فهرست مطالب

مدیریت فردا - پیاپی 41 (زمستان 1393)

نشریه مدیریت فردا
پیاپی 41 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • لطف الله فروزنده دهکردی*، علیرضا علی احمدی، محمدعلی سرلک، هادی مولودیان صفحات 5-18
    هدف از انجام این تحقیق، طراحی مدل مفهومی همسویی اهداف فردی و سازمانی با تاکید بر ارزشهای حاکم در مدیریت اسلامی است. این تحقیق از نظر هدف، بنیادی و از نظر چگونگی تحلیل داده ها، توصیفی می باشد. شاخصها و متغیرهای مهم تاثیر گذار بر همسویی اهداف با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و مصاحبه های اکتشافی استخراج شد و مبنای روش دلفی قرار گرفت. در این تحقیق،59 شاخص شناسایی شده در غالب پرسشنامه دلفی در اختیار 25 نفر از اساتید و متخصصان حوزه و دانشگاه در رشته مدیریت قرار گرفت که با تکرار آن در چهار دور، در نهایت 32 شاخص که تاثیر زیادی برهمسویی اهداف فردی و سازمانی داشتند مشخص و در غالب سه عامل ساختاری، رفتاری و زمینه ای به عنوان عوامل مستقل، و عامل ارزشی به عنوان عاملی تعدیل گر تفکیک و مبنای طراحی مدل مفهومی تحقیق قرار گرفت.
    کلیدواژگان: همسویی اهداف فردی و سازمانی، عوامل ساختاری، عوامل رفتاری، عوامل زمینه ای، عوامل ارزشی
  • محدثه کلانتری*، زهرا حیاتی، هانی شاهمرادی، میرسامان پیشوایی صفحات 19-34
    طرح «هدفمند کردن یارانه ها» را می توان محور اصلی برنامه ها و سیاست های دولت دهم نامید. با توجه به اینکه سند چشم انداز 1404، جایگاه اول اقتصادی را برای کشور در نظر دارد و با توجه به محدودیت منابع مالی دولت در اقتصاد ملی اصلاح سیاست های اقتصادی جزء ضرورت های اقتصادی ایران می باشد. در این پروژه قصد بر این بوده است که با طراحی مدلی مناسب تاثیر توزیع یارانه ی نقدی بر سطح رضایت مندی مردم از تغییرات قیمت دارو و تاثیر توزیع این نوع از یارانه بر سود کل زنجیره تامین دارو مورد بررسی قرار گیرد. در ابتدا یک سیستم دینامیکی زنجیره تامین دارو با در نظر گرفتن پرداختن یارانه ی نقدی به مردم، مدل سازی شده است. برای این کار ابتدا نمودار حلقه ی علی و معلولی و سپس با کمک آن، نمودار جریان سیستم رسم شده است. سپس مدل شبیه سازی شد. نتایج شبیه سازی عملکرد خوبی را برای اجرای طرح هدفمندسازی یارانه ها نشان ندادند، در نتیجه دو سیاست برای بهبود این وضعیت پیشنهاد شده است.
    کلیدواژگان: هدفمند کردن یارانه ها، پویایی شناسی سیستم ها، زنجیره تامین دارو
  • حمیدرضا حاجب بابایی* صفحات 35-48
    در تعلیم و تربیت توحیدی، انسان موجودی است دارای اختیار، که مستعد دریافت بینش عمیق(بصیرت)، هدایت و تقویت گرایش ها و شکوفا سازی استعدادهای فطری به صورت هماهنگ می باشد و تاکید پیامبر اکرم(ص) بر تکمیل مکارم اخلاق: ((انما بعثت لاتمم مکارم الاخلاق))(مجلسی، ج 68، ص 382)، بیانگر رسیدن انسان به قله رفیع معرفت و کمال از طریق رشد همه جانبه استعداد ها است که مهمترین هدف خلقت و رسالت است. با استناد بر این مبانی، جریان تعلیم و تربیت متناسب با ویژگی های جسمی، ذهنی و اجتماعی متعلمان هدایت و راهبری می شود. در این حالت بر اثر کیفی شدن آموزش و عمقی شدن یادگیری، محتوای تئوریک دروس، روح معنوی و پرورشی پیدا می کنند و ضمن پرورش ذهن متعلم، نگرش او را به جهان هستی ارتقا می دهد. بدین منظور طرح راهبردی آموزش دروس مبتنی بر رویکرد فرهنگی تربیتی با تکیه بر مکتب انسان ساز اسلام و معارف غنی فرهنگی آن، ضمن ارتقای نقش تربیتی معلم، میان علم و دین، تعلیم و تربیت وجهان بینی پیوند ایجاد می کند، در نتیجه متعلمان در ارتباطی تنگاتنگ، محتوای دروس را متناسب با فرهنگ دینی خود و در مسیر جهان بینی توحیدی دریافت می نمایند. بدین منظور با سامان دهی و اثربخشی پیام های تربیتی مستتر در متن دروس، به وسیله ی معلم، زمینه و بستر مناسبی جهت تربیت پذیری، مطابق با فرهنگ ناب اسلامی ایرانی فراهم می آید، کریمه ی قرآنی معلم بشریت را الگوی بینش و گرایش انسان ها معرفی می نماید، ((لقد کان لکم فی رسول الله اسوه حسنه)) (احزاب 33، 21) و تربیت توحیدی را تاثیر گذار در شناخت حق و باطل و دارای نورانیت و درک عمیق و بصیرت بخش می داند، ((یا ای ها الذین آمنوا إن تتقوا الله یجعل لکم فرقان الله ))(انفال8،29) و دو هدف اساسی انبیا را ((تزکیه)) و ((تعلیم)) معرفی می نماید، ((...و یزکیهم و یعلمهم الکتاب و الحکمه...))(آل عمران3،164)، که این دو هدف در هدف بالاتری با یکدیگر منطبق می گردند،((قل إن صلاتی و نسکی و محیای و مماتی لله رب العالمین))(انعام10، 162)، که همه چیز در جهت جهان بینی توحیدی با تکیه بر تربیت ربوبی قرار می گیرد. در چنین فرهنگی هر بینشی(بصیرت) علم است، اما هر علمی بینش نیست.
    کلیدواژگان: جهان بینی توحیدی، ربوبی شدن، تعلیم و تربیت، بصیرت، راهبرد فرهنگی، تربیتی
  • حسن دانایی فرد*، مهناز محمدی خورزوقی صفحات 49-60
    رسیدن به اهداف استراتژی ها در بخش دولتی در گرو هم راستایی همه استراتژی ها است.. اگر استراتژی های بخش های مختلف یک سازمان و یا استراتژی سازمان های مختلف در یک بخش همدیگر را نفی کنند و با هم در رقابت باشند، استراتژی ها دچار شکست شوند و به اهداف مورد نظر خود نرسند. هدف این مقاله احصاء عوامل مسسب رقابت بین استراتژی ها و همین طور اولویت بندی این عوامل بر اساس میزان اهمیت آن هاست. رویکرد پژوهش به صورت ترکیبی بوده از این رو در مرحله اول، پژوهش به صورت کیفی و به اتکای مصاحبه های کیفی و در مرحله دوم پژوهش به صورت کمی و با بهرگیری از پرسشنامه انجام شده است. با ارائه نوعی طبقه بندی از عوامل رقابت بین استراتژی ها، این عوامل از نظر درجه اهمیت نیز رتبه بندی شدند. عوامل احصاء شده به ترتیب اولویت عبارتند از: ارتباطی و اطلاعاتی، مدیریتی، فرآیندی، فرهنگی، سیاسی، بینشی و رفتاری، ساختاری، مالی و عوامل مربوط به منابع انسانی.نتایج نشان می دهد عوامل ارتباطی و اطلاعاتی نقش مهمی در ایجاد همراستایی از حیث مثبت و رقابت از حیث منفی بین استراتژی ها دارند.
    کلیدواژگان: استراتژی سازمان دولتی، رقابت استراتژی ها، سازمان دولتی، همسویی استراتژی ها
  • دکتروجه الله قربانی، راحله منتظر*، میرعلی سیدتقوی، داوود حسین پور صفحات 61-74
    یکی از نیازهای ضروری و حیاتی برای کارایی و ارتقا ء عملکرد شرکت های کوچک ومتوسط در دنیای رقابتی امروز، ایده پردازی، نوآوری و ایجاد روحیه و انگیزه یادگیری و توسعه ارتباطات دانشی است. در این مقاله با بررسی نظری چهار سبک نوآوری، آنها را برمبنای دو ویژگی منحصربفرد بودن و ارزش استراتژیک سرمایه انسانی در قالب مدلی معرفی نموده ایم. برای هر چهار سبک معماری منابع انسانی که بر مبنای دو ویژگی مذکور سرمایه انسانی معرفی شده اند، کارکردهای مدیریت منابع انسانی متناسب با نوع نیروی انسانی و مشاغل کلیدی آن سبک طراحی شده است. بر مبنای ادبیات نظری و پژوهش های انجام گرفته، میان سبک های نوآوری شرکت ها و معماری منابع انسانی متناسب با آن، هماهنگی برقرار نموده ایم. هدف ما در این پژوهش آن بوده است که شرکت ها با اجرای کارکردهای منابع انسانی هماهنگ با سبک نوآوری خود، نیروی انسانی شرکت را به درستی در مسیر تحقق سبک نوآوری منتخب خود سوق دهند. بر همین اساس سبک نوآوری IT محور ومعماری منابع انسانی تعهدی، سبک نوآوری بازار محور با معماری منابع انسانی بهره وری، سبک نوآوری هزینه محور با معماری منابع انسانی فرمانبرداری و سبک نوآوری علم محور با معماری منابع انسانی همکاری هماهنگ شده و در قالب مدلی جامع ارائه و نمایش داده شده است. لذا می توان گفت که برای شرکت های نوآور ITمحورمعماری منابع انسانی تعهدی، برای شرکتهای نوآور بازار محور سبک معماری منابع انسانی بهره وری، برای شرکت های نوآور هزینه محور سبک معماری منابع انسانی فرمانبرداری و برای شرکت های نوآور علم محور سبک معماری منابع انسانی همکاری مناسب تر است.
    کلیدواژگان: نوآوری، سبک نوآوری، معماری منابع انسانی، سرمایه انسانی، منحصر بفردی، ارزش استراتژیک
  • فاطمه ثقفی، مهدی حمیدی، بهروز محمودی صفحات 75-88
    صنعت ICT و اغلب محصولات آن جزو صنایع پیچیده و دارای فناوری های برتر هستند. این پیچیدگی باعث شده است شرکت های کوچک و متوسط به دلیل کمبود دانش به تنهایی توانایی تولید این نوع محصولات را نداشته و نیازمند استفاده از همکاری فناورانه با صاحبان دانش و فناوری این حوزه باشند. این پژوهش، با مروری جامع بر مقالات حوزه مدیریت فناوری در بازه 10 ساله اخیر، عوامل تاثیر گذار بر موفقیت در انتقال فناوری را استخراج کرده است. سپس آنها را در چهار بعد مختلف شامل1) توانمندی و سیاست های دارنده فناوری، 2)توانمندی و سیاست های گیرنده فناوری، 3)ویژگی های خود فناوری و 4)سیاست های مشترک دارنده و گیرنده فناوری دسته بندی کرده است. در ادامه محصول فناورانه STM16 تولید شده در مرکز تحقیقات مخابرات ایران به عنوان مورد مطالعاتی بررسی شده است برای رتبه بندی مدل های انتقال فناوری مناسب برای این محصول از ابزار پرسشنامه و تحلیل آن از روش ترکیبی AHP و TOPSIS استفاده شده است. روش تحقیق استفاده شده در این پژوهش از نوع مطالعه کتابخانه ای، تحقیق میدانی و همبستگی می باشد. نتایج نشان داد بهترین روش برای انتقال فناوری مذکور در این سازمان به ترتیب «اعطای حق لیسانس» و «فرانشیز» است.
    کلیدواژگان: محصولات با فناوری برتر، فناوری اطلاعات و ارتباطات، همکاری فناورانه، انتقال فناوری، مدل AHP & TOPSIS
  • مسعود تمسکی، مسعود باباخانی، سید محمد سیدحسینی، کاظم نقندریان صفحات 89-104
    تجربه کشورهای توسعه یافته نشان می دهد که پویایی و رشد بخش صنعت، نقش بسزایی در رشد و توسعه بخشهای دیگر و در نتیجه رشد اقتصادی در سطح کلان ایفا می کند. لذا در اکثر مطالعات مربوط به رشد اقتصادی، بخش صنعت و بخصوص بهره وری در این بخش از بیشترین توجه در نزد محققان برخوردار است. از طرف دیگر، بهره گیری مطلوب و بهینه از منابع و امکانات موجود به عنوان شاخص مهمی در درجه توسعه یافتگی کشورها تلقی می شود؛ بگونه ای که توسعه همه جانبه بدون بهره وری و استفاده بهینه از عوامل تولید امکان پذیر نیست. در این میان صنایع نساجی کشور که با مشکلات ساختاری متعددی از منظر نیروی انسانی، تکنولوژی و... روبرو می باشند، کمتر مورد توجه قرار گرفته اند. هدف اصلی این مقاله اندازه گیری بهره وری و بررسی عوامل موثر بر رشد آن در صنایع تولید منسوجات ایران در دوره 86-1373 می باشد. بدین منظور ابتدا شاخص های بهره وری جزئی عوامل تولید و سپس شاخص بهره وری کل عوامل (TFP) این رشته فعالیت صنعتی از طریق روش دیویژیا و شاخص ترنکویست محاسبه شده و سپس با استفاده از ادبیات موجود و میزان دسترسی به داده ها، تاثیر عوامل مختلف درونی و بیرونی بر روی رشد TFP این صنعت تجزیه و تحلیل می گردد. تخمین اقتصاد سنجی عوامل موثر بر بهره وری کل عوامل صنایع تولید منسوجات نشان می دهد که متغیرهایی همچون ارزش تولیدات، وابستگی به مواد اولیه خارجی، ارزش صادرات، دستمزد سرانه، اندازه بنگاه، تخصص گرایی بنگاه و هزینه های مصرفی دولت، بیشترین تاثیر را در تغییرات بهره وری کل عوامل این صنعت داشته اند.
    کلیدواژگان: بهره وری کل عوامل (TFP)، صنایع ایران، تولید منسوجات، شاخص ترنکویست، اقتصادسنجی
  • علی نصراصفهانی*، علی شاعمی برزکی، مجتبی فرخی صفحات 105-118
    هدف این پژوهش تعیین عوامل برگزاری جلسات موثر در شرکت گاز استان اصفهان می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه افراد شرکت کننده در جلسات مختلف شرکت گاز استان اصفهان می باشد که بر این اساس تعداد 22 جلسه فعال با تعداد 200 نفر به عنوان جامعه آماری تعیین گردید. بر اساس جدول مورگان حجم نمونه آماری127 نفر تعیین گردید. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده گردید. سنجش روایی پرسشنامه از روش روایی صوری با استفاده از نظرات اساتید گروه مدیریت دانشگاه اصفهان و برخی از کارشناسان شرکت گاز استان اصفهان صورت پذیرفت. برای تعیین پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که آلفای محاسبه شده برابر با 89/0 محاسبه گردید. برای سنجش فرضیه های پژوهش از آزمون T تک نمونه ای از طریق نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها نشان داد که در بین عوامل برگزاری جلسات موثر، تمامی عوامل در شرکت گاز استان اصفهان در حد مطلوب قرار ندارند و میزان برنامه ریزی، آمادگی برای شروع جلسه، هدایت جلسه، نتیجه گیری و پیگیری جلسه در حد مناسبی قرار ندارند(3= μ). نتیجه حاصل از آزمون فریدمن نشان داد که از بین عوامل برگزاری جلسات موثر از نظر پاسخ دهندگان برنامه ریزی قبل از جلسه دارای بالاترین اولویت و نتیجه گیری دارای کمترین اولویت می باشد.
    کلیدواژگان: جلسه، جلسات موثر، رییس جلسه، دبیرجلسه، اعضای جلسه، شرکت گاز استان اصفهان
  • حسن درویش، رضا رسولی، حسن مبارکی، پیرحسین کولیوند صفحات 119-130
    با آنکه امروزه بسیاری از سازمان ها، در فرایند برنامه ریزی استراتژیک خود، از روش کارت امتیازی متوازن به منظور حصول اطمینان از اجرای موفق استراتژی های تدوین شده استفاده می کنند، اما بررسی ها نشان می دهد عدم ترسیم روابط علت و معلولی بین چهار منظر رایج در کارت امتیازی متوازن(منظر رشد و یادگیری،منظر فرایند،منظر مشتری ومنظر مالی) می تواند سبب شود مدیران سازمان درک درست و جامعی از امکان ارتباط و هم افزایی بین مناظر چهارگانه نداشته باشند و این امر می تواند آنها را به سمت آزمون و خطا و اتلاف منابع و عدم تحقق استراتژی ها در زمان های مورد انتظار سوق دهد. با توجه به مسئله مذکور، هدف تحقیق حاضر این است تا نقشه استراتژی بیمارستان خاتم که جزو سازمان های مهم زیر مجموعه سازمان دولتی بنیاد شهید است را طر احی و ترسیم نماید. برای دستیابی به این هدف از روش تحقیق توصیفی - پیمایشی استفاده شده است.در این تحقیق از بین مدیران و سرپرستان بخش های مختلف بیمارستان خاتم،نمونه ای به حجم 103 نفر انتخاب شد، و روابط مفروض بین چهار منظر کارت امتیازی متوازن به کمک پرسشنامه ای حاوی 26 سوال مورد بررسی قرار گرفت.نتایج بدست آمده نشان داد بین تمامی مناظر کارت امتیازی متوازن به استثنای دو منظر مشتری و مالی روابط معناداری وجود دارد. در خاتمه به مسئولین بیمارستان خاتم الانبیاء پیشنهاداتی برای برقراری رابطه بین دو منظر فاقد ارتباط و بهره گیری از روابط معنادار بین مابقی مناظر ارائه گردید.
    کلیدواژگان: کارت امتیازی متوازن، منظر رشد و یادگیری، منظر فرایندها، منظرمشتری، منظر مالی، نقشه استراتژی، برنامه ریزی استراتژیک
  • عبدالحسین جعفرزاده، حسین صفری، محمدرضا مهرگان صفحات 131-144
    صنعت بیمه یکی از قوی ترین و مهمترین نهادهای اقتصادی و پشتیبانی کننده سایر نهادهای اقتصادی و خانوارها تلقی می شود. با توجه به تشدید رقابت در این صنعت، امروزه در تمام سازمان های فعال در این صنعت بحث کارایی و بهره وری به صورت یک الزام مطرح شده است و شرکت های فعال در صنعت بیمه باید همواره به پایش عملکرد خود، شعب و نمایندگی هایشان بپردازند. از جمله مشکلات روش های موجود ارزیابی سازمان ها تاکید بریک یا چند شاخص اصلی و همچنین قضاوت های ذهنی است. بنابراین برای مقابله با مشکلات مذکور در این پژوهش ارزیابی کارایی و محاسبه شاخص مالم کوئیست به وسیله تکنیک تحلیل پوششی داده ها انجام شده است. از سوی، در به کارگیری مدل های کلاسیک تحلیل پوششی داده ها معمولا مشکلاتی رخ می دهد که از آن جمله ضعف قدرت تمایز و توزیع غیر واقعی وزن میان ورودی ها و خروجی ها می باشد. بنابراین پژوهش حاضر مدل تحلیل پوششی داده ها با محدودیت های وزنی را برای مقابله با مشکلات ذکر شده بکار برده است.
    کلیدواژگان: بیمه، کارایی، بهره وری، تحلیل پوششی داده ها، شاخص مالم کوئیست، محدودیت های وزنی
|
  • Pages 5-18
    The purpose of this research is to exploration individual and organizational goals alignment model with emphasis on dominant values in Islamic management. This research is fundamental whit respect of its purpose and descriptive whit respect of data analyzing. Variables and factors affecting on goals alignment have been elicited by library studies and exploratory interviews as basis of Delphi method. In this study Delphi questionnaire constituted with 59 indexes and filled by 25 experts of Hawzah and university. After four times repetition, the conceptual model included 32 specified indexes that have more impact on individual and organizational goals alignment which formatted 3 categories named structural, behavioral and contextual as independent variables and value as moderator variable.
    Keywords: alignment of individual, organizational goals, structural factors, behavioral factors, environmental factors, value factors
  • Pages 19-34
    Objectification of subsidy plan could be described as one of the best government plans and policies. According to perspective document 2025 that consider the first place in economy for Iran and regarding to government financial limitation on national economy, the reform of economic policies is a part of economic necessity for Iran. In this paper, by establishing a suitable system dynamics model, we plan to represent the efficacy of the direct subsidy distribution on level satisfaction of people from drug price changes and also consider the efficacy of this subsidy distribution on total profit of drug supply chain. First, a system dynamics of drug supply chain by considering the direct subsidy distribution have modeled. Then, the model is simulated. To do this, the casual loop diagram is depicted and then with its help, the stock and flow diagram constructed. The simulation results show the unsuitable performance for implementing the subsidy objectification. As a result, two strategies have been suggested to improve the situation.
    Keywords: Objectification of Subsidy, System Dynamics, Drug Supply
  • Pages 35-48
    Cultural-Educational Teaching Strategy in monotheistic education from Quran perspective In monotheistic education, human being has the power to choose, so is talented to learn deep insights, guides and to strengthen attitudes and toflourish innate talents. And the prophet's emphasis on moral strengthening (majlesi 6 p382) represents a person reaching the wisdom and perfection through the talent development, which is the most important aim of creation and mission. According to this basis, education fits the teacher's physical, mental, social characteristics. In this way, as education becomes qualitive and learning becomes deep, theoretical content of courses will become spiritual and educational, which not only trains the teachers mind, but it also changes his or her views to the universe. Therefore, Cultural-Educational Strategy Scheme for Teaching Courses according toIslam and its enriched culture, promotes the teachers educational roles and creates a relation between science and religion, education and worldview. As a result teachers get to know the courses content according to their religion's culture and in monotheistic worldview. For this purpose, by organizing educational messages in the content of courses and making them effective with the help of teachers, and appropriate context and background will be provide to teach and educate according to Iranian-Islamic pure culture. Quran introduces the prophet as the symbol of human's insight and attitudes (ahzab33،21،) and believes monotheistic training an effective way to recognize right and wrong and believes it to have deep understanding and insight (anfal،298) it also introduces prophets two main aims as purification and teaching (AllOmran163،3) and these two aims are combined for a more important goal (anaam10،162) that all things are for monotheistic worldview through spiritual education. In this kind of culture, any insight is just a science, but any science is not and insight.
    Keywords: Monotheistic worldview_Spiritual being_Education_nsight Cultural Strategy – Education
  • Pages 61-74
    In today's competitive world One of the essential requirements to enhance the efficiency and performance of small and medium enterprises,is creating new ideas, the mood and motivation for innovation, learning and knowledge based communications. This paper reviews the theoretical studies about four modes of innovation in innovative firms.These modes have been introduced based on two characteristics of human capital which are uniqueness and strategic value. According to the these characteristics of human capital four styles for human resource architecture have been introduced that in every style human resource management practices were defined according to the type of manpower and key jobs. Based on the theoretical literature and researches which have done in the past weve established coordination between the firm innovation mode and human resource architecture commensurate with it. Our goal in this research is that companies move their workers in the way of closing to the firm innovation mode by implementing human resource practices in concert with their innovative mode. so IT- driven innovation mode and collaborative-based HR, market–based innovation and productivity-based HR, cost-driven innovation and compliance-based HR and science based innovation with collaborative-based HR have been co-ordinated and have shown in a complete model.
    Keywords: Innovation, innovation mode, human resource architecture, human capital, uniqueness, strategic value
  • Pages 89-104
    In this modern world, considering expansion of competition and lack of resources, everybody knows the importance of measuring of productivity and decomposition of it. Although assigned about 2.8% of value added and 8.5% of employment of large manufacturing industries, the textile industry has not respected more attention. The main goal of this paper is measuring and analyzing of individual and total factor productivity in textile manufacturing industries during period of 1994-2007. For this purpose, after extraction of production factors (labor, capital stock, material and energy), it is measured individual productivity indexes in form of quotient of value added and each of production factors. It is also computed total factor productivity via divisia index and Tornqvist function. The results show that labor productivity has grown annually 4.4% because of labor decrease especially in large firms. However capital productivity has decreased less in the studying period. On the other hand, productivity of electricity consumption and material has decreased annually 1.7% and 1.9% respectively. Total factor productivity index has grown annually 0.6% in average and this improvement mainly has achieved via labor productivity. The econometric model for decomposition of total factor productivity in the textile manufacturing industries has confirmed the positive impacts of production values, per capita wages, percentage of small firms and government expenditures. It has also confirmed the negative impacts of foreign material dependency and working only in expert field.
    Keywords: textile manufacturing industries, individual factor productivity, total factor productivity, value added, production factors
  • Pages 105-118
    Participation in the meetings devotes a large part of the managers’ time. There are different viewpoints about necessity of the organizational meetings. It is an inevitable fact that the meetings have an important role in the organizations. It is very important to make these meetings effective in line with organizational goals. The employees and managers that are involved in such meetings are who need to have expertise. This is why that the present study was aimed to analyze the factors contributing to the effective meetings in Isfahan Gas Company. The statistical population of this study includes all of the participants in Isfahan Gas Company’s meetings. From 42 effective meetings that have been done in this company, 22 of them have been selected as statistical population with 200 participants. A sample of 127 employees has selected based on Morgan sampling table. In order to collect the research data, a self-administrated questionnaire has been employed. Both face and c ontent validity have been used for examining and confirming validity of the questionnaire. For this purpose, the academics and professional experts from University of Isfahan and Gas Company have been asked to review the questionnaire. Also Cronbachs’ Alpha Coefficient has been employed for examining reliability of the questionnaire. The coefficient of 0.89 confirmed reliability of the questionnaire. Also Kolmogorov-Smirnov test has been employed for examining normal distribution of the research data. The results of this test confirm normal distribution of the research data. Also confirmatory factor analysis has been employed for confirming research model in Amos. In order to answer the research questions, one-sample t test has been used in the SPSS. The results of this study revealed that none of the factors contributing to the effective meetings in this company were not in favorable conditions. Based on the results, planning, pre-meeting preparations, meeting guidance, a nd conclusion are the main factors that were not in favorable conditions. The results of Freedman test indicated that planning is the most important factor and conclusion is the least important one in the effective meeting from participants’ perspective. Finally, the results of analysis of variance (ANOVA) showed that there is not any significant relationship between employees’ demographic characteristics and their contribution to the effective meeting.
    Keywords: Meeting, Effective Meetings, Chairperson, Secretary of the Meeting, Members Meeting, Gas Company of Isfahan, Province