسان وزارت ورزش و جوانان بود که تعداد 163 نفر از مدیران و کارشناسان (40 مدیر و 123 کارشناس) به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، از پرسشنامه فرایند های مدیریت دانش با پایایی 944/0 استفاده گردید و بنا بر نتایج یافته های پژوهش، فرض آزمون مبنی بر وجود سطح متوسط اثربخشی فرایندهای مدیریت دانش از دیدگاه مدیران و کارشناسان با 95 درصد اطمینان رد شد. در حقیقت، نتایج نشان داد که از دیدگاه مدیران و کارشناسان، میزان این مولفه ها کمتر از حد متوسط بوده است. همچنین، فرض آزمون مبنی بر متفاوت بودن دیدگاه مدیران و کارشناسان نسبت به میزان اثربخشی فرایندهای مدیریت دانش تایید گردید. در واقع، به طور متوسط میزان اثربخشی فرایندهای مدیریت دانش از دیدگاه مدیران بیشتر از این میزان از دیدگاه کارشناسان ارزیابی شده است. می توان نتیجه گرفت که برای افزایش اثربخشی مدیریت دانش، ارزیابی پیاده سازی آن اهمیت بسزایی دارد و با توجه به اینکه مدیریت دانش جزو برنامه های راهبردی است، برای بهبود اثربخشی ایجاد نقشه دانش و آموزش مدون کارکنان سازمان و استفاده از فناوری اطلاعات پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: اثربخشی، فرایندهای مدیریت دانش، کارشناسان، مدیران و وزارت ورزش و جوانان
  • فرشته نظری زاده*، حیدر صادقی، عادل مظلومی صفحه 31
    وجود فضاهای ورزشی در همه جای دنیا حق شهروندی محسوب میشود. در این راستا امکاناتی مهیا شده تا شهروندان با کمترین هزینه و امکانات، سلامت جسمی و روحی خود را حفظ کنند. ورزش های همگانی مانند پیاده روی و ورزش های صبحگاهی در پارک ها و مدارس از جمله فعالیت هایی است که افراد با حداقل امکانات می توانند به آن بپردازند. لذا، به دلیل اهمیت ورزش در جامعه، بررسی وضعیت امکانات ورزشی و کیفیت این وسایل ضروری به نظر می رسد. در سالهای اخیر، به منظور تامین سلامت و توسعه فعالیتهای ورزشی دانشآموزان، مدارس کشور به دستگاه های بدنسازی پارکی تجهیز شده اند. اما، این دستگاه ها اغلب به صورت کپی سازی از روی انواع خارجی ساخته می شوند. هدف از این تحقیق، بررسی میزان تطابق ابعاد و اندازه ها و مشخصات ارگونومیک دستگاه بدنسازی گام زن پهلو با ویژگی های آنتروپومتریک کاربران دختر دانش آموز دبیرستان های تهران است. روش ها و وسایل: روش این تحقیق مقایسه ای و تعداد 100 نمونه از دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهر تهران و دستگاه بدنسازی گام زن پهلو با دو نشان تجاری هیگر و تحرک سازان فردا و نمونه های آماری از بین جامعه دانش آموزان شهر تهران و بیش از 35 نشان تجاری دستگاه های بدنسازی پارکی مورد ارزیابی قرار گرفته و میانگین و صدکهای 5، 50 و 95 و انحراف استاندارد ویژگی های آنتروپومتریک بهدست آمده کاربران با ویژگی های ارگونومی دستگاه های بدنسازی منتخب با استفاده از روش تی تک نمونهای دوطرفه در سطح معنا داری 05 /0(95 درصد اطمینان) مقایسه شد. ابزار تحقیق کیت آنتروپومتری استاتیک و قد سنج و نرم افزار SPSS بوده و نتایج به دست آمده، حاکی از آن است که دستگاه تعبیه شده فوق در مدارس از نظر ابعاد مناسب اندازه های آنتروپومتری دانشآموزان دختر مقطع متوسطه نیست و مشکل عمده در هر دو نشان عدم هماهنگی در ابعاد دستگاه ها با ابعاد بدنی کاربران آنهاست که این امر احتمال بروز آسیبهای جسمانی در اثر استفاده از دستگاه های بدنسازی پارکی را افزایش میدهد.
    کلیدواژگان: ارگونومی، دستگاه های بدنسازی پارکی، دستگاه گام زن پهلو، ویژگیهای آنتروپومتریک و دانش آموزان دختر
  • زهرا روزبهانی*، غلامرضا لطفی، فرشید طهماسبی صفحه 43
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر نوع تصویرسازی ذهنی بر اجرا و یادگیری پرتاب دارت دانشجویان پسرجوان مبتدی بود. بدین منظور از بین دانشجویان پسر راست دست و مبتدی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی با دامنه سنی 20 تا 24 سال و توانایی تصویرسازی متوسط (پرسشنامه تجدید نظر شده هال و مارتین(1997. نسخه تجدید نظر شده پرسشنامه تصویر سازی حرکتی)، 33 نفر به طور تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شده و بر اساس نمرات پیش آزمون (10 پرتاب دارت) در 3 گروه 11 نفری همگن (تصویرسازی فعال، تصویرسازی غیر فعال،کنترل) قرار گرفتند. شرکت کنندگان در گروه های تصویر سازی طی 6 جلسه و هر جلسه 20 پرتاب بدون تصویرسازی و 20 پرتاب همراه با تصویرسازی به تمرین پرداختند. گروه تصویرسازی فعال، با لباس و کفش ورزشی در پشت خط پرتاب دارت و گروه تصویرسازی غیر فعال، به صورت نشسته در یک اتاق، مهارت پرتاب دارت را تصویرسازی کردند. گروه بدون تصویرسازی (کنترل) فقط به اجرای20 پرتاب دارت پرداختند. دو روز پس از آخرین جلسه تمرین، آزمون یادداری بدون تصویرسازی (10 پرتاب دارت) و 2 ساعت بعد از آزمون یادداری، آزمون انتقال بدون تصویرسازی و با افزایش فاصله پرتاب (10 پرتاب دارت) انجام گردید. تجزیه و تحلیل داده های مرحله اکتساب با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و همچنین داده های مراحل یادداری و انتقال با استفاده از تحلیل واریانس یک طرفه در سطح معنی داری 05/0p≤ انجام شد. مطابق نتایج، اثر تعداد جلسات تمرین در مرحله اکتساب معنی دار بود، اما اثر تعامل تعداد جلسات تمرین در مرحله اکتساب با نوع تصویر سازی معنی دار نبود. همچنین، در آزمون یادداری و انتقال اثر اصلی نوع تصویر سازی معنی دار نبود. با توجه به نتایج بدست آمده استفاده از تصویرسازی ذهنی بدون توجه به نوع آن توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پرتاب دارت، تصویرسازی ذهنی فعال، تصویر سازی ذهنی غیرفعال و دانشجویان پسر
  • علیرضا سلیمی آوانسر*، محمود افشار دوست، سعید نظری صفحه 61
    شناخت ویژگی های فیزیولوژیکی و جسمانی در هر رشته ورزشی از عوامل تعیین کننده و موثر در اجرای ورزشکاران است. ارزیابی این ویژگی ها، سال هاست که در برنامه مربیان و ارزیابی تیم های ورزشی قرار گرفته است. این پژوهش بر آن است که تاثیر تمرین و رقابت را بر عوامل جسمانی و فیزیولوژیکی بازیکنان نخبه والیبال بسنجد. آزمودنی های این تحقیق، 15 بازیکن مرد نخبه والیبال (سن5/ 6±8/ 25، قد2/ 8±191 سانتیمتر، و وزن2/ 8±2/ 88 کیلوگرم) بودند که در لیگ برتر سال 90-91 حضور داشتند بود. آزمودنی ها در سه مرحله شامل پیش از شروع تمرینات آماده سازی، بعد از 8 هفته تمرینات آماده سازی(شامل تمرینات استقامتی و قدرتی همراه با تمرینات مهارتی والیبال) و در پایان نیم فصل (8 هفته تمرینات حفظ آمادگی و انجام 14 مسابقه)، پیرامون عوامل توان بی هوازی، قدرت خمش انگشتان، عضلات ناحیه کمربند شانه ای، پشتی و پا، چابکی، سرعت، پرش عمودی یکدست، پرش عمودی دودست، پرش طول، انعطاف پذیری و استقامت میان تنه مورد سنجش قرار گرفتند. یافته های این پژوهش نشان داد که بین قدرت خمش انگشتان دست چپ و دست راست، عضلات دورکننده، عضلات نزدیک کننده کتف و دراز و نشست بازیکنان والیبال در پایان مرحله آماده سازی و نیم فصل تفاوت معنی داری وجود ندارد.(05/ 0P)که این عوامل در پایان نیم فصل تفاوت معنی داری را نشان ندادند(05/ 0P) نتیجه آن که افزایش عوامل آمادگی جسمانی و تاثیر آنها در بهبود عملکرد ورزشکاران، نشان دهنده اهمیت این عوامل و کنترل آن ها در مراحل آماده سازی و رقابت است.
    کلیدواژگان: تمرین، آماده سازی، عوامل جسمانی و والیبال
  • مژده قربانعلی زاده*، مریم نجار نهاوندی صفحه 75
    توسعه اقتصادی و اجتماعی از طریق توسعه انسانی محقق میگردد و منابع انسانی از مهم ترین عوامل توسعه در هر جامعه ای محسوب می شوند. از آنجایی که نظام آموزش عالی به عنوان یک بخش زیربنایی جامعه، رابطه تنگاتنگی با بازار کار و برنامه های توسعه اقتصادی- اجتماعی دارد، هر کشوری برای توسعه و تربیت نیروی انسانی متخصص و توانمند، به کارآمد کردن نظام آموزش عالی خود نیازمند است تا به توسعه پایدار و متوازن دست یابد. اما در ایران به رغم گسترش کمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در دهه های اخیر، مسایل مرتبط با بیکاری و فقدان مهارت های عملی قشر جوان افزایش یافته است. بر اساس نظر مرکز آمار ایران، جمعیت بیکار دارای تحصیلات دانشگاهی در سال 85، 373513 نفر و در سال 90، 768051 نفر بوده است. مقاله حاضر درصدد است تا با هدف ارایه پیشنهادات مناسب، کارآمدی آموزش عالی برای اشتغال جوانان را مورد بررسی و تحلیل قرار دهد. روش تحقیق مقاله توصیفی- تحلیلی و از نظر جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای و اسنادی می باشد. نتایج حاکی از این است که ناهماهنگی سیاست ها، برنامه ها و محتوای آموزشی و پژوهشی دانشگاه ها با نیازهای جامعه و بازار کار از جمله موانع عمده و اختلال اصلی در اشتغال جوانان است و باید به آن توجه ویژهای مبذول گردد.
    کلیدواژگان: کارآمدی نظام آموزشی، اشتغال دانش آموختگان، مدرک گرایی، آموزش عالی و جوانان
  • مجتبی عبدی*، احمد رضایی صفحه 95
    مطالعه حاضر درصدد شناخت توصیفی و تبیینی میزان دینداری دانشجویان جوان و ارتباط آن با خصوصیات دموگرافیک آنهاست. بدین منظور جهت سنجش میزان دینداری افراد، از مدل شناخته شده گلاک و استارک استفاده شد. روش این پژوهش، کمی و از تکنیک پیمایش استفاده گردید. پس از طراحی پرسشنامه و سنجش اعتبار و روایی ابزار پژوهش، داده ها از جامعه آماری پژوهش جمع آوری شد و با استفاده از نرم افزار آماری علوم اجتماعی(SPSS) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج توصیفی پژوهش نشان داد که دینداری دانشجویان در حد تقریبا «بالا» و در میان کل ابعاد، بعد اعتقادی دارای بالاترین میانگین بوده است. همچنین، بر اساس نتایج تحلیل عاملی پژوهش، بعد تجربی دینداری دارای بیشترین اهمیت در تعیین میزان دینداری افراد بوده است. در مرحله بعد، به منظور بررسی روابط بین میزان دینداری دانشجویان و سایر متغیرهای مستقل از آزمون های T استیودنت و آنالیز واریانس استفاده شد که نتایج نشان داد تفاوت معنی داری بین گروه های سنی، مرد و زن، خاستگاه سکونتی و مقطع تحصیلی از نظر میزان دینداری در بین دانشجویان وجود دارد. از منظر رشته تحصیلی نیز، به جز بعد اعتقادی دینداری، تفاوت معنی داری بین رشته های فنی-مهندسی و علوم اجتماعی از نظر میزان دینداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: میزان دینداری، ابعاد دینداری، خصوصیات دموگرافیک، جوانان و دانشجویان
  • مریم عبدالملکی*، منصوره اعظم آزاده صفحه 113
    روابط فرازناشویی یکی از چالش های اساسی زندگی خانواده در عصر کنونی است. همچنین، در کشور ما آمار طلاق یک روند صعودی را در طی سالیان اخیر تجربه کرده است؛ طبق نظر کارشناسان خانواده در اغلب موارد، زوجین بی وفایی همسر را به عنوان یکی از عوامل طلاق ذکر کرده اند. با توجه به پیامدهای ناگواری که روابط فرازناشویی برای خانواده و فرزندان آن ها در پی دارد، هدف اصلی پژوهش حاضر، مطالعه کیفی عوامل موثر بر برقراری روابط فرازناشویی بوده است. بدین منظور 24 نفر از زنان و مردان در شهر قروه -که به همسرشان بی وفایی نموده و به مراکز بهزیستی و مشاوره مراجعه نموده بودند- به روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب و با استفاده از مصاحبه عمیق نیمه ساخت یافته مورد مطالعه قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نظریه مبنایی نشان داد، دو دسته از عوامل فرهنگی- اجتماعی و زیستی- روانی، نارضایتی زناشویی و روابط فرازناشویی را رقم می زنند که به ترتیب عبارت اند از از: ازدواج اجباری، دلبستگی به خانواده منشا و دخالت آنان، اختلاف نگرش بر سر نقش های جنسیتی، نارضایتی از روابط جنسی و عاطفی و سوء ظن و بدبینی. به عبارتی عوامل مذکور زمینه را برای نارضایتی، کاهش علاقه و تفاهم و در مواردی روابط فرازناشویی فراهم می کنند.
    کلیدواژگان: روابط فرازناشویی، بافت فرهنگی و اجتماعی، ازدواج و زوجین
  • محمد توکل، سیدمحسن بنی جمالی* صفحه 127
    نظر به جایگاه کتاب الکترونیکی در آینده اوقات فراغت جوانان، بررسی وضعیت نشر الکترونیکی کتاب در ایران و نیز چگونگی مصرف کتابهای الکترونیک اهمیت می یابد. مطالعه حاضر با توجه به سوالات مختلفی که در این عرصه دارد، ترکیبی از روش های مختلف از جمله بررسی اطلاعات موجود، مطالعه موردی، تحلیل ثانویه و پیمایش را مورد استفاده قرار می دهد؛ به طوری که ابتدا با بررسی اطلاعات موجود و نیز از طریق مطالعه موردی وضعیت نشر الکترونیکی در موسسه نشر نی (که در این امر سرآمد است) به بررسی تحول صنعت نشر کتاب از رسانهای چاپی به مجازی می پردازد و مسائل و مشکلات توسعه آن را در کشور ایران ترسیم می کند. سپس با ترکیب روش تحلیل ثانویه مطالعات موجود و نیز روش پیمایش و در نهایت، مقایسه نتایج تحلیل ثانویه و پیمایش در پی فهم چگونگی مصرف کتابهای الکترونیک در ایران و مقایسه آن با الگوهای جهانی برمی آید. نمونه های این پژوهش، به شکل غیرتصادفی و به روش گلوله برفی انتخاب شده است. مبنای مطالعه نیز پرسشنامه ای است که توسط محقق با ارجاع به مطالعه جهانی تنظیم و از طریق ایمیل به پاسخگویان عرضه شده است و آنها نیز آن را پس از تکمیل به همان صورت بازگردانده اند.
    بررسی صنعت نشر کتاب الکترونیک نشان میدهد که هرچند درآینده نزدیک فارسی شدن قالب کتابهای الکترونیک محتمل است، اما به علت ضرورت توسعه زیرساختهای نرم افزاری و سخت افزاری لازم، نشر صنعتی در این حوزه بهزودی تحقق نخواهد یافت. در این مورد مجموعهای از متغیرها از جمله فقدان فرهنگ کتابخوانی، نبود ساختارهای کتابخانه ای گسترده و عدم شکلگیری بازار کالایی در حوزه کتاب الکترونیک و از همه مهمتر کم رونقی نشر در ایران بهعنوان موانع زمینه ای عمل می کنند. از منظر شرکتهای انتشاراتی به طور مشخص امنیت بسیار بااهمیت مینماید، زیرا در غیاب شرکتهای امنیتی معتبر بین المللی آنها اعتمادی به فرآیند الکترونیکیشدن ندارند.
    در بررسی چگونگی مصرف کتاب الکترونیکی مطابق تحلیل ثانویه مطالعه ای که در بین 10 کشور متفاوت صورت پذیرفته است، مقاله حاضر الگوی مصرف کتاب و متون الکترونیک را شامل سه مدل کشورهای پرسابقه، کشورهای واسط و کشورهای در حال ظهور برمی شمارد. در کشورهای دسته اول، بازار کتاب الکترونیک کاملا شکل گرفته و بسیار پررونق و متوجه کتابهای ادبیات، داستان و رمان است. در مقابل، در کشورهای در حال ظهور بهرهبرداری از متون الکترونیک و بازار کتاب الکترونیک متوجه کتابهای تخصصی و آکادمیک است. مطالعه حاضر نشان می دهد بهره برداری از کتاب در ایران هنوز کالایی نشده است. نیز علیرغم آنکه هنوز بازار سازمان یافته ای در ایران برای کتاب الکترونیک شکل نگرفته، اما بهره برداری از متون و کتابهای الکترونیک کاملا و حتی بیشتر از گروه سوم، متوجه کتابهای تخصصی و آکادمیک است. در همین حال، فقدان بازار کتاب و بهرهبرداری کالایی باعث شده است کاربران در ایران بیشتر متوجه کتابها و متون رایگان باشند- ضمن اینکه رفتار بیثباتتری را نیز در بهرهبرداری به نمایش میگذارند، زیرا فقدان بازار کتاب بهنوبه خود کیفیت و قابلیت اعتماد را نیز محدود میسازد. بیرونقی استفاده از دستگاه های مخصوص خواندن کتاب نیز انعکاسی از همین فقدان بازار کتاب در ایران است، هر چند خود نیز در عدم اشتیاق به مطالعه کتاب الکترونیکی نقش دارد.
    کلیدواژگان: کتاب الکترونیک، صنعت نشر الکترونیک، الگوی مصرف کتابهای الکترونیک، جوانان و اوقات فراغت
  • کبری شکری*، سید ضیاء هاشمی صفحه 143
    آزار جنسی یک مسئله جهانی است که مانعی پایدار در راه ارتقای زنان و برخورداری آنان از حقوق فردی و اجتماعی شان به شمار می آید. آزار جنسی را می توان هرگونه توجه نشان دادن به بدن زن بدون توافق صریح یا ضمنی، مشروط بر آنکه ماهیت جنسی داشته باشد، تعریف کرد. در این تحقیق با استفاده از روش پیمایشی و پرسشنامه محقق ساخته، اقدام به جمع آوری اطلاعات شده است. پرسشنامه ها در بین 384 نفر از دختران و زنان جوان 35 15 ساله ساکن محلات تهرانپارس و تجریش بصورت نمونه گیری چند مرحله ای توزیع گردیده است.
    نتایج تحقیق نشان داد که اکثر زنان در سه ماه گذشته، نوعی آزار جنسی کلامی مانند متلک گفتن، تحسین زیبایی، حرف های رکیک (توهین) و مزاحمت تلفنی را تجربه کرده اند و یا از وقوع آن در زندگی اطرافیان و دیگران اطلاع دارند. بیشتر زنان در سه ماه گذشته آزار جنسی رفتاری مانند هیزی و چشم چرانی، مورد تعقیب قرار گرفتن، لمس کردن، تنه زدن به عمد، توقف کردن با ماشین جلوی فرد را تجربه کرده اند و یا از وقوع آن در زندگی دیگران اطلاع دارند. عورت نمایی، پیشنهاد جنسی و تهدید به تجاوز از موارد دیگر آزارجنسی رفتاری بود که شیوع کمتری در جامعه آماری داشت و شاید یکی از دلایل آن تابو بودن اینگونه مسائل و ترس و بدبینی زنان نسبت به مطرح کردن آن بود. در تحلیل کیفی تحقیق اکثر زنان اعلام کرده اند که تجربه لمس کردن را به کرات در زندگی خود داشته اند و اینگونه آزارها موجب ترس و بدبینی آنها نسبت به مردان شده است- آزار جنسی در محیط کار در نمونه مورد نظر کمتر رخ داده است.
    برخورد زنان در بیشتر مواقع سکوت و مدارا و فاصله گرفتن در وسایل نقلیه عمومی است و در این مورد کمتر به مراجع قضایی مراجعه می کنند. همچنین، بین آزار جنسی و نحوه پوشش و آرایش زنان ارتباط معناداری وجود دارد؛ اما بین عوامل اجتماعی (عوامل زمینه ای) مانند درآمد، تحصیلات فرد، شغل پدر و مادر و درآمد خانواده و آزار جنسی زنان جوان ارتباط معناداری دیده نمی شود.
    کلیدواژگان: زنان جوان، آزار جنسی (کلامی، رفتاری)، مردسالاری، پوشش و آرایش و قوانین حمایت کننده
|
  • Fereshteh Kotobi*, Mohammad Hossein Razavi, Hassan Naghizadeh Page 7
    One of the key areas related to juvenile delinquency is leisure time and in particular physical activity. Thus, the present study was to investigate the relationship between leisure time and delinquency trends in male students of Yazd University with an emphasis on sporting activities. Descriptive research method is correlation Field was conducted in the form of the fieldwork. The population of the study is based on random sampling and according to Morgan table 364 healthy subjects were selected as sample. Information gathered by the questionnaire, after confirming the validity and reliability and they were analyzed by Pearson statistical test, regression and factor analysis at a significance level of α = 0/05. The results showed that most of the student’s delinquency has been order in the strong vandalism, theft, fraud, poor vandalism and finally the cultural deviations. Also, between unorganized leisure time and delinquency was positive correlation. Regression model showed that Idle, unsupervised socialization and organized leisure time together is explained the 37% of the variation in delinquency students. Thus, the increase in organized leisure activities to gether with social supervision causing tends will reduce delinquency in students.
    Keywords: Leisure time, Delinquency, Students, Sporting activities, Yazd University
  • Forough Mohammadi, Hamid Ghasemi, Abolfazl Farahani* Page 19
    Today, Knowledge-based approach and use of experience and knowledge play a major role, in development and extension of organizations. Thus, considering effectiveness processes of knowledge management is unavoidable to create knowledge and innovation and as a result improving the scientific, technological, managerial and executive abilities as well as turning into a efficient knowledge-oriented organization. The purpose of this study is to assess the effectiveness of knowledge management processes by view of experts and administrators of Ministry of Sport and Youths. The number of 163 administrators and experts (40 administrators and 123 Experts) were selected through stratified random sampling. The questionnaire KM / 944 was used. The results of findings reject the hypothesis of test based on the availability of average level of effectiveness of knowledge management processes by view of experts and administrators rated 90 reliability. In fact, the results show that by view of administrators and experts, these components are lower than the average. In addition, the hypothesis of the test upon be different the view of administrators and experts regarding the effectiveness of knowledge management processes is confirmed. As a matter of fact, on average the rate of effectiveness of administrator's view is more than expert's one. To increase the effectiveness of knowledge management, the evaluation of its implementation is much more important. Regarding the knowledge management is considered as a part of strategies, to improve the effectiveness the creation of map of knowledge, continuous training of employees and using information technology is highly recommended.
    Keywords: Effectiveness, Knowledge management processes, Experts, Administrators, Ministry of Sport, Youth
  • Fereshte Nazari Zade*, Heydar Sadeghi, Adel Mazloomi Page 31
    Sports and entertainment are important factors in mental and physical health care. Public sports and morning exercises in parks and schools are among those activities which people could do them with the minimum of facilities. This act in addition to increasing society happiness and reducing social damages has an effective impact on rising society health and reduction of illnesses. As a result, due to sport importance for society, it seems that studying sport equipment is necessary. Outdoor sport equipment is one of the facilities which ministry of education has installed in girl’s schools to facilitate doing sport and entertainment.This research is to analyze the amount of accommodation scantlings step sideways equipment under two brands named Heeger and Taharoksazane Farda with anthropometric characteristics of Tehrani high school girl users.The research methodology is comparative; the sample size is 100 Tehrani high school girls and step sideways, of two famous brands named Heeger and Taharoksazane Farda. The samples are selected and evaluated from Tehran students and more than 35 Brands in outdoors fitness equipment for anthropometric characteristics and average and percentile 5, 50, and 95, and standard aberration of anthropometric characteristics gets from users by ergonomic characteristics of selected bodybuilding systems which measured by using Single T Student method comprised, bilateral sample in significant level 0.05 (95 percent affiance). The research tool is static anthropometric kit, Stadiometer and SPSS software.According to our findings, above built sets for schools are not proportionate with high school girls’ anthropometric measures.
    Keywords: Ergonomic, Outdoor fitness equipment, Step forward equipment, Anthropometric characteristics, Girl student
  • Zahra Rouzbahani*, Gholamreza Lotfi, Farshid Tahmasebi Page 43
    This study is to investigate the effects of mental imagery on acquisition and learning of dart throwing skill and comparison of novice male students. Therefore, among right-handed novice male students (20-24 yr.) from Shahid Rajaee Teacher Training University, 33 students were selected randomly based on Imagery Movement Ability (according to revised questionnaire of Martin & Hall,1997;Revised Movement Imagery Questionnaire) and allocated to 3 matched groups (males active imagery, imagery, males passive imagery, and males control) based on pretest average (10 dart throw). Participants of each imagery group were performed 6 sessions imagery (20 throws with imagery and 20 throws without imagery in each session). Active imagery groups were in sport shoes and clothes behind the throwing line and passive imagery groups were in sitting pose in a room imagined dart throwing skill. Control groups had 20 dart throws. Two days after last session, retention test was performed without imagery (10 dart throws) and transfer test was performed without imagery and increasing throwing distance (10 dart throws). Data of acquisition phase was analyzed by one-way ANOVA with repeated measures and data of retention and transfer tests were analyzed by two-way ANOVA in significance level p≤0.05. According to results, main effect of acquisition was significant, but effect of interaction between acquisition and imagery type was not significant. Also, in retention and transfer test, the main effect of imagery type was not significant. According to results, mental imagery without considering its type is recommended.
    Keywords: Dart throwing, Active mental imagery, Passive mental imagery, Male university students
  • Alireza Salimi Avansar*, Mahmood Afshardoost, Saeed Nazari Page 61
    One of the determining and effective factors in the performance of athletes, in all kinds of sports, is having knowledge of their physiological and physical characteristics. For several years, coaches have considered these characteristics to evaluate performance of sport teams. The Subjects were 15 elite volleyball players (age 25.8±6.5, height 191.0±8.2, weight 88.2± 8.2) participating in Super League year 90-91. Factors of anaerobic power, hands grip, the muscles of the shoulder girdle, back and legs, agility, speed, vertical jump one hand and two hands, long jump, flexibility, endurance and the body were measured in subjects, in three stages: before preparation for training, after eight weeks of preparation (including endurance, strength, and specific skill training) and the half-season (8 weeks and 14 workouts to maintain fitness competition). Results revealed that right and left hands grips, adductor and abductors muscles shoulder and sit up, had no significant differences after the period of preparation and half-season in volleyball players (p>0.05). Also, anaerobic power, agility, speed, long jump, vertical jump one hand and two hands, leg and back extensor muscles had a significant increase after a period of preparation in volleyball players. (p<0.05) These factors did not show a significant difference in the half-season. (p>0.05) But the flexibility had a significant increase after a period of preparation and half-season in volleyball players. (p<0.05) On the conclusion, increase in fitness factors and their impact on performance, indicates the importance of these factors and their controlling role in periods of preparation and during competition.
    Keywords: Training, Preparation, Physical Factors, Volleyball
  • Mojde Ghorbanalizade*, Maryam Najar Nahavandi Page 75
    Economic and social developments will be achieved through human development. In this respect, the most important factors of human resource development in any society should be considered. However, each country's higher education system as a fundamental part, is intimately related to labor market programs for socio- economic development of the country. Therefore, for the development and training of skilled and competent, efficient system of higher education is necessary to achieve balanced and sustainable development. Despite a slight expansion of universities and institutions of higher education in recent decades, issues of unemployment and lack of skills among youth has increased in Iran. Statistical Center of Iran has announced crowd of educated unemployed is 373,513 people in 1385 years and 768,051people in years 1390. This article aims to provide relevant offers, the efficiency of higher education to employment for young people to explore and analyze. The methods are descriptive-analytical and the collection and analysis of library data and documents. The results showed that ineffectiveness of higher education in particular, the lack of alignment of programs and inconsistencies in the content of teaching and research universities with labor market needs is among the major obstacles to a major disturbance and the main disturbance in youth employment. So, special attention should be devoted to it.
    Keywords: Efficiency of the Education System, Employment of Graduates, Degree Orientation, Higher Education, Youth
  • Mojtaba Abdi*, Ahmad Rezaee Page 95
    This research is to study the piety levels among the students of university of Tehran. Thus, after reviewing the available literature on the piety and its dimensions, the model of Gluck and Stark was used to measure the piety level of the student. A questionnaire was used as the gathering data tool- after evaluating its validity and reliability- and the data analyzed in SPSS package. Research findings revealed that piety levels between the students were in high level. Experimental dimension of piety is the highest one.The results of the analyses of relationship between piety levels and independent variables such as age, gender, education degree and city of resident indicated that there are significant differences between piety level and age groups, gender, city of resident and education degree; although there were no significant differences between piety levels among students in social sciences and engineering.
    Keywords: Piety, Piety Dimensions, Youth, University Students
  • Maryam Abdolmaleki*, Mansoureh Azam Azadeh Page 113
    The extra-marital relations are one of the fundamental challenges of family life in the current era. The rate of divorce in our country has had an upward trend in recent years. According to family experts, often couples have mentioned unfaithful spouse as one of the divorce factors. As regarding to unpleasant consequences that extramarital relationships have for families and their children, the main goal of the present study is to study the affecting factors the extramarital relations qualitatively. To this end, 24 couples in the town named Qorveh - who had had unfaithful to their spouse and had referred to Welfare and counseling center- were selected by purposive sampling method and were studied with semi-structured in-depth interviews. Analysis of the data using a grounded theory revealed two categories of social and psychological factors caused the marital satisfaction and the extra-marital relations that they are respectively: forced marriage, attachment to spouse family and their involvement, attitude differences on gender roles, sexual and emotional dissatisfaction and suspicion. In other words, the mentioned factors provide context for dissatisfaction, loss of interest and understanding and in some cases the extramarital relations.
    Keywords: Extra, marital relations, Social, Cultural Context, Marriage, Couples
  • Mohammad Tavakol, Seyyed Mohsen Banijamali* Page 127
    In reference to the performance of Ebooks in enriching youth leisure time, it is relevant to study Ebook publication in Iran and how young people use Ebooks through internet. This article, first, by adopting a documentary method in parallel with a case study, explains how Ebook publishing evolved from printing to virtual media and which important obstacles restricted this process.Then, through conducting a survey, We studide how young people in Iran consume and exploit Ebooks. Eventually the article analyzes survey results in a comparative manner with global patterns. The sample, in the survey section, has been selected via snowball method. Questionnaire has been adopted from Global eBook Monitor, 10 Country Comparison which conducted by Bowker Market Research, with some changes in reference to Iranian society.The study shows that in spite of advances in designing a free flow format for Persian digital books, industrial digital publishing will not realize in a near future -not being grounded in a strong Ebook market. In this ragard variables like reading culture, public library infrastructure, commodity relationships, and weak publicationregulations, are responsible. However there are advantages, especially as a result of western sanctions against Iran, that encourage digitalizing book publishing industry. Publishing corporations think security regulations is the landmark issue that restricts digitalizing trends. Iranian users are more interested in professional issues and free books. However they display unstable behavior and keep changing their direction to different aspects of the subject.
    Keywords: Ebooks, Ebook Publishing, Iranian Users Consume Pattern, Youth, Leisure time
  • Cobra Shokri*, Seyyed Zia Hashemi Page 143
    Sexual harassment is a global problem that hinders sustainable way of promoting women and their enjoyment of their individual and social rights. Sexual harassment can be given the showing of the female body without any agreement, express or implied, on the condition that they may be declared a sexual nature. In this study, a questionnaire survey was used to collect information. Questionnaires were distributed among 384 girls and young women (15 to 35 years old), living in two district Tehranpars and Tajrish as a multi-stage sampling.Results showed that the women have experienced a kind of sexual harassment such as verbal taunts to say, admire the beautiful, dirty word (of blasphemy) and nuisance calls in the last three months or are aware of its occurrence about them. More women have experienced a kind of behavior sexual harassment in such as ogle Hyzy, the prosecution, touching, shoving deliberately, stopping the car in front of them in the last three months or are aware of its occurrence about them. View of genitals, sexual suggestions and threats of rape cases are less expressed by the study population. Perhaps it is a taboo to discuss about such issues or there is a kind of fear or paranoia among the women to express them.In this qualitative analysis research, most women have said that been touched unwantedly by the men many times and how fear to have relations with men. Sexual harassment is occurred in the workplaces less than the other places. Most women often tolerate sexual harassment through keeping silence and distance in public vehicles and avoiding to refer the judiciary. Also, there is a correlation between sexual harassment and women's dressing and makeup. The relationship between young womens experience of sexual harassment (verbal -behavior) and social factors (underlying factors) such as income, education and occupation of parents and family income was rejected with the lowest distance and there is no correlation between them.
    Keywords: Young women, Sexual harassment (verbal, behavior), Patriarchy, Dressing, adornment, Protective laws