فهرست مطالب

مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا - سال بیست و چهارم شماره 4 (پیاپی 55، زمستان 1395)

مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا
سال بیست و چهارم شماره 4 (پیاپی 55، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/27
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رامین فرخیان، محمدعلی سلیمانی، محمدرضا شیخی*، محمود علیپور صفحات 213-220
    مقدمه

    اختلالات خواب یکی از مهمترین مشکالتی است که بیماران همودیالیزی با آن مواجه هستند. از طرفی دیگر بیشترین روشی که در حال حاضر برای درمان اختاالت خواب توسط این بیماران استفاده میگردد درمان دارویی است. لذا انجام مداخلهای بدون عارضه و کارآمد جهت رفع اختاالت خواب در این بیماران اهمیت ویژهای دارد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر ماساژ بازتابی کف پا بر کیفیت خواب بیماران همودیالیزی بود.

    روش کار

    مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شده بود که بر روی 62 بیمار همودیالیزی شهر قزوین در سال 1394 انجام شد. بیماران با استفاده از روش تصادفی به دو گروه کنترل و مداخله تقسیم بندی شدند. قبل از مداخله پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ برای بیماران هر دو گروه تکمیل شد. در گروه مداخله، ماساژ بازتابی کف پا به مدت 12 جلسه)سه روز در هفته به مدت پرسشنامه کیفیت 4 هفته(30 دقیقهای)هر پا 15 دقیقه(انجام شد. پس از انجام مداخله مجددا خواب برای بیماران هر دو گروه تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 24 و آزمونهای توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    ماساژ بازتابی کف پا بهبودی مطلوبی در کیفیت خواب را در گروه مداخله در طول زمان نشان داد (001/0> P .) این در حالی است که در گروه کنترل تفاوت معنی داری از نظر کیفیت خواب در طول زمان مشاهده نشد (05/0< P.)

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که استفاده از ماساژ بازتابی کف پا، موجب بهبودی کیفیت خواب بیماران همودیالیزی میشود. بنابراین از ماساژ بازتابی کف پا میتوان به عنوان یک مداخله مفید و موثر در بهبود کیفیت خواب بیماران همودیالیزی استفاده نمود.

    کلیدواژگان: همودیالیز، اختلالات خواب، کیفیت خواب، ماساژ بازتابی کف پا
  • آرزو شایان، آرش خلیلی*، مونا رهنوردی، سیده زهرا معصومی صفحات 221-228
    مقدمه

    سرطان پستان شایعترین سرطان زنان است که جنبه های مختلف سلامت فردی، روانی و کیفیت زندگی و عملکرد جنسی را به مخاطره می اندازد. هدف از پژوهش حاضر بررسی عملکرد جنسی و سلامت روانی زنان مبتلا به سرطان پستان است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی – تحلیلی از نوع مقطعی و با حجم نمونه معادل 104 نفر از زنان مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به مرکز MRIشهر همدان طی سال 1394، می باشد. ابزار گرد آوری داده ها شامل پرسشنامه خصوصیات دموگرافیک، پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-28) و پرسشنامه عملکرد جنسی(FSFI)بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از ویرایش 21 نرم افزار SPSSانجام، و از آماره های توصیفی و آزمون همبستگی پیرسون استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار سنی زنان، 07/12 ±02/ 50 سال بود. باتوجه به نقطه برش،6/81 درصد(84 نفر) دچار مشکلات روانی بودند و 8/85درصد (89) نفر دارای اختلال عملکرد جنسی بودند. بر اساس میانگین های ذکر شده، بیشترین اختلال مربوط به درد هنگام مقاربت و کمترین آن مربوط به میل جنسی بود. بر اساس آزمون همبستگی پیرسون بین تمامی ابعاد عملکرد جنسی با سلامت عمومی کل رابطه مستقیم و معنادار وجود داشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به ارتباط عملکرد جنسی و سلامت روانی، در این بیماران لازم است وضعیت عملکرد جنسی و نوع تغییرات ایجاد شده مورد بررسی قرار گرفته و مشاوره با بیمار و همسر او در زمینه نحوه ی مشکلات و ابراز احساسات انجام شود.

    کلیدواژگان: عملکرد جنسی، سلامت روانی، سرطان پستان، زنان
  • عبدالحسین کاویانی، نسرین روزبهانی*، محبوبه خورسندی صفحات 229-237
    مقدمه

    زنان روستایی بدلیل نوع فعالیت های روزمره در معرض تابش نور خورشید و سرطان پوست هستند. تئوری انگیزش محافظت به طور موثری رفتارهای پیشگیری کننده از سرطان پوست را پیشگویی کرده است. لذا این مطالعه با هدف کاربرد تئوری انگیزش محافظت در ارتقاء رفتارهای پیشگیری کننده از سرطان پوست در زنان روستایی اجراء گردید.

    روش کار

    در این پژوهش مقطعی- تحلیلی230 نفر ‏از زنان روستایی از بین 4 روستا از روستاهای شهرستان نهاوند، به صورت تصادفی انتخاب شدند. داده ها به وسیله پرسشنامه ای پایا و روا شامل اطلاعات دموگرافیک و سازه های تئوری انگیزش محافظت به روش مصاحبه با زنان روستایی جمع آوری و سپس با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین سن شرکت کنندگان50/7 ± 55/30 سال بود. در مدل رگرسیونی انگیزش (004/0>p ، 21/0 =ß)، شدت درک شده (013/0>p ، 16/0- =ß(، هزینه درک شده (021/0>p، 16/0- =ß) و ترس (013/0>p ، 15/ 0=ß) به طور معناداری پیش گویی کننده رفتار پیشگیری کننده از سرطان پوست بودند. این مدل توانست 25 درصد واریانس این رفتار را توضیح دهد.

    نتیجه نهایی

     با توجه به همبستگی بیشتر سازه های تئوری در ارتباط با استفاده از وسائل حفاطتی در مقابل اشعه آفتاب، طراحی برنامه های آموزشی و ارتقاء سلامت با استفاده از این تئوری جهت افزایش انگیزش زنان روستایی برای استفاده از وسائل حفاظتی مورد تاکید می باشد.

    کلیدواژگان: سرطان پوست، نورخورشید، تئوری انگیزش محافظت
  • امیر صادقی، مجید شادی، عباس مقیم بیگی صفحات 238-246
    مقدمه

    رضایت و فرسودگی شغلی پرستاران دو مولفه مهم در مراکز بهداشتی درمانی می باشد. با توجه به اینکه اکثریت کارکنان شاغل در بیمارستانها را پرستاران تشکیل میدهند وضعیت این دو متغیر مهم سازمانی رابطه مستقیمی با کیفیت خدمات پرستاری و به تبع آن سلامت افراد جامعه و همچنین تاثیر بسزایی در تحقق اهداف این موسسات دارد.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی-تحلیلی در سال1394بر روی299نفر از پرستاران مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی همدان با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از نوع نسبتی انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل دو پرسشنامه رضایت شغلی مینه سوتا و فرسودگی شغلی ماسلاچ بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و آزمونهای ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره به روش گام به گام انجام شد.

    یافته ها

    رضایت شغلی پرستاران در سطح متوسط و فرسودگی شغلی آنها در سطح پایینی بود. بین رضایت شغلی، خستگی عاطفی و رضایت شغلی و مسخ شخصیت پرستاران همبستگی منفی و معنا داری (r=-.664، p<0.01وr=-.503، p<0.01)وجود داشت. بین رضایت شغلی و کاهش موفقیت فردی پرستاران همبستگی مثبت و معنا داری (r=.449، p<0.01)وجود داشت. مولفه های رضایت بیرونی و رضایت درونی تببین کننده (44%و20%)از واریانس خستگی عاطفی و کاهش کاهش موفقیت فردی بودند. مولفه رضایت درونی تببین کننده (26%) از واریانس مسخ شخصیت بود.

    نتیجه گیری

    مولفه های رضایت شغلی پیش بینی کننده فرسودگی شغلی پرستاران بود. از اینرو سیاست گذاران سیستم های بهداشتی درمانی می توانند با توجه بیشتر به عواملی که باعث افزایش رضایت شغلی پرستاران می شود میزان فرسودگی شغلی را در آنها کاهش دهند

    کلیدواژگان: رضایت شغلی، فرسودگی شغلی، پرستاران
  • الدوز بهنیا *، محمدحسین پور، کورش زارع صفحات 247-255
    مقدمه و هدف

    از زمان آغاز کار پرستاری، فرآیندهای گروهی به یکی از اجزای حیاتی مسئولیت و نقش پرستاری در سیستم مراقبت و درمان تبدیل شده است. لذا این پژوهش به منظور تحلیل عوامل تسهیل کننده کار تیمی در پرستاران شاغل در مراکز آموزشی، درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز صورت گرفته است.

    روش کار

    این پژوهش به صورت توصیفی کاربردی و در سال 1394 صورت گرفته است. جامعه آماری کلیه پرستاران مقاطع تحصیلی لیسانس و فوق لیسانس مراکز درمانی دانشگاه بود که به روش نمونه گیری تصادفی ساده و با استفاده از فرمول کوکران تعداد294 نفرمورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار پژوهش در این تحقیق پرسشنامه ی محقق ساخته ای بود که روایی و پایایی آن مورد ارزیابی و تایید قرار گرفته بود. به منظورتجزیه و تحلیل داده ها نیزازآمار توصیفی، آمار استنباطی و تحلیل عامل اکتشافی درنرم افزارآماریSPSS21 استفاده شد.

    یافته ها

    عوامل تسهیل کننده کار تیمی در پرستاران شاغل در مراکز آموزشی، درمانی شامل هفت مولفه بودند که64.75 از واریانس را تبیین می کردند. نقش حمایتی سازمان (13%)، آموزش مهارت های کار تیمی (13%)، انعطاف ساختارسازمانی (10%)، رهبری مشارکتی (9%)، الزامات اخلاق گروهی(7%)، تاثیرگذاران برکارتیمی (7%)، و اهرم های کنترلی (5%)، تسهیل کننده های کار تیمی در بین پرستاران بودند.

    نتیجه نهایی

    نتایج نشان داد که تسهیل در کار تیمی به یکی از مسائل اساسی در سازمان های مربوط به حوزه سلامت تبدیل شده است و سرمایه گذاری در این حوزه نتایج مفید و سودمند برای سازمان ها در برخواهد شد.

    کلیدواژگان: تسهیل گرهای کار تیمی، کارتیمی، مراکز درمانی، اهواز
  • سیده زهرا معصومی، بهناز نجاتی، عذری مرتضوی، پریسا پارسا*، منوچهر کرمی صفحات 256-263
    هدف

    در دوران بارداری ممکن است رضایت زناشویی به علت بروز برخی مشکلات جنسی کاهش یابد. مشاوره جنسی با زن باردار ممکن است عوارض ناشی از دوران بارداری را کاهش دهد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیرمشاوره جنسی بر رضایت زناشویی زنان باردار طراحی شده است.

    روش بررسی

    این مطالعه به صورت کارازمایی بالینی تصادفی همراه با گروه کنترل می باشد، شرکت کنندگان 80 زن بارداربودند که به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان ملایر مراجعه کردند. تعداد 40 درگروه مداخله مشاوره ای به مدت 4 جلسه 90-45 دقیقه ای و 40 نفر در گروه کنترل بودند. نمونه گیری به روش تصادفی انجام شد. ابزار گرد اوری داده ها پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه رضایت زناشویی ENRICH 47 سوالی بود.در پایان انالیز داده ها با نرم افزار SPSS22 انجام شد.

    یافته ها

    رضایت زناشویی در گروه ازمون، تفاوت معنی داری در قبل ، دو و چهار هفته بعد از مشاوره را نشان داد. (به ترتیب001 /0 ، 001 /0>P) .همچنین رضایت زناشویی در گروه کنترل نشان داد که اختلاف معنی داری میان قبل و دوهفته بعد از مداخله وجود داشت (0.034=p) ولی قبل و چهار هفته بعد از مداخله معنی دار نبود (0.593=p).

    نتیجه گیری

    با ارائه مشاوره در خصوص مسائل جنسی زوجین می توان زوجین را برای روبرو شدن با تغییرات دوران بارداری و سازگاری با آنها آماده ساخت و بدین ترتیب از بروز تنش ها و مشاجرات زوج ها در این دوران پیشگیری نمود.

    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، رضایت جنسی، مشاوره جنسی، بارداری
  • فاطمه حسن دوست*، ملیحه اعظم حاج هاشم خانی، عاطفه علیزاده، مریم مومنی، نسترن نوروزی پرشکوه، فاطمه یوسفی، ملیحه اعظم حاج زهره دربهانی نژاد صفحات 264-271
    زمینه

    امروز ارائه مراقبت معنوی یکی از جنبه های مراقبت کلی نگر است و نقش پرستاران در ارائه خدمات به بیماران حائز اهمیت باشد .لزوم توجه به متغیرهای دخیل در این نوع مراقبت می تواند زیربنا بسیاری از برنامه های آموزشی علی الخصوص در سیستم بهداشتی و درمانی باشد. از این رو پژوهشگران برآن شدند که مطالعه ای با هدف بررسی ارتباط هوش معنوی با شادکامی دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قزوین که ارائه دهندگان خدمات بهداشتی در آینده کشور هستند انجام دهند.

    روش ها

    این مطالعه توصیفی تحلیلی به شیوه نمونه گیری سهمیه ای در دانشکده پرستاری و مامایی قزوین انجام شد.107 نفر از دانشجویان پرستاری در ترم های تحصیلی مختلف به تکمیل پرسشنامه شادکامی آکسفورد و هوش معنوی پرداختند. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از spss،16 و آمار توصیفی و استنباطی انجام شد.

    یافته ها

    میانگین سنی دانشجویان پرستاری25/5 ± 61/21 بود. اکثریت واحدهای مورد پژوهش(6/63%) مونث بودند. نمره کلی هوش معنوی و شادکامی با میانگین و انحراف معیار به ترتیب 44/16± 29/145 و 44/16± 32/39 به دست آمد. بین هیچ یک از متغیرهای فردی و اجتماعی به جز سن و شادکامی(031/.، P= 209/0 =R) ارتباط معنی داری مشاهده نشد . بین هوش معنوی و شادکامی ارتباط معنی دار و ضعیفی مشاهده گردید(000/.، P= 427/0 =R) .

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد ارتقا شادکامی و هوش معنوی در دانشجویان پرستاری می تواند موجب بهبود سطح علمی آنان و در نهایت افزایش کیفیت مراقبتی با تاکید بر مراقبت معنوی بیماران گردد.

    کلیدواژگان: شادکامی، هوش معنوی، دانشجویان، پرستاری
  • زهرا حزبیان*، بتول خداکرمی، پریسا پارسا، محمد جواد فردمال صفحات 272-280
    مقدمه و هدف

    مشکلات جنسی در بین زنان از شیوع بالایی برخوردار می باشد، که جوانب مختلف زندگی زنان را تحت تاثیر قرار می دهد.مشاوره در مراحل اولیه می تواند بسیاری از مشکلات آنان را برطرف نماید، و در صورت تشخیص اختلال جنسی زن به متخصص ذیصلاح ارجاع داده شود. این مطالعات با هدف بررسی تاثیر مشاوره بر عملکرد جنسی زنان انجام گردیده است.

    روش کار

    این پژوهش به صورت نیمه تجربی_ مورد شاهدی می باشد، که بر روی زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر همدان، در فاصله ی زمانی حداقل 4 هفته پس از زایمان انجام گرفته است.مراجعین به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. گروه مداخله چهار جلسه مشاوره دریافت نمودند. جهت گرد آوری داده ها از پرسشنامه fsfi(شاخص عملکرد جنسی زنان) استفاده شد.پرسشنامه در دو نوبت در اختیار مراجعین قرار گرفت.نمره ی عملکرد جنسی افراد قبل و بعد از مداخله سنجیده شد. نتایج با آزمون کای دو و من ویتنی مورد مقایسه قرار گرفت.

    نتایج

    بیماران در دو گروه کنترل و مداخله از نظر تغییرات دموگرافیک همگن بودند .میانگین نمره عملکرد جنسی در گروه مداخله قبل (07/40) و بعد از مشاوره (47/61) افزایش معنی داری باP<.01)) را نشان داد، در گروه شاهد قبل (53/28) و پس از یک ماه (37/34) تفاوت معنی داری مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: مشاوره، عملکرد جنسی، زایمان
  • خدایار عشوندی، الهه سوری*، لطیف زمانیان صفحات 281-300

    با توجه به اینکه میزان مرگ نوزادی نشانگر وضعیت سلامت و بهداشت جامعه می باشد، این مطالعه به منظور بررسی میزان و علل مرگ نوزادان در استان همدان انجام شده است.

    روش مطالعه

    در این مطالعه توصیفی مقطعی 333 نوزاد فوت شده در استان همدان مورد بررسی قرارگرفت اطلاعات مورد نیاز با استفاده از نرم افزار ثبت مرگ های نوزادن معاونت درمان دانشگاه و پرونده نوزادن متوفی گردآوری و با نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمونهای آماری مجذورکای و فیشر تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    از بین 32113 موالید زنده استان تعداد 333 مورد مرگ نوزاد اتفاق افتاده است. بیشترین درصد علل مرگ نوزادان به ترتیب سندرم دیسترس تنفسی (5/55 درصد)، سپسیس (2/10 درصد)، آسیفکسی (7/8 درصد)، ناهنجاریهای مادرزادی (6/6 درصد)، انعقاد منتشره داخل عروقی (7/5 درصد) و کمترین فراوانی هیپوگلیسمی (3/0 درصد) و تشنج (9/0 درصد) بوده است. رابطه معناداری بین سن مادر حین زایمان (001/0<p) وزن نوزاد (002/0=p)، ناهنجاری مادرزادی(001/0<p)، سن بارداری مادر (001/0<p) و سن نوزاد (001/0<p) با علت مرگ دیده شد. ولی بین جنس نوزاد، محل سکونت مادر، شرایط مرتبط با بارداری مادر، سابقه مصرف دارو، نوع زایمان، تعداد بارداری و... و علت مرگ رابطه معناداری دیده نشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها بیشترین علل مرگ میر نوزادان، سندرم دیسترس تنفسی، سپسیس، آسفیکسی و ناهنجاریهای مادرزادی می باشد. بنابراین برای پیشگیری از مرگ و میر نوزادان می بایست برنامه مراقبتی لازم برای جلوگیری و درمان به موقع این اختلالات باید به عمل آید.

    کلیدواژگان: نوزادان، مرگ و میر، نارسی، سندرم دیسترس تنفسی
  • مهناز مقدری کوشا، ناهید محمدی، زهرا خلیلی*، خدایار عشوندی، جواد فردمال، مصطفی چاوشی نیا صفحات 301-312
    مقدمه

    هدف از آموزش ایجاد سطح مناسبی از دانش  و مهارت در دانشجویان پرستاری است. مشکلات آموزشی مانع اصلی ظهور تواناییها و استعدادهای بالقوه دانشجویان می باشد. هدف از این مطالعه تعیین موانع آموزش بالینی از دیدگاه دانشجویان پرستاری می باشد.

    روش کار

    این مطالعه مقطعی- تحلیلی در سال 94-1393 بر روی 100 دانشجوی پرستاری ترم 8-4 دانشکده پرستاری و مامایی همدان صورت گرفت. نمونه ها به صورت در دسترس انتخاب شدند.اطلاعات لازم به وسیله 4 پرسشنامه محقق ساخته با 32 سوال مشترک (مربوط به 5 حیطه اهداف و برنامه، عملکرد مربی، برخورد با دانشجو، محیط آموزشی، نظارت و ارزشیابی) که جهت 4 دوره کارآموزی طراحی شده بود جمع آوری گردید. دانشجویان با استفاده ازمقیاس 4 رتبه ای لیکرت به هر سوال نمره یک تا چهار را اختصاص می دادند. در هر کارآموزی بر اساس هر حیطه هرچه نمره بیشتری کسب می شد نشاندهنده کم بودن موانع آموزش بالینی در آن کار آموزی بود. بر این اساس در هر حیطه مقایسه میانگین نمرات موانع آموزش بالینی بین گرو ه های مختلف کارآموزی صورت گرفت. جهت تجزیه تحلیل داده ها از SPSS16 استفاده گردید.

    یافته ها

    اگرچه در هر کارآموزی برخی از موانع آموزش بالینی را بیشتر گزارش می کردند ولی میانگین نمرات موانع آموزش بالینی در هر حیطه بین گروه های مختلف کارآموزی مشابه بود (05/0 p>).

    نتیجه  نهایی

     در هر پنج حیطه  برخی از موانع آموزش بالینی مشاهده شد. لذا مربیان، اساتید، پرسنل بالینی و مسیولین برنامه ریزی آموزشی باید به این موانع توجه ویژه داشته باشند.

    کلیدواژگان: آموزش بالینی، دانشجو، پرستاری
|
  • Ramin Farajian, MohammadAli Solimani, MohammadReza Shaykhi *, Mahmod Alipour Pages 213-220
    Introduction

    Sleep disorders are the most important problems which hemodialysis patients faced with them. On the other hand, medication is the most common way to treat sleep disorders these days. Thus, an uncomplicated and effective intervention is particularly important in order to overcome sleep disorders in these patients. The aim of this study was to evaluate the effect of foot reflexology massage on sleep quality in hemodialysis patients.

    Methods & Materials

    This study is a randomized clinical trial that was conducted on 62 hemodialysis patients in Qazvin. Patients randomly divided into two groups of control and intervention. Before the intervention Pittsburgh Sleep Quality Index Questionnaire for all patients in both groups was completed. In intervention group, foot reflexology massage was implemented by the researcher assistants for 12 sessions (Three times a week for 4 weeks) and 30 minutes in each session (15 minutes each leg). After the intervention, sleep quality questionnaire was completed for patients again. Data were analyzed using SPSS version 24 and statistical tests including chi-square, independent t, repeated measures and general linear model. P

    Results

    There was a significant increase in sleep quality for the intervention group. Foot Reflexology Massage in the intervention group showed good improvement over time (P=0.001). However, no significant difference was observed in sleep quality over time for the control group (P=0.096).

    Conclusions

    The results of the present study indicated that the use of foot reflexology massage improves sleep quality in hemodialysis patients. Therefore, it can be recommended as a useful and effective intervention for improvement of sleep quality in patients on .hemodialysis

    Keywords: Hemodialysis, Sleep Disorders, Sleep Quality, Foot Reflexology Massage
  • Arezoo Shayan, Arash Khalili *, Mona Rahnavardi, Seyedeh Zahra Masoumi Pages 221-228
    Background

    Breast cancer is the most common cancer among women in the various aspects of individual health, psychological and quality of life and sexual function to endanger. The aim of this study was to evaluate sexual function and mental health of women with breast cancer.

    Materials And Methods

    This study was a cross - sectional study is cross-sectional. The sample size of 104 women with breast cancer referred to the MRI center of the city of Hamedan in 1394. To gather the data included demographic questionnaire, General Health Questionnaire (GHQ-28) and sexual function questionnaire (FSFI) was. Data analysis using SPSS software version 21, and descriptive statistics and Pearson correlation test was used.

    Results

    The mean age of women, 50.02 ± 12.07 years. Given the cut-off point, 81.6 percent (n = 84) had mental health problems and 85.8 percent (89) were men with sexual dysfunction. Based on the average listed highest prevalence of pain during intercourse and sexual desire was the lowest. Based on Pearson correlation between all dimensions of sexual function and general health of the place and there was a significant relationship.

    Conclusion

    Regarding the relationship between sexual function and mental health, sexual function in these patients is necessary status and the type of changes are discussed and advice on how to problems with the patient and his wife, and emotions to be done.

    Keywords: sexual function, mental health, breast cancer, women
  • Abdol Hossain Kaviani, Nasrin Roozbahani *, Mahboobeh Khorsandi Pages 229-237
    Background

    Rural women due of the ongoing activities are exposed to sunlight and skin cancer. Protection motivation theory effectively preventive behaviors of skin cancer are predicted. This study aimed to protection motivation theory of skin cancer preventive behaviors in rural women was carried out.

    Methods

    In this cross-sectional study of 230 rural women from 4 villages Nahavand city with a population of over 1000, were determined randomly. Referring to health centers in selected villages, rural women were selected through simple random .Data to the protection motivation theory was based on a questionnaire, interviews with rural women collect and then use the linear regression (stepwise) and Pearson were analyzed.

    Results

    Mean age participations were 30.55±7.50 years. In the regression model motivation (ß=0.21, p

    Conclusion

    According to constructs of the theory associated with the use of means of protection against the sun's rays, educational programs and health promotion using the theory to increase the motivation of rural women to use protective equipment, is emphasized.

    Keywords: Skin cancer, Sunlight, Protection motivation theory
  • Amir Sadeghi *, Majid Shadi, Abbas Moghimbaegi Pages 238-246
    Background

    Nurses’ Job satisfaction and burnout are two important components of health care organizations. Nurses are the majority of hospital personnel so these two important organizational variables have a direct relation to quality of nursing services and community health and also have crucial role in organizational goal achievement.

    Method

    This is an analytic-descriptive study which was done in 2015 on 299 nurses who worked in Hamadan educational and treatment centers. They were selected based on stratified proportional random sampling. Data were collected by Minnesota job satisfaction and Maslach's burnout questionnaires. Using descriptive statistics and inferential statistics (Pearson Correlation Coefficient and Stepwise Multiple Regression) data were analyzed by SPSS 16 software.

    Results

    Findings showed that nurses regarding their job satisfaction were moderately satisfied and had low level of burnout. There was a significant and negative correlation between nurse's job satisfaction and emotional exhaustion (r=-.664, p).

    Conclusion

    job satisfaction dimensions were significant predictors of nurse's burnout. So, paying more attention to factors that increase job satisfaction by health system policy-makers can decrease nurse's burnout.

    Keywords: job satisfaction, burnout, nurses
  • Oldooz Behnia *, Mohammad Hosseinpour, Korsh Zare Pages 247-255
    Introduction

    Since the outset of nursing care, group work processes have evolved into essential components of a nurse's role and responsibilities within the health care system.The aim of this study was to analyze the factors facilitating teamwork among nurses working in teaching hospitals, affiliated to University of Medical Sciences Ahvaz have taken place.

    Materials And Methods

    This descriptive study was conducted in 1394 applied. The population of all levels of school nurses undergraduate and graduate university medical centers that Simple random sampling using Cochran formula, 294 persons were studied. Instruments in this research made questionnaire whose validity and reliability were verified. In order to analyze the data, descriptive statistics, inferential and exploratory factor analysis were used in statistical software SPSS21.

    Results

    The factors facilitating teamwork among nurses working in teaching hospitals, treatment consists of seven components that were 64.75 of the variance. The role of organizational support (13%), team working skills (13%), flexible structure (10%), participative leadership (9%), group ethics requirements (7%), affecting teamwork (7%), and control lever (5%), facilitating teamwork among nurses.

    Discussion and Conclusion

    Facilitate teamwork as one of the fundamental problems in organizations related to the health field is transformed and investment in this area will result in useful and beneficial for organizations.

    Keywords: Facilitating teamwork, teamwork, educational health care centers, Ahvaz
  • Seyedeh Zahra Masoomi, Behnaz Nejati, Azra Mortazavi, Parisa Parsa *, Manoochehr Karami Pages 256-263
    Purpose

    Marital satisfaction may reduce during pregnancy due to the outbreak of some sexual problems. Sexual consultation with pregnant women may decrease the side effects of pregnancy. The present study is designed to investigate the effect of sexual consultation on marital satisfaction of pregnant women.
    Analysis

    Method

    The present study, is a randomized clinical trial along with a control group, the participants were 80 pregnant women who went to medical centers of Malayer City. Forty women were in consultation group for four 45-90 minutes session and forty women were in control group .Sampling was done randomly. The questionnaires included demographic questionnaire and marital satisfaction questionnaire (ENRICH) which had 47 questions. The statistical analysis of the data was done by using the SPSS 22 software.

    Findings

    The mean of marital satisfaction scores in the experimental group revealed significant differences between the week before and the two and four weeks after the consultation (P

    Conclusion

    By providing sexual consultation for partners, we can prepare them to deal and cope with pregnancy changes, and in this way prevent tension and argument during this period.

    Keywords: marital satisfaction, sexual satisfaction, sexual consultation, pregnancy
  • Fatemeh Hasandost*, Maliheh Azam Haj Hashem Khani, Atefeh Alizadeh, Maryam Momeni, Nastaran Norozi, Fatemeh Yosefi, Malihe Azam Haj Zohre Darbahani Nezhad Pages 264-271
    Background

    Today spiritual care is one aspect of holistic care. The role of nurses in providing services to patients is important. Attention to the variables involved in this type of care can be a basis for many training programs, especially in health care and treatment. The researchers decided to investigate the relationship between spiritual intelligence and happiness of nursing students that they are health providers service in country's future.

    Methods

    This cross-sectional study with quota sampling was conducted in the School of Nursing and Midwifery, Qazvin. 107 nursing students in different academic semesters complete Oxford Happiness Questionnaire and spiritual intelligence. Data analysis did by using spss, 16, and descriptive and inferential statistics were used.

    Results

    The average age of nursing students was 21.61 ± 5.25. The majority of participants (63.6%) were female. Total score of spiritual intelligence and happiness with mean and standard deviation 145.29±16.44 and 39.32±16.44 respectively. It was not Significant differences between any of the socio demographic variables, except age and Happiness (P =0.031, R=0.209). Significant differences observed between spiritual intelligence & happiness (P = 0.000, R=0.427).

    Conclusion

    It seems that promote happiness and spiritual intelligence in nursing students can improve their knowledge and ultimately improve the quality of care with an emphasis on pastoral care patients.

    Keywords: Happiness, Spiritual intelligence, Students, Nursing
  • Zahra Hezbiiyan *, Batol Khodakarami, Parisa Parsa, Mohammad Javad Faradmal Pages 272-280

    Introduction and goal: Sexual problems are highly prevalent among women, which affects the different aspects of women's lives. Consultation in the early stages can solve many of their problems, and in case of detection of female sexual disorder to be treated by specialists. This study aimed to investigate the effect of counseling on sexual function has been done.

    Method

    This semi-experimental case-control study, which focuses on women referred to health centers in Hamadan, was at a distance of at least 4 weeks after giving birth . Patients were divided randomly into two groups. The intervention group received four sessions. To gather the data, FSFI (Female Sexual Function Index) was used. The questionnaire was in two stages provide clients. Score of sexual function were measured before and after the intervention. The results were analyzed by chi-square and Mann-Whitney.

    Results

    The mean score of sexual function prior consultation in the intervention group 44.10 and After consultation was 17/54. And 28.53 in the control group and after consultations was 34.27. The test results show, The two groups did not exist before the intervention, after intervention in case there was a significant difference between the two groups.

    Conclusion

    The results can be acknowledged that the advice to postpartum women can improve their sexual performance is.

    Keywords: sexual function, Consulting, delivery
  • Khodayar Oshvandi, Elahe Soori *, Latif Zamanian Pages 281-300
    Introduction

    Considering the neonatal mortality rate is a marker of health in community, thus this study was performed to assess the rate and main causes of neonatal death in Hamadan province.

    Methods

    In this cross-sectional study, 333 died infants in the Hamadan province were studied. Data has been collected by the registration of infants' deaths software of Hamadan University of medical sciences and the data of death of babies at home has been collected from their records. The data was analyzed by SPSS-16 software using Chi-Square and Fisher's exact tests.

    Results

    Of the 32113 live births in the Hamadan province in 2012, 333 cases of neonatal deaths were occurred. The most frequent causes of neonatal death were respiratory distress syndrome %55.5, sepsis %10.2, Asphyxia %8.7, congenital anomalies %6.6 and DIC %5.7 and the lest frequent causes were hypoglycemia %0.3 and convalesce %0.9. The relationship between birth weight (p=0.002), gestational age (p=0.001), infant age (p<0.001), maternal age at delivery (p<0.001) and congenital abnormality (p<0.001) with the cause of death were found. But the relationship between mode of delivery, infant sex, history of drug use by mother, mother medical history, number of pregnancies with the cause of death were not found (p>0.05).

    Conclusion

    According to the findings, main causes of infant death rate were respiratory distress syndrome, Sepsis, Asphyxia and congenital anomalies. So for prevention of infant death, care plan for prevention and treatment of these problems should be performed.

    Keywords: Infant, Mortality, Prematurity, RDS
  • Mahnaz Moghadarikoosha, Nahid Mohammadi, Zahra Khalili *, Khodayar Oshvandi, Javad Faradmal, Mostafa Chavoshinia Pages 301-312
    Introduction

    The purpose of education is developing an appropriate level of knowledge and skills of nursing students.Educational problems are the major barrier for appearance of potential abilities and capacities of students. The purpose of this study was to determine the barriers of the clinical education from the nursing students’ view.

    Method

    This analytical-sectional study was done in the year 2015 on 100 nursing students in the 4th to 8th term , Hamadan Faculty of Nursing and Midwifery. Samples were selected available. Necessary information collected by 4 researcher-made questionnaire with 32 same questions (in five field of objectives and program, mentor work, contact with students, instructional environment, supervision and evaluation) that was designed for 4 novitiates. Students allocated numbers one to four to each question with the use of four degrees Likert scale. In every novitiate based on each field whatever was higher score indicate barriers clinical education in the novitiate was low. Therefore, in the each field average score barriers of the clinical education were compared between novitiate different groups . Data analysis was performed with SPSS16.

    Findings

    Although in every novitiate reported some of the clinical education barriers but in the each field average score barriers of the clinical education were similar between novitiate different groups (p>0.05).

    Results

    Some of the clinical education barriers was observed in five field. Therefore coaches, professors, clinical staff and those responsible for educational planning should pay special attention to these barriers.

    Keywords: Clinical Education, Student, Nursing